Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Engem is érdekelne egy-két dolog a magzatvízről.
Milyen színűnek kell lennie?
Reggel észrevettem egy kevés tejszerű anyagot (már bocsánat :oops: ), de azóta semmi, nem is fáj sehol.
Lehet, hogy magzatvíz volt, esetleg kezd megrepedni a magzatburok?
Azóta folyamatosan magamat figyelem, mi van, ha akkor folyik el, amikor az ember pisil és nem veszi észre? Baj lehet belőle? A fájások úgyis jönnek, nem?

Igaz holnap megyek dokihoz, de addig nem akarok fölöslegesen aggódni, remélem tud vki nekem megnyugtató választ adni :cry:

KépKép
b_judyt
 
 


Judy,
Nem fehéres, totál víz színű. Ha esetleg zöldes, akkor azonnal kórház, mert belekakilt a baba a vízbe. Ha tejszerű jött, az tuti nem magzatvíz, hanem folyásod van, nekem a végén erősebb folyásom volt. Amúgy, ha pisi közben megy el, akkor szerintem jönnek majd a fájások is. Azért azt elmondám, hogy kevés szülés indul meg így, inkább a fájások szoktak jönni, és késöbb folyik el a magzatvíz. Nyugi :wink:
Vendég
 


sziasztok!

Rózsaág,
bocsi a keverésért :oops:

az "orgona nyílás" nagyon tetszik!! kedves, finom és gyermeki lélekkel
tökéletesen felfogható!

nekem sem jöttek rögtön a fájások. 17h-kor folyt el a víz és kb. 21h-kor indultak az érdemi fájások.

Betty,
ezek a tünetek bár nem kellemesek, de legalább segítenek tudatosítani, hogy valami, azaz Valaki készülődik odabent
:) ! akkor lassan azon lehet "izgulni", hogy vajon kisfiú v. kislány lesz e a manókád:))!

KépKép
KépKép
szentpyr
 
 

 
 

Sziasztok!

Már megint nem jól számlál a vonalzóm. :roll:

Nekem a magzatvíz mikor elfolyt, kicsit véres volt. Tényleg olyan volt, mintha bepisiltem volna, és kicsit megijedtem, de nagyon örültem, mert tudtam, hogy eljött az idő. Sose felejtem el, apa 2 perc alatt felöltözött én meg csak álltam és néztem rá, hogy most mi van.... :)

Kép
Kép
susytunder
 
 


Susy,
Nekem amikor jöttek az első fájások, akkor folyamatoan Apát kérdeztem, hogy szerinte ez az, meg így kell fájnia? Mintha szült volna már 3 gyereket :lol: csak megerősítésre vágytam, és ő volt kéznél :lol: Ő meg mondta, hogy igen ez már tuti az, mintha tudná mit beszél :D
Vendég
 


Lányok!

A szülők iskolája előadás meddig szokott tartani, mire lehet számítani?

Kép Kép
rozsaag
 
 


Még egy kérdés: Tena Lady extrából mennyit vegyek? Most nézem, hogy 20 db van egy csomagban.

Kép Kép
rozsaag
 
 


Sziasztok, egy másik topikban azt hallottam hogy itt szabad kérdezni. :)
Kórházam és orvosom áldozatul esett az átalakításoknak, és újat kell keresnem.
Ha valaki tud olyan orvost, akire legalább NAGYJÁBÓL igazak az alábbiak, kérem szóljon:

1. Megadja a mobiltelefonszámát és tényleg hívhatja az ember ha van valami.
2. Nem kezdő, de ha lehet nem is nagyon öreg.
3. Lehet nála háborítatlanul szülni, nem gyorsít, császároz, metsz gátat feleslegesen.
4. A szülésnek nem csak a végére jön be.
5. Embernek néz, lehet nála kérdezni, és úgy válaszol hogy legközelebb is merjek kérdezni. :)
6. Majdnem mindent tud, de ha nem akkor nem restell konzultálni a kollegáival vagy utánanézni dolgoknak.


Köszönöm szépen!!!

Verka
verkaverka
 
 


Sziasztok!

Rózsaág - Köszi a megnyugtatást! AZt hiszem, az ilyet nem lehet elégszer hallani. :D

Szentpyr - Igen, már indul a találgatás, hgoy van-e kukac a lába között. :D Kedden megyek uh-ra. A 2008. októberi topikban volt akinek megmutatta magát. REmélem a miénk sem lesz nagyon szégyenlős. Bár mindegy, csak mindene meglegyen! :D

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna
 
 


rozsaag,

köszi a nyugtatást, sajnos tényleg elég hamar elkezdek aggódni, és bármi be tudja venni magát a fejembe - még szerencse, hogy a férjem két lábbal álla földön és magamhoz térít ha nagyon elvesztem a fejem :)

verkaverka kérdez orvos felől, én nem tudok tanácsot adni, mert magam is kereső fázisban vagyok (a korábbi dokim nagyon elfoglalt, és nem is mindenben vagyunk egy hulláhosszon, ezért gondoltam a váltásra). Ahogy láttam, lányok, elsősorban a Szabó Györgyhöz, a Tidrenczel Zsolthoz vagy a Gulyás Istvánhoz jártok, másra nem is emlékszem h említettétek volna :) Most én is a Tindrenczellel fogok próbálkozni, mert sajna a Szabó doktor akkor lesz szabin mikor szülnék :) Mindenesetre, ha van orvos-javaslat, azt én is örömmel fogadom.

szép estét mindenkinek :)

(kár, hogy segíteni szinte semmiben sem tudok, mindig csak kérdéseim vannak, de nekem ő az első babám, és nagyon tapasztalatlan vagyok e téren :) ) de olvasok-okulok lelkesen :) )
szalamandra
 
 


Pandácska,
Jó a sztori, így utólag milyen jókat lehet mosolyogni az apucikon :)
Jól látom, hogy nektek sem jól számol a vonalzó? :)

Mártival tényleg mi lehet, nagyon eltünt. Ha olvasol minket írj, mi van veletek.

Kép
Kép
susytunder
 
 


Magzatvíz: igen, lehet egy kicsit véres, ezt mondta a doki előre, és tényleg az volt, egy kicsit, szóval legalább nem ijedtünk meg, hogy jaj biztos baj van. Egyébként ha pisilés közben következne, abből remekül be lehet azonosítani, hogy akkor is folyni fog, amikor már üres a hólyagod! :lol: Nekünk a szülésfelkészítőn azt mondták, hogy az esetek 10%-ában indul így a szülés, az a 'normális', ha a fájásokkal kezdődik, és csak a kitolás előtt reped meg a burok. Ja, és ha elmegy a víz a fájások előtt, akkor általában még nincs nagyon beékelődve a baba feje, ezért a kb 1 liter víznek nagy része el tud folyni, legalábbis érzésre rengeteg, én két vagy három törülközőt áztattam el, meg ugyan annyi Tenát. Meg a fürdőszobaszőnyeget. Meg a kádba is ment. ÉS még bőőőven maradt a kórházba :lol: szóval nem lehet eltéveszteni. Azért olyanről is hallottam, amikor már jobban lent volt a baba feje, és ezért csak csepegett, szivárgott, inkább ez az, amit elnézhet az ember elsőre.
Tena: nekem egy bontott csomagom volt, pár darab hiányzott belőle, de még maradt is. Itthon már elég volt sima, bár persze valamilyen szuper-size betét. Persze ez is alkati kérdés, meg lehet, hogy segített az Arnica, az jó a sebekre, vérzésre.
danann
 
 


Sziasztok!!

Kép
nóri16
 
 


Nekem a Tena betét nagyon fogyott, nem győztem azt sem cserélgetni :oops:
Amúgy én még a burokrepesztés után is, mikor elkezdett folyni a magzatvíz, azt mondtam a férjemnek, hogy azt hiszem bepisiltem :roll: Ő szólt, hogy hááát, szerinte inkább a magzatvíz lehet :lol: Édesek ezek a pasik :wink:
Vendég
 


Verka- Tudom ajánlani az én dokimat: Dr. Banczik Zoltán! Nekem voltak nehézségeim a terhesség alatt és szülés alatt is, de én teljesen meg voltam vele elégedve. A következő babámat is csak nála fogom szülni!! :) Ha gondolod priviben irok róla szivesen bövebben!!

Kép
nóri16
 
 


Sziasztok!

Tenából nekem a fél csomag sem fogyott el, itthon már a sima szárnyasbetét ment, de az hetekig. Szerintem nagyon egyedi, mennyi kell, de ha nem elég, még a férjed futhat érte egy kört. :)

Ugyan nekem sem folyt el a magzatvizem, de úgy gondoltma, csak rájövök abból, hogy nem tudatosan pisilek :) Az utolsó 2 hétben azért tena mindig bent volt, ha elmentem valahova :)

mtunde
 
 


Sziasztok!

Rózsaág! nekem nagyon fogyott a Tena betét, megijedtem, apát elküldtem egy második csomagért... amit persze nem bontottam fel :oops: , de legalább jó lesz a következő babához (2011-ig jó :lol: , de úgyis hamarabb szeretném használni)

Bettyna! Babók ált. 18-20. hét környéken mutatják a nemüket, nekem még Lillát a 12. héten inkább fiúnak mondták :D :D :D

Szalamandra!
Nem baj, ha kezdő vagy, én is az voltam.. úgyis belejössz, addig meg okosodsz a topikokból... az a jó, hogy itt olyan témák is felmerülnek, amikre egy kezdő anyuka, mint én anno nem is gondolt, hogy ilyen gond is érheti. :lol: :lol: :lol:

üdv mindenkinek, Ildi

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Ildi, ezt nem is tudtam :lol: Zsófit is fiúnak mondták a 12. héten inkább :lol:
Vendég
 


Nóri16, _minden_ érdekel, köszönom, priviben is, akárhogy, akármilyen részletesen. :D Bonyolult dolog az embernek való orvost találni...
verkaverka
 
 


Sziasztok!

Nálunk a Bernusnál elfolyt a magzatvíz, sőt én úgy éreztem, hogy na akkor az összeset otthagytam az ágyamban, elég furcsa arra ébredni hogy a Niagara ott van a lábad között :D
De ehhez képest még folydogált(szó szerint)20 órácskát, fájás nélkül! :shock:
Na ehhez aztán kellett betét.... :oops: :D

Amúgy érdekes a betét kérdés,mert a Bernadettnél legalább 2 zacsi elfogyott a Tenából, most a Marcinál pedig fél sem. Hát a fene se tudja! Lehetséges, hogy bekavar a gátmetszés? Anno volt most nem. :?

Ti nem éreztétek meg, hogy milyen nemű a baba? Nekem egy barátnőm ajánlotta, hogy próbáld elképzelni mondjuk 2-3 évesen az udvaron ahogy fut feléd. Mit látsz???? Én egy szőke, ragyogó szemű kiscsajt láttam mindig! Hát sikeresen bele is trafáltam! :D :D Úgy az 5. hétig Bencéztük és akkor szépen odaálltam András elé és közöltem, hogy bocsi, de tudom hogy a Bence lány! :D
Ez volt olyan furcsa most,mert a Marcinál akárhogy erőltettem az agyamat,nem láttam semmit. Innen tudtam már az elején, hogy baj van. :cry: De persze ez nem általános,nehogy nekem valaki megijedjen ettől!! Én így működöm,de hátha bejön nálatok is. :)

Ági

Kép
iroko
 
 


Én is éreztem, hogy Zsófi lány. Kérdezték rokonok, hogy hát, azt mondták fiú, hogy fogják hívni? Én meg mondtam, hogy Zsófinak, mert lány :lol:
Vendég
 


:D :D :D

Kép
iroko
 
 


Sziasztok!

Tudja valaki, hogy a "szülők iskolájában" még milyen témák szoktak lenni?

Bettyna: én az első pillanattól kezdve tudtam, hogy fiunk lesz, és a 18 hetes UH-n meg is mutatta :)

Olyan fura, múlt héten a legelejétől elkezdtem olvasni a topicot, hogy ne kérdezzek feleslegesen. Fura volt, hogy a múlt héten még néhányotok terhességének utolsó heteit olvashattam, és mire a végére értem a babák már 1-2 hónaposak. És gyönyörűek :)

dytke
 
 


Ja és tudna valaki segíteni, hogy hogyan kell beilleszteni a vonalzót? Tudom, hogy már valaki kérdezte, de nem találom.
És nekem is rosszul számol. Azt írja, hogy ez a 21. hét 6 nap, közben meg a 22. hét 2. nap.

Előre is köszi a segítséget

dytke
 
 


Én is éreztem, hogy lány lesz, pedig mindenki kisfiút akart... Lillát is fiú néven becéztük a hasamban jó sokáig :oops:

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


sziasztok!

Rózsaág,
nekem szinte pontosan 1 csomag Tena fogyott el!

Betty,
Panna nemét a 30. héten :shock: , Ábelét a 12.- en tudtuk meg :) ... úgyhogy elég nagy a szórás!

Verka,
szerintem Szabó Gy.-re tulajdonképpen ráillik a "követelmény rendszered" :wink: , de ahogy te is írtad, hogy személyesen neked szimpatikus e, "összepasszoltok" e az csak a gyakorlatban derülhet majd ki :) !

KépKép
KépKép
szentpyr
 
 


Lányok!
Köszönöm a tenas tapasztalatokat. Én is úgy emlékeztem, hogy elég volt 1 csomag, utána pedig az always éjszakait használtam, de valahogy annyira elképzelhetetlennek tünt ahhoz képest, hogy az első 3 napban mennyire ömlött belőlem a vér. Nem veszek többet most sem egy csomagnál.

Iroko!
Érdekes, a baba nemének a megérzése. Laurával ahogy pozitív lett a tesztem rögtön éreztem, hogy lány. Meg is mutatta magát a 14 héten.
Nagyon-nagyon lányos beállítottságú vagyok és a következő két terhességemnél fiút éreztem. Talán azért nem sikerült kihordani őket, mert tudat alatt elutasítottam a nemüket. Nagyon sokszor megfordult a fejemben és vádoltam magamat emiatt.
A mostani terhességnél ismét már az elejétől éreztem, hogy kislány, még ha takargatta is magát a 31. hétig. :)

Kép Kép
rozsaag
 
 


Rozsaag- Épp írtam egy másik topikban, hogy annyira furcsa, mikor más mondja azt amit én érzek. Most is így vagyok, én is küzdök ezzel az önváddal,mert kislányt szerettem volna mindenáron és lehet hogy Ő ezt érezte?! A következő babynél mindenestre próbálok majd másként hozzáállni :-)

Kép
iroko
 
 


Szentpyr- Mesélj kicsit! Hogy telnek a napjaitok? Milyen a 2 gyermekes anyuka élete? :D

Kép
iroko
 
 


Segítsetek légy'szi, hogy hogy kell berakni a vonalzót!!!

dytke
 
 


Sziasztok!

Rozsaag,
Én is Tenat használtam, de én csak normált és nem volt kevés. Ez is biztos mindenkinél másként van, de nekem is elég volt egy csomaggal.

Én nem éreztem meg, hogy mi lesz a baba neme, de nagyon szerettük volna, ha kislány lenne.
Iroko
Ne is gondolj, arra, hogy azért történt, ami történt, mert kislánynak szerettétek volna. Ha belegondolok... nekünk 26 hétig azt mondta a doki, hogy kislány, aztán elmentünk 4D-s ultrahangra és közölték, hogy kisfiú. Nem tagadom, egy világ omlott össze bennem... :oops: 6 hónapig Juliskáztuk a kisfiúnkat és vettünk neki tündérkés kiskabátot. Másnak hatalmas sírás közepette átválogattam az összes kisruhát, és a lányosakat a szekrény mélyére eltette. Szégyeltem magam, amiért nem annak örülök, hogy egészséges, sokáig beszélni sem tudtam róla, apát épp ennyire érzékenyen érintette. El kellet telni vagy 2 hétnek mire megszoktam, hogy kisfiú van a pocakomban.
És mondanom sem kell, nem adnám a kisfiúnkat semennyi pénzért sem, és sokszor mikor nézem őt eszembe jut, hogy mennyire sírtam, ert nem lány. Ilyenkor hülye érzés jön rám. Szóval nálunk ez történt, és lekopogom, egészséges.

Lányok
Nagyon fáj a torkom, kicsit megfáztam, lehet ilyenkor valamit bevenni? :roll:

Kép
Kép
susytunder
 
 


Dytke- 25. oldal Lívia(danann) segítsége a legjobb vonalzó ügyben!

Kép
iroko
 
 


Susy- Persze az agyam tudja,de a szívemet még picit győzködni kell! Annyira rosszul érzem magam tőle, de picit örülök hogy nem kell elraknom a lány ruhácskákat, mert hátha... :roll: Majd az ikrek.... :D :D

Torokfájásra nekem homeost adott az orvos- a neve angin hell, bár én nem vettem be- biztos,ami biztos.
A többiek biztos tudnak mondani valami jót! :-)

Jut eszembe- segítsetek pls!
Szerintetek hogyan lehet elállítani a tejcsit? Még átadni sem tudom segítség céljából senkinek,mert gyógyszeres. Most annyira utálom, kiborít és különben is. Persze van rá gyógyszerem,de már szeretnék attól is megszabadulni.
Ha lenne ötletetek... KÖSZI!

Ági

Kép
iroko
 
 


Verka
küldtem privit!!Remélem tudtam segiteni!

Kép
nóri16
 
 


iroko - Köszi szépen!

dytke
 
 


Sziasztok!

Aranyosak vagytok, hogy így aggódtok értem, most már jól vagyunk, de nagyon betegek voltunk mind az öten! Előszőr egy hányós-hasmenés vírussal küzdöttünk és rögtön utána egy elég durva influenzát kellett legyűrnünk, a gyerekek 1 hétig semmit nem ettek, 39-40 fokos lázuk volt napokig! Volt, hogy a pici Bercim a láztól félájultan feküdt a kezemben, lázsillapítás előtt elaludt és már az orrszívás ellen sem tiltakozott szegény! Nagyon kemény 2 hét volt! Jövök most már!

Verka!

Nekem Dr. Harsányi Lehel a dokim, szerintem megfelel a leírásodnak, nagyon alapos, borzasztóan vigyáz a babákra és kismamákra! Ha érdekel róla részletes infó, küldj priviben egy e-mail címet és írok!

Márti
borossné becz márta
 
 


Sysytündér - nekem mikor a terhességem elején megfáztam, akkor ajánlotta a gyógyszertáros, hogy sós vízzel gargalizáljak. Nem volt közben túl kellemes, de hatásos. Másoktól hallotam, hogy a szájvizek is jók, azok is fertőtlenítenek.

dytke
 
 


Sziasztok!

Iroko! Állott vizes borogatással lehet elapasztani a tejcsit. (Én is iigy tettem és szépen el is apadt. Fejni, nyomogatni tilos! Nem szabad, hogy inger érje a mellbimbót.)

Ami a baba nemét illeti, én a két kisebb fiamnál, de most legutóbb (rengeteget hánytam) méginkább lányra készültem. Félidőben, ill. Ádinál a 28.héten derült ki, hogy nem Eszti babánk lesz. Kicsit én is meglepődtem, hogy továbbra is kisfiút hoz a gólya nekünk, de ugyanúgy az én részem maradt, ezzel nem változott semmi. Inkább abba kell belegondolni, hogy milyen szerencsések vagyunk, hogy bennünket választott ki a kisbabánk, hogy mi legyünk a szülei, és egészséges kisbabát szülhettünk. A nemiség ezek mellett eltörpül.:wink:

Tücsi

KépKépKép
mtücsi
 
 


Sziasztok!

El tudná valaki nekem küldeni azt a tájékoztatót, amit lehermitte írt? Írtam neki, de sajna nem kaptam meg.
A címem: kincsesi@citromail.hu
Előre is köszi!

Ildi

Kép
Kép
kincsesi
 
 


Márti, örülök, hogy előkerültél :)
Hányásod is jobban van?
Vendég
 


Sziasztok!

Köszi szépen a választ a sétálásról mindenkinek! :)

Most telefonáltam terheléses vércukorra időpontért és szerda vagy péntek 11 óra valamennyit akartak adni :shock: Érdekes lenne, nemigaz?! Végül jövő hét péntekre kaptam normál időpontot reggel fél 9-re. Szóval aki most megy még terhelésesre, az minél hamarabb telefonáljon, mert így is 12 nappal későbbre lehetett időpontot kapni. :?

Én is megéreztem a baba nemét. :D Már amikor kis paca volt még, szívhang sehol, akkor tudtam, hogy fiú. Ez azért volt szerencsés, mert én egyébként "lányos" vagyok és így nem ért csalódás, amikor megláttuk a kukit a 16. héten. :lol:

Tennát már én is beszereztem és már kellett is. :roll: Egyik este sajna úgy ráfeküdt a baba a hólyagomra, hogy hát folyt... , be is ijedtem, hogy magzatvíz, de kifejezetten éreztem, hogy vizelet, de azért beőszült pár hajszálam.

Verka, én a saját dokimat jó szívvel ajánlanám, de múlt héten volt már 2. alkalommal, hogy nagyon furi volt.
Hideg, távolságtartó, rövid válaszok, sehol egy mosoly. Értem én ha valakinek rossz napja van, esetleg gondjai, nade hogy egy uh után az ember depis legyen, pedig minden rendben volt. Szívem szerint orvos váltanék, de már túl közel vagyok a végéhez... Biztos én is érzékenyebb vagyok most, de azért az túlzás szerintem amit a dokim művelt már 2. alkalommal, pedig nincs velem semmi gond, nem szoktam hívogatni, nem szoktam neki nyávogni, szerintem én vagyok a legnyugisabb betege. Na mindegy, lehet, hogy pont ez a baj. :(

Kérdeztem az EDA-ról, azt mondta, több az előnye mint a hátránya, amin meglepődtem, mert nem erre számítottam tőle. Azt is kérdeztem, hogy ugye ezt közben is el lehet dönteni, nem kell elötte, erre azt mondta, hogy ezt csak csak közben lehet eldönteni, mert elötte nem tudom mennyire fog fájni. Furi, pedig én azt hittem ezt előre is meg lehet beszélni.

Bocsi, kicsit hosszú lettem. :oops:
dóri797
 
 


Dóri, lehet tudni, ki a dokid?
Vendég
 


Panndi, Tidrenczel Zsolt. Sosem volt egy bájgúnár, de én nagyon elégedett voltam vele, távolságtartó volt, de kedves, nem értem mi történt vele. :o
Az elején nekem méhenkívüli gyanús volt a baba, nagyon ideges voltam és féltem, főleg, hogy elötte 2 hónappal volt egy vetélésem és annyira türelmesen és kedvesen kezelte a helyzetet...
Egyszerűen nem tudom hová tenni.
Eddig kb 7-8x voltam nála és csak az uccsó két alkalommal volt ilyen.
dóri797
 
 


Lehet, hogy rossz napjai voltak :?
Vendég
 


Remélem csak ez a gond :?
Ha a következő alkalommal is ilyen lesz, akkor rákérdezek az asszisztensénél.
dóri797
 
 


Nóri lehet hogy nagyon ügyetlen vagyok de másodszor se ment át amit küldtem neked! Szóval köszi a levelet, tetszik amit írtál róla, maradtak még kérdéseim, majd próbálok megint írni.
verkaverka
 
 


Dóri, hát igen, én is rosszul viselném ha ilyen merev lenne velem az orvos, TZS-ról egyébként pont ezt olvastam máshol is hogy nagyon jó de a stílusa nagyon hideg és távolságtartó.
verkaverka
 
 


Verka, igen sajnos ilyen. Bár én még mindig azt mondom, hogy inkább legyen ilyen, mint mosolygós, de szakmailag nem jó. Tudom, fontos a lélek, főleg így terhesen, de a legfontosabb, hogy szakmailag a toppon legyen és ilyen téren semmi gondom vele. :)
dóri797
 
 


Sziasztok!

Eseteleg tud valaki infót arról, hogy ezen a szerdán lesz-e Szülők iskolája? 6-tól? Be kell jelentkezni előtte, vagy csak odamegyek?

Sly
sly78
 
 


Pont az előző oldalon írtak róla! Nem kell bejelntkezni!

[quote="vojőr"]K írta:vojőredves Mindenki!

Közeledik a hónap 2. szerdája,tehát 9-én este 6-kor a 2.emeleti tanteremben ismét SZÜLŐK ISKOLÁJA!

- a szülés anatomiája és élettana,gátvédelem,gátmetszés,császármetszés...
ea: Dr.Vermes Gábor,szülészeti részlegvez.főo.

- amit az EDA-ról tudni kell
ea: Dr.Ayoub George,anaesth.főo.

- információk elsőkézből az őssejtlevételről
ea: a Sejtbank képviselői

- szülőszobalátogatás szülésznőinkkel

A rendezvény ingyenes,várunk minden érdeklődőt!
dóri797
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?