Új privát üzeneted érkezett!

Ági sztem az rendszer, hogy ennyi minden fixen van. A kaja majd úgyis beáll, ha szilárdat eszik. Nekünk függ attól, hogy meddig alszik. Most pl még alszik, de ehhez hozzátartozik, hogy fél 3kor felkelt, evett, leraktuk 4!kor a kisszobájába, (egyébként velünk alszik egy szobában) mert olyan élénk volt, hogy nem volt hajlandó aludni. Nem sírt, de a párom szerint 5kor még dumált.
Etetőszék: nekünk olyan van, mint Manónak, használom, most olyan hurcis döntésnél járunk. Az az igazság, hogy próbáltam úgy etetni, hogy a szilárdot az ölemben kapja, ennek az lett a vége, hogy mind a ketten mehettünk átöltözni. Nekünk bevált, igaz ez az egyetlen dolog a gyerekkel, amit kaptunk, minden mást mi vettünk.

Kép
nyafi
 
 


Írtam egy hosszút és nem küldte el :evil: Most meg már ébred Berti :roll:

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


De amit akartam írni, hogy ne hagyjátok sehol őket, akkor se ha még nem forognak, nekem Emma 3-4 hósan kb leesett a franciaágy közepéről amíg kikísértem a férjem, pedig ő aztán nem mozgott, 7 hósan fordult meg és reggel úgy találtam az ágyban ahogy lefektettem, de hisztiből csak sikerült addig dobálnia magát amíg leesett.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 

 
 

Emma 5,5 éves, Berti 5,5 hónapos épp :lol:

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Drienn köszi az infót, sokat segített. Biztos, hogy fogunk menni, és nekünk is a hétvége lenne jó, mert a párom dolgozik.
Tusimi én is november 26-ra voltam kiírva, de a manó nem érkezett meg. December 1-én megcsászároztak, mert levált a lepény :-(
De azt mondta a szülésznőm, hogy nem tudtam volna megszülni, mert vajúdás közben magára tekerte a köldökzsinórt. A lényeg, hogy szerencsésen ért véget.
Danika 3180g-ral született, és most 7kg körül van. Hát van étvágya.
Teszek fel képet róla.
Üdv: Niki Kép
fesan
 
 


Sziasztok!

Niki! Üdv itt a fórumon!
Nagyon szép a kisfiad!

Banyus, neked miért lett császár? Nem emlékszem sajnos, pedig akkoriban biztosan írtad.

Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Fesan! Milyen érdekes, hogy egy napra voltunk kiírva és ugyanúgy 5 nappal hordtuk túl a picit. Ő hány órakor született? Nagyon helyes kisfiú! :D :D Levált a lepény? :( Nem lehetett valami kellemes, és veszélyes is gondolom.

Anika! Mi kaptunk egy szűrő berendezést, amit a vízcsapra kell szerelni, és azon keresztül folyik a víz, megszűri a klórtól meg még más anyagoktól is, nem tudom pontosan. Én is azt iszom mert ezerszer jobb íze van, mint a sima csapvíznek. Mostmár megsem tudom inni a csapvizet itt nálunk, pedig évekig semmi bajom nem volt vele. Na ezt forralom, és adom hűtve Zizinek és ebből készítjük a tápszert is. A babavíz fel sem merült bennem... :oops: tényleg lányok ti milyen vizet adtok nekik, és miből készítitek a tápszert?

Nekem nem tetszik az az etetőszék :( Abból a fajtából ami asztallá és székké alakítható, vajon nem lehet hátradönthetőt kapni? Mert hogy ez a fő gond vele, ugye? Utánanézek. Manó, te emiatt utáltad azt a fajtát? Megkérdezem mostmár erről a bnőmet is, mert ő mindhárom gyerekénél ezt használta és szerette nagyon.

Kép
Kép
tusimi
 
 


Anika! Ja a kaki. 4 nap után, szombaton kakilt, épp amikor vittem, hogy beadjam neki a kúpot. Akkor nem volt valami sok, főleg, hogy 4 napig gyűjtögette, majd megint eltelt 3 nap, úgy hogy semmi, majd kedden volt megint kaki, de akkor az az ominózus füligkakis fajta :D Azóta megint rendszeres, lehet ettem vmit, ami megfogta, bár fogalmam sincs mi volt. Meg egyre több a tápszer is sajnos, az is lehet az oka. Tegnap este pl. szopizott 50-et (este kb ennyi tejem van csak), és az után szokott még enni kb. mac 100ml tápit, és így alszik reggeleig. Na tegnap 170ml tápszert evett még :shock: , de úgy, hogy az utolsó cseppig. Kétszer kevertem előtte újabb adagot, mert mindig megkínálom még, ha nem hagy az üvegben. Harmadjára már nem kevertem többet, 220ml több, mint emberes adag, főleg olyan kislánynak, aki 170nél még sosem evett többet (az is ritka). Aludt is reggel 8ig, akkor szopizott egy cicből, majd bealudt és még mindig húzza (1/4 12 van), asszem megyek is föl hozzá, megpróbálom felébreszteni. Hoppá, úgy hallom nyekkent egyet :D

Kép
Kép
tusimi
 
 


Tusimi!

Ez tényleg ízlés kérdése, ha neked tetszik, vedd azt, én is tudok olyat aki szereti. Én azért nem szerettem ahogy írtam mert csak a nagyon stabilan ülő gyerek tehető bele, tehát kb 8-9 hónaposan, és én a hordozóban nem szeretem etetni. A fa az lyan mint egy felnőtt szék csak kicsiben, amit én ismerek az vagy olyan hogy különálló asztal és szék, és azt lehetett egymásban csúsztatni, ami kicsit mozgott, nekem nem tűnt stabilnak, a másik az a fajta mai apósomnál volt hogy kettéhajtható volt, tehát amikor azstal és szék volt nem volt a szék elhúzható az asztaltól, nem tudom jobban magyarázni és az egy 2 percenként felálló gyereknél már nem olyan jó, tehát épp az nem működik hogy gyúrmázni benne meg ilyesmi.

Nekünk is olyan kis műanyag azstalunk meg székeink vannak mint amit Era felett a kertben.

Tápszer: Én a sima csapviezt forralom és abból csinálom, Emmánál is így volt. Inni meg nem issza meg de ha kínálom azt is abból. Apósoméknál tök más ízű a víz pl de egyik gyereknél sem okozott gondot, ha ott vagyunk azt forralom.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Na lefényképeztem az etetőszéket, sztem dettó ugyanaz mint a tiétek Banyus, csak más színű. De pár forint?? akkor mi nagyon drágán vettük? Vagy a kisasztalra mondtad, hogy pár forint?

Majd lefényképezem úgy is, hogy Hanna benne van, de most már 3/4 órája a teraszon alszik! De nem ám egyszerűen... :? Elaltatom és kicsempészem a babakocsiba... :? :lol: :lol:

Tusi!
Én babavizet használok. Szeretem a Janát is (ez 1 napig adható forralás nélkül és az 1 literes 1 nap alatt kb el is fogy, a maradékot én iszom meg), meg szeretem a Humanat is (ezt azért mert 2 napig adható forralás nélkül és a 1,5 literes simán elfogy annyi idő alatt). Bevallom nem forralgatok... :oops: Amit tudni kell róluk, hogy érdemes felváltva adni ha Janát is adsz, mert a Janában van valami ami hiányzik vagy több van (? már nem emlékszem....) és emiatt néha más vizet is kell adni...

Na felébredt :D Kép

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Babuci!

nekem nagyon tetszik ez az etetőszék, ha nem lenne a mi kis rozsdáskánk akko rtuti ilyet vennék. Főleg a kis kosarat tartom ötletesnek, én mindíg az asztalon tárolom a kis játékát, a partedlit ilyesminek tök jó.

És a vonalzód is nagyon jó :D

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Szerintem Era a műanyag asztalra értette :wink:

Enyém bébi meg alszik 10 óta, úgy látszik a tegnapi napot most heveri ki. pedig már voltak kéményseprők, postás, nagy csengetés mindkettőnél és kutya örjöngés.

Éjjel meg besípolt a légzésfigyelőnk, hónapok óta most először, hát az oldalsó rácsra ráfordulva találtam meg a pasast.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Képzeljétek felébredt a Berti és most először hanyatt találtam az ágyban!
Úgy örülök, hogy egyre jobban megy ez a forgás:)

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Nagyon ügyes Berti, tényleg. Apor pár napja nem forog. Elfelejtette. :)

Etetőszék
Én olyat szeretnék amit a Babuci is feltett, a férjem meg olyat, mint Tusi. Babuci mennyibe került?

Nekünk nincsen légzésfigyelőnk. Aport úgy altatom, hogy semmit nem teszek a feje alá, mert mindent magára húz.

Ma megmértem Aport, mert hetente mérem. A jövő héten lesz 5 hónapos, akkor megmérem újra. Az elmúlt 2 hétben csak 10 dekát hízott, de a havi súlynövekedése meglesz 60 deka.

Tusi
A hűtőben nincsen anyatejed?

Képzeljétek az Apor most evett és én utána lefejtem még 120-at. :shock: Nekem nagyon sok van lefagyasztva, asszem, megszámolom hány ml. Este megírom. :)

Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Meli!

Van iwiwes meghívóm! Melyik címre küldhetem?

Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Sziasztok!

Manó, akkor Berti szépen behozta a lemaradását, már amennyiben volt neki. :wink:

Nálunk meg az megy három napja, hogy ha a járókában van Csabi (utazóágyban), akkor néz ki, és nyekereg, hogy vegyem ki. Ha aztán kiveszem és a kanapéra teszem, és elérakok egy játékot, ami a járókában nem kellett neki, akkor odaküzdi magát a játékhoz, és akár negyed óráig is lelkesen gyömöszöli a szájába. Ugyanaz a játék a kanapén jó neki, a járókában nem! Én meg ülhetek mellette. :roll:

Én is Jana bébivizet használok, mert akcióban vettem egy csomó 0,25 l-eset. Amúgy nem tudtam, hogy vigyázni kell vele, bár azon csodálkoztam, hogy a cimke alapján ebben is vannak ásványi anyagok, mint a felnőtt ásványvizekben, holott a csecsemők veséje nem tudja olyan hatékonyan kiválasztani még ezeket. De gondoltam, ha rá merik írni, hogy bébivíz, akkor biztos nem árt. De hát el kell adni a terméket, ugyebár.

Örülök, hogy azt írtátok többen is, hogy nálatok sincs túl nagy rendszeresség a napokban. Nem tudom, miért hangsúlyozta úgy a védőnő. Majd ha már nem az anyatej lesz a fő táplálék, majd akkor kialakítok egy kicsit pontosabb menetrendet!

Barnusanyus, ha sokat írsz, és nem akarod, hogy elszálljon, akkor néha jelöld ki a teljes szöveget, és add ki a copy utasítást. És ha elszáll, akkor csak visszamásolod! Én ezt csinálom, ha nem egyszerre írom meg a teljes hozzászólásomat, hanem elmászkálok közben.

Ágnes

Kép
agnes2000
 
 


Anika! 120 ml szopi után? :shock: És mindez egy ciciből... mekkora melled van neked :lol:

Kép
Kép
tusimi
 
 


Tusi! Nekem nagy csöcsöm van, oszt mégsincs tej... :cry:

Kép
nyafi
 
 


Halihó.

Tévézés. Nálunk Kitti néz tv-t. De max. Bebe tv-t. Ez a csatorna piciknek van kitalálva,egyáltalán nincs benne semmi villogás. Szerintem aranyos. Olyan kis bárgyú. Persze ha tehetném és reggeltől estig vele tudnék foglalkozni akkor nem nézne egyáltalán. Ettől függetlenül nem érzem hogy gáz lennék :) :)
De pl. Rolinak nagyon tetszik a Verdák. Egyszer megpróbáltam elaludni mellette úgy hogy ment ez a rajzfilm. Hát borzasztó rossz volt. Iszonyatossan mozogak és vibrálnak.

Etetőszék: nekünk Chicco Polly van. Nagyon jó. Lehet a háttámlát is dönteni és az alsó lábrészt is. Emiatt tetszett jobban mint a Peg Perego-s mert azt is lehet dönteni de azt egyben.
Csak drága. Kb 35 ezer ft-

Evés. hozzátáplálás:
Kitti iszonyat keveset eszik. Rendes kajcit. (Alma meg ilyenek :) )
Kb 3 kiskanál a napi adagja aztán olyan szorosra zárja a száját, hogy szét se lehetne feszíteni. Pedig tökre szeretnék kiváltani legalább egy tápszert.

Kérdés:
Van aki már tápszert, gyüm9t is ad és még nem jött meg neki?
Mert én kb napi kétszer + hajnali 4-8 ig szinte folyamatosan szoptatok de többi tápszer és eddig nem jött meg.

képek nagyon jók-

Ja és még egy hír: Kitti hátról hasra fordul- :)


Csikken

KépKép
Kép
csikken
 
 


Sziasztok!

Tusi: nekem ettől a naturlandos teától hasmenésem volt.... :(

ÁÁÁ, egy csomó mindent akartam írni, most meg nem jut eszembe.

Benő csúcsot döntött ma és 280 ml-t evett reggel :shock: .

Egyébként úgy néz ki nő a kajaadagja és este már adnom kell neki lefejt tejet is, mert nem elég a tejcsi. Mióta jó idő van, sokat dolgozom a kertben (keveset pihenek) és estére már csak kb. 130-140 ml marad és keveselli. Utána még simán benyom 80 ml lefejt tejet. Úgy néz ki mire elkezdjük az hozzáetetést, addigra elhasználjuk a fagyasztott tejeket.

Etetőszék: még nem néztem. De nekem is ezek tetszenek, amiket felraktatok.

REndszeresség: én elejétől fogva (Tusihoz hasonlóan vaskalaposabb vagyok) szerettem volna, ha van valamilyen rendszerünk, és szerencsére van is. Benő szépen alkalmazkodott az én kívánalmaimhoz. Ő az elejétől fogva kb. 2,5-3,5 óránként evett. Annál tovább nem hagytam. Aztán szépen kialakította magának a 3 órát. Úgyhogy most így eszik. Kel reggel fél 7-7 között, aztán játszunk (kb másfél órát van fent), aztán alszik kb háromnegyed órát, aztán 10körül evés. Utána 1kor, majd 4kor, aztán este 8kor. Fél 8kor fürdő. Aztán kaja után alvás. Általában háromnegyed órát vagy 1 órát alszik két kaja között. Néha meglep délután egy hosszú alvással (2-2,5 óra). Nekem szükségem van arra,hogy tudjam, hogy mikor mi van. Így be tudom osztani a napomat. De ő nagyon nyugis gyerek, soha nem akart mondjuk 1,5 - 2 óra múlva szopizni, vagy ilyesmi. Kajáért sem szokott sírni. Látom, hogy idő van, megetetem. Akkor szokott sírni , ha éhes, ha úton vagyunk valahol kocsival. És igaz, hogy hazaérünk kajaidőre, de ő mégis már előtte negyed órával sír. Lehet azt hiszi, hogy nem tudom megetetni, ha kocsiban vagyunk? :)

Kép
vargaviki
 
 


Ja és gratulálok minden forgós babának. Benő ma nagyon akart hátra fordulni, de az egyik lábát még hátrahagyja és ezért nem sikerül neki. :)

Kép
vargaviki
 
 


Sziasztok!

Filóztam rajta, hogy leírjam-e a dolgot, de végül is, azért döntöttem, úgy, hogy leírjam, mert fontos a tanulsága!!!

Szerdán visszamentünk a gasztro.-ra, megvizsgálták és azt mondta a nő minden rendben, ne aggódjuk , nézzünk magunkra mi is vékonyak vagyunk, ne várjunk csodát a gyerektől sem, 2 hónap múlva megyünk kontrollra vissza.

Pénteken ennek ellenére elmentünk egy másik kórház gasztro-hoz, aki nagyon-nagy szaktekintély a szakmában a párom rokona ismeri és beajánlott minket. Bementünk (leleteket már elküldtük előtte)Megvizsgálta Milut és felküldött minket a Kardiológiára.

Kiderült, hogy komoly baja van, nagy luk van a pitvarai között!!!!!!!!!! az, hogy még milyen gondok vannak a szívéveé hétfőn derül ki,mert kért időpontot nekünk az Országos Kardiólogiai Központba.

Kérdem én 6-7 orvos vizsgálta meg már a gyereket(a háziorvos többször) és, hogy nem hallotta meg senki a szívzörejt? Hogy nem jutott senkinek eszébe, hogy az étvágytalansága mögött szívprobléma is lehet?

Mi a tanulság: Inkább vidd el a gyerekedet 2-3 orvoshoz és nézzenek túl aggódó szülőnek, mint, hogy bízz egy orvos véleményében!

Na jó nem fárasztalak benneteket tovább, a lelkiállapotunkat nem elemezném...

Kép
mona1978
 
 


Sziasztok!

Mona!
Nagyon sajnálom, hogy Milánnak gondja van a szívével, de ne aggódjatok, mert nagyon sok kisbabának van és szépen kinövik.
Nekem is szívzörejem volt gyerekkoromban, majd versenyszerűen sportoltam és ma már minden EKG-m hibátlan.
Persze megértelek benneteket és sem lennék nyugodt, könnyű kívülről beszélni.

Viki
Nem semmi mennyit evett Bence. :)

Tusi
Nagy. :oops:

Csikken
Én csak szoptatok és mégis megjött mikor Apor 4 hónapos lett.

Ma éjjel én meg hason feküdve találtam Aport. :) Felkeltem, mert hallottam, hogy panaszkodik, erre hason feküdt. :)

Voltam baba mama klubban. Nagyon hasznos volt, legalább megismertem 1-3 magyar anyukát. Erről részletesen később.
Megyek, mert felébredt Apor.

Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Én is úgy tudtam, hogy minden babaúgy születik, hogy nincs záródva teljesen a szivében valami rész (nem tudom mi konkrétan), és ezért van az, ha egy újszülöttnek szívzörelye van, az nem számít kórosnak. De nyilván 5 hónapos korra már el kell tűnnie. Mona, hátha késöbbre helyrejön. Biztos kóros?

Egy altatásos műtéten már túl van Milu, ami igénybe veszi a szivet. Akkor nem lehet olyan nagy a baj talán. Bár nem akarom elbagatelizálni sem a dolgot. Csak hátha mégsincs akkora gond. Ettől függetlenül tanulságos amit leírtál.

Ágnes

Kép
agnes2000
 
 


Na itt vagyok. :)
Tehát a babaklub.
Már írtam nektek arról, hogy idekerültem Temesvárra és egy szót sem tudok románul, így nagyon megörültem ennek a klubnak. A babaúszásról volt szó, hogy milyenek itt a lehetőségek.
3 helyen van, de képzeljétek az egyik helyen úsznak a felnőttek, a szélén meg babaúszás. A másik helyen egy női szépségszalon ahová az apukákat nem engedik be. :shock: A harmadik a legszimpatikusabb, szintén egy magánhely, de csak a babák vannak a vízbe, egy doktornő tartja, viszont nem merülős. Mindegy, mert én tudok már vele merülni, aztán meg amikor Dunaújvárosban vagyunk, akkor el tudom majd vinni jó helyre úszni.

Én is úgy tudom, hogy minden babának van lyuk a szívén, de eltűnik. A barátnőméket visszahívták kontrollra a zörej miatt és minden rendben van már. A baba 10 hónapos.

Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Sziasztok!

Tusi! Én is érdekelsnek találtam, hogy pont Te is 5 napig hordtad túl a kicsit, a csillagokkal volt valami bizti. Dani 4:11-kor született 10 órás vajúdás után :-(
A lepényleválás kegyetlenül fáj, rosszabb, mint a 2 perces fájás.

Egyébként én már adok gyümölcsöt a gyereknek, és nekem sem jött még meg, de a doktornőm azt mondta, hogy akár 1 évig is kimaradhat.

Képzeljétek, ma THAI masszáson voltam, mert a férjemtől egy 60 perces száraz masszázst kaptam ajándékba. Isteni volt! Ajánlom mindenkinek.

Jó hétvégét, Üdv Niki
fesan
 
 


Manó!
Gratula Berti-forgásnak! :)

Anika!
Az etetőszék 24e Ft volt. Több fokozatban dönthető és 5 pontos biztonsági öve van :) Van még hozzá dupla tálca, így mindig a felsőt kell levenni és elviheted lemosni. Én szeretem, nekem HAnna már abban ül ha kajcsizik kanalasat.

Ágnes!
Nálunk is ott a járóka, de már ritkán van el benne. Kihúzom a sarokgarnitúrát és ott szoktunk játszani. Ott tud pörögni-forogni (na nem mintha annyira nagyon gyakorolná :lol: ), de nagyobb az élettere. Csak hát igen... így mellette kell lenni.

Rendszeresség. Mi mondjuk már tápisok vagyunk, de nálunk van rendszeresség. Általában 3-4 óránként eszünk délelőtt, majd úgy alakul az evés, hogy 3-kor, 5-kor (ez a gyümis kaja), 7-kor és 10-kor az uccsó. Egyébként ez az uccsó valamikor már nekem is álometetés. Fürcsit meg most kitoltunk már fél 8 körülre. De ez most az új rend :) Azért változtatjuk az igényeinek megfelelően, de kb ez a rend.

De most éjjel mit művelt... evett este 7-kor és aztán már csak hajnal fél 5-kor!! fél 10 körül aludt el, de sírt mikor kaját akartam adni neki, aztán felkelt 12 körül, na mondom éhes. Akkor sem fogadta el a kaját. Aludt fél 5-ig és akkor! Ilyet soha nem csinált. És most még alszik....

Viki!
Bendő iszonyat nagyevő! :) 280 ??? Ez Hanna félnapi adagja! :lol:

Mona!
Annyira sajnálom. Ha nincs is komoly baj (és én nagyon nagyon remélem és szurkolok, hogy semmi komoly ne legyen!!!!), akkor is gondolom, hogy mennyire megrázhat titeket. Nem elég a műtétje, de most még ez is... de nekem is elég meggyőző az, hogy ha már a műtét ilyen szépen sikerült, akkor nincs nagy baj a szivecskéjével és kinövi. Nagyon szorítok holnap és légyszi mindenképp jelentkezz, hogy mi volt!

Mensi. Nekem épp tegnap jött meg :) A héten voltam nődokinál és mondtam neki, hogy márc. 19 óta nem szoptatok és akkor is már két hete csak éjjel és nem jött meg. Mondta, hogy akkortól számítva, mikor már egyáltalán nem szoptatok kb 2 hónapon belül kell megjönnie, addig ne is foglalkozzak vele. Szerdán voltam, erre most szombaton meg is jött :)
Mondjuk nekem ez azért ilyen nagy szám, mert ezzel volt problémám már évek óta, hogy nem akart magától rendesen megjönni...

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Szia!

Mona!

Sajnálom hogy gond van Miluval, mindneképp írd le hétfőn kérlek mit mondtak, nagyon drukkolunk neked. Hát igen, evési problémák a szívgondok egyik vezető tünete...ugyanakkor sok nem jól evő baba mégsem szívbeteg, tehát tényleg az orvsoknak kéne nagyon figyelni erre. A lelkiállapototokat el tudom képzelni:(

Berti 1 hónapos korában nekem is azt mondta a gyerekorvos figyeljek hogy nem a lilul a szája meg nem a köhög szopizás közben, mert hogy behorpad a mellkasa és ez lehet szívprobléma valamint szaporának találta a pulzusát...de azt mondta mivel szépen fejlődik így nem hiszi hogy nagy baja van. De ki nem vizsgáltatta. 2 hónapos korában már nem hallotta gyorsnak a pulzusát és mivel szívzörej egyáltalán nem volt soha neki, így abban maradt magával , az ortopédus orvossal együtt hogy tölcsérmell, ami kis fokú és kinőhető. De hogy őszinte legyek boldogabb lettem volna ha kivizsgáltatják és úgy mondják hogy minden rendben. Aztán túltettem magam rajta mivel azóta is szépen fejlődik, de nemrég mutatták a tv-ben az újszives 1 éve kislányt és azt mondta az anyukája hogy a vezető tünetük a magyarázhatatlan étvágytalanság volt, na akkor megint eszmebe jutott :( De Berti végülis étvágytalannak nem mondható mint azóta kiderült inkább válogatós, remélem.

Én azt gondolom hogy bár nagyon nehéz lehet most nektek de jó hogy kiderült és kivizsgálják és tényleg sok szívprobléma kinőhető vagy rosszabb esetben jól korrigálható csecsemő korban.

Anita!

Jó hogy tudtál anyukákkal ismerkedni, nem lehet könnyű egy idegen városban élni, főleg nem Magyarországon. A nem merülős babaúszás szerintem jó lehet, nem akartam írni, de ha már szóba jött , nekem a Dévény tornász csaj azt mondta ő nem híve a merülős úszásnak, mert fenntartja a búvár reflexet és azt mondta hogy nem véletlen hogy bizonyos csecsemőkori reflexeknek el kell tünniük. Szóval ő csak a nem merülőset javasolja, de azt meg pesten szinte képtelenség találni.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Manó

Persze én is örülök neki, csak most mérgelődöm picit, ha babaúszásra viszem itt, akkor nekem ne monókázzanak neki románul. Pedig fognak. Úgyis megtanulja majd a nyelvet, mert tanítani fogják neki, de most még nem akarom fertőzni. :)
Mindenesetre májusban megyünk Dunaújvárosba akkor mindenképpen elviszem úszni. Jövő héten megnézem az ittenit is, hátha nem mondókáznak. És ha igen, én majd mondom neki a magyar mondókát. :)
A búvárreflex szerintem nem baj, ha megmarad, de ha eltűnik az sem baj. Aport is meg fogom tanítani úszni reflex nélkül is. 5 éven át tanítottam gyerekeket úszni.

Ma mennyire csend van.

Ti raknátok a baba ételébe kekszet?

Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Egy jó oldal, ha tudtok németül.

http://www.eltern.de/baby

Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Találtam egy nagyon szép videót a babaúszásról.
Víz alatti felvételek.

http://www.youtube.com/watch?v=VFKt3KRqg5s


Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Sziasztok!


Mona, huhhhh, nem egyszerű most nektek, most sem... nagyon remélem, nagyon szeretném, ha nem lenne komoly baja Milunak. Nagyon várom, hogy mit fognak mondani az orvosok. Nagyon örülök, hogy mégis leírtad nekünk. Én is az a fajta anyuka vagyok, aki nem mindíg hisz egy orvosnak.... és már többször be is jött sajna:-((( szóval egy anyai szív sokszor megérzi, hogy mikor van gond, amikor az orvosok mégis mást mondanak...:-(

Anika, nagyon jó a video, megnéztem:-)))

Manó, én még erről nem hallottam, homályosíts fel minket, miket modott a csajszi.

Ma Bazsival csajozni voltunk kettecskét a barátosnémnél, erről persze készült fotó is:-)

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Kép

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Etetőszék, na igen, a műanyagra értettem. Asszem a mienk is 22 e körül volt, de ezt már láttam olcsóbban is. Majd megnézem, hogy most mennyiért adják itt. Szinte semmi nincs itt nálunk, de legalább egy szupi baba volt van :wink:
Tusi, én még olyat nem láttam abból a verzióból ami dönthető lenne. De tényleg sokan szeretik azt is. Olyat vegyél amilyet szeretnél.
Én ilyet akartam nagyon, és nem bántam meg, mi is használtuk mindkettőt, mert tesóméknál mint írtam olyan van, de az nekem nem jött be. A mienk is dupla tálcás, és én is szakállkát tartok a tartójában :wink: Amikor kisebb volt Barni ez volt a legjobb móka, onnan kipakolni aztán meg vissza:-)

Manó, annál a barátnőmnél voltunk, akinek vettük az akváriumos rezgőszéket, és most kipróbálta Bazsi is. Na hát rettentően tetszett neki. Bár nem értem a lógókat hogy találták ki, merthogy nem éri el a kezével. Gondolom akkor ezt lábbal tudják rugdosni??! :roll:
na megyek, mert lassan kell a töki enni, és még itt püfölöm a klavit:-) Merthogy hiába van sok tejcsi, csak kel min 3*, aztán hajnalok hajnalán dumál teljes hangerővel, és forgolódik :evil: Első szopi után lusta vagyok vissza rakni a kiságyba, és ő meg kitalálja, hogy hasra forgolódik, és persze utána reklamál :roll: :lol:

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Sziasztok!

Anika, jók voltak azok a dalos - verses linkek, amiket korábban megadtál, úgy értem, majd jók lesznek. Most meg németet tettél fel ide. Hogy kerestél rá? Mert nekem meg valami angol lenne a legjobb. De én amikor próbáltam a neten keresgélni, nem jöttek be ilyesmik.

Ágnes

Kép
agnes2000
 
 


Anita!

Kekszet csak 6 hónapos kortól, glutén tartalmú! 4 hónapostól csak rízs és kukorica mehet a gabonákból!

Búvár reflex: Én nem vagyok szakember, csak azt írtam le amit a gyógytornász mondott, hogy szerinte káros ha bármelyik reflex megmarad ami úgy fejlődött ki hogy el kell tünnie.

Tényleg, akartam kérdezni valamit az úszásról. Emma már 3. hónapja jár úszás oktatásra, igaz csoportosra, nem egyénire. Egy kis baránőj is jár. És még sehol sem tartanak. úgy értem átmennek a mélyvízbe, polifómmal próbálkoznak stb, de még egy két csapásnyit sem tud egyedül úszni egyik gyerek sem. A szülők kezdenek háborogni, közte anyukám is. szerinted csoportos foglalkozáson normális ez? kb mennyi idő alatt tanulnak meg úszni? Én nem háborogtam eddig, mert úgy vagyok vele mozog, szereti, akkor járjon, de tényleg nem tudom mikorra reális hogy legalább már valamennyire ússzon. Gyorsúszást és hátúszást tanulnak egyenlőre, nekem ez is furcsa, azt gondolnám a mellúszás a legkönnyebben megtanulható.

Era!

Igen, bertinél is volt egy időszak amikor nem érte le, de most pár hete már eléri. szerintem is hülyén találták ki. Amikro kicsi volt persze nem akarta elérni csak nézegette, akkor szertte, aztán mérges lett benne mert nem érte el, most meg megint bejöön neki. szokott benne ücsörögni a szobájukban egész jól elvan benne ha Emma közben ott játszik mellette.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Era!

Simán csak ennyit, hogy vannak csecsemő reflexek, pl amiket az elején néznek is az újszülött babáknál tudjátok, és azoknál is kórosnak tekintik ha nem múlinak el. Na a búvár refle is ilyen. Nem véletlen hogy el kell múlnia . Ennyit mondott. Az úszást nagyon támogatja, a vízben mozgást, de nem merülve.

Az orvosokhoz még annyit akartam hozzáfűzni, hogy én is mindíg utánanézek alaposan annak amit mondanak, de én meg Emmával mindíg fordítva jártam , kissebb baj volt mint mondták. Pl krupposnak diagnosztizálta a heim pálban az orvos, gyanős lett hogy az nem az, elvittem a pullmonológiai klinikára, persze nem kruppos. és volt még pár durva melléfogás.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Anita!

Szerintem nem olyan nagy baj, ha már ott éltek megtanul románul. Egy kolléganőmék éltek ott, a lánya perfekt volt románból , pedig magyarok, és a csaj nagyon könnyen tanult minden nyelvet, német felsőfokúja és angol középfokúja volt még érettségi előtt, mert a román sokkal jobban hasonlít más nyelvekre mint a magyar. A magyarok ugye legendásan nerhezen tanulnak idfegen nyelvet. A lányzó román oviba járt, de a kolléganőm a fiát már magyar oviba iratta, nem is tanult meg se románul, se máshogy, az angollal is csak kűzdött.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Manó
Igen igazad van, de én jobb szeretném magyar vagy német óvodába járatni, elsősorban magyarba, hogy magyar gyerekekkel játszon. Itt Temsváron úgyis megtanulja, mert sajnos alig hallani magyart és mindenhol kell majd használnia, kivéve a családban és remélem a barátok között sem. Az iskolába is tanítani fogják neki és egy kicsit már az óvodában is. Igazad van, mert a férjem német iskolába járt 14 éves koráig, utána magyarba és úgy beszél németül, hogy simán németnek nézni. A románt is anyanyelv szinten tudja és így az angolt is megtanulta felső fokú szinten. Bár ő még pluszban velem ellentétben ebben nagyon tehetséges. Remélem Apor ezt örökli tőle. :)

Úszás
a mi módszerünk az, hogy először tanítjuk a gyerekeket olyan vízbe ahol leér a lába és addig nem megyünk a mélyvízbe amíg nem tud úszni szépen, mert abból csak kapálózás lesz. Először tanítom a hason és a háton siklást, ezt lehet párhuzamosan. Meglepő, de valóban a mellúszás ezek után jön, mert tökéletesen megtanulni és megtanítani sokkal nehezebb. A siklásokat általában megtanulják max. 2 hét alatt. Ugye ilyenkor mozdulatlanul síklik a vizen és ha ez tökéletes, akkor kezdődik a lábtempó. Ha levegő vétel nélkül tud mondjuk 10 métert úszni hason, akkor jöhet a levegő tanulás, majd a kartempó. Én nem vagyok híve a nagy csoportoknak, max. 10 fő a jó. Az a baj, hogy minden gyerek más ütemben tanul. Az egyik legszebben úszó tanítványom hason siklani 3 hét alatt tanult meg, úgy hogy minden nap jött hozzám reggelente, heti 5-ször. HA heti 2-3-szor jár, akkor max. 2 hét alatt tudja. Az a baj, hogy gyakran bárki taníthat úszni és ha rosszul tanítják a gyerekeket, akkor nehezen felejti el, mert az rögzül. A rémálmom , mikor a testnevelő tanárok tanítanak úszni, általában rosszul, tisztelet a kivételnek.
Szerintem 3 hónap alatt már elég sok mindent kellene tudni. .Minimum hason és háton tökéletesen lábtempózni. A polifóm sem rossz lábtempó gyakorlásra, ha jól fogja, de ha nem figyelik és támaszkodik rajta, akkor rosszabb. Igazából annyira nem vagyok a híve. Ki tanítja őket? Úgy értem szakember?
Nekem szerencsém volt, mert aki engem tanított nagyon ügyes volt , nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy a technikát hibátlanul sajátítsuk el. Van aki csak meg akarja tanítani a gyereket, mindegy hogyan, de szerintem a legfontosabb a hogyan. Huh, egy regényt írtam. :) Most meg felébredt az Apor. :)
Jövök még.

Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Azért én nem hinném, hogy a korai merülés fenntartja a búvárreflexet mindörökké. Szerintem ez idővel átalakul. Szerintem egy többéves gyerek nem búvárreflexxel merül/úszik. Talán Era még jobban meg tudná mondani, hiszen Barni már 2 éves elmúlt és rengeteget úszkál. Kiváncsi vagyok, hogy nála hogy van.

Kép
vargaviki
 
 


Anita!

Köszi a választ! Tényleg nagyon érdekel. Ez egy új úszóiskola, mert új az uszoda, aligátor úszóiskola, de állítólag a Darnyi féle úszósuliból váltak ki. Nekünk is ez a bajunk hogy nem tudnak még jól lábtempózni sem. Nekem aza vélemyényem nem igazán magyarázzák neki, kapálózik ahogy te is írod. Egyébként 10-nél azért nincsenek többen, és egy héten 2x jár, a másik héten 3x, és ugye kb 2,5 hónapja. A mélyvízben állandóan kikapaszkodik fél kézzel a medence szélére, nem is polifómot fogja rendesen. Háton más, mert ott muszáj fognia ugye, ott nem lehet csalni. A sekély vízben viszont állandóan leteszi a lábát. :roll: Én nem tudom mikorra fog így megtanulni úszni. Átviszik őket a mélyvízbe és elindítják aztán ott vergősnek, nem is megy mellettük a csaj, mert indítja a következő gyereketm kicsit ijesztő is. Az a baj hogy az ovis úszásoktatás sem jobb, meg az csak jövőre indul. Szerettem volna ha nyárra tud úszni, de egyre kevesebb esélyt látok. Szerinted meddig van értelme, ha ennyire nem halad? Tehát hány hónap után van az hogy azt mondjuk elég, ez így nem ér semmit?

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Ja, nyáron még úszótábort is szerveznek, de én nem látom hogy annyira figyelik a gyerekeket, én féltem őszintén szólva, attól hogy egész nap egyedül ott legyen.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Manó

Még valami. Lehet, hogy Te Székelyföldről beszélsz, mert ott valóban nem sajátítják el a gyerekek a román nyelvet, mert szinte csak magyarok élnek. Itt a szórványban más a helyzet. Őgy is úgyis megtanulják, tehát fontosabb a magyarságtudatának az erősítése. Rengeteg a vegyes házasság, ahol a gyerekek már nem tanulnak meg magyarul. Székelyföldön nincs ilyen probléma, szinte egy másik Magyarország.

Ágnes
Sajnos nem tudok angol oldalt. De szerintem írj be a google-ba egy angol gyerekdal egy sorát és talán megtalálja. És az valószínű hasonló gyerekdalos oldalon lesz rajta.
Vagy az eltern.de -t mondod? Azt egy ismerősöm ajánlotta.
Ha pedig a német bébiúszást mondod, akkor a youtube-on írtam be a keresőbe. :)


Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


És a múlt héten beküldték a mélyvízbe hason polifóm nélkül is. Végig ment de csak vergődött. Ez is furcsa volt. Meg ugy eállandóan kapaszkodik a medence szélébe. De a kisvízben meg úgy látjuk csak lazsál, mert tudja leér a lába. nem gondoltam hogy ilyen nehéz lesz. Csak halkan, hogy ne hallja :D :oops: nem olyna jó mozgású gyerek, nem tud se biciklizni, se semmit még :roll: Én ennyi idősen már úsztam, görkoriztam, bicikliztem. De az úszás a többieknek semmegy jobban mondjuk. Olyan nincs akit nem lehet megtanítan úszni, igaz?

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Anita!

Igen, biztosan, nem ismerem annyira Romániát. De ők magyar részen laktak valahol, igaz nem a határhoz közel, de többségben voltak a magyarok azt hiszem. Egy biztos, a nyelvoktatásban elöttünk járnak!

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Egyébként nagyon furcsa lehet úgy lakni valahol hogy a legtöbb ember beszédét nem érted, én ha már így alakult biztos igyekeznék megtanulni a nyelvükön. Vagy angollal jól el lehet boldogulni?

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Említettem nektek, hogy a fősulin minket egy gyerekpszichológus tanított, és ő is mondta, hogy a búvárreflex nem véletlenül múlik el, nem szabad életben tartani. Hogy miért arra már nem emlékszem pontosan, de gondolom valami idegrendszeri dolog miatt. Ugyanígy hangsúlyozta még azt is, hogy nem jó ha már oviban idegen nyelvre tanítják a gyereket, amikor még a saját anyanyelvét sem sajátította el. Ezekre emlékszem, mert ezeket nagyon hangsúlyozta, úgy mint a tévénézést.

Anika! Szuper a mondókás oldal, imádom, és Zizi is, mert zongorával pötyögik a dallamot, és az nagyon tetszik neki. Persze én is éneklem neki, bővült is a repertoárom rendesen :). Mondjuk a legtöbb dal ismerős volt gyerekkoromból, csak az ember elfelejti őket, de előjönnek és ez olyan jó!

Megvan az egy hete tartó tejvisszaesés és hangulatingadozásom oka: megjött... ha elmúlik több lesz megint a tej? Tud erről valaki?

Kép
Kép
tusimi
 
 


Azt hiszem Vikinek igaza van a búvárreflexxel kapcsolatban.
De tulajdonképpen miért is lenne káros az, hogyha víz éri az arcát, akkor visszatartja a lélegzetét. Ez a búvárreflex. Lelocsoljuk az arcukat, aztán nyomás a víz alá. :)
Most sajnálom, hogy nem Dunaújvárosban vagyok, mert ott van egy mozgásfejlesztős úszás is és merülős is. Asszem mindkettőre elvinném.


Manó
Szerintem még 2 hónapo várjál, de azalatt tényleg meg kellene tanulnia néhány dolgot. Azt hinném a Darnyi nem dolgozik bárkivel, ha onnan váltak ki akkor nekik is ügyesnek kellene lenniük. Azt tudom, hogy pár éve a BVSC-ben nagyon megválogatták, hogy kik tanítanak gyerekeket. Az egyik barátom tanított ott évekig az egyetem alatt és ő hosszútávúszó világbajnok volt. Tőle is tanultam 1-2 jó módszert.
Az biztos, hogy addig nem szabad a lábtempónál többet tanítani, amíg sűrűn lerakja a lábát. Sőt, a siklást addig kell gyakorolni, míg nem tud szépen sokáig hibátlanul csúszni a vizen.
Kérdezd meg, hogy mehet e úgy az úszótáborba, hogy nincs ott egész nap, csak a reggeli és a délutáni úszáson. Dunaújvárosban is vannak táborok, szerintem jók, de legalább 3 felnőtt van egy csoportra.

Van valaki aki németes, és szeretne a babával németül is játszani? Van egy nagyon aranyos németül.

Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Tusi

örülök, hogy tetszik az oldal. :)
Nekem is megjött már, de azóta van tejem bőven, úgyhogy ne aggódj, lesz megint. Nekem megint elég és lefagyasztani is tudok. Egy hónappal ezelőtt meg ki kellett egy dobozkát fagyasztani.

Idegen nyelv
Hát igen, nem tudom mi az igazság. Ebben is van valami, de szerintem nem rossz ha hallja az idegen nyelvet. Az biztos, hogy a férjem német óvodába járt és minden beszélt nyelvén nagyon szépen tud. Hatalmas a szókincse.

Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Zizi nem akar most szopizni, a tegnapi lefejt tejet töltöm épp belé. Lehet, h rossz ízű a tejem, a menstr. miatt? Reggel pedig szopizott már egyszer...igaz akkor álmos volt. Remélem nem járunk úgy, mint te Manó, hogy nem fog szopizni. Jó egy hete kínlódunk az evéssel, de a tápszerrel is. Úgy kell tukmálnom. Mintha nem lenne étvágya. :(

Kép
Kép
tusimi
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: