Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Bocsi, hogy ritkán jövök, de mióta ilyen össze-vissza idő van a gyermekeim is ilyenek. Annám nagyon sírós baba lett, sajna mindenért sír és bent a lakásban csak éjjel alszik hosszabbat, napközben szinte csak kint a levegőn hajlandó aludni.
Megkaptuk a 2 hónapos oltást, nagyon meglettünk dicsérve azt mondta a dokinéni hogy 1 baba nagyobb cirkuszt szokott csinálni.

Kancsalsággal kapcsolatban nekünk azt mondta a dokinénink, hogy 1 éves korig normális, azért kancsalítanak mert próbálnak fókuszálni és elfárad a szemük így 1 szemmel néznek tovább. A lényeg az hogy felváltva hol az egyik szemmel hol a másikkal csinálják.

Juti! A BCG oltásunk nekünk is olyan volt ahogy leírtad és ez a normális, legalábbis a védőnénink szerint.

Na megyek mert túl vagyok a fejésen és jön a napi rutin.

Pussz!

KépKép
KépKép
jadika

Húh, igencsak eseménydús hétvége volt, még ma se írtok Adriennen kívül!!!

Remélem azért mindenki jól van. Mi sokat sétáltunk ma, olyan szép idő volt, viszont hulla fáradt vagyok, nekem is szoknom kell a levegőt. Meg persze a sétát is!

Adrienn! Köszi az infót, ma már szépen gyógyul neki az oltás, csak egy seb van rajta, a genny eltűnt. Holnap megyek védőnénihez, lemérjük, meg megkérdezek 1-2 dolgot.

Na, megyek is, mindenkinek minden jót, ha van időtök, írjatok picikét!

Pussssszzzzzzz

Ja, úgy látszik, én kiskoromban addig fókuszáltam, míg úgy maradtam, azért vagyok még mindig kancsal..... :lol: :lol: :lol:

jutiboszi

Úgy látom időcsapdába estetek!!! Vasárnap csak 1 órával kellett előrébb állítani az időt, nem kellett volna átmennetek egy másik dimenzióba, hé!!!!!

Gyerteeeeek visssszaaaaaa!!!

Irgum burgum!

jutiboszi

Mi most sétálunk egyet! Még mindig jó idő van! Hahóóóóóó! Halljátok?

Jól elbeszélgetek én magammal is, nem arról van szó, csak hát nem rólam szól a topik! :lol: :lol: :lol:

Na, megyek, eldugulok, várlak Titeket!!!

Pusssssz!

Büntetésből csak akkor írok, ha más ír előttem! Különben tényleg szinte csak én leszek az egész oldalon! Vicces lenne!

Na, ez parancs, írjatok!

jutiboszi

Igenis Juti! :lol: Na, én már rég készülök írni. Most jöttünk a tanácsadásról, 4500 gramm a nagyfiú. Picit taknyos lett, de semmi komoly. szonját is vittük bölcsi után, holtfáradt volt, most alszanak... :)

Juti, már rég akarom írni, hogy olyan szép vagy ezen a képen, ami a vonalzód mellett van. Mindig csak a fiadat dícsérjük, de az anyukákról sem szabad elfeldkezni! Amúgy hogy telnek a napjaid "egyedül"? Barátnőddel (Erika?) taliztok már?
Szonja is csak a szilikon cumit szerette/szereti, a guminak mellékíze van, talán amiatt.
Sikerült az eltűnt csajokról valami infót szerezni???
Nehogymár kihaljon a topik, csajok! :cry:

Én is nagyon örülök a jó időnek, csomó mindent tervezek, hogy miket fogunk csinálni. Lassan elkezdődnek a babalátogatások is. Mi is bevetettük Ábrisnál a cumit, mert ő is kiakadt, amikor ömlő cicivel akartam elaltatni. :D És jó, mert tényleg csak akkor kéri, ha szüksége van rá. Remélem ő nem lesz akkora cumista, mint a nővére. Éjszaka csak 2x kel, viszont akkor nagyon nehéz visszaaltatni, kb. 1 órát vesz igénybe. :shock: Az a szerencse, hogy van még segítségem, itt van a nagymamám. Nekem a sebem még érzékeny érintésre. Császáros mamik, nektek is? Viszont nincs már gyermekágyi vérzés, éljen!

Puszi, ébredezik!

Bettó, majd csinálsz táblit? Adatok: Lőrincz Ábrahám, 03. 07., 3500 g, 57 cm.

Írjatok!!!!!!

Lili
KépKép
KépKép
manka79

Visszaaludt...

Zsuzsi, hogy állsz a tejcsivel? Bevált a kecskeruta? Szerintem, ha cicizés után nem nyugtalan, akkor elég a tejcsi. Ha cumizik rajta, akkor nem lehet, hogy "szaporít"? Én hagynám, persze, ha a bimbi bírja.

Jadika, régen mutattál képet az ikrekről!

Lányok!!! Alig írtatok születéstörténeteket! Én írtam, elég hosszú, lehet ide nem tenném fel, meg kicsit intim, még gondolkozom rajta, de szívesen elküldöm priviben annak, akit érdekel.

Pilchardék vajon hogy vannak?
Ági, Edina, Ami, Vivien?

Mi még csak most intézzük az egyszeri anyasági támogatást. Azt mennyi idő múlva kapjuk meg, nem tudjátok?

Lili
KépKép
KépKép
manka79

Arányok
Kép

Így játszanak ők
Kép

Sorozat
Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Vajon hol vannak a Lőrincz-gyerekek?
Kép

Kedvenc helye és játéka
Kép

Kép

Lili
KépKép
KépKép
manka79

Olyan szépek a topik-babák :lol: :lol: :lol: :lol:

BCG-oltás... olyan, mint egy pattanás...
http://www.c3.hu/~oltinfo/betbcg.htm
http://www.babanet.hu/faq/oltas04.php

Ádám 3 napja hangosan kacag :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Sziasztok!

Hű Lili! Nagyon édesek a csöppségek! :lol: Én úgy emlékszem hogy 2-3 hétre kaptuk meg az anyasági támogatást, de nem merek rá megesküdni mert csak úgy repülnek a napok.

Na most ennyire volt időm.

KépKép
KépKép
jadika

Lili!

Köszi! Megmentettél, most már írhatok!

Gyönyörűek a gyerkőceid!!! Olyan idilli képek! Kedvem lenne nálatok teázni délután pl, és közben mi anyukák csacsognánk, és néznénk, ahogy a gyerekek játszanak.

Köszi,köszi, köszi, olyan aranyos vagy, hogy engem is megdícsérsz, hogy szép vagyok! Olyan jól esik!!! De titkoban elárulom, pszt, hogy nekem ez a kedvencem:
Kép

Jól telnek a napok, néha nyűgösebb, de nagyon ritkán, általában jó fiú! Szépen fejlődik, kerekedik a pofija. Amit a hálóba festettem nagy sast a falra, fél órán keresztül bámulja, a csőrétől a farktolláig mindent részletesen megvizsgál. Vagy ezt már írtam? Mindegy! Olyan büszke vagyok rá!
Erikával szinte minden nap találkozunk, tegnap "versenyt szoptattunk", mi nyertünk, mi bírtuk tovább, az ő fia hamar feladta. Ő már nagyfiú, már mást is eszik, nem csak szopik. Már 5,5 hónapos lesz a botond, pont 4 hónap van a két gyerkőc között. Botond okt.23-án, 3050g, 51 cm-vel, Milán febr.23-án, 3070 g, 51 cm-el született. Tehát 4 hónap, és 20g van köztük!!!!!! :lol: Ja, és ami még vicces, hogy mindkét baba az anyuka anyukájának a családjára hasonlít! Micsoda összefüggések......

Ja, nem írtam a többieknek, mert fel kell tölteni a vodafone-os kártyámat, mert arról szoktam sms-t írni, és még nem jutottam el addig, hogy feltöltsem. De mostanában nem is nagyon töltöm fel, tudod, a piszkos anyagiak....majd meglátjuk..

Nekem még van gyermekágyi vérzésem, napi 5-6 csöpp, remélem nem utal semmi rosszra!!! Jövő héten kiderül, akkor megyek vissza a 6 hetes kontrollra.

Lili! Szeded a homeós bogyókat? A tejserkentőt? Mert én igen, és most tudtam meg, hogy 10 napnál nem szabad tovább szedni, mert ellenkezőjét is okozhatja. Szünet kell néha! Én most kb. 3 napig szedem, 2x5 golyót, aztán pár nap kihagy, aztán megint 3 nap, így bevált! Ma annyi tejcsim volt, hogy Milán evett 100 ml-t, és még tudtam fejni 80 ml-t! Ilyen még sose volt, hogy 1 cicből ennyit egyszerre! Valószínű a homeós bogyótól.

Na, jók legyetek, írjatok sokat!!!

jutiboszi

Laura!

Köszönöm, most már mindent tudok az oltásról, teljesen ki vagyok kupálva! :lol: Olyan jó fej vagy, neked mindenre van valami www.xyz.hu-d! :wink: Nekem most eszembe se jutott, hogy megnézzam a neten.

Ja, Lili! Én pénteken, tehát márc. 28-án kaptam meg a jan.23-tól febr. 18-ig járó táppénzt, azon felül még semmit, pedig már 3 hete beadtam a papírokat! Az anyaságira is, a tgyásra is, és a családi pótlékra is. Most a gázártámogatásra is beadom, talán kapunk valamit, hogy így hárman lettünk!

jutiboszi

Halihó!

Vagyunk mi is, de mire végig olvasok, addigra Kincső már nem bírja és jön a sírás :(
Majd jövök, írok bővebben.
Megint eltört a mécses. Jövök nemsoká

Kép
bettó

Manka! Gondoltam már, rá hogy befejezem a táblit, de sajna nem jutottam odáig. Igérem hamarosan itt lesz :wink:

Juti! Végül Aventes cuclit választottam. Az néha bejön, tegnap vacsizni voltunk és az étteremben végig ébren volt, csendben a cumival!!! Büszke voltam rá, mint állat :lol:

Annyi mindent akartam írni, de nem jut eszembe, kissé fáradt vagyok.
Kezd fájni a torkom és elég rosszul alukálok :( De hamar ki fogom heverni a pici lányomnak 100%-ot kell nyújtani!

Megyek mert sajna unatkozik, aludni meg nem szeretne :roll:

Kép
bettó

Hát csajok, sejtettük mi annak idején, hogy kevesebb időnk lesz írni ide, de nem baj, első a gyermek!!!

Ma olyan vicces dolog történt: beszélgettem a barátnőmmel, dicsekedtem, hogy mennyit (80 ml-t) tudtam fejni 1 ciciből, erre azt mondta, hogy neki akkor volt ilyen durván sok a teje, amikor hason aludt. Hááát, ma reggel én is hason aludtam, lehet, hogy tényleg van összefüggés??? Lehet, hogy a hason fekvésben nyomás alatt vannak a tejmirigyek, ezért termeli a tejcit?! Ki tudja?!

Na, megyek, jó éjt!!!

jutiboszi

Sziasztok!

Mi már 5,5 kilók vagyunk. É volt hogy 180 grammot szopizott egy akalommal. Hatalmas az étvágyunk :) Holnap megint megyünk nagyszülőkhöz pár napra :) Pár fotót mutatok.

Puszi Nektek és a babáknak!

Kép
A macival

Kép
fürdetés

Kép
anyucival :)

Panka

KépKép
pankamama

Juti, nem szedek homeós bogyót, Szonjával az urticát szedtem, most meg phytolacát, de azt tejbellöveléskor kellett szedni, és max. 3 napig. Biztos segített, nemtom...
És én is szívesen teáznék veled, hátha egyszer Pesten jársz! :) És mi fogunk majd menni Sopronba, ha minden igaz, nyáron, szal biztos találkozunk!

Bettő, szerintem az aventes cumi a legjobb. Szonjánál is azt használtunk. Meg azt vettem észre Ábrison, hogy sokszor kiköpi ő is, de alapvetően jó neki a cumi, segít neki, szóval nem a cumival van baj, hanem egyszerűen van, hogy nem jön be neki. Nekünk most szimmetrikus chicco cumink van.

Köszike a dícséreteket.

Panka, Dani nagyon aranyos, jó nagy már! Mennyivel is született?

Jó éjt

Lili
KépKép
KépKép
manka79

Manka!

El tudod küldeni a szüléstörténetet nekem??? Nagyon érdekelne! Én leírtam, de még csak papírra, tollal, de majd dokumentálom, aztán én is elküldöm...

email címem:
panka@post.com

köszi!!!

Panka

KépKép
pankamama

Lili!

Én is szeretném olvasni a szüléstörténeted! Az első is olyan szééép volt!!! Én is leírom majd, csak még nem szántam rá magam, pedig most kellene, mert még friss az élmény!

Képzeljétek, ma egyedül aludt el a babakocsijában. Ott szoktam délelőtt altatni, mert a kiságyban nem alszik el, egy idő után megunja, és sír, de a babakocsiban elalszik. Hurrá, erre is rájöttünk.

Megyek takarítok kicsit, most talán még van fél órám.

jutiboszi

Panka, persze elküldöm! Én is szívesen olvasnám a tiédet, a Szt. Imre miatt is, meg a Balázs dokira is kiváncsi vagyok, milyen volt. Meg hogy miért lett végül császár.

Juti, neked is küldöm.

Szonja nem hagy, begyulladt a szeme, nem ment bölcsibe

Lili
KépKép
KépKép
manka79

Sziasztok Lányok

már olvaslak titeket egy pár hete de a pici lányom csak mostanában engedi hogy nélküle üljek le a gép elé.Rólunk annyit dióhéjban hogy febr 10-én született a tündéri kislányom Boglárka Jázmin 3550 g és 53cm -rel azóta is gyönyörűen fejlődik.Annyira sajnálom hogy csak nem rég találtam rátok mert nagyon sokat tudtatok volna segíteni a rengeteg jó tanáccsal bár így utólag vissza olvasva is nagy segítség.Gratulálok mindenki babájához nagyon szépek a kis lurkók és annyira jó hogy ugyanazok a gondjaitok és az örömeitek mint nekünk.

Üdv mindenkinek :D
mazsola2784

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ Írtam egy kis regényt és nem kitörlődött????????? :twisted:

Nos.

Mazsola! Jó, hogy jöttél, gyere amilyen sűrűn csak tudsz.

Manka! Egyszerüen zabálni valók a gyerkőcök. Látszik, hogy a nagylány imádja a kisöcsit. Nálunk csak akkor jön be a cumi, hogyha már nagyon nyűgösek és álmosak vagyunk, és akkor is bizony csak az Aventes. Sebaj, de legalább néha jó neki.

Juti! Szerencsére jobban vagyok, csak a c vitamin mennyiségét növeltem. A kakukkfűvel még várok.
Jó lenne kipróbálni a hason fekvést, de nekem annyira feszül a cickó, hogy nagyon nem kényelmes úgy, pedig régen csak úgy tudtam elaludni. :wink:

Panka! Jó nagy már a legénykéd. Tényleg nem egy hónaposnak látszik :wink:

Kép
bettó

Juti
Nekem a net az információ-forrás... :wink:
Vidéken, a világ háta mögött nem igazán van más... legfeljebb az öregassszonyok a boltban, az utcán...
Vendég

Kép

Kép
Vendég

Ismeritek az "Anya, taníts engem!" című könyvet?
Olyan jó ötletek vannak benne, hogy miket lehet játszani az ilyen törpicsekekkel... :lol:
www.tudatosszulo.hu
Vendég

Laura! Úgy látom nem nagyon tetszik a vidéki élet :D
Édes a kis drágád! Itt is hintában van?

Kép
bettó

Laura, nekünk megvan. Szonjával sokat játszottam belőle. Csak az tökre béna, hogy napi feladatok vannak egy kisbabának, amit el kell végezni. :D De ötletgyűjtésnek jó, meg ugye csomó minden magunktól is eszünkbe jut.
Vicces lenne öregasszonyoktól infót gyűjteni :D Fiatalok nincsenek?

Betti, nem fulladt kudarcba az éttermi kajálás? Én úgy mennék, de biztosan bömbölne, az egyébként továbbra is angyal kisfiunk. Olyan kis tökéletes, ez a legjobb szó rá!

Mazsola, üdv, és írj bátran! Meg adatokat, ha a tábliba be akarsz kerülni. Meg persze képeket is mutass. :)

Pussz

Lili
KépKép
KépKép
manka79

Lecsó!! Nagyon eltűntél!!!???

Lili
KépKép
KépKép
manka79

Sziasztok!

Lili! Neked is tökéletes a fiad? Nekem is az enyém! Hogy lehet ez???

Na, megyek, alszom, csak bekukkantottam!

Jóéjt!

jutiboszi

Sziasztok!

Mindennap elolvaslak titeket,de írni már vagy nem jut időm vagy erőm! :roll: Egy pár napja napközben olyan nehezen alszik el.Kb 1 óra.
Az esti füdés utáni elalvás is kriminális! :cry: Olyankor akár 2-2,5 óra is kell neki.Éjszaka hála nincs vele gond :D !
Se ölben,se cicin,se a babakocsi bent,se a hordizó,se az ágyában nem jó neki :shock: ,hát akkor???A dumálás egész jól bejön neki,de magamban beszéljek?! :wink: Szereti hallani a hangom,de úgy hogy nem hozzá beszélek,mert akkor ugye figyel és tuti ébren marad!Na meg a porszívót is szereti.Lehet naponta többször kell porszívóznom? :lol:
Egyébként ez azóta van amióta nem üvegből hanem ciciből eszik!Gondolom az üveg mellett volt ideje beújulni,mert abból kb 20-30 perc alatt ette meg a hamit.A cicit viszont 7-10 perc alatt elintézi.Ja és így 2 óránként eszik ,üveg meleltt meg 3 volt :? .Pedig ezek szerint beleférne a pocijába több is.Már próbáltam,hogy cici után még megkínálom üvegből hátha eszik még hozzá és kitart szintén 3 órán át,de nem jött be. :?
Így nem sok időm jut semmire napok óta.2 óránként eszik.1 óra altatás+10perc evés+pelusozás,és marad kb 3/4 órám tevékenykedni :wink:
De majd lesz jobb is,az idő nekem dolgozik!!! :lol:

Kép

Most ilyenek vagyunk :D

Kép

Kép
lecso

Sziasztok

nagyon örültem a kedves bátorításnak és ígérem írok ahogy csak tudok.Igen nagyon szeretnénk felkerülni a táblára az adatok Mazsola2784 /Kata/-23-lány-Boglárka Jázmin-Miskolc Semmelweis Kórház-2008.02.10.Képeket majd csak estefelé tudok küldeni mert fel kell előbb tülteni a fényképezőről.
Lecso gyönyörű a kisfiad átérzem helyzetedett nálunk is 2 óránként van szopi nappal, éjszaka talán kibírja a 3 órát és mostanában nálunk sincs alvás csak az autóban de hát álandóan nem furikáztathatjuk a kis popsiját.
Lányok ti mit gondoltok a Rotavírus elleni védőoltásról?
mazsola2784

Lili!
A kecskeruta nem nagyon vált be.
Nem értem .
Aztán elkezdtem laktoherbet inni , az mintha segített volna, csak az volta a probléma, hogy zöldes lett a kaki.Úgyhogy azt sem nagyon merem inni.

Lecso!
10 perc alatt megeszi?? Nem semmi!
Zalánkám nagyon szeret cicin lenni.
És az altatás nálunk sem megy egyszerűen.
Ölbe veszem , megérzi a "tejszagot" talán és állandóan elkezd keresni....Pedig előtte evett....

Zsuzsi
zsuzsi80

Zsuzsi!

Aludj hason! Nekem komolyan bevált, tudom, viccesen hangzik. de most 2 napja se teát nem iszom, se homeós bogyót nem szedek, és annyi a tejci, hogy csak úgy dől Milán szájából, miközben szopizik. Rendesen érzem hason fekve hogy szúr néha a mellem, tehát termeli a tejcsit. Természetes gyógymód, ettől nem lesz zöld a kaki! Egyébként nekem azt mondta a védőnéni, hogy akkor zöld, ha kicsit megszárad, szóval, ha régebbi a kaki. Nemtom!

A babakocsiban: Kép

jutiboszi

Sziasztok!

Nagyon édesek a gyerekek! :lol: :lol: :lol: :lol:

A mi napjaink általában 6-7 óra között kellés, kajálás, de rosszabbul esznek mint 1 hónappal ezelött és ez minden evésre igaz :twisted: . Utána 10-ig szendergés. Megint kajcsi, séta, ekkor alszanak is vmennyit, utána megint evés ha jó az idő megint kimegyünk ilyenkor szoktak még 1 kicsit aludni, de ha bent maradunk akkor jön a nyűglődés fürcsiig. A fürcsit szerencsére nagyon szeretik utána 1 kis maszirozás és vacsi ez Annánál olyan este 8 körül van Zalánnál 8:30-kor, ha jobb éjszakánk van akkor először 2-3 között kellnek, de volt már olyan is hogy 4-kor, ha rosszabb Zalán már éjfélkor kell és ilyenkor 4-kor is. Röviden ennyiböl áll a napunk.

Én szinte minden kajcsi után fejek, mindkét cicibő,l szerencse hogy van ez a fejőgép. Úgy szoktuk hogy kimérek 100-100-at mindkét babónak és ha még éhesek akkor kapnak tápszert.

Pár új kép:

Kép Kép Kép

KépKép
KépKép
jadika

Igen, nálunk is nagyon nehezen megy az elaltatás. Még a babakocsizás sem jó. Van, hogy a cici bejön, ő is szeret nagyon cicin lenni.

Mazsola, szerintem be fogom adatni, bár már nem is tudom, mikor érdemes, mert nálunk a nagyobb simán hazahozhatja a rotavírust, és picikre nagyon veszélyes, mert könnyen kiszáradnak. Nem egy ismerősöm került kórházba vele. Szonjával megúsztuk eddig.

Adri, jajj, de szépek! És Zalán mennyire egyenlített. Így szokott ez lenni, kint behozzák.
Lecsó Tomija is nagyon husis lett.

Juti, bezonyám, tökéletes fiúcskákból van több is! :lol:

Lili
KépKép
KépKép
manka79

Sziasztok!

Újabban olvasgatni sincs időm Titeket :cry:
A csajok 3 hete nem alszanak napközben, max 1 órát, azt sem egyhuzamban :cry:

A doki szerint fejlődik az értelmük :lol: , és ez így is marad. Déluán 2 órát, délelőtt 1-et fognak aludni... :?

Viszont 4,7 kg-k :lol: :lol: :lol:

Ma voltunk orvosnál, minden rendben velük. Engem is megdícsértek, hogy milyen csinos vagyok...sztem bálna... :cry:

Kép

Kép
Jázmin baba

Kép

Lilicica

Kép
Kép
labasv

Sziasztok!
Most gyorsan csak küldök egy pár fotót.

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
ildikó82

Megint csak azt tudom mondani, hogy mindegyikünk babája csoda szép! :lol: :lol: :lol: :lol:

A cumival kapcsolatban: nekünk szerencsére teljesen mindegy milyen és éjszaka nem is kell, csak napközben használjuk, de olyankor viszont alváshoz is :shock: érdekes.

Ja és az is tök jó szerintem, hogy tápszerben sem válogatósak.

A csokievéssel kapcsolatban: sajna rendesen nem nagyon van időm enni, így édességeket falok amik csokisak és nincsennek már kiütéseink :wink: . Bár lehet, hogy mindenkinél más, de gondolom emlékeztek Anna sajnos, hogy ki volt pattogva és az étrendem nem változott.

Juti! Nem fáj a cicid ha hason alszol? Én is úgy szeretek, de most nem birok mert ha ráfekszem fáj.

Lili!
Hát azért még kb 1 kg különbség van a 2 gyerkőc között. Nem tudom pontosan mert vissza vittük a mérleget, majd jövő héten megyünk a ligába.

Pussz!

Adrienn

KépKép
KépKép
jadika

Adrienn!

Jól ki kell támasztani, és akkor nem fáj, alágyűröm a kezem, meg kicsit oldalasan. De amilyen fáradt vagyok mostanában,még állva is el tudok aludni, szóval mindegy, hogy kényelmes-e vagy nem.

Igazad van, minden baba nagyon szép itt a fórumon!!!!

Csajok!

Kinek van aventes kézi mellszívója? mert én akarok egyet venni, mert ami van csak kölcsön kaptam, és elég kényelmetlen, huzogatni kell, és már akkora a kezem, mint popeynek a sok huzogatástól. Az aventesre jókat írtak itt a neten, érdemes beruházni???? Mondjuk a vaterán néztem, ott nem túl drága, sterilizálóm meg van, szóval szerintem veszek ott egyet!

jutiboszi

Juti, nagyon jó az aventes! Azt a húzogatósat már én is láttam, na, ennek sokkal könnyebb a használata. Csak az enyém nyikorog, mert már a 4. babát szolgálja ki, ui. a barátnőmé. Szóval ajánlani tudom csak!

Gyönyörűek a gyerkőcök!

Lili
KépKép
KépKép
manka79

Most találtam egyet 2001 Ft-ért, még nincs vége az aukciónak, remélem nem licitál rám senki! Ha igen, akkor veszek egy másikat!

jutiboszi

Halihó!

Kérdés, míg el nem felejtem :oops: : A szopis párnát magát ki lehet mosni???? Kincső drágámnak hami közben túl nagy dolga volt és sajna nem kímélte a párnácskát :roll: :D

Eszembe jutott, amit pár napja elfelejtettem írni :?
Juti! Igen nekünk eddig az a bizonyos este volt a legrosszabb, a nappalok viszont kemények. Nagyon nem akar aludni a csöppség. Most is több okból be vagyunk zárva a 4 fal közé, és bizony ilyenkor kemény az élet nálunk :D
Sajna nagy szél fúj, ráadásul hajnal 5-re olyan fülfájás kapott el, hogy még a könnyem is kicsordult :cry: Reggel fecskendeztünk bele egy kis hagymalevet, meg lámpázom 1000-el, most talán jobb.

Juti! Hogy áll a licit? Amúgy nekem is Aventes van, nagyon jó :wink:

Nagyon édik a babók, mindjárt én is teszek fel egy párat, a hátteret nem kell nézni, konyhai rumli. Végre van olyan kép vele, ami nekem is tetszik :D

Lecso! Hogyha ilyen nehéz lett ciciből evés, miért nem állsz vissza a cuclira? Vagy a kislegény jobban szereti a cickót?

Kép Kép Kép

Kép
bettó

Tényleg csajok. Rajtatok nem látszik meg a kevés alvás, fáradság? Nekem az arcom nagyon be van esve, kb olyan, mint mikor 39 kiló voltam, pedig 45 vagyok :shock:

Kép
bettó

Szia Bettó!

Jobbulást a fülednek!

Nem tudom, hogy lehet-e mosni a szopis párnát, nekem levehető a huzat, és azt lehet mosni. De hogy az egész párnát? Azt nem tudom.
Jövő héten jön meg a mellszívóm, végül is egy másikat veszek meg, erre meg úgyis rálicitálnak még, mert nagyon olcsó, és ápr. 16-án lesz vége az aukciónak. Addig nem akartam várni, a másik meg jövő héten megjön! 7000 volt postaköltséggel együtt. A fele, mint a boltban.
Jók a képek! Nem is látszik rajtad a fáradtság! Nagyon szép anyuka vagy!!! Én is fáradt vagyok, főleg reggel nehéz felébredni, ülve elalszom a reggeli szopi közben. Hogy látszik-e rajtam? Állítólag nem! Sőt, azt mondták, úgy nézek ki, mint aki tele van enerdzsivel! Én azért másképp érzem!

jutiboszi

Sziasztok!

Van végre egy kis időm!Befejztem a holnapi ebédre a húslevest+kikloffoltam a husit a rántotthusihoz.Így délelőtt eltudunk együtt menni sétálni :D
A napközbeni alvás ma sem volt jobb!Egász délelőtt 1 órát aludt! :( A fene bánná ha nem alszik,de ha elfárad(ami kb 1 órás fentlét után jelentkezik)akkor sír+sír.Én meg megőrülök tőle :oops: :roll:
De délután most bepótolja,alszik mint akit leütöttek,na persze hogy itthon van az apja.Úgy csinál mint aki jó kisfiú,közben meg.... :lol: :lol: :lol: .
Éjszaka jól alszik,de iegn jön a cumisüveg.1,5-2 óránként eszik :cry: Mindig elalszik a cicin és a poci hamar megéhezik!Egyébként már 3-4 óránként kelt,ami azt jelenti hogy 1 éjszaka b 2-szer.Most meg :(

Juti én is használtan vettem a mellszívóm.Igaz nem aventes.Enyém medela gépi,a kézivel nem bírnám ezt a sok tejcsit lefejni mindennap többször.
Erről jut eszembe a fagyasztóm teli tejjel,nincs üveg amibe tegyem.Így a felesleg megy a lefolyóba :roll: :cry: :cry: :cry: Úgy sajnálom kiönteni.A védőnő kedden jön,akkor talán hoz papírt a tejleadáshoz.Egyébként egy másik topikban 1 anyuka olyan anyukákat keres akinek van felesleges teje és nem akarja leadni!szerintem felveszem vele a kapcsolatot!

Juti én sem tudok hason aluni,pedig szeretnék!Már próbáltam,de nem megy sajnos,pdeig milyen jó is lenne :D

Bettó még egy pár nap próbálkozunk a cicizéssel,de ha nem megy rendesen nem erőltetem tovább.Pedig akkor nem lenne ennyi tejem sem.
Most kérdezhetitek miért?!Én ezt vettem észre,az okát nem tudom,de tény!
A fáradtság rajtam is meglátszik! :wink: De a 2 doboz vas+folsav azért segített egy kicsit hogy ne nézzek ki teljesen zombin :lol: De szerintem még mindig vérszegény vagyok :roll:

A babák tényleg nagyon szépek,helyesek! :D :D :D

Nagyon jó hétvégét mindenkinek!!!!
Puszi

Kép

Kép
lecso

Ja!Bettó jobbulást,gyógyulj meg hamar!!!!

Kép

Kép
lecso

Szia Lecsó!

Azt mondod, hogy ha nem szopizna, akkor nem lenne ennyi tejed? Ebben lehet valami, mert én is úgy hallottam, hogy ha szopizik, akkor több is termelődik. Nem tom!

Én is nézegettem a gépi mellszívókat, de gondoltam nem olyan sokat fejek, illetve sajnos nem kell sokat fejni, úgyhogy csak "korszerűsítem" a fejőmet. Meg kíváncsi vagyok, hogy mennyit és hogyan tudok fejni vele, mert hallottam olyanról, akienk elapadt a tejcije, és ezzel az aventessel visszajött.
Meg olvastam olyan gépi fejőről, aminek 2 fokozata van, ami nagyon hasonlít arra, ahogy a baba szopik. Kíváncsi vagyok, hátha kézzel is sikerül utánozni, és állítólag úgy hatékonyabb a fejés, több jön ki. Ugye ez is azt igazolja amit írtál Lecsó, hogy ha a baba szopizik, akkor több jön ki. Először gyorsabb a szívóereje, aztán lassabb, erősebb.

jutiboszi

Mit jelent és miért fontos a mellszívó pulzáló szívóhatása?

-a baba szívását imitálja
-védi a mellszövetet

Amikor a baba szopik, az anyamellből a tejet nem folyamatosan szívja, mint egy motor, hanem a szívás és kiengedés néhány másodperces periódusokban váltogatják egymást.
A korszerű mellszívók a baba váltakozó-pulzáló szívómozgását imitálják. A kialakuló szívó-masszírozó mozgás stimulálja a mellet, és a tej természetes módon ürül ki a mellszívó használata közben.
A folyamatos, intenzív szívás roncsolná a mama mellszöveteit anélkül, hogy ingerelné a tejkiáramlást.

Mit jelent a 2 fázisú mellszívás, két fejési üzemmód?

-a csecsemők szívóritmusát utánzó módszer
-serkentő mód
-fejési mód

A két fejési üzemmód kombinálása egy készülékben olyan tudományosan kidolgozott fejési módszer, ami a csecsemő szopási ritmusát utánozza. Az első üzemmód a serkentő mód. A gyors tejáramlás beindításához a babák kezdetben mohó, gyors szívómozdulatokkal szopnak, ezzel kiváltják a mama mellében a tejleadási reflexet, ehhez hasonlít a serkentő mód. A tejáramlás beindulása után a csecsemő lassabb, mélyebb, erőteljesebb szívással szopik, ezt imitálja a fejési mód. Ebben az üzemmódban a mellszívóval rövid idő alatt nagy mennyiségű tejet lehet lefejni.

jutiboszi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?