Új privát üzeneted érkezett!

Készen vagyok, visszaolvasni sem tudtam még, Zsófi négyszer ébredt éjjel, egyszer rosszat álmodott, láttuk is előtte, hogy már dobálja magát, egyszer hajnalban éhes volt, kétszer meg fájt a foga :cry: Fáradt vagyok, és holnap, holnapután vizsgahegyek, és sehogy nem állok még, de tényleg sehogy! Este fél tízkor bevackoltam magam az ágyba tanulni, arra ébredtem kb 10 perc múlva, hogy böki a szemem a papír... :lol: ááááááááááááá :x
Vendég
 


Micsoda előrelátás itt bölcsi ügyben kérem. :D Mi kistesóban gondolkozunk, de ha ez a valós helyzet, lassan mehetünk oviba iratkozni. :lol:

Hát az elmúlt másfél órát nem kívánom senkinek... :shock: 8-kor vettem észre, hogy Lilla egyik plüsskutyájának hiányzik az orra, amivel itt mellettem a pihenőszékben szokott játszani. :cry: Itt rögtön elkezdtem keresni, hátha csak leesett... kiforgattam mindent, még a tegnapi porszívózás porzsákját is kézzel átkutattam. Aztán doktor néni, teendők megbeszélés, egyeztettük az időpontot, hogy 11-re lemegyünk hozzá... Kérte, hogy addig próbáljak mindent felkutatni, hátha tegnap kiskeresztlányom tüntette valahova el. Már teljesen kivoltam, biztosra vettem, hogy lenyelte Lillu. Aztán amikor egy toll kallódó kupakját raktam el, akkor láttam, hogy a könyvespolc negyedik polcán el van dugva, az ékszertartók mögé... szóval valszeg tegnap keresztlányom törhette le és dugta el, biztos, ami biztos a keresztapja elől. Azt hiszem, ma Fancsival tartunk egy nagylányos beszélgetést, nem baj ha valami eltörik, csak mutassa meg, mert ilyen sokkot még egyet nem bír ki a szívem. :oops: De legalább kitakarítottunk és meglett a pendriveom is. :D

üdv, Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Lilla persze mindezt az idegességet mosolyogva-szopi és alvás kérdéssel ünnepelte. 8)

KépKép

KépKép
beneildi
 
 

 
 

Szegény Panndi! én is sokat alszom könyv felett, de vizsgáim hála az égnek, már nincsenek...

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Sziasztok!

Egy rövid helyzetjelentés rólunk. Vivi megkapta a Prevenart (végül mellette döntöttünk). Nagyon aranyos volt, csak egy picike sírás volt :) Olyan okos már, a "hallgatózásnál", a torokvizsgálatnál már abszolút nem balhézik, sőt nagyon is együttműködő, mindig meg is dícséri őt a dokinéni :) Niki meg végre megkaphatta az elmaradt négyhós oltást. Na ő vicces volt :D Olyan hurkásak a lábai, hogy észre sem vette, hogy szurit kapott :lol: Nemhogy nem sírt, de meg sem rebbent a szeme sem :D Nagyon büszke voltam a csajokra :D Tök fura, mert 3-4 hós kora között "csak" 490 g-ot hízott Niki, most meg, 4-5-ig 710 g-ot, pedig ebben benne volt egy csomó idegeskedés, betegség, koplalás (alig volt tejem) :o Most viszont a hossznövekedés lassult le, csak 1,5 cm-t nőtt, így most a méretei: 6850 g és 63,5 cm :D

Panndi: Sok sikert a vizsgákhoz!

Ildi: Hú, ez a lenyelte-nem nyelte le dolog elég ijesztő lehetett :shock: Szerencsére a jobbik eset volt, de el tudom képzelni, hogy mennyire ki lehettél idegileg.

Kutyfül: Igen, egy épületben van a bölcsi és az ovi. A földszinten van a bölcsi, az emeleten (de külön bejárattal) az ovi. Az udvarok egy része egymás mellett van, így akár kint találkozhatnak is (persze kerítéssel elválasztva). Sajnos kénytelen vagyok visszamenni dolgozni, mert a gyesből nem tudunk megélni :( Viszont, hogy hova, még ötletem sincs, mert a melóhelyem már csak papíron létezik. Úgyhogy egy bő év múlva majd számítok az ismerősökre állásügyben :oops: Remélem nem lesz vészes ez a bukás Barninál! Ő egyelőre csak anyatejes még ugye?
lamme
 
 


kutyfül: Botinál a bukás még megvan....persze! Csak annyi változatosság van benne, hogy épp "A" nap van vagy "B" nap. Az egyiken "csak" 3-4 bukás van evésenként, a másikon 8-12X is akár EVÉSENKÉNT! Ilyenkor kb az az érzésem, hogy semmi sem marad benne...Nem is adok neki színes kaját, mert nem bírom őket mosni. Így marad az alma, banán...krumplit nem ette meg tegnap, először próbálkoztam vele... :?
Én próbálkoztam az AR tápszerrrel szoptatás előtt, de nem vált be. Állítólag nagyobb dózisban kell keverni, mint ahogy rá van írva, de még így nem adtam neki. A Nutriton sem vált be. NAgyjából semmi sem válik be (az is mindegy, hogy hogy büfiztetem), csak a remény marad, hogy bezár végre már az a gyomorszáj...

Amúgy Kehidán voltunk, ezért nem jeletkeztem mostanában. Nagyon gyerekbarát ellátást kaptunk, tudom mindenkinek ajánlani (kehida termál hotel). Szuper hely!
Vendég
 


Csak gyors bekukk, mert nemsokára indulok vizsgázni. Fújfúúúúj...

Anett, sokat gondolok ám Rád, hogy milyen anyóséknál, remélem azért jól érzitek Magatokat, és ne mvolt vészes :) Hozzánk holnap jönnek, vasárnap mennek, de most még várom is :D

Zsófi aludt éjjel 10 órát, rendes kölyök, megtartjuk :lol:
Most is kinn szunyál a teraszon :wink:

Na húzok, még átnézem, amit lehet, aztán megyek :roll:
Vendég
 


Panndi!
Boldog névnapot Neked, meg drukkolunk a vizsgához is!
üdv, Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Panndi: Kína összes termését :lol: Az eredményt majd kéretik megírni! Zsófinak pedig boldog 7 hónapos szülinapot!

Ildi: ez a lenyelős sztori durva...ahogy nőnek mindig produkálnak valamit :wink:

Lamme: Azért az így jó, hogy egy helyen van a bölcsi meg az ovi. Mit dolgoztál a lányok előtt? Sajnos nehéz munkát találni, ki kell használni az ismeretségeket!

Babett: Pont most beszéltük apával, hogy ősszel mi is megyünk kehidára.
Nem semmi, mennyit bukik Boti :cry: De azért hízik? Ehhez képest Barnus bukásmennyisége semmi.

Ma megint voltunk Ringatón. Már megtanultam pár mondókát meg dalt :lol:

KépKép
kutyfül
 
 


kutyfül: ha mentek Kehidára babaszobát kérjetek, el van különítve egy rész a babaággyal+pelenkázóval, ajtóval lezárható 2x2 m-es szobácska a szobán belül, nagyon tuti!!! és ez nem appartmann árban van, hanem a normál szobaárban! hát igen nyáron nem érdemes oda menni, mert kintről is rengetegen mennek a fürdő miatt. Így tavasszal és hétköznap szuper volt!! és most még 2-t fizet 3-at kap akció volt :lol:
Hát igen, Boti bukása extra szerintem is, de hízik. A múltkor pl majdnem 300-at, ami már meg nem is normális ebben a korban. Nem is értem hogyan, valszeg rengeteget eszik. Méghogy egy szoptatott baba nem tudja túlenni magát.... :shock: Állítólag 6-8 hós kor körül kinövik, hát remélem hogy inkább 6 hós!!! kevés gyereknél felnőtt korra is megmaradhat (ez a reflux), de remélem nálunk nem erről van szó.
Panndi: hogy sikerült a vizsgád?? nem vagy semmi ezzel a sok tanulással. Én csak munka mellett csináltam - volt hogy 3 sulit egyszere, az sem volt könnyű...na de gyerek mellett????
Vendég
 


én is indulok egy ringatóra, de még alvásidőben van, reggel 9kor...akkor Boti már ismét aludni szokott.... :?
Vendég
 


Na itthon :)

Köszönöm Zsófi nevében a köszöntést :)

Vizsgák talán meglesznek, majd kiderül. Nehezebb baba mellett tanulni, mint munka mellett, most már tudom :lol: Munka mellett kezdtem, baba mellett fejezem be, hááát, Zsófi keményebb főnök, mint aki a multinál volt, nem enged el szabira :D Köszönöm a drukkokat :)

Mi hétfőn megyünk mérésre, kíváncsi vagyok, Zsófi mennyit hízott ennyi mozgás mellett, most épp a tévé állványt simogatja :lol:
Na megyek, mert holnap is vizsgázom :?
Vendég
 


Sziasztok!

Kutyfül: Pénzügyes voltam egy olasz nagyker cégnél. Bejövő, kimenő számlák, átutalások, házi pénztár, raktárnyilvántartás, könyvelési anyagok előkészítése, stb.

Panndi: Biztos sikerültek a mai vizsgáid is :wink: Én meló mellett csináltam a fősulit, nekem már az is elég nehéz volt :oops: Gyerekek mellett pedig nincs már erőm tanulni, pedig kéne (pl. nyelvvizsgára) :oops:

Niki ma fürdött először nagykádban, nagyon élvezte. Hangosan kacagott, amikor fröcsköltem a pocakjára a vizet :D Vivi meg ezen kacagott jókat :D Teszek fel egy képet. Telefonnal készült, mert a hülye fényképező aksik reggel óta nem voltak képesek feltöltődni, úgyhogy ezért tűnik olyan "seszínűnek" az amúgy kék kádunk :oops: :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára lamme 2010.12.31 21:12-kor.
lamme
 
 


Én is hoztam egy friss képet :lol:

Kép
Vendég
 


Panndi! Kicsit késve, de én is csatlakozom a névnapi köszöntők sorához. Boldog névnapot kívánok!!!!

Babett! Ez a kis fiatalemberke is milyen sokat változott! De egy dologban még mindig a régi: nagyon szép kisfiú még mindig. :D
A bukás igazán akkor fog csökkenni, amikor Boti már többet fog üldögélve játszani. A krumplit csak úgy magában egyik gyerekem sem volt hajlandó megenni. Répával vagy sütőtökkel már nagyon ízlett nekik.

Lamme!
Ez a pancsikolás valóban csudaklassz lehetett! :D

Tücsi

KépKépKép
mtücsi
 
 


Nagyon édesek a gyerekek! :D

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


mtücsi: akkor ezekszerint nem lehet mindent a nagykönyv szerint először önmagában bevezetni...?? :? ma anyatejjel lazítottam a krumplit, hátha így édesebb, de így sem csúszott neki, így belekevertem a banán-alma duómba, na így már lement. De lehet, hogy az meg tök hülye kombináció volt...mindegy, elfogyott. A sütőtökkel is próbálkoztam 1x, de az sem jött be, és durva volt visszabukott állapotban mindenen.... :shock: de majd legközelebb répával megpróbálom, hátha. És vmivel ízesíteni lehet a krumplit? Én kis őrölt köményt szórtam rá, de minimálisat.

Amúgy kezdek megijedni a hízások miatt, már 7440 g volt tegnap, megduplázódott a születési súly, és sajnos érzem is a büfiztetéskor, alig bírom el...és kezd Botikánk "hurkagyurka" lenni... :lol: De azért Niki combocskáit még nem érjük utól...:lol: :lol:
Vendég
 


Babett! A sütőtököt először almával adtam, majd krumplival. Ezután a répa következett krumplival. De az alma-banán-krumpli sem rossz választás. Amúgy az anyatejes krumplira én is ráfaragtam annak idején.
Boti hízása a nagykönyv szerint történik, úgyhogy a sok bukás bőséges mennyiségű tejecskéről árulkodik. :wink:
Ami a ciplést illeti nekem is fáj már egy ideje a bal karom, bár mostanság Gábor be4kézlábazza szinte az egész lakást, így már kevesebbszer van ölben.

Tücsi

KépKépKép
mtücsi
 
 


hát nálunk nagy a szigor, nem nincs ölben sokat Boti - nagyon hátfájós vagyok - , viszont a sok bukás miatt evés után egy darabig muszáj nem letenni....és ez viszont elég fárasztó....
ma a répa-krumpli duót próbálom ki, de azért bekészítem mellé az őszi-banán mixet is, mert valszeg arra is sor kerül :) még jó, hogy kétfélét kell elkészíteni :?
Vendég
 


Sziasztok!

Köszönöm a köszöntéseket és vizsgadrukkokat, sajnos a tegnapi tuti nem sikerült, na de sebaj :wink:

Zsófi sincs oda a zöldségekért, így szinte mindenbe kap almát, úgy okés a dolog. A húst szereti, szóval nem izgat a dolog :D
Boti hízása szerintem is teljesen oké, Zsófi is hamarabb duplázta a születési súlyát, mint féléves kor, holnap megyünk mérésre, kíváncsi vagyok, hol tart :lol:

Zsófi már nagyon keveset van ölben, állandóan mászik, áll, sőt, a legújabb szokása, hogy bútorokba kapaszkodva közlekedik :shock: A lenti kiságyában is feláll, aztán a szélében kapaszkodva körbejárja, tök vicces :lol:
Azért az biztos, hogy vége a nyugis időszaknak, most már még jobban kell figyelni rá, hogy teper és matat.

Viszont hátról hasra, hasról hátra még most sem tud megfordulni. Vagyis megtud, csak direkt nem, és ha megfordul, nagy ordítás és sírás lesz belőle.
Vendég
 


na persze a répa-krumpli sem jött be, azt hiszem egy darabig hanyagolom ezt a zöldség kérdést...szegényt ma még a hideg is kirázta ettől a falattól, olyan édes volt ahogy beleborzongott :lol:
keverjek mindenbe gyümölcsöt? mindegy hogy mit mivel eszik?? csak már jó lenne vmi táplálóbbat is megismernie, mert májustól szeretnék egy újabb szoptatást is kiegészíteni.....
Zsófi már húst is eszik? nekem ez olyan messzinek tűnik még.... :?
Vendég
 


Nekem a védőnő azt mondta, nem baj, ha nincs oda a zöldségekért, próbálkozzak néha, majd megeszi egyszer. Zsófi tegnap répa-krumpli-saláta-alma főzeléket evett csirkehússal. Alma nélkül nem ette meg, így megeszi :lol:
Vendég
 


Babett!
A répát Lilla is utálja, mondjuk én is megkóstoltam azt a bébikaját, nem is csoda... :D Nálunk kb. kétheti egyszeri büntetés a répa - hússal keverve már tűrhetőbb az íze.

Almát én az elején szinte minden kajaegyütteshez kevertem...
Mi anyatejcsis krumplival kb. 2-3 napig kínlódtunk, azóta főzőlével egyszerűsítettem az életem.

Én két dolgot figyeltem meg, ami az ízen kívül Lillánál nagyon számít - minden kajcsit csak melegen szeret, ha kihűlt - öklendezik tőle ill. az állag - csak a simára kevert mert neki az elején - én Braunn botmixerrel trutymósítottam neki mindent.

Mondjuk nálunk a sütőtök a jolly joker, de ilyen kezdő kajáknál Lilla a krumpli alma párost is nagyon szerette...sok főzőlével folyósra csináld a krumplit és egy reszelt almát is turmixolj hozzá...

üdv, Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


köszi Lányok, akkor még próbálkozom... :? egyszer csak bejön vmelyik. Lehet, hogy még kicsit korai is ennyi új íz...bár próbáltam az egy ízt 4-5 napig módszert, de ez sem törvényszerű, hogy műküdik...
Vendég
 


Képzeljétek, sikerültek a pénteki vizsgáim :lol: Az egyik hármas, a másik ötös :D Így már nem is izgat, hogy a szombati tuti nem sikerült :)

Babett, kitartás! Szerintem tényleg próbálkozz! Én rosszul evő gyerek voltam, szerintem azért sem izgat túlzottan, hogy ő sem eszik meg mindent. De van egy bébikaja, almaszósz csirkehússal, na azt falja Zsófi :lol:

Voltunk védőnőnél, 8110 gramm, egy kilót hízott egy hónap alatt megint :shock:
Vendég
 


Sziaszok!

Én is újra itt.

Nagyon aranyosak a gyerekek! Nikiről az a pancsolós kép.... :D
Boti is igazi nagyfiú! Milyen nagyot nőtt, mennyit változott már ő is! :D Babett, szerintem rád hasonlít :wink:

A krumplit Zsófi sem szerette önmagában. Én kezdetben almával vagy sütőtökkel adtam neki, úgy megette. Majd mikor már husit is adtam neki, akkor már megette a krumpli-husi párost is.

Panndi: Mi is gratulálunk utólag a hófordulóhoz Zsófinak! :D Na, meg a vizsgáidhoz! Továbbra is drukkolunk, hátha a szombati is sikerült! Zsófi jó húsban van, mindjárt utóléri az én Zsófimat súlyban. Ez is mutatja, hogy nincs miért aggódj, ha 1-2 ételt nem eszik meg.
Kellemesen telt az elmúlt hétvége. Szombaton kinn voltunk Dunakeszin, lakás ügyben. Amit kinéztünk lakópark, a Fóti útról lesz a bejárata. Panndi nem tudom mennyire vagy ismerős arrafelé, de nekünk elég forgalmas volt az az út, még szombaton is...Mondjuk annyiban nem lenne ez olyan vészes, hogy a lakás, amit kinéztünk elég távol esik az úttól és teljesen zárt lesz a lakópark, úgyhogy attól sem kell tatani, hogy a gyerek kifut az utcára.
Vasárnap pedig kinn voltunk a városligetben. Zsófi kapott egy nagy piros labdát és azzal rohangált egész délután. Nagyon tetszett neki. :D

Én is csináltam új vonalzókat! :)

KépKép
KépKép
eperke21
 
 


Hoztam egy képet is a tegnapi labdázásról :D

Meg még valakit hoztam magammal! :D Kép

KépKép
KépKép
eperke21
 
 


Aztaaaaa, gratulálok :lol: De jóóóó, dejóóó :D
Vendég
 


Jaajj, annyira el vagyok a kistesóval foglalva, hogy elfelejtettem válaszolni :) Szóval a mi utcánk is a Fóti útről nyílik, szóval ismerem a Fóti utat, tényleg hangos. Ez az a lakópark, aminek valami fás neve van? Fenyves, vagy valami ilyemsi?
Vendég
 


Eperke: Szívből gratulálok!! :lol: :lol: De jó neked!! Eddig ezt nem tudtok, ugye? (remélem nem én vagyok ilyen gyagya, hogy nem emlékszem :oops: )

KépKép
kutyfül
 
 


Én nem tudtam, az tuti :oops:
És tudom, hogy nem szabad, de picit irigy-irigy :wink:
Vendég
 


Ó Eperke, hatalmas gratula, nagyon örülünk mi is nektek! Ez ám a jó hír:D :D :D :D :D :D :D :D :D

Ja és Panndi... én is tudom, hogy nem szabad, de nagyon-nagyon irigy-irgy... :oops: Remélem majd hamarosan nekünk is lesz vonalzónk még egy. :D És akkor majd Eperke ad nekünk jó tanácsokat. :D

Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Lesz-lesz, ne aggódj :wink:
De Te legalább már nagylány lettél, én még nem :?
Vendég
 


Hát igen, úgy néz ki helyreállt a ciklusom... ez is valami. :D

Nem aggódom :D Pont a napokban akartam valami kistesót akarunk topikot is keresni... de csak ilyen számolgatom, hány napom van a peteérésig beszélgetéseket találtam, ennyire meg én nem akarok rágörcsölni a dologra. Kivárom a mi időnket.
:D

Eperke! Ugye jól számolom, hogy majd szeptember környékén születik a kisbabátok? Zsófi akkor ugye másfél éves körül lesz?
Ha nem jól számoltam bocsánat érte, nem véletlen jártam bölcsész karra... :D

Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Sziasztok!

Eperke: Nagy-nagy gratula!!! :D Jól eltitkoltad a kis pocaklakót :shock: :D

Panndi: Neked is gratula a vizsgákhoz!! :wink:

A párom olyan aranyos, mert tegnapelőtt kicsit elérzékenyültem, hogy nemsoká összeszerelhetjük a kiságyat és már nem lesz aki használja, és ő meg mondta erre, hogy azért nem kell olyan mélyre elsúvasztani, mert pár év múlva még szükségünk lesz rá :wink: :D Úgy imádom :D Én kinéztem a 2011-es évet :D Jaj, de messze van még :?

Ma premier nap lesz nálunk, ugyanis Nikit kiköltöztettük Vivihez :o :D Vivi elaludt kb. fél 2-kor, és sikerült nemrég mellécsempészni Nikit, és alszanak :D Az éjszakára leszek kiváncsi :lol:

Azt hiszem nem mondtam, hogy vettünk egy hordozó dolgot, mei tai a neve. Egyelőre kiválóan remekel :) A babakocsit pedig már kimondottan rühelli Niki :o Nem a mei tai miatt, mert már előtte néhány nappal kezdődött a babakocsis vergődése. Szerintem az a gondja, hogy csak fekszik és kész, nem lát semmit. Úgyhogy most a "költözködéssel" együtt rendet is raktunk, meg elővettük a jó öreg ps 625-ös járgányunkat, abban jó sok fokozat van, nézelődhet a drágám :D Ha mégsem ez volt a baja, akkor ajánlom neki, hogy minél előbb tanuljon meg járni :D :D
lamme
 
 


Szerintem jól számolsz, én is tavaly ilyenkor voltam 21 hetes :wink:

Én se makarok rágörcsölni, csak már olyan jó lenne... mondjuk nem is tudok rágörcsölni, mert PÉ nélkül nehéz mit számolgatnom :lol:
Vendég
 


Zsófinak is az volt a baja a babakocsival, hogy nem lát ki, mióta új van neki, semmi baj a séták alatt :lol:

Viszont ez a csaj valami energiabomba, én nem tudom, hogy bírja, de egész nap mozog, mint akit felhúztak. Mióta tud állni, már menni akar, mászással pedig már minden megközelíthető számára, csak pl bemászik az étkezőasztal alá, de a sok székláb miatt nem tud kijönni, aztán akkor kitör a sírás :shock: Most is mondja a magáét, de most nem nekem, hanem egy műanyag játék az áldozat :lol:
Vendég
 


Hűűű, velem lesz tele az oldal... :shock:
Azt szerettem volna még kérdezni, hogy aki elhagyta az esti meg a reggeli szopit (neeeem, még nem akarom!), az mit adott a babának helyette? Mert tegnap reggel Zsófi ötkor kelt, befektettem közénk szopizni, és akkor gondolkodtam, hogy ha már nem lesz szopi reggel, akkor mi lesz helyette? Szóval hát ugye kenyeret még nem eszik ő, tápszert nem akarok neki adni, ha van tej, gyümölcsöt meg nem szoktak reggelire. Vagy csak annyi, hogy mire elhagyjuk a reggelit, már ehet pl kenyeret?
Vendég
 


EPERKEEEEE: micsoda kis titkolózó vagy, simán egy vonalzóval jelented be nekünk??????????????? :wink: hát gratulálok, nem semmi! ezekszerint mégsincs kedved mostanában még dolgozni menni.....na nekem sem! :wink:

már mástól is hallottam, hogy Boti talán kezd rám hasonlítani. Pedig eleinte nagyon apja volt, belőlem alig-alig.... :lol:

ja, a kaján meg nem aggódom, minden egyek egyszer eljut a zöldséghez is...gondolom...Szerintem még nem is ért meg rá igazán, végülis csak féléves is alig van...
Vendég
 


Panndi: ügyes vagy!... vagy nagyon okos vagy, vagy ilyen jól puskázol, vagy mindekettő.... :wink: De a lényeg az eredmény!! hajrá!
Vendég
 


panndi: barátnőim rizstejet adnak (mivel tápszert nem akartak), de az elég borsos áron van. Nagyobb áruházakban is kb 450-500 ft/liter...és 1-2 napra elég. Ha ez drága, akkor marad sajnos a tápszeres tej....Legalábbis én még nem hallottam másról. Ez engem is érdekelne amúgy...!
Vendég
 


Köszi a gratukat, a hármast puskával szereztem, bevallom, az ötösre tanultam :)
Vendég
 


Lányok, köszi szépen a gratulációkat! Aranyosak vagytok! :D

Amíg nem voltam benne biztos, hogy minden rendben a babával, addig nem akartam nagyon híresztelni a dolgot. De múlt héten voltam a genetikai ultrahangon, és minden a legnagyobb rendben van! Eddig vonalzót sem volt időm csinálni, aztán hétvégén Zsófinak is csináltam újat és akkor a picurnak is csináltam egyet. :)

Jó a számolás, augusztus végére-szeptember elejére várjuk a babát. Kb 1,5 év lesz köztük valóban. Amúgy mi eleinte nem akartunk ilyen kis korkülönbséget a két pici között. Csak miután kiderült, hogy bejelentett lakcím nélkül esélyünk sincs a bölcsire Pesten, akkor kezdtünk gondolkodni. Ha már úgysem tudok visszamenni dolgozni, akkor minél előbb jöjjön a tesó, mert így bár az elején biztos nehéz lesz, de egyszerre felnőnek. Nem bánom, hogy végül így alakult. :D

Zsófi már 9-10 hónapos kora óta kap kiflit reggelire. Pedig a reggeli szopik még 11 hónapos koráig megvoltak, de utána még velünk is reggelizett mégegyszer. :) Eleinte csak natúr csipegette a kiflit, aztán találtam laktózmentes kockasajtot, azt kentem neki rá vagy egy kis margarint. Mi ezzel váltottuk ki a reggeli szopikat. Próbálkoztam babatejjel is az elején, de nem igazán ízlett neki, meg ennek is elég borsos volt az ára fél liter kb 500 Ft, és valóban 1-2 napra volt csak elég.

KépKép
KépKép
eperke21
 
 


Panndi: Nagyon ügyes Zsófi, hogy már így teper :D Eperkéhez hasonlóan mi Vivi kb. 8-9 hónapos korában adtunk neki kenyérhéjat rágcsálni, aztán kiflit. Vivi nagyon szerette a vajas, sajtos kiflit :D De most így hirtelen nem jut más reggeli az eszembe, pedig elhihetitek, hogy nem csak mindig ezt ette :D :oops: :D Viszont nekünk a vacsora kb. egyéves koráig tejpép volt. Jó, tudom, valamilyen szinten ez is táp, de azért mégsem az az "igazi". Nagyon jól variálható, rengeteg féle ízű van, és laktató is. Ő maga állt le róla egyévesen. Viszont vacsi után mindig volt egy lefekvés előtti szopizás is.

Helyzetjelentés a közös alvásról: Délután sikerült egy órát kb. együtt aludniuk :D Most este kb. 3/4 8-kor bevittük őket, Niki még vigyorgott nagyokat, Vivi meg dumált szokás szerint :D , aztán Niki már húzza is a lóbőrt egy hang nélkül, Vivi pedig már kért egy kis vizet (alibi a behívásunkra :D ) és nekiállt dumálni :D Azt hiszem mielőbb meg kell tanítanom őt suttogva beszélni :D :D
lamme
 
 


lamme: ez a közös alvásos projekt aranyos :lol: Tejpépet Zsófi is kap fürdés előtt, aztán fürdés után még szopi. Ááá, meg igaziból azt sem tudom, hogy melyik legyen majd a következő szopi, amit elhagyunk. Az esti segít neki elaludni, a reggeli meg hagy engem aludni :lol: De attól tartok, az én alvásom ugrik, mégiscsak én vagyok az anya. :lol: :oops:

eperke: én nagyon boldog lennék egy ilyen korkülönbséggel :wink: Zsófit nem zavarta a szopiban a terhesség? Meg Neked megjött egyáltalán szülés után, vagy már csak a kistesó jött?

Zsófit lefektettem, hát basszus, fárasztó napunk volt, és apa csak későn ér haza :? Zsófi egész nap nyűgös volt, kezdte ott, hogy a védőnőnél ráraktam a mérlegre, ő meg ordított :roll: Oltásnál vigyorog, sima mérésnél ordít :shock: Na aztán kb ez ment egész nap... Bemászik mindenhova, aztán nem tud kijönni.
Tapasztalt anyukák: kb mennyi idő alatt tanulnak meg esni a babák?
Vendég
 


Sziasztok!

Eperke! Ki az orvosod? Meg szeretnétek majd előre tudni a baba nemét?

Lamme! Nálunk Lillu is ekkor rágott be a babakocsiban fekvésre - azóta ül és boldogan nézelődik!

Panndi! Azt nem tudom, mikor tanul meg esni Lilla, de szegény minden nap gyakorolja... kisebb-nagyobb harci sérüléseink folyamatosan vannak. Nálunk ez az egyik probléma, a másik az, hogy fekvésből nem, csak ülésből tud felállni... ha meg elvágódik, akkor ugye általában kiterül és segítségért kiabál. :shock: Nálunk nem a beszorulás a probléma (Lilla ugye nem tud mászni :oops: :cry: :cry: ), hanem ha elfogy a kapaszkodó és a kisasszony nem tud tovább araszolni...

Hát ezen a reggeli dolgon már én is agyaltam... én kifli tea párosra gondoltam. (mondjuk még egyiket se próbáltuk, úgyhogy ez csak elmélet :D ) Tegnap óta megint egy szopival kevesebb van délután. :D Meg eldöntöttem, hogy bevezetem a gluténos cuccokat is lassan - így majd lehet kiflit és babakekszet rágcsálni, bár ugye ahhoz még jól jönne egy-két fog is. :D

üdv, Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Sziasztok!

Panndi: Még van nektek is egy kis időtök, hogy összejöjjön az ekkora korkülönbség. :D
Mászásnál biztos Zsófi is előbb-utóbb rájön, hogy hogyan tudja kikerülni az előtte tornyosuló akadályokat, de biztos kell még 1-2 hónap ehhez. Nálunk is kb ennyi kellett, ha jól emlékszem. Aztán olyan ügyesen közlekedett, olyan helyeken bújt át, ahol én nem is gondoltam volna, hogy átfér, a fejecskéjét is ügyesen lehajtotta, hogy be ne verje. Esésnél is kell egy kis idő, hogy már kicsit stabilabban tudjanak állni, és akkor már ha esnek a popsijukra huppannak majd le. Az meg nem fájdalmas nekik, védi a pelus is.
Nálunk most az a korszak jött el, hogy az asztalok alatt már nem fér el állva, így mostanában megint gyakrabban veri be a fejét a kelleténél. Meg valamelyik nap olyan édes volt: négykézláb át akart bújni az etetőszéke alatt, ahol kisebb korában simán átfért, de már akkorát nőtt, hogy a megszokott módon nem tudott átjutni alatta. Na, erre fel is mérgelődött, hogy milyen dolog ez :) De aztán egy másik útvonalon kicsalogattam, azóta azt használja. :D

Kistesó: Zsófi 7 hónapos lehetett, mikor először megjött a szülés után, és kétszer volt a kistesó előtt. Harmadszorra, mikor nem jött meg, először azt hittem, hogy bizti késik, mert elég rendszertelen volt szülés után. Nem sokkal előtte határoztuk el magunkat az újabb babára, úgyhogy nem gondoltam, hogy ilyen gyorsan sikerült is. De aztán kiderült, hogy rosszul gondoltam. :)
Szopiba szerintem nem zavart be, Zsófi február elejéig szopizott reggel-este és utána még március közepéig az esti szopik megvoltak. Nem vettem észre rajta, hogy emiatt állt volna le róla.

Ildi: Nekem Dr Koós-Hutás Piroska az orvosom. Ő régen MÁV-os volt, ugye Zsófival még volt szerencsénk a régi MÁVhoz. De az átalakítások miatt most jelenleg úgy néz ki, hogy a SOTE II-n születik majd a második, mert a doktornő oda ment át. Én meg nagyon ragaszkodom hozzá, úgyhogy inkább őt választottam, mint a kórházat. Bár azt mondja, hogy elvileg van rá ígéret, hogy visszamehet az ÁEK-ba, de pontosat még nem tud ő sem. Így egyelőre még a SOTE IIre készülök, és ha mégiscsak összejönne az ÁEK, annak pluszban örülnék.
A nemét ezúttal nem szeretnénk tudni. Én Zsófinál sem akartam, a párom viszont igen. Tőle meg megtudakolta a sok kiváncsi családtag is és végül visszajutott hozzám is...Úgyhogy ezúttal azt mondta, hogy ő sem kérdezi meg. :) Olyan kevés az igazi meglepetés az életben, hát ez most legyen az! :)

KépKép
KépKép
eperke21
 
 


Panndi: gratula a vizsgákhoz! A reggelivel kapcsolatban: Nekem pont most mondta unokatesóm, hogy reggelire lehet neki müzlit csinálni. Natúr müzlit (vagy a Milupának van valami 7 gabonás ternéke, az is jó) este egy kis vízben be kell áztatni és reggel felfőzni. Aztán mehet bele gyümölcs. Ő olyan 8 hónapos kortól kezdve adta a gyerekeknek.

Lamme: Én is pénzügyes voltam :wink: Eddig Niki veletek aludt egy szobában? Nagyon édes róla a pancsolós kép. Elég komoly hurkák vannak a combján :lol:

Babett: Nagyon édes Boti! Szépen gyarapszik a súlya, reméljük ezt a bukást hamar kinövi! Ti akartok majd kistesót Botinak?

Csatlakozom én is az irígyek táborába :lol: :oops:

Tegnap voltunk védőnőnél, Barnus 7850 gramm. 450 grammot hízott 3 hét alatt :roll: Szegény gyerek kicsit tól volt öltöztetve, ebben a melegben nem tudom mit adjak rá. A védőnő rögtön levetetett róla egy adag ruhát :lol: :lol:

KépKép
kutyfül
 
 


Barnusnak is jó súlya van :lol:

Zsófi farmerdzsekiben nyomul 8) Kivehető bélése van, ami külön is hordható pulcsiként, hoztam róla fotót :lol:

Kép
Vendég
 


Igen, Barnusnak is jó a súlya, de érdekes, neki nincsennek ilyen hurkái. Hosszú is, szóval úgy összességében nagy :lol:

KépKép
kutyfül
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: