Új privát üzeneted érkezett!

APróka!

Szerintem se gond, ha nem szettben van. Kapunk máshonnan egy mélykocsit, meg eg külön autósülést. Azt találtam ki, hogy a mélykocsit majd otthagyjuk Bp-en, így amikor megyünk (oda sztem elég sűrűn), nem kell a babakocsit is bepasszírozni az autóba. A baba utazik a hordozóban, ha meg ott megyünk sétálgatni, egy ideig tökéletes lesz a mélykocsi. Azt hiszem ez a része nálunk elég szervezést fog igényeni. Ahelyett, hogy megülnénk végre a fenekünkön... :lol:

Másik: Szerintetek a hordozókend jobb, vagy egy kenguru? A kendőtől azért tartok, mert van egy olyan parám, hogy mi van ha rosszul kötöm meg, aztán kicsúszik az egész, a babó meg a földön landol?!! Vagy hülye vagyok, mert így senki se járt még a kendővel?

panna1
 
 


Panna. Ha a lakcímkártyát megcsináltatod, mert ez a legfontosabb, akkor az önkormányzat elvileg ezt lejelentik mindenfelé! Nekem legalábbis ezt mondták márciusban, mikor végigjártam az egész procedúrát...

sophie27
 
 


Jaj, az újakat elfelejettem üdvözölni! Szóval üdv köztünk, és gratu a pocaklakókhoz!

Nicike! Ahogy olvastam az adataidat, elmosolyodtam:
Van egy unokatestvérem, akit szintén Balogh Nikolettának hívnak,
és nekünk is talonban van még a Zoé név. Ja, és a férjem is Balogh, úgyhogy lehet, hogy két Balogh Zoé születik majd most augusztusban?!

Most már elég sok kisgyerekestől hallom, hogy rengeteg Eszter és Réka van a mostani kicsik között. Nem tudjuk továbbra se, hogy is legyen... Akkor pedig marad a Zoé és a Fruzsi...

panna1
 
 

 
 

Köszönöm a gyors válaszokat, megnyugodtam.
A férjem is azt mondta ilyen időbe Ő is csak fekszik és nincs kedve megmozdulni :lol:
De jobban szeretem ha érzem h megy a buli ment :lol:
nicike
 
 


Tuti, hogy lejelenti, mert én nemrég változtattam meg a lakcímem, és mire felocsúdtam volna, hogy azt máshová is jelezni kéne, már jött a papír az apehtól, hogy mivel megváltozott a lakcímem, már nem a pesti apeh-hez tartozom, ezért az adószámom is megváltozott. (bár ez csak a vállalkozóknak érdekes)

Kép
Kép
tabati
 
 


Szenvedek itt ezzel a nyamvadt internettel. A szomszéd jele nem elég erős néha :wink: :?

panna1
 
 


sziasztok!

jó volt tegnap a torna, voltak vicces jelenetek a lábak kapálózásánál, mivel vagy 50 kismama van bezsúfolva egy nem túl nagy terembe. De azárt jól átmozgatott legalább. Az előadás meg elmaradt utána, mindhárom előadó doki azt gondolta, hogy majd a másik kettő úgyis ott lesz. Úgyhogy végülis egyik sem ért rá végül.
Majd legfeljebb májusban elkezdjük az elejéről az egész előadás sorozatot.

nekem is nagyon féjdogált tegnap este meg ma reggel is a pocakom. Biztos van valami a levegőben.

Jaaj, most hogy ennyien mondogatjátok a táppénzt, már nagyon bánom, hogy én beígértem a melóhelyen, hogy június végéig fogok dolgozni. Már most elegem van néha az egészből....olyan jó lenne néha otthonmaradni pihenni.
lei
 
 


Én is most fogom megváltoztatni az ideiglenes lakcímemet és az állandót. Szerintem is automatikusan lejelenti az Önkormányzat a többi hivatalnak, nem kell ezért mindent végigjárni megint. De azért majd megkérdezem, ha jövő héten megyek be a papírokkal az önkorm-hoz.
lei
 
 


ja, és azt is tuti fix, hogy a baba, az anyuka állandó lakcímére lesz bejelentve automatikusan!

sophie27
 
 


Lei, egy cipőben járunk :lol: Pont ma mondtam, hogy mennyire bánom, hogy beígértem, hogy júniusig dolgozom, mert olyan jó lenne már otthon rendezkedni, meg nagyokat pihenni. Most is hulla fáradt vagyok, mert fél 6-kor keltem. Az a baj, hogy nekem muszáj dolgoznom amíg csak bírok, mert a pénzt nem tudjuk a nélkülözni a sok kifizetnivaló miatt.

A teve utcai ügyintézéshez kell vinni valamilyen papírt magammal?

szuszu
 
 


Panna akkor Nikiből,meg Baloghból,és lehet h Zoéból is lesz mindkét családban :lol:
nicike
 
 


Jaja, úgy ahogy mondod Nici!
Elég vicces lenne, nem?

Ja, és a többieknek már mondtam, de te még lehet, hogy nem tudsz róla: Ha mégis a Fruzsinál maradunk, az unokatestvéreim között az is van... Vagyis Balogh Fruzsinánk már van is egy...

panna1
 
 


Nálunk apa szeretné még anyósom után a Melániát...Nem repesek érte...Hátha elmúlik neki mire jön a pocaklakó :lol:
nicike
 
 


Panna, nekem a kedvenc szülésznőm (a pótmamim) azt mondta, hogy a hordozókendőt nem javasolják annyira, amíg a baba nem tudja rendesen tartani magát, mert nem tartja olyan jól a baba gerincét, mint a merevebb kenguru. Ki nem fog csúszni belőle, mert azt le tudod ellenőrizni, jól kötötted-e meg, de nem tart eléggé egy csecsemőt. Állítólag...személyes tapasztalatom nekem nincs.

k.a.t.i.c.a
 
 


Szuszu!

Nekem is egyre inkább kezd elegem lenni a munkából. Olyan jó lenne, ha nem kellene már ilyesmivel foglalkozni!
Bár ahogy a mostani helyzetemet látom, lehet hogy május közepéig el fog húódni ez a mostani munkám. Pedig úgy szeretnék mr a végére érni, csak sajnos vannak olyan emberek, akik sokáig ülnek a dolgokon, így miattuk hiába hajtanék most, egyszerűen nem lehet...

panna1
 
 


Jaja, ne is mondjátok.
Már én is minden falba beleverem a fejem a júniusi ígéretem miatt. De sajnos már nincs visszaút.

Reggelente van, hogy már az ágyban könnyezem, annyira utálom a gondolatot, hogy fel kell kelnem. :cry:

De ha a jó oldaláról próbáljuk nézni a dolgot, már ha van ilyen, akor már csak 6-8 hét...... :?

Nálunk is ugyanaz a helyzet. Mivel mindent mi finanszírozunk és a nagyobb dolgokat meg kell venni, mint babakocsi, bababútor, így kissé nehézkessé válna táppénzből a dolog.
Így meg még gyűjtögethetek is kicsit a nehezebb hónapokra......

Ráadásul olyan csekélységek is befigyelnek, mint a januárban vett autó gyújtástrafójának cseréje, ami közel 60 ezer lenne. De ha minden igaz, kiverem még a balhét a garanciális javítás terén...... :?

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka
 
 


Katica!
A hordozókendő-pártiak visznt azt mondják, hogy abba be lehet kötni fektetve is a gyereket. NA így igazodjon ki a leendő anyuka...

panna1
 
 


Sziasztok!

Én is vagyok, vagyogatok, csak a költözés és a nagyobbik manó minden energiámat felemészti. De nem baj, így szép az élet! :lol: Csak így a vége mindig az, hogy csak bekukk, olvas, de írás nuku...

Pocakfotók! Hű, tényleg nagyon látványosak a méretek!! Szépek vagytok csajok! :wink:

Most a 7végén felhasználtuk az üdülési csekkünket és elutaztunk Szentgotthárdra 3 napra; végre készült rólam igazi látványos pocifotó, amit már érdemes felrakni!

Columbine- Megkaptad a képeket, amiket a taliról elküldtem, mert nem kaptam visszaigazolást a freemail-ről, és itt sem találtam meg a képeket a fórumon..

Én is kocsi ügyben tevékenykedem mostanság, úgy néz ki végre, hogy nem hiába- használtan sikerül összevadásznom a nekem kellő darabokat.

Szép napot Mindenkinek!!!

Kép

Kép
mákszem
 
 


Szerintem a pénz miatt nem nagyon érdemes dolgozni, mert én, mióta táppénzen vagyok, alig kapok kevesebbet, mint előtte.

Az első hónap még kb 15-20%-kal kevesebb volt, de miután lejárt a betegszabadság, már csak kb 5 ezer Ft-tal kapok kevesebbet mint a fizum. Meg kajajegyet azt nem kapok. Viszont az utiköltség rám eső részét sem kell fizetnem, így még jobban is jövök ki.

Először azt hittem elszámolták, de kiderült, hogy a táppénzből nem vonnak annyi mindent, azt hiszem csak szja-t, ezért jön ki ilyen jól...

yuyu79
 
 


Anyuval most voltunk vásárolni, vettünk anyagot ágyneműhuzatnak meg rácsvédőnek (vajszínű, kiselefántos), meg egy szép, pihe-puha babaplédet :-D

yuyu79
 
 


Azt hisezm megint elköszönök egy időre, remélem lassan sikerül beállítani normálisan is a netet, mert most a tök üres nappali közepén ülök egy konyhaszéken, és itt verem a laptopot (az ölemben), csak innen van jel. (Fent meg az asztali gép kényelmes fotellal, csak azon nincs net)
És itt ugye így nem is tudok dolgozni, amit eléggé kellene.
Szép napot nektek!

panna1
 
 


Nem is tudom ki írta a hangulatingadozást...én is néha tele vagyok jókedvvel meg energiával, néha meg semmihez nincs kedvem. De szerintem ez is a várandósság velejárója...Meg az időjárás is belejátszik :-( Ja meg az allergiám.

Kellene készülnöm a jövő heti szakfordítóvizsgámra is, de a munkakedvem az elég mélyen van mostanság ;-)

yuyu79
 
 


Nekem a 12.hét után lett elegem a munkából, én azóta nem dolgozom.Ami néha rossz mert nagyon unatkozom sokszor egyedül.A férjem sokat van itthon ugyan,de álltalában hamar fényt kap...horgászat stb...stb...
Bár én szívesen dolgoztam volna csak a kolleganőm is terhes lett és bejelentte,rá 2 napra különleges felmondást kapott...
Nem akartam igy járni :evil:
nicike
 
 


Rakok fel 1 pocakképet, és Soma babából is ízelítőt :) Kép Pocak 22.hét

Kép huncut fürcsis

Kép ismét

Kép és ismét :)

Kép

Kép
mákszem
 
 


nicike, elvileg ha már terhes, nem rúghatják ki......nem csinált balhét????
Mi volt a különleges felmondás indoka??

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka
 
 


Nagyon aranyos a kisfiad!!!Olyan kis huncut. És milyen jó lehetett egy kicsit kikapcsolódni.....

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka
 
 


ha tudtok segítsetek:
nem jut eszembe a kedvenc kismamaboltunk neve, pedig itt van a nyelvemen. A Margit körúton, fel kéne őket hívnom, de egyszerűen a mai napon totál be vagyok lassulva.....

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka
 
 


na, végülis csak eszembe jutott...... :oops:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka
 
 


Mákszem, gyönyörű a kisfiad :-D

yuyu79
 
 


nicike!

Mi az, hogy krúgták? milyen indokkal?????
Nem tehetik, hacsak nem állt neki randalírozni vagy verekedni a munkahelyén.

Ügyvédi irodában dolgozom, nincs az a munkaügyi bíróság, aki ezért ne büntetné meg a munkaadóját, ha bepereli. Min. 1-6 havi bér, + amíg a per tart folyamatos munkabér + kártérítés.

Mi volt az indok, nem tudod?

sniky
 
 


Judit, tényleg gyönyörű soma baba és nagyon szépen gömbölyödsz már Te is:))

sniky
 
 


hát most úgy néz ki, hogy a helyettesem lehet, hog ymár május közepén be tud állni melózni, így lehet, hogy mégis előbb le fogok lépni a melóból végleg. Már nagyon nem bírom. Ma is tiszta őrültekháza van, megint pörgök ezerrel, a hasm meg csak görcsöl egész nap. Nem vagyok valami jól... :cry: és nekem is hullámzik a kedélyállapotom ezerrel. Van, hogy kicsattanok az energiától és tök boldog vagyok, van hogy leginkább sírni lenne kedvem: Most is érzem, hogy olyan jó lenne egy kicsit pityeregni, pedig olyan igazi oka nincs is. Csak úgy teli vagyok feszkóval és jó lenne kiadni....
lei
 
 


apróka!

Christina Moda

:)))))))

sniky
 
 


pont oda kéne mennem nekem is már, mert kezdem az összes gatyómat szűknek érezni. Szerintem most nekem is meglódult a pocaknövás az utóbbi napokban, biztos azért is fáj, mert tágul a méh.
lei
 
 


Sziasztok!

Látom néhányatoknak fájdogál a hasa.
Hát én is reggel óta baromi szarul vagyok. A hasam egy merő keményedés, fáj, alig bírok menni. :cry:

Tegnap voltam a dokinőmnél, kisbabus szép nagy, majdnem 1 kg, 925 gramm volt, 25+6 naposnak felelt meg a méretei alapján. És fejjel lefelé aludt. Remélem már nem akar ide oda forogni, eddig mindig ilyen pózban láttuk.
Viszont megnézte a méhszájamat is, és a külső méhszáj nyitott.
Na, ez az amitől rettegtem...állítólag a tavalyi vetélés befejezése okozhat ilyet. Megemelte a Magnézium adagomat, de többet azt mondta nem tehetek.

Ha jól emlékszem Mákszem, neked jött előbb a babus a méhszáj miatt, ugye? És te akkor mit csináltál? Sok pihenés?
Meg talán Binyek, neked is ki volt nyilva ha jól emlékszem...

Én most totál padlón vagyok a hasfájás és a méhszáj miatt...nem hiszem el, ha ezzel a babussal is történik vmi :cry:

pöttömpanni
 
 


Edina,

Próbálj megnyugodni, biztos minden rendben lesz.
Ha tudsz, pihenj minél többet, nehogy megeröltesd magad!

sniky
 
 


Azt az indokot kapta, h nagy összeggel károsította meg a céget. Mert tovább engedett egy olyan számlát amit nem kelett volna...Mondta h megy a bíróságra,mondták neki h nyugodtan,Ő fizet minden költséget...
Aztán rá másfél hétre én már itthon voltam,a többit nem tudom,mi lett belőle...
Nekem is nagyon keményedik a hasam,ez normális?de melette nem fáj.Ez mitől van?
Lehet butaságokat kérdezek de sajnos nem nagyon vagyok képbe...
Egy ideig mindennek utánna néztem a neten,csak rosszakat olvastam amit magamra fordítottam,így leszoktam róla... :lol:
nicike
 
 


Pöttöm: ha a dokid azt mondta, nem lehet most mást tenni, akkor szerintem is a pihenés most a legfontosabb. És ne aggódj, nem lesz semmi baj!

Itt vannak hasonló esetek:
http://www.babanet.hu/faq/terpat26.php
lei
 
 


na, akkor most én is kérdezek egy butaságot... mit értetek az alatt, hogy keményedik a hasatok!? mihez hasonlítható ez az érzés? fáj, vagy inkább olyan, mint amikor sokat iszol és ki akar pukkadni a hasad? szóval így feszül? vagy milyen?

sophie27
 
 


Sziasztok!

Pöttöm pihenj sokat az segít! ne félj nem lesz semmi baj!
nekem az olyan mintha "összeállna" a hasam egy púppá és tök kemény, bár nekem nem szokott fájni és keményedni is csak éjszaka,de kellemtlen nagyon!
makadu
 
 


Nekem is pont olyan érzés mint Makadunak.
nicike
 
 


Szia Mákszem!

A talis képeket légyszíves a másik mailemre küldd, mert a freemailesen kicsi a hely, lehet hogy ez volt a gond. agnes.porpaczi@gmail.com

Pöttöm, pihenj nagyon sokat, próbálj meg feküdni! És főleg ne idegeskedj. A nyugalommal sokat segíthetsz, lehet hogy azért feszül a pocakod, mert stresszes vagy. Küldök neked sok sok gyógyító energiát.

Én ma voltam dokinál, azt mondta, a napi 10 keményedés még normális, e fölött emelni kell a magneB6 adagot. Mert nekem is állandóan keményedik.

KépKép
columbine
 
 


A börzén csak használt cuccok vannak vagy vannak újak is? lesz vajon babakocsi is? (még nem voltam börzén sosem)
makadu
 
 


Szuszu!

A taj kártya ügyintézésnél tőlem csak személyit kértek. Még nevettem is rajta, hogy pl. az ELMÜ ragaszkodott a házassági anyakönyvi kivonathoz, az OEP-nél meg azt mondták, hogy a személyi kiállításakor már úgyis bemutattam minden szükséges iratot, nekik elég. :)

Beus

Kép
félhold
 
 


Tabati!
Elküldtem mailen a Diákhitel névmódosítás.

Aprooka!
Egy ideig én is csak utalgattam, de aztán eszembe jutott, hogy a szerződésben az van, hogy 8 napon belül minden adatváltozást be kell jelenteni, és ha bármit intézni akarsz velük, akkor lehet a név nem egyezőségből kavar. Úgy tudom, hogy a gyed/gyes vagy valamelyik alatt lehet kérni, hogy az állam vállalja át a kamatokat, és az ügyintézésnél nem akartam gondot az eltérő adatokból. Jobb a békesség. :)

Beus

Kép
félhold
 
 


Pöttöm!
Ne parázz nagyon,mert nincs nagy baj!Nekem már a 18. héttől nyitva van a külső,de azóta semmi változás.Akkor én is hirtelen megijedtem és lefeküdtem,de most már csak kb. 16h körül teszem magam takarékra,addig jövök-megyek.De amíg görcsölsz vagy keményedsz,addig mindenképpen próbálj feküdni!!!
Én most,amikor dokit váltottam,akkor azt mondta,hogy rendben van a méhszájam,pedig a másik dokinál nyitva volt a külső. :roll:
Nem lehet ezeken eligazodni....
De jó nagy a babád!Mindennap szedsz terhesvitamint?Mert állítólag attól lesznek nagyobbak,mint a koruk.Én már csak heti 2x szedem.
Az ANYASÁG című fórumkötegben van egy MÉHSZÁJ cimű,ott vagyunk egy páran ilyen problémával,olvass bele! :wink:

Szerintem,aki teheti,az menjen minél előbb táppénzre!Ráérünk,még dolgozni! :lol: Meg a baba érdeke a fontos!Én az első pillanattól kezdve táppénzen vagyok(ikrekkel mindjárt kiírják az embert),de nem bánom!Bár anyagilag nem egy leányálom,mivel minimálra jelentettem be magam,igy kapok havi 30.000-et,amiből 10.000-et vissza kell fizetnem táppénzhozzájárulásként,mivel én vagyok a saját munkáltatóm.Jó,mi? :roll:

binyek
 
 


Szuszu!

Azt írtad, hogy a babát az anya állandó lakcímére jegyzik be, és ez fontos az ügyintézésnél. Milyen papírokat érint ez?

Csak amiatt kérdezem, mert remélhetőleg ősszel költözünk az új lakásba, és akkor mindenképpen át kell jelentkeznem. De ha sokat kéne az állandó lakhelyre menni, akkor inkább most bejelentkezek állandóra Bp-re.

Beus

Kép
félhold
 
 


Pöttöm!

Szerintem se aggódj, csak próbálj minél többet pihenni.
Küldök én egy + energiabombát! :)

Beus

Kép
félhold
 
 


Ez a dolog miszerint a baba nagyobb lesz, ha terhesvitamint szedünk, szerintem nem igaz. Ez adottság kérdése, meg táplálkozásé. Én szedem a terhesvitamint, meg még egy marék másikat, amit a doki kiírt, de semmivel sem nagyobb, mint kellene, sőt még picit kisebb is. És én sem hízok tőlük, szóval szerintem ez inkább az étvágytól, meg a genetikától függ. De ez csak privát vélemény. :)

k.a.t.i.c.a
 
 


Lányok!

Segítsetek! Emlékszem olyan írásra, amikor vérzésről volt szó! Nekem ma volt egy apró, és nagyon megijedtem a tőle, a dokit pedig még nem értem el!!!!!! Már elállt, de akkor is aggódok! :( Nektek mit is mondtak végül? Tudom, hogy végül nem volt gond. Hivatalosan holnap este megyek a doki bácsihoz. Remélem azért még ma elérem.

Szilvi

rizsimami
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?