Új privát üzeneted érkezett!

donika írta:Orsi!:D
Ma nálunk szuper idő volt, így csak a rugi alá zokni, és takaró volt rajta a kint alváskor,

ez szerintem teljesen jó ebben az időben, nem is kell rá több.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Lányok

aki már adott kölesgolyót a babájának:
rögtön megették, vagy először csak játszottak vele?
Én ma próbálkoztam vele először, de Olivér csak ide-oda gurigatta. Amúgy mindig mindent a szájába vesz, ezt persze nem akarta.

Kép
zsuzsi73
 
 


Zsuzsi :D
persze, hogy nem ették meg rögtön, kell idő mire rájönnek, hogy mi is az.
nyálasan szuperül beleragad a ruhába.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 

 
 

Zsuzsi,
az én fiam még mindig csak a kutyának dobálja, aztán örül neki mikor az hangosan csámcsogva megfalatozza. :lol: Mondjuk még nem kapott sokszor. Legalább nem nassol. :roll:
20140901102739
 
 


sziasztok!
Nekem azt mondta a védőnő, hogy a rota után a baba pelenkázása után azért is kell alaposan kezet kell mosni, mert mi is megkaphatjuk a hányás-hasmenést. A férjem már elég parás, mert most pont audit van a munkahelyén, és ma vagy holnap kapja meg a babánk az oltásokat.
Lehet, h hülyeséget mondott a védőnő? Én is mindig kezet mosok amúgy is pelusozás után.

Ma nagyon jó éjszakánk volt, kaja után rögtön visszaaludt, és még most is alszik.

Kép
Kép
gömböcske
 
 


gömböcske írta:Lehet, h hülyeséget mondott a védőnő? Én is mindig kezet mosok amúgy is pelusozás után.

a kézmosás pelenkázás után evidens dolog, ennél naygyobb feneket nem kell ennek keríteni.
(konkrétan 1 esetet nem tudok, ahol elkapták volna a szülők a rotát - márpedig azért sem esélyes, mert akkor a babának is el kellett volna kapnia, hiszen ugyanazzal a vírussal találkozik ő is, ami a székletében esetleg megjelenhet... tehát én erre valós esélyt nem látok)

(az auditidőszak meg tényleg itt van... én is érzem :roll: :? )

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


csajok,
mikor kell elkezdeni a bilire szoktatást? Én úgy olvastam, hogy másfél éves kor alatt ne (Spock dr.), de anyós már nyomul, h van ezeknek a szegény gyerekeknek egyáltalán bilijük?!? :evil:

hajni,
hát én nagyon gyógyszerellenes vagyok, még fejfájás ellen se veszek be semmit... de azért köszi! Most -3 kg-nál stagnálok és egy tizedeket ugrik a digi mérleg. Úgy látszik, már nagyon lelassult az anyagcserém... :(

KépKép
pompomlány
 
 


ja, láttam, h a Mc'Donalds-ban van glutén-, laktóz- és cukormentes csokitorta. Szerintetek az jó egy évesnek?

http://www.mcdonalds.hu/PicturePopup.as ... 3_view.jpg

KépKép
pompomlány
 
 


Gömbi,
a rota a 7. nap körül ürül a baba székletével. De én se hallottam olyanról, hogy elkapta volna vki. Ne parázz, nem lesz baj! (Ha visszaolvasol, akkor láthatod, hogy én is full beparáztam, csak én a lehetséges mellékhatásoktól ) :lol:

Pompi,
Neked legalább mozdul a mérleg! :D Bár én még mindig zabálok! :oops: :roll: A torta naon tecccik, el se hiszem, hogy ehet ilyet az én gyerekem is. :D Amúgy akkor mi van benne?

Katyerina,
a talin említetted, hogy van 2 ismerősöd, akik durván gluténérzékenyek, és hogy felnőttkorukra derült ki. Náluk milyen tünetek voltak? Milyen orvos derítette ki és milyen vizsgálattal?
20140901102739
 
 


Mindig utánozlak ezzel az elfelejtettem vmit írással... :lol:
Szóval, én azt hallottam a túl korai bilire szoktatásról (pl. 1,5 év ), hogy beparáztatja a gyereket, ezért gátlás alakul ki benne, amitől még később lesz szobatiszta. A gátlás azért alakul ki, mert még túl fiatal ahhoz, hogy megértse, hogy ide vagy oda, nem is tudja visszatartani pl. Úgy tudom, hogy 2-2,5 éves kor előtt fölösleges próbálkozni, csak rosszabbat teszünk vele.

Anikó,
képzeld, apának porcépítőt kell szednie, a sok cola light tönkrevágta a csípőjét. :( Én már inni se merek. :(
20140901102739
 
 


pompomlány írta:csajok,
mikor kell elkezdeni a bilire szoktatást?

2-3 év között. Anyósd lődd le, nem azokat az időket éljük, mint ami 20-30 éve volt.

Hajni :)
a gluténérzékenységet biopsziával állapítják meg a tüneteken túl.

azért a cola light meg a porcok között ennyire direkt párhuzamot nem vonjunk már. Tényleg van benne foszforsav az tényleg nem segíti a csontosodást, de ez inkább gyerekeknél megszívlelendő.

én halál nyugodtan iszom :) a xar izületeimen nem ez fog sokat rontani.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


pompomlány írta:ja, láttam, h a Mc'Donalds-ban van glutén-, laktóz- és cukormentes csokitorta. Szerintetek az jó egy évesnek?

http://www.mcdonalds.hu/PicturePopup.as ... 3_view.jpg

én megkérdezném, hogy ugyan akkor mitől édes, mert akkor édesítő van benne, ami szerintem gyereknél rosszabb, mint a cukor.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi,
a bélbolyhokból vesznek mintát? :shock: Altatásban legalább? Apa egy korty kólát se iszik azóta, pedig lecsúszott neki a napi 3 litykó... :roll:
20140901102739
 
 


Hajni,
Unokatesóm lánya is lisztérzékeny. Ő állandóan hányt és ment a hasa, persze a falusi dokinak fogalma sem volt, hogy mitől :evil: , már majdnem három éves volt mire kiderült.
3 liter cola? :shock: Az azért durva, a gyomrának sem tehetett jót, örülj, hogy erről leszokott.

Pompi,
Én nem nagyon bíznék egy meki féle tortában. :? Pedig jómagam nagyon szeressem a bigmeket :oops: :roll:
Bilivel még nagyon ráértek, anyós meg had okoskodjon. Én is azt olvastam, hogy káros a túl korai próbálkozás (asszem Ranschburg írta pedig ő sem mai csákó már)

Csajok,
Nektek mondanak már vmit a gyerkőcök (persze az egy év alattiakra gondolok :D )?

Kép
bandika
 
 


Nem nagyon jöttem mostanában, mert kemény világ van nálunk. Apa röpköd a világban, Zalán nyűgös kegyetlenül, ráadásul én meg bekaptam vmi hasmenős trutyit...... De már alakulunk.

Kicsit szontyoli vagyok, hogy Zalánom még mindig nem mászik, nem ül fel, nem húzza fel magát.... Taliztam 7 júliusi babócával, mindegyik tudta ezeket, rossz volt látni, hogy csak az én csemetém nem. Én nem akarok egy turbógyereket, de most úgy érzem, nagyon le vagyunk maradva :(

Kép
Kép
emma1976
 
 


Sziasztok!

Köszönöm még 1x a névnapi köszöntéseket!

Zsuzsi,
enyémek a kölesgolyót egyből "szépen"ették.Csak akkor adok,ha már úgyis úszik a konyha uzsi után,és még ennének valamit.

Pompi,
hát az anyósod nem semmi!Még az enyémet is simán túlszárnyalja!

PELENKA AKCIÓ LESZ A TESCO-BAN PÉNTEKTŐL!!!!!!!!!!!!
A lila csomagos 1799 ft,a Libero mega pack 3999 ft lesz!!!!!!!

rólunk:játszótérre járunk,pörgőznek,csúzdáznak(nem tudnak felmászni,de egyedül csúsznak le),nyakig koszosak,de nem baj,kezdek hozzászokni.Most éppen nincs fogzás,jól esznek,sokat alszanak,úgyhogy most minden happy!

