Új privát üzeneted érkezett!

Van olyan hogy Mecsek baby édeskömény tea az már ujszülött kortól adható (írja rajta).

Kép
trimi2003
 
 


Sziasztok!

Citromléről: Egy másik topikban is olvastam:

"2008- 02- 14
Citromlevet csepegtettek egy 4 napos újszülött szájába, hogy csuklását megszüntessék. A csecsemő légzése a citrom adagolását követően átmenetileg leállt. Tekintettel arra, hogy több alkalommal vonultunk már hasonló esethez, szeretnénk ennek a történetnek a kapcsán felhívni a figyelmet arra, hogy citromlé alkalmazása csecsemőknél a csuklás elmulasztására nem megfelelő, sőt veszélyes módszer!!
Magyar Gyermekmentő Alapítvány Hírei"

Anikó

[img:aa410caced]http://img34.glitterfy.com/315/glitterfy-flpbk9080522327334.gif[/img:aa410caced]
[img:aa410caced]http://lbym.lilypie.com/Ev7Sp1.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb5m.lilypie.com/xRzrp2.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb3m.lilypie.com/Ypxcp2.png[/img:aa410caced]
kissani
 
 


Sziasztok!

A citromlé azért segít, mert annyira megijed a gyerek, hogy máshigy veszi a levegőt, ezért áll el a csuklás. A csuklás nekik nem rossz (álítólag). Két nap állandó csuklás után kell vele orvos fordulni! :shock: Ezt tanultam. Adél mind a mai napig rengeteget csuklik, naponta 2-3 percet. Én nem foglalkozom vele. Eddig mindig elmúlt 3-4 perc után. A pocakban is rengeteget csuklott! Naponta 5-6-szor! :lol: Szerintem ez anatómiai kérdés is (én ezzel nyugtatom magam).

Gabi! Írtam privit.

Zsuzsa
fazsu
 
 

 
 

AZ időket kicsit összevissza írtam. :oops: Lényeg: csuklik, többször, valamennyit. :D

Zsuzsa
fazsu
 
 


Még egy videó a csuklás/citromlé témához. Nézzétek meg, és mindenki döntse el magától, hogy jó-e neki vagy sem. Ill. a babának.
http://videa.hu/main.php?page=play&v=i2aj46MSVwD0O72D
Anikó

[img:aa410caced]http://img34.glitterfy.com/315/glitterfy-flpbk9080522327334.gif[/img:aa410caced]
[img:aa410caced]http://lbym.lilypie.com/Ev7Sp1.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb5m.lilypie.com/xRzrp2.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb3m.lilypie.com/Ypxcp2.png[/img:aa410caced]
kissani
 
 


Sziasztok!

Csuklás: Annak idején Lali is nagyon sokat csuklott. Én is megijedtem,
de aztán megnyugtadtak, hogy ez normális. Hát bizony
Lali is nagyon sokáig tudodt csuklani.

Hajni

Hajni

Kép
Kép
Kép
ajni
 
 


látom megy a harc, citromlé, vagy nem citromlé. Mi mikor náthásak voltunk kaptunk cebion cseppeket, abból napi 6-8 kell. Na én azt adom, ha már nagyon de nagyon csuklik. Csak egy pici fintor van...

Kép
nyafi
 
 


Nyafi, ez nem harc, csak van egy csomó elavult, anyáinktól örökölt hagyomány, ami ma már nem korszerű és helytálló. Barátibb módon is megoldható dolgok ezek.
Szülés után biztos Te is sok olyan ötletet, okítást kaptál, amit igyekeztél gyorsan elfelejteni.
Ja, és lefelejtettem, hogy ez nem a mi Dorinánkról készült videó. :!:

Anikó

[img:aa410caced]http://img34.glitterfy.com/315/glitterfy-flpbk9080522327334.gif[/img:aa410caced]
[img:aa410caced]http://lbym.lilypie.com/Ev7Sp1.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb5m.lilypie.com/xRzrp2.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb3m.lilypie.com/Ypxcp2.png[/img:aa410caced]
kissani
 
 


Sziasztok Lányok!

Húúú, most olyan téma van amihez sajnos én hozzászólni nem igen tudok. Mindenesetre megnéztem Anikó beszúrt videóját és elég rémisztő volt a pici ábrázata.

Visszaolvastam gyorsan, mert már elfelejtettem, hogy ki miről is írt :-))

Zsuzsa!
Gratula a kisfiadhoz! :lol:

Ivett és Kriszti!
Habermajer kismamik mi volt ma uh-n? Találkoztatok? Én voltam reggel bár később mint Ti. Blanka szépen fejlődik már olyan nagy :-) 1293 grammra becsülték őt :-)) Az ultrahang felvétel nem egy nagy szám, már alig várom, hogy menjünk 4D-re, akkor legalább rendesen láthatom őt.

Azt hiszem Chester vetette fel múlthéten a vásárlásos témát.
Na mi a hétvégén elkezdtünk shoppingolni ... annyira élveztem ... komolyan mondom imádom a bababoltokat ha semmit sem veszünk is imádok nézelődni :oops: Szóval szombaton megrendeltük a kiságyat 4-hét mire megjön ... tiszta röhej, meg a matracot is megrendeltük hozzá. Bár az volt a boltban, de most nem akartuk elhozni. Vasárnap meg "iszonyú" hasznos dolgokat vásároltunk: vízhőmérő, kisolló, kissapik, zokini, baldahinvas, textilpelenkák normál és nagy méretben, kispléd :D
Aztán egész este ezeket nézegettem és rakosgattam.

Egyébként már kaptunk 4 nagy szatyor kisruhát csak ki kell őket válogatnom, mert nem mindegyiket tudjuk majd hordani, mivel Blanka nyári baba lesz és a legtöbb ruhát őszi, téli babáról örököltük. Viszont aminek nagyon örülök, hogy bodyból nem kell szerintem egy darabot sem venni, mert abból van bőven.

Tényleg azon gondolkoztam, hogy egy nyári babát miben kell hazavinni a kórházból? Ti mit adnátok rá? Sok helyen olvastam, hogy 2 sapit is húzzunk a fejére amikor visszük haza, a férjem szerint ez hülyeség :-)

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


Sziasztok!

Csuklás: mi megúsztuk, csak nagyon ritkán fordult elő és akkor sem sokáig. Citromhoz biztos nem folyamodtam volna. :)

Timi: mi Lucura (május végén született és nyárias idő volt) 1 sapit, bodyt, rugdalódzót adtunk és betakartuk. Nem fázott meg! :lol:

Tündi

Kép
Kép
tündi76
 
 


Szia Tündi!

Köszi! Szerinted július elején hosszú ujjú body és ujjatlanrugi vagy fordítva?

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


Sziasztok,

Timi az elet nagy problemai :) Ha 40 fok akkor 1. verzio, ha szakad az eso vagy legkondis kocsi akkor 2. verzio :) Es nallam volt 1 pelus mindig tartalekba, mindenre jo, betakarni, nyalat torolni....


Amugy Uhn minden OK, nyaki redo 1.5mm. Amin kicsit aggodok, hogy hetvegen himlojarvanyos varosban voltam. Igaz, hogy senkivel nem talalkoztam,aki beteg lett volna, de a para az megvan (nem voltam semmilyen himlos).
Aztan mikor megkerdeztem a dokit, hogy van-e a gyereknek orrcsontja, akkor azt mondta, hogy nyugi, van, es olvassak kevesebbet :). Na szoval ez hatott (valahogy ez a doki ert a nyelvemen, lehet mas torkat mar kette haraptam volna erre), ugyhogy most Gugli letiltva es megyek setalni :). Ha laz vagy kiutas van, akkor raerek idegbajt kapni, addig meg csak art a draga picurnak. Nyugisan pihent az Uh alatt, Adam erre csak CTG alkalmaval volt hajlando, ugyhogy remenykedek, hogy O nyugisabb lesz (Adam nem all meg 2 percre, csak reklamot nezni).

Citromos sztorihoz csak annyit hogy NE!!!. A babat nem zavarja a csuklas, csak az anyukat (engem is nagyon), legrosszabb esetben, ha gyerek nem sir, le kell rakni a kisagyba es akkor nem latod. Ha ezt gyerekorvos/vedono ajanlja, akkor gyorsan le kell cserelni (sztem), mert valoszinu, hogy mas teren se halad a korral. (mielott jonnenek a kovek, ez az en velemenyem).

Kriszti

Bababoltba en is imadok setalgatni (csak sajnos eleg draga setaloutca :))

Kép
Kép
angelke
 
 


Sziasztok, már rég nem írtam ide, mert sajna múlt héten elöntött a vér (12. héten) és s.o.s. mentünk az Uzsokiba, ott UH-vizsgálaton megállapították, hogy a baba jól van, viszont a méhlepény alul tapadt és levált egy része és alatta van egy haematomám. Most feküdnöm kell már 2. hete, már "csak" barnázok. Volt valakinek ilyen élménye? Meddig van vajon ez a barna? Dokihoz majd csak május elején kell mennem + AFP-re is.

A citromlés videó szerintem durva, én ekkora kanállal nem nyomnám le a gyerekem torkán! De lehet, hogy én vagyok túl érzékeny.

Az Uzsokiban a terheléses vércukornál mit adnak, zsemle+tej vagy a cukros lötty? Az utóbbiről elég rosszakat hallottam, valaki ki is hányta ott rögtön :P

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Szia Kriszti!

Jót nevettem amit írtál (élet nagy problémái) :lol: de én ilyen vagyok, tényleg azon agyaltam tegnap este, hogy vajon rövid ujjut vagy hosszú ujjút vigyek rugiból majd a kórházba, mert azt sem akarom, hogy ott szóljanak le az anyukák ... nővérek ... stb, hogy jaj anyuka mit ad a gyerekre!!!! :lol: Így is első gyerek agybafőbe kapom az okosabbnál okosabb ötleteket, információkat ... iszonyú nehéz szelektálni. Mert ugye a gyerekek sem egyformák és lehet, hogy ami egyiknél bevált az nálunk nem fog! Na mindegy!

Örülök, hogy jó lett a nyaki redő. Nekünk anno 1,1 volt :-)) És a picikétek jól van! A mostani uh-n Blanka nagyon ficánka volt, mondta is a doki, hogy fotót nem nagyon fog tudni csinálni róla ... aztán még is kaptam de elég rosszul sikerült egy portré :-)

Egyébként nekem is mondták már, hogy ne olvassak annyi mindent össze-vissza. :lol:

Irigyellek, hogy mész sétálni, de tessék menni a jó levegőre aki csak teheti mert délutánra/este felé már megint esőt mondanak.

Tegnap mi is sokat sétáltunk délután és olyan jólesett :lol:

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


Szia Nusildi!

Nagyon sajnálom amin keresztül mentél ... ez iszonyú nehéz időszak lehetett, de kitartást és jobbulást kívánok neked. Szerencsére velem ilyen nem volt, ezért a kérdésedre tanácsot adni nem tudok.

Én az uzsokiban voltam terheléses cukor vizsgálaton, ott cukros lötyi van. Nekem nem volt egy nagy élmény, ráadásul valamit nagyon elcse...tek nekem, mert azóta diabetológiára kell járnom, mivel "cukrosnak" számítok. A diabetológia csak az ellenkezőjét igazolja hála az égnek. De úgy látszik a szülésig fogják nézni a vércukrom, jövőhéten is megyek laborvizsgálatra :(

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


Timi,Orulok, hogy poennak vetted, de en bizony egy csomoszor eleg tanacstalan voltam eleinte, hogy mit is adjak a gyerekre. Es sajna regebben en is adtam mas (noverek, mas anyukak) "velemenyere", aztan azota kinottem ezt a parat, mert ahogy mondod, a Te gyerekednek Te tudod mi a legjobb (a fene tudja honnan :)).

Seta sajna elmaradt, mert egy komolyabb hanci az 1 evessel teljesen lemeritett. nem tudom mi lenne velem, ha nagyi nem lenne epp itt, hogy elvigye a jatszora :)(valoszinu osszeszednem magam es lemennek).

kriszti

Kép
Kép
angelke
 
 


Adél téli baba volt, így mi minden más mellett letakartuk az arcát félbe hajtott textil pelussal, hogy ne szívjon be hideg levegőt! A férjem teljesen félt, hogy megfullad. Szeritnem, ha pollenes idő van, vagy poros az út, akkor is édemes még 40 fokban is egy rétegben letakarni a pofiját, míg zárt terepre nem értek. (A napfény ellen is jó!)

Zsuzsa
fazsu
 
 


Zsuzsa!

Köszi az ötletet, textil pelus úgy is lesz nálunk! :wink:

Kriszti!

A nagyi közel lakik hozzátok? Sokat segít?

Tényleg lányok, ha haza mentek a kórházból jön valaki segíteni hozzátok? Anyu, Anyós - főzni, mosni, takarítani stb.? Én nem tudom, hogy örülnék-e neki ... de lehet, hogy nem fogom bírni az elején egyedül segítség nélkül.

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


SZiasztok!

Én sem tudom soha eldönteni hogy mit kell a gyerekre adni.
Szerintem ez most is igy lesz. :)
Nekem senki sem jön segíteni ha haza megyek. Anyumnak
még csak örülnék, mert annak meg tudom mondani ha
valami bajom van. Meg hát mégis csak három gyereket
felnevelt. De sajnos ő dolgozik és elég messze lakik.
Anyós meg inkább ne jöjjön. Úgy vagyok vele inkább
én majd megoldom a dolgot. Lalival is minden ment simán.
Most majd kettő gyerek mellett megy a dolog. :)
Meg persze itt a férjem segítségnek.

Hajni

Hajni

Kép
Kép
Kép
ajni
 
 


Hajni!

Azért én Téged és a gyakorlott anyukákat nem féltem ... Van tapasztalatotok és 2 gyerekkel is könnyebben fog menni minden mint nekem 1 gyerekkel.
Biztos nagyon nehéz lesz az első 3 hónap, de majd megoldjuk :lol:

Timi

Kép
manati
 
 


Sziasztok!

Úgy látszik ez a ruha para mindenkinél előjön :D Én már álmodtam ilyen hülyeséget, hogy rosszul öltöztetem fel a Picit, vagy állok tanácstalanul a szekrény előtt, hogy mit adjak rá!

Én is az Uzsokiban voltam terheléses vizsg.-n, de nekem a tej+zsemle variáció volt!!!!

Most még én is úgy gondolom, hogy a Férjemmel együtt majd ellátjuk a dolgainkat, mint egy kis család. Aztán lehet, hogy élesben majd elkél a segítség :oops:

7végén voltunk mi is kiságyakat nézni, meg cuki gyerek cuccokat!Egy csomó pénzt el lehetne költeni, nagyon édi dolgokat láttunk mi is!

Szép délutánt Nektek!

Melus

Kép
melus79
 
 


Szia Melus!

Hogy hogy nálad zsemle + tej volt? Tényleg min múlik ez? Nem értem. Én annyira szeretném ezt az egész hercehurcát megúszni legközelebb, de az még odébb van.

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


Szia Timi!

Nem tudom min múlik, én is izgultam miatta. Amikor megkérdeztem a dokimat (Dr.Gyarmati) azt mondta, ne parázzak, nem cukros lötyi lesz, hanem tej+zsemle. Én azóta mindenkinek aki kérdezte, azt mondtam "az Uzsokiban tej+zsemle van, ne izgulj!"

Melus

Kép
melus79
 
 


sziasztok!

Krisztivel nem találkoztam, pedig próbáltam kitalálni az emberekből, ki lehet Ő.
Dorka 2020 g. persze most is takarta aza arcát.
Szerdán 5től lesz a babfürdetős előadás,megnéztem a falon. az intim torna végett szerintetek mikor lehet hívni a csajt?
2 hét múlva megyek nst-re.
jövő héten már mi is megveszünk remáélhetőleg mindent, meg sokmindent kaőunk is.
szép napot

Kép
.ivett
 
 


Szia Ivett!

Én is megnéztem ma az uh előtt, hogy mikor mi lesz még (előadás). Remélem szerdán el tudunk menni, olyan jó lenne. Az intim tornáról sajnos nem tudok semmit sem. :(
2 hét múlva nst? Júj de jó ... ez lesz az első? Nagyon izgi, egyre közeleg az idő.

Tényleg lányok ki a következő sorban?

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


Sziasztok.
van még pár kérdésem a szülőszobával kapcsolatba. Itt mia trendi? Beöntés, borotválás terén és szülés közben kikötik a lábat vagy foghatom én? A szülőszobák milyenek?

Nemtudjátok mikor lesz szülőszoba látogatás?

Köcike

harivera
Budapest XXI. kerület
 
 


Sziasztok!

Ruha: én még most is járok úgy hogy elindulunk sétálni, aztán még az udvaron visszafordulok, hogy levegyek/ráadjak egy réteg ruhát a gyerekről/gyerekre vagy kabátot cseréljek. :lol:

Segítség: szerintem jó, ha a család szépen összeszokik, kialakítja a saját kis rutinját. Nem kell ehhez külső segítség. Mi frankón megoldottuk, nem volt semmi baj. Engem a szülők csak idegesítettek volna az okoskodásaikkal. Most kicsit félek, hogy hogy lesz az elején, pláne a fürdetés. A férjem nem nagyon szokott hazaérni fürdetésre és gőzöm nincs, hogy mit kezdek majd két gyerekkel. :roll:

Tejterhelés: úgy tudom, hogy a dokin múlik, hogy mit ír elő. Nálam a cukros lötty játszik, a tej+zsemle az első vérvételkor volt.

Süt a nap! :lol:

Tündi

Kép
Kép
tündi76
 
 


sziasztok!

egész nap próbálom hívni az intim tornás hölgyet. de nem veszi fel. ha valaki tudja, mikor érdemes hívni, kérem szóljon!
köszönöm

Kép
.ivett
 
 


harivera: szuloszobalatogatas barmikor lehetseges, mikor nem szul senki. Bemegy ott a vizsgalo, majd a zuhany es onnan nyilik a vajudo, 3 agy, mellette az elso szuloagy es ujjszulott ellato, ajd ujabb szuloagyak ketto, azok csak fuggonnyel vannak elvalasztva.
Borotvalas csak akkor nincs, ha magad mar megcsinaltad, beontes van:(
LAbkikotes nincs, agyak gombokkal allithatoak.
Ennyit mondott el a szuleszno, mikor en benn voltammegnezni.
Vendég
 


Sziasztok!

Teljesen meg vagyok győzve arról, hogy soha többet ne adjak citromlét Lucának! Köszi a hozzászólásokat.
Egyébként a védőnő is a citromlét javasolta, azért gondoltam, hogy nem lehet belőle baj. Eddig sem voltam oda a nőért, de most aztán... :twisted:

Tegnap hagytam szegény Luckót csuklani, és 10 percen belül elmúlt magától. Persze addig tiszta ideg voltam, de inkább én legyek ideges, minthogy neki legyen valami baja!

Harivera!

A szülőszobán van beöntés is és borotválás is, bár én a borotválást otthon megoldottam, így az elmaradt. A beöntést meg túl lehet élni, nem gáz.
A lábadat nem kötik ki, azért az elég durva lenne szerintem!

Viki
vikcsi74
 
 


hat mi is segitseg nelkul tervezzuk a kiscsaladunk elso idejet is:)
Anyukam messze lakik+kicsi a lakasun. Anyos ,ugyan egy utcara, de jobban lefaradnek tole mint a babatol, igy nagyon remelem nem jon ide. En mondtam ferjemnek ha anyukaja segiteni akar, akkor keszitsen par etelet, amit le tudok fagyasztani, es akkor legalabb foznom nem kell.
De boven lesz ebbol gond ugyis:( Tegnap is ilyet mondott nekem a telefonba, nem fog mar otthon dolgozgatni- nyugdijas- mert o unokazni fog.AAAAAAAAAAAAAAAAAA
NA azt adja meg a jo Isten hogy nekem idejon ketnaponta.
NA akkor tuti en megyek innen!
Hiaba nem birom elviselni az anyosom!
Vendég
 


Sziasztok!

Nusildi, remélem minden rendben lesz ezután, nagyon drukkolok!

Cukorterhelés: a 26.heti cukros lötyi volt. Volt vmikor mégegy, akkor kaja után egy órával mentem a vérvételre.

Öltöztetésre nekem sincs ötletem, én is variálok még menet közben is.

Timi, szerintem jól jön a segítség, de csak olyan ember legyen, akit tényleg el tudsz viselni. Számolni kell a tomboló hormonokkal is és, ha még ehhez egyidegesítő ember is jön..... :roll:

Vera, nálatok mennyi ideig tart a fürdés?
Szülőszobáról nem tudok sokat, csak két órát töltettem ott (+kettőt pihiztem). Szerintem megfelelő.
Nekem azt mondták, hogy, amikor arra járok és épp üres, akkor bármikor megmutatják. (Én oda jártam ctg-re és vérvételekre is)

Anikó

[img:aa410caced]http://img34.glitterfy.com/315/glitterfy-flpbk9080522327334.gif[/img:aa410caced]
[img:aa410caced]http://lbym.lilypie.com/Ev7Sp1.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb5m.lilypie.com/xRzrp2.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb3m.lilypie.com/Ypxcp2.png[/img:aa410caced]
kissani
 
 


Sziasztok!

Multkor csak bejelentkeztem hozzátok majd jól eltűntem, csak sajna az otthoni gép szerelőnél van, itt a munkahelyen pedig elég húzós volt az utóbbi pár nap. De újra itt vagyok.

Kissani!
Eleinte az újpesti SZTK-ba jártam, de mióta megvan a magánrendelése, azóta oda járok.

Nusildi!
Nem semmi lehetett amin végigmentél/mész. El sem tudom képzelni, hogy ilyen helyzetben mit érezhettél amíg nem mondta a doki, hogy a babával minden rendben. De ez a lényeg! Pihizz sokat és nem lesz semmi baj! :wink:

Kép
Kép
konan
 
 


Konan!
Szia! Magánrendelésen mennyit adsz a dokinak?

Kép
trimi2003
 
 


Sziasztok,

Timi, sajnos minket nagymama 250 km-re lakik es csak akkor jonnek segiteni, ha en epp haldoklom (tegnap del ota ismet NAGYON rosszul vagyok), vagy hetvegere jonnek latogatoba, de inkabb mi jarunk haza hozzajuk.

Ivett, mikor en voltam UHn epp nem volt senki, ugyhogy valoszinu nem taliztunk, aztan gyorsan vegeztunk es jottunk is (elottem is utannam is mas doki UHzott)

Szules utani segitseg, nekem jol jott, mert a masodik heten nem tudtam felkelni, utanna viszont baromira idegesitett, de anyukam csak az 5. het utan ment haza. Most is szuksegem lesz rajuk, mert valakinek szaladgalni kell Adam utan, ferjem pedig reggeltol estig huzza az igat :).

Kriszti

Kép
Kép
angelke
 
 


Sziasztok!

Hát valószínűleg majd megpróbálok én is egyedül helytállni, ha segítség kell szólok! De azt hiszem Anyjuk felvetése nagyon jó ötlet, főzetek a nagymamákkal tényleg ez a legnagyobb segítség szerintem. Azt én sem szeretném, hogy oda költözzenek 1-2 hétre és egésznap tanácsokkal bombázzanak. Egyébként már mástól is hallottam, hogy a picivel nem árt az első időben csak hármasban vagy négyesben ... stb. (itt a szűk családra gondolok) lenni mert az első napokban mindenki ismerkedik a helyzettel, baba is velünk - mi is vele.

Egyébként sok mindentől parázok ... most kezdem igencsak átérezni, hogy mi is történik velünk. Férjemen is látom, hogy sokszor gondterhelt :? Kevesebb pénzünk lesz ... Még soha nem voltunk SZÜLŐK! Fú tiszta para helyzet. De közben nagyon várjuk a picit és mindig boldogan beszélünk róla :)

Konan!
Ki a dokid? Látom, hogy Te is dunakeszis vagy. :-)

Ja, igen ez a lábkikötés megrémisztett azt hittem ilyet alkalmaznak az uzsokiban :lol: de megnyugodtam ... Vera nálad volt ilyen anno?

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


Szia Kriszti!

A férjed szülés után otthon lesz veled 1-2 hetet? Mert én nagyon remélem, hogy az én férjem otthon lesz ... de majd csak ha hazamentünk. Míg kórházban vagyok feleslegesen nem kell otthon lennie szerintem.

Kár, hogy ilyen messze laknak a nagyszülők :-( Nálunk azért nincs ilyen nagy távolság ... bár csak az anyut tudnám hosszabb távon elviselni magam mellett, de ő meg dolgozik. Mást nem, vannak megszokott dolgaim, és nem szeretem ha abba belepiszkálnak. Anyósom mindig szereti a dolgokat a saját szája íze szerint csinálni (ünnepek, segítség, kutyára vigyázás ... stb.) és azok sem jönnek nekem be! Ezért tudom, hogy max. a főzésben venném a segítségét. De azt is csak úgy, hogy otthon megfőz és elhozza nekünk, vagy elküldi apósommal, férjemmel. Nem bírnám, ha az én konyhámban főzőcskézne ... és ő nem is olyan mint az anyám, hogy feltalálja magát mindenhol, tuti, hogy ott kellene állni mellette és mondani, hogy mit hol talál. Az meg nem segítség.

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


Igen nekem az első szülésemnél csináltak ilyet és a délpestibe is így csinálják ahova eredetileg tartozom.
Az elsőt amúgy vácott szültem. A többit az Istvánba. http://gportal.hu/portal/jacsogyerekek/ Itt a szüléstörténeteim alatt elolvashatjátok.

Hát én tuti kiharcolom hogy ne borotváljanak mert ez is meg a beöntés is az elsőnél volt csak és jobban fájt a borortválás meg utána ahogy szúr mint maga a szülés. Plusz a beöntésesnél lett aranyerem a többinél meg nem ahol nem csináltak beöntést.
Most vagy azt fogom csinálni hogy egy percesekkel fogok csak mentőt hívni és akkor ezeket megúszom vagy megkérdezem hogy ha én nagyon nem akarom mert iszonyat rossz élményeim vannak ezekről akkor nem csinálják.

Nekünk az esti ceremónia úgy zajlik hogy 6 után elkezdünk fürdetni és ahogy valaki kész az már kapja a hamiját és mehet be a szobájába tv-zni

harivera
Budapest XXI. kerület
 
 


Trimi!
7 ezret kér átalányban (1 hónapban csak 1x, bár egyelőre nem is megyek hozzá sűrűbben, gondolom majd a végefelé többször).

Timi!
Jééé! Egy honfitárs :D ! Örülök neked! A dokim pedig Halász Domonkos.

Üdv: Anikó

Kép
Kép
konan
 
 


Szia Vera!

Majd elolvasom a szüléstörténeteidet is :-)) de megkérdezhetem, hogy 3 Istvánban szült lurkó után, miért váltasz kórházat? Én csak pozitív dolgokat hallottam az Istvánról (bababarát kórház, egy ágyas szuper szülőszobák ... stb.)

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


manati azért mert az én dokim ottan már 65 éves és terhes dolgokat nem vállal csak nőgyógyászatiakat. És akik ott vannak orvosok horror az áruk. De pl ha nem szimpi a barinőm dokija Dr.Fekete Antal akkor lehet kérdezősködni fogok az istvánba egy két orvosról hátha van valaki akinek nem horror az ára. Mert én a többinél nem jártam magánba és most se akartam hanem úgy volt hogy bementem a khba és ott megvizsgált a doki meg uh és kész. De ezt beszüntették 2006 óta. Ilyen nicns már sajna. És járhatnék az sztkmba helyileg ahol lakom csak ott az a gáz hogy utána a horror dél pestibe kellene szülnöm. És ha ez lenne a földön az egyetlen kh akkor sem szülnék ott. Így marad ez. Vagy még van időm gondolkodni mert azért csepel az uzsokitól nem éppen egy köpésre van. Bár ez nem gáz. Maga a gyermekágyas rész is tetszik és talán kibírom azt a pár órát a szülőszobába. Szóval nagy dillemma mert igen én nagyon jól ismerem az Istvánt bár itt meg az teszik hogy a látogatók az ajtóig jöhetnek és ott láthatják foghatják meg a babát és nem bent a kórterembe. Ez meg ahogy kinéz az egész osztály nagyon szimpi.
Az istván mellett meg azok az érvek szólnak hogy a gyereket bent a kórterembe vizsgálják meg előtted nem elviszik és ha gond van nem tudod csak a záróból.
De még ez is kicsiség. Ki lehet bírni azt a 3-4 napot. A szülőszobába meg én nem időztem eddig 4 óránál többet semelyikkel sem.

harivera
Budapest XXI. kerület
 
 


Szia Vera!

Értem ... elég jó kis dilemma. :-) Az én barátosném az Istvánban szült és ódákat zengett a dokijáról akihez nem járt az első perctől kezdve, mert először egy másik kórházba egy teljesen már dokihoz járt ... de az csak a pénzt szedte ki a zsebéből ... Azt tudom, hogy a császározták és ezért a végén a dokinak 50.000 Ft-ot fizetett. Másnak nem adott pénzt, de mindenki nagyon rendes volt vele.

Az uzsokiban én magándokihoz járok ... nekem ez kényelmesebb is így, mert mindig oda és akkora kell mennem ahova hívnak, ahova le van adva a nevem ... stb. Az tény hogy ennek ára van. Ami szerintem számít az a személyzet hozzáállása és a szakmai hozzáértése (orvos, szülésznő) ... nekem teljesen mindegy, hogy milyen csempe van a falon amikor vajúdok ... úgy sem ez fog számítani. Így egyetértek veled abban, hogy azt a "kisidőt" amit eltölt az ember ki lehet bírni bárhol.

Kívánom, hogy szimpatikus legyen az Uzsokiban az orvosod.

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


Sziasztok!

Ma megint csodaszép idő van! Mi most jöttünk haza a sétából :D

Timi, Te melyik dokihoz jársz az Uzsokiba? Menníit fogtok neki fizetni?
Én is magánra csak ezért érdeklődőm, kíváncsi vagyok. Én egyébként Gyarmati Bélához járok. Az biztos, hogy kényelmes, nem kell várni stb. és ezért fizetsz!

Valaki közületek jön május 6-án CTG-re? Én reggel 8.30-ra megyek, csak azért kérdezem, hátha összefutnék valamelyikőtőkkel :D

szép napot nektek!

Melus

Kép
melus79
 
 


Szia Melus!
Nálatok csodaszép idő? Nálunk szakad :(

Én a Habermajer doktorhoz járok. A magánban a vizitdíj 9.000 Ft. Megmondom őszintén fogalmam sincs, hogy mennyit fogok adni neki. Nem tudom, hogy ő szokott-e a szülésre tarifát mondani. Hallottam már ilyenről. Ha nem mond és rám bízza akkor sem fogok neki 10x-es árat adni, mert szerintem az túlzás, főleg, hogy 9 hónapig fizettem a vizitdíjat. Az az igazság, hogy még egy csomó kiadás előtt állunk, és tényleg nem tudom, hogy mennyi marad erre a célra ...
De olyan 50e körül gondolom a dokinak és 10-20e a szülésznőnek, attól függ hogy milyen szülésznőt fogok ki és hogy viselkedik majd velem.

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


Szia Timi!

Hát, én is brutálisan soknak érzem a 10x árat...Nekünk is sok kiadásunk van, és nemrég költöztünk, szóval nem egyszerű.
Az árakra egyébként én is hasonlókat gondoltam :D

Nálunk még tényleg jó idő van :D

Melus

Kép
melus79
 
 


Sziasztok!
Fürdetés két kicsivel: én arra gondoltam, hogy míg a nagy a nagy kádban lubickol, addig én a kicsit a kádra tett léceken lévő kiskádban megfürdetem, majd a mózeskosárban vár a sorára. :) (Erre a várakozásra azért kiváncsi leszek!) Vagy, és ez tűnik reálisabbnak, a nagyot este, a kicsit reggel. A kicsinek úgyis mindegy. Ő nem lesz piszkos a nappali játszadozásban. :D

Csak egy költői kérdés: ha ennyi a rossz anyós, mi a valószínűsége, hogy mi jobbak leszünk? Azért ez elég ijesztő!!!! :lol:

Zsuzsa
fazsu
 
 


Nekem tökéletes anyósom van, én csöppet sem panaszkodm, csak áradozni tudnék róla, komolyan!!!

Kép
trimi2003
 
 


Anyós kérdés:
Az én anyósom tök jó anya volt, imádták/imádják a fiai. A barátnőm egyszer azt mondta, hogy ő olyan anyukát akart mint a férjem anyukája, (általános iskolás koruk óta ismerik egymást) mert szép fiatal, kedves, csinos szőke nő volt. :lol: Egyébként nem rossz ő, és nem utálom csak teljesen másképp gondolkozunk, más világ vagyunk, néha vannak hülye megjegyzései és hosszútávon nem bírnék egyfedél alatt lenni vele. A mi kapcsolatunk azért mondható jónak, mert nem lakunk közel egymáshoz :D

Hogy mi jobbak leszünk-e? Nem hiszem, de azért próbálkozom :lol:

Timi

Kép
manati
 
 


Sziasztok!

Nálunk fürdetés ügyben az van, hogy délelőtt fürdetem a picit, így este minden figyelmemet a nagyra tudom fordítani, nem kell sürgetni, hanem a rég megszokott módon fürödhet a nagyobb. Eddig bevált...

Gabi

Kép
Kép
almadi
 
 


nem tom ki kérdezte a babacuccokat hol érdemes venni. Minden évben márciusban, májusban, szeptemberben van bababörze. Ott van a legtöbb cég, és használt cuccok is anyuktól! Érdemes megvárni. Ja, babaszoba.hu és ott az apróhirdetésben tök jó használt, vagy új cuccok vannak. Mi ott vettünk kádálványt 1000ft-ért, komplett új berendezést a babaszobába 70ért. 18ért angelcare 301-et... bababoltban meg a mária bababolt viszi a prímet!

Kép
nyafi
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?