Új privát üzeneted érkezett!

Egyébként nálunk is lesz ebéd a keresztelő után, kerti partit tervezek. Bár sokan enm eleszünk mer ta férjem rokonsága Emma keresztelője miatt sem utazott fel Pestre, még a nagyszülők sem:( De van aki étterembe meg yutána, mi ezt nem tudjuk megfinanszírozni.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!
Leültem, a fórum elé, de Zizivel az ölemben, na két kézzel neki esett a klaviatúrának, közben fel-fel pillantott a monitorra, hogy ellenőrizze mit ír :D Mindenesetre ezt üzeni nektek:

cvf5v 99g6zéééá
űá -. hhhnnj97sw4gtg7glö, -Axssxd f66555555555FRKJK U UJZT V6H6

:lol: :lol: :lol:

Keresztelő
Viki! Mi is a pestújhelyi templomban szeretnénk kereszteltetni Zitust, azt hiszem említettem is, hogy ott volt az esküvőnk két éve. A papunkat sajnos már áthelyezték onnan. Nagyon kár mert írtóra bírtam, velemkorú, copfos rockerkülsejű figura, még a lőrinci templomból ismerem, amikor ott laktam. Aztán áthelyezték ide és mi is épp ide költöztünk, az esküvői beszéde is annyira jó volt, mindenkinek nagyon tetszett, pedig a vendégek többsége nem volt hívő. Ti kivel beszéltetek?
Mi még nem mentünk be, szerintem majd csak a költözés után. Májusban szerettem volna a keresztelőt, de így már valószínűleg nem fog beleférni, így gondolom júniusban lesz. Nektek mikor? És mise keretében, vagy külön? Én mise keretében szeretném, az biztos. Már csak amiatt is, hogy nálunk olyan pici a család, hogy kongana a templom, ha csak mi lennénk ott. Meg mise keretében, pontosabban utána, egyszerre több gyereket is szoktak keresztelni, így sokkal hangulatosabb szerintem.
Manó! Református templomban nem veszik olyan szigorúan a szülők előéletét, katolikusban már inkább (a pestújhelyi katolikus amúgy, bár itt pont lazább a plébános). Vicces lenne, ha együtt kereszteltetnénk a lurkókat. :D Mi is a barátnőméket szeretnénk felkérni keresztszülőknek, de eddig még nem volt rá alkalom, hogy szóljunk. Gondolom elvállalják, mert ha ne adj' Isten még sem, akkor fogalmam sincs kit kérhetnék fel mást. Én vagyok az ő gyerekeinek is a keresztanyja, úgyhogy biztos nem fognak nemet mondani.

Ez a hányás dolog rémesen hangzik, nem is tudom mit csinálnék hirtelen. Először is frászt kapnék az tuti. Aztán jöhetne az öltöztetés-takarítás.

Viki! Neked akartam még írni, hogy, ha szeretnél várni még egy hónapot a hozzátápival, miért nem teszed? Mi baj van azzal, ha hozzá kell pótolnod fagyasztott tejjel? Végülis ezért gyűjtögetted nem? És még vissza is állhat a tejmennyiség, ha picit sűrűbben cicire rakod. Szerintem. Vagy már te is várod, hogy adhass Bencének zöli-gyümit? :wink:

Amúgy két napja én is elkezdtem adni Zizinek egy-két kanál őszilevet. Ezt javasolta a védőnő, ahogy sejtettem. Azt mondta egy hétig levet adjak neki, és után jöhetnek a pépek. Van még sütőtök levem, az lesz a következő, aztán pépben is a sütőtökkel fogok kezdeni. Elgondolkodtam, amit Ágnes írt még asszem, hogy jobb előbb a zöldség és utána a gyümi. Meg a gyümik savasak, a sütőtök meg nem, így hátha szívesebben elfogadja majd. Írtátok többen is, hogy nagyon szeretik a babák. Egyenlőre úgy tervezem, hogy két étkezés között kap néhány falatot, aztán majd meglátjuk.
Nálatok mennyi idő után váltott fel egy étkezést zöli-gyümi? Mondjuk azt elhatároztam, hogy ha törik ha szakad, előtte mindig cicire rakom (fél éves koráig), még ha csak pár percre, akkor is. Szeretném addig szoptatni amíg csak lehet. Mert a jelek szerint nem nagyon akar visszaállni a tej, két héttel ezelőttire. Több lett egy picit az elmúlt pár napban, de sok tápszert kell mellépótolnom. Előtte 50-100 között volt naponta, most 200. Ez van, 2/3 részben még most is anyatejes.

Kép
Kép
tusimi
 
 


Pestújhelyi templom katolikus Manó. Én nagyon szeretem, szép világos, hangulatos. Eddig még csak telefonon érdeklődtem, ma megyek be időpontegyeztetésre, úgyhogy még nem tudom mikor lesz. Nálunk elég faramuci a helyzet, mert a férjem és családja egyáltalán nem hívő, senki sincsen megkeresztelve (eredetileg zsidók, de azt sem gyakorolják). Nem tudom, hogy misével együtt kéne-e, nem tudom Benő elég türelmes lenne-e. Nem vagyok benne biztos.

Tusi: azért kell elkezdenem valószínűleg, mert a délutáni kajához is kellene pótolni már és ha ahhoz is anyatejet adok, akkor nagyon hamar el fog fogyni a fagyasztott. Lefejni most már csak 2-3 naponként tudok (reggel még elég sok van), úgyhogy nem tudom olyan gyorsan pótolni, amit elhasználunk. Ezért gondoltam, hogy délután akkor kap a szopizás mellé egy kis zöldséget/gyümit.

Nekem azt mondta a védőnő és több helyen is azt olvastam, hogy előbb kell gyümivel/zöldséggel kínálni és utáni szoptatni.

Kép
vargaviki
 
 

 
 

Sziasztok!


Most csak egy mondat és jövök később.

Viki
A katolikus keresztelő szertartás tudtommal negyed óra. Úgy illik, hogy a család ott van az előtte levő misén is. A babát elég csak a szertartásra vinni. A család alatt a meghívottakat értem.

A többi írásra is reagálok majd. Most mennem kell.
sziasztok,
Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Kép

Kép
vargaviki
 
 


Viki! Azért gondoltam, hogy előbb ciciztetem, hogy kiszívja, amit lehet. Mart, ha előbb megetetem és jóllakik, akkor után valószínűleg nem fog cicizni. Mindegy, majd megkérdezem, meg én még jó ideig csak két etetés között adok neki gyümit, nem helyett.

A miséken nem szokták "benntartani" a piciket, általában egy külön helységben vannak a keresztszülőkkel, és csak a mise végére a keresztelőre jönnek be. Illetve van olyan, ahol a mise után keresztelnek kb. 10 perccel. A templom környéke amúgy is olyan szép, parkos, ha jó idő van, ott el lehet lenni a picikkel. Egyébként nekem is nagyon tetszik az a templom, valóban világos, nem túl nagy, takaros, családias hangulatú.
Majd írd meg légyszíves, hogy mit sikerült megbeszélned, mert nekem is el kell mennem valamikor egyeztetni.

Kép
Kép
tusimi
 
 


Most látom csak, hogy 11 nap múlva 5 hónapos a kisfiam! Te jó ég!! Irtóra repül az idő...

Kép
vargaviki
 
 


Viki! Én úgy tudom, hogy ha el akarod választani a babát, akkor kell szopi előtt kínálni a gyümivel, de ha csak hozzátáplálsz, akkor szopi után. És nekem azt mondták többen is, hogy célszerűbb délelőtt próbálkozni az új dolgokkal, mert ha esetleg nem bírja a baba, akkor ne éjszakára legyen gond.
Vendég
 


Sziasztok!

Nálunk evangélikus keresztelő lesz, ott mindíg a gyülekezet előtt van, misével egybekötve. Nekünk Emmával úgy volt hogy kb a mise első 10 perce után volt a keresztelő, aztán Emmával anyukám meg a férjemmeg a szomszéd néni hazamentek, mi meg maradtunk a mise végéig. Ezt meg szokták engedni, nem ciki, inkább mint ott sírjon a baba.

Kaja: Ha csak azért akarjátok adni mert nem lakik jól a szopival akkor tényleg lehet szopi után kínálni. De amúgy nyugodtan lehet szopi előtt, és általában a könyvek ezt szokták javasolni, mert ha szopival valamennyire is jóllakik nem biztos hogy elfogadja az új ízt.

Ha nem adtok nekik sokat akkor ha először adjátok a hozzátápit is el fogja fogadni utána a szopit. Kivéve ha már majd úgy belejön hogy annyira ízlik neki és teljes adgot kér. :lol: Berti most vágott be egy üveg almás-banános csirkét, nagy ínyenc a fiú. Beleöntöttem neki a lefejt tejet is azt a kemény 40 ml-t :roll:

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Zizi fanyalog, de azért nyeli az őszilevet. Az első falat után nagyon fancsali képet vág, aztán mégis nyitja a száját a köv. kanálnál. Aztán pár falat után szorosan összezárja a kis száját :D Ez most a 3 nap tapasztalata, eddig minden oké, nem is akarok belelapátolni egy fél üveggel. Ő szerintem fogja bírni. Látom rajta, hogy érdekesnek találja a dolgot. De én két etetés között adom félúton, tehát inkább játék jellege van, mint evészet.

Kép
Kép
tusimi
 
 


Lafienak teljesen igaza van Viki, még annyi, hogy miután neked du. fogy el a tejed, tök rendben van, ha du adod!!!! Védőnő mondta nekem is. Nálunk is így van már két hónapja.

Kép
nyafi
 
 


Sziasztok!

Mona, remélem minden rendben lesz Kicsi Miluval! Nagyon szorítok értetek, és tényleg nagyon ügyes csaj vagy! Milunak is külök egy nagy hatalmas cuppantós, hogy mielőbb meggyógyuljon!!!!

Manó, keresztelkedést tesómék is Kunhegyesen oldották meg, mert ott nem gáz ha a szülők nincsenek, és nem volt templomi esküvő. Mi is ott akartuk BArnit, de nem jött össze, mert akkor korházban voltunk. :-( Mondjuk apja sincs megkeresztelve, és nem is repdesett az örömtől. Ő nem akarja, végülis valamilyen szinte igaza is van, így már én sem nagyon akarom. De biztos szép lenne, ha egyszerre lennének keresztelve. NÁlunk bográcsparti szokott lenni, vagyis tesóm lurkóinál:-)

Viki, mi ma voltunk ringatón Gyömrőn a barátnőmmel, nagyon szupi volt. Barni nagyon megvolt illetődve:-) Utána náluk játszottak a fiúk. Jól elfáradtak. Balázs alvás időben lett volna, de egész jól bírta:-) Aztán a barátnőméknél a két töki miatt nem aludt, végül kimentünk , és mint akit leütöttek:-)

Anika, számold ki hány százalék:-) eddig 50ml tejpép, és 60ml tápszer lett beleerőszakolva:-)
Este nem akart nagyon szopizni, 20ml gyors kifejtem, megette, aztán megnéztem a tápot megeszi e, nem akarta, de a végére jól belejött, így a 60ml bekanalazta. Persze ugyanúgy kelt szopizni

:twisted: ugyhogy nem fog semmit kapni, ha így is ugyanúgy kel:-)(, csak kíváncsi voltam. Mivel ő elalszik 9- 1/2 10 között, és kel enni, 1-kor, 4-kor, és 6 kor ébresztő. És persze minden kelésnél kajál :roll:

Na megyek, mert jó volt ez a csavargás, de a melót nem csinálta meg helyettem senki!!! :evil: :evil: :evil:

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Tusi: voltam a plébánián. Jó lenne , ha ti is jönnétek velünk keresztelkedni! Csütörtökönként lehet bemenni du. 4 és 6 között bejelentkezni. Aztán néhányszor kell menni beszélgetni és azután van a keresztelő. Nekünk vagy június 1-én vagy 8-án. Ti is jöhetnétek akkor :). A káplán jövő héten van, aztán két hétig nem, úgyhogy érdemes jövő csütörtökön elmenni. A keresztelőn több gyerek van (max 4) és vasárnaponként a mise után van fél 12kor. Mi az első beszélgetésre 30án megyünk délelőtt.

Köszi mindenkinek a kajás tanácsokat!

Kép
vargaviki
 
 


Sziasztok!

Elkészítettem a táblázatot, mindjárt el is küldöm.

Hozzátáplálás
Úgy látom lassan egyedül maradok, de én nem akarok neki semmit sem adni 6 hónapos koráig csak anyatejet. Az én gyerekorvosom azt mondta, hogy ha van tej, akkor semmi mást ne adjak, így Apor még nem kóstolt meg semmit.
Tusi
Még helyre állhat a mennyiség, mert egy hónappal ezelőtt azt hittem, hogy ki kell fagyasztani tejet a hűtőből, végül nem kellett. Sokszor adtam Apornak enni, és minden evés után fejtem. Apor keveset tudott enni és én kb. 10 ml-t fejtem. Hamarabb is lett éhes. Aztán helyreállt.
Tegnap alvás előtt 140 ml-t fejtem le.

Keresztelő
Én szerettem volna, ha Apor református lesz, de a férjem ragaszkodik a katolikus valláshoz, és ő győzőtt. Minket sem kereszteltek meg sajnos. Helyesebben engem és a testvéremet. A férjem viszont katolikus. Én örülök, hogy Apornak lesz keresztelője, el sem tudnám képzelni, hogy ne legyen. Én is szeretnék utólag megkeresztelkedni.

Viki
Szerintem ne táplálj hozzá addig, míg van tej a hűtőben és szoptassál sűrűbben.

Nagyon aranyos Berti. Asszem akkor magasabb az Apornál. Apor 69 cm. A 68-as ruhák egy részét még tudjuk hordani, de már kellett vásárolnom 74-seket.

sziasztok,
anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Kép

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Jut eszembe legközelebb a táplálást át kell írni, sok helyen vegyes táplálásra.

Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Anita: én is ma egész nap azon gondolkodtam , hogy megpróbálom gyakrabban szoptatni. Egyszer már próbáltam néhány napig, hogy két és fél óránként etettem, de nem lett több tej. kevesebbet evett etetésenként (nem volt olyan éhes), így a nap végére nem evett többet , mint egyébként és nem is lett több tej. Asszem három napig próbáltam. Viszont asszem megint megpróbálom és lehetőség szerint fejni is fogok. Hátha. Most eléggé megemelkedett az adagja. 900 g körül eszik, de alig hízik. Nőni nagyon nő meg szépen néz ki.

Kép
vargaviki
 
 


Már többször észrevettem a táblázatban, hogy csak nálam volt EDA. Mondjátok, hogy csak az oxytocin erősítette fel annyira a fájdalmaimat és nem vagyok gyenge vacak, aki nem bírja ki érzéstelenítő nélkül!!!! :D (megjegyzem EDA-val is fájt, görcsölt, csak nem a pocim, hanem a derekam...)

Kép
vargaviki
 
 


Viki

Szorítok, hogy sikerüljön még szoptatni!

Nekem megindított szülés volt, burokrepesztéssel és nem voltak rendes fájásaim, emiatt kaptam oxitocynt. Nekem még akkor sem fájt, mert nem volt hatása, és órák múlva meggyorsították a cseppeket.
Iszonyatosan fájt, egyáltalán nem érzékeltem szinte a külvilágból semmit. Úgy tudom oxytocinnal jobban fáj. Én iszonyatosan szenvedtem, de az EDA-tól valamiért irtóztam. Magam sem tudom megmagyarázni, hogy miért.
Emlékszem, hogy a szülésznőm mondta, hogy örüljek, hogy fáj, mert erre vártunk és előbb megszületik a kisbaba. :)
A másik, a tolófájások alatt, mikor az orvosoma zt mondta látom a haját és a következőből meglesz, az hihetetlen erőt adott.
Jaj, és az első amit láttam belőle az a lila talpacskája volt. :)


Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Jó estét:)

Látszik hogy a férjem elutazott, így itt kukorékolok alvás helyett.

Era!

Csak Kunhegyesen nincs evangélikus templom, csak református. És ha már Emma evangélikus meg én is, hát ne legyen Berti semmás. Ha a férjem unokatesója mellett döntöttünk volna lehet ott lett volna, de Szolnokhoz tartozik akkor is.

Bertinek azért segít a pép, azóta csak 1x kel enni 1 körül és 1x nyöszörög 5 körül de akkor nem éhes.

Anita!

Ha bőven elég a tejed akkor simán kivárhatod a 6 hónapot, persze, lehet én is így tennék. De őszintén szólva én éjjel pl tuti nem szoptatnék 6x azért hogy csak tejes legyen, tehát ha már annyira kevés hogy sokszor kel, akkor tuti pótolnék. De nálatok nincs ilyen gond.

Viki!

Nálam is volt EDA. De későn ért be a dokim, így elég furán sikerült, mert én Emmával nagyon megszenvedtem fájdalomcsillapítás nélkül kb 16 óra, iszonyú volt. Így eleve olyan orvost kerestem aki ő maga ad be EDÁT, előre tisztáztam EDÁS szülést akarok. Erre elfolyt a magzatvíz 3-kor hajnalban, felhívtam, mondta menjek be a kórházba, kérdezte fájok e mondtam nem. 4-kor kezdődtek a fájások, de csk enyhén, én a dokit nem hívtam többet, mondták ha beindul rendesen szólnak neki. Fájosgattam nem annyira vészesen kb 6-ig, akkor előkésztettek, amitől brutál módon beindultak a fájások, és 7-kor már a falat kapartam, de a mellékhelységben. A dokim az ügyeletes szülésznő ezért úgy tájékoztatta hogy beindultak a rendszertelen fájások, de ráér. 7-kor már üvöltöztem, telefonáltunk a dokinak de így csak 8-ra ért be, na az az egy óra szörnyű volt, benézett nagykabátban az ajtón én meg köszönés helyett : EDÁt akarok :lol: Elrohant, átöltözött, hozta de addigra már 1/2 8 volt és mondta hogy már annyira előrehaladott hogy nem biztos hogy beköti, mondtam neki ne csinálja ezt velem, erre bekötötte 2. szúrásra mert már annyira fájtam hogy nem bírtam gömbölyíteni, de már nem mert teljes adagot beadni, mondta hogy enyhít de nem érzéstelenít el teljesen. Így vissszament kibírható szintre a fájás de végig fájt. Végül 10:40-re lett meg Berti . Na ez az én EDÁm története, őszintén többet vártam tőle, de hát akkor abban a pillantaban az a ksi enyhítés is jól jött. És én labdán ültem bekötött EDÁval , ebből is látszik hogy csak kis adagot kaptam.

Anita!

Berti is 69 cm és 7530 gr körül van, csak hosszú keze lába. Mindnet kézben és lábban nőtt ki kicsi korától kezdve. A férjem ilyen,neki az XL-es pulcsi bőven jó, de hogy rövid az ujja az tuti.

Na megyek fürüdni, fejni, csak vártam a sterilizálót.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Mona!

Nagyon sajnálom a rossz híreket! :( Sok erőt, és optimizmus kívánok Nektek, és szorítok, hogy minél előbb meggyógyuljon Kicsi Milu!

Engem is aggaszt ez a nem hízás. Ma az egyik anyuka 3 hónaposnak nézte Lizit a babaúszáson, holott mindjárt 6. Holnap felhívom a védőnőt, hogy hozzon tejpépre receptet, lehet, hogy esténként azt fogok neki adni. Attól hízott rengeteget a Lizivel egyidős kisfiú is: 2 hónap alatt 2 kilót, az anyja is azért iratta fel, mert nem hízott rendesen. Pedig Anika én is 6 hónapos koráig csakanyatejet akartam neki adni, de végülis mondhatni majdnem csak azt adok, mert délelőtt adok neki szopi után egy fél üveg gyümit, zöldséget, és csak az íze kedvéért, nem kiváltásként. Eddig alma, sütőtök, vilmoskörte volt, holnap megint vmi zöldség jön, talán krumli, vagy sárgarépa. Egyébként nekem mindent jóízűen bekanalaz, lehet, még többet is enne fél üvegnél, de még nem próbáltam, és adtam már szopi előtt is, nem volt gond a sorrenddel. Ma reggel pedig rekordot szopizott: 180-at, legalábbis mióta mérem (ápr.1. óta), korábbi adatokat nem tudok, akkor csak a súlyát mértem kb. hetente. Ja, és képzeljétek, megtaláltam az én etetési naplómat, pár naposan minket már teáztattak, 3 hónaposan pedig már egy csomó zölséget, gyümit megkóstoltam. :lol:

Képzeljétek, ma az úszáson volt egy csaj, aki csinált víz alatti felvételt, így Lizi 2. merülése fel van véve, a 3.-ról pedig fotót csinált. Az első még szombaton volt, azt én örökítettem meg egy fotón. Vicces, hogy véletlenül fel van véve eddigi mindhárom merülése. Egyébként én sem hiszem, hogy örökre megmarad ez a reflex, csak azért, mert most merülgetnek, valahogy nem logikus. Én csak azt szeretném, hogy ne féljen a vízben, ne úgy, mint a párom keresztfia, aki 3 évesen is csak a legkisebb bébipancsolóba mert belemenni, és ott is szinte rettegett. Látszik, hogy az anyja is fél a víztől, teljesen átsugárzza rá az összes félelmét. Pl. a macskáktól is fél, mert az anyja is. Na jól elkalandoztam.

Még vmi. Ma levágtuk a tarkójánál megmaradt utolsó kis bébihaj tincset, mielőtt teljesen kikopna, pedig akartam várni féléves koráig. A többi helyen már új haja van, ami kicsit világosabb. Mibe érdemes egyébként eltenni? Én olyan kis zárható tasakra gondoltam.
Apropo. Az én hajam is hullik rettenetesen, ráadásul hosszú és göndör is, mindenhol ott van. Legfőképp a gyerek markában sokszor. Én már azon sem csodálkoznék, ha evett is volna már belőle... :oops: Vki talált már erre megoldást?

Era! Nekem Lizi nem tud előre dőlni a hintában, mert ott felfelé áll a lába, és úgy túl nehéz lenne neki, csak olyan helyen dől előre, ahol vízszintes a feneke. De imád benne lenni ettől függetlenül.

Viki! Igazából nekem is sokat alszik kint babakocsiban a gyerek, napi 2-3 órát, plusz 1-2 óránt bent, nem is itt a bibi, de én akkor örülök, ha gyorsan bent megcsinálom azt, ami kimaradt, plusz eszek, ilyesmi és azzal is rendesen elmegy az idő. Igazából az időbeosztásodat irigylem, szerintem Lafie is vmi ilyesmire gondolt.

Na, megyek, nagyon fáradt vagyok, mert már 1000-rel készülünk az utazásra. Főleg én ugye. Mosás, vasalás, stb., mivel szombat de. indulunk. Remélem, minden szupi lesz, és az idő is kellemes, napos. Mást nem kívánok. :lol:

Drienn

Kép
drienn77
 
 


1/2 9 volt persze mire bekötötte :oops:

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Én uram is elutazott, ezért netezek ennyit. :)
Na de most már elmegyek aludni!!!!

Nem tudom, hogy az időbeosztásom-e a jó. Inkább szerintem azért jutok ki a kertbe, mert azt jobban szeretem csinálni! És mindig arra gondolok, hogy "ó, kimegyek egy kicsit, vasalni lehet sötétben is". Aztán persze nem vasalok este, mert hulla fáradt vagyok :D . Meg pl Benővel jól el lehet lenni úgy is, hogy közben csinálok valamit. Pl vasalok és közben előttem fekszik a játszószőnyegén én pedig énekelek és bóhockodok neki. Ugyanez főzésnél, felmosásnál (ilyenkor mondjuk az utazóágyban van).
De az is igaz, hogyha reggel eldöntöm, hogy ma mikor mit csinálok, úgy sokkal könnyebb. Meg hát az sem hátrány, hogy a fél 7-es kelés után már nem fekszünk vissza, így van egy csomó idő délelőtt. BEnce ilyenkor nagyon nyugodt, órákig elvan a játékokkal.

No most már tényleg megyek aludni!!! Jó éjt mindenkinek!

Kép
vargaviki
 
 


Sziasztok,

Huh, KicsiMilunak sok energiát és remélem mihamarabb meggyógyul.

Vargaviki, EDA. Én nem vagyok a tábliba (már úgyis olyan pici az adatoktól ;) ) de kb én 7-8 EDAt kaptam...

Gyönyörűek a fotók.

Csikken

KépKép
Kép
csikken
 
 


Megint túlkukorékolok mindenkit. :-)
Manó, tesómék a katólikusba mentek, mi is azok vagyunk. Vagyis az én rokonságom. Azuramnál senki , szóval... így nem igazán akarják ők. A dédim persze teljesen kiakadt, mindenáron szeretné, hát nem tom, nem nagyon van kedven erősködni ezen.

Viki, ez annyira ismerős:-))) csináljunk meg minden mást vasalás helyett, aztán este én is hulla vagyok hozzá:-) aztán reggel jön a drágám, hogy Era vasalsz egy inget, meg egy nadrágot:-)

Anika, én sem akart mást adni, de ha óránként kel, kicsit másképp látja az ember:-) na de tegnap hiába tömtem, ugyanúgy kelt a kis piszok. Ugyhogy marad a szopi egyenlőre. Valamelyik nap az apja dugott a szájához banánt és nagyon ráccuppant:-) Na ma kíváncsi vagyok kel e 1 -kor , a teljesen megbolygatott nap után:-) Lehet nálunk is az a baj, hogy napközben sokat alszik... a bánat tudja, de én is örülök, hogy tudok haladni...
Na megyek még befejezem a takarítás(mivel drága jófej uram reggelre hívott ide egy hiteles nőt:-(), meg szülinapi pancsi van az első franciánknak. Közben 9 éves lett míg irogattam, megyek felköszöntöm :lol: :lol: Már elkészítettem a tortáját, délelőtt szülinapi partizunk. Aztán megyünk anyuékhoz Madarasra.

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Viki!
Szerintem csak az oxytocin erősítette fel annyira a fájdalmaidat, és nem vagy gyenge vacak, aki nem bírja ki érzéstelenítő nélkül! :wink: Így jobb? :D Nem lehet mindenkinek olyan mákja, mint nekem, hogy két óra alatt megszül. A 2 óra nekem is durva volt (bár nem tudhatom, hogy a másnak mennyire fáj), de két órát ki lehet bírni. Ha ez ment volna tizenóráig, én lehet hogy egy kalapácsért könyörögtem volna, hogy kólintsanak fejbe vele, hátha átalszom a nehezét. Tényleg! Ilyet miért nem lehet csinálni :lol: Mennyivel könnyebb volna mindenkinek.

Szívesen kereszteltetném Zitust Bencével együtt! A júni 1. azért szimpi, mert épp aznap lesz Zitus fél éves, a júni 8. meg azért, mert akkor több időnk lesz a költözés után pakolászni, hogy tudjunk egy kis vendégséget rendezni itthon. Meg is beszélem a dolgot este a férjemmel.

Amúgy tiszta ideg vagyok most a költözés miatt, mert már minden bank készen áll arra, hogy folyósítson szűk 1-2 hét alatt lemehetne az egész, csak az otp sz*rakodik, ahol a régi panellakásunknak van 1 millió hitele, amit a vevőnk bankja vált ki, mert az otp-nek minden papírt 1 hétig tart kiadni, ami más banknak 5 perc alatt megy. Szó szerint értsétek. Így viszont csúszhat minden. Mindegy, lesz ahogy lesz, legfeljebb nem csiszolunk parkettát az új lakásban...

