Új privát üzeneted érkezett!

Jah, nem tudom már ki írta, hogy megy a 4D Genesis-be, de mi is ott voltunk egy hete, nagyon rendesek voltak, és hihetetlenül nagy élmény volt (még csak 4szer nlztem meg azót a DVD-t :oops: )

Kép
kistiggrincs

Nyerteeeeeem! :D
Happy-happy-happy! :lol:

Nagyon várom a holnapot! :lol: :lol:

Kistiggrincs!

Nem tudsz a DVDből képet kivágni?! Rég láttunk már 4D-s babócát. :D

Monee

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Monee: gratu az üléshez!! :)

Azok a képek is onnan lettek kivágva, amit múlt héten betettem, de majd próbálok még kiszedni és beszúrni, csak elég béna vagyok hozzá :)

Jövő hét közepétől érdeklődhetek majd a kórházban, hogy meg van-e az AFP eredményem, remélem minden rendben lesz vele :)

Lassan fél idősek vagyunk, iszonyatosan megy az idő :D

Kép
kistiggrincs

holka:mi a 17-hétben voltunk a genesisbe, és ott mondta a csaj tuttira..h. kisfiú.még képünk is van róla...és nem a köldökzsinór :D
csajok:köszi a szopipárnás oldalt, már meg is rendeltem, mert a brendon outletbe 10e ft., itt meg asszem 4990.- röhej..nem?h. ekkor árkülönbségek vannak.
a quinny babakocsira nem repültetek rá....ha nem piros lenne, én érdeklődnék.....
ma voltunk körülnézni....babakocsi ügyben..hát nem tudom.....
berakok egy képet, ha sikerül, eddig ez vezet.márkája: haberkorn

Kép
winona

küldöm a képet, jah és nem utsósorban ára is tök jó. Kép

Kép
winona

Wini, nagyon jól néz ki!Ha nem titok, mennyi az ára?

Monee, gratula!Holnap várjuk a képeket!

Én ezt néztem ki, de a hordozót külön fogom használni. Mózeskosarat veszek bele, de sajna olyan képet nem találtam.Úgy nagyon jól néz ki, és jó meleg is lesz!

Kép
Vendég

Kép Kép
Vendég

Ő meg itt az eredeti gondolat...

Kép
Vendég

Sziasztok!
Ma mindenki a szabadban van? Jól teszitek.
Én tegnap tudtam volna kimenni, de egész nap szakadt az eső. Ma meg mosok, főzök, pakolászok.

Ági! Én is nagyon sűrűn vagyok így. Vannak napok, hogy alig van hasam, és vannak napok, amikor majd' kidurran olyan nagy.
Azt vettem észre, ha dolgozom akkor nagy és feszül, ha pihenek sokat, és fekszek, akkor megy kicsi, és nem is érzem, hogy van.

Sajna az én babócám és bújkál, alig-alig érzem. Naponta kb. 1-szer van valami mozgolódás féle.
De ma kipróbáljuk a fürdőzést, hátha az tetszik neki, és jelez valahogyan, vagy visszafordul.
Nekem is hasonlóan fekszik, mint Monee-nak.
Elvileg ma léptem a 20. hétbe, hurrá!

Monee! Gratulálok a licithez. Én is minden nap nézelődök a tesz-vesz-en. Babakocsit-hordozót szerencsére kapunk, így ilyen gondom egyelőre nincs.
Vendég

Sziasztok!

Jujj de sokat írtatok most is! :lol: Péteken elmentünk anyukámékhoz és most jöttünk haza, így visszaolvasni még nagyon nem volt időm, csak bejelentkezem gyorsan és majd este reagálok!

Pénteken megjött az afp és a négyes teszt eredményem! afp 1,5 MOM a négyes teszt eredménye pedig 1:44000 a Down-kór valószínűsége, tehát teljesen megnyugodhatunk! :lol: :lol:

Este jövök még és visszaolvasok!

Kép

Kép
anyoooka

winona!
én rárepültem a quinny-re!!! :) úgy néz ki hogy enyimé!!! úúgy örülök! az mennyi, amit feltettél?

kb csak ennyit olvastam egyenlôre.... :wink:

KépKép

KépKép
bagzerka

sziasztok!

