Új privát üzeneted érkezett!

Angi!
Szuper a történeted!!!
Hogy Te mikre emlékszel! Én azt sem tudom, hányan voltak az ágyamnál, csak arra emlékszem, hogy mikor V feltérdelt vagy felült mellém kitolásnál, meg akartam nézni, hányas cipőt hord. Ne kérdezzétek, miért, fogalmam sincs.
Nameghogy a Férjem összehajtogatott, miközben nyomtam és nagyon akartam röhögni, de az hülyén adta volna ki magát.

A saláta isteni lett, most a Sport XXL-t fogyasztom, de lehet, hogy kifog rajtam Kép

Annamari
muter
 
 


Sziasztok Lányok!

Komolyan olyan jót nevetek itt rajtatok.
Szülés, kinyomás közbe azzal foglalkozni, hogy V. nevű orvos hányas cipőt hordKépKép
picus
 
 


SOS,
nem tudjátok, hol tudnék a neten utánanézni az arcidegbénulásnak?

Mostmondhatjátok, hogy nemár, de nekem volt már (6 évesen) és most megint hajnal óta rángatózik a szám. És látszik is. Már négy órája állandóan, így úgy gondolom izomgörcs nemlehet. próbáltam kimasszírozni is, nem sikerült, és nem tudok ellene semmit tenni. Kép
Azt hogy most mitől lenne, nem tudom, max. vírus, de kivagyok, mint liba és nem tudom, merre forduljak, mert a patikamagazin lexiconjában nem találtam semmit.

köszi
Solya
solya
 
 

 
 

Szia Solya!

A baratunk kislanyanak is volt, ez virus, nem tudnak igazan semmit csinalni vele, eleg ijesztonek latszik, de valojaban nem veszes. Par nap alatt elmulik.
Kakukkfu
kakukkfu
 
 


Kakkukfű, én anno 3 hétig feküdtem vele kórházban, és hosszú hónapokig ferde volt az arcom. Biztosan ugyanarról beszélünk?
De azért aranyos vagy, hogy nyugtatni próbálsz! Kép
solya
 
 


Kakukkfű,
és pár napig rángatódzott a szája és utána elmúlt?
Rákerestem az arcidegre, de nem igazán lettem okosabb. Kép Csak annyit tudok, hogy nem fáj. De most éppen úgy gondolom, hogy csak vaklárma és semmi komoly baj nincs, mert nincs kedvem kezelésekre járni. Kép
Meg igazából azt szerettem volna megtudni, hogy tudok biztosat? Mert a rángásoknak sok oka lehet, de azt hittem, körül lehet határolni. Egy biztos: nem zsába, mert azt mondják, az fáj. Kép
De nem akarok feleslegesen orvoshoz rohangálni, viszont nem hiszem, hogy ezzellehetne játszani. Nem tudom, hogy pl. mennyi idő alatt alakulhat ki egy esetleges komolyabb bénulás, ha arról van szó mégis. Kép ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!
De utálom ezt!
solya
 
 


Sziasztok!

Solya!

Arcidegbénulás szerintem nem lehet, inkább arcideg görcs. Ezt a két idézetet átmásoltam.
Én leginkább a www.google.com keresöt használom. Ott találtam ezeket is. Van sokk cikk ezzel kapcsolatban. Nyugodj meg.

Csilla

"Arcideg-görcs

(spasmus facialis, tic convulsif), az arc izmaiban jelentkező rövid, villámszerü rángásokban áll. A görcs többnyire féloldali v. részleges, s leggyakoribb alakja a szemhéjgörcs (blepharospasmus), t. i. a szemhéjzáró izomban fellépő majd tartósabb, majd villámszerü rángások. A baj meghüléssel; fülbetegségekkel, arczsábával kapcsolatban, majd pedig kedély-rázkódás után áll elő. A kellemetlen görcs néha egy csapásra megszüntethető az által, hogy a háromosztású ideg kilépésének valamely pontját megnyomjuk A hosszasan elhúzódó baj ellen a villamozás jó sikerü. Belső szerek közül ajánlatosak brómkáli, arzen és cinkoxid. Ha esetleg valamely beteg fog reflex úton okozná a görcsöt, úgy ne késlekedjünk azt eltávolítani."



"15.4.3 Arcidegbénulás (facialis paresis)
E. N. asszony (59), düsseldorfi közösség (EB 79.91)
1987-ben hirtelen egyik napról a másikra erős fejfájást éreztem, és a jobboldali fejrészem megbénult. Arcom teljesen deformálódott. Jobb szemem kilógott, a szájam olyan ferde lett, hogy kezemmel kellett az evésnél segítenem. Az állandó fájdalomtól nem tudtam aludni sem. Az orvos arcidegbénulást állapított meg, szerinte nem gyógyítható, ezért ezentúl így kell élnem. A gyógyszerek sem segítettek semmit. Miután 1990-ben bevezettek Bruno-Gröning tanításába, lassacskán megélhettem a teljes gyógyulást. Jelenleg nincsen már fájdalmam, és aludni is jól tudok. A szemem ismét a helyén van, a szájam sem ferde már. Újra tudok segítség nélkül enni, beszélni."

Kép
Kép
Kép
csillah
 
 


Köszi Csilla!

Az elsőt én is megtaláltam, a másodikat szerencsére nem! Kép

Ez azért érdekes, hogy az én deformálódott arcomat 1980-ban Magyarországon teljesen helyre tették egy kis elektormos kezeléssel.
Én ugyan fájdalomra nem emlékszem, de nagyon csúnyán néztem ki.
Ezért parázok én, mert akkor is azt mondták, hogy nagyon kell vigyáznom magamra,mert felnőtt korban nem ilyen jók a gyógyulási esélyek. Hát innen a para hegyek!
Solya
solya
 
 


Most nézem, hogy akkor is arcideg-görcsöm volt, csak bénulást mondtak? Mert ez a cikk is azt írja, hogy a hosszan elhúzódó ellen a villamozás jó. Kép
solya
 
 


Solya!
Ne rémisztgess minket!! Hogy vagy?
Máté történetét még nem olvastam el, biztos átugrottam, mindjárt megkeresem. Felteszem Andrisét is, ezt tegnap este írtam.

Annamari!
Azért a szülés napját nem most írtam le, biztos elfelejtettem volna egy csomó mindent. Ahhoz nem is nyúltam, az előzményeket írtam most. Meg utána én annyiszor végiggondoltam, olyan nagy élmény, nem? A második leírásához meg nem volt eddig érkezésem.
Na és azóta megnézted, hányas cipőt hord? Lehet, hogy legközelebb ezzel fogad majd.
Azért a hányós beszólást nem lehet felülmúlni. Az összehajtogatás azt jelenti, hogy nyomta előre a fejedet a mellkasodra? AZért legközelebb nevess, ha az esik jól.

Voltam reggel személyre szabott gyógytornán. Elég szadi volt, pedig nem gondoltam volna, hogy sok újat tudnak nekem mutatni, de tudtak.

Fcsacsi!
Jelentkezz, mert ha nem, akkor gyanút fogunk.
a.

Csilla!
Olyan kedves vagy, hogy így segítesz!
a.
angi
 
 


Solya!
Elolvastam Mátét. Nagyon szép.
Remélem, a harmadikkal megelőzöl, és akkor majd én is tudom, mire számíthatok.
Ez volt a sógornőmmel is. Ő a másodikat várta, mikor én az elsőt, hat héttel járt előttem. Aztán Andris és a harmadik lánya közt csak hat nap van, úgyhogy ha legközelebb bejelenti, akkor én már tesztet se csinálok.
Gyors jobbulást!KépKépKépKép
a.
angi
 
 


Sziasztok!

Solya!
Jaj, szegény! Gyorsan jobbulj meg!!!

Angi!
Igen, nyomta a fejemet, szerintem Ő is tolt velem, szerencsére Ő nem alul, mint én, de kegyetlenül föltekert a fájások alatt.

Annamari
muter
 
 


Sziasztok!
Megjöttünk a biztosítótól, mostmár legalább papírom van róla, hogy mehetek orvoshozKép.
A szám széle továbbra is rángatódzik. lehet, hogy bediliztem? Viszont, ha nincs időm odafigyelni, észre sem veszem. Majd meglássuk...

Angi,
megyek Andris sztorit olvasni. Kép

Annamari,
bocsi, de elképzeltelek, amint szardíniásdoboztetőt játszol szülés közben. KépKépKép

Solya
solya
 
 


Csajok, ne izguljatok, minden rendben, laboron voltam, csak rengetegen voltak. Pedig direkt csak kilencre mentem, hogy ne kelljen annyit sorbanállni. De nagyon lassúak voltak valamiért, nem a megszokott rutinos nővérke volt, hanem valaki általam ismeretlen, szegény megijedt, mert nagyon vékonyak a vénáim, hogy nem tudja levenni, hívnia kell valakit, de végül hosszas unszolásra a csuklómból sikerült neki. Fél tizenegyre sikerült végeznem. (Hiv. csak 10-ig van labor, de ma kénytelenek voltak tovább nyitva lenni.)

Baba továbbra is jól érzi magát odabent... Csak én vagyok valami teljesen elveszett hangulatban. Tudom, tudom, a hormonok... Az előbb azon elbőgtem magam, hogy amikor karikáztam a kolbászt a rakott krumpliba, leesett egy. Merthogy azt a kandúrunk megette volna, ha még itt lenne, és én nem lennék ilyen marhára egyedül. Persze ez elmúlt, meg a férjem is szabadnapos, mindjárt hazajön, csak elment pár cd-ért egy barátunkhoz. Na, ez nem is ide való, abbahagytam.

Solya, remélem elmégy dokihoz!

Jövök majd még.

Fcs.
Fulescsacsi
 


Angi,
nem mondom, gyorsnak gyors volt, de azért lehetett volna egyszerűbb is. Kép Mármint hogy minek kellett neked annyira vérezni? Kép
Puszi a gyerkőknek!
Mikor jön a következő és melyik orvost nézted ki magadnak? KépKépKép
Solya
solya
 
 


Sziasztok!

Fülescsacsi hívta fel a figyelmemet a levelező forumotokra. Én is a klinikán fogok szülni hamarosan, december 7re vagyunk kiírva pocaklakómmal. Júniustól idáig elég sokat voltam a pathológia lakója, sok sok sztorit éltem át ott.
Hála az égnek vagy az én hozzáállásomnak mindig jó kis szobatársaim voltak, a dokik vizitkor úgy jöttek be, hogy ez a vidám barak.
A rossz tapasztalataimból is mindig a jó dolgokat tartottam meg.
Jó dolog volt nyáron, hogy végre átadták az új szülőszobát, de az osztályokon helyenként még mindig siralmas a helyzet, még most is a pathológia egyik wcje az én megoldásommal huzható le, tök ciki hogy nem tudnak kicserélni egy tartályt, ami nem kerül többe ötezer forintnál.
A nővérkék aranyosak voltak, sajnálom, hogy ketten is itthagyták most az osztályt elköltözés miatt.
Sok szobatársammal tartom a kapcsolatot, és sokuk kisbabáját fogtam már a karomba, alig várom, hogy az enyémet ringathassam.

Legyen szép napotok, ha tudom ezentúl rendszeresen olvasom az írásaitokat.

Ági
Ágiboszi
 


Solya!
Lehet, hogy akkor az tenyleg nem az volt, bar azt mondta az apuka, hogy a kislanynak par napig a fel arca nem mozgott, es hogy utana magatol rendbejott.
Hogy vagy? Vegulis elmesz dokihoz?


Lanyok!
Adjatok legyszi tanacsot! Emma annyira rosszul eszik. Csak ugy, ha millio ismeretlen targy veszi korul, es meg igy is nagyon keves dolgot szeret. Sokszor a kanal latvanyara egybol forditja el a fejet, en meg a falra tudnek mar maszni.
10 honapos lesz. Egy idoben legalabb egyfele zoldfozelek volt, amit megevett, most csak a gyumolcsos-husosakat.
Pepet nem szereti, bar ma kiprobalom a Sinlacot. Mit csinaljak? Hagyjam, hogy belemasszon a tanyerba? Ugy vettem eszre, hogy egyedul jobban enne, de ez kanallal meg nem megy.
Nehezen birom turelemmel, legyszi segitsetek,
Kakukk
kakukkfu
 
 


Asszem megoldódott: elmúlt a rángatózás. Szerencsére, bár kicsit furi az arcom, de ez már csak pszichés lehet.
solya
 
 


És Boszi,
üdv itt a Topicban!Kép
Nyilas nagyonszuper jegy, csak bírd kivárni, míg felnő! KépKépKép A lányom nyilas! Kép
solya
 
 


Sziasztok!
Írok még vagy kettőt. Tényleg elmúlt a rossz hangulat, nagyon vacak, hogy nem tudom uralni, csak jön-megy, ahogy kedve tartja... De most vidám vagyok és tettrekész.

Solya! Nem is mentél dokihoz? (Mutattam a férjemnek azt a jó kis vízeséses fotótokat, nagyon szimpatikusnak talált, a gyerkőket meg főlegKép)

Boszikám! Jó, hogy ránk találtál! Mikor mész ctg-re? Esetleg csütörtök? Akkor összefuthatnánk...

Kakkukfű! Mi van a több kanalas módszerrel? Amúgy nálunk a családban sok legendás nemevő volt, mindig azt mondta az öreg gyerekorvos bácsink, hogy tudja az a gyerek, mennyi kell neki!

Jók legyetek!

Fcs.
Fulescsacsi
 


Solya: a nyilas nagyszerű jegyKépKépKép
a párom és én is azok vagyunk.
Nem is vagyunk rosszakKépKépKépKép
Picus
picus
 
 


Jóestét!

Angi!
Szuper a 2. történeted is! Nem is gondoltam, hogy ennyi vért vesztünk szülés közben. Én azt hittem, hogy én működöm rosszul, mikor szülés után a szülésznő megnyomta a hasam és dőlt belőlem a vér. Meg mikor 5 órával szülés után 3-szor kellett leülnöm a mosdó melletti ágy és a mosdó közti úton Kép

Ági!
Üdv itt, de jó, akkor már Te is finiselsz!

Kakukkfű!
Én könnyen beszélk, mert Balázsnak jó étvágya van, de nem mindig volt ez így. Szerintem mindenképpen hagyd, hogy egyedül egyen, ha azt élvezi!
Másodszor pedig ne stresszeld magad! 10 hónapos, hidd el, hogy nem fog éhen halni, viszont megérzi a feszültségedet és ő is feszült lesz, ami megint nem tesz jót az étvágyának! Nagyon nehéz, de picit nyugodj bele, hogy most ennyit eszik, figyeld a jelzéseit, ha a gyümölcsös husi kell neki, hát hadd egye azt! Nincs azzal semmi baj, a Mildi csirkehúsos szilváját én is imádtam (na jó, Balázs is) Kép
Sinlacot valszeg imádni fogja, kevés baba van, aki nem szereti. De vigyázz vele, ez fehérjét egyáltalán nem tartalmaz, tehát nem helyettesíti a tejtermékeket és főleg nem az anyatejet vagy a tápszert! Ez leginkább plusz kalória-bevitelnek jó, mi is sokáig éltünk vele, féléven át minden este öklendeztem a Sinlac szagától Kép
Az is lehet, hogy ugrás lesz a mozgásfejlődésében, olyankor is csökkenhet a babák étvágya.

Solya!
Bár már szerencsére nem aktuális, eszembe jutott, hogy az unokatesómnak volt arcideg-bénulása. Egyik nap arra ébredt, hogy lóg a fél arca. 1 hétig kapott vmi infúziót és kb még 1 hét volt, mire teljesen rendbejött. Amennyire tudom, pl középfülgyuszi tud rámenni az arcidegre és ilyeneket okozni, de biztos ezer más oka is lehet.

Annamari
muter
 
 


Hali lanyok!

Annamari: Shine akkor most szabin van?

Medikusok: hat csajok, december vegen kell szulni, es egy fia medikus sem fog titeket zavarniKép Az en szulesemnel csak a dokinenim, a szuleszno es Szabo doki volt benn (gondolom mint ugyeletesKépSzerintem egyszeruen baromira unatkozott, de ez privat eszrevetelKép). Na es persze az ajuldozo ferjecskemKép

Kakukk: sajna nem tok mit mondani, Lacko ugyan nem evett 8 hos koraig gyakorlatilag az anyatejen kivul semmit, de azota egesz jo az etvagyaKép

orsoly

ps: udv az uj topiklakoknakKép
orsoly
 
 


OFF
Solya
ha azt mondom, bdg, meg, hogy ptibi, na meg, hogy vizitúra, akkor ismerjük egymást? csak benéztem ide és mit találokKép most töltöm a 12. hetet. üdv (apának is) Vivien
OFF vége
mirmurr
 


Angi most olvasom a szulestortenetedet. Klasszul irszKép De halljatok, en megorulnek, ha valaki mellettem orditva szulne! En nem tom, belolem egy hang nem jott ki....Persze lehet hogy mas mashogyan adja ki magabol a fajdalmat. De akkor is nagyon rossz lehet hallgatni.Kép

Na menek aludni, mindjart leajulok a szekrol.

orsoly
orsoly
 
 


mirrmurr!
Hali!Kép
Hogyne! De miért pont ptibi?! Kép
És gratulálok!
És miért néztél be ide? Csak nem itt szülsz? és kinél? És mikor is? Akkor már otthon leszünk, ha jól számolom. Kép

Orsoly,
akkor bent szilvesztereztetek? És nem volt hiányérzeted? Ilyenkor csak lézengenek bent, nem? Mindenkit hazaküldenek, akit csak lehet, stb Én amikor még január 6-ra voltam kiírva, attól rettegtem, hogy tuti karácsonykor vagy szilveszterkor fogok szülni. Aztán amikor változott a program és dec. 4 lett a dátum, akkor megnyugodtam. Az valahogy nem izgatott, hogy télapókor jön a baba! Kép

picus,
lehet, hogy most nem vagytok rosszak, de kérdezd meg szüleidet... Sárában 6 fiú veszett el. És ha vki azt meri állítani, hogy nincs a horoszkópokban semmi... Máté az én kis halak fiam meg hiperérzékeny. A nap fele abból áll, hogy bőg és én vigasztalom... Pedig kicsinek nyugodtabb volt sokal, mint Sára. Ki érti ezt?


Annamari,
amit írtál jó hír! Már abból a szempontból, hogy van mihez viszonyítanom. Amikor kicsi voltam, anyut egy jó darabig a sírba vittem a "tikkelésemmel". nem tudta, miért rángatom a számat. Aztán amikor már ezredszerre mondtam neki, hogy nem rángatom, akkor meg apu nem akart orvoshoz vinni. Másnapra már azén arcom is lógott. Ezt akartam volna megelőzni. De szerencsére mostmár minden OK, csak bizsereg az az izom vagy ideg, vagy ki tudja mi, ami tegnap mocorgott.

Kakukkfű,

csatlakozni tudok csak, a mi drnénink is azt mondta, a gyerek tudja mennyit eszik. Ennek ellenére engem is a sírba visznek a nemevéssel. Próbld meg, hogy amikor nem kér, nem adsz neki. Kicsit később újra próbálhatod. Nézd meg, hogy ivott-e előtte és ha igen, mennyivel. Esetleg próbálj meg neki úgy új ízt behozni, hogy Te főzöl neki vmit. Nekem sokszor a mai napig nem eszik meg mást Sára az ebédből, csak a sárgarépát. De sokszor 4 falattal teli lesz. És nem kórosan sovány. Étvégygerjesztőnek vitamint esetleg? Vitacolánt már lehet ekkorka babának is, nem?
Mindenesetre nyugi, akkor kell megijedni, ha napokig nem eszik semmit. Ja, amit mondtál, azt nem tudom mi, de amikor megpróbáltam kicselezni a gyerekeimet egy kis péppel, akkor a hajukra kenték. Azóta nem próbálom meg kicselezni őket. Kép
És nem tudom, milyen bébiételt adsz neki, de - lehet megkövvezni - a Kecskeméti néha olyan szar ízű, hogy kifordult a számból. Sokszor utánfűszereztem, és pároltam hozzá még zöldséget, szóval kicsit feljavítottam, hogy némileg ehető legyen. Sokszor landolt azonban a kukában. Szóval hajrá! lesz ez még ígyse! Kép
solya
 
 


Szép jó reggelt mindenkinek!

Köszönöm szépen a biztató szavakat, jó egy kis társaságba belecsöppenni, főleg ha jó kedvvel fogadják az újonnan érkezőtKép)

A nyilas jegyről csak annyit, hogy én is az vagyok, mikor anyukám megtudta mikorra vagyok kiírva a fiammal, akkor egy jót nevetett. Tudnillik ő is december 7re volt kiírva, mint én, csak kicsit lusta leányzó voltam és csak december 16-án jöttem világra. Vagyis a fiam valahol szülinapi ajándékom lesz, és az egész család karácsonyi meglepetéseKép) Már nagyon várjuk a nagy napot.


Fülescsacsi jövőhét kedd reggel megyek ctgre, 9 re kért a dokim időpontot, de hétfőn is bentleszek, mert ambuláns cukorprofilt csinálok, Ambrus doki kérésére (igaz ezt a héten kellett volna, de mostanában olyan vagyok, mint akit kimostak folyton aludnék, ezért úgy döntöttem, hogy a jövő hetet szánom a korházra).
Ha esetleg addigra pocaklakód úgy dönt, hogy megnézi mi a helyzet idekint, feltétlen küldj smst, és meglátogatlak bent.

Kakukkfű!
Saját gyermeki tapasztalattal még nem, de a keresztfiaméval szolgálhatok, ő a mai napig válogatós gyerek maradt a kajában pedig már 6 éves, kicsinek voltak korszakai amikor egyes ételeket két pofira bevágta, eltelt egy hónap vagy kettő és többet rá se nézett, szerintem akkora természeti ösztönnel rendelkeznek a picurok, hogy tudják mi kell nekik és annyit fognak enni ami nekik jól esik, csak nekünk legyen türelmünk hozzá, hogy ezt kivárjukKép)

Most mennem kell, legyen szép napotok, este majd benézek még!

Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Sziasztok!

Horoszkóposok:
Én nem hiszek benne. Az adott, hogy akkor hogy állnak a csillagok az égen, de hogy ez alapján milyen vki?? Na mindegy, ez az én véleményem.
Az én Dorkám elvileg Oroszlán, de olyan szelíd, mint a galamb, nagyon érzékeny, befelé forduló (mint én, aki mellesleg Bika). Andris meg halak ugyebár, de ő meg olyan néha, mint egy kisoroszlán.

Mellesleg, mostanában megint alig esznek. Saját tapasztalatomból tudom (kit a nagymamája a mai napig felhív néha, hogy ugye rendesen ebédeltélKépKép), hogy már az asztalhoz való leüléstől elment az étvágyam, mert tudtam, hogy az lesz, hogy egyél már, vagy a fejedre kenem.
Már akkor megfogadtam, hogy én nem kínzom a gyerekeimet. Nem fognak éhen halni. Andrisra néha rájön a zabálás, de tegnap is alig evett. Én nem izgulok, tegnap én is alig ettem, nem volt étvágyam. Viszont Andris ma reggel bevágott egy egész kakaóscsigát, Dorka meg állítólag kétszer reggelizik az oviban. Közösségben állítólag amúgy is jobban esznek.
Persze Vitacolant kap azért mind a kettő. Az elején határozottan javított az étvágyukon, aztán gondolom hozzászoktak.

Solya, jut eszembe: nem akarod Sárát vmi közösségbe vinni? Egy volt osztálytársam München mellett lakik éppen, és ő viszi a kisfiát oviba, tőle tudom, hogy félnapos amarra az ovi. Egy fél nap mínusz egy gyerekkel szerintem elég regeneráló.

Orsoly!
OFF: Nekünk még csak most lesz az oszt. találkozó, valaki végre elvállalta a szervezést.
ON: Akkor ezért voltál képben a Sz. szép szemeit illetően KépKép
Jó szilvesztered volt? Nyugi volt, gondolom. Odahallatszott a tűzijáték?

Ági!
Szióka!
dr. Ambrus ugye fekete hajú és sűrű bajuszos? De lehet, hogy keverem, bocs. Akkor alig várod a Mikulást, ugye? Én Mikuláskor produkáltam két csíkot, hat éve. Küldtem is le D-nak egy jókora csokimikulást.
Nálunk is nagy hagyománya van a túlhordásnak, de csak az első babával, komolyan minden unokatesóm meg felmenőm így volt.

Fcsacsi!
Próbáld magad elfoglalni, akkor hamarabb múlik az idő, meg jót tesz a kedélyállapotnak is. (Úgy megkívántam a rakott krumplit.) Pénteken meg már 31-e lesz KépKép Nem ügyel hétvégén a dokid? Aztán valahogy üzenj nekünk, jó?
a.
angi
 
 


Sziasztok!

Én valamennyire azért hiszek a csillagjegyekhez tartozó tulajdonságokban. Én Rák vagyok és szinte teljesen passzolnak rám a tulajdonságok. Balázs Kos lett volna, 1 napon múlt, hogy Halak lett. Mindkét jegy tulajdonságai totál ráillenek. Párom Bika, de nemdom, milyennek "kéne" lennie a horoszkópos könyvek szerint.
De a napi, heti horoszkópokat sosem olvasom el, mert azokban már nem hiszek.

Lányok, mi ez a Vitacolan? Én Cebiont adok csak Balázsnak tavasz óta és azóta ez volt az első betegsége. Most a Béres cseppen gondolkozom, hogy a telet megússzuk betegség nélkül.

Túlhordás: egyik legnagyobb félelmem volt, ismerem magam és tudom, hogy belediliztem volna. De az előjelekből is lehetett azért sejteni, hogy nem fogok túlhordani Kép Gondolom, akkor a másodikkal sem kell majd ezen aggódnom. (Csak már tartanék ott, hogy ezen aggódom! Kép)

Fcsacsinak megy a drukk ezerrel!!!

Annamari
muter
 
 


Sziasztok!
Ma jól vagyok, pedig azt hittem, hogy magam alá esem a borús időtől. Ebből is látszik, hogy a hormonok csinálják, mert máskor a rossz időben rossz kedvem van, jó időben jó... Elfoglalni... hát próbálkozom... Olvasás: új könyvbe nem nagyon akarok belefogni, ezért agyonolvasott kedvenceket veszek elő, az meg azért nem olyan izgi... Próbáltam horgolni, de közben csak járt az agyam minden hülyeségen, most zenéket töltögetek le, mert kitaláltam, hogy mégiscsak Frank Sinatrára szeretnék szülni, de mindent kölcsönadtam... Meg leveleket írok olyan barátoknak, akiknek nincs emilcímük. Szóval nem olyan vészes a helyzet, holnap meg végre kiderül, hogy mit akar velem DokibácsiKép Amúgy pénteken ügyel elvileg, tehát ha holnap csinál valamit velem, akkor pont jól jöhet ki a lépésKép

Angi! Bár nem tőlem kérdezted, de Ambrus doktor a belgyógyász a Klinikán, nagyon magas, nincs semmi szőr az arcán, és kicsit (?) távolságtartó kinézete van.


Ági! Remélem hétfőn már jöhetsz látogatniKép Legalább tájékoztatod a topicot, bár férjecske is kapott megbízást.

Fcs.
Fulescsacsi
 


Angi,
sajnos itt csak 3 évesen lehet beadni az oviba a gyereket, ő ugye most decben tölti. 3 hónapra úgy döntöttünk nem érdemes, mert mire megszokja a közösséget, hazamegyünk. Most derült ki, hogy lehetett volna már szeptembertől is egy oviban van rá lehetőség, de tavaly szeptben kellett volna jelentkezni, akkora sor. Csak azt nem tudom, ha lenne rá igény, akkor miért nincs? Mindegy.
Most az van, hogy a Waldorf oviba járunk heti 1x hárman, és januártól Sára heti 1x-2x egy délelőttre egyedül is. Aztán ha hazamegyünk,megpróbálom átnyomni az óbudai Waldorf oviban, hogy hagy menjen. Máté mag szeptembertől bölcsibe megy, mert már elegem van. Éppen most húztak fel megint nagyon.

túlhordáshoz:
Amikor Sárát vártam megkérdezték: "Szép nagy a pocakja! Mikorra várja a babát?"
mire én: "Tegnapelőttre." Kép
solya
 
 


Solya, Angi: hat igen, benn szilvesztereztem (30-an szultem, eselyem sem volt hazamenniKép) Oszinten szolva, megprobalkoztam nemi szilveszteri adas nezesevel, de mivel ulni meg nem tudtam, 5 perc utan feladtam. A szobaban mindenki megvarta az ejfelt, boldog uj evet kivantunk egymasnak, aztan aludtunkKép
Egyebkent nem pateroltak haza a jonepet, telthaz volt a gyerekagyon (legalabbis elozo nap, amikor szultem, 1 db ures agy volt ossze-vissza!) OFF ezert nem kerultem Ica nenis szobabaKép ON Szal telthaz volt, de nem volt nyuzsi, az biztosKép
Ja es 30-an volt a szuloszoba mellett az eloszilveszter, ugye en gyakorlatilag egesz nap benn voltam (delelott meg vizsgalatok, delutan szulesKép), es ott buliztak a dokikKép Na jo, azt nem mndom hogy ittak isKép

Angi: en az Sz. dr szep szemeivel meg most sem vagyok tisztaban, legkozelebb megyek, tutira megnezemKép Inkabb annyi maradt meg belole, hogy a varras alatt rohogtetettKép

orsoly
orsoly
 
 


Megyünk hazaaaaaaaaaaaaaaaaa!
Pénteken vagy szombaton. Kép
solya
 
 


Solya, a miért pont ptibi a "korszakra" utaltKép
és nem az enyémreKép)

Májusban szülök majd és valószínüleg Brüsszelben.
Ide azért jöttem, mert tegnap éjjel teljesen elkalandoztam a "babafórumokon", emberem ugyanis már kint, én itthon és vmivel el kell tölteni hosszú, téli esték....
Amit írsz, az alapján rám is ez vár. Fater kapja a melókat, család meg keep movingKép bár én egyelőre nem bánom.
Annyi kikötésem volt, h nekem szülés után tengerparti ház kell, hadd lengedezzen az a sós levegő, meg vijjogjanak csak a sirályok. így most nyárra felmegyünk északra, legyen meg az én akaratom.
majd dobok emailt és folytathatjuk privátbanKép
pusz
mirmurr
 


mirmurr,
jöjjön, aminek jönnie kell Kép
solya
 
 


Sziasztok!

Orsoly: nem vagyok szabin, sajnos. Csak sok a munka, és semmi időm írni. Kép

Gondoltam, most bepótolom, de annyit írtatok, hogy ez lehetetelen vállalkozás. Kép

Panda: köszi a gratulációtKép

Angi: tök jó a szüléstörténetedKép Neked biztos nem volt annyira poénos, de így utólag , talán nem baj, ha nekem nagyon tetszett. Kép Hogyhogy nem V. doki volt a második kiszemelt?

Fülescsacsi: izgulok érted nagyon ! Kép Kép Kép

Bocs, de már várnak rám, úgyhogy ma ennyire futotta. Ja! Jól vagyunk, november 17-én kell mennem uh-ra legközelebb. B6 vitaminnal kelek-fekszem: és csak napi 2-4 szer talizom a rókával! Kép
shine
 
 


Solya!
Meddig maradtok?
És márciusban végleg hazajöttök? Hol laktok Óbudán? Én is ott nőttem fel, a Szépvölgyi út környékén.
Én is gondolkodtam Andris-bölcsin, de aztán végül is nem. Egyrészt: a jó bölcsibe ha most beíratom, akkor jövő (2005!) tavaszra lenne hely. Meg a Dorka oviban van, és azért így napközben könnyebb, persze ha nincs munka. Ha van, akkor iszonyú. Vhogy Andris nem tolerálja, ha a gép előtt ülök. Az még elmegy, ha takarítok, főzök, stb. De azt nem érti, hogy ez is munka. Na jó, ez speciel most nem az.

Orsoly!
Mért nem a dokinénid varrt össze?

a.
angi
 
 


Angi,
1 -1,5 hét és márciusban végleg haza. Kép
Ezt a bölcsi dolgot nemmondod komolyan? Megrémísztettél. És mi számít jó bölcsinek? SOS!
Mi a Pókon. És abszolút nincs helyismeret, angyalföldi lány vagyok. Kép
Én nem bírom ki még másfélévig otthon! Kép

Shine,
csak 2-4 Az szerintem természetes. Ne mondd már, te szegény lány! Nesze neked, úgy vártad! KépKépKépKép Dr. V. mit mond? Ez még belefér? meg is marad vmi benned?
solya
 
 


Jó estét!

Solya, tök jó a Pók, a barátnőmék is ott laknak, én meg ott dolgoztam! (Volt az intézményben egy magánbölcsi is, de őszintén szólva nagyon vacak volt, be is zárták, mert nem voltak elégedettek a szülők...)

Shine, tündér vagy, de Te inkább most magaddal foglalkozz, ne velemKép És ne dolgozz túl sokat... Én nem hánytam anno, de folyamatosan émelyegtem a 16. hétig, valszeg a magas vérnyomás csak rátett, mert amikor levitték végre, teljesen elmúlt. (Persze kb akkor másnak is el szokott múlni.) Mennyi idős vagy most? (lusta voltam visszakeresni...)

Beszéltem a Dokikámmal, remélem holnap már tényleg kiderül valamiKép

Fcs.
Fulescsacsi
 


Szép jó estét!

Angi, mint ahogy Fcs említette Ambrus doki belgyógyász, és heti rendszerességgel találkozom vele, már amikor nem lógok el egy hetet.
Sajnos toxémiás voltam az elején és nagyon magas volt a vérnyomásom, ezért küldtek hozzá, majd korábban csináltattam cukorterhelést, mert a családban előfordul a cukorbetegség és gondoltam jobb előbb kiszürni, mint később. Így a 14. héttől diétán vagyok, napi 160 gr szénhidrát amit ehetek, de ezzel legalább eddig elkerültem az inzulinozást, sőt ami igazán biztató eredmény volt, hogy elég sokat fogytam is, mondjuk volt miből leadnom, mert nem vagyok éppen egy manőken alkat. (eddig minusz 23 kilónál tartok).

Fülescsacsi!

Mindent bele és kitartás, már a célegyenesben vagy és érzéseim szerint, tudod ritkán csalnak, hétfőn szerintem simán látogatni foglakKép)))

Shine, nem tom hányadik héten tartasz most de én igy a 34. tájékán újra kezdtem az ismerkedést a nagy fehérkagylóval, pocaklakó nagyon felnyomja a gyomrom és folyton ég a nyelőcsővem és sok a savam, ettől meg émelygek.

Legyen szép estétek.

Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Szia Boszikám!

Hát, ha máshol nem a terhespathológián biztosanKép

Álmodjatok szépet!

Fcs.
Fulescsacsi
 


Solya, mi a Pókon laktunk 89-92 és 01-02 között. Öcsém a gázgyári oviba járt, ami asszem bölcsi is. Ez még mindig a dunai oldalon, de az összekötő túloldalán van. Szívből ajánlom!!! nagyon kedves hely és meseszép, ősfákkal a kertben stb. Szerintem nézd meg, a lakótelepi cuccok rémesek, az "áltit" messziről kerüld el!Kép
mirmurr
 


Angi: dkoinenim varrt ossze, de Sz. dr ott allt felette es kommentalta a latottakat (szepen stoppol am, szebb lesz mint valaha es tsaiKép

orsoly

ps: Shine sok meloKép hanyassal vigyazz am, nehogy tul sok legyen! es azert elvezd is hogy pocakos vagyKép
orsoly
 
 


Sziasztok!

Aranyosak vagytok, hogy aggódtok, de ahhoz képest, hogy 2 hete 10X hánytam, most már tök jól vagyok! Kép Persze, hogy marad bennem. Pl. az ebédet még soha nem hánytam ki. Reggel rossz, meg este. De azért, ameddig lehet, bírom, és ha kaja után csak 2-3 órával emgyek ki, mert már nem bírom tovább, akkor nagy része a kajcsinak már felszívódott. Kép Úgyhogy egyátalán nem rémes a helyzet! Kép Az elején leadtam egy pár kilót, de már kezd visszajönni , úgyhogy remélem, megúszom a kórházat. Kép

Orsoly: élvezem, ne félj! Kép

ÁgiKép szegénykém! De már csak 6 hét! Kép

Fcs: 8+3 , az elején vagyok még. De már nagyon várom a 12. hetet, hátha akkor elmúlik! Kép
shine
 
 


Fcs!
ne légy negatívan vigyori! Szurkolok, hogy minden úgy menjen, ahogy szeretnéd! Kép

mirmurr,
mail ment

Ági,
brrrrrrrrrr!Kép

Orsoly,
nálad kabaré is volt? Kép Végül is előszilveszterkor! Kép
solya
 
 


Jut eszembe, a múltkor nyomtátok a talit. Jövő héten? De vmi kisebb hely kellene, mint a múltkor, ne kelljen rohangálnom, meg olyan ahol fagyizni lehet! KépKépKép
solya
 
 


Sziasztok!

Solya!
Bölcsi: szóval van itt egy fölöttünk két utcával, egy régi villaházban, 10 gyerek összvissz, azért kell ennyit várni. Általában születésekor beíratják a gyereket. A többi elég zsúfolt, meg messze is van, és mivel fél napnál többre nem lenne szívem, nagy macera lenne. Vezető óvónéni viszont mondta, hogy amint betölti a hármat, mehet az oviba, év közben, bármikor. Ennek örülök, mert amúgy NEM LESZ felvétel jövőre, mivel három csoportot bezár az önkormányzat, vki szemet vetett a hátsó oviépületre. Gyalázat.
A Pókot és környékét sajna nem ismerem.

Shine!
Szegény, azért még ezt is sok lehet elviselni.

Mai Kismama: újdonság: Al-sense tesztbetét magzatvíz szivárgás kimutatására, megkülönbözteti a magzatvizet a pisitől. Hogy mik vannak!

Tali: any time délelőtt.
a.
angi
 
 


Mirmurr,
megnézem ezt a gázgyárit, hícvogató! nem is tudtam, hogy ott is vanovi. Kép

Fcs,
te a ltp közepén lévő bölcsiben voltál? Nem is csoda, hogy megszüntették azt a nemistudommineknevezzem helyet. Gyalázatosan beszéltek azok a nők a gyerekekkel. Cifrábbnál cifrább dolgokat hallotam amikor arra sétáltunk! Kép Nem is gondoltam, hogy oda is vihetném. Valahogy ez elkezdvetlenített. Kép
solya
 
 


Sziasztok!

Most értem haza a vizsgálatokról. Minden rendben, csak megint kevesebb egy kicsit a magzatvíz. És Solya, ez a vizsgálat most tényleg kicsit érzékenyebben érintett... (vér, meg minden...) Remélem lesz is eredményeKép (Lehet, hogy olvasta, amit írtam a finom kezéről?) A CTG is mutatott fájásokat, csak éppen én nem éreztemKép Hétfőn, ha addig nem történik semmi, befekszem.

Solya! Abban, abban, csak nem a bölcsiben. Írok erről mailt, mert hosszú, meg tényleg nem valami szép történet.

A férjem reggel kiadta a parancsot - na, ez így túlzás... - mindenesetre megkért, hogy főzzek valami finomat. De utálom, ha nem mond konkrétumot, mert olyan nehéz így kitalálni! Most körbeveszem magam a kedvenc szakácskönyveimmel, hátha adnak valami jó ötletet.

Fcs.
Fulescsacsi
 


Sziasztok!

Voltunk ma gégészeten a nembeszéd miatt és indokoltnak látták Balázs nyelvének a felvágását, de hiába fogtuk le Balázst hárman, nem sikerült megcsinálni, így jövőhéten altatásban csinálják meg Neki KépKépKép
A logopédus nő szerint az oxigénhiány miatt nagyon jól tettük, hogy elmentünk, de nem késtünk le semmiről, mostmár nyomon lesz követve a beszédfejlődése. Pszichológus jövő csütörtökön, mert mire odajutottunk, Balázs bealudt.

Nagyon aranyos volt egyébként, ahogy a zsibbadt nyelvét nyújtogatta (ugye már be volt érzéstelenítve, csak az eksön nem sikerült), nem tudott vele mit kezdeni Kép

Annamari
muter
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?