Új privát üzeneted érkezett!

panndi: nekem is olyan hirtelennek tűnik, hogy leállsz a szoptatással, meguntad? vagy miért?

na nem számonkérlek, csak érdeklődöm...!!
Vendég
 


Tücsi!
Mint tapasztalt anyuka, leírnád nekem Gábor napi evését röviden. Jó lenne egy szopis nem sokkal kisebb baba evési programját látnom összehasonlításképpen. Köszi előre is. :D :D :D

Eperke, ha van egy kis időd Te is megtennéd ugyanezt, tudom Ti nálunk előrébb jártok, de legalább ötletet kapnék, hova kellene eljutni. Köszi persze neked is. :D :D :D

Babett!
A tejpépektől valahogy én is ezért tartok, olyan műnek tűnik.... na persze lehet Lilla simába teletömné magát vele, mert lehet finomak is...

Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Nem, nem untam meg, és nem is álltam le még, reggeli és esti szopi még marad, ha igény van rá.
Amúgy több ok miatt is szeretném abbahagyni, az egy év nálam a maximum felső határ. Amúgy nem terveztem én ilyen gyorsra a nappali szopik elhagyását, egyszerűen így alakult, a délután pl úgy maradt el, hogy nem voltunk itthon, nem tudtam a gyümölcs után megszoptatni, másnap már nem is kérte... :oops:
Az okokat meg nem részletezném, szerepel közte egészségügyi, lelki, kistesós is :)[/url]
Vendég
 

 
 

Sziasztok!

Ildi: Hát mi már nem vagyunk az óvatosság mintaképei, ami a kajákat illeti...Pedig az elején én is nagyon figyeltem, hogy mit adok Zsófinak, de most már szinte ugyanazt eszi amit mi.
Egy napunk a következőképpen néz ki: Általában reggel fél7 körül kel, hétköznap apával reggelizik 7kor. Általában sajtos (találtam laktózmentes kockasajtot -abból eszik egy kockát kiflire kenve) vagy lekváros-vajas kiflit, esetleg piritóst eszik reggelire babateával. 9-10 körül szokott tízóraizni kis babapiskótát vagy kekszet gyümölccsel. De olyan is van, hogy csak a piskótával el van, nem kér gyümit.
Délben ebédelünk. Már nem főzök, vagy csak ritkán, neki külön. Általában mindig van vmilyen leves, mostanában nagyon rákattant a levesekre, szívesen eszi őket. Leves után pedig husi-főzelékkel vagy krumplival/rizzsel (bár a rizst nem nagyon szereti) De husi helyett már adtam neki rántott sajtot/gombát is, azt is szívesen megette
Délután 3-4 körül van uzsonna (ma egy kicsit csúszik, mert még alszik :) ) Ekkor általában gyümölcsöt kap. Van amikor csak egy banánt vagy almát eszik magában, de olyan is van, mikor gyümit joghurttal keverem, vagy vannak ezek az üveges babadesszertek, azokat is szereti. Van amikor kikönyörög magának még egy Túró Rudit is :oops: De persze a csokit én leeszem róla, ő csak a túrót kapja belőle.
Ezek után még 6-fél7 körül van vacsi. Ez általában a reggelihez hasonló sajtos kifli vmilyen felvágottal (általában csirke vagy pulykamellsonkát szoktam neki adni és mindig jól megnézem, mi van benne),néha tojást is kap mellé, de a Füstlit is nagyon szereti, azt is evett már. Attól is függ, hogy mi mit eszünk.
Fél8kor fürdünk és utána készítek tejpépből hígabb tejcit és lefekvéskor még megkínálom vele, de most már nem sokat iszik belőle. Aztán Fél9től általában alvás van reggelig.

KépKép
KépKép
eperke21
 
 


Tejpép: Én kb 9 hónapos korában próbáltam meg Zsófinál vacsira, pont azért, mert ő is rendszeresen kelt éjszaka még akkor is. Úgy gondoltam, hogy ha addig kihúztuk tápszer nélkül, akkor mostmár azt nem szeretnék neki adni, hátha ez jobb lesz mint a tápszer. Eddig csak natúrt vetttem belőle és én is Ildihez hasonlóan mindig friss gyümölccsel kevertem az elején. De Zsófinak pépesen nem ízlett annyira, így inkább hígabbra csináltam és az esti szopik után még ha igényelte, ezt adtam neki. Ez nálunk be is vált.

KépKép
KépKép
eperke21
 
 


Ildi! Kérésedre leírom Gabó étkezését:
1/2 3 körül szopi(egy mellből)
1/2 7 körül "
9 ó-kor szopi (el is alszik), előtte ha nem álmos kis kenyérke csipegetés
1/2 11-kor gyümölcs (keksszel, ha kimaradt a kenyérevészet)
14 körül szopi
17.30 körül főzelék
20-20.30 szopi
Nálatok hogyan alakult a napi étkezések száma?

Tejpépeket a fiúknál én is mindig gyümölccsel adtam. Gyümölcs nélkül köszönték szépen.... És mivel számomra is műízük volt, így hamar átálltunk a joghurtos- gyümölcsös- kekszes uzsikra. Ezt már szinte falták, amit nem is csodáltam, mert tényleg nagyon finomak voltak.

Panndi! A védőnőtökkel lehet, hogy érdemes pár mondatban beszélni az elválasztásról. Sok jó tippet, ötletet is adhat nektek. :wink: (Őszintén szólva -ne vedd kérlek bántásnak részemről!-én kicsit keveslem a szopik számát ennyi idős babánál.)

Tücsi

KépKépKép
mtücsi
 
 


Eperke, olyan jó volt olvasni, hogy mi mindent eszik már Zsófi, és arra gondolni, hogy nemsokára mi is itt tartunk majd! :lol:

Kép
waterlilly
 
 


Tücsi, nem veszem sértésnek, mindenki másképp csinálja :) De azért azt is elmondom, hogy Zsófi kéthónaposan csak napi négyszer szopizott, és ezt ő alakította ki magának. És a négyből megmaradt kettő :wink: Annyi változás történt, hogy beiktattunk egy plusz étkezést, így ötször eszik egy nap. Én nem keveslem a négyhez képest, ha a délutánit nem hagyja ki magától, akkor háromnál tartanánk, és havi egy szopi kiváltást javasolnak, szóval pont nagykönyv szerintiek lennénk :lol:

Viszont átaludta az éjszakát, még most is durmol, persze én a hülye vizsga miatt nem tudok...
Vendég
 


Jaa, még annyit a védőnőnkről meg az orvosunkról, hogy ők is már öt hónaposan javasolták a hozzátápálálást :roll:
Vendég
 


Paaaanndi!!! Jó korán fent vagy :lol:

Tücsi: Jó hogy leírtad, mikor mit szik Gábor! Ez nekünk is jó iránytű lehet. És kicsit megnyugtat, hogy még Ő is kel éjszaka.
Most nálunk kb. egy hete Barnus is megint beállt erre, hogy kb. 3-kor kel éjjel enni és aztán reggel 1/2 8-ig alszunk. Ez így elég baráti :wink:

Babett: Nem tudom mi van, de ma Barnus is már kétszer bukott jó nagyott :cry: Remélem, nem marad így.

KépKép
kutyfül
 
 


Köszi lányok mindenkinek a kajcsi leírásokat, sokat segít. :D

Nálunk 6 - körül egy szopi
7-8 között még egy szopi
9-kor ettől a héttől csak gyümi+babavíz
12 zöldség-hús + szopi
14-15 alvás után még egy szopi
16.30 körül gyümi és szopi
19.30 vacsi zöldség és hús utána fürdés
20 óra körül esti nagy szopi
éjjel jó esetben nem kelünk. :D

Egy hét múlva a délutáni szopikból szeretnénk kicsit faragni. Szóval mi még elég messze vagyunk a végétől, mint ahogy látszik is. :oops: Bár nálunk így alakul, én Panndit is megértem, szerintem mindegyik gyerek más... Nekem egy kis szopitündér jutott :D :D :D őt semmi se zavarja a szopiban :D, bármennyi kajcsit eszünk tejcsinek mindig marad hely Lillu gyomrában, kis zabagép :wink:

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Kösz iIldi :wink:
Zsófit nem izgatja... nincs se cumija, ujját se szopja, csak kb havonta egyszer a szájába kerül, gondolom kisebb a szopiigénye... Vagy nem tudom, majd ha lesz kistesó, lehet, hogy őt évekig szoptatni fogom :lol:
Vendég
 


Kutyfül Bea! Ez a hajnali ébredés nálunk új dolognak számít, eddig végigaludta az éjszakát. Vszínűleg a fogacskák miatt kel a drágám.

Ildi! Én a főzelék mellett sőt, előtte is megkínálom Gabókát vízzel. A kicsiknél még ez fontos dolog.
A szopi vége nagyon hamar bekövetkezhet. Én mkétszer hanyagolva lettem. Saját magukat választották el a babácskáim igaz, 14 hónaposan.

Panndi! Igazad van, mindenki másképp csinálja. :wink:

Tücsi

KépKépKép
mtücsi
 
 


Csak gyors bekukk, mindjárt indulunk Szombathelyre anyósékhoz, ott leszünk 6 napig, hát, nem mondom, hogy mehetnékem van... :( Próbálok majd onnan is jelentkezni.
Puszi nektek:
Anett

Kép
waterlilly
 
 


Hűűű, Anett, kitartás, próbáld jól érezni Magad!
Vendég
 


Lilly! Remélhetőleg jól sikerül a nagyilátogatásotok. Jó utazást! :D

Panndi! Gratulálhatunk a vizsgádhoz? 8)

Tücsi

KépKépKép
mtücsi
 
 


Hát, eredmény szerdán lesz, határeset... sajnso szerintem az utosló két vizsgám nem volt túl sikeres :?
Vendég
 


Tücsi!
Igen, én is próbálom Lillut itatni - főleg azt vettem észre, hogy a főzelékeknél igényli is. Sajna egyelőre pohárból úgy iszik, mint egy kis disznó, de azért van előrehaladás és ami jó, hogy tetszik is neki. :D
Az úti itatásban is volt egy kis előretörés, anyutól kaptunk egy Nuby csöppmentes itatópoharat - ebből legalább tudott inni Lillu, nem úgy mint az eddig próbált cuccokból. 8)
Kitaláltad amúgy a félelmemet, nekem ez a parám, hogy ezért kell haladni az etetés-itatás projektben, mert már nálunk benne van a pakliban, hogy egyszer Lilla köszöni többet nem kéri szopit... amúgy nekem a szopi nincs terhemre, sose gondoltam volna, hogy ennyire fogom a szopiztatást szeretni...

Panndi, drukkolunk a vizsgához, hátha sikerül, az eredményt majd kérjük megírni. :D

Lilly neked kitartást anyóshoz, lehet nem is lesz olyan vészes. :lol:

Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Kicsit tavasziasítottunk a vonalzón! :D

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Én meg végre tettem fel képet a vonalzóhoz.
Zsófi aludt éjjel, mint a bunda :lol:
Vendég
 


Ildi! Nagyon tündéri a vonalzód!!! :D
Én is azért próbálom Gábort cumisüvegből itatni, hogy bárhol megkiinálhassam őt viizzel, az átöltözés veszélye nélkül. Pohárból nekünk is még mellé folyik, de a cumisüvegből sem tud anélkül inni, hogy ne csorogjon ki a szájából. De csak gyakorlás kérdése és ez is menni fog! :wink:
A szopi elhagyása egyik napról a másikra úgy, hogy napjában még többször is szopizott a baba, nagyon ritka.

