Új privát üzeneted érkezett!

Olga, OK, nem vettem a szivemre a :lol: -t. De azt a hülye átutalásos-félreértést már igen. Remélem, nincs gond azóta a kendővel, mármint remélem, szépen el fogja küldeni- mert a csajszi még nem jelzett vissza, hogy megkapta-e a pénzt.
Az a baj, hogy értettem én a németet, csak kapkodtam és rossz gombot nyomtam (Vágónál cikibb lett volna :lol: :lol: :lol: ).
Rengeteg pénzt dobtam ki az ablakon, apa nem is tud róla, mert a dugi eurókat költögettem erre a kendőre. Még 8 Eu-t be kell vinnem a bankba, azt már 1-2esekben fogom :oops: .
Varda: kb. 2 napja ment el egy Laura, 62 euro körül. Az nem lett volna jó? Asszem 6-os volt. Nekem is tetszett... de te inkább újat szeretnél, úgy látom. :wink:

Akkor most van új topic? Csak nehogy ide már ne is irjon senki... :? :shock: .

BLW: én csodálom azokat a mamákat, akik ezt birják cérnával. Én nem tudnám végignézni, ahogy a gyerek mindent szétdobál, lecsöpögtet, összetúr és majszol. Egyszerűen az idegeim gyengék? Remélem, nem tettem rosszat a fiammal, hogy kényszerlapátoltam/om a szájába a rántott húst rizzsel.
Az igaz, hogy még 2 éves elmúltával sem tud egyedül enni. De azért , mert csak játszik az étellel, nem érdekli a kaja, az a baj. Illetve ő kéri, hogy én etessem. Nem hajlandó próbálkozni sem. Sose nem is érdekelte, és sajnos sztem ez igy is marad.
A csoki bezzeg!!! Na azzal nem játszik, azt betömi 1 perc alatt. MIért????

A kaja-ügy nálunk mindig is mumus volt.... Meg az alvás is.... :cry:

Kriszti

KépKép

KépKép
kkriston
 
 


Klubos Lányok, szörnyű sejtésem van... Én kicsit transzban voltam klub idején, és bár próbáltam mindenre figyelni, DE: szerintetek elképzelhető, hogy valakiről nem csináltam képet vagy netán a nevét rosszul írtam???? Remélem, nem...

Nagy kérésem lenne: akinek már van Paypal írna nekem légyszi egy privit, mert kis segítsére lenne szükségem a beizzításhoz, nem tudom, jól csinálom-e... Előre is köszönöm!

kamcsatka
 
 


A Paypal engem is érdekel, nagyon, légy szíves nekem is küldjetek infot! Köszönöm szépen!

Viru
Kép
viru
 
 

 
 

Én paypalozok, írk nektek.
kattix
 
 


Eladós topik nyitása: van egy régi Babanet Társalgó » Keres - kínál » Babahordozó kendõ. Ide lehetne írni. (én meg gőzerővel csinálom a célirányos websiteot, OK? ;) )
kattix
 
 


Úgy látom nagy szükség volna arra az új topikra (már meg se merek szólalni itt)

Kriszti! Nem válaszolt nekem az eladó, hogy küldene-e Mo-ra...most is van fent egy, egyelőre még ő se válaszolt..., a 60-65 EUR különben már a fájdalomküszöböm használt Didynél pont a hozzáadódó egyéb ktg-k miatt, nem szeretnék azért 90-100 EUR-t fizetni használtért, akkor tényleg új inkább.

Paypal. Nekem van, de nem használható sajnos, mert elfelejtettem a felhasználónevemet is és a jelszót is, a hitelkártya újra regisztrálása pedig olyan furcsaságokat eredményezett, amit a helpdeskjük nemhogy kezelni nem tudott, de még meg se értette igazán.

Varda
www.hanami-teahaz.hu

Az igazságnak sok arca van.
varda tintalle
 
 


kkriston: Jujj, ismerős az érzés, amikor "apa nem is tud róla"... elég szar, de jobb ha ne mis tudnak az ilyenekről előre :lol:

BLW: Kicsit nekem is mazoistának (így kell írni vajon) tűnik a dolog, mármint anyukaszempontból. Plána nálunk lamipadló van már az etetőszék alatt. Hú, azt akkor naponta föl kéne mosnom!?

Yamo: szóva lakkor eze kszerint ne mlehet kapni Mo-on. Miért mindig ezeket nézem ki!?

Kendősök: minden elismerésem a Tiétek! Én még elől sem bírnám megkötni, nem ám a hátamon! Hajrá!
beszilva
 
 


Megkerestem a "társalgó- keres kínál- babahordozó kendő" topikot,- háát, nincs túlterhelve, úgyhogy szerinte mnyugodtan birtokba vehetjük.
Paypal: akkor jó lenne ,ha a paypalos infók is már oda mennének, köszi!
beszilva
 
 


Akkor linkeljétek be azt a topicot!
Csak halkan: hallottam már a BLW-ről, de nem mélyedtem bele. Viszont Kamilla belemélyedt, és pont így eszik:-) Nekem ez meglepetés, mert a nagyfiam sokkal "kultúráltabban fogyasztott". Na, megkaptam egy BLW-babát:-) Már megszoktam, bár nem vagyok boldog tőle... És Livus, köszönjük a kaját, amit a klubon elettünk a lányod elől :D

kamcsatka
 
 


BLW, lehet, hogy én voltam az elsp BLW baba Mo-n? Anyum mindig 5-6 félét főzött nekem, és várta, hogy vajon lesz-e közte kedvemrevaló...a maradékot pedig a szomszéd kislány ette meg mindig válogatás nélkül.

Igaz, hogy mint kiderül lassan, én kvázi hordozott baba is voltam, mert anyu se bírt a babakocsival, és inkább csípőn cipelt engem is és az öcsémet is (nem egyszerre :-))

Varda
www.hanami-teahaz.hu

Az igazságnak sok arca van.
varda tintalle
 
 


Fura, de mintha nem élne aza topik. Hozzászólni sem tudok, meg külön linken sincs. Hm, én nem értem. Nézze meg valaki más is. Hátha ő jobban ért hozzá.
beszilva
 
 


http://www.teszvesz.hu/item340363077_di ... okendo.htHú, bocs ,már nem emlékszem, hogy ki szeretett volna ilyen kendőt az ebay-ről. Ezt a hirdetést láttad?
beszilva
 
 


Csináltam adás-vétel topikot, de véltelenül nem az adás-vétel nagy topikba tettem :oops: hanem ide az életmódba de így legalább nem kell messzire menni, ha valaki mindkettőt figyelni akarja.

Kisvic, egyébként hogy megy a hordozás? Írsz a tapasztalatokról?

KépKép
KépKép
safrany
 
 


Hú, gáz van... Tudtam én, hogy a fáradtság hibákat szül, és még volt is egy olyan rossz érzésem,hogy valakit kihagytam a klubos beszámolóból: Ikra-Eszter, ne haragudj, pótolom a dolgot, csak egy baj van: Rólad valami miatt nem készült hordozós kép (ezért sem vettem észre) - talán nem voltam ott az érdekzésednél??? Úgyhogy 2 lehetőség van: vagy egy olyat teszek fel a blogba, amin csak lóg rajtad egy kendő és Sárával beszélgetsz, vagy küldesz egy hordozósat magatokról!
És még egyszer bocsi....

Még korai, de most jutott eszembe: a következő klubra lehetne hozni otthonról kiszuperált játékokat, amit otthagyunk, mert az ottaniak kicsit már avéttosak:-)
És készülök egy meglepetéssel!!! :D

kamcsatka
 
 


Még klub: Aki szeretné, hogy küldjek emailben képet róla, küldjön priviben emailcímet! AZokon kívül, amiket láttatok a blogon, pluszt tudok küldeni Livusnak, Cerceluskának, Sárának, P. Juditnak. Kattixnak és Vardának küldtem.

kamcsatka
 
 


Orsi, nagyon jók a képek, meg az aláírások :)

KépKép
KépKép
safrany
 
 


beszilva, uj manduca itthon: http://www.kekpanda.hu/search.php?begin ... &Submit=OK

Eszter, kosz, h megcsinaltad az uj topikot! :)
saara
 
 


Sáfrány, sajnálom, hogy nem jöttetek!
Kattix most hívta fel afigyelmemet arra, hogy május első péntekjével gond lesz... Talán csütörtökre szervezzük, nem tudom még.

kamcsatka
 
 


Saara: köszi a linket, már láttam ezt ,de hát elég kicsi a kép és nem túl részletes a leírás sem. De majd még nézelődöm.

Képzeljétek, ma milyen jól jött a babaslings. Elmentünk bevásárolni délelőtt a férjemmel a tescóba (ztálom, de van, amit csak ott kapok meg) és hazafelé még beugrottunk a Lidl-be is ,mert van amit a tecsóban nem vagyok hajlandó megvenni. Szóval kiszálltunk a kocsiból, fogtam Kómi fiamat, hogy induljunk, de még gyorsan visszamentem a babaslingsért, mondván, hogy úgy mégiscsak kényelmesebben visze ma kis 9-10 kilós popóját. Leróttuk a köreinket a boltban, és amikor visszaérkeztün ka kocsihoz, egymástól kértük a kulcsot. A kulcs meg benn röhögött a hátsó ülésen a férjem kabátzsbéből kikandikálva. Szerencsére nem laknak messze a szüleim (ott tartjuk a pótkulcsot), úgyhogy eltúráztunk oda a fiammal mega babaslings-szel. De azt hiszem leszakadt volna a karom nélküle, mire odaérünk. Hát lehet ,hogy nem volt egy nagy sztori, de azért neke mtanulságos volt :wink:
beszilva
 
 


Kamcsatka: mikor lesznek a következő klub időpotnok? Hátha meg tudnám szervezni, hgoy el tudjak menni.

Szilvi: Tudnál nekem lécci képeket küldeni a yamo-ról akció közben? Ha igen, akkor megírom priviben az emailemet. Láttam a német ebay-en, és ausztriai címre küldenek is, de nem merek ennyire látatlanba rendelni. Köszi!
beszilva
 
 


Kamcsatka! Mi van május első péntekjén? :oops:

Varda
www.hanami-teahaz.hu

Az igazságnak sok arca van.
varda tintalle
 
 


Sziasztok!

Már nem tudom, ki kérdezte, de én az 5-ös Katjával mindent bőven meg tudok kötni. 170 centi és 50-55 kiló vagyok, mikor hogy. :)

A BLW nem egészen ezt jelenti, nem is értem, hogy miért ezt a kifejezést használják erre. A BLW azt jelenti, hogy a gyerek igény szerint szopik, ameddig ő akar, nem választja el az anya. Lehetne a neve inkább baby led feeding, vagy ilyesmi. Egyébként nem a kaja összevissza kenése és dobálása a lényeg, hanem az, hogy a gyereknek biztosítunk hozzáférést a kajához apró falatok formájában, így maga szabályozza a bevitelt, így annyit fog enni, amennyit ő szeretne, így nem fog túl hamar elválasztódni az anyatejtől, persze. A módszer azon alapul, hogy a pürékkel általában túletetik a gyerekeket, ezért is hagyják abba a szopizást hamarabb.
Sári lányom 1 éves, de még sosem evett semmi püréset. Azt eszik, amit mi nagyjából, kis falatokban, darabokban, és nagyon jól elvan vele. Még sosem kellett felmosnom utána. Ja és persze még mindig éjjel-nappal szopik. :D :wink: :roll:

Livi, Nóri (3), Sári (1.5), Peti (2008.10.23.)
liv731
 
 


OFF

BLW: nekem nagyon tetszik, h kimarad az egesz pures korszak, a gyerek kezdemenyez es igy talan meg lehet oldani azt is, h ne kelljen kulon fozni.

a tuleteteses resz nem tulzas egy kicsit? sztem, ha egy gyereknek vmi nem jon be vagy mar jollakott ezt egyertelmuen jelzi. akkor van gond, ha a szulo talalja ki, h mennyit KELL ennie.
a masik, h sok gyereknel a cici alapbol joval nagyobb sztar, mint a kanalas kaja, nem? nalunk igy volt.
saara
 
 


Saara, kösz a Manduca linket, végre rájöttem, mi ez! Hát, újszülöttet tuti nem tennék bele, de csinos! Végül is olyasmi mint az Ergo, nem? (kérdem én, aki még sose látott Ergo-t élőben... :roll: )

OFF: Püré: szerintem a gyerek még fel sem fogta, máris túletették! :D És szuper, ha a cici alapból jóval nagyobb sztár, ehhez viszont-szerintem- tényleg igény szerint kell szoptatni (legalábbis ez a saját bőrön tapasztalat)! Örülök, hogy Piroska jól nyomja! :D ON

Livi, Nóri (3), Sári (1.5), Peti (2008.10.23.)
liv731
 
 


Hú, hát időpontilag az van a májusi klubbal, hogy május 1. miatt 4 napos hosszú hétvége van, úgyhogy a csüt. sem lesz jó... Sokan elutaznak, valószínűleg mi is.
Legyen talán előtte v utána pénteken?
Beszilva, egyébként minden hónap 1. péntekjén van 10-13-ig, utána fakultatív séta.

kamcsatka
 
 


Nagyon orulok, hogy ilyen gyors lett ez a hely, de alig tudok lepest tartani. Elhataroztam, ma nagyon aktiv leszek meg ha off topik is.

Orulok, hogy feljott a BLW. Bar tenyleg a szopizos babakrol szol a dolog erdetileg, sok tapszerrel melletaplalt vagy tapszerre kenyszerult baba is igy ismerkedik a rendes kajaval.
Halara voltam ilyedve mikor Kyra nem akart semmi puret szajaba venni, azt hittem rossz evo lesz mint a batyja aki azert puren meg el is volt. Ugyanakkor a mi szankbol kinezte a kajat. Igy jott a lapitott borso repa stb. Ha par honappal hamarabb hallok a BLW-rol.
Innen rekord gyorsasaggal kostolt vegig minden kajat neki valo formaban puhan vagy apritva es lett nagyon ugyes. Nagyon maszatos de ugyes.
Nehany kep egy BLW baba eletebol;
Kép 8 honapos dinnyevel
eduso
 
 


Kép 10 honaposan ugyesen evett banat felugyelettel persze Kép 11 honapos kukorica majszolas Kép 13 honapos teszta mindig johet
eduso
 
 


Livi, igen, olyan, mint az ergo csak van benne ujszulottszukito (amibe en sem tennek ujszulottet) es az anyaga puhabb picit talan.

OFF
nagyon lelkes vagyok, hajra BLW! :D mar elore rosszulvoltam a pure gondolatatol! almareszeles, remalom! :lol:
a nagynal nalunk egyaltalan nem ment az eves, total kudarc, csak cici pedig nem teljesen igeny szerint szoptattam (akkor azt gondoltam, h igen, de mostmar ugy erzem megsem). talan egyeni? vagy fius dolog? vagy nagyon rosszul fozok? :) namindegy...
van blw-s topik valahol :?:
Eduso, mazsolas teszta :)

ON
saara
 
 


Saara,
Lehet, hogy a fiukkal picit nehezebb. Alex annyira borzasztoan valogatos, hogy neha feladom es ehet vajas kenyeret amikor csak akar.
Mazsolas teszta?
eduso
 
 


Eduso, hu, tiszta vaksi vagyok!
a kepalairasodat enyhen felreolvasltam, majszolasbol mazsola lett (neztem is, h eleg erdekes parositas a paradicsomszosz es amazsola :lol:).
azt hiszem ram ferne egy kis alvas! :D
saara
 
 


Halálra röhögtem magam a mazsolás tésztán! Kamilla simán megenné :)

kamcsatka
 
 


Képzeljétek ma voltunk először sétálni úgy, hogy Szilárd a hátamra volt kötve! Itthon már gyakoroltuk párszor, de mivel hónap végén elutazunk 5 napra Londonba és ott csak kendőt akarunk használni, így el kell kezdeni a gyakorlást.
Eddig mindig elől volt vagy csípőn, ugyanis Szilárd úgy viselkedik ha hátra akarjuk kötni, mint egy banán. Befeszít és én képtelen lennék egyedül felkötni, apa segítségével sikerül csak, ha látnátok azt a technkát, amivel felszenvedjük :)
Van valami ötletetek, hogy lehetne elérni, hogy nyugton maradjon háton a kötözés erejéig?
Itt egy kép a mai sétáról, remélem sikerül iderakni:
Kép

Jucuu

Kép
jucuu
 
 


Hát látom, nem sikerült odarakni a képet, megpróbálom mégegyszer. Kép

Jucuu

Kép
jucuu
 
 


A babaetetéses téma nálunk is pont aktuális, Szilárd 8 hónapos, de csak most kezdett el enni. 6 hónapos koráig csak szopizott, de akkor már kinézte a szánkból az ételt. Elkezdtem hozzátáplálni, de nem nagy sikerrel, szerettem volna ezt a BLW szerinti hozzátáplálást csinálni, de kibújt a foga és rossz volt nézni, ahogy leharapja az óriási darabokat így maradtak a pürék. 1 hónap telt el, mire elkezdte lenyelni az ételt és nem köpte ki, de aztán nem volt hajlandó semmit elfogadni, pedig az elején gyönyörűen elfogadta kiskanálból, sőt ő is fogta a kanalat és úgy kapta be az ételt. Odáig jutottunk, hogy semmit nem akart enni, aztán vettem puffasztott búzagolyót, teljesőrlésűt, ez volt múlt héten. Na, ez lett a nagy kedvenc, imádja elszopogatni, rágcsálni (lassan 3 foga lesz már). Ez meghozta a kedvét az evéshez, de pürét nem hajlandó enni, viszont kását elfogadja kiskanálból, ha a kezével beletúrkálhat, plusz párolt répát, krumplit pici rababokra vágva, kicsit szétnyomkodva szívesen eszi az ujjbegyünkről. Persze még mindig csak pár falatot, de már látom a fejlődést, ennek is nagyon örülök. Szóval mégiscsak a BLW szerint csinálhatom, ennek is örülök, de ő még saját kezével nem akarja enni, csak szétnyomkodni, viszont a mi kezünkről szívesen eszi le azt, ami szimpatikus. Anyatej még midig a fő étel, éjszaka is szopizik, ez addig így is marad, míg ő igényli :)
A pürével pedig tényleg túl lehet etetni egy babát annyira, hogy a szoptatás abbamarad pikkpakk, sokan el is követik ezt a hibát, vagy épp szándékosan így csinálják ugye, hogy elválasszák a babát.
Hú, jó hosszú lett.

Jucuu

Kép
jucuu
 
 


OFF
[quote="jucuu"]
írta:
jucuuA pürével pedig tényleg túl lehet etetni egy babát annyira, hogy a szoptatás abbamarad pikkpakk, sokan el is követik ezt a hibát


No, köszi, Jucuu, erre gondoltam én is!
Egyébként nagyon örülök, hogy egyre több anyuka szoptat igény szerint és amíg a gyerek igényli (tehát igény szerint, hehe) és etet igény szerint! Szuper! :D
ON

Livi, Nóri (3), Sári (1.5), Peti (2008.10.23.)
liv731
 
 


Jucuu: jó a kép :) Akartam a múltkor kérdezni, hgy milyen idő van felétek, hány fok?
Sajnos mostanság én is szenvedek a hátrakötözéssel: Bobó mindig dilizik. De az az igazság, hogy ezt már a kabát-cipő környékén elkezdi, és indulásig folyamatosan csinálja. Szerencsére nem feszíti magát, de leizzadok, mire elindulunk. Akkor dilizik csak igazán, mikor előveszem a kendőt :cry: Mostanában rá van kattanva a babakocsira (sokat játszik vele itthon is, beleül, stb), és mindig mindenhova azzal szeretne menni (lehet, hogy nem elégítettem ki a babakocsi iránti igényét? :roll: ) Nagynehezen elcsípem őt (a kendőt lasszóként használva :lol: ) magcsinálom a kendőt, és mikor elkezden a hátamra dobni, csimpaszkodik belém, fél. Arra gyanakszom, hogy ennek a férjem az oka, aki ritkán hordozza csak Bobót, és mikor a múltkor fel akarta venni őt, nagyon elbénázta, és tényleg félelmetes volt a helyzet még kívülről is :shock: De lehet, hogy nem ez váltja ki belőle a csimapaszkodást, nem tudom.

KépKép
livus
 
 


OFF: Ja, és a püré: mi azért adtunk/adunk Boginak szükség esetén bébiételt, de nem érzem úgy, hogy valaha is túletettük volna vele. Soha nem erőltettük, nem tukmáltuk. Ha már nem érdekelte, nem adtuk neki tovább, nem bűvészkedtünk-repülőztünk a falatokkal, nem járkáltunk utána fél óráig kezünkben az étellel, hogy egy óvatlan pillanatban becsempésszünk egy-egy falatot a szájába.

KépKép
livus
 
 


Jucuu: Szerintem ez kicsit gyakorlat kerdese is, a pici egy idö utan megszokja a haton kötest. Legalabbis nalunk igy volt.
Beni is nagy maszkalos volt (meg most is kicsit), ami hasznalt:
valamit a kezebe adni amivel babralhat, tükör elött kötni, hogy közbe nezhesse magat, kötes közben ugralni. Gondolom neha kicsit viccesen neztünk ki :oops: :lol:
Az is segit, ha gyorsan kötöd, akkor nem tud kimaszni.

Aztan mivel nalunk ezekkel se nagyon tudtam rendesen bekaba tenni a labat, azert teritett (?) hatival (BWCC) kötözgettem, abbol nem tud annyira kimaszni.
De most mar eleg nyugisan viselkedik, ha hatra kötjük.

Különben nagyon szepek vagytok, milyen kendövel van bekötve?

BLW: Mi valami kösztes dolgot csinaltunk. Pl. ma is csak a kezbe adott dolgokat akarta megenni Beni (na de abbol kert jo sokat :lol: )
smzsgalf
 
 


Nem lehet rossz a mazsolas teszta...egy kis turoval.
Kyra is mindent megkostol. Ma a nyers krumplira tamadt kedve mig pucoltam a purehez :o
eduso
 
 


BLW: Lilla is egy éves koráig szopizott, 11 hónapos koráig nem is tudom hányszor egy nap... de ő igazi zabagép és szó szerint imád minden kaját így lassan magától is a szilárd kaját választotta az anyatej helyett... én meg ezen felbuzdulva lassan elválasztottam... (mondjuk sajna kellett is különben esélytelen lett volna a kistesó... nálam a szoptatás az égvilágon mindent blokkolt).

A BLW-nek tényleg az a lényege, hogy a babáé az összes döntés. mennyiség és fajta... Lilla pl. most is úgy eszik ha van előtte répa krumpli és csirke, hogy a répa az első, utána a krumpli, utána a csirke. Ha kölest és csirkét kap akkor a csirke az első, köles a második stb. Néha meg együtt eszi a kettőt. Hangulatától függően. Néha többet eszik mint én, néha meg csak csipeget. És ez így van jól, rá van bízva a dolog. Mi mondjuk már oda jutottunk, hogy Lilla már hozza az almát, hogy mossam meg ha almát kér... Szerintem egyébként az ilyen babáknál azért van ritkán evési probléma mert senki sem csinál felhajtást a kajálás körül... eddigi tapasztalataim szerint azokból lesznek az igazán rosszevő gyerekek akiknek az összes mozdulatát lesi a család és elvárások vannak velük szemben a kajálással kapcsolatban... de ez nem reprezentatív minta:)))
Vendég
 


[quote="livus"] írta:livusMostanában rá van kattanva a babakocsira (sokat játszik vele itthon is, beleül, stb), és mindig mindenhova azzal szeretne menni (lehet, hogy nem elégítettem ki a babakocsi iránti igényét? :roll: )


Livus, ettol felek en is.
Penteken hazajottunk fiam iskolajabol es kinyitottam a kocsit, hogy majd azzal megyunk vissza a sutivasarra. Kyra olyan izgatott lett, hogy majd leugrott a hatamrol. Kicsit rosszul esett :(
eduso
 
 


[quote="csakegy"][ írta:csakegysize=75]Szerintem egyébként az ilyen babáknál azért van ritkán evési probléma mert senki sem csinál felhajtást a kajálás körül... eddigi tapasztalataim szerint azokból lesznek az igazán rosszevő gyerekek akiknek az összes mozdulatát lesi a család és elvárások vannak velük szemben a kajálással kapcsolatban... de ez nem reprezentatív minta:))) [/size]


Ezert voltam en rossz evo. Herotom volt minden csaladi ebedtol, mert mindenki engem piszkalt, hogy miert nem eszem. :roll:
eduso
 
 


A baba labszarmelegitohoz itt egy kis osszehasonlitas:
Babylegs: a legaranyosabbak, hatalmas valasztek, jo minoseg. Pici bebiknek a legjobb meret.
Huggalugs: kicsit lazabb a felso szele, idosebb/vastagabb combu bebiknek elonyosebb.
SK: Olyan amilyenre sikerul de olcson kijon

Kép


Az SK igy keszult egy noi terdzoknibol; a vonalak menten elvagtam es a talpreszbol kivagott darabot kettehajtva ravarrtam mint egy passzet az aljara. Cikk-cakk is jo, ha nincs tisztazo.

Kép

Nalunk alap darab volt a telen, meg harisnyara is rahuztam extranak.
eduso
 
 


eduso: ez zseniális:) Én is azon filóztam mit lehetne a gyerek lábára húzni télen de én kötni kezdtem egy lábszárvédőt (és soha nem fejeztem be sajna...)
Vendég
 


Eduso, en sima zokni levagasom gondolkoztam (a sajatjaimrol is levagom sokszor a gumis reszt), de igy sokkal jobb! :)
saara
 
 


BLW: csak egy kérdés, de már lehet, hogy feltettem: vajon miért van az, hogy a fiam az édességet mindennél jobban szereti, reggeli, ebéd-vacsora helyett is néha inkább azt kér. Már megőrjít, hogy "kéjek tokit". Pedig ha olyan kedve van, rendes ételekből is szivesen eszik, jó sokat. Csak valahogy ez a hülye édesség....MIért? Lehet, hogy tudja, hogy én utálom, hogy rögtön azzal kezdené a napját.:?: De sztem nem normális, hogy nem kenyeret eszik pl. reggelire, hanem egy csokit. Meg utána pudingot és utána még egy kis túrórudit......JAJJJ. MIt gondoltok?
És: hogy lehet ezt megoldani? Hogy lehetne rávenni, hgoy először egyen ételt, aztán kap annyi édeset amennyit akar. ???

Most úgy tűnik, BLW-topic lettünk :lol: :lol: :lol: .

Kriszti

KépKép

KépKép
kkriston
 
 


Nahát Eduso, az ízlésünk kísértetiesen hasonlít :D Láttam már valahol ezt a szép csíkos Babylegs-et...
Ez bizony az egyik leghasznosabb darabja a bébiöltöztetésnek a body feltalálása óta. Egyszerű de nagyszerű.
Aki meg tud varrni, kötni, arra pedig erősen irigykedem...
Csak pár felhasználási mód:
- hordozott baba felcsúszó nadrágjára: nincs kilógó felület
- kis puha cipő lábikón tartására
- rendes fűzős cipő fűzőjére ráhúzva nem köti ki az ügyes ded:-)
- csúszó-mászó babák térdét védi, de nem zúg el, ha feláll, mint a gatyában
- gyors pelenkacseréhez, harsinya kiváltására: nem kell mindent lehúzni róla
- harisnyára plusz melegítőként, nem kell gatyó
- melegebb időben hordozáshoz: csak body+ez a lábra, esetleg a lábfejre ráhúzva
- kinti játszáshoz: védi a lábat a kosztól (akit ez érdekel) és a kisebb sérülésektől, de szabadabb mozgást biztosít
- nagyobb gyereknél alkarra húzva nagyon menő
- gyönyörködésképpen, csak úgy accesoire-ként :)

kamcsatka
 
 


Orsi, nacceru osszefoglalo! :D

Nem tudom mit csinaltunk volna nelkule a telen!
eduso
 
 


Orsi! Különösen az utolsó tetszik :-)

Van valami ötlet a hordozott baba pulóverének felcsúszása ellen? Egyszer próbáltam eddig Rolandot nagyfiúsan kisnadrágba és pulóverbe öltöztetni, de bekötözés közben nem győztem helyreráncigálni a felcsúszó pulóvert. Elképzelve mindezt háton...

Pedig jövőre már nemigen hordhatom rugdalódzóban...

Varda
www.hanami-teahaz.hu

Az igazságnak sok arca van.
varda tintalle
 
 


Beszilva,
nincs yamo-s képünk. Timóval alig használtuk, csak elől viseli el. Későn kezdtük, sztem, és ő a karikás kendőhöz szokott, hogy főleg csípőn van.

BWL: azért gyereke is válogatja! Nekem a négy gyerek négy különböző módon kezdett enni, a második sokáig semmi darabosat nem fogadott el. (Sokak szerint nem kellett volne 9 hónapig csak szoptatni. Nem is akartam, de addig mindent elutasított.) Az első imádta, hogy etettük. Megevett mindent, amit mi ( kevésbé csípős curry-t, padlizsánkrémet, stb.), de akár darabosként, akár kanalasként adjuk a szájába. A negyediket meg 15 hónapos kora óta abszolút nem lehet etetni. Viszont a leves a kedvence. Képzelhetitek! És nincs tálcás etetőszékünk, Stokkén ül a mi asztalunknál, úgyhogy nem egyszerű. Abigél meg, az egyetlen leány, az elején hagyta magát etetni, darabossal is, püréssel is, majd megfogta a kanalat és kb. kétéves kora óta nemkellett neki előke, leveshez sem. Úgyhogy szerintem ebben sincs "tuti recept", meg szentírás. Egyik gyereknél semlihegtem túl a kajálást, mert rettenetesen sok tartalékot szoptak fel magukra mindnyájan....
h_szilvi
 
 

Vissza: Életmód

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?