Új privát üzeneted érkezett!

Csilla: azért azt nem mondanám, hogy nem merünk igazán őszinték lenni. Én is leírtam annak idején a PIC-ről a véleményem s Neked is írtam azt hiszem, hogy ha Dr. V nincs sok felvilágosítást nem kapok stb...
s én anno - vissza már nem keresem is leírtam amit éreztem. Én is borzalmasnak éltem meg. De így utólag s ezt Neked is írtam nevetek az egészen mert akkor még azt hittem az Andit sose hozom haza mert hát tüdőgyuszis és hát...bezzeg most!!! Már feláll egyedül... remélem az igazi menés már nincs messze..Gagyarászik nevet és imádom!!!!!!
Most éppen sikoltozik és elmagyarázza a porszívónak a történeteitKépKépMostmár kapcsolgatja a Tv..történnek itt az események.
A párom meg takarít a konyhábaKépKépKép.

Szerintem akinek "problémás" gyermeke születik mint az enyém is sokkal nehezebben éli át az egészet.
Megyek mert jön az angol tanár 11-re ...
Picus
picus
 
 


Sziasztok!

Picus!
Mennyi idös Andi? Nálunk Kriszti van állandó felfedezöúton a lakásban, bár ö még csak kúszni tud. De úgy küzd, hogy utolérjen bennünket és elkapja a lábunkat.

Érdekes, Daniella ezt kihagyta. Utált hasalni, ahova letettük ott maradt. Elöbb megtanult járni és csak utána kúszni és mászni. Nem egyformák a gyerekek.

Én nem tudok nevetni, de még mosolyogni sem az egy éve történteken. Sajnálom azokat, akik ott vannak. A babákkal, (nem csak a pic-en), sokkal de sokkal finomabban kellene bánni. Nem tárgyak ök futószalagon, hanem érzö kicsi emberkék.

Csilla

Kép
Kép
Kép
csillah
 
 


Sziasztok!

Nekem nagyon tetszik, amit Csilla írt, hogy fészekbe teszik a babákat. Ez tényleg egy kis odafigyeléssel megoldható lenne Mo-n is. Biztosan szívfacsaró látvány, egy másfél kilós (vagy kisebb) pici, kiterítve. Én még a sima újszülötteket is nagyon sajnáltam, akiket kékfényeztek. Olyan szörnyű látvány ahogy ott egy szál pelusban ki voltak terítve...
Ezen biztosan lehetne változtatni...A futószalagos dologgal is egyetértek, de itt remélem, csak az időhiány, és nem az érzelmi beállítottság az ok.....

Lányok, mentek a börzére? Olyan disznó dolog hó végére tenni. Én is mennék, de miből? Annyi minden kéne: hintaállvány, babyfon, textilpelus, kis pamut sapka, néhány lányos ruha.......de így jóízűen hogy vásároljon az ember?

Na menek. Peti Annát szeretgeti a profilombanKép

Puszi: Kata
LadányiKata
 

 
 

Csilla megnéztem a profilodat.

Nagyon szép, jó kis husi Kriszta. Én sem vettem volna észre semmit ha nem tudom az előzményeket.

Mi az az izé amiben van? Nagyon élvezi úgy látom.

Egyébként úgy tudom, a kúszás nagyon fontos mosgásfejlődési pont valahogy összefügg az agy működésével (talán a beszéddel is?). Szóval ügyes KrisztiKép
Peti nem kúszott, (na ez nem azt jelenti, hogy hülye) de beszélni pl. csak most kezdett el.


Na, tényleg megyek, Peti összepisilte a fél nappalit.

Kata
LadányiKata
 


Csilla: Andi 11 én lesz egy éves.
Csillám. Nézd, én az egyik szememre nem látok, az egyik lábam vékonyabb, rövidebb s kisebb mint a másik, 2X műtötték - rövidülés miatt- de a műtét óta 9 éves voltam nem hogy rövidebb, de le is állt a fejlődésben, a másik pedig rendesen fejlődik !!!
Így pl. 2,5 fél szám van a kettő között, nem tudom mozgatni a lábfejem nem mozognak úgy az ujjaim...s még sorolhatnám..
DE BOLDOG VAGYOK!!!!
Van egy családom,van gyermekem imádom Őket. Nem hiszem, hogy a babatalin bárki bármit is észre vett ezekből!!!
Mért? Mert nem ez a lényeg bennem. Sőt a férjem mindig azt mondja, Ő sose venné észre ha én néha nem mondanám, főleg mikor kismama voltam, hogy mi van ha Andi örökli!!!
De Hála Istennek semmi. S élek, s tudod mért?
Engem sosem kezeltek másképp mint a testvéreimet. Mindenért ugyan úgy küzdök, küzdöttem mint más. S nem éreztem a szüleimen, hogy én MÁS lennék!!
Szerintem ebben sokat köszönhetek a szüleim hozzáállásának.
Kicsinek pl. két évesen még nem tudtam járni...
Csak pozitívan, mert másképp nem lehet.
túl kell lépni dolgokon, mert különben elveszik nagyon sok dolog amit kipróbálhatnál. Kipróbálhatnátok.
Ugyan úgy kirándulok, megyek, sétálok bármit megteszek. Ha segítség kell - kirándulás közben - amikor van hogy nem elég a lábaim erője, akkor a Párom segít de imádok kirándulni s nem hiszem , hogy ebből a Párom a Lányom bármit is lát érez.
Tessék egy kicsit a szépet is meglátni mert teli van az élet!! Én csak a Párom mellett tanultam ezt meg igazán.
S nem Ő volt az egyetlen barátom!! Csodálatos szerelmi élményeim vannak, pedig nem vagyok teljesen egészséges!!!!
DE én ezt nem érzem, s ezt a környezetem elfogadta.
Szeretném Veled érzékeltetni, hogy azért sok minden más fényt kap, csak hozzáállás kérdése!!!
Most nem rosszindulatúság hanem totál pozítiv dolog beszél beőlem, hátha sikerül Téged is egy kicsit ++++++++++abb gondolkodásra serkentenem Téged!!!
Túl kell lépni dolgokon mert megmérgez nagyon nagyon sok mindet.


Picus
picus
 
 


Sziasztok!

Na, lelécelt a Párom Sopronba, most van időm netezni ;-)
Anno itthon mi is csináltunk fészket Balázsnak és szerette Kép Már ha éppen nem fájt a hasa.

Kata, Csilla, nagyon szépek a babák!

Picus!
Tökéletesen igazad van! Azért én Csilla szavaiból nem azt veszem ki, hogy aggódna a gyereke boldogulása miatt Kép Inkább "csak" dühös, valljuk be, teljes joggal. Az ember ilyenkor mindig elkezd agyalni, hogy mi lett volna, ha... Nehéz ezen túllépni, de abban igazad van, hogy muszáj.

Annamari
muter
 
 


Picus,
már hogyne vettük volna észre, hogy IMÁDOD ŐKET???Kép
solya
 
 


Solya: Őket a gyermekem és a férjem..Kép)
Picus
picus
 
 


Picus,
én is úgy gondoltam! Kép A kérdőjel azért volt, mert hogy gondolhattad, hogy azt gonsdoltuk, hogy... KépKépKép
Na szóval érted! Kép
puszi
Solya
solya
 
 


Sziasztok!

Úgy néz ki, Balázs elkezd lassan beszélni! Kép
Egész nap mutogat, hogy mi micsoda és mikor mondom, 2-3-szor, akkor utánam mondja. Igaz, a csempe délután bepe volt, de még vacsinál is emlékezett rá és mutogatott a (nem csempézett) falra, hogy bepe. Az asztal is 2. nekifutásra ment, sőt, nekifutott a traktornak is, de abba erősen belegabalyodott KépKép

Na lesz vasárnap tali a börzén? Mi tuti, hogy megyünk, ha esik, ha fúj, már 9-fél10 körül kint leszünk!

Páromék hógolyóznak Sopronban, én meg irigykedem! Nekem ma az jutott, hogy lecsiszoltam durva meg finom smirglivel Balázs babakerítését és közben a Micimackót és az Ákom-bákomot énekeltem Halász Jutkával közösen. Mondjuk ez is felejthetetlen élmény volt Kép Viszont a kerítés gyönyörű lett!
Balázs cipője ma tönkrement, elkapott az eső és beázott és érezni lehetett, hogy valami nyálkás anyag kiül a külsején, itthon pedig, ahogy száradt, "szép" márványos lett és kőkemény. Nagyon remélem, hogy a jótállás erre is vonatkozik, úgyhogy holnap megyek vissza az Árkádba, majd beszámolok.

Annamari
muter
 
 


Sziasztok!
Én még csak most fogok szülni a Klinikán, és most bukkantam erre a fórumra, és először annyira megörültem, de... Az elmúlt napok hozzászólásai nem voltak mindig szívderítőek... Persze nagyon örülök nektek, és az orvosomban továbbra is a legmesszebbmenőkig megbízom, de azért elgondolkodtam pár dolgon, ami addig természetes volt. Négyszer feküdtem a t.pathológián a kilenc hónap alatt, és nekem ez volt az első komolyabb kapcsolatom egy kórházzal, s nem is volt kétséges, hogy a dolgok mindenütt így mennek ebben az országban, tehát sosem okvetetlenkedtem. Az osztály tele volt morgósokkal, akiknek semmi nem volt jó, és valóban a mosdók koszosak voltak, hiába vannak szépen felújítva, a kaja kevés volt, a takarítónő simán az agyamra mehetett volna, ha hagyom, a nővérek időnként ottfelejtették az embert CTG-n, de én mégis jól éreztem magam, megismerkedtem pár jó kis emberrel, és lassan hazajárok a Klinikára. Láttam a gyerekágyas osztályt is, szerintem szép, és nagyon jó, hogy a fürdőszobák bent vannak a szobákban, csak nem értem, miért nem lehet ott fürdetni a gyerkőket, hiszen más kórházakban ez megoldott... És hát a szép új szülőszobák is szuperek, az ambulancia is olyan "nyugati", bár sikerült valakinek ellopnia a wc-ből a szappantartót, mint észrevettem a múltkor... Az egész kicsit (?) ambivalens: van pár nagyon reprezentatív rész, amit mutogatni lehet, ha jön valami fejes, de közben az alagsorban lógnak a pókhálók a plafonról, meg ilyesmi...
Valószínűleg a dokikám miatt mindent megbocsátok a kórháznak, mert őt meg nem cserélném semmi pénzért. Az biztos, hogy nem minden orvos, nem minden nővér, nem minden bába egyforma itt sem, és nekem nyilván mázlim volt eddig, meg persze a szülés még hátra van... Remélem nem történik valami, ami megváltoztatja a véleményem.

Rettenetesen sajnálom Csillát, és a férjemmel is elolvastattam, amiket az elmúlt napokban írtatok, aki persze elég férfiasan reagált("Ilyen ez a ... - válogatatlan jelzők - ország! De miért nem rúgják ki a felelősöket?"), és nekem is ez jutott eszembe: miért kell csendben tűrni, hogy a gyerekeddel méltatlanul bánnak? Én biztosan elmennék a legvégsőkig, mert a sajátomon túl még egy csomó más törpe jár így rosszul...

Ezek jutottak hirtelen eszembe. Most már van netünk itthon, úgyhogy figyelni fogok rátok, bár pár napra el fogok tűnni hamarosanKép
Fulescsacsi
 


Szia Csacsi!

Kinél fogsz szülni?
A fürdetés valszeg azért "központi", mert ilyenkor van vizit is a csecsemőosztályon; megmérik a babákat, hogy eleget híztak-e/nem fogytak-e túl sokat, megnézik, nem sárgák-e, köldökcsonkra vetnek egy pillantást és gondolom, a problémás babákat jobban megvizsgálják ilyenkor.
Nagyon drukkolok a szüléshez, majd számolj be utána feltétlenül! (És persze addig is írjál!!! Kép)

Annamari
muter
 
 


Várbírónál. Holnap ügyel, próbálok időzíteniKép

Persze még semmi, illetve a nyákcsap már távozóban, és egy ujjnyi a méhszáj, de már két hete...

A férjem már falramászik... én meg olyan tettrekész vagyok... Mindenáron fényképezni akar, de szerintem nem lesz lélekjelenléteKép Azt mondta erre V., hogy "Semmi baj, el szoktuk őket kapni..." - mármint az ájuló apukákat...

