Új privát üzeneted érkezett!

Kriszti: kerdes vissza te szereted a csokoladet?

babylegs: na azt mi is hasznaljuk rendesen :D
smzsgalf
 
 


Orsi, én is kérek képeket!!! :D

Judit
Kép
patonayj
 
 


Kriszti: ha tehetem én is édességgel kezdek :) (fujj... nekem a nap egy nagy bögre ovomaltine-nal kezdődik és ha van itthon akkor néhány háztartási keksz... nyaralásnál volt, hogy csokitortával indítottam:) emellett meg imádom a zöldséget :) Miért lenne egy gyerek más?:) (végülis az anyatej is édes... nem? a babák meg jó sokáig csak azt reggelizik:)
Vendég
 

 
 

Sziasztok,

Kamcsatka, igen, rólunk nem készült hordozós kép, mert hordozóban (autósülés) érkeztünk, aztán Barnabás olyan szuperül elvolt a babák között a földön, hogy nem volt szükség rá, hogy felkössem. Szerintem nyugodtan tegyél fel egy lógós kendős képet, mert nem tudom, mikor tudnék produkálni egy hordozós képet -na nem mintha nem hordoznánk, képzeljétek, a hétvégén a jó időben az udvaron is sikerült hátra tenni Barnust, és amikor elfáradtam (bevallom, a jobb vállam nem igazán bírja a kendőt), Apa hátán is elnézelődött még vagy egy órányit, és közben haladtunk a munkával.

Liv, ez a pürés túletetés-dolog érdekes. javíts ki, ha tévedek, mert tényleg érdekel a dolog, elvileg, ha hozzátáplálok, akkor szopi után adom a pürét, és akkor csak annyit eszik, amennyi belefér, és a tejmennyiség nem csökken, mivel a szopi megmarad. Akkor fogy a tej, ha elválasztok, azaz a szopi előtt vagy helyett adom a pürét, ugye? (Legalábbis én eddig így tudtam).

Eszter
ikra
 
 


Jajj és valaki legyen szíves linkelje már be az adok-veszek hordozókendős fórumot, babanetben nem vagyok igazán otthon a keresésben...

Eszter
ikra
 
 


Hát remélem, hogy sok gyakorlással menni fog ez a hátonhordozás, csak elég rossz, hogy napközben nem tudom gyakorolni, mivel egyedül vagyok. Amúgy arra gondoltunk, hogy majd milyen jót alszik Szilárd, míg sétálunk, hát ebből nem lett semmi, mert a világ aaaannnyiraaa érdekes volt, nem győzött betelni vele! :) Én használok babakocsit is sétához, stb, és abban kb. csak 2 hete ültetem, addig feküdt, így a környezetből eddig nem sokat észlelt, bizonyára ezért volt hihetetlen érdekes ma minden :)
A kendő Didymos Indio, gondoltam vasárnap van, szép kendőbe kell öltözni :) Itt is kezd már jó idő lenni, 6-8 fok is van napközben, a képünkön a háttérben látható még egy kis hó, de a hagymás virágok kezdenek már kibújni :)
Babylegs-ünk nekünk is van 2 pár, én arra használom, hogy a gyapjúnadrágot védje a kikopás ellen, mászós gyereknél nagyon hasznos!

A babakocsiról jutott eszembe egy érdekesség nektek, hogy itt ha babakocsival utazik az anyuka babával, ingyen van a tömegközlekedés. De ha kendőben van a gyerek, akkor fizetni kell :? (azért van így, hogy ne kelljen a babakocsit felügyelet nélkül hagyni, míg előre megy fizetni az ember) A busz közepén van egy rész a babakocsisoknak, és a buszvezető ha kedves még le is engedi a busz egyik oldalát, hogy könnyebben fel lehessen szállni a buszra a kocsival.

Jucuu

Kép
jucuu
 
 


Off: az anyatejben tejcukor (laktóz) van a maga természetes formájában és a megfelelő arányban. A csokiban meg szacharóz. Az teljesen más. Finomított cukor és mint olyan, semmi értékes anyag nincs benne, nem használ, csak kárt tesz, de azt nagyot. (Ha érdekel valakit szívesen leírom, hogy mit és hogyan.) És függőséget okoz. Ja, és koffeint is tartalmaz. Mármint a csoki. A koffein szintén függőséget okoz. :!:

kisvic
 
 


Jucuu írtam privit! :D

kisvic
 
 


Ikra, megtörtént :)
Judit, küldök, de hova????
Engem roppantul nem zavar, ha a hordozás témába más is belekeveredik: engem szórakoztat! BLW, stb, tökmindegy, meséljetek :)
Ja, és kűfődi példákat, még!!! Akarok tanulni!
Azért csak előkerülnek a babakocsik a lelkiismeretünk mélyéről, igaz? :) Egyik nap viccből én is tologattam Budaörsön kicsit a rozoga esernyőbabakocsival, Kamilla egész jól elvolt (csak hát a hordozós gyerek másképp öltözik, ezért kevés volt a ruha...), de macerásabb volt, mint háton.
Ma is olyan programon voltunk, ahol fura lett volna (és lehetetlen) babakocsizni: Íjásztalálkozó volt Budakalászon, és dimbes-dombos vidéken közlekedtünk hátamon a gyermekkel. (Kicsit nehezményeztem, hogy a korhű ruhába öltözött íjászok nem lóval jöttek :) ) Még egy érdekes kép a találkozóról: anyuka tolta nagy nehezen a babakocsit a terepen, a ded pedig betakarva egy Nanduval :D Végül is multifunkciós eszköz...

kamcsatka
 
 


Az új topic:

http://www.babanet.hu//tarsalgo/viewtop ... 30&start=0

Kisvic, csoki finom, kávé finom, mértékkel, mint minden az életben szerintem...

kamcsatka
 
 


Kamcsatka: az már nem mérték, ha azzal szeretné kezdeni és folytatni a napot. :? Ez az én bogaram, mert szakmába vág és volt egy hozzászólás, ami nem akartam, hogy sokak lelkiismeretét elaltassa. Igen, a mérték lényeges, de a függőségnek pont az az átka, hogy mértéktelen.

kisvic
 
 


Na, én ha akarnám, se tudnám babakocsiban vinni itt, ahol lakunk, mert nincs aszfalt... :) Maximum a teraszon szoktam néha ott altatni. Ez volt, ami pillanatok alatt rávitt a hordozó beszerzésére. Meg persze, hogy állandóan ölben akart lenni... Most meg már el sem tudom képzelni a babakocsizást. Egyetlen alkalommal vittük el magunkkal Vácra, hogy tologatjuk, amíg ügyeket intézünk (bolt, ilyesmi), na azóta se, soha többet! Nem vagyok hajlandó a járdaszegélyekkel küszködni! :D Persze most még könnyen beszélek, mert csak 4,5 hónapos.

Viru
Kép
viru
 
 


Kisvic! Engem érdekelne, hogyan árt a cukor.

Varda
www.hanami-teahaz.hu

Az igazságnak sok arca van.
varda tintalle
 
 


Viru! Én is abban reménykedek, hogy Roland nem szeretne majd babakocsizni soha. Mert én nem szeretem. De azért van itthon egy. Eleinte abban aludt az erkélyen, és egyetlen egyszer voltunk vele lent sétálni, hogy ne lehessen azt mondani, hogy ki se próbáltam. De persze tudtam én előre, hogy nem fog tetszeni :-)

Varda
www.hanami-teahaz.hu

Az igazságnak sok arca van.
varda tintalle
 
 


Oké Varda, küldöm priviben! :wink:

kisvic
 
 


Off:Katicbogi: köszi a linket!!!!!!!!! Nagyon tetszik a lila csillag, látom, hogy kifutó szín, gyorsan rendeltem is egyet. (A kedvenc színem!!!) Viszont a sima csillagot nem láttam ott. Pedig azt is meg akartam vizuálni...

kisvic
 
 


Én bevallom, nekünk nagyon extra babakocsink van, na jó nem olyan extra, de nem sajnáltuk rá a pénzt, nekem ez volt a dilim várandóság alatt, hogy mindenből a legjobbat. :lol:
Ki is néztem már évekkel ezelőtt egy nagyon szép, fantasztikus és drága babaágyat, amin sokat gondolkoztunk aztán, hogy megvegyük-e. Hát szerencsére nem vettük, mivel Szilárd az első éjszaka aludt 10 percet a bölcsőjében, azóta a mi ágyunkban velünk. Most jól nézne ki a csudadrága babaágy üresen :)
Visszatérve a babakocsira, tudtam, hogy kendőzni fogunk, de valahogy mindig azt láttam, hogy a gyerekek babakocsiban alusszák a nappali álmukat, gondoltam, nekünk is kell ilyen. Szilárd itt sem a hagyományos utat választotta, az első 3 hónapban nem maradt meg benne, az legelején egyáltalán nem, utána max fél órát, akkor sem aludt. Én meg nem értettem, hogy mindenki másnak a gyereke már 1 hetesen órákat alszik benne, a mi gyerekünk meg csak sír. Gond nagyon nem volt, mert felkötöttem és úgy sétáltunk/aludt, csak hát mégis mást vártam. S nekem amúgy kényelmes a babakocsit használni amiatt, hogy a táskáim, szatyrokat arra rakom, nem kell cipelnem.
Most télen nem is kendőztünk csak itthon meg bevásárlásnál, mivel majd meggyulladtam, ha utcáról betértünk valahova melegebb helyre (a hormonjaim a szoptatás miatt jó sokáig "rendetlenkedtek", nagyon fázós típus vagyok, de szülés után bő fél évig izzadtam), emellett féltem, hogy elcsúsznék a jégen/havon rajtam a babával. Emiatt nagyon örülök, hogy végre itt a tavasz!
Tényleg ti hogy bírjátok azt, hogy egy kis radiátor van rátok kötve?

Kisvic: nem kaptam még semmit :roll:

Jucuu

Kép
jucuu
 
 


Én is sokáig nézegettem babakocsit is, de nem találtam olyat, ami ne volna önmagában nagyon nehéz. Nekem meg cipelnem kéne a babakocsit gyerekkel együtt 3 emeletnyit, hogy ki tudjunk mozdulni.

Nekem a szülés után már nem volt melegem, sőt...nyárra még keresem a megoldást. Talán egy gézkendő.

Az elcsúszástól én is tartok télen, most szerencsére nem volt itthon hó.

Varda
www.hanami-teahaz.hu

Az igazságnak sok arca van.
varda tintalle
 
 


jucuu: én marha fázós vagyok, kifejezetten szeretem amikor Lilla melegít :))))) (Nyáron meg furcsa módon nem volt gáz abszolut nem éreztem melegnek... szerintem valahogy kiegyenlítődött a dolog... )

Babakocsi: Lilla szeret babakocsizni de én valahogy még mindig írtózom attól, hogy kifelé fordítva toljam... így ha mi babakocsizunk akkor ő szemben van velem... (ez volt a legfontosabb kritérium a kocsivásárlásnál). Mondjuk most, hogy már jó nagy már kifelé is néz néha (ha a kiskocsiban ül). Kisbabaként egyszer mondjuk marha jó szolgálatot tett a babakocsi. A mózesét használtuk utazóágynak egy néhány napos kiruccanásnál. Este gyerek be az "ágyba", ágy rá a kocsivázra, eltoltuk szépen az étterembe, nyugodtan bekajáltunk, alvó gyerekkel vissza a panzióba, "ágy" le a vázról... Lilla semmit nem vett észre az egészből:) (na jó, ez már elképzelhetetlen lenne).

Egyébként én hónapokig profi módon tudtam bezsákolt gyerekkel a nyakamban kajálni:) (mondjuk bevallom, hogy szalvétát tettem a fejére biztos ami biztos alapon:) (olyankor azért néha marhára irigyeltem a babakocsisokat)
Vendég
 


[quote="ikra"]
írta:
ikraLiv, ez a pürés túletetés-dolog érdekes. javíts ki, ha tévedek, mert tényleg érdekel a dolog, elvileg, ha hozzátáplálok, akkor szopi után adom a pürét, és akkor csak annyit eszik, amennyi belefér, és a tejmennyiség nem csökken, mivel a szopi megmarad. Akkor fogy a tej, ha elválasztok, azaz a szopi előtt vagy helyett adom a pürét, ugye? (Legalábbis én eddig így tudtam).


Eszter: igény szerinti szopinál ennek nincs jelentősége. Az egyévesem kábé óránként szopik most épp (nemtom, talán a foga jön), nem tudom a szopikat a kajákhoz igazítani.

Livi, Nóri (3), Sári (1.5), Peti (2008.10.23.)
liv731
 
 


Csakegy, én mindig lemorzsáztam a bébi feját, amikor elöl hordtam :) Most meg ő keni össze a hátamat a szétcsócsált kis kajáival...

kamcsatka
 
 


OFF Szilvi: hiába evett mind a 4 gyerkőd máshogy , mind a 4 cicifüggő volt (gondolom, Timó még mindig), nem volt gondod a leválással. :D Én most arra gondolok itt inkább, hogy rengeteg gyerek van (mainstream etalon), akik 2 éves kor előtt leválnak (a WHO szerint 2 éves kor alatt sztrájknak nevezzük az elválasztódást), és ez-többek között-a szilárd kaja miatt van, ilyenkor jól jön a BLW. Lehet más miatt is, persze, nálunk a nagynál szerintem a cumi miatt volt. No, de ez már NAGYON OFF, bocsánat!
ON :D

Livi, Nóri (3), Sári (1.5), Peti (2008.10.23.)
liv731
 
 


Egyszer betett valaki egy tökjó képet, afrikai mami biciklin ülve hordozva szoptat. Nem lehetne mégegyszer betenni? Elküldeném valakinek
köszi

kamcsatka
 
 


Livi, köszi! igény szerint megy nálunk is.

