Új privát üzeneted érkezett!

Valaki tudna nekem segíteni: mi a különbség az ergo, meg a manduca között? Köszi!
beszilva
 
 


[quote]F írta:erjemnek is nagyont tetszettek (aki meg azt is tudja, hogy miert ertekesebb egy lila feher indio mint egy kek feher)


Jesszusom, Smzsgalf, ne hagyj kételyben: MIÉRT???

kamcsatka
 
 


Megnéztem a képeket a hugipakkon, tök szuper! Nagyon klassz kis helyetek is van! Gatula Orsi!
beszilva
 
 

 
 

Orsi! Mekkora a géz Gypsymamás kendő?

Varda
www.hanami-teahaz.hu

Az igazságnak sok arca van.
varda tintalle
 
 


Ha már a férjeknél tartunk az én férjem azt mondta, (amikor lelkesen beszámoltam neki erről a társalgós topikról), hogy ha esetleg eszembe jutna még egy gyermekhordozó eszközt beszerezni, gondoljak az ő egészségére is. Kicsit sokallja a mennyiséget.
beszilva
 
 


Köszi Beszilva!:-)
Varda, passz... Olyan közepes :) Nem mértem, asszem 3-mas vagy 4-es méret??? Most Cerceluskánál van, de ő nincs itthon hétvégén, kirándulnak.

Lányok, ki írt a TBW-re??? Ez most egy találós kérdés nekem, mert szerintem hárman is voltak, akik először voltak és 4 hónapos körüli bébijük volt... :) Varda? Kattix? P.Judit?

kamcsatka
 
 


Nem én voltam :-), én ott is Varda vagyok, regisztráltam, de még sehol se szóltam hozzá.

Varda
www.hanami-teahaz.hu

Az igazságnak sok arca van.
varda tintalle
 
 


Újabb kérédésem van: Ti mit húztok a még nem járó gyerek lábára, hogy ne fázzon meg, amikor kilóg a hordozóból? Azt láttam, hgoy Orsi kislányának klassz csíkos kis cuccai vannak. De egy fiúra mit lehet adni? Mindig tökre fölcsúszik a nadrágja szára, és a zokni, meg a tutyi odáig már nem ér föl és kikandikál az a lábrésze, ahol már csak egy harisnya van rajta. Gondoltam már, hogy kötök neki valami pasis lábszárvédőt, de az nem néz ki hülyén egy kisfiún szerintetek? Bocs, lehet, hogy tök nagy hülyeségeket kérdezek:(
beszilva
 
 


Beszilva, köss!!! Szuperul fog kinézni! Én is a felcsúszás miatt adom rá az "aerobiczoknit". Az enyémek egyébként Babylegs: http://www.babylegs.net

kamcsatka
 
 


Én kabát alá, vagy hordozótakaró alá veszem fel mindig a babát, és nincs rajta extra lábmelegítő, csak a rugi. Ha hidegebb van, akkor én polár rugit is szoktam még ráadni a normál rugira, és úgy megy a kendőbe.

És szerintem egyáltalán nem néz ki hülyén egy lábszárvédő (csíkos se) a kisfiúkon :-))

Varda
www.hanami-teahaz.hu

Az igazságnak sok arca van.
varda tintalle
 
 


[quote="kamcsatka"] írta:kamcsatka
[quote]F írta:erjemnek is nagyont tetszettek (aki meg azt is tudja, hogy miert ertekesebb egy lila feher indio mint egy kek feher)


Jesszusom, Smzsgalf, ne hagyj kételyben: MIÉRT???


:lol: azert, mert a lila feheret mar nem lehet kapni, es mert a tbw-esek meg vannak veszve erte egy 6-ert 200€-kat adnak :lol:
smzsgalf
 
 


Egy Didy Rosenholz is 206 EUR-ért ment el a múltkor, szintén 6-os méret. :-), csak néztem, mi ment ott az utolsó másodpercekben.

Varda
www.hanami-teahaz.hu

Az igazságnak sok arca van.
varda tintalle
 
 


Sziasztok!

Mindenkinek köszi a tanácsot. Az első biztos, hogy a rugalmas kendő lesz, aztán a Manduca még függőben, szeretném előtte élőben látni - kipróbálni.
Mit javasoltok, melyik fajtát rendeljem meg? (vagy ez nem etikus kérdés?)

Viszont kaptunk egy Premaxxot ajándékba, ez biztos nem az én ficamos vállamra való. Kb. negyed órát volt benne a baba, ha valakit esetleg érdekel, írjon, szeretném eladni. Beach színű Preemax, természetesen dobozos, leírással.
Hogy miért nem kérdezik meg a rokonok, hogy mire vágyik az ember?!

Móni
norsi
 
 


Lenne kicsit off kerdesem: nem lenne jo egy hordozo eszkoz adas/vetel topic? Csak azert, mert alig birom követni ezt a topicot es ha legalabb az adas/vetel külön lenne, akkor az tan könyitene a dolgon, mit szoltok hozza?

No meg nem akarom en se allandoan OFF-olni a topicot :oops:

Varda: a rosenholz egy nagyon ritka indio, azt most lattam elöször ebay-n, lila-feher azert gyakoribb, kicsit olcsonak is tartottam ;-)
smzsgalf
 
 


Hű, tényleg van eladó Didy? Másfél hétig nem volt netünk, mert költöztünk, nem tudom visszaolvasni, beírnátok még1x? Milyen? Mekkora? Mennyiért? Köszi!!!!!!!!! :!: :!: :!: :!:

kisvic
 
 


saara: az a helyzet, hogy nekem nagyon rossz érzésem van a babakocsitól. Nem a másétól, a sajátomtól, hogy a saját gyerekem tolódjék ilyenben. ( amikor a nagyfiam 10 kiló lett, vettem egyet, hogy lám, mégiscsak kell kocsi, de nem ment. nem szerettem.) Így nekünk ez nem alternatíva. Nem gondolom, hogy könyebb lenne kocsival, hiszen nem bírom a műfajt, s így nekem nem is lenne könyebb. De ez eddig elmélet.

A gyakorlatban semmi gáz nem volt, Ha nem ment már a nagynak a séta, a kicsi előre kötve, nagy hátamon, alul egyik kezemmel a popsiját tartottam, másikkal fogtam az elengedhetetlen motor egyik kormányát, és a popsit tartó kezem egyszerre. Ez 15-20 percig oké, addig mi el tudunk érni buszhoz, játszóra, boltba. Ha most megint kéne ezt csinálnom, a kicsit kötném hátra már eleve (hiszen már voltam tanfolyamon, és tudom, h lehetséges. Mai fejemmel nem értem, 4 évig hogy boldogultam Ági tanfolyama nélkül.) Ha bevásárlás volt, nem pedig csak ide-oda menés, akkor a húzós kocsira ráfektettem a motort, újszülött elölkötve, hároméves a húzóskocsi (tudjátok mire gondolok? olyan nagymamás kétkerekű szatyorra ... megvan?) karján, s húzóskocsi nem húzódik, hanem tolódik, benne a sok bevásárolt holmival. Amikor a pici meg nagyobb lett, akkor csípőre került, s a nagy nem hátul csimpaszkodott, hanem csípőn ült. Ez nehezebb volt, mert a gyerekek is nehezebbek voltak, és emelni is nagyobbat kellett. Viszont kevesebbszer volt rá szükség, hiszen hát ahogy nőnek, többet gyalogolnak. És nem mondom, hogy néhány ilyen pillanatban nem irigyeltem a testvérbabakocsit toló, többi anyukával ráérősen csacsogó anyatársat. De nekem ez egyszerűen nem menne. Nem vagyunk egyformák, no.

(apa nem tud kötözni, ő babakocsi nélkül bohém-mamázik és nyakbatesz.)
banya
 
 


smzsgalf: dehogynem!
banya
 
 


(bocs, felmerülhet a kérdés, hogy mi a különbség a bevásárló kocsi karfájára ültetett, vagy babakocsiban ülő gyerek között? Nekem sok. Pl ugye nincs babakocsink. Ez nyomós ok :D . A tologatós bevásárló szator karfáján a fiúm velem szemmagasságban volt, jót dumiztunk. Bulis volt neki. Nagyon ritkán került erre sor, hiszen csak nagybevásárlások alkalmával boltból hazafelé. de mostmár tényleg befejezem. elnézést a hosszért, ...)
banya
 
 


Norsi,
nem Manducám van, hanem yamo-m, de azt eljöhetsz megnézni, kipróbálni. (A Nyírő Gy. kh.-nál lakom.)
h_szilvi
 
 


Sziasztok!

Kamcsatka, köszi a linket, tök tutik eze ka zokik, de asszem inkább varrok, vagy kötök,- neke mkicsit húzós az áruk.
Varda Neked is köszi a bíztatást.

Off: megnyitottátok az adok-veszek topikot? Mi lett a neve?
beszilva
 
 


Szilvi, én is szívesen kipróbálnám a yamo-t:):) Kicsit messze lakom a Nyírő Gy kh-tól sajna:)
Na de viccet félretéve, hol lehet ilyet beszerezni? Jó lenne, mert ebben talán a férjem is hajlandó lenne cipelni a kölköt.
beszilva
 
 


Sziasztok!

Smzsgalf, tök jó, hogy feldobtad a külön topikot a kendő hirdetéseknek, így most megpendítem amivel készülgetek egy ideje: dolgozom egy olyan websiteon, ami a hordozásról/pelusozásról/kontinuumbabákról/pozitívnevelésről stb stb stb (tehát a -sajnos egyelőre- alternatív/nem-mainstream babamama témákról) szól, és a központja a közösség (a miénk/tiétek) lenne. Külön kis sarkot gondoltam ki a kendő/hordozó csereberének, eladásnak, hirdetésnek, ebay vadászatnak. Most a technikai dolgokat simítgatom egyelőre, 1-2 hét és birtokba vehető majdnem teljes pompájában, és akkor olyanná alakítjuk amilyenre nekünk szükségünk van. Tetszene ez az ötlet Nektek?

Orsi, a fotók szuperek és a beszámoló is! TBW-n én voltam aki írt. :)
kattix
 
 


kattix: a Baby lead weaning-ről is írj... én Lillát annak megfelelően kezdtem el 6 hónaposan hozzátáplálni és fergeteges az eredmény :) (ha már olyan oldalad lesz ami az alternatívabb témákat boncolgatja)

Volt is egy topikom róla az indexen csak sajna ellaposodott mert csak 2-3 embert érintett a téma...
Vendég
 


csakegy, ez is tervbe van véve! Köszi a tippet! Ez a baj, hogy mivel sokfelé van szétszórva az a kevés ember aki már ismeri ezeket a dolgokat, ezért minden topik behal egy idő után (tisztelet a kivételnek, pl ez a topik). Ezért az a reményem, hogy ha egy helyen koncentrálódnak a témák, az lendít egyet a dolgon. :)
(És aktuálisan engem pl nagyon érdekel, mert most 4 hónapos Félix és nemsokára kezdjük a hozzátápit, úgyhogy nagyon olvasgatok a CLWről!)
kattix
 
 


kattix: akkor majd kérdezz nyugodtan :) (Íme egy elégedett BLW baba:))))) (bocsi az OFF-ért:)
Kép
Vendég
 


Csakegy, tudnál a BLW-hez hasznos linkeket adni? Nálunk is aktuális kezd lenni a hozzátápi, és szeretném én is ezt az utat járni, de nem tudok róla még eleget. Bocs az offért.

KépKép
KépKép
safrany
 
 


Ja, a kép szuper :lol: :lol:

KépKép
KépKép
safrany
 
 


Off: Hú, nagyon durcsó a kép, de a gyermek határozotta nelégedett a művével:) Én még nem hallottam a BLW-ről (a hozzátáplálás nálunk hadilábon áll, a gíyermek 8 hónapos de még csak szopik), de a kpből azt a következtetést merem levonni, hogy ez dióhéjban azt jelenti, hgoy a gyermek eszik a saját kezével. Jól gondolom?
beszilva
 
 


Na elszállt amit írtam...

Szóval a lényege az, hogy a gyerekre van bízva miből mennyit eszik - olyan összeállításban ahogy ő akarja... na most ez ugye egy néhány hónapos gyereknél csak kézzel megy.

Szóval az ember az elején elépakol 2-3 féle kaját (totálisan puhára párolva de EGÉSZBEN! Pontosabban markolható darabokban) aztán hagyja, hagy ismerkedjen vele. Nem érdekes a mennyiség, ez ugye még csak a hozzátáplálás kezdete... A baba játszik vele, ismerkedik, beleharap... először fintorog, kiköpi aztán elkezdi kóstolgatni (szigorúan magától, nem a szülő lapátolja a szájába... pont ezért fogja újra és újra megpróbálni... mert senki sem erölteti... rá van bízva)... aztán a baba rájön, hogy ez finom... kapja, kapja az új ételeket, kóstolgatja (kényszerlapátolás nélkül), ismerkedik velük, nyitott lesz az új ízekre.

Fejlődik a kézügyessége (a borsószedegetés azért elég pepecs munka:))), megszereti az evést magát. Szó szerint programmá válik. Nem arról szól majd, hogy valaki a szájába lapátol egy semmilyen ízű pasztellszínű pépet hanem ő maga rakhatja legálisan a szájába a vadabbnál vadabb színű dolgokat olyan tempóban és sorrendben ahogy ő akarja - így remélhetően később se fog félni a zöld stb. ételektől plusz nyitott lesz az újra. Kb. ennyi:)

Ez a kedvenc oldalam: http://babyledweaning.blogware.com/

(Egyébként Lilla is szokott babakaját kapni amikor elmegyünk valahová és szépen kéne ennie de az neki már ünnepnek számít, szemmel láthatóan élvezi az etetést, hiszen olyan ritkán jut hozzá:) Meg ha pl. megyet kap akkor sem szoktam ráhagyni mert akkor dobhatom az összes ruhát a szemétbe:)
Vendég
 


(ggy)
Vendég
 


Csakegy: köszi a részletes leírást, meg a linket. Asszem majd kipróbálom, úgyis kaptunk ajándékba egy "evőköpenyt". Az pont ilyenre van kitalálva.
beszilva
 
 


Megint egy OFF:

ismeritek a robeez puha talpú kiscipőket? Hasznlája itt valaki? Én most kaptam egy hasonlót és nagyon klassz! Eddig semmi nem maradt mega gyermek lábán, de ez tök jó és imádja!
beszilva
 
 


Na, megnéztem, "shooshoes" a márkája. Ha van esetleg valakinek ilyen kiscsipője és már nincs rá szüksége szívesn megvenném. Üdv!
beszilva
 
 


nagyon lassú vagyok hozzátok képest..
..mert csak most jutottam el oda, hogy: én is nagyon köszi a klubot, Orsi!
+ nagyon ízlett a Livus csokis sütije (és nagyon örülnék a receptnek - akár priviben, ha túl off, akár itt, mert sztem mások is örülnének)

Ma pedig az történt, hogy életemben először felmentem az ebayre (osztrákra), és regisztráltam magam, mert úgy döntöttem, ha a Didymosék bekeményítenek, akkor én is, és használt kendőt veszek :D
szóval megvan a regisztáció, de még nem merek licitálni - nehogy úgy járjak, mint Kriszti :lol: - tapasztalt ebayosok, mire kell odafigyelni? Ráadásul a németem majdnem nulla.. pl mit jelent az, h "OVP" a neu/OVP kombinációban?

És én is nagyon támogatom a külön kendővásárlásos topic ötletét, tényleg borzasztó nehéz visszaolvasni akár 1 nap kihagyás után is..

sziasztok,
Olga
oola_2008
 
 


Jaj, Kriszti, most olvastam vissza, amit írtam, és talán félreérthető a nevetős szmájlim az ebayes licitálásod kapcsán. Csak azért került oda, mert amikor olvastam a hozzászólásaidat a megnyert licitálás után, nagyot kacagtam a "jaj, elrontottam, most érte kell mennem?"-en..
szóval ez nem kárörvendős, hanem egy kedves szmájli!
Olga
oola_2008
 
 


OVP - Originalverpackung
neu - új

Érdemes megkérdezni, hogy elküldi-e és ha igen mennyiért a kendőt Mo-ra mielőtt licitálsz. És csak az utolsó másodpercekben érdemes szerintem licitálni.

Az átutalás drága (8-10 euro banktól függően), jobb neked a Paypal.

Angolul is kérdezhetsz.

Ha mégis új mellett döntenél, szóljál, mert én is pályázok egy Laurára. Egyelőre nézem a e-bayt, de vennék újat is.

Varda
www.hanami-teahaz.hu

Az igazságnak sok arca van.
varda tintalle
 
 


OVP eredeti csomagolás (ez kimaradt)

Varda
www.hanami-teahaz.hu

Az igazságnak sok arca van.
varda tintalle
 
 


Lanában (is) kompetensek segítségét szeretném kérni! :!:
Csak háton hordozásra szeretnék egy kendőt (Lanát v. Didyt) szerintetek mekkorát vegyek? 165cm és 50-55kg vagyok. Nem mintha zavarna a maradék anyag, csak az olcsóbb megoldást kell keresnem. Melyik típusú háti hordozáshoz kell a legkevesebb anyag? A hátizsák típushoz? Mondjuk egy 310cm-eres kendővel én mit tudnék megkötni? :?: Nagyon izgatja a fantáziámat (többek között) a Hennás kávé közepén a tetkó mintával. Az csak a hátizsáknál látszik?
Előre is köszi! (És hátra is :lol: )

kisvic
 
 


Beszilva,
a yamo-t az ebay-en vettem.
h_szilvi
 
 


Kérés: kérlek tegyetek fel Lanás képeket akcióban! :!: :!: :!: A kis mintasáv nem sokat árul el néhány esetben. Mind érdekel. Pl. a homok színű vajon milyen, mert Ági és Éva honlapján eltérő az árnyalat (tudom, hogy nem a Ti hibátokból, Ági!). Ezért szeretnék fotót látni, mert megtapizni és élőben látni sajnos nem áll módomban, pedig jó lenne...

kisvic
 
 


Zsuzsa (te vagy az e-bay gurunk :lol:), miert van az, h sokszor csak nemetorszagba akarjak kuldeni a csomagot? Magyarorszagra meg nem, akkor sem, ha az ember fizeti a postaidijat.
Ezen anno ugy kiakadtam! Nem is ertettem (es nem valaszoltak mikor kerdeztem, h miert nem). Ennyire tunik balkannak m.orszag :?:
saara
 
 


Sziasztok lányok!
A klub miatt rendkívül irigykedem! Szuperek a képek, jó lehetett a hangulat...
"Baby lead weaning" erről nem sokat hallottam eddig, köszönöm én is az információt.

Viru
Kép
viru
 
 


Köszi, Varda!
Pár kérdést küldök még neked priviben, nem szeretném ilyenekkel terhelni a topikot..
oola_2008
 
 


csakegy: ez a BLW-dolog úgy látom nemcsak a baba, de a mama kézügyességét is biztos fejleszti. csutakozlás, takarítás, kézimosás :lol:
gale
 
 


csutakozlás = csutakolás
gale
 
 


saara: kőkemény előítéletek. Nem tudom miért, de azt hiszik, hogy a külföldi át akarja őket verni. Még akkor is viszakoznak ha az ember egyértelműen leszögezi az elején, hoyg előre fizet.

A másik a Magyar Posta. Lopnak. Mint a szarkák. Régen emiatt sok csomag nem érkezett meg, ezek (ld. akik nem hajlandók ide küldeni) meg nem fogják fel, hogy a DHL az tényleg jó és megbízható plusz ha drágább (ld. 10kilóig) csomagot szállíttat az ember akkor kapásból 500EUR-ig biztosítva van. Ja, és a PayPal-es fizetések is biztosítottak plusz az összes küldemény regisztrált és van tracking nr. is rajtuk...... szóval nekik nincs túl sok kockázat. (Én a DHL-t és a Hermes-t preferálom, bár akkor már inkább a Hermes mert a DHL-t nekem legutóbb egy sima postás hozta ki az meg már megint Magyar Posta... a Hermes mintha gyorsabb is lett volna )... Ja, és én a német e-bayt preferálom mert ott marha egyértelműen kikalkulálható a postaköltség (van egy kalkulátor a neten) és aki hajlandó Mo-ra küldeni az tartani is szokta magát ehhez... (eddig még soha nem próbáltak átverni). (az angolokat ezért nem szeretem... azok állandóan át akarják verni az embert... néha olyan postaköltségeket írnak, hogy csak les az ember...)

gale: jaja :))) A kajálás kézmosással kezdődik és nagymosással végződik :))))))
Vendég
 


Orsi: jó lett a post! :) Még éjjel elolvastam, de már nem volt erőm reagálni.

Nuska: te kérdezted a márc.15-öt, ugye? A válasz: szerintem mi voltunk azok, Jódarabig Tibor vitte Bobót, kendőben. :)

A másik topic megnyitását én is támogatom. Azt javaslom, hogy ne csak a konkrét eladási ajánlatok menjenek oda, hanem az e-bayes kérdések-tanácsadások is, hogy ez a fórum visszatérhessen a régi mederbe, és újra a hordozásról szóljon. :)

KépKép
livus
 
 


Ja és Olga: a süti receptje, amit lassan már "hordozós-sütinek" is nevezhetnék: http://szoszmosz.blogspot.com/2007/09/stigyr.html
Értelemszerűen a második recept az ;) Most annyi volt az eltérés, hogy ámérikai csáklitcsipsz volt benne, és mivel elfelejtettem a légkeverést bekapcsolni, csak 180 fokon sült, így nem lett olyan kemény, mint szokott (mármint nem lesz kő 200 fokon sem, omlós lesz, de nem ennyire lágy, mint ez volt most. Nekem úgy jobban tetszik.)

KépKép
livus
 
 


Juj... annyit irtok, tenyleg nem birom ezt a tempot :-( Nem nyitna valaki topivot, en tul benanak erzem magam hozza (no meg a magyarom...)

Ez most mind nagyon off lesz, szoval aki hordozasrol akar olvasni, az ugorja at.

Szoval a DHL az a nemet posta! Tudom MO-n ez futar szolgalat, de itt nem, ha DHL-el küldenek MO-ra akkor azt nektek a posta hozza ki.
A DHL Paket tenyleg biztositva van, de csak 50€-ig es az 16€ ba kerül, a Hermes ehhez kepest 500€-ig van biztositva es csak 13,90€. A hermes vizsont tipikusan lasubb.

Meg a paypal az eladonak penzbe kerül, azert nem ajaljak fel.

Saara: fogalmam sincs, tipikusan lustak utanna nezni, de en egyelöre meg nem talalkoztam olyan eladoval aki tenyleg nem küldött MO-ra, csak szepen kell megkerdezni.
Szerintem az is fontos, hogy konkretan ird meg nekik, hogy mivel es mennyiert küldje, mert különben pimaszul sokat raszamolnak.

Ebayröl varda mar nagyjabol mindent leirt, szerintem meg azt is erdemes megkerdezni, hogy van-e mittelpunktja, hogy különbözö szinüek a szelek, meg, hogy tenylegesen milyen hosszu a kendö.
Vettem mar olyan 5-ös kendöt ami 3,8m körül volt :-(


Nem tudom mar ki kerdezte, de nekem (1,67m 36-os meret, kb 53kg) meg egy 2,5m-es kendö is eleg az egyszerü hatihoz boggal a gyerek fenek alatt. Egy 3,2m-al siman meg tudom elöl kötni a hatit. Valahol tettem is fel rola kepet.
smzsgalf
 
 


Kisvic, ezen az oldalon talán jobban látszanak a Lana színei.

Kati
katicabogár
 
 

Vissza: Életmód

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?