Új privát üzeneted érkezett!

Zsófinak kibújt a második foga :lol:
Vendég
 


állítólag 3-6 hó között hullik a legjobban, 3 hó alatt kifogynak a vitamintartalékok és 6 hó után meg csökken a szoptatás. éN is pont ebben vagyok benne, engem is aggaszt nagyon.... :cry:
Vendég
 


Gratula Zsófinak a második foghoz! Megelőztetek minket is, mi csak most gyártjuk. :lol:
Pont most olvastam, hogy egy egyéves átlag nyolc foga van, na nekünk bizti nem lesz ennyi :shock:
Hazajött a férjem, jó kis meglepi :D
Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 

 
 

Hajhullásom nekem is volt, 3 hónapig tartott mind a három babámnál. Kicsit kilátástalan, hogy állandóan csak hullik mindenfelé, és a hajmosásnál pedig...... De abbamarad és újból kinő! Vitamint is szedtem, hogy pótoljam a szopival és a ciklus során elvesztetteket.

Babett! Fütyivel kapcsolatban én már többféle véleményt is hallottam. Vannak, akik már 1-2 hónapos babánál elkezdik óvatosan és vannak, akik kivárják az egy éves kort. Az én gyerekeimnek is egy éves korukban húzta hátra a fitymájukat a dr.bácsi. Előtte álliitólag nem sok értelme van, mert az esetek nagyobb részében újból letapad, iigy kezdhetik előlről a tortúrát. (Azt tudni kell, hogy ez egy eléggé fájdalmas és nem mindig vérzés nélküli dolog.) az első alkalommal még volt egy kis letapadás, de minden tisztálkodásnál, fürdésnél jól hátra kellett ezután húzni és szappannal megmosni. Egy idő után már a fiúk maguknak csinálták, mi csak ellenőriztük a ténykedésüket.:D

Panndi! Kiisérd figyelemmel Zsófi mozgásfejlődését, nehogy kihagyja a négykézlábazást! Ez ugyanis kihathat a későbbiekben sok más dologra is. (Pl.: figyelem, tanulás) Fogacskákhoz garatula! Mi is itt tartunk. :wink:

Tücsi

KépKépKép
mtücsi
 
 


Hát, remélem cserébe visszakapom a nyugis éjszakákat...

Lányok, a babátokra vigyázott már anyósotok?
Vendég
 


Sziasztok!

Vagyok végre én is. Elkaptam Vivitől a hányós, hasmenéses vírust, pénteken és szombaton alig éltem, szombaton párom szolgálatban volt, anyóst kértük meg, hogy jöjjön el segíteni és aludjon is itt, mert még Nikit sem bírtam el :? Vivikém már jól van, még egy kis nyűgösség van, de ez legyen a legnagyobb baja. Nekem még a hasam fáj, de már ez sem olyan nagyon vészes.

Panndi: Nagyon ügyes Zsófi!! Igaza van Tücsinek, a kúszás és/vagy mászás azért fontos, mert egyfajta agyi érés megy végbe általa, ráadásul így tudja tökéletesen elsajátítani a váltott kéz/láb technikát. Nikire még nem vigyáztak anyósék, Vivi meg kb. 7,5 hónapos volt, amikor először otthagytuk két órára. De mi sokszor járunk hozzájuk, szóval nem volt sírás vagy ilyesmi szerencsére.

Kutyfül: Hajhullás nálam brutális :? Voltam múlthéten fodrásznál, és beszéltük, hogy ez lehet egyrészt a még mindig nem rendeződött hormonok miatt, vagy a tavaszi "vedlés" miatt is. Azt mondta, hogy várjunk 5-6 hetet, és ha nem látszik semmi javulás, akkor kérjek vérvételt, és ha ott minden rendben, akkor a Vichi Dercos-t ajánlja, valami ampullás cucc, de elég drága :? Úgyhogy még várok néhány hetet, aztán meglátjuk mi lesz. De nagyon utálom, hogy mindenhol a hajam van, a földön, az ágyon, a gyerek ruháján, fején ÁÁÁÁÁÁÁ.
lamme
 
 


Hú de sokat írtatok!!! Alig győztem visszaolvasni!

Andi, Zsófin csak lesek! :shock: Doppingol, vagy mi? Áll! Ül! Két foga van! Holnap meg már beszélni fog??? :lol:

Tücsi, Gáborka meg vajaskenyerezik! Majdnem lehidaltam. Aztán látom ám, hogy majd 9 hónapos a szentem, na ezen is majdnem lehidaltam, hogy megy az idő! :shock:

Lamme, tessék gyorsan meggyógyulni!!!

Hajhullás: 2 hónappal szülés itán már brutális méreteket öltött, két hónapja le is vágattam, mostanság mintha kicsit kevesebb hullana, de még mindig nagyon hullik!

Anyós: hát eddig csak egy másfél órás sétára vitték el a kicsit. De mi nem találkozunk sűrűn, havonta 1x csak. Most hétvégén lemegyünk egy hétre hozzájuk, összeszoktatásra. (Bár be kell valljam, anyósom elég béna... És amikor valamit elcsesz, azzal szabadkozik, hogy hát annak idején ez meg amaz még nem volt... Ezt én elhiszem, viszont 1. nekem most van először gyerekem, mégis kitalálom mi hogy működik 2. ha tényleg azt szeretné, hogy Esztit rábízzuk, akkor kénytelen új dolgokat is megtanulni.)

Na, mi kimentünk ma sétálni, az első negyedórában szétfagytam, majd a második negyedórában sz@rrá áztam. Majd otthon Eszti rendezett egy negyedórás hisztit, amíg a kajáját megmelegítettem. Apa ismét Angliában, holnap éjszaka ér majd haza. :(

Kép
waterlilly
 
 


Hihi, doppingol bizony, visszatértek az éjszakai szopik, biztos az van rá jó hatással :lol:

Tudom, hogy a mászás is fontos, de Zsófi egyelőre csak kúszni tud, azt is leginkább hátrafelé, és csak ritkán előre :lol:

Anyósos válaszokat köszi, nálunk apa szeretne elmenni Zsófival a szüleihez pár órára nélkülem, és valamiért nekem ez fura érzés lenne, de hát ez az én hülyeségem :?
Vendég
 


Panndi: örülj annak a szabad pár órának, és használd ki! menj el egy masszásra, vagy vmi. Törődj magaddal kicsit! én ezt tenném. Már hónapok óta indulok kozmetikushoz, de nem jutok el... :cry: Apával elég nehéz egyeztetni, ma is le kell mondjam a nődokit, pedig végre letudhattam volna a rákszűrést...

én nem olvastam még olyat, hogy a mászás kimaradása olyan nagy gond lenne...én ezen nem aggódnék...bár mi még csak a fordulásnál tartunk, de azt szorgalmasan gyakoroljuk. És mintha kicsit csökkenne a bukások mennyisége is.... :wink:

én szedtem biovannet, de semmit nem ért, legalábbis hullik ezerrel a hajam nekem is....de ez ezzel jár, lassan vége lesz, nem hiszem, hogy csodaszerekre lenne szükség. Ez úgyis hormonális dolog....

Mi tegnap elmentünk vásárolgatni abban a szuper esős időben, már nem bírtam ki, és nyárra vettem pár rucit a H&M-ben, olyan édesek voltak, nem tudtam ott hagyni, remélem nem növi ki addig... :lol: Na és magamat is megleptem egy-két sminkcuccal....na nem tudom mikor fogom használni őket, de sebaj....sétakor??? :wink: :wink:
Vendég
 


babett, igazad van, túl kell lépnem ezen a dilimen, hogy Zsófinak csak velem jó, de hát rátapadtam, mit tegyek :lol:
Vendég
 


Nálunk már vigyázott anyu és anyós is a gyerekre :D
Elég rugalmasak, anyu még a légzésfigyelőt is használja a bébiőr egységgel együtt :D
Na jó hülyeségek is akadnak itt is ott is, de ezekről néha jobb nem gondolkodni... szerintem is használd ki nyugodtan az időt.

A mászás azért fontos, mert ún. nagymozgás, ami az agyfejlődésnél elengedhetetlen motorikus képességek gyakorlására szolgál. Manapság kedvenc szülőriasztó téma, hogy a gyerek, aki nem mászik az diszlexiás lesz. Ami annyiban igaz, hogy a nem tud mászni a gyerek ez egyik jele a diszlexiának... de ezenkívül még számtalan van és a gyerekek iskolaérettséghez közel mutatják általában ezeket, de legkorábban is óvodás kell, hogy legyen, hogy a diszlexia szűrés végezhető legyen. Pl. az is elég, vagy inkább nevezzük megoldásnak, ha valaki jár és utána gyakoroltatod be vele a mászást még ilyen kicsi törp korában. Nekem annak idején ezeket tanulni kellett, így most a tudás birtokában aggódom. Lilla persze, nem mászik. :shock: :shock: :shock:
Szóval nyáron mi is gyúrunk a fejlesztésre... a mostani gyakorlataink nem vezettek eredményre :cry:

Néha azt gondolom, ha nem tudsz ilyeneket legalább nem aggódsz. :?
Üdv, Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Megnyugtattatok, anyukám meg apukám már vigyáztak külön-külön Zsófira, egy-egy órán át, meg itt apa is ott lesz vele, mégis fura érzés..

Ildi, Veled álmodtam :lol: Topictali volt, és hoztál egy csomó sütit :lol: Lilla meg már rohangált :shock:
Vendég
 


Lilla kivan teljesen, szegénynek jön a foga... :shock: nem aludtunk, plusz az usziban is nyűgös volt :cry:

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Benne vagyunk, teljesíthető álomnak látszik... majd szólok Lillunak is, hogy gyakoroljon :D

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Panndi: nálunk is vigyázott már anyós Barnusra, nem is egyszer. Az elején eléggé aggódtam, mert elég idős és néha fura dolgai vannak, de igyekeztem magam meggyőzni, hogy ezen túl kell esni. (Elvégre a nagyszülei, és nekünk is jól jön a segítség)Mostmár nyugodtabban rábízom a gyerkőcöt. Szóval csak az első alkalmon kell túlesni :wink:

Hajhullás: Most elkezdtem szedni vasat, meg az elevitet még szedem. De lényegesen megritkult a hajam. És amit Lamme is ír, hogy mindenhol haj van, na attól megőrülök. :twisted:

Lamme: Gyógyuljatok meg gyorsan!!

A kúszás/mászás az egyensúlyérzék miatt is fontos.

Tegnap mi kihagytuk a sétát, mert mire eldöntöttem, hogy mennénk már szakadt...Ma viszont délelőtt lementünk.

KépKép
kutyfül
 
 


Sziasztok!

Jól eltűntem az elmúlt héten, és olyan sokat írtatok, nem győztem olvasni. :)

Hétvégén Pécsett voltunk, rokonoknál és az elmúlt hét jóformán a készülődéssel telt. De a hétvége jól sikerült nagyon. Volt egy 4,5 és egy Zsófival egyidős 1 éves kisfiú is a társaságban. Zsófi nagyon élvezte! Megtanult a fiúktól hintalovazni, meg hajtani magát kisautón. :D Olyan édesek voltak együtt a gyerkőcök, volt pörgés ezerrel. Mentek körbe egész nap, úgyhogy Zsófi elfáradt rendesen minden estére. Nem kellett sokat altatni. Kár, hogy közelebb nincs olyan rokon, ismerős, akinek hasonló korú gyereke van...Jó lenne ha gyakrabban lehetnénk gyerekek között. Játszótérre szoktunk járni, de az nem ugyanaz.

Panndi: Gratula Zsófinak a 2 fogacskához! Na és persze az álláshoz is! Nagyon ügyes! :D Az én Zsófim is kb ekkora volt, amikor a kiságyban először felállt a rácsokba kapaszkodva. Most meg már lassan szalad, már olyan ügyesen megy neki a lépegetés. A mászás tényleg fontos a fejlődésükben, az hangolja össze a 2 agyfélteke működését, meg ilyesmi. De ha Zsófi négykézlábazik is, akkor nemsokára bizti rájön a mászás technikájára is. Nálunk is úgy volt, hogy kb párhuzamosan a felkapaszkodással rájött, hogy négykézláb hogyan lehet haladni, így azóta mostanáig kizárólag mászva közlekedett.
Nálunk, mikor költöztünk fel Pestre 2-3 nap is vigyázott anyósom Zsófira. Úgy, hogy reggeli után ott maradt vele és csak este vacsira értünk mi haza. Addig vele volt és semmi különösebb probléma nem volt. Persze első nap nehéz volt otthagyni, nekem is fájt a szívem, de ez az élet rendje.

Babett: Botinak is gratula az átforduláshoz! Nagyon ügyes ő is! Főleg, hogy szerintem az a nehezebb, hátról a hasra! A Hipp bébiételek tudtommal hozzáadott cukrot nem tartalmaznak. Zsófi is azokon nőtt fel. Én mintha láttam volna csak barackot is, de nem mondom biztosra, mert már régen volt. Viszont ha az alma miatt nem volt pár napig széklete, akkor a banánnal is óvatosak legyetek, mert ez a 2 gyümi megfogja a picik gyomrát. A barack viszont jó, mert az ellenkező hatást fejti ki.

Hajhullás: Nálam is jó 3 hónapig tartott szülés után. A dokim javaslatára elkezdtem több olyam gyümit enni amiben sok a vas (piros/fekete színű gyümölcsök) és szedtem egy Kräuterblut nevű készítményt. Nem tudom, hogy ettől-e, de hamarosan észrevettem, hogy már kevésbé hull.

Lamme: Jobbulást Nektek! Gyógyuljatok meg gyorsan!

Majd hozok pár képet is hétvégéről, csak még ki kell válogatni őket. :D

KépKép
KépKép
eperke21
 
 


Képzeljétek, meg is érkezett a borostyánlánc. Most ráadtam Barnusra, meglátjuk. Ártani biztos nem árt :wink:

Eperke: Örülok, hogy jó volt a hétvégétek! Tényleg nagyon fontos nekik a gyerekek társasága. Körülöttünk szerencsére sok Barnussal nagyjából egykorú gyerek van, sokat vagyunk velük, és látom, hogy ő is mennyire élvezi.

KépKép
kutyfül
 
 


Kutyfül: várom a képet, ahol Barnus a nyakláncban virít... :lol: aztán majd én is rendelek... :wink:

nálunk is van gyerek szerencsére...
Vendég
 


Gyerek társaság nálunk is van, plusz nekünk keresztlányunk is egy utcára lakik. Lilla nagyon odavan érte. :D

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Szerencsére nálunk is van gyerek, egy nappal idősebb Zsófinál :lol: Meg november végén fog születni unokatestvére :)

A ma éjszakai ébredésnél bepróbálkoztam a vízzel Zsófinál, így a cici csak kicsit kellett, szóval 25 perc alatt megvoltunk a vízzel, szopival, visszaaltatással, és később ébredt, mint szokott :lol:
Vendég
 


Babett: A lábára tettem a láncot, nem a nyakára:)

KépKép
kutyfül
 
 


kutyfül: de már jön a foga??? vagy csak próbálgatod...??

ma megúsztuk az úszást bukás nélkül...hurrá! így csak sírás volt kicsit a végén, mivel már kajaidő volt... :wink:
Vendég
 


Babett! Látod, csak javulni fog nálatok is az az átkozott bukás. Lilla még mostanában is sírdogál úszás közben, ha éppen olyanja van (az éhség nálunk is nagy úr!)

Képzeljétek, ma elhatároztam végre, hogy kipróbáljuk a héten, hogy tízóraira csak gyümi+víz van és nincs cici! Lilla ma ügyesen kibírta, most egy ebéd és nagy szopi után édesdeden alszik. :D

Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Babett: örülök, hogy nem volt bukás :D Nálunk tegnap újra volt vagy háromszor :? De ma még semmi :wink:

Ildi: Lillu ügyes :D Mi lassan a reggeli szopi kiváltását kezdjük, az estihez még ragaszkodom... Szerintem a reggeli, esti nem lesz nálunk sem ilyen egyszerű, mint a napközbeni...
Vendég
 


Sziasztok!

Babett: Örülök, hogy nálatok is rendeződni látszik a bukás! Ma megnéztem DMben és Hippből van sárgabarack bébiétel és nincs benne hozzáadott cukor. 4 hónapos kortól adható.

Ildi: Lilla tényleg ügyi!

Meghoztam az ígért képeket!

Kép

Kép Kép

KépKép
KépKép
eperke21
 
 


hát köszi a bíztatást, de ez a "nembukás" csak az úszásra volt ám igaz, előtte 1,5 órán át szinte folyamatosan folyt a szájából... :cry: de azért a remény hal meg utoljára....! :lol:

Ma körtével próbálkoztunk, állítólag az alma sem jó a bukós gyerekeknek (savat csinál)...a banán meg fog...na akkor mit adjak?? ha már gyümi mellett nem lesz +szoptatás, akkor előbbre kell hozni a következő kajálást? (azaz nem 3-4 óra marad ki, hanem kevesebb?) nálunk egyenlőre 10-11 után kb 2-3kor van a következő kajálás.... :?
Vendég
 


ja, és Zsófi cuki!
Vendég
 


Eperke!Nagyon édes Zsófi! Annyira emlékszem, amikor a keresztlányomat tanítottam hintalovazni, mennyire élvezte. :D

Panndi!Hát tényleg bátrak vagytok ebben a szopi elhagyásban. :D
Én a mai döntést kb. 2 hét alatt hoztam meg, annyira szeretek szoptatni és Lilla is nagyon igényli. Viszont már nagy cula. :oops: Hónap végéig szeretnék eljutni, a stabil reggel - délben - esti szopira, jövő hónapban cél az ebéd elhagyás, aztán kb. 1 évesen a reggeli és max. 13 hónapos korig az esti... kíváncsi vagyok, hogy tudjuk tartani, de muszáj lesz elengedni valahogy ezt a dolgot. Most azzal vígasztalom magam, hogy hátha így gyorsabban jön a második törpi majd... :D Hát az első napok nehézségei alatt aligha gondoltam, hogy leállni is ilyen nehéz lesz, nem csak megtanulni szopiztatni. :shock:

Babett!
Krumpli, sütőtök, sárgarépa is jó kezdő kaják, gyümik mellett ezeket is érdemes adni. :D

Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Azért is vagyunk ilyen gyorsak, mert később szerintem még nehezebb lenne elhagyni a szopikat (nekem tuti, de szerintem neki is...) De tényleg ez az élet rendje, én is a kistesóval vigasztalom magam :wink:
Vendég
 


Ildi: tudom, de azt majd ebédre akarom adni. Vagyis a következő hónapban - az ebédkor lévő szoptatás előtt kezdek majd zöldségeket adni. Most a délelőtti szoptatás kiváltásánál tartunk, ez nekünk az első. És ez is csak 1,5 hete tart. Szóval majd májustól kezdem a zöldségeket. Vagy Te adtál zöldséget (tízóraira) délelőtt is? Ma voltam a Sparban, találtam fagyasztott meggyet, őszibarackot. És vettem HIPP sárgabarackot is, de abban is van cukor...nem tudom miért, amikor a többiben meg nincsen. Ja és már gesztenyét és bio bébirépát is vettem. Szóval keményen készülök a zöldségekre. :lol:
Én úgy tervezem, hogy kb havonta váltok ki egy-egy szoptatást, így kb 11-12 hónapos korra "fogynak" majd el. Na persze ha Boti , és a természet is így tervezi... :? AMúgy már én is sajnálom, hogy egysser véget ér, de vhol örülök is, hogy pl. nemsokára lesz egy egész délelőttöm bármire....na persze ha sikerül találni vkit, aki vigyáz közben Botira...pl a férjem..?? :wink:
Vendég
 


Babett!
Igen, mi a kezdetekben, amíg egyszer evett - ettünk zöldséget is tízóraira.
Hónapokat töltöttem szakirodalom olvasással és rengeteg orvost és védőnőt is megkérdeztem az ügyben. :oops: (Háromgyerekes anyuka ismerősöm nagyon jól szórakozik rajta, mit megkínlódok a különfőzéssel, a cukor, glutén és tejfehérje mentes cuccok beszerzésével ill. ezzel a sok vélemény begyűjtésével :D ) Bár mindegyik más-más véleményt mond, összeségében támogatják ezeket a zöldségeket is.
Mi első hónapban mindig kilenc körül ettünk (nálunk alma, krumpli, sütőtök, sárgarépa, barack volt a kezdősorrend). Utána kb. ekkor kezdtem el délben is adni a kaját. Ekkortól lett a zöldség ebéd - mostmár ugye ehhez hús is jár... A harmadik étkezés után két nappal viszont Lillu kikövetelte a negyediket is. :shock: Azóta gyümi a tízórai és az uzsi, ebéd-vacsi meg zöldség-rizskrémes-húsos cucc általában, bár vannak vega napok is. :lol:

A cukros barack bébiételekről... Mi elhajlottunk és esszük a Kecskemétit, Lilla ugyanis imádja. Nekem anyu is nagyon pártolja ezt a szigorú ételbevezetési mániámat és sokszor ad, ha ott vagyunk Lillunak cukormentes fagyasztott barackból - viszont muszáj valami édeset is rakni hozzá, pl. almát, mert önmagában kirázza a hideg tőle. :oops: :oops: :oops: Szóval a teheted kezd cukormentessel, mert ha rájön milyen jó az édes, az fog Botinak is kelleni! Mondjuk nekem ettől nincs már lelkiismeretfurdalásom, hogy ezt adom... szóval kezdem kinőni a paraanya szindrómát, ami szerintem első gyereknél természetes... Férjem szerint túliskolázottan közelítem meg a kérdést és ezért aggódok ennyit. :oops:
Remélem tudtam segíteni.

Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Hát igen Panndi, Lilla már fel tudja a polót húzni a szopiért... :oops:

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Na én ezt szeretném elkerülni :oops: Zsófi csak odafordul és matat, bár azt elég erőteljesen, de pólót huzigálni még nem tud. Csak néha dumál a melleimnek :lol:

Nagyon rossz éjszakánk volt, úgy döntöttem, bekeményítek, és visszatér az éjszakai szigor. Kinn van két foga, úgy tűnik, egyelőre nem jön több, eljött az én időm :twisted:
Vendég
 


hajrá Panndi! drukkolunk nektek... nálunk most kezd visszaállni a rend... két éjszaka alszunk, remélem így is marad... :wink:

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Andi, azt akartam még kérezni, hogy a szopik kiiktatásával a tejed mennyisége is csökkent, vagy úgy látod, hogy kell az apasztó gyógyszer is?

Ildi, Ti aztán jól kitartotok szopi-ügyben! :D

Eszti ma 6 hónapos, úgyhogy mától már csak 3 fejés, és 3 anyatejes kajálás van (a másik 2 bébiétel és tápszer). Sajnos a zöldségeket nem nagyon komálja, a sárgarépától egy világ omlott össze benne... Le is fotóztam, olyan édes arcot vágott, megpróbálom majd feltenni... (Mondjuk én is kifejezetten utálom a sárgarépa ízét :? .)

Kép
waterlilly
 
 


Kép Anya, mijasz@r ez???

Kép
waterlilly
 
 


A nagy 6 hónapos Eszter ez úton üdvözöl minden topik-babát és topik-mamát!

Kép

Kép
waterlilly
 
 


Eszternek boldog fél évet :lol: Ez a szoknyás kép... tündéri :D

Csökken a tej szerintem, pár nap kellett az átálláshoz, szóval apasztó gyógyszer pihen. Báőr ugye azt amúgyis csak akkro vetem be, ha tej van, Zsófinak viszont már nem kell. Ez meg még ki tudja, hol van. Bár úgy döntöttem, a ma esti kaja már ne mcsak szopi lesz, hátha nem elég neki, és azért ébred éjjel. Bár most éjjel nem tűnt annyira éhesnek, berregett össze-vissza, játszani akart :shock:
Vendég
 


Sziasztok!

Eszternek boldog fél éves szülinapot! Very Happy Ebben a kis ruhában tündéri Very Happy

Babett: Hát, akkor elnézést a Hipp miatt...pedig tegnap direkt megnéztem, és én nem vettem észre, hogy cukrot is ír rajta. Úgylátszik átsiklott rajta a figyelmem, mert Zsófi épp le akart rámolni vmit a polcról Embarassed Szerintem is nyugodtan keverhetsz a gyümi mellé egy kis zöldséget (krumplit, sárgarépát, sütőtököt) IS. Főleg, amíg szopikiváltás a cél. A zöldséggel táplálóbbak a bébiételek, így (állítólag) hamarabb végbemehet a kiváltás. Aztán ha már délben kap főzeléket és a délelőtti szopi elmaradt, vissza lehet állni a tízórainál csak gyümire. Nekem a gyerekorvos mondta anno, hogy a gyümiket gyorsan feldolgozzák, ezért lehet, hogy hamarabb megéheznek utána. Zöldséggel keverve viszont tartalmasabbak.

KépKép
KépKép
eperke21
 
 


Lilly!
Nagyon édes Eszter ebben a csajos ruhában! Boldog hófordulót neki! :D :D :D

Hát igen, kitartunk. :D Nekem kezdetektől feltett szándékom volt az egy éves korig szoptatás, de nem gondoltam volna, hogy sikerülni fog, amilyen nehézségekkel indultunk. :? Most meg már azt nem tudom, hogy fogunk lejönni róla. :shock:
De május 26-ig mindenképp szeretném, hogy legyen szopi, meglátjuk, hogy a gyakoriság hogy alakul...

A fejés ügyben meg már mondtam, minden csodálatom a tiéd, hogy így kitartasz. :D

A répát Lilla is utálja... én néha egy kicsit csempészek más kajákba, na úgy lecsúszik... keresztlányom szegény megkóstolta pont a répás bébikajáját Lillunak... idézem (4 éves) - Hogy lehet ezt az undorító szarságot megenni??? :oops: A Frutapura bezzeg ízlik neki, alig várja, hogy Lilla hagyjon... szerencséje van amúgy, mert Lilla nincs hanyattesve tőle, pedig másoktól mindenkitől azt hallom, az ő gyereke mennyire szereti. :D

Panndi!
Mi közvetlen fürdés előtt kb. fél üveg bébikajányi ételt benyomunk, fürdés és aztán szopi... nekem Lilla enélkül éhségtől ordítana. :D

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Lilly: gratulálok a szép Eszterkéhez! boldog féléves szülinapot, nagyon édes a kis ruhácskában!

Ildi-eperke köszi az infokat, akkor a zöldségeket is bevetem, abból nagyobb a választék. Lehet, hogy a körte sem jó neki, mert megint rengeteget bukik....És már nem lehet egy helyben tartani forog-pörög összevissza...aminek persze örülönk, csak már a századik tócsa van körülötte. Képtelenség minden nap kimosni a járóka szivacsát... :? Már kezdi a fenekét is felfele tologani! :lol:

panndi: Te mit kezdessz Zsófival éjjel, ha felébred? nekem még mindig a szoptatás a leggyorsabb módszerem, de egy féléves gyereknek már állítólag nem kellene éjjel enni.... :? hát ez nekem nem megy...
Vendég
 


Jó reggelt :)

Éjszakánk megint érdekes volt... este kapott Zsófi fürdés előtt Milupa jóéjszakátos tejpépet. Azt írták, hogy majd ettől nem lesz éhes éejjl (anya meg hülye és minden ilyesmit elhisz). Na éhes tényleg nem volt, viszont fél egykor úgy elkezdett ordítani szegény, mint akit nyúznak, iszonyatosan fájt a hasa, mint anno hasfájós korában, fél órán át üvöltött és sírt, nagyon rossz volt :cry: Apa valahogy visszaaltatta, aztán reggel ötkor evett csak, ez a része már oké. Szóval most pár napig szüneteltetjük ezt a fajta pépet, maradunk a Sinlacnál.

babett: hát ez az, sétálgatok vele, meg ilyesmi, de ha nagyon fáradt vagyok, akkor én is megszoptatom :oops:
Vendég
 


Panndi!

Én több anyukától is hallottam, hogy ez a jóéjtpapi kiütötte a gyereket. Szerintem estére nem is ilyen kisgyereknek való. Nálunk bevált az az elv, amit ebédre azt vacsira is, mert így nem terheled annyiféle emésztendő cuccal a kis gyomrát, plusz, ha délután látod, hogy valami gondot okoz, akkor már nem adod estére és így nem lesz áthasfájósordított az éjszaka.

Drukkolunk, hogy helyreálljon nálatok a rend.

Mi éjszaka lelkiismeretfurdalás nélkül szopizunk... Na jó a korai leszoktatás szobra nem rólunk készül majd, ebbe a projektbe tuti belebuknánk. :oops: Én éjszaka tiszta ko vagyok a sétálgatáshoz, néha szoptatni is fáradt vagyok...
:shock:

üdv, Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Már harmadik napja délelőtt nincs szopi, remélem ilyen jól bírjuk majd továbbra is. :D

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Lilly: Esztinek boldog 6 hós szülinapot :lol: Nagyon cuki abban a kis ruciban!

Babett: szerintem még nem jön Barnus foga, de elfér rajta a lánc. Bár nagyon nyálazik és pakol mindent a szájába, de a dokinéni azt mondta, hogy ő még nem látja, hogy jönne a foga.

Jól kijárjátok nekem az utat a hozzátápihoz, meg az elválsztáshoz :lol: Majd igyekszem jól visszaolvasni, mikor odakerülünk.

Ildi: Pont gondolkodtam, hogy az ilyen piciknél mit lehet vacsira adni, mert ők még ugye nem esznek szendvicset, meg ilyesmit :lol: Akkor, ami ebédre ment, az lehet a vacsi? Ezek a tejpépek ezek tápszerek vagy sem? :oops: Járatlan vagyok ebben a témában.

Ma megint voltunk Ringatónk. Jó volt, Barnus úgy elfáradt, hogy hazafelé elaludt a kenguruban és most ruhástól alszik az ágyában, nem akartam felébreszteni, csak a sapkát halásztam le róla. (most szerencsére a durva kissrác nem volt ott, így eggyel élvezetesebb volt :wink: )

KépKép
kutyfül
 
 


Ildi, ügyesek vagytok, haladtok Ti is!

Áááá, komolyan, mikor az egyik probléma elmúlik (nem éhes éjjel), jön a másik (fáj a hasa). Ez mér mindig így lesz?
És holnap is vizsgázom :cry:

Kávétkávétkávét!
Vendég
 


Panndi!

Mi is mindig beújítunk valami problémát, próbálom a humoros oldalát felfogni... :D Na persze nem mindig megy. :?

A szopi felhagyással meg igyekszünk legalább apró lépéseket tenni.

Én is kávétkávét pedig ma még éjjel aludtam is. :D

A holnapi vizsgához drukkolunk.

Kutyfül!

Igen az ebéd mehet vacsira is. Nekem ezt két doktornéni mondta, mi így eszünk. Ha meggondoljuk logikus a könnyebb emésztés miatt, sok fogyokúrának is ez alapja, hogy nem ehetsz mindent össze mindennel, mert a gyomrod nem bírja együtt hatékonyan emészteni.

Ezek a tejpépek általában vízzel készítendők, tej és tápszer származék alapúak. Tejbegríz szerű trutyit lehet belőle kavarni :D
Lehet kész bébiételest kapni, amit Panndi írt, az pl. olyan (ha jól emlékszem), de vannak más gyáraknak is.
Nekünk doktor nénink nem nagyon favorizálja, emiatt mi eddig nem ettünk - csak Holle rizskrémet keverek a kajájához Lillunak. Ezt pont azért szeretem, mert nem tejpép. Én majd most a friss gyümikkel keverve akarom Lillunak ezeket a tejépeket néha majd uzsira kínálni.

Most megyek, mert Nagyságosasszony nem hajlandó aludni és kéri anyát, hogy szórakoztassa :shock: :shock: :shock:

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Holle rizskrémet Zsófi is szereti, azt szokott uzsonnára enni, gyümölcsökkel.

Na most ennyi voltam, mert Zsófi kajabááál...
Vendég
 


Sziasztok!

Esztellának kicsit késve, de gratula a 6. hónapjához!!!!!!! :)

Panndi! Nem csoda, hogy Zsófinak megfájdult a pocakja. A tejpépek és a tápszerek jelentős része elteliiti a babákat és sajnos nehezebben is emészthetőek.
Vsziinűleg megint nem olvastam figyelmesen, ezért inkább megkérdem, hogy miért is akarod ilyen hamar elvállasztani Zsófit, hiszen még csak 7 hónapos lesz? A havi egy szopi kihagyásával 1 éves korra nagyon szépen elvállaszthatók a babák. A rokonságban lett egy babácska 9 hónapos korára teljesen elvállasztva az éjszakai felkelései miatt, de ugyanúgy ébred éjszaka, mint szopizás idején.
A holnapi vizsgádhoz Kiina 3 évi termését! :wink:

Babett! Gábor mostanság ébred hajnali 1/2 3 körül, pedig már jócskán elmúlt 6 hónapos. Szomjúság, fogzás lehet az oka. Biztosan nem éhes, mert néhány korty után reggelig alszik.

Tücsi

KépKépKép
mtücsi
 
 


igazából ez a tejpép dolog nekem olyan tápszeres vminek tűnik, így nem is nagyon tervezem, hogy adjak... :? olyan műnek érzem. Bár én az üveges gyümibébikajákat is műnek érzem, olyan semmilyen ízük sincsen...

Tücsi: azt tudom, hogy sajnos a nagyobbak is kelne éjszaka vmi miatt, csak ezt az éjjeli evést hagynám már el. Bár a héten 3 éjszaka nem kellett kelni. De ez annyira változó, mindig vmi másképp van, mint előző nap...

panndi: Te mikor érsz rá tanulni???????????????????

én is megyek is kávézni, ma még elmaradt...
Vendég
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: