Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Én személy szerint 2,5 hónapja járok kismamajógára a Padmába (ha bérletet veszel 1100,-Ft a 90 perces foglalkozás). Én nagyon szeretem, nem fáj a derekam, egy csomó légzésgyakorlatot és egyéb ellazulást segítő gyakorlatot tanulunk. Az órarend is fent van a neten, meg tudod nézni.
Egyébként ezt a 14.héttől javasolják, nekem a védőnőm ezt ajánlotta!
Szép napot mindenkinek!

Melus

Kép
melus79
 
 


Sziasztok!

Torna: én a nagyon elfoglalt kismamák táborába tartozom, sajnos nekem nincs időm így eljárogatni viszont szerettem volna tornázni. Volt is otthon egy DVD-m a Légy bombajó kismama. Na amint meghallották gyógytornász ismerőseim ezerrel lebeszéltek róla, hogy csak azt ne ... Ajánlottak viszont egy DVD-t és hozzá
a fitball-t ami nekem nagyon bevált. A DVD-n vagyis a torna végén van légzésgyakorlat és intimtorna. Csak ajánlani tudom!

https://www.r-med.com/ ezen a honlapon meg lehet találni ha valakit érdekel!

Gabi! Kitartást a szopizáshoz. Talán tényleg tud majd valamit segíteni a tanácsadó. Megkaptad a mailem?

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


sziasztok!

péntek óta itthon vagyok, és még csak most sikerült géphez jutnom. nagyon el voltam maradva a házimunkákkal, meg ól esett délben feltenni a lábamat, és 1,5 órát nem csinálni semmit,csak olvasgatni.
nekem a tágulást segítő és a tejserkentőből is 5 CH-s adagot mondott a védőnő.
pénteken mennék a kórházba intim tornára. jön valaki esetleg? fogalmam sincs,hogy be kell e jelentkezni előre, hova kell menni és ha jól emlkszek 5kor kezdődik?
hihetetlen mennyi baba született ebben a pár napban.
vigyázzatok magatokra
Ivett

Kép
.ivett
 
 

 
 

chester: en megyek az eloadasra!foleg hogy ilyen szupi az ido

Koszonjuk a homeopatias infot! En mar most felirtam. Szerintem en kiprobalom. Nekem amit a vedono migrenre ajanlott az is nagyon bevalt.


Mindenkinek szep napot ebben a gyonyoru idoben!

Apa megkapta a munkat!!!!!!!!!!!!!!:)
Vendég
 


Sziasztok!

Tényleg szép idő van, végre :D

Anyjuk: gratula apus munkájához! sajnos nem tudok menni az előadásra, mert a fogrvost nem tudtam átteni, jövő héten meg ponbt szerda 5-re van időpontom a dokimhoz :( szóval most 2 hétig biztos nem tudok menni. Esteleg holnap majd megírod röviden mi volt?

A homeopátis dolgokat szerintem én is kifogom próbálni!

Üdv,

Melus

Kép
melus79
 
 


Sziasztok!

Bocsika,hogy megint zavargatlak benneteket!
Átfutottam a bejelentkezésem óta az irásotokat,hogy Éviről kaptatok-e hireket.Látom,hogy valamelyikőtők megtalálta a vecsési topicot :lol: ,igy el lettetek látva infókkal :lol: :lol: :lol: igy már csak a kép hiányzik a Évi kisfiáról Zétényénről:


Kép
bibolya
 
 


MIlyen szep baba! Gratulalok! Jo egeszseget es sok oromet!
Vendég
 


melus: megirom a main mi volt, jovo heten meg nem lesz. Ez csak ket hetente van.
Vendég
 


Szia Ibolya!

Köszönjük a képet! Gratulálunk Évinek, gyönyörű kisbaba :lol:

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


Sziasztok!

Gratulálok Évinek!

Gabi, tudott a tanácsadó segíteni?
Anikó

[img:aa410caced]http://img34.glitterfy.com/315/glitterfy-flpbk9080522327334.gif[/img:aa410caced]
[img:aa410caced]http://lbym.lilypie.com/Ev7Sp1.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb5m.lilypie.com/xRzrp2.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb3m.lilypie.com/Ypxcp2.png[/img:aa410caced]
kissani
 
 


SZiasztok!

Gratulálok a kisbabához!!

Valamint gratula Anyjuk férjének a munkához!

Hajni

Hajni

Kép
Kép
Kép
ajni
 
 


Sziasztok!

Évi: Gratula Zétihez! Egy újabb szép baba! :lol:
Homeós bogyók: én is rá fogok zizzenni! Kösz az infóért!
Események: ma voltam a 19 hetes UH-n az Uzsokiban. Csapó egy nagyon alapos vizsgálatot csinált, szerinte minden rendben, de mert "öreg" vagyok (nyáron leszek 32), 0,7 az AFP, ezért megkaptam a beutalót a klinikára, azzal az utasítással, hogy még ma de. jelentkezzem be. Hosszas próbálkozás után kiderült, hogy a beutalón lévő szám nem jó, kaptam egy másikat, újabb 1000 hívás után végre felvették és közölték, hogy szerdán nem lehet időpontot kérni, mert egész nap beavatkozásokat végeznek, úgyhogy majd holnap 9 után. Kész tortúra. :cry:

Tündi

Kép
Kép
tündi76
 
 


Sziasztok,

Végre hazajöttünk a kórházból, láttam, Évi tájékoztatott mindenkit Luca megérkezéséről. Köszönjük a gratulációkat!

Most még pihegünk, de ígérem napokon belül jelentkezünk a beszámolóval. Egyenlőre annyit, hogy csupa pozitív dolog történt velünk, és utolsó 2 nap Évivel és Zétény barátunkkal töltöttük az időnket egy 2 ágyas szobában.

Éviék is jól vannak, Zétény gyönyörű kis herceg :D

Luca és Vikcsi
vikcsi74
 
 


Sziasztok!

Azt gondoltam, hogy ezért jobb, hogy nem engedik, hogy a 35. hét előtt bárhol szülhess, hanem átszállítanak (ha lehet).
Adél szép egészséges újszülött volt, de vérszegény lett, így a Madarász utcai gy.kórház korazsülött osztályára kerültünk. Ott lehet a mama a babával, de sokáig tudnám ecsetelni, hogy hogyan. A gyerekek kis ágyacskában vannak, 3-4-en egy szobában, a szülők, ha olyan nap van, 12-en egy olyan szobában, ahol 3 fotelágy fér el, meg 2 szék és egy asztal, meg vmi konyhabútor. Itt lehet szoptatni, fejni. A gyerekek szobájában 1 szék van, és egy gyerekhez a szülő mehet csak be egyszerre. Nagymama nem is mehet be a gyerekek szobájába. Éjszaka maradhatsz, de ne számíts alvásra, mert 1 gyerek biztos ordít, akit a nővérek nem babusgatnak. Persze nem is ez a feladatuk. Nem tudom, szegény babám mit élhetett át azokon a napokon. Szigorúan 3 óránként etethetsz, 10-15 perc szopi, majd mérlegre kell tenned a babát, és üvegből kell pótolnod a hiányzót, amit a súlya által meg kell ennie egy etetésre. A nővérek ügyesek, és tapasztaltak. Az ellátás jó.

Nekem ilyen tapasztalataim voltak.

Zsuzsa
fazsu
 
 


Sziasztok Lányok!
Úgy döntöttem nyaralunk. Már csak azt nem tom hol…Párommal, gyerekkel, anyóssal, apóssal és Nyafi kutyával. Ha tudtok kiadó vízparti nyaralót, ami nem lepusztult és elég 5ünknek, és egy napra max 7-10 e júliusban, vagy augusztusban mennénk szívesen. Segítsetek légyszi.

Kép
nyafi
 
 


jó reggelt Mindenkinek!

péntekeken intimtorna? van valaki aki jönne?

Kép
.ivett
 
 


csak bekoszonni van idom, mert mar keszulodnom kell, mert elkell jussak az Uzsokiig az uh-ra.

Tegnap volt eloadas, de az eddigi leggyengebb. Oszinten nem kaptam uj infot. A csecsemos laza volt, es ugy adta elo, hogy az anyuka mindent kerhet es szaz szazalekban a csecsemosok tamogatjak az anyukakat, akar szopirol legyen szo, akar gondozasi kerdesek. Hat ugy legyen!

Viszont 2 het mulva vedono lesz, es megmutatja hogy an kell furdetni, oltoztetni... szoval szerintem az egy kezdo anyukanak hasznos lesz.
Az utolso meg egesz delutanos lesz. 12tol osszefoglaljak az eddig elhangzottakat, aztan 3tol relaxacio, 4tol altato dal tanulas, 5tol az utolso eloadas, a pszichologus tartja a szulesrol es a hazamenetelrol, a lelki oldalrol. Szerintem jo lesz, legalabbis nekem nagyon szimpi ez a pszichologus.

No megyek, majd uh utan jelentkezem. BAr delutan elvileg szulinapozunk, ismet venultem:)

Szep napot mindenkinek! AKi csak tud picit levegozzon, mert aztan megint esot josolnak
Vendég
 


Sziasztok!

Tündi!
Sajnálom, hogy ilyen nehéz időpontot szerezni. De ne add fel, ma is próbálkozzál :wink: Ha az Uh-n nem látott semmit a dokid akkor biztos, hogy nincs nagy baj. Gondolom a 12 hetes Uh-nál is rendben volt a nyakiredő méret? Szerintem - bár én nem értek hozzá - a nyitottgerincet biztos lehet látni ultrahangon. Legalábbis egy orvos aki évekóta ezt csinálja tuti, hogy észre veszi ha valami nem stimmel. Szóval szerintem ne izgulj!!! Azért majd írd meg a fejleményeket.

Vikcsi!
Mégegyszer gratula Lucához. Örülök, hogy már otthon vagytok. Szerintem minden kismamuci erre vár a legjobban, hogy a kisbabával végre otthon legyen a saját kis kuckójában. Igen Benettke elújságolta, hogy extra gyorsasággal túl lettél a szülésen :-) Nagyon irigylésreméltó!!!!!!!!!! Ha majd lesz kedved a pozitív élményeidről is írhatnál. Szerintem ránk fér minden jó tanács, és a pozitív dolgok jót tesznek a lelkünknek :-)

Fazsu!
Köszi az információkat, bár kívánom, hogy egy kismamának se legyen erre szüksége! A barátnőm egyébként ugyanezt mesélte a Heim Pál-ról is. Nekik szülés után a 2. héttől kellett bent lenniük a picivel (a szülészetről vittek haza valami vírust). Nagyon megviselte őket, barátnőmnek még a teje is elapadt a sok idegeskedéstől ...

Nyafi!
Sajnos én nem tudok vízparti nyaralóban segíteni :-( De nagyon "megkívántam" tőled én is a nyaralás gondolatát. Valószínűleg mi csak az anyósomék telkére megyünk idén, messzebbre és hosszabb időre nem fogunk tudni elmerészkedni a picivel.

Ivett!
Intimtornára én nem jutok el, fentebb már ezt írtam, hogy sajnos semmire sem :evil: de készülj fel, mert én azt hittem, hogy olyan könnyű :oops: De nem! Legalábbis ami nekem dvd-n van intimtorna az olyan melós! Már alig várom, hogy vége legyen olyan fárasztó és egyáltalán nem könnyű. Nem tudom ki szokott ilyet csinálni, de szerintem azért rendesen koncentrálni is kell. Szerintetek?

Anyjuk!
Gratula a férjed munkájához :lol: Köszönjük az információkat az előadásról. Az utolsó előadás jó hosszú lesz. 12-18 óráig ... hm nem semmi :-) KOmolyan lesz ilyen is, hogy altatódal tanulás??
Tényleg szoktak apukák is részt venni az ilyen előadásokon? Mert én nyúztam a férjem, hogy elmehetnénk egyre, de közölte, hogy ő nem szeretne, mert biztos csak kismamák lesznek :lol: Szégyelős a lelkem!

Na megyek egy kicsit dolgozgatni, majd jövök!

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


Sziasztok!

Anyjuk: Boldog születésnapot!!

Utolsó előadás érdekes lehet. Bár én Lalitól nem tudok
elszabadulni és kétlem hogy kibírna ezt.
Néha nagyon izgága.
Amikor ő vele voltam terhes nem jártam ilyenre. Valahogy
egyedül nem akartam elmenni a férjem nem jött velem.
Én meg elég nehezen barátkozós vagyok. :( Nehezen oldódom.

Szép Napot! Hajni

Hajni

Kép
Kép
Kép
ajni
 
 


Sziasztok!

Benettke nagyon nagyon gratulálok!!!

Tündi remélem minden rendben lesz az eredményekkel!

Lányok én úgy sjnálom, hogy nem tudok eljárni az előadásokra, mert pont szerdán délután dolgozom. Pedig úgy szeretnék!
Mi az az EDA? Sokszor emlegetitek, de soha nem tudom mi az.

Az alvást én imádom! Olyan jókat alszom, hogy reggel teljesen fitten ébredek! Terhes könyvben olvastam, hogy le kell fárasztani napközben magad, egy séta is segít. Nem lehet, hogy azért nem tudtok aludni,m ert napközben lefekszetek picit szunyókálni? Na majd megnézem mi jókat ír erről a könyv.
Mostanában bedugult az orrom reggelre és emiatt nem tudtam valami sokáig aludni. Tanácsba kaptam és olvastam is, hogy a párásító sokat segít ezen. És tényleg. Vasárnap vettünk egyett, egész este megy kis fokozaton és reggelre egyáltalán nincs bedugulva az orrom.

Vizesedésre mit hallottam? Este 7-ig igyuk meg a kötelező folyadék mennyiséget és este 7 után már ha lehet ne igyunk, mert 2 óra kell, hogy a vese feldolgozza a folyadékot. És nekem ez is bevált. Mert igaz, hogy még csak 22. hetes vagyok, de amikor este későn végzem a munkában, 11-12 körül, és reggel korán kelek 6 körül, akkor éreztem, hogy nem valami kényelmes a cipő, fájtak a lábaim. És ezt is vasárnap óta csinálom és azóta sokkal jobb.
andaka
 
 


A születés hete: Budapesti Aranytíz Művelődési Központban ingyenes nyitónappal kezdődik. A 4-étőé 11-éig tartó hét a trevek szerint 49 településen több, mint 900 eseményt ölel majd fel.
www.szuleteshete.hu
andaka
 
 


Andaka!

Az EDA, az epidurális érzéstelenítés rövidítve. Bár én még csak olvastam és hallottam róla :oops:
Szeretnél EDA-val szülni? Kinek mi a véleménye erről? Én hallottam már jót is és rosszat is.

Párásítót mi is szeretnék beszerezni, mert nekem is nagyon kiszárad az orrom reggelre.
Sajnos én nem alszom napközben még is nagyon nehezen szenderedek álomba, sokáig keresem a helyem :-) Pedig illenék kifáradnom napi 9 órát dolgozom mindennap :evil:

Ja, tényleg Anyjuk boldog szülinapot :lol:

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


Sziasztok!

Szülésfelkészítő: én 2 éve végigjártam és néhányszor a férjem is elkísért, és nem ő volt az egyetlen pasi a teremben. :lol: Gondolom most sincs másként.

Anyjuk: Sok boldogságot!

Timi: az alacsony AFP kromoszóma rendellenességre utalhat, de elvileg ennek is vannak látható jelei a magzaton (nem is kevés). A nyakiredő rendben volt a 12 hetes UH-n és elvileg most is minden rendben.
A klinikára hétfő du-ra kaptam időpontot, de csak azért ilyen közelit, merthogy már betöltöttem a 19. hetet és ha tovább kell lépni az ottani UH alapján, akkor azt még a jövő héten meg kell tenni, mert utána már nem vesznek magzatvizet. Hát nagyon remélem, hogy erre nem kerül sor.

Nyafi: nekem az egyik ismerősöm Alsópáhokot ajánlotta, a Kolping Hotelt, de nem a hotel részt, hanem valami családi apartmant. Ők 10 hónapos csemetével voltak és tetszett nekik. Bővebbet nem tudok, de neten biztos találsz róla információt.

Tündi

Kép
Kép
tündi76
 
 


Tündi!

Ja igen, mindig keverem ezeket a dolgokat. Ha magas az AFP akkor van velőcső-záródási rendellenésség, nyitott gerinc ... ha pedig alacsony akkor kromoszóma rendellenesség.

De ezt találtam még:
"A csökkent értékek egyes kromoszómális rendellenességek - pl. Down-szindróma -, kezeletlen cukorbetegség esetén fordulnak elő; vagy, ha a terhesség fiatalabb, mint amit a kezelőorvos számított. Fontos megjegyezni, hogy az anyai szérum-AFP vizsgálata csupán szűrővizsgálat, amelynek normál értékei igen tág határok között változnak, és a normálistól eltérő érték korántsem jelenti a magzat betegségét."

Az utolsó mondat azért szerintem a legfontosabb! Szorítok érted! Hétfőn már biztos, okosabb leszel, addig is [b]NE IZGULJ[/b]

Ezt a Kolping Hotelt én is néztem, de majd csak jövőre, mert annyi jó pofa gyerekeknek való dolog van, még nem élvezne belőle semmit sem 1 hónaposan :oops:

Timi

Kép
manati
 
 


anyjuk - ez az előadás hol van? még nem igazán hallottam róla. Valahol van infó róla, hogy épp mi lesz és hánykor és hol? Érdemes oda már most járni? Olvasom a szakirodalmat és még annyi minden van hátra, de nem árt hamar elkezdeni a tájékozódást!

andaka - én napközben nem tudok lefeküdni, mert dolgozok, ált. hétköznap 8 körül bealszom, hétvégén napközben is. Amúgy olyan jó lenne, ha az első 3 hónapban lehetne pihenni otthon, nehéz hányingerrel és állandó aluszékonysággal végigmelózni egy napot.

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


nusildi: az eloadasbol mar csak ketto van hatra, utana nem tudommikor indul ujra, nyaron nem. En az Orson a terhesgondozoban ertesultem rola, de az Uzsokiban az ultrahangnal is ki van plakatolva.
Amugy az Uzsokinal van a fahazban. Kethetene szerdan.
Vendég
 


Andaka: hidd el nekem Lali nagyon kifáraszt délután is, ha
véletlenül elalszom délben. :) Amikor őt vártam nem volt
ilyen problémám.

Ráadásul az éjjel olyan rosszat almodtam, hogy csuron vizesen
ébredtem fel. Soha még nem álmodtam Lalival kapcsolatosan
rosszat. Azt álmodtam, hogy bele esik egy nagy mély gödörbe
aminek víz van az alján. Kiabálok a férjemnek hogy ugorjon
érte. Aztán felébredtem. Nagyon rossz volt. Állítólag valami
károsodást vagy betegséget jelent. Igaz ami igaz Lali náthás
és nem bír belőle kilábalni. Remélem csak ennyi az egész.

Hajni

Hajni

Kép
Kép
Kép
ajni
 
 


Sziasztok,

Anno, mikor en jartam az eloadasokra, akkor se volt valami szinvonalas a csecsemos eloadasa. Elmondta kb 100szor, hogy "limonaztassuk a babat", kb. ennyi maradt meg bennem.

Hajni,

Nekem is remalmaim vannak Adammal, sot a kisbabaval is. En arra gondolok, hogy biztos a lelkiismeretfurdalastol van. Remelem hamar elmulik.

Kriszti

Kép
Kép
angelke
 
 


Sziasztok Lányok!

Anyjuk: boldog szülinapot :D a köv. előadásra (ápr.23.) megpróbálok elmemmi, én is köszi az infokat!

Tündi, Neked kitartást és türelmet a hétfői vizsgálat miatt. Én úgy gondolom uh-n látszana, ha valami gond lenne. Próbáld meg ne stresszelni magad, mert az viszont nem jó a Babódnak!!!

Hozzánk már ideért az eső :(

Szép 7végét mindenkinek, sajnos én már nem jutok csak hétfőn géphez!

Üdv,

Melus

Kép
melus79
 
 


Gabi,

Amugy mi a megoldas az ergorcsre, mitol fog elmulni? Mert most hallottam ilyenrol eloszor, es sose art a tajekozodas.

Kép
Kép
angelke
 
 


Sziasztok!

Még kórházban vagyunk, valszeg szombaton mehetünk haza, bár ma besárgult a Zéti, most épp kék fényben fekszik mellettem :cry:


Nekem semmi bajom már! Készülök a következő babóra :lol: :lol: :lol:

Puszi mindenkinek!

ÉvIMAMI


Kép

Kép
benettke
Vecsés
 
 


Szia Évi!

Kitartást nektek ... ne szomorkodj, hogy besárgult Zéti, nagyon sok baba beszokott sárgulni.

Jó egészséget, sok tejcit kívánok nektek.
Vigyázzatok magatokra!

Timi

Örülök, hogy már jól vagy!!!

Timi

Kép
manati
 
 


voltunk uh-n. Meg mindig nem tudtak 100%ra mondani hogy kislany, de nagy valoszinuseggel. Az adatai alapjan ket hettel kisebb:( De ez mitol lehet, eddig az uh kon mindig koranak megfeleloek voltak a meretei? Ez valami rosszat jelent?
A sullya ket hettel kisebb, viszont a homlokcsont tarko csont a normal koranal 2 hettel nagyobb. Most kicsit megijedtem valyon minden rendben van e. A no aki csinalta azt mondta szep formas, nem is emlitette hogy kisebb, csak amit kinyomtatott adatokat azon van hogy suly alapjan 24 het 4 nap, atlag az adatok alapjan majdnem 26 het. Most a 30 hetes uhig izgulni fogok rendben novekszik e.
egyenlore farfekveses, de meg van azert ideje megfordulni!
Vendég
 


Sziasztok!

Remélem még senki sem gondolt arra, hogy én ide az észt jöttem osztani!!! Csupán a tapasztalataimat szeretném megosztani, meg hallani a tiéteket, amiből sokat tanulok! Tényleg nem az észt akarom osztani, csak azt mondom el, amivel (szerintem) hasznos tapasztalataim voltak. Amihez nem értek, abba igyekszem nem beleszólni.

Adéllal krupp miatt a László Kórházban is voltunk! (Már minden kórházas élményemet megosztottam, ígérem, ezután nem lesz több Adél és a kórház sztori :lol: )
Nem volt súlyos , így inkább csak hideg pára alatt tartották. Egy csövet kellett az orrához közel tennem, 10 cm-re, azon jött ezerrel a pára. Az orrocskáján ott gyöngyöződött a víz. :) Itthon már volt párásítónk. Véletlenül olyat vettünk, amibe egy locsolócsövet bele tudtunk szerelni, így itthon is a szájához közel ment a pára még néhány napig. Ez a típus a Pingvines. A miénk no-name. Ha leveszed a pingvin fejét, ott van a lyuk. Én ezt ajánlom. A többit nem néztem, de érdemes ilyen szemmel is megnézni, mielőtt megveszitek! (Remélem hasznos info.)

Zsuzsa
fazsu
 
 


venczkone! Hogy lett gyanús, hogy a tejre allergiásak a gyerekeid?
Nekem az a 'félelmem', hogy nem veszem észre, hogy valamire allergiás a gyerekem, én meg csak nyomatom belé a fehérjét.
:oops:

Zsuzsa
fazsu
 
 


Sziasztok!

Anyjuk ne izgulj. Ez nekem is így volt a Lalinál. Sohasem
passzoltak az adatok egymáshoz. Én is mindig
nézegettem. :)

Angelke
Remélem igaz, és csak a lelkiismeretfurdalás, hogy majd
mi lesz vele ha menni kell szülni.
Nagyon félek ettől a dologtól. :( Lehet kevesebbet kellenne
ezen agyalnom.

Hajni

Hajni

Kép
Kép
Kép
ajni
 
 


Sziasztok!

Köszi csajok a bíztatást, meg a pozitív dolgokat! :lol: Kicsit már nyugodtabb vagyok, még a férjem névnapi köszöntését is "engedélyeztem", de csak 1 napos itt tartózkodással.
Zsuzsa: nálunk a tejallergia bukással kezdődött 11 hónaposan (előtte sosem bukott) és csak 13 hónapos korára derült ki, hogy nem reflux, hanem tejfehérje-allergia. Semmi egyéb tünet nem volt.
Anyjuk: Mi Lucuval a 30. héten voltunk 4D-n és hasonlókat tapasztaltunk, sőt még azt is ráírták a papírra, hogy öregszik a méhlepény. Vittem is Csapóhoz az eredményt, aki csak legyintett rá. Furcsa mód Luca a kiírt időpont+1 napra született, 10/10-es APGAR-al. :lol: Szóval ne izgulj, nincs semmi baja a Babódnak.

Tündi

Kép
Kép
tündi76
 
 


Sziasztok!
Mindenkinek szép napos jó reggelt kívánok!
Tündi mi az a 10/10 APGAR?
chester

Kép
chesther
 
 


Jo reggelt!

Koszonom a biztato szavakat. azt hiszem csask hirteleen nagyon megijedtem es minden fele rossz dologra gondoltam. Te tegnap este jol kibogtem magam a ferjem vallan, aki nyugtatgatott ezerrel, hogy biztos csak ra fog hasonlitani, es azert nagy a feje es nincs semmi baj....
Azert az ejszakam eleg lidercesre sikerult:(

No de megprobalik megnyugodni! 4 het mulva megyek a 30 hetes ellenorzo uh-ra. Az biztos ezzel fogok inditani, hogy a fejet nezze meg, hogy nem - e korosan nagy. Remelem addigra a sulya gyarapszik, es nincs vele semmi baj!

Szep napot mindenkinek!


JA es akarmennyire szuper hogy ingyen van a 4 d az uzsokiban, azert lehet megis kiadok inkabb 12 ezer ft ot es megyek a bolgarkerek u ba, mert itt nem csak hogy a dvd nem mukodott, igaz fotot adott, amik mivel picinyunk takarta magat nem igazan lathato, hogy mit is abrazol, de nem is igen mondott semmit a no. Annyit mondott, hogy farfekveses, es amugy vegig probalt az arcarol egy "jobb" kepet csinalni. Jo elmenynek jo votl, de tudomanyos szinten semmi...
Vendég
 


sziasztok!

Vikcsi: örülök, hogy minden oké veletek!

Angelke: Hát elég egyszerű tünete van, hidegre a mellbimbó végén teljesen elfehéredik néhány bőrsejt ezzel egyidejűleg erős szúró fájdalmat lehet érezni. Ez tart kb. 10 másodpercig, de sokszor ismétlődhet, ha nem melegíted száraz meleg borogatással. Rajtam azóta ötezer réteg ruha van...
Nekem azért volt jó, hogy ez kiderült, mert eddig mindig azt hittem, hogy a szoptatás okozza a fájdalmat (mivel általában nem sokkal utána jelentkezik a panasz) és nem is mertem csak jó néhány óra múlva mellre tenni a babót. Most viszont már tudom, hogy nem sok köze van a szopihoz, így bátrabban ülök le szoptatni. Nem mondom, hogy leányálom a szopi első néhány másodperce, de napról napra jobb. Ja, és a kiscsaj nem éhezik: 3500-al született, 3250-el jöttünk haza a kórházból, egyhetesen volt 3400, kéthetesen pedig 3820! Naponta kinövünk egy rugit :-))

Chester: az Apgar-t rögtön a szülés után nézik a picibabán. Ez egy pontrendszer a 10/10 azt jelenti, hogy 10 feltételből 10 jó volt nála. (Reflexeket figyelnek, hogy a baba mire hogy reagál) Nekem Dorka 9/10-es lett.

Gabi

Kép
Kép
almadi
 
 


Apgar!
1 és 5 perccel a szülés után nézik a baba szívverését, bőrszínet, légzését... 0,1,2 pontot kaphat a baba. Bővebben itt:

http://www.babaszoba.hu/topics/articles?aid=99

Zsuzsa
fazsu
 
 


Az előző rövid cikk, érdemes átfutni!

Zsuzsa
fazsu
 
 


Sziasztok,

csak egy gyors bekukk. nem tudom Ti hogy vagytok vele de nekem soha nincs időm mostanában semmire.

Először is nagy nagy gratula Éviéknek. Most nem tduok táblázatot frissíteni mert nem annál a gépnél vagyok ahol a táblicsku le van mentve de szerintem hétvégén fogok.

Chester neked is beírom majd az adatokat hétvégén. Hát ez egy kétéves a Vendéglátóipari Főiskolán kiegészítő szakmenedzseri. Ez sajnos még nem a szakdolgozat csak a félév érvényességének a feltétele.

Anyjuk ne izgulj minden rendben lesz. A barátnőmnek most találták ki, hogy 3 héttel idősebb a baba a méretei alapján, mint amit eddig mondtak.

Lányok aki már volt terheléses cukron. Nálatok, hogy volt. Tegnap bejelentkeztem a kórházba és kedden kell menni. Azt kérdi a hölgy, hogy tudok-e cukrot vinni. Én úgy meglepődtem, hogy ijedtemben azt mondtam igen és most jövök rá, hogy azt se tudom milyet és mennyit. Nektek kellett vinni? Két éve mikor Benővel voltam terhes akkor még nem kellett vinni cukrot és ha jól emlékszem akkor csak a zsemlés variáció volt.

Kata

Kép

Kép
pocvarek
 
 


Szia Kata!

Nálam úgy volt a terheléses cukorlabor, hogy a dokim adta le aznapra a nevem. Az uzsokiba kellett menni, ugyanoda ahol az AFP-hez vették le a vért. Én vizet és citromlevet vittem magammal. Mint utólag kiderült jó is hogy vittem citromlevet mert éppen kifogytak belőle.
Egy bögrébe kb. 3-4 db (de ebben nem vagyok biztos) szőlőcukrot tettek és azt felöntötték csapvízzel, majd a kezembe nyomták, hogy kevergessem és szépen iszogassam meg, de azért ne vacakoljak vele sokáig. Így is tettem. Persze ez a szőlőcukor alig akart felolvadni így a végén ki kellett kanalaznom egészben a cukrot szerintem ez nem esett nekem jóóóóóóóóól! Szóval ha vinni kell akkor én a szőlőcukrot javaslom, hogy vigyél és citromlé legyen nálad. Ja és szénsavmentes ásványvizet vigyél, majd jól esik iszogatni egy kicsit. És ha nem leszel rosszul ajánlom, hogy sétálj egy picit abban a 2 órában. Én nem ezt tettem, szerintem nem lett volna ilyen magas a cukrom ha lemegyek egy kicsit sétálni a jó levegőre. :cry:

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


Sziasztok!
Huh, ez a terheléses cukor elég bizarrul hangzik...
Köszi az infókat az apgarral kapcsolatban. Tényleg hihetetlen, hogy az internet mi mindenre (nem) jó :lol:. Azt nem mondja meg sajnos, hogy a kisbabánk igazán jól van-e. Mert az UH adatoknak, vér-és vizeletvizsgálatoknak utána lehet nézni a neten, hogy mennyi a normális adott korban, de hogy valóban minden rendben van-e...
Én találtam egy UH számolót a neten. Be kell írni az adatot és kidobja hány hetesnek megfelelő a baba. Nem tudom ideírjam-e. Na jó, egy anya mindenre kiváncsi. Persze ebből nem lehet szerintem messzemenő következtetéseket levonni.
Mindenesetre írom ezt annak tudatában, hogy nekem is csak mindig annyit mond a doki, hogy "minden rendben" és azt pl nem hogy most mit vizsgált például a genetikai UH-on. Kicsit elégedetlen is voltam, de anyukám szerint "kérdezni kell lányom".
Azért van különbség: mert ma elmentem genetikai UH-ra a Bolgárkerék utcába is és nagyon meg voltam elégedve. Az orvos szépen mindent elmesélt: hogy szívének megvan mind a 4 kamrája, hogy zárt a rekeszizom, hogy normális, fejlett agyat lát, jó a veseműködés stb. És a 4D is teljesen jól kivehető, csinálnak DVD-t, meg pár fotót. Mondjuk Glória a végén elaludt és akkor már kicsit el is bújt, de nem akartam felébreszteni. Szóval nekem ez teljesen megnyugtató volt...
Na itt a link, aki kiváncsi rá, de lehet ismeritek már:
http://www.kismamablog.hu/egyeb/kiszamolo.html
chester

Kép
chesther
 
 


Chester!

Teljesen egyetértek veled! Bár nekem nagyon jól uh-zik a dokim (Habermajer) mindig mondja, hogy mit látunk a monitoron stb., de ez akkor sem az igazi ott az uzsokiban. Szerintem a gép sem a legtutibb ... de nem akarom lehúzni ... legalább ez ingyenes. De amint tehettem mentem a fizetős Uh-ra. Nem viszem túlzásba de idáig (most vagyok a 27. hétben) 6x voltam ultrahangon ebből 3x fizettem érte! És a megnyugtató eredmény mindig a fizetős után volt. Most is fogok menni 28 hetesen a kórházba a kötelezőre és 30 hetesen a Kárpát utcába. Nekem azt is 3-án néztek meg, hogy lány lesz ... és a 4D-ig én sem voltam biztos benne.
Az meg tényleg csak egy plusz, hogy kap az ember egy DVD-t amit mindig nézegethet, képeket és legalább 15-20 percig vizsgálnak :lol:

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


chester! Köszi az UH-kiszámolót! Már akartam, keresni, de nem volt időm. Szép név a Glória!

Miért kell vízben oldani a szőlőcukrot, én lehet, hogy megkérdezném, hogy megehetem-e a cukrokat, majd iszogathatok-e rá csak úgy ásványvizet/csapvizet.
Valamelyik reggel túl sok lekváros kenyeret ettem, szerintem akkor érezhettem magam úgy, mint te a terheléses vizsgálaton, manati!

Én most megyek majd a Mávba kedden a 18 hetes genetikai UH-ra. Nagy reményeket fűzök hozzá, hogy a babó megmutatja, melyik nemet fogja gazdagítani! Bár ha jól érzem, az orvos hozzá(m)állásán legalább ennyire múlik, hogy megtudom-e a nemét. Azért ez felháborító, hogy kemény ezreseket kell fizetni, hogy kielégítő válaszokat kapj a kérdéseidre! És nem a neme a legfontosabb kérdése egy kismamának.
Nekem csak most, a 12 UH-n volt abban az élményben először részem, hogy a baba mozgását megfigyelhettem az UH-n. Adél mindig aludt. Az orvosoknak könnyű dolgok volt a méricskélésével. :lol:

Zsuzsa
fazsu
 
 


Sziasztok!
Én sem emlékeztem, hogy kell-e vinnem a terheléshez a cukrot, ezért biztos, ami biztos gondoltam veszek a gyógyszertárban.
75gr glucosum port adtak, gondoltam, ha nem tudják mi kell, akkor ráhagyom, de egyhangúan megbeszélték, hogy ez kell nekem.
Én végül nem használtam el, mert kaptam a kórházban.
Szerintem egy kérdést megér a közeli patika, hátha tudnak segíteni.

Anikó

[img:aa410caced]http://img34.glitterfy.com/315/glitterfy-flpbk9080522327334.gif[/img:aa410caced]
[img:aa410caced]http://lbym.lilypie.com/Ev7Sp1.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb5m.lilypie.com/xRzrp2.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb3m.lilypie.com/Ypxcp2.png[/img:aa410caced]
kissani
 
 


Fazsu!

Nem tudom miért kell vízben oldani a cukrokat ... ezt találták ki :-)) De a dokim is úgy írta le nekem, amikor szólt, hogy mennem kell, hogy cukros lötyit kell majd innom, és tesznek bele egy pici citromlevet amitől olyan lesz mint a limonádé. Na ez kamu!!! Mert a limonádéhoz köze sem volt, inkább ilyen gej szirup. Bár én egyáltalán nem vagyok édesszájú lehet, hogy ez volt a bajom!

Egyébként Kata, érdemes lenne újra felhívnod a labort és megkérdezni, hogy milyen cukrot vigyél ha már kell. Bár szerintem csak spórolásból mondták, hogy vigyél ... nem is értem, nekem semmit sem mondtak, hogy vigyek (a citromlevet is a barátnőmtől tudtam, hogy érdemes vinni!)

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


nem tudom itt hogy van, de nekem amikor Moron csinaltak akkor 75 g glukozt kellett vinni es citromot nem lehetett beletenni, mert attol becsomosodik, csak utana ihattunk citromos vizet. Eleg unorito volt. Foleg mert darabos maradt, fujj. Jo hog yitt zsemles volt!:)
Vendég
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?