Új privát üzeneted érkezett!

Halihó!

Jujjj de leamradtam, olyan sokat kellett olvasnom :D
Manka! Jutinak és Zsuzsinak gls-en keresztül juttattam el. Nekik már holnap meg is érkezik. Hogyha gondolod, neked is küldhetek, írd meg a címed priviben :wink:

Nálunk is van kis taknyosodás, a kézi tényleg nulla. Holnap akarok venni porszívósat. Könnyünk nekünk is van, megmondom az őszintét, nem is tudom, hogy mióta. Fel sem tűnt, hogy nem lenne.

Szegény Vivien! Remélem a ma éjszaka már jobb lesz :wink:

Kép
bettó

Sziasztok!

Vivi! El is felejtettem írni, hogy jobbulást a csajoknak! Te mikor szoktad megcsinálni a házimunkát?
Nekem van segítségem, de így is állandóan szalad a ház, mire vmennyire rendet rakok reggelről meg lesterilizálok már megint kaja idő van.

Tényleg Ti milyen időközönként sterilizáltok? Én naponta, hol a mosógató gépben, hol mikrossal.

Ami! Mi is gyógyszertárba vettük az orrszívót. Ja ha elfogadsz 1 tanácsot müanyagot vegyél, sógornőnek üveg volt és leejtette, el is tört.

Juti! Én nem iszok semmilyen tejserkentőt csak folyadékot, bár azt elég sokat bár nem mérem és hol több hol kevesebb e tej.
Tök mókás, ha már meglátom a fejőt szomjas vagyok.

Pussz

KépKép
KépKép
jadika

Csajok, ezt ma kaptam e-mailben: (nagyon tuti, én könnyesre röhögtem magam, ki lehetne pipálni, mi igaz rám, szerintem elég sok!)

Amit addig nem tudsz, amíg nincs gyermeked...

Az első 6 hónap

- az a hatalmas méretű fej, amit szülés után egyfolytában nézel, hát az tényleg átfért azon a kis lukon, amibe addig azt a pirinyó tampont dugdostad.

- a lefejt tej becsesebb, mint egy 200 éves bor.

- úgy tűnik, az egész nap egy végtelen szoptatás.

- napi 4-5 óra alvással is lehet élni.

- ha választhatsz a szex és az alvás közt, az utóbbira fogsz szavazni.

- egy kisbabából valamelyik nyíláson mindig folyik valami.

- a séta csak neked séta, ő ebből semmit nem vesz észre.

- elindulni otthonról egy 2 órás procedúra.

- ha eddig nem kötötted be a biztonsági öved, ezen túl befogod.

- k.rva nehéz a babahordozót cipelni, gyerekkel együtt.

- minden babazokninak szűk a szára és bevág.

- a legszebb ruha is csak 1x kerül sorra, azután kinövi.

- aki a fürdetőkrémet kitalálta, azt lapáttal vernéd agyon.

- az egész terhesség alatt azt várod, hogy végre megint hason alhass. Szülés után a 2 irgalmatlan méretű csöcsöd miatt továbbra is csak ábránd marad...

- már nem szereted a vendégeket.

- sírsz, ha az alvó gyereked nézed.

- sírsz, ha valaki hangosabban szól hozzád vagy ingerültebb veled.

- sárkány leszel, mindenért b.szogatod a férjed.

- egész nap várod, hogy este legyen és a gyerek aludjon, reggel meg azt várod, hogy mikor kel fel végre.

- ha elszabadulsz otthonról pár órára, amit addig alig vártál, akkor egész távolléted alatt otthon jár az eszed.

- a férjed túl csinos, túl szexi és minden nő biztos őt akarja.

- akik eddig hívogattak a szülés előtt, hogy "egyben vagy még?", na azok mostantól nem fognak. A napok múlásával, már senki nem fog hívni, csak a család.

- a nagyszülők azt hiszik, nekik szülted a gyereket.

- kiderül, hogy mindenki tehéntejet ivott 2 hónaposan régebben.

- kiderül, hogy anyád nem tud semmit a babákról (már).

- anyósod még annyit sem.

- fél óra bohóckodás és cigánykerekezés után egy 2 mp-es mosoly teljesen reális egy babától.

- a digitális mérleg egy szar, csak arra találták ki, hogy idegesítsen.

- amelyik ruha lábközt nem patentos, az a gyerek emelésekor a nyakában gyűlik össze.

- a híg fos a legjobb pelenkában is utat vág a hátközépig.

- van 70 dekás teli pelenka!!

- a zenélő forgó a kiságy felett nagyon kevés ideig forog 1 felhúzással sajnos.

- a mélyhűtőben már csak a fagyasztott anyatejnek van hely, kajának nincs.

- egész nap otthon vagy, még sincs este meleg vacsora és kupi is van pluszban. És még fáradt is vagy.

- a melltartóidat sárkányeregetésre is használhatod.

- zuhanyzáskor meg kell emelned a melleid, hogy alatta is megmosd.

- a hátközépig fosás mindig akkor jön el, amikor sorra kerülsz a dokinál és le kell vetkőztetned a vizsgálathoz.

- a babagondozással kapcsolatban nincs egyetlen téma sem, amiről ne adna teljesen eltérő tanácsokat a védőnő, az orvos és az anyád.

jutiboszi

Adrienn!

Én rettentően szomjas vagyok szopi közben, éhes meg egész nap! Főleg csokit ennék, ha lehetne, de sajna nem élhetek csak csokin meg multivitamonon, meg őszilén. Pedig jó lenne, csokiból is van több fajta, lehetne változatosan étkezni! :) Kép

jutiboszi

Jutika! Elfelejtettem :oops: Köszike a köszöntőt :wink:
Még nem volt időm teljesen elolvasni, amit írtál, de nagyon igaznak ám :lol:

Kép
bettó

Juti! Engem érdekel, nagyon jó :lol:

Adri! Én nem szoktam minden nap fejni, lusta és fáradt is vagyok hozzá :oops: De amikor fejek, használat után mindig fertőtlenítek :wink:

Kép
bettó

Sziasztok!

Juti! Tényleg vicces és rám is sok minden igaz! :lol: .
Szerencsére éhes nem vagyok, de főleg édességeken élek mert nincs időm hogy pl. szendvicset csináljak :oops: .

Betti! Kicsit irigykedem, hogy neked ritkán kell, nekem a reggelemből kb 30perc a fejés a másik 30 a fertőtlenítés :twisted: , ahelyett, hogy a babókkal tudnék lenni és mire végzek megint fejhetek, de legalább van mit :lol: .

Voltunk a ligában Anna 6 kiló és 61 cm, Zalán meg 5 kiló és 58 cm :lol: :lol: :lol: . Zalán sokat nyúlt a 44 cm-éhez képest :lol: :lol: . Szerencsére minden oké (kopp-kopp)

Kép Kép Kép Kép Kép Kép

KépKép
KépKép
jadika

csövi!

egykezes gépelés megy? épp szopik, csak most tudok írni

ma megint 2 óránként nyafog a kajáért! nem értem én ezt a kölköt! Biztos a meleg! Nem bírja ő sem, én meg nem tudom eldönteni, mit adjak rá! Amikor elindulunk itthonról még tök meleg van, aztán meg lehűl egy kissé az idő. ááááá!!!

Képzeljétek:

Milcsi szopizott, elaludt, gondoltam kiteszem az erkélyre a babakocsiba, ott elalszik, és lemegyünk sétálni. Igen, ez meg is történt, kivittem az erkélyre, betettem a babakocsiba, szépen el is aludt, feláltam a babakocsi mellől, és akkor vettem észre, hogy a bal cicim meg kilóg a szopis melltartóból, a pólóm meg a nyakamban! Bemuatattam a soproni lakótelepnek, hogy milyen egy szopis cici! Még jó, hogy a 3. emeleten lakunk, és nem nagyon látni fel az erkélyre.

Na, megyünk, séta-fika!!!

jutiboszi

Sziasztok!

Talán most tudok írni valamennyit.
Sajnos visszaolvasni nem tudok. De remélem mindenkivel minden rendben.
Juti, nagyon köszönöm, hogy érdeklődtél, válaszoltam, remélem megkaptad.

Szóval:
Jól vagyunk csak a nappali alvásokkal vannak gondok. Ha éppen alszik egy keveset, akkor meg van mit csinálnom, de ez nem panaszkodás.
Ma voltunk méretkezni, 4700 g volt a picike. 6 hetes korában már 58 cm, ami azt jelenti, hogy 4 cm-t nőtt 6 hét alatt.

Megpróbálom leírni a születéstörténetemet, ha nem baj. (meg ha most nem írom le, akkor elfelejtem)

Szóval 18-án este elmentem zuhanyozni, utánna kimentem a férjemhez a kisszobába, kicsit leültem, majd mondtam neki, hogy én megyek aludni, mert fáradt vagyok, erre amikor felálltam elkezdett folyni a vizem. Először azt hittem, hogy bepisiltem, vagy mi, de aztán hamar tudatosult bennem, hogy ez bizony magzatvíz.

Na ennyi volt, majd talán még tudom folytatni. Megyek etetni, aztán megyünk a nagyikhoz, majd talán este jövök még

Bocsi

Driennke

Kép
driennke

Juti!!!!!!! Ez nagyon muris! Bocsi, de nagyot nevettem. :oops: :lol: Nekünk tegnap előtt volt ilyen napunk. Óránként kérte a cickót. Tegnap viszont forraltam vizet és pár csepp almának a levét. Úgy néz ki ez bejön neki. Most viszont nálunk nagyon dilis az idő, fúj a szél, nem megyünk sehová már :(

Driennke! Örülök, hogy jól vagytok, remélem hamarosan tudod folytatni a történetet!

Adri! Édesek a csöppök :wink: Jó sokat nőttek már :D

Kép
bettó

Adri, hűű, de sokat változtak a babák! Olyan nagyok már!

jUTI, hát, ez édes! Én is nagyot nevettem! szerintem Milán szaporít! Elvégre most volt 6 hetes, ami választóvonal, ilyenkor fejlődésileg ugranak. Nálunk is így szokott lenni, egy napig tart, aztán beáll, sőt még több is lesz a tej.

Betti, azért ez az alma nem korai még? Még csak 2 hónapos Kincső, végülis a forralt víz is elég, vagy inkább akkor tea, nem? Bocs, hogy belekotty, persze, pár csepp, az lehet, hogy a semmivel egyenlő.

Driennke, jó, hogy jöttél, már aggódtunk. Várjuk a sztori végét.

Várom, hogy Ábriska felébredjen, megszoptatom, aztán megyünk Szonjával játszótérre.
Pussz

Lili
KépKép
KépKép
manka79

Lili!

Anyukám nekem 2 hetesen adta az alma levét higítás nélkül (asszem, majd megkérdezem), szóval szerintem pár csepp az tényleg semmi, de én se akarok belekotty!!! :lol:

Tényleg szaporít ez a gyerkőc, mert sétálni se hagyott, fel kellett jönni hogy 2 óra múlva szopizhasson megint. Most csend van teljesen. Ja, egyébként kevesebbet is eszik most, szóval lehet benne valami! Remélem visszaáll a 3 órás, mert így semmit nem tudok csinálni. Ma még fejni sem volt időm, pedig én eddig sose hagytam ki! Mi lesz velünk, jaj, jaj!!!!

jutiboszi

Manka! Annyira keveset tettem bele neki, hogy éppen csak nem áttetsző a szine. Sajna a teát és a sima vizet sem ittuk meg. Poénból pár napja oda tartottam a szájához egy drab almát és nyalogtani kezdte. Ekkor jött az ötlet. :wink: Szerintem ennyitő semmi baja sem lesz :wink:

Juti! Nekem is volt már jópárszor, hogy a tékában kellett szopiztatni, persze nem a kiszolgáló résznél. :D

Kép
bettó

Nem aggódok már, csak ilyenkor még enni se tudok, még mindig ott van az asztalon az ebédem, pedig este 6 óra elmúlt! Az, hogy nincs elpakolva, az már nem zavar! Tegnap Csabi leszedte a szárítóról a ruhákat, ma el akartam tenni a szekrénybe, hát ott maradtak a fotelban! Nem baj, majd este!

Bettó!

Nem lesz semmi baja, ne aggódj, csak azért mondják, hogy ne adjunk neki még semmi mást az anyatejen kívül, mert még nem úgy emészt a kis gyomruk, meg hogy ne alakuljon ki bennük ételallergia! De pár csepp alma nem a világ! Mi is felnőttünk valahogy!!!! Annak idején nem voltak még ilyen "szigorúak" a babákkal.

Végre alszik Milán, nagyon szépen, remélem most bírja egy darabig. Bár nemsokára megfürdetem, nem tudom, ma hogy legyen, mert ha 2 óránként éhes, akkor fürcsiidőben nagyon nyüszi lesz, és ma egyedül fürdetek, Csabi nincs még itthon, dolgozik. De megoldom, ügyes vagyok!!!!

Na, megyek, EBÉDELEK! (18.22 az idő!)

jutiboszi

Megfürdettem egyedül!!!! Nagyon ügyes vagyok! És nem is volt sírás, csak a végén, mert szerintem fázott. Ha kivesszük a vízből, mindig sír egy kicsit. Aztán meg vigyorog, mint a tejbetök. Megzabálom!!!

Bettó!

Megjött a csomag, a futár nem talált itthon, úgyhogy beadta egy boltba, ami itt van alattunk. Holnap reggel tudom csak átvenni! :cry: Nem baj, akkor holnap kezdem. Van hozzá valami leírás? Vagy hogyan kell inni, mert már elfelejtettem, amit írtál róla!
Majd beszámolok, hogy használ-e! Bár szerintem nem holnap kezdem, csak hévégén, mert kíváncsi vagyok, hogyan sikerült Milcsinek a szaporítás. Ha holnap több lesz a tejcsi, akkor tényleg azért volt ma ez a sok nyüszi, hogy ezután több legyen. Lehet, hogy le is mérem!

Na, most megyek, alvás, fürcsi, talán éjfélig tudok aludni!

Páááááá

jutiboszi

Lili!!!

Ma is úgy néz ki, 2 óránként fog enni, majd este meg tudom mondani, de most evett 9kor és 11kor is. Nagyon álmos volt már, lehet, hogy azért akart enni most 11kor is, hogy el tudjon aludni? Mert hiába próbáltam elaltatni, nem akart, csak sírt, akkor rátettem cicire, evett, aztán el is aludt. De most sem evett annyit, mint egy átlag szopinál, szóval gyanítom, hogy 2 óra múlva megint felébred és enni kér! Ilyenkor nem áll vissza a 3 óra? Mert azt azért nem akarom, hogy szándékosan 3 óránként adok neki, mert ha látom rajta, hogy éhes, akkor inkább megetetem. Ill. megitatom.

jutiboszi

Halijó!

Juti! Van hozzá leírás :wink: Örülök, hogy megkaptad, remélem be fog válni :D
Nálunk általában délután van nyafizás, és szinte óránként kell neki a cickó,és éppen csak párat kortyol. Tuti szomjas. Sajna most anya nem volt naprakész és nem volt forralt víz semmi. Amíg meg felforralomés lehűl a gyerkőc annyira sír, hogy utána meg melege lesz és azért nem nyugszik meg :shock: Ezért cickóra tettem. Holnap viszont délelőtt anya készít neki innivalót, remélem fog is belőle inni :?
Juti az nem lehet, hogy jobban szív bele, erősebben és rövidebb ideig tart a szopi? Bár akkor nem szopizna 2 óránként. Nekem úgy rémlik, hogy Kincső is 6 hetes kora körül pár napig két óránként hamizott. Mondjuk most is van olyan, hogy kibír 4, 4 és fél órát, de lehet a következő szopi rá 2 órára már jön is. Eléggé össze vissza vagyunk most, de várok még egy kicsit, hátha kialakul rendesen. Igaz ehhez az is kellene, hogy ha szomjas, akkor ne a cicit adjam oda.
Tényleg nem állt át az óra :idea:

Kép
bettó

Neeeem, végre nem volt nyüszi, és nem is 2 óránként evett, sőőőt, 9, 11, 15, 19, tehát az utolsó 2-nél már 4 óra! Mondjuk akkor mind a 2x lent voltunk sétálni, és a friss levegőn aludt, de tegnap nem akart lent sem aludni, felébredt 2 óra után. És ma nem is sírt! Kivi vagyok, holnap mi lesz!

Bettó!

Köszi a porocskát. Képzeld, hazahoztam, kitettem a konyhába, kibontottam, elolvastam, hogy hogyan kell, és aztán lementem sétálni. Amikor hazajöttem, már kint a lépcsőházban éreztem az illatát, de a lakásban nagyon erősen lehet érezni. Mondjuk jobb is a szaglásom sokkal, mint terhesség előtt, de ez akkor is durva, hogy az egész lakásban érezni. Olyan ánizs illata van, szóval tuti van benne az is! Az a furcsa, hogy tejbe kell tenni. Nem tudom, milyen íze lehet, a tejet alapból utálom!!!!!! Csak terhesen ittam, mint a megszállott, most, hogy Milán kibújt, megint rá sem bírok nézni! Majd beszámolok, hogy milyen a hatása. Valószínű holnap kezdem, mert ma már lusta voltam főzőcskézni!
Bettó! Nem tudom, lehet, hogy igazad van a szopival kapcsolatban, mert most mintha hangosabban nyelne, lehet, hogy többet nyel egyszerre, nem tudom. Lehet, holnap lemérem mennyit szopik, már csak kíváncsiságból. Majd leírom.

Képzeljétek, fáj a cicim, és enyhén piros is. De csak enyhén. És sokszor belenyillal a fájdalom, de csak a balba. Ha megnyomom, akkor viszont mind a 2 fáj. Lehet, hogy be van gyulladva? Megmutassam a védőnéninek? Tegnap, meg ma nem fejtem annyit, lehet, hogy azért? Már megint tanácstalan lettem! Segítsetek légysziii!!!
Mikor fogunk megint mensizni? mert nekem ma eléggé görcsölt odalent, és vérzett is pár cseppet. Lehet ez még a gyermekágyi? Voltam dokinál, megnézett, azt mondta minden rendben. A vérzésre nem tudott mondani semmit, csak nézett, azt mondta: még mindig vérzik? Érdekes. Ennyi, de nem mondta, hogy baj lenne, azt mondta minden okés. Ti irattatok fogamzásgátlót? Én nem akarok semmi ilyet szedni, meg spirált se, úhhogy marad a gumcsi.

Na, pá!

Íjjatok! Jó csokat!!! Pucika!

jutiboszi

Juti! Bizoby erős az illata, én is ezt érzem az egész lakásban :D Az íze olyan, mint a laktoherbé, csak tejben. Én mindig úgy iszom, hogy eszek hozzá valamit, amúgy nem bírnám meginni. Így a reggelihez általában, meg a vacsihoz :wink:
Kivi vagyok mennyit eszik, Kincsőnél nekem is le kellene mérnem, csak mindig akkor jut eszembe, amikor tuti elalszik cicin és akkor már nincs szivem ide-oda pakolgatni a popsiját. :roll:
Sajna a cickófájáshoz nem tudok mit mondani, nekem eddig nem fájt így (kopp-kopp). Esetleg próbáld meg totál kipréselni az összes tejcsit, hátha jobb lesz utána.
Tesómnak akkor jött meg, mikor Lizi 3 hónapos volt. Szerintem változó, hogy kinek mikor jön meg. Remélem nekem jó soká. Amúgy mi is gumcsizunk majd :wink:
Ja meg mondta a védőnő, hogy oda kell majd figyelni, hogyha megjön, hogy rendesen eszik-e a csöppség, mert megváltozik a tejcsi íze, és nem mindegyik babó szereti.
Nekem is volt a dokis vizsgálat után pici pecsételés, akkor én is azt hittem, hogy megjön, de szerencsére nem. :wink:

Kép
bettó

Ami
Nagyon édes a kis Mark is :lol: :lol: :lol: :lol:

Jadika
Én már nem is próbálom cicire tenni. A cumisüveges etetés bevállt, maradunk ennél.
Sterilizálás... az mi? Én olyant nem csinálok, csak simán mosogatok.
Milyen nagyok már a csemeték!

Labasv
Porszívós orrszívó alapos és nem fájdalmas. A csemeték inkább csak a helyzettől sírnak.

Panka
A sárga tengerész :lol: :lol: :lol: :lol:

Juti
Ádámnakén mindent mesélek... hogy éppen mit csinálok... erre tud olyan arcokat vágni... :lol: :lol: :lol: :lol:
Az, hogy mi még mit kaptunk, és hogy a mai álláspont mi, az a tudomány fejlődésének a következménye...

DRiennke
Jó rólatok is hallani!

Betti
Alma? Én még nem mertem ilyeneket adni Ádámnak. A védőnő azt mondta, hogy olyan 5-6 hónapos koráig csak anyatejet kapjon.

Nekem még nem jött meg... kiváncsi vagyok, hogy fog alakulni...
Vendég

Kép
Vendég

Laura! De kis édi. Álmában vigyorog? :lol: Kincső is egyre többet vigyorog. Én is ilyeneket szoktam neki mondani. Mi lesz a program, kik jönnek látogatóba, stb... Élvezi nagyon a kis huncut.
Laura tudod nekem a védőnő mondta, hogy ha két hami között szomjas, vagy jön a meleg, akkor adjak neki inni. Én pár csepp almának a levével ízesítettem, én nagyon nem is érzem rajta. Hogyha viszont akkor is tejcsit kap, amikor szomjas, össze fognak keveredni a kajaidők. Tegnap is így jártam. Ezért próbálok neki folyadékot adni. :wink: Ja és hogyha kaja után egy órán belül szomjas, vagy éhes akkor ua. cicit kell adni neki. Akkor viszont már a jó zsírosat eszi, ami inkább táplál, mint a szomját oltaná. Az eleje a tejcsinek a szomjoltó. Nekem legalább is így mondták. D e nagyon nem lehet szerintem eligazodni, mert ahány védőnő annyi féle variáció létezik. Nem kérdezted meg a 6 hetes kontrolon?

Juti! Hogy vannak a cickók?????

Kép
bettó

Bettó
Mikor a klinikán voltunk, ott az Adjunktusnő azt mondta, hogy 6 hónapos koráig csak anyatej...

Csak úgy csinált, mint aki alszik... :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Vendég

Bettó!

Nem tudtam lemérni mennyit evett, mert sürgősen etetni kellett, épp az Intersparban voltunk, és már nagyon sírt, lent a parkolóban a kocsiban megetettem, utána itthon is épp sírás után kellett etetni, előtte meg megint össze-vissza evett. Ma nagyon sírt fürcsi előtt, fájt a hasa, sikított, és nem vett levegőt, úgy sírt. Rossz nézni! Valaki nem tudna tanácsolni valamit, hogy mit kell olyankor csinálni, amikor úgy sír, hogy nem vesz levegőt rendesen, és már lilul meg kékül a feje?????????? Laura, erre nincs valami a neten???Megőrülök, amikor ezt csinálja. Hiába rázom, hiába énekelek, fütyülök, rázom a tigrisét, ami csörög, semmi, csak sír tovább, és már remeg az egész gyerkőc. Olyankor jön a cici, na de ha olyan helyen vagyok, akkor nem vehetem elő, értitek?! Valaki mondjon lécci valami okosat. Hétfőn jön a védőnéni, de addig is?!

Cickók még mindig fájnak, ha teljesen kifejem akkor is. Szerintem azért, mert fejéskor lehet, hogy túlzottan megnyomom. Nem tudom. Elég érzékeny mind a kettő cic. Hétfőn azt is megkérdezem a védőnénitől.
Egyébként Bettó rágódom én is ezen a tea, víz, vagy szopi témán!!! Most gondoltam arra, hogy inkább teát adok neki, ha nincs itt a szopiidő, mert 3 napja nekem is megzakkant a rend, a jó kis 3 óránkénti evés totál felborult, már a cicim se tudja követni szerintem. Én is mindig elrontom, félúton jut eszembe, hogy a másik cicit kellett volna adnom, nem tudom követni. Meg így nem is eszik annyit. Ja, és ma nagyon sírt, a hasa fájt, adtam neki édeskömény, ánizs teát, és 40ml-t megivott, közben jó nagyokat pukizott, és utána kb. fél órával rendesen szopizott, szóval asszem ez lesz a megoldás. Aztán majd ő eldönti, hogy jó-e neki, megkínálom teával, és ha nem fogadja el, akkor jön a cici. De szerintem jó lesz a tea, mert most is úgy ittam alig tudtuk elvenni tőle amikor elfogyott az üvegből.
Bettó, honnan tudod, hogy szomjas? mert én három napja arra se jöttem rá, hogy éhes, mert sírt nagyon, és már mindent kipróbáltam, hinta, ölben, hason, háton, séta, büfipóz.....és csak sírt, na akkor legyen cici, és 10 percig szopott, tehát éhes volt. Pedig 2 órával előtte evett. Na, azóta nem kísérleteztem, ha sírt, cici! És evett is mindig, néha többet, néha kevesebbet. akkor szomjas lehetett????

Na, megyek, már mindenki alszik, én is elteszem magam, Picur 19.00 óta alszik, nemsokára ébred!

Pááááááá

jutiboszi

Juti
Majd keresek :wink:
Ádám így még nem sírt... igaz, én a legkisebb nyikkre ugrom...és a cumisüveg mindenhol előkapható... :wink:
Vendég

[quote="jutiboszi"]L írta:jutibosziau!

Nagyon cuki a fiad!!! Megdögönyözném a kis husi pofiját!

Élvezné is :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Előző életében biztosan bevásárló kosár volt... szeret karban lenni....
Vendég

Lau!

Ez jó, tetszik, hogy minden nyikkre ugrasz! Én is tenném, de olyan hamar elkezd sírni mostanában. Épp írtam, hogy vigyorgott, mint a tejbetök, amikor hirtelen sírás lett. Görbült a szája lefelé, és már jött is a keserves sírás. Szerencsére ritkán, de akkor nagyon ijesztő. És nem vagyok elég gyors cicielőkapásban, ezért fogok odakészíteni egy teát. Most is van a hűtőben, de mire azt is megmelegítem........addig cumi se használ....na, reméljük nem lesz több ilyen!
Egyébként Milán is kezd husisodni, a pofiján látszik leginkább. De a keze meg a lába még mindig olyan kis vékonka, pedig 200g körül hízik hetente! Nem tom, olyan lesz, mint a bátyusom, ő se volt kövér sose, igaz, most 27 évesen már alakul a pocak, de nem sportol semmit, az lehet az oka!

Na, jóéjt!!!!

jutiboszi

Affektív apnoe -- hiszti vagy állapot?
Az affektív apnoe, vagyis a gyermek nagy sírást követő légzéskimaradása.
Ez annyit jelent, hogy a kisgyermek erős sírás (ritkábban nevetés vagy hirtelen ijedtség) hatására nem vesz levegőt, az oxigénhiány okozta változások miatt elkékülhet vagy elvörösödhet, el is ájulhat. Ezek a változások aztán reflexes belégzést indítanak el, ami áttöri ezt az állapotot, de addigra bizony megrémíti a szülőket. A szomatikusan egészséges gyermekeknél az ijesztő klinikai tünetek ellenére az állapot ártalmatlan. Okait sokan sokféleképpen magyarázzák, de a legtöbb szakember biztosat mondani nem tud. Egyben azért sokan megegyeznek, és ezt érdemes a rémült szülőknek is tudni: az affektív apnoének semmi köze nincs az epilepsziához!

Na, ezt találtam!!!!! Meg még azt, hogy nem szabad megijedni, bele kell fújni az arcába. A hirtelen levegőre reflexből levegőt vesz! Hát nagyon remélem, hogy soha többet nem lesz ilyen, mert nagyon ijesztő!!! A kórházban is ez volt vele, mert ott ugye hagyják sírni a babákat, aminek most utólag örülök (akkor nagyon mérges voltam), mert kivizsgálták, és mindent rendben találtak nála. Annyit mondtak a kórházban, hogy ne hagyjam sírni. Eddig nem volt gond, csak most kezdett el így sírni. Eddig csak nyekergett. Ja, és azt is olvastam, hogy azért is van ez pici babáknál, mert nem tanultak meg sírni! Majd kinövik! Kösz, én meg megőszülök??????? Állítólag max. 20-25 mp míg nem vesz levegőt, de az akkor olyan hosszúnak tűnik, miért pont velünk van ez???

jutiboszi

A jelenség minden esetben ugyanaz - az erős érzelmek hatására a pici nem vesz levegőt, elszürkül, elkékül vagy elvörösödik, és ez az állapot ájulásig is elmehet. Az eszméletvesztéskor automatikusan reflexes belégzés történik, amely megszünteti a légzéskimaradást, és az átéltek nem okoznak semmiféle károsodást.

A legjobb - lehetőség szerint - elkerülni az ilyen feszültséggel járó helyzeteket, megpróbálni elterelni a pici figyelmét a tiltott tárgyról vagy tevékenységről, kiemelni a helyzetből, lekötni valamivel. Ha ez már nem megoldható, és olyan helyzet adódik, amely azzal fenyeget, hogy a gyerek ilyen módon fog sírni (a szülők egy idő után már felismerik azt a fajta sírást, amely ide vezethet), készüljenek fel rá, hogy kirántsák, kizökkentsék ebből az állapotból.

Ha a klasszikus vigasztalási módszerek, a simogatás, babusgatás, nyugodt, halk szavak, dúdolás nem vezetnek eredményre, akkor kapják föl, mozdítsák ki a helyzetből, és ha kell, vigyék a vízcsaphoz, mossák le hideg vízzel az arcocskáját, karját (ez a hűsítés nyugtató hatással lehet, később pedig már a vízcsap hangja is kiválthatja a sírás enyhülését), vagy valami egyéb hirtelen ingerrel zökkentsék ki ebből az állapotból (például fújjanak rá, ami azért is igen hatékony, mert reflexes levegővételt vált ki)!

Próbáljanak megnyugodni, amit tapasztalnak, rémisztő jelenség, de a legtöbb esetben ártalmatlan - akkor érdemes további orvosi, neurológusi vizsgálatokat kérni, ha az ájulás gyakorivá válik, illetve akkor, ha egyéb tünetek, például görcsök kísérik.

Na, még ezt is megírom, remélem elolvastátok, és remélem soha nem kell alkalmazni!! De jó tudni!

jutiboszi

Juti! Ez nagyon jó info. Szerencsére Kincső még vagy csak kétszer sírt így, de ahogy felvettem, kis idő múlva el is múlt.
Én onnan gondolom, hogy szomjas,mert amikor egy óra múlva újra cicizni akar, csak pár kortyot szív, nem úgy, mint amikor éhes. Hogy csináltad a teát?

Laura! Tudom, én is olvastam sok ilyet, hogy csak anyatej, de így is már 5 kiló a csaj, hogyha nem éhes, hanem szomjas feleslegesen nem akarom etetni :wink: No meg jön a jóidő nem lehet kint mindig nektek sem az anyatej. Nekem a védőnő úgy mondta, hogy 1 óránál tovább ne legyen kint, hűtőben kell tárolni. De persze mindenki úgy csinálja, ahogy jónak látja :wink:

Kép
bettó

Betti

Kérdés:
Hogyan és meddig tárolható otthon az anyatej ?
Válasz:
Teljesen steril körülmények között tárolt anyatej ( tiszta kézzel fejve, tiszta edényben) szobahőmérsékleten egy napig, hűtőben két napig, nem nyitogatott fagyasztószekrényben fél évig felhasználható marad. A tárolt tej nem valami bizalomgerjesztően néz ki, erre készülj fel: elválnak az összetevői, felül a zsír, alul az egyéb, kicsit szürkés és néha enyhén szappan szagú. A felengedésnél a legjobb, ha a tárolóedényt meleg vízfürdőbe állítod, és időnként összerázogatod, hogy az edény falára tapadt fehérje és zsírcseppek is belekerüljenek a tejbe. A fölengedett tejet forralni nem kell, sőt, nem is javasolt, mert így tönkremennek benne az értékes fehérjék.
Sződy Judit

Van olyan hűtőtáskánk, amibe belefér 2 cumisüveg... :wink:
Én nem bírok állandóan csak itthon lenni... nekem egy normális bevásárlás is félnapos program... :wink:
Még szerencse, hogy Ádám nagyon szeret autózni
:lol: :lol: :lol:
Vendég

Laura! Milyen érdekes, hogy itt is eltérő dolgokat mondanak. Nekem úgy mondta a védőnő és olvastam is valami kiskönyvben, hogy hűtőben lehet 24 órát, majd a fagyóban fél évet.
Nálunk az a baj, hogyha Kincső nem álmos, unatkozik a babakocsiban és a hordozóban is. Tesókám hoz ráakaszthatós játékot, remélem így már könnyebb lesz az utazás.

Kép
bettó

Juti! Te most akkor kézzel fejsz még? Mikor érkezik meg a gépezet?

Kép
bettó

Laura! Akkor ti hogy fogjátok csinálni? Ádám mennyi idős lesz, amikor tervezed a "rendes" ételt adni neki?

Kép
bettó

Ádám korán hozzászokott az autózáshoz... babakocsizni ritkán szoktunk... leginkább csak itt a teraszon...
Úgy tervezem, hogy olyan 5-6 hónapos koráig csak anyatejet kap, utána kezdek adni bébiételt...üvegeset meg házit...
Vendég

Sziasztok! :D

Adri,nagyon edesek a gyerekek! :D

Lau,nagyon kis huncut arcocskat vag Adam.Edike. :D

Juti,nekem tegnap nyilalgatott a bal mellembe...de mara mar elmult szerencsere.Neked jobb mar??
En a Markot mindig a hasijara fektetem ha latom hogy görcsöl neki,vagy van pl a repülö tartas...altalaban segit.Ha viszont megsem,akkor jön a gyogynövenyekböl keszült kup.Az viszont mindig segit nalunk.
Nagyon jo amit sms-be kaptal,meg mindig nevetek.Küldheted a többit is.. :lol: :wink:
En is mindig szomjas vagyok szoptatas utan,ja,es allandoan csokit ennek. :roll:

Betto,felforralod a vizet es raksz bele par csepp almalevet?Nekem is ki kellene valamit talalnom,mert nagyon sürün akar enni mostanaban,es nem mindig ehes szerintem,mert csak par korty es kesz.. :?

Csajok,ti is adjatok a babaknak a D-vitamint???Oltasok nalatok mikor vannak?Itt betöltött 2 honapos kor utan kapjak az elsöt,mar ugy felek,hogy fog reagalni ra. :(

Kép
ami6

Cső csajok!

Bettó!

Tea: 1 kávéskanál ánizs, 1 kk édeskömény, leöntöm 2 dl forrásban lévő vízzel, megkeverem, és leszűröm. Nem áztatom sokáig, mert így is hamar kioldódik, jó színe lesz a teának, szóval csak max. fél percig ázik benne, és le is szűröm. Ennyi. A gyógyszertárban vettem a magokat. Külön lehet kapni mind a kettőt, asszem 50-50 g-ot vettem belőle. Az jó sok, és árban nem vészes! De ma hallottam, hogy nem szabad minden nap adni neki az édesköményt, mert ellenkező hatást válthat ki, szóval görcsöket okozhat! Ma kapott másodszor, és csak akkor adtam neki, amikor nagyon sírt, és miközben itta, kakilt is, szóval segített neki. Bár lehet, hogy csak maga a folyadék miatt volt jó, lehet, ha sima vizet kapott volna, akkor is jó lett volna, nem tudom.

Nem kézzel fejek, van egy medelás mellszívóm, csak azt nem szeretem, mert huzogatni kell, és kényelmetlen. Mindig rá kell szorítani a cicire, és úgy kell huzogatni, és már akkora az alkarom, mint Popeynek. Na, így kell: (nem én vagyok a képen, a netről szedtem le a képeket!)

Kép Kép

jutiboszi

Ami!

Nekem még mindig fáj néha a cicim, de ritkán. Holnap jön a védőnéni, megkérdezem tőle, de szerintem ez természetes! Eddig nem nagyon fektettük hasra, ha fájt neki, mert az utóbbi időben rögtön üvöltve sír, ha fáj neki, és akkor már nem marad meg hason, nagyon sír. Utál hason lenni ébren, mert emelni akarja a fejét, és nem olyan erős, nem tudja, mindig leesik a feje, és "beüti" az orrát. A dokinéni mondta, hogy naponta többször tegyem hasra, hadd emelgesse a fejét, szoktam is, de nagyon hamar berág, szóval pár percig bírja, sőt, valamikor addig se.
Hasfájásra jó nekünk is a repülős póz, amikor nem üvölt nagyon. Fogok venni szélcsövet, sokan dícsérik, ha nem tud kakilni, vagy nem jön ki a puki, akkor használ!
D vitaminból napi 2 cseppet kell adni, és 1 éves koráig mondta a védőnő, K vitaminból meg heti 1 ampullát, azt addig, amíg csak szopik, ha már rendes kaját is eszik, akkor nem kell.
Egy oltást már kapott a kórházban az első héten, a következőt 2 hónapos korában kapja. Holnap jön a védőnéni, majd elmondja, hogy milyen oltást kap még.
Ami! Ne félj az oltástól, nem minden baba veszi rossz néven! Én annyit mondok, hogy ne lássa rajtad, hogy sajnálod, vagy félsz, hanem nyugtasd, beszélj hozzá, a hangodra majd szépen megnyugszik. Ha Milán rosszkedvű, vagy látom, hogy sírni fog, mindig mosolygok neki, és magyarázok, aztán elkezd ő is mosolyogni. Volt, hogy addig ficánkolt, hogy beverte a lábát a pelenkázó oldalába, elkezdett sírni, én meg mosolyogtam rá, és sírás helyett mosolygott. Olyan cuki volt.

Na, megyek, lefekszem, jó éjt!!!

jutiboszi

Ja, Bettó! Jövő héten jön a mellszívó, legalább is remélem! Postán kapom, és már kedden feladták, remélem jövő hétre ideér! Ezért jobb a GLS, mert neten tudod követni, hogy hol a csomagod.

Nekünk Milán imádja a kocsikázást, leseget rendesen a hordozóban, vagy alszik. Hiába lógnak a játékok, ha elindul az autó, mindig kifelé leseget. De hamar el is alszik, ha megy a motor.

jutiboszi

Ami
Én adok D-vitamint, K-vitamint Ádámnak...

Oltások
http://www.egeszsegkalauz.hu/oltasi-naptar-2007.xhtml
(a kötelezőkön kívül Ádám a pneumocossus és a rota ellenit is megkapja most... a második félévben meg a meningococcus ellenit adatjuk be)

Sok hasznos tudnivaló
http://www.babavedelem.hu/bababiztonsag
Vendég

Juti
Ezzel a mellszívóval elég macerás is lehet a fejés :cry:

Nekem Tommee Tippee van... szerintem szuper :lol: :lol: :lol: :lol:
http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =1&whid=25
Vendég

Megjött az avent mellszívóm! Ég és föld a különbség!!!!!! Szuper!!!! Most viszont mehetek az edzőterembe edzeni, mert vissza fog fejlődni a karomon az izom, ami a másik mellszívótól kialakult. :lol:

Csajok!

Hát, sajna ma megint volt pocakfájás, sírással egybekötve, úgyhogy alkalmaznom kellett az arcbafújást! És képzeljétek, nemhogy levegőt vett rögtön, de a meglepettségtől még a sírást is abbahagyta! Úgyhogy elég szelíd gyógymód, és beválik!!! Utána még babusgattam egy kicsit, és kész, nem is sírt többet. Persze ez már kaki után volt. Én arra gondolok, hogy ha sír, akkor elkezd sírni, és a sírás közben úgy bepörög, hogy már azért sír, mert sír. Értitek? Szóval nem a fájdalomtól, hanem magától a sírástól. Na, ezt jól megfogalmaztam. Azért gondolom, mert most is ahogy ráfújtam, abbahagyta a sírást, és utána már csak vigyorgott ahogy beszéltem neki. Szóval akkor már nem is fájhatott neki, csak a sírás elején. Nektek hogyan sírnak, és miért???? Nekem akkor szokott nyöszörögve sírni, ha álmos, és zokogva sír, ha éhes, vagy fáj a pocak. De szerencsére hamar orvosoljuk a problémát, szóval nem tart sokáig.
Ja, és már új jele is van az álmosságnak: dörzsöli a szemét a kis kezeivel. Olyan cuki!
Valahol olvastam, hogy ha már 2-t ásít, érdemes megpróbálni letenni aludni, mert akkor még könnyebben elalszik, mint amikor már sokat ásít, és túl kifárad. Ha túl fáradt, akkor már azért nem tud aludni.

jutiboszi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?