Új privát üzeneted érkezett!

Ó, Sarkantyúka, olyan aranyos vagy, én már nem is merek bejelentkezni, mert ez egy kabaré, a szakdolgozat leadva, mégsem...

De ma pont azt kalkuláltuk, hogy nem mindig van szabályosan a peteérés, és kár az utolsó menstruációból kiindulni, meg hogy a korai ultrahangok (három is volt) jóval kisebbnek találták, szóval talán nyolc nappal később keletkezett, és ő nagyon jól tudja az idejét, csak mi vagyunk ilyen hülyék... Eszerint lehet, hogy csak hétfőn töltöm be a 40. hetet.

És Eszterrel is mi lehet.

Ember kitartóan körülpárnáz harmóniával, lemondta elfoglaltságait: sétálunk, rőzsét szedünk, kertészkedünk, jókat vacsorázunk, moziba megyünk (én nem tudom, ilyet csak az Elternben olvastam eddig, tök jó fej), most még arra is gondoltunk, utazzunk el hétvégére...

Minden héten van szerdán 3-kor istvános szülésfelkészítő az ebédlőben, ami kicsivel a nőgyógyászat épülete előtt van balra. Hat részből áll a sorozat, jövő szerdán lesz a hatodik (gyerekorvossal, védőnővel: csecsemőgondozás, aztán, tehát 10-én indul újra. Ki van írva az ambulancián meg egy ajtóra is a szülészet emeleti lépcsőfordulójában az összes időpont és téma. És persze akárki mehet, apukák is welcome. Vicces, ahogy 3/4 3-tól özönlik a sok gömb a bejárattól.

Szülésznő: az enyém szerint az István azért jó, mert bármit lehet, választani, nem választani, dúlát hozni, hazajönni hamar...

Én azért választottam szülésznőt, mert ráeszméltem, hogy szeretett, de elfoglalt doktornőm hat-hét centi alatt nemigen jön be, és a vajúdás elejét is egy bizalmi, ismert személlyel szeretném tölteni. Emberileg is nagyon bejött a nő.

é
évuska
 
 


Sziasztok. Jelenleg az 5-ik (vagy 5-6-ik)babámat várom és az előző 4-ből az utsó 3-at itt szültem az Istvánba és ezt is itt tervezem szülni. Igaz hogy a gyerekágyas osztályra ráférne egy felújítás de nekem semmi gondom nincsen a szülészettel.

harivera
Budapest XXI. kerület
 
 


Szia Vera!
Te is Istvános vagy???
De jó gratulálok a pöttyhöz!

Én betojtam, hogy milyen zsúfoltság van a kórházban... nagyon remélem, hogy elkerüljük a babadömpinget... az is előfordul, hogy olyan teltház van, hogy egyszerűen bezárják a kaput!!! :shock: :shock: :shock: :roll: :roll: :roll:

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 

 
 

"Sziasztok
Szült valaki Dr Radnai Katalinnál, ismertek, milyen tapasztalataitok vannak?
Köszönettel,Jako "

Szia, remélem,még olvasod a hozzászólásokat, (látom, már régebben tetted fel a kérdést)! Én fél éve szültem nála, mindenkinek csak ajánlani tudom őt: megbízható, alapos, határozott és emberséges. Azóta küldtem hozzá több barátnőt, ők is meg voltak elégedve. Remélem, tudtam segíteni!
Üdv, A.
Vendég
 


Mamacka!

Volt már olyan, hogy bezárták a kaput? De durva!!!!!!!!!!
Ini
ini
 
 


Sziasztok!

Mamacka: Az mit jelent, hogy bezárják a kaput telt ház esetén az Istvánban?

Már én is elkezdek lassan aggódni...

üdv
borakata
Vendég
 


Sarkantyúka Igen, elvileg igen. :) Én tegnap lettem 13. :D Tök jó, azt hittem én vagyok itt az egyetlen, aki ennyire az elején jár.

Kép
Kép
Kép
boribono
 
 


Sziasztok!

Új vagyok ezen a topikon, én is az Istvánban fogok szülni :) Most vagyok 15+4, jövő hét hétfőn kell mennem AFPre.

Valaki esetleg meg tudja mondani, kb mennyi idő alatt lesz meg az AFP eredmény?

Előre is köszi
KisTiggrincs

Kép
kistiggrincs
 
 


Sziasztok!

Én nem igen irtam még ide. Most a 32. héten vagyok a kis lurkómmal. Az előző gyermekem császárral született másik kórházban. Szeretnék valakitől hallani a császárról, altatós orvosról és egyáltalán hogyan kezelik a császárt ebben a kórházban, mert hallottam hogy ez itt nem annyira jellemző.

Nem tudjátok meddig tud befordulni a baba, vagy meddig kell neki mert most még farfekvéses. Előző terhességemnél majdvégig fejjel lefelé volt a gyermekem nem volt ilyen kétségem hogy mi lesz.

köszi
favorite
 
 


Sziasztok!
Pocakosoknak és anyukáknak is GRATULA!

Segítségeteket szeretném kérni.
Nővérem 32. hétben van, most ment át a dokija az Istvánba és mivel nem biztos hogy el tud menni a szülésfelkészítőre szeretné tudni hogy mit kell és/vagy mit érdemes vinni a kórházba anyukának és babának egyaránt.
Irt valaki mostanában listát amit fel tud tenni vagy megmondani mikor és visszanézzük? Próbáltam visszaolvasni, de nem leltem ilyesmit.

Pl. adnak-e pelust és ruhát a babának? Miben fürdetik őket?
Persze az evidens dolgokat tudjuk pl. papucs, türülköző:lol: , de ha van valami extra akkor légy szíves írjátok meg!!

Előre is köszi!!

Viki

Kép
viky30
 
 


Huhh, jól eltűntetek... :wink:

Megpróbálok gyors válaszokat adni, bár abban nem tudok segíteni, hogy korábban pl. ki milyen listát tett fel, mert nemrég jöttem én is a topikba és hát nem nagyon olvasgattam vissza. :D

Szóval kistiggrincs, nyugodtan kérdezz rá a vért levevő nővérkénél, általában nagyon kedvesek és készségesek, megmondják mikor lesz meg az eredmény. Amúgy ha jól tudom, legalábbis nálam úgy volt, hogy a doki kapta meg az erdményt és hívott (volna, koppkoppkopp) ha baj lett volna.
favorite Azt mondják az okosok, hogy az utolsó pillanatban is megfordulhat a baba, persze a végén már kevesebb a hely hozzá, de nem ritka, hogy a szülés előtt áll csak fejre. :wink: A nagy átlagot tekintve sem vagytok elkésve, mert a 36. hetet szokták mondani. (ismerek olyat, akinek az utolsó héten hol így, hol úgy volt a baba... És vannak bizonyos testhelyzetek, amikkel lehet késztetni a babát megfordulásra... :wink: keress rá a neten)De mondom, nem vagy elkésve.
viky Kisruhákat, takarót mindenképpen vinni kell, mert azt nem adnak, ahogy pelenkát, törlőkendőt, popsikrémet sem. Jó, ha visz gyógyszertári fürdetőt, mert Johnson's-t használnak a kh-ban. Ha jól emlékszem adnak alkoholt és steril mull-lapot a köldökápoláshoz. Most nem jut eszembe más, majd biztos jön valaki aki kiegészíti. :)

Ma voltam UH-n, hát mit mondjak, Mészáros doktor nézett és jól megsértődtem rá :lol: , mert nem nyomtatott ki képet, pedig eszméletlen jó formája volt a kicsinek, tisztára elérzékenyültem én marha. És gyönyörűen látszott a profilja, kalimpált a kezeivel, fickándozott, még sose volt ilyen aktív gyerekem. :D

Kép
Kép
Kép
boribono
 
 


Sziasztok!

Én itt vagyok, csak érdemben nem különösebben tudok hozzászólni. :oops:

Van, akinek nyomtatnak UH-képet? Én sem kaptam.

Nekem két hét múlvs kell mennem AFP-re, és majd az orvosom kapja meg az eredményt, őhozzá meg a vérvétel után három héttel megyek.

Folyton álmos vagyok.
Sarkantyúka
(14+6)

Ja, pont ma találkozom egy Istvánban már szült barátnőmmel, majd megkérdezem a kórházi listáról.
sarkantyúka
 
 


Sziasztok!

Én egyszer kaptam, egyszer meg nem kaptam képet.

Boribono: köszi a választ. Azért kéreztem, mert a dokim azt mondta, hogy telefonon érdeklődjek a kórházban, hogy meg van-e az AFP eredmény, és ha igen jelentkezzek be genetikai UHra (a genetikai UH-t nem ő csinálja). A leletet persze ő is megkapja majd.
Mindenesetre rákérdezek majd az vérvételes nővérkénél. :)

Kép
kistiggrincs
 
 


Viky! Csatlakozom Birobonohoz, a decemberben Istvánban szült barátnőm azt mondta, a köldökápoláshoz szükséges cuccon kívül mindent vitt a kórházba (babafürdetőt, popsitörlőt, stb.)
sarkantyúka
 
 


Sziasztok!

Az UH-képes témához szeretnék hozzászólni: ha kértem, mindig adtak, viszont ha külön nem szóltam miatta, senkinek sem jutott eszébe. Lényeg: ha szeretnétek képet babcókról, kérjetek, és nyomtat egyet a doki!
A.
Vendég
 


Viky
Én februárban szültem
Mi kaptunk napi 3db libero pelust.
Gyerkőcnek:saját ruha,takaró,kis sapi,törülköző,textilpelus,popsitörlő.Nekünk volt minden a köldökápoláshoz és volt popsikrém is.
Mamának:betét(a szülőszobán még adnak,de aztán már nem--2005ben még adtak korlátlanul minden nap.Tena Lady Extrát ajánlom az első napokra szülés után.
EVőeszköz,pohár,mert ezek nincsenek a kaja mellé.Ja és sok sok kaja,mert amit adnak,az kritikán aluli,pedig én szeretem a menzakaját,de ez még a menzaszintet se ütötte meg.Pl krumplipüré leöntve zacskós porból készült sajtszósszal....
Virág
villes
 
 


Boribono, Sarkantyúka, Virág köszi a válaszokat!!
Már továbbítottam is! Kórházi kaja szerintem hasonló mindenhol, de a látogatók gondolom úgyis elárasztják majd gyümölccsel, sütivel és filnom falatokkal, de legjobb ilyenkor az otthoni húsleves attól erőre kap az anyuka. Ruhát, takarót jó hogy írtátok, én a Jánosban szültem és ott adtak, de akkor visz mindent!
Ja a Jánosban a kukoricafőzelék volt a legfurább kaja, ami olyan volt mint a sima kukoricakonzerv :shock:

Kép
viky30
 
 


Jaj, tényleg a textilpelus!!! El ne felejtsem majd, ha eljön az idő.. Majd... :D

Villes Bocsánat nem akarok vitatkozni, csak egy tapasztalatot osztanék meg, hátha van közöttünk még olyan béna anyuka, mint én. :oops: Mert én is midn a két gyereknél kipróbáltam a Tena Extra-t, de csak arra az első pár órára, amíg át nem áztam. (Gondoltam a második szülésnél megpróbálom újra, hátha csak valamit elszúrtam, hisz annyian dicsérik, biztos igazuk van)No, jelzem biztos igazuk van, de én annyira béna vagyok, hogy megint elcsesztem valamit, pizsama, bugyi, lepedő, nem részletezem... :cry: Nekem semmi nem vált be annyira, mint az éjszakai Always, mert szárnyas! Az nem csúszik el és kettőt betettem abből is, hátha hosszanti irányban terjed a cucc...Attól kezdve nem volt baleset. Szóval én biztos, hogy csak Always-t fogok venni. Mégegyszer bocsi Villes, nem akartam ellentmondani, csak hátha jól jön valakinek. :)

Kép
Kép
Kép
boribono
 
 


Sziasztok!

Üdv mindenkinek! Én is az Istvánban fogok szülni. Lehet, hogy egyértelmű, akkor bocsi,de a kicsinek jó, ha fürdőlepedőt is visztek. Nekem ezt mondták. Tudjátok, azt amelynek kapucnija van.
A köldökcsonkhoz adnak mindent, a fürdetéshez is. Bár én mindent beraktam, mert én biztosra megyek mindig...ez olyan para.
Nekem ajánlották, hogy vigyek be szoptatós párnát, kispárnát, melegítőfelsőt (ha fáznék), plédet (ha túl meleg van, akkor azt jobb használni). Ja, és sok-sok-sok folyadékot, az nagyon fontos! A kajáról meg nem is beszélve, mert én is azt hallottam, hogy gáz. De melyik kórházi koszt nem az?

boribono, villes: Jó, hogy írtatok a betétes dolgokról. Engem is nyugtalanít a dolog, hogy eléggé nedvszívó-e vagy sem pl. amit én szereztem be (hartmann gyógyászati). Én is mindenhol a tena extrát hallottam, hogy milyen jó. Bár én alapból a szárnyast szeretem, mert szerintem is az a legjobb. Beszerzek biztonság kedvéért még always éjszakait is. Köszi a tippet!

Az illetékeseknek jó babavárást, a gyakorló kismamáknak pedig sok erőt!

üdv
borakata
Vendég
 


Sziasztok!

Évuska, Eszter? Ha lesz egy kis időtök, írtajok már, itt izgultunk értetek, most meg nem tudunk semmit :wink: .
Évuska, mi lett a baba. fiú vagy lány?



Villes, tavaly augusztusban is adtak még korlátlanul betétet. Az nagyon jó volt, sokkal jobb, mint a tena extra. Én azt nem szerettem,mert izzadtam benne.

Csajok, vigyetek mellszívót is, nem lehet tudni, milyen lesz a baba, mennyire sokat szopik.Az elején nagyon bedurranank a cickók, lehet rá kell segíteni fejéssel, nehogy begyulladjon.
Én Eminél nagy hasznát vettem, BEninél nem kellett, ő állandóan cicin lógott és rendesen szopott, meg 2 naposan hazajöhettünk. Itthon már kellett használni, mert túl sok volt neki a tej eleinte és csomósodott a mellem.

Ja, én 5 ágyas szobában voltam, a bent tölött idő alatt kb 8-an fordultunk ott meg, s mindenki tudott szoptatni. Szóval nem butaság ez a bababarát kórház. Emi a Nyírőben született, ott is 5-en voltunk, de négyen csak kínlódtunk, nem ment a szopi, mert mint utólg kiderült, tömték őket a csecsemősök tápival....

KépKépKépKépKép
uxi
 
 


Agard75: Jó, hogy mondod, akkor legközelebb megpróbálok kérni UH-képet. Én azt hittem, em adnak senkinek, némelyik intézmény így spórol.

Igen, Uxi, szerintem is nagyon nem mindegy a kórház. Sokaktól hallom, hogy "csak az első éjszaka nem volt velem a gyerek, utána végig", de szerintem bőven elég, ha első éjszaka jól megtömik.. Nekünk olyasmit mondott a gyerekorvos, hogy a tápszer az anyatejhez képest teljesen átalakítja a bélflórát. Már ha jól értettem.

Eszter babája már 2 hetes és 5 napos, egy régi hsz alján láttam, és utána megnéztem, hogy az összes hszének az összes alja átváltozott. Biztos nincs ideje írni. Ezúton is gratulálunk!

És a kérdésem egyelőre csak elméleti, de visztek eldobható bugyit is a kórházba? Vagy csak régieket?
sarkantyúka
 
 


Elnézést az OFF-ért, hátha valkit érdekel:

Sheila Kitzinger (1929), a szüléssel foglalkozó, világhírű kultúrantropológus, aki 1992-ben a magyar szülő nők, születő gyerekek és a bábák szülés körüli helyzetének humanizálására első lépésként megrendezett, Nemzetközi konferencia a születésről című konferencia egyik díszvendége volt, most ismét Magyarországra látogat.

Két előadást tart, egy könyve jelenik meg, amelynek bemutatóján részt vesz, dedikál. Az előadások szinkrontolmácsolással zajlanak. Az április 7-i konferencia akkreditálása folyamatban van szülésznők, bábák, védőnők számára. A belépőjegyek a helyszínen válthatók meg.

2008. április 5. 18 00:
Sheila Kitzinger: A szülés árnyékában. Katarzis vagy krízis? Könyvbemutató és dedikálás Libri Mammut Könyváruház, 1024 Budapest, Margit krt. 87-89.

2008. április 6. 16 30-tól 18 00:
Sheila Kitzinger: A szülés helyzete különböző kultúrákban Előadás és beszélgetés
Országos Széchényi Könyvtár, Budavári Palota „F" épület Belépődíj: 1500 Ft

2008. április 7. 9 00-tól 16 30:
A háborítatlan szülésről – kultúrák közötti megközelítés A szülés árnyékában. Katarzis vagy krízis? Konferencia
Országos Széchényi Könyvtár, Budavári Palota „F" épület Belépődíj: 2500 Ft, illetve annak, aki pontszámot gyűjt, plusz 3000 Ft
További részletek a www.szules.hu oldalon.
judittka
 
 


Sziasztok!

Viky!
Én karácsonykor szültem az Istvánban.Nekem a négy napból csak egyszer adtak babapelust.Úgyhogy azt mindenképp vigyen be egy csomaggal.A szoptattós párnát írta még valaki.Szerintem is nagyon hasznos!

Kaja: nahát nekem mázlim volt!Biztos a karácsony miatt (Szenteste szültem) aránylag jó kaják voltak.Sőt.Volt, hogy reggelire egy egész nagy csomag (vákumcsomagolt)Pick téliszalámit kaptam! :lol:

Betét:nekem bevált a Tena (kivéve a magzatvíz elfolyást :lol: ).Én eldobható neccbugyival használtam.Abban nem mozdult el, és "szellőzött".Ti nem használtatok olyat? :shock:

UH: Elvileg lehet kérni képet az UH-ról (200 ft/db), de orvosa válogatja...Nekem húzták a szájukat...Viszont egyszer még fel is vetttem (2000ft/felvétel).Aztán többet nem volt alkalmam ilyen lehetőségekre: nem volt videó a vizsgálóban, rossz volt a gép stb. A 12 heti UH után pl. már nem láthattam Kristófomat, mert nem volt velem szemben lévő monitor, amit felém fordítottak, az meg "elszállt".:twisted:

Kép

Kép
linus
 
 


Tud valaki valamit Eszterről és Éváról??!!

Kép

Kép
linus
 
 


Megvagyok!

Lánygyerek, Júlia, 2-án éjfél előtt, nagyon hosszú, nehéz vajúdás után, de a burokrepesztésen kívül beavatkozásmentesen (csak természetes szerek, mindig megbeszéltük előre), félhomályban, nyugalomban, függőleges testhelyzetekben, végül szülősámlin, két rendkívüli segítővel,
álljon itt a nevük aranyszínben:
dr. Boros Judit és Rákóczi Ágnes (első közös művük Júlia baba!)

és persze apukájával.

Most jöttünk haza, 34 órás bentlét (két éjszaka) után. Sarlai doktornő nagyon rendes, figyelmes volt. Nyilatkoztunk, hogy sem BCG, sem PKU ne legyen (még), majd a mamám leveszi (gyerekorvos). Hamar meglettek a zárójelentések.

Mi kaptunk bőven elég betétet, pelust, köldökszereket. Minden mást vinni kell.

Nagy a zsúfoltság! A nőgyógyászaton, két műtétes, pihenni vágyó között küszködtük át az előző éjszakát egy mamatárssal, síró babával, könnyeinkkel és a csecsemősökkel. (Ígérték, hogy majd fölkerülünk, de inkább a frissen szülteket vitték az üresedő ágyakra, mi többen is lentrekedtünk.)

A csecsemősök (KIVÉVE AZ ARANYKEZŰ, FIGYELMES SZABÓNÉ ILDIT) nem álltak a helyzet magaslatán, türelmetlenek, közönyösek, kioktatóak voltak, pedig háromszáz métereket kúsztam hozzájuk kétszer is az emeletre a huzatos folyosón éjjel, hogy miért sikít a baba. Nem sírt, sikított.
"Szoptasson, anya."
"Most született, nehéz a pocakon kívüli élet neki."
"Feszült, anya, az átmegy a babára, hagyja itt, aludjon egyet."
Nagyon jó volt hallani ezeket a válaszokat így a második gyereknél, huszonöt hónapnyi szoptatásélmény után.
Nem szánták rá az időt, hogy segítsenek, helyette viszont Klári kiragadta a kezemből, és míg öltözöm a kudarcos szoptatásból, látom, hogy vizet önt bele nagy elánnal. Épp kérni akartam, fejjünk egy kicsit, csak egy kanálnyit, mert van, csak nem elég ügyes még...
Aztán elmagyarázta, hogy belázasodik a sok sírástól, ezt így szokták... Mondtam, rendben, de előtte mondja el. Én voltam a Kellemetlen Anya.
Remélem, olvassák ezt, mert ez döbbenet, egy bababarát kórházban, szó nélkül, ingerülten, ahelyett, hogy segítene rendesen mellre tenni, csak öt percet, és éreztem, hogy még ők beszélnek ki a hátam mögött...

Kedves nővérek! Az anya nem ellenség, hanem kimerült, néha tanácstalan, segítségre vár. Az nem segítség, hogy a kosarakban magányosan zokognak az újszülöttek, a nővérke meg unottan tetrisezik bent.

Itthon nem sikít. Alszik, szopik. Napfény, csönd...

Kösz, hogy szorítottatok értünk!

Majd még írok, olyan jó itthon.

Eszter?!
évuska
 
 


Évuska, szívből gratulálok!

Neked is jó sokat kellett rá várnod, alaposan túlhodtad...Mekkora lett?

Örülök, hogy a szülés jól sikerült,s hogy ilyen hamar hazajöhettetek! Én is eljöttem volna a helyedben, sokkal nehezebb a kórházban.
Főleg, ha a nőgyógyászaton kellett lenni.


Lám, milyen "jó" ötlet volt Bp-n a szülészetek felét bezárni ,a maradék 150%-os kihasználtsággal működik. Röhej. :twisted:

KépKépKépKépKép
uxi
 
 


Ja, az egyébként érdekes, hogy "anyuka, aludjon egyet"!
Köszi. És mégis hogy, ha üvölt a gyerek?!
Ha nem a tied, akkor valamelyik szobatársé, vagy a szomszéd szobában... s gondolom nektek is égve kellett hagyni a villanyt éjjelre.AZ még egy jó ötlet... :shock:

KépKépKépKépKép
uxi
 
 


Gratulálok Évuska! Írj, ha tudsz, hogy hogy indult meg végül, mert az a része nekünk kimaradt. :)
Kiábrándító, hogy amit írsz, az ugyan az a kh, ahol én másfél éve a lányomat szültem. Egy hétig voltunk bent, de szinte kivétel nélkül segítőkész és türelmes csecsemősökkel körülvéve. Ott éltem szinte a szobájukban, mert a lányomat hoztam vittem (vagy ők hozták a helyembe!) a kékfény,a szurkálások, a fürdés, stb. miatt. Ezt hozta ki belőlük a még nagyobb leterheltség? Iszonyú!!! És tényleg, hogy vízzel itatja??? És milyen alapon? Ki javasolta? Gondolom nem a főorvos asszony mondta, saját hatáskörben döntött a nővérke... (Nem egy hosszú, vöröshajú, vastagszájú nő volt?) És méghogy ez a szokás!?!?!? Mi a fene van az Istvánban? Nehogy már ott is küzdeni kelljen a csecsemősökkel, az Istenért? Hát miért megy az ember baba-mamabarát kh-ba, ha nem a biztonságért, hogy ott jó kezekben van a gyereke?
Hú, bocsánat, de ez most nagyon ledöbbentett! :shock: :cry: :cry:

Kép
Kép
Kép
boribono
 
 


És hagyd ott a síró babát és menj aludni nyugodt szívvel??? :shock: :shock: :shock: Nem fér a fejembe, komolyan mondom.

Egyébként nekem is képtelenek voltak elhinni, hogy valami gond van a gyerkőc szopizójával. :cry: Pedig megnézte Sarlai drnő, Boros doki is, 2-3 csecsemős, de egyik sem talált kivetnivalót abban, ahogy a lányom szopizott. (Én is szoptattam másfél éve, mire a kiscsaj megszületett, mert a másfél évesemmel még tandemszopiztak is, tudták is a nővérek, hogy nem vagyok kezdő, mégis, mintha süket füleknek magyaráztam volna.) Egyszerűen ez az apróság nem számított, hiszen eredményesen csinálta amit csinált, mert hízott... Na de hosszú távon nem mindegy, hogy alakul a dolog. Nekem. Nekik mindegy volt. :cry:

Aztán már itthon egy kedves szoptatási tanácsadó ismerősömnek köszönhetően megoldottuk a nagy rejtélyt, hogy a kicsi nem tartja a vákuumot. Idővel és egy kis rásegítéssel meg is oldódott a dolog, de hogy bent miért nem akartak erre rájönni? Folyton azt mondogatták, hogy minden oké, kicsit furcsa a ritmusa, de majd változik még a dolog... :cry:

De összeségében még mindig azt mondhatom, hogy meg vagyok elégedve velük, mert pl. a Klinikák csecsemőseivel össze sem lehet őket hasonlítani. (Mármint szoptatás, tápszerezés, cukrosvizezés, emberségesség szempontjából.) Kár, hogy ez utóbbi kezd megváltozni. :cry:
boribono
 
 


[quote="favorite"]S írta:favoriteziasztok!

Nem tudjátok meddig tud befordulni a baba, vagy meddig kell neki mert most még farfekvéses. Előző terhességemnél majdvégig fejjel lefelé volt a gyermekem nem volt ilyen kétségem hogy mi lesz.

köszi


Szia Favorite!

Ugyanez volt a helyzet nálunk is: császár lett a vége, de a 39. hétig vártunk, utána döntött úgy a dokim, hogy legyen császár. Egyébként azt hozzátette, hogy ha második baba lenne (merthogy első volt) nem ajánlanák a műtétet, jó eséllyel megszületne természetes úton is, csak első szülésnél rizikós a dolog. Drukkolok Nektek!
A.
Vendég
 


Évuska!

Gratulálok Júliához!!!(Nagyon szép neve van!)Egy nagyon gyakorlatias kérdés: hogy tudtál szülősámlin tolni?? :shock: Tudom, a gravitáció meg minden...én a tolófájásoknál már megfordulni is alig bírtam az ágyon, nemhogy felállni, aztán leülni stb....

Hát igen, a csecsemősökkel sokszor én sem tudtam mit kezdeni.Főleg, így utólag, ahogy átgondolom.Két csecsemőst kivéve senki nem foglalkoztak velünk, még akkor se, ha kértük, sőt volt,aki egyenesen lecseszett és bepánikoltatott a kisebesedett mellbimbóm miatt.Könyörgöm, életemben először szültem, szoptattam stb!És a "kedvencem"a csecsemősök bezárt ajtaja volt!Na akkor köröztem egy párat a folyosón...

Jaj, nem akartam panaszkodni, csak most a védőnőmmel ugyanezt élem át :cry:

Éva!Tegyél fel képet Júliáról!(persze majd, ha ráérsz :lol: )

Kép

Kép
linus
 
 


Boribono
Én is a szárnyasra esküszöm betétileg,de nekem valószínű azért jött be a tena extra,mert a hálós,eldobhatós tena bugyival használtam és abban nem tudott elcsúszni,normál bugyiban biztos csúszkál.Itthon én is már áttértem a szárnyas verzióra,. :)
villes
 
 


Évuska
Gratulálok én is Júlia babához,sok boldogságot nektek!Sajnálom,h ilyen rossz tapasztalatod volt a csecsemősökkel :(
villes
 
 


Jó újra köztetek. Meg hogy ti is átéltetek nemrég sok mindent ugyanott.

Olyan harmonikus itthon lenni. Mint a karikacsapás. A mi kétnapos lányunk először, hatékonyan és sokat késő délután evett, hát az hormonálisan, meg lelkileg is orgazmushoz hasonló érzés volt (mondtam is az apjának hogy lecseréltem egy nőre), aztán fél tízkor, majd hajnalban valamikor, sötétben, de madárcsicsergés már volt (négy?), reggel meg fél nyolckor. Sokat, erősen, egyértelműen. Ezt nem is akartuk elhinni. Kíváncsi vagyok, mit hoz ez az éjszaka.

Sámli:
Még világos tudatállapotban mondtam, hogy én azon szeretnék majd, és jó előre áthozta a szülésznő az alternatívból.
Igen, a végén már nem nagyon mozdul az ember, de én a sámli mellett, apanyakba kapaszkodva, állva toltam jó sokat, majd átléptem (!) a sámlin, és ott már csak egy vagy két fájás volt. Fekvésből biztos nem jutottam volna odáig.

A zuhanyzóból is hogy jutottam vissza a szobába, rejtély. Emlékezetes lehettem, nagyon ordítottam minden fájásnál, másnap ismerősként üdvözöltek a szülőszobai mamatársak, én nem emlékeztem senkire. Mert a zuhany és egy homeopátiás koktél késő este végre egybefüggő fájásokat csinált, és egy óra alatt eltűnt a méhszáj, pedig akkor azt mondtam, van-e epidurál éjjel.

Érdekes, hogy a burokepesztés (hétkor) nem gyorsított. Az durva volt, zokogtam. Nem tudom, miért, mintha megszentségtelenítettek volna, nagyon nem akartam. És ott volt a kudarc, hogy nem haladunk, órák óta négy centi, fáradok. A félelem, hogy elakad, és beavatkozások jönnek, és nem látom a végét.

Betét:
Nekem Jessa inkontinencia betét jött be (dm), csak cellulóz van benne, puha, két méretben. Tena hálós bugyival.

Csecsemősök:
Iszonyú túlterheltek, huszonhat ágyon volt negyvenhárom anya, velünk lent a nőgyógyászaton nem tudtak igazán foglalkozni. Én csak egy éjszakai műszakkal küszködtem. Előtte volt Szabóné Ildi, fürdetett, meg az egész stílusa, ő egy álom.

Hazamenetel:
Meg kell szervezni. Így is két éjszaka lett, mert éjfélkor született. Segített, hogy anyám mint gyerekorvos felhívta Sarlai doktornőt. És inkább itthon kínlódtunk ma a PKU mintavétellel (egyórás vérvétel, három kísérlet), meg vittük be a mintát, és nyilatkoztunk a kórházban, hogy nem engedjük megszúrni orvosi javaslat ellenére. BCG sem. Jobb így, nem tudom megmagyarázni, miért. De végig vele voltunk. Most kezdi az életét, basszus, nem mindegy, mi van körülötte. Lehet persze, hogy ezeket a macerákat egy másik áldott kezű nővér gyakorlattal és szeretettel csinálta volna, de nem biztos.
évuska
 
 


A legviccesebb:
Részlet zárójelentésemből:
"dr. Boros közepesen táplált nőbeteg. Térben, időben orientált, durva idegrendszeri rendellenessége nincs."

Apa köldökzsinórt vág
Biztattam, hgy ünnepélyesen nyissa meg az újszülött életét, mondta, inkább nem. aztán elvágta mégis. Kérdeztem később, miért. Mondta, volt ott huszonegy lehetőség, húsz fehér gumikesztyűs ujj meg a köldökzsinór. Mert levertem a szemüvegét fájás közben, és félhomály volt.

Jó hangulat:
Az egész szülés, két segítőm. Róluk csak hosszan lehet.
Petik doktornő kisvizitjei a nőgyógyászaton.
Mamatársak mindenhol, jó ez a sorstárs-érzés (itt is)... elkínzottan róni a zokogó babákkal a nőgyógyászat folyosóját, hogy a műtétes szobatásak alhasssanak kicsit, még az is jó.
Normális, emberséges, viszonylag gyors adminisztráció hazamenetelkor.
Az István összességében nagyon jó kórház.

Két :evil: :evil: :evil: :
A pajzsmirigybetegségem miatt vettek köldökvért, hogy megnézzék a baba hormonjait, ne kelljen megszúrni. Részletes magyarázattal, felirattal adta át a szülésznő az ügyeletes gyerekorvosnak. Azóta keresik, se vér, se lelet.

Legalább ötször, több helyen éreztem markáns cigarettafüstöt, a szülőszobán is.

Még majd írok morzsákat.
jóéjt, évuska
évuska
 
 


Ja, a túlhordás.
22. volt az utolsó menstruációból számított időpont. 28-án kértem, számoljuk újra, a korai ultrahangok alapján. Aszerint márc. 28-ápr. 3. a terminus. 41. hetet írtak, szóval nem hordtam túl végül, de a doktornő bizonytalan terminust emlegetett.
Majd még, babázzatok, nőjetek
é
évuska
 
 


Évuska, csatlakozunk a gratulálók táborához!! Sok boldogságot, pihenést és mindentféle jót kívánunk!!
Hogy telt az éjszakátok?
Bevallom, én meglestem a profilod alapján, hogy még 1-jén is volt hozzászólásod, csak nem akartam minden nap érdeklődni, mert az biztos unalmas és idegesítő is egyben.
Azért kellett burkot repeszteni, mert nem tágult eléggé a méhszáj? Vagyis nem egyből, alapból van ilyesmi, ugye?
Durva nagyon a cigarettafüst.

Mindenkinek kellemes vasárnapot!
S.
sarkantyúka
 
 


Évuska,

fogadd gratulációmat. Sajnálom, hogy a csecsemősök ilyenek voltak veled. Velem rendik voltak nagyon. De én is róttam a köröket rendesen. Na mindegy az a lényeg, hogy van tejcsi béke és nyugalom.
Ja zárójelentés: Máté 4180 grammal született. És 3180-at írtak rá meg, hogy 2800 grammal vittük haza. Jó mi?
Na mindegy a végeredmény a lényeg. :wink:

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79
 
 


Segítség!

Nem tudjátok, milyen napszakban lehet ultrahangra bejelentkezni? Vagy csak bizonyos napokon lehet? Vagy csak rossz számot hívok? (0614555700/1112) Nem veszik fel most ezt a számot, igaz, nem is próbálkoztam sokat, mert a fent megfogalmazott kérdések kezdtek körvonalazódni bennem..

Előre is köszi!
S.
sarkantyúka
 
 


Sarkantyúka, nem, semmi sem volt rutinszerűen, a burokrepesztés sem. Fél öttől voltak fájásaim, délben mentünk be ctg-re, este hétkor repesztettek, miután órákig négy centi voltam. És megbeszéltük előtte, mondhattam volna, hogy nem. De ez a legenyhébb beavatkozás, mert ha kifárad az ember hosszú órák után, akkor a végén kell oxytocin, ami sokkal durvább, és sokszor úgy is császár lesz belőle. (De kicsit fenyegető volt, hogy muszáj tágulni, különben repesztik, ez lelkileg volt rossz, talán azért sírtam, a kudarc miatt.)

Most sűrűbbek az éjszakák, gyakrabban eszik, de különben nyugi van. Boribono, Villes, Linus, Uxi, Vikci, ektek hogy alakultak az első otthoni napok?

Sarkantyúka! Nekem délelőtt sikerült, 10-11 körül, azon a számon, amit írtál. De ha odamész, minden nap 9 és 1 között van, (pénteken 11-ig), biztos sorrakerülsz. Vagy hívd az orvosod.
évuska
 
 


Évuska,
gratulálok Nektek (itt is :))
19 óra, nem semmi, igazán tiszteletreméltó utat játratok be.
Örülök, hogy kísérőid beváltották a hozzájuk főzött reményeket!
Mikor jött be az Ági és mikor a Judit?

Az első napok (nekem inkább hetek) zűrösek, állandó aggódás a szopi/büfi/kaki/alvás/sárgaság miatt (plusz én még a légzészavar miatt is paráztam, kapcsolgattam folyton a babaőrt). Aztán hirtelen megnőtt, most már ül és lassan mászni kezd, hogy közben mi történt, nemnagyon emlékszem :)

Boti 2005. okt. 12-én, Zsófi 2007. aug. 28-án született.
jad
 
 


Azért a tizenkilenc óra nagyobb része úgynevezett látenciaszak, igazán elviselhető, a kismama cseveg, intézkedik stb. Délutántól volt nehéz.

Ági előbb bement, mi még maradtunk volna, olyan 11-re, mi fél egyre. Boros doktornő bent volt eleve, háromig tartott a munkája, utána jött fel megnézni, mi van, maradt is hatig, este visszajött. Gyakorlatilag ott voltak végig, de részben kint, így kettesben is sokat voltunk Jánossal.

Milyen légzészavarotok volt? Ijesztő lehet.

é

képek a szülésről (kicsit unatkoztam az egyetemi órákon): Kép
évuska
 
 


Sziasztok,

40+7-en járok, zigibabánk még ficánkol bennem, sajna még nincs jele annak, hogy szabadulna. A méhszájam zárt, fájások gyengék. Tegnap megmozgatta a doktor a méhszájt , talán segít. Csütörtök esti ballonfelhelyezés-pénteki (10.nap) szülés van tervben.
Olvastam, hogy többen túl vagytok a ballonos szülésen, kérlek írjátok meg, hogy gyakorlatilag mi-hogy történik...illetve, hogy nálatok, mi történt..
Előre is köszönet,
Üdv.,
Mariann
imarag
 
 


Jaj, ez a terminustúllépés, indítás... MINDENKIVEL ez van, akivel csak beszélek, komolyan. Velem is.

Az a gyanúm, hogy a nők ciklusa sokkal gyakrabban nem szabályos, mint hisszük, és makacsul ragaszkodunk az általunk kalkulált időponthoz, szegény babák meg még nem ott tartanak. Nem mindig az utolsó menstruációból kell kiindulni. Érdemes elővenni a legkorábbi ultrahangot, és aszerint, hogy akkor mekkora volt, átszámolni a terminust. Mi is csak akkor nyugodtunk meg az idegtépő várakozás után: két hét különbség volt.

Mariann!
A ballonról kb. két oldallal ezelőtt írtak részletesen a csajok itt, keresd meg! Van, akinek fájt, de ez a legkíméletesebb indítás.

Ha jó a ctg, lehet várni a 42. hét végéig.

Addig is: málnalevéltea és apa által adagolt prosztaglandin (ondóban), akár naponta! Sokat segít a méhszáj érlelésében, felpuhításában, könnyebben tágulsz. Meg vannak még homeobogyók, én négyfélét szedtem hetekig.

évuska
évuska
 
 


Sziasztok
Évuska, asszem pont a dokinő mondtaq, hogy egyre többen lépik túl a terminust, egyre hosszabbak is a terhességek.
Nálunk imsert volt a fogantatás dátuma, az alapján 7 nappal léptem túl, mensi alapján öttel.De két hétig belefér, azt mondják. Csak hát a várakozás... :?

Első napunk itthon: cici cici cici :oops: .

KépKépKépKépKép
uxi
 
 


imsert=ismert

Az elején, az első 2 hónapban sokat nyögött Beni, általában hajnal 4 körül kezdte és reggel 7-ig tartott, erőlködött, nyöszörgött, kakilni próbált. Valamiért éjjel nehezen ment neki, nappal simán megoldotta.

De nem volt hasfájós. Álalában 4-5 szopi jutott éjszakára, átlag 2 óránként, nappal még sűrűbben, kb óránként. Együtt aludtunk vele, mert máshogy nem bírtam. Később már csak úgy aludtam vele, hogy úgy éjfél körül, az első szopinál behoztam az ágyba, s az utolsó szopinál helyére tettem. Sokat javult a helyzet, mikor külön szobába költözött, ekkor 7 hetes volt.(elköltöztünk nagyobb lakásba).

MOst ált. 2 szopi van éjjel, nem bánnám, ha már elhagyná. :?

KépKépKépKépKép
uxi
 
 


Évuska, köszönöm az UH-bejelentkezős infót, próbálkozom tovább a telefonálgatással.

Nagyon érdekes ez, amit a hosszabb várandósságról mondtok. Vajon mi lehet az oka, hogy egyre gyakrabban előfordul?

Uxi, én úgy tudom, fogantatás dátumát nem tudhatjuk, mert nem tudod, hogy mikor futott össze a hímivarsejt a petesejttel. Ha éppen járt arra petesejt, akkor akár azonnal, ha később volt csak peteérés, akkor még napokig eléldegél a hímivarsejt, türelmesen vár. Én legalábbis így tudom, lehet, hogy nem jól.

A korai ultrahangok is azért elég zavarosak tudnak lenni, nem? Nekem a 10. héten a naptár alapján számított koránál többet mutatott, később, a 13. hetin meg 3 nappal fiatalabbat. Rá is van írva az első leletemre, hogy +/- 1 hét. :)

Az én ismeretségi körömben is szinte mindenhol akkor oldódott meg az éjjeli felkeléssorozat, amikor külön szobába került a baba. Nade a bölcsőhalál kivédésére pont azt mondják, hogy lehetőleg hat hónapos koráig aludjon a gyerek egy légtérben a szüleivel. Folyton nehéz döntéseket kell hozni.

Évuska, a Nagy hogy fogadja a Kistestvért?
sarkantyúka
 
 


Hú, Uxi, csak most jut el az agyamig, amit írtál: óránként kért enni? És mit szólt mindehhez a nővére?
sarkantyúka
 
 


Sziasztok!

Vajon Eszterexék hazajöttek-e már a kórházból?

Igen ezen az indítás dolgon én is elgondolkodtam, hogy vajon erre tényleg szükség van? De sajnos van, hogy igen. Bár Máténak semmi baja nem volt. Csak már ugye 10 nap eltelt. :-)

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79
 
 


Évuska Én nem is nagyon emlékszem, hogy hogy volt az első időszak. Egyeskével mondjuk másfél évig ment a cicicicicici, szóval gondolom nem volt ez másként az első időben sem, ja de, hülye vagyok, irgalmatlanul aluszékony volt 3 hétig, akkor 3-4 óránként ébredt, közötte alvás, aztán kitisztult a billirubin és jött a nagy változás, a már említett soha véget nem érni akaró cicicicicici időszak. Ketteske meg vagy 5 napos korától szoptas az ujját, néha úgy kellett könyörögni neki, hogy egyen már napi 2-nél többször is. :D
Vikcy Eszterxx-et láttam a 2008 márciusi topikban, ha jól vettem ki a szavait, akkor császárral szült, de bocsánat, ha tévedtem!!!
boribono
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?