Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Most nincs kedvem visszaolvasni, teljesen össze vagyok törve: alacsony lett az AFP-m (0,7 MOM) :( , így most mehetek a klinikára genetikai vizsgálatra. Csapó szerdán ad beutalót, aztán remélem, hogy minél előbb sikerül időpontot kérnem.

Majd jövök, ha egy kicsit összeszedtem magam.

Tündi

Kép
Kép
tündi76
 
 


tundi:ilyen es ehhez hasonlo indokokat olvashatsz arra hogy nyugodj meg es nem kell a legrosszabbra gondolni:"Megfigyelték azt is, hogy az AFP nem csak magas, de alacsony is lehet, a kromoszóma rendellenességgel született magzatok (jellemző módon a Down szindróma eseteiben) esetén a 16 hetesen levett AFP alacsony. Ebből tévesen(!) kialakult az a nézet, hogy az alacsony AFP jellemző a Down szindrómára, de ez nem igaz, mert bár a Down szindrómásoknak valóban gyakran alacsonyabb az AFP értéke (nem mindig!) mint az átlag, de az alacsony AFP csak ritkán jár Down szindrómával, mert az alacsony AFP-nek számtalan egyéb, jelentéktelen oka van. Leggyakrabban az, hogy a betöltött 16 hét (17. hét) előtt (a 16. héten, ami, mint tudjuk 15 hetes terhességet jelent) veszik le."

Es kulonben is a 0,7 a hatar, es mint azt is tudjuk sok esetben torzit a kapott adat, ugyanis a hatarertekek egy bizonyos testsulyhoz vannak meghatarozva!

Szoval probald meg nem agyonstresszelni magad a z ujabb vizsgalatig! Az mindkettotoknek csak art!
Vendég
 


szia nusildi!

Gerencsérnél szülöm 1. bébimet nemsokára :)


Mariann

Kép
marjan78
 
 

 
 

Kép

Nos, a vonalzó itt van,csak azt hiszem ez mégsem az igazi így :lol:

Hogy is van ez lányok?
andaka
 
 


Marjan78, örülök :D Főleg, mert ahogy végigolvastam, alig láttam a dr. úr nevét eddig :lol: Nekem nagyon szimpatikus, főleg, hogy nagyon fiatalos, amikor először láttam messziről, meg is ijedtem, hogy milyen kamaszos kinézete van :oops:

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


andaka, a várandós vonalzót kell kiválasztani, majd ki kell tölteni, hogy melyik napra esik a szülés + ha már megvan a bébi neve, akkor azt és utána kell kiválasztani a vonalzót és a kis figurát, ami halad rajta. Ekkor a vonalzó megtekintésére kattinthatsz és megnézheted, hogy milyen is lesz a kész vonalzód, ha tetszik, a vonalzó létrehozására kattintasz és megadod az e-mail címedet, így elküldi neked a kódot, amit bemásolsz a profilodban az aláírás hozzáadásánál.
Remélem jól írtam le, sok sikert hozzá! :D

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Jo reggelt, sot inkabb napot!
ekkora cikit. Mindig ebren vagyok 7 max 8kor erre ma fel 10 kor apos csongetesere ebredtunk. Tudtuk ekkor fog jonni, de pont olyan alapon, hogy ah addigra ugyis ebren leszunk semmit nem allitottunk be:)
No mindegy, diszkreten ugy csinalt, mintha eszre sem venne, hogy akkor ugortunk ki az agybol.
Es tok jo, mert hozott nekem egy kis tavaszi csokrot, tulipa- az egyik kedvenc viragom- es narcisz:) Maris boldogan indul a nap!
Nem is beszelve az almakrol es kortekrol, amit anyos kuldott. Mindig amig nem talalkozom vele, mar mar kezdem azt hinni jo fej, aztan ez megdol, amint 10 percet egy legterben kell tolteni vele. Inkabb ne kuldene semmit, csak fogna be neha a szajat amikor nagyonnem jo ha kinyitja....
No de egy 50 valahany eves embert megvaltoztatni mar ugysem lehet, jobb taktikazni es a szemelyes talalkat elkerulni. Csak ez igy hogy 10 percre laknak tolunk eleg elkepzelhetetlen:(
Mindig anyukamtol kerek tanacsot mi a francot csinaljak majd ha itt lesz a baba anyos meg jonni akar. De sajna neki sincs fogalma, mert anyukam akkor sem akarna jonni, ha kozel lakna. o inkabb azt varja el mi menjunk, meg ezen a teren igen jol tudja tartani, hogy a mi magan eletunkrol van szo es senkinek semmi koze hozza. Persze o sem olyan egyszeru eset, de igy a hazassag teren tenyleg eleg humanus- talan mert jegyesoktato, es ha mar errol papol legalabb probalja meg megtartani:)

No megyek, ma borsoleves lesz az ebed es halacska jo adag salival.
Szegeny parom minden este ele tolom a salatat, hogy o is egyen, errre meg a vasatrnapi ebed is az lesz...:) MEg jo hogy nem az a tipikus husis, igy ritkan jegyzi meg, hogy mar megint valami zold.

Szep napot mindenkinek!
Jo pihenest!

Mi festjuk a masodik kort!:)
Vendég
 


nusildi: én immár 10 éve járok hozzá (volt pár műtétem). Ő a BM kórházban dolgozott, amíg azt be nem zárták sajna júliusban, így került ide bejárós orvosnak. Ennek van hátrány, hisz a terhesgondozás a magánrendelőjében történik (ez anyagilag annyira nem kellemes) de amúgy minden okés vele. Nem parázza túl a dolgokat. Én csípem nagyon.

Kép
marjan78
 
 


Sziasztok!
Napsugaras szép reggelt mindenkinek!
Vikcsi mikor érsz haza? Ugye majd számíthatunk a beszámolódra?
Anyjuk, nagyon ügyesek vagytok, hogy ti magatok festitek ki a lakást. Te addig hol alszol? Nincs túl nagy festékszag? Még szerencse, hogy szép az idő és lehet szellőztetni...
Mi is lassan hozzálátunk a kisbabaszoba-csináláshoz. Mert az a szoba jelenleg pakoló-vasaló-teregető-dolgozó-tanuló-vendég-mindenes szoba. Na ennek most vége. Csak 2 szobánk van, de szeretném, ha a kisbabé lenne az egyik. Majd csak elférünk...
Csináltam új vonalzót :D .
Szép vasárnapot:
chester

Kép
chesther
 
 


Sziasztok!

Először is Vikcsinek gratulálok,sok erőt,egészsséget kívánok!!!!

Friss kórházi élményekkel jövök (sajnos)én is...Kedden délután visszamentem a dokimhoz,mert ugye a külső méhszájam újjkúpnyira nyitva volt,meg volt a folyásom,amire Kliont írt fel.Levette a mintát,meg megnézte a méhszájamat.Ez annyira fájt,hogy azt hittem lerúgom a plafont.mikor kész lett,észrevettem,hogy véres a kesztyűje-az én vérem volt ugye rajta vizsgálat után.Azt mondta,hogy ne aggódjak,ez normális.Csakhogy este 8-kor is még jött a vér(5-kor vizsgált meg)úgyhogy felhívtam.Azt mondta ha 2 óra múlva sem múlik,akkor menjünk be a kórházba.Hát 11-ig vártunk és mivel nem múlt el,irány a kórház.Szerencsére nem volt nagy forgalom.Beértünk,megvizsgált az ügyeletes doki(az is iszonyat fájt!!!)és mondta,hogy bennt kell maradnom.A 8-as kórterembe fektettek,1 csaj volt bennt csak.Bekötötték az infúziót ami másnap 11-re folyott le.Voltam uh-n is,ahol 1618 grammra becsűlték Barbit,meg kérdezte a csaj,hogy hány hetes vagyok.mondtam,hogy betöltöttem a 31.-et.Mert a méretei alapján ő inkább 30 hetesnek nézi-De azt mondta ez csak annyit jelent,hogy nem lesz nagy baba,olyan 3 kilós körüli.Végűl is én is 3200-vel születtem...Napközben volt,hogy 4-szer jöttek vizitelni,bár ez hamar lezajlott.A kaja nagyon gyengusz volt(tudom,nem hízlalda).Még vettek vért is,meg este és reggel szívhangot hallgattak.Infúziót szerencsére csak azt az egyet kaptam,utánna tablettába adták a Magnéziumot.Hőemelkedésem volt még tegnap is...Ja,meg adtak Semicillint is.Egyik reggel kifújtam az orrom és elkezdett ömleni az orromból a vér.Sokszor szokott egyébként,de ilyen intenzíven még sosem.Pont jöttek reggelit osztani,2 csaj egyből jött oda,nem győzték tamponálni az orromat.Szóltak a nővérnek,az hozta a vesetálat,abba dobáltam a véres törlőkendőt.Vizes borogatsát tettek a tarkómra is,közbe megérkezett a nagyvizit,vagy 6 orvos állt körbe...Odajöttek,feküdjek el,szorították az orrnyergemet.Kb.fél óra múlva el is állt.Felküldtek a fül-orr gégészetre emiatt.Ott kiszedték az alvadt vért,meg odaecsetelt valami iszonyat szúró-maró folyadékot,meg Neugronarmonos kenőcsös vattát tett fel....Mivel a kórtermem elég közel volt a szülőszobákhoz meg a műtőhöz,elég nagy nyüzsi volt egész nap.Sok bébike született és sokan voltak nagyon a látogatók is.A kórterembe ahol voltam,3 scaj is megszűlt időközben-tök izgi volt.Az egyik már 1 hete bennt volt jóslófájásokkal,péntek reggel még együtt mentünk zuhanyozni,délutánra meg is lett neki a kisfiúka.A másik egész éjjel vajúdott,nem nagyon tudtunk aludni sem,jött egy másik kismama is éjjal,úgyhogy....A fürdő szerintem elég gáz....Nálunk nagyon ment a fűtés,egész nap nyitva volt az ablak,majd meggyulladtunk...Megkérdeztem a házzassági ak-t is,azt mondták,hogy mivel nekünk nem lesz még 1 éves,azt is elfogják fogadni.CSak akinek 1 évnél régebbi,annál kérnek frisset.
kiderűlt,hogy Streptococcusom van-marhára örűltem neki,valsózínűleg ez is belejátszott a vérzésbe,meg a hőemelkedésebe.Úgyhogy 5 napig 6 óránként szedem a Semicillint..15-én megyek a dokihoz,akkor megint leveszi a kenetet,ha az is rossz lesz,akkor szülés előtt antibiotikumot kapok majd.Összeségében nincs rossz tapasztalatom az ottlétről.Inkább izgi volt,hogy sorra mentek szűlni és pár óra múlva ahogy megszűltek,már mászkáltak is a csajok.
m.eri
 
 


chester: hat a ket szoba kozul az egyik most a soron levo a felujjitasban, minden mas, igy az agy is a masik szobaban van, aztan majd csere. Egesz nap nyitva az ablak egyaltalan nincs festes szag. a kisszoba festesileg most kesz is, kedden nekiveselkedunk a laminalt padlonak. BAr en igazabol csak a lelki tamaszt fogom szerintem nyujtani, mert a parom kicsit ketelkedik, hogy meg tudjuk csinalni. De menni fog!:) En a csinald magad hive vagyok! TAlan mert ebben nottem fel, mindig mindent magunk csinaltunk otthon, es alt nyaranta mindig nekiestunk a lakas egy reszenek- es hat szuleim haza oriasi nagy- es sokat ellestem, meg szeretem is csinalni. Nehezebb most megallni, hogy nem csinalhatom, mint benne lenni...

Sajna a kesz meg odebb van, foleg a sok takaritast is szamolva:( De at mar szepen beosztva napkozben is tudom csinalni, mikor apa dolgozik. Bar jovo heten csak 3 napot megy. Utana meg az lenne az igazi ha mar igazi munkahelye lenne. NAgyon varjuk a ceg visszajelzeset.


Kepzeljetek mar tobb izben beigazolodott, hogy gyermekunk mamajahoz hasonloan musical kedvelo lesz:) Ez nagy orom nekem, mert parom ebben nem tars:( De babonk annal inkabb. Most direktben azert inditottam el a "kedvencet" Romeo es Juliat, mert egesz nap nem mocorgott es mar aggodtam valami baj van, es igen ismet tancra pordult tole:)


Legkisebb hugom volt ilyen, hogy kb egy napos koratol musicaleket enekeltem neki, es azzal barmikor el tudtam altatni, es ma sem veti meg ezt a mufajt, jo igaz nepdal enekeskent jar versenyekre, de szineszno is szeretne lenni, igy a musical sem all tavol tole. Erre orokrre buszke leszek, hogy ebben az en "muvem" is benne van.
Jo, nem arrol beszelek hogy gyermekunk sorsat el szeretnem donteni, de sosem art kedveli azt a zenei mufajt, amit a szulei. Parom ugyanugy berak neki zenet, szep kis ortodox liturgikus szamok. En is kedvelem. Legalabb multikulturalis lesz a gyermek:)

No megyek, mert azt a hazit kaptam a paromtol, hogy menjek le. O termeszetesen a kosarpalyan .... de most nem mondhattam nemet, hisz a festes kesz.

Tovabbi szep delutant!
Vendég
 


SZiasztok!

M.Erik: Örülök hogy jobban vagy! Vigyázz magadra!

Anyjuk1: Mi is a csináld magad hívei vagyunk. A csempézést
azért nem vállaltuk be. :) Azt azért nem tudtuk volna szépre
csinálni. Amúgy szinte mindent a férjem és az apósom csinált.
Még a villanyvezeték és a vízvezeték is le lett cserélve. Falak
is át lettek rakva. Úgyhogy elég nagy munka volt. Most
már kezdünk a végére érni. Szerencsére. :)

SZép Estét!
Hajni

Hajni

Kép
Kép
Kép
ajni
 
 


Bocsi, nem M.Erik hanem Eri. :)

Hajni

Kép
Kép
Kép
ajni
 
 


Marjan - sokat olvastam fórumokban a dr. Úrról és csak jókat írtak róla, tényleg meg vagyok vele elégedve, mert olyan megnyugtató a jelenléte is, persze még korai stádiumban vagyok ahhoz, hogy nagyon izguljak, talán majd 6-7 hónap múlva :D
Ajni - nálunk dettó ugyanez a helyzet, a fürdőszobát párom és apukája csinálta meg (inkább apukája :lol: ), most a radiátorokat fogjuk kicserélni, hogy mire jön a bébi, véletlenül se legyen hideg a lakásban, azt is ő csinálja majd, de a teljes lakás festést is mi csináltuk hármasban. Nekem megnyugtatóbb, ha nem másra bízzuk, és utána olyan jó nézni, hogy ez a mi kezünk munkája!

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Sziasztok!

Ibolya vagyok a Vecsési topicból,és az Évitől /Benettke/ hozok üzenetet:

3/4 6-kor kaptam az Évitől azt az üzenetet,hogy 1-kor elfolyt a magzatvize, fájásai még nincsenek,de már bementek a korházba.
Drukkoljunk nekik,hogy minnél hamarabb kibujjon Zéti baba :lol: :lol:
bibolya
 
 


Szia Ibolya,

Koszi az infot, szoritunk nagyon es varjuk a fejlemenyeket!(bar Evi meg nagyon nem akart szulni a mult heten :))

Hat nem irigylem a lakasfelujitokat, mi Adival csinaltuk vegig(elso terhesseg alatt).

Kriszti

Kép
Kép
angelke
 
 


Jó reggelt!
Benettke drukkolunk!!! Gyors, könnyű szülést kívánunk! Úgy látszik ez a front...
Anyjuk köszi a jótanácsokat, akkor mi is ezalapján fogunk eljárni: először az egyik szobát festjük, és a másikban alszunk, aztán fordítva :D .
Ma voltam a védőnőnél, nagyon kedves, fiatalabb hölgy. Megnézte a vérnyomásom, meg a súlyom, meghallgatta a baba szívverését, s kicsit elbeszélgettünk. Most nem kellett vizeletvizsgálatot csinálnia, mert múlt héten csináltak a kórházban.
Tényleg tudja valaki, hogy a terheléses vérvizsgálat hányadik héten van?
Szép napot mindenkinek,
chester

Kép
chesther
 
 


A terheleses a 24-26. heti laborkor van. Teljes vizelet, es vercukor, negativ anyukaknak ellenanyag is. En pont mult heten voltam.



Ez az ido..... VAlahogy nem akar ebben a nagy szurkesegben elindulni a napo. PEdig mar probaltam zuhannyal, teaval eletet lehelni magamba de nem megy. Pedig boltba kene menni!
Vendég
 


Sziasztok LÁnyok!

JÓ sokat írtatok :-))

Benettkének kitartást, izgoluk érte!

Tündi!
Szerintem se izgulj nagyon. Egy eredmény nem eredmény. Az a lényeg, hogy újra kivizsgáljanak. Ha az az eredmény sem lesz bíztató én az Istenhegyi Géndiagnosztikán voltam Down-kór szűrésen ami sokkal hatékonyabb eljárás, mint az AFP (sajnos fizetős, de érdemes ha megnyugtatásra vágysz!). Nekem a géndiagnosztikán azt mondták anno, hogy rengeteg kismama jött sírva hozzájuk, hogy rossz lett az AFP-jük. Végül kiderült semmi baja nincs a babaának. Ja és azt is mondták, hogy elég elavult egy vizsgálat az AFP ... de ezt végzik rutinszerűen és ingyenesen.

M.Eri! Jobbulást neked, pihenj sokat!!!

Anyjuk!
Kitartást a lakásfelújításhoz!

Ma én is itthon vagyok, mert tegnap este egy olyan fájdalmas nyilalás volt a hasamban alul, hogy itt jujgattam, fetrengtem az ágyban ... és érdekes módon még a lábam is lezsibbadt. Rohadt szar volt. Férjem először nem is tudta, hogy mi van velem, csak bámult rám, hogy mi van... mi van???? Aztán ahogy csillapodott rögtön mondta, hogy ma ne menjek dolgozni, inkább pihenjek. Voltaképpen most jöttem rá, hogy én egy percet sem pihentem idáig a terhességem alatt ... soha nem fekszem le ebéd után alukálni mint sokan ... nincs olyan hétvége, hogy pihennék vagy otthon aludnék délután ... szóval lehet, hogy ez is valami jelzés a testemtől, hogy takarékra kellene kapcsolnom nemtudom. Mindenesetre ma itthon vagyok és fekszem.

Szép napot mindenkinek!

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


Sziasztok!

TIMI: Hát én bizony alszok amikor Lali alszik. Igaz
sokszor nem sikerül. Mint pl. tegnap is. Aztán este hamarabb
elaludtam mint ő. Felkelltem egy óra múlva mondom a férjemnek
megyek az illemhelyre :) aztán alszok. Erre ő: miért
mostanáig mit csináltál. :)
Most is teljesen hulla vagyok.

Hajni

Hajni

Kép
Kép
Kép
ajni
 
 


Hajni!

Mostanában én is hullának érzem magam reggelente ... valószínűleg azért mert nem alszom túl jól éjszaka. Többet kell most már pihennem. :)

Timi

Kép
manati
 
 


Sziasztok!

Csajok! Kösz a bíztatást meg a tippeket. Ha a hétre nem kapok időpontot, akkor csináltatok egy négymarkeres tesztet. Egyelőre nem tudok nem izgulni. Ráadásul még az eső is zuhog.

Vajon megszületett már Zétény?

Ja és üdv. az újaknak.

Tündi

Kép
Kép
tündi76
 
 


Sziasztok Lányok!

Én régebben a 2008. júniusi kismamikhoz írtam, de most már inkább hozzátok, Uzsokis kismamikhoz szeretnék csatlakozni :D
1. babánkat várom, és júniusban fog megszületni, a dokim Dr. Gyarmati Béla.
Elkezdtem nézni a tavalyi Uzsokis topicot is, hátha van hasznos info, de azt hiszem az elmúlt pár hónapban egy csomó minden megváltozott, talán a dokik maradtak ugyanazok :D

Van köztetek valaki aki jár szülésfelkészítőre? Tudnátok nekem erről infot küldeni?
Én eddig csak kismamajógára jártam/járok a Bánki Donát utcába, azt csak ajánlani tudom nektek!

Előre is köszi ha valami híretek!
Üdv nektek,

Melus

Kép
melus79
 
 


Manati:
Hát bizony én is nagyon rosszul alszom éjszaka.
Ma is alig aludtam valamit éjjel. Már hatkor kimentem kenyérért.
Alig vártam hogy Lali ma aludjon délben, de mire elaludt
megjött az a Family Frostos autó és persze felébredt rá.
Sajnos nem is tudtam visszaaltani. :(

Melus: Üdv köztünk!

Hajni

Kép
Kép
Kép
ajni
 
 


Szia Melus!
En jarok az eloadasokra. Most szerdan is lesz. szerintem jok, es hasznosak. eleg sokan szoktunk lenni. Leulunk egy nagy koren. Az osztaly pszichologusa vezeti, de minden heten van egy meghivott "eloado" ugyancsak az osztaly dolgozoja. eddig volt szulesz orvos, szuleszno, es neonatologus. MOst csecsemos nover lesz. NEm olyan eloadast kepzelj el, hogy o eszel, mi meg ulunk, hanem mi kerdezunk, o valaszol. Tehat sajat kerdesedre kaphatsz valaszt, es igazan elso kezol, hogy ot az Uzsokian mi hogy van. MAr nincs sok alkalom hatra. Azt hiszem a mostanin kivul csak ketto.
A eszelgetes vegen ha nincs epp szules van lehetoseg megnezni a szuloszobat.
Hat roviden ennyi. Mindig vannak ujak, igy mar elhangzott kerdesek is, de ez nem aj, mert minel toszor hallunk valamit annal iztosabb hogy emlekezni is fogunk ra, es nem er majd meglepeteskent.
Amugy ami a legjobb az egeszen eddig mindegyik osztajon dolgozo "eloado" igen igen szimpatikus volt!
Ha esetleg tervezed hogy csatlakozol, de erdekelnenek az elozoeken elhangzottak, akkor en jegyzeteltem a lenyeget le tudom irni Neked.
VAgy esetleg ha kerdesed van, lehet kaptunk mar ra valaszt. Csak a legelson nem voltam, mert elmaradt, es nem tudtammikor potoljak, igy a szulesz orvosen nem voltam, de mint egy lany elmeselte a szulesznojehez kepest nem volt plussz info nagyon. A szuleszno nagyon reszletesen elmondott mindent. es igen laza volt. Ugy beszelt a szulesrol, mint ahigy en kb egy rreceptetmondanek el:)

En sajna semmi mas lehetoseget nem tudok kihasznalni- se torna, se joga....- a pihire iteltetettseg miatt, igy nekem kulon orom, hogy kimozdulhatok es meg hasznos dolgokat is hallok!
Remelem ez valamennyire segitett Neked!
Vendég
 


En is hulla vagyok! Csak csatlakozni tudok a nem alvok taorahoz. Ez igy van 22 hete kb:( De en delutan sme tudok aludni. Ug yerzem kifolyik a szemem az almossagtol es nem ledolok, lehunyom a szemem, es fel ora max egy ora mulva felkelek ugy hogy semmit nem aludtam. Az ejjelek meg igazi remalmok. Eleinte az alombaszenvedes, ami a gorcsoktol eleg nehezkes. epp elnyugszik a pici abbamarad a kemenyedes, mar mar elpillednek, persze jon a wc. Ok utana gyors probalkozas ujra eljutni a mar majdnem alszom stadiuma. Es miutan sikerult, alszom kb 2-3 orat melyen, es ennyi. Utana forgolodas, wc, ....
Egy dolog lebeg ilyen ejszakakon a szememem elott, hogy 2-3 ilyen ejjszakak utan jon egy nyugodt, jo, amikor alszom is.
de ez nagyon nem allapot. Vegen erom nem lesz , ha ez igy megy meg 14 heten at.
Es hiaba minden trukk- tejci, kamilla tea, esti "szertartas"....hat ez van. pedig olyan jo alvo voltam orok eletemben!
TAlan egyszer meg lesz olyan ujra.....
Vendég
 


Sziasztok!

Melus, üvd. itt :-)

Alvás: Nekem az a bajom, hogy nem találom a helyem, vagyis a megfelelő alvási pózt. Néha még a szoptatóspárna is nyomja a hasam. Szóval nagyon nehezen alszom el, de reggel amikor kelni kell mert dolgozni megyünk, alig bírom magam kirobbanti az ágyból. Mindig akkor tudnék aludni. Hétvégén pont fordítva, már 6-kor fent vagyok és legszívesebben felkelnék :lol: Férjem nem nagyon örül ennek, mert ő egy nagy alvó és szereti ha együtt pihizünk de nekem már sokszor nincs hozzá kedvem. Ja mostanában azt sem bírom ha alváskor átölel, mert olyan nehéz a keze :-) és alig kapok levegőt.

Sajnos én nem jutok el ezekre a szülésfelkészítő tanfolyamokra, de nagyon jó, hogy Anyjuk leírja, hogy az órákon mi van. Ha kérhetek ilyet akkor a következő óráról is írjál, szerintem itt minden hasznos információ elkél :-)

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


Szia Anyjuk!

Köszi az infot!
Meg tudnád írni hánykor lesz szerdán és pontosan hol? Fogorvoshoz kell mennem, de azt majd megpróbálom máskorra tenni.
Még egyszer köszi!

Melus

Kép
melus79
 
 


melus: 17orakkor a fahazban
az a regi epuletel van. De ugyis szamtalan kismamat fogsz latni abba az iranyba menni:)
Altalaban a pszichologus no, epp 5re jon, addig kinn szoktunk aldogalni, mert o hozza a kulcsot. szoval a szervezes nem tokeletes, foleg mindez mikor zuhog az eso, de bizzunk benne szerdan nem fog!
Vendég
 


SZiasztok!

Én meg már azt hittem csak én vagyok ilyen
rosszul alvós. Hihetetlen hogy néha fáradtabban
kellek mint fekszem.
Pedig az egész nagy ágy az enyém. Ugyanis miután
Lali megszületett mi külön alszunk a férjemmel.
Mert túl gyakran kellett felkelnem Lalihoz. Ugyan
most már átalussza az éjszakát, de a dolog maradt
ahogy volt. Azt mondja sokat mocorgok éjjel. Hát lehet
én nem tudom. :)

Hajni

Hajni

Kép
Kép
Kép
ajni
 
 


Mi lehet Benettkével???

Kép
marjan78
 
 


Sziasztok!
Folyamatosan olvaslak titeket, csak nem írogattam. Most összeszedtem két gondolatot, azt megosztom veletek! :)

Arra jutottam, mert komolyan elgondolkodtam rajta :!: :D , hogy miért jobb nekünk, hogy nincs minden kórházban Koraszülött osztály. Egy-egy kórházra olyan kevés koraszülött baba jutna, hogy az orvos és a nővérek (...) igazán semmiben sem tudna gyakorlatot szerezni, így az az adott gyerek akár kárt is szenvedhetne ez miatt. Meg ha elapróznák a dolgot, a felszereltség nem lehet olyan, mint a mostani koraszülött osztályon (bár nem tudom milyenek, mert hála Istennek, még nem voltam ott). Az meg elég szörnyű, hogy te (az embernek lánya) megszülöd a babád, és abban a pillanatban őt már egy rohammentő viszi, te maradsz ott , ahol vagy. Adéllal a Madarász utcai kórházba 1 hetesen be kellett feküdnünk, ott tapasztaltam, hogy egy anya a saját egészségét kockáztatta, csak hogy utána mehessen a gyerekének.
Mi a véleményetek?


A másik, hogy itt a Madarász u. k.ban nagyon utálták a tejserkentő gyógyteákat. Szerintük ez komoly hasfájást okoz(hat) a babának. Adélnak nem okozott, de már beszéltem olyan anyával, akinek hasonló tapasztalata volt.

Köszi a hasznos infókat!
Benettke már biztos babázik!!!! :D

Zsuzsa
fazsu
 
 


Tündi! Látom már megnyugodtál, de én leírom mit éreztem, mikor rossz lett az AFP-m. Megnyugodtam...Akkor éppen kirugott a Csapó, a Mecsér meg akinél szültem még nem volt. Így az Évi az Örsről, úgy döntött szárnyai alá vesz! Hálás köszi neki. Elküldött a Herminára Lukácshoz, aki tudjuk a legjobb uh-os, és még a Schöpf Méreibe is...Ott aztán voltak rossz AFP-sek. Nem volt semmi baj, magas lett, de elöbb szültem, vagyis Csapó elszámolta, mert nem a menzeszt vette alapul, hanem a baba nagyságát. Sok ilyen van...Volt anyuka, akinek 0.5 lett és mégis 4 kg-os egészséges babát szült.

Kép
nyafi
 
 


Szia Zsuzsa,

Akkor most jo vagy nem, hogy nincs minden kh.-ban koraszulott osztaly?
Mert negativumkent hozod fel, hogy elszakitjak a babat az anyatol es pozitivumkent a hozzaerto szemelyzetet?

Amugy sztem, ha valahol kialakitanak egy PIC-et, akkor ott szakkepzett szemelyzetet is felvesznek, nem? Vagy nem kell semmi "plusz", hogy PICben dolgozhass?

Valamilyen szinten orulok, hogy felvetodott a kerdes, mert elegge hianyosak (hala egnek) az ilyen jellegu ismereteim.(de azert nem rossz a tajekozottsag).

Gabi,

Hogy vagytok? Szopizassal hogy alltok, segitett a tanacsado?(nekem is voltak anno ilyen jellegu problemaim, azert erdekelne). Most nagyon szeretnem meguszni a sebesedest.

Evi,

Remelejuk, mar javaban babazol.

Kriszti

Kép
Kép
angelke
 
 


Sziasztok!

Fazsu: azt hiszem értem mire gondolsz és egyetértek veled.
Én még nem is hallottam hogy a szoptatós tea hasfájást
is okozhat. Jó tudni ezeket a dolgokat.

Gabi,
a szopizás engem is érdekel. És ugye a kisfiadnak volt a fütyi felhúzás? Azzal mi a helyzet. Nagyon együtt érzek veletek.
Én is előre félek, mert Lalinál is ez lesz.

Még egy dologon szoktam nagyon idegeskedni. Az én Lali
fiam idáig nem volt távol tőlem. Csak max. egy-két órára.
Nagyon izgulok, hogy hogy fog reagálni ha nem leszek
itthon. Legszívesebben anyumra hagynám, de ő sajnos
nagyon messze van és dolgozik nem tud szabadságot kivenni.
Anyóstól egy kicsit tartok. A férjem meg nem igazán az a türelmes
típus bizonyos téren.
Hát majd meglátjuk.

Hajni

Hajni

Kép
Kép
Kép
ajni
 
 


koraszulott osztaly nincs minden korhazban, ezert pl ha 35 het elott erkezel az Uzsokiban hogy megkezdodott a szules, es meg szallithato vagy pocakkal egyutt elvisznek a noi klinikara, vagy meg egy helyet mondott a neonatologus. HA az anya mar nem szallithato, akkor megszuletik a baba ott a korhazban, de varja ot a koraszulott mento es viszik PIC- re. Ez nem azt jelenti hogyaz anyatol egyertelmuen tavol lesz. A neonatologus mondta az egyik korhazan van mama szoa is, fel tudjak venni a mamat is, amint szallithato a szules utan, a masikba( bocs, nem tudom fejbol a korhazakat, gondolom ezt ugysem az anya donti el hova vigyek, ot oket, hanem a baba allapota, es hogy hol tudjak fogadni oket)az apuka naponta atviszi az anyat, illetve a lefejt tejet.
A PICen dolgozok igen is specialis kepzesben is reszesulnek. Hogy az apolok milyen szinten nem tudom, de az orvosok egyertelmuen.Es pont ezert van keves helyen, a felszereles es a szakkepzett munkaero miatt. Amikor pl az en hugom szuletett videken Gyor volt a legkozelebbi hely ahol volt koraszulott osztaly. Oda jart fel anyukam , illetve kesobb kontrollra is mindig oda kellett mennie.
Hat kb ennyit tudok a temarol, es remelem nem is kell majd sajat boromon megtapasztalnom- ezt kivanom mindenkinek!- mi a valosag.
Vendég
 


Sziasztok!

Nyafi: egyáltalán nem nyugodtam meg, sőt! Ma még elbőgnöm is sikerült magam, pedig ez rám egyáltalán nem jellemző. Az anyám meg folyamatosan cseszeget (telefonál, sms-t küld), ahelyett hogy nyugtatna, folyamatosan a rosszat súlykolja belém. Le is mondtam a férjem hétvégi névnapi köszöntését, most nem bírnám anyámat elviselni 2 napon keresztül .

Szoptatós tea: Lucánál sem okozott hasfájást.

Távollét a "nagytól": néhány óránál tovább Lucu sem volt távol tőlem. Anyós azt akarta, hogy majd vigyük hozzá, de az ki van zárva, hogy 5 napig ott legyen, "idegen" helyen aludjon, aztán amikor meg hazajön egy kis "betolakodót" találjon itthon. Úgyhogy a férjem jön szabira (ha tud), ha meg nem, akkor nálunk vigyáz rá az anyós.

Alvás: ez ügyben nekem mákom van, kb. 22-5-ig alszom, kb. 2X felébredek, ilyenkor átcammogok Lucához, megnézem, hogy be van-e takarva, aztán alszom tovább. :-)

Holnap megkapom a beutalót a klinikára. Ha sokára akarnak időpontot adni, akkor megpróbálom megvesztegetni az időpont-osztogatót. Szerintetek ez működik telefonon?

Tündi

Kép
Kép
tündi76
 
 


Sziasztok!

Benettke lehet, hogy megszűlt tegnap a front hatására????? Nekem még ennyi haskeményedésem nem volt mint tegnap. Gyorsan vettem magnéziumot, mert rossz volt ha csak felálltam, vagy leültem, fájt a hasam. Tényleg aki szed magnéziumot az mennyit vesz be egy nap? Mert én most vettem be a másodikat :?

Koraszülött osztályról: érthető, hogy a baba és az én érdekem ha időelőtt szülök menni kell máshova. Ott tudnak ellátni, ott vagyunk biztonságban ... stb. De ez azért valahol egy olyan stressz/nyomás a kismamákon, hogy azon kell izgulni hogy a 35. hétig kihúzzák. (Eleve a gyerek egészsége miatt is izgat a kérdés, hogy kifejlődjön minden, képes legyen az önálló életre!) Lutri azért is, mert fizetsz valakinek hónapokon keresztül hogy nála szülj, majd közli veled, hogy nem szülhetsz vele. A leghumánusabb még is az lenne, ha mindenhol lenne ilyen PIC. Bár ezen kár rágódnom, mert ez még nagyon sokáig úgy sem lesz. Addig meg szerintem senki se gondoljon koraszülésre, én legalábbis hiszek abban, hogy ha negatív dolgokra gondolunk akkor bevonzuk :roll:

Tündi!
Szerintem nyugodtan próbálkozz az időpont miatt a megvesztegetéssel :-) max. nem kapsz előbb időpontot, de legalább mindent megtettél érte :-)

Na már megint esik az eső, remek :(

Timi

Kép
manati
 
 


Sziasztok,

végre egy kicsit felszabadultam. tegnap leadtam a 40 oldalas szálloda megvalósíthatósági tanulmányt és a másik éttermeset is. Most mát csak egy Diploma munka van meg az építkezés meg a munka:)

próbáltam visszaolvasni jó sokat írtatok.
Gratula Vikcsiéknek és remélem Éviékkel is minden rendben.

Üdv az újaknak!

Tündi mikor először olvastam az AFP-t akartam mondani, hogy menj el Istenhegyi géndiagnosztikára mert az elég jól megmondja a dolgokat. Tudom nem olcsó de megnyugatató. Nekem a korom miatt adtak beutalót és a dokim Lukács is ajánlotta őket ha nem akarom, hogy szúrkodjanak. És teljesen elismerően nyilatkozott róluk és oda volt, hogy milyne profi az UH berendezésük. persze neki ez szíve csücske az UH:))
Egyébként biztos minden rendben van az egyik kollegnőmnek is az első babánál alacsony lett és szegény napokig ezen idegeskedett míg végül úgy döntött, hogy akkor is megtartja a babaát és egy makk egészséges fia született. Most egyébként már a harmadik babaát várja. Nyugi tuti minden ok. (Persze tudom ezt könnyű kívülről mondani)

Gyorsan felrakom a friss ropogós táblicskut.
Kép

Kata

Kép

Kép
pocvarek
 
 


Sziasztok!

Tündi: Hát én is pont így vagyok. Azt én sem akarom,hogy
anyósékhoz menjen. Meg is mondtam neki.
Bár még biztos el kell mondanom egyszer-kétszer. :)

Anyum is halálra szokta magát izgulni. Állandóan
azt kell hallgatnom, hogy miért nem megyek haza
pár napra pihenni. Én meg mondom neki, hogy mit
gondol náluk tudnék pihenni, amikor mindig tud olyat
mondani amitől a falhoz megyek. Én meg ahelyet hogy
nyugodtan reagálnék felkapom a vizet. :)
De ez már nagyon régen igy megy nálunk. Azért szeretem őt.
Mindig ezt szoktam neki csak mondani: Anyuuu! Erre ő jól van
na, azért mondhatom legfejebb úgy sem azt csinálod.
Hát az biztos is. :)
Hajni

Hajni

Kép
Kép
Kép
ajni
 
 


De fura, hogy már én is fent vagyok ezen a táblán :D Februárban még csak lájtosan nézegettem az oldalt és most már tény és való, hogy szülök :lol:

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Helló!

Megszült Benettke! A másik fórumról tudom, ahol fennvagyunk a 2008. április májusi babák

Mindjárt bemásolom a hírt:)

MArjan

Kép
marjan78
 
 


Ezt azon a fórumon írta egy másik lány, beszúrom, mert biztosan mindenki izgult már:

Lányok, nem tudom, szabad-e ilyet csinálni, de átnéztem a vecsési topikba, ahova Benettke szokott írogatni még és ezeket találtam:

Hírek Éviről!
16:53-kor hívott Attila, az Évi férje, hogy megszületett Zéti. Mivel a férjem beszélt vele így csak körülbelüli méretket tudok:48 cm és kb 3250g. De valami történt az Évivel, mert miután kibújt Zéti, elvitték a műtőbe. Szegény Attila se tud semmit konkrétat. Ígérte, hogy majd jelentkezik, ha tud valamit. Most várjuk az új híreket!
Nagyon szorítunk nekik, és remélem semmi komoly gond nincs!!!

Este negyed 11 fele beszéltem Attilával és jó híreim vannak. A Mama és Zéti baba jól vannak. Egy kicsit nehezen akart kibújni és az Évinek is elfogyott az ereje (valamint EDA-t is kapott), ezért vákummal kellett segíteni nekik. Ettől egy kicsit csúcsfej lett Zétinek (nem mintha egyébként nem az lenne), de estére az Attila szerint már kezdett rendes formát ölteni. A méhlepényből viszont bennt mararadt egy darab, ezért azt a szülés után altatással gyorsan kiszedték. Egy másik topikos ismerősével került egy két ágyas szobába.


Nemrég beszéltem az Évivel,mindketten most már jól vannak Zéti baba jól van,hagyja anyukáját pihenni,néha enne ,de még nincs mit .Reményeik szerint szombaton hazaengedik őket.

Kép
marjan78
 
 


Sziasztok!

Köszönöm, hogy betettél a táblázatba Kata :D
Ez nagyon gyors volt, főleg, hogy csak tegnap csatlakoztam hozzátok!
Ma dolgoztam utoljára, remélem most már több időm lesz a fórumra.
Nemsokára megyek kismamajógára! Közületek jár valaki a Padmába?

Gratula a Babásoknak :D
Üdv,

Melus

Kép
melus79
 
 


Szia Marjan!

A hideg kirázott ahogy olvastam az infódat. Jaj istenem, biztos nem így tervezte szegény Benettke. De a lényeg, hogy most már túl vannak rajta!

Nagyon nagyon izgulunk, szorítunk érte! Köszönjük hogy értesítettél bennünket.

A babához gratulálunk ... de mindkettőnek sok pihenést és megerősödést kívánok!!!

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


Szia Kata!

Köszi a táblicskut, nagyon szép :-)) De ahogy olvashattad újabb módosításra szorul :lol: (Benettke/Zéti baba)

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


Sziasztok!

Huh, akkor azért Évi és Zéti rendbejönnek, hál' istennek!!!

A barátném most szült egy hete és teljesen friss infói vannak ezekről a homeopatiás cuccokról - ő sem hitt bennünk korábban, de most azt írta, hogy nagyon sokat segített neki a tágulásban, és valóban egész délután otthon lazán vajúdott, aztán amikor bement a kórházba, akkor alig 1 óra alatt megvolt a baba.
A tejserkentőkről is írt, azt is idemásolom:
[i]Cimicifuga Racemosa CH30
Caulophyllum Thalitroides CH30
A 36. héttől kell mindkettőből napi öt golyócskát elszopogatni, amikor a szülés beindul, akkor meg óránként ötöt mindkettőből. Gyógyulást segítő és tejserkentő golyók (mert a
tejszaporító teák zöme köményes, amitől hasfájása lesz a babáknak).
Szülés után sebgyógyulást segítő: Arnika Montana CH 15 napi 1×5
Tejszaporító: Urtica Urens CH 5 és Ricinus Communis CH 5 2×5
mindegyikből, vész esetén 4×5
[/i]
Aztán persze mindenki úgy jár el ahogy gondolja, én kipróbálom tuti :lol: Ja, és álmatlanság ellen is vannak ilyen szerek, ha gondoljátok azt is megírom majd. Próba cseresznye.

Kata - gratula a 40 oldalas dolgozathoz, hová jársz suliba? Akkor most államvizsgázol, hogy diplomamunkát írsz? A kislánykánk neve várhatóan (momentán) Glória lesz és aug 19-re vagyok kiírva. Majd legközelebb, ha teszel fel táblicskut, akkor ezeket is beírod, lécci?
Holnap várandós felkészítő, ki jön?
pá: chester

Kép
chesther
 
 


Köszi, a táblázatott Kata :D

Benettkének és Zétinek Minden szépet és jót kivánunk!!

Kép
trimi2003
 
 


Sziasztok!

Csak egy gyors bekukk:

Zéti babának boldog szülinapot!!

Mi még küzdünk a szopizással, most jön egy szoptatási tanácsadó, remélem kihúz engem a kakiból :oops:
Nagyon fáj a cicim, mert nem tudja rendesen bekapni a babó. Kiver a víz, mire elkezdek szoptatni (van, hogy Algopyrinnel sikerül csak). Ez nekem azért is furcsa mert a kisfiamat 17 hónapos koráig szoptattam minden gond nélkül.

Szorítsatok nekem!! Üdv az újaknak: babáknak mamáknak egyaránt!

Gabi

Kép
Kép
almadi
 
 


Sziasztok!
Tegnap voltam először védőnőnél, ott kaptam egy papírt, amin az intimtornát reklámozták. Valaki volt már ilyenen és amúgy érdemes választani vagy inkább valami kismamajóga vagy hasonló?

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?