Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Hát már a Csabi sem hízik rendesen, pedig egy hete most már minden nap kap tápszert is, amennyit akar, de tejem is van még. Ott toporog 6 kg körül. Amúgy már megbarátkoztam ezzel a BEBA tápszerrel: szereti a Csabi: mosolyog, ha meglátja a cumisüveget, de az anyatejet mégjobban szereti, úgyhogy talán nem fog leszokni a szopiról.

Holnap most már felhívom a védőnöt: januárban jött legutóbb. :evil: Ez röhely. Nekem meg annyi kérdésem, bizonytalanságom van. Még jó, hogy itt ez a fórum, de azért néha annak a nőnek is kíváncsi lennék a véleményére. Például a hozzátáplálást illetően.

És Csabi is eljátssza időnként evés közben ezt a "hátratekeredek, mert a távkapcsoló kell mögülem a kanapéról" című mutatványt. Ilyenkor hagyon, hadd menjen, várok egy percet, míg végignyalja a kiszemelt tárgyat, aztán újra ölbe veszem szoptatni. Mivel egyetlen gyerek, van időm kivárni, míg végül az evésre figyel. Nem hagyom, hogy kiakasszon! :wink: :wink: :wink: Nem akarom, hogy késöbb a fejemre nőjön.

Csabi is imádja a tv-t nézni. Mondjuk ha nagyon rátapad a szeme, akkor én a képet le szoktam venni és csak a hangot hagyom meg háttérzajnak. Rendszerint a BBC-t, hogy javuljon az angoltudásom, no meg hátha a gyerekre is ragad majd belőle valami! Szavalni is szoktam neki néha angolul. De énekelni pl. csak magyar dalokat tudok. Meg beszélni sem tudok vele angolul, mert a szókincsem az nem épp a pelenkázás, szopizás témaköréből való. Azért talán ragad majd rá valami.

Ágnes

Kép
agnes2000
 
 


Mi általában angolul nézünk itthon filmeket, úgyhogy nálunk is hallja akkor. Tévézni is szeret , de szerencsére mint minden más, ez sem köti le 10-15 percnél tovább.

Képzeljétek kapott tegnap látogatóktól egy irtó ronda és csicsás pávát (!), játékot persze és imádja! Csörög, zörög, színes, mindenféle anyagból van, csipogni is tud meg tükör is van rajta, úgyhogy képzelhetitek... de nagyon tetszik neki, még egy játéknál sem láttam így. Mint akit megbabonáztak, úgy bámulja.. :)

Nyafi: hamarosan meglesz az új kocsi, úgyhogy még inkább el fogunk férni! És irány az árkád! :D

Kép
vargaviki
 
 


Tusi: babyoutletben néztétek a babakocsit?

Kép
vargaviki
 
 

 
 

Az ígért fotók! Kép Kép Kép és utána egész nap ilyen kis fáradt volt... Kép

Kép
nyafi
 
 


Sziasztok!


Nyafi
Jók nagyon a képek! :)

Ágnes
Én ugyanígy vagyok a némettel. Szoktam az Apornak német dalokat énekelni. Szókincsem viszont nekem sincs, nem beszélem rendesen, de a nagymamájának a második anyanyelve, szokott is tolmácsolni, tegnap előtt jött haza Németországból. Szóval ő tanítgatja Aport.

Apor még nem kapott soha tápszert és semmi mást csak anyatejet. A 6. havi kontrollon azért a biztonság kedvéért iratok fel neki az orvossal, hogy legyen itthon.

Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Nyafi, köszönöm a gratulációt. :)

Tusimi
A táblázatot ma frissíteni fogom.

Jaj, képzeljétek! Apor eddig kétszer kapott kúpot. Vagy a 3. vagy a 4. napon kapja, amikor nincsen széklete. Én elrontottam a gyomrom valamivel, de annyira nagyon, hogy a 4. napja eszem rizst és reszelt megbarnult almát. Apornak meg nincsen széklete. :( Tegnap délután megpróbáltam egy tartalmasabb szendvicset megenni és rögtön baj lett belőle. :( Ma éjjel is 3-szor evett Apor. Lehet, hogy most hígabb a tejem? Mindig adok neki, amikor kér. Közben tegnap volt nagybevásárlás. Annyi finomság van itthon és nem ehetek. Többféle hal, húz, kakaós kalács, Linzer, mézes kalács, sajtok stb. Elég nehéz kibírni most evés nélkül. A szoptatás miatt legalább próbálok sokat inni.

sziasztok,
Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Sziasztok!

Képzeljétek megvan a 2 napja tartó hiszti oka, mára megrepedt az ínye, szóval ez már tényleg fogacska.

Anita!

Szerintem nektek ha már nem lesz elég a tej (de miért ne lenne, ha eddig bőven elég volt) akkor nem fognak tápszert ajánlani, legalábbis nem azt amit a doki ír fel. Mert 6 hónapostól a kettes tápszer van, az meg nem vény köteles. Főleg a nem HA. Inkább az 1x-i hozzátápi elkezdését fogja javasolni szerintem.

TV: nálunk is általábamnmegy, néha nézi, de nem sokáig, pár percig. Aztán nem nézi tovább.

Én annyira örülök hogy jön a foga, mert már kezdtem azt hinni ő is olyan hisztis lett, mert egyfolytában nyafpgott 2 napja, meg vágta magát hanyatt, ahogy hisztinél szokták a gyerekek. Este azért már gyanús volt és adtam neki nurofent, így bealudt nagy üvöltve szegény 1/2 8-kor, kettőkor kelt, szopizott+evett 90 ml tápit és aludt reggel 7-ig. Viszont így csak egy mellből szopizik, így a másik tényleg teljesen elapad, mert abból szoktam szopiztatni amiben több van és ez mindíg ugyanaz.

Babuci!

Tegnap adtam neki almás málnát és azt is imádja. Csak a málna mondjuk nem tudom mennyire jó ennyi idősen, de a bébiételre az volt írva hogy 4 hónapos kortól, gondolom letisztítják a szőröktől.
Viszont főztem neki brokkolit, azt nem ette meg :roll:

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Manó
Nem is gratuláltam a forgáshoz! Akkor most gratulálok Bertinek! ja, és a fogacskához is. :)
Találtam egy érdekes cikket a neten.

http://www.kismama.hu/baba/koveto_tapszerek/2225/

Én is egy mellből szoptatok, mindig. A másikat naponta egyszer lefejem és van benne körülbelül 20 ml. Álmomban sem gondoltam volna, hogy egy mellből szopik Apor és ilyen jól hízik. :) A következő gyereknél ügyesebb leszek és mindkettőből fogom szoptatni.

A hízásról jut eszembe, hogy ma Apornak adtam kúpot, mert a védőnőm szerint 3 nap szünet után érdemes valamit tenni. Írtam, hogy 5 dekát hízott a héten, most azt le is adta szegény. :) No, de nem baj, majd a havi átlag a lényeg.

A hozzátáplálásról annyit, hogy a gyermekegészségügyi könyvben van táblázat, hogy mikor mit szabad. Én ezt fogom figyelni.

Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


És még valami. Az egyik kedvenc képem Aporról. :)


Kép



Tusimi, szerintem itt Apor hasonlít Zitára.


