Új privát üzeneted érkezett!

Nándorka!

Most nem mondod hogy Gödön laktok???? :shock: :lol:
Az itt van Tőlünk egy "köpésre".
Hát most ettől kész vagyok! :lol:

Gyuzso!

Igen nekem is mondta a szülésznő hogy bármikor hívjam ha van vmi. :D

Ja azt nem is írtam hogy a kicsikénk becsült súlya:1382 gramm.

Vagy írtam? :roll:
csipcsab

Marietta, szentül meg voltam róla győződve, h említettem már. Főleg Neked, mikor azt mondtam, h megyek az ikreket dajkálni. Vagy nem vetted komolyan? Mert én komolyan mondtam!

De: épp azért jöttem most, h egy kérésem van. Annak ellenére, h írtam, hol lakunk, szeretném azt érezni, h inkognitóban vagyok, szóval az én érzésem érdekében (mert azt hiszem, nemigen olvasgatja ezt amúgy senki, aki nem ír), szóval az én nyugodt szívem érdekében emlegessük inkább úgy, h "Nándorkáékhoz". Oké? :wink: Ha egyáltalán szóba jön ez a dolog, mert lehet, h pont Krisznek jobb a MArgitsziget, meg egyáltalán, pl. Adrit nem tudjuk még.
Meg eszembe jutott, h én elkezdtem abban gondolkodni, h ne maradjon ki senki, de nem is biztos, h mostanában alkalmas egyáltalán ilyen nagyobb topiktali többeknek. Szóval az is jó, ha most összefutunk ,akiknek siekrül, aztán majd megszervezünk egy nagyobbat is.
Nekem ez is, az is jó, de örülök, ha sikerül taliznunk!

Pusz!

Kép

Kép
nán-dorka

Jaj Csajok,sztem nekunk nem lesz jo Nandorkaeknal...nekunk nagyon messze van.
A Margitsziget jobb lenne,de megbeszeljuk majd.Nandorkaekhoz nem tudunk kimenni,sztem nem tudjuk megoldani az autot. :roll:
Margitsziget sztem mondjuk csak nagyon jo idoben johet szoba,es akkor lehet pokrocon fetrengeni,es ott a pelusozast is konnyeden lerendezni...amugy nem olyan egyszeru... :roll:

Majd irok,csak most varom Dragamat :lol:

Kép

Kép
arwen07

Nándorka!

Persze maradj csak nyugodtan inkognitóban. Csak hirtelen meglepődtem. :oops: Arra emlékszem hogy mondtad hogy jössz majd az ikreket dajkálni és komolyan is vettem de azt nem tudtam hogy helyileg hol laksz.
Maradjon csak úgy hogy "Nándorkáéknál". :wink:
csipcsab

Sziasztok!

Csak jelezni akartam, hogy minden rendben, már láttam vírgonckodni is, hát nem semmi, 2,25 cm-es, és már mocorog.

Majd holnap jövök.

Nikó

Kép
nikóska

Sziasztok!

Akkora volt itt a pörgés, hogy alig tudom követni a dolgokat....
Örömmel olvasom a javasolt találkozó ötletét! Nekem bárhol jó lenne, valszeg úgyis Pinkiné barátném fog minket fuvarozni ;)

Ágota:D
Szzzzzzzzziiiiijjjjjaaaa!! Nekem is úgy tűnt, hogy véknyabb vagy, bár mondtam is még múttkor, hogy egyáltalán nem rossz a helyzet. Hozzám képest pl. semmi feneked nincs ;) :D:D:D
Csongi édesboogár gyönyörűség!!! Hihetetlen, hogy már a szülinapjára vásárolgatsz, nem?
Áki is nagyon nyomatja a kiflit, Ő is magától kezdte. ;)

Niko:D
De jó, édes kis Gumimacid van, igaz? Engem legalábbis erre emlékeztetett Áki ekkora korában (Őt is láttuk 2,5 cm-esen, és kalimpált, édeske.....)

Marietta:D
PEdig nekem is mindíg a József Attila versek ugranak be....én eddig Emmát akartam lánynak, de mostanában nagyon megszaporodtak az Emmák, uh. ha esetleg egyszer lesz egy kiscsajszim, akkor Adél lesz, és Ady miatt, sőt, én szívem szerint egyből Lédának nevezném :D, de ezt még Apával is egyeztetni kell. Remélem ezek már csak nem szaporodnak el annyira addig

Dorka:D
A hintás kép annyira ddrága!!! És ez az igazi Doró-mosoly....olvasztó! Nagyfiúnak jobbulást, és köszi a hozzászólását! :D

Arwen:D
Ati csudiszép!! A superman-poló nekem is nagyon bejött ;)
Látom Nálatok is nagy a pörgés, örülök, hogy élvezed a helyzetet!

Fioo:D
Na, mostmár eszembe jutott mit felejtettem el...bocsi...a repcsi.
Én ugyanúgy parázom, mint Te, nem véletlen, hogy csak a szám nagy, hogy ha ez a sorsom, úgysem tudom kikerülni, de még nem ültem repcsire, és talán nem is fogok soha. Attól meg mégjobban kilennék, ha Apa repülne, szóval én nem vagyok ideális nyugtató-személy.....
Lilla képe a vonalzóján valami annnyira gyönyörű....olyan mint egy kis tündér, komolyan...

Angyalka:D
De jó, hogy jöttél! El tudom képzelni, Csenge mennyire leköt.....és nagyon megértm, amit íretál, én is attól tudok néha totál kibukni, ha úgy telik el a napom, hogy egy szót sem váltottam 8 -10 órán át felnőttekkkel.... Viszont a Gyermek érzi, ilyenkor mindíg olyan tündér, mintha csak vígasztalni akarna.

Hajni:D
Benti cica: nekem nagyon jó tapasztatalaim vannak, volt olyan cicánk, aki egyenesen a szüleinek tekintett minket, mert nagyon pici volt, mikor hozzánk került. Ekkor még lakótelepen laktunk a Férjemmel, de minden nap kihoztuk a cicát (később cicákat, mert lett egy társa) Anyuékhoz levegőzni a kertbe. Egyébként meg mindenhova jöttek velünk, ha be kelett mennünk a városba, a kalaptartón utaztak, összegömbölyödve aludtak....édes korszak volt. Aztán velünk együtt költöztek a kertes házba, de sajnos már egyik sincs meg... :(

Nálunk van: sétálás (mit sétálás, szaladás, alig bírom derékkal) anya kezébe kapaszkodva, kertben hancúrozás, sok darabosétel fogyasztás, nevetgélés, akaratoskodás, szárnypróbálgatás. Nincs: alvás éjszaka, megállás, anya nélkül töltött idő, és sajnos szopizás is egyre ritkábban....

ezer puszi

porsika

jó, maradjunk a Margitszigetnél! 28-a vagy 29-e milyen lenne? és én délelőttben gondolkodom, Ti is?

Doró ölben, kivételesen almát majszolt most, nem szopizott, ez nem volt jó, mert így bámulta a monitort. most ráborult a tejforrásra, remélem, elalkszik nemsoká.

Porsika, Ragota, hogy hancúroztok a kertben? Doróm annyira legel, h félek kitenni a fűre.

Nikó, ez édes nagyon!!! gratulálok a 2,25-ös centis babátokhoz. Mit modnott az orvos?

Marietta, már megijedtem Téged olvasva, h vmi baj van, de a kilók sztem nem olyan nagy baj. Úgy látszik, ez az almaevés fontos nekik. A Te védőnőd mondta az almarágási tudnivalókat, ugye? Baba elhelyezkedése biztosan változik majd még!

Porsi, jól értem, Áki jár a kezedbe kapaszkodva??? Bocs, ha írtad és elfelejtettem, de nagyot néztem most!
Mennyit szopizik?
Emma is szép név és Léda is! Nekem a Fanniról is Radnóti Fannija jut eszembe, ehhez képest jó fej vagyok, h Dorottya nevet adtam a lányomnak, mert mi van, ha másnak meg Csokonai műve jut róla eszébe a ronda vénlányról? :roll: :D

Hú, Doró lekéredzkedett az ölemből, miért nem alszik?! Szülői esten voltam este, apjuk vigyázott rájuk - lehet, h aludt a kislány?? már nem tudom megkérdezni, fiút vitte apja aludni már.
Kakilt egyet azóta, reménykedtem, h csak azért volt még ébren, hát most pakol tovább. Kezdek félni ettől az éjszakától... :shock:

Kép

Kép
nán-dorka

Viszont ilyet! Visszatette a könyvet a polcra, ahonnan délután levette! :shock: :shock: És nem véletlenül, hosszan dolgozott rajta!
Másik, amivel meglepett minket, h próbálja felvenni a ruhadarabjait, mit hová kell, oda. Persze nem megy neki, de ez azért ilyen meglepő, mert a fiamnál mindez kb 3 évesen kezdődött...

Gyuzso, miközben mással eteted, akkor van a kezében a kenyérdarab? És eszi a "mást" így?
Nálunk most kanálsztrájk van, leginkább csak a nagymamáktól eszik kanalast. Tiszta rapszodikusan eszik.

Körkérdés: Ti fogmosással hogy álltok?
Mi időnként ezekkel a gumifogkefékkel egy pici Elmex-szel próbálkozunk, de csak mikor épp eszembe jut. :oops:

Továbbra is rendezi a szobát, mikor foogk én aludni...?

Kép

Kép
nán-dorka

Csak gyorsan reagálnék Nándorka felvetésére. Tényleg a Margitsziget jobb lenne. De a délelőtt sajnos nekünk kilőve. Általában 8kor kel, fél 9-9 felé eszik, és 10.00-10.30 felé kidől, és alszik 1-1,5 órát... és már el is ment a délelőtt. Kora délutánhoz mit szólnátok? 1 óra körül? Ja , és 27.-e vagy 30-a jobb lenne nekünk.

Marietta! Ne aggódj a kilók miatt! Nekem is 20 kiló jött fel, és nem lett semmi baj, bár nagy része víz volt, én nagyon vizesedtem. :oops:

Nikó! Örülök, hogy minden rendben! :wink:

KépKép
KépKép
KépKép
angyalkrisz

Szép Jóreggelt Mindenkinek!

Dorka:D
Ezen a Fannis elgondoláson annyira röhögtem....olyan "Dorkás" volt ;) Igen, képzeld, Áki ezt a kezembe kapaszkodva járást (gyorsgyaloglást) kitalálta magának úgy 3 hete ,azóta nincs megállás, négykézlábazni már alig akar. Igazából nagyon meglepett, hogy ennyire hamar jött ez Nála, karácsonykor még annak örültünk, hogy ha elkukacozott a pokróc egyik végéről a másikba, aztán viszont elég hamar elkezdett szabályosan mászni, úgy február első heteiben, (négykézláb tappancsolás, a kúszás csk két-három hétig ment), és innen már ugye adta magát, hogy gyorsan megtanult feltérdelni, onnan meg rögtön nyomta is magát tovább állásba. Úgyhogy ez van ;) Ja, és tegnap este volt az első alkalom, hogy önállóan, kapaszkodás nélkül álldogált pár mp-t. Olyan büszke volt, azt hittem, megzabálom.
Doró nagyon ügyes, hogy tudatosan pakol! Annyira okosak és ügyesek ezek a Gyerekek, komolyan, csak ámulok! Ami nagyon tetszik, hogy olyan kis önállóak, annyira hisznek még magukban, hogy ők meg tudjék csinálni, meg tudjék oldani....Áki tegnap este pl. bedobta a kedvenc lufiját az etetőszék alsó kosarába. hajolt be. próbált emászni érte, de nem érte el, és kicsit mérgelődött, ezért odaadtam Neki.Na, ezzel felébresztettem a szunnyadó oroszlán-egót, hangosan méltatlankodva visszadobta, hogy majd Ő kiveszi, Ő megoldja. Meg is oldotta, pár perc alatt betornázta magát a kosárba (pedig nagyon magas a pereme, ha áll, a mellkasáig ér!), és büszkén körbe hordozta a diadalmas hadvezér tekintetet. IGyekszem nem inevelni belőle ezt az egészséges önbizalmat ;)
Annyira jók a cikkek, amiket a Waldorfról beraktál, hogy mostmár bizti, hogy Ákit ilyan oviba szeretném járatni....sőt, gondolkodom rajt, hogy magam is elvégzek vmi Waldorf-pedagóggiai képzést ;)

Marietta:D
Szerintem se aggódj a kilók miatt. Én 9 kg-t szedtem fel, utána plusz eggyel jöttem ki a kórházból, mostmár a kezdősúlyon vagyok, de eléggé átrendeződött a testem....viszont azt gondolom, hogy ezt meg vissza lehet csinálni, egy jó masszőr, jóga, pilates, mozgás....arról nem is beszélve, hogy Te nagyon kis kárcsú vagy, még 20 kg plussztól is csak nőiesebb lennél, nem duci;)ÚGyhogy RELAX:D

Nekünk a talit illetően minden mindegy ui. Áki napközben ált. babakocsiban alszik.

ezer puszi

porsika

Sziasztok! Egy gyors helyzetjelentés rólunk. Megvagyunk, bár igen érdekes fordulatot vett az életünk. 1 hete kórházba kerültem fájásokkal, de szerencsére nem kellett maradni, csak vizsgálatokra. Azóta táppénzen vagyok. Annyira kimerültem az utóbbi időben, hogy nem győzöm kipihenni magam. A nagyim nagyon rosszul van, amit nagyon rosszul viselek, és emiatt a pszichológus gyakrabban látni akar. Egyenlőre fel sem tűnik, hogy nem dolgozom, annyi teendő van. Nehéz úgy örülni, hogy közben megszakad az ember szíve. Majd igyekszem jönni, de addig is puszi MINDENKINEK!

meriann

Latom megint irtatok,tok joooooooooooo!

De most elsosorban azert jottem,hogy a

Nagyfiu Csonginak boldogsagot nevnapot kivanjak!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép

Niko es Marietta,
orulok,hogy minden oke volt a dokinal!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Talalka:nalunk is van alvas delelott,de delutan is,szoval en mar ettol nem teszek nagyon fuggove programot.Hisz tud aludni a babakocsiban ugyis,akar odafele,akar ott...szerintem.
Etetni barhol meg lehet,legalbbis en igy vagyok vele,kajat en mindig viszem,eloke,kanal es kesz.Minidg van nalunk menetfelszereles :wink: Csak annyi,hogy nekunk az elkovetkezo hetvegek nem igazan jok...mindegyiken lesz vmi,szulinapok szulinapok hatan,punkosd ugye,meg ilyesmi.Az apr27 meg vegkepp-akkor van az en szulinapom :oops: :lol:
Szoval szerintem inkabb hetkozben (nagyreszt hetkozbeni datumokat irtatok,tudom),vegulis gondolom mindegy,nem?

Most nincs idom visszaolvasni mindent,majd napkozben vagy este jovok.

Kép

Kép
arwen07

Jaj Meri,latom pont most jottel!
Orulok,hoyg beneztel,de a hireknek annal kevesbe...... :(
Az en nagyim is akkor lett beteg,amikor varandos voltam,illetve egesz pontosan,amikor Attila megszuletett,aztan sajnos Karacsoyn elott el is ment...en is nagyon nehezen dologztam fel,nagyon :( Illetve ezt soha nem lehet feldolgozni!
Sok erot kuldok!
Es nagyon-nagyon vigyazz magatokra!!!!!!!Pihenj!!!!!!!!

Errol jut eszembe,megszuletett a baratnom 3.gyereke,3 even belul a 3. baba. :roll:
Nagyon orulok nekik meg minden,de ugy feltem ot,oket....mert o is korabban jott,az batyja meg sokkal korabban jott,csak az elso baba jott idoben ( a legnagyobb!!!!,aki januarban volt 2 eves!!!)...es megis ilyen gyorsan vallaljak a gyerkocoket...raadasul mind a 3 csaszar,azok kozott meg igencsak kellett volna idonek eltelnie...
Es olyan rossz,mert nem merem neki elmondani a velemenyem,nehogy megsertodjon,finoman mar probaltam,de ugy latom ok ugy gondoljak ez igy okes,meg vallasi okokbol stb,de en meg ugy gondolom,ez mar veszelyes!Onmagara es a babara is!Arrol nem beszelve,hogy o es az egesz csaladjuk orvos!!!!Dedszulokig...szoal nem ertem,hogy hova tettek az eszuket.Imadom ot,meg minden,o az egyik a baratnoi 4es fogatunkbol,de azert ugy leszurnam!Szerintem esszel lehet szexelni,tudtommal a biblia szerint is van olyan vedekezesi mod,ami "megengedett"....Na mindeg...csak kipanaszkodtam magam...
Csak kivancsi vagyok,hogy szerintetek,ne mondjak neki semmit,mert az o dolguk,vagy mit tegyek?Mert finoman hiaba mondtam,nem erzi,hoyg ez veszelyes...vagy nem tudom...oszeveszni meg dehoyg akarok....
Es persze a masik felem meg azt mondja,az o eletuk,nincs jogom beleszolni.....

Kép

Kép
arwen07

Arwen!
Az etetéssel nekem sincs bajom, ha máshol kell, nálunk is ott van mindig a menetfelszerelés :D , csak az alvással van gond. Tudod, Csenge nagyon nem szereti a babakocsit, utoljára hónapokkal ezelőtt aludt el benne, és akkor is nagy számnak számított ez... :oops: Ha álmos, akkor inkább ordít teljes erejéből, és ezt akarnám elkerülni... :roll: :oops: Biztos mi vagyunk csak ilyen problémásak. :oops: MIlyen jó nektek hogy elalszik a kocsiban is, és is annyit álmodoztam róla, hgy az alvó gyerkőccel jó nagyokat sétálok majd... :roll:

Csonginak boldog 1. névnapot!

Most olvasom Meri! Vigyázz nagyon magadra és a picurira! Pihenj sokat (már amennyit tudsz), és gondolom magnéziumot írtak fel. Nagyon sajnálom a nagyidat! :(

KépKép
KépKép
KépKép
angyalkrisz

Angyalkrisz,
jaj,hogyne ertenem meg!Es dehogy vagy problemas!Attila is van,hoyg ordit a babakocsiban,eloszeretettel bevasarlas kozben,ha mar faradt de meg nem tud elaludni...es tudom,hoyg az rohadt sz.r erzes,hoyg uvolt a babakocsiban,szoval megertem maximalisan!Olyan idopontot valasszunk,ami kb mindenkinek jo :wink:

Kép

Kép
arwen07

Sziasztok!

Nyunyi végig aludta az éjszakát .9 hónapot vártam erre ilyen még soha nem volt előtte.
reggelire letolt egy kis lekváros kenyeret (gymölcsöt tettem rá neki lekvárként hogy ez eddig nem jutott eszembe :lol: )

Csonginak én is nagyon boldog névnapot kívánok!!

Bridzsi

Kép
esztora

Boldog Csongi napot kívánunk mi is!!!

Dorka,
gyógypuszik a kis betegnek!!!!
amerre Ti laktok, arra járunk mi minden héten uszizni :lol: , bizonyos Aphrodité Hotelbe :wink: egyszer sétizhetünk majd, ha meggyógyultok, van ott egy park mellette :lol: :lol:

fogmosás: gumibuzogánny, amikor mi is mosunk, meg pelenkázásnál is, ha épp van kedve rágcsálni :lol:
fogkrém addig elvileg nem kell, amíg nem tudja kiköpni, asszem...

Marietta,
szép súlya van Babócátoknak!!

Nikó,
gratulaa, 2.25 cm!! aztaa!! vigyázz Magatokra!!!!

Meri,
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
pihizz, ha kell segítség (bevásárlás, bármi), szólj!!!!!!!!!!!!
Nagyidnak jobbulást!! nálunk is pocakosan búcsúztunk el Tőle, egy lélek jön-egy megy... :(

Arwen,
3 év alatt 3 baba... nehéz ügy, mert ugye mindenki a saját pecsenyéjét sütögeti, de tényleg nem egészséges.. a testnek semmiképp.. ugye, ha csak annyit számolunk, hogy 9 hó áldott állapot után 9 hó pihi után következő baba, akkor sem lehetne már 3..
én is hallgattam pont 2 hete, hogy 5 év alatt 4 gyerkőc.. és a 3. után kellett pihenni!! is, mert nagyon legyengült a szervezete... ja, és 8!!! gyereket szeretnének...

Porsi,
szerintem a sok pilatest és egyéb tornát Te egyszerűen becserélheted Ákira, napi sok órában! :lol: amennyit teper a kisManó!!! gratulaaa az önálló felálláshoz!!

itt egy tegnapi kutyus-néző fotó: :lol: :lol: meg egy csábos nézés :lol:

Kép Kép

KépKép
Kép
gyuzso

Sziasztok!

Meri!

Jó hogy jelentkeztél,csak kár hogy nem jobb hírekkel. A nagyidnak jobbulást,és Te is nagyon vigyázz magadra!! Azért próbálj meg pihenni is.

Nándorka!
Hogy telt az éjszaka? Meddig pörgött a kiscsaj? :D

Csajok!

Nagyon köszi a kg véleményeket. A helyzet az hogy én kicsit se aggódom hogy hízom. Nincs bennem olyan hogy jaj az lakom így meg úgy. Nem ezen aggódom. Az se érdekelne ha 20 kg híznék. Majd lemegy. Annyira rég vártam erre a gyermekre hogy ilyenek nem érdekelnek. Ráadásul nem is látszik rajtam hogy már 10 kg fennt van.
A dokim nagyon finoman azért szólt mert ugye a 4-ik hónapig semmit nem híztam. Aztán szépen elkezdtek feljönni a kg-ok. És az elmúlt 3 hónap alatt jött fel ez a 10kg. És azt mondja hogyha továbbra is meghízom a havi 4 kg(és ugye még 3 hónaqp hátravan) az még plusz 12kg. Így a végére lenne 22kg. Ami szerinte azért sok lenne.

Ő nem mondta hogy almázzak meg ilyenek csak hogy figyeljek egy kicsit jobban oda a mennyiségre.

A védőnő meg biztosan mondani fogja majd hogy így a diéta meg úgy ezt így egyem stb...... Már készítem magam a keddi talira vele. :lol:

Igen Nándorka az én védőnőm volt az aki azt mondta hogy alma és hogy hányfele vágjam fel és hányszor rágjam meg. Na de ezt azért túlzásnak találom. :lol: Csak bólogattam neki és kész. Aztán szépen kijöttem tőle. 8)

Egyébként tegnap nagyon ügyi voltam. Reggelire ettem 2 zsemlét egy bögre tejjel. Aztán ebédre 1 tányér gombapörköltet,és dután 1/2-6 kor 1 szelet kenyeret. És ennyi volt a kajám. Ja még este 8kor lement egy alma. :lol: Ez nálam nagy szó hogy ennyit edtem,mert ez töredéke annak amit szoktam. :lol:
csipcsab

Gyuzso!

Nagyon édi Mica! :D

Esztora!
Gratula hogy Nyunyi átaludta az éjszakát. Akkor sikerült kipihenni magad?

Nikó!
Jó nagy már bébitek! Én is emlékszem milyen jó érzés volt látni ahogy ott ficánkolt. :D Vigyázz nagyon Magatokra.
csipcsab

Arwen én is túlzásnak tartom a 3 év 3 babát de ez magánvélemény.
Anyósom 14 év alatt 10 gyereket szült na ez milyen??? :lol: :wink:

Bridzsi

Kép
esztora

9 hónap lemaradásom van még kell egy pár éjszaka hogy pihent legyek :lol:

Bridzsi

Kép
esztora

Marietta! Már akartam kérdezni, hogy ki lesz a szülésznőd? Ja egyébként a Flórban van szülésfelkészítő. Hallottál róla?

KépKép
KépKép
KépKép
angyalkrisz

Krisz!

Ignáthné Éva lesz a szülésznőm. Nagyon sok jót hallottam róla és a dokim is szeret Vele együtt "dolgozni".
Pont tegnnap hívtam Őt fel és hát már a telefonba odáig voltam tőle. Annyira közvetlen szimpatikus volt hogy csak na.
Megbeszéltük hogy legalább 2* találkozunk,beszélünk,és megmutatja a szülőszobát is.
Mondta hogy május elején lesz szülésfelkészítő ha gondolom menjek el. Lehet elmennék de hogy jutok el innen oda a párom nélkül. Rossz innen oda a közlekedés.
Mondta hogy nem kötelező,meg ettől függetlenül a párom is bejöhet a szülésre.

Elmondanád nekem hogy egyébként mit takar ez a szülésfelkészítő? Mi történik ott?? :oops:
csipcsab

Csonginak nagyon boldog névnapot!!!
Hogy ünneplitek? Mit kapott? Remélem, nagyon jól sikerül a névnapozás!

Meri, nagyon drukk Nektek mindannyiótoknak, nagyon gondolunk Rátok! ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
++++++++++++++++++++++++++++++++
++++++++++++++++++++++++
++

Angyalkrisz, dehogy vagy problémás. Amúgy pont azér tjavasoltam a találkát, h kimozduljunk a babák mellől és jól kidumcsizzuk magunkat, persze, h alkalmazkodunk egymáshoz. De biztos, h 27-ét akartál írni, mert az vasárnap? Én is hétközbent gondolnék, de akkor 28, 29 nem jó, ugye? Mert 30-a már ott van a hosszú hétvége előtt, én azért vagyok bizonytalan. De összehozzuk!

Mica nagyon aranyos, és kutyusok is! Választottatok? Mikor viszitek el? (Írtam privit, Gyuzso!)

Nyunyinak gratula az átalváshoz, Neked az eddigi kitartáshoz, Esztora!!! :D Csak így tovább, Nyunyi baba!

Marietta, Doró 11-kor végül hajlandó votl elaludni, kösz az érdeklődést. De reggel a pontban fél hetes kelést nem mulasztotta el. Legalább vmikor ki lehet őt számítani... :? :D
Igazán keveset ettél tegnap, Marietta, ha jól érezted magad, oké, de semmiképp ne éhezzél, légy szíves. Nekem még olvasni is kevés volt. :lol:

Orsi, nagyon rég voltál!!!! Remélem, minden rendben!!!

Porsika, Te nagyon bátro anyuka vagy ezzel a dobozzal vagy mivel, amibe bemászott a kisfiad. És miylen igazad van az önbizalmukat illetően! Erre így még nem is gondoltam!

Kép

Kép
nán-dorka

kimozduljunk a babák mellől = persze velük, csak a négy fal közül, négyszemközt a babákkal-helyzetből
mondjuk az se lenne rossz, h anyukabuli. :lol: de ez még odébb van...

Kép

Kép
nán-dorka

Szeri, hiányzol ám!

Kép

Kép
nán-dorka

Sziasztok!

A doki azt mondta, hogy most már biztos benne, hogy velünk marad a kicsi. Mivel nem volt vérezgetés,meg semmi, hogy az utrot dugdostam, azt mondta, hogy akkor most semmit nem ad, ha valami nyűgöm van, hívjam, különben mához 1 hónapra megyek, és akkormegcsináljka az AFP-t is.

Én úgy gondoltam, hogy azért én pihenek tovább, mint eddig, kicsi járkálás, aztán pihi. A dokit nem is kérdeztem erről, úgyis azt csinálok, amit gondolok. És én inkább túlkímélem magam, mint hogy túlhajtanám.

A vérnyomásom megint magas volt, úgyhogy be kell szerezni egy vérnyomás mérőt.

Meri, jó lenne, ha vigyáznál magatokra, tudom, hogy nem könnyű, hogya mamád beteg, de sajnos azzal nem tudsz neki segíteni, ha kikészülsz, és még a gyereknek sem teszel jót. Pláne az előzményeitek után figyelj nagyon magatokra. Én már azt a sok melót is sokaltam, amit csináltál. Pihenj sokat, és ne az izgasson, hogy mit kell csinálni. Vagy megcsinálja valaki, ha nem meg úgy marad. Ami fontos, azt a párod úgy is elintézi helyetted. Most Ti vagytok a legfongosabbak!!!!!!!!!!!!!!
Aztán ha kicsit magadhoz tértél, megkockáztatom most már a táblázatot is, hogy beletegyél. Milyen furcsa lesz látni magamat benne.

Arwen, nem semmi a barátnőd bevállalása, gondoltam, hogy vallási oka lehet, de szerintem elég ésszerűtlen dolog akkor is. Én annak idején a barátnőmnek, mikor a 3. gyerekkel terhes lett, egyedül, apa nélkül, ráadásul jó állása volt, szépen nevelte a meglévő két gyereket, hogy én a helyében elvetetném a harmadikat. Ő ragaszkodott hozzá. Aztán mikor 4 hónapos terhes volt vele, elküldték a munkahelyéről, mondvacsinált indokkal, kivették a céges autót a feneke alól, elvették a céges telefont, a korlátlan beszélgetéssel, nem talált munkát magának, amit meg talált, az éhenhaláshoz is kevés volt. Utána engem kérdezett, hogy mit csinálnék a helyében, akkor már nem tudtam mit mondani. Azóta is elég nyomorúságban él a 3 gyerekkel, állandóan dolgozik, mert amit lehet bevállal, hogy az időközben felgyülemlett kölcsönöket fizetni tudja, alig van ideje a gyerekeire. Tudom, kicsit anyagiasnak tűnik amit írok, de szerintem nem az, ha előtte a két gyereket szépen el tudta látni, most meg ott van a 3 gyerekkel, ugyanúgy egyedül, és elég nehezen tudja ellátni őket. Na ez elég hosszúra sikerült.:)

Mica nagyon édi.

Marietta, a hízáshoz nem tudok szólni. Nekem már az elején az esti gyümölcsevéssel jött a védőnő. Úgy látszik, összebeszéltek. Én mióta tudom, hogy babát várok, sokkal kevesebbet eszem, mint előtte. Gondolom a tudatalattimban azért az is bennem van, hogy most sem vagyok egy csontkollekció, nem kéne ezt sokkal növelni.:) Azért megkap a gyerkő mindent. Meg hát, hogy szinte semmit nem mozgok, nem is lenne jó, sokat kajálni. Így is van sokszor, hogy nem is érzem, hogy éhes lennék, csak végiggondolom, milyen régen ettem már.:)))

Csonginak boldog névnapot!

Na nem tudom, mit is akartam még írni, remélem nem fárasztottalak le teljesen benneteket azt eszemfuttatásaimmal.:))))))))))))))))))))))

Pusz Nikó

Kép
nikóska

Csak a baratnom temajahoz irnek meg:
Nem azert tartom "rossznak",hoyg ilyen hamar 3 gyerek,mert mire szuli vagy ilyesmi,mert anyagilag okesak,es nem az elvetetes a kerdes,mert azt en is NAGYON ellenzem!Hanem az,hoyg ok egyszeruen nem vedekeznek!!!!!!Ertitek?Direkt!
Es ezzel nekem csupan annyi a "gondom",hogy akkor esett teherbe a 2. babaval,amikor az elso 3 hos volt es a harmadikkal ugyanigy...szerintem ez a meredek,hoyg egy csaszar utan 3 honap mulva ujabb baba a pocakban.Raadasul ugy,hogy a 2. baba 700g volt,mert a 28.heten szuletett(az eleteert kuzdott jo par hetig....),es a mostani babajuk is a 33. heten jott (mar korabban le volt maradva mehen belul a baba sulyban,2 hetig infuziot kapott a baratnom,hoyg erositsek a babat,hizlaljak,es szigoruan fekudnie kellett....az a mazlijuk,hogy a szulok szinte non-stop tudnak segiteni),o 2kgval szuletett(vele minden ok,o mar eleg nagy).
De ugyanakkor az o eletuk,es ezert nem szolok szivesen semmit,csak konyorgom,ha ilyen komoly bajok vannak a terhessegeivel,meg ilyesmi,akkor azert varjanak legalabb,mig regeneralodik a mehe,es aztan johet a kovetkezo,szerintem.....

Na mindegy,nem akarok snekit ezzel untatni,csak kivancsi vagyok a velemenyetekre,es,hogy ti szolnatok-e barmit?
Mert en vele vagyok,nem ellene....Es orulok,hogy vannak csaladok,akik tudnak es akarnak sok gyereket vallalni,es nem azert szuli,hogy kapjon segelyt,meg ilyesmi.Csak feltem ot,es a babakat!!!!

Na most megint csak ennyit irtam....Attilam ma alig evett :roll:

Kép

Kép
arwen07

Niko,
pihenj,en is azt mondom!!!Inkabb,minthogy marmi legyen,abbol baj meg nem volt :wink:

Marietta,
szerintem is fogyokuras az mar,amit tegnap ettel :lol:
ne foglalkozz a sulyoddal!A msik baratnom,aki babat var,es jovo honapban szul,48 kgrol indult es most 64kg,erre a doki azt mondta,hoyg meg engedelyez neki havi 1/2 kgt!Mert sokat hizott!Persze ez igaz,de konyorgom,o rohadt sovany vlt elotte!!!Ja es hozza 170 cm.Szoval szerintem mindenkit egyenileg kellene neznie a dokiknak,a sajat testalkatahoz merve,indulo sullyal,stb,nem pedig csak azt,hoyg hany kilot hizott!
Te is pl tok vekony voltal elotte,nehogymar gond legyen,ha Te tobbet hizol par kgval,mint az atlag....??
Na mindegy,erezd jol magad,aza fo!ne vonj meg semmit en azt mondom,max esszerubben egyel edesseget,ennyi :wink:

Esztora,
Anyosod is ugyi volt!!!! :wink: De tok jo nagy csalad!!!Elvezitek,mikor osszejottok?Osszetarto csalad?Gondolom,altalaban a nagy csaladok azok szoktak lenni.

Gyuzso,
jaj de sarmos Mica!!!!Annyira helyes!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nandorka,
nem semmi,milyen ugyes Doro!Ez az oltozes,meg a konyvvisszateves!Wow!Ez nagyon-nagyon okos babara vall! :wink:
Fogmosas:nalunk az a 2 ami van :lol:
Szoval lehet kapni patikaban olyan ujjra huzhato "fogkefet",amit felhuzod es Te mosod meg neki,elso fogaktol lehet,fogkremmel van,amit le lehet nyelni, a neve azt hiszem Nenedent
Ez az: http://www.vital.hu/webaruhaz/termekek/2121
De en meg soha nem hasznaltam,csak Anyu adta. :lol: Nalunk is a buzogany a meno,azt adom neki kaja utan,de hat nem vmi intenziv az szerintem....de ki tudja... :roll:
Fiadnak jobbulast!!!!+++++++

Ragota,
koszi az infot a konyharol.Lugas?Az hol van?
Nagyon szuper a konyhatok,mindig megcsodalom a kepeiden,en ott lattam ilyeneket,amiket irtam.Nalunk tutko ilyen lesz,akarki akarmit mond :lol: :lol: Jo erzes egy ilyenben fozni :lol:

Kép

Kép
arwen07

Nándorka! Mégis jó nekünk is a 28-a. Többieknek?

Marietta! Sok jót hallottam a szülésznődről! :wink: A szülésfelkészítőről a kórház honlapján olvastam, de nekem már késő volt hozzá. (tudod a 35.hétig úgy volt, hogy a Nyírőben szülök). Szerintem "izgalmas" témákról van szó...

Fogmosás nálunk még csak a buzogányfejű fogkefe rágcsálásával van. :roll:

Arwen! Elképesztő ez a történet a barátnődről. Szerintem nagyon felelőtlenek! Én valahogy szépen megmondanám neki, hogy hülyeséget csinálnak... Veszélyeztetik a babák életét, és még a sajátját is...

Tényleg Szeri gyere! És Orsi, és Bodzi is! Hová tűntetek?

KépKép
KépKép
KépKép
angyalkrisz

Köszi Lányok, aranyosak vagytok. Pihenek sokat és a nagyival beszélgetünk sokat, a régről, hogy melyik mesét, verset szerettem és elmondja Mazsolának. Azt mondta, hogy egyetlen kívánsága van már, hogy láthassa a dédunokát. Nemsokára mindenképpen elmegyek 4d-re és megmutatom neki, meg csináltatok fotót is. És bízom benne, hogy fognak találkozni.

Nikó a tábla miatt hanyadik hónapban fogant a baba és melyik kórházban fogsz szülni?

meriann

Sziasztok!

Itt vagyok én is.

Előre is bocsi, ha valakihez nem szólnék, de nemigen kapcsolom be a gépet mostanság.

Szerike és többi depis lány,
nagyon jó ötlet a találka szerintem, muszáj "felnőttekkel" is beszélgetni időnként. Nincs babás barátnőtök a közelben?

Nándorka,
én is-én is szeretnék talit. A MArgitsziget nekem nagyon jó, csak még nem vállalom be a tömegközlekedést. Csak egy dög nehéz kocsink van, amit nem tudnék feltenni a HÉV-re. De nyár végén már nem hagyhattok ki engem sem :)
Amúgy a legjobb barátnőm is felétek lakik, úgyhogy én nagyon várom, hogy az új híd megépüljön. Mi ugyanis a készülő híd másik oldalán lakünk. :)

Marietta,
ez hihetetlen, mit össze foglalkoznak a súlyoddal. Egyáltalán nem biztos, hogy ilyen ütemben fogsz hízni a végéig. Én is a második trimeszterben híztam a legtöbbet. Tessék azért enni rendesen. A múltkori menü nekem kicsit kevésnek tűnt...
Én voltam szülésfelkészítőn a Jánosban. Ott hat téma volt a szüléstől a csecsemő gondozásáig. Nekem nagyon jót tett, hogy elmentem, sok hasznos dolgot tudtam meg. Főleg a kórházra jellemzőeket (Szülésnél, első napok a kórházban stb.) És a férjem is itt kapott kedvet az apás szüléshez. Annyira klasszul mondta el a szülésznő, hogy ott döntötte el, bent szeretne lenni :)

MErike,
vigyázz mgatokra és tölts lehetőleg minél több időt a nagyiddal.

Nikó,
Örülök, hogy jól vagytok.

Ág,
Csongi mekkora nagy fiú már. És milyen jó színe van!
Mi is kiköltöztünk a kertbe a jó idő kezdete óta. Bencét is megfogta a nap, csak szegény az én hullafeér bőrszínem örökölte, így már most is pirul. Pedig csak árnyékban vagyunk. Úgyhogy én most vettem neki napvédőt (Vichyt)

Húú akartam még írni másoknak is, de most semmi nem jut eszembe. Na olvasgatok még egy kicsit:)

Mi jól vagyunk. Új kutya terápia beindult, a menhelyről hoztunk egy skót juhász keveréket. NAgyon aranyos, 1 éves körüli és iszonyú barátságos és játékos. SZerintem pont jó lesz Bence mellé később.

Ja és Gyuzso, íme a rég ígért kép a kis huncutról:

kertben napsütésben

Kép

kedvenc pozíciónk mostanság

Kép

Kép
bodzi

CsOnGi-BoNgInak NaGYoN BoLDoG NéVnApOt kívánok!!!!

Köszi Lányok a hiányolást, ígérem jönni fogok nemsokára, nagyon sok lemaradásom van és annyit, de annyit tudnék hozzászólni és magunkról is mesélni... Lehet, hogy elkezdem wordbe írni és egyszercsak beillesztem :lol:
Egyébként már sokkal jobban vagyok. :lol: :D

Puszi Nektek!
szerika

Sziasztok!

Jó sok minden történt, mióta nem írtam :)

Marietta, ne tessék sokkot kapni :) Engem az orvoson kívül az elején mindenki azzal "cseszegetett", hogy mivel nem hízom, ezért tuti baja van Petinek. De azt senki nem vette figyelembe, hogy a terhesség előtt már volt egy szép pókhasam, így gyermeknek volt miből gazdálkodnia :) Egyébként meg amit leírtál kaja fogyasztásban, én azt eszem a 175 gr diéta keretében. Annyi különbséggel, hogy reggelire nem 2, hanem 1 zsömle :)

Szép súlya van Flórának :) Mi a 32. héten megyünk a következő uh-ra, kiváncsi vagyok, mekkora lesz addigra Peti :)

Dorka, jobbulást a kissrácnak. Remélem hamar meggyógyul. :wink: A találkozó szempontjából a 25.-e nekem jó, aznap van az uccsó alkalom a szülőfelkészítőn.
Az inkognitót pedig megtartjuk :) A csajszi pedig már most nagyon tudatosan pakolászik. :wink: Nem hiába, nőből van :)

Nikó, örülök hogy minden rendben a kis Mazsolával :) Nem is lehetne másként :) Továbbra is tessék ilyen ügyesen vigyázz rá :)

Meri, örülök hogy végre pihensz. Még ha kényszerpihenőre is fogtak. De hiszem, hogy Manócskád jelzi Neked, hogy mikor mire van szüksége, s talán az Ő nyugodt kis életritmusa nem tudott alkalmazkodni ahhoz, amit a sok munka meg minden más "rád kényszerített". Annak pedig még jobban örülök hogy a fájások elmúltak.
A nagyiddal kapcsolatban nagyon együtt érzek, s hiszem hogy nagyon sok szép percet fogtok még eltölteni együtt. Én utólag iszonyatosan hálás vagyok a sorsnak, hogy anyu betegségét nem babásan kellett végig csinálnom. Képtelen lettem volna rá. Hisz ahogy írtad: "Nehéz úgy örülni, hogy közben megszakad az ember szíve".
Azt gondolom Gyuzsonak igaza van abban, hogy "egy lélek jön, egy lélek megy". Hozzánk is Anyu halála fél évvel után költözött be Peti.
Nálatok pedig már úton van a Törpe. :)

Csongi Fiúnak nagyon Boldog Névnapot Kívánunk!

Arwen, barátnődék nem semmik. :roll: Mi a jegyesoktatáson találkoztunk hasonlóval. A felkészítő párnak 4 v. 5 gyermeke van, vallásosak, s mélyen elítélik azokat, akik védekeznek a várandósság ellen. De az utolsó gyerek után Ők is tanácsot kértek a lelkipásztoruktól, mert a Nő az utolsó 3 gyerekkel már majdnem végig kórházban volt s tenni akartak valamit az elkövetkezendő terhességek ellen, de addig nem csináltak semmit, amíg a lelki vezetőjük nem adott rá "engedélyt". Mivel megkapták a beleegyezést, így már nyugodt lelkiismeretttel védekeztek.
Én ezt sem tartom "normálisnak", hisz azt gondolom, hogy ésszerű gondolkodással magamtól is tudom hogy mi a jó Nekem és a családomnak.

Esztora, gratula Nyunyinak az első átaludt éjszakához! :) Neked meg még sok ilyet kívánok! :):):)

Bodzi!!! Hello! :) Istenem mekkora már ez a fiú! :):):):)

Szeri, várunk ám a mondandóddal! :)

Mi jól vagyunk, Peti mocorog ezerrel, de azért jó fiú s aludni még hagy :) Vettem ma Petinek néhány rucit, majd holnap (a pelenkázóval együtt) rakok fel róla képet :) Olyan édesek :)

Képzeljétek, a szülőfelkészítős párok közül az egyiknek hétvégén megszületett a babája :) 37. hétre jött a kissrác, jól vannak mind a ketten :) Hihetetlen, hogy pár hét s mi is a szülőszobáról írjuk majd az sms-t :roll: :roll:

KépKép
KépKép
Kép
pinkiné
Kistarcsa

Halihó!

Nagyon szépen köszönjük a köszöntéseket!!!!
Hát nem volt nagy dáridó...az én ajándékom még nem érkezett meg, Apa meg egy Tomy csigát vett Neki, ami nem igazán nyerte el a tetszését...sebaj, majd egyszer rákap arra is. A szüleimtől és nővéremtől rucit kapott, nagyon vagányat, tőlem pedig egy Baby Banz sapkát, meg napszemcsit. Nem tudom, el fogja -e viselni.
Szülinapjára meg a Smoby Xylofont vettem pici dobbal meg csengővel. Nagyon édes.

Nekünk a 28-a tökéletes, a Margit-sziget is! (bár baromi messze lakunk, de Apától elkérem a kocsit). Időpont tekintetében: Csongi is alszik délelőtt, amit nem szívesen zavarnék meg (ne izgulj Krisz, mi ugyanígy vagyunk, ahogy Ti), szóval nálunk az a biztos pont, kb. 12 körül el tudunk indulni, vagy picivel előbb is, később is.
Milyen időt mondanak aznapra (a pelusozás, piknikezés és babahancúr miatt?

Arwen, az én véleményem, hogy veszett fejsze nyele...vagyis felesleges elmondanod Neki, hiszen már megtörtént a dolog, változtatni úgysem tud, meg pesrze nem is akar, szóval tök mindegy. Aki ennyire elvakult, annak ráadásul meg hiába is beszélsz még előre is.A lényeg, hogy Ti nem így csináljátok.
Azoknak a gyerekeknek meg kellett születniük, Ők választották a szüleiket, nem kell félteni Őket, mert ezt kellett megélniük. (jó, hogy sajnálja Őket az ember).
Csak ezt a védekezés dolgot nem értem. Ha nem akartak volna gyereket, akkor nem szexelnek. Innentől kezdve akkor már soha többé nem szexelnek? merhogy védekezni ugye nem védekeznek. szóval nem értem.

Írtam egy kis véleményt a Pinkiné által mondottakra (a lelkipásztort kérdezték meg...), de inkább kitöröltem, félek, valakit megbántanék, de mindenesetre ez nagyon álszent dolog.

Meri, nagyon sajnálom a Nagyidat, jobbulást kívánok Neki. Tartozom Neked még egy numerológiai számítással. Meg is teszem, csak a könyvecskémet meg kell keressem.
Még szép, hogy nem dolgozol!!!! Most már itt az idő, hogy a Kisfiaddal foglalkozz! Életed végéig dolgozhatsz, de a Babád 9 hónapig van odabent, akire nagyon kell vigyázz. A kinti létről nem is beszélek.

Nikó, nagyon örülök, hogy jól vagy. Hát persze, hogy ez a Babó meg akar születni! Pihengess, az a legjobb.

Gyuzsó, mi M-est vettünk, hááááát, ez most jó rá, még egy fél ujjnyi hely van benne. Az L-es az viszont még baromi nagy lenne.
Nagyon édes Mica!

Figyuszka Porsi, ezek a kutyuk egyre inkább egy rotihoz hasonlítanak... :lol:

Szeri, örülök, hogy jobban vagy!!!!

Bodzi, jajjj, de édes Bence. Olyan Nagyfiú már Ő is. Egyszerűen repül az idő!

Fogmosás, mi tegnap váltottunk buzogányról a 2. lépcsőrer (gumi sörtés). Fogkrémet még nem használunk, dehát nézek valami biot abból is.

Köszi a válaszokat a naptejjel kapcsolatban. Végül egy Bee happy terméket vettem meg. Majd kiderül jó -e.

Krisz, Marietta, nagyon kíváncsi vagyok a véleményetekre a Flórral kapcsolatosan. Most azon gondolkodom, hogy én is oda menjek a következő alkalommal, mert az itt van a közelben, nem kell dugulni a városban... Ki a dokitok, és mennyire vagytok megelégedve vele, milyen a kórház, van -e alternatív szülési lehetőség?

Csajok, nekem még nem jött meg...ez nagy gáz? Nem mintha hiányozna... de ugyi nincs egy limit, amikorra már jó, ha megjön...

Jó persze, nem tudom mit várok, Csongi ma este pl. kb. 8x kelt= 8 szopi.

Esztora, gratulálok az átalváshoz. Én még nem táplálok hiú reményeket. Min 1 év még biztosan kelleni fog... ha nem több :shock:

Marietta, jajjmán, állandóan ez a hízás kérdéssel zaklatnak Téged. Annyit hízol, amennyi jól esik, annyit eszel, amennyi jól esik. Ráadásul tök vékony vagy, nem is látszik Rajtad. Én is a 2. trimiben híztam nagyon (össz 18 kg, ráadásul az én 157 cm-hez ez igen látványos is volt). Ne izgulj, koplalni nem kell, felesleges dolgokat enni se (pl. sok csoki meg ilyenek).

Nándorka, nagyon ügyes Dorka már!!! Érdekes, én Csongin most fedeztem fel, hogy eddig csak rombolt, most már építeni is elkezdett. Olyan hihetetlen ez a fejlődés, fantasztikus látni, ahogy tágul ki a világ Előttük!

no megyek egy kis társadalmi munkát végezni (hajtogatás, teregetés, pfuuuuuuuuuuuuuuuj)

Puszi Nektek!

KépKép
KépKép
ragota

Fionak akartam írni, hogy egy asztrológiát tanult lánynak nem illik ilyenen parázni, hogy mi lesz a repülőn... :lol:

Nem is meséltem, voltam Takács Tibornál elemzésen. Megnézte Csongit. Annyira érdekes és hasznos dolgokat mondott!
Elsősorban az érdekelt, hogy hogyan tudom Őt a megfelelő irányba terelni, hogy az életfeladatát élni tudja. De izgalmas!

KépKép
KépKép
ragota

Meri, megmondhatod a Nagymamádnak, h már most nagyon erős kapcsolatban vannak, ő és a dédunokája!
4d-re mi is kíváncsiak leszünk!

Arwen, mint ahogy sok kapcsolatban, itt is sztem az a legjobb, ha az érzéseidet mondod el a barátnődnek. "Aggódom Érted" "aggódom a gyerekek miatt" - ezek érzések. "Sztem felelőtlenség, amit csináltok" - ez ítélet. Ha az érzéseidet mondod, lehet, h ő is közelebb kerül saját érzéseihez ezzel kapcsolatban: miért vállalja mindezt, annak ellenére, h nyilvánvalóan nagyon igénybe veszi a családot. Akkor hátha el tud jutni egy olyan döntéshez, mint az az anya, aki a lelkipásztorához fordult, és így oldódott meg a dolog.

Kép

Kép
nán-dorka

Így eszünk mi:

Kép

Így esünk mi...:

Kép

Kép

Kép
nán-dorka

Bodzi, de jó, h jöttél! Gyönyörű a kisfiad! köszönjük a mosolyát!
nem tudod úgy szervezni esetleg, h vkivel együtt utazz? én vonattal és villamossal megyek és bizony segítséget fogok kérni, egyszerűbb, mint kínlódva feltartani a haladást.

lányok, meséltem azt, h télen épp sztrájkkor mentem Pestre Dorkával? a sztrájk előtti utolsó járatok egyikével... végülis elfértünk... nekünk csináltak helyet az utasok, kedvesek voltak.
holnap uez lesz, nekem ui. sürgős koncertremehetnékem van... :oops: kihagynám, de nem lehet, már megvan a jegy.

Kép

Kép
nán-dorka

Sziasztok!

Először is Arwen, lehet, hogy nem az jött le, amit ki akartam hozni az írásomból. Nem arra gondoltam, hogy a barátnőd miét nem vetette el a babát, meg hogy az anyagiak miatt félted, hanem azt, hogy nem biztos, hogy ha bármit is mondasz, még ha ki is kéri a véleményed, azt fogja csinálni. És tudom, hogy az ő és a gyerekek egészségét félted. Remélem senkit nem bántottam meg a véleményemmel!

Bodzi, de jó, hogy jöttél, pont a napokban gondoltam Rátok. Hogy mekkora már ez a gyerek!

Meri, a táblába: 16 hónap, István Kórház, Ingázás fiú, név Alex vagy Alíz. Azt hiszem más nem kell!
Ami nagyidat illeti, nem gondoltátok, hogy mondja el a verseket, meséket, és ti felveszitek kamerával, hogy ha megszületik Mazsi, akkor lássa majd, hogy a dédi is milyen nagyon várta, és ha megszületik, akkor minden nap halhassa a dédijét, addig is, amíg pár napig nem tudnak találkozni. És azért már most, mert olyan sok mesét és verset, történetet tud a nagyid, hogy még kevés is lesz ez az idő, amíg Mazsi a pocakodban van, hogy mindet rögzíteni tudjátok Neki.

Úgy látom, nem csak Doró evett, hanem minden körülötte.:))))

Pusz Mindenkinek, Nikó

Kép
nikóska

Nikó,
annyira jó olvasni, hogy Golyó Veletek akar maradni!!! drukkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk!!!!
szép nevek!!

Meri,
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Nagyidnak!!!! olyan jó lehet megbeszélni a gyerekkorodat.. nagyon sok boldog, közös pillanatot kívánok Nektek!!!
én már nem tehetem sajnos... fáj is... :cry:

Arwen
nán-dorka nagyon jól megfogta a lényeget!! én így mondanám neki!

Bodzi,
köszi a képeket!! hát sokkal nagyobbnak tűnik Beni a koránál az első képen!!! és ahogy néz!!! nagyon édes!!!

Pinkiné,
fotókat várjuk!!! de jóóó, babi született!!! :lol:

Ágota,
köszi a tippet!! tegnap megmértük a lábát, ha talpra kerül 12,5 cm most... mérnök ember mérte, remélem, nem tévedett! :wink:
igen, építgetnek már és nem rombolnak! meg egymásba pakol :lol: :lol:
na, ha majd lesz sziget-oarti, adogathatják egymásnak a kockákat, tornyot építhetnek!! :wink:

Dorka,
nagyon édesen esztek/estek! micsoda komoly nagylány!!

KépKép
Kép
gyuzso

mi tegnap először úsztunk, majd jól megáztunk! :lol: majd sárban tapicskoltunk, ilyenkor a falu nevet vált Őrbottyánról Sárbotránnyá... :roll:
de ma már gyönyörű végre az idő!!
szép napot Mindenkinek!!!

KépKép
Kép
gyuzso

Kép Kép Kép Kép

Hintázás, most kapott babakocsi tologatása, tapsolás.... :D

Mondtam már, hogyha meghall valamilyen zenét, akkor táncol? Riszálja a popóját. :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
angyalkrisz

Sziasztok!

Nem vesztem el, csak minap írtam egy hosszú hsz-t, aztán elvitte az áramszünet. :(
Aztán lett új alaplap, meg videókártya (megint) :roll: (már nagyon unom, hogy fojton ezzel szórakozik Laci) Azzal együtjár ugye egy új windows twlwpítés, és az, hogy vagy nem megy a gép valami hiba miatt, vagy a párom van itt. :?

De a lényeg!! Csongorka, gondoltam ám rád! Isten éltessen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép

Dorka, még múltkor kérdezted. Nem kifejezetten az útról mesélt horrort a párom, hanem a munkatársairól. :( Mióta tavasz van, tehát az elmúlt pár héten, ketten meghaltan bent a gyárba munka közbe. Az egyik ffi szívinfartusba, másikat nem tudom. Egy fiatal huszonéves srác felakasztotta magát, tegnap pedig mondta, hogy kedden az egyik mérnőknek balesete volt a kocsival, és szintén meghalt. 25 éves volt.............. :cry: Ezen a ponton már elbőgtem magam.............. :cry: Csak nem akartam sokkolni a topikot. :?

Tegnap beírattuk Lillát oviba. Hát................. vegyes érzelmek......... részemről!
Régebben kérdeztétek, nekünk nincs elérhető közelségbe Waldorf ovi sajnos.......... így marad ez. :?

Mostmegyek ágyazni meg ilyenek. :oops:
Később próbálok visszaolvasni. :oops:

Ja, és Oli éjjel megint 7 órát aludt egyhuzamba. :mrgreen:

KépKép
KépKép
fioona

Ja, és a másik lényeg! Nikó!! Utólagos elgendelmeddel, megírtam a jó hírt Vivinek! Gratulál nektek, és üzeni, hogy tett fel képeket az Iwiwre.

KépKép
KépKép
fioona

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

meriann

csak pár sor, mert nemsoká megyünk Pestre.

Fio, remélem, nem száll el több hsz-ed.
borzastzó a párod munkatársainál a sok haláleset, de hidd el, nem ezen múlik a Ti sorsotok! Ti maholnap, 99 év múlva 99 dédunokát dédelgettek majd - csak győzzétek szusszal! :lol:

Gyuzso, tegnap tényleg elég borús-esős idő volt, sajnálom, h megáztatok!

Meri, szép a tábla, és Ti még inkább megszépítitek Mazsolával, Flórával, Petivel, Golyóval. :D

csaj nem bír magával, búcsúzom, pusz!

Kép

Kép
nán-dorka

Fú. Visszanéztem, de nem hiszem, hogy ennyi hsz-re tudok reagálni. :shock: Annyit írtatok!!!!!!!!!!!!! :lol:
de megpróbálom. 8) (max. nem sikerül :oops: )

Dorka

Mi 6 évesek leszünk a nyáron. :D Boldog évfordulót előre is. 7.év? Kritikus időszak. :twisted:
Mi is szoktuk együtt járást is ünnepelni, lévén esküvő nem volt. :roll:
Most pont hasonló babát akarok Lillának varrni. Már keresem a szabásmintát. :lol:
Oli is 5ú szopizik nappal, és még nem váltottunk ki kajcsit. Vizet 1ú adtam neki próbára, POHÁRBÓL! Ügyes volt. Talán szülinapja után megpróbálom elhagyni a tejcsit délbe, de inkább rá bízom, ha nem akarja, nem lesz.
Megnyugtatásra mi hordozót használunk. AZ tuti bevált azóta is. :lol:
Mennyivel könnyebb, mint Lillával! Bár lett volna akkor is. :roll:
Dorka, most értem oda, hogy betegek vagytok. Jobbulást! :(
Most már tripla gyógyenergiákat küldök, hogy tovább tartson! :wink:
Doró nyers almát majszol??????????? :shock: Oli is akarja, de mikor rájön, hogy ez nem pépes banán, kiköpködi a legkisebb falatot is. :roll:
Fogmosás, Én nem adnék elmexet neki. Sőt ebben a korban semmit. Buzogány elvileg elég. Lilla Weledát használ, de gondolom, ezen már meg sem lepődtök. :twisted:
Elég sok veszélyes dolog van a fogkrémbe is. :( Ezért kap csak adalékanyag, és egyébb vegyszermenteset. :wink:

Marietta

Akkor jobbakat aludsz? Szupi! Örülök! :wink:
Ezek az ösztönös névválasztások nagyon jók! :D Állítólag én is így kaptam a nevem. Anyámnak a szülőágyon jutott eszébe. :lol:
(szerencse, mert amúgy Aranka lettem voltna. :evil: Sztem veszekedtettek rajta a szüleim, mert állítólag apám ellenezte az Arankát. Csak azt nem tudom, akkor miért nem választottak másikat. :roll: Na mindegy)

Ágota!

Ez a kolbász nagyon brutál. :shock: Én nem merek ilyesmit adni neki...........
És tényleg milyen szép barna Csongi!!!!!! :lol:
Naptej nekünk Weleda, mint minden babaápolási cucc. :wink:
De még nem használtam............. :oops:

Nem a képe előnyös csak! Már az arcodon is látni a fogyást. :wink:
Csak biztos te nem érzékeled, mert minden nap látod magad. :P

Ez a mezítlábas dolog jól hangzik. :lol: És irigy vagyok érte. Itt nálunk a Dunához közel, olyan kavicsos, hordalékos a talaj, hogy se termeszteni nem lehet benne semmit, (zöldséget) se nem túl kényelmes. :(

Már kistesó? Olyan furi... Még cask most szültünk? :shock: :wink: Istenem, tényleg repül az idő.... :roll:

Sapira napszemcsire kíváncsi vagyok. Írtó dögös lesz, ahogy elképzelem. :lol:

Amíg szoptatsz természetes, hogy nem jött meg. Bár nekem se...... :roll:

A repülő dolgon meg a 8 házas nap miatt parázok. :( Sztem simán belefér, hogy elvesztem. Főleg, hogy házban élem, nem jegyben, és nem mundán házban........ :roll:
De ha tudsz valami jót mondani, nosza, ne tartsd magadba. Az adataimat ismered. :wink: :lol: Én úgyse tudok a sajátomon kiigazodni.

Olyan kíváncsi lettem. Mit mondott Tibpr Csongira. Akár privibe is írhatod. :lol: És persze megint irigy-irigy..... már sokadszor. :oops: :mrgreen:

Kriszti

Mi se tesszük a kaját a szánkba. Akkor mi is le vagyunk maradva. :D
(bár nem hiszem)
Ez a játszó meg nagyon jónak tűnik. :shock:

Esztora

Konyhabútor tervezés? :shock: Az jóóóóóóó!!!!!!4 :lol:

Arwen

Nekünk világos munkalap van, és koszolódik. Nem értem én se, miért látszódna meg jobban a sötéten?
Nekünk most jön a 6. fog. :D (bár lehet, éjjel már nem fogok ennyire örülni neki)
Barátnődhöz nem tudok tanácsot adni. :oops: :roll: Ez olyan nehéz..... Főleg, hogy mi nem ismerjük. De, ha a hitrendszerébe gyökerezik a dolog, nem igazán tudsz mit tenni.....

Gyuzso

Ez a vírus rosszul hangzik. :( Lényeg, hogy vége. Most elmaradhat egy darabig. :wink:
Nem tudom elment e, vagy az elszállós hsz-be írtam, de most láttam, hogy pár nap van csak a pasiaink között. :lol:
Nagyon jók a fotók. Saját kutyus?

Porsi

"Gumimacin" jót mulattam. :mrgreen: Nagyon találó! :wink:

Mi is akartuk Adélt Lillának. :D De aztán nem az lett, bár gondolom ezt már tuttad. :mrgreen:

Érdekes ez a vers dolog! Sztem ebben is van valami. Mármint, hogy a nevek bizonyos karaktereket hordoznak, és ez a versekből nagyon jól leszűrhető. :lol: Nálunk is ugye A Csokonai vonal megy, mint többeteknél. Ráadásul említett Lilla, itt lakott Dunaalmáson, ami oly közel van, hogy volt amikor elbicóztunk oda párommal. (Ó boldog idők :roll: )

Sejtettem, hogy te megértesz. :D Emlékszem, mikor még mondtad, hogy te is a rosszat látod ki a hoszkópodból. :twisted:
Akkor te leszel a virtuális megértő, a többiek pedig a bátorítok. :wink:
Mi lett a cicákkal? Mi eddig 3 cicával próbálkoztunk, de sose lett jó vége. :cry: Pedig Lilla nagyon szerten egyet, de félek/féltem, hogy megint elpusztul valamiért. :cry:

Gratula a felálláshoz, én is csak lestem. Nálunk tegnap volt eksön. Egyszer csak apa elkezd kiabálni, hogy "Nyuszi, Nyuszi" Én meg azt hittem, azért kell szaladni, mert baj van. (paraanya :twisted: )
Nézem meredten a gyereket semmi baj, nézem másikat, azon se látok semmit. :!: Mondom "mi van" Mire a párom: nem láttad, kapaszkodás nélkül állt! Addigra persze abba hagyta, de én annyira a száját néztem, azt hittem valamitől fuldoklik. :twisted:
Utálom, hogy mindig kiabál, de nem mondja mi van, én meg csak parázok... :twisted:

Merike

:cry: :cry: :cry: :cry: Sok erőt, és vigyázz magadra. Ha van kedved gyere kicsit kikapcsolni a problémákat. :!: (vírtuális simi-simi)

Szeri

:D :D :D :D :D :D :D :D

Tali

Hát, sztem így vagy úgy, de mi kimaradunk belőle. :(
Viszont én emlékeztem, hol lakik Dorka család. :roll:

Alvás

Oli se alszik már babakocsiba, csak ha nincs résen, és véletlen elalszik. Szó szerint látszik rajta, hogy küzd ellene. :twisted: Most se alszik, pedig csak 5 percet aludt evés után a cicin, és mikor beakartam csempészni az ágyba, felébredt. Azóta megy a duma, meg az állás. Mostanában cask délbe alszik már, akkor is altatni kell, sokszor "erőszakkal", és a z ergóba. :shock: Ő eldöntötte, hogy nagyfiú, és nem alszik nappal. (meg este sem)
Szóval Kriszti nem vagy egyedül. Bár nekem legalább a hordozás segít. :lol:

Képzeljétek, múlt héten voltunk Győrbe, csomó ruhát kaptam. :D
De a lényeg, Oli megharapot, és pár nap múlva egy szép kis sebem lett a cickón. :cry: Jó pár napig megint sírva szoptattam, mint Lillával. De apa csak 1ú jött elő a bimbóvédővel, legalább ő fejlődik. :D És közbe persze még Lilla előtt is titkolnom kellett (volna) , hogy fáj. Hát, nem mindig sikerűlt. :?

Hihetetlen! Azt hiszem minden tleírtam, amit akartam. 8) De jó sok idő tellett................... :oops:

KépKép
KépKép
fioona

Szééééééééééééééép hosszú lett!!!!!!!!!!!! :D :D :D :D

Az első hsz. botrányos helyesírásáért, most kérek elnézést. :oops:
Vannak bizonyos nehezítő tényezők. (Olivér Jácintnak hívják, meg persze a természetes adottságom :twisted: )

KépKép
KépKép
fioona

Na, mégse. :D

Porsinak akartam mondani, hogy köszi, és nekem is ez most a kedvenc képem a lánykámról. Akik látták, azt mondják olyan, mintha reklámfotó lenne. Sztem is. :oops: 8) Ezért nem is rakom ki nagyba sok képeüket, mert félek, hogy úgy járunk mint Meri kutyusos képe. :(
Igazából fent vannak egy heklyen, de ott cask a regisztráltak, és velem kontakt kapcsolatba lévő emberek látják.

KépKép
KépKép
fioona

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?