Új privát üzeneted érkezett!

Jó reggelt!

Nagyon szépek a gyerekek! :lol: :lol: :lol: :lol:

Bettó
A képen Ádi éppen a pihenőszékben van...
A vidéki élettel csak az a baj, hogy túlságosan be van zárva az ember... és egy nyüzsgőnek ezt elég nehéz elviselni... :cry:

Én annyira nem érzem magam kifacsartnak... Ádám alszik 11-5-ig (aztán még kb. 8-ig)... és napközben is szoktam szundítani, mikor a töki alszik...

Lili
Fiatalok... kevesen vannak... (összlakosság olyan 8-900 fő)...
(a doki is meg a védőnő is szeret hozzánk járni... mert nálunk nem azzal kell kezdeniük, hogy a higiéne fontosságát hangsúlyozzák :wink: )
Anyák lapját, Baba magazint elő kellett fizetnem, mert itt még venni sem lehetett...

Mazsola
Ádám a 2 hónapos oltással megkapta a rota-ellenit is és a pneumococcus-ellenit is...

Lecsó
Ne öntsd ki simán a tejet a csapba... lehet a fürdővízbe önteni... nagyon jó bőrápoló... :wink:

Nekem Tommy Teppe mellszívóm van... nagyon jó :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Fintorok :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Vendég

Sziasztok!

Betti! Jobbulást! :lol: :lol:

Nekem is medela mellszívóm van, s bejött. Ja kölcsönbe, már a 2 sógornőm is ezt használta.

Oltás: nekünk a dokinénink nem oltás párti és a rota elleni oltás a 2 gyerkőcnek majd 100 ezerbe kerülne, így kihagyjuk, ha elkapjuk akkor sajna megyünk a kórházba, de eddig a családba senki sem kapta el és rajtunk kívül van még 5 gyermek. Amit biztos beadatunk a kötelezőkön kívül az agyhártyagyulladás elleni és kulancs elleni lesz.

Kiszámoltam 1 nap kb 1 liter tejet tudok kifejni szopcsi tea és minden rásegítség nélkül. Ja azt vettem észre, hogy ha vanilíás sütit eszek kicsit több a tejem, meg elég sok folyadékot iszok, de nem csak vizet, hanem gyümölcsleveket és szörpit.

Pussz!

KépKép
KépKép
jadika

Szaisztok koránkelők!

Lau! Jó fej a kis töki! Grimaszkirály!

Adrienn!

És azt az 1 litert mind meg is isszák a babák? Vagy tudsz fagyasztani is? Bár gondolom megisszák, mert az napi 500 ml 1 babának, annyi meg kell nekik! Nem?

Kérdés:

Mit csináltok a koszmókkal a fejbőrén? A barátnőm mondta, hogy ő néha fogkefével szedte le, mert nem jött le másképp. Azért az elég drasztikus. Védőnénit még nem kérdeztem. Ötlet?

jutiboszi

Juti
Ádinak is volt... olajjal vastagon bekenni vastagon fürdés előtt... kb. 20 perc múlva sűrű fésüvel átfésülni... fürdéskor jól megdörzsölni... és utána is beolajozni...
(mivel nem volt itthon babaolaj, mi a közönséges étolajat használtuk)
Vendég

sziasztok!

Nagyon édik a babák!!!!!! :lol: :lol:

Bettó!
Neked jobbulást!! :lol:

Poppi Kép lau!Jadika!

Neketek van még fagyi babátok?Nekünk van de nem tudom,hogy hosszabítsam-e?Nem a közeljövőben szeretnék babát,hanem egy pár év múlva.Én is teszek fel egy pár fotót!! :lol: :lol: Kép Kép
m. reni

Köszi Lau!

Hasonlóan oldottam meg én is, csak a fésülés maradt el. De nagyon olajos maradt a buksija. Bár őt nem hiszem, hogy zavarja, inkább csak az én szememet! És utána visszajön a koszmó?

jutiboszi

Köszönöm szépen már jobban vagyok. Érzem még, de nem vészes. Ősi módszer és a Biotron lámpa csodákra képes :D

Lecso! Én is szedem a ferro...+ még gravidát is, ja és a c vitamin. :wink:

Jó nektek, hogy nem látszik rajtatok. Laura neked meg végképp, hogy többet tudsz pihizni Ádi mellett. Én ma is szerettem volna, de pont akkor Kincső nem akar aludni, amikor én. Utána viszont már vár a házimunka, így pihi sokszor kimarad. Ma egy kölcsönző megkérdezte, hogy jól vagyok-e, mert be van esve az arcom :evil: Pedig eszek rendesen meg minden, de úgy látszik az én arcomnak az is elég, hogyha keveset alszok :?

Adri! Nem semmi dokitok van :shock: Mi is gondolkodunk rajta, de nem kevés pénzbe kerül így sem. Ráadásul (nem tudom, hogy mindenhol, vagy csak nálunk) nem szúrják, hanem szájon át adják, nyeletik. Mi van hogyha Kincső kiköpi???? Kidobtunk X ezer forintot az ablakon???

Kép
bettó

Sziasztok!

Juti! Igen azt mind megisszák, bár az utóbbi hónapban rosszabbul esznek :cry: , és ha még éhesek kapnak tápszert is.

Reni! Nekünk ki kellett tölteni egy kérdőívet, hogyha nem használjuk föl a meglévő petéket (4 van még) mi legyen velük. mi kutatásra ajánlottuk fel. Mi biztos (legalábbis 90 %) hogy nem megyünk többet, elég zűrös lett a terhességem vége és sajna valószínű, hogy a következő is így végződne :cry: . Pedig eredetileg 3 gyermeket szerettünk volna, de sebaj, nem vagyunk telhetettlenek nekik is nagyon de nagyon örülünk.

Betti, Laura! Nagyon édik a csöppségek! :lol: :lol:

Pussz!

Adrienn

KépKép
KépKép
jadika

Adri!

Köszike! :wink:
Emlékszem, mikor mondad, hogy még egyre beneveztek. Az egyik kis barátném is megszenvedett a pincurral rendesen,és ő is mondta, hogy még egyszer nem menne szülni. Nálunk egyenlőre apa elzárkózik a másodiktól. Szegényke nagyon fáradt. De majd megenyhítem pici szívét :wink:

Kép
bettó

Sziasztok!

Teljesen fel vagyok dobva!Felvettem a kapcsolatot a csajszival akit említettem a tejcsivel kapcsolatban.
Igaz még nem született meg Tomi tejtestvérkéje(39+1 napos tehes a csajszi),de fagyasztva tárolja most előre.Ha megszületik nem tudom hogy lesz még odaadva,mivel nem is messze lakunk egymástól,kb 2 km-re.
Úgy állapodtunk meg hogy addig amíg nem lesznek meg a szükséges papírok a tejleadásig ,addig odaadom neki nagyon szívesen.Hiszen én úgy sem tudom hol tárolni.Ma is sikerült már kiönteni kb 2 dl :cry: .Nem volt már több cumisüveg amibe fejjek!
Olyan jó érzés hogy segíthetek valakinek!!!!!

Jadika akkor neked is rengeteg tejed van!Egy Tomi korú babának olyan 600ml kell ennie egy nap a védőnéni szerint.Nekik még kicsit biztosan többet.

Ági,Ami,Driennke,Szasza....sorolhatnám tovább HOL VAGYTOK?????ÍRJATOK MAGATOKRÓL MEG A BABÁITOKRÓL LÉGYSZI!!!!!!!!

Szörnyen restellem :oops: de nem jut eszembe Danika anyukájának neve :? Hogy vagytok!Remélem már jobban a van a pici!!!!

Jó éjt!
Kép Kép

Kép

Kép
lecso

Ja Reni, nekünk 10 évünk van rá, hogy felhasználjuk.

Betti! Hát igen ezt terveztük, de mi tervezünk Isten végez. A HELLP-szindróma miatt nem akarunk újra bele vágni. Meg azért én is kicsavart citromnak érzem magam, nem is értem Vivi hogy bírja egyedül. Én ritkán vagyok velük egyedül, de nem egyszerű. Az a rossz, hogy napközben Anna miatt nem tudunk pihenni, ha meg végre bealszik akkor biztos, hogy Zazó felébred. Éjjel meg Zalán van fent többször.

Laura! Irigy-irigy a napközbeni alvás miatt :wink: .

Na mentem aludni, vajon meddig????

Pussz!

KépKép
KépKép
jadika

Lecsó!

Szuper, látod, inkább add oda valakinek, mint a csapba öntsd! A lelkednek is jót tesz! Csak azt nem értem, hogy miért olyannak adod, aki még meg sem szült? Nincs melle? Bocs, ez most morbid volt, de nem tudtam kihagyni! :lol: :oops:

Na, megyek, itt vannak anyuék. Milán kapott egy elektromos hintát tőlük. És nagyon szeret benne lenni. Remélem beválik, eddig jó minden!

NA, jóéjt!

Pusza

jutiboszi

Edina! Hát azt hiszem igen, ha 1 babám lenne tele lenne a fagyó nekünk is. Az elején tudtam 1 kevesett fagyasztani én is, 600ml. Tényleg lehet kapni kis zacsikat amibe bele lehet fejni, legalábbis a medelához lehet mert én abba tettem.
Szerintem tök szupi, hogy tudsz segíteni valakin :lol: . Ha meg lesz a vizsgálat eredménye akkor anyatej gyüjtőállomáson leadod? Azon felül, hogy jót cselekesz még kereshetsz is vele. Litere 1800.-.

Pilchard! Hogy vagytok?????? Rég jelentkeztél!!!! És igen, többiek hol vagytok??????????????????????????Ha én tudok írni akkor ti nem jöttök?????????????

Pussz!

Adrienn

KépKép
KépKép
jadika

Juti neki fogom odaadni:

nuska1
Középhaladó felhasználó

Üzenetek: 307

Elküldve: 2008 Március 06 Csütörtök - 13:52

--------------------------------------------------------------------------------

Kedves Kismamák!
Felesleges anyatejet, illetve tejtestvért keresek 2008. április elején születendő harmadik kisbabámnak.
Első gyermekemnél derült ki, hogy nem fejlődtek ki a tejmirigyek a mellemben, emiatt nem tudom a saját tejemmel táplálni egyik babámat sem.
Nagyon szeretném, ha a harmadik gyermekemnek még kevesebb tápszert kellene innia, mint a nővéreinek. Nekik is voltak tejtestvéreik.

Olyan Édesanyát keresek, aki
- a felesleges anyatejet lefejte-fagyasztotta, de a babája nem itta/issza meg valami miatt, ezért csak a helyet foglalja a fagyasztóban. Szívesen átveszem, elhozom Budapesten, vagy a pesti oldal vonzáskörzetében.
- Aki a maga megnyugtatására lefeji a tejet, hogy biztosan elég legyen, de a gyűjtőbe nem akarja beadni. Ebben az esetben tejgyűjtő zacskót vagy üvegeket szívesen adok.

Minden felajánlást köszönettel veszek, és privát üzenetben várok!
Nekünk minden csepp anyatej fontos…

Nuska+

Vissza az elejére

nuska1
Középhaladó felhasználó

Üzenetek: 307

Elküldve: 2008 Március 06 Csütörtök - 13:59

--------------------------------------------------------------------------------

Livi,
én is szedtem Motiliumot, és SNS-t is használtam mind a két lányomnál. Így lett egy szopizásnál 15 gr körül a tejmennyiségem

Dóri,
érdemes lenne megvizsgáltatnod magadat! Én nagyon kétségbeestem, amikro kiderült, mi a bajom, de legalább tudok róla, és azt is tudom, hogy nem az akaratban-elszánásomban van a hiba.

Sarlai drnőnél is jártam, amikor egy hónapos volt a nagyobbikom (most 3,5 éves), megnyomkodta a cicimet, mondta, hogy óóóó, ebben van tej (persze, egy nyomkodásnyi ) aztán azt tanácsolta, hogy naponta tízszer-tizenkétszer tegyem mellre a babát, és néhányszor hagyjam el a szoptanítot. Nála fel sem merült, hogy nincs elég tejmirigyem - pedig mennyi szomorúságtól menekültem volna meg, ha az elején kiderül...
Végül Rózsa Ibolya és egy másik LLL-s tanácsadó tapintásos vizsgálata valószínűsítette a dolgot, amit aztán UH-os emlővizsgálat erősített meg.
(ha vkit érdekel, szívesen adok UH-os orvos elérhetőséget, privátban).

Üdv,
Nuska+ (34+6)

Vissza az elejére

Kép

Kép
lecso

Tegnap nagyon -nagyon zuzmó voltam! :oops:
Már este esezmbe jutott az ágyban fekve hogy Pilchard a neved és ha minden igaz nem is Danikád van hanem Petikéd!!!Bocsika!
DE A KÉRDÉS UGYAN AZ,HOGY VAGYTOK????DRUKKKKKK++++++++++++!!!!!!!!!

Kép

Kép
lecso

Jadika:: Az az igazság, hogy majd mindennap átjön a nagymamám, de 76 éves, tehát sok mindenben nem segít, amiben meg igen, abban pont nem kéne... persze hálás vagyok neki, de folyton morog, meg újabban sokat panaszkodik. Megértem a kora miatt, de néha olyan, mintha egy harmadik gyerekem lene, csak ő már visszabeszél :) :?

Mondjuk tesz egy kis rendet, elpakol a szekrénybe, néha eteti az egyiket, vagy fogja (altatás címén). De éjszaka tök egyedül vagyok, és nem sokat alszom.

Azeért is nem voltam mostanság, mert napközben újabban egyáltalán nem alszanak :?
Vagy egyszerre, vagy egyenként de a nap 24 órájában valaki ébren van és hát... energia italokon és kávén élek...

Lényegében rohangálok a lakásban, mint pók a falon. próbálok rendszert vinni az életünkbe, több kevesebb sikerrel.

Kép
Kép
labasv

Adrienn igen szeretném leadni tejet!Most is 580 ml felejleg van a hűtőben amit a csajszi elvihet.Napi 2-3 dl szinte biztos ,de van hogy több is mint most.A védőnőt meg akarom kérdezni,hogy nem -e lehet valahogy összehozni,hogy mégis a csajszi kapja továbbra is a tejcsit csak az anyatejgyűjtő állomás jegyezze.Tesóméknál úgy volt,hogy megtörténtek a vizsgálatok Debrecenben és a tejtestvérke ott helyben volt Görbeházán.Azt pontosan nem tudom ki jegyezte mennyi tejet is visznek el vagy előre meg volt állapítva hogy mennyi jár és úgy vitték.De akkor nem lenne olyan szigorú az egész+hivatalos.
Te hány óránként fejsz?Az én cickóim max 5 órát bírnak ki,de az már max,mert úgy érzem már akkor hogy szétdurrannak.Éjjel 3 óránként amikor Tomi kel.Nappal általában 4 vagy 5.

Bettó ismét üvegből eszünk :? ,feladtam!Néha megnyugvásból cicizik,de csak akkor szereti ha kb 1-1,5 órás a cickó,mert akkor nem ömklik a szájába a tejcsi.

Tominak szopi közben mortyog a hasa.Eleinte szegénynek úgy ömlik a tej a szájába.Folyik ki is,de nem is az a legnagyobb baj.Ahoz hasonlít mintha egyszerre legalább mi egy dl akárnánk lenyelni .Látszik rajta hogy ő nem akar ekkorát nyelni,de szinte muszáj,mert a szájába ömlik a tej.Egy ideig tűri,de utána sír szegény.Nálatok nincs ilyen???Megpróbáltam már hogy lefejek belőle,de szinte végig ilyen sebeséggel jön a tejcsi. :?

Na megyek reggelizni+felöltözni.Én még pizsamában ülök itt :lol: Szeretem a hétvégét,akkor nem kel korán kelni+Apa is hagy tovább aludni.Levivel a másik szobában szoktak játszani.

Jók legyetek!

Kép

Kép
lecso

Jaj Vivien!!! :( Ez nagyon nem jól hangzik!DE KITARTÁST,EDDIG IS NAGYON JÓL CSINÁLTAD ÉS EZUTÁN IS MENNI FOG!!!!Valamelyik nap írtam már egyszer:az idő nekünk dolgozik!!!Egyre "kevesebb" gond lesz velük!Egyre önállóbbak lesznek!Amikor már tudnak majd együtt játszani(pár hónap még :roll: *-3-4-5*) majd akkor jobb lesz.Lefoglalják majd egymást :wink:

Kép

Kép
lecso

Reni
Nincsenek fagyikáink... :cry:
Kistesó... kérdéses... 2 tb-finanszírozott lehetőségünk van még...

Bettó
Házimunka majd meglesz... :oops:
Vendég

Kép

Kép

Kép

Mi együtt is szoktunk aludni....
Vendég

Sziasztok Lányok!

A mai oldalt tudtam csak elolvasni,ha lesz egy kis időm majd visszaolvasgatok!

Nem is tudom mikor irtam utoljára,és mit.Ezen a héten a fejlődésneurológiai osztályon voltunk egy 5 napos kivizsgáláson,a margit kórházban.Úgy volt hogy bent lehetek Petikével,de aztán Calici virus miatt( ami a belgyógyászaton volt )látogatási tilalom lett egész hétre.Nagyon sokat filóztunk hogy elhozzuk e,mert ez persze azután derült ki iután már megvolt a felvétel( a részleteket később megirom,döbbenetes szemétség az egész),de aztán csak otthagytuk,hogy akkor gyorsan essünk túl az egészen.Igy sem töltöttem feleslegesen otthon az időt,mert ugye Amelivel voltam,igy legalább kárpótoltam kicsit a sok nem vele töltött idő miatt.Meg közbe Aminak torokgyulladása volt,igy pluszban jó is volt hogy vele voltam.Kedden,szerdán egyáltalán nem láttam petikét,szörnyű volt,de Ami elterelte a figyelmemet,ha csak Petike lenne biztos beledöglöttem volna.Csütörötökön az igérttel ellentétben nem oldották fel a zárlatot,de bementem és kihozták a krt-ből egy másfél órára nekem.Pénteken meg 11-re mentünk érte.
Szemészeti,pszichológiai vizsgálata jó,a gyógytornász annyit mondott hogy ha nem piszkálta elaludt.EEG negativ.Neurológiailag mindent megcsinál,csak van amit lassabbban,nagyobb latencia idővel,de minden reflex kiváltható.Egy vizsgálaton volt nem jó eredmény,ami a figyelmét nézi,de önmagában ez még nem mond semmit.Ezt két hónap múlva megismétlik.Április 24-én megyünk a Bethesdába EMG vizsgálatra,mert még mindig nem tudni hogy mitől van az izomhipotóniája.A szepszistől amiben volt,vagy oxigénhiánytól,vagy valami izombetegsége van e.Az EMG az sorsdöntő,mert az izombetegséget az mutatja ki.Ha pozitiv akkor izombiopsziát is csinálnak majd.
Addig ne csináljunk aktiv tornát mert fárasztja,passzivat meg azért mert a z izomsejtjeit az eltöri.Ezt mondta a dokinő,kicsit ezen lehidaltam,én még ilyen baromságot nem hallottam,de tudom hogy nem birják egymás módszereit.dévény,pető,katona stb..szóval mindenki mást mód,én meg honnan tudjam mi a jó.
folyt köv későb,mert felébredtek

KépKép

KépKép
pilchard

Pilchard, de jó végre hallani felőletek! És reméljük, csak egyre jobb híreket. Azt nem értem, hogy a légzési problémák hogyan vannak összefüggésben a neurológiai gondokkal? És igen, az nagyon vacak, hogy mindenki mást mond. Mi dévényeztük Szonjával, nem sokáig, mert nem volt komoly gond, én rájuk esküszök.

Vivien, bizony, egyre jobb lesz csak! Szupi anyuka vagy, hogy 24 órában nyomod a csajokkal. :wink:

Adri, én úgy tudom, hogy a HELPP-szindróma először szülőknél a legvalószínűbb, és, hogy másodjára kisebb valószínűséggel vagy később jön elő. Mi szeretnénk még harmadikat, de most vissza fogok menni dolgozni, 35 évig még van 7 évem, valamikor 5 év múlva. Persze most így gondoljuk, aztűn meglátjuk... Ha arra gondolok, hogy soha többé nem leszek már terhes és nem fogok szülni, akkor az olyan rossz érzés.
Bettó, az apuciknak is kell idő, hogy feldolgozzák, hogy nem csak ők vannak már neked. Az én férjem sem rajong most a harmadikért, Ábrist kicsit nehezebben dolgozza fel, mint Szonját, de tudom, hogy ez csak időleges. Meg persze nem is most kell eldönteni.
KÖRKÉRDÉS: ki, mikor akar tesót??? :lol:

Panka, küldtem mailt, megkaptad??????

Juti, Lecsó! szerintem azért van sok tejed Lecsó, mert fejtél, és te állítottad be a mennyiséget, nem a baba. Ha szopott volna, akkor pont annyi lenne, mint amennyi neki elég. Vagy ez hülyeség?
Lecsó, de így nem nagyon macerás ennyit fejni, sterilizálni, stb? Mármint a szopáshoz viszonyítva sokkal több meló.

Pusz-pusz

Lili
KépKép
KépKép
manka79

Megpróbálok irni,nemsokára jönnek vendégek.

A légési probléma valószinű a szepszis miatt volt.Legalábbis nagyon remélem,meg azt is hogy nem találnak semmilyen izombetegséget.SMA-ra küldtek vért genetikai laborba,az pl negativ szerencsére.Az SMA izomsorvadásos betegség.Kizártak már eddig is sokat,de majd az EMG tud mondani sokat.Vagy semmit,és remélem úgyis lesz.

Most sokat kell hasra tenni,mert nem tudja átforditani a fejét,legalábbis igy jöttünk el pénteken,de itthon kiderült hogy át tudja,viszont kiemelni hason nem tudja.Azt kellene megtanulnia 3 hós korára.

Én meg nem tudom addig mit tegyek,dévényesnek mutassam e addig,vagy várjuk meg a 24.-ét,mondjuk 3 hét de ha jót tenne az a 3 hét rengeteg.

Ami imádja peti babát,állandóan puszilgatja,simizi.nagyon megviselte ez a 4 hét,hol voltam hol nem,inkbb nem,mindenki és senki gyereke volt,mert felváltva volt 3 emberrel.
Nagyon okos,tud vagy 30 mondókát,egész nap azokat kántálja,de emellett most nagyon rossz is,igazi kisördög.
Olyan szövegeket lenyom,odamegy a járókához és azt mondja:
Kisbogaram ne sirj

Ma meg ezt:petyuska,miért nem alszol kicsit a kiságyban?

Hát amúgy sem könnyű kettővel,de igy hogy közbejött ez a kórházasdi ,és Amit megviselte még nehezebb.

nekem az a körkérdésem hogy Ti mikor főztök?Én nem tudok rendelni,muszály főznöm,de mikor?Aludni is de jó volna kicsiit

KépKép

KépKép
pilchard

Lili a fejés miatt van valószínű ennyi tejcsi,de most nem bánom a tejtesó miatt!Jó hogy segíthetek!

Tesókérdés?Nálunk nem lesz több baba :wink: 2-en vagyunk 2 gyerekre 2*2 kézzel.Ez optimális :lol:

Kép

Kép
lecso

Pilchard örülök hogy otthon van végre a kis Petike!Reméljük a legjobbakat és az EMG negatív lesz!Drukkolunk nektek+++++++++++!!!!Sok sok energiát küldök!

Kép

Kép
lecso

Kedves Kismamatársak! :)

Csak pár szót írok ide, azt is csak azért, mert én vagyok az, akinek Lecso segít, és tejet ad. El sem tudom, mondani, mennyire hálás vagyok neki, hiszen a babám még meg sem született (bár túl sok már nem lehet hátra). Tejtestvérünk anyukáját személyesen még nem ismerem, de hamarosan találkozunk egymással.

Tudjátok, akiknek már elsőre gond nélkül megy a szoptatás, az el sem tudja képzelni, mit él át egy olyan tapasztalatlan anyuka, amilyen én voltam az első babámnál. Én is a legjobbat akartam adni a kislányomnak, és hosszú idő telt el, amíg kiderült, hogy önhibámon kívül soha nem fogom tudni saját tejjel etetni a gyerekeimet. Azt a pár hetet, ami állandó sírással, küszködéssel, kísérletezgetéssel telt el, míg az orvosi diagnózis le nem írta feketén-fehéren, hogy NINCS, ami tejet termeljen, nem kívánom az ellenségemnek sem...Még most is borzasztó nehéz ezt elfogadni, hogy más vagyok, mint a legtöbb anyuka, és másokra vagyok szorulva, ha tejet szeretnék adni a kicsimnek. (Nem vagyok teljesen tápszerellenes, a nagyobbikom és a középső gyerekem is evett tápszert, de lássuk be, hogy a tej mégiscsak jobb nekik).

Én mindezek ellenére nagyon boldog vagyok, egyrészt, mert a gyerekeimen nem látszik, hogy gondjaim voltak, ők derűs, értelmes, egészséges kislányok, akik várják a következő kistestvért...Másrészt pedig boldog édesanya vagyok, és nincs rám írva, mi a problémám.

És az az egyik legboldogítóbb érzés, amikor ismeretlenek önként, szeretetből segítenek nekünk, hogy jobb legyen. Lecson kívül már 3 édesanya adott nekünk tejet önzetlenül, hogy segítsen. Mind ott várja a születendő kicsit a fagyasztóban. Én így készülök a baba születésére, és elmondhatatlanul hálás vagyok mindegyik anyukának.

Köszönöm, hogy meghallgattatok, és Lecsonak így, neten keresztül is!!! Személyesen meg hamarosan... :lol:

Szép tavaszi babázós napokat kívánok nektek,
üdv,
Nuska+ (39+2)
nuska1

Nuska! Persze, hogy meghallgatunk, és nagyon jó, hogy írtál, mert ismeretlenül is tökre becsüllek, hogy ennyire fontos neked, hogy a babád anyatejet kapjon. Azért kicsiben átérezzük a problémád, mert elsőgyerekesként nekem se volt könnyű, persze közel sem ugyanaz a helyzet, csak éppen nem gond nélkül ment a dolog. :)
Szép szülést és boldog babázást kívánok neked!

Lili
KépKép
KépKép
manka79

Halihó!

Pilhard! Örülök, hogy végre otthon vagytok! Hidd el minden rendben lesz!!!! Én főzni nagyon ritkán főzök, szerencsére tudunk rendelni, bár megmondom az őszintét, hiányzik az igazi otthoni hami. Akkor szoktam főzni, amikor tudom, hogy Kincső fog pihizni, meg amikor apa itthon van. Szépen le tudja foglalni a kis csajszit. Imádják egymást, máris látszik. De volt már olyan is, hogyha sütöttem ki valami husit, hogy megvártam míg egy adag kisül, majd elzártam a gázt, megnyugtattam Kincsőt és folyt köv.

Nuska! Le a kalappal, erős csajszi vagy! Én nagyon féltem, hogy nem lesz tejcsi és akkor irány a tápszer, nem lehet könnyű!

Lecso! Nálam is nagyon jön a tejcsi az elején, van olyan, hogy kétszerre nyeli le a kortyot ami jött és ilyenkor bizony a kis száján is jön. Én úgy vettem észre, hogy nekem, akkor nyöszörög cicin, hogyha csak cicizni szeretne, de nem éhes és még mindig jön a tejcsi. Ilyenkor jön a cucli.

Laura! A kis tököst ringatni is kell, vagy elég, hogyha az öledben van és úgy elalszik? Bizony, hogy várhat a házi munka, csak az a baj, hogy nagyon bántja a szemem, így inkább két-három részletben ki szoktam takarítani.

Juti! Jó dolog ez a hinta. Mi napközben szinte csak abban nyugszunk meg+ anya ölében :wink:

Manka! Eddig úgy vettem észre, Géza nem érzi magát hanyagolva. Hogyha séta idő van, mindig a tékába megyünk, van olyan, hogy egész idő alatt ott vagyunk, vagy ott szopizik és akkor tudunk tovább is maradni, így míg Kincső alszik, olyan mint régen. Sokat hülyéskedünk, viccelődünk. Itthon is közösen csinálunk mindent, így hiány nincs. Ő inkább azért tart a másodiktól, mert nem tudja végig aludni az éjszakát, meg megint miattam aggódik. Látja, hogy kissé fáradt vagyok és mivel ugyanannyit eszek, mint általában fogyok rendesen. Lassan már az s-es gatyómat is be tudom rendesen gombolni. Ő ilyen kis aggódós. Először mindig rám gondol, utána jön csak ő. A második gyerkőc hogyha jön remélem már lesz rendesen külön szoba és akkor apa tud aludni.
Második gyerőcre mindenképpen várunk 3 évet. Nekem mivel null segítség van nem bírnám egyszerre a két gyerkőcöt. No meg a sebem miatt is. A doki mondta, hogy nem mindenki vár annyit császsár után, de mivel nekem nagyon hamar meglátszott, ajánlja a 3 évet.

Ma estétől megpróbálok ébren maradni és az esti szopi után kiságyba tenni a csajszit. Eddig nagyon kényelmes volt csak át tettem a másik oldalra és kb. 5 max 10 perc szopi után a csaj kidőlt és lehetett aludni. Viszont annyira mocorog, helyezkedik mostmár, hogy nagyon nem kényelmes senkinek sem. Ő sem alszik olyan mélyen és mi sem. Ráadásul a mi paplanunk meleg neki, és kimelegszik, utána meg már ezért nem alszik. Teljesen odaraktam a kiságyat mellém, így hátha bent marad. Majd meglátjuk. Lehet lesz egy pár alvatlan éjszakám, de mi az a Viven álmatlan éjszakáihoz képest :roll:
Vivien! Nagy gratula megint neked! Remélem azért a sok vitamint is tömöd magadba!!!! :wink:

Kép
bettó

Sziasztok!

Nuska! Ezúttal szeretnék elnézést kérni a hülye viccem miatt, nagyon szégyellem magam!!! Kép Nem gondoltam, hogy ilyen gonddal küzdő kismama lehetsz, tényleg csak viccnek szántam...ne haragudj!
Egyébként én is azt javasoltam Lecsónak, hogy keressen valakit, akinek odaadhatja a neki felesleges tejcsit, szóval tényleg nem vagyok ellened!!! Sajnálom, hogy így alakult, de örülök, hogy pozitívan látod a világot így is!!! Már korábban is írtam, hogy én is szívesen venném mástól a tejcsit, ha nem tudnám a kisfiam szoptatni. Az anyatej minden cseppje aranyat ér!

jutiboszi

Juti,
egyáltalán nem haragszom, tényleg! :wink: Azért írtam ide pár sort, hogy mások (ti) is tudjátok, néha nagyon nehéz a babázás, a szoptatás, és nem úgy alakul, ahogy elképzeltük. Ettől még később lehet a világot nagyon szépnek látni! Ismeretlenül te sem tudhattad, miért kér tejet egy várandós anyuka előre.

Találkoztam Lecsóval, édesek a babái élőben is, és nagyon kedves volt.

Nem zavarom többet a topikotokat :lol: Bár csodaszép babaképeket láttam.

Sok boldogságot nektek!

üdv,
Nuska+
nuska1

Nuska!

Örülök, köszönöm, hogy nem haragszol. Többször is elolvastam, amit írtál, és mindig úgy éreztem, hogy lehet, hogy megbántottalak, de most hogy tisztáztuk, örülök. Lecsó helyében én ugyanezt tenném, ez olyan, mint a véradás. Nekem nem fáj, másnak viszont rengeteget jelenthet! Szóval örülök nagyon, hogy "egymásra találtatok".

És egyáltalán nem zavarsz, gyere nyugodtan bármikor hozzánk, sőőőőt, most már én kérlek, hogy min. egy szép babafotót tegyél fel a gyerkőcödről majd, aki hamarosan érkezik. Meg a többiről is, minden baba jöhet!!!

Pussz

jutiboszi

Manka! Nem tudom, hogy válaszoltem-e vagy nem az egyik kérdésedre. Tudod, az éttermi. Jól sikerült, Kincső egy idő után felébredt, de cumival a szájában érdekes módon el volt, nem sírt. Csak hazafele tört el a mécses, de akkor már éhes volt azért is :wink:

Lecso, Nuska! Nem tudom,hogy mindenhol úgy van-e, vagy csak itt Debrecenben, de a védőnő mondta, hogy aki anyatejet vesz a leadón keresztül, nem kapja meg azt a mennyiséget ami a babájának kellene. Meg kell venni egy üveget, és minden nap csak annyi adagot kap. Lehet, hogy az újszülöttnek elég, de nem sokáig és akkor pótolni kell ugyanúgy tápszerrel. Én a helyetekben kihagynám a tejbankot :wink:

Kép
bettó

Zsuzsi! Már régen akartam neked is írni, de sajna nálam a terhességi feledékenység megmaradt :oops: Hogyha gondolod, küldök neked ilyen tejszaporító port, amit én is iszok, hátha meghozzná jobban a tejcsit. Ja ez mindenkinek szól. Írjatok nyugodtan privit és megoldjuk :wink: Nekem nagyon bevált komolyan. Mostanság nem iszok 3 liter folyadékot sem, de tejcsi van bőven :D

Kép
bettó

Kép

Kép
bettó

Egyjópár adatot nem tudok :oops: Jujj Manka te leírtad bocsi, javítom is

Kép
bettó

Kép

Kép
bettó

Bettó, köszi a táblit, nekem 40+2 nap.
Milyen por ez? Engem érdekelne.
Pusz

Lili
KépKép
KépKép
manka79

Ezt úgy hívják, hogy tejszaporító porkeverék. Kb. fél liter tejben felforralsz 2-3 kávéskanállal, majd naponta 2-3 bögrével iszol belőle. Én kettő egészet szoktam inni, és azt osztom el általában egy napra. Így nem iszok fél liternél több tejet. (a védőnéni mondta, hogy nem lehet naponta több tejterméket fogyasztani). Nekem nagyon megnöveli. Nekem az íze nem jött be, és volt olyan, hogy pár napig nem ittam, majd megint és már egy nap után éreztem a változást a cickóim mjadnem leszakadtak :D
Hogyha gondolod veszek neked és valahogy eljuttatom :wink:

Kép
bettó

:twisted: :twisted: :twisted: 3/4 órája dolgozom az éves leltáron, amit már régen oda kellett volna adnom a könyvelőnek. Szépen az utómunkálatokat csináltam, amikor az egész elcsúszott. Mármint a filmek mellett az árak. Nem tudom, hogy hogy csináltam, de kezdhetem megint előről. Jujjjjjjj de mérges vagyok!!!!!!!!!!!

Kép
bettó

Bettó!

Hol veszed? Szerinted itt Sopronban nem lehet valahol kapni? Én is beneveznék! Nekem is azt ajánlotta a védőnéni, hogy fél liternél ne legyen több tejtermék. Érdekes, mert ez a bolti tej nem igazán hasonlít az igazi tejhez, vagy lehet, hogy pont azért nem lehet sokat fogyasztani??? Én csak úgy hívom a dobozos bolti tejcit, hogy fehér víz. :lol:

Én is köszi a táblát! Nekem 40+4!

jutiboszi

Sziasztok!

Pilhard! Örülök hogy itthon vagytok, nagyon aranyos és megértő Ami :lol: , kitartás.Továbbra is szorítok!

Edina! Én is kb ilyen időközönként fejek mint te, csak éjjel ha csak 1* kellnek akkor én is. Nagyon becsülendő amit teszel :lol: .

Vivi! Szegény, kitartás nem irigyellek. Éjjel milyen időközönként vannak fel? Nem sírja végig az egyik baba az etetést? Vagy nem egyszerre eteted Őket? Mi általában felébresszük azt a babót amelyik alszik (éjjel), azért volt már olyan is hogy Annát hagytuk tovább aludni és 2 órán belül kellt, és az éjszaka további részében 2 óránként kelltünk mert elcsúsztak a gyerkőcök, de volt már olyan is, hogy Annának kimaradt 1 kajálás.

Betti! Szupi a táblázat :lol: .

Lili! Nálunk szerencsére apával nincs ilyen gond, hogy meg kelljen szoknia a babákat, mert szerencsére ugyanúgy akarta Őket mint én. Sőt aktívan részt vesz az etetésükben, sétában, elbolondításban, fürcsiben. Egy dolgot hanyagol a tisztába tételt :wink:

Pussz!

Megyek aludni, de vajon meddig?(tegnap bejött ez a mondat mert csak 1* kelltek, talán a mostanira is igaz lesz :wink: :oops:)

KépKép
KépKép
jadika

Juti! Ezt én úgy tudom, legalább is nekem aki ajánlotta azt mondta, hogy a mi gyógyszertárunk keverte ki és a városban, aki tejcsit akar leadni az is itt veszi meg. Szóval én úgy tudom, hogy ez a gyógyszertár keverte ki vagy mi. De szólj te is és akkor eljuttatom :wink: Ja és az ára sem kutya 200 alatt van egy zacsival és jópár adag kijön belőle :wink:
Én sem igazán szeretem a bolti tejet, de házi tejcsit végképp nem merek inni :roll:

Adri! Jó, hogy apa ilyen segítőkész. Nálunk sem pelenkáztt még a férjecske, este annyit segít, hogy felkapcsolja a lámpát és a fejére teszi a párnát, mert Kincső hangosan eszik :lol:

Kép
bettó

Lecsó!

Nekünk is van, hogy sok a tejci egyszerre, de ez rögtön a szopi elején, amikor a tejleadó reflex beindul. Akkor van hogy köhög is szegényke, és orrán száján folyik a tej. Ő nem nyeli le, hanem kiköpi. És akkor szopi után ruhacsere, mert a ruhája ujja tuti úszik. És persze ilyenkor felejtek el pelust alátenni.

jutiboszi

Bettó!

Megkérdezem a gyógyszertárban, mert van ismerősöm, hogy készítenek-e itt is ilyet! Szerintem itt is van ilyen, mert elég sokmindent készítenek nálunk is a gyógyszertárban, van úgy, hogy kapunk sorszámot, és délután vissza kell menni a cuccért, mert frissen keverik ki. Majd érdeklődök. De akkor azt is megérdeklődöm, hogy kinek érdemes ilyet inni, ki tudja, lehet, hogy nagyon beindítja, vagy nem tudom. Na, mindegy, megkérdezem holnap, úgyis megyek a kórházba, ez a gyógyszertár meg a kórház előtt van.

Pilchard!

Körkérdésre válaszolva: nagyon ritkán főzök, mert Milán mellett nem nagyon tudok. Eddig össz. 1x sikerült főzni, azt is 2 részletben, mert felébredt legmélyebb álmából a drága! Ha itthon van a férjem, akkor együtt összedobunk valamit.

Csajok!!!

Ki mennyit fogyott már? Én még mindig úgy érzem magam, mint egy bálna, az öveimet nem tudom bekapcsolni a nadrágaimon, mert még mindig akkora a hasam, és még mindig terhesnadrágot hordok. Az a legkényelmesebb. 80 kg voltam amikor született Milán, és most még mindig 68 kg vagyok, már lassan 5 hete. Nem fogyok 1 dkg-t se!!! Ti??? Biztassatok, hogy lesz ez még így se! :lol:

jutiboszi

Sziasztok!

Anno én is küldtem a születési adatokat! Ill. továbbították az smsemet a kórházból... De gyorsan pótolom, csak eddig azt hittem, megvan... Bocs! Dani 2008.03.01.-én született császárral, és 3940g, 61 cm.

Milyen aktívak voltatok ma! Én csak most jutottam géphez... Vendégsereg volt nálunk egész hétvégén. Szegény Dani jól kifáradt. Na meg az anyukája is...

Puszi

Panka

KépKép
pankamama

Sziasztok!

Főzés: Heti 1* vagy 2 hétben 1* :oops: szoktunk. Hol én hol a párom, úgy kezdjük hogy megkérdezzük egymástól " főzöl vagy babázol?" :lol:

Fogyás: én a régi ruhácskáimat hordom, max a melltartóim nem jók.
Szerintem Juti, ha befejezed a szoptatást vissza fogysz :wink: .

KépKép
KépKép
jadika

Jadika!

Az éjszaka? Mi alapból 4 óránként eszünk, max fél órával korábban, ha nayon nyűgi. Igyekszem tartani, hogy 1-1,5óra legyen köztük.
Tehát fölébred valaki, bausgatás, peluscsere, hami, büfi, játszás, altatás. Aztán kezdődik elölről. Éjszakára több módszert kipróbáltam, de egyik sem vát be maradéktalanul.
Ennél maradtunk: Este 10 körül esznek,kivárom mikor ébrednek. Általában kb.5 óra múlva. Etetés, majd kb 3-4 óra, és onnantól kezdve egész napos nyűglödés. Estére már hiszti a fáradtságtól, majd eljön a 10 óra...stb... :?
Van, hogy napközben alszanak 1-1 órát, de nem egyszerre.

Kép
Kép
labasv

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?