Kép

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Anika!Igen kicsit, ill. szerintem azon a képen is hasonlítanak picit, amin Zita mászik ki a hordozóból.

Viki! A soroksári outelre gondolsz? Ott még nem voltunk, de el kéne menni. Mostmár találtunk két helyen is vízszintesig dönthető sportbabakocsit, de azok meg nehezek, az egyik 7,5 a másik 8,5 kg volt, a brendonos csak 6,3. Igaz látszik is a vázán, hogy vékonyabbak a vasak, de nekem nagyon sokat számít az az egy-két kiló. 158cm vagyok, versenysúlyban 55 kiló (most kicsit több :twisted: ), szóval nyüzüge vagyok már egy 8 kilós kocsihoz is. Miért vegyek nehezet, ha létezik könnyebb? Nem tervezek 5 gyereket, mégegyet meg csak kibír, egy kevésbé minőségi konstrukció is... Tényleg lányok! Valakinek van ötlete, tippje, hogy érdemes még körülnéznem?

Nyafi! Édesek vagytok a fotókon. És tényleg, Abigél alkatra is tiszta Egerszegi :D :D A pólusban voltatok? Milyen volt? Babatornára az Erzsébet Királyné útjára "járok", tőletek legalább 5 perc kocsival :D szóval gyertek! Benézhettek hozzánk is, előtte/utána, mert kb. 20 méterre lakunk onnan (a következő kapulaj). Kedden és csütörtökön van torna 11-12 között, és 970 Ft egy alkalom. Bérlet az sokkal olcsóbb az 5 alkalmas 3700 asszem, de a honlapjukon meg tudjátok nézni: www.filafitness.hu

Babuci! A suttogó módszerekhez sok türelem kell, napok de inkább hetek hoznak eredményt. Talán emlékszel rá, hogy Zita az első hetekben alig aludt napközben, nagyon-nagyon nehéz volt elaltatni, rengeteget sírt, kész voltam. Csak kézben volt hajlandó, de ott is bömbölve, szörnyű volt. Akkor vettem meg a suttogót és alkalmaztam a bugyolálást, dobolás, susogást. Uncsi volt, és sokszor egyszerűbb lett volna elringatni (végső esetben persze azért megtettük, pontosabban a férjem, nekem úgy sem aludt el), de megérte kitartani. Kb. 3-4 hét kínlódás után egyszer csak azt vettem észre, hogy elkezdett önállóan elaludni. Nem mondom, biztos az ő kis idegrendszere is stabilizálódott, meg lement a gyermekágyas 6 hét , de biztos, hogy a módszer is segített, mert megtanul szépen önállóan elaludni. Néha kell mondjuk a hordozóban ringatni, ez főleg az esti fürdés előtti időszakban van, amikor nyűgös, de erre is inkább a férjem szoktatta rá, mert olyankor ő már itthon van, és nehezen viseli, hogy a gyerek nyűglődik.Nap közben is a legtöbbször nyűglődve bömbizve alszik el, de ez 5-10 per max. Annyiban nekem könnyebb volt a dolgom, hogy viszont nem éjszakázott, 3-4 óránként kelt csak, és érdekes módon éjszaka visszaaludt rögtön a cicimen, csak nappal nem. Most meg hát tudod. Az elsők között volt aki átaludta az éjszakát, és egy kifejezetten jóalvó-nagyalvó kislány lett. Mintha nem is ugyanaz a gyerek volna, mint az első hetekben.
A tévével kapcsolatban lehet egy megjegyzésem? Engem gyakorlottabb anyukák figyelmeztettek, hogy ne nagyon használjam a tévét háttérzajnak, mert óhatatlan, hogy a gyerek rászokik. Megbűvölten nézi, tök mindegy neki, hogy mi megy benne. Képesek játék helyett is nézni, és látom Zizin, hogy ez már most igaz. Képes a szopit, csörgőzést, bármit abbahagyani és tátott szájjal bámulni azt az "ördögi masinát" (Magdinénit idéztem :D ). Nem tudom, de nekem rossz érzésem van amikor nézi. Persze tévézhet majd a jövőben, mindennap be fogok neki tenni mesefilmet, de egyébként nem nagyon szeretném ha nézné. Mondjuk ezzel lesz még harcom a férjemmel, sőt van is, mert ő is szereti háttérzajnak használni a tévét, de ahol kisgyerek van, ott nem szerencsés... Nálunk a rádió szól állandóan. A Petőfi vagy a RadioCafe egész jó szerintem.

Manó! Gratula Bertinek az első fogacskához! Hiába ő már nagyfiú.

Kép
Kép
tusimi
 
 


Anita: szerintem már ne vegyél tápszert, elég a hozzátáplálás. Annyira tuti nem fog elfogyni a tej. Én legalábbis így csinálnám. 6 hónapos kortól úgyis javasolt a hozzátápi, mert nem elég az anyatej tápanyagtartalma, én úgy tudom.

Kép
vargaviki
 
 


Sziasztok!

Uj adatok a tablazathoz: Mark 69 cm es 6600 g.
Kép Kép

Kép
Kép
meli78
 
 


Kerdes:

Lattatok, hogy a Hippes gyumolcsoknek, csak 45 %a gyumolcs. En azt hittem, hogy 100%-os. A sarga barack meg cukrot is tartalmaz. En pedig pont ezt kezdtem adni Marknak az anyatej melle potlasnak. Nem hajtotta meg. :lol:

Kép
Kép
meli78
 
 


Kép

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Banyus, ha elküldenéd nekem az adataidat, akkor titeket is felvennélek. Tudod, a múltkor sajnos elkerülte a figyelmemet.

jó éjt,
Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Hali!

Okés, máris pötyizem:-)
szül: 2007.11.10.
thét: 37+4
szülsúly: 3500g
szhossz: 53cm
császár

csütörtökön mért adat: 7030g, 67,5 cm

képek szuperek!
Nagyon szupik a pancsis képek!:-) Ja Nyafi, nagy gond nincs, csak én is hatökör vagyok...:-( az elvelejtett evészetek, hársfatea, nátha meg a lótifuti, tényleg csökkentette a tejcsit, nem kicsit. Eszek mint a gép, iszok, urtica, tejserkentő tea, és máris feszülök:-) hajnalban akkora taccs hogy úszik minden, szóval minden okés, de azért nem alszunk olyan jól:-) na mennem kell BArnit altatni:-)))
akartam még sok mindent írni, de ez nem az a nap:-)

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Sziasztok!

Köszönjük a gartulákat!

Még várom a mellett elévő fogasckát, mert ezek párban szoktak jönni 1-2 hét eltéréssel, utána remélem pár hónap nyugi jön fogügyben.

Anita!

Hát igen, lehet egy mellből is, de nekem az egyikben van kb 40-50 ml a másikban 20 ml :roll: Ma éjjel is 3-kor kelt és elég éber volt nem tudom miért, nem a szokásos bealvós evés volt, na nem is volt hajlandó szopizni. Fejhettem le éjjel . majd valahogy ma megetettem vele.

Meli!

Ami te csinálsz az sem 100% gyümölcs, mert túl sűrű az még nekik, pl a zöldségeket si a saját főzővizükkel kell turmixolni vagy anyatejjel ugye. A gyümölcsökkel ugyanez. Ki van ez találva hidd el. Cukor meg abban van amiben kell, nem tudom miért fél mindneki a cukortól ennyire, kis mennyiségben kell az. Én pl ha én főzök is egy ksi cukros vízben főzöm neki, mert az anyatej is édes és ők még ehhez az ízhez vannak szokva. Később meg majd a sóshoz. magunknak sem főzünk abszolút só nélkül nem? A só is olyan hogy kis mennyiségben kell, persze túlzásba vinni nem szabad.

A sárgabarack Bertit sem hajtja meg egyáltalán.

Anita!

Na igen, vamn benne táblázat csak pl ott kezdődik hogy a banánt 1 éves kor után írja, na az az amit az össze védőnő és gyerekorvos 4 hónapos kortól javasol, szine elsőnek az alma után. És van még benne pár ilyen :roll: Szóval miért lenne egységes a vélemény?

Tusimi!

Babakocsiban aza helyzet hogy mait ti kerestek az lenne az ideális babakocsi. Csak olyat nem gyártanak. Mert akkor nem kéne két-három babakocsit venni egy gyerekhez :roll: De komolyan én még nem láttam olyan gyereke scsaládot akit egy kocsi kiszolgált volna, mindneki vesz előbb utóbb sportkocsit. Pedig pl a chicco ponee-ban is kb 20 cm madzagon múlik hogy nem dönthető vízszintesig, meddig tartana olyan ra csinálni?

Másik dolog viszont hogy 6 hónapos kor után hidd el nem fog vízszintesbe ülni, mert nézelődni akar,ha meg elalszik épp elég a 150 fok, tehát ez a feltételetek már nem sokáig lesz lényeges.

Én egyébként ezért nem vettem drága nagy babakocsit, mert Emmánál is alig használtuk, azért nem érdemnes 100 ezres nagyságrendet elkölteni.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


köszi Tusimi! Na Viki, mit szólsz egy Fila tornához? Én szívesen átmennék hozzátok utána, már nagyon régen láttam Zitát. Konkrétan akkor, mikor született... :)

Kép
nyafi
 
 


Sziasztok!

Mano
Koszi szepen a tanacsokat, megnyugtattal :D

Banyus
Nalunk sem megy a cumisuveg. Ket eszkozom van arra, hogy megtomjem a gyereket :? : egyik a kiskanal, masik a Nurofenes fecskendo... Nalunk is nagyon valtozo a tejcsi mennyisege: hetvegen, amikor a ket gyerek kinyiffant, akkor csokken a mennyisege es Mark 70-80at tud enni. Viszont hetkozben visszaall a 130-as mennyisegre.

Lanyok: tudna valaki nekem egy iwiwes meghivot kuldeni, priviben atkuldenem a cimem. Koszike elore is.

Kép
Kép
meli78
 
 


Tusi!

Tévé. Nem értek veled egyet, mert nálunk az ikrek (tudod keresztgyerekek, 8 évesek és egy fiú egy lány) teljesen másképp reagálnak rá. A kisfiú nagyon szereti a tévét és a mesefilmeket meg a számítógépet is, de a kislányt nem lehet egy film erejéig leültetni, jön, megy, nem nagyon köti le. Ez sztem megint gyerekfüggő. Nem vettem észre, hogy Hanna nyugtalanabb lenne. Mivel nincs tiltva, neki is max 5 perc aztán nem érdekli és aztán mikor megint kiszúrja egy-két óra múlva akkor megint 5 perc. Háttérzajként pedig sztem tök mindegy, hogy tévé vagy rádió, mert nem tudja a hangokból megkülönböztetni, hogy melyik szól. Persze ha nagyobb lesz, akkor úgyis neki való műsort nézünk ha ott lesz és azt is megszabott időkben, de akkor már ő is jobban lefoglal engem, több mindent tudunk csinálni/játszani együtt. De sztem még nincs hatással rá, hogy a későbbiekben milyen lesz.

Suttogó. Próbáltam. Sokszor és sokáig. De egy olyan gyereknél aki addig üvölt míg nem kapja meg amit akar, annál hatástalan. Pl mikor beteg voltam és férjem altatta este, akkor képes volt hajnal 3-ig félóránként üvölteni 15-20 percet. A végén már összeszedtem magam annyira, hogy kicsit odaültem, érdekes módon elaludt 5 perc alatt és aludt reggel fél 8-ig... az én lányom sem olvasta a suttogót, hogy hogyan kellene reagálnia dolgokra... :? A férjem és az ikrek is ilyenek. Nagyon jóindulatúak, nagyon jószívűek, de ami jár az jár :) Sok sok türelem és jóindulat kell hozzájuk :) De már megszoktam és számítottam, hogy hasonló lesz a lányom is, mert az ikrek is skorpiók :)

Meli!
Próbáld meg a kecskeméti szilváját (mármint ne a pálinkát :lol: ), nekünk az jött be legelőször és a mai napig is székletre.

Na emlegetett szamár, megyek mert berottyolt :)

Képek szupik! :)

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Na itt vagyok, most elvan a járókában.

Ugyhogy Tusi köszi a tanácsot, de sajna Hannánál nem jön be. Ma is elmentem kozmetikushoz, úgy hogy anyósom és sógornőm vigyázott rá. Aludt mikor elmentem, de közben felkelt és rögtön kiabált, hogy nem én vagyok ott. Már ott tartottak, hogy hozzák utánam, de mikor levitték és indultak volna, megint bealudt :) De ha nem aludt volna be, akkor képes lett volna addig ordítani míg haza nem érek. Ismerem. Ilyen. Szerencsére sem anyós, sem sógornőm nem mondja, hogy elkényeztetem, mert tudják, hogy milyen helyzetben vagyok (férjemből, ikrekből kiindulva :) )

Manó!

Gratula fog ügyben! :) 1-en lassan túl vagytok! :)

Sárgabarack. Mint kiderült az elmúlt napokból, nem a sárgabarack hajtotta meg így Hannát, hanem a fogzás. Sárga és hígabb a széklet. Doki mondja, hogy a fogzás miatt már. Ugyhogy sztem lassan nálunk is beindul...

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Babuci!

Tökre emlékeztet ahogy magyarázkodsz ahogy én magyaráztam állandóan Emmáról hogy értsék meg ami másnál működik az nála nem és nem :lol: Pedig ő mérleg :D Direkt :lol: Hogy az milyen jó kiegyensúlyozott jegy :roll: :D És az én férjem is skorpió. Berti meg a szülinapja előtt született egy nappal, majdnem összejött hogy egyszerre legyen. Berti alapból nyugisabb mint Emma volt, de ha valamit akar akkor nagyon harcias. Úgy kiveri a kezemből az orrszívót vagy a kanalat hogy csak nézek, néha közelharc :roll:

Mai ebédünk meggy volt, ti már próbáltátok? nagyon bejött neki. Fagyasztott meggyből egy maroknyit lemixeltem és összekevertem a tegnapi maradék barackos almával (kb fél üveggel) nagyon nyammogta.

Szerintem jön a másik foga is mert nem igazán egyszerűbb vele.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Babuci! Nem kell mindenben egyetértenünk, úgyis túl sok mindenben voltunk eddig egy véleményen :lol:
Tévé...hát te tudod. Számtalan helyen hallottam, hogy rossz hatással van a tévé a gyerekekre, tanulmányok szólnak erről, pszichológiából, szociálpszichológiából is tanultam. A fősulin egy gyerekpszichológus tanított minket, és annyira megmaradt bennem, hogy a lelkünkre kötötte, hogy nagyon figyeljünk erre. Én még olyan gyereket nem láttam, aki ne bámulná tátott szájjal, akármi is megy benne. Elég magamból, a férjemből, apámból, vagy akárkiből kiindulnom, akit ismerek. Ha megy a tévé, óhatatlan, hogy elbamulok rajta, akkor is ha valami sz*r megy benne, úgy kell felráznom magamat, hogy csináljak valami értelmeset. Zizi is bámulja, persze nem tudom meddig nézné, mert igyekszem elterelni a figyelmét, bár sokszor muszáj kikapcsolnom, mert egyszerűen nem hajlandó közben rám figyelni. Lehet, hogy most még csak 5 percig nézi, de legyünk őszinték 5 percnél tovább amúgy sem köti őket le egy dolog. Én Zitát amikor mondjuk repülőztetem, na azt nagyon-nagyon imádja, de pár perc múlva elfárad, vagy elveszti az érdeklődését, ez életkori sajátosság még náluk. Persze mindenki úgy neveli a gyerekét, ahogy jónak látja, tudom, hogy te sem akarsz neki rosszat, csak érdemes más véleményt is meghallgatni-átgondolni, szóval nehogy megbántódj! :D
És azt is hagy tegyem rögtön hozzá, hogy biztos nálunk is lesz egy csomó eset a jövőben, amikor inkább bekapcsolom a tévét, csak hogy nyugton legyen picit a gyerek, de a célom azért nem ez természetesen.

Én is most voltam kozmetikusnál :D , a szülés óta először, gondolhjátok hogy néztem ki... Zita megint előadta a "rettegek az idegenektől 10 percig" című műsorszámát a kozmetikus lány láttán. Na azokat a krokodilkönnyeket, és azt a bömbizést :lol: Aztán szokás szerint 10 perc múlva már vigyorgott, mint a vadalma, de a könnyek még akkor is ott csillogtak a kis szemében. Nem nagyon értem, hogy miért sír, mert pl. most hétvégén egy csomót mászkáltunk babakocsi miatt, raktuk egyik kocsiból a másikba (vele teszteljük), közben ott sürögtek-forogtak az eladók, de azoktól meg nem félt egyáltalán...
Tudjátok mit gondolok? Lehet, hogy a fekete szín ijeszti. Mert, hogy apu is fekete pólóban volt múltkor, meg a kozmetikus lánynak is nagy fekete haja van...vagy marhaság? :?

Manó! Igazad van babakocsi ügyben. Nem létezik, de miért nem?!!! :twisted: Nekem olyanokat magyaráztak, hogy azért nem lehet a legtöbbet vízszintesig dönteni, mert ahhoz erősebb alap kell, nem tudom mi ebben a logika. És általában a gagyibbak könnyebbek, a minőségi kocsikba annyi anyag van, hogy kapásból 10 kilók. Kész tortúra. Mindegy, majd csak lesz valahogy.
Fogzásügyben: most akkor jön egy másik is neki? Melyik nőtt ki neki egyébként?

Kép
Kép
tusimi
 
 


Tusimi!

Ez rossz szöveg, a chicco onee ahogy írtam tök könnyű és Emmával nyúztam 2 évet, és nagyon sokat használtuk, nem mondom hogy nem látszik rajta, de abszolút bírja még. Míg a barátnőméknek egy olcsó esernyő kocsijuk volt, az nekik tönkre ment, pedig sokkal nehezebb volt. A másik barátnőm viszont Peg perego Ariát vett, ami egy jó 20-assal drágább a miénknél, nagy márkanév, aztán nagyon nem vált be nkik, nem tolható pl egy kézzel mert elforog, a miénk simán tolható. Nekem meggyőződésem hogy azért amit írtam, hogy több kocsit vegyél. Az elején megveszi a legtöbb család a nagy több funkciós babakocsikat, aztán meg vehetik az újabbat, mikor rájönnek hogy a hatalmas kocsival a már sétálgató gyerekkel nem olyan jó menni, mert nem fér el a boltokban, nem könnyű berakni a kocsiba, nem könnyű vele felszállni a buszba, nem olyan jó a kilátás a már kiváncsi babaának. ha lenne extra könnyű, vízszintesig dönthető+téliesíthető kocsi akkor csak egyet vennél.

Fog: az egyik alsó jött ki neki, általában az jön ki a babáknak először. És mivel párosan szoktak jönni, így gondolom hamarosan jön a másik is. A két 1-es fog alul. Utána szokott kijönni a két felső 1-es. Tuti attól nyűgös még mindíg, mert most is sírt nagyon, kapott nurofent és most tök jól eljátszik. Szegénykém:(

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Mármint az a rossz szöveg hogy erősebb alap kell, félreérthető amit írtam:oops:

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Manó!

Hanna mondjuk nem többemberes baba mint ahogy Emmát írtad, de tény, hogy tök más mint egy átlag gyerek. Egyébként nagyon türelmes (vásárlás, vasalás, főzés) ha velem van és látja mit csinálok, de néha bekattan és akkor azt kell csinálni amit szeretne vagy hallgathatom ahogy képes üvölteni akár már csukott szemmel alvás közben is :) Ilyenkor mindig fel kell rázni egy kicsit, kinyitja a szemét, körbenéz és mosolyog. Kizökken a felhergelt állapotából. KEgyetlen egy nő, de úgy imádom :D

Meggy még nem volt neki, de nem rossz ötlet, megpróbáljuk!

Most ami nagyon bejött, az az őszibarack-banán a hipptől és ugyanez + rizs a nestlétől. Azért merek banánt adni, mert most nagyon híg a széklet a (valszeg) fog miatt. De remegett érte, annyira ízlik neki.

De ez a meggy tényleg nem rossz ötlet. Hmmm... tavaly tettünk el és még van is a fagyasztóban.

Képzeljétek, hogy vettünk tesóm gyerekének labdát névnapjára és Hanna ölébe gurult mikor a kosárba tettük. Hogy mit össze nem vívott vele :lol: így vettünk neki is egyet és ma hangosan kacagott ahogy elgurult és visszaadtam. Ja Tusi! Hanna sokat szokott hangosan kacagni.

Tusi! Dehogy bántódom :) Persze, én is tudom, hogy a tévé káros a gyerekre ha mindenfélét néz, de most úgy gondolom, hogy ezek a délutáni műsorok nincsenek rá káros és függőségi hatással főleg ebben a korban. Később persze más lesz, mint írtam nem fog mindenféle menni, de pl az animalplanetet nem tartom rossz adónak. Azt nem baj ha nézi. Ráadásul az biztos nem fogja később sem órákra lekötni, mert nem állandóan villódzó és változó képek vannak rajta. De mint már írtam én nem írok már semmit az elvekről, mert Hannánál nem lehet tudni, nem úgy jön be minden ahogy ÉN gondolom :lol: :lol:

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Ja Tusi!

A fekete biztos hatással van a babákra, mert Hanna meg megkövülten bámulja azt, akinek fekete a haja :)

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Sziasztok!

Fekete
Márk amig 1-2 honapos volt egyfolytaban a fekete dolgokat nezte. A falakon nalunk tobb festmeny van, de ott is a feketeket, soteteket szurta ki, pedig elvileg a babak a piros es a sarga (narancs) szinek utan erdeklodnek eloszor.

Tv
Egyszer voltam egy eloadason, melyet egy Waldorfos tanarno tartott, o is nagyon ellenezte a tevet, alitolag nagyon gyorsan valtakoznak benne a kepek, amiket a gyerekek/babak agya nem tud kovetni, es ez rossz hatassal van az idegrendszerukre. Olyan csaladrol meselt, akik eladtak a tevejuket, hogy a gyerek ne nezhessen tevet. Persze szerintem ezek nagyon atestek a lo tulso oldalara. Zsofi nagyon szereti a rajzfilmeket, egesz nap nezne oket, sajnos neha en is be kell kapcsoljam neki, hogy csendben lehessek a kicsivel, pl. etetes kozben. Szerintem, ha neha-neha megneznek egy ket szep rajzfilmet az nincs rajuk rossz hatassal. Mark is nagyon nezi a tevet, persze csak egy par percig engedem.

Babuci
Koszi a tanacsot, a kovetkezo menu a szilva lesz. :D

Kép
Kép
meli78
 
 


Nekunk a kutyus jott be nagyon :)

Kép Kép

Kép
Kép
meli78
 
 


Tusi: elmegyünk akkor holnap tornázni, jössz te is?

Kép
vargaviki
 
 


Gyere Tusi gyere!!!!!
Tv: akkor a du-i műsorok nem gáz? Ok innentől Monikashow-t néz!!! :D (mi is nézzük a tv-t...)
Tusimi! Kocsi! Nekem titi babakocsim van, többfunkciós, nagyon könnyű...sztem az megéri.

Kép
nyafi
 
 


Sziasztok!

Volna egy eladó ház a családban, gondoltam felrakom ide is, hátha titeket, vagy ismerősöket/rokonokat érdekel:
Pestújhelyen van a ház, alapterülete 87 négyzetméter, a telek kb. 800 négyzetméter. A ház kb. 1960ban épült, két szobás. Pince és padlás is van. A telken van még faház, garázs, nyári konyha + 1 helység és fúrt kút is. A ház korának megfelelő állapotban van, de egyáltalán nem romhalmaz, néhány javítanivaló azért van (pl vízrendszer). Körüljárható, nem utcafrontos. A környék csendes és nyugodt, családi házas övezet. Én imádom! :) Ha érdekel valakit, kérlek szóljatok!

köszi! Viki

Kép
vargaviki
 
 


tv: a "capri: a szenvedélyek szigete" című sorozatról nem mondok le :D

Kép
vargaviki
 
 


Sziasztok!

Manó, a Berti esetleg a Dévény torna miatt is lehetett nyugtalanabb, bár írtad, hogy a foga volt "a megoldás". Abból kiindulva írom ezt, mert most már hetek óta figyelem: a torna utáni kb. két napban Csabi sokkal nyűgösebb, mint egyébként szokott lenni.

Cukortartalom: az Univer bébiételekben nincs hozzáadott cukor. Én még nem adok bébiételt Csabinak, de már kinéztem magamnak a boltban, hogy először ezekkel fogok próbálkozni nála.

Tv: szerintem most még talán mindegy, de aztán egyszercsak lesz egy pillanat, amikor már nem lesz mindegy, hogy mennyit nézi a gyerek a tv-t, és valyon melyik lesz ez a pillanat??? Én nem mernék abból kiindulni, hogy a gyerekemet hátha nem fogja érdekelni. Tusival egyet értek, hogy nagyon káros. Azt olvastam, hogy azért nem jó többek között a tv, mert a kisgyerek térlátása attól fejlődik rendesen, ha focizik, szaladgál, stb., a tv-től meg hát ugyebár nem. És a hátuknak sem tesz jót, ez gondolom közhely. És míg egy felolvasott mese fejleszti a fantáziájukat, és ezen keresztül az agyukat, addig a tv-ben látott mese nem. Ezt csak passzívan bámulni lehet. És pl. más az, amikor a felolvasott mesében vágják le a sárkány fejét, mert ezen nem gondolkozik a gyerek, hogy milyen véres, és más, amikor erőszakot lát a tv-ben, mert ez viszont hat rá. Egy 8 éves gyerek nyilván már más kategória.

Ezek az elvek. De az a baj, hogy nekem fontos a tv, így hiába az elvek, egyelőre megy napközben a tv. :cry:

Szinek: állítólag a legtöbb gyereknek a piros a kedvenc szine, merthogy ez emlékezteti őket az anyaméhre. Mondjuk nem tudom, hogyan lehetne igaz, hiszen a színlátás 4 hónapos kor körül alakul ki.

Babakocsi: nekünk Pierre Cardin van. Mindent tud (állítható, és átfodítható tolókar, majdnem vízszintesig dönthető ülés, bolygókerék, fék, fényvisszaverő csík, stb.), de nem könnyű. Ez az egyetlen hibája. De mindig segítenek felszállni vele a villamosra, két ember nagyon könnyen feldobja a járműre. 30 eFt volt, és nagyon elégedett vagyok vele. De Tusi, szerintem mire megtalálod álmaid babakocsiját, már nem kell, hogy vízszintesig dönthető legyen, akkora lesz addigra Zita! :lol:
Kép Kép
És Csabiról is rég raktam már fel képeket.

Kép
Ágnes

Kép
agnes2000
 
 


Sziasztok!

Tv: Szerintem itt 2 különböző dologról írtok a tv-vel kapcsolatban; az egyik, hogy milyen műsort és mennyi ideig nézzen a gyerek akkor, amikor már felfogja, hogy mit lát a tv-ben, a másik pedig amit Meli is kifejtett, hogy az idegrendszerük most még nem bírja a gyorsan változó képeket feldolgozni, és ez az, amiért én sem engedem tv-zni, mert engem is óva intettek ettől, hogy károsítja az idegrendszert. (Persze elkerülhetetlen néha pár percre, mert a kisasszony is előszeretettel rajrta felejti a szemét.) Ezért tartom én is előnyösebbnek a rádiót háttérzajnak, arra nem téved a szeme.

Viki! Ma mintha nem lett volna Capri a Hal a tortán előtt. :) Vagy más időpontra tették? Néha én is nézem, pont akkor szokott Liza kint aludni. De jó lenne egyszer ott nyaralni! :lol:

Nekem a hippes almát ma nagyon imádta, csak úgy tátogott a kanál láttán, meg elkapta a karomat, és tolta be a szájába a kanalat. Olyan édes volt! Mivel nálunk ez az első új íz az anyatej mellett, olyan megkönnyebbülés, hogy nem kellett az első ízzel kudarcot vallani. Pozitívan várom a további új ízek felfedeztetését, ezt egy kalandnak fogom fel, ami még csak most kezdődött. Tényleg, le kellett volna szűrnöm a reszelt almát első alkalommal, amikor kínáltam neki? Mert én nem tettem, kb. 4 napja 1-2 cikk almával kezdem, de nem úgy tünt, mintha túl szilárd lenne neki. A bnőm szerint előbb szűrttel szokták kezdeni. Most már mindegy... Mi legyen a következő íz szerintetek? Vilmoskörte, sütőtök, banán, barack, vagy vmi más?

Ja, és az örömhír, elkezdett szépen (lassan) megint hízni Lizike, és egyáltalán nem tekereg már a mellemen. A megoldás pedig egyszerű, kár hogy csak 2-3 napja jöttem rá: nem 3 óránként etetem, hanem kb. 4, de van hogy 5 óránként is, és akkor már olyan éhes, hogy 100-150 között eszik mindig, és egy csöppet sem hisztizik a mellemen. Úgy látszik, most már több idő kell, hogy emésszen, és újra éhes legyen. Rájövök én előbb-utóbb mindenre magamtól, ha már felém sem néz január óta a védőcsaj. :wink:

Még egy kérés: aki már kutakodott a témában, vagy kapott jótanácsokat, az írja már meg, hogy milyen esernyőkocsit, és milyen etetőszéket érdemes venni. Miyen szempontokat nézzünk? Manó! A chicco ponee tudom, hogy lapra csukható, ezért kérdem, hogy pl. egy csomagtartóban mennyire tünik el, fér még mellé bármi? És jól veszi az akadályt nagyobb gyerekkel az útpatkákon? Olvastam olyan kocsiról, amit minden egyes akadálynál gyerekestül fel kell emelni, és így gyakorlatilag többet van a levegőben a kocsi, mint az úton. :)

Felteszek még egy pár újabb képet, amiket szeretek:

Kép Anya a legutóbbi beírása után így talált rám a barátaimmal a fejvédő mögé bújva kisírt szemmel. :(

Kép Így kacagok apa barátjának az ölében, miközben a barátnője szórakoztat engem!

Kép Barátkozok a cicánkkal a terszon, vagy inkább ő velem!
Kép Apával a babaúszáson.

Kép Jaj de hosszú már a hajam! :)

Drienn

Kép
drienn77
 
 


Nyafi, Viki!
Csak most olvasom, hogy jöttök tornára. Megpróbálok én is, csak az a gáz, hogy Zizi általában 11kor kel, és utána szopizik is, és a torna is 11től van. Meglátom, lehet, hogy felkeltem és megetetem 10kor.

Kép
Kép
tusimi
 
 


Drienn, jó, hogy mégegyszer leírtad ezt a tv-s dolgot, nekem most esett le. Hát akkor holnaptól nem tévézek egy ideig. :cry:
Ágnes

Kép
agnes2000
 
 


Manó! Kérünk szépen egy fotót a topik első fogáról! :D

Bébikaja. Akik már rutinra tettek szert, melyik fajták a legjobbak? Mert nekem a barátnőm azt mondta, hogy csak Hippet és Kecskemétit vegyek, mert a többinek kocsonyás az állaga és van bennük valami, ami nem jó. De a bnőm szava nem szentírás, szóval lehet hogy kocsonyás, de attól még lehet jó, nem? Tudtok erről valamit? Mert látom, hogy ti is inkább a Hippet és a Kecskemétit részesítitek előnyben.

Az első hetekben a babák látása, mint tudjuk még gyengébb, és ezért az erős kontrasztokat veszik észre leginkább. A legnagyobb kontrasztot pedig a fekete képezi a fehérrel, azért veszik észre és nézik jobban mint mást. Szerintem Zizi is azért imádta a nyuszis képet a kiságya mellett, mert világos alapon, sötét a figura, erőteljes vonalakkal. Érdekes mostmár jó ideje rá sem néz, pedig az első két hónapban több mosolyt kapott az a nyuszi, mint én és a férjem együttvéve.

VViki! Kié az a ház, tiétek? Miért adjátok el, ha annyira szereted? Én imádnék ott lakni, de gyanítom, hogy nem a mi pénztárcánknak való ára van, az ott nagyon jó kis környék. Van ott egy kisebb templom, ott volt az esküvőnk, így külön kedves nekem az a rész.
Hmm...most elmerengtem. Nem is volt olyan régen az esküvőnk, most lesz április 29-n a második :!: házassági évfordulónk. :) Emlékszem nagyon jó idő volt, és minden olyan klasszul sikerült. Na majd keresek is képet a nagy napról, hátha valakit érdekel. Engem egyébként érdekel a ti esküvői képetek, szívesen látnálat titeket fehér ruhában :lol:

Ágnes! Azért szeretnék vízszintesig dönthető kocsit, mert tervezünk egy tesót Zitusnak, különben nem lenne érdekes, hogy nem ledönthető. Meg végülis van kocsink, ami teljesen jó, csak az erkély miatt kell egy másik, amit ott használhatok, tudod erre reagáltál is múltkor. És ha már veszek, valami szebbet szeretnék, mert ami van most az kicsit cikis... :oops: Eddig nem zavart mondjuk, de mióta rájöttünk, hogy vennünk kell másikat, már zavar, főleg a férjemet. Minta neki kéne vele mászkálnia 8)
Nagyon aranyos Csabi, és mekkora bogár szemei vannak! Úgy látszik a fiúk nagyszeműek itt a topikban, Bencéé is az. Csabi hány kiló most? Ti nem vagytok benne a táblázatban, ha jól láttam.

Drienn! Én olyan etetőszéket fogok venni, ami átalakítható egy kis székké és asztalkává. Nagyon ötletes szerintem, így évekig használható, és érdekes módon ezeknek az ára is jó (10e alatt).
Babakocsiban, ha neked nem fontos, hogy vízszintesig dönthető legyen, akkor szerintem azt nézd, hogy könnyű legyen. Nekem legalábbis ez az egyik legfontosabb szempont. De Manó gyakorlottabb ebben a kérdésben, ő azt hiszem a nagy bevásárló kosarat is favorizálta, ami szintén nem hátrány. Van olyan kocsi, aminek olyan a kosármegoldása, hogy két zsömlét alig lehet belepréselni, mert mindenféle vaspántok vannak fölötte. Mondjuk lehet, hogy ez az ernyőre csukható kocsiknál mind így van...

A tévés dolog örülök, hogy szóbajött, nem is tudtam (vagy már elfelejtettem), hogy károsíthatja az idegrendszerüket. Így legalább tudom mondani a férjemnek is, hogy miért ne engedje neki, mert eddig nem nagyon volt rendes érvem, csak valahogy éreztem, hogy nem szabad.

Kép
Kép
tusimi
 
 


Drienn! Ja akartam még írni, hogy Lizi nagyon édes a rácsvédős képen.
Zitus is előadta már egyszer kétszer ezt a műsorszámot. Mivel ő fönt alszik este a galérián, így a folyamatot nem szoktam látni, ahogy eljut ebbe az állapotba, csak a sírásán hallom, hogy valami van az arcán, olyan tompa :D És amikor fölmegyek, akkor ugyanilyen kis piros szemmel néz rám, amikor felemelem a fejéről a rácsvédőt. Tegnap elalvás előtt kétszer is feltornázta magát az ágy legvégébe, és keresztbe is fordult, alig lehetett észrevenni, hogy hol a gyerek, mert a kis takaróját vitte magával. Meg éjszaka is felmászott kétszer nagy nyögdécselve, de nem ébredt föl, csak én, és húzhattam vissza az ágy közepébe.
Ja azt is akartam nektek írni, hogy tegnap annyira de annyira dobálta magát a pelenkázón fürdés előtt, hogy a férjemmel szabályosan sírtunk a nevetéstől. A keze járt mint a cséphadaró le-föl, a kis csípőjét emelgette, hidalt és dobálta magát jobbra-balra, jó hogy le nem esett. A férjem meg még bíztatta is, hogy "gyerünk-gyerünk, go-go", és mintha értette volna még jobban csinálta. :lol: :lol: :lol: Még este lefekvéskor is fogtuk a hasunkat a röhögéstől, amikor eszünkbejutott. Most is rötyögök itt magamban, ahogy írom. Annyira sajnálom, hogy nem vettük föl videóra. Nem tudom miért csinálta amúgy, rájött az ötperc az tuti.

Kép
Kép
tusimi
 
 


Sziasztok!

TV! Mi pár hete kikaptunk a doktornénitől, mert mikor jött, Lillát pont a tv elé dobtam le, amíg kinyitottam az ajtót. Megmondom őszintén, én előtte hagytam egy kicsit nézni a Bebe Tv-t. Biztos Ti is ismeritek, szines állatkák, figurák mászkálnak rajta és vidám zene megy alatta. Szóval egyáltalán nem vibráló és Lilla nagyon szerette. De azóta nem engedem neki ezt sem nézni. Persze mindent elkövet és a legelképeztőbb testhelyzeteket fel tudja venni, hogy lássa a tv-t.

Ágnes! Az a kockás kép nagyon el lett kapva.

Drienn! A mosolygós a kedvencem, de mind jó. És azt a hordozót nagyon irigylem Tőletek!


Mi még küzdünk a fogacskával, de még semmi eredménye. Szegényke tegnap csak Dentinox-szal tudott elaludni napközben, és fél óra után mindig felkelt. Már attól féltem, hogy függő lesz Lilla, mert addig nem volt hajlandó aludni, még meg nem érzete a Dentinoxot, de mihelyt megnyalta, még az ínyéhez sem értem, már aludt. De szerencsére ma már nem kellett kennem és már másfél órája alszik. És éjszaka is alszunk fél 8-tól 6-ig, már 4 napja.

Mióta forgolódik, nincs egy perc szünetem sem. Egyfolytában hasra fordul, de mikor elfárad lebucskázik a feje. Az orra tök piros, mert véletlenül sem fordítaná oldalra a fejét. Egy idő után visszafordítom, de már azzal a lendülettel megy vissza. Olyan kis butili.
Vendég
 


Tusi! Te nem az én gyerekemről beszélsz? Ugyanezt a műsorszámot szokta előadni minden este fürdés előtt, mikor kicsomagolom. Utána folytatja a kádban, de úgy hogy úszik a szoba. Az apja rászól egy kicsit, abbahagyja, meghunyászkodik, vár egy kicsit, elmosolyodik és csakazértis belecsap a lábával. Persze, ha jön a kamera, akkor ő a kisangyal... :lol:
Vendég
 


Sziasztok!

Tusi, a Pierre Cardin kocsi gyakorlatilag vízszintesig dönthető. Egy leheletnyit lejt csak, de ha egy vékony pokrócot belehajtogatsz, akkor már annyit sem. Én mondjuk nem tettem bele soha pokrócot. De persze nem rábeszélés. Csak nekem nagyon bevált. És nem olyan, hogy vízszintes, aztán hátul kiesik a gyerek, amikor letolod a járdaszegélyen. :lol: Mert amikor mi kerestük a kocsit, bizony sok olyan vízszinteset láttunk, hogy hátul lényegében semmi nem volt a baba fejénél.

Súly: valóban nem adtam meg az adatainkat a táblázathoz. Amúgy most 6,07 kg Csabi, és biztos nem fogja elérni 6 hónapos korára a születési súlya dupláját, ami 6,80 kg lenne. De ilyenkor arra gondolok, hogy én is sovány gyerek voltam, meg a párom is, úgyhogy ez biztos belejátszik. Tegnap pl. próbáltam erőltetni bele a tápszert, de csak annyi eredménye lett, hogy már kaja közben is kiköpött egy kis tápszert, meg még negyed órával késöbb is valamennyit. Hát ő tudja.

Ágnes

Kép
agnes2000
 
 


Sziasztok!

Tv: Biztos iagazatok van, a vibrálással kapcsolatban :oops: De én szeretem nézni és Berti nem igazán nézi, néha persze ránéz de amúgy nem annyira érdekli hogy percekig nézze. Meg Emma is szokta nézni a mesét ovi és torna meg úszás között, amíg itthon van, kb 2 órát.

Neki színben az ezüst jön be, megőrül a férjem órájáért és a sütőnkért is.

Bébiétel: mi kecskemétit és hippet eszünk. A kecskemétoiben van cukor, a hippben nincs, kivéve a sárgabarackja. Az univer nekem nagyon gagyi :oops: És másoktól is ezt hallottam, vettünk belőle de nem jött be. A nestlét meg elrontották, még 5 éve az volt a legjobb, most meg olyan sűrű hogy ehetetlen az ilyen kicsi babák számára, árban is rossz. A humana meg piszok drága.

Etetőszék: Én nagyon szeretem a miénket, ami kagylóüléses, dönthető, brevi dolce vita van, ebben már most szuperül megül mert hátra dönthető és imád ott fent magasból nézelődni amíg mi eszünk pl. Később meg van hozzá nagy tálca. És ez is leeresztehtő egész alacsonyra is, tehát később olyan mint a székes asztalos kis etetőszék, csak éppen ez nagy tálcás. Senkit sem akarok lebeszélni arról a fa szék+asztalosról, de személy szerint neklem nagyon nem tetszik, nem tartom stabilnak, csak már totál biztosan ülő gyerek tehető bele, amikor meg már asztal+székként funkcionálna akkor már nem marad olyan sokáig nyugton a gyerkőc hogy szeressen benne ücsörögni. Meg én úgy vettem észre jobban szeretnek velünk enni, tehát a felnőtt asztalnál mint külön, lent a kisasztalnál. De biztos van akinek meg az jött be.

Babkocsi: Hát én annyit nem autózok, de a chicco ponee jól befér szerintem a csomagtartóba, legalábbis barátnőmék tavaly a nyaralásukhoz kölcsön kérték mert nekik csak egy hatalmas gracojuk volt, és nyaralás után ők is vettek egy ugyanilyen kocsit, mert hogy olyan szuper volt. Akadályokat jól veszi, ahhoz képest hogy sportkocsi persze, az azon múlik mekkora a kereke, azt kell nézni.Minél kissebb a kerék annál jobban elakad.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Tusi!

Igen, jól gondolod:) A nagy bevásárlókosarat imádom. Nem hátrány ha jól meg lehet pakolni szerintem és még úgy is fel tudom cipelni a buszra. És télen meg belefé a sok kabát ha pl bemegyünk valahová:)

Ma éjjel is 2x kelt berti, kezdek zombisodni, elértem megint egy fáradtsági szintet, sajnos. Aludt 1/2 10-kor, kicsit felsírt 11-kor de azt megoldottuk, aztán kelt 1-kor evett 160 ml 2-es tápszert :!: , szopni nem hajlandó :cry: , gondoltam na ezzel majd jól kihúzza reggelig, de 5-kor már kelt, és nem is volt igazán éhes, csak nyammogott egy kicsit a cicin +megvett vagy 40-50 ml tápszert és már aludt is.

Kicsit náthás, és nem örülök külön hogy épp most nem akar már abszolút szopizni, mert a férjem meg hazahozott valami jó kis vírust, már nekem is fáj a torkom :(
Tudtam fejni kemény 60 ml-t, de azt sem akarja megenni, valahogy délután belevarázsolom azért.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Ő nyüzügesége :D

Kép Kép Kép

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


A ti gyerekeitek változnak? mert én azt nézem hogy ezen az utolsó képen éppen olyan mint a vonalzómban lévő képen pedig kb 3 hónap különbség van közte

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Hali!

Etetőszék, na igen, ebben is :wink: totálisan egyezik a vélemnyünk, :lol: pont azokat írtam le amit én is gonolok:-))) ÉN is imádom, nekünk is olyanvan, gurulós, és imádom rajta azokat a kerekeket:-))) sokat ücsörgött benne BArni, bele lehet kötni, dönteni, és olyan kényelmes volt, hogy ha a konyhában voltam akkkor oda húztam, ha fedeztetni jöttek akkor meg az előszobához, hogy lásson:-). Aztán amikor nagyobb lett, elérte az asztal a sarokban lévő székhez ült mindíg, az lett az Ő helye, és ott eszik egyedül ügyesen már nagyon régóta. Van egy kedvenc kis műanyag széke, és gonoltam veszek hozzá olyan asztalt kb.1hónapja, de nem váltott, az asztalnál kéri mindíg a jussát. Ha cimbi van, akkor előveszem, és akkor eszenk rajta, egyébként a kis gengszter nem rendeltetés szerűen használja, feláll rá, ráül, felfordítja, és úgy figurázik vele :twisted:

Tv, na igen, amikor Barnit elkezdte érdekelni kb. akkor volt, amikor Ő szerepelt a reklámban. Akkor nézte is mindíg a reklámokat, előtte még azt sem. Nálunk is ment a TV és nem igazán érdekelte, mondjuk nem is azért volt bekapcsolva:-) Aztán jött öcsike, meg a sok meló, és rácuppant a mesékre. Tök lelkibeteg voltam, hogy délelőtt mesézik. Jött védőnéni és mondtam mi az ábra. Mondta nem gáz, ha olyat néz ami kb. neki való. Na igen, ezt szépen meg is szoktuk, hogy anya reggel rohan blöki, Barni tv-zik. Aztán ha nem kapcsolom ki akkor addig Ő azt nézi. Így ki kell kapcsolni, hogymást is csináljon. Szóval oda kell erre figyelni. ua a helyzet mint Meliéknél, sokszor kénytelen vagyok bekapcsolni neki, hogy ne a konyhaszekrény tetejéről vegyem le, amikor épp szoptatok. Így ha nem velem van egy szobába, akkor mesét kapcsolok neki. Szomorú, de ez van, nem vagyok tőle boldog, de kényszerhelyzet... Balázs is persze odatekeregne, de nekik még tényleg káros , az írják, hogy az indegrendszerüket károsíthatja., ahogy írtátok. Szóval attol nem kapok fárszt ha épp oda oda pillant, de pl. van olyan ism. aki egész nap akár a tv elé ültette a gyereket, mert jól elvolt. Na mind1, ha van aki olyan ügyes az ne kapcsoljon tv-t:-)))

Manó nem tűnik sovinak Berti, de egyébként én is Balázs sovinak látom,:-))) Mióta dől a lé, Bazsi bukott is, sőt majdnem minden nap trotyizott, de lehet én ittam sárgabaris kubut attól, az őszi nem csinált semmit, de az igen.És vmitől nyüfis is volt, a sárgabarira gyanakszom. Ma voltunk oltáson, és üres pocival mérve 7100g, teghát a csüt. 5nappal ezelőttihez képest 150gramm, na ezt kb. 2 hét alatt szedte fel. Szóval csak kevés volt neki a tej... na mind1 annyit eszek, hogy csak na, meg iszom a szoptatós teákat, de így is kell éjszaka 1-2* minimum. Most 1/211 kor evett, elmentünk játszótérre, aztán a tanácsadóba, hazajöttünk útközbe elaludt, lefektettem Barnit bealudtam vele, és még mindíg alszik,elfelejtette hogy éhes lenne, de msotmár költetni fogom, éjszakára is hagyjon vmit.:-) Egyébként ma egy hős volt, egy szisszenés és semmi. Persze Barni után futottam a köröket, mert csórim nem akart az ajtó felé menni. Aztán bent a rendelőben nem is mozdult mellőlem, pedig mondtam neki, hogy már nem kap több szurit:-)
Lafie, Te mi a manót csináltál, hogy ennyit alszik???? Jó azt vágom, hgoy nappal kihúztad az alvását, de nekem napközben is alszik:-)) szóval nem értem ezt a dolgot. Leaprólékoznád még 1*. Szóval akkor a cumi maradt?
Manó, végre megvan a ludas. Ezért mondtam én hogy mekkora kár hogy nem kész fogsorral születnek:-) Gratula!

A képek nagyon szuperek!!! mindegyik!! olyan jó nézegetni őket:-)

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Era! Igazából nem tudom megmondani, hogy mi hozta a változást, de ha nagyon ki kell emelnem valamit, akkor az az, hogy napközben megemeltem az adagját és éjszaka már nem etettem meg, amikor felkelt. Ezt azért mertem megtenni, mert úgy 3 hete egyszer mutatóban átaludta az éjszakát és úgy gondoltam, ha egyszer nem volt éhes, akkor ki kell bírnia. De végülis közrejátszhatott az is, hogy átálltunk 4 órás napirendre, vagy, hogy álmában megetetem mikor megyek lefeküdni.
Igen, maradt a cumi. Mert pont akkor akartam leszoktatni, amikor jött ez a hőemelkedéses nyavaja és úgy voltam vele, hogy nem kínzom még ezzel is. De mintha megérzett volna valamit a kisasszony, mert azóta úgy cumizik egyedül, mint akinek odaragasztották a szájához. Úgyhogy egyenlőre cumi marad.
Vendég
 


ÁÁÁ értem Lafie, köszi:-)

Tusi én egy ilyen babakocsira cserélném be az összes babakocsinkat.:-) Mind a 3at eladnám ezért.:-) Kép

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Erre azt írja, hogy vizszintesig dönthető, 3 állásba lehet állítani. És kicsi is:-) azt nemtom hány kiló, de nem néz ki olyan nagyon nehéznek, és 22ért adják.

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: