Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

TEgnap kétszer is úgy bekeményedett a hasam, mint még soha, apa nyaggat, hogy hívjam fel a dokinénit, de én nem szívesen, mert úgy érzem, hogy felesleges lenne, bár kicsit én is izgulok. A dokinéni nagyon kedves és mindíg válaszol a hívásaimra, de kicsit kellemetlen, hogy ilyenekkel zaklatom (a múltkori halálugrásom a lépcsőről: persze kis térdrezúgás volt és akkor is risztottam.) Neketek szokott ilyet csinálni a pocitok?

Ritus

Kép
rituspoc
 
 


Ritus, egy telefon azért nem árthat, sőt!
Én a helyedben tuti felhívnám, teljesen normális dolog, hidd el nem fog a dokinéni "megorrolni"... honnan tudhatná az ember, hogy mi a normális és mi nem, ha még soha nem élte át?

sniky
 
 


Igen, felhívom, aztán majd meglátjuk, remélem csak az idő!

Kép
rituspoc
 
 

 
 

köszi Ági! mindenképpen megnézem a Ti járgányotokat, mert nagyon tetszik, csak még azt nem tudom, hogy mikor tudok arra menni...

mikor kezdődik amúgy a torna?

én ma lehet, hogy 4-ig bemegyen a Karinthy Frigyesen az OTP-be, így akár akkor is fel tudnék ugrani, ha Neked is jó, úgyis ott lakom a kórháztól nem messze, és utána az előadásra vissza is megyek Leivel beülünk rá! ;)

sophie27
 
 


Sziasztok csajok!

Jó sokat írtatok, és csak egy napot hagytam ki az olvasással :lol:

Sajnos minden Istvánost el kell keserítenem, de kötelező a 300 napnál nem régebbi házassági anyakönyvi kivonat, ezt a szülésfelkélszítőn ki is hangsúlyozták :!: :!: :!:
Én holnap fogok becsámpázni a Kőbányai önkormányzathoz.
Pedig Pesten házasodtunk, és Pesten fog a pici megszületni. Szerintem ez abszolút kórházfüggő, hogy kérik e vagy sem.

Mocorgás: nekem olyan erővel rúgdos ez a pici fiú, hogy néha megijedek amikor hirtelen rákezd :lol: Szabad szemmel is abszolút látható nagyon sokszor. És tegnap hihetetlen aktív volt.

Ma délután megyek végre a dokinénimhez, már nem láttam 4 hete a manócskámat...kíváncsi vagyok mekkorát nőtt.

pöttömpanni
 
 


Apasági nyilatkozat:

Az elismerő nyilatkozat az apaságot egymagában megállapítja. Az apa az elismerő nyilatkozatot az anyakönyvvezetőnél, a bíróságnál, a gyámhatóságnál, illetőleg magyar külképviseleti hatóságnál teheti meg, ahol ezt jegyzőkönyvbe kell venni, vagy közjegyzői okiratba kell foglalni.

Nálunk a Jegyzőnél is lehet.
Vendég
 


vagyis az apasági nyilatkozatot a legkönnyebb az anyakönyvvezetőnél megcsinálni???? vagy lehet egy síma közjegyzőnél is nyilatkozni?
lei
 
 


ági! tegnap éjjel ill. ma hajnalban nekem is végig rugdosott a pici, meg a hasam is fájt, mintha nyúlt volna a méhszalag a növekedéstől. Nem aludtam valami jól emiatt.... :cry:

a védőnőm nekem szerencsére nagyon rendes, jó fej nő. Nekem szokott vizeletet nézni, vérnyomást mérni, meg a múltkor én kértem a szívhang nézést, és ő is mondta, hogy lehet, hogy még nem fogjuk megtalálni, de erre meg egyből megtalálta a szívét és tök jól lehetett hallani is. :lol:
lei
 
 


pöttöm!köszi az infót akkor majd én is intézem az önkorminál...ilyen hülyeséget!!!komolyan.nincs elég intéznivalója az embernek..
holnap ha minden igaz megyek a szülésfelkészítőre :D

Kép
winona
 
 


Zsófi, én ma negyed 5-re megyek a tornára, ha 4-ig ide tudsz jönni akkor itthon vagyok, kb. 4-kor indulok itthonról. Nagyon közel vagyok egyébként az OTP-hez, egy utcára kb. egy perc séta. Ha van 5 perced ugorj be.

Lei, pontosan ez volt nekem is, nyúlt a szalag, nyilallt az oldalam, és a gyerek meg rugdosta. Biztos, hogy volt akkor valami a levegőben. Remélem ma nyugisabb lesz éjjel. Jössz ma tornára? Jó lenne találkozni. :)

KépKép
columbine
 
 


Ági! Igen, tervezem, hogy megyek, szóval negyed 5-re ott akarok lenni a főbejáratnál!
lei
 
 


Ági! mindenképpen tervezem, hogy akkor beugrom hozzád! ;) a számod elküldenéd még egyszer, mert megcsörgetlek, ha arra járok. egy picit tudsz segíteni, hogy az OTP-től merre induljak?

Lei! akkor veled mikor is találkozunk az előadás előtt? vagy mikor végeztek a tornával?

sophie27
 
 


Névváltozás

Nekem sem sikerült 8 napon belül elintézni, mi is nászúton voltunk. volt, amit közel egy évvel később, a tavalyi adóbevallás kapcsán, az igazolások miatt csináltattam meg.

Az APEH-nél nekem postázni kellett a régit, talán az új személyi fénymásolatával. Viszont arra figyeljetek, hogy nem a mostani állandó lakcím szerinti hivatal az illetékes, hanem a KIÁLLÍTÁSKORI! Az enyém beutazta a fél országot emiatt...

TAJ kártya - rögtön kiállítják. Én azt hallottam, hogy aki x-né + lánykori név konstrukcióban viseli a nevét, annak nem kell, mert van azonosság.

Ahol még szükséges lehet a névváltoztatást átvezetni (bocs a csapongásért, olyan sorrendben írom, ahogy eszembe jut):
- bankszámla
- önkéntes nyugdíjpénztár
- háziorvos, rendelőintézet - többször jeleztem a változást, de a mai napig a lánykori nevemre állítják ki a leleteket, aztán az orvos, aki már az asszonynevemen ismer, nem találja ...
- egészségpénztár
- bármilyen szolgáltató (pl. ELMÜ, biztosító), ha eddig a te neveden volt - van, ahol elektronikusan is elküldhető, vagy faxolható, nem kell mindenhova személyesen bemenni
- Diákhitel központ - na, nálam ez volt a legmacerásabb, az OTP nem volt se segítőkész, se tájékozott, azóta a számlánkat is más bankhoz vittük :)
- könyvtár
- útlevél
- közös képviselő, ha van a neveden lakás
- esetleg földhivatal - ezt nem tudom, mi esküvő után vettük a lakást, már alig várom, hogy ősszel költözzünk :D
- jogosítvány - tényleg nem hosszabbodik az érvényesége

Beus

Kép
félhold
 
 


Lehet, hogy valami front volt, mert nálunk is így telt az éjszaka. Nem sok pihenés volt...

k.a.t.i.c.a
 
 



Védőnő

Az enyém elég laza. Egyszer voltam nála, talán a 13. héten. Részletesen mindent elmondott, de mivel addigra neten már csomó mindennek utánanéztem, egyetlen új dolgot mondott: nagyon meggyengülhetnek a bokaszalagok, lépcsőn lefelé inkább mindig kapaszkodjak a korlátba.
Csak vérnyomást mért és súlyt, a vizeletre azt mondta, hogy úgyis nemrég voltam teljes laborvizsgálaton, felesleges.
Elkérte a mobilszámomat, és mondta, hogy majd havonta felhív, ez eddig egyszer meg is történt. Kérdezte, hogy minden rendben van-e, és hogy akarok-e valamit kérdezni.
Engem nem zavar, hogy nem kell hozzá rendszeresen mennem, legalább nem mond hülyeségeket. :)

Beus

Kép
félhold
 
 


Biztos valami front lehetett tegnap éjjel, mert Picike is elég aktív volt egész éjszaka. :D

Beus

Kép
félhold
 
 


Félhold, azért arra figyelj, hogy minimum 4 alkalommal látogasd meg a védőnődet, mert különben nem kapod meg a TGYÁS-t és a többi juttatást!! Az én védőnőm erre felhívta a figyelmemet és úgy állította össze az időpontokat is, hogy mindenképp meglegyen.

k.a.t.i.c.a
 
 


Köszönöm Katica, ha legközelebb hív, rákérdezek.

Beus

Kép
félhold
 
 


Katica és a többiek! nekem meg pont azt mondta a védőnő, hogy ő nem is pecsétel a kiskönyvbe, bár van pecséte, mert az övé nem számít! ami fontos, hogy a kezelőorvosnál 4x jelenj meg terhesgondozáson, illetve a doki pecsételjen is erősen, mert ez az alapfeltétele a TGYÁS-nak.

érdekes, hogy ennyire sokféle infó kering...

sophie27
 
 


Nagyon szívesen. :)

Azt esetleg tudja valamelyikőtök, hogy mikor kell elkezdeni intézni a dolgokat a különböző juttatásokhoz?? Csak a baba születése után? (Ez lenne logikus, de a bürokrácia meg a logika...sosem lehet tudni) Én megkérdeztem a könyvelőnket, de ő nincs otthon ebben a témában sajnos. Lehet, volt már erről szó korábban, akkor elnézést... :oops:

k.a.t.i.c.a
 
 


Zsófi, köszi az infot, azt hiszem ha megyek az orvoshoz rákérdezek. :) Úgy látszik ahány hely, orvos, védőnő, annyi féle elvárás.

k.a.t.i.c.a
 
 


félhold: a kiskönyvedben elvileg minden alkalommal, mikor mész a védőnőhöz, bepecsétel, meg írogat mindenféle adatokat. Szóval ezzel kell bizonyítani majd, hogy megvolt a 4 alkalom.
lei
 
 


katica, köszi a hasznos infókat:)

a pecsétre visszatérve nekem meg csak a védőnőm pecsétel, a dokim nem... na szép is lenne, ha emiatt nem kanám meg a TGYÁS-t, na majd jól rákérdezek, hogy mi van...?!

sniky
 
 


Katica, mindent, kivéve az apaságit, a gyerek születése után kell intézni, mert mindenhez kell a gyerek anyakönyvi kivonata és a tb száma. tehát szülés után, legelőször a gyereknek kell tb számot kérni. És mindent csak ez után lehet.

Zsófi a számom: 06305188899, 4-kor indulok itthonról, addig bármikor jöhetsz! Várlak szeretettel!

KépKép
columbine
 
 


na szóval nekem a dokim is és a védőnőm is pecséstel a kiskönyvbe....akkor most erre varrjak gombot..... :?
lei
 
 


Szia Barbi!

Azt hiszem te kérdezted a védőoltásokat a múltkor. A kötelezőket biztos beadatjuk majd a babának, a kiegészítőknek még nem néztem utána.

Még múltkor olvastam egy cikket a neten, talán segít a döntésben:

http://egeszseg.origo.hu/cikk/0535/837457/gyermekkori_1.htm

Beus

Kép
félhold
 
 


A pecséteknek összesen kell 4 db, mind1, hogy az orvos vagy a védőnő, vagy együtt. Úgy szól a szabály, hogy terhesgondozáson legalább 4-szer kell részt venni. A terhesgondozást a szülész orvos, a védőnő és a háziorvos végzi közösen.

KépKép
columbine
 
 


sophie: Ági tudja meddig tarta a torna, én úgy tippelek, hogy fél hatra vége van, és gondolom ugyanabban a teremben lesz az előadás 6-kor? De Ági javítson ki, ha tévedek.
Szóval az előadóteremnél kéne találkozni háromnegyed 6 körül.
lei
 
 


Winona, én voltam már kismamatornán és kismamajógán is és a kettő nem ugyanaz. Talán a gyakorlatok típusának aránya az, ami eltérő, meg az, hogy a jógán inkább hosszan kitartott mozdulatok vannak, míg a tornán inkább apróbb, sűrűbb, inkább erősítő mozdulatok. Szerintem mindkettő nagyon jó. Én továbbra is csinálni fogom mind a kettőt.

Lányok, köszi a sok infót a névváltozással kapcsolatban. A kiskönyvemet már az új nevemre kértem. Igazából egyedül az apeh-tól félek, mert hallottam olyan rémtörténeteket, hogy megbüntették, akinek észrevették, hogy nincs átiratva a neve. Kicsit még zavart vagyok azzal kapcsolatban, hogy akkor most hova is kell menjek, a régi lakcímem szerinti apeh-hoz vagy az új szerintihez. Én ugyanis az állandó lakcímemet is megváltoztattam most, mert kiderült, hogy ha én vidéki lakos vagyok, akkor a születendő gyermek is automatikusan oda lesz bejelentve, akkor meg igen bajos lenne a papírjainak intézése, mert Tiszaújváros mégiscsak 170 km.

szuszu
 
 


Nekem is pecsétel mindekttő, így van már 3: egy a védőnőtől, 2 a dokitól.

Beus

Kép
félhold
 
 


Szuszu!

Én hiába küldtem be az állandó lakcímem szerinti APEH-hez az adókártyát, ők továbbküldték ahhoz a kirendeltséghez, ahol azt annak idején kiállították. Persze előre nem szóltak, mikor telefonon érdeklődtem, de ezt tapasztaltam. Próbáld felhívni őket, csatolom az ügyfélszolgálatok elérhetőségét:

http://www.apeh.hu/ugyfelszolg

Az a tuti, ha mindkettővel beszélsz, lehet, hogy az elmúlt egy évben megváltozott a szabályozás. Remélhetőleg mindkét helyen ugyanazt mondják. :)

Beus

Kép
félhold
 
 


Köszönöm mindenkinek az infokat!
Ha összesen kell 4, akkor már vagy 2x túlléptem a kórházasdi, meg a sok kontrollra járás miatt. De külön-külön is meglesz a 4, úgyhogy nagyon nem kell aggódnom.

k.a.t.i.c.a
 
 


Gyással kapcsolatban

Idemásolom, amit erről én a munkahelyemen tájékoztatásként kaptam (nagy cég, fel vannak ilyenekre készülve):
"Ha már a szülést megelõzõen szeretnéd igénybe venni a gyást, úgy a terhesállományba vételrõl szóló nagyalakú orvosi igazolást küldd el a szervezetedet kiszolgáló társadalombiztosítási ügyintézõnek."
"Ha csak a szülés idõpontjától szeretnéd igénybe venni az ellátást, úgy a szülés tényét és napját tartalmazó kórházi igazolást, valamint a gyermek eredeti születési anyakönyvi kivonatát kell küldened a társadalombiztosítási ügyintéződnek."

Beus

Kép
félhold
 
 


Lei a torna 6-ig tart nagyjából. És azt hiszem, jobb, ha a kórház elé jön a Zsófi, mert nagyon tekervényes az út, majd kimegyek vagy kimegyünk elé, mert nem egyszerű odatalálni.

KépKép
columbine
 
 


Ez a leírés nem jó az odataláláshoz:

Megközelítés:
Bemész a Tétényi út felöli mentőbejárós/gyalogbejárós kapun és a szemben lévő épület üvegajtaján kell bemenni. Ez nem tudom, hogy betű szerint melyik épület, de a bejárattal szemben van. Ha bementél, jobbra lesznek automaták, azt elhagyod és tovább egyenesen van egy összekötő üvegfolyosó, ami lefelé lejt. Azon végigmész, aztán leérsz egy alagsorba, ami nem bizalomgerjesztő, csövek a plafonon....stb. Ha idáig leértél, ott balra fordulsz...mészmész....aztán a végén megint balra egy olyan folyosóra, ami lejt, de ez már egyenesen az F épületbe visz és ez ki is van írva az alagsor falára. Ha oda beértél, fel kell menni az elsőre, de itt már valószínűleg sok tétova kismamával fogsz találkozni, akikkel közösen már odataláltok.
lei
 
 


szuszu:
köszi az infót, igazából a Te válaszodat vártam. :)
a kismamatornán amúgy megizzadsz?szóval ha mondjuk súlyt szeretnék tartani, akkor jobb a torna?
köszi

Kép
winona
 
 


én is kinyomtattam, hogy F épület első emelet, ilyen-olyan terem...

max. korábban megyek és megpróbálok felmenni magamtól, ha nagyon gáz van, akkor Ági telefonjára rácsörgök, vagy, elkísérem Ágit a tornához, és felmegyek veletek, aztán én haza, és 6-ra vissza ;)

naaa?

sophie27
 
 


OK, akkor ágival én talizom negyed 5-kor a főbejáratnál, veled meg akkor vagy a torna előtt (ha Ágival jössz, és akkor tudni fogod, hova kell visszajönni), vagy magadtól odajössz 6-ra az előadásra.
lei
 
 


Niki, mondtad, hogy körzetváltás miatt más lett a védőnőd, már nem emlékszem pontosan kit mondtál...hogy hívják őt?? Most hívott engem is a védőnő, nekem a Bruzsa Szilvia lett, lehet rosszul írtam a nevet, de a telefonban így értettem. Nem tudom Ő milyen, remélem hasonló, mint az előző, mert őt nagyon csíptem.

k.a.t.i.c.a
 
 


Nem értem miért kell időközben váltani... :? na mind1, optimista leszek, biztosan tapasztalt és jó védőnéni Ő is. :D

k.a.t.i.c.a
 
 


Sziasztok!

Érdekes ez a pecsét dolog. Nekem legutóbb azt mondta a védőnőm, hogy szülés után úgy is ad a doki egy igazolást, hogy rendszeresen jártam terhesgondozásra és az kell majd.

Szuszu! Megadnám én is az adataimat a táblához:
anya: Andi (Jazmin2005)
iwiw név: Gere Andrea
e-mail: gerea@freemail.hu
kor: 31
terhességi hét: 24+2
kórház: SOTE I.
baba neme: kilány (nevét még nem tudjuk)
testvérek száma: 1 kislány
lakhely: Szigetszentmiklós
szülés várható ideje: 2008.08.04.
Köszi!

nicike! Üdv köztünk! Mi is elég közel vagyunk egymáshoz.

Zsófi! Én sajnos nem ismerem a leendő védőnődet, helyileg hová kell majd menned? A Dr. Lengyel u.-ba vagy a Posta közbe? A Lengyel utcában csak két védőnő van, azokat valamennyire ismerem, mert oda járunk oltásra.

Aprooka! Ezek szerint a miklósi önkormányzatnál dolgozol? És itt ilyen szőrös szívüek? Amúgy nekünk Bergon kocsink van és még jó állapotban. A miénknek fixek a kerekei, de az jó is volt a miklósi terepviszonyokra. Anno volt hozzá mózes, de az sem merev falú. Azért mi beraktuk az autóba is benne.

Barbi! Remélem jó utatok van/volt és Bécsben is jó volt az idő, jól el tudtátok tölteni a napot. Mi egyszer jöttünk haza autóval. A kisasszony végig aludt, de mi másnap mindketten hulla fáradtak voltunk.

KépKép
jazmin2005
 
 


Zsófi, akkor veled itthon talizom és elmegyünk együtt a tornára, megnézed, hogy hova kell jönni, bár ha van kedved maradhatnál is a tornán.
Lei, veled negyed 5 kor a főbejáratnál.

Remélem mindent jól értettem :)

KépKép
columbine
 
 


Ági! oké! igyekszem! ;) tornára nem tudok ma maradni, mert nincs nálam semmi cucc és hazaugrani már nincs időm előtte! majd, ha már nem dolgozom, akkor viszont tervezem, hogy járni fogok!

Andi (Jázmin), igen a Dr. Lengyel L. u-ba kell majd járnom. De akkor lehet, hogy nagyon rosszul emlékszem a nevére... most megnéztem a jegyzeteimet: Kovács Zsuzsanna a védőnőnk

sophie27
 
 


Én is előszedtem már a kislányom kinőtt ruháit, de a mosást még nem kezdtem el. Először a házat akarom szintre hozni, függönymosás és társai, szerintem egy évig úgysem fogok hozzájuk nyúlni.
Ahogy nézegettem a kis cuccokat hihetetlen, hogy volt ilyen kicsi is a lányom. Az elejétől most is tartok kicsit, a megfogás és fürdetés, amikor még egyáltalán nem tartja magát, de miért ne menne most is simán.
Nálunk anno a császárnál bent lehetett apa, persze én le voltam paravánozva és a mögé nem nézhetett, de aztán ment és videózta az első perceket.
Az én hasam is sokat kemény, persze én is hibás vagyok, mert sokszor bekajálok. Rá kéne szokni a többször kevesebb evésre.

A tegnapi napom és a mai délelőttöm is folyamatos telefonálgatással telt. Időpontot akartam kérni magzati szív uh kontrollra. Másfél nap után végre kiderült, hogy a dokinőt kell hívni mobilon, aki anno csinálta az elsőt is. Persze ő csak csütörtökön lesz előjegyzés közelben. Mondjuk a számát megadhatta volna már egy hónappal ezelőtt, amikor először ott voltam, megkímélt volna kb. 50 telefonhívástól.

További szép napot Nektek!

KépKép
jazmin2005
 
 


Zsófi! Nekem az ottaniak kicsit vaskalaposnak tűntek, de remélem neked jó tapasztalataid lesznek a sajátoddal.

KépKép
jazmin2005
 
 


Sziasztok!

Húúú, jó sokat írtatok, nekem meg rémes napom van, most ettem először, teljesen kikészítettek.
DE:
Azért visszaolvasgattam és egy csomó érdekes dologról írtatok.
Nekem azt mondta a védőnő, hogy mind tőle, mind az orvostól kell 4 aláírás, sőt, a múltkor külön szólt, hogy tőle már 3 van és szóljak a dokinak, mert ő még csak egyszer írt.
De hallottam már én is, hogy egy egyszeri orvosi igazolás is elegendő.
A gyermek születési anyakönyvi kivonatát a jobb kórházak már szülés után azonnal intézik, de hogy az eredetit kell beküldeni a tgyás igényléséhez, azt igen kétlem.....akkor mi marad otthonra a következő évtizedekre???

Én még nyáron intéztem minden hivatalos papírt, nagy tortúra volt Miklóson de túl vagyok rajta. Az útlevél volt brutálisan drága, de nekem azt mondták jobb azt is.
Bankoknál totál kavar, hogy épp hogy írok alá.Mert hiába változtatom meg ha egyszer magán a kártyán, amiből nem adnak újat, a régi aláírás szerepel....
Közüzemi számla. ez is totál káosz. A gázszámlánk 5 éve egy haloott ember nevére jön, aki 3-mal azelőtt lakott a házunkban. kb 5x írtunk hivatalos levelet és 3x voltunk benn bediktálni.....aztán feladtuk.

Nekem a TB kártyával van gondom: csak a teve utcában lehet megcsinálni, így eleve egy nap rámenne, nem?
Mert postán nem tanácsolják az ügyintézést.
Mivel eredeti TAJ-t kell elküldeni így 1 hónap kb az ügyintézés, ami alatt nincs semmilyen igazoló papír a kezünkben.
Ja és hajlamosak 2 hónapot csinálni belőle, mert hiába ingyenes, első menetben kiküldenek egy számlát. Aztán persze elnézést kérnek ha telefonon beszól az ember, de ezzel még 3-4 hetet csúszik a dolog. (barátnőmmel megcsinálták)

300 napnál nem régebbi házassági......az tényleg kell legtöbb helyen. Igen, nekem is kb 320 napos lesz... :evil:

Zsófi, az autósülés és a hordozó között mi a különbség?

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka
 
 


Katica,

Nekem a Bruzsa Szilvi volt a védőnőm, nagyon aranyos csaj, én bírtam nagyon:)

sniky
 
 


A legfontosabb:

Elmentem és megvettem a babakocsit!!!!! :lol: :lol: :lol:
Tuti jó, minden van hozzá, lábzsák, esővédő, rovarháló, téli dupla huzat, táska......Szóval remélem nem bánom meg, nagyon pöpec a járgány, legalábbis egyenlőre.

Bár a kocsiba nehezen fért be, de megoldottam.

Majd csinálok róla képeket és felteszem valamikor.

Jázmin, köszönöm az infokat. Igen, itt kissé vaskalaposak, illetve mivel 3 munkakört sóztak rám szeptemberben azzal, hogy max 1-2 hónap és vesznek fel embert.....azóta sem történt meg. Szóval emiatt nem nagyon tudok sehova sem elmenni, még az orvosi vizsgálatok is olyan cikisek.
Összesen amióta itt vagyok két nap szabin voltam hivatalosan. Csúsztatásban még 3 nap. slusszzzz. Már anniyra vágyom a táppénzre.

Jaj, táppénz. Adjatok tanácsot lányok. Akik a tgyást csak szüléstől veszik fel, mert ugye jobben megéri ha átcsúsznak a gyeddel 2009-re, azok milyen indokkal iratják ki magukat táppénzre?
Szülész doki adott papírt, vagy a háziorvos magától?
Erről nálam teljes a homály, hogy akkor most kinél kezdjek kuncsorogni, ha május végétől le akarok lépni pihegni??????

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka
 
 


apróka , nekem a nőgyógyász ír egy szakvéleményt, amivel mennem kell a háziorvoshoz, ő vesz táppénzes állományba.

A tgyás-t a szülés napjától érdemes igényelni, mert akkor hosszabb ideig kapod a magas összeget és a Gyed csak utána indul, ami max. 100e körül van.

sniky
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?