Új privát üzeneted érkezett!

hétvégi uszis képek

Kép motorcsónak Barni Kép ugrok

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Kép karikákat keresek Kép Kép

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Kép megvan a karika

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 

 
 

Sziasztok!
Tv! Én csak annyit szólnék hozzá, hogy ahol megy, ott a gyerek is rászokik. Úgyis azt csinálja, amit a szülők. És valószínű néha nagyon jól jön. Ha már picit nagyobb, te takarítanál, ő meg ordít a játszótérért. Mondjuk. Ha meg fél az ember, hogy a picúr nézi akkor ki kell kapcsolni. Mienk is pillog rá, de sztem nem vészes…
Tusi! Feltöltesz képeket? Légyszi...
Tusi, Viki! Én megdöglök, olyan izomlázam van a combomban. És ehhez még jön a tegnapi koncert is...(Voltam Gogol Bordellon) Á csajok...az a pali egy őrült...
:D

Kép
nyafi
 
 


Sziasztok!

Nyafi!

Igen, ez így van. A gyereknek csak azt lehet eredményesen tiltani amit mi sem csinálunk. Mi sokat tv-zünk, számítógépezünk, ő is szereti, de azért ha van jobb program akkor mást csinál. Én tisztelem az olyan szülőket akik le tudják a saját gyengerségeiket győzni a gyerek kedvéért (pl ez esetben nem tv-zik ő sem) de én nem vagyok ilyen :oops: :oops: :oops:

Era!

Jajj, nálunk is mikor megszületett Berti egy kicsit elharapódzott ez a tv-nézés, mert ugy nem tudtunk máshová menni, tél volt, én Bertivel foglalkoztam, Emma meg hajlam,os volt tv-t bámulni. De szerencsére már tudunk járkálni, meg jó az idő is így sokat kimegy az udvarra, na meg hétköznap összesen 2 órát van itthon napközben :D

Nekünk most exrta pocsék éjszakánk volt, Bertike 2,5 óránkénr kelt, hihetetlen :roll: Evett 1/2 10-kor, 1/2 2-kor, 4-kor egy teljes adagot, 6-kor egy felet. Én nem tudom mi van. Fog, nátha? Pedig napközben is evett, napközben alszik , néha 1,5 órát is, próbáltam nem etetni csak cumit adni, de negyed óra múlva megint fent volt. Szóval ötletem sincs.De ilyen éjszakákat rendszeresen nem bírok ki.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!


Szeretném ma frissíteni a táblázatot! Banyuson kívül küldött még valaki új adatokat, mert most hirtelen nem találtam.

TV
Én szerencsére nagyon utálom a televíziót. A politika érdekel, mert politológiát tanultam és történelmet, egyedül politikai műsorokat néztem, de mióta Apor megszületett nem tévézem, csak a neten olvasom el a híreket. Mellettem nem hiszem, hogy rászokik a tv-re. A férjem szereti nézni, de időnként napok telnek el, hogy ő sem kapcsolja be. Venni fogok nagyon sok mese dvd-t. Az a lényeg, hogy kontroll alatt tartsuk, hogy mit néz. Én biztosan nem fogok sokáig tv-t venni neki a szobájában. Egyszer olvastam egy felmérést, hogy Magyarországon jellemzően a gyerekek rengeteget néznek tv-t, úgy, hogy a szülők nem foglalkoznak azzal, hogy mit néz a gyerek. Általában saját tv-jük van és szabadon kezelhetik a távirányítót.

Tápszer
Köszi a válaszokat! Akkor lehet, hogy mégsem veszek, felesleges. Sajnos nem tudom Aport egy éves koráig szoptatni, mert szeretnénk majd kicsit korábban kistestvért. A 6. hónaptól kezdem kóstoltatni az ízeket, de szerintem eltelik egy kis idő amíg kicserélhetünk egy étkezést vele. Reggel este azután is szeretném szoptatni, ha tudom.

A képek nagyon jók! Az uszodás képeket imádom, hát hiába, a kedvenc sportom. :)

Ma jön Apor 2 héttel fiatalabb unokatestvére. :) Apor hozzá képest nem is kövér. Képzeljétek nagyon meghízott a baba. Ő tápszres, anyatejet soha életében nem kapott, pedig én szerettem volna neki adni, legalább napi egy étkezést, de a hülye orvos azt mondta nem lehet. A baba 2,9 kilóval született, és most 4 hónap 1 hetesen több mint 8 kiló.

Apor még mindig kell 2-3-szor éjszakánként. Kezdem megszokni. :) Lehetne rosszabb is.

sziasztok,
Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Anita!

Emmának is van saját tv-je, de jó ideig hidd el nem érdekli csak a mese:) Mondjuk mióta Berti bitorolja a gyerekszobát az a tv egyáltalán nincs használva. Nálunk a férjem tv mániás, így minden szobában van tv, ő szokta este is nézni az ágyból mert elég rossz alvó, bár mióta a Berti megvan még ezt sem miondanám, legtöbbször örül ha alhat végre :lol:

Az unokatesó nem biztos hogy a tápszer miatt ilyen kövér ám, Berti pl egyáltalán nem kövér, pedig sajnos javarészt már azt eszi. Lehet egyszerűen ilyen alkat. Szerintem a mai modern tápszerekre már nem igaz hogy felfújják a babát. Az azért hülyeség volt tőlük hogy a tejet nem fogadták el.

Mi ma megyünk mérésre délután, majd beírom. Ma jó kis nap lesz, viszem Emmát fogorvoshoz barázdazárásra, aztán hazarohanok, viszem Bertit mérésre meg a nátháját is meg akarom vizsgáltatni.

Ez a pasas kikészít, a játékok alig kötik le mostanában, de megőrül a műszaki cikkekért, távirányító, mobil telefon, óra stb. mi lesz ha elkezd mászni, írtó rámolós kölyöknek néz ki. Emma nem rámolt.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Nyafi! Töltöm, küldöm majd a képeket csak mennem kell most a földhivatalba, így ha majd hazaértem utána, megígérem! Tegnap sem volt már időm, mert miután elmentetek beindult a bolondokháza, majd azt is mesélem, mert vicces volt!

Kép
Kép
tusimi
 
 


Era!

És mi a neve ennek a babakocsinak? Nagyon benne vagyok a keresgélésben... Korábban kérdeztelek már a hintáról is, hogy neked szereti-e a gyerek, meg mennyi ideig hagyod benne max.? Nekem szerencsére már csak reggel van benne 1-2 órát, meg este fürcsi előtt kb. felet, meg néha napközben is egy kicsit, de az ritkán.

Babuci! Tőled is meg szerettem volna már régebben kérdezni, hogy milyen márkájú az etetőszéketek? Egyszer láttam egy képen, és nagyon tetszett, bár nem közeli a kép.


Pancsis fotók nagyon jók! Csabi is nagyon aranyos a kockával!
Zita meg bizonyos képeken nagyon emlékeztet Lizára (másokon meg Aporra :lol: ). Így hívják egyébként anyukámat is, mármint Zitának. :D Tényleg Tusimi! Voltatok azóta baba-mama tornán a többiekkel? És sikerült már találni babakocsit? Melyik volt az az egy a Brendonban, ami vízszintesig dönthető?

Tegnap a sütőtököt kóstoltuk meg, az is ízlik neki, de talán az alma jobban. Majd adom a kettőt együtt is kb. 1-2 nap múlva, hátha az lesz a tuti. Egyelőre elég együttműködő az etetésben, de már látom a mosások számának növekedését, mert óhatatlanul jutott most is mindenhová egy kis narancssárga pötty. :)

Drienn

Kép
drienn77
 
 


Kép

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Manó

Lehet, hogy igazad van, hogy a mai tápszerek nem fújják fel a babákat, de ő rengeteget eszik. 4 hónaposan az adagja 5-ször 210 ml volt plusz napi minimum 2 dl cukros tea. Nekem soknak tűnik. Ti mennyit adtok enni a babának?

Képzeljétek a testvérem is babát vár, mondtam már? :) Júliusban fog megszületni és Bendegúz lesz. És a legjobb barátnőm is, ő szeptemberben fog szülni.

Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Na most van egy kis időm, jövök gyorsan.
Tegnap Vikivel és Nyafival együtt voltunk baba-mama tornán (igen Nyafi nekem is fáj mindenem, reggel alig bírtam lejönni a galériáról...), és utána átjöttek hozzám egy kicsit. Gondolhatjátok, hogy rögtön összeraktuk, amink van :D
íme:
Kép Kép
Zizi igyekezett távoltartani magát a férfitól az ágyában, aztán amikor rájött, hogy nem sikerül, inkább elpityeregte magát...

Kép
Kép
tusimi
 
 


A másik nagy hírem: megvan végre a babakocsi!!! Jellemző, hogy bejártuk érte Pestet-Budát, aztán itt vettük meg tőlünk pár sarokra a Minimanóban. 7,5 kiló, víszintesre dönthető(majdnem), van hozzá lábzsák. Végül lapra-csukhatót vettünk, mert ernyősből, nem kaptunk megfelelőt, arról nem beszélve, hogy azoknak a kosarához nem nagyon lehet hozzáférni, meg rájöttünk, hogy az ernyőre-csukhatók csak keresztben férnek el a csomagtartóban, így nem foglalnak kevesebb helyett a lapra-csukhatónál. Meg már belefáradtunk a keresgélésbe. 30e Ft volt, és az jó még benne, hogy keskeny, így könnyebb megemelnem, mint a régit, pedig súlyban hasonlóak. Ez a lábzsák amúgy nagy találmány, ha nem lenne rajta, Zita lerúgná a földre a takaróját, de így legalább a zsákba esik. Ma kitapasztaltam ezt séta közben.
És Zitának is nagyon tetszik! :) Tegnap bevittük a lakásba, na hát kitágult pupillákkal nézte, és olyan büszkén ült benne, mint egy kozák legény. Hátra se dőlt, csak lestem.


Lányok, hogy ezzel a földhivatallal megint mekkora mákom volt! Babakocsival mentem értelemszerűen, és ilyenkor soron kívül beengednek. Esküszöm nektek, nem volt 2 perc, stopperelnem kellett volna. Lehet, hogy vállalok iratbeadást bérben másoknak, kis mellékesért :D :D

Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
tusimi
 
 


Tusi: Tök jó a kocsi! :) És a képek is!
Képzeljétek tegnap betörtek abba a házba, amiről írtam a napokban és ellopták a kamrában lógó kolbászokat és sonkát!!!!!! A pálinkát szerencsére nem találták meg. :) Őrület! Semmi mást nem vittek el, mondjuk nem is lett volna nagyon mit. No de a kolbász! Anyum csinálta néhány hete és ott száradt :(. Ezért törték fel az ajtót és fizethet Anyukám egy rakat pénzt.

Kép
vargaviki
 
 


Lányok: izom nekem is nagyon fáj... Ma voltam csontkovácsnál is ropogtatáson, hát az eleje nagyon rossz volt, nagyon be voltak feszülve az izmaim.

Kép
vargaviki
 
 


Sziasztok!


Zizi időnként nagyon hasonlít Aporra. :)

Voltunk ma az unokatestvérrel endokrinológusnál. Azt mondta a baba teljesen rendben van csak kövér. :) 2,9 kilóval született. Most 4 hónapos és egy hetes és 8 kiló és 64 cm. Apor is 8 kiló, de 69 cm, talán 70 is. És 4,1 volt születéskor. :) Készítettünk képeket, megnézem van e jó feltenni.

Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Tusimi

Örülök, hogy tudtál babakocsit venni!
A képek pedig eszméletlen jók!

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Kép


Kép

KépKép

KépKép
anika78
 
 


A dédnagymama a dédunokáival. :)



Kép

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Manó, nem lehet, hogy Berti fázik, vagy melege van, és azért kel fel? Meg nekem egyszer olyan is volt, hogy nyekergett Csabi, felvettem, büfizett egy hatalmasat, aztán tettem vissza az ágyba, és már aludt is. És ha nem veszed ki az ágyból, csak odamész megsimogatni, nem alszik tovább? Mert másfél óránként kelni mondjuk tényleg fárasztó lehet.

8 kilós gyerek 4 hónaposan... huh! Én cukros teát biztos nem adnék neki. Ez is biztos számít a súlyában. Meg hát a bélflórája alakulásának sem tesz túl jót a cukor. És savasít is.

A három pici együtt nagyon édesen néz ki! :)

Ágnes

Kép
agnes2000
 
 


Ágnes

Én is sűrűn kelek újabban és sehogy nem bírom Aport visszaaltatni. Általalában megpróbálom ringatni, de addig mérgelődik míg végül megszoptatom és utána visszaalszik. Mondjuk Apor csak hajnalban kel többször. A fürdés után alszik 6-8 órát. Néha 5-t. De hajnalban már alig alszik újabban.

Manó
Berti fürdés után sem alszik hosszabbat?

Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Jó reggelt!

Úgy látszik én vagyok az első. :)

Akartam már kérdezni, hogy nektek hullik a hajatok? És ha igen, akkor mivel lehet meggyógyítani?

Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Sziasztok!

Köszi a tippeket, de szinte tuti a foga miatt kel. Mert ma éjjel is kelt 1/2 1-kor, jó akkor éhes volt, evett, aztén 1/2 3-kor újra, de akkor nem volt éhes, adatm neki nurofent és aludt 7-ig. Hát ez van, majd csak túl leszünk rajta.

Tegnap voltunk méreckedésen, de szerintem elmérte a védőnő Bertit mert 71 cm-nem mérte, mi meg nemrég itthon csak 67-nek. És 7530 gr. A doktornő rögtön számolta hogy meglesz e 6 hónaposan a duplázás úgyhogy úgy tűni ez tényleg egy mérvadó dolog.

És azt mondta a védőnő eröltessem a tápszer helyet a zöldséget, gyümölcsöt, már nem szó szerint eröltessem, csak kínálgassam napi 2x legalább. és azt mondta nyugodtam adjak már neki csirkehúst is (amúgy 6,5 hónapos kortól írják, de lehet mivel mi 4 hónaposan kezdtünk enni ezért lehet) Úgyhogy tegnap adtam neki este gesztenyés almás csirkés bébiételt, nagyon ízlett neki.

Anita!

Hát az tényleg elég sok, de Emmáról tudom hogy amelyik baba nagy evő annak nagyon nehéz keveset adni. mert ő is képes volt akkora balhét levágni ha még 10 ml hiányzott neki hogy csak na. és ő is nagy teás volt, igaz én cukor nélkül adtam neki.

Berti ehhez képest amit írsz alig eszik, kb 130 ml-t eszik meg egyszerre átlagosan, kb 4x szerintem, +1 üveg bébiétel. És nem iszik semmit.

Tusimi!

Szuper a kocsi! Szerintem hasonlít a miénkre :D Ugye hogy jobb a lapra csukódó :wink:

3-as ikerek kép :wink: szuper :D

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Elnézést, hogy bezavarkodom hozzátok. Már régóta olvaslak titeket, az én kisfiam (Danika) 2007. december 1-én született.
Driennhez szeretnék kérdést feltenni. Mi is Nyíregyháziak vagyunk, és láttam, hogy jártok babaúszásra. Hol és hogyan lehet ezután érdeklődni. Várom a segítségedet.
Üdvözlettel: Niki
NAgyon jó a topikotok!
fesan
 
 


Sziasztok Lányok!
Úgy döntöttem nyaralunk. Már csak azt nem tom hol…Párommal, gyerekkel, anyóssal, apóssal és Nyafi kutyával. Ha tudtok kiadó vízparti nyaralót, ami nem lepusztult és elég 5ünknek, és egy napra max 7-10 e júliusban, vagy augusztusban mennénk szívesen. Segítsetek légyszi.

Kép
nyafi
 
 


Sziasztok!

Nyafi! Én találtam egy jónak tűnő fonyódi házikót. Mi augusztusban megyünk, ugyanígy mint Ti, csak a kutya helyett a tesóm. :) Főszezonban 12 e-ért írta az interneten, de mivel már most lefoglaltam ezért 10 e-ért mehetünk.
Vendég
 


Na már két napja szeretném nektek mesélni a "kalandunkat". Ez aznap volt, mikor Vikiék itt voltak. Alighogy elmentek, Zitus berotyizott, de úgy csajok, hogy az egy dolog, hogy a háta közepe olyan volt, de még a haja is!! Képzelhetitek. Vittem tisztába rakni a fürdőszobába, de ahogy vettem le róla a bodyt, még jobban összekentem, persze közben belenyúlt, olyan lett a karja, végül még a cicibimbója is. Gyorsan be kellett látnom, hogy itt egy kiló popsitörlő sem segít, irány a fürdőkád. De ugye nem voltam fürdésre felkészülve, a kád nekünk olyan magasan van felakasztva, hogy nem érem el, csak székről. Az persze nem volt ott, Zitát nem hagyhatom a pelenkázón, mert leeshet. Na végül megreszkíroztam, kirohantam a stokiért, majd vissza, na Zitus addig a biztonság kedvéért oda is pisilt a pelenkázóra. A pelenka meg leesett a földre, popsitörlők szerte-szana, úgy nézett kis a fürdőszoba, mint egy disznóól :D :D Közben Zizi meg üvöltött, mert már épp alvásidőben voltunk, ugye előtte evett, és nem értette miért rángatom, fürdetem őt fényes nappal. Most először fürdésnél rendes babafürdetőt használtam, mert gondoltan ezen a gyereken egy tubus fürdetőkrém sem segít. Huhh. Aztán ugye öltöztetés, ezen még jobban felspanolta magát, így végül már túl lett pörgetve, és ezért nem tudott elaludni. Próbáltam nyugtatni, ringatni. Na erre jött haza a férjem, mert vinnünk kellett ortopédiára. Én még ugye otthoni cuccban, semmi nem volt összekészítve, a fürdő úgy nézett ki ahogy, még Vikiék után sem volt időm elpakolni, így poharak, popcorn maradékok itt-ott... :D
Az a jelenet jut eszembe róla, mikor a Négy szobában (Tarantino film), belépnek a szülők a szobába (Banderas), és lángol az ágy, halott kurva az ágyban, a kisgyerek szájába cigi, kezében piás üveg és szexfilmet néz a tévében...láttátok? :D :D az egyik kedvencem!

Anika!
Nekem is hullik picit a hajam, de állítólag ez normális szülés után, mert terhesség alatt nem nagyon hullik, de nem is nő a szőrzet sehol. Gondolom ezt te is tapasztaltad annó :wink: Fotó szuper-szuper, az amelyiken a kopasz kisfiú, szégyenlősen kuncog Aporra. Olyan jó, hogy a tesód is babát vár, gondolom nagy az öröm a családban! :D Bár csak az én húgom is ott tartana már, de egyenlőre még egy épkézláb pasast sem tud leakasztani magának...nem mintha az olyan egyszerű feladat volna manapság.
A cukrosteát én sem értem. Miért nem vízzel, vagy gyenge üres teával itatja a picit? Én vizet adok Zizinek, néhány kortyot iszik csak belőle. Ha egy decit benyomna azt hinném éhes.

Kép
Kép
tusimi
 
 


((((Manó)))))
Szegény éjszakázós Manó...a te gyereked fordítva működik. Minél nagyobb, annál többet kell felkelned hozzá. Valahogy csak túlélitek ezt az időszakot is. Férjed nem kelhetne hozzá legalább egyszer éjszaka? Tápszert ő is tud neki adni, és egy keléstől, még nem lesz hulla másnap. Csak hogy te is tudj picit többet aludni. Ha minden kötél szakad ajánlom a pálinkás kenyeret, attól biztos belaszik rendesen Berti :D :D :D
Tényleg ugyanúgy néz ki a fotón Berti, érdekes... Zita sokat változott, a 3 hónappal ezelőtti képen látszik az arcán, hogy még nagyon picike.
Olyan érdekes, az a fénycsík Berti homlokán több képen is látszik.
Ebben a korban már lehet húst adni a gyerekeknek? :shock: Mik vannak... Attól viszont tuti jóllakik, és talán jobban is fog emiatt aludni.

Na valaki nyekek a galérián, majd még jövök.

Kép
Kép
tusimi
 
 


Drienn!

Az etetőszék neve Fabula. Fogalmam sincs, hogy ez milyen márka. A keresztszülőktől kaptuk keresztelőre, de 24e Ft. Onnan tudom, hogy ezt néztem ki én is és tök véletlen ezt vették meg ők is :) Hiába no, nincs itt annyira sok bababolt :) Egyébként több fokozatban dönthető, Hannának már ebben adom a gyümit/zölit.

Anita!
Nekem nagyon hullik a hajam. Pedig eredetileg iszonyú sűrű, de most elég satnya lett... :? Nem nő a szőr terhesség alatt??? Nekem nagyon nőtt szőr, haj, köröm...

Kaja. Hanna átlag adagja 120 és 170 mili között van, de mint tudjuk ő nem egy nagyevő :) De hízik szépen. Bár az etalon alját hízza, de nekünk így is jó :) Megtartjuk :lol:

Ja! Tápi! Képzeljétek megkérdeztem a gyerekdokit, hogy miért nem lehet később odaadni az elkészített tápit és azt mondta ez hülyeség, ha elkészítettem és meghagyott valamennyit, akkor mikor már kihűlt tegyem a hűtőbe és az elkészítéstől számítva még 5 órán át odaatható.

Másik! Képzeljétek Hanna megfordult! Hátról hasra! Olyan ügyi! :) De ő is nagyon örülhet, mert éjjel másfél órán keresztül gyakorolta... :? :lol:

Tusi!

Nagyon szuperek a képek! :) A kalandod is élvezetes lehetett! :lol: Ez a fajta bekakálás nagyon ismerős... :lol:

Manó!

Tudod nekem Hanna iszonyú alvós volt... soha nem hittem el (mert mindig azt hittem rendesen eszik), hogy éhes. De mióta tápizik azóta éjjel most 1x kel 3 körül és bevág 150-170 tápit és alszik fél 8-ig. Naponta kb 600-650 milit eszik + 1x bébikaját. Így kell is neki még az éjszakai. Csak halkan kérdem, h nem lehet, h Berti éhes? Bár tudom ő nehéz eset kaja ügyben...

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Sziasztok!

Drienn, bocsi, akartam írni csak lukas az agyam :oops: Szóval nálunk a hitna menetrend:
Reggel száműzöm a hálóból, mert rendszerint 5-6 között kel, és rettentően magyaráz, nem kis hangerővel. Ezért kirakom, és rácsukom az ajót, így még tudok aludni egy kicsit amíg Barni kel. Tegnap reggel először apja vitte át, mert korán kelt, és ki volt akadva, hogy ő ilyen hangosan dumál. Persze idáig nem hallotta:-)
Aztán gondoltam este nem húzom fel a redőnyt, hátha a sötében majd vissza alszik. Este 10 után feküdt le, és végre egy jót aludt, 3/4 5 ig, persze én most sem fekdütem le :evil: na mindegy ő jót aludt, evett és elkezdett magyarázni. Na a sötét sztem megtette hatását, meg a cumi, dugdostam hogy ne tudjon dumálni, és így vissza aludt :wink:
Szóval van benne reggel kb.1/5 ót, aztán délután kb. 1-2 ót, amikor nyüfisebb akkor többet bele rakom. Na meg ha fedeztetni jönnek, akkor nincs hinta csak akkor, mert akkor tuti elvan benne.
Nagyon szeressem, Barni néha belepofátlankodik, így csak egy fokozatban hintáztat már, mondjuk nem baj, mert a legkisebb fokozat is nagyon hintáztatott:-)

Tusi, szupi a kocsi. Amit én néztem az arzuhanas.com -on van. Manó jó hogy ajánlottad, azóta már pár dologot megvetettem az ismerősemmel:-)))

Anika a képek nagyon szupik:) Kis husi, de ha éhes akkor nyilván nem tudja hagyni az ember. , azonban én sem adnám a cukros teát neki. :roll:
Tusi, Zitus nagyon édes az új járgányában.:-)

Manó, nekünk ez jutott:-))) néha én is extra zombi vagyok, meg napközben a lurkók is jól leszívnak. Főleg ha túrázunk is vhova. És igen csak elfáradok. Apjának este mondtam is hogy hagyjanak már kicsit békén, legalább egy 1/2 órát ne szoljon hozzám senki:-)) kezdett tele lenni a pitli, hogy mindíg rohanok, reggel rohanok kutyákhoz, jóidő van, jön velem Barni, ez 3*fárasztóbb, aztán be, takarít gyors BArnival, ez ugye dupla munka, kel Balázs, öltözés megint ki az udvarra, elmegyünk boltba, tegnap játszótérre, aztán rohan haza BArni fektet, Bazsi fennt van. Elalszik rohan ki blökikhez. Gyors tak bent, vaslás,m ert miért ne inget hordana az uram :evil: Kel Barni akkor gyerekezünk... jön este apa rohan ki blökik,.... és után nincs egy percem, mert akkor BArira rájön az anyázhatnák,de csak azért mert leülök a géphez, hgoy talán válszoljak a külfödi kutyás érdeklődőknek... de nem hagyja....áááááá tegnap elmentem volna szívensen egy lakatlan szigetre:-))) Ma már azért nem , de jó volt kieresztetni ezt most. ....
bocsika... de megkönnyebbűltem, ugyhogy megint megyek rohanok:-))

Ja, van egy jó oldal tegnap baba zenét hallgattunk, a Lilly baba már a könyökömön jön ki. majd mindjárt megkeresem és bemásolom.

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 



Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Manó, még vmi:-) sztem inkább fog lesz, mert eszik is, és fájdalom csill. meg alszik. Na nálunk meg tényleg üres volt a pocó, most annyi tejem van a naturlandos teától, hogy du már alig vártam hogy egyen, és dől a szájába. Liter számra iszom, és sokkal jobb mint a laktoherb. Nem próbáltad még a vibucol kupot, még is csak jobb mint nurofenezni. Nem? Van a chamomilla vulg. ezeket ismered, vagy Emma inem volt fogzásos bajos ?

Babuci, gartulálok az éjszakai mutatványért, gondolom nagyon happy voltál?:-)

Ja, Tusi, a trotyis sztoridon én is jót nevettem. Én már nem merem megkockáztatni egy percre sem az otthagyást, nagyon fürgeürge, a multkor meg az uszis öltözőben vkinek leesett a gyereke, szerencsétlen, nagyon sajnáltam:-(((( szóval azóta dupla para.
A sárga bari meghajotta multkor, és egy hét alatt kb5tojt, na de elvagyok én ettől szokva. Max 2 egy héten, akkor is csak délelőtt:-)))
Barni csinált ilyeneket annó, szoptattam és csak nagy melegséget éreztem az ölembe, nem csak Ő de én is tiszta kaki voltam:-)
Na jött vallani a drágám, színezett, de nem csak a papírra sikerült, ki sem merek menni, mit találok az asztalon :evil: 8)

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Banyus!
Pont most fogyott el a laktoherb. Melyik az a naturlandos tea? Szintén tejserkentő van ráírva? Hol lehet kapni, Dm, gyógyszertár? 2 után megyek vásárolni, válaszolj addig plííz!

Kép
Kép
tusimi
 
 


Etetőszék
Manó Banyus és a többi szakértő. Akkor most miért nem jó igazából a szék-asztalos etetőszék? Mert nem dönthető? Vagy mert nem gurul? Én - ugye mint tudjuk teljes analfabéta kérdésben, ezért help - szóval én úgy képzelem, hogy amíg lehet, addig a hordozóban etetem, majd átkerül az etetőszékbe. És később, amikor már nincs el benne,nem evésre használnám, hanem mondjuk rajzolásra-gyurmázásra.
Tennétek föl képet a csodaetetőszékről? Abban már most is elülne?

Képzeljétek Zizi 70g-t hízott egy hét alatt, ez nálunk minden eddigit alulmúl :( Régebben 170 volt az átlag, 3 hós korától 140, de ez most nem tudom mi. Mondjuk az elmúlt egy hétben feltűnően több tápszert kellett adnom, így két napja elkezdtem mérni mennyit eszik... hát csak annyit mondok egyre rosszabb kedvem van tőle. Durván visszaesett a mennyiség, pedig kb. két hete még tök sok volt. Mondjuk sejtem miért. Addig fejtem szorgalmasan lefekvés előtt, de amikor Zizi kitalálta, hogy éjszaka is felkel enni, akkor leálltam vele, hogy legyen elég az éjjeli etetésre. Ettől még jobban megszaporodott a tejem, de időközben Zizi visszaállt a reggeli 7es kelésre, én viszont elkummantottam a fejést. Ez van, most megint fejek és remélem, hogy szaporodni fog. Ha nem, akkor lehet előbb kezdem a hozzátáplálást, mint terveztem.

Fesan! Ne csak olvass minket, írjál is. Zita is dec.1-n született, így legalább nem ő lenne a legkisebb.

Banyus! Annyira de annyira imádom az uszis képeket. Ahogy a kis nautiluszod cirkál a víz alatt, meg ahogy ugrik a vízbe, mint egy kis teknőc :D :D

Lafie! Hogy lehet egy gyerkőcöt álmában etetni? Fekszik az ágyában, te bedugod a szájába a cumit és ő automatikusan el kezd enni és nyelni? El sem tudom képzelni, mert amikor Zitus elalszik a cicimen, akkor csak cumizik, de nem szív és nyel.

Ágnes! Mit csinál a cukor a bélflórával? Honnan tudsz te ilyeneket? Még a múltkori "bioligiailag aktívon" vagyok tú :D Azóta sem tudom, hogy a megfőzött zöldségben van -e, szóval érdemes e főzicskélni vagy sem. Szóval mi baj a cukorral? Kis mennyiségben is? Mert hogy a legtöbb bébikajában van. Amiben meg nincs, az nem bio. Nincs tökéletesség a földön.

Drienn! Mégsem volt vízszintesig dönthető az a kocsi a Brendonban, azért nem azt vettük meg végül, pedig az 6,3 kg volt, ami nagyon jó.

Viki! Ó az a kolbász! Még szerencse, hogy a pálesz megmaradt. Biztos tudták, hogy üres a ház, azért mentek be.

Nyafi! Mi is megyünk nyaralni, így most elég sok házat megnéztem. Balcsi környékén ennyiért valószínű nem kaptok normálisat, de máshol, kevésbé felkapott helyen igen. Balcsinál egy vendégéjszaka 3000 Ft körül van minima, ami ennél olcsóbb, az már gázos. Ajánlom pl. Abádszalókot, a Tisza tó mellett. Az egy viszonylag még olcsó hely.

Kép
Kép
tusimi
 
 


Banyus! Még akartam írni, hogy azért mertem kiszaladni Zita mellől, mert a hátán fekve remegve ordított, meg sem mozdul a teste. Egyébként sem forog még annyira, hogy három másodperc alatt leessen (nincsenek nagy távolságok a lakásunkban, ennyi volt az út oda-vissza), inkább hasról szokott az oldalára billeni. Még hát ez most egy vis major helyzet volt, sosem hagyom ott egy pillanatra sem. Belegondolni is borzalmas, hogy olyan magasról leesne, ott a csap széle, pont a fejénél ááááá :x :x

Kép
Kép
tusimi
 
 


Tusi! Álometetés: kiveszem a kiságyból és ölben etetem. Néha kinyitja egy pillanatra a szemét, de mihelyt a cumi a szájában, már csukja is és pillanatok alatt megeszi azt a mennyiséget, amin napközben 20-30 percet nyamnyog. Ha a napközbeni etetéskor alszik el, akkor tényleg nekem sem nyel. Nem értem én sem, de működik.

Nyaralás! Én egy hétig böngésztem az internetet, és tényleg 16.000-nél kezdődtek azok a helyek, amik megfeleltek az elképzelésemnek. Úgyhogy azért is örültem meg ennek a 12 ezresnek, egyáltalán nem gázos. Ez tényleg olyan hely, ahova Lillát is nyugodt szívvel viszem.
Vendég
 


Sziasztok!

Képzeljétek, ma itt volt a védőnő! (Január óta nem jött.) Persze aztán rögtön mondta is, hogy legközelebb május 26-án találkozunk az orvosnál... Hát nehogy túlzásba vigye a látogatást!

Nyafi, nekünk Balatonfüreden van aprtmanunk (apukámnak), és a mellettünk lévőt ki szokta adni a tulajdonosa. Apukám talán tudja az elérhetőségét. Mondjuk annyi, hogy ez a vasútállomáshoz van közel, és nem a strandokhoz. Ezen a részen drágábbak a belépők, mert csak hotelek strandjaira lehet bemenni. Megkérdezzem apukámat, hogy tudja-e a nő elérhetőségét? Láttam már ott családot nyaralni kutyával is. Másfél szobás, hatalmas napos tersszal. Bár a Tiszató tényleg jobb lehet. Régebben mindig terveztem, hogy egyszer odamennék nyaralni, csak olyan messze van Budapesttől.

Hozzátáplálás: azt mondta a védőnő, elkezdhetem, és almával kedjem, majd krumplival, és ha szezonja lenne a sütőtöknek, akkor az is jöhetne. Mondtam neki, hogy megvárom, míg Csabi 5 hónapos lesz. Kíváncsi vagyok, hogy hogy fogja fogadni.

A kevés cukor persze, hogy nem árt. Bélflóra: Tusi, nem akarok annyit írni nem babás témában itt a fórumban. Természetgyógyász lapokban szoktak rendszeresen ilyen témájú cikkek lenni. A lényeg, hogy a káros gombák csak cukrot esznek, és ha valaki sok cukrot eszik (finomított szénhidrátot), akkor elszaporpdhatnak, míg normálisan a laktobacillusok meg hasonlók vannak túlsúlyban. Azért tudom, mert nekem volt egyszer egy nagyon komoly candida gomba fertőzésem az emésztőrendszeremben. Bort iszom, vizet prédikálok ... mert én is édesszájú vagyok. :cry:

Ágnes

Kép
agnes2000
 
 


Ja, akartam kérdezni: azt mondta a védőnő, fontos a rendszeresség. Hát nálunk nincs. Az esti etetés, a fürdetés adott időben van, a séta is kb. ugyanakkor, de napközben össze-vissza eszik és alszik Csabi, ahogy épp kijön a lépés (neki). De nagyon nyugis gyerek. Most akkor tényleg nagy baj a rendszertelenség? Amíg szoptatok, nem merek változtatni, nehogy elapadjon a tejem.

Ágnes

Kép
agnes2000
 
 


Sziasztok!

Én már tettem fel etetőszékes képet nekte, csak a miénk már lestarpált, na meg nincs még rajta a tálca. Már tök rég benne ül. Ebben si lehet gyúrmázni. Én utálok hordozóban etetni, mert abban jobban hanyatt fekszik.

Kép

Husikát elvileg 6,5 hónaptól mondják, de annak aki 6 hónaposn kezd enni. Úgy tudom kb 1 hónappal az első evés után lehet adni. Arra ugye allergiások nem szoktak lenni. Csirke husit persze. Berti 5,5 hónapos, szóval ne felejtsétek, 1-1,5 hónappal elöttetek járunk:) Ma ette meg a második felét a gesztenyés kajcsinak és nagyra nyitotta a száját :D

Ma 11-re mentünk Dévény tornára, aztán elmentünk megebédelni, mert ma Emma is velünk vol tmert ovi szünet van, aztán bementünk a baumaxba kaputelefont venni, 2-re értünk haza, és 4-kor indulunk úszni. berti most aludt el, hát ma megint jó kis mozgalmas napja van szegénynek. Tegnap meg parkettát voltam vele venni :lol: Hagy szokja a strapát.

Nekem Apósom negyed órára lakik ugye Abádszalóktól, de őszontén én nem szeretem annyira. Főleg kicsi gyerekkel nem ajánlom. Írtó kavicsos a part és a vízben a talaj is, de inkább köves, szúr. Én alig tudok bemenni, Emmát mondjuk nem zavarja. És tele van motorcsónakkal, nem kisgyerekeseknek való szerintem.

Tusi!

Én is fejek megint esténként mert berti meg már abszolút nem hajlandó szopizni, aztán éjszaka az etetésnél becsempészem neki cumiból, azt a 60 ml-t amit tudok fejni :roll:

Annyira még nem vagyok ki hogy a férjem ugrassazm, pláne hogy nem akar kelni. Emmához sokat kelt anno, és megmondta hogy mégegyszer nem csinálja, ő nem bírja. Mivel csak etetem és alszok tovább így még bírom, csak az a tegnap előtti 2 óránkénti kelés az volt durva. De ittam kávét amit nem szoktam :D

Fénycsík nm tudom mi, élőben nem fénylik :lol:

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Ágnes!

Nálunk nincs rendszer, eszik amikor éhes és alszik amikor álmos, ha menni kell valahová, nálunk sűrűn, akkor megyünk. Mégis kb 1/2 10-kor elmegy aludni Emmával általában és reggel 7-kor kel általában. Szóval azért ő maga kialakít valamiféle redszer szerűt.
Fürdés is nálunk ahogy sikerül, mert attól függ hogy ér haza férjem Emmával a tornáról, vagy az úszásról.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Ez Emma székben, ezen talán jobban látszik Kép

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Nekünk egyébként apósomnál volt kölcsön egy fa etetőszék és én nem szerettem, de mondom, van aki imádja.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Tusi, bocsi, remélem kaptál. Naturland Fitolac. És tényleg nagyon szupi.
Az etetőszékben pont tegnap fotóztam le, mintha tudtam volna, máris felrakom, meg néhány kedvencet. Én nagyon szerettem, mert dönthető, tudtam ide-oda huzigálni. A tálca levehető, egy mozdulattal lekaptam., csap alá dugtam. Tesóméknak olyan van, amit Te is írtál, de tény hogy abba akkor tud jól ülni, amikor már rendesen ül. Ezt meg már most is lehet használni. Most kezdjük mi is, mert a multkor még olyan csálén ült benne, ugyhogy nem erőltettem. A pihiszékben sokat van, nagyon szeressük:-)
Barni jobb szeret nagy asztalnál enni, de ha van cimbi akkor jól jön. Ez a kis műanyag meg nem kerül sokba., és a célnak megfelel. Azon gyurmázgat mostmár.
Kép Kép telefonálok Kép Kép ez fincsi:-) Kép valaki segítsen megfordulni

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Sziasztok!

Niki! Jó hogy írtál, gyere máskor is.

Babaúszás 2 helyen van Nyh.-án. Az egyik, ahová mi járunk az Aquariusban van: csüt. 9-től, szombat, vasárnap 8-tól. Hamzáné Paszternák Andrea tartja, a száma: 30/572-9332. Fiatal, kedves anyuka 2 kislánnyal.
Mi a szombatira járunk, mert szerettem volna, ha a férjem is jön. Viszont ez máj. 1-től át fog költözni a Pagony Hotelbe, és akkor hétvégén lesz 9-től, meg 10-től is.

A másik a Lugasban van: kedd 9, 10-től, vasárnap 8-tól. Itt Marosi Betty tartja, a száma: 20/250-0188. Nagyon szimpi a csaj (nő), csak hétvégén nála inkább bölcsisek járnak vissza, akik nem tudnak hétköznap, és oda túl kicsi lett volna Liza, én pedig nem akartam kedden 1edül menni. Mi nagyon összhangban tudunk öltözni, öltöztetni apuval, meg a vízben is jobban szeretem, ha vele van, mert én elég alacsony vagyok, és ő jobban ki tudja tartani Lizát.
Nem beszélve arról, hogy ez egy jó kis közös program a kiscsaláddal. :)

Egyébként mind a kettő jó, a módszer ugyanaz, és mind a kettőt meg lehet nézni ingyen (ruhában:) ).

Remélem, tudtam segíteni.

Tusi! nagyon jó volt a sztorid, jót derültem rajta, bár te akkor biztos nem tartottad olyan viccesnek. A Négy szoba is tuti, nekem is az a kedvenc "szobám". Kedvet kaptam megint megnézni... :) Egyébként (csak hogy megnyugtassalak) én is szoktam pár mp-re magára hagyni Lizát a pelenkázón, mondjuk ha leöblítem a kezem, ha olyan lett, és a tiszta ruhához tiszta kézzel szeretnék hozzá nyúlni. De ahhoz tényleg ismerni kell, hogy mire képes a gyerek ennyi idő alatt, meg nekem most nagyon jól elvan a nagylábújj szopogatással akár 10 percig is, alig akarja elengedni, és közben egyáltalán nem mozdul 1 cm-t sem. Azért persze tudom, hogy nem sokáig lesz ez így, és az is megijesztett, amit Era írt. Ja, és még egy dolog, nekem a Huggies pelus annyira bevált, a gumis hátulja miatt szinte sosem folyt még ki belőle a cucc, a Pempersből meg rendszeresen. A Liberót azért nem véleményezem, mert attól kiütéses lett, és szeritem elég vastag is.

Felrakok még két képet, csak (kicsit homályosak), hogy lássátok, a hasizomból sosem elég, mindegy hová teszem, feltalálja magát. Közelebbit nehéz csinálni, mert ha észreveszi, hogy fotózom, akkor abbahagyja amit csinált, és bámulja a fényképezőt, de véletlenül sem mosolyogva, hanem bambán, leesett állal, kb. mint a másodikon. :)

Kép
Kép

Drienn

Kép
drienn77
 
 


Kép

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Drienn, nagyon cuki. Nálunk is ez a helyzet, sztem már tiltakoznak a helyzet ellen. Mostanság a hintában is előre dőlve alszik el :? neked rendesen alszik el?? Én elalvás után beigazítom a helyére :wink:
Persze tudni kell mire képes, de már kis huncutok. Én már az ágyon sem merem otthagyni, az ördög sosem alszik . Nekem a pelenkázon rögtön hasra fordul. Megy minden fele, szóval teljesen kizárt fél másodperc is:-) Barnit otthagyhattam sokáig, Ő nagyon lusta baba volt:-)

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Sziasztok!

Manó, Banyus
Nagyon tetszik az etetőszék, én is ilyesmire gondoltam.
Meddig kell Dévény tornára járnotok, Manó?

Ágnes
Nekünk sincs rendszeresség, de nem aggódom emiatt. Szerintem az anyatejes babáknál nehezebb. Én mindig adok Apornak enni, ha kér, mert nem teázik. A rendszer nálunk is az esti fürdetés időpontja.

Érdekes. Aport még nem érdekli a lába. Már többször markolászta a térdét, meg nézegette a lábfejét, de még nem fogta meg és nem vette a szájába.

Tusimi
Szerintem ne aggódj, hogy Zita keveset hízott a héten. Apornál is előfordul a 0 hízás is- Annyi mindenen múlik, azon, hogy éppen mikor méred. Volt e széklete stb.? Tényleg lett végül Zitának széklete? VAgy pont az alkalommal amikor mesélted hogy jártál? Ne haragudj, ha nem követtelek. Szóval én is mérem hetente Aport, de engem igazából a havi hízás érdekel. Apor mindig hízik minimum fél kilót.

Igazatok van a teával kapcsolatban. Tusi, Te milyen vízzel itatod Zitát? Felforralt majd lehűtött ásványvízzel? Vagy bébivízzel?

Én is jártam már úgy, hogy egyedül voltam otthon és Apor nyakig.. Levetkőztettem, majd betekertem ahogy volt egy törölközőbe. Aztán irány a fürdőszoba. Ott egyik kezemben a baba, a másikkal a kádban megnyitottam a csapot, beállítottam nagyjából, majd alá a gyereket. Meg volt sértődve persze. :lol: Aztán egy másik törölköző és nyomás vissza a szobába. :)

Még egy jó linket akartam én is küldeni.:

http://dalokversek.hu/index.htm

Ja még valami. Szombaton megyek magyar baba mama klubba. Különösen örülök neki, mert nem ismerek Temesváron senkit, románul meg egy szót sem tudok, hogy esetleg megszólítsak más anyukákat a parkban. Itt a házunkkal szemben van egy botanikus kert, oda szoktam vinni Aport és ott értelemszerűen sok kisbabát sétáltatnak. Szóval nagyon örülök a magyar klubnak. :)

Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Van egy nagyon édes képem Aporról. :)





Kép

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Apor felébredt! :)
Meséltem, hogy ő is többször kell újabban.
Dehát most dumál az ágyában és nem kért eddig enni.
Jó lenne, ha vissza tudna aludni, de nem szokott egyedül, csak ritkán. Nem cumizik és nem tudja elaltatni magát.

Jó éjt!
Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Sziasztok!

Barnusanyus, mennyi az a nem sok az etetőszékért? Mert tényleg elég praktikusnak tűnik a fotó alapján. És milyen boltban vettétek?

Én sem merem a gyereket egyedül hagyni a pelenkázón. Az, hogy valami nagyon nem valószínű, még nem jelenti azt, hogy biztos nem következik be.

És a mai fotók megint kitűnőek!

Ágnes

Kép
agnes2000
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: