Új privát üzeneted érkezett!

FAnni, mivel tiszta sárga leszel attól a fertőtlenítőtől, nem árt, bár én nem vittem, vettem 10 újat, azokat kvázi feláldoztam, szép sárgák lettek, de itthon fehérítővel kijött mind...meg én annyira nem véreztem, így elég volt a super betét is...
Vendég
 


az imént elküldött üzim eltünt az univerzumban :lol:

Fanni,

dehogynem, holnap lesz almanap. (minden nap ezt mondom : oops: ) A vizesedésem, egyáltalán nem vészes, csak a védőnő szerint.

Szerintem a csaszisoknak is kell bugyi, ők is véreznek utána.....

Véda,

Most nézegetem én is, hogy mire lesz szükségem és a babóknak a kórházban :lol: Lassan én is összeállítom a csomagokat, de még csak vásárlás szinten. Mosásá, vasalás, csomagolás 30. hét körül.

Kép
viri8
 
 


Lafi! Ha Betadinnel maszatolnak, akkor az tényleg kijön. Nekem ilyen esetekben jobban bejön a kínai 300 Ft-os pamut "nagyibugyi". A hátós olyan vicces!

Coca go shopping!

Kép
zölddisznó
 
 

 
 

Most menten összeszégyellem magam :oops:
Azt gondoltam, hogy én alul nem fogok vérezni, csak a hasam sebe lesz érzékeny... Akkor tehát betét is kell. Milyen?
S a szülés utáni hasszorító az milyen és hol érdemes venni?
...kezdek kérdezni :roll: 8)

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73
 
 


Coca, én olyan jó kis kínai bugyeszt vettem :lol: , nagyisat, jó nagy volt, pocim belefért szépen, occsó volt, és olyantösszekenem-, kidobom-sítlusút vettem, olcsóbb mintha eldobhatósat vettem volna...végülis ezt is el lehet dobni ha nem jön ki a trutyi :lol:

FAnni, persze hogy vérzel, de sztem kevesebbet mint a simások...én olyan mensi 3. napi mennyiséget véreztem kb 2 hétig, elég volt (reklám)always super. nekem a tenna lady amit ajánlgatnak nagyon nagy lett volna, always elég volt bőven és a többi csaszis a korán is ezt mondta....
Vendég
 


ja hasszorító, nálunk a kórház nem komálta, pedig jó dolog, így ott nem használtam amíg a csaszis intenzíven voltam, aztán 2 nap után levittek a korás intenzívre, ott már használtam. gyógyitárban kapható kb 3000 ft, és olyan gumis öv, a csípőméreted alapján vegyél, ne a pocakméret alapján, neked a kisebbek közül elég lesz valamelyik...
Vendég
 


Köszönöm, Lafi :P
Jegyzetelek sűrűn :lol:

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73
 
 


Lányok!

Bocsi, hogy csak így berontok, de sos segítségre lenne szükségem! Még mielőtt teljesen beparázok! :oops:
Pisilés után a wc papíron fehér, enyhén sárga színű nyúlós valami volt, nagyobb mennyiségben. Nem fáj a hasam, nem érzem, hogy keményednék, de megijedtem hogy esetleg a nyákdugó lehet az! Remélem "csak felfáztam", és bővebb folyásom van ebből adódóan. Nyugtassatok meg kérlek, mert tényleg nagyon ideges lettem!

Köszönöm!
Vendég
 


Nők :P
Nyákdugóban úgy tudom, vér is van... remélem egy tapasztaltabb hamar jobban is megnyugtat!

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73
 
 


Nők :D
A nyákdugó inkább barnás-rózsaszínes! Olyan kocsonyszerű... Nekem is gyakran van bő váladék. Ne aggódj! Nincs görcs, keményedés, vérzés. Nem lehet baj!!!

Véda
Vendég
 


Nők, ez folyás!Nyugi!!!!!!!!!!!!!!!!Lesz még több is ilyen a vége felé meg egyre inkább!A nyákdugó barnás pirosas!
Vendég
 


Fanni :D
A vérzés a méhlepény helyéről jön. Ráadásul neked 2 helyről is fog jönni, így tuti lesz bő vérzés, ami nem jó ha összekeni a legféltettebb bugyijaidat. Tehát olyat vigyél, amit nem sajnálsz :wink:

Véda
Vendég
 


Köszönöm, Véda :D

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73
 
 


Fanni! Véda! Lafead! :)
Nagyon szépen köszönöm a gyors választ! Próbálok megnyugodni, de most annyira sikerült magam felidegesíteni, hogy hányingerem lett, remeg a kezem - lábam. Próbálok megnyugodni, remélem sikerül. :oops:
Remélem, tényleg csak folyás, úgy van, ahogy Véda írta, kicsit kocsonyás állaga van. De fehér, enyhén sárga színű volt.

Lafead!
És a vége felé, ahogy írod, mitől van? Egyszerűen csak megnő a hüvelyi váladékozás mértéke?

Közben pedig egyfolytában csörög a telefonom, mert ma jelent meg a cégnél a belső állásajánlat, hogy a helyemre keresnek embert. Aki nem mer felhívni, az a főnökömet és a kollégámat hívja. 8)
Vendég
 


Szia Nők!

Én is úgy tudom, hogy nem sárgás-fehéres a nyákdugó, hanem inkább pirosas. Ne képzelj be rögtön rosszat!!! Minden rendben lesz.

Képzeljétek, a kisfiamnak váladékos az egyik szeme. Hívjak orvost, vagy 1-2 napig forralt vízzel kezelgessem? Ma délelőtt vettem észre.

Tegnap voltunk szopi ambulancián Sarlai drnőnél, nagyon hasznos volt.

Fanni, nagyon csini a szerelésed!

Petitpois, Pandácska!
Gyönyörűek a kicsi lányok! Dorka már nem is olyan kicsi!

Kép
Kép
gömböcske
 
 


gömböcske írta:Képzeljétek, a kisfiamnak váladékos az egyik szeme. Hívjak orvost, vagy 1-2 napig forralt vízzel kezelgessem? Ma délelőtt vettem észre.

valószínűleg könnycsatorna-elzáródás. Elég gyakori.
Forralt vízzel törölgesd ill. az orrnyeregnél lehet azt masszírozni, hogy megnyíljon.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Gömböcske,
szerintem is lehet, hogy könnycsat.-elzáródás, főleg, ha csak az egyik szem váladékozik. Mutasd meg szemésznek, mert lehet, hogy meg kell nyitni. Kaptok rá cseppeket vszínűleg, de ha nem hat, meg kell nyitni.
20140901102739
 
 


Nők, nem tudom, mitől van,de nem is lényeg, az a fontos,hogy a sárgás-fehéres folyás normális...a végén napi 2 bugyi és 3-4 tiszt.betét kellett nekem,annyira erős volt.
Vendég
 


Fanni,
Tennára szavazok, nekem nem volt nagy pont akkora kellett! Köszi a Csipis infót!

Nők,
Nekem is volt sokszor olyan, nem tudom mi lehet az, azt gondoltam nyákdugó, de az véres-barnás.
Kicsit olyan mint ovulációnál nem? Akkor jön ilyen ragacs.

Gömböcske,
Nekünk is váladékos volt a jobb szeme. Kaptunk szemcseppet, 3 nap alatt jobb lett. Utána még egyszer olyan lett, megint kezeltem, és azóta nem jött vissza.
Vendég
 


Fanni

én nagyon erősen véreztem császár után, csak a Tena Lady volt elég nagy és abból is elfogyott 2 csomag.

Nők

nekem többször volt a terhesség alatt erősebb folyásom, biztosan normális. Vagy esetleg gomba.

Kép
zsuzsi73
 
 


Fanni,
engem csaszi után az intenzívre vittek.Ott voltam 2 napig,dőlt belőlem a vér,50x50 cm-es zacskós aljú lepedőket vettek ki alólam,bugyim sem volt,csak a kórházi hálóing.
Utána Tena óriásbetétem volt,később elég volt egy hagyományos is.Mivel hatalmas volt a hasam(méhem),1 hétig kaptam az oxitocint,és a vérzés 6 hétig tartott,de még plusz 2 hétig barnáztam.
Nem akartalak ezzel megijeszteni,de ez volt,bocs!

Andi
Kép
aanda
 
 


Zsuzsi :P
Köszönöm!

Andi :P
Nem ijesztettél meg. Ez is a terhességgel és a babákkal kapcsolatos, úgyhogy semmi gond, pláne, ha az ember készül rá. Köszönöm, hogy leírtad!

Lányok :P
Este horkoltam :lol: De azt mondta Apa, nem zavarta, jót szórakozott rajta és megnyugodott, hogy akkor most tényleg alszom :lol: Több, mint 6 órát aludtam. Ha ez végig így marad, nagyon elégedett leszek :D

Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73
 
 


aanda írta:Mivel hatalmas volt a hasam(méhem),1 hétig kaptam az oxitocint,és a vérzés 6 hétig tartott,de még plusz 2 hétig barnáztam.
Nem akartalak ezzel megijeszteni,de ez volt,bocs!

ez konkrétan nálam is hasonlóan zajlott.
Oxit az ikrekkel én is 8 napig kaptam - Lilivel 3 napig -, és konkrétan véreztem ca. 5 hétig, utána még 3-4 hét barnázás.
Ezzel szemben Lilivel 2 napig volt erős vérzés, és után max. 1 hétig barna.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Azért nálam alakulhat simán másképp is... nekem ugyanis éppenhogy trombózis hajlamom van, túl gyorsan alvad a vérem, szóval nemhogy oxytocint, de elvileg még heparint kellene kapjak szülés után 6 hétig!... De erről legközelebb konkrétan megkérdezem a belgyógyászomat, mert a nőgyógyászokban nem-igen bízom ilyen téren :oops:
Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73
 
 


Jó reggelt :D
Lillát nem tudom felébreszteni, annyira mélyen alszik. Remélem, ha tesóka éjjel bömbizik majd, akkor is így durmol majd :wink:
Na, megyek, ráhatok egy kis zenével :lol:

Véda
Vendég
 


Jó reggelt Lányok!

Andi, Zsuzsi , Orsi!

Azért én nem gondoltam, hogy csaszi után ennyire nem egyszerű az élet! Jobb felkészülni mindenre! Jó, hogy rákérdeztél, Fanni. Nekem ez eszembe se jutott volna. Szóval a lista bóvült két csomag tenna ladyvel :lol:

Véda,

de jó Lillának, hogy ilyen mélyen tud aludni! Milyen zenével ébreszted? Csak nem Irígy Miriggyel?

Kép
viri8
 
 


Fanni,

hogy végződött tegnap a gyümölcsnapod?

Kép
viri8
 
 


Viri :P
A vége + fél kg lett :lol:
Pedig f3-ig bírtam a csak gyümölcsöt, aztán sárgarépával kiegészítettem, jött egy kis retek és egy nagy tál friss zöldség, 1 nagy főtt krumplival, végül egy fél kifli lefekvés előtt, mert akkor már kopogott a szemem. Így lényegében egész nap ettem, folyamatosan éhes voltam és még híztam is :lol: :lol: :lol:

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73
 
 


Jó reggelt!

MA nem dolgozom! juhééé!és a férjem sem!

FAnni gratulálok! :wink:
Vendég
 


Helló! Az oxytocint a méhösszehúzódás gyorsítása miatt adják, nincs összefüggésben a véralvadással. A heparint naná, hogy kapod, hisz műtétkor mégnagyobb a trombózisveszély. És Te már biztos császáros leszel?
Jó kis gyüminapod volt :wink:

Kép
zölddisznó
 
 


Boni :P
Élevezettel nézegetem az újabb és újabb vonalzóidat.
Köszönöm a gratut.
Ennyi gyümölcsnek - rostnak, zöldségnek azért legalább a szorulásomat illene megodani... még nem sikerült...Megyek is , bedobok egy vastablettát, hátha...

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73
 
 


Coca :P
Szülés előtt valóban azért adják, szülés után pedig azért is, hogy ne vérezz annyira.
Nem egészen. Minden műtét előtt minimum 1 nappal abba kell hagyni a heparint, nehogy elvérezz a műtőasztalon.
Igen tuti a császár, 1,5 cm-s elcsúszás van 2 csigolyám között, ami ha tovább csúszik, akár le is bénulhatok. De persze nem fog :D viszont a szülés ennek tenne ki. Tehát ortopédiailag és idegsebészetileg vagyok letiltva a normál szülésről :?

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73
 
 


sziasztok!

Köszi mindenkinek a gyors segítséget!

Tegnap este már elolvastam, csak nem tudtam írni mert P a kezemben volt. Nálunk is volt a születése után ez, de elmúlt a szemcsepptől, és most megint, bár egyre jobb a helyzet. Hogy lehet megkülönb a könnycsatorna elzáródást és kötőhártya gyulladást? Bár szerintem nem lesz baj, de azért figyelem.

Nektek mi a véleményetek a pneumococcus ajánlott védőoltásról? Nálunk ajánlotta a háziorvos. A rota vírus ellenit is megkapja. De akkor a kötelezővel együtt már 3-at kapna, ami kicsit soknak tűnik.

Tényleg vissza kell vinni hasi és koponya uh-ra a kh-ba??? Tegnap mondta az unokatesóm, de ő is hallotta valakitől, nem tudja ő sem.

Kép
Kép
gömböcske
 
 


Na, most hagytam abba bőgést :?
Nagyon felzaklatott az oviban a vezető velem kapcsolatos hozzáállása.
Múlt hét csütrötökön szülői volt. Mindig ott voltam, és ezután, ha tehetem, ott is leszek. De ezen az egyen nem tudtam megjelenni, mivel épp ebben az időben kellett az orvoshoz mennem, és hát enyhén szólva, az aggodalmon kívül más nem nagyon járt az eszemben akkor.
Ezt azóta már megbeszéltük az óvónőkkel, hogy miért nem mentem, és megértették, és azóta is többször megkérdezték, hogy "Jól vagy?" Tényleg őszintén érdeklődőek.
Erre ma a vezető odajön hozzám, és a maga mindig is kekec stílusában számonkérőleg megkérdezi, miért is nem jelentem meg a szülőin. Elkezdem mondani, hogy miért, de gondoljátok, hogy meghallgatott? Rám nézett, mint egy csúszómászóra, megvonta a vállát, legyintett, és elvonult, egy olyan arckifejezéssel az arcán, amit nem is tudok minősíteni.
Eleve rosszul esik az ilyen magatartás, de így kismamaként... Ráadásul épp a kismamaságommal, a magzatommal, esetleges komplikációkkal kapcsolatosan várnék több empátiát. És ez, hogy meg sem hallgat. Ott hagy a folyósó közepén. Ez milyen?
Bementem aztán az irodájába, de elment, nem tudtam már semmit mondani neki, de hú... Nagyon akartam, bár tudom, akkor ott is elbőgtem volna magam, annyira rosszul esik az ilyesmi.
Ma épp Anyu megy Liluért. Hát, miután hazaértem, és látta, hogy ráz a zokogás, azt mondta, ő ezt nem hagyja ennyiben. Mondtam, megoldam majd én. Nem, neki én a lánya vagyok, és ő az ilyet nem hagyja. Úgyhogy ma délben biztos lesz pár keresetlen szava a vezetőhöz. (Olyan anyatigris, mint én, pedig már felnőttem :oops: ) De ha én látom legközelebb, én is fel vagyok készülve, mit mondok majd neki. Addig talán meg is nyugszom :roll:

Bocs, hogy ez most így kijött, de tudom, ti mindig megértetek :wink:

Véda
Vendég
 


Jó reggelt mindenkinek!

Fanni: Rendben dobok fel képeket.

Véda:
Tudod jönnék én többször csak sokszor elbabázzuk az időt és este van mire rájövök hogy ma sem voltam gépnél. Fürdetés után meg még neki kajcsi van és utána meg már én is fáradt vagyok. De megpróbálok sűrübben jönni. Mert ha két napot kihagyok már nem győzök visszaolvasni. Most nézem hogy már te is a 29.hétnél tartol. Rohan az idő.

Boniko: Köszi

Coca:
67 kg-val indultam és szülés után 61kg lettem. Azt hittem majd utána fogok hízni de még mindig fogyok. Már csak 60 kg vagyok. Nekem még szülés után is 6 hétig diétázni kellett és a jövőhéten megyek vissza egy terheléses cukorra és remélem utána vége a diétának. Egyébbként csak 90 dkg híztam a terhesség alatt de az utolsó 2 hétben fogytam belőle 30 dkg-t.

Kisfóka:
Köszi. Télleg nagyon ügyi. Tegnap este elaludt 9 órakkor és ma reggel 1/2 6-kor kelt fel. Csak akkor kell fel hamarabb ha fürdetés után kevesebbet eszik mert bealszik. Nagyon csini pocid van és te is erősen közeledel a célegyenes felé. Nem sokára megint lesz egy pár uj csecsemő. De jó!!

Bocsi lányok de felkelt Krisztián és éhes majd később jövök

Kép



Krisztián 8 hónapos
Nyuszipuncs
nyuszipuncs
 
 


Véda :?
Ekkora bunkót! Ne vedd magadra, egész biztos, hogy valami más baja volt, csak tudod, te voltál a sor végén "kutya", akibe belerúghatott...
Te kis anyatigris :wink: :lol:

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73
 
 


Fanni :D
Köszi! Sajnos neki mindig van valaki, akibe belerúghat, mert ilyen. Senki sem szereti. Mindig talál okot, hogy belénk kössön. Lillát is utálja. Persze Lilla is őt :? Ráadásul, szerintem főleg azért irritáljuk nagyon, mert látja, ahogy mi vagyunk a kislányommal. Érte megyek, ölelem, puszilom, és ő is. Ül az ölemben, nem öltözünk csak kicsit szorongatjuk egymást, mert mindig hiányzunk egymásnak, még akkor is, ha jól töltjük a külön töltött órákat. Szóval látja, milyen ez a mi kapcsolatunk. És persze ő nem ilyen. Hidegebb, merevebb, és valószínű, hogy ezt túlzásnak érzi, és ahol lehet, mindig belénk köt, meg pofákat vág. És ahol lehet, keresztbetesz. Még 6 hét az ovi, utána nem látjuk. Majd csak Csabival. De muszáj, hogy ide hordjam őt is, mert Lilu egyik óvónénije egy földreszállt angyal, épp csak a glória hiányzik a fejéről, és Csabi is pont hozzá kerülne. (Hacsak nem tesz keresztbe nekünk ez ügyben is a Nagyasszony :twisted: )

Véda
Vendég
 


Gömböcske,
a könnycsatorna-elzáródás legfőbb ismertetője, hogy nincsenek könnyei. Illetve az elzáródott szeméből nem folynak könnyek. Ugyanis ez is olyan, mint a mellgyulladás: leginkább csak az egyik szemet érinti. Az a szem pirosas és lényegében egyfolytában váladékozik. A gyereknek annál "jobb", minél előbb kitisztítják. A hugom kisfiának volt ilyen, megcsinálták, azóta nincs baja.
A kötőhártyagyulladásnál szerintem mindkét szem váladékos, és úgy néz ki - főleg reggelre -, mintha összeragadnának a csipától. Meg ez akut probléma szerintem, a könnycsatorna-elz. nem.
20140901102739
 
 


Ja, még azt akartam, hogy a 6 hetes kontroll UH kórház-függő, hogy visszahívnak-e. Engem a MÁV-ba visszahívtak (időre született, nagy súlyú egészséges babával ), ott ez volt a protokoll, most nem tudom. A tesóm máshol szült, őt nem, de bekönyörögte magát - ill. a gyereket - a MÁV-ba. Szerintem mindenképp hasznos, a babának nem fáj, Te meg megnyugszol!

Én védőoltás-párti vagyok, eddig minden lehetségest beadattam neki. Egy szúrás, kibírja. Lehet, hogy sose kapja meg az adott betegséget, de mi van, ha mégis...
20140901102739
 
 


Bocs, hogy teleírtam a topicotokat gyerek-témával... :oops:
20140901102739
 
 


Gömböcske,
Mi szerdán voltunk hasi és koponya ultrahangon. Nálunk a gyerekdoki küldött, de nem oda ahol szültem. Minden rendben volt szerencsére.

Véda,
Igazi bunkó érzéketlen dög :evil:

Oltás: Mi csak a kötelezőket adatjuk be.
Vendég
 


Véda :P
Nagyon különleges és bensőséges lehet a kapcsolatotok Lillával.
Ha ez a banya úgysem foglalkozik a gyerekekkel, csak egy elviselendő szükséges rossz, akkor így is kell kezelni. Legalább kiszámíthatóan gonosz :lol:
De hát megy ez Neked, csak most hyperérzékeny vagy, amit én épp abszolut meg is értek :wink:

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73
 
 


Véda az óvodavezetőnek toll a fülébe :twisted:

FAnni ez most már marad szülésig, hacsak ZSigi nem vált nemet! :lol:
Vendég
 


Véda,

Húúú! Ilyenkor mindig elgondolkodom, hogyan engednek ilyen lényt emberek, gyerekek közé, és hogyan kapott pedaógiai diplomátl :evil: (csak megemlítem hallkan, én is pedagógus vagyok)
Szerintem se hagyd szó nélkül! Később higgadtan tudod odamondani neki a magadét! Amúgy meg semmi köze hozzá, miért nem voltál szülőin. Értékelje, hogy elmondod neki!

Kép
viri8
 
 


Fanni! A vas az inkább szorulást okoz, nem? Nekem a lenmag válik be legjobban. Tutikaki! :wink:

Kép
zölddisznó
 
 


pandácska* írta:Oltás: Mi csak a kötelezőket adatjuk be.

mi is +kullancs encephalitis ellenit, itt eléggé veszélyztetett ebből a szempontból a környék

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Kullancs már a pesti aszfalton is megél. :twisted: Szerintem is érdemes a kis dögök ellen oltani.

Kép
zölddisznó
 
 


Viri:
Egész jól türte a látogatókat csak akkor nyűgös ha éhes egyébbként alszik. Örülök hogy minden rendben volt a vizsgálatnál. Igérem dobok fel képet mihelyt lesz egy kis időm.

Fanni:
Csak ovatosan forgolódj és akkor minden rendben lesz . Kitartás.
Nekem szülésnél 109 volt a poci méretem és már én is alig tudtam megfordulni az ágyban. Pedig csak 1 baba volt. Neked jóval nagyobb lesz. Mond meg Csipinek légyszi hogy puszika . Én nagyon véreztem szülés után bár a trombocytám is alacsony volt és ez is közrejátszott. 5 hétig véreztem és egy hétig kellett tenna betét utána meg az always super. Az always-bol 9 csomaggal használtam el. Én eldobhatót használtam és szuper volt.

Boniko: Biztos apa is lázban van

Véda: Remélem jól kiosztod azt a nőt!!!

Coca: Örülök hogy megoldódott a problémád

Kép



Krisztián 8 hónapos
Nyuszipuncs
nyuszipuncs
 
 


Nyuszi :P
Épp kérdezni akartam, hogy mennyi lett a végére a trombocytád? Nekem is nagyon alacsony sajnos, legutóbb 120 volt... Végül nem kellett trombocytát kapnod?

Coca :P
Mindkét verzió rá van írva... Nekem mostanában mindentől szorulásom van :lol: Még a magneB6-tól is, ami amúgy hasmenést okoz... De normál állapotomban a bélműködésem -babák nélkül- mindig rendben volt, úgyhogy nem aggódom. Ráadásul ha ettől kicsit pufibb vagyok, az sem tűnik fel :lol: Előbb-utóbb azért megkönnyebbülök :lol: Jó kis témám van :oops: :lol:

Viri :P
Hogy megy az almanap?
Vagy inkább holnap? 8)

Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73
 
 


Fanni,

almanapot elhalasztottam hétfőre :oops: Regel annyira éhes voltam, hogy nem laktam volna jól almával. Azért kettő már ma is becsúszott, csak úgy nasinak. :roll:

Kép
viri8
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: