Új privát üzeneted érkezett!

évi szép a történeted!!!!Gratula!!!!!!!!

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Sziasztok!

Snápi: Hogy vagy? Jobb már? Nekem feküdni könnyebb volt,mint ülni és a fürdő is jót tett. Még most sem múlt el,de a fájdalom enyhült. -még mindig használom a kúpot:)

Képzeljétek tegnap voltam a kórházban beszélni a szülésznővel,akit fogadtunk. Nagyon aranyos volt,mindent elmagyarázott, beszéltünk a fájdalomcsillapításról, fájásokról szóval nagyon jó volt.
Ő is és a doki is mindenkinek javasolni szokta az EDA-t. Én is kérni fogom. Azt mondták,ha utána sok folyadékot iszunk akkor nem fog fájni a fejünk másnap és nincs semmi mellékhatása.
Egyébként a tágulás 2. része az ami iszonyat fájdalommal járhat. Szóval szerintem ne féljetek az EDA-tól.

Tegnap este voltunk benn és akkor minden szülőszoba foglalt volt. Irínyeltem már a többieket nagyon.
És képzeljétek pont benn volt a dokim is és megcsinálták az első CTG-t. Minden rendben volt és még keményedést is sikerült produkálnom.
Jövő héten szerdán kell megint mennem.

Mindenkinek szép napot!

Edina

Kép

Kép
mannogab

SZIASZTOK CSAJOK!!!

AZ ÁLLAPOTOM KIRÁLYUL ALAKUL!!!ROHAMOS ÉS ÉREZHETŐ!!!UGYHOGY HA KIJÖN AZ ARANYERETEK AKKOR VEGYETEK VARÁZSDIÓ KRÉMET AMI VISZÉRRE VALAMINT ARANYÉRRE IS JÓ VALAMINT A HOMEOPÁTIÁT KEZDJÉTEK MÉG SZEDNI!!!TEGNAP 12KOR KEZDTEM EL HASZNÁLNI ÉS 3 ÓRA MÚLVA MÁR EGYÁLTALÁN NEM VOLT FÁJDALMAM!!!MIVEL NEKEM KETTŐ IS VAN ÉS KINNT IS VAN MINDKETTŐ ANNYIT TUDOK RÓLA MONDANI IGY IDŐKÖZBE HOGY AZ EGYIK MÁR ELKEZDETT VISSZAHÚZÓDNI ÉS NEM IS ANNYIRA ÉRZÉKENY MÁR DE FÁJDALOM NINCSEN!!!ÜLNI IS MEG FEKÜDNI IS TUDOK JA ÉS ALUDNI IS!!!SZÓVAL A KRÉM MEG A HOMEOPÁTIA GYORSAN HELYRETETT ENGEM!!!
A MAI NAPIG NEM KÍVÁNOM SENKINEK SE!!!

MANOGABB!!!
MIKET MONDTAK AZ EDÁRÓL???
KIVI VAGYOK RÁ!!!

MA MEGYÜNK A DOKIHOZ!!!KIVI VAGYOK HOGY MIZUJS VAGY NORINÁVAL!!!Ő NAGYON IS JÓ VISELTE AZ ÉN ARANYEREMET!!!REMÉLEM MINDEN RENDBEN LESZ!!!
SZÉP NAPOT NEKTEK!!!
SNÁPI ÁGI

Kép
Kép
snápi

snápi akkor ha van fogadott dokid meg szülésznőd is v.i.p szobába fogsz szűlni!
asszem az a legelső szülőszoba,de szép.!
Lila az ágy a függönyök is csak a csempék zöldek!

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Sziasztok!

Ági, örülök, hogy jobban vagy! Remélhetőleg szülés után már teljesen visszahúzódik és nem jön elő többé.

Hajni! Köszi a jókívánságot, a lánykám már egészen jól van. Az antibiotikumot még szedi, de már láztalan.

Edina! Engem is érdekelne az EDA, mivel nem sokat tudok róla. Légyszi írj pár sort, hogy miket mondtak róla.

Szép napot mindenkinek, sziasztok

Judit

Kép
yusz

én mikor a fiamat szűltem kértem eda-t és nem adtak!!! :?

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Sziasztok Lányok!

Mivel itt lassan megszületnek a kisbabák egymás után, van élet a topikon.
Öröm benneteket olvasni!!

Yusz!
A Normaflore-t én is csak ajánlani tudom. Miután Nándi kapott antibiotikumot egy betegségére utána adtam neki. Egy 10-es csomagolást szerintem elég venni (az is elég drága) és kúraszerűen naponta egyet megitattam vele vízbe keverve. El sem akartam hinni, de nagyon hamar használt. Természetes bacik vannak benne amik egyébként is megtalálhatóak a bélrendszerben és ezeket segíti szaporítani ez a szer. Nagyon jó!!

EDA-t én is kaptam mikor szültem. Én nem bántam, mert a tolófájásokat ugyanúgy éreztem és nem kellett kinyomni belőlem a gyereket, pedig sokszor ezt mondják, hogy aki kér annál így van. Sőt a szülést sem húzta el, ugyanis hallottam már olyat hogy a leendő anyukának ezt mondták mikor le akarták beszélni az EDA-ról. (Terrmészetesen az egy másik kórházban volt)
Egy fiatal doki bevezette a tűt a hátul - ebből sem éreztem semmit - és utána adagolták a fájdalomcsillapítót. Délután fél kettő-kettő körül kaphattam meg és már négyre megvolt a picúrkám!

