Új privát üzeneted érkezett!

tancsu: Én nem vagyok terhes, de mostanában olyan későn feküdtem le, hogy most azt hiszem, én is picit szunyálok.

Később jövök. Addig pá.

Kép
flóra 11
 
 


Laptetőőőőő! Flóra! :D :D :D :D :D :D

KépKép
benó
 
 


Lehet, hogy most nincs itt senki, na, nem baj.
Tancsu, szép álmokat!
Flóra, örülök, hogy a párod jól érzi magát az új munkahelyén! És biztos fontos az, hogy milyen környezetben dolgozunk (mármint baba szempontjából is). Reménykedni szabad, de nem nagyon! :D :D :D :D
Szilzi, szemét dolog ez a rózsaszín, akármi is! A múlt hónapban találkoztam ezzel a tünettel legelőször. Sose volt azelőtt. :shock: :shock: Ki is akadtam, mi a .... ez? (Mindenki képzeljen oda, amit szeretne :D :D :D .)
Úgy terveztem, hogy készítek pizzát, még sose csináltam.
Szilzi, van már valami? Mekkora a rózsaszín? Vagy mekkora volt? Ezek már undi kérdések? Szerintem nem, de ha igen, akkor lőjetek le nyugodtan.

KépKép
benó
 
 

 
 

Most lementem a szüleimhez, akik kérdezték, hogy mikor lesz kisgyereked, idén már nem is lesz? De ezt jóindulattal mondják, legszívesebben vennének nekem egyet, tudom. :D :D :D Ja, ezt már akartam is írni nektek! Babucit 2008-ban? Necces! De sebaj, 2009-ben se rossz! Nem igaz, csajok? Na, próbálkozom a pizzával, de tésztakészítés után itt vagyok.

KépKép
benó
 
 


Látom, hogy itt vagy, Éviiiiii!!!!! Írjál!

KépKép
benó
 
 


Én is itt vagyok Benó. A pihenésemnek lőttek,pedig nagyon álmos vagyok.

Kép
flóra 11
 
 


Szia, Flóra kedves! Miért lőttek? :evil:

KépKép
benó
 
 


Benó: Már megint laptetőm van? Most néztem,hogy írtad. De jó! Majd még kicsit rádrukkolunk,hátha ez a hónaplesz a miénk. :wink: Na és természetesen jó nekünk a 2009 is. Sőt, ha rajtam múlik, akkor az jobb. Nem szeretem a 8-as számot. 88-ban házasodtam, és nem sikerült. A fiaim születési éveiben azonban mindegyikben van kilences. 89, 90, 94. Most logikus a 09, ugye? :lol:

Kép
flóra 11
 
 


Még jó, tökéletes lenne! :D :D :D
Ki nem hagyott aludni?

KépKép
benó
 
 


Ja, hogy miért lőttek? Mert amint elnyúltam volna, jött a legkisebbik fiam, hogy kifogyott a nyomtatóból a tinta, márpedig ő pont most akar a pólójára valami matricát nyomtatni. Felhívtam a volt osztálytársnőmet, hogy van-e náluk az üzletben megfelelő patron meg mennyiért. Van,szerencsére és olyan rendes,hogy most van olyan csomagolásuk, amiben kettő van, de nekem kivesz a csomagból egyet, hogy ne kelljen kettőt venni. Ráadásulígy még spórolok is,mert külön csomagban drágábbra jön ki.

Kép
flóra 11
 
 


Na, gyereknek adtam pénzt, elment. Aztán csörög a telefon,hív a kolléganőm,hogy hat felé benézne hozzám. Mondom oké. CD-t szeretne átégetni nálam. Na jó, gondoltam, csak a program nincs benne a gépemben. Tehát nekiláttam megkeresni a CD-t a programmal.Megtaláltam. Akkor meg az ajtón csenget a szomszédlány. Kölcsönkért egy szerszámot. Na ekkor már elegem lett a dologból. :evil:

Kép
flóra 11
 
 


Szal ezért nem tudtam pihenni. De mikor tudok? Itt mindig ez van nálam. Most pedig még van egy csomó dolgom. Legelőször is be kell installálnom a gépbe a programot. Aztán meg kell csinálnom a suliba a papírmunkákat. Aztán ugye jön a kolléganő, közben megjön a párom is. A fiúknak megint segíteni a leckékkel. Le kell szedni a ruhát az erkélyről,mert akkora szél van,hogy elviszi. És persze a háztartás szokásos dolgai. Vacsora,mosogatás, ...
És akkor még át kellene gondolni a gyerekek fellépését. Még nem dolgoztam ki nekik a tánclépéseket,nem csináltam koreográfiát. De a zene már legalább megvan. :lol: Ez is valami, nem?

Kép
flóra 11
 
 


Jaj, csajok! Ne csináljátok ezt velem. Már megint magamnak írogatok? Ez nem ér! :D Írjon már valaki más is. 8)

Kép
flóra 11
 
 


Itt vagyok!!!! Mindjárt írok, csak visszaolvaslak.

KépKép
benó
 
 


Milyen fellépés lesz? Írtál már erről? Tényleg jó sok teendőd van! Mi hamarosan elmegyünk a nyelviskolába, ahová a férjem jár(t), visszaviszünk egy szótárt, meg elmegyünk egy tékába Oriflame-megrendelést leadni, aztán én is mosogatás stb., este 7-kor meg torna.

KépKép
benó
 
 


Azért nem írtam az előbb, mert el szoktam olvasni, mit írnak a 2008 decemberében szülünk c. topicban, mivel az már a miénk is lehetne, és ott volt szó barnázgatásról meg ilyenekről. Hátha tanulunk valamit.

KépKép
benó
 
 


Szépek ezek a papagájok, de milyen baromi ismerősek már így 34 nap után! Bár nem szeretnék egy új ovus vonalzót! Fuj!

KépKép
benó
 
 


Mi most megyünk. Majd estefelé jövök. Addig írjatok sokat! :D

KépKép
benó
 
 


Anyák Napjára készítünk műsort. Bocs, csak közben én meg beinstalláltam a programot. Most meg égetemfel a CD-ket. Ettől pedig baromi lassú a gépem.

Kép
flóra 11
 
 


Ez az Anyák Napiműsor egy gyermeklakodalmas lesz. Az előzőiskolán is előadtama gyerekeimmel,nagy sikerük volt.Most itt le kellett fordítanom szlovákra és persze szlovák népdalokat keresni hozzá.Már minden megvan,a gyerekekkel hetente 3-4x próbálok. Már kapizsgálják,hogy miről van szó, de ezek nagyon nehezen tanulnak,nem úgy,mint az előző sulin a gyerekek. Azok ügyesek,értelmesek voltak.Itt kevés az ügyes.

Kép
flóra 11
 
 


Jaj, lányok,bocsika! Olyan sokszor egybeíródik nekem minden. Biztosan gyenge a billentyűm. Pedig mindig leütöm. :oops:

Kép
flóra 11
 
 


Már égetem javában a CD-ket. Közben megyek ésleszedem a ruhákat.

Kép
flóra 11
 
 


Hát Csajok, nekem ma annyi munkám volt!!!! :evil: :evil: Már alig látok, kikészíti a szememet a monitor! :evil: :evil: De holnap-holnapután nem jövök!!! :D :D :D :D Holnap megyek egy barátnőmmel aki szintén menyasszony, cipőt nézni a ruhához és még egy ruhát kell vennem, mert ugye egy másik barátnőmnek is lesz a lagzija, persze mindenkinek májusban!!!! :D :D :D Kiváncsi vagyok mi mindent fogunk össze vásárolni! :oops: Pedig nagyon szűkös a keret. Én sem engedhetek meg magamnak igazából semmit, úgy mint Flóra, na, de menyasszonyi cipő már mégiscsak kell!! :wink:

Kép
szilzi
 
 


Gyors bekukk és megyek is...
Hazajött a párom,semmi fontos dolog, végre édes kettes....:)
Kicsit tudtam pihizni,de nem sokat....de ez is több mint a semmi.
Itt olyan égzengés meg minden volt, hogy áramtalanitottam amit csak lehetett....:(

Na majd holnap jövök...

A ma este a páromé...:)

Sziasztok...cupp...
tancsu
 
 


Flóra, hogy Te milyen ügyes vagy, hogy lefordítod szlovákra a műsort! biztos szép lesz. Jó, hogy a párodnak tetszik az új munkahely, az is egy fő dolog, hogy nem stresszel. :) Így már tényleg minden esélyt megadtok. :wink:
Nekem úgy néz ki, hogy az április sem lesz nyugisabb a márciusnál :( :( Biztos, hogy ez sem jó, de mit lehet tenni? Dolgozni csak kel!! :evil: :evil:
Évi, Te nem ma voltál orvosnál? Nem dolgoztál ma? Ez a bkv sztrájk kiborított, másfél órát jöttem reggel kocsival, pedig busszal negyed óra alatt ide szoktam érni. De ugyebár ma nem jött busz így csak döcögtünk kocsival. :(
Tancsu, jó szórakozást egymáshoz! :D Simizd meg a pocakod a nevünkben! :D
Benó, megtudtál valamit a pöttyözgetéssel kapcsolatban? Nálam azóta sem történt semmi! Eldönthetné már, hogy mi van! :!: Nálad?
Ha van valakinek egyszerű, bevált pite receptje, várom! szerdán sütni szeretnék! :)

Kép
szilzi
 
 


Bevált pite receptem nincs, viszont holnapra kitaláltam valamit!
Mindenkinek jó pihenést, most elbúcsúzom, én is pasizok, mint Tancsu, jó? Nincs még piri, majd holnap meglátjuk! Évi, gyere már, ha tudsz! Szilzi, jó kikapcsolódást holnap! Flóra, nagyon ügyes vagy, büszke vagyok, hogy ismerhetlek! És a többieket is! Jó éjt, puszi Buckalakó barátunknak!

KépKép
benó
 
 


Ugyan,lányok. Annyit dicsértek,hogy már kényelmetlen. :oops: Nem vagyok a dícsérethez hozzászokva. Nekem szinte mindegy,hogy magyarul vagy szlovákul beszélek, így nem nehéz lefordítani a szöveget. Fordítottam már cégek részére is néha, volt,hogy szakszöveget. Na azt nehéz volt.
Persze ez a műsor magyarul sokkal jobban hangzik,mert úgy eredeti. Ugyanis galgamácsi gyermeklakodalmasról van szó,amit én kiegészítettem a pünkösdi királyválasztással meg kicsit belecsempésztem a pünkösdi királyné-járást is. Ebből lett egy aranyos egyveleg, egy vidám kis darab. Magyarul.De szlovákul? Ott egyáltalán nem hangzik olyan jól, de hiába,nem olyan színes a nyelvük.

Kép
flóra 11
 
 


Már elég jólállok a munkákkal. Cédék felégetve,a kolléganő volt itt,el is vitte őket. Volt vacsi,apárom elmosogatott,a fiúk tanultak, ruhákat leszedtem,ki is vasaltam,el is raktam. A konyhakredencben is elraktam néhány polcot. Még hátramaradt a papírmunka a suliba. Ez kicsit rázós,azért hagytam estére, nyugalom kell hozzá.

Kép
flóra 11
 
 


Jó reggelt, lányok!
Flóra, tényleg jól haladtál a munkával!
Mi sütöttünk pizzát, hát, elég vékony lett. Nincs valami bevált receptetek?
Szilzi, keresek ma receptet és már küldöm is!

KépKép
benó
 
 


Szilzi, ugye, nem jött meg?

KépKép
benó
 
 


Tancsu, Buckalakó, ez történik most veletek:
Buckalakó most kb. 22,5 cm. A tejfogcsírák mögött fejlődni kezdenek az állandó fogak csírái is. Tancsunak most már biztosan érezhetők a magzatmozgások. A méhboltozat lassan eléri a köldök magasságát.
A baba bőrén védő viaszréteg, más néven magzatmáz képződik. Súlya már kétszáz gramm.
Járjon szülés-előkészítő tanfolyamra és kismamatornára! Napi tevékenységébe iktasson néha szünetet, amikor sétál, kikapcsolódik. A visszeresedésre hajlamos kismamák számára kifejezetten hátrányos, ha egész nap ülnek. Ismerkedjék meg idejében a választott kórházzal, tájékozódjék a lehetőségekről.

www.szuleteshete.hu
Egészséges gyarapodás
A várandósság alatt átlagosan tizenkét kiló a súlygyarapodás.
Önmagában nem ad okot aggodalomra, ha az átlagnál kevesebbet vagy többet mutat szülés előtt a mérleg, hiszen igencsak különböző alkatúak vagyunk. Azok, akik kezdetben émelygéssel küszködtek, talán fogynak is az első hónapokban, így a gyarapodás végül alig öt-hat kilóval több, mint az eredeti testsúly. Aggodalomra inkább csak a hirtelen bekövetkező, erőteljes súlynövekedés ad okot, ennek hátterében ugyanis a vízháztartás zavara, esetleg terhességi toxémia állhat. Az egészséges kismamának nem kell speciális diétát tartania, a legjobb, ha arra törekszik, hogy étrendje sokoldalú és kiegyensúlyozott legyen. A testsúly karbantartásához természetesen hozzátartozik a jól megválasztott rendszeres testmozgás is, de ez ügyben feltétlenül kérdezzük meg szülészünk véleményét.

A plusz kilók nagyjából
a következőkből állnak össze:
a magzat súlya kb. 3400 gramm
a méhlepény súlya 500 gramm
a magzatvíz mennyisége körülbelül egy liter
a méh súlya 1500 gramm
a mellek súlynövekedése 500 gramm
A vérmennyiség nagyjából két literrel lesz több.

www.gyerekabc.hu
Kismama:

Informálódj, olvass minél több szüléssel, babavárással kapcsolatos, hasznos dologról. Gazdagítsd ismereteidet most, amíg időd engedi.

Buckalakó:

Ez a növekedés hete. A magzat kb. 227 grammra gyarapodik. A kislányok petefészkében petesejt kezdemények képződnek. Testét finom szőrzet, ún. Lanugo borítja. Ez a születésig megmarad. A születés után is látható néha a baba arcán, fülén. Kialakulnak az állandó fogcsírák a tejfogcsírák mögött.

Kép Buckalakó utolért minket, ha kislány!!!

KépKép
benó
 
 


A bookline.hu-n meg tudod nézni a könyvespolcomat, amik nekem tetszettek, ha beírod az e-mail címemet. Ott találsz jó kismamás könyveket, Tancsu.

KépKép
benó
 
 


Sziasztok!

Nem tuntem el csak hetvegen koltoztunk es tegnap is meg itt voltak az osztrakok szoval nem tudtam az internet kozelebe ferkozni!

Majd este visszaolvasok es valaszolgatok! :)

Kép
Kép
eynoyin
 
 


Rendben, örülök, hogy megvagy! Jé, és neked is csak 10 napod van hátra! Na!

KépKép
benó
 
 


Szilzi, mi van a cipővel és mi van pirivel? Milyen ruhát vettél? Kíváncsi vagyok! :D :D :D

KépKép
benó
 
 


www.apafej.hu
www.velvet.hu/poronty
Ajánlom mindkettőt!
A velvetről:
19. hét, Bucikánkról (bocsi, lerövidítettelek)
A bébi 15 centis fejtetőtől fenékig, és nagyjából annyit nyom, mint egy alma: 24 dekát. Tejfogainak kezdeményei mögött az ínyében kezdenek kifejlődni a maradandó fogak csírái. Ha gyermeked kislány, petefészkeiben már jelen vannak a peték kezdeményei: hatmillió darab! Ez kevesebb, mint kétmillióra csökken, mire a lányod megszületik.

Mostanára már bizonyára feltűnt, hogy a mellbimbóid, az anyajegyeid, a szeplőid, sőt a sebhelyeid is megsötétedtek. Az is lehet, hogy az arcodon vagy más, a napnak kitett területeken barnás foltok jelentek meg, a köldöködtől pedig egy - linea nigra néven ismert - sötét vonal vezet az ágyékodhoz. Ezek az elszíneződések mind a hormonok által fokozott melanintermelésnek köszönhetőek, de a szülés után többnyire elmúlnak. Addig is használj fényvédő krémet és sminkeld le a zavaró foltokat. A linea nigráról régen azt tartották, ha a köldökig tart, lány lesz a gyerek, de ha egészen az alsó bordákig felnyúlik, akkor fiú.

KépKép
benó
 
 


És mi van, ha ez meg ránk vonatkozik, Szilzi?
4. hét
Most kéne, hogy megjöjjön a menstruációd, de nem fog. Te ezt még nem sejted, és mivel a terhesség első tünetei – mellfeszülés, hangulathullámzások és fáradtság – hasonlítanak a premenstruációs tünetekhez, talán arra számítasz, hamarosan megjön. A méhnyálkahártyába ágyazódott kis sejtcsomó közben vadul osztódik és lassan kialakul belőle az embrió és a méhlepény kezdeménye.

KépKép
benó
 
 


Ne mondjátok, hogy önző vagyok:
1. hét

A terhesség 40 hetét az utolsó menstruáció első napjától számítjuk, bár a fogantatás általában két héttel ezután történik. Az első héten tehát megjön a vérzésed, és elkezdhetsz számolni. Azoknak a nőknek, akiknek 28 napos a ciklusa, a menstruáció kezdete utáni 14. napon van peteérésük. Ha gyereket tervezel, kezdj el egészségesen élni: odafigyelni a helyes táplálkozásra, letenni a cigit, nem inni többet egy pohár bornál, és folsavat vagy terhesvitamint szedni. Szakértők szerint nem árt, ha egy-két hónappal a tervezett fogantatás előtt életmódot váltunk, és felkészülünk az anyaságra.

2. hét

Az egyik petefészkedben ott rejlik az a pete, amelyből rövidesen embrió lehet, ha minden jól megy. A menstruációs ciklus végeztével a méh új nyálkahártyát növeszt, mely már csak a kis jövevényre vár. Most számolgass és rángasd ágyba párodat minél gyakrabban, különösen a tüszőrepedés időpontja környékén, hiszen ekkor van esélyed a teherbe esésre. Ez 28 napos ciklus esetén a 14. napon van, tehát ennek a hétnek a végén. A peteérés illetve a tüszőrepedés időpontját sokféleképpen meg lehet határozni, például házilag hőmérőzéssel és a méhnyaknyák vizsgálatával, de a drogériákban kapható ovulációs teszttel és orvosi ultrahangvizsgálattal is.

3. hét

Mivel nem vagyunk egyformák, van, akinek most van tüszőrepedése, de olyan is van, akinek rögtön a menstruáció után. Így aztán nem árt minél gyakrabban próbálkozni, ha gyerekre vágysz. A tüszőrepedés után a pete kiszabadul a petefészekből, és lesodródik a petevezetékbe, ahol találkozik a spermiummal. Egyesülésükből jön létre az embrió, mely tovább utazik a méhbe, ahol beágyazódik a méhnyálkahártyába. Ezen a héten – a beágyazódással egyidőben - enyhe vérzést tapasztalhatsz, de ez nem ad okot aggodalomra. A legtöbb nő ekkor még nem sejti, hogy élete hamarosan teljesen megváltozik.

KépKép
benó
 
 


Sziasztok

Szép napot mindenkinek....:)
tancsu
 
 


Benó

Köszi az infókat...:)

Szerencsére eddig semmi foltosodás, barnulás, stb, max csak a mellbimbón... :lol:

200-227 gramm????????
Nekem 6 napja, vagyis a 18. héten volt 261!!!!!!
Szerintetek megállok a végére 5 kilós baba alatt?????

:P :P :P :P :P
tancsu
 
 


El is felejtettem...
Ma vagyunk 19 hetesek!!!!

És reggeltől meg nem áll a atökmag, olyan éber....:)
Bezzeg tegnap lusta napja volt... :lol:
tancsu
 
 


Na kihasználom a szép időt és elmegyek egy kis sétára...:)
Megnapoztatom Buckalakót... :lol:

Na meg jön lassan a laptető, igy nem irok többet, ne én fogjam ki...:P
tancsu
 
 


Elmegyek könyvtárba. Remélem, nem az enyém lesz a laptető. Ezt hallgassátok meg:
http://youtube.com/watch?v=FEXOe8PPkKU
Itt a szövege is: 1207664257.734.doc
Holnap lefordíttatom nektek az angoltanár barátnőmmel.

KépKép
benó
 
 


Sziasztok!
Csak most jöttem meg munkából,gyűléseztünk. Még nem is olvastam vissza. Pár perc múlva viszont jön a párom is.Sokáig nem maradhatok. De este megpróbálok jönni. Addig pussz! :D

Kép
flóra 11
 
 


Nos visszaolvastam.Benó,igazán köszönjük az infókat. Mindenki megtalálja köztük amagának valót.Igaz?

Kép
flóra 11
 
 


Hol van mindenki? Benó könyvtárban,tancsu sétál.Én pedig hulla fáradt vagyok. Csajok,tegnap óta fájnak a csontjaim. Úgy,mint amikor influenzás vagyok, csak most nem vagyok az, szerencsére. De nagyon fáj mindenem és fáradt vagyok. Szerintempihennem kellene, de azt én sose tudok. :cry:

Kép
flóra 11
 
 


Itt vagyok, mindjárt jövök, mosogatok. Mi a baj? Takarózz be és gyere!

KépKép
benó
 
 


Már itthon vagy Benó? Nincs semmi baj, csak szerintem nagyon elfáradtam.Most kicsit lefeküdtem,vettem be egy Panadolt. Már jobban vagyok. Kicsit.

Kép
flóra 11
 
 


Mesélj! Mindjárt itt vagyok, csak melegítek a férjemnek kaját. Írjál addig, mindjárt visszaírok, jó? Örülök, hogy jobban vagy!

KépKép
benó
 
 


De nem nagyon tudok maradni.Mennem kell főzni. Rögtön meglep az éhes banda. :D

Kép
flóra 11
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?