Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Olvasom az éjszakai evéseket...hát most mi is kicsit visszaálltunk rá...eddig estétől reggel 6-ig aludtunk, de most 3 körül megint kaja, majd fél 8-kor....doki szerint kicsit duzzadt az ínyünk, de hogy ez semmit nem jelent,mert lehet, hogy csak 1év múlva bújik majd ki a fogunk.
Tegnap hasmenés, ma meg nincs kaki...nem tudom melyik a jobb...bár tudom, a mai,mert ma nem őrjöng szegénykém a fájdalomtól...egyelőre.
A répalevet amúgy nem ette/itta meg se tegnap, se ma...majd még próbálkozom...

Tegnap óta szedek Urtica-t. Kiváncsi vagyok, hogy lesz-e tőle több tejem...

bingii

Jah...a poén, hogy 56centivel születtünk. Egy hónapja kértem, hogy mérjék le akkor 58-at mértek, tegnap meg 57-et :lol: Vicc! Igaz a kórházban másképpen mértek mint itt, de akkor se mehetünk össze...Na meg a fejünk 4centit nőtt, akkor nehogy már hosszra csak 1-et! Pláne, hogy 52-es ruhával kezdtünk és most a 68-as a jó.
A súlyunk pedig 6590g.

bingii

Csak 1 másodpercre jöttem. Nálunk is nyűgi van. Délelőtt (9től 2ig) FÉL órát alszik már 2 napja Bende. Amivel nem lenne gond, de 1kor már persze szakad a cérna. Tuti az időjárás kavarja meg Őket. :( Most meg 1kor bekajált Bende és azóta alszik. Csórikám... :(
Mi 50 cm-vel születtünk és a 3hós oltásnál 62 cm-k voltunk (ehhez képest 68as ruhákat hordunk. Na most megyek is, felkeltem mostmár...

Kép
Kép
sleepin

Norma, tegnap már megrendeltem a hosszú kendőt :? Nem bánom, mert ráakadtam egy tanfolyamvezető anyukára aki házhoz jön kendős korrepetálásra, csak útiköltséget kér. Barni 5890 g. ami nem sok önmagában, de több órát cipelni elöl igen, én csípőn vagy háton fogom. Nekem az Ergo hordozó is tetszik, de elég durva ára van :roll:
Még mindig agyalok a mosható peluson, egyet mindenképp veszek kipróbálni. Tiszta lesz a szódabikarbónától?

Kép[url=https://babafalva.hu[url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
Kép
marina74

Csajok!

Légyszi, most már szakad nálam is a cérna. Adjatok tanácsot, hogy Marcell miért eszik két óránként? Szar a tejem? Híg?
nem azért eeszik sűrűn, mert kevés, mert alig bírja nyelni, sokszor mikor szünetet tart szét spricceli a fejét. és ő hagyja abba a kaját is, hogy teli van.
Viszont hízni meg hízik rendesen... Nem értem! csak arra tudok gondolni, hogy szar a teje vagy az hogy ébren van és hamarabb lesz éhes (hamarabb érzékeli).
De én már kész vagyok. Csak akkor bírja tovább, ha kap előtte mást is és ez csak egyszer van egy nap. Még az első hónapban értettem, hogy sűrűn eszik, de most... és már egy ideje így nyomja, két óránként... :( Mi a f@szt csináljak? vagy ez normális?
A védőnő szerint a két óránkénti szopi normális, mert hát ugye akkor nem leszek terhes... :shock:

Kép
Kép
Kép
konkri

konkri! én úgy tudom, hogy ez normális, lehet most ugrik az étvágya, ha sz@r lenne a tejed nem hízna,
nekem estére lesz kevesebb, mondtam a dokinak, de azt mondta ne adjak tápszert mert jól hízik és elég neki ennyi is

Kép
Kép
Kép
zsuzsa36

Zsuzsa, köszi, de az lehet, hogy az igény ugrás több hétig tart?????
Nem kevesebb a tejem, mondom, ömlik a szájába és evés után is jön még beőle. Szívnia se kell neki, csak nyelni.

Kép
Kép
Kép
konkri

amúgy örülj neki, hogy ennyi tejed van,
az nem lehet, hogy az átlátszóbb vizesebb tejjel lakik jól , ami az elején jön és a tápláló hátul levő tejből már nem eszik mert jól lakott az elejével, /nem tudom mennyire érthetően írtam le,/

Kép
Kép
Kép
zsuzsa36

Marina: sebaj, jó a kendő is, a mei-tai -t könnyebb felkötni, annyiból más

Konkri: nekem is csak ez az ötletem van, hogy annyi sok a tejed, hogy már a vizesebb részével telítődik Marcell és a zsíros hátsótej meg alig jut neki. ERre két megoldás van, az egyik, hogy fejsz etetés előtt, hogy a vizes kijöjjön részben a másik meg, hogy amikortól lekéredzkedik vársz fél órát és újra megpróbálod visszatenni, hátha eszik még. Ugrásnak nem okés, hogy folyamatosan két óránként kér, az ugrás 2-4 napos, utána vissza kéne álljon 4-5 órára a kajálás. Amúgy kb mennyit ehet egy evésre? A két óra az kb 80 ml lehet, az két órára elég átlagos babánál. Amúgy irtó jó lehet, hogy ennyi tejed van, kár, hogy én ezt nem ismertem soha.
Ja , még az az ötletem, hogy kisebb az átlagnál a gyomra és hamar telitettség érzetet kap az agya és ezért kéredzkedik le, szóval ez a fél óra múlva újra tedd cicire, lehet bejönne.

A mosható pelust nem szódabikarbónával mosod hanem mosószódával. Az anyatej-tápszer kijön vele 60 fokon de Boti mindenevős kakijainak foltjai már nem. Nekem a nap sem szivta ki igy most már foltosak a pelusok.

Kép
Kép
normajeane

így érthető, én is erre gondolok :( köszi!
Ilyen esteben mit tudok tenni? Logikiusan azt gondolnám, hogy fejjek szopi előtt, hogy kiszívja a végét is????

Kép
Kép
Kép
konkri

A fejés etetés előtt annyiból gáz, hogy még több tejed lesz és ezáltal még több hig rész is, 22-es csapdája nekem. Ha meg nagyon felszaporodik a tejed és begyulladsz, na az gáz lenne. Sztem előbb próbáld ki a másik módszert, hátha úgy alakulna vmi jobb helyzet. Utána még mindig maradhat a fejés.

Kép
Kép
normajeane

Köszi Norma is! egyszerre írtunk. Többet eszik mint 80, nem mértem már rég, de 130 fölött van egy evés az tuti.Evés után 20-30 percel nem nagyon tudok beletukmálni. nem ilyen célból, de próbáltam már a héten is, mikor vásárolni mentünk. ha nem éhes nem kell neki.
Viszont most elgondolkodtam, hogy ha hetek óta így van ez, és mindig ott maradt a vége a cicibe, akkor be kelllett volna állnia annak a tejmennyiségnek, amennyi kell? tehát csökkenie kéne arra az adagra, és akkor a zsírost is elérné???
Bár megint elbizonytalanodtam, mert azt észre vettem, hogy ingadozik a tejtermelésem, lehet hogy ezért... mert Marcus sose szív, csak a nyelhető tejet issza... szóval lehet hogy egyszer feltornássza a tejet egyszer meg le ezzel a nem szívós módszerével. Ja és most megint összezavar, hogy akkor miért hízik a vízes tejtől?
Na mindegy, köszi a segítséget és tudjátok mit, leszarom, a fő hogy szopik és nő :) És hiába megjött még így is szopizik :) úgy hogy na.
Ja és kisfiam módszere arra hogy ne kelljen szívnia: rácuppan a mellbimbóra, nem szív, csak a nyelvével piszkálja a mellbimbóm és így elkezd csöpögni+belövell, amitől meg spriccel. Viszont tegnap éjjel 4:40 kor kelt először!!! Újjé!!! :) talán egy éjjeli evést sikerül elhagyni? Így 7szer eszünk egy nap! :)

Kép
Kép
Kép
konkri

Konkri,
Nálunk isígy spriccel a tej evés után ha megnyomom, szóval szerintem azért ez a kereslet mindig úgy áll be, hogy több mint amennyire szükség van. Én azt mondom( családban tapasztalat) hogy nyugodtan szopizzon két óránként. Amit leírtál az dettó az, ami a nővéreméknél volt/van. Réka is folyamatosan evett, most is eszik egy éjszaka 3/4 alakalommal ,pedig 7 hónapos. Vannak babák, akik jobban igénylik a szopit, mások meg nem annyira. Marci szereti ez látszik, de nem is baj örülj ,hogy tudsz szoptatni!! Mi is eszünk napi 7-8 alkalommal, engem az nem ,,érdekelˇˇ, hogy más babája mennyit eszik :wink: Mi a babáink haspókok, hát ez van :lol: :lol:
Vendég

Így van, csajok, ha nem esik nehezünkre(és miért esne?), akkor szoptassuk akár 2 óránként is. Mostan ában Szofi sem bírja ki a 4 órákat, van, hogy 3-at sem. Viszont van egy időszak, délután 1-kor eszik, és utána van, hogy csak 6 órakkor. És este 8-kor ugyanúgy szopizik fürcsi után. Szóval ez sem törvényszerű, hogy minden eteté közben ugyanannyi idő teljen el. Elvégre mi sem 3, vagy 4 óránként eszün. Egy a lényeg, akkor etessétek, ha kéri.
Tegnap úgy látszik sz@r napja volt mindenkinek. Szofi is ziz volt, délelőtt alig aludt, délután sem sokat. és egész nap sírdogált. Én is azt hittem, hogy éhes, talán kevés a tejem, de ha megetettm, a fölösleg csak úgy dőlt belőle kifelé.
Szeritnetek nem gáz, hogy 6 napja nem kakilt? Nem fáj a pocija, meg jól eszik, és hízik is szemmel láthatóan. Néha a pukival jön valami, de éppen csak elszínezi a pelust.

Kép
Kép
Kép
csibe76

Csibe,
Azt mondják anyatejesnél az se baj, ha napi több van, és az se, ha pár napig nincsen. Jól mondod, nekünk most ez a dolgunk, hogy tápláljuk őket, és szerintem ez nagyon jó érzés!!! Biztos, hogy senkinek nem esik nehezére :D
Vendég

azt mondta a doki, hogy anyatejesnél normális, ha 1 nap 6x, vagy 6 nap 1x, de a védőnő, meg ilyesztgetett, hogy a méreganyag felszívódik, ezért 2-3 naponat segítsek neki/ cukros kamilla, hőmérőzés/, én a 3 napot megvárom aztán segítek, ha kell, de zsuzsika is csak 3 naponta produkál

Kép
Kép
Kép
zsuzsa36

tök ciki: ijesztgetett :oops:

Kép
Kép
Kép
zsuzsa36

Konkri :) Nálunk is igényugrás van. 3 óránként eszünk és adok neki másik cicből is, hogy legyen bőven... Hát kell még idő az agyamnak, hogy felfogja, most még szenvedünk kicsit de nemsokára dőlni fog. Vagy üvöltés lesz... :roll: Amúgy akartam Neked írni, hogy mi a fenének táplálsz hozzá ha ennyi tejed van? Nem akarok beleszólni (mégis ezt teszem :oops: ) de BŐVEN elég Marcinak a tejcsid. Ne kavarj be más kajákkal ha nem muszáj. Márpedig ilyen mennyiség mellett felesleges. Mégegyszer mondom, nem szólok bele de szerintem örülj, hogy ennyi tejed van és ennyire szereti Marci!!! :wink: Remélem nem veszed tolakodásnak, hogy beleszóltam....

Zsuzsa :) Én is úgy tudom, hogy nem baj, ha nincs kaki akár több napig sem (most nálunk is 2 napig nem volt, majd olyan adag jött, hogy pelenka legyen a talpán, ami felfogja... Ja és MILYEN MÉREGANYAG???? Normális az ilyen védőnő??? Adok én neki olyan méreganyagot, most jól fel is hamozódott bennem! :evil:

Ja és! Ma volt a védőnő, Ő is mondta, próbáljam sűrűbben etetni, modnom, oké. 3 órára az előzőre megetettem, ki is dőlt (8-12ig percet nem aludt). Majd felsírt, bementem és homlokáig tejes volt, annyit bukott vissza... Na akkor most adjak sűrűbben vagy sem... Persze ha kéri, adok, ezen ne múljon, csakhát ez sem túl okés...

Ennél a 2 napos kakinál pont lemértem Bendét, este volt szokásos heti mérés. Reggelre jött ki a 2 napos adag. Az estihez képest 60-nal volt kevesebb. Nem semmi, mi? Este is lemérem, mert gondolom az a mérvadó.

Kép
Kép
sleepin

Igényugrás: Most olvastam, 6 hetesen, 3 hónaposan és 6 hónaposan van. Úgyhogy Konkri nálatok és nálunk is a van...

Kép
Kép
sleepin

Csajok közben utána néztem, azt olvastam, hogy az őszibarack jó a kakira. Szofinak holnap lesz egy hete, hogy nem kakailt. Most dilemmában vagyok, adjak neki, vagy sem. Vetetm szentkirályi őszibarack levet, meg kecskeméti ő. barackpürét. De nem szívesen zavarnék be a szopiba, viszont az 1 hét már aggaszt. Most 3 napja megint adom neki az espumisant, de semmi eredmény. Szerintetek adjak, vagy ne? Nem mertem ő. barit venni a zöccségasnél, mert ki tudja, milyen kényszerérett, a befőttek meg cukrosak, és én anna ellene vagyok. Gondoltam a bébikaja a legbiztonságosabb.

Kép
Kép
Kép
csibe76

De jó a helyesírásom... :oops:

Kép
Kép
Kép
csibe76

csibe, cukros kamillatea?
Vendég

Zsuzsa, szerintem ez egy nagy baromság amit a védőnő mondott,hogy ha több napig nem kakil felszívódik a méreganyag.

Ekkora baromságot még nem hallottam!

Kép
ndombi

Csibe: az 1 hét az tényleg kezd húzós lenni :shock: , lehet a Lafi általi cukros kamillatea jobb lenne, mert sztem két mokkáskanálnyi őszilétől amennyit adhatnál neki, nem sok eredményt várhatsz

Én most pipa vagyok Zsombira mert egyrészt állati lusta szopizni, alszik leginkább rajta. A másik meg, hogy még üvegből sem eszik 1 kajára eleget és éjjel most kétszer kelt enni emiatt. Grrrr. Ha ezt igy bevezeti akkor az első kajálást megkapja az apja, én nem birok kétszer felkelni, igy is hulla vagyok.

Kép
Kép
normajeane

én is a cukros kamillára szavazok, a lényeg: reggel éhgyomorra, /ha meg tudod oldani/ nekünk ált. bejött, meg esténként hasmasszírozás

Kép
Kép
Kép
zsuzsa36

Csibe,lázmérő?

Norma,szerintem 1 kelésnél is odaadhatnád az apjának legalább minden 2.nap. csinálja ő is.

Kép
ndombi

Hát nem tudom, csajok, a kamillateát próbáltam a fiúknál, de nem vált be náluk. A lázmérőt kihagynám, adtam neki őszilét délután, majd holnap is adok, egy kicsivel többet, aztán így tovább. Ha hétvégéig nem produkál semmit, akkor hétfőn doki. :(

Kép
Kép
Kép
csibe76

Sleepin, biztos nem igény ugrás, mivel az nem tart több hétig. azt viszont el tudom képzelni, hogy csak akönnyű vizes tejet szívja és azért hízik, mert ennyiszer eszik. Illetve az igény ugrás nem azért sűrűbb, mert ő kéri sűrűbben, hanem azért mert nekünk kevesebb a tej és azzal nem lakik jól, ezért hamarbb kér. s majd ha már több a tejünk, akkor egy evésre is ki tud szipkázni annyit, amennyi kell.
Le fogom mérni, hogy az itthoni mérlegen mennyit hízott egy hét alatt... De lehet hogy az evés mennyiségeit is mérni fogom újra. Korábban se nőtt nagyon az adagja, úgy hogy még azt is el tudom képzelni, amit Norma mondott, hogy kisebb a gyomra. Vagy nem elég tápláló a tejem, mert ilyen is van.
Ma kapott 40ml tejpépet ebédre majd utána szopi és így 12:30-16:15 ig elvolt+aludt. Ráadásul alvás után nem is volt már hisztis, álom módon viselkedett.
A 8 evést továbbra is tartjuk.

Én viszont olyanról hallottam, hogy a vizeletből felszívódik a méreg anyag! Sőt tanultam. Ndombi te nem? A vizeletből a hugysav felszívódik és az izületekben rakódik le, amiből a köszvény lesz. Ezért nem jó visszatartani a pisit!
Persze a kakiról nem tudok hasonlót. Ilyet nem tanultam. Viszont az is lehet, hogy ő ilyen típus. Én se kakilok minden nap, a férjem meg naponta többször.

Kép
Kép
Kép
konkri

Konkri :) Közben továbbkombináltam az esetedet! :lol: Pandiéknál is ugyebár azért volt "gond" (valószínűleg), hogy megjött neki és Dorka csak a fincsi édes előtejet szívta ki, a zsíros -megváltozott ízűt- nem. Így nem lakott jól, ezért kért 2 órára kaját megint. Nem lehet, hogy ez van nálatok is? Kér, nem szopisztrájkol, csak nem szívja ki rendesen, pedig kéne neki. Valahogy rá kell venned, hogy kiszipkázza. Az meg ne érdekeljen, hányszor eszik... Örülj neki, hogy sokszor és jó étvágyú, az ellenkezője rosszabb lenne sokkal (lásd Norma).

Mi ma így indítottuk a napot: 4kor kaja (Ő ébredt), majd 6kor felébredt a zajra, nem volt halandó visszaaludni így kaja, aludt 8ig, majd kelés, még az ágyban elszórakoztunk egymásal fél 10-ig, kaja, most szunyál. Lesz ebből ma 8 kaja minimum... :roll: De mindegy, amíg van mit!!!

Csibe, szerintem beszélj a dokival, mit csinálj. 2 kanál ő.baracktól nem fog semmi történni. Vagy tea, vagy kúp, vagy próbálj meg Te enni vmi hashajtót. Szilvát vagy őszit... Én a szilvabefőttre szavaznék, vagy aszaltszilvára. Szerintem attól neki is meg kéne hogy induljon... De amúgy gyötri is Őt? Látszik, hogy fáj a hasa?

Kép
Kép
sleepin

Sleepin! Nem gyötri Szofit, egyáltalán nem fáj a hasija. Felhívtam a védőnőt, azt mondta, jó a barack, ha amúgy nincs vele gond, nyugodtan adhatom fokozatosan, én ha nem fáj a pocija, meg van puki, akkor nincs gond. Ma délelőtt is ivott baracklevet, már egy kicsivel többet adtam neki. Az előbb volt a pelusban egy ki adag, de éppen csak elszínezte a pelust. Szóval biztos nincs semmi komoly. Megdícsért a védőnő, hogy még mindíg csak szopizunk. Azt mondta, hogy még legalább 1 hónapig tartsak ki, aztán ha akkor kevesebb lenne a tejem, elkezdhetjük a gyümölcsöt, így lehet, hogy teljesen megússzuk a tápszert.

Kép
Kép
Kép
csibe76

CSibe rájöttem!!!

Kakil,csak tisztába rakja magát!!!

Kép
ndombi

Szerintem a köszvény anyagcserezavar,a vérben halmozódik fel a húgysav.

Nem hajlamos emberekben nem halmozódik fel,a vizelet is steril.Nincs benne méreganyag,ha a sivatagban eltévednék megihatnám. Amúgy azért nem tenném...

Kép
ndombi

[quote="ndombi"]C írta:ndombiSibe rájöttem!!!

Kakil,csak tisztába rakja magát!!!

Ja így van, nekem ilyen ügyi nagylányom van... :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
csibe76

Sleepin, nem az a baj, hogy megjött, őt ez egyátalán nem érdekli. Ő így él már régóta. Több hete. Már a megjövés előtt is több héttel.
És nem azért adok a gyereknek kaját, mert nincs tejem, hanem azért hogy aludjon és ne legyen délután 4-5 től megőrülve. Mert az nem normális, hogy napközben alszik 2-3szor 20 percet majd délután már totál kész van. és hiába játszanék vele egész nap, a sok történéstől kikészül az agya és ebből jön a hiszti. Engem nem érdekelne ha nem aludna egész nap, de ennek ne az legyen a vége, hogy estére 3-4 órát ordít a fáradságtól. Én nem szertem, ha ki van készülve. És nem fogom hagyni ordítani, ne legyen belőle idegbeteg később.
De mint látod, te az igény növekedés időszakában szoptatsz 3 óránként én csak úgy simán két óránként. (holott volt mikor 3 óránként szopizott) Véleményem szerint ez nem normális, valami nem a papír forma szerint történik, de lesz@rom, mert egészséges, és gyönyörű, és okos és ez a lényeg.
A pépevés után többet szokott aludni. És ha eljut oda, hogy egy evésre csak pépet egyen, még akkor is 7szer fog szopizni egy nap.
Ráadásul nem fáj a hasa, nincs baj a kakival és ízlik neki.

Kép
Kép
Kép
konkri

Konkri,

nem lehet, hogy Marcell nehezen alszik el, majd felpörgeti magát a sírással és utána már azért nem alszik?
Van, hogy MAja is tök álmos, látom rajta,de mégsem bír aludni. Olyankor türelmesen elkezdem simizni a hátát, csitítgatom, és kicsit ringatom a hátnál fogva. Na meg a cumi...ettől általában megnyugszik és elaszik.
Mostanában pedig nagyon odafigyelek a jelekre...ásítás, szemdörzsölés és ha meglátom egyből lefektetem, odaadom a cumit és szépen elalszik.

CSibe: bár tutira próbáltad már, de azért megkérdezem, hogy esetleg egy kis pocak masszázs vagy tornáztatás???

bingii

Konkri :) Nálunk detto ugynez van. És szerintem a nagytöbbségnél is. Ha nem altatnám el -néha nagy kínkeservesen- napközben, képes lenne fent lenni és persze a végére ordítani. Sajnos ez a kor ilyen. Fent akar lenni, mert egyre több minden érdekli, fogja fel a Világot, de még nem bírják. 100%, hogy éhes 2 óránként Marci? Nem lehet, hogy egyszerűen csak unatkozik már, aztán persze, hogy ciczik, az bármikor jöhet. És lehet ezért sem szívja ki a végét a tejcsinek, mert nem éhes?? Bár akkor a pépet miért eszi... Hát nem tudom, de szerintem ez természetes viselkedés ilyenkor. Amúgy pedig tényleg az a lényeg, hogy szépen fejlődik. A többi meg majd megoldódik! :)

Kép
Kép
sleepin

oh, szemdörzsölés, bárcsak 1szer is csinált volna ilyet Bende... :)

Kép
Kép
sleepin

Sziasztok csajok
Tiszta natha vagyok.Alig latok szetmegy a fejem azem egy uzletnyi papirzsepkendot elhasznaltam mar.Adam is tusszog,kohog.Adtam neki
Paralent bebiknek valot,mondjuk lazas nemvolt.Lehet hetfon mehetunk dokihoz.Ferjemtol kaptuk el :evil:
Nekem alszik napkozben is.Nem szokom ringatni,simi,dudi es alszik is.En sem tuom mivolt vele 2 napja,idovaltozas.Anyira faradt volt de nemakart aludni.Hat muszaj volt a ringatashoz folyamodnom.Setaltam vele,mikor elaludt letettem,de felsirt meg sokaig kellet simogatnom. Kép Kép

Kép

Kép
marcsitita

Ha nyügi, vagy álmos, akkor csak két féleképpen alszik el, ha a hintában van és ott figyelget, és ha nem is megy a hinta, ott képes elaludni bármikor magától - ezért akarok egy járókát, hogy velem lehessen a a nappaliban és ott is tudjon játszani és aludni + lásson. (van utazó ágyunk, de abból nem lát ki) A másik, ha nyügi, hogy hagyom egy picit bömbölni és akkor hasra karon el tudom ringatni. Egyéb esetben hiába ringatom, lesz@rja az alvást :), mert akkor felváltva figyel, vagy ha unja a helyzetet akkor nyekereg, hogy menjünk már. A cumi is le van sz@rva nálunk, mert nem jön belőle semmi :), néhányszor megtalálta már az újját, de sosem alvás céljából.
Arra már én is gondoltam, hogy nem olyan éhes, de mivel nem alszik így hamarabb érzékeli az éhséget is... nehéz egy órát húzni a gyereket, hogy ne egyen... :? viszont egy nap 3-4szer kiszív mindent, ezek a pép utáni alvás utáni evés, és az éjjeli és reggeli evés- ilyenkor ugye alszik. Délelőtt kétszer és délután kétszer, háromszor nem tudom kihúzni az evését... :(
De már frankón tud játszani magában is, persze ha olyan kedve van... úgy hogy még pár hónap és sztem beáll a reggeli, 10 órai, ebéd, uzsi, vacsi rendszer + jön a nyár :) újjé!
szemdörzsi: az nincs de látom mikor álmos, de a babák nem úgy működnek, hogy álmos és alszik... :) ez nem ilyen egyszerű és akinek nincs babája nem érti... :)
A simit is bevetettem + a popó paskolást is... semmi :) nekem még semmi praktika nem jött be így :) a gáz viszont hogy imád a vállamon lógni (kezei a hátamon lógnak) és így nézelődni, de hát több mint 7 kiló, most, és később :)
De úgy bírom, mikor meglátja hogy föléhajolok, ezerrel kalimpál :) és vigyorog, azt hiszi h felveszem... :) aztán jön a csalódás, hogy csak megigazítottam a takaróját :) És ha van a közelbe játéka, amit kifigyel, akkor képes nyúlni érte, még úgy is ha hátról hasra kell fordulnia, csak még bénácska, mert a bal praclija a teste alatt marad, mert nem tudja kihúzni. És a szokásos - fejünkre akasszuk a rácsvédő párnát és megnézük mi van mögötte :)
Ja és még az altatásról: kínkeserves nekem is :) , és ha sikerül is, akkor is kb 20 perc :)
Látom Bende is cumizik...

Kép
Kép
Kép
konkri

Konkri, ha a tejpéptől nyugis és alszik szerintem adj neki.Mér ne?

Nekem ha szemdörzsi van rögtön megy az ágyba,ha várok vele bőg és nem áll le.

Megtanulta,hogy ha berakom az ágyba hiába bőg nem veszem ki.Bemegyek megsimizem az arcát és kész. Így ha szemdörzsi , kis bőgés-megy az ágyba. esetek 60 % ában hang nélkül elalszik, 35 % 5 perc bőg és és elalszik. 5% Óriás hiszti 30 percig.

Régen volt egy órás hiszti is,de az akkor is volt ha kivettem és ringattam,úgyhogy ha így is úgyis bőg akkor bőgjön az ágyában.

Ha nem tud egyedül elaludni akkor most már nehezebb,mert akkor tényleg nem tud , nem azért sír mert hisztizik,hanem mert tényleg szüksége van valamire az alváshoz.

Kép
ndombi

Nálunk is szemdörzsi megy...

konkri, nem szólok bele, anyatej ögyben nem vagyok otthon, és hát ha most leírnám, amit gondolok, akkor tutti meglincselnének...így kisbetű adj neki pépet, ha attól alszik, mert bár nagyon jó a 2 órás szopi, biztos, de én kihalnék....szerintem nekem is élni kell, hogy ő felnőjön szerintem

tegnap reggel óta üvöltés........a babaúszin is, itthon is, ma is, passz...hajnali 4 óta fent vagyunk és üvölt....bár én is kivagyok, gondolom, front...

7080 gramm és 62 cm!!!!!!!!!!!
Vendég

Bingii, tornázunk minden este, meg maszi is van, de eddig egyedül az őszilé segített, az sem sok eredmény. De mindegy, így legalább tudom, hogy a kiválasztással nincs gond. Ma is kapott egy kicsit, majd meglátjuk lesz-e valami. Ez most jó így, teáztatni nem akarom, abból többet meginna, és ne telítődjön el vele, mert akkor nem szopizik majd. Azt meg nem akarom. Most délelőttönként egy kis iszi, úgy 10-20 ml egyenlőre.

Kép
Kép
Kép
csibe76

Konkri :) Nagyon jó ez a lista, miket lehet bevetni altatáshoz... :) Hát igen... Itt volt a védőnő azt hiszem csütörtökön és azt mondja az ilyen korú gyerekek elalszonak ha álmosak. Hát majdnem beleröhögtem a képébe...
Nálunk viszont baromira nem tudom, mi van. Szerintem nem kéne 3 óránként etetnem, de detto ugyanaz a sztori mint Konkriéknál, hogy ha nem etetem üvölt mert már álmos, de érzi a pociját, és emiatt már nem akar elaludni. Most is pl. szerintem épphogy 80-90 körül evett és kidőlt. Éhes nem túlzottan volt, csak amolyan együnk kicsit... Néha már a 3 órát is nehéz kihúzni. Ráadásul a tejem sem nagyon akarja követni az igényeket. Még szenvedünk kicsit, ha kell 2 ciciből, de jóllakatom, aztán ha már úgy sem megy, akkor kitalálok valamit. De nagyon nem szeretnék semmi mást adni Neki. Elkezdtem a more milket, az urticát már kiröhögte a cicim... Meglátjuk. Ja és így hogy sűrűbben eszünk napi szinten sokkal több kaja jön ki, mint amikor 4 óránként ettünk. És sokkal több a pisi is. Na majd meglátjuk mi lesz.

Amúgy mi is nyúlunk tárgyakért, 2 kézzel fog dolgokat (sokszor a saját kezét -imádkozik-), lábai egyfolytában a magasban, és kézben állandóan ülni akar. Ha a felhúzott lábamra teszem, állandóan hasprésezik és húzza fel magát... Óriásiakat mosolyog, magyaráz, és tegnap még sikongott is! :D

Kép
Kép
sleepin

Sleepen, Szofi is állandóan a hasprést nyomja. Igazi csaj, vigyáz, nehogy elhízzon. :lol: :lol:
Mi az a more milk? Én még szedem az urtikát, de szerintem nem sokat segít.

Kép
Kép
Kép
csibe76

Csibe: a more milk 4 féle gyógynövényből álló folyadék amit kapszulába tettek. Sztem használ, csak az ára húzós. Ha az ajánlott adagot szeded (4 kapszula /nap) akkor két hétre elég 1 doboz ami 6eFt :shock: . Nekem most fogy el és már nem veszek mert Zsombor nem szívja ki még ezt a keveset sem :(.

Most mondtam férjemnek, hogy ha éjjel kétszer kel akkor az egyiket megkapja, nem mondott rá semmit.

Zsombor elég hektikusan nyomja a kajálást, ebédre 230-at evett meg, uzsura 70-et , vacsira 120-at. Kiváncsi vagyok mikor kel éjjel. Cicizett ma kétszer, sztem 20-30 ml-nél több nem jön le neki, persze nem tudom mert nem mérem.

Kép
Kép
normajeane

Csibe,
More milk:benedekfű, csalán, görögszéna, édeskömény, 6000pénz/60 db. 4-et írnak napi adagnak.

Norma,
vettem kipróbálni egy mosható pelust, Kushiest. Azért ezt, mert ez volt a Brendonban csak és épp arra jártunk. Brutál nagy az eldobhatóhoz képest :roll: Most tesztelem :D Monapel is ilyen hatalmas??? Nem meleg nyáron a külső? Ha úgy döntök, hogy veszek, én is monapelt vennék, az árban lényegesen jobb. A kifolyáson túl még a mérhetetlen mennyiségű szeméttermelés miatt gondolkodom rajta. Legalább annyira idegesít, mint a műanyag palackok, mert nálunk nincs szelektív kuka sajnos.

Annyira jó lenne, ha elfogadható lenne az idő, ma is átmetünk anyuhoz kendővel aránylag szép időben, visszafelé süvöltött a szél, nem győztem eldugni a gyereket.

Kép
marina74

Norma egyszerre írtunk :D

Kép
marina74

Csibe,
Szerintem is jó a More Milk, én is szedem.
Vendég

panda! beleolvastam a blogotokba, nagyon jó!!! Dorka szép baba! Az orvosokról írt véleményedet osztom!!!! én "csak" kb 6 nődokit fogyasztottam el, és ebből az utolsó volt a legrendesebb, volt köztük olyan professzor/?/, aki mikor mondtam, hogy mi a problem, azt mondta próbálkozzunk másik "pózban", majd elvette a 10000.- ft úgy, hogy meg se vizsgált, csak mindig vérvételre küldött, a mai napig ha rágondolok olyan ideges leszek, hogy ....... :twisted: tényleg az a jó, hogy vannak jó dokik, csak az arány rossz

Kép
Kép
Kép
zsuzsa36

Hello Lányok!
Bocs, csak átfutottam a hozzászólásokat... :oops:
Nálunk is nyügi van kb. csüti óta, de péntek éjjel kb óránként volt fent a gyermek :P
Megmértem a lázát a popsiban 38.5 volt, kapott kúpot és bealudt hajnali 3 tól fél 8-ig.
Azóta semmi láz, jobban is alszik. Kipróbáltuk a Hipp HA2 tápot, most van gáz,mert ezt szereti, az 1-est alig akarja enni, pedig a dokinéni szerint azt kell ennünk fél éves koráig. :roll: a 2-es 4 hós kortól van.Lesem a bal alsó 1-es fogacskát, met azt látom dudorodni jobban, lehet,hogy ettől is kivan a kishapsi.
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?