Pá-pá!

Andi
Kép
aanda
 
 


Emma,
én felhívnék egy Dévényes-t,hogy megnyugodjak.(mászás)A "nem húzza fel magát",azt hogyan kéne csinálnia?Hasizomból?Mert azt az enyémek sem tudják.
(már én is C.-né leszek)

Andi
Kép
aanda
 
 


Lányok!
Este néha megihatok 1 dl vörösbort attól, hogy szoptatok? Vagykább inkább ne?, a picúrnak nem akarok rosszat!!!!!

Kép

Kép
donika
 
 


Aanda
már megtettem...
Nem, négykézlábból térdelésbe, mrg térdelésből kellene állásba

Donika
1 dl-vel szerintem nem ártasz

Kép
Kép
emma1976
 
 


Bandika,
Az unokatesód kislányának hogy derült ki?
O. állandóan dumál, de főleg olyanokat, hogy ajjajajjaj meg jajjajajjaj. :lol: Most ezek a kedvencek. Egyébként ’anyá’-t viszonylag régóta mond, az ’apa’ csak nem régóta van. ’Vauvau’-zik néha de legtöbbször halandzsázik. Talán még ’adada’.

Emma,
Tök megértelek, egy cipőben járt(t)unk. Ha jól emlékszem, jártok Dévényeshez, ugye? Ő mit mondott? Orsi ajánlotta nekem anno a BHRG-t, vidd el hozzájuk egy áll.felmérésre! (www.bhrg.hu )
Hogy kicsit nyugtassalak, szerintem a mászás és hogy nem ül magától, az nem baj. Kúszik amúgy? Ülni vagy úgy fog, hogy előbb feláll, és abból, vagy kinyomja a fenekét oldalra, és úgy. A tesóm kisfia pár nap múlva lesz 9 hónapos, és csak kúszik, de azt se kommandó-kúszásban, hanem összeteszi a feje előtt a két kezét, és úgy húzza magát. Magától csak pár napja ül fel. Mászni ő se mászik. És még foga sincs. :lol: Azt se felejtsd el, hogy nem egy vékonyka baba Zalán. :D

Anda,
Már előre rettegek attól, hogy kis szutykos lesz a fiam! :roll: :lol: A játszón hogy tudsz kétfelé szaladni?

Donika,
A borocskát nem tudom. Szerintem mehet. De tök fura egyébként, én még mindig elgondolkodom, hogy ehetek-e vajon ezt vagy azt. Mindig elfelejtem, hogy már nincs is szopi. Valamelyik nap babot ettem, meg egy jó csomó pattogatott kukoricát! 8) Annyira jól esett! Ilyeneket nem ettem már vagy 2 éve! :roll:

A körúti Siesta-boltban (a Nyugatinál ) le van árazva néhány cipőcske félárra. Tízezerről 4- vagy 5ezerre.
20140901102739
 
 


Emma,
nekem anno a gyógytornász azt mondta, hogy akkor vigyük vissza, ha egy éves korára nem áll fel magától!
20140901102739
 
 


Hajni

miért nasizás a kölesgolyó?
épp itt olvastam, hogy ezzel tök jó elkezdeni, hogy ismerkedjen a szilárd kajával. vagy egyből darabosan adjam a főzeléket? attól meg fuldoklik. nem is tudom, hogy lesz ez, mert Olivér csak azt szereti, ha teljesen pépes a kaja.

Emma

Olivér se mászik és nekem ez már nem is mérvadó, hogy a másik ennyi idős gyerek mit csinál. Sőt, Olivér 7,5 hósan kezdett el úgy rendesen forogni, viszont pár napja már felhúzza magát.

Aanda

nagyon jó, hogy írod mindig, hogy hol mikor és mi lesz akcióban. mi a liberot még nem próbáltuk, de majd veszek, amúgy mindig huggies-t használunk, a pampers pedig nem vált be nálunk.

Pompi

ez a torta nagyon szuper!

Kép
zsuzsi73
 
 


hajni777 írta: A tesóm kisfia pár nap múlva lesz 9 hónapos, és csak kúszik, de azt se kommandó-kúszásban, hanem összeteszi a feje előtt a két kezét, és úgy húzza magát.


Kláribaba is ugyanígy csinálja. Már éppen akartam kérdezni, hogy ez a fajta kúszás kúszásnak minősül-e.

Kép Kép
kismokus
 
 


Hajni, Kismóki, Zsuzsi
Kúszik igen, de nem váltott kézzel, csak jobb kéz-bal láb dolgozik. Erre azt mondják, hogy helyzetváltoztatás, nem is nevezhető kúszásnak -mert az az ellentétes kéz-láb használat. ha az lenne, nem érdekelne a mászás, mert akkor akár ki is maradhatna.
Decemberben jártunk 4 alkalommal egy dévényeshez, akkor elengedett minket, hogy minden ok............

Kép
Kép
emma1976
 
 


donika írta:Lányok!
Este néha megihatok 1 dl vörösbort attól, hogy szoptatok? Vagykább inkább ne?, a picúrnak nem akarok rosszat!!!!!

nyugodtan.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


hajni777 írta:Orsi,
a bélbolyhokból vesznek mintát? :shock: Altatásban legalább?

fogalmam sincs hogy csinálják. Kinél merült fel?

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Katyerina!
A múltkor (ha jól emlékszem) te kérdezted hogy a vigantolt meddig kell adni. Múlt héten kaptuk a 15 hós szurit és akkor rákérdeztem azt modnta már most ne adjam majd ősszelismét kell. De mi nagyobbak vagyunk azért nem tudom nektek hogy van kérdezz azért rá mielött abbahagynád.

Hogy megy a rutin? Mikor lesz a vizsga?

Donika!
Igen ügyesek voltak és sokkal jobbak voltak a nappalok hogy azért nagyjából végig tudtam aludni az éjszakát. Most is rosszul viselem ha a legmélyebb álmomból kell felkelni de ez hozzátartozik az anyasághoz. :) Kitartás. :)

Zsuzsi!
Nekem az elején úgy kapták hogy a szájukba raktam persze nyálasan kiszedték de prá nap alatt rájöttek inkább megeszik mint szórakozzanak vele (mostmár csak akkor borul ki ha egy tálba van és mindenki a tálat akarja fogni :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: )

Pompi!
Jól néz ki ez a torta. nem is tudtam hogy a Mc Donald'sban lehet venni ilyet is. :P :P

Emma!
Ha aggodsz hogy esetleg van vele valami amiért le van "maradva" a fejlődése a többi babához képest vidd el gyógytornára vagy neurológiára ott miinden kiderül és ha ne adj isten baj van segítenek, vagy Dévényeshez.

Andi!
Nálunk is ez a program délelött mindig játszótér már amikor jó az idő. :) Naykig koszos mind a két gyerek de nem érdekel azt az örömöt az arcukon semmi nem tudja elronatni nálam. Csúszdát ők is imádják ők sem másznak fel csak egy fajtára ami olyan bébi csúszda. :) De az én karom meg fog izmosodni az emelgetéstől az tuti.

Mi voltunk szurin akkor volt mázsálás meg minden:
Balázs 75 cm és 8500 g
ESzter 76 cm és 9000 g.
A szuri következményeként most folyik Balázs orra és estére lázas is lett hát majd túl leszünk ezen is. :cry: :cry: :cry: :cry:

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Sziasztok!

Drága kicsi fiam holnap kapja az oltásokat, izgulok, gondoljatok ránk, hogy ne legyen semmi baj!

Emma, és a Dévényes nem javasolt gyakorlatokat, vagy masszázst, vagy valamit, amivel tudod fejleszteni a Csöppséget?

Mi is megyünk egy Dévény által ajánlott masszőrhöz, mert az unokatesóm szerint merev a Pici. A védőnő és az orvos szerint nem merev, de azért megnézetem a biztonság kedvéért.

Kép
Kép
gömböcske
 
 


Gömböcske
nem, nem javasoltak semmit, 5 hónapos volt, és szépen forgott, nem látszott gond - akkor jártunk volna tovább

Zsebi
milyen kis vékonykák a gyerkőceid

Kép
Kép
emma1976
 
 


gömböcske írta:mert az unokatesóm szerint merev a Pici. A védőnő és az orvos szerint nem merev, d

a védőnő és a gyerekorvos ehhez nem igazán ért.
ha olyan mondta, hogy feszes, akinek volt köze feszes gyerekhez, akkor neki inkább hihetsz.
(lassan én is azt hiszem kitanulom ezt a fejlesztős szakmát, a hipotóniát meg a feszességet már messziről diagnosztizálni tudom)

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi

számodra mi az, ami jelzés értékű egy gyereknél a diagnosztizálásnál?

Kép
zsuzsi73
 
 


zsuzsi73 írta:Orsi

számodra mi az, ami jelzés értékű egy gyereknél a diagnosztizálásnál?

mivel nem vagyok szakember leírni nem tudom, az össz mozgásképe ill. a gyerek fogása ami nálam számít.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Hajni,
Azt nem tudom, hogy jöttek rá az allergiára, majd rákérdezek.
De édes lehet Olivéred, ahogy mondja, hogy anya és apa! Balázs mostanában kezdett halandzsazni, eddig a mamamama, babababa ment. Szavakat még nem mond, de ez a halandzsanyelv haláli. Úgy röhögünk rajta, mikor felemeli a hangját és magyaráz. :lol:

Zsuzsi,
Nekem Balázs hamar rájött, hogy mit kell csinálni a kölesgolyóval. Tetszett neki nagyon, hogy forgatja a szájában. Szerintem a darabos kajára ugyanúgy meg kell érni, mint a pépesre. Ha Olivérnél is eljön az ideje, akkor biztos szeret majd rágcsálni.

Emma,
Én elmennék egy felmérésre helyedben, ártani nem tudsz vele. És lehet, hogy csak egy kis torna kell és ismét "szárnyra kap" Zalán.

Zsebi,
Jobbulást Balázsnak!

Ja, köszi a köszöntéseket!
Utólag én is boldog névnapot kívánok az Andreáknak!

Minden topikos Balázsnak Andi az anyukája :lol: :lol:

Kép
bandika
 
 


Zsuzsi,
Én a főétkezések közötti kajálást nasizásnak titulálom. Szerintem ha eszik kölesgolyót vagy bármi mást, akkor már vagy eltolódik a rendes kajálás, vagy kevesebbet eszik. Ebből következik, hogy hamarabb megéhezik, akkor megint adunk neki egy kevés golyót, hogy kibírja a vacsiig, és akkor minden kezdődik elölről, megszokja a nassolást és a helytelen étkezést. ( Vagy csak magamból indulok ki, aki csak nasiként kapkodja a kölesgolyót… Bár kétségtelen: nasinak legalább egészséges! ) :lol: Az enyém is csak a pépest eszi. Néha bepróbálom a 8 hós üvegest, ami darabos már, de pár kanál után a kutyáé lesz. :?

Kismóki,
Nem tudom, hogy csak a szabályos kúszás-e a Kúszás. Az enyém tök féloldalasan csinálta, meg is ijedtem. De mászni olyan ügyesen mászik...! :D

Orsi,
Apánál nagyon gyanús… :(

Zsebi,
Nem 1,5 évesen van a kötelező szuri? :roll:

Bandika,
Köszi, ha megkérdezed.
Megzabálom mindig a picike száját, ahogy dumál! :D Azt is annyira bírom, amikor babakocsizunk, és épp nincs a szájában a cumi, akkor annyira ordibál! :lol: És ma intett először igazi pápát egy vadidegennek, majd’ megettem!
20140901102739
 
 


Hajni!
De 1,5 évesen is van de van 15 hósan is kötlező szuri. :(

Hát lányok elmondhatom hogy mióta megvannak a gyerekk életem legszarabb éjszakáján vagyok túl és még ez enyhe kifejezés. Kvázi egész éjjel valamelyik fennt volt. :( Teli az orruk köhögnek és ez mind állítólag a szuritól hát nem tudom.... de ma leviszem őket a rendelésre nézzék meg.....

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Sziasztok!!!

Ne haragudjatok,h zavarok,de mindig olvaslak benneteket(Hajni miatt először,aztán már mindenki miatt)Hajni unokatesója vagyok és egy tanácsra-véleményre lenne szükségem.
Hajni már ismeri kálváriánkat.Múlt héten beszedtünk egy hasmenős-hányós istencsapását.Dénest nem viselte meg nagyon,csak kevesebbet evett és nyűgösebb volt,de ennyi.Én 3 óra alatt úgy kiszáradtam,h hajszálon múlott a kórház.Persze a tejem nagyon megcsappant,de Dénes szopizna nagyon.
Már újra van sok,de látom rajta,h nem elég neki éjszakára.Most éjjel 2x szopizott.Ezzel nincs is baj,de mennyi vitamin és egyéb hasznos anyag tud felszívódni belőle?Sok mindent eszik már,adok savanyított tejterméket,glutént.Tegnap este bepróbálkoztunk a tápszerrel,h az éjszaka ne legyen annyira éhes,de nem kell neki.Cumisüveget nem érti,nem tud inni belőle.Pohárból nem kéri.Reggel is megpróbáltam neki adni,de már a szagától fintorog.
Ha jól emlékszem Melcsi írta,h Luku csak hidegen issza meg.
És egyáltalán erőlködjekvele,ha tejem lesz megint sok és ő meg szeret szopizni???
Várom a tanácsaitokat!!
A sors fintora,h Dénes nem issza meg sem a lefejt tejet sehogyan,sem a fagyasztottat...én közel 50 l-t fejtem le,adtam el/ajándékba....Na mindegy.
Köszönöm előre is!!!
Hajni puszillak!!!
Sziasztok

Kép Kép
meli1118
 
 


Zsebi
hú, te szegény! Jobbulást a gyerkőcöknek!

Meli
Nagyon cuki Dénes maci. Nem nagyon tudok tanácsot adni, de jönnek majd az okosabbak

Kép
Kép
emma1976
 
 


sziasztok!

Meli,
sajnos én sem tudok segíteni,mert mindig csak fejtem.

Hajni,
játszó:általában van segítségem,mert mindig többen vagyunk,és a játszó körbe van kerítve.A Márkkal nincs gond,mert mindig a seggem
ben van,a kezemet is alig akarja elengedni,inkább az Arni után kell futni,de neki meg van kantárja,így kicsit könnyebb.

Zsuzsi,
örülök,hogy nem írtam meg fölöslegesen az akciókat.Én ilyenkor mindig betenkolok egy csomó pelust,mert ott spórolok,ahol tudok.

Zsebi,
éjszakát sajnálom,jobbulást a babáknak.

Andi
Kép
aanda
 
 


Sziasztok lányok! :oops:

Rendelt már valaki puhatalpú cipőt a http://www.liliputi.hu -ról? Tapasztalat? Én bentre gondoltam tapadós zokni helyett (kb. 4 zokni ára, és mindig kevés nálunk a zokni), meg a kertbe egy másikat, mert egyenetlen talajon szinte mezítláb mászkálhatna.

dkata
 
 


Zsuzsi
Kölesgolyót ma adtam először Zalánnak, félbe vágtam, megfogta 2 falatra benyomta. Szereti a darabos főziket is

Hajni
húúú, sajnálom uradat.... Mennyire ment tönkre neki? Én nem szeretem nagyon a kólát, ha meg iszom, akkor cukrosat

Gekkós gyógypedagógus látta Zalánt ma, szerinte neurológusra semmi szükség - hál' Istennek

Kép
Kép
emma1976
 
 


Meli :)
azt hiszem én nem fogtam fel a probléma lényegét :oops:
múlt héten betegek voltatok, most már senki sem az. Akkor hol a probléma?
Én tuti nem erőltetném a tápszert, szopjon ha akar, annyit amennyit akar - ha Te is akarod.

Hajni :)
keress rá a gugliban a gluténérzékenységre és több helyen is le van írva, hogy mi a diagnózis felállításának a módja.
de a párodnak tünetei vannak?

Kata :)
a liliputiról a bnőm rendelt, ugyanolyanok a cipők, mint a külföldi puhatalpúak.

Emma :)
a gekkósokat én nem akarom bántani, de nem a szakma csúcsa úgy általában.
Neurológus szerintem sem kell, hanem egy jó szenzomotoros fejlesztő. Ebben a korban már inkább ez mint a dévény, hatásosabb.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Sziasztok.
Orsi,ott a lényeg,h éjszakára nem elég már neki a tej ,mennyisége.A min.nem hiszem,h gond,mert az a múlt hét előtt is ugyanilyen volt,tudom,h nem teljes értékű már,de alkalmazkodik az igényeihez.A betegség előtt gyakran átaludta az éjszakát.Én szoptatni akarok,ő is akar,de éjjel van,h 3 órát sír.Persze ez más miatt is lehet,de ha az üres mellen lóg és marcangolja,akkor feltételezem,h éhes.Ez szombaton volt,azóta jelentősen több a tejem ismét.
Akkor szerintetek ne is erőlködjek a tápszerrel?

Sziasztok

Kép Kép
meli1118
 
 


Orsi
és mi a szenzomotoros fejlesztő? bhrg.n kívül is van?

Kép
Kép
emma1976
 
 


Zsebi,
Jobb már a helyzet? Olivérnek is folyik az orra már vagy 2 hete, de ennyi. :roll:

Anda,
Tök jó, hogy van segítséged! :D Szerencsés vagy!

Kata,
Anno még Katyerina tette fel ezt a linket, én már többször is rendeltem tőlük. 2 napon belül itt volt az áru. :o O.-nek is van ilyen cipője, szerintem tök jó! Kintre viszont sajnálnám ráadni, szerintem hamar tönkremenne. Puha bőrből van. Szerintem egyelőre csak bentre rendelj, aztán ha ráadnád kintre is, tényleg nagyon hamar küldik! Találtam viszont ugyanilyen cipőket egy másik oldalon, azok talán még szebbek, és most tökre le vannak árazva. Az oldalt viszont nem ismerem, és tényleg csak néhány napja találtam. Aztán írhatnál gyakrabban is! :wink:
http://www.labamba.hu/shop.php?startrow ... 1&kereses=

Emma,
Annyira, hogy ha most nem veszik észre, akkor 10 éven belül protézist kellett volna kapnia. :( Pedig csak 28 éves! :shock: Hál’ a jóégnek, a cukros változatát nem szeretem, lightot meg még terhesség előtt ittam, de akkor jó sokat! :oops:
Édes lehet a fiad, ahogy falatozik! :D

Orsi,
Szerintem Meli kérdése lényegében az, hogy a rendes étkezés mellet elég-e tápértékileg, ha a gyerek csak anyatejet kap. Se tejpépet, se tápszert, csak anyatejet meg felnőtt kaját. Illetve úgy látja, hogy éjszaka azért kel fel, mert éhes. Megoldás lehet-e a tápszer, mert Ő eléggé idegenkedik a használatától. Egyébként mostanában még fogyott is a fia, de hízni nem hízik már elég régóta. Szeretne addig szoptatni, ameddig tud és amíg igénye van rá Dénesnek, de este próbálkozzon-e a tápira szoktatással vagy ne?
Apa meg amióta ismerem fosik (bocs :oops: ). Amint lenyel egy falat kaját, megy a wc-re. Most egy pár hete fogyózik, és azóta csökkent a fosások száma. De lényegében napi 1x eszik egy levest. :shock: Szegény apa, ha tudná, miket írok…! 8) :lol:
20140901102739
 
 


meli1118 írta:Akkor szerintetek ne is erőlködjek a tápszerrel?

Sziasztok

szerintem ne, inkább este adj neki valami tartalmasabb vacsorát, ha adsz glutént mehet már valami kenyérféle, ha megeszi vagy tejpép, ha adtál már olyat.

Hajni felvetése kapcsán. Persze, hogy elég egy gyereknek ha szopi van + mellette amit megeszik, ez így végig elég, semmikor sem KELL tápszert adni anyatej helyett, tápértékre, vitaminra, mindenre ugyanolyan jó az anyatej is.

(enyémgyerek továbbra sem eszik kanállal...)

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


hajni777 írta:Apa meg amióta ismerem fosik (bocs :oops: ). Amint lenyel egy falat kaját, megy a wc-re. Most egy pár hete fogyózik, és azóta csökkent a fosások száma. De lényegében napi 1x eszik egy levest. :shock: Szegény apa, ha tudná, miket írok…! 8) :lol:

és eddig emiatt semmi kivizsgáláson nem volt?? :shock:
azért ennek valami oka kell, hogy legyen.
(a gluténérzékenyek klasszikusan nem a fogyózós alkatok, mert a glutén miatti hasmenés roncsolja a bélbolyhokat és a tápanyag felszívódása nagyon rossz hatékonyságú)
pont emiatt diagnózisfelállítási módszer a biopszia, mert azzal tudják megnézni a bélbolyhok állapotát.

az ilyen drasztikus fogyókúra meg nem túl kifizetődő hosszútávon, én semmiképp sem javasolnám. (lassul tőle az anyagcsere, ami a jojó hatás alappillére)

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Bocs Pompi! 8)
A tesóm gyerekorvosa a következőket mondta a kúszásról és a D-vitaminról:
A d-vitamint 1 éves korig mindenképp adni kell. 1 éves kor után csak nyáron nem-, egyébként kell adni 1,5 éves korig!
A kúszásról: szerintetök mindegy, hogy kúszik a gyerek. Az ő fia is csak evett meg aludt 8 hónapos koráig. Az a lényeg, hogy egy éves kora körül magától álljon fel. Azok a gyerekek akik később kezdik el a mozgásformákat, azok rövidebb idő alatt teszik meg azokat, előbb utóbb behozzák a lemaradást.
Bocs, hogy mindig a tesómék gyerekorvosával jövök, de tök naprakész, állandóan továbbképzi magát, és ráadásul még kérdezni is lehet Tőle! :D
20140901102739
 
 


Orsi,
és miben más, ha vacsira tejpépet kap, mintha tápszert? Szopizni nappal is szopizik (jó sokszor ), csak az esti vacsi a kérdéses.
Apa még nem volt orvosnál, nála lustább embert nem ismerek. :twisted: Azért nyomozok én, hogy neki már csak egy helyre kelljen elmenni, ahol is megmondják a tutit! A jojóról már kioktattam , én is mindig ezt csinálom. De Ő most eldöntötte, hogy nem eszik, hülye, kész! :twisted:
Köszi a segítséget! :D
Lili meg elképesztő, hogy nem akar kanállal enni! Tőletek se kívánja meg? Akkor még nagyrészt csak szopik? Vagy mit eszik? Hízik is amúgy?
20140901102739
 
 


Hajni :D
a tejpép kanalas étel, nem kell hozzá sem pohár, sem cumisüveg, és semmiféle formában nem kever bele a szopiba.

hajni777 írta:Azok a gyerekek akik később kezdik el a mozgásformákat, azok rövidebb idő alatt teszik meg azokat, előbb utóbb behozzák a lemaradást.

ezzel én is egyetértek, és a kúszás az nem is egy fontos mozgásforma.
A lényeg, hogy vagy másszon vagy kússzon a gyerek, ha mindkettő kimarad, akkor viszont az gond, és arra valami mozgásterápia kell.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


hajni777 írta:Lili meg elképesztő, hogy nem akar kanállal enni! Tőletek se kívánja meg? Akkor még nagyrészt csak szopik? Vagy mit eszik? Hízik is amúgy?

8 kg, hízik havonta 300-400 gr körül, az teljesen rendben van.
darabosat eszik, csak pépeset nem, de amit darabosból megeszik nem annyi amivel 1 kaját ki lehetne váltani pl. ma ebédkor evett ca. 8-10 szem fusillit.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: