Új privát üzeneted érkezett!

Szia Márti!
Először is köszi a választ!
Nekem annyit mondott a dokim(Bakos István,külsős),hogy itt megvárják a terminus végét,és utána beszéljük meg a császár időpontját.És ettől félek én is,hogy mi van akkor ,ha idő előtt megindul akkor megint hagynak kínlódni,vagy megcsászároznak,mert úgy hallottam,hogy protokoll szerint ha magától elindul a szülés,akkor megvárják a 3 ujjnyi tágulást,mert ez már egy folyamat,és ezért császároztak a fiammal is, mert nem tágultam a vajúdási idő alatt,ami 16 óra volt..Közeleg az idő és tartok most már mindentől,április 30.-ra vagyok kiírva,de majd kiderül mikor akar kibújni a lányom,bár azt mondják,hogy a lányok előbb jönnek.

Eda
eda2
 
 


Sziasztok!

Volt esetleg valaki dr. Sarlai Katalinnál az István Kórházban szoptatási tanácsadáson?
Bejelentkeztünk Kristóffal, hétfőre kaptunk idopontot, csak az érdekelne, hogy a tanácsadás hogyan történik? Csoportosan vagy egyénileg? Külön személyreszabottan csak velünk fog foglalkozni vajon?

Ugyan ma csoda történt, mert Kristóf ugyan nem alsik délután óta megint, de nem is sír mióta ébren van. Igaz a délutáni etetéat ki kellett pótolni neki tejcsivel, mert ami ciciből jött látványosan nem vol elég neki. Attól a mennyíségtől megnyugodott és totál kiegyensúlyozott baba volt ma, az én nagy örömömre.. :D

Kép
k.krisztina78
 
 


kollégám volt, annyit tudok, hogy egyénileg ment
T.
20150827140659
 
 

 
 

Sziasztok!

Szült valaki Dr Sipos Miklósnál?
ruby1
 
 


Jaj, elnézést még nem akartam elküldeni :oops:
Csak pár információra lenne szükségem róla, ha esetleg tud valaki ebben segíteni.

Nagyon szépen köszönöm!

Jó egészséget Nektek és a babáknak is!
ruby1
 
 


Sziasztok!

Eda, mi az, hogy megvárják a vajúdási idő végét, az mindenkinél és minden terhességnél más hosszúságú lehet????????????
Szerintem ez doki függő, mennyire viseli a szivén a munkáját.


Márti

KépKépKépKép
aysegül37
 
 


Sziasztok!


Márti,ezt csak tapasztalatból mondom,sajna ezt csinálták velem előtte is,de nem ő volt a fogadott orvosom akkor hanem egy nő és átrázott,csak szülésig a pénz volt jó,aztán ez a Bakos volt ügyeletes,épp akkor volt váltás,amikor kezdődtek nálam a problémák,és ő volt akinek köszönhetem a gyermekemet,hogy él.Azóta hozzá járok ,végül meg vagyok vele elégedve,épp tegnap voltam nála ,és mondta,hogy császár lesz ez már úgy néz ki biztos,és csak az időt várja meg április 30.át ,amire ki vagyok írva,és akkor beszéljük meg a császár időpontját.

Eda
eda2
 
 


Elnézést az OFF-ért, hátha valkit érdekel:

Sheila Kitzinger (1929), a szüléssel foglalkozó, világhírű kultúrantropológus, aki 1992-ben a magyar szülő nők, születő gyerekek és a bábák szülés körüli helyzetének humanizálására első lépésként megrendezett, Nemzetközi konferencia a születésről című konferencia egyik díszvendége volt, most ismét Magyarországra látogat.

Két előadást tart, egy könyve jelenik meg, amelynek bemutatóján részt vesz, dedikál. Az előadások szinkrontolmácsolással zajlanak. Az április 7-i konferencia akkreditálása folyamatban van szülésznők, bábák, védőnők számára. A belépőjegyek a helyszínen válthatók meg.

2008. április 5. 18 00:
Sheila Kitzinger: A szülés árnyékában. Katarzis vagy krízis? Könyvbemutató és dedikálás Libri Mammut Könyváruház, 1024 Budapest, Margit krt. 87-89.

2008. április 6. 16 30-tól 18 00:
Sheila Kitzinger: A szülés helyzete különböző kultúrákban Előadás és beszélgetés
Országos Széchényi Könyvtár, Budavári Palota „F" épület Belépődíj: 1500 Ft

2008. április 7. 9 00-tól 16 30:
A háborítatlan szülésről – kultúrák közötti megközelítés A szülés árnyékában. Katarzis vagy krízis? Konferencia
Országos Széchényi Könyvtár, Budavári Palota „F" épület Belépődíj: 2500 Ft, illetve annak, aki pontszámot gyűjt, plusz 3000 Ft
További részletek a www.szules.hu oldalon.
judittka
 
 


Sziasztok!

Eda, amikor írtam Neked, akkor hallottam 2 esetet a klinikáról, ezért most egy kicsit morcos vagyok.

Április 30, az mindjárt itt van, de izgi, de jó Neked! Drukkolok, hogy minden jól alakuljon. De úgy tűnik, hogy jó kezekben vagy.

Márti

KépKépKépKép
aysegül37
 
 


Szia Márti!

Köszi szépen,most kezdek én is igazán egy kicsit félni,mert valóban itt van az időpont.
Különben sok rosszat hallottam én is a klinikáról.

Szép 7végét mindenkinek!Eda
eda2
 
 


Hali!

Hát amíg bennt voltam a 3 nap alatt én is hallottam ezt-azt.... :(
Pl.olyanokat hogy egyes dokik a kiírt időpont előtt 3-4 nappal berendelik egy sima vizsgálatra a kismamit és láss csodát beindul a vizsgálat napján a szülés,vagy ha nem indul be akkor is berendeli a szülöszobára a kismamát és mindenféle fájás nélkül elkezdeti kinyomattatni a babát :( ....és ez sajna ennél a bizonyos dokinál nem egyedi...A lánnyal egy szobában voltam,nagyon ideges volt a dokira :?

Szal ez elég gáz...

De vannak ellenpéldák is hál'istennek!! :wink:

Csajok,amúgy a csecsemősnővérkék olvassák ezt a topicot :shock: :shock:

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny
 
 


Panny, egyes dokik is olvassak :lol: (nem vicc, doki szajabol egyertelmuen kiderult)

Sára

Kép

Kép
saara
 
 


Sziasztok!
Szerintem nem baj, ha olvassák az érintettek is a topikot. A normális, emberi stílus egymás miatt is alapvető, nem?

Akkor ezúton üdvözlöm a csecsemős nővérkéket - nagy részük szuper kedves volt, akivel meg nem találtam a hangot, még az is nagyon meg tudott lepni az utolsó napon. Köszönök mindent :)

Eda, szerintem ne félj, a klinika olyan, amilyen, tökéletes hely nincs (már csak azért is, mert személyfüggő, hogy kinek mi a jó, a fontosabb a sok fontos dolog közül), de a dokid jó, te is tudod már tapasztalatból, ez azért fontos és sok nehézségen átsegít. :) Sajnos, nem minden múlik a dokidon, de ami rajta múlik, megteszi.

És a lényeg, hogy rendben meglegyen a baba, a többi meg úgyis másodlagos.

Ha ez segít lelkileg, akkor elmondom röviden, nálam hogy volt, mind a két baba nála született, császárral.

Elsőnél nagyon úgy tűnt, hogy programozott császár lesz a vége (elég kicsi baba, kevés hely, faros, első gyerek, Schöpf-Mérei), megbeszéltük az időpontot. Aztán előtte egy héttel a baba úgy döntött, hogy körülnézne kint, éjjel kettőkor telefon, randevú a kórházban, császár. Már vajúdtam tehát, de nem volt semmi borzalom nekem szerencsére, inkább gyönyörű emlékeim vannak arról a szülésről, amit nem befolyásolt, hogy nem természetes szülés volt. (Kb. kétnaponta kell elmesélnem a fiamnak, hogy született. :) )

Másodiknál egy hónappal előbb pathológia, mert nem fejlődött elég ütemesen a baba, ott végül derült égből villámcsapásként ért a hír egy péntek délben, hogy egy főnök és egy ifjú titán, akinek már az apukája is nőgyógyász volt, eldöntötte, hogy 24 órán belül császár (nem, nem volt életveszély, nem, nem volt rossz lelet, igazából passz, hogy miért). Az orvosom velem hívatták fel, este császár lett. Nekem jobb lett volna, ha beindul magától a szülés, mert pl. a méhszájat alig bírták szétfeszegetni egy fél ujjnyira, annyira megtartott volt még. Szétfeszegetni meg azért kellett, hogy a vér távozhasson, nehogy gyulladás legyen. A dokim nagyon alapos, gondoskodó és minden irányba korrekt volt most is, műtét előtt és után is, (az én szempontból) sajnos, nem múlt minden rajta, de ami rajta múlt, tökéletes volt.

Szóval összetett ez az egész ügy, nehéz okosnak lenni orvosi diploma nélkül, egyre inkább arra hajlok, hogy jó, hogy van egy rendes orvosom és a lényeg, hogy megvan a baba. A többire meg fütyülök, ajánlani nyilván csak a saját orvosomat fogom, meg azt, aki a pathológián normális volt, a taplóbbját meg nem - ez az én szívem joga :)

Olivér baba hogy van?

Tücsi
20150827140659
 
 


Grrr, nem bírok uralkodni magamon, bocsi, hosszú lesz, off is, de felkavar a téma. És ha már olvassák...

A Jahn kórház főnöke írogat a róluk szóló topikba (sőt, szerintem ő indította), és nyilván igaza van, amikor kijelenti időről-időre, hogy egy orvos szakértelmét csak egy másik orvos tudja megítélni.

Viszont azt is gondolom, hogy bárkinek (és tényleg bárkinek) el lehet magyarázni értelmesen, hogy milyen beavatkozásra miért van szükség - kétségkívül egy kis időt és egy kis erőfeszítést igényel a dolog. Ha valakinek igénye van erre a felvilágosításra, azzal még nem az orvos szakértelmét kérdőjelezi meg, csak szeretné tudni, hogy mi történik vele.

Személy szerint nem tudom, hogy miért kellett akkor olyan gyorsan kivenni belőlem a gyerekem (elméleteim vannak, de azokat megtartom magamnak), valami oka kellett, hogy legyen - csak nem világos, hogy azt miért nem lehetett megmondani (mert nem tudtak mit mondani).

És lehet hisztis libának tartani, de hetekkel később is úgy ébredtem az éjszaka közepén, hogy jaj, nem mozog a babám a pocakomban, mi történt - az, hogy már ott szuszogott az ágyában. És igenis rémálmaim voltak hosszú időn keresztül, hiába nem akartam foglalkozni az egész történettel.

Persze, lehet mondani, hogy a hormonok, miegymás - igaz is. Csak egy szülő nőhöz nemcsak a taj-száma és a pénztárcája tartozik, hanem bocsi, de a hormonjai, az érzelmei, és megint csak bocsi, de az értelme is. Tudom, hogy van oka, hogy a legtöbben ezt nem veszik figyelembe. De a néhány jó példa azért azt is mutatja, hogy senkinek nem esik le az aranygyűrű az ujjáról, ha mindezt mégis figyelembe veszi.

Na ezért ajánlgatom én boldog-boldogtalannak az én orvosomat.

Uff. Azaz off vége :)

Tücsi
20150827140659
 
 


Tücsi!

Teljesen egyet értek veled,egy véleményen vagyunk!!! :wink:

Olivér baba egyenlőre nagyon jófiú,szinte egész nap csak eszik-alszik.Éjjel egyszer kel,akkor is gyorsan bevágja az adagját és szunya tovább :wink:
Nekem a második fiam is ilyen volt,szal remélem ilyen marad Olika is :wink:

A csecsemősnővérkék sztem is úgy általában rendik voltak...Egyszer volt ,hogy betoltam 5 percre, amíg lementem intézni az anyakönyvi papírt és mire visszajöttem azonnal "becukrosvizezték" a gyerekem...Ez nagyon idegesített több okból is:-már előtejem is sok volt,a gyrekem majd 4 kg volt,szal nem fenygette az éhhalál,-a tejem már első nap éjjelén belövvelt és az előzmények miatt muszály volt hogy mindig ügyesen kiürítse amennyire tudja,és alapjáraton se akartam semmi pótlást adatni neki.
Szal ezt akkor szóvátettem és közölte a fiatal kiscaj hogy ő nem fogja hallgatni ahogy sír ilyen sokat(5 percet voltam távol)-esetleg ha már ezt a szakmát választotta fel is vehette volna az ölébe egy kis babusgatásra :? ...-a MÁV-ban így voltés azt is mondta hogy máskor szóljak hogy ne adjanak neki semmit.
Hát szomosrú hogy ezt külön kérni kell... :( .Na nem mintha többet betoltam volna akár 5 percre is...
Egy kicsit idegesített hogy tök soká vitték el őket fürdetni és nagyon soká hozták vissza...volt hogy 8-kor elvitték és 10 után hozták vissza...Mi anyukák már ott sorakoztunk mert mindenkinek szét akart durrani a melle :shock: és akkor volt hogy fürdinél is megetették egyiket-másikat....
De alapjáraton meg tudtam beszélni az elveimet velük és rendik voltak mert nem kezdtek el oktatgatni hanem hagyták hogy úgy csináljam ahogy akarom.Az is tetszett, hogy nem akartak"átnevelni"látták, hogy van már tapazstalatom és az bevált nekünk.

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny
 
 


Sziasztok!

Igen, mindegy, hogy melyik kórház, a lényeg az orvosban van! (Csak az gáz, ha a dokit is korlátozzák a munkájában, hogy úgy tegye a dolgát ahogyan a lelkiismerete diktálja.)

Tücsi, Panny teljesen egyetértek veletek...

Nekem se volt problémám a csecsemős nővérkékkel. Sok munkájuk van, nem tudnak mindenki rezdüléseire külön odafigyelni. Kérdezni kell állandóan, akkor megtesznek és elmondanak mindent amit tudni szeretne az ember.

A lányomat annyira még nem érdekli a születése, csak hogy miért volt a köldöke olyan csúnya? :lol:
De simogatja a hugát pocakon keresztül, puszikat is ad és kiabál a köldökömön befelé.
"szia Zara, ébredj fel, gyere játszál velem" :D
Remélem Zara nem siet még kifelé a szives invitálásra!

Eda, izguljál, de ne félj! Biztos minden rendben lesz!

Márti

KépKépKépKép
aysegül37
 
 


Figyi csajok,nem kell visszamenni 6 hetesen a babákkal a SOTE-ra koponya és hasi UH-ra??Csak mert a MÁV-ban kellett és én szeretnék is egy ilyen kontrollt...de akkor máshova viszem ha a SOTE-ra nem lehet vagy nem kell menni.

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny
 
 


Szia Panny!

a SOTE-n nincs a babáknak 6 hetes kontról, már 2006-ban sem volt sajna (2002-még volt)

Szia

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Panni, a II. gyermekklinikán (Tűzoltó utca) van fizetősen a vizsgálat, illetve dokidtól kérhetsz beutalót, Heimben még csinálják nem fizetősen is.
De kb. két hónap várakozás van.

T.
20150827140659
 
 


Panny!

A Budai gyermekkórházban is csinálnak koponya és hasi UH-t. kb 1 hét volt a várakozás.

Kriszti

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers
bchris
 
 


Köszi szépen mindenkinek az infókat!! :wink:

Kép
Kép
Kép

Kép
panny
 
 


Kedves Kkrisztina78!

Mi volt Sarlai doktornőnél? Ahogy olvasom a leveleidet, kísértetiesen hasonlítotok Kristóffal rám és a fiamra. Ha érdekel, mi hogy oldottuk meg a problémát írj és küldök egy privit. Nem akarom a részletekkel fárasztani atöbbieket.

Röviden csak annyit, hogy két hónapos koráig pótoltam, aztán teljesen leálltam a pótlással. Csak cici volt. Ma már két éves múlt, és még mindig szopizik, egy hete hagytuk abba az éjjeli szopit, már csak nappal cicizünk.

Macus
macus
 
 


Sziasztok!
Kriszta én is kíváncsi vagyok, meg a hétfői mázsálásra is :)

Macus, bocs, hogy belekotyogok, de szerintem másoknak is érdekes lehet a történeted - akit nem érdekel, az át tudja ugrani.

Tücsi
20150827140659
 
 


Macus,

Szerintem is írd meg nyugodtan ide a fórumra, esetleg másoknak is hasznára válhat!

Rita

mpuma
 
 


Sziasztok!
Macus,én is osztozom a többiek véleményén,örülök,hogy van egy ilyen topic,ahol meg tudjuk oldani egymás problémáját,sokaknak nincs kitől tanácsot kérni,sem véleményt,és mást is biztosan érdekel a történeted!

Eda
eda2
 
 


Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni azoktól,akik császárral szültek itt a klinikán. Elkezdtem visszaolvasni, de nagyon sokat termeltetek, és nem lesz rá időm.

Az előző két szülésem másik kórházban volt, és szeretném tudni itt mi a menete a császárnak. Köszi

daniki
daniki
 
 


Sziasztok

Eda

Nekem a harmadik császárom volt itt a klinikán(az előző kettő más kórházban)
A harmadik császár programozott.Nekem is így lett volna,de Zalán 3 héttel előbb jött.
Reggel 6-kor mentem be és pár órát hagytak vajúdni.Ez így lett volna akkor is ha időre jön!Mert így jobb a babának.De nem volt vészes!Oda figyeltek rám!
Bent lehetett a férjem is velem!
Hidd el itt a klinikán ez jól működik!Nem féltem mert figyeltek rám.

ugyanez nem mondható el a második szülésemnél ami másik kórházban volt!

Daniki
Mire gondolsz pontosan?
Ki az orvosod?Mert ettől is függ.
Én pl nem kaptam beöntést de tudok olyat aki igen.
Arról,h aludni szeretnél v nem te döntesz.
A vajúdóban veled lehet a párod.Itt készítenek elő.Infúzió,savlekötő stb.
Műtét alatt pedig az egyik szülőszobában várhat a párod rád és a babára.
Ide hozzák majd a babát miután kiemelik.Itt mosdatják,öltöztetik és a párod foghatja.
Aztán 24 órás őrző.Ez jó hely!Legalábbis nekem az volt.Egy baj van,h ide nem nagyon hozzák fel a babát,csak ha kitartóan kéred!

Kérdezz még ha segíthetünk.

Sziasztok

ja

Macus
Írd nyugodtan legalább okosodunk!



:lol:
Vendég
 


alziza!
Köszi a gyors választ.
Hát ha őszinte akarok lenni, egy kicsit elkeserítettél.
Én az előző ketőtt a MÁV-ban szültem,és ott apa is bent lehetett.
Szülés után vele volt a baba, ő vitte át az osztályra.Bár előtte jól "megdögönyöztem", amennyire a műtét engedte.
A 24 óra kötelező? És addig a babád nem is lehet veled?
Velem végig ott voltak a megfigyelő(császáros) szobában, csak ha sirtak,akkor bejött a nővér, kivitte, ellátták, és hozta vissza.
Én 6 órára rá felkeltem, és átmehettem a sima szobába.
Segítenek az első zuhanyozásnál?
És a felkelésnél?
Gyógytornász jött hozzád?
Még egy fontos.A szülés után a vérzés ugye nem úgy működik, mint annál aki fel tud kelni, kinyokodják a hasad rendesen?
A kipakolásnál ki segít, ha az apa nem jöhet be a
kórterembe?(gondolok itt tea, almalé,betét, hálóing, stb.,amíg át nem megyek az osztályra.
Van egy kis időnk együtt szülés után 3-man, vagy azzonnal visznek az őrzőbe?
Bocsi, a sok kérdésért, de engem nagyon foglalkoztat ez a dolog.
Előre is köszi
daniki
daniki
 
 


Ja és a dokim új egy kicsit, tavaly ment át oda.
Dr. Kisfalvi István
A beöntés nem zavar.Először nem volt, a 2.-nál meg volt.Részemről nem lényegi kérdés. És spinális érzéstelenítés volt velük.
daniki
 
 


Daniki,

Nekem is Kisfalvi az orvosom. Mondjuk én hüvelyi úton szültem, úgyhogy nem igazán tudok segíteni a kérdésidben, de az biztos hogy a doki nagyon rendes és lelkiismeretes, úgyhogy ami rajta múlik azzal nem lesz gond! De gondolom az előző kettőt is nála szülted, szóval ezt Te is tudod.

Mikor fogsz szülni? Fiú lesz vagy lány?

Üdv a köreinkben!

Rita

mpuma
 
 


Szia mpuma!

Láttam a Kisfalvis topikot,szoktam is olvasni.
Tündéri a kisfiad,és az utolsó képen egyszerűen meg kell zabálni.
Igen az előző kettőt is nála szültem, de még a MÁV-ban.Már 10. éve, mióta kezdett, ő a dokim, akkor még nagyon kezdő volt,de már akkor tiszta lelkiismeretes, és kedves.
Szeptemberben, úgyhogy még van egy kis idő, most vagyok a 19. hétben. :lol:
Ma megyek hozzá du. a genetikaira, remélem látja milye van a lábacskák közt. :oops:
És köszi a kedves fogadtatást.

Kriszta
daniki
 
 


Sziasztok!

Macus, természetesen érdekel a történeted, pláne ha nagyban hasonlít rám.:) De úgy látom a többieket is, igy rajtad múlik, hogy priviben írod meg, vagy megosztod a többi fórumozóval is. ( én az utóbbira szavaznék:-))

Hétfőn természetesen nem jutottunk el a Sarlai dokinénihez a városbénulás miatt, de kedvesek voltak, mert keddre átették az időpontomat. Bevallom elég fanatikusnak tűntek, mind a dokinéni, mind az asszisztense, dehát ezért is csinálják ők ezt. A lényege az volt, hogy megnézték Kristófot hogyan szopizik meg megnézték a mellemet. Szerencsére nagy gond nem volt, nem voltunk nagyon bénák, apró trükköket mutattak, meg kipróbáltuk a szopi párnát, amit én nem használtam eddig, de beszereztünk egyet azóta:) Annyi javítani való van részemről, hogy a fejecskéjét jobban huzzam a mellemre. Aztán megnézték a táplálási füzetünket, szerintük elég az a gyarapodás amit a születése óta produkál, de szerintük az 5-6 alkalommal evés kevés még neki. Ezért szerintük a megoldás nem a hozzátáplálás, hanem a sűrű mellre tétel. Ha fél óránként kér enni, akkor fél óránként tegyem mellre. Persze ezzel mi próbálkozunk azóta, sajnos nem túl sok sikerrel. Ja meg amit még rosszul csináltam, ha elaludt a cicin,akkor én levettem róla és megpróbáltam letenni az ágyába, ami persze kb sosem sikerült, mert felébredt. A dokinéni szerint,amig ki nem engedi a cicit a szájából, addig nem szabad levenni róla.
Igyhát ezekkel az új infókkal álltam neki az életnek, de kb tegnap délután meg is borultam. Mert ha nem veszem ki a szájából,akkor majd 1,5 órát cicizett, de akkor sem evett többet mintha 40 percet cicizik kb. Persze miután nem evett eleget úgy 40 perc múlva újból cuppogott és azt mutatta, hgy ő mennyire éhes, akkor is cicit kapott, amit megintcsak majd 1 órát szopizott, de igy sem jött belőle annyi, hogy elég legyen neki, igy kezdett már ideges is lenni. (a múlt héten már pótoltuk neki az evéseket a lefagyaszott tejből, igy látható volt, hgy kb olyan 130-150-es mennyiségtől lakik már jól) ezt folytattuk délutánig, de addigra már annyira sírt, meg nyugtalan volt, a tejem meg nem képes óránként termelődni, hgy megint elővettük a lefejt a tejet, amiből megevett egy jó adagot, és 5 órát aludt szegényke úgy beájult. (én meg fejhettem, mert ez meg túl hosszú idő volt)
Szóval kövezzetek meg, úgy látszik nem vagyok egy ősanya, aki napi 16 órát szoptat, a cicim sem bírta meg tejcsi sem volt, igy most ott tartok, hogy ha belaszik nem veszem le a ciciről, igy jóval többet cicizik,mint eddig, ha nem is óránként, de többször adok neki enni,ha nagyon szopizhatna akkor cicre kerül, és bizony ha nagyon éhesen ordít, és nincs tej, akkor kap a hűtőből amig van, utána pedig jön a tápszer. Ez kb azt jelenti, hgy napi szinten úgy 2x kell neki pótolni, úgy 30-40 ml-ket. Úgy érzem az nem túl nagy menyniség ahhoz, hgy megnyugodjon szegény és aludjon egy jót.
Persze titkon azt remélem, hogy ettől mindketten megnyugszunk végre, és talán több tej tud majd termelődni.
Persze a Sarlai dokinéni ennek nagyon ellene van, mert szerinte a cumisüveg miatt nem fog majd szopizni, de nem egy gyerekt tudok, aki születésétől kezdve cicizik + tápozik mellé, mert nem elég neki a cici. Mégis szopizik azóta is, és Kristóffal egyidős.
Egyébként nagyon kedves volt a dokinéni, tényleg átbeszéltünk mindent, megnézett mindent, csak ajánlani tudom bárkinek, aki olyan kis bizonytalan szoptatás ügyben mint én..

Babamasszázs is jó volt, csak az a probléma,hgy a város másik felében van, igy mire odaértünk, mire megvolt az oktatás, a végére éhes lett Kristóf, igy volt egy kis bőgőzés, de nem volt vészes. Bevallom nem láttam rajta valami nagy elalélást a dolgotól, pedig a barátnőm kisfia, totál beájult tőle, neki nagyon tetszett. (valószinű Kristóf már csak a hasára tudott koncentrálni)
Jövő hét hétfőn megint megyünk majd, 4 alkalom, a végére megtanuljuk az összes testrész masszírozását. most a has és a láb volt a téma. Meglátjuk a végére mi sűl ki belőle, hátha le lehet kötni majd vele kicsit Kristófot kicsit.

Kép
k.krisztina78
 
 


Szia Daniki!

Én is császárra szültem.

Én nem kaptam beöntést, az altató orvos megkérdezte,hogy mikor ettem utoljára, és mivel az reggel volt és délután szültem, igy lehet ezért.

Az örzőbe engem a szülés után azonnal felvittek. A szülésznő a szülést követően ellátta a babát bebugyolálta és rátette a mellkasomra. Ott volt velem egy rövid ideig, majd vitték apához, aki a szülőszobán várta. Ő végig ott volt, mig lemérték újra, polyát kapott stb.
Aztán mikor hoztak ki a műtőből apa odaadta nekem babut egy rövid időre.

Este 6-kor kerültem fel az örzöbe. Ezután még a szüleimet a páromat és a babámat beengedték egy rövid időre. (az örzöben a látógatási idő 17-18 üra között van).

A csomagomat az hozta fel aki feltol az örzőbe.

Reggel (9-kor) a növér szedte ki a mosakodos cuccom a táskából. Mosakodni egyedül mosakodtam, de ha segítség kell akkor segitenek.

Gyógytornász nem volt.
A hasam se nyomkodták.

Kb délután 3-kor mehettem le a gyerekágyas osztályra (azért ilyen későn mert nem volt hely, meg kellett várni, mig szabadulnak fel ágyak)

Reggel 11-től igérgették h felhozzák a babukat, nem hozták mert sok volt a haza menő anyuka és szombat lévén kevés növérke volt.

Mielőtt lementem a gyerekágyas osztályra azelőtt hozták fel a kislányomat.

Mivel én elég korán felkeltem 13-kor mikor jött a férjem kimentem hozzá a folyosóra- ezt engedik.

remélem minden kérdésedre válszoltam.

Ha még eszedbe jut vmi irj.

Kriszti és Regi

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers
bchris
 
 


Sziasztok

Daniki

nem tudom,h lehettek e együtt utána mert engem altattak.

A nővér segített kipakolni!

A zuhanyozásnál be jött velem,bár mondtam,h nem kell.

Nálam volt gyógytornász és ő is kísért le az osztályra.

A babát nekem felhozták,de ott nem hagyták. :(
Ahogy lemész azonnal megkapod és veled lehet éjjel nappal.
Vendég
 


Krisztina 78!

Érdekes amiket írtál a szopizásról. Sok ismerős vonás van benne, én hasonlóakkal küzdöttem. Első héten amikor hazajöttünk a kórházból 3-4 nap után kiderült hogy Marci valahogy nem jól szopizik, mert 30-40-eket szopizott pedig volt hogy majdnem 1 órát volt cicin. De után aviszont még tudtam fejni. A 4 nap végére már teljesen kész voltam. Kb óránként szopizott, aztán amikor végzett szinte azonnal sírt hogy éhes. Na nagy nehezen kiderült, hogy nem eszik eleget, 1 napig adtam neki a lefejt tejből mellé ettől is is meg én is megnyugodtunk és lassan beindult a tejecske.

Aztán a 4. héten szinte egyik napról a másikra visszaestünk, ugyanis egyik napról a másikra alig volt tejem és sajnos fejni sem tudtam. Nekem is akkor azt tanácsolták, hogy amilyen sűrűn tudom etessem mindkét ciciből. Na ezt az én melleim nem igazán komálták. Már volt hogy sírtam a szoptatás köben annyira fájt a mellem. Szóval ez baromi jó tanács tud lenni, de szerintem nem biztos hogy mindenkinek megy. Aztán kipróbáltam a homeopátiás tejserkentőt, és az kb. 1 nap alatt meghozta a hatását. Újra elég volt már 1 cici így lassan én is regenerálódtam.

Ezekben az időszakokban mi is adtunk Marcinak vagy teát vagy lefejt tejet és cumisüvegből. Ugyanis pohárból nem bírta meginni az egész mellément, a kiskanál megnagyon lassú tempó volt és attól csak ideges lett. És nem okozott semmi gondot, most is teljesen jól szopizik. Akkor utánaolvastam és azt találtam, hogy ez a cumi zavar csak az elején (az első 1-2 hétben) okozhat gondot, utána már megtanulják a szopizást és nem gond ha cumisüvegből is adsz neki.

Ez a cicin való elalvás meg érdekes, mert Marci is sokszor elalszik és én is leveszem ilyenkor, szerintem ha nem tenném, a 3 órát a cicimen aludná végig! :-) Kiváncsiságból ki is próbálom a következő etetésnél! :-)

Sok-sok kitartást, tudom hogy ez baromi nehéz, én is küzdöttem már. És persze lelkileg is, legalábbis nekem néha elég nehéz volt feldolgozni, hogy miért is nem működik olyan egyszerűen ez a szopiztatás!

Szerintem nem olyan szörnyű ez hogy a lefejt tejből is adsz neki és utána tud aludni! Neked is kell a pihenés és a kikapcsolódás, nem lehet egész nap csak szoptatnod! És szerintem ha tudsz egy kicsit pihenni az a tejnek is jót fog tenni! Hajrá! Drukkolok neked!

mpuma
 
 


Daniki,

Köszi a dicséretet! Kiváncsian várom hogy mi volt ma az ultrahangon! Remélem minden rendben és már tudjátok majd hogy fiú lesz-e vagy lány?

mpuma
 
 


alziza!

Köszi a megnyugtatást!!!

Eda
eda2
 
 


Sziasztok!
Megjöttem a dokitól.
bchris,alziza
Nagyon kedvesek vagytok,sokat jelentenek nekem ezek az infók.Azért kezdek egy kicsit megnyugodni, mert nem lesz olyan vészes az elbeszéléseitek alapján.
Bár még szeptember nem itt van, de én már most forgolódok éjjelenként, mert nagyon nehezen törődöm bele, hogy nem a megszokott kórházban fogok szülni.

mpuma
Minden rendben volt,a korának megfelelően fejlődik.
De sajna a fenekét mutatta,meg a hátát,és a doki nem tudta megnézni, mink lesz. A lényeg az,hogy baba.
:P
Az AFP-m is jó lett.

Kriszta
daniki
 
 


mpuma,

most sajnos én úgy érzem megint kicsit megcsappant a tej mennyiségem, homeos bogyókat elkezdem megint én is szedni,mert azt mondják azt sem jó ha folyamatosan szedi az ember. Te hogy szeded? Én valami kúra jelleget hallotam, 3 napig 3x5, 2 napig 2x5, aztán 1 napig 1x5, aztán szünetet kell hagyni elvileg, csak azt nem tudom meddig.:)

Az valóigaz, ha nem vettem le a ciciről, akkor volt hgy eltelt úgy 15 perc, hogy csak cumizott rajta, majd újból megindult valami és jó nagyokat kortyolt, igy is mostanság 1 órát eszik, és 2 ciciből megint olyan 100-120 körül tud megenni, ami neki sajnos már kevés úgy tűnik.

És kipróbáltad, hogy Marci lecuppan-e a ciciről magától? :)))

Kép
k.krisztina78
 
 


Krisztina 78!

Íme a történetem:
A fiamat a szülést követő másnap hozták ki mellém a kórházan, ahol igazán senki se tudta megmutatni, hogyan kell jól mellre rakni. Ráadásul a gyerek kezdett besárgulni, így egyre kevesebbet kelt fel, én meg nem keltettem, szóval eltelt úgy fél nap, hogy nem szoptatam meg. A lényeg, hogy úgymentünk haza, hogy nekem nincs elég tejem, nem tudom majd etetni a gyerekemet, tápszert kell adjak neki. Ez teljesen kikészített. Még olyanokat is mondtam, hogy nekem nem is kell így ez a gyerek. Én hívogattam szoptatási tanácsadókat is, akik mind azt javasolták, hogy szoptassak és fejjek. Szoptattam is, de valahogy az volt az érzésem, hogy nem jól csinálom, ezért bekönyörögtem magam a Sarlai doktornőhöz az akkor már két hetes gyerekkel. Ő megmutatta nekem is, hogyan kell jól csinálni, és mondta, hogy a tejmennyiség óráról órára szaporodik (nekem ez a mondat olyan sokszor eszembe jutott és annyi erőt adott!). Próbáltuk mi is a poharat, kanalat, de akkor már annyira üvöltött szegény gyerek az éhségtől, hogy végül előkerült a cumisüveg. Én soha nem tudtam annyi tejet lefejni, hogy az elég lett volna pótlásnak, maradt a tápszer. Egyre jobban kikészültem. Aztán (ma már tudom, hogy szerencsénkre), összeszedett egy fertőzést, egy egész délutánon keresztül hasmenése volt, este 11-kor bementem vele a Bethesdába. Mondtam, hogy akkor fejnék, mire mondták, hogy inkább aludjak. majd reggel. Reggel hihetelen nyugalommal keltem, és annyi tejet fejtem, hogy egész napra elég volt a gyereknek, este meg az éjszakai adagját fejtem ki. Hozzáteszem, akkor már két napja nem volt hajlandó elfogadni a cicmet! És akkor azt is megtapasztaltam, hogy milyen, amikor annyira tele van az ember cicije tejjel, hogy kifolyik belőle és isteni érzés volt! Az egyik nővérke mondta, hogy a cumisüveg előtt adjam oda neki a cicimet, és elfogadta! És 20 ml-t szopizott, nekem akkor ez a 20 ml volta világ közepe! Négy nap alatt összeszedte magát, hazamentünk és ezt a menetrendet folytattuk: szopi, aztán cumisüveg. Persze megint egyre fáradtabb lettem, egyre inkább visszakerültema mókuskerékbe (hozzáteszem: anyósomékkal nagyon rossz volt a viszonyunk és páromal is kezdett megromalni). Kezdetben én is csak 20-30 ml-eket pótoltam, de a második hónap körül hirtelen fordult a kocka: egyre kevesebbet szopizott és egyre többet kellett pótolnom. Aztán egy barátnőm mondta, ha így folytatom, el fog fogyni a tejem és le fog szokni a ciciről, én meg arra vágytam, bárcsak az én fiam is olyan cicifüggő lenne, aki még egy éves korában is szopizik és csodáltam azokat a nőket, akik fél éves korukig szoptatták a gyereküket!
Nyugodt környezetre vágytam, anyósoméktól távol, így hazautaztam a gyerekkel vidékre, anyámékhoz. Ők segítettek a tápszerről való leállásban. Egyszerűen azt csináltam, amit nektek is javasoltak: szoptattam - fejtem, szoptattam-fejtem és szerencsére nem is volt más gondom. És nem nagyon tudtam letenni, szinte egész nap a cicimen volt. És bizony ez eleinte nagyon fájt (de ha egy-két hétnél tovább megmarad eza fájdalom, akkor a baba rosszul szopik - érdemes újra segítséget kérni!). Ekkor költöztettem magam mellé az ágyba éjszaka, hogy tudjak aludni, mert éjjel is nagyon sokat szopizott. Hasfájós baba volt, este majdnem megőrültem, mert volt egy-két óra, amikor bömbölt és a cicit is kiköpködte, ilyenkor voltam a legjobban kétségbeesve. De anyu nem hagyott eltántorodni, és továbbcsináltam. Igazából nekem úgy tűnik, hogy az egész első félévet így csináltuk végig. A szoptatós szakkönyvek szerint ez 2-3 nap, na nekünk két hét is volt. A végén hívtam egy szoptatási tanácsadót (Kamlach Szilvia- remélem, jól írom a nevét), ő mondta, hogyha szopi után is spriccel a cicimből a tej, akkor nincs gond, van elég tejem. Ez nagyon megnyugtatott. Mindennek ellenére az első félév így telt: végeláthatatlan szopik, közben kézben alvások, mert ha letettem, azonnal felébredt. És ez szerintem nem a tejem kevéssége miatt volt, egyszerűen ő ilyen baba volt, igényelte az együttlétet. Kb. fél kilókat gyarapodott havonta, ez teljesen jó volt. Én is sok mindent kipróbáltam: homeopátiás bogyó, laktoherb tea- azt abba is kellett hagynom, mert hasfájósabb lett tőle a gyerek, vizespalackot tettem a cicim alá, meg forró vízzel zuhanyoztam (többször jól meg is égettem magam), de igazából a nyugalom és a sok ciciztetés hozta meg a hatását. Nem is nagyon fejtem, mert nem volt mit, mindig mindent kiszopizott. Az első egy évben fél liter tejet se sikerült lefagyasztanom (azt a kevéskét végüla fürdővizébe tettem). Aztán megkezdtük a hozzátáplálást főzivel, gyümölccsel és attól kezve vettem észre, hogy hát ebben az egész napos - éjszakás végeláthatatlan szopiban van rendszer! Kb. egy éves korára jött el az az idő, amikor le tudtam tenni aludni és délután már 45-50 percet aludt egyedül. Utána melléfeküdtem és úgy aludt tovább, cicivel-szopival. Most két éves, nappal már alszik egyedül másfél órát, éjszaka csak egyszer kel, de már nem adok neki cicit és a cici nagyrészt szerintem cumi (bár ha megkérdem, mindig közli, hogy jön a finom, édes és pont jó tejecske).

Szóval én azt tudom tanácsolni, hogy időnként hívj fel szoptatási tanácsadót, mert nagyon sok erőt tudnak adni, és legyél nagyon eltökélt, higgy benne, hogy az órákig tartó sok-sok szopi elég lesz neki. Nem biztos, hogy azért nyűgös, és azért nem alszik, mert nem evett eleget. És ne mérd minden etetésnél, elég naponta egszer (én kétnaponta mértem, olyan 130-150 grammokat hízott kétnaponta). Én egyébként a pisis pelust mértem, de azt jó sokáig, kb. fél évig. Napi 400 gramm pisi tekinthető ideálisnak (egy pelusban 50 gramm, ha háromóránként cseréled). Ezt az őrületet egy füzetbe vezettem is, eltettem emlékbe. Lehet, hogy csak testközelre vágyik. Csinálhatod azt is, ha van hordozókendőd, hogy magadra kötöd- nekünk ez is nagyon bevált, csak későn kezdtem használni - már 7 kilós volt! Tejed meg csak attól lesz több, ha minél több inger éri a cicit: azaz ha szoptatsz és aztán fejsz. És nem adood neki oda a lefejt tejet, hanem inkább szoptatod. Ha másfél óráig, akkor addig. Persze csak ha bírod és ha tényleg úgy érzed, hogy Te mindenáron szoptatni akarsz, és nem fogsz lelkiismeretfurdalást érezni, ha mégsem jön össze. Nekem mindig azt mondta egy barátnőm, hogy ha úgy érzem, hogy mindent megtettem azért, hogy a gyerek szopizzon és mégsem jött össze, akkor nem lehet lelkiismeretfurdalásom. Ezért aztán összekaptam magam (meg az anyukám engem) és sikerült.
Ja, fontos: eleget kell enni és inni, különben nem lesz tejecske. Nekem a napi másfél liter húsleves vált be. Plusz másfél-két liter ásványvíz. Mindig ittam szoptatáskor és pisiléskor egy-egy pohár vizet, így nem felejtettem el inni. És Végre jókat ehettem!

Macus
macus
 
 


Sziasztok!
Macus, szerintem jó, hogy leírtad!
Én még annyival egészíteném ki, hogy ha pótlást kell adni, jobb nem cumisüvegből, mert tényleg elkényelmesíti a babát. Ezért szerencsésebb a kispohár, a kanál, a Medela Soft Cup vagy a szoptanít (Medela SNS).
A fejésnél meg tényleg sokkal hatékonyabban serkenti a tejtermelést a szoptatást (és még kényelmesebb is).

Őrült macerásnak hangzik, tudom, amikor az első gyerekemmel küszködtem, elküldtem mindenkit a bús francba, ha a cumisüvegen kívül bármi mást említett. Most már tudom, meg meg is tapasztaltam, hogy az első hónapokban nagy küzdelmet is megér a szoptatás, mert (hogy egészen praktikus szempontokat említsek, mindent mást hagyjunk most)
- a tápszerezés drága
- a tápszerezés rengeteg munkát jelent (és itt egy-két évről beszélünk): vízforralás, mosogatás, sterilizálás, melegítgetés
- elmozgásnál rém kényelmetlen.

Utólag persze könnyű okosnak lenni - szerintem részben ezért van ez, hogy én is, de talán a többiek is azért állunk neki ismeretlenül agitálni a szoptatás mellett ennyit, mert tanultunk a saját tapasztalatainkból és szívesen megkímélünk másokat ettől.

Úgyhogy Kriszta, senki sem megkövezni akar, még a halvány gyanúja sem merül fel itt a hozzászólásokból :)
csak segíteni...

Egyébként az én fiam is végig tápszerezett és tejcsizett - egészen 2,5 éves koráig. De most már tudom, hogy ha nem cumisüvegeztem volna, hanem az elején kitartóbb lettem volna, akkor nem kellett volna a tápszer, lett volna tej elég.

Ami meg a mellfájdalmat illeti, hát az borzasztó tud lenni. A jó hír az, hogy átmeneti, egyrészt megedződik kicsit a mell, másrészt, érdemes még tovább kísérletezni a mellretétellel, mert nekem akkor sebesedett ki a mellem, amikor nem jól volt a baba szájában. Muszáj megvárni, hogy annyira kinyissa (mindig) a száját, hogy a bimbóudvar zöme beleférjen.

Ha csak kicsit van rajta rosszul, akkor vízhólyag is tud nőni a mellbimbóra :shock: - ezt Mirával tapasztaltam az első napon, szerencsére abból nem lett seb, mert nagyon odafigyeltem utána a helyes mellretételre.

Meg a szoptatásaim legfájdalmasabb élménye (és lehet, hogy előfordul másnál is, nem tudom, inkább írom, mint nem), hogy a bimbóudvaron lévő kis csomók (amik valami faggyú-féle dolgot termelnek, az védi a bőrt, normál esetben nem kell piszkálni) egyike begyulladt valamiért. Eltartott egy ideig, míg rájöttem, hogy nem a szoptatással van a gond, hanem azzal a csomócskával, ami lassan nőtt. Akkor az volt a megoldás, hogy kinyomkodtam, fájt rémesen, de utána egy csapásra megszűnt a fájdalom.

Uff.
Tücsi
20150827140659
 
 


Daniki,

Én szeptemberben szültem a klinikán, császárral.
Lehet választani, hogy altassanak vagy érzéstelenítsenek, úgy láttam, általában az orvosok is preferálják a spinális érzéstelenítést.

Császármetszés esetén 6 órás tűt használnak spinális érzéstelenítéshez, nagyon rövid időre lehet megkapni a babát, utána 24 órára örzőbe kerül az anyuka. Ott csak naponta kétszer lehet megkapni a babát, rövid időre. Ha az anyuka jól van (6 óra után úgyis fel kell kelni), azért nem kell szigorúan 24 órát tölteni az örzőben. Az örzőben 10 perc a látogatás, más nőgyógyászati műtöttek is vannak."

A császáros műtőbe apuka nem mehet, de egy szülőszobában várja a babát, ilyenkor először ő kapja meg (persze azért láthatod, amikor kiveszik) és ő van vele, míg az anyukát fércelik (kb. félóra-negyven perc). Utána, ha nincs gond, akkor ők is ott pihenhetnek egy ideig, utána viszik az anyukát a 24 órás örzőbe, a babát a csecsemőosztályra.

Hivatalosan császár esetén a 24 órás örzőből hamarabb csak egyágyas szobába lehet kikerülni, ha minden rendben van és tényleg van ott veled valaki végig, 24 órán keresztül, az őrző főorvosa engedélyezheti. A gyakorlatban úgy láttam, hogy ha fel bírsz kelni, ki lehet venni a katétert és nagyjából tudsz járni, akkor kiengednek az őrzőből.

Másrészt etetésre háromóránként ki lehet sírni a gyereket, de jobb minél hamarabb pucolni onnan.

Nekem nem segítettek a mosdásban, mert nem kértem, a felkelésben igen, de első körben azért azt is megoldottam egyedül (igyekeztem kifelé az őrzőből), csak akkor még gyorsan vissza kellett feküdnöm. Gyógytornászt nem láttam, de hétvége volt és amúgy sem hiányzott.

A kinyomkodást nem is egészen értem... nekem mindkét szülésemnél volt még vérzés, több, mint hat hétig, itt a kórházban naponta kétszer kaptam az oxitocin injekciót és egyszer a trombózis ellenit, végig, amíg bent voltam.

Ha arra gondolsz, hogy nem lesz-e gyulladás amiatt, hogy nem kelhetsz fel és az alvadt vér összeáll... nem, legalábbis nagyon igyekeznek elkerülni :) a császár után infúzión vagy egy darabig és
akkor kapod az oxitocint, hogy ürüljön a vér. (Meg a fájdalomcsillapítót is így adják.)

Kipakolni nekem segített a nővérke, nagyon kedves volt, amikor már ihattam pár kortyot, akkor éjszaka jött folyamatosan itatgatni, egészen addig, amíg nem mocoroghattam annyit, hogy egyedül boldoguljak pohárral-szívószállal. Meg jött a jutalom szőlőcukrot adagolni, mert nekem az volt az első kérdésem ahogy felkerültem (este tíz után), hogy mikor ehetek :lol: mikor meghallottam, hogy délben, akkor elég kétségbeesetten nézhettem, mert néhány óra után kaphattam szőlőcukrot, nna, az életmentő volt.

Az őrzőtől én nagyon féltem, de végül nem volt olyan kellemetlen élmény, annyi idő, amennyit ott töltöttem, kellett is, hogy kicsit összekaparjam magam. Egy másik kismamával, aki az őrző másik végén volt, egyre gyorsuló tempóban vánszorogtunk oda-vissza, hogy minél hamarabb mehessünk, középen nagyokat vigyorogtunk egymásra, beszélni nem volt mindig erő, na az vicces volt.

Szóval, szerintem ne félj tőle annyira. (Jó, monduk a Schöpfiben sokkal liberálisabb volt a dolog, de ott meg 24 óráig feküdnöm kellett, úgyhogy összesítésben ez jobb volt.)

Tücsi
20150827140659
 
 


Tücsi,
bocs,hogy beleszólok a leírásodba,de a klinikán nem EDA-t szúrnak császárnál,vagyis amit leírtál az az EDA-ra illik,nem a spinálra. :wink: Ugyanis azzal lehet 6 óra múlva felkellni,a spinálnál 12 óra a minimum a fejfájás miatt.

Nyilván sűrgős esetben vagy spinált szúrnak,de inkább altatnak.Az EDA-nak hosszabb idő kell mire beáll.

A gerincérzéstelenítést majdnem mindenhol előnyben részesítik leginkább a baba miatt.

De mivel nem vagyok otthon a klinikán ezért lehet,hogy nekem nincs igazam! :roll:

(ugye nem haragszol,hogy ezt leírtam :wink: )

Pusz

Timi
timiban
 
 


Tücsi

Köszi az infókat.Ha olvastad az előző hozzászólásaimat,akkor láttad, hogy ez a 3. császár lesz nekem, úgyhogy sajna tudom milyen nehéz.
Csak az érdekelt, hogy itt mi a menete. De a leírásod nagyon köszönöm, azt hiszem kezdek képben lenni, mert több privim is jött, és a kissebb dolgokat leszámítva minden ua.
A 2. szülésemnél már 6 órával később felkeltem,és este már a csecsemős osztályon voltam.(MÁV-ban)Pedig reggel 9-kor volt a műtét.

timiban
Bocsi,hogy beleszólok, de minden császár spinállal megy, mert az EDA csak a spontán szülésnél segít. Ott csak csípőig vagy érzéstelenítve, itt meg mellkas magasságig.És 6 óra a minimum fekvés. Végül is a fejed mozdíthatod, csak emelni nem szabad.

Mégegyszer köszi,hogy leírtad a tapasztalataidat.

Kriszta
daniki
 
 


Krisztina78,

Én is 3x5-öt szedtem kb. 4 napig, utána meg semmit. Nekem ezt mondta avédőnő, hogy ha van már tej akkor abbahagyhatom, nem mondta hogy fokozatosan kellene leállni. Talán Panny tud ebben segíteni, ő nagy homeopátiás szakértő! :-)

Hát próbáltam de nem akart megvállni a cictől, úgyhogy levettem megintcsak. Kb. 40 percig szórakozott, aztán én meguntam. És teljesen jól aludt utána úgyhogy tuti nem maradt éhes! :-)

Rita

mpuma
 
 


Daniki,

Örülök hogy minden rendben és sajnálom hogy nem tudtátok meg hogy fiú-e vagy lány. A 18. héten Marci sem mutatta meg, csak a következő ultrahangon, de akko rnagyon egyértelműen. Bár előtte a férjem beszélt is vele hogy mutassa meg, biztos hallgatott rá! :-) :-)

mpuma
 
 


Daniki,
nem vettem beleszólásnak :lol: ,hisz ez egy nyilvános forum,de több olyan anyuka van itt is akit EDA-val császároztak,és ugyan úgy hat,mint a spinál,csak utána jobban lehet mozogni.Az EDA-nál lehet adagolni az érzéstelenítő adagját,ezért műtétkor is kiválóan alkalmazható.De mivel hosszabb idő kell a hatás eléréséhez,mint a spinálnak,ezért csak program császárnál,ill.szülés befejezésnél,ha a kismamának már be van szúrva az EDA,alkalmazzák.A többi esetben spinál vagy altatás van császárnál.

Timi
timiban
 
 


Macus,

ködzönöma történeted,az való igaz, hogy a kórházban mikor megszületett sem került cicire sajnos, és aznap nem is volt velem, én felkelni sem tudtam, igy az első nap szopi nélkül maradt. sőt odabent azt mondták a tejci csak 2-3 nap alatt indul be, addig kapja a cukros vizet, és Kristóf kapta is szopi helyett, ma már tudom, hogy ez nagy butaság volt.
Sarlai dokinéni óta én is sűrűbben teszem mellre, hagoym rajta amig látom, hgy nem alszik mélyen, azán leveszem róla, igaz igy is felébred, de ma egyébként is szenvedek kicsit, mert valahogy nem akar termelődni az a tej. Nem is tud kiszívni belőle eleget, azt is szenvedés árán. Rángatja a fejét, kiköpi stb. :( Előre félek én ettől a tápozástól, remélem átmeneti állapot ez a kevés tejecske.

Tücsi
az az érdekes, hogy a mellemem hosszas vizsgálódás tán sem láttam semmi sebet, mégis mikor rászív baromira tud fájni, aztán "belejön" és nem fáj, de baromi fájdalmas tud lenni.

Kép
k.krisztina78
 
 


Sziasztok

Daniki: nekem a klinikán mind2 császár EDA volt, a Spinált nem is említették

Császár érzéstelenítés: nekem mindkét fiamnál EDA volt, és mindkettőt a Dr. Fontányi csinálta, az elsőnél sem említette a spinált, csak annyit hogy nem szeretnének altatni (mert előző évben a lapar-hisztero műtétnél I-II fokú AV blokkom volt) és inkább EDA lenne jó, igaz nekem egyiknél sem indult be a szülés, mind2x a rossz (rettenetesen rossz - még diaphilin mellett is) áramlás miatt döntöttek úgy hogy jobb lesz nekik kint
és mint Timiban is írta számomra azért is volt jó az EDA mert a doki még tudta adagolni 2-3 napig a fájdalom csillapítót és csak utána húzta ki a hátamból a katétert, illetve a műtét után amint az őrzőbe felértem már mocoroghattam is az ágyban, és az új őrző tényleg nagyon szép
amúgy az én környezetemben mind2 alkalommal akiket császároztak EDA-t kaptak
és én mindkétszer gyorsan lekerültem az osztályra, 1x sem voltam ott 24 órát, a nagyobbik fiacskám délután 16.30-kor, a kisebbik 20.32-kor született de én másnap délelőtt legkésőbb 10-kor már osztályon voltam.

Hoemos bogyi: nekem a védőnő és a gyógyszertáros is azt mondta hogy szedhetem folyamatosan, igaz nekem egyiksem volt nagy segítség sajna
azóta már kipróbáltam pár dolgot, ha valakit érdekel hogy miket akkor leírom.

Sziasztok

Erika

Mindenkinek nagyon szép álmokat kívánok!

Kép

Kép
erika13
 
 


nem olvastam el mindent, nem tudom ezt irta-e valaki...

Kriszta, mikor mar kezd aludni Kristof, de meg szivja a cicit, neha esetleg probald meg kivenni a cicit a szajabol, rogton erosit a vakuumon, nem engedi, hogy lelepj, de kozben eszik - felkomasan :) !

Panny, persze, semmi harag a tej miatt csak gondoltam megkerdezem, hatha kiontod a lefolyoba vagy ilyesmi, ne vesszen karba! :)

Sára

Kép

Kép
saara
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?