Evisan! Szép a történeted! Ezen kívül tényleg rossz érzés lehetett, hogy napi kétszer 20 percet mehettél csak fel a kislányhoz, úgy hogy nem volt semmi baja csak kicsi súllya született. Ezek szerint az uh is csak ennyire megbízható - és remélem csak - a súly meghatározását illetően.

Mannogab! Bocsi, hogy kérdezősködöm és esetleg már volt róla szó, Milán neked a második picúrkád?

mazsuzs

Kép
mazsuzs

sziasztok!

Edina,Ági!

Én is EDA-val szültem,és csak ajánlani tudom. Tényleg nem fáj az sem amikor beszúrják,és a fájásokat nagyban enyhíti. Én is féltem tőle eleinte,de kellemesen csalódtam. Ittam sok folyadékot és a fejem se fájdult meg kicsit sem. A szülésznő arra figyelmeztetett,hogy legyen nálam fájdalomcsillapító,mert mivel EDA-t kaptam a gátvarrásnál nem érzéstelenítenek és ha kimegy az EDA hatása nagyon fog fájni a varrat. Hát nem így lett :) fájt persze,de csak úgy,mint másnak....szerintem. De lehet,h csak azért,mert bekészítettem a csillapítót :wink:

Évi! nagyon ügyes voltál! én tuti befordultam volna... a lényeg,hogy nincs gond,és együtt vagytok :lol:

üdv Mindenkinek

Mesi

Mesi és Lara-baba
Kép
m.mesi

szia mesi hogy vagytok a kis larával?????

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Én mért nem kaptam EDA-t???????????????
Pedig marhára fááááájt!!!!!!!!
Akartam EDA-T! :twisted:

Ági!!!

mizut mondott szeretett Hartman papánk??? (egyszerűen csak legekben tudok róla beszélni)
Nézzétek el nekem!

Kép

Kép

Kép

Üdv: Kriszta
dominika1

Sziasztok!

Tudnátok valami infót adni dr. Mikó Sándorról? Ismeri valaki?
Rendelési idő, árak, minden.
Válaszotokat előre is köszönöm.
Üdv: Márti
fema81

Fema!

én sajna nem:majd talán a törpiek.....

Kép

Kép

Kép

dominika1

SZIASZTOK!!!

KRISZTI!!!
MINDEN RENDBEN VOLT A MI HARTMANN PAPÁNKNÁL!!!NORINA 2KILÓ MÁR ÉS NAGYON JÓL VAN ÉS A MÉRETEI IS 33 HETESNEK MEGFELELŐEK!!!AZ ARANYEREMRE NEM MONDOTT SEMMI KÜLÖNÖSET!!!A SZÜLÉSKOR JOBBAN ELŐJÖN MAJD AZT MONDTA!!!DE ILYEN ELŐFORDUL!!!MEHETEK NYUGODTAN TORNÁZNI AZT IS MONDTA!!!
A KEDVENC MONDATOM TŐLE:
ÁGIKÁM!!!MINDEN A LEHETŐ LEGNAGYOBB RENDBEN VAN!!!
AMIKOR EZT MONDJA MÁR FOLYOK IS A SZÉKBE BELE!!!MAJD 25.-ÉN MEGYEK A MARIKÁHOZ CTG-RE!!!
SZÓVAL MINDEN RENDBEN VAN!!!HOLNAP MEGYEK MEGVENNI A LÉGZÉSFIGYELŐT MEG A BÉBIŐRT!!!MA MEG MEGVETTEM A SZÜLÉS ELŐTTI ÉS KÖZBEN SZEDHETŐ SEGÍTŐ HOMEOPÁTIÁKAT!!!
ÖSSZESEN 3 DARAB SZÓVAL NEM EGY ANYAGI CSŐD DE A 36.HÉTTŐL MÁR KELL SZEDNI!!!

SZIASZTOK!!!
SNÁPI ÁGI

Kép
Kép
snápi

Sziasztok!
Évi, nagyon megható a történetetek, és örülök, h. mostmár minden rendben van veletek. Furcsa azért hogy ekkora eltérést mutatott az ultrahang.
EDA-t én is kaptam a műtét előtt. Nagyon féltem, h. nehogy rossz helyre szúrják, mert már a tolófájásoknál tartottam, de nem volt gond. Du. 5 körül kaptam és reggel már felkelhettem. Nekem is azt mondtak, hogy fekvéssel és folyadékpótlással kerülheted el a fejfájást.
Kriszta, megértem hogy csak legekben tudsz beszélni Hartman papáról :D Én is nagyon kedvelem.
Ági jó hogy minden rendben van veletek. Nagyon otthon vagy a homeopátiás gyógyszerek terén. Szerintem azért is hatnak nálad annyira mert nagyon hiszel bennük. Én is kipróbáltam egy párat, de nekem nem igazán jöttek be. A gyógynövényekben jobban bízok.
Fema, én sem ismerem Mikó Sándort :cry:
Sziasztok,
Andi.

Kép
Kép
apcukk

Sziasztok!

Örülök snápi,hogy jobban vagy.

EDA: Azt mondta a doki és a szülésznő,hogy a vajúdás 2.része a fájdalmas és ezen segít az EDA. Egy aneszteziológus fogja beadni, vagyis beültetni egy tűt és utána a szülésznő fogja adagolni,kb. óránként.

Ezzel elviselhető a fájás és ha iszom utána akkor semmi mellékhatása nincs. Rákérdeztem a tolófájásokra de azt mondta,hogy azt fogom érezni és ők is segítenek majd. Nekem azt mondták,hogy gátvarráshoz szintén kapok egy utolsó adagot és így azt sem fogom érezni.

ÉS mikor ott voltunk a szülészeten akkor tele volt a szülőszoba és egy hölgy nagyon visítozott. Kérdeztem,hogy azért visít ennyire mert nem kapott EDA-t? És mondta a szülésznő.hogy igen. Szóval biztos van különbség.

MAZSUS: Milán az első babócánk lesz,lehet azért is félek a szüléstől ennyire:)

Szép napot!

Kép

Kép
mannogab

Elnézést az OFF-ért, hátha valkit érdekel:

Sheila Kitzinger (1929), a szüléssel foglalkozó, világhírű kultúrantropológus, aki 1992-ben a magyar szülő nők, születő gyerekek és a bábák szülés körüli helyzetének humanizálására első lépésként megrendezett, Nemzetközi konferencia a születésről című konferencia egyik díszvendége volt, most ismét Magyarországra látogat.

Két előadást tart, egy könyve jelenik meg, amelynek bemutatóján részt vesz, dedikál. Az előadások szinkrontolmácsolással zajlanak. Az április 7-i konferencia akkreditálása folyamatban van szülésznők, bábák, védőnők számára. A belépőjegyek a helyszínen válthatók meg.

2008. április 5. 18 00:
Sheila Kitzinger: A szülés árnyékában. Katarzis vagy krízis? Könyvbemutató és dedikálás Libri Mammut Könyváruház, 1024 Budapest, Margit krt. 87-89.

2008. április 6. 16 30-tól 18 00:
Sheila Kitzinger: A szülés helyzete különböző kultúrákban Előadás és beszélgetés
Országos Széchényi Könyvtár, Budavári Palota „F" épület Belépődíj: 1500 Ft

2008. április 7. 9 00-tól 16 30:
A háborítatlan szülésről – kultúrák közötti megközelítés A szülés árnyékában. Katarzis vagy krízis? Konferencia
Országos Széchényi Könyvtár, Budavári Palota „F" épület Belépődíj: 2500 Ft, illetve annak, aki pontszámot gyűjt, plusz 3000 Ft
További részletek a www.szules.hu oldalon.
judittka

Sziasztok! :)

Tudnátok Nekem segíteni abban, hogy miért ezt a kórházat választottátok?
Milyenek a tapasztalataitok?
Lehet e bármikor EDA-t kérni?
Eredetileg az Istvánban szülnék, de ott olyan szintű a tumultus, hogy állítólag már volt olyan, hogy kitették a megtelt táblát, a kismamák a patológián a tumoros betegek mellé vannak elszállásolva stb... :roll:
Ez eléggé megrémiszt és a dokim felajánlotta, hogy Ő ebben a korházban is dolgozik és ha gondolom itt is szülhetek de semmi infóm nincs róla!
Segítsetek légyszi!!!!

Előre is köszönöm! :D

Hajni
milcsi

Sziasztok!

Milcsi!

Én azért szültem itt,met területileg ide tartozom. az EDA-ról kérdezd meg a dokidat. Nekem a sajátom felajánlotta még a szülés előtt pár héttel,mikor csak beszélgettünk róla,hogy kérhetem,ha akarom. Kaptam is,és sokkal jobb volt úgy. De volt olyan,aki kérte,de nem kapott,azt nem tudom,hogy miért :?
sajnos itt is van olyan,hogy egyszerre sokan szülnek,pl. ha front van. én is így jártam. egyszerre szültem az egyik csajjal aznap délután és akkor már csak 2 szabad ágy volt. azt mi kaptuk. a többiek itt is a patológiára kerültek :? de másnap hazaengedtek mindenkit akit lehetett,és akkor már felszabadult rengeteg ágy. nem nagyon szeretik a patológián elhelyezni az anyukákat,de ahogy egy csecsemős fogalmazott 120%-os a telítettségük így is :shock:

remélem azért nem megy el a kedved ettől a kórháztól :)

üdv
Mesi

Mesi és Lara-baba
Kép
m.mesi

Milcsi!

Én az első gyermekemet a Schöpf-Méreiben szültem, de csalódtam az orvosban, nem akartam hozzá visszamenni. Olyan orvost kerestem ezután, aki az első császár ellenére lehetőséget biztosít a természetes úton való szülésre. Ő volt Hartman doktor. Nem rajta múlt, hogy végülis a második is császár lett.

De mondanék egy összehasonlítási szempontot: a Schöpf-Méreiben szabad volt a bejárás a kórtermekbe, boldog-boldogtalan jöhetett. Engem ez eléggé lefárasztott, hogy ott ült a fél rokonság órák hosszat. A Jahnban nincs bejárás, kivéve, ha egyágyas szobát kérsz, oda a kispapa bemehet (meg a nagymama, ha éppen születésnapja van :D ). Nekem ez sokkal jobb volt. Egyébként "becsületkasszás" az egyágyas szoba, azt mondják, hogy 10.000 forint körül szoktak adni. Szerintem legyen ez is egy szempont, ami alapján döntesz.

Egyébként amikor én szültem (bő egy hete), akkor is sokan voltak, minket a negyedik napon haza is küldtek, de a baba is jól szopizott és én is jól voltam. Szerintem egyébként mindegyik kórházban sokan vannak Budapesten, köszönhetően a sok kórházbezárásnak.

Én csak ajánlani tudom a MI kórházunkat.

Nutella

Kép

Kép
nutella

Sziasztok Lányok!

Lenne egy kérdésem hozzátok, hiszen Nutellának is már kétéves a nagyobbik gyermeke, Yusznak is vannak már nagyok és Hasadi neked is hétéves a nagylányod.
Ti milyen cipőt vettetek első cipőnek a gyereknek? Nándi a hétvége óta már járni kezdett, erősen próbálkozik és vennem kellene valami cipőt mert a babakocsiból is kikéredzkedik mert menni akar.
De olyan ellentétes infók vannak a neten is. Ezért kiváncsi vagyok, hogy itt kinek mi vált be??? Azt olvastam hogy pl. a Siesta nem jó mert harántemelő van benne és ha nem lúdtalpas a gyerek akkor ez nem kell. Eddig meg azt hittem a Siesta a legjobb cipő. Írtak egy dr. Leó nevű cipőről is de annak állítólag merev a talpa... Kinek melyik cipő jött be???

Megmondom őszintén azt hittem egyszerűbb lesz eldönteni, hogy milyen márkát vegyek mint azt eldönteni, hogy melyik méret a jó a gyerek lábára. De ezek után egyformán nehéznek találom mindkét feladatot... :?

Mannogab! Mikor én szültem akkor is szült egy anyuka aki végül is a szobatársam lett és ő nem visítozott pedig nem kapott EDA-t :wink: .
Már a második gyereke volt és olyan gyorsan kicsusszant, hogy nem volt idő rá. Egyébként már többen írták/írtátok itt hogy nem kaptatok. Nem tudom mitől függ hogy ki kap és ki nem. Nekem is javasolta a doki én meg nem tiltakoztam. Ne félj Mannogabb szerintem így el lehet viselni a szülést, én sem vagyok egy fájdalomtűrő hőscincér, ezért fogadtam el. Igaz én nem féltem a szüléstől, hiszen a gyereknek valahogy ki kell jönnie. :wink:
És mint írtam, a tolófájásokat fogod érezni, tudsz majd segíteni a babának!

mazsuzs

Kép
mazsuzs

mazsuzs mindenképpen olyan cipőt kell venni ami foglya és tartja a gyerek sarkát,hajlik a talpa!szóval kényelmes legyen neki a cipőő!!!

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Sziasztok Lányok!

Én most kedden voltam szülészfelkészítő tanfolyamon, Kunszt Nóra szülésznő tartotta.

Néhány fontos info:

EDA:
Amikor bemegy valaki szülni, már a felvételkor kell jelezni, hogy Ő fog kérni. Ezt óránként adják, bent hagyják a tűt, és úgy adagolják. Így az utolsó adag után már 1 órával érzed a lábad. És, hogy miért nem kap mindenki? Azt mondta erre a szülésznő, hogy nincs elég a kórházban. Tehát, ha sokan szülnek, nem jut mindenkinek. Kivéve, ha van fogadott orvosa, vagy szülésznője, és megbeszéli vele, hogy fog kérni, akkor neki elteszik.

Szülőszobák:
Most már van a KIKA szobán kívül egy olyan szoba, ahol pezsgőfürdőkád is van. Sem ezt, sem a KIKA szobát nem lehet lefoglalni, de ha nincs ott senki, akkor lehet kérni az ott szülést. (ez szerintem nem kerül külön pénzbe). Szüléskor egyszerre egyvalaki lehet bent velünk, és ketten cserélhetik egymást. Ha valaki bemegy veletek, annak papucsot kell magával vinnie és 300,- Ft-ért kell venni egy köpenyt, amit a ruhájára vesz fel. A vajúdás alatt saját hálóingbe vagy, a szüléshez adnak egy köpenyszerűt, hogy ne a saját hálóingedet vérezd össze, de maradhatsz a sajátban is.

Ami nagyon fontos!!!: Mikor bemész szülni, a felvételkor kell szólni, hogy szülés után hagyják ott a babát arra a két órára, amikor még te is ott maradsz. Ekkor bemehet az apuka is, akkor is, ha nem volt ott a szüléskor. De utólag már hiába szólsz, akkor elviszik a újszülött osztályra. Tehát ne felejtsetek el szólni!!!

Szobák:
1 és 2 ágyas alapítványi szobák vannak. Ezek ára 15.000 - 20.000 Ft a négy nap. Itt lehet látogatókat is fogadni, de előre ezeket a szobákat sem lehet lefoglalni, mivel nem is tudjuk pontosan, hogy mikor megyünk. Csak a felvételkor kell szólni, hogyha szültél, utána alapítványi szobában szeretnél lenni. Én beszéltem a tanfolyamon a kismamákkal, Ők azt mondják, hogy aki az első babáját várja (én is), annak nem biztos, hogy jó, ha egyedül van egy szobában, mert nem tud a többi kismamától kérdezni, meg ha nincs látogató, nem tud kihez szólni.
Az 5 ágyas szobákért nem kell fizetni, viszont nem jöhet be látogató.

Amit még ajánlott: 36. héttől minden este 1 filter málnalevél teát inni, állítólag megkönnyíti a szülést.

Hát ennyi jutott most eszembe, ami mindenkinek hasznos lehet. (kicsit hosszú lett, bocs).

Ági!
Örülök, hogy minden rendben és hogy már jobban vagy. Most kedden nem jött rajtad kívül a Bea, az Anett és az Anita sem. Az Anitának írtam az iwiw-re, mert már kétszer hiányzott, azt írta, hogy megfázott, de most már jobban van, kedden reméli, hogy tud jönni. Viszont kiderült, hogy innét az Edina (mannogab) velünk jár tornára.
Majd azt szeretném tőled kérdezni, hogy a málnalevél teán (amit a szülésznő ajánlott) milyen homeopátiás bogyót kell szedni szülés előtt (tornán mindig elfelejtem megkérdezni.)

Edina!
Örülök, hogy szimpatikusnak találtad a szülésznőt és meg tudtál vele beszélni mindent. Te melyik szülésznőt választottad? Egyébként szerintem rajtam kívül senki nem fél jobban szüléstől, de majdcsak túléljük valahogy.

Ági - Edina!
Kedden a tornán találkozunk.

Lányok!
Mindenkinek jó hétvégét, sziasztok
Lilla
Vendég

Sziasztok!

Mazsuzs!

A fiamnak az ortopéd orvos javaslatára vettünk cipőt, elég húzós áron. Vannak ortopéd cipőboltok, ahol lehet választani olyan cipőket is, amik nem kifejezetten gyógyító jellegűek, hanem a baba lábára lettek tervezve.
Úgy van kialakítva a kiscipő, hogy tartja a bokát és a talpbetét is az egészséges fejlődést segíti. De nem ortopéd cipők! Tehát nyugodtan vásárolhat bárki egészséges lábú is.
Amit a gyerekeimnél gyakran alkalmaztam, hogy zokniban (tapadó talpú) vagy ha jó idő volt mezitláb hagytam őket a lakásban járkálni. Állítólag az a legegészségesebb.
Nem is lett egyik sem bokasűlyedéses, vagy lúdtalpas.

Sziasztok! Judit

Kép
yusz

Mazsuzs!

Repült egy privi!!!

Mannogab!

Én sem kaptam EDA-t egyik szülésemnél sem, de mégsem ordítottam meg visítoztam.
Pedig a fiammal több, mint másfél napig vajúdtam!!!
Ez csak önuralom kérdése.Szerintem!

Ági!

Örülök, hogy minden okés veletek!!!Milyen szép nagy már Norina!

Nitácska!

Isteni az új vonalzód!!!

Milcsi!

Jó választás lenne ez a kórház!De tényleg szokott lenni itt is tumultus.

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok!

Mazsuzs!

Én a begyűjtött infók alapján NEM HARÁNTEMELŐS cipőt vettem Andrisnak, mi speciel az Ecco márkát, de ezt a férjem vette outlet. Most télen volt neki Elephanten (Deichmann), ezzel is meg voltunk elégedve. Egyébként itthon mindig mezítláb volt, nem adtam rá cipőt, max. tapadókorongos zoknit (bár azt mindig lehúzta). Így leginkább lábfejes rugdalózóban volt. Az meg csúszott a parkettán, de megtanulta használni, így nem esett el vele. Az ortopédiai vizsgálaton is azt mondták egyébként, hogy sokat legyen mezítláb.

Nutella

Kép

Kép
nutella

Sziasztok!

Milcsi! ha szülészeti pathologiára kerülsz a JF-be, akkor az nem azt jelenti, hogy tumorosokkal vagy egy szobában, hanem különböző problémák miatt bentfekvő kismamákkal. Úgy tudom JF-ben a pat-ra is kiviszik a kisbabákat szoptatni.
Az biztos, hogy nyugisabb kórház a JF mint az István. Ott arra ne számíts, hogy pihenni fogsz. Ráadásul fürdő és wc sincs a szobában. Ellenben a JF-ben minden szobában benn van a mindkettő. Én a helyedben élnék a lehetőséggel és a MI kórházunkban szülnék. :D

jó éjt Edina

Kép
Kép
sidney

Snápi,

Milyen bogyót szedsz aranyérre? Ez a krém gyógyszertárban kapható?

Köszi:
Judit

Kép

Kép
url=https://lilypie.com]
karpijudit

SZIASZTOK!!!

JUDIT!!!
MAGÁRA AZ ARANYÉRRE AZ
AESCULUS HIPPOCASTANUM-OT 5CH-T SZEDEM!!!EBBŐL NAPI 3SZOR 5GOLYÓT SZEDEK!!!
A VÉRZÉSRE
ARNICA MONTANA-T 9CH-T!!!EBBŐL A VÉRZÉSTŐL FÜGGŐEN VAGY ÓRÁNKÉNT VAGY 2 ÓRÁNKÉNT 5 GOLYÓT SZEDEK!!!
EZEKET PATIKÁBA KAPOD MEG!!!
A KRÉMET MEG BIO BOLTBA VETTEM!!!A NEVE:VARÁZSDIÓ KRÉM!!!
A KRÉM:870FT VOLT
A BOGYÓK MEG:530FT-BA DARABONKÉNT!!!
DE A BOGYÓ ATTÓL IS FÜGG HOGY MILYEN ARANYERED VAN MERT VAN OLYAN IS AMI ARRA AZ ARANYÉRRE VAN AMI A NEM MEGFELELŐ SZÉKLETTŐL VAN!!!EZ ARRA AZ ARANYÉRRE VAN AMI A TERHESSÉG ALATT A BABA KINYOM ILLETVE A SZÜLÉS KÖZBE KIJÖN A NYOMÁSTÓL!!!
GYORSAN HASZNÁLTAK HÁLA A JÓ ÉGNEK MERT NEHEZEN VISELTEM!!!JA ÉS SOKAT KELL VELE SÉTÁLNI IS!!!
REMÉLEM TUDTAM SEGÍTENI!!!
SZIASZTOK!!!
ÁGI

Kép
Kép
snápi

Sziasztok!

Tényleg, Yusz!
Én még nem is gratuláltam neked/nektek. Úgyhogy most visszamenőleg GRATULÁLOK az esküvőtökhöz. Nagyon szép voltál, de tényleg!!!

Most még alszik Zsófi, úgyhogy van időm egy kicsit benézni hozzátok.
Tényleg, mikor kezdődik a tudatos mosolygás??? Kb. hány hetesen?
És szerintetek már rakjak be neki játékokat a kiságyba? Csak hogy lássa. Vagy még nem érdemes?

És még egy:
Ajánljatok már nekem légyszi olyan használtruha boltokat, ahol egy csomó bébiruhát lehet kapni olcsón, és aránylag szépeket, mert úgy növünk, mint a kender. Szerintem egy-két hét, és kinőjük az 56-os ruhácskákat.
Képzeljétek, már 3100 grammosak vagyunk!!! Hihetetlen iramban hozza be a lemaradását Zsófi. De ha látnátok, mekkora kakikat gyártunk!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Mondjuk is neki sokszor, hogy "Kislányom, még mi is megirigyeljük ezeket az adagokat!!!" :lol: :lol: :lol:

Na megyek megint pelusba kukkantani, ébredezgetünk. :lol:

Sziasztok,
Évi

Kép
evisan

Sziasztok !

Bocsi , hogy nem jelentkeztem , csak Dia bekapott egy jó kis vírust . Láz , fej és torokfájás , hányinger egy kis hányás és mindez két napig . Most már jobb , de most köhög , ez van .
Remélem Mindenki jól van .

Mazsuzs ! Nekem sok választásom volt , mert nagyon kicsi lába volt és van . Akkor 17- es kellett vennem és akkor csak Nike-ben volt . De a következő Siesta volt . Meg azt hallottam , hogy olyan kell aminek a talpa puha , hajlékony és tartja a bokát . De van aki az ortopéd cipőt javasolja / nem haránt emelt hanem a sarok alatt a talp van megemelve / . De szerintem is jók az Elephanten / Deichmann / , mostanában csak azt veszek .

Én nem kaptam és nem is kértem Eda-t . Féltem tőle . Így végig szenvedtem 16 órát . De nem tudom hogy majd a következőnél kérnék-e .

Mindenkinek jó hétvégét . Hajni

Kép
hasadi

Sziasztok! :)

Köszönöm a véleményeket, hát azt hiszem meggyőztetek! :D

Persze tudom én, hogy minden kórház telített de azért az, hogy a vajúdáskor sem tudnak betenni a szülőszobára mindenki ott vajúdik ahol akar elég durva mert akkor honnan tudják, hogy minden rendben van e a babával???
Szülés után pedig rögtön elvisznek valahová a 2 órás együttlét esélytelen...
Borzasztó szerintem ez a helyzet :evil:
Azt, hogy a tumorosokkal vannak a mamák összerakva azt az orvosom mondta persze mindez akkor van csak ha telt ház van, na de ez az ami kiszámíthatalan!

Szóval mégegyszer köszi!
Jó babázást/pocakságot mindnekinek!!!

Hajni
milcsi

Lilla!
Köszi az infókat az előadásról. Érdekes, hogy minden hónapban van valami új dolog, amit idáig elfelejtettek megmondani a kismamáknak, pedig ezek általános kérdések. Nekünk még a múlt hónapban is azt mondták, hogy csak akkor viszik el a kicsit, és nem hagyják ott a megfigyelés idejére, ha túl sokan szülnek, ill. ha valami miatt kell a picinek az inkubátor.
Az alapítványi szobánál pedig (most volt egy hete ott egy ismerősöm), nem lehet egész nap bent az apuka, pedig az előadáson direkt rákérdeztünk, csak dálután 2-6-ig.

Már nagyon akarok szülni, nagyon terhesnek érzem magam.

Zsuzsa
Lányaim: Petra 1998.08.13., Felícia 2001.09.21., Bettina 2004.08.30.
KépKép
Videónk: http://www.youtube.com/watch?v=MMCdy68OpEk
kerekes97

Szia Zsuzsa!

Kitartás, már mindjárt itt van Babóca!!!

Az alapítványi szobában 13-19 óráig lehet bent apuka. De nekem sikerült elintézni, hogy anyukám is bejöhessen, mert pont akkor volt a születésnapja, amikor a kórházban voltunk és Petra volt a születésnapi ajándéka. De az igaz, hogy egyszerre csak 1 fő lehet bent nálad a szobában.

Várjuk a híreket! Van kitől?

Nutella

Kép

Kép
nutella

Hajni!

Diának jobbulást kívánok!!!!
Neked meg kitartást!!!!

Évi!

Mit szeretnél venni? új vagy alig használt ruhákat?
Egyébként tényleg rohamosan nő Zsófibaba!!!!!

Csajok!!!
Nincsen még friss babánk?????????

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok!

Snápi: Nekem az egyik kolléganőm ismerőse lesz a szülésznőm a Hadházi Rita. Nekem nagyon szimpi, tényleg mindent elmondott a szülésről. Ezentúl a CTG-t is ő fogja csinálni,mert azt mondta,hogy általában az a szülésznő végzi akit fogadunk, feltéve ha fogadunk. Azért is csinálja ő,hogy a kettőnk közti kapcsolat a szülésre szépen kialakuljon és a szülés előzményeit is így nyomon tudja követni.

Legközelebb szerdán megyek CTG-re. Holnap pedig védőnő és persze torna. A lábam az totál vizes még mindig. Van,hogy már a sportcipómet sem tudom felvenni,mert nem fér bele a lábam :D

ÉRdekes egy látvány :)

Akkor holnap talizunk a tornán!
Szép napot!

Edina

Kép

Kép
mannogab

dominika örülök,hogy tetszik a vonalzóm.ilyen lesz ha babás vonalzóm is lesz!remélem a gólyák szerencsét hoznak!!!!!!!!!!

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Én szorítok Neked Nitácska!!!!!!
Esetleg méhecskés virágos kombináció nincs?? :lol:

Kép

Kép

Kép

dominika1

SZIASZTOK!!!

EDINA!!!
IGYÁL TÜNDÉRVIZET!!!ATTÓL NEM FOGSZ VIZESEDNI!!!A TE SZÜLÉSZNŐDET NEKEM IS AJÁNLOTTÁK DE ÉN INKÁBB AZ MELLETT MARADTAM AKIT A DOKIM AJÁNL!!!Ő PEDIG A BÉKÉSINÉ ERZSIKE!!!NAGYON ARANYOS Ő IS AMUGY!!!Ő IS MAJD BEJÖN HOZZÁM A CTG-RE UGY BESZÉLTÜK MEG!!!CSÜTÖRTÖKÖN BESZÉLTEM VELE ÉS CSAK DÍCSÉRNI TUDOTT HOGY MINDEN SZUPER VELEM EDDIG!!!AZ ARANYEREMNEK MEG GRATULÁLT!!!
HOLNAP ELMEGYEK A TORNÁRA HA TÉNYLEG VALAMI EGETRENGETŐ DOLOG NEM JÖN KÖZBE IGÉREM!!!MILYEN KICSI A VILÁG!!!LEDÖBBENTEM AMIKOR A LILLA IRTA HOGY TE IS TORNÁN VAGY VELÜNK!!!HEHEHE!!!

KRISZTA!!!
MIZUJS VAN A BABAUSZIVAL???MÁR VOLTATOK NEM???VAGY MÉG CSAK MENTEK???ÉS MIZUJS DOMINIKÁVAL???KÉPET IS NYOMHATNÁL RÓLA!!!AZ ARANYAM JÓL VAN, MÁRMINT FÁJDALMAM NINCSEN DE A VÉREZGETÉS MÉG MINDIG MEGVAN SAJNOS!!!ÉS MÁR CSAK EGY ARANYAM VAN!!!A MÁSIKAT ELKÖLTÖTTEM!!!VISZONT EGY KICSIT A HÁTAM KEZDETT EL FÁJDOGÁLNI TEGNAP!!!TUDSZ RÁ VALAMIT VAGY ISMÉTELTEN LEGYEK TÜRELMES ÉS MAJD A SZÜLÉS UTÁN NEM FOG!!!25.-ÉN MEGYEK A MARIKÁHOZ CTG-RE!!!NORINA LÁBA 3 HÉTTEL ELŐRÉBB VAN MÁR!!!NEM LESZ EGY PÖTTÖM PANNA!!!

NA MEGYEK MERT AZ ARANYAMNAK NEM TETSZIK HOGY ILYEN SOKAT ÜLÖK VELE!!!
SZIASZTOK!!!
SNÁPI ÁGI

Kép
Kép
snápi

Sziasztok!

A használt ruhák is jók nekünk. Egy-két új darabot úgyis szoktam venni. Azért keresek turkálót, ahol sok bébiruhát lehet összeszedni.
Azért még jók az 56-os ruhácskák, de szerintem két-három héten belül tuti kinőjük.
Tényleg eddig nem használtam külön ruhákat éjszakára. Aztán anyukám mondja, hogy szerinte hálózsákban altassam Zsófit éjszaka, és reggel meg öltöztessem át nappali ruhába, hogy végülis mi, felnőttek sem a nappali ruhánkban alszunk. Ti is így csináljátok?

Puszi,
Évi

Kép
evisan

evisan át kell öltöztetni,így szokja majd meg,hogy mikor milyen ruciba kel lenni...na ezt jól megaszontam :lol:
legyen neki "pizsije"meg olyan rucik amibe nappal alszik!

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Evisan! Én is mindig átöltöztettem éjszakára.

Nutella! Igen, van aki hozza a friss babahírt majd. Mazsuzzsal van megbeszélve, hogy telcsizek neki.
Ma hajnalban ismét voltak erős fájásaim 2 órán keresztül, de miután felkeltem, el is múltak. Kiváncsi leszek holnap milyen eredményem lesz.

Zsuzsa
Lányaim: Petra 1998.08.13., Felícia 2001.09.21., Bettina 2004.08.30.
KépKép
Videónk: http://www.youtube.com/watch?v=MMCdy68OpEk
kerekes97

Jaj mán Zsuzsi!!!

Hát mit ilyesztget az a csajszika???? :lol:

Evisan!

www.vatera.hu
Én is ott adom el a csajszika rucikáit. Tökjó, olyan, mint a teszvesz.
Ja igen!Éjszakára érdemes már rucit adni.
Esetleg a body maradhat nappal is.

Ági!

Megint lekéstelek MSN-n!!!Pont beléptem, mikor Domi kiverte a biztosítékot!:-)
Nem voltunk babauszin a k...va sztrájk miatt. Egyszerűen lehetetlenség volt bármerről bejutni erzsébetre. Mindenhol dugó volt.
Ha előrébb van a láb, az még nem jelenti automatikusan azt, hogy nagy baba lesz!!!!
Ne ijedj meg tőle!Vágod már a centit?

Kép

Kép

Kép

dominika1

zsuzs lehet holnap már baba lesz??? :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Sziasztok!

Zsuzsa!
Lehet, hogy mondták, hogy nem lehet egész nap látogatni az alapítványi szobáknál sem, de csak azt írtam, hogy lehet látogatni. Bocs, ha elírtam.

Szerintetek melyik a jobb, hogy egész nap egyedül egy szobában, vagy a többi kismamával, így legalább a többiek tudnak tanácsot adni?

Évi!
Használt babaruhabolt van az Erzsébet Áruház melletti házban (ahol régen a parkoló volt, ha jól emlékszem a kreatív bolt mellett).

Sziasztok
Lilla
Vendég

Lilla!

Én 5 ágyasba kértem magam, mondván ne unatkozzak.
Azóta is bánom.....
4 vadidegen emberhez alkalmazkodni állandóan nem megy!

Kép

Kép

Kép

dominika1

Lilla!

Én egyágyasban voltam és nem bántam meg. De mondjuk nekem már a második baba volt, így kevesebbet kellett segíteni. A velem szemben lévő szobában állandóan sírt valamelyik baba, vagy egyszerre három is, elég embert próbáló lehetett. Mondjuk, engem nem zavart, mert behajtottam az ajtót... Van kétágyas szoba is, ha esetleg nagyon "félnél" egyedül. És döntsd el azt is, hogy igényeled-e, hogy a férjed bemehessen (ő igényli-e)? Egyébként meg a csecsemősöket állandóan kérdezni kell, ha valami nem megy. Ha kéred, segítenek. Nekem főleg a fiatal csecsemősökből álló csapat tetszett, ők nagyon helyesek és segítőkészek voltak.

Nutella

Kép

Kép
nutella

Sziasztok!
Évi, nekünk a hálózsák nagyon hasznos darab a mai napig. Emlékszem már 1 hónaposan képes volt lerugkapálni magáról a takarót, úgyhogy azóta abban alszik a Prüntyőkém.
Nutella, az alapítványi szobába bemehet a nagyobbik gyerek is az apukával? És a babát otthagyják neked éjszakára ha kéred? A két ágyas szoba az nem alapítványi, ugye? Gondolom oda a császárosokat viszik. Engem mostanában a legjobban az aggaszt, hogy Alizkától olyan "sokáig" távol leszek :shock:
Sziasztok,
Andi.

Kép
Kép
apcukk

Sziasztok!

Apcukk! gyerköcöt nem szívesen engednek be az oszt-ra. Éjszakára kinnmaradhat a baba, ha kéred. 2 ágyas pont a csecsemő oszt. mellett van, úgyhogy nem túl pihentető sztem. Császáros örző a nővérpulttal szemben van és 4 ágyas.

Lilla! az egyágyas szoba nekem is jobban tetszett mint a többágyas. Mondjuk én is Bulcsúval voltam egyágyasban, de Johannával sok hasznát nem vettem a szobatársaknak. :lol:

jó éjt Edina

Kép
Kép
sidney

Köszi Edina az infókat. Azt hiszem az egy ágyas szoba nekem is szimpatikusabb, mint a többi. Ott a pihenésre is nagyobb esély van.
Évi a sétáló utca és az Ady sarkán is van egy jó kis turi. Az előbb voltunk ott Alizkával, és nem tudtam ellenálni egy-két darabnak, annyira aranyosak voltak. De amúgy sok turkálóba vannak gyerekcuccok.
Sziasztok,
Andi.

Kép
Kép
apcukk

Szia Andi!

A 2 ágyas szoba is alapítványi, csak az 5 ágyasak nem alapítványiak.

Szia
Lilla
Vendég

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?