Új privát üzeneted érkezett!

Mi az, hogy nálatok folyamatosan ablakcsere van? Talán fénypostával kapod a csomagokat?

Kép
flóra 11

Jó, értettem ám a hűtő ügyet! :D :D :D Küldd el egy hétre hozzánk, utána megtalálná a száraz kenyeret is otthon! Ez szerintem mindenhol így van, a Gy. nagymamája is mindig megeteti a férjét és a 28 éves fiát.

KépKép
benó

Hú, ezt az ablakcseréset már én sem értem. :shock:
Azt jelenti az, amit én írtam, hogy nem mosunk ablakot, mert várunk az ablakcserére, én így értettem a poénomat.

KépKép
benó

Egyébként laptetőd van!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

KépKép
benó

Végül mindent megtalált, csak innen mondtam neki, hogy mi hol van.
Laptetőőőő! Na,ma hányszor sikerül?

Kép
flóra 11

Viccet félretéve, nagyon ügyes vagy, hogy ennyi mindent főzöl-sütsz, és azért is, mert ki tudod mindezt találni. Tehát hogy mit is főzz.

KépKép
benó

Ja,értem az balakcseréset. Nagyon jó, praktikus és kimondottan időspóroló megoldás. :D

Kép
flóra 11

Viszont én tényleg nem vagyok megelégedve magammal, főleg azért nem, mert azért ez már durva. Hogy fél tízkor még mindig itt ülök.

KépKép
benó

Kitalálni mindig nehéz. Aztán már megy. Most a párom elment a Tescóba bevásárolni. De gondolom hamarosan visszaér.
Zsuzsu hová lett?

Kép
flóra 11

Itt vagyok!!!!!!!!!!!

Kép
muzsuzska

Egyébként mi lakótelepi egyszobás lakásban lakunk, vagy írtam már? Végül is úgy van, hogy van egy nagy szobánk, itt ülök most én, meg van egy csík konyhánk, meg még egy pici helyiség, ami második szobaként is funkcionálhatna, de nem funkcionál, hanem étkező és ruhaszárító. Meg egy fürdőszoba. Az ablakunk egyébként tényleg nemrég lett kicserélve. A játszótérre néz az ablakunk, erkélyünk nincs. Földszinten lakunk, mint a Zsuzsiék. :D

KépKép
benó

Na, megyek teregetni. Szerintem Te is mész bevásárolni. Aztán egész nap ráérek majd,mert párocska délkörül megy a szüleihez.

Kép
flóra 11

Csak nem ablakot pucoltál? :D :D

KépKép
benó

Megmostam a zsírmocsingos hajamat!
Már csak a salátát kell megmosnom és kész a kaja! A mai sütiről lemondok mert rohan az ídő és ha kapkodnom kell ideges leszek!

Flóra ne csodálkozz, jó szakács vagy és imádják a főztőd. Mi lenne ha sose fogyna el és csak turkállnának benne! Akkor gutaütést kapnál!

Kép
muzsuzska

Szerintem is megyek, csak hát ez tényleg hihetetlen, ez már függés, hogy nem bírok innen felállni.

KépKép
benó

Ja, mi a nyolcadikon lakunk egy háromszobásban. Itt már nem is porosodnak az ablakok. :D

Kép
flóra 11

Nyolcadikon?? Lift van??

Kép
muzsuzska

Jól van, Zsuzsi, ne kapkodj. :D
Én viszont megyek, majd valamikor jövök, ma már lehet, hogy nem.
Mindenkinek minden jót kívánok!

KépKép
benó

Szoktam ablakot is pucolni, de évente csak két-három alkalommal. Nyakig elég. Itt fenn tényleg nem száll annyira a por.

Kép
flóra 11

Szia Benó! Szép napot!!!!!!!

Kép
muzsuzska

Van lift,persze,kettő is. Ha nem lenne, nem lennék 90 kg. :D

Kép
flóra 11

Benó,mi az, hogy ma már nem jössz? Hol leszel?

Kép
flóra 11

Ez jutott nekem is eszembe, hogy meghallnék ha gyalog kéne felmásznom!

Kép
muzsuzska

Zsuzska, próbáld ki az Agnucaston tablettákat. Ez csak homeopatikum,szerintem nem árthatsz vele magadnak és tényleg rendezi a ciklust.

Kép
flóra 11

Na sziasztok! Megyek mert nem lesz belőlem semmi! Jó vasárnapot mindenkinek!

Kép
muzsuzska

Megyek én is,még sok munka vár rám, sajnos.

Kép
flóra 11

Olvastam és keresgéltem és én is arra gondoltam, hogy meg kéne próbálnom, de nem tudom mit tervez a doki, nem akarok még én is bekeverni most!

Kép
muzsuzska

Szép vasárnapot.
De itt leszek időközönként,remélem valaki benéz.

Kép
flóra 11

Értem. Esetleg kérdezz rá nála. Habár a dokik a homeós dolgokat általában elítélik.Vagy legalábbis nem ismerik el.

Kép
flóra 11

itt vok 1 ujjal, eszem végre

KépKép
benó

kérdezd meg az agnusról a dokit, sztem is

KépKép
benó

lehet, h. én is megkérdem holnap

KépKép
benó

sütök most

KépKép
benó

Jöttem kikapcsolódni. Ki tart velem?

Kép
flóra 11

Azt hittem teleírtok legalább néhány lapotés egész nap sehol senki? De érthető, szép az idő,mindenki kirándul,igaz? Vagyis Zsuzska nem, ő szegény dolgozik. Én pedig most annyit főztem, hogy az egész topikot meghívhatnám vacsorára. :D Mindenki találna kedvére való kaját

Kép
flóra 11

Küldök nektektek belőle,jó? Legalább így neten.
Itt a mézeskalács, dióval díszítve:
Kép

Kép
flóra 11

Hát tényleg csak én vagyok ilyen hülye, hogy egész nap sütök,főzök,mosok, vasalok....
De ezt is meg kell csinálnom valamikor, ugye? Milyen jó lesz hétköznap! Nem lesz gond a főzésre.

Kép
flóra 11

Na,nem baj. Most majd pihenek én is. Eddig dolgoztam. Nézek egy jó filmet DVD-n.

Kép
flóra 11

Vagy küldök nektek kiflifelfújtat. Szeretitek? Túrótöltelékkel,lekvárral,befőttel megrakva.
Ezt tepsistül fényképeztem:
Kép

Kép
flóra 11

Küldök egy cikket:

Aviva torna

A női szervezet olyan, mint egy pontos óramű. Minden hónapban jelzi, hogy jól működik-e. Ha azonban gondok támadnak, nem biztos, hogy egyből a gyógyszerekhez kell nyúlnunk. Természetes gyógymódok is segíthetnek.

Kép
flóra 11

Aviva Steiner peteérést serkentő tornája azt ígéri, hogy a gyakorlatok elsajátításával úrrá lehetünk a ciklusunk felett. Különösen ajánlott azoknak, akik gyereket szeretnének, de azoknak is, akik így kívánják elkerülni a nem kívánt terhességet. Az Aviva-módszer öngyógyító eszközt ad a kezünkbe azáltal, hogy erőteljesebb vér- és energiakeringést hoz létre altestünkben.

Kép
flóra 11

A torna az alhas, a belső hasi és gátizmok és a farizmok megmozgatásával éri el gyógyító hatását. A mozgás fokozza az adott terület vérkeringését, így több vitamin, hormon és más életfontosságú anyag jut a „célszervekbe”. Ez a belső női nemi szervek egészséges működését eredményezi, de visszahat a központi hormonális szabályozó, a hipofízis működésére is, amely korunknak, állapotunknak megfelelő egészséges „válaszreakciókat” fog adni, beindítva ezzel a szervezet öngyógyulását. Közben helyreáll az alhas energetikai egyensúlya is, oldódnak a felhalmozódott feszültségek, és a nőiesség lelki megélése is könnyebbé válik. Egyszerű tornagyakorlatok segítségével tehát természetesen, pusztán saját belső erőink mozgósításával érhetjük el a gyógyulást.

Kép
flóra 11

Speciális mozdulatok

Az Aviva-módszer alapvetően két különböző gyakorlatsorból áll. Az „egyszerű módszer” 30 perc alatt végezhető, és 18 gyakorlatot tartalmaz. A 15 perces „rövidített módszer” 11 gyakorlatból áll. A tornát hetente kétszer, súlyos esetben kétnaponta érdemes végezni mindaddig, amíg a probléma meg nem szűnik. Aviva külön gyakorlatsort dolgozott ki az ovulációhiány, a rendszertelen ciklus, a petevezeték-elzáródás és többszöri vetélés esetére, valamint várandósok részére, a szülés utáni időszakra, sőt az inkontinencia kezelésére is. A tornát megállás, pihenés nélkül, zenére kell végezni, majd legalább fél óráig pokrócba burkolózva, felhúzott lábakkal kell ülni, közben meleg teát inni, hogy a tornával elért belső meleget fenntartsuk. Ugyancsak ezért nem szabad a torna után sem zuhanyozni, sem fürdőt venni.

Kép
flóra 11

Aviva tornáját Budapesten Tóth Lívia vezeti. Hosszú út vezetett addig, hogy a tornát elindítsa, és a kipróbált módszereit másokkal is megossza. Számos betegséggel küzdött, és a legtöbbre maga találta meg a megfelelő gyógymódot. A tornáról először ’96-ban hallott. Kiment Izraelbe is, hogy megismerje Avivát, és megtanulja a gyakorlatokat. Örül, ha az órák után felhívják, és elmondják az asszonyok, hogy sikerült-e megoldaniuk a problémájukat. Van, akinek végre rendeződött a ciklusa, de több boldog kismama újságolta már, hogy hosszú évek után sikerült teherbe esnie. Lívia azonban nem tartja magát csodadoktornak. Ha csak egyetlen asszonynak is segíteni tudott, már elégedett.

Kép
flóra 11

Mikor és hogyan segíthet a módszer?

– Erős fájdalmak menstruáció előtt vagy alatt.
– A menstruáció időtartama több mint öt nap.
– Terméketlenség.
– Szenvedés a változókor tüneteitől.
– Rendszertelenül jelentkező menstruáció.
– Soha nem jelentkezett még természetes úton a menstruáció.
– Segít az indokolatlan tejelválasztásnál.
– Ciszta vagy mióma esetén.
– Súlyfelesleg esetén, amelynek hormonális oka van.
– Túlzott szőrösödés esetén, amely hormonális zavarra utal.
– Vetélés után.

Kép
flóra 11

Aki a tornát kitalálta

Aviva Steiner – magyar nevén Fazekas Gabriella – 1930-ban született Budapesten. Szülei élsportolók, a táplálkozásukra nagyon odafigyelő emberek voltak. Aviva hamar megismerte a mozgás örömét, és hamar megtanulta azt is, hogy a mozgás nagyon sok betegségre adhat gyógyírt. Szülei a zsidóüldözés áldozatai lettek, Aviva pedig 16 évesen Palesztinába került. Izraelben tanult táncot, majd gimnasztika szakon tanári diplomát szerzett. Dolgozott táncosnőként, színésznőként, de később karrierjét a gyógyítás, a torna kedvéért feladta. Tanult anatómiát, fizikoterápiát, sokat jógázott. A tornaórái egyikén fedezte fel, hogy bizonyos gyakorlatok menstruációt idéznek elő a nőkben. Folytatta a kísérletezést, gyakorlatait továbbfejlesztette, és rájött, hogy ezekkel a vérkeringést segítő mozdulatokkal a nők szinte minden problémájukon tudnak segíteni. Ma már leginkább azokra a gyerekekre büszke, akiket az évekig meddőséggel hiába kezelt asszonyok szültek – a gyakorlatok megtanulása után.

Kép
flóra 11

Ennyi olvasás után jöhet a főétel: grillcsirke, krumpli és sali:
Kép

Kép
flóra 11

Még mindig senki? Tényleg jóleltűntetek. Én pedig nem találom ezeket a gyakorlatokat.

Kép
flóra 11

Tanfolyami bejelentkezés,
AVIVA 1-II. könyv megrendelés
Tóth Líviánál
Telefon: 06-1-321-2952
vagy 06-30-475-2267.

Kép
flóra 11

Tudnunk kell, hogy a meddőség gyakran csak „műszaki hiba”.
Aviva Steiner szerint a fogamzás elmaradását gyakran hormonális „rendetlenség” okozza, az ösztrogén és a progeszteron hormon alacsony szintje, avagy tesztoszteron túlsúly, másoknál sárgatest hormon hiány. Olyanok is jelentkeztek már Aviva tornára, akiknél 18–20 éves koruk ellenére még nem volt mensesük, vagy ciklusuk kezdettől fogva rendszertelen, illetve fájdalmas, görcsös mensestől szenvednek. Sokaknál egyáltalán nincs peteérés, ovuláció, vagy az akadályt elzáródott petevezetékük jelenti.
A célirányos gyakorlatok hatására az alhasi véredények tágulnak, javul a vérkeringés, s a hormonszint normalizálódik. A gyakorlatok során az átlagosnak tekintett 5 liter helyett percenként 17 liter vér áramlik át, de a felpezsdült vérkeringés mellett a mozdulatok hatására tágulnak a szűk, összetapadt petevezetékek is. A gyakorlatok a nőkben felhalmozódott feszültség oldásával közvetett módon is segítenek, nem is beszélve, az alhas energetikai állapotának helyrebillentéséről. Mellékhatásként elmúlik az esetleges frigiditás, örömtelibb lesz a párkapcsolat.
Aviva külön javaslatokat dolgozott ki rendszertelen ciklus, ovulációhiány, petevezeték elzáródás, többszöri vetélés, sikertelen terhesség esetére is.
A gyakorlatok mellett Aviva táplálkozási javaslatai között szerepel a savasító ételek mellőzése, a lúgosító étrend bevezetése. További tanácsa, hogy öltözzünk melegen és fekhelyünk is meleg legyen. A szűk farmer viselése a pár mindkét tagjának tilos!
Aviva a továbbiakban javasolja a VÁRANDÓS TORNA, illetve a SZÜLÉS UTÁNI TORNA otthoni rendszeres végzését is.
Tapasztalatok szerint a 9 hónap alatt biztosított jó keringés, jó oxigén és tápanyagellátás, egyenletesen jó energetikai állapot következtében az Aviva tornával született babák életerősebbek és értelmesebbek lesznek.
Az AVIVA-módszer egyetlen hazai oktatója: Tóth Lívia rekreációs sportoktató.
Kiscsoportos tanfolyamain a szükséges gyakorlatok 4 óra alatt megtanulhatók, majd otthon Aviva könyve segítségével önállóan gyakorolhatók.

Kép
flóra 11

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?