Új privát üzeneted érkezett!

Látom mind egy helyre jártok!!Tök jó hogy taliztok!

Na az én laptetőim...remélem most érnek!A múltkor annyi volt....

annus11
 
 


Napvirág: Dr Szentágotai Ferencnél voltam, meg egy idősebb fószernél még vagy 2 éve.
SZTK-ból pedig vmilyen Bélánál, meg egy másiknál is, aki leginkább a dévényitibibácsira hasonlít, + még a Burján Zsolt doktor kezelt, Isten nyugosztalja szegényt, Ő is a Bajcsyban volt és a 17. kerületben az onkológián, de volt magánrendelője.

Németh: köszönöm, talán sikerült :)

Gabi: hú, jó hosszú... na én már nem is emléxem akkor mi volt.. szedtem összesen talán 3 évet fogigátlót, mindegyiktől migrénem volt...

Annus: "Na az én laptetőim...remélem most érnek!A múltkor annyi volt...." ezt nem értem...
Vendég
 


Hát ha laptető,akkor jön a baba!
És nekem 1 hét alatt a múltkor majd 10 összegyült!És nem lett baba :roll: :wink: Arra mondtam h biztos még érik :wink:

annus11
 
 

 
 

Annus reméljük laptető nélkül is babásak leszünk ebben a hónapban.:)
Ma már elkezdtem mérni a hőmet, menszi alatt nem szoktam, jól megemeli a hőmet a closty. amikor 2x1-et szedek akkor 36,8 között szokott lenni most meg a 3x1-nél 37

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1
 
 


Egy kérdés.
Azt olvastam ,hogy hajnalben reped meg a tűsző,általában.Van erről vkinek vmi tudomása???Télleg így van?
Azért kérdem,mert az én uram hajnali 4 kor kel :roll: (így a reggeli akciózás nálunk kizárva,max hétvége)De!Ha kell...felkelnék 4kor akciózni :lol: Szerintetek mikor van nagyobb esély reggel vagy este?

annus11
 
 


Kép

Kép
monyo83
 
 


Jó reggelt :)

Gabi úgy legyen!!! :)

Annus valamit egyszer olvastam erről, talán nők lapjában, hogy reggel / hajnalban esélyesebb, de szerintem nem tapasztalati tény, szerintem nincs "tesztelve".

Laptető klasssz, na majd gyúrok én is rá, hogy legyen :)
Vendég
 


sziasztok.

Jesszus menyit irtatok :shock:

annus ha hajnalban reped a tuszo akkor elotte este tanacsos egyutt lenni,a kisfickoknak ido kell meg odaernek.Mindig tuszorepi elott kell egyutt lenni,kiveve persze az inszem meg ilyenek.

gabi meg mindenki szoriiitok.

Kép
monyo83
 
 


Akkor marad az esti keksz :wink: Legalább nem kell korán kelnem!!! :lol:

annus11
 
 


mi soha nem vagyunk egyutt reggel,kiveve egy ket alkalmat.Reggel olyan komas vagyok hogy ha hozzamernek robbanok.

lehet hogy nem emlekszem jol de mintha valahol azt olvastam volna hogy a spermiumok 1ora alatt 5mm ert tesztenek meg,de lehet nem jol emlekszem :? azert ha igy van van mit nekik spurizni mire odaernek :lol:

Kép
monyo83
 
 


Bocsi nagyon rosszul emlekeztem.

ezt most talaltam:
"A farok segítségével képes gyorsan (mintegy 2-3 mm/perc sebességgel) mozogni. A lúgos kémhatást kedveli és táplálékként csak gyümölcscukrot használ fel. Egy ejakuláció alkalmával 60-500 millió spermium távozik a hímvesszőből. A női testben 4-5 napig maradnak csak életben; tehát ha pont ugyanabban a 2 napban találkoznak, amikor a petesejt "várakozik", akkor ez az egybeesés határozza meg a terhesség létrejöttét.

A megtermékenyítés helyét általában két óra alatt érik el, de ekkorra már csak 2-400 marad életben közülük. Ezzel egyidőben az egyik petefészekből kibocsátott petesejt csaknem azonnal belép a petevezeték nyílásába. Ahogy halad a méh felé, éretté válik a spermiummal való egyesülésre. Ezt az érettséget a pete néhány órán belül eléri, miközben még a petevezeték felső harmadában tart. Ebben az időpontban kell odaérnie a spermiumnak, hogy a megtermékenyítés megtörténhessen. Az egész periódus, amelyben a petesejt és a spermium egyesülhet, kevesebb, mint 24 óra.

Kép
monyo83
 
 


kb 20 cm a szakasz amit meg kell tennie, és percenként 2 cm-t halad.

Legjobb ha este van együtt az ember, mi is csak hétvégén szoktunk reggel együtt lenni.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1
 
 


A legmegfelelöbb pillanat a babakészítéshez: az utolsó nap, amelyiken pozitív az ovuteszted, tojásfehérjeszerü hüvelyi nyálkát tapasztalsz, ovulációs fájdalmakat észlelsz és a méhszáj nehezen elérhetö, puha és nyitott.

Milyen gyakran ajánlatos szeretkezni?
Normális esetben, ha a férfi elegendö és jó minöségü spermiumokkal rendelkezik, kedv szerint lehet szeretkezni, nem fog megártani. A spermiumok 72 nap alatt készülnek el. Így elöfordulhat, hogy a rossz minöségü spermiumok ezen felül még egy extra napot igényelnek. Ezért ha a férfi spermája rossz minöségü vagy kevés, azon a napon ajánlatos szeretkezni, amikor a nönek tojásfehérjeszerü hüvelyi nyálkája van és pozitív az ovutesztje, ezen túl minden második napon.

Nagyon gyakori ejakuláció drámaian lecsökkentheti a spermiumok számát és a férfit gyakorlatilag sterillé teszi (2-3 ejakuláció naponta). A legnagyobb férfiúi termékenységet 3 naponkénti szeretkezéssel lehet elérni.

Az egyik petefészekböl kibocsátott petesejt csaknem azonnal belép a petevezeték nyílásába. Ahogy halad a méh felé (1,2 mm-t tesz meg percenként), éretté válik a spermiummal való egyesülésre. Ezt az érettséget a pete néhány órán belül eléri, miközben még a petevezeték felsö harmadában tart. Ebben az idöpontban kell odaérnie a spermiumnak, hogy a megtermékenyítés megtörténhessen. A spermiumok 2-3 mm-t haladnak elöre percenként és kb. 50 perc alatt teszik meg a 15-18 cm-es utat a petesejtig. Az egész periódus, amelyben a petesejt és a spermium egyesülhet, kevesebb, mint 24 óra. Ha ilyen egyesülés nem történik, a petesejt elhal és szétesik. Ám a petevezetékben mozogva a pete találkozhat olyan, élö spermiumokkal, amelyek egy néhány nappal korábbi koitusz során érkeztek oda. (A spermiumok öt napig is életben maradhatnak a petevezetékben.)

annus11
 
 


Na látom mind megtaláltuk :wink:

annus11
 
 


Én ezt olvastam. De a tankönyvünkben is így van.

http://www2.hu-berlin.de/sexology/ECU2/ ... ermium.htm

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1
 
 


Na ez a vége!

A petesejt külsö rétegén csak egyetlen spermium hatolhat át. A spermium feje és a petesejt magja egyesülnek; így jön létre a zigóta.

Miután 5 nap múlva megérkezett a méhbe, a blastocista 3-4 napig tovább fejlödik, aztán hozzá tapad a méh falához. Ez kb. egy héttel a petesejt megtermékenyítése után kezdödik, s a 11. napra a blastocista teljesen beássa magát a méh belsö felszínének tápláló szövetébe (az endometriumba).
A blastocista méhfalba merülésének ezt az egész folyamatát beágyazódásnak nevezik, s ez hozza létre a terhességet.
A beágyazódás csak bizonyos feltételek esetén történhet meg. Ha például a zigóta még blastocistává fejlödése elött ér a méhbe, akkor nem tud beágyazódni, s így terhesség sem következhet be. Hasonló a helyzet, ha a méhfal nem készült fel a blastocista fogadására. A sejtcsomó mindkét esetben elhal és szétesik.

annus11
 
 


annus hát a beágyazódás a szülészet orvosi könyvben azt írja hogy a a megtermékenyítés után 3 nappal érkezik meg a méhben majd 3 napig lebeg azzal a hellyel szemben ahova be fog ágyazódni. Majd a 7. nap környékén elkezdi beásni magát a nyh-ba, amikor is már a hcg el kezd termelődni de a beágyazódás kb a megtermékenyítés utáni 14. napra fejeződik be.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1
 
 


Ez pedig egybe esik azzal amikoris megg kellene jönnie a menszinek. Ezért van az nagyon sokaknál hogy a beágyazódás valamilyen oknál fogva nem elégséges ilyenkor megjön a menszi, és észre sem vesszük hogy babásak voltunk.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1
 
 


bocsi, nem okoskodni akarok, csak ezt a részét annyiszor meg kellett tanulnom a vizsgákhoz, hogy már kivülről fújom az egészet.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1
 
 


És vkinél meg ugye a beágyazódásnál van pecsételése,tehát a 7dpon.
Nekem mondjuk egyik se volt...,barnáztam,de nem az elmaradt menszi miatt,sajnos...

annus11
 
 


gabi szerintem jo hogy megosztod velunk :wink:

Kép
monyo83
 
 


Gabi :lol:
Még jó h van itt vki aki ezt fejből is tudja!
Tehát a lényeg,az esti keksz :wink: az megfelelő!!

annus11
 
 


Na,beleharaptam a számba...épp reggelizek :oops: Annyira olvasok,hogy félreharaptam 8)

annus11
 
 


nekem ma estere be van igerve a Kép
meglatjuk mi lesz belole.ma tavat csinalunk szerintem ki leszunk dogolve :roll:

Kép
monyo83
 
 


Nekem amint hazaér az uram,kb 1kor.Irány az ágy!!!!Már rég nem voltunk együtt,ugye menszi volt,meg készenlétben volt az uram 4 napig...

annus11
 
 


Azért enneka sebességnek utána néztem, mert szerintem az a 2 cm amit írtam az nem jó. Elővettema könyvet, egész pontosan ez van írva.

a spermiumok vándorlási sebessége 3 mm/perc így kb a közel 20-es utat kb 1 óra alatt teszi meg.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1
 
 


cm kimaradt

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1
 
 


Igen,a cm az nem stimmel,az mm.De elnézzük neked :wink: Nekem fel se tűnt hogy elírtad :lol:

annus11
 
 


annus nem tudom de nekem a libidom a beka feneke alatt van,mellesleg a bogyokra fogom.Regebben barmikor kepes lennek ra most meg ha ket hetig nincs semmi,akkor sem hianyzik.
Most is asszem 10 napja voltunk utoljara egyutt :oops: :roll:

gabi igy a helyes ahogy irod.

Kép
monyo83
 
 


monyo neked a closty szedése alatt szokott fájni a petefészked? Nekem eddig nem igen, és most hogy 3x1-et szedek, elég sokszor nyilalgat

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1
 
 


Nekem is nyilalgat,mondjuk most nem olyan erős,viszont a peteérés környékén iszonyatosan nyilal,napokig....Ha ebben a hónapban nem jön össze...akkor lehet köv hónapot kihagyom...Inkább iszom a málnalevél-palástfű kombinációt.Ha van peteérésem,akkor nem szedném ezt a bazi erős gyógyszert....annyira gyógyszerellenes vagyok...de a babáért mindent!

Nekem is csökkent az átvágyam...a pé után.Tuti h a bogyó!mert ilyen még nem fordult velem elő :lol:

annus11
 
 


Gabi oszinten megmondom nem tudom :oops: azt tudom hogy hohullamaim vannak neha fejfajas,lataszavar vagy mi,neha homalyosan latok.


jaj lanyok a parom olyan cuki,a regi teloja elkezdett itt vinyogni,megnezem....emlekezteto a kovetkezo szoveggel."holnap gabi szulinap"
kivancsi leszek emlekezteto nelkul eszebe jut-e :roll: bar az ajimat mar megkaptam mar csak felkoszonteni kene :lol:

Kép
monyo83
 
 


annus peteéréskor nekem is nagyon szokott nyilalni, fájni, úgy hogy eltéveszteni sem tudom hogy ovulációm van, mert érzem. De még szedem a gyógyszert.

Hát ha nekem most nem jön össze, akkor tuti hogy szünet lesz, mert elvileg 3 havit lehet egyszerre szedni utána szünet. Nekem ez a 3. hó. Majd meglátom mit mondd a dokim.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1
 
 


monyo boldog szülinapot neked:)

monyo azok nekem is meg vannak, fejfájás, ingerlékenység, homályos látás. A héten hányingerem is volt.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1
 
 


Monyo!
Jópofa!Boldog szülinapot!!!

Az én uram is káosz a dátumokban...volt h a személyiben nézte meg mikor születtem.Így mi az esküvőt az én szülinapomra raktuk...legalább megtanulta a dátumot,és remélem nem fogja elfelejteni!!!!Az ő szülinapján jöttünk össze,szóval azt se kell fejben tartania...a többieket viszont nem tudja!!!!Egyik tesójának sem!!!Az anyja meg nőnapkor született,azt is csak azért tudja....Remélem a mi gyerekünk vmi nevezetes napon születik majd...mert elfelejtené az tuti!!!



Ja néha nálma is van hányinger,inkább a pé után.Más bajom nincs :lol: Nekem ez a 2.hónap closty,de már soknak érzem....

annus11
 
 


annus nálunk is ilyen a párom, eleinte zavart, de most már nem rágódom ilyeneken. Nekünk a gyerekek mind ünnep környékén születttek, így azt ő sem felejti el.

Betti December 27, Norbi április 30, és Réka március 15.

Na és hogy a negyedik se maradjon ki a sorból karácsony előtt ment el 20-án, így őt se felejtjük el az tuti. Azt már nem is ecsetelem hogy Zoltán lett volna, apum és a tesóm után. mind ketten meghaltak. apu december 17-én ekkor tudtam meg hogy a baba sem él:(

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1
 
 


Igen....én is mindig nézem.Nekem pl szept 13án volt + először a tezstem...erre most úgy alakultak a ciklusaim,hogy 2szer is 13án jött meg....ez véletlen lenne??!!!!

Egyik unokahugom is dec27,de lehet ezt tudod :lol:

Mi is gondolkozunk h az apja után kapja a nevét,mármint a férjem után....de még nem döntöttem el h ez jó ötlet e...

annus11
 
 


Ja és a következő dologgal fogom az uramat meggyőzni....ha az első fiú...és megkapja az apja nevét,akkor ha lezs még egy fiú...milyen nevet adunk neki????Akkor az olyan megkülönböztetett.Rosszul érezném magamat a 2.fiú elnevezésénél....Egyébként szép hagyomány!

annus11
 
 


annus nekunk a 21e a legnagyobb datum az eletunkben.akkor jottunk ossze es a hazasagink is 21e.
Azert a parom nem anyira rosz ebben mondjuk en sokkal jobb vagyok datummegjegyzesben.

gabi nekem a doki azt mondta 6 honapig mehet egyhuzamban a closty,de neem mar csak 1 van hatra.

Kép
monyo83
 
 


Luna: nem ismerem egyiket sem. Nekem eddig csak az éves rákszűrés volt, de akkor mindig egy a dokihoz mentem.

Csajok! Megint tanultam valami újat! ;) Még annyit hozzátennék,hogy az esti azért is jobb,mert utána alvás jön (persze nem egyből! :D ) Szóval vízszintesben van a test és pihizik, ez pedig segíti a haladást. :)

Met újrakezdés 2011.10.13

KépKép

Kép
napvirág
 
 


Monyo, engem is beírsz a táblába?
2008. április - 12 cn - 2x1 - PCO - uh 04.22

Köszi! :)

Met újrakezdés 2011.10.13

KépKép

Kép
napvirág
 
 


Kép

Kép
monyo83
 
 


monyo akkor jó, még van 3 ciklusom ezen kívül. Hát remélem azért addig nem kell várni
mondjuk 3 hónapnál tovább sosem szedtem clostyt mert addigra mindig babás lettem.

Én közben megfőztem, fincsi lecsós csirkét, tarhonyát, meg rizst.

Annus igen tudom, hogy Judit kislánya is akkor született:)

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1
 
 


na osszedobtam egy kis tortat,magunknak nem csinaltam volna de hat jonnek anyosek csak meg kellene valamivel kinalni :lol:

Kép
monyo83
 
 


Huha!Na lés milyen torta?Bizti fincsi!Imádok tortát sütni...na meg enni :lol:

annus11
 
 


bananos torta,meg nem toltottem be csak elkeszitettem a dolgokat hozza.a banan gyorsan megbarnul ezert minel kesobb toltom be annal jobb.
hat en nem szeretek sutni foleg maganak nem,szakmai artalom.

Kép
monyo83
 
 


Na!Tán cukrász vagy

Én imádok sütni-főzni!Bármi ami a konyhában van...olyan vagyok mint a Jóbarátokban Mónika.Rend és tisztaságmániás illetve imádok főzni :lol:

annus11
 
 


ja,cukrasz vagyok Kép
de nem igazan szeretem csinalni,mondjuk ezt ellensulyozza azt hogy allitolag van tehetsegem hozza.

Kép
monyo83
 
 


:lol: ez jó!
Jaj én imádnám...gondolkoztam már h pályátmódosítok...addig meg marad a családnak a sütés főzés!!!Most almás pitét akarok csinálni,vagyis ha visszajöttünk vasárnap...imádom!

annus11
 
 


annus az elejen meg mondjuk en is szerettem csinalni(egy kicsit)mostmar nem.
Persze szoktam itthon csinalni rendelesre tortat de csak az anyagiak miatt.

Kép
monyo83
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?