Csak egy gyorsat írok. Tegnap éreztem először, hogy nagyot rugott a babám!!!!! :D :D :lol: :lol: :D Anya azt mondja, hogy akkor innentől számoljak 20 hetet és akkor fog megszületni. Az augusztus 30., két nappal a kiírt terminus előtt.
Nem szereti a hangzavart,mert anyáéknál voltunk tegnap ebéden (kb.10 ember) és akkor rugott egymás után kettőt amikor nagyon nagy volt a hangzavar! :lol:
Szegénykém biztos megilyedt. Nagyon fura,de egyben jó érzés volt a rugdosás!
Holnap fél idős leszek!!!HURRÁÁÁÁÁÁ!

Winona!
Örülök, hogy segíthettem a szopipárnás oldallal :D Én jövő hónapban rendelem meg.
Tetszik a babakocsi.

Kép
Kép
a.m.

a kocsit az arzuhanas.com-on találtam osztrák, ezt is itt ajánlotta valaki, és ára: 57.000.- ft amiben csak a hordozó nincs benne, az plusz kb. 15000.-ft.
bagzerka: nagy gratu a quinnyhez!

Kép
winona

Jó reggelt mindenkinek!

A.m!
De jó, hogy megmozdult!Nekem még semmi.

Tegnap voltunk a Brendon babaáruházban, mindent megnéztünk, főleg a babakocsikat, de fogalmam sincs melyik lenne jó, annyi féle van. Olyan kellene, amit tovább lehet használni, átalakítható mondjuk sportkocsivá.

Vettem terhes nadrágokat is, mert már nagyon kényelmetlenek a régiek, de ez meg egy kicsit még lecsúszik, de nem szorítja a hasam, és ez a lényeg.

Kép
Kép
petra1980

Sziasztok!

Tegnap hazakerült a babakocsi és a hordozónk is. :D

Amit kiszálltunk a kocsiból azonnal nekiálltunk szerelni, kinyitni, becsukni, cipzárazni, stb. Mint két gyerek, tök jó volt. :D Az esővédővel küzdöttünk a legtöbbet, még mindig nem vagyok képben, hogy annak hogy kéne állni a kocsin. :D Ezt még le kell lesnem valakitől. :lol:

Szóval, a kocsi Toma márjákú terepjáró, 4 fix kerekes, átfordítható karos cucc. Van hozzá: puha falú mózes, téli lábzsák, vékony lábzsák, pelenkázótáska, esővédő. A fejrésznél a kupola egy része lepizárazható, melegben levegőzik onnan is a kocsi. A huzat jó állapotban van, látszik hogy vigyáztak rá. 18.000. pénzért jutottunk hozzá. Ajándék anyukáméktól. :D

Nyáriasan

Kép

Téliesen

Kép

A hordozó Concord Baboo X-line, két éves modell. Lehet hogy ez egy kicsit elhamarkodott vásárlás volt, de remélem jó lesz a babának. Az újszülött szűkítő alatt kicsit kopott a huzat, gondolom sokat állt kocsiban a napon... Ezt 10.000.ért vettük és a mi ajándékunk a Pocok babának. :D

Kép

Luca!

Második kocsinak pont ilyet néztem ki! :wink:
Egyet árulnak itt Pécsen 15-ért amihez nincs hordozó. Ha nem fér be a csomitartóba ez a kocsi, akkor valszeg lecsapunk rá.
Most nem azért, de a P.C. sokkal modernebbnek néz ki, mint a PP... de ez az én véleményem. :D

Bagzerka!

Ha megvan a kocsi, képet kérünk róla! :wink:

Winona!

Nagyon jól néz ki a Ti tervezett járgányotok is! :D
Mennyi az a nagyon jó ár? :D

A.m.!

Gratulálok! :D
Na most képzeld el, hétvégén (péntek, szombat, vasárnap) autóversenyre viszem az én kicsikémet... Már szóltam neki előre hogy gyakorolja a fül befogást. :D

Eszike!

Miután elpanaszoltam hogy a babácska el van fordulva, hétvégén visszaforgolódott egy kicsit és volt egy kis rugdosás party. Nagggyon megdícsértem, hogy milyen ügyes. :D
Vasárnaptól én is a huszonadik hétbe leszek. :lol:

Kellemes napot mindenkinek!
Monee

Monee

monee85

Sziasztok!
Hát csodák-csodájára az én babócám is visszafordult tegnap. Délután beugrottunk a kádba egy kis fürdőzésre, utána zenéltem neki megint. És este olyan édesen rugdosott, hogy teljesen egyértelmű volt.
Néztem a TV-t, kezeim a hasamon (mint mindig), és a köldököm alatt középen 3 akkorát rúgott, hogy csak na!
Persze apa pont tusolt, és mire végzett, addigra babóca elaludt. :cry:
Vendég

Ez egyáltalán nem hasonlítható bélmozgáshoz!!!!
Vendég

Sziasztok!

bocsi, de nagyon önző leszek most és friss "élménybeszámolót" tartok az első Szt. Imrés látogatásomról.

TOTÁLISAN KI VAGYOK BORULVAAAAAAAAAAAAA!!! Lesgszivesebben megrugdosnék valamit!
Hétvégén annyira keményedett a hasam, hogy már aludni sem tudtam. Hiába feküdtem 0-24 órában, szedtem a magnezi-citritet, semmi nem használt. Volt hogy úgy bekeményedett a pocakom mint a kő.
Gondolhatjátok hogy pánikba estem....... :(
Elhatároztam, hogy nem várom ki a dokim magán rendelését, bemegyek a kórházba az ambulanciára. Úgyis ma reggel kellett vélvételre mennem ( AFP).
Már a vérvételen kiborulzam, mert együtt kell várakozni az összes tüdőbeteg csövessel. 2,5 órát várakoztam úgy hogy valaki folyton a nyakamba krákogott, meg öklendezett, szék természetesen csak 4 db volt - kb 200 embernek.
A sikeres vérvétel után felmentem a nőgyógyászatra... nem részletezem, de kb 3-4x küldözgettek különböző helyre. Eredmény, vizsgálat semmi!
Majd végül leküldtek a szakrendelőbe, ahol "csak " 41 kismama várakozott vizsgálatra!!! :cry:
Addigra már olyan sík ideg lettem, hogy sarkonfordultam és vizsgálat nélkül eljöttem.
Délután teszek még egy próbát...de ha akkor sem változik a helyzet, kénytelen leszek várni, amig a magándokimnak rendelése lesz.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Tudja valaki, hogy amikor a méhnyak hosszúságát megmérik, azt mivel csinálják?
Mert ha csak sima hüvelyi UH-val, akkor azt inkább a 4D genesisben csináltatom meg. Szerdán amúgy is mennénk kuki/puni nézőbe.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

honeymoon :)
Sajnálom a rossz élményeket. Sztem a kórházbezárások után majdnem mindenhol ez a szitu :( :evil:
A méhnyakat elvileg a doki sima tapintással, saccra is nézi, a kiskönyvedbe amikor irják, hogy pl C 3000 ott az elsö szám a méhnyak hosszát jelöli (3 cm talán) a 2., 3. a külsö és a belsö méhszáj nyitottságát, az utsó meg nemtom

monee :)
nagyon klassz járgányotok lett és tényleg jó áron vettétek.
Én csak egy régebbi fazon "elsö" kocsit vettem 5000 pénzért (fel sem merem tenni a képét ezek után a klassz kocsik után), de itthonra teljesen jó lesz boltba járni. 2.-nak pedig egy Pierre Carden 625-ösünk van, ami tök könnyü, ez is csak használtan vettem :P (szegény hátrányos helyzetü gyermek :lol: )

a.m :)
nekünk nem jött be anno a 20 hetes születés, de a sógornömnek igen, neki tényleg 2 héttel elöbb született a kislánya (Nándit a 18. héten éreztem elöször, most Pöttyöt 16. héten, azért remélem, olyan korán nem akar kibújni :) )

Pusz

Kép
Kép
Kép
minyu

minyu,
igen, igen... pont erre voltam kiváncsi, mert már annyi topicban láttam ezt a számot/ kifejezést. De nekem ezt soha nem "mérték" meg. Egyik doki sem, akihez az elmúlt 17 hétben jártam. Mindig megnézik ugyan, hogy zárva van -e a méhszáj, de a zártságon kívül méhnyak hosszúságot nem mértek. Ilyen adat nincs a könyvemben.
Szerinted szóljak legközelebb?

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Honey!

A keményedés nem játék, de az sem ha ennyire felhúzod magad.
Kicsit nyugodj meg... a baba miatt, légyszi!

Megértelek egyébként, az én kórházi élményeim is hasonlók voltak... Az már alap, hogy időpontot kérni telefonon egy fél napos mutatvány. :?

A dokidhoz mikor mennél?
Méhnyak hosszúság - passz, nem tudom.

Monee

Monee

monee85

monee:feljebb írtam a kocsi árát.
56000+15 a hordozó, mert az nincs az árban.

Kép
winona

Dokimhoz időpontot kell kérnem. Legkorábban is csütörtökre tudom magam bekönyörögni. De már akkor is csak időn túl.
Még várok az időpontkéréssel, mert délben újra nekifutok a kórházi szakrendelésnek ha újra ilyen a szitu, akkor a körzeti járóbetegrendelésnek délután - ott estig van rendelés. És mivel én lakhelyileg is Imrés lennék ezért a körzeti járóbeteg rendelésen is az Imrés szakdokik rendelnek. És ha itt sem járok végre sikerrel, akkor hívom fel a magámdokimat. De igazából nagyon nem szeretnék csütörtökig várni.... :?

Tudom, hogy nem tréfa a keményedés, pont ezért vagyok most paramami. Eddig csak hajnalanta volt, az is csak pisilés után. De a hétvégén óránként, volt hogy többször is!!! Szinte egész nap. Pedig feküdtem. :(

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Honey! Próbálj megnyugodni tényleg! Ha ideges vagy, akkor nehezebben múlik a keményedés.
Sajnos én azt vettem észre, hogy minden egészségügyi intézményben nagyjából ez zajlik.
Engem még le is teremettek egyik vérvételen, mert szólni mertem, hogy terhes vagyok és vegyenek előre ha lehet. Kijelentették, hogy ez nem betegség, és várjak. Ugyanez a szitu volt, hogy ezer féle beteg vett körül, annyira féltem, hogy elkapok valamit!

Nekem a genetikai UH-n mérték a méhnyak hosszúságát, sima UH-val. Szerintem ezt kézzel nem tudják vizsgálni, ha zárva van a méhszáj. De semmi sem kizárt.
És valahol a neten találtam is infót erről. Cervix-nek hívják. Beírod a keresőbe, akkor biztos, hogy ezer oldal jelenik meg ezzel kapcsolatban. Valahogy így találtam meg én is.
Nekem a 19. héten 38mm volt a cervix hossza az UH lelet szerint.
Ja és a kiskönyvembe ezt nekem sem írták be, csak, hogy C0 (zárt méhszáj).
Genetika UH-n biztos megnézik neked is. De a 4D is mutatja szerintem.
Vendég

Honey! Lehet, hogy már írtad, bocsi. Te dolgozol még, vagy otthon vagy?
Vendég

Sziasztok!

Gratulálok mindenkinek, aki érzi már a picikéje mocorgását :)

Honey:
Kéményedés: 3*2 magne B6. és pihenés, no idegesség, no sex, no fürdőzés, csak zuhi.. én ezt kaptam az orvosomntól útravalóúl a keményedés ellen.
Sajnálom, hogy Te is megtapasztaltad a terhességnek ezen nehéz, kellemetlen tüneteit.
Pihenj, oldalt fekve, picit húzd fel a lábad ( magzatpozicióban ) és igyál naponta 2-3 l folyadékot.
Jobbulást Neked!!!

Monee!
Ügyi vagy, hogy sikerült beszerezni a babakocsit...akkor lehet tologatni... :)
én is kinéztem már egyet Peg-perego-t rózsaszín-szürke összeállításban.. szerelemes is lettem belé... hétvégén voltunk a Brendon-ban és csak gyönyörködtem a szebbnél - szebb ruhácskákban..egyenlőre kielégített, hogy nézelődtem...

szeder74

eszike,
még dolgozom. és eredetileg úgy terveztem, hogy júni közepe - végéig maradok. Sajnos napi 9 óra tömény ücsörgés.

Képzeljétek - főleg a kezdő Szt. Imréseknek mondom - felmetem a honlapra és ott megnéztem a járóbeteg rendelést. Láttam, hogy az nem a kórházban van, hanem itt a Móriczon! :D Én meg itt dolgozom.
Úgyhogy leugrottam most ebédszünetben egy "laza" kis vizsgálatra. Előadtam 10 percben a hattyú halálát a recepciós pultnál és azonnal behívtak!!! :D
A doki sec-pec alatt 2,5 perc alatt megvizsgált. A lendülete nem semmi volt! Ha most a 9.-ben vagyok, tuti meg is szülök azzól, ahogy a méhszájat megvizsgálta. De legalább minden ok!
Akkora kő esett le a szívemről!! :D
Kaptam szalbutamolt és 1 hét fekvés.
Azt mondta, hogy a keményedés valószínűleg a meleg fronttól és a nagyon erős babamozgásoktól vannak.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

a.m.:
Nekem sem jött be a mozgástól számított 20. héten a szülés.. ez többnyire babona.. szerintem.. ez azért ennél jóval összetettebb dolog, de én is hallottam erről a mondásról..
az jó, mert én 13-14 hetesen éreztem a picim mozgását, de nagyon nem ajánlom neki, hogy 33 hetesen megszülessen :shock: :shock:

szeder74

Honey! Örülök, hogy sikerült bejutnod egy dokihoz.
Azért kérdeztem, hogy dolgozol-e még, mert tudtam, hogy ilyenkor (ha ennyire keményedsz) kiírnak táppénzre egy időre, vagy véglegesen.
Pihenj sokat! Jobbulást!
Vendég

eszike,
igen szerdától kiveszek 3 nap szabit

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Szeder!

Detto. Felmondok a gyereknek ha 33-34 hetesen meg mer születni! :shock:

Csajok!

Eddig nem nagyon panaszkodtam, de most én jövök.
Annyira fáj a derekam és szúr a pocim már kb. 1,5 hete az egésznapos munkahelyi ücsörgéstől, hogy néha már úgy érzem hogy nem bírom. Ülök így, ülök úgy de sehogysem jó. Ha lent van nagyon a szék a derekam nem fáj, de a baba szétrúg hogy ne nyomjam össze. Ha fent a szék, akkor a baba jól van, de a derekam meg leszakad. Ez a szúró pocakfájdalom a legrosszabb az egészben. Csütörtökön már ott voltam, hogy most elég, megyek én is a kórházba. Péntek-szombat-vasárnap otthon jöttem-mentem, de tök jól voltam, azt hittem el is múlt ez a sz@rság. De nem, ma délben megint elkezdtem fájni. :( 3 hetem van még, összesen 9 munkanap a hétvégéken és a szabikon kívül, de úgy érzem hogy nem bírom. :(
Komolyan, már azon gondolkozok, hogy kisírok otthonra magamnak egy laptopot amin tudok dolgozni amég nem lesz helyettesem (hülye ötlet, úgysem adnak), mert a munkát bírom és szeretem is, de én nem tudok itt ülni ennyit. :(

Francba... :(:(:(
Ember tervez (május végét ugye eredetileg) a természet meg dönt.

Monee

Monee

monee85

van valakinek a társaságból új swiftje?

azért kérdezem, mert most állok autó és babakocsi vásárlás előtt. A swift ár-érték arányban nekem nagyon bejön, de ijesztően kicsi a csomagratója. Pénteken végignéztünk vagy 15 babakocsit és így ránézésre egyik sem férne bele a csomi tartóba. :(

valakinek tapasztalata?

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

hoho.. most nézeget a kiskönyvemet... végre baírták azt a C betűs adatot C3000 Ez most jó szerintetek?

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

monee
ismerős.... nem tudsz kivenni 1-2 nap szabit?
Vagy csak köztesen kiiratni magad pár napra?

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Sziasztok!

Monee!
Együttérzek veled!!! :( :( Hétvégén tök jó volt minden. Pörögtem, mint a buszkerék! Ha elfáradtam, ledőltem egy kicsit. De ma, így közel a 2 órához már nagyon kezd elegem lenni az ücsörgésből. Szabályosan fáááááj! Az egész hasam szét akar szakadni. Kismamanaci gumijából már nem is tudok lassan mit kiengedni?! És még mindig tud szorítani. :shock: Úgy érzem, sose lesz este 6 óra. Ja és ezen a fránya melóhelyen még a lift se működik ma, így 4 emeletet kell fel-le kutyagolnom és meleg van, és nincs levegő és haza akarok mennnnniiiiiii!!!! :lol:

Kép
Kép
konan

honeymoon :)
Cx 3000 a legjobb :) ennél jobb nem nagyon lehet sztem :)
Autó: kb 3 hétig használtunk egy kölcsön új Swiftet, háááááát. Tényleg határeset, föleg ha pl hétvégére mentünk anyumékhoz, 3 napi ruhánk (gyereknek ugye több váltás), +nagy babakocsi már nem fére be hátulra sztem. Hátsó ülésre tudtunk még pakolni, de ha 2 gyerek lesz, ez a lehetöség is kiesik. KOnkrétumot azonban nem tudok irni, mert már nem babakocsizunk, és nekünk régi sedan Suzink van.

Monee :)
sajnálom a gondokat :( de az éltessen, hogy mr csak 9 nap!!!

Pusz

Kép
Kép
Kép
minyu

Honey!

Nem tudom mi lenne a megoldás. El vagyok szomorodva konkrétan.
Az a gáz, hogy itt a munkahelyemen, ha elmegyek egyik napról a másikra, elviszem a "tudást" is magammal. Nem nagy dolgora kell ezzel gondolni, de akárkit is raknak a helyemre, neki még minimum fél év kell ahhoz, hogy belerázódjon a munkába.
Kicsit lelkiismeret furdalásom lenne, ha csak úgy itthagynék mindent, hiszen akkor még az én feladatom is arra az egyébként is túlterhelt kolléganőre hárulna, aki ismeri a gázártámogatás apróságait.

Ha ez a "nyomás" nem lenne és a Férjem is mellszélességgel támogatna (sajna nem) akkor már nem lennék itt, ez nem lenne kérdés. Jövő pénteken megyek egyébként az új dokihoz, akkor akartam intézni a táppénzt is végleg, de nem tudom hogy kibírom/ ki akarom-e bírni addig. :cry: :cry:

Az elmúlt 3 napban otthon voltam és nem volt gond. Visszajöttem és megint van. Eszerint csak az ülés lehet a probléma.

C3000 van nekem is a kiskönyvbe, bár ha Minyu nem mondja hogy mi az, akkor sosem jöttem volna rá hogy ez a méhnyak hossza. :roll:

Monee

Monee

monee85

Sziasztok!

Honey, abszolút megértem a dühödet az eü-i ellátással kapcsolatban. Én is hasonló cipőben jártam (illetve járok még most is).
Ápr. 1-jére volt időpontom AFP vizsgálatra + sok minden egyébre, cukorra is, tehát éhgyomorral kellett mennem reggel 8-ra. Már ettől kész voltam, mert hajnalok hajnalán mindig arra ébredem, hogy baromi éhes vagyok, még úgy is, ha késő este vacsorázom. Féltem, hogyan fogom kibírni 8-ig éhhalál nélkül. Mikor odaértem 8 előtt, közölték, hogy nem a vérvételem kezdődik 8-kor, hanem a védőnői tanácsadás. Ezzel még nem is volt problémám, csak a védőnők közölték a váróban lévőkkel, hogy ők 9-kor kezdik meg a munkát. Na ekkor már majdnem frászt kaptam. Mondom ez még áprilisi tréfának is nagyon rossz. Így közöltem velük, h éhgyomros vérvételre jöttem és nagyon éhes vagyok, így már fogadtak 1/2 9-kor. A nagy felvilágosítást követően mehettem csak a vérvételre, ahol fél város sorban állt (öregek, betegek, kismamák vegyítve). Hát, 3/4 10-kor nagy nehezen sorra kerültem, persze ekkor már remegtem az éhség miatt.

Most ott tartok, hogy ápr.29-re kaptam újra időpontot a védőnőkhöz, akkor vehetem csak át az AFP-eredményemet. Pont az előbb telefonon érdeklődtem, meg erőszakoskodtam, hogy márpedig én hamarabb akarom, mert a héten megyek az orvosomhoz és meg szeretném neki mutatni, erre az volt a válasz, hogy majd a kiírt időpontban megkapom, hamarabb nem. MOndom legalább mondják már meg, hogy mi a helyzet az eredménnyel, erre a válasz az volt, hogy telefonon nem adhatnak ki információt, csak annyit tud mondani, hogy minden rendben van.

A lényeg most következik: Genetikai uh-ra május 6-ra van időpontom. Mondom a védőnőnek telefonon (mert ő kérte az időpontot), hogy ez nagyon nem jó, mert már majdnem a 22. hetet töltöm, erre azt válaszolta, hogy erről ő nem tehet, a klinika csúsztatja az időpontokat, mert olyan sokan várnak.
Hát nem hiszem el, hogy az egész ország kismamája a szegedi klinikára kapott időpontott!!!!
Az agyam dobom el, ettől az egésztől.
Bemegyek az eredményemért még a héten és olyan hisztit levágok, ha nem adják oda. Anélkül még beszélni sem tudok a dokimmal, hogy kérjen már kicsit korábbi időpontot.

Huhhh, most kidühöngtem magam.

Bocs mindenkinek a negatív hullámokért :D

Kép
beril

Beril!

Komolyan, ez hihetetlen!!!!
Miért kell nekünk ezt végigcsinálni?! B@szki, nemigaz hogy 1 hónapot kell az eredményeken ülni, pláne hogy minden vizsgálat eredményét JOGOD VAN megkapni?!!!!!
Áhhh... Csak előre és keményen. Ha hiszti, hát hiszti, de menjenek a büdös fenébe!!!

Monee

Monee

monee85

beril :)
Dühöngj csak nyugodtan, itt sztem mindenki teljesen egyetért veled. (én legalábbis tuti) Ez a genetikai UH-s dolog sztem nagyon gáz, azt tényleg "idöre" szokták csinálni...
Mondjuk nekem a multkor az sztk-ban mondta a "bejelentkezös" néni, hogy nem kellett volna kivárnom a sorom, a kismamákat elöre veszik (pedig nem is volt éhgyomri vérvétel, csak sima afp) és legközelebb nyugodtan lobogtassam a kiskönyvem és ne törödjek senkivel, menjek elöre. Ezek szerint ez is ritka?

Most megnéztem, nekem eddig mindig irta a doki a cx-et, meg a régi dokim is Nándival. Most CX 2000-en állunk, kicsit el is bizonytalanodtam, mert Nándinál csak a 31. héten rövidült meg a méhnyak, de gondolom, mondta volna a doki, ha gáz lenne... A lényeg, a sok 0 utána (zártak a méhszájak)

Na, lelövöm magam :)

Kép
Kép
Kép
minyu

minyu!!! de jó a tapasztalt kismama a csapatban!! :D :D
Köszi, most megnyugtattál!
Egyébként találtam egy pontos leírást, hogy mit jelentenek a számok - közzéteszem, hátha még nektek is jól jön!

"Az első szám a méhnyak hossza, azaz most 3cm. Normál esetben is 3cm... A további számok a külső méhszáj-nyakcsatorna-belső méhszáj zártságára vonatkoznak, legjobb esetben mindhárom érték 0. ( cervix 3000 )"

beril,
Sajnos a te sztorid is nagyon durva! :?

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Valamelyikőtök - csak már nem emlékszem, hogy ki és lusta vagyok visszaolvasni - írta, hogy szintén fogínyvérzési problémával küzd és talált rá valami fogkrém-szerű(?) dolgot, ami használt. Mivel kezd nálam is horrorisztikussá válni a fogmosás légyszi segítsetek, mit lehet ilyenkor tenni? Két húzás a fogkefével és már vörös is minden! :(

Kép
Kép
konan

Huu Honeymoon ez nem semmi.
Igaz hogy a kvári kórház szülészete lepukkant de ilyen nincs. Külön van vérvétel csak azok jönnek oda akiknek nőgyógyászati vizsgálathoz kell, + a szolgáltató házba szoktam vérképre és toxóra menni ott meg ki van írva hogy kismamik sorszám nélkül előre.

Most babakocsi ügyileg nálunk is gond van. Nagyon úgy fest hogy október környékén költözünk egy új de kisebb lakásba ráadásul kertesből az elsőre. Amit eredetileg kinéztünk terepjárós kocsi így nem igazán jöhet szóba, mert nagy és nehéz.
Most elég tanácstalan lettem mert a fő szepont az lett hogy kicsire csukható és könnyű legyen no meg nagyon drága se mert pénzünk nemigen lesz...

Kép

Kép
starlark

Konan

Nekem azt mondta a fogorvos, hogy C vitamin. Voltam nala kotelezo viziten, hogy ez is szerepeljen a kiskonyvemben es en is panaszkodtam neki.

Azt mondta ha en nem emlitem o nem is latja a problemat az inyemen. Meg azt mondta hogy csak azt tudja javasolni, hogy szedjek pluszba C vitamint. Ez ezzel jar es nem tudunk nagyon tenni ellene.

Sensodyne fogkremet hasznalok, ami nem egy olcsosag es megis verzik az inyem.

vervetel -

Veszpremben az AFPhez a vert a terhestanacsadoban veszik le, es idopont alapjan hivjak be az embert, de Balmadiban nem ilyen jo a helyzet, ott az sztkban sorszamhuzos rendszer van es nem veszik figyelembe ki mennyire fertozo, vagy kismama vagy kisgyerek..., bar ott a multkor nem volt tomegnyomor.

CX -

nekem meg sosem neztek ezt. ezt mikortol nezik?

starlak,

meguntam a vonalzomat es csinaltam, masikat, de most latom csak hogy a tied is ilyen, majd csinalok meg egyet... Bocsi

Honey!

Orulok hogy sikerult vegul bekerulnod egy dokihoz es orulok hogy semmi "komoly".
Pihenj sokat!!!

KépKép
druska

Azt mindig elfelejtem ujsagolni, hogy hallottuk a bebi szivhangjat a dokinal. Megkertem es felhangositotta az uh gepet.

Tok jo volt! Teljesen maskeppen ver a szivuk mint a mienk.

Meg olyan aranyosak voltak a kis kezei meg labai. Mar sokkal tisztabban kiveheto minden! Fenykepet nem tudok csatolni, mert csak VHS kazettas felvetelt tudnak csinalni...

Nem tudjatok hogy lehet kazettarol DVDre venni az anyagot? Egyeb regi csaladi felveteleket is szeretnenk atvenni DVDre csak nem tudjuk hogyan.

Adri + pocaklakó

KépKép
druska

Azt mindig elfelejtem ujsagolni, hogy hallottuk a bebi szivhangjat a dokinal. Megkertem es felhangositotta az uh gepet.

Tok jo volt! Teljesen maskeppen ver a szivuk mint a mienk.

Meg olyan aranyosak voltak a kis kezei meg labai. Mar sokkal tisztabban kiveheto minden! Fenykepet nem tudok csatolni, mert csak VHS kazettas felvetelt tudnak csinalni...

Nem tudjatok hogy lehet kazettarol DVDre venni az anyagot? Egyeb regi csaladi felveteleket is szeretnenk atvenni DVDre csak nem tudjuk hogyan.

Adri + pocaklakó

KépKép
druska

Sziasztok!

Minyu, képzeld, most nekem is C: 2000 szerepel a kiskönyvemben, a lányomnál a 38. héten kezdődött először 2-vel ez a szám, de a doki nekem sem mondott semmit. :( MOst akkor aggódjak? :o

Amúgy meg a 32. héttől nyitva volt a méhszájam (3100) a terhesség végig, nem utolsósorban a gyakori haskeményedések miatt (az akkori dokim szerint). Úgyhogy Honey, nem szabad ezzel viccelni, én komolyan meg kérdezném a helyedben az otthoni munkát.. A recept egyébként az volt, mint Szedernél: MAgnézium ezerrel (na jó, napi 3*2 MagneB6), és sok fekvés, és végül túlhordtam a bébit. :)

Babamozgásokhoz, vásárláshoz gratulálok, eredményekért szurkolok! :)
sarkantyúka

Ja, és úúúúgy örülök, hogy Rátok találtam - bár ez vicces, hogy csak második gyereknél -, és van egy csomóóóó kérdésem. :oops:

Van kedvetek a szülésről beszélgetni? Engem rettenetesen foglalkoztat, bár még távoli. MIllió kérdésem van, ki hogy gondolja:

- Választotok szülésznőt is vagy csak orvost?
- Hogy tervezitek, apás szülés legyen? Ahol van nagyobb gyerek, ott ki vigyáz rájuk?
- MIlyen beavatkozásokra készültök? Beleegyeztek a burokrepesztésbe? Gátmetszésre vagy gátvédelemre készültök? Kértek fájdalomcsillapítást, vagy anélkül szeretnétek? Van elképzelésetek a szülési pozícióról? Hanyatt/széken/vízben? Alternatív megoldások?

- A választott kórházban mikor lehet veletek a baba? Állandóan/első éjszaka után/háromóránként?

- Hogy döntötök előre, szoptatni szeretétek, vagy tápszerezni inkább? Visztek a kórházba cumit, cumisüveget/mellszívót?

- Ha szoptattok, akkor meddig tervezitek? És mikor: napirend vagy igény szerint?

- Meddig kell a választott kórházakban bentmaradnotok? Utána ki lesz veletek otthon?

Bocsi, hogy ezeket Rátok zúdítom. És persze tudom, ember tervez, Isten végez... Ha van kedvetek, meséljetek!
sarkantyúka

Druska: Semmi gond csak először ránézve azt hittem hogy az enyim és kicsit meglepett, hogy 16 hetet mutat :):):)

VHS-t dvd-re elméletileg úgy lehet ha van tv-re köthető asztali dvd felvevőtök. Számítógéppel megoldható-e nem tudom.

Kép

Kép
starlark

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?