Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Erika!

A felvetett témával kapcsolatban előre bocsájtom, hogy Magyarországon bárhol, bármi előfordulhat, de tendenciózus jelleggel ez több okból sem valószínű.

A gyermekvédelmi törvény alapján gyermekeket a családtól elszakítani tisztán anyagi-szociális okokból nem lehet.Sajnos, az a gyakoribb, hogy még mikor indokolt lenne, akkor sem helyezik átmeneti nevelésbe a gyerekeket. ( lásd tegnap hallottam a tv-ben, hogy egy családban ÉHEN HALT egy 13 hónapos kisfiú, pedig kijárt a védőnő és a szociális gondozó is)).
A ma életben lévő szabályozás alapján gyermekeket csak hivatásos nevelőszülőknél lehet elhelyezni. (régebben két féle lehetőség volt, a nem hivatásos nevelőszülők vállalhattak munkát és mellette nevelhették a gyerekeket, ezért kaptak gyerekeknként 8000 Ft-ot+ a csp., most a hiv. nev. szülők nem dolgozhatnak és valóban gyerekenként komoly összeget kapnak fizetés gyanánt)A hivatásos nevelőszülőség feltétele első lépésben a szociális körülmények megfelelése, második lépésben egy három hónapos tanfolyam elfégzése a TEGYESZ-nél. Ha mindezeken túl vannak és minden feltételnek megfelelnek akkor kapnak gyerekeket, egyéni kéréseket lehet mérlegelni ( nemek, kor, fogyatékosság stb) figyelembe venni, de azért ez nem kívánságműsor. Természetesen ha kihelyezték a gyerekeket utána is a TEGYESZ figyelemmel kíséri a gyerekek sorsát, szakmai( munkáltatói) felügyeletet gyakorolnak a nevelőszülők felett.
Én nem mondom, hogy ezek az emberek pusztán emberi jóságból nevelik ezeket a gyerekeket ( hisz vidéken sok helyen szinte ez az egyetlen "munka lehetőség", mely például biztosítási jogviszonnyal jár,a nyugdíjhoz szükséges éveket megalapozza) de azért 4-5-6 különböző korú, fejlettségű ( legtöbbször alulszocializált) lurkót befogadni a saját házadba,és a saját gyerekeid mellett nevelni őket, iskoláztatni, az azért nem egy könnyű menet. (szerintem)
És azt azért hozzáteszem, hogy ez így az államnak ( már ha az adófizetők pénzéről beszélünk) sokkalta olcsóbb, mint intézményeket fenntartani.

Na, most hirtelen ennyi jutott eszembe, majd még jövök.
Éva
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára fanny01 2012.03.07 11:31-kor.
fanny01
 
 


Ja, és még valami.
Az örökbefogadó szülőknek egy büdös kanyi sem jár! Az egy más kategória. Örökbe adni csak olyan gyereket lehet ( nagyon hosszas procedúra után), akiről lemondanak. A roma szülőkre pedig az a jellemző, hogy a legvégső esetben sem mondanak le a gyerekről.Tehát marad az átemeneti nevelésbe vétel, ahonnan valóban - a már ismertetett módon- nevelőszülőkhöz kerülhetnek a gyerekek.(és a valódi szülők "bármikor" - azért az igazi családba visszakerülés is nehéz menet, igazoltan kell a szociális körülményeknek javulni - jelentkezhetnek a gyerekükért)
Éva
fanny01
 
 


Fanny!

Köszönöm, hogy ezt leírtad. Akkor ez csak egy lejárató, félrevezető, hangulatkeltő körlevél! Jó ezt tudni.
Erika

Kép
arvaerika
 
 

 
 

Icus: én is ezt mondom neki de belém tudja állítani a parát rendesen pedig nem igazán hallgatok rá annyi hülyeséget mond :) :oops: :oops:

nika70
Salgótarján
 
 


Sziasztok!

Már megint jó sokat írtatok :lol: !
Én mindíg végigolvasom, aztán a felét elfelejtem amit írni akarok :oops: .

Syry! Üdv itt! Persze, hogy szívesen látunk!


Icus! Anna már nagyon ügyesen segédkezik :lol: ! Nem lessz itt semmi gond, a kistesót már pelenkázni fogja... :lol: Eldöntöttétek mi lesz a neve a picinek? Emese imádja a csúszdát (amit hításznak hív, a hinta után szabadon :lol: ), mi is ide-oda rakosgatjuk, de az esős délelőttökön nagyon jól jön!

Melcsi! Tüdőgyógyász?? Remélem nincs semmi komoly! Majd írd meg mi volt! Én továbbra is szívesen olvasom az irományaidat, sőt több is jöhet :lol: !

Nika! Gege semmiről sincs lemaradva szerintem! Sőt nagyon ügyes fiú :lol: !

Erika! Nagyon édesek a szülinapos képen, de ez az együttalvós... valami tündéri :lol: !

Fanny! Hát jó, hogy leírtad ezt..... számomra ez elég tanulságos! (persze, én azért rögtön azt gondoltam, hogy igaz lehet amit Erika írt 8) :oops: ). Márcsak azért is, mert ha én a saját gyerekeimmel akarok itthon maradni, akkor havi kb. 25 e Ft-ot kapok, +a családi! Ez azért elég nevetséges.....
Nem tudom jól írtad-e, 14 M évente? Huhh, de mégis mire?
Persze, nem akarok igazságtalan lenni, mert gondolom azok a szegény gyerekek és fiatalok jobban örülnének ha otthon lehetnének a szüleikkel!
Kemence... A tesómék voltak tavaly, valami nagyon jó panzióban
(lehet, hogy pont abban) és ők is mondták, hogy gyönyörű hely! Remélem sikerül!!! Falugyűlés :lol: :lol:


Móni! Azért írj te is, mi történik Jankával, szívesen olvassuk!!!


Fermel hol lehet?

Emese olyan szépen játszott ma amíg főztem. Csodálkoztam, hogy itatta Kumcit, főzött, az orrát törölte..

Egy pár kép:

Kép
Alex levágatta végre a haját!

Kép
Hítász Kumcival.

Kép
Orrtörlés (gumikesztyűvel :lol: )

Kép
Szereti....

Kép
Vacsora Apával...

Persze, hogy felébredt.....

Szép napot mindenkinek!

KépKép
mandula35
 
 


Mandula!

Hűha!
Csúszik a kolbász? :lol: Vagy csak kellék? Édes a csajszi! Már ilyen szépen beszél? Fanni még alig mond pár szót, inkább halandzsázik. Fanni ugyan kolbászt még nem evett, de téliszalámit már csipegetett.Tudom, nem lenne szabad, de a tortájából is evett! Nem is keveset. Alex hány éves?
Erika

Kép
arvaerika
 
 


Erika!

Csak kellék a kolbi, Apa örülne ha megenné :lol: ! Egyébként én már mindent adok neki, egy évesen is adtam.....
Alex 15 éves!

KépKép
mandula35
 
 


Mandula!

És hol tanul a "kicsi"fiad? Milyen a tesóval? Jól kijönnek? Van a sulin kívül elfoglaltsága? Barátai milyenek? Bocs, hogy ennyit kérdezek, de nagyon érdekel a kamaszokat nevelő szülők véleménye!
Erika

Kép
arvaerika
 
 


mandula : szép családod van :):):):)steril a kiscsaj :):) gumikesztyűvel orrtörlés :):):)

nika70
Salgótarján
 
 


Sziasztok!

Mi van lányok merre vagytok???????????????????

Icus!

Nem is reagáltam a topik találkozóra, nekem szinte bármikor jó és én hétköznapra szavazok, de tudom, hogy sokaknak az nem jó, úgyhogy bármikor. És szerintem jó a tavalyi hely.

Éva
fanny01
 
 


Lányok!
Igaza van Fannynak, nem lehetne ezuttal hétköznap? Mert ahogy látom Icus eléggé be van havazva hétvégente, és mindenképp szeretném látni a pocakját :D
Fanny!
Én nem látok bele ennyire ezekbe a nevelőszülő- örökbefogadó dolgokba, de van 1 ismerősöm, aki valami ilyesmivel van kapcsolatban (hátrányos helyzetüeknek csinált valami alapitványt meg dolgozik is valami gyermekvédelmi vonalon, nos az azt mondta igaz pár éve már, hogy pl. sok "hátrányost" a saját fajtája vesz ki, sőt alig van ilyen gyerek, azokért rögtön jelentkeznek a rokonok, ez szeritnem azért nem véletlen...

Egyébként engem foglalkoztat a nevelőszülőség gondolata, persze kifejezetten magyar gyerekkel foglalkoznék csak. Nálunk komolyan szóba került ez, ha már biológiailag nem lehet több gyerekünk, kihoznánk 1-2-t, de nem örökbe (a meglévő saját gyerekeink miatt), csak nevelni. Tudom persze, hogy ebben benne lehet hogy bármikor jelentkezhet a szülő érte és az lelkileg biztos nyomasztó lehet, de örökbe semmiképp nem fogadnánk...

Icus!
Lefényképeztem a babakocsit a deszkával, igyekszem feltenni (tudod, kicsinyités, stb) :oops:

Megyünk most a tüdőgyógyászhoz, ha tudok még jövök!

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Sziasztok!

Melcsi!

Tudom, én is tapasztaltam, hogy egyre több a roma nevelőszülő, de szerintem ez nem baj, sőt.

Azért ezt a nevelőszülőséget nagyon gondold meg. Ha nem lenne ott a két kicsi még el tudnám képzelni, de így...
Szerintem nagyon sok "veszélyt" rejt ez magába, ahogy már most érzed, hogy na, örökbefogadni azt azért nem, biztos vagyok benne, hogy ( bármennyire is a jószándék vezérel valakit) egyszerűen képtelenség lenne, hogy érzelmileg ne tegyen különbséget valaki a saját meg nevelt gyerek között és ha már érzelmi különbség van, akkor más is van. Sőt, még ha Te úgy érzed, hogy nem teszel különbséget, a gyerek akkor is úgy fogja érezni, hogy ő mindig másodrendű.

Jaj, kaptam közben egy fontos telefont, majd jövök.
Bocsi Éva
fanny01
 
 


ma lesz a házonkívűlben az rtl-en hogy segély mellett miből élnek mégis ezek a népek :):):):)

nika70
Salgótarján
 
 


Melcsi
Köszi, várom a fotót.

Sajnos a hétköznapi talival nekem az a baj, hogy ilyenkor nincs autó, mert azzal a férjem jár... a 2 busszal kb. 40 perc az út (Anna tempójában, meg várni a buszokra, pedig légvonalban nincs messze). És fél 1 körül otthon kell lennünk, mert utána fáradt és nyűgös, és én már cipelni nem szeretném... tehát esetleg délelőtt fél 10-fél 12 között tudnánk ott lenni.
Esetleg ha valaki haza tudna hozni minket... :oops:

Többiek? Mikor értek rá?

A nevelőszülőség szerintem is nehéz ügy, súlyosan magatartásproblémás, alulszocializált gyerekekkel ( a többség szerintem ilyen, ami nem is csoda ), pl. ha épp a saját gyereknek okoz esetleg súlyosabb, testi-lelki sérelmet...
Anyósomék falujában van egy ismerős nevelőszülő, hát ő mesélt olyan dolgokat a kamaszkori deviáns viselkedésükről, hogy a hideg futkosott a hátamon... szabályosan féltek tőle a nevelőszülők, végül visszakerült az intézetbe a srác.

Melinda???
Nagyon eltűntél, hol vagy? Benjinek tetszik az oviban alvás?

Icus

Kép

Kép
szücsi_66
 
 


Syry!
Üdv köztünk, bocs hogy még nem is üdvözöltelek :oops: Olyan ritkán tudok jönni mostanában.
Mandulácska!
Alex és Mese nagyon tudnak hasonlitani egymásra, észrevetted? A picilány egyre aranyosabb és milyen kedves coffja van! Türi? És végre láttuk Kumcit is :D
Icus!
Neked pedig nagyon ügyes segitséged van, és azt szeretném kérdezni, hogyan vetted rá Annácskát, hogy a tányérban maradjanak az alkatrészek? Ez nekünk nem megy, itt az a buli, ha ki lehet malackodni kicsit (nagyon :shock: )
A hétköznap persze csak kósza ötlet volt, gondolom pl. Manduláéknak se lenne jó. Én haza tudnálak vinni, csak az a fél 10-es kezdés nekünk az életben nem jön össze...
Látom próbálsz tájékozódni a közeli jövőt illetően :) :wink: Én azt mondhatom, nagyobb a sokk mikor a kicsi képes lesz a helyváltoztatásra, én kezdem megszokni a folyamatos "nevelést", mondjuk Lukunak szerintem már hiányozna is :shock: :lol:
Hogy birod a pocakot? És sikerült eldönteni a nevet?

Nevelés. Nem lehet az, hogy minél korábban hozol ki gyereket, annál zökkenőmentesebb a normális beilleszkedés? Vagy elég akár pár hónapot-egy-két évet intézetben tölteni és kész a gyerek egy életre? Én azt gondoltam, lehetőleg minél kisebb gyereket hoznánk ki nyilván könnyebb lenne mindenkinek a beilleszkedés.

Tüdőgyógyász. Egyelőre nem derült ki mitől lehet ez a hörgés, de abban egyetért a gyerekorvossal (nem mondtam neki) hogy nem a tüdőből jön, valami felsőléguti dolog. Vett vért, allergiavizsgálathoz, elküldött gégészhez, szerinte felülről folyik valami a garatba és az irritálja, lehet nagyobb orrmandula (Máténál is ez volt), ill. mellkas rtg-re is elküldött. Kb 3 hét mulva van eredmény, meg addig meglesznek a vizsgálatok is, de a tünetek nem az asztma felé hajlanak, tekintve hogy az éjszakák teljesen békések, nincs köhögés és hörgés sem. Nagyon szeretnék már valami biztosat tudni.

Multkor indultunk a játszótérre, beültetem Emesét a kocsiba, mondom, na megyünk a játszótérre. "Tul van tárgyalva" mondta Ő.Tegnap meg a fürdőben egy nagypapa nézi, mondja, milyen aranyos, mennyi idős, tud-e beszélni? Mire a kislányom megjegyzi rezignáltan: "Mindent tudok".

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Melcsi
A malackodás abszolút nem jellemző, nincs erre külön nevelve, egyszerűen nem szokott (még???) .
Egyedül ha a pohárból öntözgeti át a vizet, az szokott néha melléömleni ( míg én főzök, Anna gyakran kér és kap ilyesmit, max. fél decit).
Az intézeti gyerekeket szerintem nagyon megviseli hogy ide-oda dobálják, hogy az anyjának nem kell stb... barátnőm öccsének kisfia is ilyen, a barátnőm ki akarta venni hogy nevelje, de nem bírt vele... És nem biztos hogy sikerül pici gyereket kapni.
A pocakot jól bírom, nem túl nagy, most értük el az 1 méteres körfogatot :D De hajolgatni már nem esik jól.
A név nem lett eldöntve, mert az éjszakai esőzés miatt nem lehetett kukoricát ültetni, így nem tudtam rábírni az uramat a döntésre :D Pedig azóta is minden nap kérdezem de hiába :wink:
Hát igen, tájékozódok :D ahonnan csak lehet, hogy mire készüljek... aztán lehet hogy nálunk minden másképp lesz :roll: Nem mindig a papírforma jön be.
A fél 10-es kezdés nekünk is erős szervezettséget igényel :D tekintve hogy Annát újabban kelteni kell mert különben délben nem alszik, ma is fél 4kor aludt el délután...

Többiek??? Talihoz mit szóltok?? Nincs nagy érdeklődés...

Mandula
Most látom el is felejtettem írni, nagyon édes a tesós kép ( meg a többi is) A negyedik képen csuda helyes, mint egy kis fotomodell :D Ő nem akarja elvenni a gépet tőled? Annáról alig vannak most már képek, folyton nézni akarja benne a babát.Nálunk a kolbász nem kellék, Anna imádja :D

Icus

Kép

Kép
szücsi_66
 
 


én nagyon szívesen taliznék veletek de egyenlőre nem megoldható innen :):):):):)

nika70
Salgótarján
 
 


Sziasztok!

Elnézést, hogy megint ilyen sokáig nem írtam.
Benji simán, zökkenőmentesen alszik az óvodában, most már harmadik hete. Egyszer sem pisilt be alvás alatt. Sőt, egy hete már éjszaka sem kap pelenkát. Ma reggelre volt először egy kis baleset, de nem volt vészes.

Olvasgattalak közben azért titeket. A gyerekek gyönyörűek és nagyon kis aktívak.

Icus!
Ha olyan hétköznap találkoznánk, ami nekem is jó, akkor természetesen értetek megyek és haza is viszlek titeket.

Syry!
Én is üdvözöllek, én vagyok a másik csepeli.

Melinda
fermel
 
 


Icus!
:lol: :lol: :lol: Az eső miatt elmaradt kukoricaültetés akadályozott a név eldöntésében? :lol: :lol: :lol:
Ti is haladtok a nemalvás felé... Képzeld, most hogy a "gyógyitó" miatt heti 2x van az anyukáméknál Emese, az apukám szokott Vele lefeküdni délután, és ma már másodszor történt, hogy ott sem aludt el. Végülis nem lenne ez akkora baj, csakhogy igy kidől kb 7 órakor, és elmarad az esti apázás, ami viszont fontos tartozéka a napunknak. Meg aztán, vacsora, fürdés, esti szeretgetés, ez pl. ma nem volt, szép óvatosan átöltöztettem és 1 hang nélkül alszik, valszeg reggelig. Én ugy érzem, nagyon kellene még a délutáni alvás, de nem jövök rá, hogy kellene elérni. De pl. tegnap majdnem 3 órát aludt minden ellenkezés nélkül, pedig az eső maitt nem is voltunk kint délelőtt.

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Na most feltettem 1 csomó képet. Nem egészen frissek, de végre volt időm rá.
Icus, sajnos Luku nélkül csináltam a kocsiról, mert épp aludt a másikban.
Közben megtudtam Dezsőtől, hogy a fellépőt bolygós kocsira is fel lehet tenni (igaz nem tudom hogy lehet kormányozni könnyen), viszont összecsukni biztosan nem lehet vele, ahhoz le kell venni.

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Sziasztok!

Melinda
Jó hogy jöttél! :D Nagyon szűkszavú vagy... De jó hogy zökkenőmentes a benti alvás!

Mandula
Tali??? Eljönnétek ha hétvégén lenne :?:

Regina
És Te :?:

Nika
Tavaly Mandula Miskolcról jött fel talizni... Te közelebb laksz :lol:

A többi új tag?? Vagy már nem is olvastok minket?


Melcsi
Hát, igen, a kukoricaültetés... :D Anna neve 2 éve akkor dőlt el, és ezzel próbáltam rábírni a férjemet hogy végre döntsön most már Öcsike neve ügyében is... de így volt kifogás, hogy elhalassza a döntést... pedig anyósom mondta hogy 1-2 bokor kukoricát azért elültethetünk, ha ezen múlik... :lol:
Ma annyit értem el hogy rangsorolta a szóba jöhető neveket. Eszerint:1. Balázs, 2. Zsolt, 3.Gergely, 4.Tamás, 5. Péter
Sajnos a kedvencemet, a Leventét nem írtam fel a listára mert azt mindig hangoztatta hogy túl hosszú. Pedig az anyósomnak és Anna keresztanyjának is az tetszik, még bízom benne hátha az ő kedvükért arra hajlik. Egy hete még Gergely volt a listavezető. Hát egyenlőre ennyi :wink:
Köszi a képeket. Azt hittem valahogy alulra teszed a deszkát hogy ráálljon Emese ( mint a testvérfellépőre), azért nem értettem, hogyan rögzíted. Így viszont Luku nem lát ki, ez nem zavarja őt :?: Nem lesz borulékony a kocsi így hogy máshol van a súlypontja? Lehet hogy mi is kipróbáljuk majd ezt a verziót.
A testvérfellépők között van olyan ami csak az alsó tengelyre, más a függőleges tartórúdra szerelhető, gondolom ez utóbbi való bolygókerekeshez. De lehet hogy nem is veszek semmit, talán nem fog kelleni. Hetek óta egyáltalán nem használjuk a babakocsit, hogy leszokjon róla Anna, ne vegye zokon hogy a kicsi lesz majd benne. Csak így erősen korlátozott a táv amit bevállalunk. De a nagyobb bevásárlásokat a férjem intézi, ha dolgom van anyám vigyáz rá, így egyenlőre ez működik. Persze van mikor komolyabb nehézségbe ütközik hogy abba az irányba haladjunk amerre én szeretném... :wink:
A többi kép is nagyon helyes, nekem az tetszik legjobban ahogy Pöri átöleli Lukut. Milyen komoly nagyfiú, ott a homokozóban! :D
Ma megvettük végre a csúszdát ( régóta morfondírozok rajta, mert pici a hely, persze ez is a nappaliban kötött ki, hát lassan már ott sem lehet lépni a hintaló, babakocsi, bébitaxi, óriáslabda, tigrisfotel, játszóasztal, golyócsúszda, gyerekasztal és egyéb kellékektől), hát telitalálat volt! Első 2 próbálkozásra leüléskor beszorult Anna lába, de aztán megtanulta hogyan oldja meg. Nagy slunggal csúszik, de az alján döccen a popsija. Pörinek nem? Bár látom nektek szivacson van. Lehetne kicsit hosszabb és íveltebb lenn a kifutója. Nálunk a polifoamon van, vettem hozzá plusz csomagot kibővíteni, ugyan az a minta, de a mérete majd 1 cm-rel kisebb, más gyártmány... olyan mérges voltam, azt hittem ez szabvány méret :twisted:
Anna persze felfelé is akart mászni, de mondtam hogy azt nem lehet. Ugyan ez a típus a miénk is, mint a tiétek, képzeld a gyöngyösi Tescoban 3 ezerrel drágább :shock: , mint a csepeliben, itt épp akciós. Nem is gondoltam hogy egy üzletláncon belül is mások az árak :roll:
Nálunk ma rendes alvás volt, a tegnapi eset havonta 2-3 alkalommal fordul elő. Nem tudom mi okozza.
Amikor nem alszik Emese, ha melléülsz és simized úgy se megy? Én tegnap ezt tettem, mondjuk az is belejátszott hogy ismét felújítás van az egyik lakásban és órákon át fúrták a falat :twisted:
A tegnapi gyerekszáj nagyon édes :D

Kép

Icus

Kép

Kép
szücsi_66
 
 


Icus: a nem megoldhatót arra értettem hogy egyenlőre anyagilag nem megoldható:):):) a busz nekünk most nagyon drága autónk meg nincs.Most kezdjük kicsit ráncba szedni magunkat és most felesleges ezrekre nincs most pénz:) bocsika de majd nyáron szeretnék menni valmikor megha Gege kicsit nagyobb lesz könnyebb lesz vele közlekedni is most a buszutat sem biztos hogy kibírná másfél óra nyügi nélkül :):):)

Melcsi nagyon édesek a gyerkőcök :)Szerintem is az ölelkezős a cukika:)
Jó ez a csúszda:)

na és gegéről is pár kép régen tettem már fel :)
Kép Kép Kép Kép Kép

na most elárasztottalak benneteket :):):):)

nika70
Salgótarján
 
 


Sziasztok

Annyiszor készültem már írni, már egy csomó téma van, amihez hozzá szerettem volna szólni, de mindig elmarad :x

Valami hülye tavaszi fáradtság van rajtam, semmihez nincs kedvem soha, és mindig el vagyok maradva minden házimunkával. Kellene még ma legalább 2 adat rucit mosni (nem semmi mennyiség mivel 7kg-os töltetű a mosógép :D :D ) de még a tegnapit sem szedtem le. Vasalásról ne is beszéljünk... Most, hogy itt a jóidő szerencsére a gyerekek sokat vannak kint, csakhogy mivel állandóan jönnek-mennek ki-be, mindenhol homokkupacok vannak, a ruhájukból, zoknijukból potyog. Ha kimegyek velük, akkor nem mászkálnak, de akkor meg megint csak nem haladok. szóval mostanában kicsit le vagyok pukkanva.

Nagyon édesek a képek, és Emese szövegétől kifeküdtem. Nálunk is szokott lenni gyerekszáj, de már meg sem tudom jegyezni, annyit dumcsiznak. Levi már szinte mindent mond, de még csak szavakat, nem mondatokat, de mindig meglepődök, hogy miket tud.mondjuk Hanna után furcsa, hogy még nem beszél, de már ért mindent , mert Hanna előbb beszélt, mint értett szerintem :lol: :lol: Tényleg furcsa ez a beszédfejlődés, meglepődtem, hogy Anna már tudja a színeket, mert Levit egyáltalán nem érdekli az ilyesmi, igaz, nem is szoktuk gyakorolni De ahogy visszaemlékszem, Marci is tudta a színeket másfél évesen, sőt még nem volt 2, amikor az autómárkákat :lol: :lol: 5 évesen tudott olvasni, és még iskola előtt az írott szöveget is elolvasta. Levi ezzel szemben nem ilyen elméleti gyerek, eszes ő is, de másképpen. Pl. szobatisztaságot meg se próbálnám neki, egyszerűen nem jár ilyenre a kis feje :lol: Szerintem valahogy a gyerek adja, hogy miket tanít vele az anyja, mert azért valamennyire az érdeklődési kör is meghatározza. Vagy lehet, hogy első gyereknél még több időm és türelmem volt ilyesmikhez. :oops: Remélem, azért Levi nem lesz butább, de neki meg amúgy van előnye, mert a tesóktól meg rengeteg dolgot tanul.

Icus, ez a mocskolódás megint érdekes téma, nekem mind a 3 ilyen mocskolódós volt. Hogyan tanult meg enni Anna? Levi 1 éves kora óta csak egyedül hajlandó enni (csak úgy hagyja, hogy etessem, ha mondjuk tv közben bekapunk egy joghurtot), és iszonyú kupit csinál. Egy darabig kanalaz, aztán kézzel, mindent, levest, főzeléket, joghurtot. Mostmár kevésbé szórja le evés közben, viszont szándékosan... szétdobálja. Pedig nagyon régen csinálom, hogy elveszem tőle, ha dobálni kezd, kézrecsapást is kap, csúnya nézést is, kiabálást is, de egyenlőre még nem tudtam leszoktatni róla.

Tök jó a csúszdátok, nagyon irigy vagyok rá, de ilyen picit nem akarok venni, a nagyobb meg elég húzós árban van... Viszont kaptunk rönk fa anyagot, ha apának ideje lesz, megpróbál készíteni egyet, remélem, összejön...

Melcsi nekünk is volt ilyen sokáig köhögés a télen mind a két kicsinél, Hannánál karácsony előtt, nem tudta elhagyni a köhögést, (igaz, oviba szoktunk), Levinél meg most nemrégen. Nagyon sokáig csinálta, hogy egy nap csak 1-2szer, de csúnya köhögési rohamai voltak. Annyi köptetőt megettek már, hogy elegem volt belőle, aztán úgy emlékszem, a stodal szirup segített mindkettőnek. Esetleg ha még nem próbáltátok, próbáld ki. száraz és hurutos köhögésre is jó, és felsőlégúti panaszokra is.

Na most megyek, tali sajnos nem aktuális, egyrészt nem érzem magam annyira oszlopos tagnak, másrészt nekünk Pest amúgy is messze lenne. De majd képeket szívesen nézegeket!!

Sziasztok

Ildi
Kép
Kép
Kép
true
 
 


Icus!
A kocsi igy is stabil maradt, de az az igazság, hogy már kb 2 hónapja nem ezt használjuk, hanem könnyü sportkocsit (sokszor csukjuk-nyitjuk). Amig fekvőben volt Luku, ez a megoldás remekül bevált, félig ülőben is jó még, teljes ülésben nem tudom. De lehet keskenyebb deszkával is, nekünk ez volt (egy komód polca :oops: ). Pöri egyszer lecsuszott róla, nem kapaszkodott rendesen, egyéb baleset nem történt. Szerintem jó megoldás, aztán mire ülni fog a Kisherceg, addigra Annácskád távgyalogló lesz ugyis.
Anyósodnak igaza volt, pár bokor kukoricát érdemes lett volna elültetni, addigra lehet hogy a Levente lett volna befutó :lol:
Csuszda :D Tökélyre fogja vinni... Nálunk is forditva megy a mászás persze, Emesém leveszi a zokniját mert az ugye csuszik és ugy, és már Luku is próbálgatja magát :shock: :D Az volt a baj, hogy már elég terhes voltam és féltem a játszótéren feltenni, mert az ottani csuszdának nagyok a fokai, ezért megengedtem ,hogy a csuszdán másszon. Ez rajtunk is ragadt... Persze csak itthon, a játszón már a nagy fokokat is megteszi.
Igen, nekünk a benti szivacson van, de tavaly a kinti alá is tettem (már nem kell Emesének). Ez amit látsz a játszószivacsunk, 160x200-as, elfér rajta az egész család. Régen nem volt ülőgarnituránk és innen néztük a tv-t, birkózott Máté Apával, aztán velünk maradt, most meg jó, mert a kicsik rajta játszanak (na és a csuszdáról is ott landol)
Nika!
Sajnálom hogy nem találkozunk, de majd legközelebb. Gege mekkorát nőtt!
True!
Hát igen, Tolna sem itt van...
A Stodalt lehet hogy kipróbálom, de most addig nem adok semmit, mig nem értünk körbe a vizsgálatokkal, mert már én is beadtam szegénynek halom köptetőt meg theophillin kupot, és semmi nem változott...

Lányok, mi ujság a felvételikkel? Tudtok már valamit? Mindenki hallgat...

Melinda!
Még mindig tanulsz-vizsgázol? Te is nagyon ritkán jössz!
Mi lehet Sheiláéknál? És Bea?

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


hallotátok mit akar az szdsz? hogy adóztassák meg a családi pótlékot. A levegőért ne fizessek már? komolyan mondom ezek már a nagy jólétben nem tudják mit csináljanak

nika70
Salgótarján
 
 


Melcsi!
Úgy látszik, hogy gondolatolvasó vagy. Pont jöttem, hogy dicsekedjek Bencével. Ma tudtuk meg, hogy a legelső helyre felvették (elment a férjem megnézni, hogy hátha kint van már a végleges lista, és kint volt). Csepel, szerintem igen jó színvonalú gimnáziumában lesz informatika tagozatos. Úgyhogy most nagyon büszke vagyok rá, hogy ilyen gyatra tanulmányi eredmény ellenére ezt el tudta érni (ennyit az osztályzatokról!!).
Mandula!
Nálatok mi a helyzet?

Melcsi! Lukunak jobbulást kívánok! Emese szövege tényleg nem semmi, van szókincse rendesen.

Benji sajnos ma reggelre belázasodott és délutánra már kiütései lettek a hasán és a combján. Az óvodában pont mostanában voltak skarlát megbetegedések. Felhívtuk az ügyeletet, alaposan kikérdeztek. Egyelőre nem jöttek ki, mert a láza szerencsére nem ment 38 fok fölé és a kiütések sem típusosak (a hajlatokban egyáltalán nincsenek). Azt mondta a hölgy, akivel a férjem beszélt, hogy most sok ilyen vírusos megbetegedés van, adjunk Fenistil cseppet és nézzük meg, hogy változnak- e a kiütések. Ha nincs változás vagy rosszabbodik, akkor természetesen kijönnek. Enni nem akar Benji, de szerencsére sokat iszik. Egy hét múlva mennénk Hajdúszoboszlóra az összes nagyszülővel. Remélem (persze elsősorban nem ezért), hogy Benji addigra meggyógyul és tényleg nem skarlát.

Nekem majd májusban lesz két vizsgám és június elején az államvizsgám. Az egyik vizsga közigazgatási jogból lesz. Ez valami borzalom!! Én biztos nem lennék jogász, nem lennék képes ennyit fenekelni. Mindenestre most előkészítem a vizsgára való felkészülést, szűkítem a tanulnivalót, próbálok a lényegre koncentrálni.

Nika!
Ezt a családi pótlék adóztatási ötletet nem hallottam.
Látom Gege is nagyon aktív. A kis asztal a televízió előtt a kapcsolgatást akadályozza meg? Egy időben Benji is állandóan ezeket a gombokat szerette volna nyomkodni.

Jó éjszakát mindenkinek!

Melinda
fermel
 
 


Fermel: igen meg hogy ne nyissa ki a tévé alatt a szekrényt ami tele van minden apró csetresszel :) meg hát a cd-k
Informatikával most szerintem jó fába vágja a fejszéjét szerintem szükség van a jó szakemberekre és ha még érdekli is akkor meg biztosan nem lesz gonja vele gratula:):):)
Benjinek jobbulást++++++++++

nika70
Salgótarján
 
 


Sziasztok!
Ma hallottam, hogy a postai csekkes befizetésnél történő adategyeztetés kötelezettségét visszavonták. mert az adatvédelmi biztosnak aggályai vannak. Persze a posta már gondolkodik a megoldáson.

Benji ma már láztalan volt, de kiütések még vannak a hasán és a combján. A gyerekorvos nem tudott semmi biztosat mondani, mert egyik fertőző betegséggel sem típusosak a tünetek. Úgyhogy marad az a változat, hogy valószínűleg vírusfertőzés. Ma hallottam a dokitól egy érdekes dolgot, amit eddig nem tudtam. A Fenistil gél igen durva napallergiát okozhat, úgyhogy nagyon kell vele vigyázni (pedig én eddig nyáron ezt használtam szúnyogcsípésre). Ugyanilyen allergiát okozhat a Fastum gél is.

Ma már a neten is megjelent a végleges felvételi lista. Én korábban elmentettem a gyerekek eredményeit és így meg tudtam nézni, hogy Bence hol helyezkedik el a társaságban. Pont a közepén. 16. a 30 gyerek között. Úgyhogy vannak nála jobbak is (húzóerő), de rosszabbak is, már persze amennyiben egy felvételi eredmény alapján ilyen következtetéseket le lehet vonni.

Melinda
fermel
 
 


Sziasztok!

Nika
Én hallottam azt a bizonyos épületes ötletét a Kókának.....
Persze felháborító, de szerintem egyre több ilyen elképzeléssel fognak előrukkolni. Nekem is mindig az jut eszembe,hogy lassan már levegőadót is kell fizetnünk....

Melcsi
A homokozós kép nekem is nagyon tetszik, Luku igazán nagyfiús azon a képen.
És akartam már írni, hogy nagyon örülök, hogy végül egymásra találtatok a Kárpátia újsággal. Meglátod, nagyon jó cikkek vannak benne és valóban pártoktól, alapítványoktól függetlenül.
Most pl. Dr. Csáth Magdolna közgazdásznak van benne egy 3 oldalas írása, ami engem nagyon megfogott. És a többi cikk is a maga módján.

Icus
Nem akarom a férjed pártját fogni, de szerintem még nem vagytok elkésve a névadással. Ezt még a szülés közben is eldönthetitek. :lol: :lol: :lol:
De most viccen kívül, mi majdnem így jártunk Évivel. Nem tudtuk a nemét, mert titkolta és csak a megérzéseinkre hagyatkoztunk, hogy lány lesz. Lány nevünk volt, de fiú nem. És hajnalban a kórház felé robogva mondtam a férjemnek, hogy akkor most már döntsünk valamit, hátha fiú lesz.

Mandula
Azt hiszem Te érdeklődtél a Wass Albert meséről. Igen meséket is írt, elég sokat és nagyon szépeket. Van Erdők könyve sorozat és Tavak könyve sorozat, hun mondák, népmesék.
Amit Éviék adnak elő az a Mese a kis szürke nyúlról. A jelmez nagyjából kész, majd teszek fel képeket.

TALIRÓL
Szerintem nagyon jó ott, ahol tavaly voltunk. Én kicsit messzebbről megyek, mint a csepeliek, de még nekem is nagyon jól megközelíthető. Az időponttal úgy vagyok, hogy hétköznap is jó (akár) csak időben tudjam, hogy úgy szervezzek. Persze én csak f1-ig érnék rá hétköznap. A hétvégék most még jók, kivéve a május 17-18-át.

Magunkról
Ádinak sikerült a motoros vizsgája. Most még a jogsit kell intézni (hogy véletlenül se unatkozzam).
Hétvégén pedig biciklis túrán volt a barátnőmékkel. Örülök, hogy most még be tudtam ilyesmire nevezni és nem akadt ki azon, hogy csak péntek délután tudott számítógépezni. Viszont begyűjtött 5 db kullancsot és most izgulhatunk, mert kettő egy picit beszakadt. Mi kullancskiszedő csipeszt használunk, de annyira picik voltak, hogy kettőt nem lehetett megfogni. Egyébként nagyon jó az a speciális csipesz. Sajna már ebben is rutinunk van, mert Ádit fenemód szeretik a kullancsok. Ha kirándulni megyünk, akkor rajta mindig van, még akkor is ha az egész csapatban senki máson. Szerintem valami nagyon fincsi lehet rajta, ami tetszik ezeknek az élősködőknek. És ez a dolog azért is érdekes, mert kicsi korában beoltattuk az agyhártyagyulladás ellen és még érvényes volt a hatása, amikor egyszer egy óvodai mezei séta alkalmával
belement a fülébe egy. Az óvónő jószándékúan ki akarta venni, de beleszakadt. És pár hét múlva kiderült, hogy Lyme-kórral fertőzte meg az a dög a gyerekünket. Úgyhogy már ennek a menetét is tudjuk, de ez egy külön történet.
regina3
 
 


Kép

Kép
regina3
 
 


Sziasztok, most csak egy rövid bejelentkezés

Regina: nem szoktátok bekenni a fiadat kullancsriasztóval?? Vagy nem ér semmit? Én csak ebben bízom, ha szabadba megyünk :(((

És a Lime kórral mi a helyzet? Kapott rá antibiotikumokat? Észrevettétek időben? Bocs, csak ezek a dolgok nagyon foglalkoztatnak, mert nemsokára olyan lesz az idő, hogy lehet majd csavarogni, és félek tőlük nagyon!!

Sziastzok

Ildi
Kép
Kép
Kép
true
 
 


Sziasztok!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára fanny01 2012.03.07 11:33-kor.
fanny01
 
 


Sziasztok!

Jó sokat írtatok, ennek örülök, csak mostanában nem tudtam jönni. Emese belázasodott tegnap délután meg ment a hasa, nem tudom mitől, szerintem a foga miatt (?). Jön a két szemfoga.
Meg más gondjaim is vannak, de ezzel nem terhelem a topicot.

Erika! Alex szakácsnak tanul egy vendéglátó szakközépben, ill. nem akar tanulni..... Emesével imádják egymást, jobban rá tudom bízni mint Kittire. Iskolán kívül egy barátjához jár el itt a környéken, egy hasonló érdeklődési körű fiú. Egyébként Alexal nem lenne gond ha tanulna, igazából Ő még gyerek :lol: .

Melcsi! Nagyon édesek a gyerekek! Pöri egy tünemény a NOX-os kendőjében :lol: ! Látom nyújtja a segítséget Lukunak a csúszdán is :lol: ! Luku pedig milyen sokat változott :shock: ! Nagyon helyes kislegény! Kíváncsi vagyok mi lehet Lukunak a baja....

Icus! Nekünk is olyan csúszdánk van, mi használtan vettük, a matrica meg van kopva, de a célnak megfelel :lol: ! Emese imádja. A lakás nálunk is tele van a játékokkal, pedig már sokat ki is vittem.... Anna mindíg milyen csinos :lol: !

Nika! Gege is milyen sokat nőtt! Az utolsó képen harci sérülések vannak az arcán?

Melinda! Örülök, hogy Benji jobban van! Ezek szerint akkor megszüntek az ovis gondok. Gratulálok Bencének, gondoltam, hogy felveszik, nagyon jó felvételit írt. Én tegnap voltam abban az iskolában amit Kitti elsőnek írt be, de nem volt kirakva semmi, és azt mondták, hogy pont most borítékolják, a héten meg kell kapni.

Regi! Gratulálok Ádámnak!! Igen, én kérdeztem Wass Albertet, utána fogok nézni. A jelmez SZUPER lett, nagyon ügyes vagy!!!
Engem is érdekelne a Lyme kór....

Fanny! Gyönyörű helyen van ez a panzió!! Drukkolok!!!

Ha hétvégén lesz a tali akkor valószínűleg elmegyünk, de ha mindenkinek a hétköznap jobb akkor ne én legyek az akadály . Persze a hétvégét is csak akkor tudom biztosra mondani ha megvan az időpont.

Most mennem kell!

Szép napot mindenkinek!

KépKép
mandula35
 
 


Sziasztok!
Én is csak gyors életjelet adok: jól vagyunk (Janka forog :wink: ). De nagyon sok a dolgom. Az a nagy igazság, h el akarjuk adni a házunkat és nézelődünk máshol, más környéken. A Dunakanyarba szeretnénk költözni. És teljesen ezzel van tele most a fejem.
Olvasgatlak benneteket, de mire eljutnék oda, h írok, már nem aktuális vagy mondjuk már el is felejtettem mit akartam. :oops:
Ne haragudjatok, h nem írok mindenkinek, csak az utolsó hírekre reagálok: én is gratulálok Ádámnak! Mandulácska, remélem gyorsan és könnyen megoldódnak a gondjaid! Icus: nagyon gyorsan telik az idő! Nemsokára érkezik a kiskirályfi! :wink: Éva! Nagyon szorítok panzió-ügyben! Oda is költöztök? Hű, ez jó nagy változás lesz, vagy nem? És egy kis felújítást is terveztek? Melinda: Benjinek is gratula! Nagyon ügyes és okos is! :wink:
Hát most ennyi tellett tőlem! A fotókról még: Melcsi, mekkorák a kicsik! Nagyon cukik (Mindent tudok! :lol: ), Nika, Geri ha jól látom nem hagy unatkozni! Zsiványnak nézem. Az?
Viharmentes szép hetet!

Kép
ermoni
 
 


Mandula:) igen harci sérülés :):):) elesett és a kezében volt a csőrös pohár ami beleállt az orrába de már meggyógyult :):):) volt egy kis monokli:):):

Móni: hát elég zsivány:) szólok neki hogy nem szabad pl a zsínorokat rángatni na akkor rám vigyorog én meg csenben elolvadok olyan zsivány de muszály ezekben következetenek lenni mert sosem tanulja meg mit szabad és mit nem amúgy:) nem nagyon tiltom semmitől sem csak ami tényleg veszélyes lehet rá

Éva: szorítunk mi is a panzióért:9 negyon szép helyen van :)

nika70
Salgótarján
 
 


Sziasztok!

FANNY
Ez a panzió dolog nagyon-nagyon jól hangzik!!! Remélem, sikerül és fogsz még írni a részletekről!!!
Az Évi neve pedig Attila lett volna, ha fiúnak születik. Egyrészt nagyon tetszik, másrészt a vezetéknevünkhöz (Vas) a magánhangzóval kezdődő nevek jobban passzolnak. Egyébként a Balázs és a Zsolt is nagyon tetszik, de azt nem választhattam volna a kiejtés miatt.

True és Mandula
A Lyme-kórról rengeteg anyag van a neten, de szívesen leírom a saját "élményünket".
Először is a kullancsriasztós bekenés/befújás nálunk nem jött be. Állítólag a B-vitaminnak (B-komplex) az a bizonyos jellegzetes szaga hatékonyan tartja távol a kullancsokat. Biztos emlékeztek a Polivitaplex bogyóra, annak volt olyan erős szaga. De mi ezt nem próbáltuk ki, mert a gyerekeink nem vesznek be lenyelhető bogyót, csak rágótablettát vagy homeósat, amit szopogatni kell, de ebben a verzióban nem tudom, hogy létezik-e. Tehát B-vitamin komplex rágótablettában... még nem hallottam. Ha lenne, kipróbálnánk.
És a kullanccsal úgy jártunk, hogy még csak nem is erdőben, hanem kint a réten akaszkodott Ádira. És amikor beleszakadt, rögtön kérdeztük a gyerekorvost, hogy mit lehet ilyenkor csinálni. Ő annyit mondott, hogy a beszakadt rész majd magától kilökődik, abban pedig csak reménykedni tudunk, hogy nem volt fertőzött..... De az volt. Ez pedig úgy derült ki, hogy kb. 1 hónap múlva (de állítólag minimum 2 hét a tünet megjelenése) bevörösödött a gyerek füle. Az, amelyikben a kullancs volt. Először arra gondoltam, hogy csak elfeküdte stb., de aztán rá kellett jönnünk, hogy ez sajna komolyabb, mert azon az oldalon az arcán is megjelent egy függőleges piros csík, amit semmivel nem lehetett magyarázni. A László kórházba kellett menni, ahol egy dokinő 3 méter távolságból megnézte a gyereket és azt mondta, hogy ez az, Lyme-kór. Vérvizsgálat szóba se jött. Írta az antibiotikumot. Mi nagy nehezen valahogy beadtuk a gyereknek, de nem változott a folt. Ekkor adott egy másik antibiotikumot, de azt már nem adtuk be, hanem felkerestünk (egy ismerős ajánlására) egy orvost, aki magánpraxisban ezzel foglalkozik. Abszolute megfizethető áron, egy rendkívül kedves orvost foglalkozott az esetünkkel. Elmagyarázta részletesen a dolgok menetét. Vérvétel, ami pozitív is lett. 15 napos antibiotikus kezelés (tudott olyan megoldást, hogy pezsgőtabletta formátum...) x idő múlva második vérvétel és fél évvel az események után egy harmadik, aminek jó esetben már negatívnak kell lennie. És az is lett. A László kórházi hozzáállásról nagyon diplomatikusan, de érthetően megosztotta velünk a véleményét. Azt is elmondta, hogy ott gyakran falsh eredményt ad a vérvizsgálat (az okra már nem emlékszem, csak arra, hogy emiatt nem megbízható a vérvizsgálat) és hogy a dokinő először nagyon alacsony dózist írt fel, második alkalommal pedig nagyon magasat (lórúgás). Mindez 8 éve történt.
A kullancsok azóta még többen vannak és arányaiban sokkal nagyobb a fertőzött egyedek száma. Ez elég hervasztó. Mi azért csak eljárunk kirándulni. Persze este alaposan átnézzük magunkat és egymást és a kullancskiszedő csipesz amúgy nagyon jó. Most először volt olyan, ha a mérete miatt beszakadt, egyébként nagyon könnyen megfogható és eltávolítható a kis nyomorult. A csipesz azt hiszem patikában kapható.
Remélem, érthetően írtam le.
regina3
 
 


Ennél a dokinál jártunk:
http://www.lyme.hu/
regina3
 
 


Sziasztok!

Nagyon régen nem írtam Nektek, de folyamatosan olvaslak Benneteket, de most hogy Melcsi hiányolt, gondoltam adok életjelet magunkról.
Igazából olyan sokat írtok /ami persze nagyon jó/,hogy képtelen vagyok bekapcsolódni,általában csak az olvasásig jutok :oops: :oops: Pedig mindig elhatározom,hogy visszajövök,aztán eddig ez elmaradt,de most talál,talán.....

A képeket mindig csodálattal nézem, úgy nőnek ezek a picik....

Szeretném üdvözölni az újakat! 3 gyerkőcöm van:Dani 18 éves,a 2 kicsit itt látjátok a vonalzókon. Jelenleg Gyesen vagyok,mellette dolgozom 4 órában egy parfümériában,Marcell bölcsis emiatt.

Melcsi!
Köszönöm,hogy gondoltál rám,nagyon jól esett!!!!
A Te írásaidat különösen kedvelem és mindig irigykedek,mert az én Marcellom nagyon messze van beszédben Emesétől :( :(
Ő nem beszél ilyen szép kerek mondatokban,választékosan. Néha sajnos még nem értjük minden szavát. Legjobban Kyra érti őt.

Rólunk tömören annyit:
Marcell szobatiszta részlegesen / a kaki,sajnos csak pelusba sikeredik egyenlőre/,viszont a pisivel nincsenek gondjaink. Sajnos nagyon sovány,február végén kórházban voltunk,mert kiszáradt hányás hasmenés vírus által,azóta szegényem még nem tudta visszaszedni a leadott pár kg-t. Totál legyengült az immunrendszere,azóta egymást érik a betegségek,talán most már a végére értünk,2 hete nem volt beteg,kopp,kopp. :lol:
Beírattam őt óviba,januártól ő is óvis lesz.
Kyra: jár még balettre,bár már inkább a jazztánc felé hajlik az oktatás,nagyon szereti,kitartóan csinálja,nem olyan tehetséges de a kitartásával talán szépen fog haladni.
Sokat változott,segít nekem mindenben,okos,imádják az óviban,mert ott is mindenben kitartó,segítőkész, fegyelmezett. Az évzáró műsort betéve tudja,ő segíti ki a többieket ha elakadnak. Pont ma mondta az egyik óvónénink,hogy Kyra gyakorol a többiekkel,tanítja őket :lol:
Egy gond van Kyrával,hogy néha nem bírja elviselni az öccsét :( Ilyenkor minden idegesíti amit Marcell csinál,sőt már az is ha a közelében van. Teljesen tanácstalan vagyok,hogy mit is kellene tennem. Marcell persze mindent Kyra után csinál,el sem mozdul mellőle,ő mindig együtt akar vele játszani és nem érti Kyra miért undok vele. Hiába próbálom őt elhozni Kyra mellől és játszani vele,az neki nem tetszik.
Szerencsére azért ez nem általános dolog,legtöbbször nagyon szépen eljátszanak egymással,persze folyamatos vitatkoznak :)
Dani készül az érettségire,jövő héten lesz a ballagása. Nagyon jó lesz a bizonyítványa, reméljük csak pár db négyese lesz. Bízom benne,hogy az érettségije is jól sikerül majd és nem lesz gond a továbbtanulással.
Én dolgozom,tréningekre járok minden héten Budapestre,egyre jobban belejövök a szakmába, nagyon szeretem.
Mindig rohanásban vagyok,nehezen tudom beoszatni az időmet....

Most egyenlőre ennyi....
Bocsi,de most nincs időm írni külön mindenkinek,de próbálok becsatlakozni.

Jajj Éva még Neked akartam írni,hogy mi ismerjük ezt a panziót/a régi Vilati üdülő úgye?/,remek hely,csodálatos környezetben. A férjem a szüleivel Nagybörszönyben lakott mielőtt Pestre költöztek.
Sok sikert kívánok hozzá!!!!!! Az biztos,hogy meglátogatunk majd Benneteket. Évente 1-2x szoktunk arra menni,férjem imádja a környéket. Most is megyünk májusban,osztálytalálkozóra,lehet éppen itt fogunk megszállni :wink:

Puszi Mindenkinek!!!!!!
Bea
beátab
 
 


BEA
Nagyon jó, hogy jöttél. Bevallom, én meglestelek a győri anyukák topicban, hogy mi van veletek. Aztán rájöttem, hogy biztosan nem érsz rá két topicot követni és ez érthető is.
A kisfiadnak jobbulást, erősödést kívnok! Most már itt a jó idő, biztosan hamar megerősödik.
A munkádhoz pedig további sok sikert. Örömmel olvastam, hogy nagyon szereted, manapság elég ritkán hall ilyet az ember...
Azért gyere majd gyakrabban, és írj magatokról!
regina3
 
 


Sziasztok!

Bea! De örülök neked :lol: ! Tegnap láttam az iwiw-en az új képet, és akartam írni, hogy milyen szép vagy :lol: ! Örülök, hogy tetszik a munkád! Ha 4 órában dolgozol az azt jelenti, hgoy csak délelőtt?
Marcellnak jobbulást, remélem mostmár rendbejön! Kyra kitartó mindenben? Ez nagyon jó tulajdonság, becsülendő! Dani sokat tanul, hogy ilyen jó bizije lesz? Vagy egyszerűen csak jó az esze?
Gyere gyakrabban ha van időd!

Regi! Köszi, hogy leírtad, engem konkrétan az Ádám esete érdekelt! Én azt hittem, hogy ez a Lyme kor nem is gyógyítható :oops: .

Móni! Elköltöztök? Régen gondolkodtok rajta, vagy hirtelen elhatározás? Dunakanyar szép hely :lol: !

Képzeljétek Kittit felvették az első helyre, nagyon örülünk neki :lol: ! (én jobban :shock: ) Arra a tagozatra (emelt szintű rajz) csak 17 gyereket vesznek fel, ezért is nagy öröm!

Többiek? Mindenki kint van ebben a jóidőben gondolom! Azért jó lenne ha megbeszélnénk a tali időpontját, hogy én is tudjak tervezni, ha hétvégén lesz mégis!
Emese már jobban van, nincs már láza, csak még mindíg megy a hasa.

Szép napot mindenkinek!

KépKép
mandula35
 
 


Sziasztok!

Bea, de jó, hogy lehet rólad hallani. Marcellnek jobbulást kívánok!

Mandula!
Gratulálok Kittinek! Ez nagyon szép eredmény. Úgy tudom, hogy az ilyen művészeti tagozatokra általában nagyon nehéz bekerülni.

Éva!
Akkor nagyon, nagyon drukkolok a panzióhoz. Megnéztem a neten, tényleg gyönyörű helyen van.

Regina!
Gratulálok én is Ádámnak a vizsgához, neked meg a jelmezhez!

Móni!
Nagyon ügyes Janka, hogy már forog. Gondolom, akkor már egyáltalán nem aggódsz. A házvásárláshoz sok sikert! Biztos, hogy kitartónak kell lenni, nem szabad az esetlegesen felmerülő akadályoknál feladni. Ezt tapasztalatból mondom. Túl vagyunk már néhány lakáscserén. Végül mindegyik sikerült és aztán nagy öröm volt.

Holnap megyünk Hajdúszoboszlóra. Ma (két év alatt először) nem mentem az egyetemre, mert nem akartam este kapkodva készülni. Már mindent összekészítettem, csak be kell rakni a bőröndökbe, de azt már a férjem csinálja, mert ő nagyon ügyes ebben. Csütörtökön jövünk haza. Másnaptól kezdem a közigazgatási jog tanulását, mert rá egy hétre lesz a vizsga. Úgyhogy addig nemigen hiszem, hogy jövök. A jövő heti hosszú hétvégére mindenkinek jó pihenést kívánok!

Melinda
fermel
 
 


Bea: jó hogy jöttél:):):): megszoktad már a parfümériát? gyerkőcök hogy viselik hogy dolgozol?
Egy darabig én is csak olvasó üzemmódban voltam :):):

Mandula: gratula Kittinek :):):)
Hallottátok hogy a pneumo elleni oltás szeptembertől ingyenes lesz a két éven aluliaknak? és 2010-től benne lesz a kötelezőben:):) én örülök eddig az ára miatt nem adatattam be de szeptemberben be fogom :):):)

nika70
Salgótarján
 
 


Sziasztok Lányok!
Gyors bekukk, a fürdőzés miatt el vagyok mindig uszva, de sajnos már csak hétfőn megyünk és vége. :(
A térdem teljesen rendbejött, de ami a lényeg (bár erről nem is irtam Nektek), hogy ismét késznek érzem magam egy uj baba fogadására. Voltak kétségeim az utóbbi hónapokban, sokszor ugy éreztem, összecsapnak a fejem fölött a feladatok (persze ez most is igy van), azt gondoltam, még egy kicsi tovább bonyolitaná az amugy sem könnyü helyzetet. De e a kikapcsolódás segitett abban is, hogy letisztuljanak az érzéseim. Rájöttem, hogy nagyonis akarom én azt a babát, sokkal jobban, minthogy elodázzam, hogy megfutamodjak. Az időm amugy is fogy, jó persze lehet szülni még akár 4-5 év mulva is, de a realitásoknál kell maradjunk, ha akarok még, márpedig akarok, akkor azt rövidesen össze kell hozzuk. Jó volt ez a 15 nap, és mostmár jó lesz ha ismét teljes erővel a gyerekekre koncentrálok és a feladataimra.
Az énekkarom karnagya nagyon megkért, hogy menjek vissza énekelni, mert juliusban Görögországba neveztek egy kórusversenyre, igy tehát addig ujból járni fogok, de megmondtam előre, ha addig összejön a baba, akkor természetesen nem utazom.
Szerdán megint volt velünk Emese fürdeni, a gyógytornán össze is kevertem miatta a gyakorlatot. Mondom Neki: "elveszed az eszemet!" Erre Ő: "Elveszem a maradék eszedet is!!!" Mindezt fennhangon, megfelelő szemforgatásokkal, a medencébe majd belefulladtak a sorstársaim, ugy nevettek.

Bea!
De örülök, hogy jelentkeztél! (Én nem tudtam a másik topicról) Látod, egyik gyerek igy, a másik ugy! Az én lánykám hiába beszél folyékonyan, a bilivel egyáltalán nem haladunk! :evil: :oops: Ugy tünt tavaly hogy igen, aztán Luku érkezésével megállt a dolog, és mikor erről emlitést teszek, egyszerüen közli, hogy a pelusba kakil. A pisi megy, ha meztelen, egyébként egyáltalán nem szól.
Sajnos nálunk is néha kiboritó Emese viselkedése, fellöki, eltolja, belecsip, stb, mert az a szegény kicsi mindig odamegy, megnézi, el akarja venni, stb... Máskor meg hosszan eljátszanak.
Most az a legujabb, hogy ketten hancuroznak Apa hasán este.
Icus!
Épp akartam kérdezni, hogy mi ujság van Nálatok a bili terén?
Regina!
Én pl. rettegek a kullancstól, Máté és mostmár Emese is be van oltva, de Luku miatt most megint félek.
Ki se tudnám szedni, 1x volt Mátéban, de inkább levittük az ügyeletre ott szedték ki.
A virág szerintem tök jól sikerült.
Melinda!
Jó pihenést Nektek, aztán irjál majd bővebben, hogy milyen volt!
Gratulálok Bencének!
Arról nem irsz mostanában, hogy Pétereddel mi a helyzet, a visszarendeződés haza beváltotta-e a hozzáfüzött reményeket?
Ermoni!
Látod, mindennek eljön az ideje! Örülök hogy kicsi Jankád már ilyen ügyes!
Épp a mult hétvégén voltunk Visegrádon egy gyönyörü patak menti kiránduláson, és az igazat megvallva nem bánnék ott én sem egy házat! Van már konkrét elképzelésetek?
Fanny!
Megnéztem a honlapot, ez tényleg klassz hely!
Egy technikai kérdés, az alkalmazottak maradnának? Mert a vendégkönyvben mindenki igazán jó véleménnyel van róluk.
Mandulácska!
Remélem Emeséd már jobban van.
Gratulálok Kittinek! Remélem Neki is tetszeni fog az iskola!
A taliról mostmár jó lenne tényleg megegyezni, bár ehhez Melinda is kéne, Ő meg ha jól gondolom, vagy 2 hétig nem lesz! Aztán viszont közeleg Icus ideje...
Én általában tudok alkalmazkodni, ugyhogy irjatok, kinek hogy lenne jó.

Lukumnak az arcüregéből jön a cucc, a gégész leszivott egy csomót az ipari szivóval. Ráadásul a füle meg zsiros volt (anyja fia :roll: ) ugyhogy ki kellett azt is pucolni. Teljesen ki volt szegény akadva a sok lefogástól. Kaptunk antibiot, meg váladék fellazitót, meg meleg sóval (kéne) kezelni vagy lámpázni, ezek sajnos nem igazán jönnek össze. Őszintén szólva kiakadtam, mert ezt a hörgést 3x nézte meg a dokink, de mindig csak a teophillin kupot nyomatta, és eszébe nem jutott az arcüreg. Igaza lett a tüdőgyógyásznak, aki rögtön mondta, hogy ez felülről jön, hát a gégész is azt mondta, hogy rácsurog a garatra és attól hörög. Remélem hogy tényleg csak ez okozza és hamarosan kijövünk belőle. Szivjuk az orrát, hát remélem.

Ja még azt le kell irnom, hogy a legujabb játék az Süsü után szabadon, a baba két ember általi ringatása, közben hajlongunk és ááá-zunk, Emese fején pedig egy pelenka ékeskedik. Tegnap benyomta Luku kezébe a babát, a kicsi pedig szolgai módon elkezdte utánozni az ááá-zást, és még ringatta is a babát. Majd kicsit később Luku a fejére huzta a pelenkát és az alatt ááá-zott :lol:

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Nika!
De jó hogy irtad, épp akartam kérdezni, hogy ez az oltás hány éves korig célszerü (Emese miatt). Én is be fogom adatni Lukunak.

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967
 
 


Sziasztok!
Hú, Melcsi! Izgalmas időszak jön! Babavárás... de jó, majd mesélj! (Én olyan szívesen emlékszem vissza arra, amikor Jankát vártuk... :wink: ) Lukunak meg jobbulást! De gyorsan!
Nika! Én is olvastam ezt a hírt, de én óvatos vagyok! Ezt még a "miniszterasszony" hozta nyilvánosságra, majd meglátjuk, de reménykedjünk! :wink:
Bea! Tényleg rég jártál erre, gyere gyakrabban. Én őszintén örülök, h jól megy ez a parfümériás-dekorkozmetikumos munka. Ügyes vagy és ahogy látom élvezed is!
Melinda! Kitartóak vagyunk! Adjak igazolást? :lol: Jó pihenést!
Hű, Regi ez a Lyme-kóros történet tanulságos volt! Legalábbis nekem, mert mi sokat kirándulunk (és hát még az is lehet, h erdő mellé költözünk!).
Mandulácska! Hát elég régóta törjük ezen a fejünk, h valami szebb helyre költözünk. Nem nagyon köt ide minket semmi. Család messze, barátok meg akárhol lakhatnak, akkor is tudjuk tartani a kapcsolatot!
Most hétvégén is megyünk nézelődni, az a nagy igazság, h Esztergomtól Szentendréig keresgélünk a Duna-parti települések között. Szorítsatok lányok! (Hogy találjunk, meg tudjuk venni, el tudjunk adni...)
Mi van Icussal? Jól vagy kismama?
Éva, Te meg mesélj erről a panzióról! Meg az unokádról! (Sztem mi is megyünk majd arra, ha már a Tiétek! Úgysem jártunk még arra!)
Jó hétvégét (mégha rövid is), utána jön a hosszú! :wink:

Kép
ermoni
 
 


Sziasztok!

Móni
Gratula a forgáshoz. Oda-vissza megy? Nálunk a hasrafordulás volt előbb, pedig azt tartják a nehezebbnek.
Köszi jól vagyok. Szedem össze a ruhákat a babának, szerencsére sok fiús cuccot kaptam kölcsön, nem kell sokat venni, mosok-vasalok. Anna kinőtt ruháit meg adom el a Teszveszen. Egész jól megy a bolt, már csomót elvittek, de sok idő elindítani az aukciókat. Előszedtem már neki is a nyáriakat, átmostam, átválogattam, nyáron erre már nem lesz sok időm. Sajnos van ami tavaly nyáron még nagy volt, eltettem, most meg már kicsi :wink:
Sok szerencsét a házvásárláshoz! Majd mesélj!

Regi
De jó hogy szerencsésen végződött a kullancsos eset! Én úgy tudtam hogy a kokárda szerű pirosodás a jellemző tünet pár nap múltán. A kolléganőm fia is így fertőződött de antibiotikummal ők is megúszták. Még jó hogy ma már ez jól kezelhető. Jó hogy írtad ezt a kullancseltávolító csipeszt, nem is hallottam róla, beszerzek én is egyet, hátha kell egyszer. Amikor ovisokat táboroztattunk, egyszer ott egy kislány nyakába belement, de a kolléganőm ügyesen kivette. Én többet nem is láttam még.
Nagyon jó lett a virág jelmez. :D

Nika
Én is hallottam az oltást de Anna addigra már betölti a 2-t. A Kishercegnél viszont jó lesz. De azért lehet hogy beadatom Annának is, bár már épp kezdtem örülni hogy 5-6 éves korig nem lesz több oltás. Gondoltam hátha akkor majd elkezd barátkozni a dokinénivel.


Bea
Jó hogy jöttél, már nagyon rég voltál.... de ne csak akkor gyere ha már hiányolunk...
Csini vagy az új fényképen :D
Marcellnak gyógyulást!

True
Nem állítottam egy szóval sem hogy Anna egyedül eszik, csak azt hogy nem malackodik.. Vagyis pont az ellenkezője: zavarja ha lepotyog-lecsorog az étel, ha „olyan” lesz a keze, mindig mondom neki, nem baj... Néha hajlandó kanalazni, máskor nem -és ez a gyakoribb inkább rossz hogy nem szeret hozzányúlni az ételhez mert így nehezen megy a kanalazás, a legtöbb gyerek gondolom úgy kanalaz hogy a másik kezével rásegít, hogy a kanálra kerüljön az ennivaló, ugye :?: Anna nem nyúl a tányérba ( főtt ételért), sőt néha még a kenyérkatonákat se akarja megfogni. A kedvenceit hajlandó, amit imád, de amit nem annyira szeret azt inkább otthagyja... Ne gondold hogy én neveltem erre, és nem is vagyok tisztaság- és takarítómániás, nem tudom ezt hol tanulta, egyszerűen ilyen... Soha eszébe se jutott hogy ledobálja az ennivalót, viszont aggodalmasan mutatja ha mégis lepotyog a kanálról, még akkor is ha mi etetjük éppen. Viszont nem tudom hogy kéne nagyobb önállóságra rávenni.


Én csak most jöttem rá, hogy nagykanállal könnyebb enni tanulni (pl. levest), mert sokkal jobban meg lehet fogni a nyelét, és több marad benne. Eddig mindig teáskanalat adtam Annának, gondoltam az illik az ő méreteihez. Sűrűbb főzelékhez éppenséggel jó volt.Vagy is már nem is tudom mi a jobb. Írjatok erről valami praktikus okosságot, mi a célravezető :roll: mert nálunk az önálló kanalazás max. 30 %-ban megy, és növelni kéne...

Melcsi
Bilizéssel nincs nagy haladás de mint írtam anno, nem is ez volt a cél. Csak az hogy szokja a helyzetet. Reggel ébredéskor mindig ráül, többnyire sikerül is bele minden, de ha napközben kakil és kérdem inkább letagadja, ráülni se akar. Ha pisil azt szokta mondani de csak akkor szól mikor épp folyik, tehát a pelusba megy mert mire bilire ülnénk már kész. Vacsora után is szokott kakilni, ha sikerül rávenni hogy üljünk a bilire akkor oda, ha nem akkor a pelusba. De nem eröltetem.
Milyen az az orvosi szívóeszköz? Fájdalmas? Mielőbbi gyógyulást Lukunak!
Én a csúszdázást és egyéb mozgásos dolgokat csak úgy engedem, ahogy az oviban szoktuk. Jobb ha most tanulja meg és így szokja meg a szabályokat pl. nem fehet a csúszdán felmászni, csak a lépcsőjén, és nem lehet fejjel előre, hason csúszni – pedig ezt látja a játszón és tetszik neki... És legfőképp nem lehet sehová felmászni úgy hogy bármi játék van a kezében, mert a két kéz kapaszkodásra való. Ez fontos. Láttam már sok ovis balesetet ilyenek miatt, és akinek anya megengedi, nem érti hogy az oviban miért nem szabad.

Melinda
Gratulálok Bencének a felvételihez. Ez a jobbik eset – mármint a gyengébb osztályzat ami jobb tudásszintet takar – a fordítottja sokkal rosszabb lenne.
Jó pihenést nektek. Benji meggyógyult?

Fanny
Én is megnéztem a honlapot, nagyon ígéretes. Honnan jött az ötlet hogy panziót vegyetek? Ha bababarát lesz, lehet hogy mi is kipróbáljuk egyszer :D

Mandula
Kitti mit fog tanulni? Az emelt szintű rajz nagyon neki való szerintem, ahogy a múltkori rajzait elnéztem, nagyon tehetséges ( bár nem vagyok szakértő).
Alex szokott a konyhában alkotni? Élvezi a szakácskodást? Vagy még csak kuktamunkát bíznak rá a képzésben? Milyen helyen van a gyakorlatuk?

Tali
Nekem kb. az az egy hétvége jó amit a múltkor írtam, május 24-25... Ha nektek is jó :?: :?:


Képzeljétek, hétfőn megyek uh-ra a Klinikára – még nem voltam ott sosem, a dokim eddig mindig a saját ultrahangos ismerősét ajánlotta, mondván az ő szakértelmében jobban bízik – és a másik topicban azt írják, hiába van az időpont, gyakran nincs uh orvos. Vagy ha van is, több óra a várakozás... :evil: ennyit az előjegyzésről. Mellesleg az is 2 nap telefonálásba került míg az előjegyzéshez felvették a telefont. Pedig aznap este vinnem kell a leletet. Kíváncsi vagyok befordult-e már a baba, mostanában nagy tornamutatványokat adott elő a hasamban... :lol:

Icus

Kép

Kép
szücsi_66
 
 


Lefekvés előtt benéztem és látom, hogy szóba került a találkozó. Az Icus által említett hétvége egyelőre nekem is jó (mivel az államvizsgámat áttették május 30-ról június 6-ra, így akkor még tanulnom se kell).

Melinda
fermel
 
 


Sziasztok!

Mostanában nem jöttem, próbálok utánaolvasni, mit írtatok, és jövök én is! :D

Nézzétek meg, érdekes!

http://torrent.hu/e107_files/downloads/csoda1.swf
Erika

Kép
arvaerika
 
 


Sziasztok!

Köszönöm a kedves fogadtatást,aranyosak vagytok!

Regina!
Amint láttad abban a topikba sem vittem túlzásba az írást,pedig azt én indítottam.
Hát én is bízom benne,hogy a sok szabadban eltöltött idő meghozza Marcell étvágyát és el kezd hízni. Pedig szed Aloevera-s gyümölcskoncentrátumot ami állítólag immunerősítő és étvágy csináló is.
Ádám kapott motort? Gratulálok a vizsgájához.
Dani is motorozik évek óta,én annyira nem örülök ennek,nagyon féltem őt. Már aktuális lenne neki a gépkocsi jogosítvány is,de olyan drága lett,egyenlőre nem tudjuk finanszírozni neki :(

Mandula!
Köszönöm a kép dícséretét,ez nekem is nagyon tetszik, egy profi sminkes sminkelt,ehhez még sokat kell tanulnom hogy nekem is sikerüljön :wink:
Nem dolgozom minden nap,hanem csak heti pár napot,de akkor 8 órát,így több a szabadnapom. Ja és a tréningek,azokra csak szabadnapon lehet elmenni,tehát ez is elvesz a napjaimból,túl sok szabadidőm nincs :(
Emesének jobbulást,a hasmenés hányás nagy mumus nálunk :roll:
Kittinek gratulálok a felvételijéhez. Ő nem öröl neki annyira? Nem ezt szerette volna? Nálunk pont fordítva van én azért "drukkolok" hogy Danit ne az első helyre vegyék fel :oops:

Melinda!
Jó pihenést Nektek!
Úgy néz ki kellemes kiránduló idő lesz.

Nika!
Igen megszoktam már,olyannyira,hogy elhatároztam,hogy maradok ezen a területen. Nyílik ősszel Müller Drogéria oda adtam be a pályázatomat parfüméria részlegvezetőnek,ez most a célom.Remélem sikerül,már hívtak telefonon,hogy pár hónap múlva lesz aktuális a dolog. 16 évig üzletvezetőként dolgoztam különböző cégeknél,és úgy gondolom ez a beosztás a megfelelő számomra.

Melcsi!
Örömmel olvastam,hogy készen állsz az újabb baba fogadására. Minden tiszteletem a Tiéd,bennem nincs ennyi energia, vagy talán türelem?,nem tudom......
Mondjuk Te egy tipikus anya tipus vagy,amit én nem mondhatok el magamról :oops: ,én imádom a gyerekeimet de szükségem van arra,hogy a munkában is sikeres legyek. Ezért kevés nekem a nap 24 órája :lol:
Látom Nálatok is van testvér konfliktus. Te hogy oldod ezt meg?
Sok sikert az énekkarhoz!
Szegény Luku,sajnálom hogy ennyi kellemetlenségen kell átesnie. Jobbulást neki!

Móni!Sok sikert a házkereséshez! Tavaly mi is nagyon beindultunk ház ügyben,de ott elakadt a dolog,hogy nem tudtuk eladni a mostanit :(
Ti nem akartok Jankának tesót?

Icus!
Hamarosan Te is 2 gyerekes anyuka leszel. Milyen jó hogy újra babázhatsz.
A Teszveszen én is eladtam már több dolgot,bicaj,etetőszék,hinta,de ruhát még nem próbáltam,olyan időigényes lenne,pedig rengetek kinőtt ruhánk van szebbnél szebbek,a vége mindig az hogy elajándékozom őket :?
Kanál: hát még Marcellnél sem működik tökéletesen,ő sem bírja elviselni ha rácsorog a kezére az étel,akkor egyből szól,hogy segítsünk neki. Újabban a pudingot nem akarja egyedül megenni,tegnap kérdeztem tőle hogy miért nem,erre azt válaszolta,mert összekeni az asztalt és az csúnya. Sárga asztaluk van és a csoki puding tényleg nem mutat valami jól rajta :lol: :lol: :lol:
Érdekes módon a bölcsiben eszik rendesen egyedül,sohsem kell neki segíteni, bezzeg itthon.....
Úgyhogy ne aggódj Anna még bőven ráér megtanulni egyedül enni.
Csúszda: Én sem engedem Marcellnek,hogy a csúszórészen másszon fel,de ő persze próbálkozik,főleg ha Kyra még segít is neki :roll:

Tali:24-én mi pont osztálytalkozóra megyünk,igaz nem tudom mikorra szervezik, délelőtt vagy délután vagy egész nap.
Ti mikor akartok találkozni? Ha jól emlékszem tavaly délelőtt volt.

Jó hétvégét!
Egész szép idő van,kertészkedést tervezek.

Bea
beátab
 
 


Sziasztok!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára fanny01 2012.03.07 11:27-kor.
fanny01
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?