Új privát üzeneted érkezett!

Litu köszi a híreket!
Szorítok Pumpókának!!!+++++++++

Szerintem már az is nagy dolog Virágtól, hogy ilyen sokáig húzta. Remélem, hogy minél hamarabb kijöhetnek a kórházból! Örülök, hogy a tej is beindult.

Szőlő,
jó nagy a pocakod! Hát igen, második, vagy harmadik még simán lehetsz. Csak nehogy beelőzzenek téged is, mint Magikát+Klarkát.

Szöszke,
Klarkáékról nincs hír???

Kép
emi29
 
 


Szőlő, igen, Virág is májusi, plusz még ott van Kamilla (máj. 8. helyett ápr.24. és én, máj. 5. helyett ápr. 21-i császárral) Ezért is örültem, hogy ápr.-májusi a topik, tuti volt, hogy átcsúszok. :D

Pumpónak drukkok mennek!

Emi, tényleg jobban járnátok, ha nem menne ennyit látogatni olyan, aki csak felidegesít.... :(

Kép
babyteve2
 
 


Blani, Virágnak már egy jó ideje teljesen nyílt volt a méhszája valami 0 1 1 1 vagy milyen értéke volt pár hete, szóval ne aggódjatok csajok. :wink: Szerintem, ahogy Emi is írta az is csoda hogy eddig húzta. :)

Emi, anyósod nem semmi.... Annyira utálom mirko ledves nagymamák azt hiszik hogy azért mert ők fel neveltek valahány gyereket, mindenhez joguk van és mindent jobban tudnak. Te vagy egész nap Lilivel, TE vagy az ANYUKÁJA, bárkinél jobban ismered, ne ő mondja már meg mi a baja basszus...

Egyébként én nem csinálok ebből presztizskérdést hogy hányadik leszek, kedzem érezni a végét, de azt még nem hogy most szülök. Esténként szép keményedéseim vannak, de fájásom nagyon ritkán és nagyon lájtos. Persze ettől még akármi is lehet, lehet hogy Mazsi egyszercsak úgy dönt hogy namostakkor és úgy hirtelen a "semmiből" beindul a szülés.... meglátjuk. :wink:

Pumpókának drukkolok nagyon én is. Nem is tudtam hogy gerinc problémája van :shock: De ő a fiúkat nem csaszival szülte, ugye?

Kép Kép
szõlõ
 
 

 
 

Sziasztok!

Lituka,
ha beszélsz Pumpókával kérlek add át a drukkjaimat neki!Tegnap kaptam tőle egy pü-t,így képben vagyok az állapotát illetően.Szorítok neki,remélem most már nem annyira elviselhetetlen a fájdalma.
Ha nem okoz problémát,és kiadhatod a tel.számát,elküldenéd priviben?írnék neki egy biztató smst! :wink:

Tegnap este óta lesem,hogy mikor ír,hát meg van az oka miért nem tette!

Szép napot mindenkinek!

Üdv.

Timi
timiban
 
 


Lituka: tényleg ijesztő, hogy jócskán május közepére volt kiírva Virág, de nagyon megnyugtató, hogy minden rendben mindkettejükkel a korai szülés ellenére

Pumpinak mielőbbi jobbulást! Remélem, a fájdcsill. segít neki és jobban van a kórházban.

Emi: hú, elhiszem, hogy felhúztad magad! Ugyanakkor nem érdemes komolyan venni, próbáld meg, hogy egyik füleden be, másikon ki. Szerintem semmi más nem segít az ilyen emberekkel szemben sajna. :roll: :?

Kép Kép
celesztina
 
 


sziasztok!

A visszaolvasást meg sem kíséreltem, csak visszalapozgattam...
Azt láttam, hogy Virágéknál is megérkezett a gólya!
Gratulálok nekik!

Szösszenet kis Alízát is láttam , nagyon édes. Már tök irigykedem, hogy sétáltok. Én is babázni szeretnék...


Pumpókának meg drukk.

Emi!

A pocakod szerintem tök jól néz ki. enyém is nagyobb volt teherbeesés előtt... :oops:

Jaj még láttam édes kisbabákat, de bocsika a memóriám még nem pihentem ki..

Egész hétvégén pakoltam, hurcolkodtam...
már csak a ruhákat kell elpakolnom a szekrénybe és kész is vagyok!!! :D

Ma voltam dokinál.
Hát Bogi még nem akar kibújni szerinte. Volt uh.
Adatok
BPD: 88 mm
THQ: 88 mm
Becsült súlya: 2250 g
Méhszáj: 2000

Azt mondta nem ártana , ha már kinyiltam volna...

Hát ez van...
Hogy mikor szülök??? Rejtély....

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem
 
 


JAVÍTÁS!

Bocsika Becsült súly: 2550 g

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem
 
 


Pumpókának mennek a drukkok!!

Tényleg Klarkáékkal mizujs? Vajon hogy van Attila? Mikor lesz a műtét, azt lehet már tudni?

Mezsó, Ti hogy vagytok?

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke
 
 


Jó reggelt! :oops: :D

Én most nagyon fáradtnak érzem magam. Az éjjel is csak egyszer mentem ki, 5 körül, de most nehezen aludtam vissza. :? És fél 11 után meg alíg tudtam kimászni az ágyból. De muszály volt, mert ma jön a védőnő, addig meg még magamhoz kell térjek. :? :) Egész nap tudnák aludni. :? Nagyon ki tudnak fárasztani ezek a frontok.

Pumpókának mennek a drukkok!+++++++++++++++++++
Hátha ma megszületik Zsófi baba.

Emi! Hát anyósod hozza továbbra is formáját. Igazad van, ez így nem mehet tovább. Én még annyival egészíteném ki, hogy nem csak a saját lelkiállapotod érdekében kell mostmár szólnod nekik, hanem Lili miatt is. Ha te ennyit idegeskedj, nehogy a tejci róvására menjen.

Kisfruzsi! Boldog első házassági évfordulót! :D

Gratulálok a hétfordulósoknak!

Celesztina! Anyukád jól tud időzíteni. :( De próbálj meg ezen nem idegeskedni. És nézd a jó oldalát, legalább tényleg nem lesz alkalma beleszólni a dolgaitokba az elején.

Lituka! Jobb már a kedved?

Ildikó és
Kép
gumimaci_1
 
 


Mary! Szépen fejlődik Bogi! :D És látod a nagy pocak ellenére nem biztos, hogy már csak 1-2 nap van hátra. Én sem érzem a jelét annak, hogy ki akar bújni, bár nekem nyitott a külső méhszájam. De sem görcsölések, sem keményedések nincsenek. :roll: Szerintem meglepetésként fog majd elindulni a szülés mindkettőnknél. :roll:

Ildikó és
Kép
gumimaci_1
 
 


Gumimaci!


Várom a meglepit...mármint a szülést.. :lol:
Akkor szerinted nem kicsi Bogi???
A feje 36 hétnek felel meg...
a másik méretet nem tudom mennyinek
A súlyával elégedett vagyok, majd idekint megnő.
Én 2500 g -mal születtem, úgyhogy szerintem tökéletes!!!

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem
 
 


....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.11.28 16:46-kor.
Vendég
 


Nekem ugyanez a véleményem: majd idekinn megnő. Olyan különbségek vannak a babák között. Van aki hosszú és soványabb, van aki picinek születik és ducibb. De mindegyik formás és egy kis egyéniség. Van egy szabvány, amihez viszonyítunk, de ez nem azt jelenti, hogy csak az a jó.

Amúgy meg a gépek is különböző adatokat adnak. Nekünk a 34 hetes uh-on a doki azt mondta, hogy a teste kisebb a fejéhez és a lábához képest. Rá 2 hétre megnézte a kórházi uh géppel is és ott már teljesen normális adatok jöttek ki.

Szóval, szerintem ne aggódj ezen. Meglátod tökéletes lesz Bogi Baba. :D

Ildikó és
Kép
gumimaci_1
 
 


Sziasztok!

Emi!
Nem szoktam sűrűn írni, de amit írtál anyósodról, ahhoz pár szót én is szólnék. Az, hogy a szájában van a keze, vagy a cumi, az azért van, mert a kisbabákat megnyugtatja, ha vmit szopogathatnak. Főleg kaja után, ez nem azt jelenti, hogy éhes. A cumi meg mindig is olyan dolog volt, amit az egyik ember elítél, a másik helyesli. Én az utóbbiakhoz tartozom. Nekem mindhárom lányom cumizott, 3-4 éves koráig. Akkor már meg lehetett velük beszélni,hogy nagyok már, dobjuk ki a cumit. Első pár nap nehéz volt, utána már nem is keresték, így az ujjukat sem szopták. Ja, és a foguk is szép maradt, nem állt előre. Persze van aki nem így gondolja a cumi dolgot, nem vagyunk egyformák. Szerintem tiszteletben kell tartani mindenkinek a döntését. Nagy hiba beleszólni, hogy hogyan neveld a saját gyereked. Ezzel azt akartam mondani, hogy halgass csak az anyai szívedre, ill. ösztönödre, és akkor baj nem lehet. Anyóst meg egyszer helyre kell rakni, talán majd ért belőle.
emma2008
 
 


Sziasztok!

Olyan hülyén érzem magam, mert ma reggel meglátogattuk a szülőszobát, de téves riasztás volt.
Jól felizgattam a párom, pedig 2 és fél órát vártam és mérhetően 5 percenként volt összehúzódás.Csináltak ctg-t, mutatja a fájásokat meg megvizsgáltak.Hazaengedtek (4 utca a kórház), hogy még nem vagyok nyitott. Nagyon kedves volt mindenki, mégis olyan hülyén érzem magam, első baba és nem tudom, hogy mire számíthatok.
Remélem, hogy egyszercsak majd elmegy a magzatvíz, mert az legalább biztos jel.

Marjan

Kép
marjan78
 
 


Köszi Csajok!
Mivel a párom nem partner ebben, muszáj lesz nekem helyretennem az anyóst. Úgyhogy a következő beszólásnál megmondom neki a magamét.
Egyébként én pont őt nem tartom mintaanyának, úgyhogy nem is igazán értem, hogy miért ugat bele mindenbe. A saját gyerekeivel sem foglalkozott soha. A lánya ahogy betöltötte a 18-at, azonnal le is lépett otthonról, mert nem bírta elviselni a terrort. Nekem meg azzal dicsekszik, hogy a szülés után 6 héttel már ismét 43 kg volt...

Jobban örülnék ha Lili nem cumizna, de ha egyszer igényli akkor igenis adok neki. Másfél-két órákat mégsem lehet a cicimen..

Mary,
Szerintem sincs okod az aggodalomra! A lényeg, hogy a 2500 grammot már elérte!

Kép
emi29
 
 


Sziasztok!

Virágnak nagyon gratulálok, örülök hogy ilyen sokáig kihúzták egyben!

Pumpó, mennek a drukkok, hogy gyorsan jobban legyél...

Nálunk még mindig semmi, azon kívül, hogy tegnap éjjel este 11-től hajnali negyed 2-ig sírva sétálgattam, mert ha lefeküdtem úgy mozgott a prüntyi hogy tényleg azt hittem szétszakadok.... Már nagyon gondolkodtam rajta hogy bemegyek a kórházba, mire végre elaludt... Én nem érzem úgy hogy ez normális lenne....

Ma ctg-n nem volt semmi, mocorgott párat, fájásom 0.

Pedig odafelé is sétáltam a kórházba (4 buszmegálló+egy utcányi séta) meg vissza is. Utána elsétáltam apuhoz (3 megálló) meg vissza. Hatás annyi, hogy fáj a csípőm :) MOst vaníliapudingot eszem eperrel (ugye Celesztina :)) Utána nekiállok és befejezem a bölcsőt...

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi
 
 


Emi - Én is leülnék anyóssal egy elbeszélgetésre .. muszáj valakinek helyretenni, mert hihetetlenek .. némelyikük tényleg elviselhetetlen. Nálunk is vannak viharok .. de ide legalább nem jön senki, amíg nem hívom :D :lol:
80 gramm? Alíz néha-néha benyakal annyit, de nálunk az 50-60 gramm a standard, mostanában annyit eszünk :)
Te tornáztatod Lilit? Nekem a kis lábát tornáztatni kell .. körözni vele, térdfelhúzás, nyújtás .. nem díjazza általában :lol:.. de muszáj :D

Marjan
- Sokan mennek be azzal ,hogy azt hiszik szülnek, nehogy hülyén érezd magad emiatt!!! Teljesen természetes, hogy közel az idő, és aggódsz - izgatott vagy :) Inkább menj be feleslegesen, minthogy esetleg későn induljatok el :)

Gumimaci
- Ha front van, és fáradt vagy - pihenj :) Én az utolsó időszakban simán volt, hogy délben keltem ki az ágyból.. közhely .. de igaz .. babával ez már nem lesz ilyen egyszerű :lol: :lol: Más lesz az ÚR a házban :D

MAry
- Szerintem is szépen fejlődik Bogi, ne aggódj .. ezek a számadatok.. gépek .. össze-vissza mutatnak mindent :)

Pumpókának mennek a drukkok :)



Kép
szösszenet
 
 


Atyám betöltöttem a 39 hetet.... esse hittem volna el ha az elején mondják.....

De még 3 hete sem:)

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi
 
 


Szöszke, nehogy azt hidd :) Amíg el nem kezdődött nekünk a bölcsi-ovi, bezony délben keltünk mi is. Kata kb 2 hetes korára beállta arra hogy 8-9 körül kért szopit, utána aludt tovább délig. És úgy aludjatok, ahogy a nektek legjobb :)

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi
 
 


Jah .. csak egy kis megjegyzés azoknak, akik még nem babáznak, de agyaltak légzésfigyelőn.
Én iszonyú aggódós vagyok!!! Felállítottuk az utazóágyat ide az ágyam mellé, hogy az első 1-2 hónapban itt legyen közel .. ő nem lát, én viszont látom őt :P ..
De mégsem aludtam nyugodtan, így ide is beüzemeltük a légzésfigyelőt .. azóta nem kelek fel, és nem piszkálom, ha 3 óránál többet alszik, vagy alig látom, ahogy szuszog ..
Villog rajta a kis zöld, ahogy érzékeli a mozgást, és ez megnyugtató :)
Téves riasztás meg nincs, ha jól van beüzemelve :)
Szóval .. én nagyon örülök, hogy befektettünk rá :)
Napközben is folyamatosan megy...

Kép
szösszenet
 
 


[quote="zsuzsófi"]S írta:zsuzsófizöszke, nehogy azt hidd :) Amíg el nem kezdődött nekünk a bölcsi-ovi, bezony délben keltünk mi is. Kata kb 2 hetes korára beállta arra hogy 8-9 körül kért szopit, utána aludt tovább délig. És úgy aludjatok, ahogy a nektek legjobb :)

Pont ez van nálunk is :)
Csak ő 10-kor evett, és még alszik :)
De én már nem tudok ..
Meg aztán nem minden baba ilyen nyugodt :P

Kép
szösszenet
 
 


Sziasztok!

Ma van az első igazi itthonmaradós napom! Fura, hogy nem kell dolgoznom és a telefonom sem csörög egész nap... :roll:
Igazából nem nagyon tudok mit csinálni, teljesen rend van itthon, minden össze van pakolva, szóval tényleg csak ülök és várok! Mi ugye papíron holnapra vagyunk kiírva!

Emi: csak csatlakozni tudok az előttem szólokhoz! Lili a Te gyereked és úgy neveld, ahogy Te jónak látod! Ebbe senkinek ne engedj beleszólást, mert én azt gondolom a gyereknek az anyja az egyetlen aki igazán tudja, hogy mire van szüksége!
A cumi kérdés meg egy olyan dolog, hogy a szüleim például tök ellenezték, a bátyámnak meg nekem nem is adtak, de amikor megszületett az öcsém, iszonyat hasfájós volt, a cumi viszont megnyugtatta, így nem volt kérdés, hogy neki szüksége van rá! Én is úgy vagyok vele, ha látni fogom, hogy kell neki, adok! Ha nem, nem!

Marjan: szerintem ne érezd szarul magad! Pont tegnap este olvastam egy könyvben, hogy inkább menj be négyszer feleslegesen a szülészetre túl korán, minthogy egyszer túl késő legyen!

Babaméretek: szerintem az ultrahangok elég eltérő eredményeket mutatnak, csak saccolni tudnak, főleg a súlyt illetően, de szerintem másban is! Nálunk pl. a 37 hetes ultrahangon Beninek a fejét háromszor mérte le a doki és háromféle eredmény jött ki, és nem kis eltérések voltak! :roll: De hogy valójában mekkora az majd csak akkor fog kiderülni, ha megszületik!

Virágnak nagy gratula Gertrúdhoz! :D Bár tényleg korán jött, de jó, hogy idáig húzta! Így már nem lehet gond!

Pumpókának mennek a drukkok!

Na most megyek főzök valami ebédet! Majd még jövök!

Kép

Kép

Beni és Dorka életének fontosabb eseményei: http://beni-baba.blogspot.com
zorroné
 
 


Pumpókának mennek a drukkok!

Szőlő, igen, tudom, hogy régóta nyílt volt a méhszáj Virágnál, de azért mégis egy kicsit megijedtem, hogy én is bármikor mehetek szülni (azért még legalább 2 hétig nem), de persze neki nyitott volt a méhszáj, nekem meg tök zárt. Ez biztos sokat számít.

Csöppke: nekem is szokott ilyen furcsa pózokat felvenni a pocim, elég sűrűn. soha nem tudom lefényképezni, meg nem is adja vissza a kép a látványt. Nekem ezek a babakifeszülések eléggé fájósak szoktak lenni. Nem tudom te hogy vagy ezzel ?

Kép
blani28
 
 


Marjan: szerintem ezen ne aggódj. A dokim és a védőnő is azt mondta, inkább menjek be feleslegesen, minthogy baj legyen. Szerintem, a kórházban bizti nem néznek ezért hülyének, ez természetes, főleg egy elsőszülőnél.

Emi: ne idegesítsd magad, nehogy a tejtermelés rovására menjen!!!

Kép
blani28
 
 


[quote="zsuzsófi"]
írta:
zsuzsófiNálunk még mindig semmi, azon kívül, hogy tegnap éjjel este 11-től hajnali negyed 2-ig sírva sétálgattam, mert ha lefeküdtem úgy mozgott a prüntyi hogy tényleg azt hittem szétszakadok.... Már nagyon gondolkodtam rajta hogy bemegyek a kórházba, mire végre elaludt... Én nem érzem úgy hogy ez normális lenne....
Zsu


Kb. egy hete fekve én is alig bírom ki a rugdosásokat! Még állva viszonylag elviselhető, de ha fekszem, iszonyatosan fáj a hasam és szétszakadok érzésem van! Annyira, hogy mikor abbahagyja, még utána is sajog a hasam! :roll:
De lekopogom, ma eddig egész nyugi van odabenn! Mondjuk mindig délután 5-től este 9-ig a legrosszabb...

Kép

Kép

Beni és Dorka életének fontosabb eseményei: http://beni-baba.blogspot.com
zorroné
 
 


Szössz: köszi a légzésfigyelős infót! A mi ágyunktól fél méterre van az kiságy, de tuti be lesz üzemelve éjjel-nappal... Csak már ott tartanánk... :D

Kép

Kép

Beni és Dorka életének fontosabb eseményei: http://beni-baba.blogspot.com
zorroné
 
 


...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.11.28 16:46-kor.
Vendég
 


...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.11.28 16:47-kor.
Vendég
 


Cumi: mi is mérlegeltük, hogy mi a jobb ez vagy az ujjszopás, mivel számítottunk rá, hogy valamelyik úgyis lesz, mindkettőt szinte lehetetlenség megúszni... Amikor utánaolvastam azt láttam, hogy azért a cumi jobb, kevésbé károsítja a fogak fejlődését, stb, így e mellett döntöttünk... Szerintem ez is olyan, mint a tápszer vagy a tea, pusztán ilyesmik miatt nem lesz senki sem rossz szülő! (Amúgy is én az ujjamat szoptam és több évnyi fogszabályzás után is csálék a fogaim. Férjem viszont cumizós volt és neki nincs ilyen gondja)

Marjan: ugyan már, szerintem ne érezd rosszul magad a téves riasztás miatt, sokkal jobb, mintha nem mennél be a kórházba amikor kellene, inkább menjetek be feleslegesen! Egyszer hajnali 2-kor mentem be és "keltettem" az ügyeletes dokit, meg a nővéreket, mert egy nagy fájásra ébredtem és utána semmit sem mozgott Lau és megijedtem, meg a telefonban is azt mondták, inkább menjek be... No, ott kicsit pipák voltak, de nem érdekelt.

Gumimaci: igazad van, próbálok nem filozni túl sokat ezen, meg talán így tényleg jobb lesz.

Emi: Emmával egyet értek, ugyan azt írtam, hogy inkább ne törődj vele, de azért ezt a helyre-rakásos dolgot ki kellene próbálnod szerintem is (bár írtad, hogy akkor legközelebb szólsz) amit elsőre írtam inkább arra vonatkozik, ha nem ért a szép szóból (sajnos az ilyen emberek legtöbbször nem értenek...)

Ez a front :roll: -ma azt olvastam, kettős front van és megint fáradt vagyok. Gondolom összefügghet a kettő. Eddig nem figyeltem, pedig úgy kiszámíthatóbb lenne. Kezdem sejteni, milyen mázlis voltam, hogy elsőre március végén szültem és kihagyhattam az áprilisi frontokat...

Kép Kép
celesztina
 
 


valamiért elromlott az előző vonalzóm és nem akart megjelenni :? így lecseréltem.

Kép Kép
celesztina
 
 


Elment a védőnő, a vérnyomásom teljesen jó, 125/80, és még mindig csak +10kg-nál tartok. :D Tuti, hogy a tartalékaimat éli fel ez a gyerek, de jól teszi, mert volt rajtam pár kg plussz mielőtt teherbe estem. :lol: :lol: :lol:

Nagyon tetszett neki a babakocsink, meg a babaszoba is. Kihozta a recepteket, adott 1-2 jótanácsot, de igazából újat nem tudott most mondani nekem. Viszont szerinte már lejjebb van a pocakom. :roll: Hogy mikor szülök, azt nem tudom, már napokk óta azt várják tőlem. :D :lol: :lol:

Marjan! Ne érezd rosszul magad. Első babádat várod, honnan tudnád, hogy téves riasztás? Ha ez megnyugtat, én lehet, hogy 1 óra múlva mozgósítottam volna a férjem, úgy beijedtem volna. :lol:

Szösszenet! Ezt valahogy sejtem, hogy sokat nem fogok pihenni miután itt lesz a picur. Mert igaz, hogy a babák különbözőek, van amelyik nyugodtabb, mások pedig állandó babusgatást ígényelnek, de attól én még nem tudok majd annyit pihenni, mint most. Rámszakad majd a háztartás, sűrűbben kell majd mosni-vasalni, és nem mondhatom majd, hogy most ehhez nincs kedvem, majd megcsinálom holnap, ha a babának valamire szüksége lesz. Szóval pihenek még, amennyit tudok.

A légzésfigyelős infót én is köszönöm. Mi megvettük, pedig karnyújtásnyira lesz tőlem a csemete, de ahogy ismerem magam, percenként ránéznék, hogy lélegzik-e még. Csak el ne felejtsem kikapcsolni, mikor kiemelem a babaát a kiságyból. Veled nem fordul elő?

Zsu, Zorroné! Kitartást, nemsokára babáztok! :wink:

Ildikó és
Kép
gumimaci_1
 
 


Régóta szeretnék írni egy cáfolatot és azt hiszem emi is csatlakozik hozzám.

Szóval: Magzatvédő vitamin szedése nem okoz nagy babát, mi mindketten ezt bizonyítjuk (2,8 és 2,85 kg). Igaz, nekem hamarabb született, de a méretei alapján időre születve sem lett volna nagyobb, mint 3,2 kg.

Pumpó: Drukk!

Légzésfigyelő: minket már kb. 15-20x kiugrasztott az ágyból :cry: :cry: :cry: Igaz, mi a kiságyában altatjuk, és a lepedője és a matrac között van egy törölköző is (felfogja az esetleges bukásokat), valószínű ez egy kicsit bekavar, vagy talán a kicsi súlyát nehezebben érzékeli. De még mindig jobb így is, mintha nem lenne...

Most kicsit mérges vagyok, mert reggel óta várom a védőnőt. Még nem jött. Most alszik Dani, tuti, hogy most fog jönni és muszáj lesz felébreszteni, így borulni fog a napirendje.

Amúgy nekünk még mindig este 8 (fürdés után) és 11 közötti időszak a kemény. Sír, sír, semmi nem jó neki...Remélem a 3. hét vagy a 6. hét ebben vízválasztó lesz és javulni fog...

Böfi,
Nálunk nem nagyon van. Aztán a barátnőm megnyugtatott, hogy ez valószínű azt jelenti, hogy nem nyel levegőt kajálás közben...Szóval nyugodtam fektessem le böfi nélkül is. Ez egy kicsit nyugtató, kiváncsi vagyok a védőnő majd mennyire fogja az ellenkezőjét mondani...

Emi,
sajnálom anyós pajtást. tényleg jobb lesz ha helyre rakod, talán jól megsértődik majd. ha esetleg majd olyant mond, ami nagyon gáz, próbáld meg nem felvenni.

Ctg,
semmit nem jelent, hogy a vizsgálatokor nem mutat értékeket...szerintem...

Kép
1bambi
 
 


Celesztina! Jó az új vonalzód. :D
Akkor nem csak rám vannak ilyen hatással ezek az áprilisi frontok. Olyanokat alszom ilyenkor... :oops: :D Csak az zavar, hogy ez az állapot már napok óta tart. És ha az április végig ilyen lesz, akkor átalszom az utolsó napjaimat, lehet, hogy a szülést is? :roll: :lol: :lol: :lol:

Ildikó és
Kép
gumimaci_1
 
 


macikám,
én sokszor elfelejtem kikapcsolni amikor kiveszem Danit. Riaszt. De majd megszokom, hogy ki kell kapcsolni...
igen, mosni-vasalni. amikor bepisil, kakil...hiába a csuda jó pelenka. de kicsi ruhák, így gyorsan ki lehet őket vasalni.
nekünk már kellett venni plusz rugikat, mert nem száradnak meg addigra, mire kellene...

Kérdés:
Mennyi idős koráig fogjátok vasalni a kis ruhákat?
Én bevallom, hogy kézzel kimosom őket "vanis"-ben, utána jól kiöblítem sima vízben, aztán dobom be centrifugázni...Nem öblítem semmi "szerben"...

Kép
1bambi
 
 


Gumimaci:
:) De jó lenne, ha átaludnám a szülést. Én már párszor mondtam itthon, hogy jó lenne, és miután felkelnék, ott feküdne melletttem a pici.

Kép
blani28
 
 


Bambi! Sajnálom, hogy még mindig sírósak az esti órák. Biztos igazad van, és egyszer csak elhagyja ezt a szokását. Írtad egyszer, hogy ebben az időszakban született? És lehet, hogy erre emlékszik még?

Én nem hiszem, hogy a törölköző bekavarna a légzésfigyelőnél. Bár ki tudja. Mi mikor kipróbáltuk, a párom a mutatóujját mozgatta az ágyneműje fölött, és azt a kis légmozgást is érzékelte. Fogalmam sincs miért riaszt tévesen.

Köszi a vitaminos infót. Én is úgy tudom, hogy nem ettől függ, hogy mekkora lesz a baba. Ma azt mondta a védőnőm, hogy hagyjam abba a szedését a szülésig, de a doki szerint szednem kell. Bírom ezeket az ellentmondásokat. Én szedni fogom, semmi bajom sincs tőle és nem hiszem, hogy jól "meghízlalja" a bébit itt a végére sem.

Ildikó és
Kép
gumimaci_1
 
 


Újdonsült anyukák!

Ha lehet, kérünk szüléstörténeteket, aki még nem tette fel!

Kép
blani28
 
 


Bambi! Most úgy gondolom, hogy sokáig vasalni akarom a kis ruháit, mert az ugye fertőtlenít. De ki tudja, hogy fogom bírni. Ami biztos, hogy a kis bodykat, meg textilpelusokat, ami közvetlenül érintkezik a bőrével, vasalni fogom. A többit nem tudom.

Blani! Én is álmodtam már ilyet, hogy végigaludtam a szülést és utánna ott volt mellettem a picur. :lol: Persze nem altatás+császár volt az álmom, hanem sima szülés, amiből semmit sem tudtam. :D

Ildikó és
Kép
gumimaci_1
 
 


Nono,
anyum szerint az olyan embert, mint az anyósom megbántani sem lehet, tehát nyugodtan elküldhetem a fenébe, két hét múlva ugyanúgy fog nyomulni :roll: :roll: Egyébként az a 3 év nem hangzik jól, nem hiszem, hogy annyit kibír a kapcsolatunk.

A légzésfigyelőnk nekünk eddig kb. 4-szer riasztott tévesen, pedig nekünk is Angelcare van :roll: :roll: Szerintem lefordul róla, vagy nem tudom :roll: :roll:

Szöszke,
nekem is írtak fel tornagyakorlatokat a kórházban. Hason fekve a hátát kell simogatni, hogy emelgesse a fejét és erősödjön a nyakizma.

Bambi,
böfiből nekem bőven kijut :( Annyira mohó Lili. Amikor előveszem a cicim és megpróbálom betenni a szájába, nagyon izgatott lesz. Ilyenkor próbál a kezével segíteni, de a vége az szokott lenni, hogy a keze kerül a szájába és nem a mellbimbóm. Azt imádom a legjobban, amikor ülve etetem és nyitott szemmel figyel, pedig még csak fényeket lát.
A magzatvédő vitaminnal kapcsolatban pedig teljesen egyetértek veled!!

Védőnő és gyerekorvos hozzánk is mindig akkor jön, amikor a baba pont elaludt. Na ezt rendszerint meg is bosszulja a kiscsaj, ilyenkor keservesen sír szegény.

Marjan,
csatlakozom az előttem szólókhoz. Ne érezd ezért rosszul magad. Nem te vagy az egyetlen, akit hazaküldenek!

Zorróné, Zsuzsó
kitartás!!

Celesztina,
Én úgy vagyok a cumival, hogy azt 3-4 évesen el fogom tudni venni tőle, de az ujját, nem. Ráadásul Lilinek az ujja még kevés, mert az eltűnik a szájában, az ökle viszont túl nagy, úgyhogy marad a cumi.

Kép
emi29
 
 


Köszi lányok a kedves szavakat! :D

Virág,
szívből gratulálok, jó egészséget és sok boldogságot nektek!!


Pumpóka,
mennek a drukkok!!!!

Emi,
ne húzd fel magad anyósodon, csináld azt, amit te jónak látsz, ne engedd terrorizálni magad!
mennyi vizet adtál Lillinek, amikor sárga volt?

Szőlő, l
átom lassan, Te is mindenórás leszel! :D

Zsuzsófi, Nono
gratula a hétfordulóhoz!

Légzésfigyelő,
szerintem is nagyon jó dolog! Így sokkal nyugodtabb vagyok. Én rendszeresen elfelejtem kikapcsolni. Majd csak belejövök....

CTG, Fájások
Nekem reggel fél 8kor, mikor már jó kis 5 perces fájásaim voltak a gép nem mutatott semmit. 9.50kor pedig megszületett Beni. Szóval erről ennyit.

Marjan,
szerintem ne izgasd magad, ha úgy érzed rendszeres fájásaid vannak menj csak be. Nekem elég rendszertelenek voltak mikor bementünk, én még nem is akartam menni, csak a férjem volt nagyon besózva. Végül aztán szültünk.

Mary,
Bogi szépen fejlődik, ne izgasd magad, azon, amit az UH-n mondanak. Én is paráztam, mert Benit túl nagynak mondták és mlgsem lett az.

Kép
Kép
Kép
felsoa
 
 


Köszi lányok a megnyugtatást:) ez kellett!!

Tényleg mégegyszer köszönöm mindenkinek.

Kép
marjan78
 
 


Már megszűlt mamik,

A betétet és az óriásbugyit vittétek magatokkal a szülőszobára?

Császáros mamik,
és Ti hogy csináltátok? Mert gondolom a műtőből a kórházi lepelben visznek a szobába vissza, nem kell saját hing. És betét???

KépKép
kisfruzsi
 
 


Kisfruzsi,

én vittem, de nem engedték, hogy felvegyem. Két órát voltunk a szülőszobán, utána mehettünk a szobámba. Amikor először mentem pislni, meg utána zuhanyozni , akkor vehettem csak bugyit. Addig nem engedték, mivel a nővér aki kivitt még ellenőrizte a vérzés mennyiségét. de ez gondolom kórháza válogatja.
Nekem egyébként elég volt a normál méretű TENA, az is csak 5 napig kellett, most már normál betétet használok.

Andi

Kép
Kép
Kép
felsoa
 
 


[quote="kisfruzsi"]C írta:kisfruzsisászáros mamik,
és Ti hogy csináltátok? Mert gondolom a műtőből a kórházi lepelben visznek a szobába vissza, nem kell saját hing. És betét???

Hát ez a rész császár szempontjából egyszerű .. mert lepelbe vagy, nem kell hálóing .. alul meg gyakorlatilag "alá-pelenkáznak" .. és az első felkelésnél van csak szükség a Tenna betétre meg a bugyira. De azt már amikor betoltak a szobába műtét után, előkészíttették párommal, hogy amikor jön a nővérke segíteni felkelni, kéznél legyen.
Én nem vittem be Tenna bugyit .. de a DM-s eldobható bugyi nem jött be .. nem tartott eléggé .. így vetettem párommal lent a gyógyászati boltban - tehát nekem az vált be.
Tenna Extra (nem a legnagyobb, hanem 1-gyel kisebb) + Tenna hálós rövidnaci .. Haza már a saját bugyimban jöttem egy sima Always betéttel .. tehát nekem az első 2-3 nap volt húzós ..

Kép
szösszenet
 
 


[quote="nono26"]
írta:
nono26szőlő! azt hittem te is olyan kivétel leszel mint szösszenet aki végig nagyon boldog volt és szinte soha nem panaszkodott. Sajnálom h téged is utolért a "terhesség". Talán csak ez a sok front tette be a kaput és mégsem lesz nehéz nagyon és elmúlik.


Őőőő bevallom ezt most nem értem..... :oops: :roll: Mit mondtam? Nekem semmi bajom... :)

Megjártuk a ctg-t meg a védőnőt, ctg-n minden OK, végre nem aludt, mondjuk előtte bepusziltam egy csomó pogácsát, egy fél liter gyümölcslevet, egy csokit meg még egy kávét is, úgy voltam vele ha ezek után is alszik akkor feladom. :lol: :lol:

Védőnőtől meg megkaptam a recepteket, mostmár hozzá sem kell mennem többet.

Kép Kép
szõlõ
 
 


Köszi csajok az infókat!

KépKép
kisfruzsi
 
 


Zsu, nem mondta neked a dokid hogy esetleg kevesebb a magzatvíz és attól fáj ahogy mozog? Ez elég ijesztően hangzik, Mazsi is szokott durva dolgokat művelni, de nem fáj annyira (mondjuk ő már nem rugdos, inkább feszítget).

Kép Kép
szõlõ
 
 


...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.11.28 16:47-kor.
Vendég
 


...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.11.28 16:48-kor.
Vendég
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?