Új privát üzeneted érkezett!

Timi,

Nem vacak, Hipp Natal, hetfo ota en is azt szedem, es jobb, mint a Gravida.(sajna az ara is :()

Szinte 100% termeszetes anaygokbol van, nem mondom, hogy fincsi, de tuti jobb a felszivodasa, mint a szintetikus vitaminoknak.

En is mondtam, hogy csak a Foreveres vitaminokat szedem, ekkor ajanlotta ezt. Eleg nehez volt beszerezni, kisebb patikak nem is ismertek.

Amugy teged megdicser a doki, ha kevesett hiztal? Mert engem csak leszurni szokott a sok kiloert :(

Kriszti

Kép
Kép
angelke
 
 


Timi,

...persze a lenyeg lemaradt, hetfon en megyek Uhra a 12. hetire.

Kriszti

Na asszem eldugulok mara :) Csak meg annyit, hogy ugy tunik megiscsak hasznal a magikus 12. het, mert icipicit jobban vagyok (csak nehogy elkiabaljam)

Kép
Kép
angelke
 
 


Szia Kriszti!

Az tök jó, hogy Te is jösz Uh-ra. És hány órára? Nekem 8:30-at mondott. De közölte, hogy jöhetek később is :-))) Erre mondtam, hogy neeeem, megyek időre, mert mindig olyan sokan vannak így talán előbb végzek ...

Hipp Natal? És nehéz beszerezni? Az nem jó hír, nem örülök neki de majd jobban körbejárom a témát, most úgy is be kell szereznem egy csomó mindent a patikából. Bár ha látnátok otthon a konyha pultot, tele van mindenféle gyógyszerekkel :-))

Nem szokott megdicsérni a doki ... szerintem azért, ne hogy elbízzam magam. Tegnap is közölte, hogy diétázzak, mert akkor nem fogjuk tudni tartani a tervet :-))) A terv: 12 kiló a terhesség alatt. Én meg magamban mondtam, hogy ha a 15 kilót nem lépem át már annak is örülni fogok. Mert még a hízás java most jön. Idáig 7 hónap alatt 8 kiló ment föl rám és ez nem tetszik neki! De már nem idegesítem magam ezen. Minden barátom, rokonom azt mondja hogy tök szép hasam van, egyáltalán nem híztam sokat. A kismama nadrágok lötyögnek rajtam. SX-es kismama fölsőket hordok, 34-es kismama nadrágot és még ez is lötyög a fenekemen, combomon! Nem akarom ennél jobban sanyargatni magam!

Timi

Timi

Kép
manati
 
 

 
 

sziasztok!

énis megyek hétfőn uh-ra, 7 re. aztán vérvétel, vizeletleadás.
manati:neked ki az orvosod?
jövő hét szerdán lesz a maratoni előadás?
találkozunk a kórház előtt?

Kép
.ivett
 
 


Timi,

En 7:30ra megyek.

Kriszti

Kép
Kép
angelke
 
 


Ivett,

Mindhamunknak ugyanaz az orvosa :D

Kriszti

Kép
Kép
angelke
 
 


akkor tuti összefutunk ott.
én a férjemmel megyek. szemüvegbe leszek,mert kék bársonyfarmerba, a többit még nem tudom. nyugodtan le lehet szólítani :roll:

Kép
.ivett
 
 


Sziasztok!

Kár, hogy nem egy időben megyünk uh-ra mert akkor a Habermajer mamik randiztak volna :lol:

Én még nem biztos, hogy a férjemmel megyek, mert a kutyánkat pénteken műtik és szegényke hétfőn jön velünk így bent hagyni egyedül a kocsiban nem szeretnénk ráadásul ilyen gallér lesz a nyakában, biztos nagyon szenvedni fog :-( Szóval valószínűleg egyedül kell most mennem az ultrahangra.

Ha még is csúszás lenne és összefutnánk: még nem tudom mi lesz rajtam, de a képtáramban vannak képek rólam az alapján be lehet azonosítani, a privát üzi melletti www-re kattintva :lol:

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


Ivett!

Én még nem voltam előadáson, de jövő héten még nem az utolsó előadás lesz ahogy kivettem Anyjuk szavaiból. Legközelebb a védőnő fog előadást tartani ahol majd megmutatják, hogy kell fürdenti a babát ...stb. Az utolsó lesz a maratoni 12 órától.

Timi

Kép
manati
 
 


Sziasztok!

Timi: hét hónap alatt nyolc kiló? Hát ez nagyon szép.
Hát én többet híztam.
Ma voltam orvosnál, mondtam is férjemnek, hogy biztos
sokat híztam mert mostanában rászoktam a zsíros kenyérre. :)
De szerencsére az egy hónappal ezelőttihez csak két kiló ment
rám.

Nekem sem volt se kengurum se hordozókendőm. Nagyon
drágának találtam őket. De most kölcsönkérem a barátnőmtől
a kengurut, hogy ha megyünk Lalival a játszóra akkor lehet
néha majd ebben viszem a kicsit. Majd meglátjuk.
Babakocsi témában nagyon nem vagyok otthon. Nekünk egy
rozzant babakocsink van. Használtan vettük.

Hajni

Hajni

Kép
Kép
Kép
ajni
 
 


akkor ezek szerint rosszul értelmeztem. engem is a fürdetős dolgo érdekel. akkor az nem jövő héten lenne?

Kép
.ivett
 
 


Ivett!

Szerintem a jövő heti lesz a fürdetős :-))
De várjuk meg Anyjuk mit mond ebben az előadás kérdésben ő a mindentudó :-))

Timi

Kép
manati
 
 


Sziasztok, még nem írtam ide, de én is az Uzsokiban fogok szülni kb. május elején (8-ára vagyok kiírva).
Olvastam, hogy felmerült a hordozókendő-kenguru téma: akit érdekel, látogasson el az Életmód->Hordozokendok topikba, sztem nagyon hasznos és pörgős topik, rengeteg tapasztalt "hordozó" anyuka (és egy apuka(!) ír bele, lehet nygodtan kérdezni, és visszaolvasni is nagyon érdekes-érdemes!
Egyébként Kalocsai Gézánál tervezek szülni (a fiamat is nála szültem 1998-ban). A friss tapasztalatokat megírom szülés után!

Akik mostanában szültek: kapnak cukros vizet a babák a csecsemőosztályon?

Köszi,
Olga
oola_2008
 
 


Kapnak cukros vizet.

Kép
trimi2003
 
 


Sziasztok.

És azt hogy lehet elkerülni hogy adjanak nekik cukros vizet? Mert én nagyon nem szeretném. Semmilyen hozzátáplálást ne adjanak neki.

Amúgy ma bementünk körülnézni a barinőmmel. Nagyon szép minden. Egy kedves tanulónővérke körbevezetett minket csak a szülőszobába nem mert dugig volt vagy mi volt.

Szóval nekem azzal a résszel nincs gondom.

Kérdés özöne: a 12,16-18-heti uh-ra oda kell majd menni be? És az 4d-s?

harivera
Budapest XXI. kerület
 
 


Sziasztok!

Nekem vacak kengurum volt, 1-2-szer használtam. A kendőt később vettem, már nem kellett fektetni a babát. Nekem a kendőben az tetszett, hogy a fejére tudtam húzni, így az is szépen hozzám simult, nem lötyögött. Viszont nagyon (elég) meleg volt , ez főként nyáron zavaró. Én használtan vettem, féláron, interneten. Én szeretem. A kötése nem egyszerű. Az elején majdnem agyvérzést kaptam, a vérnyomásom az egekbe szökött, de fél óra után már egy macit magamon tudtam hordozni. Majd mikor ez jól ment, passzíroztam bele a gyereket. :lol: SZerintem a kendő akkor nagyon jó, ha sokat és sokáig akarja az embernek lánya hordozni a kicsit (fekve, elől, csípőn, derékon, hátul). Volt néhány alkalom, mikor az oldalamra tettem a kicsit, és úgy csináltam 1-2 házimunkát 1,5 kézzel, az a fél kéz arra kellett, hogy mégis kicsit tartsam, nehogy kiessen. A barátnőm első gyereke órákat volt a kendőben, a második 'kikönyörögte' magát belőle, ő nem szereti.

A babakocsi vásárlásánál az volt a szempontunk, hogy a hordozót és a kocsit 'olcsón' megússzuk. ABC Design-et vettünk, amihez babahordozó van. Aztán, mikor autózni kezdtünk, egy használt Pierre Cardin esernyőre csukhatót vettünk használtan. Ennek az a hátránya, hogy a hátrésznél lévő keresztvasak nyomják a kicsi hátát, meg belesüpped a hátrészbe a kics, mert még kicsi hozzá. Egy méretre vágott polifoammal sokat lehet ezen javítani.

Zsuzsa
fazsu
 
 


Sziasztok!

Kriszti,
Cam babakocsi használtan az expressz. hu-ról 22E volt. Kb. 20 centivel hosszabb, mint a másik kocsink, úgyhogy nem gond vele a közlekedés, ha az emberek is úgy akarják a buszon. Kerülni kell a csúcsforgalamat és csak alacsonypadlós buszok jöhetnek szóba, de ezek nekem pont megoldhatók.
A hirdetéseknél a lényeg, hogy minden variációban keresni kell: testvérkocsi, testvér kocsi, tesókocsi és tesó kocsi. Én is több hónapig nézegettem, míg végül döntöttem.

Vera, a cukros víz nem gond, mivel nálad van baba, ha nem akarsz nem adsz neki, ők csak odakészítik a kiskocsiba.

Súly? 2003. óta kis híjján megdupláztam a súlyom. Se meló, se cigi csak állandó idegeskedés, fáradtság. Már mindegy.

Anikó

[img:aa410caced]http://img34.glitterfy.com/315/glitterfy-flpbk9080522327334.gif[/img:aa410caced]
[img:aa410caced]http://lbym.lilypie.com/Ev7Sp1.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb5m.lilypie.com/xRzrp2.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb3m.lilypie.com/Ypxcp2.png[/img:aa410caced]
kissani
 
 


A cukros vizet állítolag azért kapják hogy ameddig nincs tejcsi addig ne csökkenjen a cukor szintjük.

Kép
trimi2003
 
 


Sziasztok!

Na, akkor megosztom veletek szopizásunk rövid történetét:
Dorka baba már a szülőszobán berepesztette az egyik mellemet, majd másnap a másikat is. Azóta kínlódtunk. Minden lehetséges módon próbáltunk megoldást találni (csecsemősnővérek, védőnők, szoptatási tanácsadó, bimbóvédő stb.), de valahogy annyira rosszul kapja be a cicit, hogy minden szoptatásnál csillagokat láttam. Próbáltuk különböző tartásban, de az sem jött be hosszú távon. Ráadásul elég követelőző baba, tehát ha ébredés után két perccel nem volt a szájában a cici, akkor lila fejjel üvöltött. Próbáltam kiskanállal, meg pohárból adni neki a tejet, amíg kicsit helyrejön a cicim, de az kész katasztrófa volt, szintén lila fejjel üvöltött. Közel 3 hétig kínlódtunk így, a végén már Algopyrinnel szoptattam, gyomrom görcsbe, kivert a víz, fájt a fejem stb. mindig azt mondták, hogy csináljam csak, majd megedződik a cici. Hát nem ez történt. Hanem újra bevérzett, de úgy, hogy a gyerek rózsaszínt hányt vissza.... Na, ekkor elszakadt a cérna, azt hiszem az idegrendszerem is eddigre mondta fel a szolgálatot, teljesen kiborultam és rájöttem, hogy képtelen vagyok ennél több fájdalmat elviselni (naponta, háromóránként!) még ha a szívem szakad is meg, hogy nem tudom szoptatni a picit. Ráadásul kiderült, hogy érgörcs is van a melleimben, csak hogy ne legyen egyszerű a történet. Hát dióhéjban ennyi. Hétvége óta cumisüvegből kapja a lefejt tejet, és pótlásnak kap tápszert, ő is sokkal nyugodtabb, meg én is. Igaz, hogy ez nem olyan egyszerű, mintha szopna, mert mire lefejek annyit amennyit megeszik egy alkalommal (120 ml), addigra felébred, odadom neki, megeszi két perc alatt, majd kezdődik az egész előről... De legalább már nem fáj. Na, szóval most ez a helyzet, a lelkem kezd helyrebillenni, mostmár csak arra kell vigyáznom, hogy be ne gyulladjon a mellem, ezért is fejek szorgosan.
Lányok! Akik ilyen sokáig fejtek, azoktól szívesen vennék pár jótanácsot, tapasztalatot.
Persze tudom, hogy így nem lesz sokáig tejem, de amíg bármennyit is ki tudok fejni, addig csinálom. Dorka egyébként hihetetlen étvággyal rendelkezik, 3500-al született, 3250-el jöttünk haza a kórházból, két hetesen már 3820 gramm volt, tegnap pedig, három hetesen 4200!
Egyébként nagyon édes, Bence imádja, mindenkinek mutogatja a fényképét.
Apa pedig rém büszke, mert mindenki szerint Dorka pont olyan mint ő.

Amint lesz időm, dobok fel pár képet is!

Gabi

Kép
Kép
almadi
 
 


Sziasztok!

Kriszti! Te még el tudsz menni komplett vizsgálatra és az is 25.000 Ft. Itt nézd meg: www.downszures.hu

Timi: Szerintem simán tartani tudod a doki által előírt határt. Én Lucával inkább a középső harmadban híztam, a harmadikban már csak 2 kilót. Összesen meg 15-16-ot.

Tündi

Kép
Kép
tündi76
 
 


Sziasztok!

Üdv az újaknak, a szép újonnan született kisbabáknak!

A jövő heti várandós tanácsadáson a védőnő fog jönni (egyébként Csombó Melinda, aki a tornát is tartani szokta) és ő hoz majd kádat, babát és bemutatja, hogyan kell fürdetni a kisbabát.
Aztán rá két hétre a pszichológusnő (aki a szeánszokat vezetni szokta) előadása zárja a tanfolyamot - ez ugyanúgy 17-kor kezdődik. Előtte azonban sok program lesz (amit anyjuk is írt korábban: altatódal tanulás, relaxáció stb), mert aznap tartanak nyílt napot az Uzsokiban.

Mindig olyan érdekes dolgokat írtok, néha azonban kissé meg is rémülök tőle: Gabi szoptatóstörténete, Tündi AFP-s sztorija. Nagyon szorítok mindenkinek, hogy hamar rendbejöjjön minden!!!

Szerintetek az orvos amikor a rendes rákszűrővizsgálatot elvégzi, akkor HPV-re is szűr? Mert pont tegnap láttam a Híradóban, hogy 60%-a a nőknek általában fertőzött és a szülés közben a baba is megfertőződhet...

Még az alvásos problémákhoz: nekem eddig az volt a bajom, hogy éjjel 3 körül mindennap fel kellett kelnem (mosdóba), aztán pedig elkezdtek gyötörni a napi gondok (ezt meg azt nem csináltam meg, ez kellene még a babának.. stb.) aztán vagy 2 óráig fentvoltam, s néha teljesen belelovalva magamat aggodalmaimba csak 5.30 körül tudtam visszaaludni. 6-kor meg ugye kelés, irány a munka.
Tegnapelőtt már teljesen kész voltam, gondoltam ebből aztán elég, nem bírom minden nap az álomkórt munka közben, megnéztem a homeopatiás tanácsadót és pont erre a problémára javasolta a Nux vormica nevezető bogyókat. Már két napja szedem - és lássatok csodát: 4 hónapja tartó alvászavaraim huss elmúltak :).
Legutóbb meg azt olvastam, hogy az éjszakai WC-re rohangálást úgy lehet csökkenteni, kiküszöbölni, hogy az ember lefekvés előtt aszalt gyümölcsöt eszik. Állítólag az aszalt ananász a legjobb, csak ügyelni kell a fogmosásra, mert elég cukros. Na ezt még nem próbáltam ki, meg amúgy is este szeretek igazán inni.
Ideírom a hoemos cuccokat, ha esetleg valakit érdekel:
Avászavarok, rossz álmok: a terhesség elején és végén gyakoribb probléma. Mindig keresni kell a kiváltó okot, hátterében sokszor a kismama félelme, szorongása, vagy bizonyos szervi betegségek állhatnak.
Coffea tosta 15CH: este 1*5 golyócska - elalváskor még tele van a feje gondolatokkal, örömhír, izgalom miatt nem tud elaludni.
Lachesis 15CH: este 1*5 golyócska - Nappal bőbeszédű, este nehezen, későn alszik el. Éjjel halálról vagy temetőről álmodik.
Nux vormica 9CH: este 1*5 golyócska - Hajnal 3 - 4 óra körül ébred fel, problémákon, teendőkön gondolkodik, emiatt nehezen tud visszaludni, reggel fáradtan ébred.
Sedatif PC tabletta: 3*1 + este 2 tabletta - Napközben feszült, ideges, ezért nehezen alszik el. A sedatif PC nem befolyásolja az éberséget és a figyelmet, nem alakul ki hozzászokás, akár járművezetés közben is használható.
Stramonium 15CH: este 1*5 golyócska - Este, elalváskor fél a sötéttől, éjjel rémálmai vannak.
Tarentula hispana 15CH: Napközben ideges, nyughatatlan a feszültség miatt. Éjjel sokat forgolódik, felébred, álmában izeg-mozog, az alvás nem pihentető.

Na ennyi. ezeket a Homeopátia babáknak, mamáknak - I. Várandós kismamáknak c. kiadványból vettem. Azt tudni kell, hogy azt írja, hogy 3-4 nap alatt javulnia kell a tüneteknek, úgyhogy én elsőre csak eddig fogom szedni ezeket.

Szép napot Nektek,
chester

Kép
chesther
 
 


Huh bocsi - egy kicsit hosszúra sikeredtem :oops:

Kép
chesther
 
 


Sziasztok Lányok!

Chesther!
Köszönjük a homeos infókat, ha szükség lesz rá legalább tudom, hogy mit kell szedni :-)) Nekem az elalvás azért megy rosszabbul, mert nem találom meg a tökéletes pózt ... de ha az megvan akkor nincs gond, szépen tudok aludni :-))

Tündi!
Reménykedem a súlygyarapodásom normális ütemben fog zajlani, és nem leszek a végén nagyon nagy! :-)

Gabi!
Amit leírtál nagyon borzasztó. Mivel fejsz? Nekem egy barátnőm fejt sokáig és ő a MEDELA elektromos mellszívóra esküszik (3 gyereke van, mind 3 mellett tejet is adott le az elosztóba) azt mondta a kézi szívóval ne is próbálkozzak ha erre kerülne majd a sor és fejni szeretnék, mert azzal csak szenvedés az egész! Bár tapasztalatom nekem sajnos nincs ezen a téren, de érdemes lenne kipróbálnod az elektromosat hátha könnyebben menne a fejés. http://www.univill.hu/mellsz.htm
De találtam a neten olyan helyet ahol bérelni is lehet.
http://www.tiva-med.hu/index1.html

Zsuzsa!
Mi esernyőre csukható babakocsit vettünk, és full kipárnázott a sport része, nem hiszem hogy ott bármilyen keresztvas is nyomná a hátát. Nem lehet, hogy az volt a baj nálatok hogy túlságosan elhasznált volt? Bár nálunk mózesben lesz az elején a pici, és csak utána a sportkocsiban. A mi babakocsink:
http://www.kep.tar.hu/mayernagy/50561560#2

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


Sziasztok!

Megvan az eredmény: erősen negatív! :lol: 1:12000 a kromoszóma-rendellenesség kockázata. :lol: Azt hiszem mindent megtettem amit lehetett, úgyhogy ideje megnyugodnom. Senkinek nem kívánom azt, amit az elmúlt 2 hétben átéltem.

Lehet, hogy mégsem Borostyán lesz a kiscsajom. A vérvételről hazafelé menet fogalmazódott meg bennem, hogy ha rendben lesz az eredmény akkor Csengének fogják hívni. Lucának tetszik, a férjem meg még nem tud róla. Lehet hogy leszavaz, mert idáig ez a név szóba se került. Majd meglátjuk.

Szép napot mindenkinek!

Tündi

Kép
Kép
tündi76
 
 


Tündi!

Nagyon örülök, most már tényleg nyugodj meg :D
Szerintem a Csenge is nagyon szép név!


Lányok! Én mindenképpen megyek szerdán a szülésfelkészítőre. Ki tervezi még hogy jön?Én még sose voltam :oops:

Szép napot mindenkinek!

Melus

Kép
melus79
 
 


Tündi!

SZUPER!!!
Nagyon örülök, hogy nincs semmi baj! Mondtam én, hogy az AFP elavult egy vizsgálat! :-) A lényeg, hogy ne idegeskedj; a babóca akár hogy is fogjátok hívni egészséges lesz mint a makk :lol:
Egyébként a Csenge név is szép!

Melus!

Mi egyelőre úgy tervezzük hogy megyünk előadásra, legalább erre mert a maratonira biztos nem lesz időnk :-( Szerintem hasznos lesz, hogy megmutatják hogyan kell fürcsiztetni, ráadásul apát is rávettem, hogy kisérjen el, mivel ez majd az ő feladat a lesz :lol:

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


Tündi - Gratulálok!!!! De jóóóóó!!! Akkor most már megnyugodhatsz. A Csenge is szép név, nekem a Borostyán is nagyon tetszik, mert különleges és egyedi, de a Csenge is szép! Nehéz ez a névválasztás...
Melus - én biztos megyek, valószínűleg egyedül, mert férjem nem lesz itthon.

Kép
chesther
 
 


Sziasztok!

Egy barátnőm szült hétfőn az Uzsokiban, kicsit bizonytalan Csapó doktor tiszteletdíjában. Valaki tud erre valami infot?

Köszi, M.
mcsik
 
 


sziasztok,


Tundi, en is nagyon orulok, mostmar probalj megnyugodni. A hetfoi UH utan meglatom a tesztet, ha teljesen jo a nyaki redo es van orrcsont, akkor en nem parazok egyenlore (majd az AFP utan bepotolom).

Mcsik,

En a maganrendelesi dij tizszereset tudom, mint referencia.

Aniko,

koszi az infokat. Nekem se sokaig kene, csak mivel teli baba lesz, attol felek, hogy az ilyen kiskereku tesokocsit nem fogom birni tolni ha ho lesz a 2 kolokkel :D. De mindenkepp ki kell probaljam legalabb az uzletben vagy vasarlas elott.

Gabi,

Hat nem semmi, amit csinalsz. Tenyleg minden elismeresem. Nagyon szoritok neked. Nekem is eloirtak a 2. heten a tapot es annak ellenere, hogy 9 honapig szoptattam eleg nehez volt nekem ezt feldolgozni. Azota azonban teljesen mashogy latom a dolgokat (biztos azert, mert mar nem vagyok erintett) jo dolog a szoptatas, de nem mindenaron es sokkal fontosabb, hogy boldog legyen az anyuka es ezaltal a baba, mintsem a kizarolagos szoptatas. A masodik babanal tuti nem fogok ennyit szenvedni (se testileg se lelkileg), ha nem jon ossze a kizarolagos szopi.

Kriszti

Kép
Kép
angelke
 
 


Gabi!
Én használtam a MEDELA elektromos nagy gépét, szerintem gáz. Lassú, és nekem nem szívott. Én az AVENT kézijét használtam, és alig akart elapadni a tejem. Nekem akkor gyulladt be csak a mellem, mikor 6 óránként fejtem hol az egyiket, hol a másikat. Három óránként fejd le az egészet, illetve annyiszor, ahányszor a Kicsi eszik. Nekem a végére 4-5 dl lett egy -egy alkalommal. Mindig tudtam lefagyasztani. Végülis az időhiány mellett azért hagytam abba, mert egy 30-40l-es fagyasztó tele lett. :lol: Arra kell a lefejt tejecskénél odafigyelni, hogy olvasztás után (nekem) 20ml-rel kevesebb lett, mint amit beletettem.
(Szerintem) egyre több lesz a tejed, csak mindig ürítsd ki! A végén már az lesz a baj, hogy túl sok lesz. :D Persze próbálj ki minden fajtát, mert a végére én már 30-40 perceket fejtem, hogy minden kijöjjön. Ezért nem merem szt mondani, hogy az AVENT a tuti. Egy barátnőmnek a kézzel fejés vált be.

Zsuzsa
fazsu
 
 


Sziasztok!

:lol: :lol:

Mcsik: tényleg a magánrendelés tízszerese. 2 éve mi ennyit is adtunk, de most ez nem fog menni.

Kriszti: testvérfellépőn nem gondolkodsz?

Fürdetős előadás: 2 éve nagy csalódás volt, nem lettünk tőle sokkal okosabbak. :cry: Remélem Ti nem így jártok.

Tündi

Kép
Kép
tündi76
 
 


Sziasztok!

Én egy Csapó pácienssel beszéltem 3-4 hete, hogy ő hogy intézte a dolgot, ő azt mondta, hogy ő úgy gondolja, a magánrendelésen már kifizetett neki egy csomó pénzt, így nem adott tízszeres pénzt.
Az én előző dokim érdekesen oldotta meg a dolgot: az SZTK-s pácienseknek megmondta, hogy mennyi fixen. A magánrendeléses páciensétől nem kért semmit , aki meg ide is oda is járt, annak azt mondta, hogy döntsék el, mennyit akarnak adni. Szerintem a harmadik a legrosszabb.

Engem egy kicsit felháborít, hogy akik a magánrendelésre járnak, azok még tízszeres összeget fizessenek. Szerintem ezt az orvosok nem gondolják így. Nem lehet, hogy ezt valamikor 'sznob' anyukák találták ki és terjesztették? Most meg már mindenki elhiszi, hogy ezt így kell csinálni?! 200 000 Ft durván egy terhesség? Ezt milyen átlagos család költségvetése bírja ki?


Kicsit csendesebb vizekre evezve: ma voltam genetikai UH-n, és úgy néz ki, fiú babánk lesz!!!! :D :D :D :D

Zsuzsa
fazsu
 
 


Jó reggelt mindenkinek!
Zsuzsa nagyon gratuilálok a fiúhoz! Név van már?
Én ma itthonról távmunkázok a sztrájk miatt, de olyan szépen süt a nap - inkább kimennék sétálni :)
chester

Kép
chesther
 
 


Nem tudom az első babás kismamik, hogy vannak, én most félidőtájt kezdtem el nézelődni: babakocsi, felszerelések, bútorok, cumik stb. Gondoltam megnézem a honlapokat, elmegyek pár boltba, aztán majd megvesszük, ami a legjobb ár-érték arányban van... Na ebbe gyorsan bele is csömörlöttem, annyi mindent lehet kapni, annyira nagy választék van, olyan különböző áron, hogy félelmetes...
Nem tud valaki valami tuti boltot, ahol minden beszerezhető viszonylag normális áron?
Igaz az, hogy a gyermekorvos még a kórházban ír fel a babának gyógyszertári bőrápolási termékeket? Mik azok pontosan?

Kép
chesther
 
 


Jó reggelt mindenkinek! Reméljük ma szép idő lesz!

Chester! Én is így voltam ezzel.... aztán elmentem egy pár helyre körbenézni. Amit eddig leszűrtem a boltok terén: a Brendon nagyon drága; minden hónapőban vannak akciók és az Anyák lapja c. újságban vannak kuponok, ezekkel ki lehet fogni jó dolgokat, de akkor ügyesen kell halásznod!
Voltunk már Kenguru Gold boltba, az se olcsó, viszont babaruhák ott nagyon jó minőségűek, és ahhoz képest nem drágák!
Baby outlet (Soroksári úton) jó, olcsó, egy csomó brendonos cuccot is árulnak féláron! Amit múlt héten fedeztem fel:Brumi maci bolt a Mester utcában, és Mini manó bolt a Nagy Lajos király útján.
Szóval egy helyen nem tudom, hogy mindent meg tudsz-e venni.pl. a kiságyak ára és minősége között nagyon nagy a szórás. Mi pl. most 7végén megnézzük RS-ban is a kiságyakat!
Én írtam egy lzűkített listát a legszükségesebb dolgokról, és mindig ezzel megyek, segít hogy ne nagyon csábuljak el, és felesleges dogokat ne vegyek meg! pl. kádállvány

Remélem egy picit tudtam segíteni :D

Szerintem azért menjél sétálni amíg süt a nap, én is fogok :D

Melus

Kép
melus79
 
 


Azt elfelejtettem, hogy szerdán esetleg találkozhatnánk a szülésfelkészítőre a kórház előtt, és akkor neked se kéne egyedül menned :oops:
Mit szólsz?

Melus

Kép
melus79
 
 


szép napot mindenkinek!

gyönyörű időnk van, végre 8)
mi a férjemmel megyünk szerdán az előadásra. ha nem felejtem el, hátfőn megkérdezem a dokimat, hol is van ez pontosan,mert nekem fogalmam sincs. meg hogy mi is lesz benne pontosan.
mi még szinte semmit nem vettünk Dorkának, ami ruhákat, és nagyobb dolgokat kaptunk, az van meg. elvileg 2 hét múlva veszünk meg mindent. én egy helyen. Vecsésen van egy bolt Kati bababolt a neve, és kiságy meg babakocsi ügyben nem találtunk annál olcsóbbat. és jó minőségű is.
http://abbcenter.com/index.php?t=kismam ... &m=Linkek#
itt érdemes mazsolázni. még a Bippa Kft-ről is jót hallottam.
nekem a védőnő hoz receptet legközelebb ha jön. 2-3 félét ír fel a doki.

Kép
.ivett
 
 


Chester!! Én még a baby planetet tudom ajánlani, mi szinte minden onnan vettünk. ( pl. ahol jártam mindenhol 5000- 6000 ezer közt volt az a nagyobb pelenkázó "szivacs" de a Baby planetbe 2600 Ft körül volt). Ha több mindent vásárolsz kapsz 8 % kedvezményt, csak persze elöször vásárolnod kell min. 25000 Ft értékben ( de hát ugye sajnos csak az ágy annyi, ha meguszod annyiból)

Kép
trimi2003
 
 


Ja nekünk felírt valami "A" vitaminos popsi kenöcsöt meg mondta hogy kenegessem nyugodtan a testét is vele ( száraz volt nagyon a böre), úgy is tettem erre még rosszabb lett a dolog szegénykém nagyon durván hámlott, mikor mondtam a dokinak mondta az nem létezik biztos én csináltam valamit, hiába mondtam neki hogy nekem nagyon érzékeny bőröm van és igy valószinű örökölte, figyelembe se vette amit mondtam . Erre mérges lettem elmentemm vette Gabi olajat meg fürdetőt és milyen érdekes hogy már másnapra szinte teljesen elmúlt a szárasság és már nem hámlot a bőre, szóval én azokat a kenceficéket szépen elpakoltam( ja mondanom se kell hogy a popsi kenőcs az alkohol a fürdető púder konakion meg vigantol összesen ütütte a 12000 Ft :oops: )

Kép
trimi2003
 
 


Sziasztok!

Trimi: érzékeny bőrre: Babé Omega tusfürdő - nekünk a bőrgyógyász javasolta, csecsemők és felnőttek egyaránt használhatják. Drága (kb. 4000 Ft az 500 ml-s), de fajlagosan megéri, mert nagyon-nagyon soká elég.
Melus: Szerintem a kádállvány nem felesleges, mi kb. 10 hónapot használtuk. Sokkal kényelmesebb volt így, mint a kádba hajolgatni. Igaz, hogy volt, hogy úszott a fél fürdőszoba, de nálunk ez most sem ritkaság. :lol:
Zsuzsa: Gratulálok a fiúhoz! Így terveztétek?

Tündi

Kép
Kép
tündi76
 
 


Sziasztok!

Ivett, Chesther,
A Bippát én is nézegettem (a testvérkocsi miatt) és tényleg jónak tűnt.
http://babaholmiolcson.hu/shop.php?kat=mind&akcio=1

A kádállvány sem rossz dolog, ha fér vele az ember.
Anikó

[img:aa410caced]http://img34.glitterfy.com/315/glitterfy-flpbk9080522327334.gif[/img:aa410caced]
[img:aa410caced]http://lbym.lilypie.com/Ev7Sp1.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb5m.lilypie.com/xRzrp2.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb3m.lilypie.com/Ypxcp2.png[/img:aa410caced]
kissani
 
 


Sziasztok!

Mi a MiniManóban és a Kenguru Goldban fogjuk megvenni a dolgokat. Én is készítettem egy listát amiben a legszükségesebb dolgok vannak ... Nekem van törzsvásárlói kártyám a Kenguruban és most regisztráltam a honlapukon is egy 25%-os kedvezményért amit postán fognak kiküldeni. Érdemes az akciókat is figyelni szerintem. Lehet, hogy nem a legolcsóbbak ezek a helyek, de hozzánk ez van a legközelebb annak sem lenne túl sok értelme, hogy átbumlizzunk a városon egy dolog miatt ami 1-2 ezer forinttal esetleg olcsóbb.
A Brendon is jó, de az tényleg nagyon drága, de azért ott is vannak akciók.

Hogy is van ez a fürdőszerek/gyógyszerek beszerzése? Amikor haza megy a mama a kórházból a babával a doki ott felírja, hogy miket kell kiváltani? Vagy a saját gyerekorvost kell felkeresni ezért?
Tényleg a védőnő ajánl gyerekorvost? Mert én azt sem tudom ki a mi körzetünkben :oops:

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


Ez a Bippa tényleg nagyon olcsó! Érdemes átnézni lányok!

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


ivett: a furdetos eloadas jovo heten, aprilis 23 an lesz. De az meg nem az utolso. Az utolso majus 7en lesz. 12tol az ismetles, az ujj resz meg 2tol, de akkor meg nem eloadas, hanem relaxacio, utana dal tanulas, es az eloadas mint rendesen 5tol.
Vendég
 


Sziasztok!

Tervezni ugyan nem tudtuk a fiúcskát, de így akartuk! Nevet már mindkettőt kitaláltuk, de csak mi hárman, a szűk család tudjuk (apa, anya, Adél). Persze ha lány lesz, őt is hazahozzuk a kórházból! :lol: Adélnál én fiút vártam, egyszer még biztattak is. A férjem mondta, hogy lány lesz. De amikor megszületett, nem okozott csalódást, hogy nem fiú. Azért amikor arra gondolok, hogy a gyerekeimnek lesz társuk, mindig az ugrik be, hogy lesz menyem!! És hogy mit és hogyan fogok majd (jobban) csinálni, mint anyós. :D :oops:
Adél olyan cuki. Mikor mondom neki, hogy Hol van az öcsi baba? Egyből a pocakomra, vagy a combomra mutat. :D

Tapasztalataim: az alkoholt érdemes a doktorral felíratni, ez majd a köldökcsonk leszárításához kell, meg olajat. Bár én azt hiszem Tesco extra szűz olivaolajat fogok venni és fürdéskor azzal fogom kenegetni. A Tesco azért fontos, mert olcsóbb, mint a Bertolli (pl.). Én úgy csináltam, hogy szülés előtt felkerestem a doktornőt, és megkértem, írjon fel ilyen cuccokat. Az én Taj számomra írta fel, és miután megszületett az gyerek, akkor töltötte ki a férjem a gyerek nevét, címét. Rövid ideig mindent az anya TAJ számán kap meg a gyerek, ellátások, gyógyszerek (egy kilences (?) számot írnak a TAJ szám elé). Nekem Naturlandos termékeket írt fel fürdetőnek, meg popsikrémnek, ezek nekünk jók és olcsók voltak.

Zsuzsa
fazsu
 
 


Nagyon köszönöm a sok hasznos infot mind babacucc-vásárlás mind "mivel kenegessem az én kis porontyomat?" témában.
A Bippa tényleg olcsónak tűnik, és lehet hétvégén kinézünk a Kenguruba, meg a JYSK-be is. Kicsit talán szerencsénk is van, mert közel van elég sok minden: budaörsiek vagyunk :D
Melus : persze találkozhatunk a szülésfelkészítő előtt, és akkor mehetünk együtt.

Kép
chesther
 
 


elegge feligvagyok csak, de vagyok. Csak ismet nagy a felfrodulas, eleg rovid ideig tudtuk elvezni a "rendet"
moast a ngyszoba van soron. VAkargattuk a festeket, jol el is faradtam.

Az eloadasra en is megyek, bar nagy esellyel egyedul, ha csak nem elobb el tudna jonni ferjuram a munkabol. Merthog nagyon erdekelne ot is.A maratonira is azt mondta de eljonne, de azert szerintem az igazan noi program lesz.Igaz az eloadas resze senkinek sem arthat, aki nem riad meg a "lelkizos" dolgoktol. Merthogy az mivel a pszichologus tartja nem gyakorlatias lesz, hanem melyebb retegeket targyalo. De nekem a pszichologia a mindenem, igy ez engem nem fog zavarni.

Jo hogy szobajottek ezek a patikai szerek, mert ezen mar agyaltam eleget, hogy honnan lesz meg nekem a recept. A gyerekorvos eleinte az lesz, akihez tartozunk, Tarjan Katalin, valami idosebb no, a vedono mondta ha nem tetszik, majd atmegyek mashoz.De ezzel a nenevel mar szules elott is fogok talalkozni?No majd ha megyek a vedonohoz legalabb lesz mit kerdeznem. Magatol ugyis csak a babakelngyerol beszel:)
Nekem is nagyon kenyes a borom, fejeme meg inkabb, ugyhogy fel vagyok ra keszulve, hogy a baba bore sem fog elviselni barmit. Szoval muszaly lesz jo minosegu, borbarat termekekre bukkannunk.Igy mondtam is mindenkinek, aki ajandekba ilyesmit akart akar adni, hogy semmi kepp ne, mert csak allna, nem akarok barmit a gyerekemre kenni...
Mondjuk nalam a ruha is ilyen. Nem is amrka vagy a design miatt, hanem vannak heppjeim, hogy milyen igen vagy nem. Az a baj, hogy sok embernek eszebe sem jut megkerdezni, hogy van e valami amire szukseg van, stb, es igy gyulemlenek fel a folos dolgok, amit vagy tovabbajandekoz az ember, vagy kerulgeti.

Nekunk a dolgok beszerzesenel nincs nagy gondunk- leszamitva a babakocsit- mert mindent kapunk.
De a Kenguruba szeretek bemenni, mert van valasztek, nem minden rozsaszin es kek, meg sarga es feher, hanem szinek, formatk, stb, meg csomo minden megkaphato egy helyen. En a kesobbiekre nezve a jatekokkal leszek gondba. Hogy azokat hol lehet, minosegit es megfizethetot kapni. A Brendon kuponok kozt tenyelg van neha jo dolog, de az meg nekem a vilag vegen van.
HAt majd ezen a teren is fel kell terkepeznem a piacot:)
Erdekes mennyi minden ujat kell tanulni egy baba varasaval, erkezesevel...
De vegre olyan dolgokat, ami hasznos, es orommel "tanulja" az ember.


En kaptam kengurut, mar ki si dekoraltam, mert volt rajt eg yfolt, es kendot is fogok, aminek a megkotesetol igen tartok, de van fenn a neten is kep, hatha sikerulni fog.
egyiket sem dijjazom, foleg mivel igen hatfajos ember vagyok, es szerintem nem fogom sokaig birni abban vinni a babat, es az o hatanak sem tesz tul jot, szerintem.
de mindenkepp praktikus, es pl metrozasnal hasznalni fogom.

A tobbi temara hirtelen nem tudok visszaemlekezni:(

Mindenkinek szep estet!
Es bocs, hogy ilyen hosszu voltam
Vendég
 


Fazsu: írtam neked privit!

Gabi

Kép
Kép
almadi
 
 


Gabi! Válaszoltam! Elég hosszú lett, de szerintem lesz használható infó benne!

Van valakinek bármi élménye Neszt Kálmánnal kapcsolatban? Kórházban hallott valamit, esetleg vizitkor valami különöset csinált... Beszélgettek róla az anyukák....
Köszi!

Ruhákkal kapcsolatban a Tescokban lehet jó bodykat venni. Igaz, hogy nem valami fantáziadúsak (alul van úgyis), de jó az anyaguk és olcsók. 2000 alatt van 7 darab. A hosszúujjúból csak fehér van. A zokni és a harisnya is itt éri meg a legjobban (bár ln az elmúlt hónapokban nem találtam meg a Gyöngyösi útiban a gyerek harisnyákat, pedig elég sokszor kerestem) A többi cucc is szép, nekem tetszik a világos barna mintás holmi. Nekem tetszenek! Na, a Tesco már fizethetne nekem a sok reklámért! :lol:

Cipőt a Deichmannban veszünk. Ha valakinek van jobb ötlete, ossza meg, légyszi'! Tényleg! Valaki tudna segíteni, hogy hol tudnánk 22-23-as gumicsizmát beszerezni?

Köszi!

Zsuzsa
fazsu
 
 


Sziasztok!

Gabi!

Nekem is az Avent kézi fejő vált be. A kórházban még idegenkedtem tőle, de most már nagyon jó, evés után kb. 10-15 perc mire mindent le tudok vele fejni, úgyhogy elég gyorsan is megy. Legalábbis nekem a kézi fejésnél gyorsabban.

Lányok!

Tudtok valami ellenszert csuklásra? Luca rengeteget csuklik, főleg evés után. Nem hajlandó se vizet, se teát inni, pedig attól eddig elmúlt. Tegnap már a mumus citromléhez kellett folyamodnunk, de majd megszakadt a szívem, amikor láttam a pofiján a reakciót :(

Más: édeskömény tea. Szerintetek lehet már adni neki? A dobozra németül és minden más nyelven az van írva, hogy 2 hetes kortól, magyarul viszont az, hogy 4 hónapos kortól. Szóval melyik az igaz?

Köszi, Vikcsi
vikcsi74
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?