Orsi, neked is köszi :D

Kisvic, kérhetnék én is a cukorról anyagot?

Eszter
ikra
 
 


Orsi: banya tette be, keress rá a profiljában

KépKép
livus
 
 


Kisvic: pont ez a bajom nekem is! Hogy a gyerek ne legyen már 2 évesen csokifüggő!!! De nagyon nehéz kivitelezni. A kaját bele kell varázsolni, pedig én mindig elleneztem ezt a módszert. De pl. reggeli általában egy mese előtt történik... :oops: Nagyon ciki...
És a csokit én is szeretm, meg az édességet is, de nem mértéktelenül. Csak néha. Bezzeg az apja!!! Na ő akár 2-3 táblát is benyom egymás után., VAgy a gumicukrot! Nem normálils!!!! Biztos őrá ütött a fiam is, de nem szeretném, hogy baj legyen emiatt az étkezésével.
Hogy csináljam, hogy csak desszertként kérjen édességet? Segítsééég!

Kriszti

A babakocsi nálunk is inkább itthoni alvásnál jött be, de akkor nagyon . Rögtön elszunyált benne, már piciként is. Meg az autó. De azt nem szeretem mert ugye nem annyira kényelmes sztem... Szóval jó az a babakocsi, de pl. 3 évesen már durva... Plusz hozzá a cumi lóg a gyerek szájából...szépeket látni néha :) :roll: :cry:

KépKép

KépKép
kkriston
 
 


Hahó!

Cukros anyag engem is érdekelne! Köszi!

Itt a mi "babylegsünk" :D :

Kép

Én is egy zoknimat vágtam le, nem szegtem be, de így is nagyon jól funkcionál. :wink:

BLW: az én gyerekeimet nem lehet pürével túletetni, ők tutira vissza tudják utasítani azt is, egyszerűen kiköpték/ik. Két köpés után vége a kajálásnak (azért kettő, mert hátha az elsőnél csak játszott). És mind igény szerint szopizott/ik, a nagy 10 hósan kezdett igazán enni, a középső 14 hósan, és csak azért, mert kórházba kerültem. Berci most 11 hós, és szintén alig eszik, 10-15 falatot csupán. Én örülnék, ha enne, bár szeretek szoptatni. És ugyanúgy vagyok vele, mint Liv, hogy szopi előtt-utánnak nálunk nincsen jelentősége, mert Berci összevissza szopik, ő akkor kap rendes kaját, amikor mi is eszünk. És én nem adom a kezébe a kaját, mert nincs energiám arra, hogy a három gyerek mellett minden nap háromszor takarítsak pluszban emiatt, egyszerűen neeeeeem. :oops:

Tegnap az otthonszületett gyerekek találkozóján kipróbáltam Ági Lanáját, hát az valami álom! :D Nem gondoltam volna, hogy ekkora különbséget érzek majd a Nanduhoz képest, jól meglepődtem. Már elkezdtem gondolkodni, hogy mit kéne eladnom, hogy vehessek egyet. :roll: :P

Zsizsa
zsizsa
 
 


Sziaszok,

képzeljétek, most hozta meg a postás a KOZY-t!!!
Annyira örülök, ráadásul ma van a szülinapom... :)

Babóca épp alszik, de nem bírtam ki, már üresen magamra is kötöttem a kozyt, itt gyakorlom a kötéseket, előlre, hátra, így-úgy-amúgy ... :D
Jajj, nagyon lelkes vagyok!!! :lol: :lol: :lol:

ÉS egy kis infó, akit érdekel és tervez USA-ból rendelni:
márc. 17-én rendeltük meg és utaltuk át a pénzt, márc. 28-án adták postára és hát ugye ma érkezett meg. És! Nem kellett hál'istennek vámot fizetni! (Féltem, hogy kell majd, mert olvastam, hogy valakinél így volt, bocs, nem emlékszéem név szerint, kinél :oops: )

Jajj, olyan, de olyan boldog vagyok!!! :) :)
ALig várom, hogy magamra kössem a kismanót!

ÉS nagyon jó olvasni titeket! Eddig soha nem hallottam erről a BLW-ről. Felolvastam a férjemnek, amit írtatok, és neki is tetszett a dolog. Magyar oldalakon lehet erről olvasni valahol? Csak mert én csak németül tudok... :oops:

üdv

Dylkai

Kép
dylkai
 
 


Már megint én :oops: :
Ki kell mosni a mei tai-t szerintetek? Vagy csak zsupsz bele a bébi és kész?

Dylkai

Kép
dylkai
 
 


Dylkai, ne mosd ki, minek? Megbízható környezetből jött. Én kb. 2x mostam (mosdóban, langyos vízbe, kézzel), nem nagyon volt szükséges. A barátnőm mondjuk bedobta a gépbe, szóval úgy tűnik, azt is bírja. Képet kérünk!

kamcsatka
 
 


[quote]S írta:zóval jó az a babakocsi, de pl. 3 évesen már durva...


Hát akkor mi nagyon durvulunk, mert a 3,5 évesem gyakran van babakocsiban. (Kicsiként nem volt, kendőztünk.) Gondolkodtam már ezen, hogy akik ezt durvának tartják, hogy oldják meg, és arra jutottam, hogy vagy kismotorral közlekedik a gyerek, vagy ált. kocsival járnak, vagy nem gyalogolnak sokat, vagy ha elfárad a gyerek, kendőben vagy nyakban cipelik.
Mi kismotort elvből nem veszünk, autót ritkán, csak nagy távolságra használunk, nagyon-nagyon sokat gyalogolunk, közben elöl pocakot, a hátamon pedig a 1,5 évest cipelem (ha elfárad, egyébként ő is gyalogol), vagyis felvenni sem tudom. BKV-ra sem ülünk, többek közt mert drága, akkor inkább legyalogoljuk. Én személy szerint nem tartom abnormálisnak, hogy egy hároméves nem gyalogol 3-4-5 órát, néha még többet, de persze lehet, hogy elkényeztettem a babakocsival. :shock:

Édesség: az enyéim is csokifüggők lennének, ha hagynám. Nálunk csak ebéd után van édesség, utána pedig fogmosás. (Sokszor azért nem kérnek, mert nem akarnak fogat mosni.) Ebéd után is csak akkor, ha evett rendesen, de nem azt éreztetem vele, hogy ez a jutalom, mert megette az ebédet. Alapelv, hogy édességgel (meg egyáltalán étellel) nem jutalmazunk és nem büntetünk, és hogy az evés nem téma nálunk.

Pindi
pindi
 
 


OFF
te jo eg, en nem tudom kovetni itt a dolgokat :shock:

csoki es cukor:) 3 eves koraig semmilyen cukros cuccot nem adtam a gyereknek, igy nem is nagyon eszi a csokit (persze mi se tomtuk magunkba a csokit:))
ezzel nem azt akarom mondani, h a csoki rossz, en is szeretem
de csokibol csak bio es fair trade, igy mar csak az ara miatt is ritkan eszik a csalad csokit:), szerintem luxuscikk :wink:
feher cukor evek ota a lakasba se jon be
szerintem en is mertektelenul ettem a csokit regen, de miota kitiltottuk a kristalycukrot, azota erzem az etelek sajat edesseget
a regi kedvencemtol (marcipankenyer) egyenesen rosszul is vagyok, mert annyira gejlnek tartom mar:)
http://ketezeregy.hu/kiado/pages/CB49b.gif
http://ketezeregy.hu/kiado/pages/CB50.gif
http://ketezeregy.hu/kiado/pages/CB51.gif


Biobaba :)
biobaba
 
 


A kozy, az első mei tai-om .....egyelőre...
:) :wink:
Kép

Dylkai

Kép
dylkai
 
 


^Húú, de szép!
Hozzánk is nemsokára érkezik egy mei tai, de nem merek többet írni, meg meglepi, nehogy kiderüljön idő előtt...

Jucuu

Kép
jucuu
 
 


Dylkai: Boldog szülinapot!

Babakocsi: nekünk két szuper babakocsink van (egy nagykerekű jogger terepre, és egy pici Zapp buszra, meg áruházba, meg emeletre,- és én vagyok az áruló a társaságban, mert imádok babakocsizni is:) Illetve másra használom, mint a hordozást, nálam programfüggő, hogy mit választok.

Kaja: nálunk a szopizása sztár. Kornél elmúlt 8 hónapos, de lényegében csak szopik. É na pürével próbálkoztam, de hát ha nem kell neki, ne egye,- mert nem kell neki. Két napja próbálkoztunk a BLW/ BLF-el és nagyon tetszettek nek ia színes kaják, fogdosta pket lelkesen, tette a szájába és levágta ugyanazt a fincsorgó grimaszt az összesnél. Hát én meg úgy döntöttem, hogy nem erőltettem, majdnem 10 kiló, úgyhogy elég jól néz ki szopival is.

Babylegs: Tegnap csináltam meg én is a saját leszuperált térdzoknimból és ma tök jó volt látni, hogy mégsem én találtam föl a spanyol viaszt:) És tegnap már ki is próbáltuk és olyan jó volt ,hogy nem kell mindig a lábára cibálni a gatyaszárt. Plussz még a kiscipő is rajta maradt! Szóval tényleg klassz dolog és senki nem nézte kislánynak emaitt. Majd teszek be képet is.
ÜDv!
beszilva
 
 


biobaba írta:

[quote="biobaba"]O írta:biobabaFF


csoki es cukor:) 3 eves koraig semmilyen cukros cuccot nem adtam a gyereknek, igy nem is nagyon eszi a csokit (persze mi se tomtuk magunkba a csokit:))
ezzel nem azt akarom mondani, h a csoki rossz, en is szeretem
de csokibol csak bio es fair trade, igy mar csak az ara miatt is ritkan eszik a csalad csokit:), szerintem luxuscikk :wink:
feher cukor evek ota a lakasba se jon be
szerintem en is mertektelenul ettem a csokit regen, de miota kitiltottuk a kristalycukrot, azota erzem az etelek sajat edesseget.
http://ketezeregy.hu/kiado/pages/CB49b.gif
http://ketezeregy.hu/kiado/pages/CB50.gif
http://ketezeregy.hu/kiado/pages/CB51.gif




Biobaba nagyon köszönöm!!!!!! Mi dettó. Egy csomó energiát megspóroltál nekem!!! A linkekről: Mindenki, akit érdekel, olvassa el, ennél reprezentaívabban nem tudtam volna leírni. Az infó William Dufty: Cukor blues című könyvéből van. Ennek segítségéve szoktam én is le a cukorról!!!

kisvic
 
 


Pindi: én sem arra gondoltam, hogy mikor 2 gyerekkel meg a pocakoddal mész vhova, tilos vagy ciki volna a babakocsi. (Bár én akkor sem szivesen megyek kilométereket a gyerekekkel egyedül. Akkor jön apa is - igy könnyebb :wink: ).

Nekem inkább az szúr szemet, hogy a bevásárlóközpontokban tolja cicababa anyuka a 3-4 éves nagy culát, aki látszik, hogy marhára nem hajlandó egy kicsit sem mozogni. Ez a fura! PLUSZ A CUMI!!!!:roll: :roll: :roll:

K
kkriston
 
 


Hahó!

Hallottatok már a baboo hordozóról? Ki mit tud róla?
beszilva
 
 


Szerintem a gyerekek azt eszik szivesen amit a szülök. Szoval ha en kolat iszom, meg csokoladet eszem, akkor a gyerekem is ezt fogja tenni.
Mar egy ideje töröm azon a fejem, hogy csinaljam majd ha Beni nagyobb lesz. Mert azt nem akarom, hogy 3 eves kora elött edesseget egyen, de azert az sem ok, ha en ehetem ö meg nem. Persze, ha egyaltalan nem ennenk cukrot, akkor nem lenne gond, de azt nem akarom. Ugy erzem, hogy ha mersekelve eszi az ember, akkor nem art. A csokoladenak legalabbis ram gyogyito hatasa is van (idegileg/lelkileg), es föggü biztos, hogy nem vagyok.

babakocsi: hat nekünk nincs, nem is hianyzik. Anyosomek meg anno Beni születese elött vettek valami hiperszuper kocsit es par szor ült is bene a pici, de nem tulzottan volt oda erte.
En meg nagyon macerasnak erzem vele a közlekedest. Mi is sokat gyalogolunk, es kendövel sokkal jobban lehet haladni. Bar persze 2,3 gyerekkel mas a helyzet, akkor majd meglatjuk :wink:
smzsgalf
 
 


kkriston: fú... az tényleg csúnya látvány :( (a nagy gyerek cumival nálam mindig kiveri a biztosítékot... az a gyerek nagyon nem érezheti magát biztonságban a nagyvilágban... Mondjuk nekem nagy a szám mert a lányom egyáltalán nem cumizik és az ujját is csak lefekvés előtt szopja, nem tudom hogyan lehet a cumiról egy gyereket leszoktatni). Anno az Ergózás elején én is nyomtam egy cumit Lilla szájába, jó nagyokat aludt tőle, de amikor már elkezdett kilátni az ergóból akkor a cumi is repült, már nem volt hajlandó elviselni...
Vendég
 


babakocsizás vs. kendőzés: nálam az Ergo az valahogy mindig a haladáshoz kapcsolódott... ha az Ergo van rajtam akkor megyünk valahová... egyszerűen nem esik jól a céltalan lézengés (ha egyedül vagyunk a gyerekkel)... ezzel szemben a babakocsinál az ember tol valamit, csak úgy elvan... Nekem legalábbis ez a különbség a 2 között. Nekem azért van pl. egy gagyi kocsim a közös tárolóban is... mert ha olyanom van és céltalanul kóborolni szeretnék akkor jobb a kocsi (az aljában meg ott az ergó, hátha:). Menni valahová viszont gyűlölök vele. Akkor akadályoz.
Vendég
 


Én nem ítélnék el senkit sem a cumi miatt. Bár nálunk nincs, én utálom, pótszer, nagyon csúnya látvány és sokatmondó, amikor egy nagy gyerek szájából fityeg, de nem nagyon különbözik mondjuk a szájból kilógó cigitől. Az kb. ugyanezt helyettesíti. És ezt úgy mondom, hogy a kisfiam érkezése előtt bizony hosszú évekig cigiztem. Olvastam erről egy Desmond Morris könyvben, hogy mennyi ilyen "anyapótló" dolog, tevékenység van, apróságok, amik amúgy fel sem tűntek volna. Azóta kicsit más szemmel látom a dolgokat.
Bocsánat, ez nagyon OFF volt.

Viru
Kép
viru
 
 


Zsuzsa: meg majd ha már megy/jár/szalad a fiad, akkor is más lesz. Sztem annyit nem tudod hordozni és sokkal :!: lassabban fogtok haladni. Nálunk nem is szeret másképp, csak a kezünket fogja, vagy ha fáradt, apa a nyakába veszi és kész. De tovább is tart.
Apropó, kismotor.....Mi a baj vele??? (Pindi?)

Ja, Kisvic: "szakmába vág", azaz dietetikus vagy? Vagy vmi hasonló? Az szupi lenne! Adhatnál akkor tanácsot, hogyan segítsek a fiamon. Tényleg nehéz, magamtól nem tudom megoldani. De mégsem mehetek pszichológushoz a gyerekkel, hogy szoktassa ő le az édességről...
Már próbáltam elterelni a figyelmét, mással helyettesíteni, de végül igyis-úgyis a TOKI lett a jó neki. :?
De: A csoki tényleg lehet lélekgyógyító, rászokás nélkül. (nálam pl)

Kriszti
kkriston
 
 


Ja és még egy, hogy kismama legyen a talpán, aki mondjuk ellen tud állni ebben a hatalmas kínálat-dömpingben a kísértésnek, hogy megpróbálja-e betenni a pici szájába a (sokszor ajándékba kapott) cumit, akkor, amikor már mindent kipróbált és még mindig sír... Ráadásul mondjuk a környezete is ezt sugallja, stb. Nem mindenki olyan tudatos, hogy átgondolja ezt.

Viru
Kép
viru
 
 


Biobaba, Kisvic, ilyen szempontból akkor a barnacukor sem jó, nem? Vagy az másképp működik?
Én örülnék egy külön BLW topiknak, ha már úgyis többen járunk ugyanabban a cipőben :) Biobaba, ti is, ugye?


Pindi, szerintem az egész más, amiről te írsz. Flóra simán gyalogol 2,5 évesen, nem kell se babakocsi, se cipelés, no de nem is gyaloglunk 1-2 óránál többet egy nap. Én is láttam ilyen gyereket a minap, 4 éves körülit, cumival, babakocsiban, kubuért üvöltve víz helyett...elég lehangoló volt.

KépKép
KépKép
safrany
 
 


Viru, sztem nem volt nagyon OFF. És legyél büszke, hogy le tudtál róla szokni! De ha egy várandós kismamát látok bagóval a szájában, hát könny csordul a szemembe...Borzalmas! Az is elég durva, ha az apuka szivja, és úgy emeli fel a gyerekét, de a mama! Szörnyűűűűűűű.

Ettől függetlenül a cumi akkor sem jó, mi is használtuk sajnos, én akkor nem tudtam más megoldást a sok sírásra. De most másképp fogom csinálni és remélem, nem is kell a buta cumi. (bocs) Sztem az csak a mama dolgát könnyíti, a gyereknek semmi szüksége rá. Csak kényelmes a szülő és hopp, a szájába nyomja azt a gumibigyót. Sok anyukától hallom-látom ezt és elkeserít. Nem veszik a fáradtságot, hogy felemeljék, magukhoz szorítsák, megszoptassák a babát, ha arra vágyik. Ehelyett kap egy pót-mamát. Na, a lényeg, hogy nem tetszik. :roll: ON

Kriszti
kkriston
 
 


OFF
Kriszti, én sem használok cumit, sőt utálom! :) Igény szerint szoptatok és szerencsére a kisfiam (ezért is) nyugodt gyerek, de ha nem lett volna az, akkor sem használnék cumit, sőt cumisüveget sem, azt is utálom.
Csak azt írtam, hogy nem mindenki ilyen tudatos (én pl. az első pillanattól kezdve nem hagytam, hogy mások, anyós, stb. mondják meg, hogy mit csináljak -- szerencsére, mert akkor pl. cukros teával kezdtem volna :shock:), de én elég későn szülő vagyok, sokat olvasgattam a dolgokról, stb.

Kismama és cigizés -- na az tényleg horror. Ismertem én is olyan kismamát, aki cigizett, nem bírt róla leszokni, neki azt mondta az orvos (!), hogy akkor inkább szívjon el 5 szálat naponta, azzal kevesebbet árt, mint a szorongással. Ezzel nagyon nem értek egyet, mivel pontosan tudom, hogy mi a különbség cigizés és nemcigizés között.
ON

Egyébként Orsihoz hasonlóan én is szívesen olvasgatok a hordozáshoz nem szorosan kapcsolódó témákról is, végül is ez az egész egyfajta gondolkodásmód körül csoportosul, nem?

Viru
Kép
viru
 
 


Rosszul esik, ha leszóljátok a cumihasználókat. A kisfiamnál is pont ugyanerre használjuk, amire Kamillánál: alváshoz, adott esetben megnyugtatáshoz, de nappal nagyon ritkán. A fiamnál 1,5 éves koráig volt. Kamillánálhordozáshoz is szokott néha kelleni.
Rólam meg sok mindent el lehet mondani, de azt, hogy magam helyett adom neki, azt nem. Együttalvás, textilpelusozás, igény szerinti szoptatás (már sajnos nem), hordozás, egyéb kötődő neveléses dolog (utóbbi szakirodalom nélkül: nem azért mert hülyeség, hanem mert nem olvastam részletesen utána) mellett ezt nem lehetne elmondani rólam, hogy anyapótlóként használom.
Tudom, főleg idősebb gyereknél furcsa a látvány, és főleg nem ránk vonatkoznak amit írtatok, de gyors ítéletet mondani erről (sem) szerencsés. Nem akartam cumit használni, mégis lett. De nincs gáz vele, pont ennyit érdemel a téma, már ami rám vonatkozik: "Van cumija?" "Igen, és néha használjuk" :)

Csakegy, jól fogalmaztad meg, nálam is így van: hordozás=haladás, babakocsi=céltalan lődörgés, ami nekem mindig rettentő unalmas volt. Úgyhogy mi mindig megyünk "valahova". Emlékszem, amikor 8-9 éve még csak babakocsink volt, de nem fért már akkor sem a fejembe, miért kell nekem sétálni?! Természetesen most én is általánosítottam, mert nekünk volt kert, tehát levegőzés céljából nem kellett sehova menni. Másnál biztos máshogy van, különböző élethelyzeteink vannak.
Beszilva, várom a saját készítésű "Babyleg"-fotót!

kamcsatka
 
 


Orsi, lehet, hogy rosszul fogalmaztam meg, de pont azt szerettem volna leírni, hogy bár én utálom a cumit, de nem ítélek el senkit, azért, mert használja! :) Az első hsz-omban pont azt írtam, hogy a cumi csak egy dolog a mellpótlékok közül, rengeteg ilyen van még (cigi, stb.), csak az nem szúrja úgy az emberek szemét. Továbbá, ami nem zavaró egy csecsemőnél, az hirtelen zavaró lesz egy nagy gyereknél. Vagy fordítva. Egy gyereknél zavaró a cigi, egy felnőttnél megszokott.
Nincs két egyforma gyerek, mindenkinél más válik be, vélemények vannak és egyéni tapasztalatok.
Na mindegy, leszögezném, hogy én nem ítélkeztem, hanem pont az ellenkezőjére próbáltam meg felhívni Kriszti figyelmét. :)

Viru
Kép
viru
 
 


én sem ítélem el a cumit (ld. én kicsit sajnálom is, hogy Lilla nem cumizik... néha olyan jól jönne:) de egy 4 éves gyerek cumival akkor is durva látvány... (én speciel azért akartam, hoyg cumizzon nehogy az ujját szopja... én az ujjam szoptam és csálék is lettek a fogaim...)

Na indulok ítélethirdetésre az orvosomhoz...

Ha negatív akkor eladom a premaxxom...
Vendég
 

Vissza: Életmód

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?