Új privát üzeneted érkezett!

Kép zsuzsika [/img]

Kép
Kép
Kép
zsuzsa36

nagy nehezen sikerült fel tennem ezt a képet a kislányomról

Kép
Kép
Kép
zsuzsa36

Tóthzsu:

mi ugye rögtön az anyatejre gondoltunk...
1. gyűjtős
2. más anya, idegen anya teje
(volt 2 internetes anyuka, az ő tejüket itta....kitartott 1.5-2 hóig)

ez utóbbitól kezdetben tartottam, mint ahogy Ndombi is írta, aztán ők ketten annyra kedvesek voltak, olvastak engem és felajánlották a tejüket, azóta is hálás vagyok és többet nem félek a kvázi idegen tejtől...bár remélem, a lányomnál (remélem lány lesz majd) lesz tejem...

aztán tej elfogyott, gyűjtős már nem ízlett, marad a táp....amit én nem akarok, így marad a kaja....amit meg ő imád!!!!Ma tökfőzi volt májjal!
Vendég

Ezzel én is egyetértek, nem adnám más tejét a babámnak. Amikor Dani született, akkor még a kórházban is odaadták éjszaka más tejét, ha nem tudtam leadni. Én kértem, hogy ne tegyék, sajnos azt tapasztaltam, hogy sok anyuka dohányzik a szopi alatt, én viszont ezt nem tettem, a agyerekm érdekében, tehát ilyen tajat nam akartam neki.

Kép
Kép
Kép
csibe76

Köszönöm mindenkinek a szavazatokat, lejárt a szavazás!(és valamiért az első oldalra tették... :shock: nem találtam, nem értem, miért végülis mindegy)
Vendég

hahóóó!
Lafi: izgatottan várjuk az eredményt!!! :D

Ma elvisszük orvoshoz a kiskrumplit, remélem nem nagy a baj. Viszont így lehet,hogy nem kapjuk meg a 4 hós oltást, pedig jó lenne már túllenni rajta!

ndombi: ez a szájpenész nem múlik el? Többször visszajön?
Vendég

Blogyi,én úgy tudom hogy visszajöhet a szájpenész:(

Konkri,hogy adtad Marcellnek a bébikaját?Öledbe feküdt és kiskanál?
Lafi,te már hordozóba eteted,gondolom?

KépKép
pocok81

Pocok, amikor Huni ennyi idő volt már nem evett kézből, kényelmetlen volt neki...vettünk chicco etetőszéket, aminek dönthető a támlája, jó befektetés volt, van más fajta, olcsóbb is, de mi ezt vettük mert le volt értékelve...nekem fontos volt hogy dönthető legyen a háttámla.Így ott van mellettünk az asztalnál,szépen elérem és ügyesen eszik...a hordózóhoz le kéne hajolnom, kényelmetlen, az max ha otthon vagyunk és cumiztatni jó benne, de enni akkor babakocsiban eszik....
Vendég

Mi is Chiccos etetőszéket vettünk most,le van árazva,ezért vettük meg már most:)Igen,tök jó,mert jól le lehet dönteni a háttámláját.Szóval te abba eteted?Lehet majd kipróbálom:)

KépKép
pocok81

én kezdettől fogva, mármint szilárd kezdettől, abban etetem, sokkal jobb...azóta már a tápszert is abban szereti inni...jobb neki mint kézben...(nekem is nem mellesleg)
Vendég

Tothzsu: én is csak akkor adnék más anyucitejet ha barátnőm lenne v. rokonom akinek ismerem a szokásait , a tisztasági fokát.

A figyelj-a-gyerekre az nem elég, sztem, tegyétek hozzá magatokban a bizz-benne részt is. Nehéz elhinni, de 95%-ban nem fog olyasmit tenni a babád amitől éppen tiltani v. félteni van terved. Én pl nem veszem el tőle a kést, ollót, tűt ha éppen talál egyet és egyelőre nincsen gond. Nem is érdekesek számára igazán valamint ha netán "játszana" vele akkor sem sérti meg magát sem meg mást sem. Ugyanez van a leeséssel. Ami még nem 100-as nálukn az az úttestre való le-nem-lépés , na ott oda kell figyeljek, valamiért ezt nem érzi veszélyesnek :? .

Kép
Kép
normajeane

Blo: ha nem fáj neki akkor nagy gond nem lehet, nem? Az afta fáj mint atom.

Zsuzska: ááállati tündér!!

Olyan jó, hogy süt a nap meg melegszik az idő! délelőtt már sétáltunk egyet meg ki tudom rakni Botost az erkélyre játszani. Igaz, hogy ledobálta a kaspókat :P , szerencsére mind műanyag. Majd fel kell hozzam őket.

Kép
Kép
normajeane

Sziasztok!
Megjártuk a dokinénit is, aki leszúrt,hogy miért a betegrendelésre megyek, ahol tényleg betegek vannak :)
No, azt mondta, hogy ezek kis ciszták és nem kell vele foglalkozni a fogzással együtt járnak.... :roll:
Viszont megfáztunk a szombati uszin :cry: , persze ezért is mentem 1 nappal korábban a dokihoz, kaptunk orrcseppet, calcimuskot, cenion cseppet..egyelőre.
Viszont megvettem azt a viburcol kúpot ami fogzásra , hsafájásra van, éjszakára beadom neki. Lehet,hogy lópikulát sem fog használni?! :wink:
Vendég

Erre a kúpra kíváncsi vagyok, Blo, majd írd meg hazsnált-e, Szofi mopstanában éjszaka ribilliózik, tegnap is visított a fülemben 1 órán át, szeritnem a pocija fájt, pedig szedi az espimisant, és már nem iszom a laktohertbet sem. Mit csináljak még? Úgy sajnáltam szegényt, masszírozgatni akartam, de csak ordított, azt sem hagyta, hogy tornáztassam, pedig az szokott segíteni egy kicsit.

Kép
Kép
Kép
csibe76

cSIBE: sajna nekem sem engedte a masszírt a Milus...viszont 3 hónapos kora körül megszűnt a hasfájása :lol: Szerintem még mindig járható út lenne a papaverin cseppek, már írtam, tudom...izomlazító és görcsoldó, nekünk nagyon rövid idő alatt hatott.
Mindenképen megírom a kúp hatását, mert már a hasfájás idején is vaciláltam vele. :roll:
Vendég

Lafi, de főként Betty! Hol vettétek az etetőszéet leárazva? Kép, ár?
Köszi!

Én a hintából etetem... az is ledönthető, meg abban szeret... :)

Kép
Kép
Kép
konkri

http://www.babyplanet.hu/index.php?pg=m ... 0506483754

pont ezt vettük, de 29.990 pénzért...
Vendég

konkri: nézz szét a babyoutleten is.. mi annak idején ott vettük és klassz
Vendég

Norma,
Te megállsz körülnézel mindig mikor lelépsz a járdáról, akkor is, ha nem jön semmi? Állítólag meg kell állni mindig, hogy lássa a gyerek tőled, nálunk vidéken ezt elég nehéz megszokni (sok a mellékutca), de ha a gyerektől elvárom akkor nekem is példát kell mutatnom :wink:

Pandi, hogy vagytok, javul a helyzet?

Kép[url=https://babafalva.hu[url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
Kép
marina74

Zsuzsa,
Úgy kell keresni az oldalukon, hogy szopisztrájk.

Marina,
Köszi, hogy érdeklődsz javulunk(kopkopkop) csak most nincs semmi rendszeresség a napjainkban, akkor eszik amikor akar. Örülök ha szopizik, nem akarom megzavarni az óra nézésével.
Vendég

Már előre parázok a megjövéstől... :shock:

Köszi Lafi, Blo.

Kép
Kép
Kép
konkri

Nekem akkor visít elmeháborodott agyvérzéses módon Dorka ha fáradt (és ha éhes,de az egyszerű.) akkor enni sem hajlandó.

Éjjel csak apukájával játsza ezt el.eszik 40 ml-t és üvölt. (a 4-5 felé kelés az övé) Apuka rohangál vele, tornáztatja ,pelust is megnézi. Akkor én kimegyek és szólok hogy adja ide lerakom. Mire ő : de üvölt. Mondom: lerakom...

Lerakom.abbahagyja és alszik.

Nappal ugyanez csak üvölt ha lerakom 10 percet azt csicsika.

:lol:

néha 30-at,de tudom ,hogy álmos és ha felveszem még jobban üvölt.Így megtanulta,hogy aludjon el egyedül.

A hasfájás szerencsére olyan 6-7hetesen megszűnt. Ez jó mert úgy nem hagytam sírni, így meg tudom, hogy nincs fájdalma.

A fogzástól fosok!!!!

Kép
ndombi

Konkri,mi is ilyet vettünk(csak a piros-sárgát),itt van most leárazva:
http://bababolt.echt.hu/akcio/butorakcio

KépKép
pocok81

Sziasztok!

Dóri ma átfordult a hátáról a hasára kétszer is :D

Dombi,
Fogzástól én is félek :?
Vendég

Pocok, nekem ez nagyon bevált, jó kis etetőszék!Nekem mindhárom tetszett, végül férjem döntött a kék-narancs mellett...és nekem is 29990 volt...
Vendég

Lafi,nekünk is nagyon megtetszett és tök örültem hogy találtam most leárazva,mert elég brutálára van szerintem.

Konkri,itt már egy ideje ennyibe kerül,azt mondják a készlet erejéig,de volt még bőven.Én a Bocskai útiba vettem.

Pandácska,nagyon ügyi Dóri:)

KépKép
pocok81

Nem semmi,hogy a hátáról a hasára.az tök nehéz! Még nem is szoktak ilyenkor nem?

:D

Kép
ndombi

Sziasztok!

Pandácska: húhúúúúúúú, nagyon ügyes kislány a Dórika!!! Szerintem ilyet a babák olyan 6 hó körül csinálnak, nem?

Viburcol kúp: tegnap beadtam a Milunak, és teljesen nyugodtan aludt :lol: leszámítva a kis köhécseléseket :wink: Úgy tűnik beválik, no, de ezt sem kiabáljuk el!

Milán is akkor üvölti le a fejemről a hajat, ha éhes vagy ha álmos. Én nem tudom más normális gyerek ilyenkor bealszik és nem üvölt.

Ma megevett min.110 gr almapürét, és képzeljétek el, hogy fémkanállal. :roll: Ugyanis a (szerintem) klassz kis kanalát bele ejtettem a wcbe, és kidobtam. Szerintem sokkal ügyesebben evett ezzel,mint a műanyag kanálkával, aminek a széle gumi volt. Valószínű nem is veszek neki másikat :wink: pedig milyen édes babaholmik vannak evőeszközökből is.
Vendég

Fogzás: Milán ínye katasztrofális, komolyan. Nem akarom elhinni, hogy alul-felül ennyire beindultak nála a dolgok, szinte szúr ha hozzáérek.
Nap közben elvagyunk a dentinox géllel, estére beadom neki a homeos kúpot. Aztán ha túlleszünk a megfázáson, akkor nem adom be neki, kíváncsi vagyok, hogy mi lesz. A fene sem akarja állandóan kúpozni a gyerkőcöt. Mintha olvastam volna, hogy van erre a babáknak homeos bogyó is, és azt fel kell oldani vízben , úgy adni a babusoknak.
Vendég

Blo, én eleve fém kanalat adtam neki, pontosabban vettem ecserin egy ezüstöt, mert az higiénikusabb...
Vendég

aha, ezt jó tudni :lol:
Lafi: Ti mennyit esztek szilárdat? Hány grammot? Mondjuk túletetni ezzel nem tudom, mert amikor már elég ,akkor kitolja a szájából, és mellette elkezd vigyorogni, hogy : "ne má' Anya, én már jóllaktam"
Vendég

délben kb 80-100 grammot, ebben főzi és máj van.du kis gyümi, 1 körte max v. fél banán v. joghurt negyed. ennyi. többi táp v. tejpép (bár már táp alig, utálja nagyon, csak beleimádkozni tudom)
Vendég

Lafi: beiratkozom hozzád kajára, igaz én többet szem! :lol:
Mondjuk azon már én is filóztam, ha nem fogja enni a tápot, akkor mit adunk neki, hogy meglegyen az előírt vitaminja? Aszem nem maradunk meg mi sem a gyümiknél, pár nap múlva megkóstoltaom vele a krumplit. :roll:
Vendég

Blo, nem tudom, most kezdek lassan kétségbeesni, nem eszi a tápot, egyáltalán....semelyik sem jó neki...nem is értem igazán, kezdte az anyatejjel, oké, lemondtam, most meg a táppal...
nálunk tápsztrájk van asszem...most itt agyalgok, mit adjak neki tápszer helyett...a doki szt bármit, amit megeszik, megkíván...

elméletileg úgy volt, hogy reggel, fél7-7 körül 150 ml táp, ebből lett 60 ml, aztán 10 körül még 100 ml táp, ebből lett semmi

aztán ebéd kb 80-100 gramm (ma 120) ebben valami zöldség, csicsóka (krumpli helyett, ízesebb is), 1 máj, 1 szív és kevéske száraz rántás (néha, ha nem vagyok lusta...)

uzsira negyed danone aktívia amibe pászkát rakok v. gyümi

vacsira 160 ml tejpép volt ami mostanában alig 80 ml...

nem értem, nem ízlik neki semmi, ami tápból van....ez így viszont nem lesz jó, mert így alig eszik...

atyám, régen az volt a gond, hogy kicsi létére 300 ml tápszert evett, és átment rajta, nem maradt benne, most áttértünk arra, hogy alig eszik...
Vendég

Sziasztok!

Jó régen jártam errefelé!
Látom Mindenki megvan,gyönyörűek a gyerkőcök!És már mennyire ügyesek!!

Lafi
Micsoda kajákat kap Hunor!Le a kalappal!

Betegek a lányok,vírusfertőzést kaptak,hányás,hasmenés,láz... :(

Vivike már 6,30 kg és 64 cm :D
Mi is elkezdtünk gyümiket enni,sőt a déli ebédet is beiktattuk,de azért még megy a cicizés is! :lol: Éjjel még egyszer kelünk,cici,aztán alvás vissza.
Az ínye neki is nagyon meg van duzzadva,én is a Dentinox géllel kenegetem.

mazsolasyl

Kép

Kép

mazsolasyl

Kistigrincs! :lol: Jöhetnél többször....
Vendég

Ok Lafi,naponta egyszer bizti jövök :)

mazsolasyl

Köszi a tippet, mi megvettük ma az etetőszéket. Igaz nem fogjuk még használni, de ezt a jó akciót nem akartam kihagyni.
Kép

Blo,
3-6 hónap között bármikor átfodulhatnak. Dóri mozgékony, én is ilyen voltam, 10 hónaposan már szaladtam :D

Mazsola,
Nagyon édeees :wink: :lol:
Vendég

Pandácska
:D :lol: :D :lol:

Jó előre gondolkodtok,bár az akció az akció..... :wink: :lol: Ilyenkor én is kifosztom a családi kasszát,mondva ami kell,az kell...fog ez a gyerek még nőni.... :wink:

mazsolasyl

Mazsola,
Na igen az akció az akció :lol: :lol:
Vendég

Panda :lol:

KépKép
pocok81

Panda, ez olyan ,mint a miénk?úgy tűnik képről...nem fogod megbánni...Huni 3 hetes volt,amikor vettem...akciós volt :oops: férjem elküldött messzi tájra,de azóta neki is bejön, mondván, marha jó etetőszék, de akkor nem hitt nekem... :lol:
Vendég

Kipróbáltuk:)

Kép

KépKép
pocok81

:D
Vendég

Lafi,
Igen olyan!

Pocok,
Nagyon cuki :lol:
Vendég

BLO! Fogzásra: chamomilla vulgaris 5 golyó, ha nagyon rossza helyzet, akár óránként is. Bennél bevált. Pici vízben feloldod, de vigyázz ezt fémkanállal nem adhatod. Inkább igya ki kispohárból, ha tudja.

Én különben csak olvasóüzemmódban.

KépKép

KépKép
lnd

Szerintem ha a homeos kúp bevált akkor add azt. Szerintem tök mindegy, hogy kúp vagy bogyó, csak az embernek rögzül az agyában hogy a kúp az erős gyógyszer de ha homeos az szerintem mindegy. Végülis nem fájdalomcsillapító kúp állandóan. Bár szerintem ha fáj majd neki én azt is ugyanúgy beadom majd.

Én nem bírom dorkába tunkolni a gyümit. Ti hogy kezdtétek? nekem mindent! kitúr. Mennyi idő mire nem túrja ki? Ha kitúrja akkor mást adjak vagy azt szokja meg?

Kép
ndombi

Ndombi, hogyan eteted?Milyen módszerrel?
Vendég

Dombi,
nem feltétlenül azért túrja ki mert nem ízlik neki, ez náluk még reflex, ha "szilárd" ételt kapnak. Én a d vitamint adom anyatejbe kanállal, azt is kitúrja, csak úgy nem, ha a felső ajkához, szájpadjához érintem a kanalat.

Kép[url=https://babafalva.hu[url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
Kép
marina74

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?