Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Tusi, még azt akartam írni, hogy nem lehet, hogy Zitának csak a motiváció hiányzik a forgáshoz? Csabi pl. akkor indult be úgy igazán a forgással, amikor elkezdték érdekelni a kanapén lévő különböző tárgyak, de azok olyan messze voltak tőle, hogy nem érte őket el, csak ha oldalra/hasra fordult, és magához húzta a tárgyakat paplannal együtt, vagy valahogy odakalimpált.

Ágnes

Kép
agnes2000
 
 


Anita: az Ági babája a Csabi, nem az enyém!!!! :D
Már én is nagyon szeretnék borozni!!! Nagyon jó barátunk borász, én meg csak épphogy megkóstolhatom a fincsi borait... Viszont indítottak egy borértékelő honlapot, ha érdekel nézd meg! www.kostolj.hu Itt lehet borokat értékelni, vagy a már meglévő értékeléseket olvasgatni, stb.

Kép
vargaviki
 
 


Sziasztok!

Viki látszik, hogy tegnap későn írtam. :)
Köszönöm a linket, meg fogom nézni.

Apor ma éjjel 9 és fél órát aludt felkelés nélkül. És este egyedül mosolyogva aludt el. :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Még jó,, hogy fekvés előtt fejtem 2 dl-t.
Mára megjött másodszorra, kíváncsi vagyok csökken e a tej. Nem baj, ha nem tudok lefagyasztani, de legyen az Apornak elég.
Kb. 10 liter tej van a hűtőben, de lehet több is. :)
Meséltem 10-szer legalább, hogy Apor nem akart szopni és két hétig a lefejt tejet kapta, mire rászoktattam a cicire. Nagy harc volt. :) Akkor azt mondta egy lány a kórházban: látod, Te szenvedsz a legtöbbet, majd meglátod mennyire sokáig fog szopni. :)
És végül igaza lett. :)

Most mennem kell, aztán megyünk sétálni.

Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 

 
 

Anita
Atkuldtem a cimet priviben. Koszike szepen

Kép
Kép
meli78
 
 


Szia Meli!

Nem kaptam meg az üzenetedet. Küldd el kérlek még egyszer.

Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Nyafi!
Ahogy mondták a többiek, a nagyobb egyházak között nem akkora gond az "átjárás". Főleg a kisebb egyházakba, a katolikus a legszigorúbb ezen a téren. Pl. apum baptista egyházban lett keresztelve, anyu kat.-ban, és az esküvő miatt apu átkeresztelkedett, legalábbis nekem úgy rémlik ezt mesélték. Mondjuk nem is értem, miért foglalkoztak ezzel, mert sem apu sem anyu nem volt vallásos (ők már a szocializmus gyermekei), sőt anyu szülei sem különösebben. Apu anyukája volt az, mégsem baptista szertartás szerint házasodtak... hát sajna ezt már nem tudom senkitől megkérdezni, pedig érdekelne, most hogy így szóba jött.
A barátnőm szintén kat.-an lett keresztelve, de csak felnőttként kezdett foglalkozni a hittel, a férje és családja pedig református. Na nekik ref. esküvőjük volt, a gyerekek is mind ref-ban lettek keresztelve, én vagyok a keresztanyjuk, mint katolikus, szóval ott ebből nincs problem.

Manó!
"Fürdetőkarika" :shock: Hogy mik vannak... Nem is hallottam még ilyenről, manapság már tényleg mindent lehet kapni. De tetszik nagyon, nekem is megakadt rajta a szemem.

Anika!
Sajnálom, hogy anyukád meghalt, 3 év még nagyon kevés idő, biztos sokat gondolsz rá. Nekem amikor anyu meghalt (16 voltam, húgom még 11 sem, anyu 39) utána évekig szabályosan rettegtem, nehogy aput is elveszítsük. Nagyon rossz volt. Viszont nálatok annyival más a dolog, hogy mennyi új családtag született azóta és most a tesód is babát vár! :D
Illene tudnom, hogy kis az a Tiffán Zsolt? :oops:
Hagy kérdezzem már meg, hogy minek teszel el ilyen rengeteg tejet? Mihez kezdesz majd vele? Mert nem úgy néz ki a dolog, hogy hirtelen elapad majd a tejed és literszám pótolnod kell. Nem tudsz adni valakinek, akinek egyáltalán nincs?
Apor nagy alvásához gratula!

Lányok szerettem volna már kérdezni tőletek, hogy szerintetek normális dolog az, hogy Zizi ennyire későn ébred enni (8 körül). Igaz hétköznap már keltegetem 7kor, de pl. vasárnap elaludtunk és f9kor! keltettem (akkor sem magától ébredt), úgy hogy előtte csak előző este evett. Igaz rengeteget, 10 óra volt mire megitta az utolsó kortyokat, de mégis fura. Emiatt pl. hétvégén mindkét nap csak 4X evett, plusz még kétszer gyümilevet két etetés között, de az csak 20ml volt kb. Na majd kíváncsi leszek a súlyára, a hízása mondjuk lelassult úgy másfél hónapja, igaz nálatok is ez a helyzet ahogy olvasom, Mértem egy hétig, és 650ml körül volt a napi átlagja, ami megevett. Nem aggódnék amúgy, csak Milu esetéből kiindulva jobb félni mint megijedni.

Kép
Kép
tusimi
 
 


Sziasztok! Tusi!
Tiffán Zsolt egy igen kiváló borász. Bár én Gerébe vagyok szerelmes. Bár mindegy csak villányi vörös legyen... :oops: én szoktam is inni néha egy pohárral, pöttöm még nem jelzett, hogy nem ízlik neki. Csak én vok alkoholista? :oops:
Sztem nem gáz, hogy későn kel, ilyen lesz késöbb is a bioritmusa. Ez ellen csak az ébresztőóra fog segíteni ovinál.
Lányok akarja valaki bölcsibe adni majd a tücskét? Állítólag hat hósan kell jelentkezni az állami bölcsikbe, hogy két évesen felvegyék. Vagy ez csak rémhír?

