Kavicska!
Homeo (tényleg hatott nekem is),
rántott leves , alkoholmentes sör, akkor is, ha utálod. A rántott levest még hetekkel ezelőtt írtam, főzettél már valakivel? Azt kell nyakalni, nekem csodákat tett. Van ezekben a népi bölcsességekben valami! Nekem mama mondta, először kiröhögtem, de amikor kétségbeesésemben ráfanyalodtam, rájöttem, hogy bizony igaza van... remélem, nemcsak nálam működik.
És vissza fog jönni a tej, dehát a 3 napot bizony megsínylettétek, az lenne a csoda, ha nem. Persze hogy pótold ki tápival... anno, amikor az az LLL-es szívtelen tanácsadó csak annyit mondott Bogi 3 hetes korában, hogy CSAK cici, és napi 19szer tettem mellre.... nos abban semmi köszönet nem volt. Érzésem szerint az a lényeg, hogy amennyiben sikerül, akkor
valamennyi tejcsi legyen, az immunrendszer, stb. tényezők miatt. De mi van, ha az arány nem 100%, csak 50%? Most komolyan... semmi...
Bettica, Kiskincs, valahogy irigykedem hogy szülés előtt vagytok, komolyan! Nekem szép élmény volt a szülés (hála égnek), és jelen pillanatban, nem akarok nyafogni, de egyelőre egy naaaagy-naaagy megmászhatatlan akadálynak tűnik maga a terhesség számomra... szóval azt hiszem, nehezebb lesz, mint Bogival volt, de igyekszem nagyon pozitívan programozni magam.
Csak az a gond, hogy valahogy a fórumos példák is azt igazolják (másodjára kismamik, kicsi gyerek mellett), hogy ezzel nem vagyok egyedül...
Egyébként lekopogom, a barna TELJESEN megszűnt tegnap estére. Szerintem is, ahogy Rami írta nekem priviben, ez egy kis bevérzésecske volt, ami meggyógyult. Már keresgélem a praktikákat: lenti mosókonyhába vettem másik olcsó pelenkázó alátétet, Bogi kisszéken eszik (ha az apja nincs) - bocs, inkább nem eszik, csak azt nem értem, hogy a bölcsiben miért eszik???? az ottani főzt nem lehet szarabb, mint az enyém!! - nincs oldalcsípőrevevés (mamának megint fáj a válla, hazudom), stb. Bogika lassan kénytelen lesz megint belenyugodni, hogy mama használhatatlan...
Az ám, ma jött a következő próba: kb. 10 perc rosszullét után kb. 10 mp híja volt, hogy el ne vágódjak az üzletben (a pénztár után tartottam épp). Arra is rájöttem, hogy a baba bennem tökre leszívja az energiát, és ha nem eszem pontosan diéta szerint (hahahhha), időre, akkor elvágódok. Mostantól már kis uzsikat is viszek magammal.... olyan leszek mint a nyanyák.
Csillag, Tűű tuti azt mondaná, hogy még nem voltál hormonálisan rendezve. Én nem ezt mondanám, mert inkább a koraterhességi veszteség jellemző ilyenkor (6-7-8.terhességi hét). Én arra tippelek, hogy sajnos a baba volt beteg, ez benne van a pakliban, és a természet tette a dolgát... biztosan nem várnék a helyedben semmit, az esélyeid jók.
Csillag még annyit, hogy én nem tudtam volna dolgozni Bogi mellett, ha fix munkaidőm van. Nekem teljesen rugalmas, sokszor dolgoztam itthonról késő este pl. Szerintem kisgyerek mellett másképp nem lehet, más kérdés, hogy ez nagyon keveseknek adatik meg. Van olyan kisfiú Bogi bölcsijében, akit bevisznek 7kor, és 5kor mennek érte. A szívem szakad meg, mindig ő az első és az utolsó.... szinte ott él. Már megszokta szegény, de én nem bírnám ezt, Bogi max 8-3ig van ott, és nem mindennap (sokszor ebéd után elhozom). Persze más kérdés, ha valakinek nagyon kell a pénz.... (de megjegyezném, itt még ez sincs, ugyanis ez magánbölcsi, az említett esetben a havidíj 60 rugó + ebédpénz. Az anyuka viszont multinál nyomja, reggel korán megy, apuka megy érte.)