2008.04.07 15:21
2008.04.07 15:25
2008.04.07 15:43
2008.04.07 16:09
2008.04.07 16:12
2008.04.07 17:56
2008.04.07 18:56
2008.04.07 18:59
2008.04.07 19:40
2008.04.07 19:46
2008.04.07 19:49
2008.04.07 20:40
2008.04.07 21:49
[quote]T írta:eljesen kész vagyok. Tegnap délelőtt már sírógörcsöt kaptam, mert a gyereket egy istennek nem lehetett letenni aludni, vörös volt a szeme körül, dörzsölte a szemét, ásítozott, de amint betettem az ágyába, üvöltött, mint a sakál. Az a baj, h. megtanult a hasáról a hátára fordulni, de visszafelé még nem megy a dolog, elaludni viszont csak a hasán tud! Úgyhogy most az megy, h. miután az ember lerakja aludni, kemény munkával addig küzd, amíg a hátára fordul, utána meg ordít, ahogy a torkán kifér!!!!! Vagy 8X vettem ki, nyugtattam meg, tettem vissza, mire vmikor fél egy körül végre lemerült benne a duracell! Délután eljött anyu, lefárasztotta, de neki is csak 2. menetre sikerült eredményt elérnie.
Aztán éjszaka keltett minket 2-kor, az még oké, de aztán 4-kor, majd 6-kor. A 6-os ébresztőnél a párom megelégelte, közölte a gyerekkel, h. kizárt, h. éhes legyen, kivitte a nappaliba és visszaaltatta fél óra alatt. Én közben kihaltam, mint a dinoszauruszok.
Reggel a párom kész haditervvel várt, úgyhogy mostantól rend lesz és fegyelem! Ő vállalta a kis hisztizsákkal való hajnali küzdelmeket, ha én betartom a napközbeni pontosan 4 óránkénti etetéseket! Eddig kb. 3-5 óránként evett, attól függően, h. mikor nyitotta ordításra a pici száját (a szája mindig előbb ébred, mint a szeme! ). Volt benne egy laza rendszer, de nem vettem túl szigorúan. Addig nem is volt semmi baj, amíg 1X, max. 2X kelt éjjel és simán visszaaludt szopi után. De most már 3X kel és nagyon nem akar visszaaludni! Már teljesen kicsinált minket!
Hát kíváncsi vagyok, h. ki bírja tovább!
[quote]H írta:át alvászavaraink vannak! Nagyon zavar a gyerek az alvásban!
Mióta meg tud fordulni, azóta egyre rosszabb!
Délután 6-tól kezdődnek a gondok, a szopi meg a fürdés még elmegy, de már a masszírozás alatt is nyüglődik, teljesen hulla, de ha le akarjuk tenni, bekapcsol a vízszintérzékelője és indul a hiszti! Dobálja magát, kúszik, tolat, nyöszörög, nyomja a fekvőtámaszokat, mindent csinál, csak aludni ne kelljen!
Ha kivesszük, egy darabig elvan, de ököllel dörzsöli a szemét, ásítozik, aztán már így se jó:
Onnantól csak alkaron van nyugton, de csak állva, ha a párom leül a labdára, máris elkezd tiltakozni! Persze lefeküdni ekkor sem akar!
Tegnap többszöri nekifutásra este 11-kor sikerült csak letenni!
Hajnal 2-kor már újból fenn volt! 5-kor pedig ismét!
Ez még mindig nem lenne baj, de a hajnali szopik után nem csinálná ugyanezt a cirkuszt!
Mostanában rendszeresen az megy, h. szopi-böfi után állok félálomban a gyerekágy mellett egy szál bugyiban dideregve, jobb kézen homlokkal, bal kézzel a gyerek popsijára támaszkodva, mert, ha megfordul, akkor annyi, indul a hiszti! Mindezt 10-15 percig is néha, amíg fel nem adja és be nem kapja a hüvelykujját, és el nem alszik!
De ma reggel betelt a pohár! Miután megint nekiállt cirkuszolni, és esze ágában nem volt aludni, ráripakodtam, h. " Gergő, mostmár ELÉD VOLT!!! Apa és anya hulla fáradt!"! Erre csodák csodája meghökkent, letette a kis fejét, rácuppant a hüvelykujjára és onnantól csend volt! Alig hittem a szememnek!
5-kor ugyanez játszódott le!
Remélem, ma éjjel is beválik!
[quote]M írta:i is 4-5 óránként szopizunk (sőt, van, h. 6 órát is simán kibír!), ezért nagyon furcsa, h. éjjel 3 óránként ébred! Egyszerűen nem tudom mit csináljak!
Próbáltuk már azt, h. egész nap nem nyektettük, amint elfáradt már raktam is le, szinte átaludta a napot, de estére akkor is totál nyűgös volt!
Általában szopit követően 1-1,5 órát aktív, utána dörgöli a szemét, ásítozik és ha lerakom megkeresi az ujját és elalszik. Ez érvényes a nap nagy részére. De este 6 után megkergül!
Régebben úgy ment, h. 6-kor szopi, játék apával, 8-9 közt szundi, fürdés masszírozás, 10-11 körül szopi, utána alvás, éjjel max 1 szopi.
Most a 6-os szopi után elkezdi a nyüglődést, sehogy nem jó semmi, nem akar játszani sem, holott nap közben annyira aranyos, de nem is hajlandó lefeküdni sem, hiába rakjuk le, csak kepeszt, kukacol és nyögdécsel. Még a mesélés sem használ, pedig régen, ha odaültem és elkezdtem mesélni, akkor egy darabig felemelt fejjel vigyorgott, majd letette a buksiját, bekapta az ujját és onnantól már sima volt az út álomországba, most rám se hederít, csak küzd az elalvás ellen!
Arra is gondoltunk, h. esetleg a szelek bántják, mert rengeteget durrog, de a kimasszírozást nem tűri, a hőmérőzést meg még annyira sem (pedig régebben ezek használtak!).
Szóval most arra fogjuk, h. jön a foga. Kapott egy nagyon szuper MAM-os rágókát (tappancs alakú sárga és piros egymásba rakható gumi rágóka), azt imádja rágni, de estére azt is csak dobálja.
Úgyhogy teljesen tanácstalanok vagyunk. Túlélésre rendezkedtünk be, ha én kiborulok, akkor átveszi a párom, ha ő nem bírja, akkor megint én. Majd csak elmúlik!
[quote]M írta:a kemény félórás üvöltéssel le tudtuk tenni végül, 3X kellett kivenni és megnyugtatni, de aztán elfáradt!
Nálunk este 10-11 körül szokott lenni az esti szopi, amikor felébred. Reggel régebben 6-kor kelt és utána visszaaludtunk 10-ig, mostanában az éjjeli cirkuszoktól függ. Ma 8-ig aludt.
Nem a szopival van gond éjjel, hanem az azt követő cirkusszal! Az a baj, h. mostanában annyira fáradt vagyok, h. elalszom szopi alatt (a múltkor 3 órát csüngött a cicimen, ami nem maradt következmény nélkül: teljesen felázott és kirepedt! ), ő is elalszik, de mivel nincs megböfiztetve, reggelre ott nyüglődik és küzd a pukikkal!
Meg meg kell mondjam, nem szeretem, ha velünk alszik a nagy ágyban, mert én sokat pörgök és eddig 3X ébredtem arra, h. készülök ráfeküdni a gyerekre. Persze abban igaza van a LLL-nek, h. nem fexem rá, mert felébredek, de ezt így nem nevezném pihentető alvásnak! Nem beszélve arról, h. ha ilyenkor felveszem és megpróbálom feltűnés nélkül becsempészni a saját kuckójába, na azt a sértett visítást hallanotok kellene!
De remélem előbb utóbb helyreáll a rend. Kedden kapjuk a következő oltást, utána sokáig nem kap majd, én bízom benne, h. lesz idő rendeződni (vhogy mindig oltás után változtak a dolgok).
[quote] írta:pp az imént sírtam vizesre Rejo válltömését, h. én ezt már nem bírom tovább, megkergült a gyerek v. mi a fene van!
Az elmúlt 4 napban egy tömör küzdelem volt az éjszakánk, egyszerűen nem akar aludni! Minden szopi után fél-egy óra mire ágyba lehet imádkozni! Ráadásul, ami hét elején még aranyos kis sikongatásnak indult és még fel is hívtam anyut, h. " hallgasd milyen új hangot talált magának a gyerek! ", azt kemény két napi gyakorlással üvegrepesztő visítássá fejlesztette a csirkefogó! Mindez éjjel tuti, h. a földszintig hatol!
Mindennap várom a gyermekvédelmiseket, h. mikor jönnek ki elvinni a gyereket, mert egy külső hallgató számára hótziher, h. minimum élve nyúzzuk, de legalábbis súlyosan bántalmazzuk őkelmét!
A párom tegnap meg is jegyezte, h. röhely, h. két felnőtt ember retteg az éjszakától egy 7 kilós gyerek miatt! De ha egyszer bojtosra cincálta már az összes idegvégződésünket?
Tegnap éjjel letettem a nagyesküt, h. soha többet nem adok neki k....... "Babamosoly" teát, mert a szokásos kétszeri éjszakai kelés helyett másfél óránként ébredt visítva, és semmilyen praktikával nem sikerült megnyugtatni csak cicivel! Ráadásul a szopik után minimum 20 perces hurcolást igényel, mert csak vállon alszik el, ha előbb megpróbáljuk lerakni bekapcsol a vízszintérzékelője és máris visít!
A párom komolyan fontolóra vette egy váll alakú alvófa kifejlesztését, ha már az ágy nem felel meg alvás céljára a dednek!
Nem röhög!!!!!!! Ez iszonyat!
[quote]T írta:egnap bevetettük a nagyágyút. Tudom, h. most sokan rohadt dögnek tartanak és rossz anyának, de az elmúlt 5 napban már mindent kipróbáltunk a ded lefektetésére és nem maradt más választásunk, mint az ún. Ferber módszer.
Ez abból áll, h. lerakom az ágyába, üvölt, 3 perc múlva bemegyek, kiveszem, megnyugtatom, visszateszem, üvölt, 5 perc múlva bemegyek, megnyugtatom, visszateszem, üvölt, 7 perc és így tovább, mindig 2 perccel növelve az időt. Az elv az, h. a ded rájön, h. minél tovább üvölt, annál később jössz be. Én ebben nem hiszek, h. egy 5 hónapos 2 percnyi különbséget képes lenne észlelni, de mindenesetre elfárad és közben te sem érzed annyira végtelennek az időt, mivel időről időre bemégy hozzá.
De még így is rettenetes!
Sajnos mi ott rontottuk el a dedet, h. a hasán altattuk az első pilanattól kezdve, mert elég sokat bukott és féltünk, h. letüdőzi, ha hanyatt van, meg mindenhol azt írták, h. a hasfájós csecsemőnek ez jobb.
Hát 4 hónapig jobb is volt, de mióta megtanult a hasáról a hátára fordulni, azóta, ha nem akar aludni, dob egy hátast és üvölt. Egy darabig megoldható volt a dolog azzal, h. nem engedtem megfordulni, de mostanra olyan erővel küzd, h. félek, h. kárt teszek benne, meg úgy tűnik, h. terrorként éli meg a dolgot és még jobban felhergeli magát miatta. De a hátán nem tud elaludni!
Közben megtanult visszafordulni, meg is teszi, nappal, nyugodt körülmények közt, de éjjel hiszti közben soha! Csak ordít és közben majd belepusztul, annyira fáradt! Egyszerűen végkimerülésig cirkuszol, majd végül hosszas szenvedés után bealszik, mint akit lecsaptak. De közben utolsó tartalékait is elhasználja a hisztire, ezért 1-1,5 óra múlva farkaséhesen ébred és kezdődik minden elölről. Éjjel persze nem lehet hagyni üvölteni, mert akkor az egész panel zeng, ezért igyekeztünk megnyugtatni, de csak egyre rosszabb lett a dolog!
Mostanra ott tartottunk, h. a párom addig cipelte, amíg el nem aludt, mert csak akkor lehetett lerakni.
Szívszorító, amikor a poronty odasimul a mellkasodhoz, szopizza az ujját, nyöszörögve próbál elaludni, de nem tud, ha viszont le akarod rakni visítva tiltakozik és csak dobálja magát az ágyban. Vagy amikor már a szó szoros értelmében csak lóg a párom vállán, mint egy rongy, csukva van a szeme, lógnak a kezei, de ha le akarja rakni egyből bekapcsol a vízszintérzékelője és felébredve indul a cirkusz!
Mindhárman eljutottunk a végkimerülés határára. Ezért döntöttünk a Ferber módszer mellett.
Hát borzasztó volt. Lement a 3 perc, az 5 perc, a 7 perc és csak üvöltött kitartóan, sőt rá is duplázott (v. csak mi éreztük így? ), a 9 perces szakasz végén összevesztünk a párommal, h. érdemes-e folytatni ezt a marhaságot, mert ő most bemegy és kiveszi a gyereket az ágyból és ha kell egész éjjel kézben fogja hurcolni! De mondom, ez így nem megy tovább, h. egyikünk sem alszik már napok óta, és a gyerek is egyre nyűgösebb a kialvatlanság miatt! De ő ezt nem bírja tovább, ez szadizmus, így nem lehet bánni egy 5 hónapos gyerekkel. De mondom ez az utolsó esély, már nem tudok jobbat kitalálni! Annyira összevesztünk, h. csak percek múlva esett le, h. csönd van. Belopakodtunk a hálószobába és csodák csodája a ded a HASÁN FEKVE alukált!!!! Hát mégis meg tud fordulni, ha akar!
Ott bőgtem a párom vállán a feszültség miatt! Megbeszéltük, h. ő szól az egyik szomszédnak, h. most pár napig ez lesz, én meg a másiknak.
Természetesen a ded 1 óra múlva sikoltozva ébredt és éhen akart halni, de utána már aránylag simán elaludt.
Csak én nem tudtam elaludni! Még fél egykor is csak paníroztam magam az ágyban.
[quote]M írta:ég nem merem elkiabálni, mert hidegfront jön, de csoda történt!
Tegnap előtt éjjel a ded hajnali 2 helyett, fél 1-kor ébredt, ilyenkor a párom reszortja a ded leszerelése, mert, ha én kelek fel hozzá, a ded megérzi a ciciszagot és onnantól elvesztünk, így viszont a párom vissza tudja altatni a nappaliban. És csak akkor hozza szopizni, ha ténylegesen megéhezett.
Fel is kelt, ki is vitte.
Erre legközelebb már arra ébredtem, h. fél 7-kor hozza szopizni! Képes volt egész éjjel fennmaradni, h. leszerelje a gyereket. Azt mondta, h. nem volt semmi cirkusz némi nyüglődésen kívül, ha tényleg éhes lett volna azt tuti meghallottam volna!
Hát nem voltam maradéktalanul boldog, főleg, mert aznap kocsival ment dolgozni (140 km oda-vissza!) és féltem, h. vezetés közben elalszik!
Tegnap este vendégségben voltunk a sógoroméknál, este fél 9-ig. Gergő egy darabig elvolt az unokatesókkal, de aztán elfáradt és nagyon nyűgös lett. Hazafelé elaludt a hordozóban. Itthon kibontás után egyből lefektettem, nem fürdettünk. Még így is visítás volt az átöltöztetésből!
Az este 10-es szopit simán átaludta én meg nem őrültem meg, h. felébresszem! Megnéztük a meccset, majd lefekvés előtt megszoptattam. Mondtam neki, h. 2-kor találkozunk!
Reggel 6-kor az ébresztő órára keltünk, hosszú idő után először!
Néztem a páromra, h. megint kibekkelte-e a gyerekkel az éjszakai etetést?
Kiderült, h. a ded meg sem nyekkent éjjel és reggel nekünk kellett felkelteni szopizni! Utána simán visszaaludt 9-ig. Ráadásul 9-kor nem a szokásos visításra ébredtem, hanem arra, h. csendben játszik a haverjaival az ágyban!
Nem értem az egészet! LLL-ék szerint az éjszakai szopi a gyermek fizikai és emócionális szükséglete! Vagy mégsem? Nyugodtabbnak és kiegyensúlyozottabbnak tűnik nélküle! (Vagy csak melegfront van?? )
[quote]N írta:agyon meglepődtem, h. mióta nincs éjszakai szopi, a gyerek reggel ahelyett, h. üvöltve ébredne, kedélyesen nézegeti a kezét v. játszik a faliszőnyegével. Mosolygós, tisztába lehet tenni szopi előtt, nem tiltakozik sikítva a késleltetés miatt!
A fektetéses hisztik is javultak! Elég megvárni, h. a vállamon megtalálja a kedvenc hüvelykujját, utána többnyire simán le lehet tenni! Úgy tűnik a Ferber módszer lehetőséget teremtett neki arra, h. rájöjjön, h. az ujja nem az utolsó, hanem az első lépcső az alvás rögös útján! Mostanra a szemdörzsölésen kívül ezzel is jelzi, ha aludni szeretne!
2008.04.07 22:49
2008.04.07 23:22
2008.04.08 07:02
2008.04.08 07:15
2008.04.08 07:20
2008.04.08 08:06
2008.04.08 08:36
2008.04.08 08:45
2008.04.08 09:08