Új privát üzeneted érkezett!

Lei!

Nem van pamut takaró + pléd is, az IKEA-ba is lehet kapni.

Álítólag a legjobb a gyaőjú taakró nekik... mi kapunk egy ijet, sok gyerekes taapazstalt anyuától, akinek nagyon bevált. Remélem nekem is befog.

Én keresek gyapjú zsákot... túd valaki. Újjonan 21 ezer.. :twisted: :twisted:
Az állítólag nagyon jó télen, mert nem kell aláöltöztetni nagyon és gyorsan bele lehet rakni. Télen fűt, nyáron hűt. Kész főnyeremény.

Ha nem kapok használtan, akkor szülőinket kérjük meg...

Ja visszatérve és a Tescoba láttam 100*120 méretben 100% pamut, tündéri takarót 1500 Ft-ba került, sajnálom, hogy nem vettem egyet. :(((
Vendég

Hűhh az ilyet pontos j-vel írtam. Asszem romlik a 10 újjasom.
Vendég

köszi beleki! Akkor megnézem az IKEÁ-ban is és a Tescoban is.
lei

Beleki!

Én vettem tegnap takarót a tescoban :D

pöttömpanni

Kép

Talán sikerül...

cs

Kép

Kép
csimby

Tényleg szépen látszódik a pofija :D
Nagyon Édes!!!

nicike

Sziasztok!

Vagyok, igaz csak 1/4 gőzzel, mert építkezés viszont ezerrel!!

Pöttöm- remélem már jobban vagy, de infó, hogy pl. nekem a magnéziumtól olyan szintű hasmenésem volt, hogy pl. a kórházban egyenesen 3 kg fogytam ... a végén széntablettát szedtem a magnéziuminfúzió mellé, és rengeteget javult a helyzet!!! Szóval ne aggódj, ilyen magnéziumadag mellett teljesen normál, ha megy a hasad!
Kérlek pihizz sokat, és nem lesz gond!!!!

Nálunk a helyzet, hogy nálam is volt veseproblema, de legalább szuper volt a hír, hogy a méhnyak és méhszáj is tartja magát!!! :D Ennél szebbet nekem ember most nem is tud mondani- nálam is már tart a kritikus időszak...

Rohannom kell, mert megyünk bútort nézni; azért talán már vége lesz ennek a rohanós időszaknak... :?

Kép

Kép
mákszem

Barbiról tud valaki valamit!?

sophie27

Pöttöm! Megmutatod? Léccci :)))))
Vendég

Milyen az új lábbelim??? 19-20 mérettől vannak. Ezeket ma mind megszerzem... :) a tesóm a Dr.Batz-nál dolgozik és sajnos már nem gyárt gyerek cíiptős és szandált, de ezek még vannak korlátozott számban. Lecsapok!!!

Kép
Kép
Kép bal hátsó
Vendég

Sziasztok!

Én mára kezdek helyre jönni. Arra jutottam, hogy lehet, hogy a kislányom hozott haza valamit az oviból, mert szombaton neki is ment a hasa és egész hétvégén étvágytalan volt. Olyan aranyos volt, mert amikor hánytam ott állt mellettem és kétségbeesetten kérdezgette, hogy mi baj anya. Így viszont lemaradtam a tornáról, amire hétfőn akartam először menni.

Csimby! Üdv köztünk, jó a kép amit feltettél.

Zsófi! A ti képeitek is nagyon jók. Innentől már nem fognak hosszt nézni.

A toxoval kapcsolatban nekem azt mondta a dokim, hogy lehet antibiotikummal kezelni, nem veszélyes a babára. Én is szeretném még egyszer megnézetni, mert párom azzal született és egyik szemére nem is lát csak kb. 30%-ot, meg persze születése után átesett 3 szemműtéten is.

További szép napot mindenkinek!

Andi

KépKép
jazmin2005

Lányoknak: Kép
Vendég

Én is vettem a tescoban pamut takarót 1500-ért pár hete, de az olyan kis vékony, nyári takaró. Viszont nagyon aranyos... De vastagabb plédet csak műszálasat láttam...Abból is vettünk egy nagyon szépet, jó puha, és szép macis mintája van.... igaz, 5700 Ft, de a nagymamámtól kapja a babó...

Viszont kiságyba való takarónak a szüleimtől kapunk gyapjútakarót, csak az meg nagyobb, 100x140-es, lehet hogy azt később fogjuk csak használni... Huzatot nem lehet kapni rá, mert a szabvány az kisebb, de Anyu majd varr huzatot, az anyag már megvan, vajszínű, kiselefántos ;-)

yuyu79

beleki, szépek a cipőcskék. Mennyiben kerülnek?

Zsófi, gratula a képekhez! Csimby, neked is :-)

yuyu79

YUYU!

3300-4500. Szandi a 3300, zárt 4500.
19-29-es méretig.

K.
Vendég

Sziasztok!

Csak éppen bekukkantok, eléggé el vagyok havazva bent melóval. :(

Üdv az újaknak!

A babás képen nagyon édesek. :) Mi majd valamikor a 28. hét környékén megyünk, a védőnő azt mondta, hogy akkor érdemes, mert akkor más sokkal husisabbak, jobban látszanak a vonásaik. :D Egyetlen hátránya, hogy már nem "férnek" egyben a képernyőre, de sebaj.

Rizsimami!

Te voltál tegnap a Mozgásterápia stúdióban az esti 6-os tornán? Ismerős voltál, de csak később esett le, hogy honnan. Ha igen, akkor én tornáztam mögötted. :D

Beus

Kép
félhold

Sziasztok:)

Én is csak bekukkantottam, mert meló van:)

Zsófi, csimby, gratulálok a babákhoz, nagyon aranyosak a képek:))

Zsófi, Barbi, nagyon jól van, este rakok fel képeket bizonyítékul, ugyanis a szombat délutánt nálunk töltötték a családjával:))) most már lassan haza kell érjenek Németo-ba.

Nagyon édesek a gyerkőcei, nagyon jól szórakoztunk és sokat beszélgettünk:)

Na most megyek melózni, este jövök a képekkel:)

Puszi nektek!

sniky

Képzeljétek éjjel megszült egyik barátnőm. Csuda szép kislánya lett :D
Ja és fél óra volt az egész. Azt mondták, hogy a 4. nyomásra megvolt a picuri.
Remélem mi is hasonlóan könnyen vészeljük majd...

cs

Kép

Kép
csimby

sziasztok lányok!

Ettől a toxoplazmától most frászt kaptam, mert nekem egyáltalán nem is nézték még. Én úgy tudtam, hogy annak kell, akinek bennt van a macsesz és cserélgeti az almot. Nekünk nincs macskánk, de kutyu van az udvaron és a házban élők macseszai bejárnak a közös garázsba, és persze ott trónolnak, én meg cipővel felhozom. Azért remélem ennek nagyobb a füstje mint a lángja. Eddig eszembe sem jutott, hogy ezen aggódjak.

Nicike! Mi a 18. héten voltunk 4d-n és azt mondta a dokibácsi, hogy a legideálisabb a 28. hét, mert akkor olyanok már mint egy igazi pufók baba, de mivel nagynak még nem annyira nagyok nem telítik be a méhet és így a legjobb képek készülnek róluk. Mi akkor megyünk, már alig várom, mert a múltkor csak profilt mutatott ez a kiscsaj a pocakomban.

Ritus

Kép
rituspoc

megnéztem a kiskönyvem és nincs a toxoplazmához semmi írva, vagyis tényleg nem nézték egyszer sem.
Ez most nagy gáz?

Kép
rituspoc

Nekem sem nézték meg a toxoplazmát, egyszer említették, hogy kellene. Mondjuk nincsen cica a környékünkben, ezért nem is nagyon aggódom miatta.

Sophie,
Gratula a kisfiúhoz! :D
Én is alig várom a pénteket, hogy végre láthassam, vajon kisfiú vagy kislány. A 4dgenesis-be megyek. Hallottam én is azt, hogy 28. hét a legjobb, de már nem bírok várni! Így is a 25. hét végén leszek, talán azért már látni valamit a pofikájából! :wink:

Csimby, a te képed is nagyon édes, szinte mosolyog a pici! :)

Igen, a Tesco-ba vannak szuper cuccok, főleg a Cherokee ruhácskák! Én a központi irodában dolgozom, így tehát ha tudomást szerzek jó akcióról, akkor szólok! (bár már "csak" egy hónapot dolgozom még).

Kép
Kép
dia123

bocsi, egyszer SEM említették, hogy kellene....

Kép
Kép
dia123

én is külön szóltam a dokinak és azt mondta, hogy akkor a következő alkalommal, amikor beutal a laborvizsgálatokra már ezt is fogja kérni. De magától ő sem mondta először a toxo-t.
lei

lei! mikor mész a dokihoz? én legközelebb 5-én 9:40-re... hátha találkoznánk ott is! ;)

sophie27

Eddigi ruhácska szerzeményeink:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Hálózsák és a tegnap beszerzett kis takaró:
Kép

Fürdőlepedők 110x110cm, pamutfrottír:
Kép

És a pelenkázó komódra való:
Kép

pöttömpanni

Remélem nem tűnik el Noel kukaca, mert akkor bajban leszünk :lol:
Tegnap a tescoban kérdezte a pénztáros, hogy ugye kisfiú lesz? Erre mondom neki: Nem tudom miből gondolja :lol: :lol: :lol:

pöttömpanni

Sziasztok!

Pöttöm, nagyon édesek a cuccok, hol vetted őket? Bár kezdem betölteni a szobát babaruhával, de nem bírok nekik ellenállni :)

Zsófi, Csimby nagyon helyes a kis pocok, gratula hozzá!

Toxoplazma ügyben, nagyon naprakész vagyok: Én az első pillanatban KÉRTEM a dokiól, mert három cicánk van, és tudtam, hogy problémát okozhat. De a doki felvilágosított, hogy nem igazán a macskáktól kapják ezt el, ez csak a "pletyka", hanem a mosatlan gyümölcstől, nyers hústól. Nem szűrik automatikusan, szólni kell. Leginkább az első három hónapban veszélyes, ha elkapod, mert súlyos fejlődési gondokat, vetélést okozhat, de utána is lehetnek problémák, ha nem kezelik. Ezért kell ismételni minden vérvételnél, ha az első negatív volt, tehát még nem estél át a fertőzésen. De ezt is mindig kérni kell, mert az én dokim se ajánlotta magától. Ha megvan a baj, antibiotikummal kezelni tudják, hogy ne legyen baj.

KépKép
columbine

Huha Csajok!
Nagyon bátran vásároltok kéket,rózsaszínűt!Én most 2-3 csajtól is hallottam már,hogy nem jó volt a nemmeghatározásuk és bevásároltak fordítva. :roll: Ugyhogy én most csak semleges színeket veszek...Biztos,ami fix! :wink:

Nekem 2 vetélésem volt toxoplazma miatt,úgyhogy én már biztos nem kapom el....

Én vettem egy felnőtt méretű(150x200-as) gyapjútakarót,amit elvágattam a varrónővel négybe:kettő a babakocsiba lesz,kettő meg huzatot kap és a kiságyban lesz a helye.Így megúsztam egész olcsón! :lol:

Nagyon édesek a babák!Mi csak két hét múlva megyünk uh-ra legközelebb,de várom is,meg nem is...A "mozizás" miatt nagyon várom,de félek,hogy nyílt a méhszájam és be kell költözzek a kórházba. :roll: Nekem lassan már minden itthon töltött nap ajándék!A fejem felett Demoklész kardja... :roll: DE bízom a legjobbakban!

binyek

Szió Binyek!

Ne izgulj, szorítsd össze jól a lábad :lol: :lol: :lol: :lol:
Hogy bírod a nagy pocakkal? Sokat gondolok rád, amikor eszembe jutna panaszkodni a kényelmetlen pocak miatt, azzal bíztatom magam, hogy neked sokkal rosszabb lehet. :? :?
Én is leálltam a rózsaszín cuccokkal, nehogy kukaca legyen a Lili babámnak :)

KépKép
columbine

Sziasztok Lányok!

Tegnap voltam dokinál (Beus, ezért nem voltam tornán), megint megnéztük a kisfiúnkat ultrahangon. Még mindig ott van a kukija, szóval szerintem én vehetnék kék cuccokat, de még várok vele.
Pöttöm, én totál ugyanilyen plédet vettem a tesco-ban, de a hálózsákunk az kicsit más, mert nekünk azon is nyuszi van.
Képzeljétek, a doki elküldött engem is vércukor mérésre, de mivel ő az egész terheléses vizsgálatot feleslegesnek tartja, mondván, hogy ultrahanggal sokkal jobban látszik a babán, ha az anyukának nem jó a cukra, ezért nálunk csak zsömle-tej kombót kell nyomni és 1 óra múlva vért adni. Csakhogy ugye én a tejet nem bírom meginni, de úgy tűnik a laktózmentes tej is megteszi, mert annak ugyanannyi a szénhidrát tartalma, mint a sima tejnek. Tökre bírom, hogy az én orvosom nem az a vizsgálat fanatikus fajta. Minek piszkálni a kismamát, ha minden rendben van?

szuszu

Íme a beígért fotók a hétvégéről:)

Kép

pocakfotó:)))

Kép

Barbi és Eni:

Kép

Regő és Imola és a sós mogyoró projekt;)

Kép

Nagyon jól szórakoztunk így együtt:)

sniky

sziasztok!

Toxoplazmáról én is úgy tudom, hogy lehet a babát kezelni, én nézetem is holnap a vérvételen, kértem a dokitól papírt. Ja, és nekem is volt világéletemben cicám (kicsi koruktól) és nem kaptam el.

Én vitamint is szedek, Elevitet, Mg-ot (Mg citricii, és képzeljétek szólt a patikus csaj, hogy 50%-os tb-támogatás van rajta, ha felírja a doki), és Cetebét (a vas felszívódása miatt, de ezt írtátok már).

Pöttöm,
Nekem is elég nehéz mostanság, ne aggódj. Ma hazafelé jövet meg kellett álljak, annyira szúrt a hasam. Szerintem nem elég a hely nekik, és most csinálják maguknak a nagyobb kuckót. Nekem olyan érzés, mintha mindenhol a baba lenne, mindenhol őt érzem.

Aprooka,
Van egy szakbarbár nevű srác a neten, az index fórumján keresd. Nekem és sok kismaminak is ő segít, ha írsz a topic-ba (gyes.gyed vagy vmi ilyesmi a topic címe), hamar válaszol. Próbáld meg, nagyon profi a srác!!! Ha meglelem a linket, akkor berakom neked.

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Csajok!
Jövő héten vasárnap lesz egy előadássorozat A születés hete jegyében.Egész nap előadások vannak mindenféle témában.Nem megy valaki?Mert én elmennék,de egyedül nincs kedvem.... :?
www.szuleteshete.hu

binyek

binyek

Sziasztok!

Binyek, én gondoltam, hogy elmennék egy-kettőre, de még nem néztem át, hogy mik lesznek, meg ugye, hogy mire jutok el a munka mellett. Majd szólok, hogy mit néztem ki.

Csajok szurkoljatok, hogy ne csesszen le a védőnő a +9 kg-ért, mert mindjárt indulok.

szuszu

Jó reggelt mindenkinek!
Zsófi: nagyon tetszik a kukis a kép :) ti is vásárolhattok kékeket!
Szuszu: nekünk is a tescos nyuszis hálózsákunk van, nekem is nagyon megtetszett.
Binyek: tegnap voltunk a kórházban babafürdetésen, élóben láthattuk ahogy egy 3 napos fürdetnek, nagyon szuper, közben pedig ilyesztő is volt, mert nagyon pici volt (teljesen normális méretekkel született!)
Én eddig hat hetes babánál kisebbet nem fogtam, így ez most kissé megijesztett, de képzeld a lényeg, hogy közben pont egy ikerszülés volt, császárral, ott hozták a babákat, mind a ketten szépek voltak, édesek és egészségesek :)
Ha véletlenül be kell feküdnöd, akkor rám számíthatsz, szinte minden nap Szekszárdon vagyunk, majd tartom benned a lelket :)
A születéshete linket még átböngészem :)

Szép napot mindenkinek!

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

sziasztok!

szép napot mindenkinek!

nekem eltelt az első, egyedül tölött nap, mert apa Svédországban meetingel... hát nem mondom, hogy egyszerű volt! már annyira össze vagyunk nőve! szóval alig várom a pénteket, hogy újra itthon legyen velünk!

kicsit sokkol ez a szombati meló! de már csak 5 munkanap és vége!!! nagyon várom már! idén lesz 10 éve, hogy itt dolgozom (metro) és úgy érzem, hogy már nagyon itt van az ideje a pihenésnek.

na mindegy, nem dumálok feleslegesen, legfőképpen, hogy nem is babáról van szó! :P

szóval jó ébredést mindenkinek!

sophie27

Pöttöm, nagyon ismerősek ezek a cuccok, én is sokat nézelődök a tescóban :-) A takaró nekem is ugyanez, mást nem nagyon vettem ott magunknak, csak textilpelusokat, mert hát kaptunk egy csomó cuccot...

De ajándékba vettem bodykat is, mert hétvégén megyek 2 helyre babalátogatóba (csak én lányosakat vettem)...

Binyek ne aggódj, pihenj sokat, és akkor még sokáig otthon lehetsz ;-)

Niki, jó lehetett a találka Barbival :-)

Nekem már két különböző orvos is mondta 2 különböző ultrahanggal hogy lány, ezért bízom benne, hogy ne tévedtek ;-)

yuyu79

Na mi van, merre vagytok?? Süt a nap, mindenki mosolyogjon :_D

yuyu79

Sziszka, hát igen, vásárolhatnánk, de amúgy nem vagyok egy nagy kék/rózsaszín párti, bár igaz, hogy nagyon édesek ezekben a falat rucikban. szóval én első körben ilyen pasztell, és semleges színeket vettem, ami mind a két nemnek jó lehet. persze most Pöttöm rucijai nagyon édesek, úgyhogy lehet, hogy én is kemegyek a Tescoba körülnézegetni! ;)

sophie27

sophie: én április 30-án megyek a dokimhoz. Úgyhogy 5 nappal elkerüljük egymást. :)

Babamozgás
én valahogy úgy érzem, mintha leginkább csak alul, a köldökömtől lefelé kb. 6-7 cm-el érezném a babót rugdosni. De feljebb, vagy oldalt nem nagyon. Lehet, hogy nagyon befészkelte magát alulra? És nem nagyon mozgolódik onnan el????
lei

Lei, nekem ahány uh-n voltunk mindig fejfekvéses volt, szóval tényleg nagyon lent van, de a mocorgást mindig a köldököm körül érzem. lehet, hogy ott kényelmes neki ;) bár azt megfigyeltem, hogy sokkal többet szaladgálok mostanában pisilni, mint a terhességem elején! biztosan ott tanyázik a kis Benedek ;)

sophie27

Jó reggelt :D
lei, nekem is van h sokáig egy helyen mocorog,napokig.Aztán ha éjjel nem alszom akkor érzem h megszokott fordulni és a másik oldalon rugdos :D De ha nem ébredek fel rá, akkor reggel ugyan azon a helyen van, és mivel átaludtam a forgolódást, nem érzékelem h éjjel a másik oldalon volt a buli :lol:

Szuszu, az én védőnőm kiakadt a 4 kiló hízástól :evil:
A másik meg azt mondta még a duplája is természetes lenne...
De az én "ártó"nőm tök nem normális: Letiltott a kádban fürdésről, a felvágottakról, a virsliről...
Ha mindent betartottam volna már éhen haltam volna....
Meg picit se sózzam a kaját,minimálisan se....FANATIKUS vagy nem tom....

nicike

Szép jó reggelt
Kép

Tegnap voltunk a tescoban 70%os leértékelés van néhény ruhára, de minden tescoban más van. Nekünk ezeket sikerült beszerezni potom pénzért:
Kép
a póló a nacivan 1099ft, a kis póló 159,- és zokni 299,- volt.

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

Nem tudom, érdekel-e valakit rajtam kívül. Találtam egy kismama masszőrt a neten. Szerintem én ki fogom próbálni a derekam és hátam miatt.

Kismama masszázs

- A babavárás idején a pocak növekedéssel arányosan nő a derék táji homorulat, így folyamatosan túlterhelődik ez a terület, ami deréktáji fájdalmakat okoz.

- A várandósság ideje alatt végzett masszázs segít megszüntetni a kismamákat gyötrő hát, és derékfájdalmakat.

- A Kismama Masszázs célja a fájdalmak megszüntetése az izomcsomók oldása, a hátizmok rugalmasságának fokozása, ellazítása segítségével.

- A Masszázs során óvatos körkörös, simító mozdulatokkal, érjük el a lazult állapotot, amelyben feloldjuk a feszültséget, csomókat és görcsöket.

A Kismama Masszázs a már terhesség 12. hetétől ajánlott.

Hangulatos és kulturált körülmények között várok szeretettel minden kedves Kismamát és Kispapát is a lazító masszázsra!

Jó egészséget kíván:

Kiss Kata 20/429-76-22

Bp, 1032 Harrer Pál u.10
lei

Lányok én ma arra ébredtem éjszaka hogy borzasztóan begörcsölt a vádlim :shock: :shock: szörnyen rossz volt!!!! Nem kivánom senkinek.

De jó hogy nem minden védőnő ilyen kukacoskodó! Az enyém annyira rendes és megértő, lehet azért mert már van 3gyereke! Ő is tudja min megyünk keresztül. Viszont én most nem is tudom hogy akkor hány kilót hiztam mert 58kilóval kezdtem a terhességet aztán fogytam 3kilót azóta meg 64vagyok . akkor most csak 6kilót vagy már 9et híztam :shock: :? :oops:

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

nekem is kezd görcsölgetni a lábam... azon gondolkoztam, hogy elkezdem szedni a magnéziumot, de lehet, hogy előtte beszélnék a védőnővel! vagy ez tök sima ügy? szóval vegyek a patikában, aztán kezdjem el szedni magamtól? szerintetek?

sophie27

Sziasztok! Jó napot Mindenkinek!

Lei, az normális, ha legtöbbször ott érzed a baba mozgását, mivel még csak alig van magasabban a méhünk csúcsa a köldökünknél, így természetes, hogy a köldököd alatt érzed. Később majd ha följebb vándorol, biztosan fogod máshol is érezni. :)

Nicike, szerintem ez nem fanatizmus, amit a védőnőd csinál/mond, csak azon kevés védőnők közé tartozik, akik odafigyelnek a kismama egészséges táplálkozására, mert bizony a kismamáknak majdnemhogy diéta alapján kellene élni a 9 hónap alatt. Minimális fehér liszt és cukor, szinte nulla fűszer, rengeteg hús, tejtermék (ha bírja a kismama), zöldség, meg persze gyümölcs. Szinte minden szakorvosi könyv és orvos ezt ajánlja. Ja és a kádfürdőt sem javasolják, sőt szinte tiltják. Az én vődőnőm is ilyen, de én nagyon hálás voltam érte neki. Így táplálkozom és soha semmi bajom nincs, se felfúvódás, se gyomorégés, se sok hízás, se semmi. És a babánk mégis gyönyörűen fejlődik. :)

k.a.t.i.c.a

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?