Kép
nyafi
 
 


jön a foga, jön a foga, jön a foga.....ááááááááááh.
Lányok kamillázni a szemét hányszor lehet egy nap? picit begyulladt és sárga csipa van rajta, de nem piros. Lehet ez is a fogtól van? jön a foga, jön a foga, jön a foga.....ááááááááááh.

Kép
nyafi
 
 


Ágnes!
Motiváció. Nem tudom... Ha a hátán fekszik, körbe van rakva játékokkal, főleg a feje fölött, azokért forog az oldalára, hogy elérje, de hasra nem forog tovább. Ha hason fekszik, akkor ő is azt csinálja, hogy a takaróval húzza magához a játékot, de mondjuk ezzel nincs gondom, nem várom tőle még hogy másszon, még a forgást várom. Ha hasra rakom, pár perc alatt elfárad (vagy megúnja...?), és akkor beleejti az arcát a takaróba és ordít mérgesen mint a rettenet. Pedig hettekkel ezelőtt már forgott hasról hátra, de csak pár napig. Én is forgatom, élvezi is, de magától nem csinálja.
A lábbegyűrést majd én is próbálgatom. Tegnap megpróbáltam már, de én valahogy nem tudtam begyűrni alá, szerintem ő sem értette mit akarok tőle, egyből kicsúszott neki.
Ja háton ő is kúszik lefekvés után, főleg keresztbe az ágy tejébe a rácsvédő alá :D És megfigyeltem, hogy mindig-mindig az óramutató járásával megegyező irányába forog. Többször is volt, hogy fordítva találtam rá a kiságyban :lol:

Kép
Kép
tusimi
 
 


Tusi! Nekünk sztem az úszás miatt forog ilyen szépen. És ami nagyon rá tudja venni, az a piros pöttyös labda az ágyában!

Kép
nyafi
 
 


Nyafi!
Én nem kamilláznám, inkább beszereznék egy jó szemcseppet. A kamilla is allergizálhat. Meg én próbáltam is Zizinél még újszülött korában, de semmit sem ért, a szemcsepp meg pikk-pakk rendbehozta.

Én egy pohár bort nem innék meg, az már szerintem átmegy a tejbe, szóval igen Nyafi - alkesz vagy, tessék azonnal leállni! :D Nekem nyáron volt nehéz, amikor Badacsonyban voltunk, én ugye terhes, és nagyon finom borok voltak (a fehér muskotályost szeretem), és ittam 2 kortyot, de a 2 korty az nudli, abból tényleg egy pohár esett volna jól. Egyébként mondják, hogy egy pohár nem árt, de én nem rizikózom.

A bölcsin gondolkodom, mert viszonylag gyorsan szeretnénk második gyereket, és két picivel, állítólag nagyon nehéz. Példának okáért hogy szoptassam naponta 8X a picit, amikor Zita 1,5-2 évesen ott cirkál majd nekem. Meglátjuk, végülis sokan megoldották (lásd Banyus), de a bölcsi leegyszerűsítené a dolgokat. Azt én is tudom, hogy túl vannak terhelve a bölcsödék, mert kevés van belőlük, gyerek viszont sok, de hogy másfél évvel korábban be kéne jelentkezni?!! :shock: :shock: Úgy terveztem, hogyha majd teherbe esek, akkor kezdem intézni.

Kép
Kép
tusimi
 
 


vigyázz Tusi! olyan helyre költözöl, ahol a kerületben 3! bölcsi van!

Kép
nyafi
 
 


5 hónaposan

Kép Kép Kép Kép

Kép
Kép
meli78
 
 


ZSofika se maradjon ki



Kép Kép Kép

Kép
Kép
meli78
 
 


Nyafi!

Semmi baja nem lesz 1-1 pohár bortól. Én a terhesség alatt is csemegézgettem borocskából meg szoptatás alatt is volt, hogy egy fél pohár borocskát megittam. Én egri és tokaji fan vagyok. Egerből férjem nagyon finom rosét szokott hozni. A tokaji borból pedig van egy pincészet, ahonnan 6 putist szoktak hozni, azt nagyon szeretem :) De mondjuk én már könnyen beszélek, én már borocskázhaztok :)

Tusi!

Nyugi a forgással, Hanna sem forog még. Ugyanaz, mint Zizi, egyszerűen nincs motivációja, hogy miért forduljon hasra, mikor nem is szeret úgy lenni. Mi is járunk uszizni, sztem ez nem befolyásolja. Hannabébi is ha hason van, egy ideig vigyorog, aztán már morcosan néz rám és végül nagyon bömbizik, hogy most mééééé??? most mééééé hagytál ííííígy ??? De az, hogy megforduljon... ááááá.... eszébe sem jut :)

Mi is szeretnénk hamar kistesót (jobban mondva majd ha Hanna 1,5 éves lesz elkezdünk próbálkozni). De ha minden jól megy akkor már lassan ovit kell neki néznem mire tesó megjön. Ha már ovis lesz, akkor nem gond, de ha még csak akkor kezdené az ovit, akkor nem fogom beadni az első időkben. Nem szeretném, ha azt érezné, hogy neki most azért kell elmennie, mert jött a tesó. Sztetek butaság ez?

Manó!
Fürdetőkarika szuper! Mi is nagykádban fürdünk és van neki 1 nagy és 3 kicsi fürdőjáték-bálnája és nagyon szereti. Ezzel könnyebben is mozogna a kádban. Jó ötlet!! :)

Vallás. Mi katolikusok vagyunk mindketten. Nem járunk sokat templomba, de hívők vagyunk. Férjem (mivel vidéki és itt másképp vannak a dolgok mint Pesten) alapból végigjárta az egészet (elsőáldozó, bérmálkozó), de mivel én csak meg voltam keresztelve, így kellett járnunk fél évig(!!!) jegyesoktatásra. Mondjuk nem bántam, mert egy 70 év körüli paphoz jártunk és irtó jófej volt :) Sokat mesélt az életéről is és nem csak a vallásról beszélt, de nagyon érdekes volt, nagyon szerettem hallgatni.

Én már írtam, hogy Hannát mi 5 hetesen kereszteltük, anyósom és sógornőm csinálta a kaját anyósoméknál, szóval nekem királyi dolgom volt :)

Anika!
10 liter?? :shock: :shock: Huuuhhha... :) Ügyes vagy! :)

Meli!
Nagyon édesek a gyerekek, Zsófika meg irtó szép!!! :)

Esküvői képek. Felmerült, de senki nem rakott fel. Kezdem a sort, de kérek én is képeket!!! Úgy szeretem nézni őket! :)

Kép

Kép

KépKép
babuci99
 
 



Kép
nyafi
 
 


Nyafi, megnéztem 7 db bölcsi van a kerületben

Kép
Kép
tusimi
 
 


Sziasztok!

Bölcsi: Tényleg durva sok kerületben a helyzet, főleg peremkerületekben, szóval érdemes most a májusi beiratkozásokkor elmenni megérdeklődni. Jó esetben van váróslistájuk sé beírják hogy te majd 2 évesen pl vinni akarod, rossz esetben nincs nekik és akkor aztán lehet izgulni felvegyék. Tusi: Ha te nem dolgozol és bölcsibe akarod vinni, szóval olyna hivatalosan nincs. Munkáltatói igazolás kell. Jó, tudom, lehet azt szerezni, sokan úgy viszik, de egy percig se valld be hogy otthon leszel a tesóval és ne is lássk hogy terhes vag ymert tuti nem veszik fel a bölcsik 95%-ába. Kivéve ha találsz egy olyat ahol nincs túljelentkezés. De az szerintem max a belvárosban van, ugyanis a külső kerületekben nőnek ki a lakóparkok a földből, mindbe kisgyerekesek költöznek szocpollal és a bölcsik férőhelye meg nem nőtt sajnos. Oviban ugyanez. Aki otthon van tesóval esélye sincs. Úgy kell csinálni hogy még épp dolgozz vagy már épp dolgozz mikro beiratkozás van. Utána már nem tesznek ki, de legtöbb oviban akinek otthon van a szülő csak félnapos lehet eleve. Kemény játszmák ezek, tudnék mesélni.

Babuci!

Esküvői fotót rakhatok, de sokat nem értek vel, kb 20 kilóval több vagyok azóta, szégyen:( El kéne kezdeni fogyózni, az az 50 ml tej amit lefejek már nem biztos hogy annyira sokat ér, úgyhogy rá kell szánnom magam.

ma voltem Bertivel a melóhelyemen, egy tündér volt mint mindíg,e gy nyikkja nem volt, mosolygott mindnekire, szóval olvadtak tőle. Mikor anno Emmát ennyi idősen bevittem csak ránéztek ordított mint a sakál :lol: 1,5 óra az út, de azt is jól bírta szerencsére.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Még az ovi témához, barátnőm kislánya bölcsis volt, Budán. Betöltötte a 3-at és ment volna oviba, ahol laknak. Jött a válasz, helyhiány miatt elutasítva. Ugynais 3 évesen NEM kötelesk felvenni még oviba sem, csak 5 éves kortól kötelező. Miközben anyukája, apukája dolgozott. Szerintetek? Végül úgy tudták másik, nem lakóhely szerinti oviba átiratni hogy ő és az anyukája is átjelentkeztek egy másik lakásba, amíg tartott a beiratás.

Úgyhogy még az ovival is vigyázni kell. ha pl épp babáztok a tesóval mikor a gyerkőc 3 éves, oviba sem fogják felvenni nagy eséllyel.

Másik barátnőm is hasonlóan járt, náluk meg nincs ahol laknak bölcsi (agglomeráció) ahol meg dolgozik ott azt mondták nem vesznek fel csak helyi lakost. Tanácsért fordult egy szakértőhöz, mivel a törvény szerint jár a bölcsödei elhelyezés minden gyereknek akinek a szülők dolgoznak, a válasz: Járni jár, csak nem jut :shock: Végül nekik is át kellett jelentkezniük. Vicces, ha nem lenne nagyon durva. És nem annál aki tesó mellől szeretné járatni, hanem annál aki tényleg dolgozik és pl kinő a bölcsis korból a gyerek sé nem veszik át oviba helyhiány miatt...Évvesztes gyerekek meg amúgy is mindíg hátrányba vannak a nem évvesztes és nyáriakkal, mondván nekik van még plusz egy évük.

Mikor ide költöztünk Emma 3 éves volt, ősszel költöztünk, Emma bölcsibe járt a régi helyen, napi 1,5 órát utazott. Át akartam hozni a lakóhely szerinti oviba, ahol közölték hogy 120%-os telítettségen vannak, maradjon bölcsibe mivel évvesztes és jövőre felveszi. Elmentem másik oviba , úgy hogy ismerős a vezető helyettes, kevés volt, a vezető nő közölte, akármilyen jó barát gyereke, nem tudja felvenni mert fullon vannak (ugye májusban vannak a beiratkozások, de mi még májusban nem tudtuk hogy hová fogunk költözni). Végül a központi elosztóban sírtam ki nagy nehezen egy helyet neki, de ez is csak azért volt mert ennek az ovinak abban az évben füvesítették az udvarát, ezért a gyerekek 1 évig nem mentek udvarra, csak teraszra, na ezért volt ebben az oviban még pár hely.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Még annyit a témához :D hogy nem véletlen mennek a családi napközik piszokul, nálunk is van vagy 3-4. Havi 60 e Ft. De ha nem veszik fel sehová a gyereket és dolgozni kell menni, mert a gyesből nem lehet megélni, akkor ugye még mindíg megéri, legalább kb annyi pénz marad mint a gyed befizetés után is.

Mondjuk ahogy olvasom sokatoknak ez csak a második gyereknél lesz gond, mert hamar akartok kistesót.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


És Nyafi eredeti kérdésére válaszolva: Én akarom bölcsibe vinni 2 évesen, vagyis dehogy akarom, de muszáj lesz hacsak valami csoda nem történik. Pedig jó lenne legalább tavaszig elhúzni, hogy ne épp a betegségek közepén menjen, mert még egy gyerekkel nem hsizem hogy olyan szerencsém lesz mint Emmával hogy nem betegeskedik az első időkben. A másik az hogy piszokul sajnálom, mert azért őszintén korai az, Emmát is megviselte, akinek nem muszáj ne vigye, inkább csak 2,5-3 évesen, az a kis idő is számít náluk sokat. Szerintem a 2 éves kor a lehető legrosszabb, vagy előbb vagy később is könnyebb beszoktatni, ahogy látom barátoknál.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Bölcsi: szeptembertől szeretném folytatni a sulit, úgyhogy valahova kénytelen leszek néha Benőt "leadni". Viszont én olyan helyet kerestem, ahová néhány órára is le lehet adni a babát. Szerencsére van is ilyen (magán persze). Egy óra 1500 Ft, viszont lehet venni bérletet (50 ó/1 hó), amivel 750 Ft/órára lehet kijönni, ami még egy bébiszitternél is olcsóbb, úgyhogy ha folytatom a sulit, akkor valószínűleg oda fogom vinni Bencét. Így hát ő kerül először "társaságba" a topikosok közül azt hiszem. Meglátjuk még , de egyenlőre ez a terv. Bár majd megszakad a szívem és semmi (de semmi) kedvem folytatni a sulit. Inkább itthon maradnék és szülnék még néhány babát. :)

Kép
vargaviki
 
 


Képzeljétek egy ismerősöm babáját (7hós) kórházba kellett vinni, mert elkezdett sugárban hányni. Kiderült, hogy valószínűleg az anyuka által készített sárgarépa volt annyi vegyszerrel kezelve, hogy kikészítette a gyerek pociját!! :shock: Úgyhogy éljenek a bébiételek! vagy az otthoni veteményes. :)

Kép
vargaviki
 
 


Kép

Kép
vargaviki
 
 


Manó!
Teljesen elkedvetlenedtem, azon amit írtál. Nem a bölcsin, nem is biztos, hogy lenne szívem leadni ilyen piciként, de hogy oviba sem veszik föl, ha otthon vagyok a tesóval?!!! Én is azt hittem, hogy kötelező 3 éves kortól, főleg, ha időben bejelentkezem vele. Akkor sem veszik, ha mondjuk 2 évvel korábban bejelentkezünk? Nekünk mondjuk ebben szerencsénk van, mert tudom, hogy XV kerben fogunk lakni. Azért is durva, ha nem veszik föl oviba, mert egy 3 éves gyereknek már szüksége van társaságra szerintem. Csórikám csak velem játsszon 6 éves koráig, és a suli legyen az első közösség, ahova megy? Imádom Zitát, de addigra tuti, hogy egymás agyára mennénk. Hát ha ezen múlik szerzek én munkáltatói igazolást, onnan ahol dolgoztam, gondolom nem ellenőrzik le külön, ill. van nekem vállalkozóim, azt bármikor bemutatom, ha kell. Meg emlékszem, hogy én nagyon szerettem oviba járni, ettől nem lehet egy gyereket megfosztani.
Mindenesetre köszi Manó a figyelmeztetést ovi ügyben, alaposan utána fogok én ennek járni.

Viki!
Melyik az a napközis otthon, a Beller Imre utcai? Egyébként, nem kell, hogy mindig leadd oda, én majd szívesen vigyázok alkalmanként Bendőre, ezt tök komolyan mondom! Szerintem a gyerekeknek is jól jön a változatosság, ha más hasonkorú gyerekekkel lehet együtt. Ha már közel lakunk, és ezt Nyafinak is mondom, fogjunk össze, segítsünk egymásnak, ne kelljen már vagyonokat kifizetni bébicsőszökre minden egyes alkalommal, ha el szeretnénk menni valahova.

Kép
Kép
tusimi
 
 


Kép

Kép

Kép
vargaviki
 
 


Na jó, nem rakok fel több esküvős képet... :)

Nem, mert oda nem lehet csk pár órára leadni a babát. Ez a 11. ker-ben van a suli mellett.Mivel 1-1 óra oda-vissza az út, ezért nem vinném ide a kerületbe, az plusz még két órát jelentene nélküle!!
Nagyon köszönöm a "felajánlást", aranyos vagy!!! Csak hát ez rendszeres elfoglaltságot jelent, hetente több nap néhány óra, és senkit sem szeretnék ezzel terhelni. De néha azért örülnék, ha tudnád majd bébiszittelni Benőt! :) Tök jó lenne! Egyébként én is szívesen vigyázok Zitura! No meg lényegében bármelyik babára :).

Kép
vargaviki
 
 


Köszi Tusi a vigyázást, lehet majd cserélgetünk gyerekeket! :D Elnézést, nekem csak mondták, hogy 3, nem néztem utána. Azt is mondták a fő utcai nagyon rossz. Nem tom miért!
Viki nagyon vigyorogsz az esküvődön :D Egyébként igazán szép vagy!
Mi bölcsibe adjuk két éves korától, mert én visszamegyek dolgozni. A férjem annyit keres, hogy most megélünk. De 27500ból már nem fogunk kijönni! Mindenki nagyon szerencsés, aki jobban áll anyagilag, de nekünk e vannnnnnnn. Én 6 hetes koromtól jártam bölcsibe és túléltem. Anyós meg mondta, ő nagyon szívesen érte megy ebéd után, és majd otthon alszik már du.

Kép
nyafi
 
 


Sziasztok!

Meli, te is nagy fotós vagy úgy látom! Jók a képek a gyerekekről.

Bölcsi: hát ha elfogy a pénzem, és vissza kell mennem dolgozni, akkor én is kénytelen leszek bölcsibe adni a gyereket. Bár reménykedem, hogy a páromnak bejön valami nagy üzlet addig, aztán nem lesz anyagi kérdés, hogy még egy évet itthon maradhassak.

Amúgy szerintem nagyon "bölcsisnéni" függő (dadusnak, vagy minek hívják őket?), hogy jól jár-e a gyerek egy bölcsödével, vagy inkább rosszul. Meg hogy milyen gyerekekkel kerül egy közösségbe. Nálunk pl. én nem jártam, a hugom már igen. És ő sokkal jobban feltalálta magát mindig közösségben, és jobb az érdekérvényesítő képessége, vagy hogy mondjam. Bár lehet, ez nem a korábbi közösségbe kerüléssel függ össze, nem tudom.

Ovi: szerintem is erre már szüksége van egy gyereknek akkor is, ha otthon is tudna maradni.

Manó, ez nem semmi, miken múlik a bölcsibe iratás! Írod, az ovi sem egyszerű ügy. Szerinted mikor menjek majd el oviba érdeklődni? Mert amúgy itt van 5 percre tőlünk egy ovoda. (XI. ker.)
Én is ma vittem be először a munkahelyemre a Csabit! :D Mentem GYED-et igényelni. De itthon felejtettem az anyakönyvi kivonatot. :cry:

Vargaviki, répától meg is halhat egy csecsemő (ha felhalmozódik benne a nitrit, vagy mi), úgyhogy még jó, hogy kihányta a gyerek!
És hol van az a bölcsi a XI. kerületben, ahová így be lehet adni pár órára is a gyereket? Egyelőre nincs rá szükség, de azért érdekelne.

Babuci, Viki, szépek az esküvői fotók!

Ágnes

Kép
agnes2000
 
 


Sziasztok!

Tusimi
Eleinte azért raktam el tejet, hogy legyen abban az esetben, ha megbetegszem és például muszáj komolyabb gyógyszert szedni, akkor is anyatejet kapjon. Aztán nem tudhattam azt sem előre, hogy mennyi tejem lesz, kell e pótolni. Eddig nem volt rá szükség.
Apornak én szeretném elkészíteni az ételeit és anyatejjel fogom higítani. Úgyhogy el fog fogyni. Apor unokatestvérének is szívesen adtam volna, de az orvosa nem engedte meg. Tiszta hülye.

Igen, nagyon rossz Anyu miatt, de neked sem lehet semmivel könnyebb. Szerintem egy édesanya elvesztése miatt érzett fájdalom sohasem múlik el. Milyen jó lenne, ha most élne, nagyon örülne az unokáinak.

Bor, ha már szóba került :)
Én is meginnék időnként egy egy pohár bort, de nem szoktam. Maximum 3 kortyot. :) Igen, Tiffán az egyik legnagyobb borász. Az édesapja Tiffán Ede kapta meg Magyarországon először az év borásza címet.
Nyafi
Kóstolj egri vagy szekszárdi vöröset. :) Nem fogsz csalódni. Vincze Béla, Kaló Imre, Demeter Csaba, akkor Szekszárdon Dúzsi Tamás, Vesztergombi Ferenc, Takler Ferenc, Heimann Zoltán stb.
Képzeljétek azon az éjszakán mikor Apor fogant Dúzsi bort ittunk. :oops: Elárultuk neki később és mikor megszületett Apor, akkor a főborát küldte el ajándékba Apor egészségére. :)
Babuci
Tokajból melyik pincét kedveled?
Nekem a Bárdos Sarolta, Árvay János és Szepsy István borai ízlenek a legjobban. Az utolsó kettő szintén volt az év borásza. Szepsyt mesternek is szólítja a szakma. :)
Bor állapotosan
Szabad mértékkel a középső trimeszterben. Annak aki vérszegény szoktak ajánlani vörös bort. A szoptatás alatt én is óvatos vagyok.

Táblázat
Mindenkinél átírhatom vegyes táplálásra?
Viki, Meli?

Bölcsöde
Én nem szeretném vinni, mert hamar szeretnék kistestvért. A szoptatást még nem tudom hogyan oldom meg, de biztosan sikerül valahogyan. :)

Bébiétel
Rémisztő amit Viki ír, de én mégsem vagyok a bébiételek híve.
Biztosan fogok venni majd, főleg utazások alkalmával, de nem tervezem ezzel etetni.

Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Az esküvői fotók nagyon szépek valóban.

Azt hiszem a hozzátáplálással kapcsolatban megkérdezem még a védőnőmet is. Benne bízom, nagyon okos és van 3 gyermeke.

Kell a GYED igényléséhez is az anyakönyvi kivonat? Képzeljétek nem kaptuk még vissza a Magyar Államkincstártól vagy elkeverte a posta. :( Gondolom lehet pótolni, de biztosan drága.

Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Azt hiszem, ingyen állít ki az önkormányzat új anyakönyvi kivonatot, Csabinak is kettő van, mert az elsőt úgy elkavarták a munkahelyemen, hogy több, mint egy hónapig nem találták, és már azt hittük, nem is lesz meg, így anyukám bement az önkormányzathoz újat kérni.

Ágnes

Kép
agnes2000
 
 


Ágnes

Köszi, ez jó hír! :)

Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Ani! Vesztergombi még oké! :D Valamelyikőtök borral foglalkozik? Mert én csak onnan ismerem őket, hogy terhesség elött 14 évig voltam vendéglátós. Igaz az uccsó két évben Burger king a bejelentés miatt.

Kép
nyafi
 
 


Sziasztok!

Anita!

anyakönyvi kivonatot tényleg lehet kérni, ugyanolyan mint a házassági.

Ágnes!

Igen, dadusfüggő is, de pl Emmáéknak tök jó dadusaik voltak, ismerte is a környezetet, mert én 1 éves korától lejártam vele játszócsoportba, ami azt jelentette hogy szülővel együtt ott vannak a kis manók, ott ebédeltünk szinte mindne nap, mert a házunk mellett volt a bölcsi és 150 Ft volt egy adag kajcsi. És istenien főztek :D Szóval ismerte, szerette, kell a közösség, mégis mikor komolyra fordult és bölcsis lett az anyától valaó elszakadás megvislete. Főleg mikor már ott kellett aludni és ugye 4 körül mentem érte. Egyébként van olyan barátunk akivel azóta is tartjuk a kapcsolatot és a bölcsiből ismerjük őket.

Bor: Én nem vagyok nagy szakértő, de mikor tehes voltam én is ittam vörös bort kis mennyiségben, mert az amniónál kifejezetten javasolták, görcsoldás céljából :lol: Jókat boroztunk esténként a férjemmel, addig sose és azóta sem.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Bertike 3 napja 1/2 8-kor elalszik este, aztán kel enni kb 3 óránként :roll: Ma hajnal 4-kor nyöszörgött, gondoltam hagyon kicsit hátha visszaalszik, de nem, átmentem hát ott vigyorgott hanyatt fekve, nyakig kakisan. Így jól felébredt de betettem az ágyába és végülis csendben elvolt, hogy mikro aludt el? Aztán reggel 6-kor megint nyöszörgött de át sem mentem, aztán csönd volt 1/2 8-ig, akkor ott volt teljesen átfordulva vigyorgó képpel játszva a kiságyban, szóval azt sem tudom mikor kelt. Az biztos hogy azóta még nem aludt. pedig ma hosszú napja lesz, mi megyünk Emmáért meg uszodába is visszük.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Manó
Apor meg javulni látszik. Mostanában nem ébred fel addig éjszaka, míg nem alszik 8 órát egyhuzamban.

Bor
Valóban javasolják görcsoldás céljából is. Jobb, mint a magnézium. :)
Képzeljétek mikor feküdtem bent a kórházban túlhordással Aport várva, akkor a mellettem levő ágyon volt egy kismama, aki a 34. héten járt és napi 3 magnézium infúziót kapott. Nem sikerült megállítani a babát. Aznap szült, mint én. Ő reggel, én délután.

Nyafi
a férjem családja foglalkozik borral. A bátyja borkóstolókat tart Budapesten, Temesváron és néhány székelyföldi városban. Csak a magyar borokat népszerűsíti és minden alkalommal borász társaságában. Ilyenkor itthonra is meghívjuk egy vacsorára a borkóstoló után. :) Én is sok borkóstolón voltam azelőtt. :)


Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Anika!

Nem tudom így a pincészetek nevét, hogy honnan valók, mert a sógorom nagy boros és ő szokta nekünk hozni, illetve a férjem is szokott menni borért, de nem tudom melyik pincészetbe. Mikor én iszom, akkor már otthoni palackozás után van :)

Vargaviki!
Nagyon durva amit írsz a sárgarépával kapcsolatban! De így hogy mondod a védőnőm és a dokim is mondta, hogy inkább bébiétel még ebben a korban, mint akár otthoni termesztésű sárgarépa, mert nem tudod kiszűrni, hogy mennyi a nitrit (?) tartalma. Az otthoniban is ugyanúgy lehet sok, ami árt a babának. Ugyhogy én sárgarépával biztos nem fogok kísérletezni, hogy az itthonit kapja akár.

Ezek a drága babók milyen jól alszanak... az én Hannámnál már annak örülök, hogy 5,5 órát végigalszik egyhuzamban és kibírja kaja nélkül. De akkor már úgy eszik mint aki nem evett napok óta és behúz simán 170-et. Ez nála sok, ettől többet még soha nem evett. És ezzel az éjszakaival van meg naponta neki a 800 ml körüli adagja amibe a bébikaja is beleszámít. Nem egy nagyevő a lányom :)

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Sziasztok!

Jó sokat írtatok!

Mi éppen most kezdünk kimászni a náthából!Nagyon utálja amikor az orrát szívjuk, szegénykééééééém :cry:


Képek nagyon jók, az esküvőiek (nagyon szépek vagytok csajok)is! De a pálmát az Csabiról elkapott pillanat viszi most nálam :lol:

A bort nem szeretem sajnos, pedig nagyon bejön a hangulata, beülni egy kis pincébe és ott iszogatni jó társaságban :lol: Ez szokott lenni, csak én nem iszok közben :lol:

Ez a bölcsi, meg ovi téma elég ijesztőnek tünik. Eredetileg úgy volt tervezve, hogy szeptembertől kistesó projekt, és két évesen bölcsibe megy a Betyár. Most természetesen minden bizonytalan lett.Amíg azt nem mondják, hogy csak félév múlva menjünk vissza kontrollra, addig nincs kistesó projekt.

Na jó megyek,mert ébredezik a drága :lol:

Kép
mona1978
 
 


Babuci! Olyan ritkán jössz mostanában :( vagy rosszul érzem?
Szépek voltatok nagyon az esküvőn és ez vonatkozik a csupamosoly Vikire és Nyafira is!
A 800ml nem rossz szerintem, Zizi 650-t eszik átlagban, az már inkább necces. Legalábbis ennyi volt az adagja bő egy hete, amikor mértem, igaz akkor nekem megvolt, és nagyon kevés volt a tejcsi. Ma különösen szenvedünk a kajával, cicizik egy keveset, de hamar abbahagyja és sír, ha erőltetem, aztán üvegből is eszik 10-20 ml, aztán kész. Próbáltam neki őszit adni, abból is egy két kanál, majd nyomta vissza. Szeretném azt hinni, hogy megint sok a tejem, de ennek kevés a valószínűsége. Mindenesetre 1-2 napig megint mérni fogom, hátha mégis... Ma itt volt nálunk a barátnőm és az 1 éves kisfia, aki élénk érdeklődést mutatott mindig Zizi iránt, de ma nem volt nyerő nála, Zita végig nyüglődött-bőgött, láthatólag félt tőle. Megbolygatták az ő rezidenciájának a nyugalmát, lehet emiatt nem akart ma enni...? :? Valószínűleg az indításnál rontotta el a kissrác, mert a mutatóujjával egyből Zita pupilláját szerette volna letapogatni. Mondjuk múltkor is ezt csinálta, de akkor nem fél tőle: (ez kép még két hónapja készült, de ma ugyanez a jelenet zajlott lett kb. negyvenkétszer...) :)

Kép

Kép
Kép
tusimi
 
 


Viki!
Nem udvariasságból mondtam a vigyázást, komolyan gondoltam. Persze nem úgy, hogy mindennap, de hetente egyszer vagy alkalmanként kétszer boldogan, örömmel! Nem teljesen önzetlen a felajánlásom :oops: , Zizinek szeretnék társaságot, ne mindig csak az anyja képét bámulja, meg biztos nekem is jól jönne alkalmanként egy kis bébicsőszködés. Most eszembejutott, hogy Bencétől is félt múltkor az én bátor kislányom, igaz az érthető volt, mert befeküdt mellé az ágyába 8) , szóval kell neki az edzés úgy látom. :D

Meli! Tudom, hogy sokan mondják, de egy anyának biztos mindig öröm hallani, hogy mennyire de mennyire szépek a gyerekei! Márk is, Zsófika is, a kislányodba biztos minden fiú szerelmes :wink:

Manó!
Mi az a játszócsoport? Hol vannak ilyenek, a bölcsin belül? Nagyon tetszik, én is szívesen eljárnék hetente 1-2X Zizivel. Olyan jó, hogy te ilyen tájékozott és tapasztalt vagy, egy csomó ötletet lehet venni tőled.

Én is boldogítalak titeket pár esküvős képpel. Nekem jutott eszembe múltkor Babuci, de mivel senki nem reagált, nem akartalak titeket traktálni a mennyasszonyos fotóimmal. Remélem emberem nem üt agyon, hogy őt is felraktam...antiexibicionista...
Kép Kép Kép

Kép
Kép
tusimi
 
 


Rakok föl egy lánybúcsúsat is, nem bánjátok...? :oops:
Csak annyit fűznék hozzá, hogy egy héttel később az esküvőnk napján, hatalmas lila folt volt a fenekemen. Kép

Kép
Kép
tusimi
 
 


Tusi!
Nagyon szép menyasszony voltál Te is!
Vviki Te is! :) Nyafi Te is! :)

Valóban kevesebbszer írok, de nem szándékos. A csajszikám ilyen, hogy nem sok időt hagy. Maradt nála ez, hogy napközben fél órát - 40 percet alszik és az nem sokra elég. Este meg már én is hulla vagyok és akkor megyek aludni. De mindig olvaslak Titeket, csak írni nem tudok ha itt az ölemben :)

Zizi és Hanna közt van 1 hónap. 1 hónapja még Hanna is 650-et evett, ugyhogy kb ugyanitt fogtok állni egy hónap múlva :) Egyébként Hannánál is megfigyeltem, hogy vannak napok mikor kevesebbet kíván. Már nem erőltetem. Meg írom, hogy mennyit eszik egy nap (Én azt hittem, hogy 700-nál nem eszik többet és a doki mondta, hogy 1-2 hétig írjam) és valóban általában 800 felett eszik. 820-830-max 850. De szépen hízik, a havi fél kiló - 600 g megvan és ippeg meglesz a duplázás is fél évesen.

Jófej az ismerős kissrácotok, hogy Zizi szemét akarja kinyomni :lol: :lol: :lol: Egyébként lehet, hogy ez is megzavarta Zitát és ezért nem evett jól. Hannánál pl nem lehet közben beszélni vagy ránézni ha eszik, mert kiköpi a cumisüveget és nem eszik többet. Boszorka :) :) :)

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Sziasztok!

Nagyon szépek a képek tényleg. Mindenki szép menyasszony volt. :)
És Márk és Zsófika valóban nagyon szép gyerekek.

Babuci
Apor is csak akkor eszik, amikor egyedül vagyok vele a szobában.

Mondókák, dalok
Szoktatok mondókázni és énekelni a babáknak?
Ha van szép mondókátok, akkor közkinccsé teszitek? :)
Én kezdem a sort. :)

Jancsi bohóc a nevem, cintányér a tenyerem,
Orrom krumpli, szemem szén,
Szeretném, ha szeretnél.



Én Aporral általában a Ghymes gyerekalbumait és a Kolompost hallgatom. És Ti? :)

Játszóház
Hallottatok már a Gekko-ról? ez egy fejlesztő játszóház. El akartam vinni Aport időnként amikor Dunaújvárosban vagyunk. Erre közölték velem, hogy alkalmanként ne vigyem, mert nem érdemes. Szerintem lett volna értelme. Én úgy látom Aporral minden rendben van, engem nem is annyira a fejlesztés érdekelt volna, hanem a játszás. No mindegy. Ők tudják.

Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Anika!
Répa retek mogyoró, korán reggel ritkán rikkant a rigó :D :D :D de gondolom ezt mindannyian ismeritek. Zizi imádja, újszülött kora óta. Gondolom, mert berregtetem neki veszettül.
Nekem egyenlőre még nem sikerült beszereznem gyerekzenéket, de most Halász Juditot vadászok a neten, én nagyon bírtam annó, szerintem Zita is fogja.

Kép
Kép
tusimi
 
 


Tusimi!

Melyik oldalról szoktál letölteni?

az egyszervolt.hu-n is van sok dal és mondóka, de csak hallgatni lehet őket.

Én Kolompost és Bojtorjánt vadászok. :)

Amit én küldtem azt lehet úgy játszani a babával, hogy mutogatjuk a saját kezével az arcán az orrát, szemét és mikor az van, hogy szeretném, ha szeretnél, akkor megsimogatjuk a kezeivel az arcunkat. :)

Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Mondóka :)

Én inkább énekelni szoktam neki (bár férjem szerint csak a gyerek szereti az énekhangomat :D ). Van egy CD, a Bújj-bújj zöldág a neve és nagyon sok gyerekdal rajta van nagyon jó előadásban. Többek közt a bújj-bújj, a mókuska, az egy kis malac, én elmentem a vásárba, stb. Ezt nagyon szeretjük.

Az Alma Zenekart ismeritek? Nekem nagyon nagyon tetszik, sztem nagyon jó dallamos és jó a szövege! (ez nem az Almaszósz együttes!!)

De még szeretjük a Zeneovit is.

Ja mondóka!!

Csipp-csipp csóka, vakvarjúcska
Komámasszony kéreti a szekerét, szekerét
Nem adhatom oda, tyúkok ülnek rajta
Hess-hess-hess-hess-hess

Boci-boci tarka, se füle se farka
oda megyünk lakni, ahol tejet kapni

Boci-boci megfázott, varrtam neki nadrágot
Nem akarta felvenni, ágyba kellett fektetni

Csiga-biga gyere ki, ég a házad ideki
Kapsz tejet vajat, holnapra is marad.

Cica-mica haj, hová lett a vaj.
ott látom a bajuszodon most lesz neked jaaajjj


Hát most hirtelen ennyi :) Nekem állandóan jár a szám hozzá és mindig egyiket-másikat bedobom. De ez a Jancsi bohócos jó, ez nem volt a repertoárban :D

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Sziasztok!

A játszócsoport az olyan hogy fizetős és szülők mennek babáikkal, mi szerttük nagyon. Mi sima állami bölcsibe jártunk , de sajnos sok nem múködtet ilyet, de magán családi napközikben sok helyen van.

Anita!

Őszintén én a gekkóról nem vagyok nagy véleménnyel. Sima játszóháznak nagyon drága. Fejlesztő játszóháznak meg gagyi. Én elvittem Emmát 2 évesen, mert már akkor gyanús volt hogy valami nem teljesen stimmel. Felmérték, semmi baja, kicsit rossz az egyensúlya. Aha, a kicsit az nagyon lett, de lényeg a lényeg horrorisztikus árért tartják a fejlesztést és a szakembereiket nem nagyon válogatják meg. Franchise rendszerben működik és felvesznek nem csak fejlesztő pedagógust hanem pl konduktort vagy épp sima pedagógust is, így a színvonal nagyon ingadozó.

Ahová most járunk sokkal színvonalasabb, és hatásosabb is. ha meg csak simán játszani szertnétek akkor keress játszóházat, Pesten X. XVII-ben csomót tudnék mondani de tuti van Dunaújvárosban is, családi napközikben, bölcsikben érdeklődj.

Na , lassan ébreszthetem Berti, ma megyünk Dévényre, szegénykém. Aztán Emmáért, majd visszük Emmát tornára. Szegény gyerekem kicsit nagyobb társasági életet él mint szeretne, de hát ez van. tegnap meg az usziban voltunk, de aranyos volt, nem hisztizett, pedig mire hazaértünk nagyon álmos volt.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Kép

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Kicsit le vagyok maradva. Jövő héten lesz a keresztelő és tegnap kitakarítottam az egész házat. Utoljára októberben pucoltam ablakot, de nem mondom, hogy most könnyebb volt Lillával, mint akkor nagy hassal. De nagyon jól viselte a drágaságom, gondolom nem értette, hogy mit hadonászok olyan magasan, mert csak nézett nagy szemekkel. Meg sokat lendített a helyzetemen, hogy most megint sokat alszik napközben és akkor beletudtam húzni.

Hát nem tudom ki hívta, de Fognyűvő Manócska visszatért. Ma éjszaka megint sokat kelt Lilla, szegény nem tudott mélyen aludni. Pedig olyan jó volt az az egy hét szünet.

Mondókák:

Egyedem begyedem tenger tánc,
Cica mica mit kívánsz?
Nem kívánok egyebet,
fogjuk meg az egeret!

Egy – megérett a meggy,
Kettő – csipkebokor vessző,
Három – te vagy az én párom,
Négy – biz oda nem mégy,
Öt – érik a tök,
Hat – hasad a pad,
Hét – zsemlét süt a pék,
Nyolc – üres a polc,
Kilenc – kis Ferenc,
Tíz – tiszta víz,
Ha nem tiszta, vidd vissza,
Majd a cica megissza.

Ec-pec kimehetsz
Holnapután bejöhetsz
Cérnára cinegére
Ugorj cica az egérre
Fuss

www.mondoka.hu


Zene: a férjem töltött le valahonnan babazenéket, tenger zúgás, madár csiripelés, gyerek gügyögés, stb. is van a zenék alatt és ezekre mindig felkapja a fejét.

Képek: Meli! Nem ragozom, egyszerűen gyönyörűek! És hát csajok!!! Naaagggyon jól néztek ki!


Kép Kép
Vendég
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: