Új privát üzeneted érkezett!

Marcsi, ez a kisfickó hatalmas!!!!!!!!!

Blo, ti még????Mi már....Eddig volt, most kopaszodik...Ti kopaszon születtetek????És ne mondj hülyeséget, mert akkor rólam se legyen kép többet....Szép vagy!!!!!!!!!!

Tegnap a hivatalos mérés szerint 4 hósan:

6830 gramm, 60 cm! :lol:
1 hónap alatt hízott 650 grammot és nőtt 3 cm-t!
Vendég

Lafi: hatalmas gratu!!!!!!Szépek vagytok! :D
Vendég

Sziasztok!

LAFI?BLONGYIKA!nagyon boldog szülinapot az apróságoknak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

BLO:milyen helyes pasik vesznek körül téged! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
vigyázz rájuk nagyon,nehogy lecsapják a kezedről.

Lafi!HUNI hatalmas.mi súlyban sehogy nem állunk.a 6 kg-m sincs még meg.
Te is nagyon büszke lehetsz a családodra,apát már láttam........... :wink:

Ti nőnapon el leztek teljesen kényeztetve.........

Kép
csiperke

Sziasztok!

Nagyon szépek a babaákés milyen nagyok már:)
Milunak és Huninak gratula a 4 hóhoz!

Lafi,kiprobáltuk előbb az almát,hát mi ne mondjak,visszafolyt a szájából,kitolta.Lehet még nincs felkészülve?Vagy csak elsőre ilyen?

Konkri,te probálgatod Marcellnek az almát?

Jók a babauszis képek,én is ugy mennék babauszira,de itt nincs sajnos.
Hogy készültök ti otthon egyébként rá?Mi még kiskádba fürdünk,bár már váltani kell lassan,mert Nóri végigéri.Eddig szivacson feküdt a vízbe,most vettünk műanyag biztonsági fürdetőt,de ez nem jó a kiskádba.
A szivacson élvezi h benne fekszik a vizbe,de nem tudom hogy reagálna pl ha lelocsolnám.

Kép Kép

KépKép
pocok81

Már lehet végre szavazni, nem tudom, miért volt szar a rendszerük!!!!

Köszönjük a köszöntéseket...! :lol:

Pocok, Nóri nagyon szép!Ügyes is!Ha nem eszi:
1. még nincs kész, akkor várj 2-5 napot
2. kóstold meg előtte, nehogy savanyút adj!

Csipi,majd megnő, nyugi!2 hósan mi 5 kg körül jártunk, bár alacsonyról indultunk....Tejed?
Vendég

Sziasztok
Hat orias bebim lett,marcius 11 en voltunk meretszkedni 5500g es 59cm.Kivancsi vagyok most menyi lesz 15-en megyunk.
Nori babanak boldog 3 hot,nagyon edi.

Kép

Kép
marcsitita

Pocok:Nóri mindjárt megszületik!Isten éltesse!Még 1 óra 25 percet volt a hasadban ilyenkor 3 hónapja!

Vörösbegy: Barni, Sleepin:Bendi Isten éltessen titeket 9-én 3 hósan!!!!!!!!!!!!!!

TóthZsu: Anna, Marina:Barni Isten éltessen Titeket is 10-én 3 hósan!!!!

Konkri:Marcunak 11-ére Isten éltesse 3 hósan!!!!!!!!!

Ezen a héten titeket ünneplünk, sok boldogságot, egészséget kispicibébikék!!!!!!!!!!!!!!!!!
Vendég

Cső Csajok!

Hát Marcell 65-66 cm körül van, de a 74es ruhákat hordjuk, bodyból a 6hós is kicsi :), és háááát közel 7 kiló pár gramm híján. Tényleg duplázott 3 hóra. Én nem is fogom bánni, ha már megtorpan a nővésbe, mert 3 hója olyan kis csepp volt 3470el, most meg már olyan nagy fiú. Még van két rugink, azt elhordjuk, de már leginkább tréning rucit hordunk.
Igen próbálgatjuk az almát. Már tátja a száját a kanálra. Nekünk azért jön ki egy pici, mert ahogy összepréseli a szájában, úgy egy része befele egy része kifele préselődik. Hát nem tudom, h mikor érjük el, h egy evésre csak "mást" egyen... úgy látom, hogy jó pár hétig még tuti nem. Ha megunja az almát, utána azért rendesen szopizik.
Már mi is kinőttük a kádat, de én inkább a fejét teszem a vízbe és a lába van felhúzva. Azt a biztonsági fürdetőt próbáluk, de nagyon féltem a zacsiját, mert a kapálózásba be tudja csípni :(

Blo, nem hiszem! Te bolond vagy!

Kép
Kép
Kép
konkri

Hahó Csajok!!!

Hatalmas babák topikja!!!Kereszteljük át! Szerintem itt minden baba átlagon felül fejlődik. :D :D :D

Tegnapi mérésünk alapján Hédi 4930g....mondanom se kell,hogy ő is duplázott...és még nincs 3 hós.Na oké,hogy a kevesebbet könnyebb megduplázni,na de akkor is.... :lol: :lol: :lol: 62es body-t hordunk,pár 56os ruha még jó,de inkább ez is 62es.És Dorkáról lemaradt rucikból némelyik már 68as,ezek kicsit összementek.

Blo
Olyn jó nézni a képeket,Milu nagyon szép fejlett kissrác.

Marcsi
Írhatnál többet is rólatok.Ádám is jó husis baba.

Konkri
74es ruháááák???????? :shock: :shock: :shock: Aztamindenit!!!Kire fajzott ez a legény????

Lafi
Próbáltam szavazni,de baromi lassú és vagy fél óráig töltött,majd lefagyott,próbálkozom még.

GRATULÁLOK én is a HÓFORDULÓSOKNAK!

Már mindenki megkapta a 2hós oltást?????
Mi még nem....9-én megyünk tanácsadásra,akkor kapja meg.NEm örülök neki,mert így mindig csúszunk majd,de minden hó első (most 2.) szerdáján jön a dokinő és ő oltja be....Hát ez van.
Vendég

Ja, ja 74 es felsőket hordunk... v. béna a számozás... de leginkább ezeket adom rá, illetve a 6hóval fémjelzett cuccokat... én kis bucibabám :)
Pedig nem vagyunk nagy darabok, az apja akkora mint én.
De a bájgödröt a jobb arcán, a hideg kezet és a lábszagot tőle örökölte :) IMÁDOM A KIS BÜDI ZOKNIJAIT SZAGOLNI :) fetisiszta lettem :)

Kép
Kép
Kép
konkri

sziasztok! Gratulálunk mi is a szülinaposoknak!
Olvasom itt a babák méreteit és sajnos én nem dicsekedhetek ilyen méretekkel. Mi 3 hósan voltunk 5570g 58 cm, és ami szomorúbb, hogy 100-kat eszik, lehet a tejem nem ízlik neki, de nem sír, hogy éhes lenne stb
Adoki visszarendelt 2 hét múlva súlymérésre, de itt olvasva a méreteket, nagyon gondolokodom, hogy elkezdem a tápszert. Azt először este kell adni pótlásként , ha jól tudom? Segítsetek mert ti ezeket már jobban tudjátok! kösz! :roll:

Kép
Kép
Kép
zsuzsa36

Hat igen.
Nekem is hoztak a hathos rucikat ajandekba oo mikorra lesznek meg jok mondtam par hete,most meg mar majd atjukasztja a labujjaival,jo hogy elo vettem,habar muszaj volt,mindent kinot amit egyhonapja vettem.ketto 6 hos barsonynacija van olyan edi benne pulcsikaval,masikhoz mellenyke is van.Ezekben jarunk ki,meg majd doktorbacsihoz.Mi 15 en kapjuk a szurit,meg nemkaptunk.Hat vagyogatunk Lego.Hajacskaja mar visszano,hatul meg a regi van lassan copfot csinalhatok neki.
Anyira megerzi az idojaras valtozast,alig tudtam elaltatni este,de aztan reggelig alukalt.Hat egesznap szakad az eso.
Mit irjak Lego?

Kép

Kép
marcsitita

Zsuzsi,
sztem nem érdemes máshoz hasonlítani súlyban a babód, saját magához képest fejlődjön. Mi is "csak" 5670g-ok vagyunk, 100-130-nál nem eszik többet, ő ilyen. De nő, csak szép lassan.

Köszi Lafi és Nektek is boldog hófordulót kívánok :!:

Kép[url=https://babafalva.hu[url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
Kép
marina74

Sziasztok!

Köszi, Lafi. Panka is hatalmas, olyan copákjai vannak combitájékon és máshol is, hogy már csak GPS-szel találom meg ami közte van! :)

Vasárnap otthonszületett gyerekek találkozóján voltunk teljes létszámmal, nagyon klassz volt. Szép idő, sok ember, babanetes ismerősök. Gyerekek is élvezték, nagy játszótér. Pepe kétméterről ugrott le a homokra, háát megállt bennem az ütő, de szerencsére semmi gáz. Úgy látszik többet bír jóval, mint hinnem.

Panka már egy hónapja textilpelust hord, nagyon klassz, és kb. 100e-rel leszek beljebb a végén. És főleg nincs annyi hulladék. Popsija gyönyörű. Könnyen kezelhető, nekünk bevált. Ha jókedvem van, akkor itthon nem is adok rá semmit, pisiltetem. Próbáljátok ki pelenkázáskor, nagyon klassz sikerélmény a babának! Mosdó felett ps, ps, psss és szinte biztos, hogy jön valami :) (nekem meg nem kell annyit mosni) A kakit majdnem mindig elcsípjük.

Zsuzsa!

Ha nem sír a babád, és elégedett szopi után, akkor nem lehet gáz. Nagy eltérések vannak a babák közt. Ha pedig elkezded a tápszert, akkor
1. az anyatej mennyisége csökken,
2. kérdés, bírja-e a pocija (más bélflórája lesz a tápszertől) hasfájás, kakilási problémák lehetnek
3. pénzbe kerül, nem természetes és nem steril
4. a többit nem írom le, annyi van...
5. mosogathatod a cumisüvegeket.
6. melegíteni kell.
7.kevesebb összebújás a babával.

Ezekkel szemben az előnyök:
1. mindig látod, mennyit eszik, amitől megnyugszol...egész addig, amíg nem kezdessz el azon agyalni, hogy vajon miért nem kakil, mitől fáj a hasa..., miért nem olyan nyugodt.
2. más is etetheti nem kell mindig Neked
3. kevesebbszer kell etetni, tovább bírja

gondold meg...

Zsu

Zsuzska/2oo4.o1.o8. Petike/2oo5.11.o5. Panka/2oo8.o1.1o.
tothzsu

Csajok,majusban megyunk csipo sonora,meddig kell duplapelenkazni,ha rendben van akkor majustol nemkell,vagy feleves korig kell?

Kép

Kép
marcsitita

Pocok,
Csajod szép, és pont olyan játszószőnyegetek van, mint nekünk :lol: :lol:

Marcsi,
Nektek is dupla pelus kell? Mi 21-én megyünk újra az orthopédiára, majd ott megmondják meddig kell hordani. Szerintem ez egyéni, valakinek elég 1-2 hónap, másnak meg 4 is kell.

Mi 68-as ruhákat hordunk(a mai naptól), és 5700 grammot nyomunk.
Nálunk most szopisztrájk van, küzdünk ezerrel, de mindent a szopiért!!!
Vendég

Kép Panni és Zsuzsi

Zsu

tothzsu

Igen Pandacska kell,de nalunk minden bebinek kell egy darabik.nalatok nem kell?
Na ezen a kepen latni a hajacskajat,meg hatul milyen hosszu. Kép ferjem unokatestvere

Kép

Kép
marcsitita

Köszi a köszöntést!
Pandácska,tényleg?Kölcsön kaptuk,de szerettem volna másikat,tudod olyat,mint Vikcinek volt,de nem kaptunk.Nóri nagyon szereti,mindig megráncigálja a kacsa lábát :lol: :lol:
Eszméletlen,mennyit tud mozogni és gyors is,ma is leraktam a játszószőnyegre és egy-két perc,már keresztbe is "mászott":)Hason is egyre jobban emelgeti magát,lassan a kezével is tartani fogja magát,legújabban a lábát huzza maga alá,kinyomja a fenekét,olyan mint ha így akarna kuszni tovább.

Legközelebb megkóstolom az almát,hátha tényleg savanyú nagyon,azért nem tetszik.Bár logikus hogy kiköpi még,hiszen eddig nem érezte ezt az izt,minden új dologra igy fog reagálni,gondolom.

KépKép
pocok81

Zsuzsa! Ha heti 10 dkg hizás megvan akkor sztem ne adj neki kiegészitést. Boti nekem üvegből sem evett anno, na akkor lettem tiszta ideges. Nem mindegy gyerek hiizk 1 kg-t havonta. Anno Boti fél évesen 62-es ruhákat hordott simán. Ez van. A lényeg, hogy kiegyensúlyozott és egészséges legyen.

Zsombor viszont zabál, a 62-es ruhák közül van ami már tök passzos, pedig 58 cm-nek mérte a védőnő. Valószinűleg elmérte v. azóta nőtt több cm-t, nem tudom. Amiket ir Tothzsu, az úgy van, bár én minden tápi előtt szoptatok fél órát van, hogy többet is, tehát még mindig napi 6x szoptatok, hajnalban meg kb óránként, azt 1-nek veszem, sztem mennyiségre kb annyi lehet.

Mivel múlt héten elértem az 57kg-t igy megreformáltam a kajálásomat és már lement több mint 1 kg és minden nap tudok cacilni. És tök jó mert igy Zsombi is kakil minden nap!! Rengeteget. Ma kifolyt a liberobol (technikásan azt adtam rá mosható helyett mert a pukikból már gyanitottam, hogy lesz kaki) de a dereka közepéig! Brutál. Szóval a tápitól van ez sztem, sokat púzik, nagyon büdiket.

Babák szépek nagyon!

Panda: mi az a szopisztrájk? nem kapja be a ciccet? vagy micsoda?

Tothzsu: fiúat kád fölé ? :lol: :lol: melyik pelust vetted végül? Nekem a két fiúra kevés a 20 db , igy most már kiegészitésnek jó csak. Beruházni már nem akarok meg a két vödörbe nem is fér több.

Kép
Kép
normajeane

nekem még nem volt csípőszűrés most adtak beutalót. :(

Szerintem azért mert 100-akat eszik és 5000 valamennyi ne adj tápszert.Dorka tápszert kap és ő is csak 100-akat eszik.(pedig jóval nagyobb 4660-nal született és most 6,25) Szerintem csak akkor kevés ha sír,hogy éhes.

Ma végre elfogadott egy kaját (Univer alma-krumpli) nem mondom,hogy zabálta de két kanál lecsúszott!! Juhé!!!

Kép
ndombi

Brutál,hogy Milu és Huni már négy hónapos!! Minnyá egyetemre mennek!!

Kép
ndombi

Ndombi: nagyon gyorsan telik a bébik mellett az idő! Bennem még ott él Boti születése is és mindjárt 2 éves!!! Megszakad a szivem ha arra gondolok, hogy Zsombort 2 éves korában bölcsibe fogom adni :( . Minél többet szeretnék látni belőlük . Bevallom reménykedik a szívem, hogy rámtalál egy lovag aki mellett lehetőségem nyilik még itthon maradni a gyerekekkel. Kicsi az esély - finoman szólva - ,de hátha. Kis remény is remény.

Kép
Kép
normajeane

Norma, drukkolok Nektek a lovagért! A kontinuumos könyvvel megfertőztem már a tesómat, most anyum olvassa. Ezenkívül még ketten várnak rá.... van benne valami :wink:
Most legutóbb a Csernus könyvét olvastam, nem olyan tuti, mint a Liedloff, de sok hasznos van benne. Te olvastad már?

Monapel pelust vettem. Petike egy napig hordta, azóta bugyi+nadrág, mint a nagyoknak. Hát nem mindegy, hogy pelust mosok vagy gatyákat???? ez volt kb. 3-4 hete, mostanra szinte szobatiszta.
Pannit meg pisiltetem otthon, így kevesebb pelus is elég.

Zsuzsának még:

a súlynövekedés nem egyenletes, fejlődési ugrások esetén lassabb, ekkor a cickónak fel kell nőnie az igényekhez, de ez csak átmeneti időszak. Dombi írja, hogy már 4 hós babák is vannak, enyém meg "csak" 3 hós, szóval sem a súly, sem a heti gyarapodást nem érdemes egymáshoz viszonyítani.

Zsu

tothzsu

Norma,
Nem akar szopizni.
http://www.lll.hu/node/278
Megjött, és szerintem emiatt van, mert eddig semmi bajunk nem volt a szopival. Jó tippeket adtak a La Leche Ligások, és most azokkal próbálkozunk.

Pocok,
Nekünk a kacsa, és a bogár rajta a kedvencünk :lol:
Vendég

köszi a biztatást, megpróbálom többször cicre tenni. a tápszerrel még várunk
A súlyról annyit, hogy igazán engem sem érdekelne mennyit hízik, mert nyugodt baba, sokat alszik stb, csak a doki ijesztget, hogy miért nem hízik eleget.
tothzsu: azt még elárulom, hogy a babám név választásában sokat segített, hogy láttam pl te is a saját keresztnevedet adtad a nagyobb leánykádnak. ezért is lett az enyém is zsuzsanna, :lol:

Kép
Kép
Kép
zsuzsa36

Tothzsu,
ha érdekel, van egy kontinuumos levelezőlista, ha ezt beírod a keresőbe kiadja, én feliratkoztam. Ez a pisilős dolog tényleg működik, én is próbáltam már kíváncsiságból, de én csak kibontottam a pelust, elétartottam és úgy, na azóta pelusbontás után rendszeresen pókerarccal lepisil. :lol:

Lányok, nektek elvannak bébik a babakocsiban? Barni az utóbbi időben üvölt, már félek elindulni vele. Persze kedves ismerősök szerint ha megállítanak biztosan éhes, szomjas, melege van, hiába mondom, hogy a kocsit utálja.

Pandi,
kitartás, nekünk is volt, kísértetiesen veletek egy időben, a kéthós oltás környékén, de elmúlt. A félálomban etetés vált be leginkább.

Kép[url=https://babafalva.hu[url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
Kép
marina74

Jó reggelt.:) Vagy jobb reggelt???? :roll:

Ugrott a 2hós oltásunk.:( Hédi elkapta Dorkától ezt a frány náthát és már köhög is. Tele a búrám ezzel a sok betegséggel.:(

Zsuzsa
Támogatom én is a tápszer késleltetését.Szerintem se adj neki,amig nem ad rá nagyobb okot.Hédi még az 5 kilót se érte el és 10 nap múlva lesz 3 hós.NE aggódj!

És képzeljétek!!!!Kiváncsiságból megmértem mennyit szopizik....kemény 10(!!!!!!!!) grammal mért többet a mérleg.Hát ennyit erről...az én lányom mégis majdnem 1 kg-t hízott 5 hét alatt...
Bár most nehezen megy a szopi,félek hogy csökken a tejmennyiség.:( A nátha miatt csak 2-3 perceket szopik,nincs annyit ingerelve a cici...:( Szerintetek fejjek????

Tothzsu
Jó hallani rólatok!Elképesztő amiket művelsz.
:lol: :lol: Félre ne érts!!!Nagyon jó ez a nevelési mód.Elgoondolkoztam én is a textilpeluson,olyan cuki kis pelusokat lehet kapni,még tetszenek is...csak hát a kényelem...ez a legnagyobb baj a mai világban...DE legalább beismerem. :lol: :lol:
Vendég

Marina,
Igen csütörtökön kaptuk a szurit, és péntek reggeltől van ez a sztájkolás. Bár én a mensire gondoltam, mert szombaton megjött, de lehet a kettő együtt kavart be. Nekem az éneklés, és a sötétben szoptatás hatásos, de azért még küzdünk. Most nem fog annyit hízni mint eddig, még jó hogy van tartaléka.
Vendég

marina!
próbáld meg megemelni a háttámláját közép fokozatba félülő-félfekvő mert így tud nézelődni hátha megnyugtatja, de én se szoktam sokáig így hagyni/gerinc miatt / , de ha már lehiggadt akkor vissza lehet fektetni

lego!
Hédi mennyivel született? neked a dokid nem paráztat a kevés gyarapodás miatt?
amúgy nekünk is nehezen megy a szopi és ráadásul 2-3 perc szopás után olyan idegesen rángatja, hogy szinte fáj, én fejek mindig szopi után!!!

Kép
Kép
Kép
zsuzsa36

Panda: A szopisztrájk a mensitől van, nem az oltástól.Barátnőmnek is kiköpte a cicijét alatta. Több helyen olvastam is.

Lego: 10 g az 100 ml az nem rossz.

Kép
ndombi

Pandus
Hajrá!Remélem helyreáll nálatok is a rendszer.

Zsuzsa
Hédi pici volt,2410g.A pici babák hamar behozzák a többieket.:)
Amugy a doki nem sokat izgat,szemmel látható a fejlődése és hiába eszik csak 10g-t (mérleg szerint) neki elég.:)

Ndombi
Hát ha hiszed ha nem lemértem. :lol: :lol: :lol: :lol: Konyhamérlegen megnéztem,hogy 100ml tej az 110g. :lol: :lol: :lol:
Majdnem elbizonytalanítottál. :wink:
Vendég

Ndombi, ezer a váltószám:
1 liter-1 kg
osztva ezerrel
1 ml-1 g

1 liter-10dl-1000 ml
1 kilógramm-100 dkg-1000 gramm

régen volt a suli :wink:
Vendég

Tothzsu: igen. olvastam Csernust is, nekem nem mondott újat, ezekre rájöttem már a magam bőrén (ezért is válok). Sztem nagyon rossz cimet adott, sokkal inkább a pasiknak kéne elolvasni.
Mi is monapelt használunk. Jó lenne ha Boti ráébredne, hogy jobb bilibe mint pelusba mert kezd kicsi lenni neki, pedig csak 12 kg körül van.

Panda: igen, elég valószinű, hogy a mensi miatt más lett a tejed. Én úgy tudom , hogy amikor elmúlik akkor helyreáll a rend, reméljük Dorka is igy gondolja majd.

Marina: a hordozott gyerekek nem igazán viselik el a babakocsit. Én kétszer próbálkoztam, orditás addig amig fel nem vettem. Boti ugyanez volt. Én megértem, nem is erőltetem neki addig a babakocsit amig nem tudom ültetni picit. Boti is innentől viselte el csak, hogy aktivan nézelődni tudott és nem az eget látta ahogy feküdt.

Lego: kitartás. Botos is takynos, szerencsére nekünk az orrduguláson túl más bajunk nincsen.

Én nem mérem, egy agyrém ez a méricskélés. Mozgó gyereket megmérni, ha-ha-ha.

Igen, 10 gr az 10 ml csak.

Kép
Kép
normajeane

Lego, én míg mértem, volt hogy 3 szor visszatettem a gyereket a mérlegre és mind a 3 más volt... már csak péntek este mérem a súlyát (szülinapon)

Norma: napi 6szor szoptaszt... királyság, én napi 8szor, mert délután öméltósága 2kor, 4kor, 6kor, 8kor eszik... + a többi 4 éjjel és délelőtt... Mivel délután egy szemhunyásnyit se hajlandó aludni így hamarabb éhes... :shock:
Most reggel 8kor mind a két cicit kiürítette, pedig dagadt rendesen mindegyik, és még bukni se bukott és a hasa se fájt...

Kép
Kép
Kép
konkri

Konkri,Norma
Én se mérem,pénteken itthagyta védőnő a mérleget és gondoltam lássuk a medvét...na de max egy kis békát láttunk... :lol:

Mi így eszünk általában: 08:00-09:00ig kis szünettel,majd alszik,13:30 körül újabb kaja,majd 17:00,fürdés 19:00kor,utána kaja,ez is kb 1 órán át,alvás,1-2 közt ébred,kaja,majd 4-5kor kaja....
Ez ha jól számolom napi 6x.i étkezés...de ettől néha eltérünk,pl a napokban éjjel 3-4x is felkelt,nappal is többet evett (sokszor keveset).
Még mindig csak cici van,ha tehetem júniusig így marad. Hozattam More Milk kapszulát.Bevált Nektek?????Mi a tapasztalat?

Norma
Jobbulást Botosnak is!Vigyázz hogy Zsombi el ne kapja.
Nélunk Dorka állandóan puszilgatja Hédit,hiába minden tiltakozásom...bár ha nem tenné,akkor is megfertőzné így vagy úgy....
Vendég

Végre vannak képeim!!! :lol: :lol: :lol: Kép puszika
Kép alvás
Kép kukucs
Kép hihihihihihi

Kép
Kép
Kép
csibe76

ja a 10 g 100 ml jobban hangzott.. :lol:

Pedig nem is volt rég a suli és számoltam is ezekkel a mh-en is.

:lol:

felhívtam az olcsóbb babauszas.com-ot és tök bunkó volt a csaj.

a Kalovits-os se volt annyira jó fej,de a másiknál jobb. Szentendrére megyünk ha jó lesz,még elmegyek megnézni. Bár lehet,hogy túlzott elvárásaim vannak,de abból nem adnék leljebb,hogy 13.800 Ft-ért/4 alkalom nyaljanak körbe és ne tegyenek szívességet a felvilágosítással. A másik helyen úgy beszélt a csaj mintha ő tenne szívességet.

Csibe: Cuki Szofi!

Kép
ndombi

megkaptuk az uccsó oltást :lol:

nagyon jön a foga,és én még mindig nagyon nem látom de a dokinak nagyon hiszek... :lol:
Vendég

Lafi: kapott a gyerek kecskeméti krumpli-almát... imádta, jobban mint a sima almát, aztán lefújtam, hogy elég, és szopizott, kiszívta mind, majd még benyomott 2-3 kanál almát... Magától tátog a kanálért, mikor még nem is adom a szájába.
nem tudom mit csináljak, honnan tudom meg, hogy mikor zabálja teli magát? most teljesen össze vagyok zavarodva a szopit illetően is, hogy tuti akkor szoptatom meg ha már éhes? néha totál bizonytalan vagyok.
Honnan tudom meg ha frankón éhes és honnan tudom, hogy eleget evett e??????????????
Lehet hogy azért eszik ennyiszer mert nem jó vagy nem elég a tejem? viszont hízni hízik, hisz 7 kiló, 3 hónap (sincs még) alatt több mint 3at hízott.
Valami konkrét olvasmányt tudsz ajánlani?

Gratulálok az utolsó oltáshoz.

Kép
Kép
Kép
konkri

Ja és mindezt 2 órával azután hogy előtte mind a két teli mellem kiürítette...

Kép
Kép
Kép
konkri

sehol senki?

Kép
Kép
Kép
konkri

Konkri!

Lécciii bíz az anyai ösztönödben is! Legalább egy kicsit! Ha most lennék elsőbabás, a mai eszemmel, akkor Liedloff: Az elveszett boldogság nyomában című könyvét olvasnám el. (Norma :wink: )

Lányok, miért van az, hogy ha vkinek kevés a teje, akkor rögtön először a tápszer jut az eszébe és nem más anyuka teje, ami a legjobban hasonlít az övéhez? - magam is így voltam Zsuzskánál és azóta sem értem, miért nem gondoltam az anyatejre.... talán túl bonyolult????

Egyébként a mosós pelus nem sokkal bonyolultabb az eldobósnál. Pár hét alatt megszoktuk. Az alsó annyira hasonlít az eldobósra, hogy néha lefelejtem a külsőt....
:D
aztán csodálkozom, mitől nyirkos a harisnyája....
szóval nem bonyi egyáltalán. Be voltam rezelve előtte, hogy milyen lesz, de már nagyon örülök neki, hogy belevágtunk. Tudjátok mennyire-mennyire jóó, hogy NEM KELL PELENKÁT VENNI????

A gyakori méricsgélésről annyit: érdemes elgondolkodni azon,hogy mi felnőttek mennyire eszünk kiegyensúlyozottan egy napon, egy héten, vagy nagyobb időszakokon belül. A gyerekek értelmesek, ha éhes, akkor enni kér. És ha huzamos ideig éhezik, vagy más baja van, akkor szól. A kiegyensúlyozott babák anyukáit nagyon kérem, hogy csak egy napra legalább ne hallgassanak senkire, rám sem. Csak a babára, mit mond a nézésével, a testével. Nem fürkészőleg, csak, mint egy másik érdekes embert figyeljék meg. És ha az a baba elégedett, akkor tessék kidobni azt a mérleget, mert feleslegesen frusztrál! Az idegesítő ismerőssel is ezt tennétek nem?

Zsu

tothzsu

Konkri, magadban bízz, tudni fogod!!!!Ha eszi, eszi és zabál, zabál!!!!Ennyi. Ha ízlik neki, had egye, aztán had igya a tejed!Nyugi, a gyerek tudja, mi jó neki, mikor miből mennyi elég neki!Te is érezni fogod!
Vendég

hahóóó!
Hát igen , a tápszer! Én egyszerre szültem az ovistárs anyukájával. sajna neki is pont annyi teje volt,hogy a babát megetesse :cry:

Lafi: pedig tuti,hogy fogzanak a kölykeink :lol: nekem ma alig evett egész nap valamit, és más színűt is kakilt, meg piros a popónk. vettem gélt és elkezdtem kenegetni az ínyét, hát ne tudd meg! :? Csóró kiskölyök felső ínye teljesen be van durranva,és találtam egy kis fehér pontot is, csak fura helyen van ahhoz , hogy a foga legyen. De megnyomtam és hólyagszerű, hanem betonkemény... :roll: Alul meg tisztán kivehető a két első fogacska, csak még nem törte át, de domborodik nagyon.

Szilárd kaja: vasárnap benyomott minimum 120 gr alma-őszit, hétfőn már csak 50 gr-ot, ma meg nem is akarta enni, így ne is ettünk. Uzsira próbálkoztam a tejpéppel, de a kukában végezte.
Csütörtökön megyünk a 2 kispasival oltásra, kíváncsi vagyok,hogy mit mond a dokinénink?!
Vendég

Blo,Huni is össze-vissza eszik...most írt fel a doki valami tápot Humana 1 asszem, de nem HA-s, a HA-st utálja a kölök...
viszont amikor épp nem sztrákol, már mindent megeszik és nincs allergia... :lol: hálistennek...a tejpép a kedvenc, de onnan is a dm-es gyártású babylove ami nem HA-s de már leszarom, nem szereti a HA-t akkor nem szereti ennyi.
Vendég

lafi: remélem,hogy Nektek bejön a Humana, Milán azzal kezdett újszülöttként és 1 hónapos korától kezdve kihányja!! Hozzáteszem,hogy HA1-s!!! :roll:
Én viszont most összesz@rtam magam. Esti fürinél végignéztem a baba ínyét alul-felül, és felül találtam még ilyen fehér "valamit",most attól félek,hogy nehogy valami szájpenész vagy afta legyen :)
A fenének se,találom az aftás cikket :evil:
Vendég

szájpenész nem lehet, ha odafigyelsz és mosod a cumkóüveget, nyugi!
Vendég

panda!
milyen tippeket adtak, az lll-esek, mert rámentem az oldalra amit kimásoltál, de erre a problémára/ mensi alatt szoptatni / nem találtam semmit
sajna ma először elővettem a lefejt tejet és azt kapott estére a kisleány, mert csak rángatta a mellem, és nem evett semmit, majdnem sírt olyan ideges volt :(

Kép
Kép
Kép
zsuzsa36

Én mosom a cumisüveget és szájpenészes Dorka. Nem nagy durranás,nem is zavarja.venni kell borax glicerines ecsetelőt és elmúlik. Nem fáj. Ha az ínyén van nem valszínű hogy az . Az a száj két oldalán is van belül.fehér pontok.(ha nem tudod eldönteni hogy az-e valszínű nem az)

TóthZsu : én rögtön a hozott tejre is gondoltam,de azért nem kérik sokan mert 2 választás van : 1 anyatejgyűjtő : ezt nem kaphatja mindenki. 2. ismerős vagy másanya teje. Én ezt nem kérném mert nem ellenőrzött ha ismerős ha nem.Gondolom 99,9 % esélye van ,hogy semmi baja,de nekem ellenérzéseim vannak.

Mert egyszerűbb a táp:

1 nekem üvöltött a hozottól,mert hasfájós volt és nem tudom szabályozni mit eszik az anya

2. Ellenőrzött (ugyanez a gyűjtös is)

3. Sok embernek ellenérzései vannak más anya tejétől és én ezt is megértem.

Kép
ndombi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?