Viki, neked akartam még, hogy a sűrűbb etetés nekem sem jön be olyan szempontból, hogy Zizi sem éhes, de ő még 3 óra múlva sem, legalább 3,5-t kell várni. Rossz, mert ma is 8kor evett először, így 3 óránként kéne etetnem, hogy este 8g kijöjjön az 5 etetés, de már most látom, hogy nem fog menni. Az első szopinál még elég sok tejem van, így 12 előtt nem sok esély van rá, hogy megéhezzen, és az még csak a második etetés lesz ma.
900-t eszik a kis Bendő! Zizinek kb. 650 a napi adagja. Elég kevés, de neki sosem volt több, nem tudok többet beletömni, legfeljebb, ha tölcsér tennék a szájába... De én sem aggódom, igaz a hízása lelassult 3 hós kora óta, de a fél kiló/hó így is meglesz. Azontúl szép, formás kisbaba, olyan hurkás combikkal, hogy úgy kell keresni a kis nuniját a hurkák között :D
Én a tej problémával 5 hetesen néztem szembe először (te vagy a nyerő a majd 5 hónappal), és akkor én is fejtem minden szopi után (sokszor csak pár csepp jött), és amit aznap összegyűjtöttem, azt kapta este. Ha nem volt elég, akkor jött a fagyasztott tej. Jó, mondjuk, akkor 30-40 miliket kellett még csak pótolni, Bencének ennél jóval több kell mostmár. Reggel mindkét mellből szoptatsz? Mert nekem a reggeli első etetésnél nagyon sokáig elég volt egy cici, és olyankor a másikból fejtem valamennyit, ami nem hiányzott a következő etetésnél, este viszont nagyon jól jött.
Ennyit tudok. De ha elkezded Bencét gyümiztetni, akkor sincs semmi, 5 hónapos koráig milyen szépen szoptattad, meg még fogod nyilván sokáig.

Kép
Kép
tusimi
 
 


Sziasztok!


Manó
Elég gyakran kel szoptatnom éjszaka, általában hajnaltól reggelig 3-szor. Nem igazán értem, tej van bőven, szerintem visszaaltatja magát és éhes marad. Ma éjjel nem, de előtte 3 napig 9 órát aludt egyhuzamban. Apornál ez nagyon változó.

Drienn
Mit jelent nálatok a nem hízás? Mennyivel született Lizi és most mennyi kiló? Fog duplázni fél évesen?
Jó utat nektek! Biztosan tetszeni fog Alsópáhok.

Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Viki, még azt is akartam, hogy nekem nagyon bevált, hogy Zizi utolsó etetése után kb. 3 órával, mielőtt még én is lefekszem (kb 11kor) lefejem minkét mellem, és ahhoz gyűjtök másnap, amit este odaadok neki. Ez nálad is működne szerintem, mert Bence is szépen átalussza az éjszakát, így reggelre lenne megint bőven tejed. Olyan ez a mellnek, mint egy plusz etetés.



Anika!
Szerintem ezzel szinte mindenki így van, hogy ha volna bőven teje, nem adna mást neki közel fél éves koráig, de ez a kiváltság sajnos csak kevés babának adatik meg. De 5-6 hónapos korban viszont kell már más is, addigra elfogy a magzati vastartalék, amit az anyatejből már nem lehet pótolni. Emiatt a mi körzetünkben nem szokták ajánlani, hogy várjuk meg a 6 hónapot, de sok helyen meg a 6 hónapot ajánlják.

Nekem is hasonlót mondott a dokim, hogy "látom a haját, és még 2 fájás Márti, és meglesz". Mire én magamba, még kettő?!!! :shock: Beledöglök - gondoltam, a következőbe mindent beleadtam és sikerült kitolnom.. Azt a megkönnyebbülést...

A felnőttkori keresztelkedés, nagyon felemelő dolog. Viszonylag ritka. Azért is nagyon szép és jó (főleg, ha valaki meggyőződésből szeretné), mert az egyház szerint az ember megtisztult az egész életében elkövetet bűnöktől, tiszta lappal indul, mint egy újszülött :D Olyan érdekes, például van egy ismerősöm, aki 10 éve! próbálkozott a férjével, hogy legyen babájuk és nem jött össze semmilyen módon. Mire odaállt a keresztvíz alá, már terhes volt. Tündéri kisfia született, mostmár 6 éves :D



Manó, Banyus
! A húgomat is Kunhegyesen keresztelték anno, hiába no, Kunhegyes tényleg világváros. :lol:

Azon gondolkodom, ahogy írjátok, hogy mennyire nyelik a tejpépeket a manók, hogy én mit fogok adni Zitusnak helyette? Merthogy ugye tejallergiás (a doki szerint). Ezeknek a pépeknek is van valami speckó változata, mint a tápszernek? A tápszeren is gondolkodtam, hogy meddig adhatom neki, márminthogy mennyi idős koráig fog jóllakni vele... :? Ne felejtsem ezeket megkérdezni legközelebb az orvostól.


Drienn!
Hogy lehet a macskáktól félni?! :lol: :lol: :lol: Nem is értem. A gyerekek pedig alapból imádják őket. Nálam ez genetikai, én menni is úgy kezdtem, hogy elindultam nagyanyámék macskája után :) Természetesen ez is Kunhegyesen történt :D
Nekem is nagyon hullik a hajam szörnyű, utálom, mindenhonnan a hajam szedegetem össze. Nem lehet ellene szerintem semmit sem tenni. Mindennap alaposan kifésülöm, hogy kiszedjem a hullani készülő hajszálakat, meg feltűzöm, illetve hajpántot használok. Evvan, gondolom majd elmúlik idővel.
Ezzel kapcsolatban akartam még Babucinak hogy neked nem állt le a szőrnövekedés a terhesség alatt? Nekem kb. fél évig nem kellett gyantáztatnom sehol, annyira leállt (pedig amúgy havonta járok), és olyan selymes volt a bőröm mint a babapopsi.
Tényleg, bőr!
Lányok nektek is ráncosodik a bőr a ciciteken? :cry: Képzeljétek nekem, most a szoptatás alkalmával elkezdett. El vagyok keseredve. Ez volt az egyetlen testrészem, amivel teljesen meg voltam elégedve, és arra számítottam is, hogy a formájának nem tesz túl jót a szoptatás, de hogy a bőrömnek sem, azt nekem nem mondta senki. Most kenegetem ezerrel, de látom rajta, hogy nem olyan szép feszes a bőr, mint előtte. Vagy azért van mert vén vagyok...? :cry:

Anyám, mennyi olvasnivalót írtam nektek :shock: betelik velem az oldal, dugulok.

Kép
Kép
tusimi
 
 


Manó, azt akartam még, hogy szerintem az teljesen normális, hogy ha állni hagyod a tejed, akkor följön a tetejére a zsír, és alatt hígabb lesz. Nekem is ilyen. A tehéntej is ilyen, mármint a normális, nem az amelyik fél évig eláll hűtés nélkül...

Kép
Kép
tusimi
 
 


Képzeljétek a férjem Tóth Sándor Áldozói Zenit nevű borát kortyolgatta. Megmutattuk Apornak viccből, erre utána nyúlt és bekapta. Sajnos az már nem látszódik a képen.


Kép


Kép

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Tusi: Én 8kor etetek utoljára, utána mostanában már nem fejtem. De lehet megint ráállok. mondjuk én már 10-fél 11 körül lefekszem aludni. :)
Cici: nekem nem ráncosodik, hanem lógósabb :D. Eddig kislányos, alma melleim voltak, most egy kicsit nőcisebbek lettek. De remélem nem fognak összeesni szoptatás után!!!!! Szép melleket akarok, ÁÁÁÁÁÁ!
Nekem a kezem és az arcom ráncosabb a szülés óta. És lett egy ősz hajszálam is. :?
Tusi azt is mondta még a káplán, hogy az előkészítő beszélgetésekre is járhatunk együtt.
Szimpatikus volt a káplán, csak egy nem tetszett benne, hogy nem is találkozott még a férjemmel, de máris meg akarja téríteni!

Szőrnövekedés: nekem szülés után állt le, addig normális volt. Aztán kb 2 hónappal szülés után elmentem gyantáztatni (karom meg ilyenek), akkor mindent legyantáztunk (ott is ahol alig volt) és azóta megint nő rendesen :(. Pedig lehet ha akkor nem megyek el, még most is szőrtelen lennék :D.

tusi: én úgy láttam vannak olyan tápik, amik a nagyobb babáknak kellenek.
Ja és köszi a megnyugtatást szüléssel kapcsolatban! :)

Kép
vargaviki
 
 


Viki! Nem tudod mi a keresztneve káplánnak? Fiatalabb vagy idősebb? Mert most jut eszembe, hogy akit most odahelyeztek, őt is lőrincről helyezték át (Géza atya talán...), szóval őt is ismerem. Igaz őt csak látásból, hozzá nem jártam, meg pont akkoriban költöztem el onnan.
Járhatunk együtt beszélgetésekre, de nekünk csak az esti órák jók, Tibi 5ig dolgozik, így legesleghamarabb f6 a jó. Vagy esetleg munka előtt tehát, mondjuk 8kor kb. Hányszor kell menni kb? Mi mondjuk jártunk ilyen beszélgetésekre az esküvő előtt, vajon így is kell járnunk? :?

Kép
Kép
tusimi
 
 


Passzolom az utolsó kérdést, nem tudom, hogy kell-e járnotok. Csütörtökön majd meg tudod kérdezni.
Lehet, hogy Géza, nem emlékszem pontosan. Vagy talán Béla??? :)

Kép
vargaviki
 
 


Sziasztok!

A Csabinál nem láttam, hogy kicserélődött volna a haja. Ez azért nem baj, ugye? Mert többen írtátok, hogy teljesen kihullott a gyerek haja és utána erősebb, "igazi" haja nőtt. Én viszont nem láttam semmi nagy változást.

Keresztelő: nálunk biztos nem lesz. Ez csak akkor ciki, ha a gyerek hívő lesz nagy korára. De mivel nem így fogom nevelni, ennek kicsi a valószínűsége.

Ágnes

Kép
agnes2000
 
 


Sziasztok!

Ágnes
Nem tudni pontosan ezt még. Engem sem úgy neveltek, mégis mikor nagyobb lettem hiányérzetem volt. Én nem akarom, hogy a gyerekemnek a Húsvét a nyuszi ünnepe legyen és hogy ne tudja a Karácsony értelmét. Szóval nekem magamtól jött az igény a hitre.
Annyira nehéz ezt megfogalmazni, hogy miről is van szó. Utána kezdtem el templomban járni. 27 éves voltam az első misén. :oops:
Én szeretném, ha a gyerekeimmel nem így történne.

Az én bőröm is csúnyább lett a cicimen. Ez van. Nekem nagyon fontos volt a szoptatás. Nem féltem a mellem. Szeretek sportolni, reméljük javulni fog majd. :)

Holnap megint megyek baba klubba.
Itt van nálunk a kicsi unokatestvér. Megint lesznek közös képek.
Magyar napok vannak Temesváron. A férjem bátyja nálunk vendégül látja a mai fellépő zenekart. Szegény apor, remélem nem fognak zajt csapni éjjel. Két kisbaba van a lakásban.

Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


olyan jó nektek, hogy így tudjátok ezt az egész keresztelést csinálni. Én azt se tudom hova vinném a kölköt. Csehszlovák, sváb, zsidó vagyok, de a nagyi azt mondta, mondjam mindenkinek, hogy katolikus, abból nem lehet baj. Anyósomék jehovások, ők már letettek rólunk. Férjem ateista. Ezért úgy döntöttem, megvárom a gyerekem akar e keresztelkedni, és hogy milyen hitet szeretne a magáévá tenni. Én egyébként hiszek Istenben és imádkozok is otthon, csak nem tom, melyik vallás az igazi.

Kép
nyafi
 
 


Nyafi!

Hát ez nem semmi! :) Elég volt végigolvasni... :) Nálunk egyszerű a helyzet, mindenki katolikus, csak én éppen a keresztszülőkön hezitálok még. Na, mindegy, remélem nyárig eldöntjük.

Anika! Pontosan azt jelenti a nem hízás, hogy 3180-nal született, és most fürcsi előtt 5850 volt, pont fél kiló hiányzik a duplázáshoz, és már 10 nap sincs féléves koráig. Tehát nem fog duplázni. :) De nem izgat, mert ma volt itt a védőnő, és megnyugtatott, hogy minden rendben, ne aggódjak, nem veszik ezt szigorúan, a lényeg, hogy legyen meg a triplázás 1 évesen. Hát, kiváncsi leszek. :) Egyébként nem magától jött a védőcsaj, én hívtam, mert kértem egy tejpépes receptet, és hozott is: Nestlé Sinlac szentjánoskenyér alapú, a legtöbb allergiát kivédi. Biztos, ami biztos legyen nálunk, mert már megint megjött, immáron negyedjére, és megint reklamál a cicimen. Ráadásul pont holnap utazunk is, nagyon nem hiányzott! :cry:

Még vmi. Hívtam a Fabula etetőszékeseket, és azt mondták, hogy holnap kint lesznek a Hungexpo területén az "A" pavilonban, mert kismama börze lesz. Lehet, hogy így megkímélnek minket egy csomó mászkálástól, ha mindenki ott lesz?! Az jó lenne!

Na, dugulok. Valószínű már csak a tábor után jövök.

Drienn

Kép
drienn77
 
 


Segítsetek légyszi! Konkrétan semmit nem eszik meg, ami nem ciciből, vagy tápiból van, pedig már fél üveg bébiételt is volt, hogy megevett. Nem tom asszem, mi kihagyunk pár napot. Lányok ötlet??? Ja és jön a foga. Néha olyan keservesen felsír, hullik a könnye, meg piros a feje. Lányok mondjátok, hogy megvan az a hülye fog mindjárt...

Kép
nyafi
 
 


Nyafi!

:lol:

Én úgy gondolom, egyben biztos vagyok, hogy keresztény vallás szerint. Amúgy származásilag bennem is van minden, anyukám részéről sváb, apukám részéről zsidó, de egyiknek sem érzem magam. De ugyanakkor vallásilag apukám katólikus volt, anyukám református. Erre én megkeresztelkedtem evangélikusnak és a gyerekeket is annak keresztelem. A férjemék ateisták teljesen, de ha már valami akkor reformátusok lennének. És a nagypapája ukrán. Szerintem kevesen vannak ma Magyarországon akikben nincs 5 féle vér :D Mondjuk a jehova nekem kicsit durva, de katólikus, református, evangélikus rendben.

Egyébként én sem lettem megkeresztelve gyerekként és nekem is hiányérzetem volt mint Anitának, bár nem járunk templomba, csak alkalmakkor, pl keresztelők, esküvők. Én azt gondolom ártani nem árt ha meg van keresztelve, ha akarja majd gyakorolja felnőtt korában, ha nem kárára akkor sem válik, legfeljebb nem törődik vele. Keresztény országban élünk, legyen hát keresztény. :oops: Aztán ha felnőttként mohamedán akar lenni akkor úgyis vált 8)

Egyébként Emma szerti a bibliai történeteket, szoktunk olvasni gyerekeknek valót, mesének veszi, az alapműveltséghez meg úgyis hozzátartozik.

Na erről ennyit :lol:

Fiam ma megint ínyenc volt, nappal már nem akar sima tápszert sem inni, csak rendes kaját vagy tejpépet kanalazni :roll:

és ma megvolt az első nagykádban fürdés Emmával. Nem mondom hogy nem volt meglepődve, de nem sírt, csak komoly képet vágott végig. Kép

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Nyafi!

na, ellentétes gondjaink vannak :lol: lehet ráunt. Berti is ezt csinálat. Először csak sütőtök kellett, egy üveggel is. Aztán megunta, nem ette, elkezdte enni a gyümölcsöket, aztán egyik napról a másikra nem kellett, max negyed üveg. Akkor mondta a védőnő hogy adjak neki húsist. na ezeket most imádja. Szóval ő mindíg újdonságot akar, ráun a dolgokra. Plusz tényleg a fogzás is zavarja őket a kanalazásban, az is biztos. Nem mondhatom hog ymindjárt kint lesz, nálunk 4 hónaposan kezdődött anyűglődés és 5 hónaposna jött ki az első, a második meg azóta sem, pedig annyira ott dudorodik :roll: Nagyon lassan nőnek ezek, a már áttört fogon is látom, 6-án repedt fel az ínye és még mindíg a negyede sincs kint a fognak.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Nyafi

A fogzáskor rosszabb az étvágy. Nálunk még nincsen fogzás.
Nem akarok kötözködni, de nincsen olyan, hogy csehszlovák. :)
Most cseh vagy szlovák? :)
Bennem van a magyaron kívül német vér, amirpl tudok, a nagymamám sváb. A férjem családjában meg még több a német vér. Másról nem tudok. Tehát magyar és német. :)

Keresztelő
Manónak adok igazat. Megint nem akarok megbántani senkit, de én is csak a történelmi egyházakat becsülöm. Csak a katolikus, református és evangélikus mellé beveszem az unitáriust is. Történelmi, mert 1500-as években alapították, ráadásul magyar vallás, Dávid Ferenc alapította. Erdélyben gyakori a magyarok körében. Jártatok már Torockón? Az is unitárius falu. A különbség annyi, hogy egyistenhitű.
Na jól elkanyarodtam. :) Szóval én szeretnék Aporral az ünnepeken templomba menni, és ha valaki születik, vagy elmegy a családból, akkor is. És a Biblia ismerete valóban alapműveltség.

Berti szépen ül nagyon. Manó, tanítod őt ülni? Aport én csak az ölemben ültetem idénként, egyébként nem. Gondolom megtanul úgyis hamarosan.

Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Érdekes kérdés ez a vallás dolog. Nálunk egy dolog okoz problémát: az egyház. A férjem kiütést kap tőle. A vallásokkal semmi baja. EGyébként sok mindenben igazat adok neki az egyházzal kapcsolatban, sajnos évszázadok alatt mássá vált, mint amiért alakult.
Benőt nem szeretném bigott vallásossá nevelni, csak azt szeretném, hogy higgyen és hogy megismerje a katolikus vallást. Szeretném majd eljáratni hittanra (én szerettem) és évente néhányszor templomba is elvinni. Néha én is szeretek eljárni. Bár leginkább akkor , ha üres a templom. :)

Nyafi: kitartás! Tejpépet próbáltad már?

Kép
vargaviki
 
 


Sziasztok!

Anika, lehet, hogy igazad van a keresztelőt illetően. Meg tényleg: akkor biztos nem lehet egyházi esküvője majd, amit különben egy szép dolognak tartok. De akkor meg egy technikai probléma van nálunk: nem tudom, ki állna velünk szóba: mi nem vagyunk házasok a párommal.

Ma adtam először tejen és tápszeren kívül kaját a gyereknek: két kanál reszelt almát. Minden további nélkül bekajálta. Mondjuk késöbb nem tudom hogy lesz, mert az almareszelés még csak megy, de főzni abszolut nem tudok. Bár hallottam már mástól is, hogy akkor tanult meg főzni, amikor gyereke lett.

Akartam ma babaúszásra jelentkezni Csabival a Campona melletti uszodába, hát közölték, hogy két-három hónapot kell várni. Hát pedig úgy örültem, hogy ezt az egy címet találtam legalább. :cry: Bár messze van, ide átszállás nélkül tudtam volna menni busszal.

Csabi néha négykézlábra áll és előre-hátra hintázik. Csak alig bírtam lefotózni, mert ha meglátja a gépet, akkor ő is csak kerek szemekkel bámul a gépbe. Hát én nem gondoltam volna korábban sosem, hogy ekkora élmény egy kisgyerek!

Kép Kép

Ágnes

Kép
agnes2000
 
 


Ágnes: nagyon ügyes Csabi!! :) tök aranyos! :)

Kép
vargaviki
 
 


Ágnes! Nem akármi, amit Csabi alakít! :D Meg kell zabálni. Forog is?
Tényleg lányok minden baba forog már, Zizin kívül?
Zitus nem is próbál, helyette helyben fut (háton), de ezerrel, csak úgy liheg közben. Meg felül(ne), de azt már írtam múltkor.

Ágnes. Nem túl bonyolult dolog főzni a piciknek, egy kis vízbe beledobsz egy szem krumplit, meg egy falat húst, aztán ha megfőtt leturmixolod. Kb ennyi. :D És akkor nálatok ki főz otthon, mit esztek? Hét közben egyébként én sem szoktam, rendelek helyette, hétvégén viszont mindig rittyentünk valamit a férjemmel közösen.

Engem sem neveltek vallásosan, igaz ellene sem, de mindig foglalkoztatott a kérdés. Apai nagymamám mélyen vallásos volt, ő néha elvitt imaházba (baptista), amikor nála nyaraltunk, így számomra természetes volt, hogy van Isten. Önként először 21 évesen voltam misén, amikor apukám majdnem meghalt (1 hónapig feküdt kómában), anyu akkor már nem élt, a húgom még középiskolás volt. Szóval lementünk a templomba a lakótelepen, és megkértük, a papot hogy imádkozzon ő is apuért, mert az orvosok akkor már lemondtak róla. Apu meggyógyult, és én akkor megfogadtam, hogy ezentúl komolyan veszem a hitet, el kezdtem járni hittanra, első áldozó is voltam. Mondjuk fél éve elég kevés misén voltam, de mostmár megpróbálok megint eljárni. Az, hogy katolikus, az meg azért, mert aszerint lettem keresztelve, gondolom nem véletlenül alakult így, eszembe sem jut, más "egyház után nézni".

Kép
Kép
tusimi
 
 


Sziasztok!

Mit eszünk Tusi? Ez jó! Hát az úgy van, hogy a párom inkább gyorsétteremben eszik, minthogy megegye a főztömet. :lol: Pedig egyszer pl. csináltam rakott krumplit és jó lett, de abból sem evett. Én pedig rendemem az ebédet mind a 7 napra magamnak. Gyerek előtt a munkahelyemen ettem, hétvégén én "főztem", de csak amit elég volt beledobálni a vízbe és megfőtt magától. Pl. húsleves, vagy karfiol, vagy zöldséges tészta, tonhalrudacskák.

Csabi forog is, hátról hasra rengeteget (mindig a hátára teszem le), hasról hátra viszont inkább csak ha elveszti az egyensúlyát, és eldől, és átgurul a hátára. Legalábbis szerintem ezt nem tudatosan csinálja, hogy "na most a hátamra fordulok". Mondjuk a térdepléshez annyit, hogy én előtte mindig a hasa alá gyűrtem a lábait, amikor még nem haladt előre hasonfekve, mert sajnáltam, hogy úgy igyekszik, és csak egyhelyben kalimpál. Szerintem ezért jött rá hamar, hogy hogyan húzza be maga alá a lábait. Azóta már nem segítek neki.

Ágnes

Kép
agnes2000
 
 


pardon, cseh, és szlovák. :D
tejpépet doki azt mondta, nem ajánlja. Mondjuk már nem tom miért nem. Tán azt mondta, olyan mint a tápszer, táp nélkül...de lehet tévedek. Lányok?
Nem eszik semmit se, csak tejet és tápit. Már vagy 4 féle kaját próbáltunk, azt is amiért odavolt. Most tartok 4 nap szünetet, aztán meglátjuk mi lesz.
Csabi nagyon ott van.
Berti miben ül?
Na most, ha megkereszteled katolikusnak és a büdös kölke :lol: meg református akar lenni, akkor mit kezd a katolikus kereszteléssel? Az átkeresztelkedés nem nehezebb, mint a megkeresztelkedés?

Kép
nyafi
 
 


Ágnes!

Azta, most leesett az állam! :shock: Ezt hívják kutyázásnak, innen már csak egy lépés a mászás.

Berti még mindíg csak ritkán fordul át, hátról meg csak oldalra tud, pedig őt is tanítja kúszni a dévényes. Hátrafelé mondjuk kúszik.

Főzéssel én is így voltam, akkor kezdtem el mikor Emmának kellett, de sokszor bébiételt kapott eleinte, aztán kezdtem belejönni. De nem művelem mindennap és néha már jól sikerül, néha még most is kukában végzi. Férjem viszont szuperül főz.

Nyafi!

Átkeresztelkedni csak akkor akarna ha nagyon nagyon hívő lesz, amúgy nem olyan nehéz dolgok ezek, katólikus, református, evangélikus között nem szoktak hatalma skülönbséget tenni, mert lényeg a kereszténység. Pl nálunk katólikus lesz a keresztszülő, és nem gond. Tehát ők egymást eléggé elfogadják. Ha meg egy abszólút más vallást választ azt úgyis csak mély meggyőződésből teszi, ha lesz neki olyan.
Egyébként saját tapasztalatból mondom, felnőtt fejjel megkeresztelkedni nem könnyű, ha nem akarsz minden héten templomba járni, hanem pl csak egyházi esküvőt szertnél, vagy kerszetelőt a gyerekednek, vagy ilyesmi...Nekünk pl ezért nem volt ilyen esküvőnk, pedig szerettem volna...én ezért is ragaszkodtam a gyerekek meglegyenek...engem úgy kerszteltek meg felnőttként hogy hónapokig jártam oktatásra előtte, pedig egy nagyon fiatal, vizonylag rugalmas lelkész volt...

Bertike fürdető karikában ül.

és nem, nem tanítom ülni és nem is tud még igazán csak ha meg tud támaszkodni, az ölemben szokott ücsörögni, meg döntve az etetőszékben. Viszont fürüdni nem hajlandó csak ülve, a kiskádban is, hónapok óta, különben üvölt. Most hogy egyedül fürdettem őket könnyebb volt így.

Nem tudom mi lesz ma, Berti már 1/2 8-kor aludt, remélem nem fog hajnalban meg kukorékolni, ma vendégségben voltam a két gyerekkel barátnőméknél, ahol épp velül egyidős gyerekek vannak szintén, csak épp ellenkező nemben (a nagy a fiú, a kicsi a lány). nagyon élvezték, már a kicsit is ismerkednek, jól eljátszottak a földön. csak épp berti estére nagyon elfáradt, pedig aludt ott is 1,5 órát.

Nyafi!

A pép az pedig tápszer alapú, legalábbis a hipp tejpépben hipp elválasztó tápszer van. Ami miatt esetleg nem annyira ajálnják hogy hízlaló, mivel rizses. Azt nem tudom mire értette a dokid hogy táp nélkül, nekem ez teljesen értelmezhetetlen :o Én egy fél üveg gyümölcsöt bele szoktam neki keverni és nagyon fini lesz.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Nyafi
Én még nem találkoztam olyan emberrel, aki át akart keresztelkedni.
Olyannal már igen, aki valami miatt pl. máshova jár. Például az egyik barátom református, Kolozsváron él. Egy jóbarátja lett a pap Torockószentgyörgyön ami unitárius. ő gyakran meghallgatja a pap barátját, de nem akar átkeresztelkedni. Én úgy vagyok vele, hogy ez egy örökség. Mivel a férjem családja katolikus természetes számomra, hogy az Apor is az legyen.

Tusi
Megrendítő amit írtál. Az én Anyukám nem gyógyult meg. 3 éve halt meg 48 évesen. Hamarosan lesz az évfordulója. :cry:

Viki
Csabi nagyon ügyes!

Táplálás
Tegnap rekordot döntöttem. Ilyen még nem volt. Alvás előtt lefejtem, hogy tudjak aludni hason. :) 260 ml-t fejtem. :shock:
Az eddigi rekordom 180 ml. Aventes mellszívóm van és fejés közben poharat kellett cserélni. :roll:
Én magam szeretném elkészíteni majd Apor ételeit és csak az utazás alkalmával venni neki kész bébiételt.

Muszáj dicsekednem. :oops: Ma este a vendégünk volt Tiffán Zsolt. És én nem ihattam a boraiból. :? Lenyűgöző volt. Nagyon intelligens, művelt és nagyon tudja a magyar történelmet és tájékozott a politikában is. Az ilyen férfi számomra a tökéletes, és még borász is. :lol:

Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Én is úgy tudom, hogy a tejpép nagyon hízlaló.

Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: