Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Búvárreflex: érdekesek az álláspontok. Nem tudom, melyik a helyes álláspont, viszont most már egyáltalán nem látom hátrányosnak, ha Csabit csak 6 hónaposan fogom úszni vinni! Örülök, hogy szóba került a téma.

Nyelvtanulás kicsi korban: hát ebben viszont én vitatkoznék a gyerekpszichológus álláspontjával: a gyerekek 6-7 éves korukig minden nyelvet úgy tanulnak, mint az anyanyelvüket. Utána már idegen nyelv tanulásról van szó, és kimutatták, hogy ezt már egy másik agyterület végzi! Én azt szeretném, ha a gyerekem erőfeszítés nélkül tanulna idegen nyelvet, ezért szeretném, ha minél több kapcsolata lenne 6 éves koráig az angol nyelvvel.

És azt is olvastam, hogy amelyik gyereknek különböző anyanyelvű a két szülője, és ezért két nyelvet tanul egyszerre anyanyelvként, az ugyan kicsit késöbb kezd el beszélni, viszont egyes képességeik jobbak lesznek, úgy emlékszem, az elvont dolgokkal kapcsolatos gondolkodásuk a jobb.

Ágnes

Kép
agnes2000
 
 


Na jól van közben sikerrel jártam. A gép előtt ültem és inkább a monitor bámulta. Átültem a kanapéra, ott is evett picit majd a polcokat kezdte bámulni (közben persze nem eszik). Na jó felmentem a galériára vele, lemértem 120-t evett (ebből 60 lefejt, 60 az egyik cici), ez idáig 120 - hurrá, majd lefeküdtünk az ágyra és odaadtam a másik cicit. Szépen evett legalább 15 percig, fent nincs semmi látnivaló a fehér plafonon kívül, aztán szépen elaludt. Ha a másikból is evett 60-t (amire van remény), akkor kb. 180-t evett összesen huhhh, pedig az előbb már kezdtem elkeseredni az evészete miatt.
Örülök, hogy jön holnap a védőnő, meg tudom beszélni vele a dolgokat. Mondjuk tudom mit fog mondani, hogy kezdjem a zöldség-gyümölcsöt, tuti.

Képzeljétek a férjem sem akar fa etetőszéket, merthogy nem nagyon fér el majd a konyhában...mondjuk ez igaz. Meg én is elgondolkodtam amin mondtatok, hogy csak hónapok múlva tudom majd használni. Még gondolkodom rajta, költözés előtt úgysem vennénk meg (az még kb. 3-4 hét), meg ki akarom próbálni, hogy milyen a hordozóban etetni, aztán majd meglátom.
De már kinéztünk egy széket, ami nekem is tetszik:
Kép
Olyan helyes a zsiráf rajta, nem? :) Az fontos, hogy a lábtartó állítható legyen? Mert ennek nem lehet azt hiszem.

Kép
Kép
tusimi
 
 


Sziasztok!
Micsoda véletlen Tusi. Nekem is tegnap jött meg, és az én kisfiam sem akarja enni a tejet. NEm is hízik most. Tiszta örület.
Úgy tudom változik ilyenkor a tej íze, lehet ez lehet a baj, de utána elfogadják.
Üdv
Niki
fesan
 
 

 
 

Tusi!

A miénknek sem lehet állítani a lábtartó részét. Azt hiszem... de nem is tudom, hogy annak mi a jelentősége? :shock:

Pont azokkal a témákkal nem értünk egyet amit a pszichológiából tanultál :)

Uszi. A legtöbb szakember (doki, védőnő, uszásoktató,....) azon a véleményen van, hogy a babauszi nagyon jót tesz az idegrendszernek, léleknek, testnek, stb... és azért mert egy kisebbség a szakemberekből úgy gondolja, hogy valamiért nem jó, engem nem győz meg. De valóban. Mi baj lehet abból, hogy ha lelocsolod a fejét becsukja a száját és nem vesz levegőt és leviheted víz alá egy kicsit...?

A nyelvtanulással sem értek egyet, hogy nem jó. Helen Doren angolja nagyon jó és a gyerekek is nagyon szeretik. Nem is értem, hogy mi gondot okozhatna az, hogy egy gyerek több nyelvet tanul kiskorában??

Azért nem győznek meg, mert azt látja az ember, hogy aki sportol jobban tud koncentrálni, nyugodtabb, kitartóbb... Arról még nem hallottam, hogy sportolt egy gyerek és káros hatással volt az idegrendszerére...

Ugyazen a nyelvvel. Itt a topikban is több példa merült fel, hogy aki kiskorában több nyelvet tanult, annak később mennyire jobban ment a nyelvtanulás. A környezetemben is van ilyen példa. Arról még nem hallottam, hogy személyiségzavaros vagy idegrendszeri problémás lenne egy gyerek/ember, mert több nyelvet tanult kicsinek...

Képzeljétek Hanna 2 napja sztrájkol. Nincs semmi étvágya, 70-eket, max 120-akat eszik egyszerre... ma nagyon nyűgös volt, ugyhogy most elalvás előtt adtam neki egy kis panadolt. Fogra gyanakszom...

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Na, majd kikérdzem az oktatónkat erről a dologról:-))) Egyébként én sem hiszem, hogy ez baj lenne, hiszen már 6 hónapos korukra (BArni már ekkor tudatosan merült!) megtanulnak maguktól merülni. MÁrmint ha mondjuk, hogy "merülünk" csukja szemét száját, és megy a víz alá, ahhoz már nem kell locsolni az arcát, mert tudja.
Azért érdemes kihasználni a búvárreflexet, mert ugye az 7-8 hónapos korra megszűnik, de addigra a baba megszereti a vizet, és addira már tudatosan és könnyen tud víz alá menni. Ellenben ha később kezdik az uszit, nyílván okozhat nehézséget a merülés elsajátítása. Ez pedig ugye nem rossz dolog, mert növeli a tüdő levegő kapacitását.
Szóval én nagyon uszi párti vagyok:-)))
Nyelvvel kapcsolatban, én is úgy tudom, hogy jó dolog. Bár a párom is azt mondta mikor felvetettem a dolgot, hogy előbb tanuljon már meg beszélni:-) Mostmár elég jól megy a duma, ugyhogy terveim között szerepel, Gyömrőn van angol oktatás 2 éves kortól.
na mennem kell nyüzsi van:-)

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Nyelv:

Én is azon a véleményen voltam hogy koránkell. beirattam Emmát angolra 3 évesen. Semmit sem ér! Heti 1-2 x1 óra, dalolászás, beszélgetés, tetszik nekik, szeretik, de nem tudnak tőel angolul. Aminek van értelme a mindnennapos, más nyelvű közeg, pl német, angol ovi, ott megtanulnak, vagy naná ha a szülő tud jól beszélni hozzá.

Búvárreflex: Én csak felvetettem amit mondott a csaj, tényleg passzolom mi az igazság. De ezek szerint Tusimi is hallott erről a dologról. Mondjuk én semmiképp nem vinném Bertit úszásra mert egyszerűen nincs rá időm, a közelben nincs, Emmát hordjuk minden nap valahá, hát így járt, majd nyáron megy pancsizni a kisvízbe.

Képzeljétek Berti ma olyan jót evett 1/2 3-kor, tejpépbe raktam pár kanál nestlé kerti gyümölcsöt, egy rendes méyltányérral lett sé alig hagyott :lol: Utána büfögött kettőt és be is aludt :lol: 11-kor burgonyafőzeléket evett pulykahússal, na az nem jött be neki annyira, megette, de nem volt lelkes, olyat többet nem veszünk.

A tápszerrel azt vettem észre nem lakik jól. Nem eszi meg belőle a 2 dl-t ami az adagja lenne, 100-150 között ezsik és 2,5 óra múlva tök éhes. Így most próbálom mással helyettesíteni nap kb 3x. Hátha aludna már éjjel. Megvettem ma homeopátiás kúpot fogzásra, hátha bejön, éjjelre adok neki.

Mona!

Túl vagytok a vizsgálaton? Ha igen kérlek írj, sokat gondoltam ma rátok.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok

Szerintem is változik az anyatej íze, de Apor elfogadta akkor is. Arra már nem emlékszem, hogy jól evett e. Majd most meg fogom figyelni.

Tusi
Én sosem aggódok amiatt, hogy az Apor mennyit eszik, mert nála is nagyon változik. Van hogy beéri 80-nal, aztám pár óra múlva meg bepótolja. Mondjuk én, ha keveset evett, akkor nem várok 3-4 órát, hanem amikor nyűgös akkor megetetem. Most evett nemrég, most 60-at tudtam utána lefejni.
A 180 az nagyon szép adag. Bepótolta. :)

Fogzás
Ennyire gyakran szabad adni Panadolt vagy Nurofent? Én még sosem adtam Apornak csak amikor az orvos mondta, magamtól nem. Ha egyszer biztos leszek abban, hogy fáj neki a foga miatt, akkor nyugodtan adhatok?

Alvás
Apor sem alszik mostanában egész éjjel. Körülbelül 3-szor kel vagy 2-szer.

Én is úszáspárti vagyok. És meggyőződésem, hogy a sport nagyon jót tesz a gyerekeknek. Fejleszti a koncentrációt, fegyelemre tanít és rengeteg a fizikai előnye, azt most nem is sorolom.

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Anika!

Nekem tegnap azt mondta a doki, hogy ha nagyon nyűgös és vélhetőleg a foga, akkor nyugodtan lehet neki reggel-délben-este 2ml panadolt adni aznap. Én mondjuk ennyiszer nem adtam, de a deles meghozta a hatást. De szegénykém nagyon nyűgi, ugyhogy estére is fog kapni... :?

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Sziasztok!

Na jó, ha így van, akkor én is fogok neki adni, amikor gond lesz.

Képzeljétek Temesváron 3 helyen van babaúszás. Az első helyet letesztelték, és borzalmas. Hideg a víz, nincsen külön medence a babáknak, zsúfolt és nagy a hangzavar. A kisfiú 10 hónapos volt és sírt negyed órát, majd hazamentek. A víz pedig nem cserélődik, hanem áll benne. Ki tudja mennyire tiszta az. Na ide nem viszem Aport az biztos.

Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


búvárreflexről csak annyi, hogy sztem nem érezné ilyen jól magát, ha sz.r lenne neki...
Tusi nem tudunk menni holnap sajna, mert Viki nem tud jönni, mi meg nem tudunk menni kocsi nélkül, mert a 62-es villamosra nem tom feltenni a kocsit!!! :cry: Kép Kép

Kép
nyafi
 
 


ja és mégvalami. Tudom mi vagyunk az uccsók, de azért gizdulok. Megyek reggel suliba, anyósom kiabál, Viki gyere, gyere gyorsan!!! Rohanok vissza, lányom megfordult. Mind a két irányba egyszerre!!! mármint egymás után!

Kép
nyafi
 
 


Nyafi

Nem vagytok az utolsók. :)
Apor még csak mostanában kezdi naponta többször csinálni, eddig csak megmutatta, hogy képes rá. :)

Nem tudjátok, állapotosan lehet repülni? És ha igen, az elején szabad? Nem várok még babát, csak kíváncsiskodom. :)


Nagyon jók az úszós fotók!

Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Nyafi! Én sem megyek tornázni, meló van és a védőnő is jön. Zizi sem forog még. Régebben néha hasról a hátára fordult, pontosabban billent, a feje húzta. Hátról meg az oldalára, de úgy, hogy a magasba emeli a virgácsait és oldalra billen. Így mondjuk nem fog hasra fordulni. Látványnak viszont nagyon édes :D Szóval ő inkább csak billeg, nem forog, a gravitációt használja :D De nem aggódom, mert nagyon aktív, egyfolytában mozog. Mikorra is "kellene" produkálnia forgásokat? Fél éves korára? Addig van még másfél hónap. Aztán ki tudja, lehet holnap bemutat egy forgást, tudjátok milyenek ezek az emberpalánták.
Zizi helyette inkább ül. Állandóan ülne, a hordozóban folyamatosan hasizmozik. A babakocsiban is meg kell emelnem, különben nyávog. Ha az ölemben ül az asztalnál, akkor meg dől előre, és pakol, amit ér. Háton fekve hamar elunja magát, pedig körben van játékokkal. Hason meg max. 10 percet bír toronymagasra kinyomott fejjel, amíg van ereje minden oké, akkor vigyorog, pakolászik, nyög közben nagyokat. De ha elfárad belenyomja az orrát a földbe és ordít, mint a rettenet. Mondom neki "fordulj, ha nem jó így" de tojik rám, inkább bömböl.

Kép
Kép
tusimi
 
 


Anita!

Nurofent, panadolt lehet adni ha úgy tűnik fáj valamilye, vagy ha hőemelkedése van. majd meglátod 1 év múlva már te is simán kezeled orvo snélkül a banális dolgokat:)
A panadol paracetamolos, tehát kb mint nekünk a rubofen, a nurofen meg más hatóanyagú, tehát jó mindkettőt tartani otthon, mert ha ne adj isten beteg akkor az egy hatóanyagot csak 6 óránként lehet ismételni, míg váltogatva lehet adni neki sűrűbben is. Én mióta fogzik csak este szoktam neki adni nurofent, ha nagyon nyűgös, nappal még csak 1x kellett. Ma este kipróbáltam ezt a viburcol homeopátiás kúpot, hát végülis nem volt rosszabb az éjszaka mint a nurofennel, lehet hogy működik. Bár 1/2 1-kor kelt visítva, de akkor enni akart. És utána aludt reggel 1/2 7-ig. De reggelre megint iszonyú taknyos volt az orra, a doki szerint semmi baja afogától van, hát nem tudom, de én is nagyon taknyos vagyok:(
Este 1/2 9-kor pedig még megevett megint egy nagy adag tejpépet, ezúttal babylove gyümölcsöset, de így is csak 4 órát bírta, utána ennie kellett.
Amikor éjjel etettem, köhögnöm kellett, hát addig tartott az evés, úgy elkezdett bőgni hogy köhögtem :roll: Még mindíg nagyon mimóza szegény néha.

Reggel meg a nagy keservesen lefejt tejet adtam neki tápszerrel keverve, meg is itta, erre büfögésnél egy jó adagot visszabukott belőle :roll:

Forgás:

6 hónapos korra kéne meglennie elvileg mindkét irányba, tehát hasról hátra és hátról hasra is. bertinek csak hasról hátra megy, mag kúszik hátrafelé :lol: Állandóan lemászik a szőnyegről.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Képzeljétek Berti szopni nem akar, de az állam kiszívta :shock: Amikor álmos letámad mindenkit bekapja az arcunk, állunk ,amit ér és cumizik rajta, és tegnap úgy rámvcuppant hogy mire elhúztam magam folt lett az államon. A vicces hogy a férjem nagynénje is meséli hogy a férjem baba korában állandóan kiszívta az ő állat amikro pesztrálta.Ezek szerint öröklődik.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Kép majdnem fél évesen

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Kép Így fordulok oldalra

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Kép És ilyen bamba képet vágok a vakunak...

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Manó! Ez a kiszívás ismerős :lol: Zita a karom szívta kis múltkor két helyen is, amíg lehoztam a galériáról, pedig nem is volt éhes. Mutattam is a férjemnek a foltokat, de mondtam neki nem a szeretőm csinálta, neki nem lehet ilyen pici szája.
Ezeken a képeken most egészen másképp néz kis Berti, mint a kis képen illetve ahhoz képest is más, mint az egy héttel ezelőttin.

Zitus is ijedős volt régebben, de most már nem annyira (csak az idegenektől). Volt olyan, hogy cumizott a kis üvegéből, cuppantott egy nagyobbat és attól úgy megijedt, hogy elkezdett sírni 8) Meg minden kis zajtól összerezzent (legalább megnyugodtam, hogy jó a hallása), de mostmár edzettebb, nem annyira báránylelkű.

Nektek is simogatja az arcotokat a picur? Bennem most tudatosult, ahogy olvastam egy könyvben, hogy az egy következő fejlődési fok, hogy már nem csak markol, hanem tapint is baba. Előszeretettel tapogatja végig a szülei arcát. A végén persze azért csak odamarkol :twisted: de addig is olyan kedves tőle ahogy simizget.

Mona! Mi van Miluval? Gyere kérlek két mondat erejéig, annyiszor eszembe vagytok.

Kép
Kép
tusimi
 
 


Sziasztok!

Utazás repülővel terhesen: egy éve utánaolvastam, és egy angol baba-mama oldalon azt írta két szakértő, (minden kérdésre ketten válaszoltak), hogy lehet, a reptéri kapuk sem ártanak, a gépen sem árt semmi szerintük, de van egy olyan nézet, ami szerint ha épp erős napszél-tevékenység van, akkor az esetleg ártalmas lehet. És meg volt adva egy olyan oldal, ami a napszéltevékenységet mutatja:

http://www.swpc.noaa.gov/today.html

Gondolj arra, hányan mennek nászútra repülőútra, és jönnek haza terhesen.

Ágnes

Kép
agnes2000
 
 


Sziasztok!

Idegennyelv: én annyit tudok, hogy mindenképp hasznos, ha kisgyerekként már találkoznak az idegen nyelvvel, és könnyen el is sajátítják, csak arra kell figyelni, hogy ha anyanyelvi szinten meg szeretnék tanítani a picit, mert mondjuk a szülőknek más az anyanyelvük, akkor adott ember, csak egy nyelven beszéljen a kicsihez.

Etetőszék: sajnos mi kaptunk ajándékba egy teljesen hagyományosat, ami nem igazán tud semmit, így én csak irígykedem a Ti szipcsi-szupcsi székeitekre. De legalább egy kiadással kevesebb. De azért, hogy Lilla se maradjon ki a jóból és a pénzem se legyen több, ezért rendeltem neki egy szipcsi-szupcsi hintát.

Nyafi! Nagyon édi Abigél, ahogy néz rád a második képen!
Manó! Tényleg rengeteget változik Berti hétről-hétre. Az életben is ilyen szép vörös a haja, írtó tuti a kék szemével.

VViki! Amikor kertészkedsz, akkor mit csinál Bence? Mert nekem is rengeteg dolgom lenne kint, de egyszerűen el nem tudom képzelni, hogy juthatnék ki.

Tusi! A simizés ismerős, de a karmolás is, a hajhúzásról nem is beszélve.

Fogzás! Most mintha leálltunk volna, de fogacsak sehol. Lehet ez? Vagy nem is az fájt neki?

Kajcsi! Nálunk is rapszódikus a kisasszony! Van amikor a 200-ra repetázik, másnap meg 80-at 1 óra alatt tuszkolok bele.
Vendég
 


Kép

Kép
Vendég
 


Lafie egyem meg Lillát, tök jó közeliek. Dokim mondta, hogy igen leáll a fog növése, és átlag egy hónapban csak pár napot mozog a fogcsíra...Akinek hamarabb 3-4hósan indul, átlag azoknak is kb 6-7 hósan jön ki.

Kép
nyafi
 
 


sziasztok!


Manó, de gyönyörű Bertold szeme.

Nálunk Kitti már forog hátra és hasra is. Úgy örülök neki mert már paráztattam magamat hogy mi lehet a baja.

Lilla is nagyon szép.

Meg hát minden baba.

Csikken

KépKép
Kép
csikken
 
 


Sziasztok!

Hát 2 nap alatt két dolog miatt is elbizonytalanodtam... Az egyik, hogy Lizánál is volt szívzörej születésekor, és mondták, hogy van egy pici lyuk a 2 pitvar között, de spontán be fog forrni (minden kisbabánál lyukas születésekor, és az első levegővételnél záródik le, de vkinek nem tökéletes a záródás, mint Lizánál sem, ezért van a szívzörej), nekünk fél évesen kell visszavinni kontrollra, ápr. 30-ra van időpontunk. Én eddig nem is foglalkoztam ezzel, annyira megnyugtattak, hogy spontán be fog forrni, de most kezdek aggódni, mert mint tudjuk, Liza sem hízik rendesen. Egyetlen, ami bíztat, hogy étvágya az van, eddig minden ízlik neki, amit kipróbáltunk, mindet megeszi. De szerintem 1.: lemozogja, 2.: gyors az anyagcseréje, de nem akarom elbagatelizálni sem ezt a nem hízást. Csak azt nem tudom, hogy a szívprobléma a nem hízással, vagy az étvágytalansággal függ össze?

Mona! Légyszi írj, hogy mi volt tegnap!

A másik dolog meg a búvrreflex, én pont most akartam eldicsekedni, hogy szombaton megvolt az első merülése Lizinek, és minden ok volt, nem sírt. Megyek még vele csüt.ön, szombat helyett, mert szombaton már utazunk Pestre a dédihez, vasárnap meg a Kolpingba.

Apropo. Tudnátok olyan bababoltokat javasolni Bp.-en, ahová mindenképpen érdemes elmenni, pl. babyoutlet, minimano, stb.? Etetőszék, sport babakocsi, ilyesmi érdekel. Meg csak úgy szétnézni is szeretnék.

Tényleg, Babuci, azt a fajta Fabula etetőszéket Bp.-en nem tudod, hol lehet kapni? Szeretném élőben megnézni. A neten nem látom rajta azt a szürke betétet. Az hozzá jár? A lábtartót akkor nem lehet állítani? Amúgy elégedett vagy vele? Nekem továbbra is ez tetszik a legjobban kép alapján.

Anika! Én repültem tavaly júniusban a 4. hónapban, és jól viseltem. Nekem azt mondták, hogy a középső trimeszterben a legveszélytelenebb. Az elsőben minden kétesélyes, az utolsóban pedig már orvosi igazolás kell.
Még szerettem volna kérdezni, hogy az kiságy, amit adnak a Kolpingban, az utazóágy? Gondolom, ágynemüt jobb vinni a gyereknek. Ha vmi tanács még eszedbe jut, amit érdemes vinni, vagy amire érdemes figyelni, akkor légyszi írj esetleg privit. Köszi!

Lafie! A második kép nagyon el van találva! :) Én sem jutok ki a kertbe, még a macskához is alig. Tényleg, Viki, te hogy csinálod?

Nálunk is elmúlt a fogzásos korszak, már kezdtem azt hinni, hogy csak bebeszéltem magamnak, de akkor jött Nyafi, és menyugtatott, hogy tényleg az lehetett! :)

Nekem a kislányom az istennek sem akar hasra fordulni, mer úútál úgy lenni, oly annyira, hogy ha hasra teszem a másodperc törtésze alatt hanyatt vágja magát. Egyszer régen pont a szülinapomon megmutatta mutatóba, hogy meg tud hasra is fordulni, de pont lemaradtam róla, (mert épp husit sütöttem), és szegény a játszószőnyegről kifordulva a szőnyegen gubbasztott. Mondjuk ez sem lehet egy jó emlék neki, így nem igyexik megismételni... :( Gondolom, azért nem nagy tragédia, ha ez a lépés egyelőre kimarad. Egyébként ugyanazokat csinálja, mint Zizi, meg Berti, úgyhogy nem aggódom.

Még vmi. Holnap nyit a Kika Debrecenben, és tervezzük, hogy átnézünk. Ott is van bébi osztály. Aki ismeri, milyennek találja? Úgy értem árak, kínálat? Nagy a választék? Na, egyelőre nincs több kérdésem. :) Remélem, kapok válaszokat is! :)

Jóéjt csajok!

Drienn

Kép
drienn77
 
 


Sziasztok!


Nagyon jók a képek. Lafie tényleg nagyon elkaptad. Uszis fotók szupik!!! Manó, ez a gyerkőc, ezekkel a kék szemekkel:-) fantasztik. És tényleg milyen más a két fotón :P
Na nem okosodtam ki b.reflex terén, mert a nagy koncentrációban elfelejtettem :roll: elmentem egyedül reggel uszizni a két tökivel. Azt hiszem most én nyúvadtam ki jobban, de szupi volt nagyon. Igaz nemnormálisnak néztek, amikor megjelentem a medence szélén két gyerekkel:-) Mostmár tuti mindíg megyünk keddenként is:-)

Fogzásra én nagyon ritkán használtam nurofent, panadolt. Maradtak a homeos dolog. Mivel ezek csak gyógyszerek, és ezeknek is vannak nem kívánt mellékhatásai. Azért én soha nem adtam, mert nagyon nyüfi sokat felkel éjszaka. Csak akkor ha olyan sírások voltak, hogy tényleg nagyon kínlódott, főleg az áttöréseknél, és akkor is csak éjszakára. Sajnos van akit nagyon megviselnek ezek a fogas dologok. Most én már kúpot sem adok, kelünk kb.3*, azt még bírom. :wink:

Lafie, neked nem alszik Lilla a babakocsiban? Mert akkor tudnál vmit csinálni a kertben. Mi akkor is ki szoktunk menni amikor délelőtt alszik egy hosszabbat, a bébicsősszel halljuk ha ébred.
Egyébként nekem kinnt az egyik fára vannak felaggatva színes dologok, és ha ott alszik első hosszút akkor csak alátolom, és amikor megyek vissza soxor már alszik:-) Már nagyon várom, hogy rendesen tudjon ülni, Barni imádta belőle nézni a minicirkálókat. Most csak akkor látja, ha az ölemben van :wink: :roll:

Tusi, a finom simi nálunk is markolászásba torkollik., és persze az étek tárgya a szerelem:-) igazi kis szoknyapecér lesz belőle. :roll: :wink:
Na megyek, mert mindjárt kel enni a drága.

Mona mizu??? Írj pár sort!

Lizoka??? merre vagy?

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Drienn a mária bababolt jó, meg az elefáni, de elég szűkek, gyerekkel macera bemenni. ár érték arány itt a legjobb.

Kép
nyafi
 
 


Sziasztok!

Tusimi!

Na akkor megnyugodtam nem csak az én fiam ilyen kis vámpír :lol:

Lafie!

Vörös? :shock: Na ezt még nem mondták :wink: Inkább sötétszőke és világosbarna között :D De lehet van egy kis vöröses fénye, az én hajam is olyan volt kiskoromban hogy a fényképeken tiszat vörös, pedig barna voltam mindíg is.

A szeme az ilyen :wink: Köszönjük a dícséreteket, a férjem is megjegyezte valameliyk nap hogy neki már nem valsózínű hogy bebarnul a szeme.

Lafie!

Nagyon cuki Lilla. Hogy csináltok ilyen szép közeli képet? a mi gépünk ha ilyen közelről vakuzok túlexponál :(

Fog: nekünk ami áttört már egész helyes fogascka kezd lenni, de tök lassan nő. A második még nem tört át.
Most viburcol kúppal és napi 1 üveg husos bébiételle és 2 tényér tejpéppel belekeverve gyümölcs alszik kb 1-1/2 7-ig. De 1-kor kitartóan kel ennei, pedig iszonyú sokat evett tegnap este is.

Kert: Én akkor szoktam kimenni ha van energiám mikor alszik. Ha ébren van és kimegyünk vele kell foglalkozni.

Era!

Ügye svagy, két gyerkőccel uszodába. Én vasárnap ikeában voltam a kettővel, de az nem olyan nagy teljesíítmény :lol:

Képzeljétek bekrepált a kocsink :cry: De nagyon, tegnap először beletört a kulcs, aztán hazafelé az uszodából elkezdett rángatni és bekrepált a motorja. Így most buszozás a köbön. Nem tudja a férjem meg tudja e csinálni, meg mennyiért, újra nincs pénzünk, szuper:( Mondjuk már nagyon vén, de eddig soha semmi baja nem volt.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Ismét remélem nem felejtek el semmit leírni, amit szeretnék! :)

Kert: Van egy utazóágyunk, és abba viszem ki Benőt. Napközben is sokszor van abban a házban, pl ha főzök, úgyhogy tele van játékkal, szeret benne lenni. Ha nyűgös, akkor pozíciót váltunk (hasra fektetem) úgy megint játszik , tornázik egy darabig, aztán általában elalszik. Ha ébren van , akkor azért többször oda kell menni hozzá, mert eldobja a játékot, stb. De így simán tudok kint lenni.

Én csak mindenkinek ajánlanám az uszit. Benő pl vállban egy kicsit kötött volt, mióta úszni járunk ,azóta nagyon szépen lazul neki. Imád lebegni, merüléssel sincs semmi probléma. Ahogy már írtam, nekem valahogy logikátlannak tűnik, hogy megmaradna a búvárreflex.
Én gyerekkoromban nem igazán voltam járatva sportolni és nagyon érzem a hátrányait. Alig bírom rávenni magam, hogy elkezdjek bármi mozgást vagy hogy sokáig csináljam. Tartásom is vacak, úgyhogy én mindenképpen szeretném járatni őt majd később is valahova sportolni (persze nem versenysportolót szeretnék belőle).

kolping: mi is akartunk menni, de most a hétvégéken tele vannak és hétköznap meg nem szeretnénk menni. Úgyhogy eltettük őszre a kolpingozást.

Tej: engem is utolért a végzet: az utolsó két etetésnél adnom kell Benőnek lefejt fagyasztott tejet már egy hete. Most gőzerővel pihenek (már 3. napja nem kertészkedtem , ÁÁÁÁ!!), de nem igazán akar javulni a helyzet, pedig ez eddig mindig bejött. :(
Még várunk néhány napot, aztán úgy beszéltük meg a védőnővel, hogy az uzsonnánál kap egy kis gyümit/zöldséget. Sajnálom, szerettem volna még egy hónapig csak szoptatni. No sebaj! :)
Megyek eszek egy kis tiramisut, hátha az megszaporítja a tejcit! :wink: Bár valószínűleg csak a löttyedt testemet szaporítja. :)

Kép
vargaviki
 
 


Kép

Kép

Tényleg jó ez az etetőszék Tusi. Ez a másik két szín is tök jó. :)

Kép
vargaviki
 
 


Asszem én ezt a zöldeset venném. Lehet megnézem majd közelebbről is.

Kép
vargaviki
 
 


Sziasztok!

Manó! Tényleg nem vörös Berti haja! Megnéztem az iwiw-en a többi képét! Lehet, hogy csak a narancsos háttér miatt láttam annak, vagy az sem narancs??? :lol:

Kert! Sajnos Lillácska nem olyan családból származik, aki hosszú időt kibír a babakocsiban vagy bárhol fekve. A sétákat is úgy kell időzíteni, hogy kb. 1 óra múlva a ház közelében legyünk, mert ha felkel, akkor már nem bír feküdnil. Épp ezért is veszem neki a mobil hintát, hogy azt hátha tovább díjjazná és azt ki tudom tenni a teraszra vagy az udvarra is.

Közeli kép! Nekem is most mutatta meg a férjem, miután látta a bénázásaimat. A makro gombot kell bekapcsolni, aminek a jele a mi gépünkön egy tulipán szerű virág.
Vendég
 


Sziasztok!

Hát nincs jó hírem, az lyuk a szívén nem fog összeforrni magától, mert túl nagy, de ez a kisebbik baj. Az egyik szívbillenytűjével komoly gondok vannak, sajnos nem lehet tudni, hogy mennyire súlyos, az csak a műtétkor derül ki.
Most 3 féle gyógyszert kell szedni, hogy egy kicsit megerősödjön a szíve. Május 8-án megyünk vissza.

Nagy valószínűséggel a műtét 2 hónapon belül lesz nyitott, szívmotoros műtét lesz(felvágják és a szívét megállítják és addig a szív szerepét egy motor veszi át).Ha minden jól megy, akkor ott mindent sikerül is rendbe rakni.
Ha nem, akkor újabb műtét és műszívbillentyűt kap...Na ebbe még sem én sem a férjem nem akar belegondolni egynelőre.

A lelkiállapotunk nagyon hullámzó, most már vmennyire összeszedtük magunkat, ugynais muszáj. Én a tejem miatt sem engedhetem meg magamnak, hogy kiakadjak, meg a gyerek miatt sem természetesen. Most próbáljuk élni megszokottan a hétköznapokat és várjuk május 8-át.

Manó, Lafie: Milunál más tünet is volt:étvágytalanság, evés közben hamar elfárad és hosszú ideig tart neki, nem hízik, és evés közben verejtékezik. Ha pici a lyuk, az általában összeforr magától.

Majd később visszaolvaslak benneteket, és köszi a szorítást!Jól esett!

Kép
mona1978
 
 


Mona! Annyira sajnálom, úgy reméltem, hogy jó hírekkel térsz majd vissza. A családban másnak is van szívbetegsége? Biztos nagyon aggódtok, de valóban ilyenkor erősnek kell lenni, hogy Milu biztonságban éreze magát. Sugározd a kisfiad felé, hogy meg fog gyógyulni, ezek a pici emberek még csodákra képesek. Isten vigyáz rátok, imádkozzatok Miluért, én is fogok megígérem.
(((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((( kicsi Milu)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Kép
Kép
tusimi
 
 


egyem meg KisMilu! Drukk, drukk, drukk!
Rémes lehet neked, nagyon sajnálom!
BIZTOS MINDEN JÓ LESZ!!!

Kép
nyafi
 
 


Manó!

Berti még mindig dönörűűűűséges :) Annyira pasi :) És ezek az igéző szemekl! :D
A banán-őszibarack-rizst próbáltátok már? Hannának az nagyon bejön!

Repülés. Én nem tudom, hogy árt vagy használ már terhesen, de az tuti, hogy nekünk segített. Már ugye régóta próbálkoztunk hogy teherbe essek. Kaptam egy kiküldetést a munkahelytől, Argentinába kellett utazni. Előtte héten a férjem, majd én lettem nagyon influenzás, így nem volt kufirc, de ugye mielőtt elmentem búcsúzólag azért volt :oops: :lol: Aztán repültem és mikor hazajöttem rá nemsokra kiderült, hogy terhes vagyok. Férjem a mai napig azt mondja, hogy tuti a légnyomás vitte fel Hannát :lol: De azt is mondta sokáig, hogy Eugenia vagy Diego lesz a gyerek neve :lol:

Lafie!

Nagyon jó lett a közeli Lilláról!!! :)

Tusi!
Hanna is szeret tapizni :) Annyira édes. Húzza magához az arcomat és be akarja kapni :)

Drienn!
Nézd meg a www.bebibolt.hu -t. Szerintem itt olcsón vannak cuccok, nekem bejött a bolt. Nem tudom hol lehet ilyen széket venni Bp-en :( A szürke betét az csecsemő betét, jobban kitámassza. Nekem nagyon bevált, szeretem.

Mona!
Nagyon nagyon sajnálom, hogy gond van Milu bébi szívével. Nagyon riasztó amit írsz. De mivel az orvosok azt mondták, hogy műtéttel helyrehozható, akkor bár biztosan borzasztóan nehéz lesz nektek ez az időszak, de túl lesztek rajta és remélhetőleg csak egy rossz emlék lesz nektek semmi több. Nagyon szorítok nektek és nagyon ügyes vagy hogy így állsz hozzá a dolgokhoz! Kitartás!!!
(((((((((((((((((((Mona, KicsiMilu, KicsiMilu-apuci)))))))))))))))))))

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Mona!

Nagyon sajnálom a rossz híreket:( De nagyon szorítunk nektek és az hogy sokan gondolnak rátok remélem erőt ad és Kicsi Milu is erős lesz és gyorsan meggyógyul. Azért az tök ijesztő hogy ennyi orvos semmit nem vett észre, az meg külön hogy megműtötték a sérvvel, miközben ez a gond a szívével és ott sem vették észre előtte pedig gondolom a műtét miatt megvizsgálták. Még jó hogy nem volt gond. Egyébként nagyon jó hogy észrevettétek, sajnos tudok olyat akinél nem vették észre a szívgondot és mire kiderült pár éves korában már károsult a gyerek tüdeje, ami sokkal nagyobb gond mint a szív. Nálatok műtét után tuti mindne rendben lesz, és tényleg muszáj erősnek lennetek hogy Milu ne érezzen ebből semmit, amennyire persze a körülmények között lehet.

Azért én Berti felől sem vagyok annyira nyugodt, legújabb hogy kihányja a kaját. Eszik, főzeléket vagy pépet, tök jó étvággyal, csak úgy tátog, gyorsan, aztán vissza az egész, zutty :roll: Miért vannak nekem ilyen hányós gyerekeim, állandóan hányást takaírtok, miközben más hírből sem ismeri. Anyukám is ma teljesen kiakadt mert neki is visszahányta ma a főzeléket, este is hányt . Szerintem egyszerűen túlsezsi magát abból ami ízlik neki, és valahogy nagyon picike a gyomra.

Babuci!

Azt még nem, nálunk mosta brokkolis pulyka és az almás csirke az abszolút menő. A gyümölcsöket nem nagyona karja már megenni, csak pépbe keverve, úgy viszont imádja.

Lafie!

Tényleg? Na ezt nem tudtam, a miénken is van valami tulipán, de akkor mintah nem villanna a vaku. na majd kísérletezek. Igaz a vakura úgyis mindíg bevágja a bamba bírka képet.

A két kép között is azért lehet olyan különbség mert az egyiken fekszik , ez a babás képe, a másikon az ölemben ül és biztos valahogy másképp áll a pofazacsi :lol:

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Mona, én is bíztam benne, hogy nem lesz gond. Szurkolok Nektek én is! És tényleg, talán az vigasztalhat titeket, hogy még jó, hogy most derült ki és nem késöbb.

És meg is ijjesztettél egyébként, mert Csabi is izzad néha szopi közben, ahol belesüpped a párnába, pedig nincs túlfűtve a szoba! Most akkor lehet, neki is van valami baja??? Ő sem nagyevő, bár én ezt eddig nem tekintettem gondnak. Mostanában heti 60 - 80 gr-t hízik. Viszont sokat mozog.

Ágnes

Kép
agnes2000
 
 


Mona: kitartást Nektek! Nagyon szurkolok! A többiek már mindent leírtak, amit lehet, azokhoz én is csatlakozom. (((((Milu család))))))

Lányok valaki volt már Ringató-foglalkozáson?

Holnap megyek a templomba keresztelő-időpontot egyeztetni! Végre találtam egy helyet, ahol megkeresztelik Benőt. :)

Kép
vargaviki
 
 


Lafie! Nekünk is tulipán van a makrón, Canon gépetek van nektek is? Én is csináltam még régebben iylen makró képeket, mondjuk 10ből egy-kettő sikerül csak, de azokat én is nagyon szeretem.
Kép Kép

Kép
Kép
tusimi
 
 


Sziasztok!

Mona
Nagyon sajnálom, remélem meggyógyul hamarosan. Legyetek nagyon erősek!

Hízás
Mit mond az orvos vajon, ha egy baba nem duplázza a súlyát fél éves korig?
Az unokatestvérem babája újabban nagyon keveset hízik. Mondták neki, hogy kezdje el a hozzátáplálást. Azóta hetente ellenőrzi a védőnő a súlyát.

Manó
Mondtad már orvosnak, hogy a Berti sokat hány?

Drienn
Nem jut eszembe semmi, tényleg. A szobánkban nekünk utazóágy volt, de a felső szinten volt asszem rácsos ágy is. Babakocsit mindenképpen vigyetek, jól lehet ott sétálni. Mi megnéztük Keszthelyt és Hévizet is. Nagyon közel vannak. A Festetics kastély nagyon szép.

Hízás még egyszer
Apor 8,2 kiló 5 hónaposan. Pontosan most duplázott. 70 dekát hízott az elmúlt hónapban. Csak anyatejet kap. Tényleg van még csak anyatejes baba? Olyan furcsa ez a szoptatás. 6 hónaptól ugye kaphat mást is, de azért szeretném szoptatni is, mert még nem tudom elképzelni a leválasztást. Pedig kell egy kistestvér. :)

Teszek fel a 8,2 kilós Aporról képet, meztelent.

sziasztok,
anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Tényleg a keresztelő. Nagyon lemaradtunk a szervezéssel.
Ti hogy álltok vele?

Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Kép


Kép

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Anita: mi még csak anyatejesek vagyunk. Esténként már lefejt tejjel kell pótolni sajna, de még az is anyatej. :) Úgy néz ki jövő héten már elkezdünk neki adni valamit (gyümi/zöldség) a délutáni kajánál. Ma megnéztem és még három hétre elegendő a tej a fagyasztóban (de csak akkor , ha naponta csak egyszer kell pótolni).

Keresztelő: ma intézem. Nálatok lesz valami összejövés utána vagy sem? Nálunk olyan régen volt keresztelő a családban, hogy fogalmam sincs, hogy szoktunk-e tartani.

Kép
vargaviki
 
 


Sziasztok!

Kerszetelő: Én is épp most gondoltam rá hogy lassan meg kéne szervezni.

Viki!

És milyen templom lesz? Írd már le részletesebben hogy miért kellett úgy keresni légyszi:) Én sem tudom sima ügy lesz e ha bemegyek, mert ugye nem járunk templomba, ha besétálok a paphoz aki még sosem látott hogy jöttünk keresztelkedni, hát erre ugye sokféleképpen lehet reagálni :roll:

De a keresztszülőt talán eldöntöttük, hogy a barátnőmék lesznek, vaciláltunk hogy a férjem unokatesója legyen vagy a barátnőmék.
Mondjuk még nem kértük meg őket, de biztos elvállaják :D

Anita!

nem mondtam, mert régebben csak néha fordult elő. De ma reggel megbüfiztettem pép evés közben és így nem volt gond. Szerintem túl sok levegőt nyel a kanalazással.

Most reggelire gyümölcsös pépet kapott mert megyünk dévényre és nem akarom hogy az éhségtől ordítson.

tegnap este 40 ml tejet tudtam lefejni, de nem adtam oda éjjel, hát reggelre van rajta kb 2 mm zsírréteg a tetején, alatta mint a zavaros víz. Csak az én tejem ilyen híg vagy ez normális? Na nem mintha már nagyon számítana csak érdekel.

Hízás: Én visszanéztem tegnap utólag a topikot és hát őszintén szólva Milu tényleg iszonyú keveset hízott, nem hasonlítható össze Berti vagy más baba "nem evésével" . De utólag ugye könnyű okosnak lenni. Az utolsó táblázatban 5600 van súlnyak, és ő született a legnagyobb súllyal , tehát kb 1 kilót hízott összesen. :cry: Úgy sajnálom, de én tényleg hiszek benne hogy mindne rendben lesz és Mona jön még mesélni nyáron Milu zsiványkodásást és hogy miylen szépen eszik :wink:

Berti meg nő mint a bolond gomba. Legnagyobb sajnálatomra be kellett látnom hogy végleg kinőttük a 68-as nacikat és pulcsikat, bárhogy is sajnálom a jobb darabokat és adom rá, már anyukám is szólt hogy nem nőtte ki ezt már agyerek? Ugynais hosszú keze lába és nagyon feltűnő hogy kokalengető a naci és a pulcsi ujja is 3/4 -es :oops:

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Ja, képzeljétek hívtak a gyerekorvosi rendelőből, hogy 30-án fártadjak be Bertivel BCG oltásra :( Nem örülök, de ez van, ez legyen a legnagyob bajunk hogy meg kell ismételni.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Mai, 74-es ruciban Kép

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Manó: valóban inkább ez a mérete Bertinek :)

Keresztelő: azért kellett keresgélni, mert a férjem nincs megkeresztelve és nem volt egyházi esküvőnk és a konzervatívabb beállítottságú papok nem keresztelik meg így a gyereket. A helyi templomban úgy keresztelték volna meg, ha előtte egyházi esküt is teszünk a férjemmel. Azt pedig ő nem szeretné. Ezért keresgéltem tovább. Szerencsére itt a közelben, a Pestújhelyi templomban megkeresztelik. Jobban is szeretem ezt a templomot, mint az ittenit, úgyhogy nem is bánom.

Kép
vargaviki
 
 


Sziasztok!

Mona! Nagyon szorítok Nektek! Sok erőt kívánok és alakuljon minden a lehető legjobban!

Tusi! Nekünk Samsung gépünk van, de ezek szerint ez valami egyezményes jelzés. Nekem sem sikerül minden közeli, főleg, ha a kisasszony bemozdul, márpedig ficánkolni azt nagyon tud.

Keresztelő! Nekünk május 3-án lesz. Utána lesz nálunk ebéd.

Anika! Táblázatban légyszi frissíts minket! 66 cm, 7020 g - 4,5 hós adatok.
Vendég
 


Viki!

Igen, ez , de az édi kis 68-as mikie egeres melegítője, na meg sorolhatnám :lol: :lol: :lol:

És ez katólikus templom?

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: