Új privát üzeneted érkezett!

dori797!!!
de jo hogy irtad amit irtal, en is TZs-s kismama vagyok, mar ket babam szuletett vele, a harmadikkal most vagyunk a szules elott, es legutobb nekem is volt par ilyen alkalmam egymas utan, amikor ugyanigy ereztem, mint Te, hogy legszivesebben orvost valtanek, mert ahogy eljottem tole tele lettem rossz erzesekkel, de nem tudtam igy leirni, megfogalmazni, ahogy te, ezek szerint nem vele-velem volt baja, hanem valami baja volt, a mult heten penteken viszont olyan aranyos, normalis volt, mint amiert valaha ot valasztottam, most mar remelem kitart ez a "kedve" a szulesemig :)
Lanyok, lehet, hogy nem veszitek eszre, de nem valaszoltok nekem :( kerdeztem arrol, hogy mit kell bevinni a babaellatasahoz, (mert a 2004 es 2006os rend is nagyon mas volt)
hany napig tartanak bent, ha nincs semmi gond? mit csinalnak, (most) ha besargul a baba? (nekem mindketszer besargult)
Dori, ez a vervetel-idopontkeres nekem is uj, nekem a multkor vagy egy negyed 11est vagy egy 15.i-t ajanlottak fel (16.ra vagyok kiirva :D ) En sem tudtam, hogy TZS EDA parti

Kép
Kép
Kép
bonca
 
 


[quote="bonca"]L írta:boncaanyok, lehet, hogy nem veszitek eszre, de nem valaszoltok nekem :( kerdeztem arrol, hogy mit kell bevinni a babaellatasahoz, (mert a 2004 es 2006os rend is nagyon mas volt)
hany napig tartanak bent, ha nincs semmi gond? mit csinalnak, (most) ha besargul a baba? (nekem mindketszer besargult)

Bonca, az első néhány oldalon soakt írtunk erről. A babának csak pelust és popsitörlőt kell vinni, ruhát adnak. Betöltött 72 óra után engednek el, ha az délelőttre esik (pl ha hétfőn délelőtt szülsz, akkor csütörtökön, ha délután akkor pénteken mehetsz haza). Láttam egy pici babát a kékfény alatt, de nekem meg a szobatársaimnak nem sárgult be, nem tudom, mi a pontos eljárás.
danann
 
 


sziasztok!

elég régen nem jártam erre, egy őrületes calici-influenza járvány söpört végig a családom, a lányom még mindig itthon van, most éppen arcüreg-gyulladással.
én húsvétkor kórházban is voltam 4 napot, arcüreg, homloküreg- és koponyaüreg-gyulladással.

Így ennek fényében nagyon örülök, hogy mégsem jött össze elsőre a bébi, volt több rtg, és CT is, ráadásul egy csomó gyógyszert belémnyomtak mindenféle formában...

bár májustól tervezzük a bébiprojekttet, azért most már nem szomorkodnék, ha kicsit előbb jönne :D

Kép
Kép
Kép
iricc
 
 

 
 

Bonca - lehermitte küldött többünknek egy általános tájékoztatót a kórházzal kapcsolatban. Leírják azt is, hogy mi az eljárás sárgaság esetén. Ha adsz egy e-mail címet továbbküldöm.

dytke
 
 


Susy,
Homeos van torokfájásra is.

Iroko,
Tudtam, hogy lányom lesz, de csak a 4D napjától. Addig azt mondtam, fiú. Reggel felébredtem és közöltem Apával, hogy lánya lesz, elmentünk a 4D-re és mondták, hogy bizony nunis :D A nevet pedig magának választotta, én ebben is hiszen. Sokan mondták, hogy ne éljem bele magam, még lehet kisfiú. Ez annyira idegesített, mert nem fogták fel, hogy érzem, hogy kislány van a pociban.
Vendég
 


Sziasztok!

Tök, jó, hogy mindenkinek más története van a baba neméről. :) Én igazából nem érzem egyiket sem, de ha mégis tippelni kéne, akkor talán kisfiú, de nem vagyok olyan biztos benne, mint ahogy néhányan írtátok. Ezért próbálom egyikbe sem beleélni magam igazán. Még. :D
NAgyon kíváncsi leszek a holnapra! SZorítsatok légyszi!

Sajni én még mindig nem tudom megnyitni Lehermitte tájékoztatójának első oldalát. HA valakinek sikerült küldje át nekem légyszi: sz.bettyna@freemail.hu Köszi!

Bocs, de már nem emlékszem melyikőtök keres orvost. Én Márti ajánlására kerestem fel dr. Spánik Gábort. Holnap megyek hozzá másodszor, így nem lenne túl hiteles, ha ajánlgatnám. :D Elsőre nagyon szimpatikus és türelmes volt. Remélem holnap sem lesz másként.

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna
 
 


en egyik babamnal sem ereztem, hogy kislany e vagy kisfiu, de a temperamentumat, a habitusat, az enjet azt igen, es az beis jott nagyon. Nagyon kivancsi vagyok most is, hogy kislany vagy kisfiu van ea pocakomban, remelem hamarosan megtudom, csak nyiljanak mar azok az orgonak :)

Kép
Kép
Kép
bonca
 
 


sz.bettyna - küldtem mailt. Nekem megnyílt az első oldal is. Remélem így neked is

dytke
 
 


Lányok!

Valaki nekem is elküldené azt a tájékoztatót? Nekem itt az e-mail címem, légyszi!

Velem minden ok., már gyakran érzem mocorogni a pindurt, néha kifejezetten nagyokat kapok az oldalamba! Hányás nincs már, némi hányinger, émelygés és gyomorégés akad, de nem folyamatos már, szerencsére!

Márti
borossné becz márta
 
 


Sziasztok!
Engem is érdekelne a tájékoztató. Valaki légyszíves küldje el a sefa@citromail.hu címre! Ma a nagy kavarodásban bementem a kórházba és láttam a szülők iskolájának programját. Hol van az előadóterem ahol lesz? A szülőszoba látogatása kb.19.30-ra van írva!
Előre is köszi a válaszokat!
Andi
sefa
 
 


Márti- elküldtem Neked is a tájékoztatót mailen

dytke
 
 


Sefa - Neked is elküldtem

dytke
 
 


Köszi megkaptam a tájékoztatót!
Andi
sefa
 
 


szivi :)

dytke
 
 


Dóri797!

Köszi az infót.....kicsit figyelmetlen vagyok (úgy látszik ez a terhesség kicsit szenilisség tett:-))
Asszem megnézem az előadást, nem árt idejében tájékozódni. 8)

Sly
sly78
 
 


Bonca, ezek szerint valami gondja lehet. :( Érdekes amit írsz, mert én pont múlt hét pénteken voltam nála és nagyon morci volt. Úgy tűnik napi ingadozása van a dolognak. :? Az a furi, hogy korábban mindig este mentem, akkor okés volt, de az utolső két alkalommal 13-14 óra között. Lehet, hogy ilyenkor hozza ezt a formát?! :roll:
Babacuccban nem tudok segíteni sajnos.
A babák habitusából mi jött be neked? Az enyém így pociban olyan kis "örjöngős" , kiváncsi vagyok milyen lesz ha kijön. :lol:

Dytke, elküldenéd nekem is a tájékoztatót? serot@freemail.hu
Köszönöm! :)

Márti, a gyomorsavval mit tudsz kezdeni? Nekem nagyon éget és nem nagyon tudok vele mit csinálni. :?
dóri797
 
 


Sly, szivi!
dóri797
 
 


Dóri,
Renniet próbáltad már? Szerintem nagyon hatásos, és kismamák is nyugodtan szedhetik.
Vendég
 


Iroko, az Urtica Urens 30CH is apaszt.
danann
 
 


Pandácska, igen! Korábban is eszegettem már gyomorégésre, a terhesség elején még bejött, de most már sokszor nem hat. Néha olyan érzésem van, hogy mindegy mit csinálok, mert attól ég ennyire a nyelőcsövem, mert az Úrfi felnyomja magát egész a rekeszizmomig! :roll:
Múlt héten kértem mást a gyógyszertárban, de nem tudtak adni. Azt mondták, hogy amit terhesen szedhetek annak mind ugyanaz a hatóanyaga mint a Rennie-nek, tehát nem érdemes variálni.
Ajánlották a kamillateát, de attól meg hányingerem és székrekedésem van.
dóri797
 
 


Sziasztok!

Mtücsi, Lívia-Nagyon köszönöm a tippeket,mindent ki fogok próbálni. Nagyon szeretném már a végét. :roll:

Pandácska- Engem is idegesített, hogy nem hittek nekem. De a végén már úgy gondoltam, hogy az ő bajuk. A lényeg, hogy a párom és én tudjuk. :D Ők meg majd csodálkozzanak, úgyis szeretem azt mondani hogy ugye megmondtam. :)

Márti- Mind meggyógyultatok? Jó sok erő kellhetett, hogy betegen még a lurkókat is ápold! Le a kalappal!

Betty- Drukkolok!

Orvos kérdés- Spánik Gábornál én is voltam egyszer, akkor nagyon rendes, türelmes volt. Bár sokat vártunk rá mi is,ahogy mindenki állítja. :)

Ági

Kép
iroko
 
 


Dóri - Neked is elküldtem a tájékoztatót

dytke
 
 


Nekem is elkülditek a tájékoztaót?
Cím: dinagyuri@monornet.hu

Susy! Nekem a torokfájásra a BIOPAROX spay vált be nagyon. Azt terhesen is lehet használni.

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina
 
 


Dyttke! Köszönöm!

Edina, küldöm neked!
dóri797
 
 


Sziasztok!
Elküldenétek nekem is a tájékoztatót? Az első oldalt én sem tudtam megnyitni.
Az e-mail címem itt található.
Köszönöm szépen előre is!

Kép Kép
rozsaag
 
 


Dyttke!

Nagyon köszönöm!

Iroko!

Hála Istennek, mindenki rendben van! Egész nap esznek ( most hozzák be az elmúlt hét lemaradását, Csabi 2kg-t fogyott, a többiek 1-1-et, de Berci még egyébként sincs 10 kg) és végre jó a kedvük!

Márti
borossné becz márta
 
 


A tájékoztatót én is elkérhetem? Hátha nemsokára szükségem lesz rá :)

panndi@citromail.hu

Köszi :D
Vendég
 


Én csak reméltem, hogy fiú lesz, igazán nem tudtam, de szerencsére hamar megmutatta, nem kellett az utolsó pillanatig várni. A férjem 3 lánygyereket szeretne, lletve szeretett volna, én meg vegyesen, 1 fiút, egy lányt. (láthatjátok, hogy még a darabszámban sem sikerült megegyeznünk :D ) Apát kicsit sajnáltam, hogy mostmár neki nem jön be, amiben reménykedett, de annak meg nagyon örültem, hogy nekem még bejöhet. Persze az lenne igazságos, ha ezek után még 1 vagy 2 fiunk születne, és akkor senkinek nem lenne 'igaza' :lol:

Már régebben akartam írni Susy kérdésére, hogy mi is szoktuk Samu orrát porszívózni, és szerintem nemcsak tűri, de szereti. Még soha nem sírt tőle, sőt, volt, hogy elhallgatott és békésen tűrte, és utána is nyugodtabb volt. Szerintem hamar rájött, hogy utána jobb. Most, hogy már nyúlkál, néha megpróbálja megfogni és elhúzni, de nem azért, mert rossz neki, hanem csak imád nyúlkálni.
danann
 
 


Dóri, nekem sem jöt be a Rennie a második terhességnél, viszont 1 kiskanál végén eg ykis szódabikarbóna sok vízzel leöblítve, naponta többször is csodát tett!

Érdekes, amit írtok, én is éreztem Benét, hoyg fiú, kértem is a dokit, már a 12. héten, hogy nézze meg, nehogy beleéljem magam. A doki mondta, hogy lány, így aztán Villő Rékát vértunk végig, mert nem látszott később. Nos, nagy meglepetés lett, hogy mégis fiú. nagyon nehéz volt megszoknom. Én fiút is szerettem volna, viszont utána nagyon reméltem, hoyg kislányunk lesz a második. Őt is éreztem, hogy lány (vagy csak reméltem? :)) és nagy öröm volt, hogy ténlyeg az, de hiába mutatta magát egyértelműen, már nem mertem magam beleélni maximálisan. :)

DE azt nem hiszem, hogy azért, mert más neműt szeretne valaki, el is vetélhetne. Semmiképpen ne okoljátok magatokat. Épp elég nehéz lehet egy ilyen szörnyűséget átélni, hát még ostorozni is magatokat!

Márti, de jó, hogy jól vagytok!

Susy, ha esetleg láz is lesz, panadolt vehetsz be!

mtunde
 
 


Sziasztok!!

Verka irtam privit..

Kép
nóri16
 
 


Én sem hiszem, hogy ilyen nagyon befolyásolni tudja a terhességet az, hogy mit szeretnél. Ha így lenne, akkor azok a gyerekek, akiket egyáltalán nem akartak, vagy akik esetleg egy erőszak következményeként fogantak, sosem születnének meg. Az már más kérdés, hogy a gyerek lelkére tényleg hatással van, hogy az anyja hogyan viszonyul hozzá a 9 hónap alatt.
danann
 
 


Sziasztok!

Márti- Akkor jó étvágyat a teljes családnak! 1 hét múlva már meg sem fog látszani rajtatok a betegség! :D

Mtünde, Lívia- Ott a pont nálatok, én nem is szeretném,ha befolyásolni lehetne bármit is,de ha már az a ronda gondolat befészkelte magát a fejembe, akkor nehéz onnan kiűzni. De persze küzdünk egymással. :D

Ági

Kép
iroko
 
 


Köszönöm a tájékoztatót!

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina
 
 


Sziasztok!

Márti,
Mennyi idős is vagy már? Rácsodálkoztam, hogy már mocorog a babád. :roll: Így eltelt az idő? Nem semmi :)

Lányok jobban vagyok. A sós víz jó volt gargarizálni, meg kamillával gőzöltem. Remélem Kristóf nem kapja el.

Gyomor panaszra tudok egy nagymama receptet, csak azt nem tudom lehet a terhesen. Ha esetleg valaki ismeri, talán tudja, de majd nagymamámat megkérdem.
Egy pohár vízbe kell tenni egy evőkanál ecetet és egy pici kanálhegynyi szódabikarbónát és gyorsan keverni. Ahogy felhabzik ( nagyon habzik) gyorsan meg kell inni egy húzásra. 10 perc múlva elmúlik a gyomorégés.

Csütörtökön megyünk oltásra, szeretnélek megkérdezni titeket, hogy megmondjam e a védőnőnek, hogy Kristóf mennyit eszik ( 130-160) a múltkor is azt mondta, hogy 80-90-től többet ne adjak neki, és ő már akkor 100-at és fölötte evett. Picit aggaszt, hogy rengeteget eszik. Hirtelen nagyon megindult a súlya. :roll:
És a másik gond, hogy nem tudom, győzöm e ezt tejcsivel.

Orrszívással kapcsolatban, én is szívom az orrát, csak azt hallottam, hogy ilyen pici babáknak nem szabad. Nekem is hagyja, és tényleg nyugodtabb utána.

Kép
Kép
susytunder
 
 


Még mindíg nem jól mutat a vonalzóm. 3 nappal le van maradva. Esetleg tudja valaki, hogy miért?

Kép
Kép
susytunder
 
 


Sziasztok!

Márti - Örülök, hogy rendbe jöttetek!

Ági - Köszi a drukkot! Rendben van minden. ÚGy ficánkolt, hogy csak na, a szíve meg mint a gőmozdony! 2 mm a tarkóredő, crl: 69 mm, koponyátmérő: 25 mm, látszik az orrcsontja is. Kaptunk képet is, amin én csak a fejecskéjét ismerem fel. A párom elivtte magával, hátha be tudja úgy szkenneleni, hogy látszon is vmi.
Nagy kő esett le a szívemről!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna
 
 


Kép ő az!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna
 
 


Susy, nekem a kórházban azt mondták, 20 percnél tovább ne hagyjam cicin, mert felázik, és különben is, egye meg az adagját 20 perc alatt. Hát én erre sem hallgattam, hanem hagytam, amíg igényelte. Szerintem ne mérd, ne foglalkozz vele, hogy mennyit eszik, mondd azt, hogy nem tudod, eszik rendesen és kész. Amúgyis szopi közben méricskélned kéne, hogy épp hol tart? :shock: Tejjel meg győzöd, minél több inger éri a mellett, annál több lesz a tej :wink:
Vendég
 


betty, tök jó, nagyon rég láttam ilyen képet :lol:
Vendég
 


Sysytunder - örülök, hogy nálad is bevált a sós víz :)
a vonalzóm nekem sem jól számol. mi most 22 hetesek és 3 naposak vagyunk a pocakban... Én sem tudom miért nem jó.

dytke
 
 


na tessék, tegnap is 22. hét 0. napot írt, meg ma is....

dytke
 
 


Susy!
Szerintem se foglalkozz azzal, hogy mennyit KÉNE, hogy egyen. A mérleget meg felejtsd el! Nekem a kórházban az első lányomat folyton méregették, evés előtt és utána. (fertőzést kapott szülésnél és 10 napig volt az intenzíven) Mindig volt valami bajuk, hol keveset evett, hol meg sokat. :? Aztán felkerültem hozzá és igény szerint szoptattam és köszöntem szépen nem kértem a méricskélést. A doktornő csak lesett, hogy az amúgy sem kicsi súlyú lányom nemhogy veszít a súlyából, hanem még hízik is.
Tejed meg úgy alakul, ahogy azt Kristóf igényli. Ha sokat szeret szopizni, akkor győzöd majd tejcivel is. Jól van ez kitalálva! :)

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina
 
 


Susy, tényleg ne agódj, ha ennyit is tud szopni Kristóf, akor bírod te azt tejjel, és nem fogja a végtelenségig növelni az adagját. Villő is annyit eszik, és alig idősebb Kristófnál. Ő szeretnek sokat enni, és ahogyan elkezd majd mozogni, nem fog ennyit hízni sem.

mtunde
 
 


sz.bettyna! Nagyon szép :)

mtunde
 
 


Bettyna!
nagyon szép a Picur! Jaj én is annyira örültem annak idején a 12. heti uh-n, hogy minden ok. :D

Susy!
Lilla is zabagép volt, de én sose mértem mennyit evett. Szerintem amíg ilyen szépen eszik és hízik ne foglalkozz a mennyiséggel. Ahogy Panndi is mondta, ha kérdi a védőnő mond meg, hogy nem tudod mennyit eszik, nem mérted. :D
A mennyiségnek meg csak jót tesz a sok szopi. Nekünk a sok evés ellenére se volt tejcsi mennyiségi gond, alkati kérdés is szerintem. Igyál sokat és örülj, hogy ilyen szépen nő a kisfiad. Anyatejből a mi doktornénink szerint nincs olyan, hogy sok. :D Bízz Kristófban, nagyon ügyes baba.

Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


most nézem, hogy mellet helyett azt írtam, hogy mellett :lol: Kevés volt a mai kávé :?
Vendég
 


Sziasztok lányok!
Légyszíves segítsetek nekem. Szeretném kérni Szabó doktor elérhetőségét, illetve inkább az asszisztensnőét, akitől időpontot kell kérni. Annó Herczegh dokinál szültem, de ő stornó.
Köszönöm szépen
És még egy! Lehet hogy béna vagyok, de a vonalzót hogy rakjátok fel? Ne nevessetek ki![/img]
ddorka
 
 


ddorka - 25. oldalon írnak róla, nekem is az segített. A profilodban az aláíráshoz másodl be a linket, amit küldtek, miután megcsináltad a vonalzót.

dytke
 
 


danan írta le, és rakta be kép formában, hogy mit és hová kell bemásolni :) a 25. oldal közepe táján találod

dytke
 
 


Sziasztok!
Nagyon köszönöm!!!!!!
ddorka
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?