No, mindegy. Én valószínűleg sehogyan sem jutok ki a börzére, pedig terveztem, mert 31-re vagyok kiírva, de hát... majd meséljétek el mi szépeket vettetek...

F.
Fulescsacsi
 


Hú, a Várbírónak milyen szép szemei vannak KépKép
Azért ha egyben vagy még, látogass ki a börzére, olyan jó szokott lenni!
muter
 
 


Fülescsacsi!
Üdv! Kép
Jól választottál! Talpig emberből van! Kép

Szurkolok, hogy ne ájuléjon el kispapa! Bár ne aggódj, ha nem is seikerül fotóznia, akkor is kaptok egy polaroidot a kis családról! Kép

Annamari,
gratulálok Balázsnak! Kép Keress vmi traktoros dalt, hátha megtanulja énekelni! KépKépKép

Solya
solya
 
 


Sziasztok!

Solya! Én is így gondolom, ráadásul egy kicsit ő választott engemKép (Amikor a 14. héten bekerültem a klinikára hipertónia miatt.) Szóval teljesen kölcsönös a szimpátia. Most olvasom az archivokat: hol lehet megtalálni a szüléstörténeted?

Annamari!

Tényleg szép a szeme, de ez elenyésző számtalan egyéb jó tulajdonsága mellettKép
Fulescsacsi
 


Fülescsacsi,
szüléstörténetek topic az anyaságon belül. De inkább majd szülés után olvasd el. Kép

Te hol tartasz elefántot? Kép
Solya
solya
 
 


Solya!
Közben megtaláltamKép Tényleg nagyon jól írsz. Élvezet volt olvasni...
F.
Fulescsacsi
 


Solya! Egyelőre csak plüss, kerámia, fotó, és egyéb ilyesmi formában a lakásban, töménytelen mennyiségben... Most a macskáink sem nálunk laknak, hanem a szüleim kertjében Miskolcon. A férjemet nehéz volt meggyőzni, hogy vagy cica, vagy baba, de végül belátta, hogy igazam van. (persze nekem is hiányoznak, de már nem sokáig...)
Ő majd struccot akar, ha vidékre költözünkKép
F.
Fulescsacsi
 


Úgy látom mind máshol töltöttük a napot... Olyan eszeveszett takarítási láz jött rám! Pedig nem nagyon van mit csinálni, teljesen babakészek vagyunk. Kicsit erősebben keményedik a pocim, mint eddig, de nem fáj. (Csak a hátam a melótól...) Szült itt valaki Várbírónál? (Nem mintha megerősítésre lenne szükségem, mert még azok is odáig vannak érte, akik ügyeletes orvosként szültek nála, csak kíváncsi vagyok.)

F.
Fulescsacsi
 


Jó estét!

Hát visszavittem a cipőt, persze nem ismerték el a hibát, így beküldték a Kermibe. 2 hét múlva érdeklődjek. Hogy addig vagy 24-es bundás cipőben, vagy 23-as szandálban kell járatnom a 23-as lábú fiamat, az nem hatotta meg őket. Még meg is kérdezték fölényesen, hogy "és a tájékoztatót elolvasta?" (nem volt semmi a tájékoztatón, pedig kellett volna, de ez már a Fogyasztóvédelemhez fog menni mélben). Meg hogy pasztázni kellett volna a cipőt, és akkor nem ázik be. Mondom, micsoda, ez nubuk-bőr, dehogy kell ezt pasztázni, ezt fújni kell! Erre a nő: igen-igen, fújni nubuk-bőr ápolóval! Remélem, a Kermi kimutatja, hogy fújtam rendesen, mert tényleg így van! Aztán az is gondot okozott, hogy a blokkon 2 tétel szerepelt, és nem tudták eldönteni, hogy ez most az olcsóbb vagy a drágább. Hiába mondtam, hogy egyrészt a másik tétel szandál volt, így valószínűleg ez a drágább, másrészt nekem nem a pénz kell, hanem vagy ez a cipő cipővé varázsolva, vagy egy másik ugyanilyen.

Fcsacsi!
Én akkor találkoztam a Várbíróval, mikor spontán vetélésem volt, nagyon érzőszívű orvosnak tűnt!
Azt tudod, hogy ez már a fészekrakó ösztön! Én is nekiálltam szobát átrendezni 3 nappal szülés előtt! Férjem jött haza Németországból és majdnem szívbajt kapott, mert az ágytól kezdve a szekrényekig minden máshol volt, mint mikor elment. Mindezt azért, mert a kiságynak szerintem nem így, hanem úgy kell állnia és ehhez feltétlenül és azonnal át kellett rendeznem a szobát. Aztán megszületett Balázs és visszarendeztük KépKép
Azért írd meg, ha majd mész szülni! Kép

Annamari
muter
 
 


Szia Annamari!

Hát akkor nem volt valami szívderítő találkozásod V.-val... (A humora is nagyon jó, amúgy.)
Kicsit (?) vacak volt a t.pathológián, hogy az abortuszosok, meg a vetéltek is odakerültek. Szörnyű érzés, hogy te ott vigyorogsz nagy pocival- persze már, aki vigyorog, de én mindig vidám csajokkal voltam együtt - , melletted meg fekszik valaki, aki elveszítette a kisbabáját. És, ha én rosszul éreztem magam ettől, milyen lehetett annak a másiknak? Az abortuszosok persze más téma, de sokszor nem lehetett tudni, hogy ki miért van bent, mert csak pár óra, max egy éjszaka, amit bent töltenek, és nem nagyon beszédesek általában... Egyszer volt is egy szörnyű szitu azzal a bizalmaskodó takarítónővel (inkább nem írom ide a nevét): bejött a szokásos nagyhangú módján, mindenkit végigkérdezett, hogy hogy van; a hatoson egy vetélt lány feküdt. "Na, és maga, kis abortuszos?" - enyhén szólva ráripakodtunk a nőre. Akkor egy pár napig be is húzta fülét-farkát...
Amúgy is furi volt bent, mert sokan voltak, akiknek sokadszori próbálkozásra, nagyon nehezen lett meg a trónörökös, és tele volt a várakozás is komplikációval, nekünk meg szinte rögtön - két hónap - összejött, ahogy elhatároztuk... Na, jó, én is kórházaztam, de végig nagyon jól voltam, csak a vérnyomásom miatt folyton figyelt V., hogy nem vagyok-e toxémiás.

Az átrendezést én is eljátszottam a 30. hét körülKép Az én férjem azt akarta, hogy rögtön menjek be a kórházba, hogy megvizsgáljanak, nem lett-e valami baja a babának, vagy nekem. Rettentőn tud aggódni. De végül is tetszett neki, nálunk minden úgy maradt. Most csak szimpla takarítás voltKép

F.
Fulescsacsi
 


F (így egyeszerűbb, nem baj? Kép),
Nekem mindkét szülésemnél ott volt. Kép Igaz másodszor egy csapat orvostanhallgatót is hozott magával... KépKépKép

Fészekrakás? És sosem pakoltam semmit. Olyan babonás vagyok baba téren, hogy csak na! Sírva fakadtam a Megatoysban, amikor kiderült, hogy meg kell rendelni a babakocsit, ha biztos akarok lenni benne, hogy idejében meglesz! Kép És amikor kiderült, hogy a kiságyból már alig van, amit kinéztünk és ha nem vesszük meg, nem is tudják , mikor lesz... Aztán dobott a párom és lett egy szerencsekiságyunk számláján ugyan 1 Ftért! Így igazából nem vettem semmit, mert később a babakocsit meg anyósomék fizették. Kép De nem pakoltam, csak összerakattam a kiságyat és akkor úgy éreztem jól döntöttem. Még napok múlva is lakk szagú volt a lakás!
solya
 
 


Solya!

Ezt az orvostanhallgató-kérdést már tisztáztam vele, mert amúgy sem szeretem, ha ötnél több ember van egyszerre körülöttem, hát még akkor mi lesz? Mondta, hogy eleve csak a napnak bizonyos óráiban lehetséges, hogy jönnek, és akkor is megkérdeznek, hogy nem zavar-e. Hogyne zavarnaKép

A babakocsit nekünk is anyósomék vettékKép Mondtam is, hogy nem hiszem, hogy költünk rá ennyit magunktól, bár persze ez most így kihúz pár unokát még. A kiságyat több, mint két hónapja vettük, de hetekkel előtte már rágtam a párom fülét , hogy meg kell venni. Az idősebb három naggyerekes barátnőm meg kinevetett, hogy minek... De jó érzés volt, amikor minden a helyére került, a ruhák szépen a fiókokban kimosva, kivasalva...

Megjött a férjem, megyek tálalniKép

F.
Fulescsacsi
 


Fcsacsi!
Asszem, tudom, melyik takarítónőről beszélsz! Mikor én feküdtem a patológián már 3. hete, bejött és elkezdett panaszkodni, hogy bezzeg az ő idejében nem engedhette meg magának az ember, hogy terhesség alatt otthon legyen! Hiába mondtuk, hogy nem otthon vagyunk, hanem kórházban és én speciel nem mentem, hanem vittek, feltétlenül tudatnia kellett velünk, hogy ő még a terhessége alatt is nélkülözhetetlen volt és persze most is az (csak a kávéját ne kóstoljátok, ha nem akartok hányni!).
Engem is zavart, hogy a sok pocakos között vagyok.
Ruhák, kiságy: én Balázsnak azt a ruháját, amiben majd hazahozzuk, szülés előtt kb 3 héttel betettem a kiságyába, a pólyába, bodyt, rugit, sapkát, mindent, felöltöztettem a pólyát, már csak Balázs hiányzott belőle KépKép Aztán betakartam, hogy ne porosodjon Kép

Solya!
Én a 30. hét környékén annyira megnyugodtam, hogy biztos voltam benne: mostmár semmi baj nem lehet. Igazából már a 26. héten megkönnyebbültem. Én igazán csak a szülőszobán aggódtam, azt hiszem.

Annamari
muter
 
 


F,
engem biza nem kérdezett meg senki se, hogy akkor és ott a kitolásnál zavarnak vagy sem, ha beállnak a lábam közé! De asszem zavartak, mert ukmukkfukk elmúltak a tolófájásaim... A gyerek feje meg félig kinnt. Gondolhatjátok. Kép
Amúgy is fokozott parahegyek álltak akkor a szülőszobán miattam, és bizony ez az apró momentum nem igazán segített. (Ezér kicsit morci is voltam!)

Hát erről a kérdezősdiről ennyit. Lehet, mást megkérdez.


A,Kép
nem is tudtam, hogy Balázzsal feküdtél a t.pathológián?! És hogy vittek? És 3 hétig? vagy az olyan marasztalós hely? Ha már egyszer bekerültél, nem szívesen engednek ki? Engem csak fenyegettek vele, ha nem leszek jó kislány, akkor az lesz a vége, hogy bedugnak oda és akkor jaj nekem, majd jól nem néz rám senki, jatatajatataKép. Aztán persze nem kellett. A végén már azért aggódtam, hogy túlhordás miatt kell majd befeküdnöm a kórházbaKépKépKép.

(Nem álmatlanságban szenvedek, csak most indultak el anyómosék a vonathoz. Kép)
Solya
solya
 
 


Sziasztok!

Csütörtökön voltam itt utoljára, mert mikor hazajött a férjem, azt mondta, hogy nekilát a fürdöszoba kirámolásának.

Fel akarjuk teljesen újítani, a mester azt mondta, hogy ha mindent kirámolunk, letépünk, akkor tudja vállalni még az idén, egyébként nem. És a párom csüt. délután nekiesett. Most már teljesen üres, falak lepusztítva. Szóval nem volt idöm internetezni mert a gyerekekkel végig én voltam.

Picus!

Köszönöm a levelet. Célba talált. Jó volt olvasni, hogy boldog vagy. Igazad van. Köszi, aranyos vagy.

Kata!

Írtad, hogy tetszik, hogy fészket készítenek. Elküldök két oldalt. Remélem valamelyiket sikerül megnézni. Az oldal alján kell tovvábblépkedni. Két különbözö kórház koraszülött osztályáról van. Az egyiket úgy fényképezték, hogy szülök nem voltak rajta, a másikat szülökkel. És az adja vissza jobban a valóságot.

Lehet jól látni, hogy a növérek, orvosok milyen zsúfoltságban teszik a dolgukat. Szem elött tartják, hogy semmiféle müszer, inkubátor nem pótolja az anyai, apai ölelést, közelséget, mindent a gyerek érdekében tesznek, azt nézik, hogy nekik mi a jó.

Ebben volt nekünk is részünk itt, és tudom, hogy müködik. A vizsgálatoknál jelen voltunk, kérik is hiszen a szülök tudják leghamarabb megnyugtatni a gyerekeket. Lehet, hogy hihetetlenül hangzik, de minden tüszúrásról tudtunk. Ha pl nem voltunk jelen egy infúzió betételénél, késöbb közölték, hogy kétszer kellett megszúrni, mert elsöre nem sikerült. Megnyugtató volt, hogy mindenröl tudott az ember.

Pesten egyszer akkor léptem be az osztályra, mikor Kriszti inkubátorját növérek, orvosok fogták közre. Rögtön kitessékeltek, mondták, hogy negyed óra múlva jöjjek. Mikor visszamentem és kérdeztem az orvost, hogy mit csinált, mondta, hogy a gerincböl vett mintát. Miért?- kérdeztem. "Kíváncsi voltam valamire, de rendben van azt hiszem." Volt a válasz és elment. Mai napig sem tudom, hogy mi volt.

Itt a két oldal:

http://www.lio.se/Enheter/US/Sjorg/bum/Rundvandring/Dok/Avd_15.PDF

http://www.barn.halland.net/index.htm

Fülescsacsi!

A feljelentés nekünk eszembe sem jutott. Meg szerintem nem is menne semmire vele az ember. Ha a norma ez Mo-on, akkor hova jelentsen az ember? Korrupt rendszer.

Vannak a régi haverok között, akik orvosok lettek Mo-on. Nem csak Pesten ez a helyzet. Az egyik közülük úgy volt, hogy kimegy Svájcba dolgozni. Egyedül ment volna, mert csak ö kellett, feleség nem. Tisztában volt vele, hogy 180 fokos fordulatot kell csinálnia, ha meg akarja ott is állni a helyét. Itt nem a szakmai tudásra gondolok, mert az megvan. Minden készen volt, de a felesége terhes lett, és inkább maradt.

Szóval legbelül szerintem tisztában vannak vele, hogy kellene csinálni. De csak külföldön tudják tenni a gyakorlatban.

Na, mennem kell. A család vár.

Sziasztok!

Csilla

Kép
Kép
Kép
csillah
 
 


Sziasztok!

Ez az oldal nem ott nyílik ki, ahol én gondoltam.

http://www.barn.halland.net/index.htm

Ezért egy kis útmutató következik:

Az oldal bal oldalán rákattintani: Nyfödda

Utána: Besök neonatalavdelningen

Utána: Välkommen in

Remélem sikerül.

Csilla

Kép
Kép
Kép
csillah
 
 


Sziasztok!

Fcsacsi!
Ez ugye egy egyetemi klinika, sajnos benne van a pakliban, hogy a medikusok épp Rajtad tanulnak valami újat vagy "csak úgy" nézelődnek. De ki lehet bírni azért!
Nekem a szülésem alatt nem voltak bámészkodók (ezért jó éjjel szülni Kép), de az egyik műtétemnél még mielőtt belém nyomták volna az altatót, láttam a gyülekező fiatalokat. Igazából nem érdekeltek Kép

Solya!
Igen, feküdtem, a 12. héten begörcsölt a vesém valahol a város közepén és bementünk a legközelebbi ajtón (egy butik volt), hogy leülhessek egy kicsit, de a butikos rámnézett és hívta a mentőt, akik bevittek és ahogy mondod, könnyű elnyerni a patológia vendégszeretetét, így 3 hétig (na jó, csak 20 napig) ott voltam.
Igazából nem volt olyan rossz ott bent, csak idegesített, hogy senki nem mondott semmit, még ha kérdeztem is, az volt a válasz, hogy kérdezzem a saját orvosomat.

Csilla!
Csak az egyik oldal jön be nekem, tényleg nem unatkozik ott sem a személyzet!
Ha nem akarsz perelni, feljelenteni, akkor tényleg jobb, ha minél gyorsabban megpróbálsz túllépni ezen a sok szörnyűségen és élvezed a gyönyörű kislányoddal töltött időt!
Kint hogy van, mennyi a szülési szabadság? Én néha már nagyon mennék vissza dolgozni, máskor meg elhatározom, hogy csak a családomnak élek, de ahhoz az kéne, hogy Apa egy multi igazgatója legyen Kép

Képzeljétek, voltunk ma a börzén (tömegnyomor felsőfokon) és találkoztunk Angival és Pirussal! Angit egész máshogy képzeltem el, nem negatív és nem pozitív irányba, csak máshogy Kép Pirusék jól vannak, Zsombor egyre nagyobb, egyre szebb (nem értem, hogy lehet még ennél szebb!!), a kaja-problémák megoldódtak, eszik szépen, Pirus épp egy teli Hipp szatyorral volt, mikor összefutottunk Kép Sajnos netük még mindig nincs, de talán még ebben az évezredben... Kép
Shine is jobban van, vannak még rókák, de már nem annyi, szerencsére. Erről jut eszembe, olyan rosszul lett egy kismama a börzén! Először elájult, aztán telehányt mindent. Szegénynek olyan kellemetlen lehetett, mindenki őt nézte.
Mi beszereztünk egy bebújós sapkát Balázsnak, már tavaly is ilyet kerestem, de sehol nem találtam, mondanom sem kell, irtó aranyos benne, mint egy kis űrmanó, kapott egy igazi egy(két-)ujjas kesztyűt, így fogni is tud vele, egy rakat bodyt, mert a 92-eseket lassan mind kinövi, meg a Nagyitól egy halom mesekönyvet.
Na megyek is, mert itthon meg összegyűlt jópár szétszakadt mesekönyv, azokat kell összeragaszgatnom!

Annamari
muter
 
 


Sziasztok!


Elárulom végre van fogunk!!!
Alsó kettő. Majdnem egy évesek vagyunk s hát itt tartunk két fogKépKép
De múló álom, hogy protkó kell majdKépKépKép
picus
 
 


Sziasztok!
Ma nem működött a gép, most csinálta meg a párom, csak most léptem fel.

Annamari! Rajtam vizsgáztak is, amíg bent feküdtem, meg jöttek faggatózni a toxémiával kapcs., és ez egyáltalán nem zavart, de a szülés, az más. Persze úgyis ott derül ki, hogy hogy bíromKép

Az a takarítónő mindenkiben maradandó emlékKép (Én nem kávézhattam, de érdekes volt, hogy a folyosó egyik felén 70 ft volt, a másikon 100...)

Jó lehetett a börze, csak egyedül nem mertem elindulni, Apuci dolgozottKép
Csilla!
Szerintem irtó nagy gond itt az, hogy egyáltalán nem fordítanak gondot az egészségügyi (és a szociális, stb. stb.) dolgozók lelkiállapotára. Ha azt mondod kiégés, néznek rád, mint borjú az új kapura, hogy mi az. Sokszor nem a szaktudással van gond , hanem azzal, hogy nem szeretik már a munkájukat. (mint a pic-es doktornő, akit írtál) Elvileg tréningekre lenne szükség, meg pszichológiai felülvizsgálatokra az ilyen nagy nyomással járó szakmákban. De hát itt erre sincs pénz, meg egyelőre nagyon szakember se.(Szupervízió szak elvileg kétévente indul nagyon kis létszámban). Ezért van egy csomó "rossz" pedagógus, meg szociális dolgozó, akik nyilván nem úgy kezdték a pályájukat, hogy rosszul voltak, ha gyereket láttak, vagy alkoholistát, vagy aggódó anyukát. A másik, hogy szerintem itt egymással sem törődnek annyira az emberek, mert sokszor lehet, hogy elég lenne pár jó szó a kollégáktól, hogy helyreálljon a nővérke önbecsülése, vagy a doki szívesen jöjjön be a kórházba. Persze lehet, hogy kicsit túlzok, de az biztos, hogy nem vagyunk egy derülátó nép...
Na, meg egészen más téma a kosz... Mesélték a lányok, hogy egyszer jött vizitelni a Paulin a t.pathológiára, persze előre szólt, és fél napig mindenki az osztályt suvickolta (a nővérek is), meg a betegeknek is "rendet kellett rakni", nem lehetett törölköző elől, stb. Nevetséges volt. (És sajna ez máshol is így megy. Babaotthonban dolgoztam, és hihetetlen volt, hogy az ÁNTSZ-nél volt valami ismerőse a főnöknek, aki mindig leadta a drótot, ha jöttek ellenőrizni, akkor minden ragyogott, amúgy meg. És az ilyen helyzetekben az ember szélmalomharcot vív a többi lusta, nemtörődöm, és főleg kiégett kollégával).

Solya!

Hát remélem engem meg fogKép Bár valszeg kisebb gondja is nagyobb lesz, annyi melót adok nekiKép

Na, jó éjt!

Fülescsacsi
Fulescsacsi
 


FCS, Kép
Fájásokkal hogy állsz? Szülésznőt választottál?
solya
 
 


Takarítónő:
én mondtam neki, hogy olyan jó erős kávéja van, hogy azt én nem bírom, túl erős. Mégsem mondhattam, hogy nem bírom meginni, mert hányingerem van tőle? Pedig nem is voltam terhes! KépKépKép
solya
 
 


Jó reggelt!

Jóslófájások már hetek óta vannak, az elmúlt napokban meg keményedik a pocim (valahogy másként, mint eddig, gondolom egyre szűkebb bent a helyKép

Nem választottam szülésznőt, mert amikor kérdeztem V.-t, hogy kit válsszak, kivel dolgozik szívesen, akkor a maga korrekt módján azt mondta, hogy voltaképpen mindenkivel, és hogy mindegyik műszakból talál valakit, aki megfelel... Nem erőltettem, mert az, aki nekem szimpi volt, az pont elköltözött Nógrád megyébe. A Margitot sokan mondták, de éppen ezért szegény elég túlterhelt lehet. Mindenesetre megegyeztünk, hogy valaki tapasztaltabbat választ majd az aktuális felhozatalbólKép

Kávé: egy csomóan isszák pedig... a büfébeli sokkal jobb állítólag. De mondom, én nem vagyok kompetens a témában...

Azért kezdek kicsit izgulni... Remélem ki akar jönni törpi magától... Ráadásul nem tudjuk, hogy fiú-e vagy lány, mert mindig elbújt. És már annyira szeretném tudni! Nem tudom, hogy milyen néven gondoljak rá...

F.
Fulescsacsi
 


F,
ne gondolj rá néven! Szerintem nagyon szuper, hogy meglepi a neme! Kép Ha lesz következő, biztosan nem engedem megmondani anemét. Amikor tudtam, akkor is végig egy uniszex néven hívtama babáim. Kép Az ember tévedhet. Mint ahogy az orvos egyik első kérdése az volt, "Ugye sosem mondtam, hogy fiú?" Kép
Mintha attól az apró kis kiálló résztől vki többet érne. Ráadásul a születése pillanatában! Kép Milyen neveket választottatok? Mész dokihoz mostanság? Vagy majd csak beesel szülni?Kép CTG mikor lesz? Tök jó, hogy megint baba születik a topicban! Kép
Solya
solya
 
 


Sziasztok!!

Annamari!
Ahogy elköszöntünk, egyből találtam korcsolyát, magamnak is vettem, nem tudtam ott hagyni, ideje is volt lecserélni azt az ősrégit, a két pár 2500 Ft!!! volt, és Roces mindkettő. Vettél még vmit?
Nekem börze után mindig éjszakai látomásaim vannak, hogy irdatlan ruhahalmok között pakolok, valahogy ez lebeg előttem, vajh miért, annyira megcsömörlök a végére. De nagyon megéri.

Én is szépen berendezgettem a pólyát meg a mózeskosarat. Sőt, de ne mondd el senkinek, mi már februárban megvettük a kocsit a Dorkának, beletettem az uh képét, és tologattam (otthon, azért az utcára még nem vittem ki, olyan picike volt még)KépKépKép

Szia Fcsacsi!
Üdv!! Mikorra vagy kiírva? És mi lesz a neve?
Pihizz sokat!!

Fészekrakás: hát Andris születése előtt egy héttel jöttek a gyerekszobát tapétázni (akkor találtam olyan csíkosat, amilyet szerettem volna), úgyhogy ösztön vagy nem, de kénytelen voltam takarítani és ablakot pucolni. Aztán amikor minden kész volt, gondoltam, hogy most már jöhet, de aztán amikor esténként jöttek a jóslók, inkább gyorsan lefeküdtem aludni (este fél nyolc körül), hogy jaj még ne, nem akarok még szülni, túl fáradt vagyok hozzá.

Solya!
A férjem megboldogult medikus idejében még volt ún. bennlakásos szülészeti gyakorlat (ő a Barossban volt - ezért nem járok én oda KépKép), aminek az a lényege, hogy éjszaka is nézegetnek szüléseket. Az első, amit szegénykém látott, egy roma nő nyolcadik szülése volt, aki végig üvöltve anyázta a férjét, hogy mit művelt vele már megint az a szmtláda. Nemtom, fennáll-e még a gyakorlat, de nekem augusztusban este kilenckor, amikor kongott a klinika az ürességtől, mindenki a Balatonba lógázta al lábát, a föld alól is előkerült két medika. Nem is az zavart, hogy ott vannak kitoláskor, alig fogtam fel, inkább az, hogy amikor már megszületett a Dorka, olyan hihetetlen bambák voltak, csak bámultak szinte tátott szájjal, egy kukk nélkül, engem. Nem is a gyereket.
a.
angi
 
 


Solya!
Holnap labor, csütörtökön CTG, ultrahang, vizsgálat. (Pedig ezt csak végszükség esetére beszéltük meg, de úgy látszik még eljutokKép) Engem sűrűn ultrahangoztak a toxémia-gyanú miatt, de így se látszott semmi. Jövő hétfőn befektet, és valszeg megindítja a szülést, de azért jó lenne itthonról... (Mondjuk én nem vagyok olyan bátor, hogy a Westendben flangáljak mindenórásanKép, a boltig is alig merek lemenni, nehogy elfolyjon közben a magzatvíz; olyan hideg van...)
Ha lány lesz Luca Flóra, ha fiú Szabolcs Gergő lesz a neve. (A Szabolcsot a párom találta ki, asszem ezzel fejezi ki a tiszteletét, meg, hogy lassan megbocsátja, hogy egy idegen nyúlkál bennem hétről hétreKép Nálunk Várbíró-kultusz van... Kérdeztem, hogy mi lenne, ha Bélának hívnák a V.-t, de erre nem válaszoltKép)

Most volt itt a védőnő, és elképedtem, mert kiderült, hogy van még jó pár kismama a háztömbünkben. Én meg sose látok senkit. Kicsit aggódom a szülés utáni depi miatt, meg az egyedülét miatt, de így talán nem lesz gond. Nálatok nem volt ezzel zűr? Mondjuk nyilván csak az első után lehet probléma, mert kettő már annyi energiát kivesz az emberből, hogy nincs ideje hülyeségeken törni a fejétKép

F.
Fulescsacsi
 


Szia Angi! 31-re.

F.
Fulescsacsi
 


Fcsacsi!
Merre laktok?
Szép neveket választottatok. A dokid mennybe megy, ha olvassa, amit az előbb írtál.
Az én párom is szabályosan féltékeny, ha nőgyógyhoz megyek, mind a mai napig. Tulképpen szívesen jártam volna doktornénihez, de belőlük egyrészt nincs sok, másfelől ha pont akkor megy szabira, vagy vmi közbejön, akkor ott vagyok egy vagy több vadidegen doktorbácsival. Úgyhogy maradok a Szabó-Vermes párosnál.
Depi: elsőre semmi, másodszorra is csak váratlan bőgésekben nyilv. meg. Sokat segítenek a jókedvű szobatársak. Lesz otthon veled meg a Szabolccsal valaki az elején? Férj, anyuka, anyós?
a.

ui: nem tudom, mért írtam Szabolcsot, Luca, ha te vagy, akkor ezer bocs.
angi
 
 


F,
végül én sem flangáltamKép Betojtam és inkább maradtam Apa közelében! És akkor már 3 percesek voltak! KépKépKépKép

Ha csütörtökön Uh-on megvizsgál és már nyílik a méhszáj, még a héten, ha nem aznap, baba lesz. Kép vagy Kép

BélaKép Majdnem az én Mátém is Szabolcs lett. Hasonló okokból kifolyólag. Aztán nem, mert a párom lebeszélt.

Azt hiszem, az első több energiát és időt vesz el, mint a második az elsővel együttvéve. Máté születése előtt nem tudtam, hogy fog ebbe még egy gyerek beleférni? Hát nagyon egyszerűen. Kép

Angi,
babakocsiKép

Csak azt tudnám, miért kell állandóan bőgetni a másikat? Angi nálatok is így van ez? Máté állandóan sír... Már megőrjít ezzel az örökös bőgéssel. Lassan tényleg csak akkor megyek oda, ha nagyon sír. Mint tegnapelőtt,mikor apósom vitte le a lépcsőn. Hallom, hogy mint a fába szorult féreg, gondolkodás nélkül rohantam. Hát rácsukódott a kicsi ujjaira az iszonyú lassan csukódó vasajtó. Kép
Ma meg Sára töltött 40 percet reggel a fürdőben. Önszántából. Ugyanis bezárta magát. Végül a szomszédhoz fordultam... De nagyon jól viselte. Kíváncsileszek, mi lesz belőle később?
Solya
solya
 
 


Angi! VIII. ker.Kép (A Népligethez közel) Azért is választottam végül a Klinikát, bár vaciláltunk az Istvánnal is, mert kb egy távolság. Innen még gyalog is 20 perc kényelmes séta, ha éppen a mentősök, meg a taxisok is sztrájkolnakKép Bár elég gázos az egyik utca, amin keresztül kell menni, eszméletlen mennyiségű kutyaürülék, meg önkényes lakásfoglaló...
A férjem egy-két hétig itthon tud lenni, bár az első hét nyilván ügyintézéssel fog telni. Persze az összes nagyszülő jönni akar, de igazából csak az apukámnak örülnék, mert tudom, hogy vele nem megyünk egymás agyára néhány óra után. Az anyósom nagyon aranyos, de egy "beleszóló-gép", a férjem is nehezen viseli hosszú távon. Majd beosztjuk, hogy egyszerre ne legyen itt senki annyira hosszú ideig, hogy zűrös legyen...

Solya! Hát nem nagyon bízom ebben a vizsgálódásban, mert olyan finom a keze, hogy sose érzek semmit, pedig ezerszer bocsánatot kér közben, én meg nem tudom, miért. Bő ujjnyira nyitott méhszájnál már érzékenyebbnek kellene lennie, nem? De semmit nem éreztem szerdán se, pedig próbálgatta egy darabig, hogy milyen rugalmas a méhszájam. Na, majd meglátjuk.

F.
Fulescsacsi
 


Ja,
naja. Kép
Nem fogod érezni.
solya
 
 


De nem akarom bántani, nem érdemli meg! Nem tudom, nála mi a gyakorlat, de szerintem sokan élnek ezzel a lehetőséggel itt. Kép vagy Kép
A doktorbácsid az egyik leghumánusabb orvos itt. Legalábbis azok közül, akikhez szerencsém volt. Lehet, hogy ez a korral majd változik, de reménykedjünk benne, hogy ez az alaptermészete. Kép Ha kellene váltanom, itt csak őt választanám. Bocsi a másik V fanklubb felé. Kép
solya
 
 


Solya, neked ki a dokid? (Amugy tényleg aranyos a "másik V." is, bár közelebbi kapcs.-ba még nem kerültem vele, de most utoljára sokat volt az osztályon, sokat vizitelt is - sose értem, hogy éppen ki milyen státuszban van az osztályonKép)

Dokikám tényleg fehér holló. Én is remélem, hogy nem fog változni, mert szeretnék még vagy kettőt szülni nálaKép

F.
Fulescsacsi
 


Solya!
Andris is van, hogy sokat bőg, de hogyha egymás közötti dolog, mondjuk a Dorka kikapja a kezéből az autóját, akkor én inkább nem szólok bele. se vége, se hossza. Oldják meg. Most alszik már két órája, mint egy kisangyal.
És még mindig egy kukkot sem beszél.
Elolvastam múlt héten a történeteket. Nagyon tetszett.
ui: nem értem a Szabolcsot. Nem Ferenc?


Annamari!
Akkorát nevettem a rajztáblán meg az "én most inkább hánynék" beszóláson!!!

F!
Sajnos nem ismerem a dokidat, de majd legközelebb kinyomozom, már csak a szeme miatt is KépKép
Szülés után én is alig vártam, hogy egyedül legyünk.

Megihlettek a születéstörténetek, én is megírtam az elsőt, folyt köv, nem menekültök, megpróbálom feltenni a topikba. Jó hosszú lett.
a.
angi
 
 


Nem sikerült. Wordbe írtam, hogyan tudom átmenteni? Nem engedi a cut-paste-et.
a.
angi
 
 


Sziasztok!

Megjöttünk a varratszedésről! Egész pofás kis sebhelyem lett, alig látszik és azt mondták, ennél csak szebb lesz Kép Kár, hogy fejcserét nem vállalnak.

Igazság szerint az előbb már írtam egy hozzászólást, amit Balázs egy mozdulattal kitörölt, sajnos nem tudom, hogyan, de végérvényesen kitörölte, mielőtt elküldhettem volna. Arról panaszkodtam, hogy mennyire összezavarodott a téli időszámítástól, este az új szerint fekszik, reggel a régi szerint kel, így délelőtt beszámíthatatlan. Ma is bealudt délelőtt a babakocsiban vagy másfél órára és azt hittem, lőttek a déli alvásnak. De most letettem és csendben van.

Angi!
A kori nagyon jó vétel volt! Én is szerettem volna sokáig korcsolyát, mikor kicsi voltam, volt is, de aztán elkezdett nőni a lábam és anyukám azt mondta, majd ha megáll a növésben, akkor kapok. Aztán mikor megállt, már csak a városligeti műjég volt az alternatíva, én meg oda kösz nem. Egyszer korcsolyáztam a befagyott kis-Dunán, ez volt a téli edzés, szerintem az edzőm nem igazán volt magánál, mikor ezt kitalálta. Olyanokat reccsent alattunk a jég, hogy az iszony.
A rajztáblás sztori tényleg jó volt, Párom szokott néha ilyeneket művelni. Az a hányás meg nem jött össze végül, de azt nem bánom, nem szeretnék én is legendává válni a szülőszobán, mint az a kismama az UH-on, aki a Szabó dokit lehányta Kép
Szerintem mentsd el a word doksit txt formátumban és úgy már menni fog a beillesztés. Bár nem értem, így miért nem megy, kéne pedig!

Névválasztás: én Gábort akartam, Párom elzárkózott ettől a lehetőségtől, Ő is Gábor és nem tetszik a neve. Így végül a Balázs lett a befutó. Lánynevek voltak a Nikolett és az Angéla (Angi, figyeled??? Kép)

Na rohanok salátát csinálni, Párom beszólt, hogy meg van hízva, könnyű vacsit csináljak Neki. Úgyhogy egyen csak reszelt répát fejessalátával, én meg majd jól kiröhögöm Kép Ahelyett, hogy lemenne este futni, inkább megfosztja magát a kulináris élvezetektől Kép

Annamari
ui.: Balázs az előbb behozott egy Libero Óriáscsomagot, ami legalább 3 kiló. Ne kérdezzétek, hogyan bírta el, mert fogalmam sincs.
muter
 
 


Annamari!
Nagyon megtisztelő!!!KépKép
Köszi az ötletet, sikerült feltenni.
a.
angi
 
 


Angi! Tök jó volt! Bár már én is az enyém írhatnámKép
Fulescsacsi
 


Angi, nagyon jól írsz! Kép Mintha a saját szülésemet olvastam volna! KépKépKép Csak én nem hordtam ennyire túl Sárát. Illetve nem is tudom, hogy túlhordtam e. Eredetileg jan. 6-ra voltam kiírva. Aztán változott dec. 4-re Kép

Andris ugyanolyan gyorsan és könnyen született, mint Máté? Kép
Már várom...
Solya
solya
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?