Panndi! Továbbra is mennek a drukkok!!!! :lol:
Ennyi idősen Gábor is javában szundi mókus volt. Viszont most a fogzás miatt -igaz csak egyszer- éjjel is ébered. És hogy tervezed? Ilyen esetekben mit fogsz Zsófinak adni? Teát, vizet?

Tücsi

KépKépKép
mtücsi
 
 


Háát, Zsüófi hetek óta nem aludt, most kezd újra aludni éjjel, mióta kinn van két foga. De mivel még az esti szopi marad egy ideig, így éjjel is azt kapja :wink:
Vendég
 


Amúgy Zsófi csak vizet iszik folyadékként, teát még nem ivott, úgyhogy ha nem lenne szopi, akkor vizet adnék neki.
Drukkokat köszi, remélem segítenek, és kapok egy kettest :D
Vendég
 


Panndi, Ildi: Jók lettek a vonalzóitok! :lol:

Panndi, neked megy a drukk! Csodállak, hogy tudsz Zsófi mellett tanulni!

Lilly: Kitartás anyóséknál! :wink:

Ma voltunk az ortopédián csípőszűrés kontrollon, minden ok :wink:

Tegnap este itt voltak anyósék, és fürdés előtt porszívóztuk Barnus orrát, mert eléggé szörcsögött, és gondoltam éjjelre jó lenne, ha kapna levegőt...Apósom teljesen kiakadt a tőle, kiment a szobából, nem bírta nézni, hogy "kínozzuk" (szerinte) a gyereket. :lol:

KépKép
kutyfül
 
 


Hihi :lol: Hááát, generációs különbségek :wink:
Vendég
 


Kutyfül!
Mi egy hétig porszívoztuk eddig csak Lillu orrát, amikor beteg volt, előtte utána csak kb.2-3 alkalommal összesen.
Az egy beteges hét porszívásának az eredménye:
Anyu és Anyós szerint kínozzuk a gyereket, jaj kislányom én nézni se bírom, hogy ordít... dédi totál sírva fakadt.. az enyhébb ellenagitátorok szerint is kiszívtuk az agyát.
Férjem, nem egy politikus alkat, egy-két ordítással lerendezte a módszerben kétkedőket, közölte nem fogunk arcot felszúratni járni azért, mert ők sipákolnak... :oops: Én konfliktuskerülőként azóta csak akkor csinálom, ha csak hárman vagyunk. :D
Üdv, Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Tücsi!
Én is drukkolok, hogy Lillu még ne álljon le a szopival... köszi a bíztatást. :wink:
Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Hármas lett a szombati vizsgám :lol:
Igaz, szerintem a múltheti nem sikerült, de nem baj, ez igen :D
Vendég
 


Jaaa, én is amúgy konfliktuskerülő vagyok, de mióta Zsófi megvan, nem... :lol: Ami szerintünk jó neki, azt csináljuk, mindegy, ki mit szól a családban :wink:
Vendég
 


Panndi gratula a sikeres vizsgához, hátha meglesz a másik is...
:D

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Panndi! Gratula a vizsgádhoz! (Azért a drukkok továbbra is mennek még... :wink: )
Gáborom is csak vizet hajlandó inni, aminek én nagyon örülök. Igaz, a nagyok is hamar rászoktak, de most már ezen nem kell egyáltalán ügyködnöm.

Porsziivózás nálunk is hasonló reakciókat váltott ki a családtagokból. De még a párom is azt mondta az elején, hogy kisziivom a gyerek agyát. :shock: Mondanom sem kell, hogy mikor az ő orra alá tarottam, hogy előbb próbálja ő is ki és utána prédikáljon, nagyon elcsodálkozott és azt kérdezte, hogy te már kipróbáltad? Még jó hogy! Na, miután ő is kipróbálta, már más volt a véleménye. Ezek után ő intette le a kétkedőket. :wink:

Tücsi

KépKépKép
mtücsi
 
 


LillaBaba még egy fogat növesztett... Így már mi is 2-nél tartunk. 8) :lol: :lol:
Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Gratulálunk, üdv a kétfogasok táborában :lol:
Vendég
 


Nekünk már több fogunk van, mint fülünk. :lol:

Tücsi

KépKépKép
mtücsi
 
 


Pedig Barnus még csak nem is sír a porszívózásnál, szépen csendben tűri :wink:
De engem sem izgat, mit mondanak, mert én sem akarok orrot/fület felszúratni és én sosem voltam konfliktuskerülő :oops:

Panndi: gratulálok a vizsgához!

Ildi: Lillu jól belehúzott a fogakba :wink:

KépKép
kutyfül
 
 


tücsi: :lol: Ez nagyon aranyos :D

Köszi a gratukat :oops:
Vendég
 


Hát lányok, nagyon jól drukkoltatok, mert a másik vizsgám is sikerült :lol:
Vendég
 


Panndi Gratulálunk!

Tücsi! Nálunk még egy darabig egyenlő a fogak-fülek száma, ahogy belenéztem ma reggel Lillu szájába. :lol:

Kutyfül! Hajrá a orrszívó-porszívó kétkedők ellen... Lilla kis krampusz, ő szívet szaggatóan ordít, adja a lovat a nagyik alá:)

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Panndi: le a kalappal előtted! Hány vizsgád van még?

KépKép
kutyfül
 
 


Ildi! Vsziinűleg már nem sokáig..... :wink: :D

Panndi! Ügyes voltál, gratula a vizsgádhoz! :D

Tücsi

KépKépKép
mtücsi
 
 


Még sok :cry:
Most pénteken lesz kettő, szombaton egy, aztán áprilisban nincs több, májusban folytatom :lol:
Folyamatos vizsgázás van, nem vizsgaidőszak, szóval még ha a mostani hármat nem számolom, még hat van hátra. Csak azért sietek ennyire, mert ősszel kezdődik az egyetem, és jó lenne, ha addigra itt a főiskolán már csak az államvizsga lenne hátra...
Vendég
 


Panndi akkor ez távoktató suli? Melyik egyetemet kezded?

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Aham, táv.

Károli Gáspár Református Egyetem, pszichológia szak. Az meg levelező lesz :)
Vendég
 


Az jól hangzik, a pszichologiával annak idején én is kacérkodtam :D én a Pázmányra jártam, a doktorit is ott csinálom...

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Panndi! És ezért még nem kell fizetni? Elég komoly összegekről tettek emliitést az ismerőseim, a másoddiplomás képzést illetően. Igaz, ez még tavaly volt. :roll:

Tücsi

KépKépKép
mtücsi
 
 


De, kell fizetni :roll:
Régi álmom a pszichológia szakot elvégezni, és van egy csodás férjem, aki ebben teljesen támogat :lol:
Vendég
 


Panndi: a pszichológia másoddiplomás képzés? Biztos érdekes lesz nagyon. Most melyik fősulira jársz?


Babett: Boti bukik még?

KépKép
kutyfül
 
 


Sziasztok!

Nem voltam egy jó ideje, zajlottak az események :?

Vivi után ugye megkaptam én is a vírust, szerencsére 2-3 nap volt nagyon gáz, aztán hamar gyógyultam. Utána meg a párom kapta el. Szerencsére nála csak egy-két nap volt gáz a betegség, főleg, hogy egyik nap majdnem "megmérgeztem" :shock: :D

Kipróbáltam egy tök jó gyógyszert, amit még terhesség és szoptatás alatt is lehet szedni az előírt mértékben, tök jól lettem tőle, pedig csak feleket vettem be. Ajánlottam neki is. Aztán itattam vele egy ampulla Normaflor-t is. Pár perc múlva tiszta vörös lett mindkét tenyere meg a nyaka, viszketett is neki, meg piros pöttyök jelentek meg rajta. Kerestem a Normaflor papírján, hogy lehet-e ilyen mellékhatása, de gyakorlatilag semmi nincs neki. Erre leesett, hogy a másik gyógyszertől lehet (paracetamol tartalmú). Szóval allergiás a paracetamolra. Hívtam a háziorvosomat, hogy mit kellene csinálni? Mondta, hogy azonnal menjen be egy kalcium szurira, mert feldagadhat a nyelve és megfulladhat :shock:

Szegény, nem elég, hogy szarul volt, még caplathatott is el a dokihoz, aki rögtön egy dupla adag szurit adott neki :?

Itthon már csak röhögtünk az egészen, hogy mennyire szerencsétlenek vagyunk :D

Aztán szombaton volt a névadó, nagyon szép volt, de baromira ideges vagyok, mert 1. tesóm félreértelmezte a kamera használatát és a felvétel használhatatlan :evil:

2. sógorom is bebizonyította, hogy műszakilag nulla, alig lett használható fénykép :evil:

Aztán tegnap meg ma voltunk Vivivel ovi nyílt napon, nagyon jó volt. Haza sem akart jönni Abba a csoportba fog kerülni, ahova szerettem volna, és lefoglaltam neki a (piros) alma jelet :D
Már van egy kislány, aki mesélt Viviről az anyukájának, hogy új barátnője van az oviban :D Ő még kicsi lányka, úgyhogy jövőre találkoznak majd :) Egy kisfiúval meg boldogan rohangált, kergetőzött :D Tegnap előbb mentünk, akkor elcsíptünk egy énekléses, táncolós foglalkozást, meg Vivi is leült közéjük a szőnyegre mesét hallgatni (Kiskakas gyémánt félkrajcárja), aztán pedig kaptak papírkakast és ki kellett színezni. Vivi is színezett egyet, nagyon ügyi volt, haza is hoztuk emlékbe :D

Nikit pedig beírattuk bölcsibe, 2009. szeptemberétől
:?
lamme
 
 


Lamme!
Örülök, hogy kifele másztoka betegségből, tényleg nem semmi, mennyi mindent összeszedtetek mostanában.

A fénykép-videó elkeserdettséged megértem, nálunk is tesóm elintézett már egy-két eseményt...
Ballagás, eljegyzés, keresztelő is sikerült már ilyen szarul, alilg maradt egy-két kép róla, a ballagásról konkrétan nulla.
Ezek után az esküvőnkön egy "profi" :shock: fotós baltázta ela dolgot... Ha egyik barátunk, aki nászajándékba akart csinálni egy-két fotót nem fényképez, akkor nem lenne szép képünk a nagy eseményről... szerencse, hogy a srác tényleg nagyon tud és még a parkban is akart külön fényképezni... :D szóval értem az elkeseredettségett, amiről írtál...

nem semmi, hogy Niki már bölcsis listán van... :lol:

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Lamme: Tényleg zajlanak nálatok az események:) Szerencse, hogy a férjednek nem lett bagyobb baja! Egy helyen van a bölcsi meg az ovi, ahova a lányok járni fognak? És akkor mész vissza jövő szeptembertől dolgozni?
Mi is beírattuk Barnust jövő novemberre a bölcsibe :wink:

Barnus pár napja elkezdett bukni. Mondtam a védőnőnek. Most írnom kell, hányszor bukik egy nap és hátfőn megyünk le tanácsadásra. Ha nem hízik rendesen és sokat bukik, akkor kapni fog erre valami tápszert, amiből szopi előtt kell adni egy picit, de a krumplit is javasolta a védőnő. Jó lenne, ha nem kéne semmit adni neki

KépKép
kutyfül
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: