Új privát üzeneted érkezett!

Viki! Kicsit irigyellek, hogy így el tudsz mászkálni, kire bízod ilyenkor Bencét? Nekem ez gond, mert apura nem tudom, mert nagyon kis suta tud lenni, több nagyszülő meg nincs, szóval marad a húgom (aki csak munka után ér rá). Eddig még nem nagyon akartam ráhagyni, mert nem látja olyan gyakran, hogy Zizi megismerje őt és félek, hogy kiakadna ha egyedül maradna vele. Vagy hülyeség? Mondjuk a férjem meg nem nagyon bízik a tesómban, de én igen, inkább Zitában nem bízom. Előbb-utóbb ki kell pedig próbálnunk, hogy ráhagyjuk valakire pár órára. Azt találtam ki, hogy majd költözés után, mert addigra már közel fél éves lesz, és enni fog mást is, így nem lesz annyira hozzámkötve. Akkor úgyis sokat kell mászkálni lakásba való cuccokért a férjemmel, így jó lenne, ha nem kéne Zizit magunkkal hurcibálni. :?

A U2 filmről nem is hallottam! Milyen az? Koncertfilm? Tök jó! Gondoltunk rá, hogy elmegyünk abba a 3D moziba, de természetfilmre nem akartam kiadni annyit pénzt, de a U2-t az más! :D

Babuci. Igazi egyéniség a lányod, biztos fárasztó is, de jó is, hogy az. Nagyon bírom őt! :D Zizi hozzá képest szelíd motoros, bár ő is egyre akaratosabb, olyan kis erőszakosan tud kiabálni, ha akar valamit. Ilyenkor van, hogy megdorgálom, hogy érezze nem ez a helyes viselkedés. :D Szerintem érti a hangsúlyomat, számtalan eset volt már rá, hogy abbahagyta a hisztit, ha szigorúbban szóltam rá. Jó mondjuk fél perc múlva újrakezdte, de azért volt fél perc nyugi :lol: Babakocsiban nekem szerencsére mindig bealszik, de ha megáll a kocsi, akkor 5 esteből 4szer felébred. Tényleg, hogy akarom én így az erkélyen altatni...? Na majd meglátjuk, hátha azt is megszokja, mint a járókát.

Képzeljétek már tervezzük a nyaralásunkat. Egy baráti házaspárral megyünk Balcsira, bérlünk egy házat egy hétre. Náluk 3 gyerek van, a legkisebb most egy éves. Várom is meg kicsit izgulok is, hogy milyen lesz. El fog e tudni idegen helyen aludni Zitus, pl kint a strandon a kocsiban stb. Igaz addigra 8 hónapos lesz, dupla annyi idős, mint most, szóval lehet teljesen másképp fog viselkedni. Remélem jó lesz. Kétgyerekes anyukák, van erről tapasztalat?
Ilyen szempontból kíváncsi leszek a költözés után is Zitusra. Érzékelni fogja, hogy máshol van vajon, ugyanúgy fog viselkedni, aludni? Mondjuk a nyuszis képeket ugyanúgy felrakom majd az ágya mellé.

Kép
Kép
tusimi
 
 


Azt el is felejtettem nektek újságolni, hogy már harmadik napja nem kell éjszaka a kiscsaj, 7 körül ébred csak, majd visszaalszik 11ig. Annyira remélek. Hátha ha csak átmenetei zavar volt az a pár nap, amikor kelt, vagy fejlődési ugrás volt, vagy akármi.

Kép
Kép
tusimi
 
 


Sziasztok!

Tusimi, nekem is nagy az erkély, és én is azért nem viszem oda ki a Csabit, merthogy nem tudom átvinni a babakocsit az előszobából az erkélyre! :lol: De nem jutott eszembe, hogy mégegy kocsit vegyek. Most már nekem nem is érdemes: a múlt héten vettünk egy vízszintesig dönthető nyugágyat, úgy tervezem, ott fogok néha játszani a gyerekkel, ha megjön a jóidő. Mondjuk ezen nem hagyhatom kint aludni, de nem baj. Mindegy, hogy alvás miatt, vagy játszani van kint a levegőn, lényeg, hogy kint legyen.

Ágnes

Kép
agnes2000
 
 

 
 

Tusi!

Hanna tényleg igazi egyéniség, de nagyon bírom benne, hogy már most vívunk egymással. A lényeg, hogy azért derűsen fogadom (még) a hisztijeit és van nagyon sok pillanat amikor pl fekszünk egymás mellett és mintha cinkosan rámnézne összemosolygunk :)
De mondjuk a másik dolog az pl most történt fél órája. 20 percet sikerült a babakocsiban kint aludnia. Majd elkezdett nyüszizni, mentem és odaadtam a cumiját. Megfogta a kezem és nem engedte. Majd szép lassan elvettem mikor már azt gondoltam elaludt, erre gyorsan kinyitotta a szemét, rámnézett és kiköpte a cumiját, majd görbült le a szája. Vissza a cumi, elkapta a kezemet, szorította, becsukta a szemét és mintha mi sem történt volna csinálta mintha aludna. Ezt eljátszottunk 3x, majd elkezdett úgy sírni mintha legalább megcsíptem volna... persze ki a kocsiból, ölembe, elaludt, most letettem nyitott terasztajtónál a nappaliban...
helyemben mit csinálnátok?? :lol: :lol: :lol:

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Babuci! Ez egy játszma, nyilvánvaló. Hanna baba nagyon anyás, azt hiszem ez a babáknál úgy van, hogy azt hiszik az anya is hozzájuk tartozik, mint saját maguk. Lesznek szeparációs problémák az tuti, asszem fél éves kor körül van ez, amikor a helyzet még fokozódik. Bár lehet Hannánál most van ez. Úgy tudom nagyon észnél kell, lenni, és nem szabad folyton ölbe venni, hiába hisztizik. Mondanám, hogy ne vedd föl, ne menj bele a játszmába, próbáld a kocsiban/ágyban megnyugtatni, de dumálni könnyű tudom, és tudom, hogy próbálod is nem kikapkodni. Mondjuk, ha tényleg csak azért hisztizik, hogy foghassa az ujjad (ami tök édes tőle amúgy :D ), vagy hogy vedd ölbe, lehet hogy hagyni kell egy picit sírni, illetve elterelni a figyelmét valahogyan. Suttogó biztos ír erről valamit!

Van egy ötletem. Még régebben kérdeztem, hogy ki fürdeti Hannát, írtad hogy közösen. Lehet meg kéne próbálni, hogy a férjed teljesen egyedül fürdesse, részben hogy közöttük is szorosabb legyen a kapcsolat, részben, hogy legyen Hanna életében is egy kis idő, amikor nem vagy vele. Mit gondolsz?

Képzeljétek, Zita a reggeli 7es kajálás után, csak f12-kor ébredt megint enni, és nem is evett túl sokat. Nem mértem ugyan, de csak 1 cici volt, ami bizti nem elég. Arról nem beszélve, hogyha ilyen későn kel, alig tudom besűríteni az 5 kajálást este 8ig, mert annyira összetorlódik, hogy 2,5-3 óránként kéne etetnem. Ő viszont olyankor még nem éhes, azt megfigyeltem. lehet, hogy pár napra rátérek az igény szerinti szopira, de a 4 kajálást akkor is kevésnek tartom (főleg hogy egy evésnél nem eszik meg mondjuk 200ml-t). Mondjuk most el kezdett dühösen csapkodi a járókában, csak úgy röpködnek a csörgők, lehet éhes megyek megpróbálom.

Kép
Kép
tusimi
 
 


Hát ez a kölök tuti azt hiszi, hogy a tartozéka vagyok :lol: :lol: :lol: :lol:

Mostanában már sokat próbáltunk, hogy anyósommal van, vagy sógornőmmel vagy apával. Ideig óráig el is van, de leginkább csak addig amíg lát. Ha meg nem lát, akkor jön a hiszti.

Persze, próbálom nem felvenni meg próbálom azt is mostanában, hogy már ne ölben aludjon el, hanem inkább melléfekszem (tudom ez sem jó, de legalább már egy lépéssel előrébb vagyunk és így sem mindig sikerül, mert patáliát csap). De ha látnátok, hogy hogyan néz ha nem nálam van... pedig kicsi kora óta (mint írtam) megyek vele emberek közé, hordom mindenfelé, soha senkinek nem mondtam, hogy ne vegye át, sőt mostanában már ha lehet, akkor én adom oda (már az arra érdemesnek, a szembejövő járókelőnek azért nem :) :) :) ). De mégis ennyire anyás. Egyrészről jólesik, másrészt viszont tudom, hogy ez hosszútávon se neki se nekem nem jó...

Na ezért kérdeztem a sírásos dolgot. Hogy ezekről max sírással tudnám leszoktatni, de mivel ő az a fajta, hogy nem adja fel, így mindig csak egyre jobban belelovallja magát... nehéz eset a lányom. De úgy szeretem és utálom mikor sír, így a végén a büdös kölök mindig eléri amit szeretne :lol: :lol: És ha látnátok milyen szemrehányóan tud nézni :)

Apás fürdés. Jó ötlet, megpróbáljuk. Bár igazság szerint mostanában meg inkább csak velem fürdött, mert apa nem tudott hazaérni... :?

De pont tegnap mondtam Szabinak (ja tényleg Tusi a Zuram nem Tibi, hanem Szabi :) ), hogy jó lenne ha több időt töltene Hannával, mert ez nem állapot, hogy mikor nála van akkor is engem keres állandóan... pedig Szabi imádja és nagyon jó apukája, csak sokat dolgozik és keveset van velünk...

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Zitu sztrájkol még vagy evett?

Egyébként Hanna is napi 4-et eszik meg egy kis gyümit/zölit. Bár van köztünk egy hónap.... és nem is alussza át az éjszakát :) De nem tudok többet belesulykolni. Most egy hónap alatt pont 600 g-ot hízott.

Jut eszembe. A sárgabarack úgy megfosatja a gyereket, hogy alig ér le, már jön is ki :) :) :)

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Dyttel mi van??

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Babuci!
Rácuppant a cicimre, evett még mindkettőből de csak 5-10 percet összesen. Tettem egy próbát, adtam neki tápit, "hátha" csak nem jön rendesen a mellemből, de 10ml tápszer után már a plafont nézegette. Ja ez az új szokása, hogy minden más érdekesebb az evésnél úgy 10perc után, asszem Ágnes írta még, h ez életkori sajátosság. Azt csinálja, hogy a cicimen is nézelődik mindenfelé, nem győzök utánamenni, de sokszor kiköpi és tekergeti a fejét. A legédesebb, amikor rámnéz, de olyan arccal, mintha előtt kérdeztem volna tőle valamit :D
4X eszik Hanna...? Lehet nálunk is előbb utóbb ez lesz, ha ilyen későn kel nekem mindig. Mi is kb. 600-700grammot híztunk a múlt hónapban, az teljesen jó. Meglátjuk, most mennyi lesz, mert a régebbi 180/hét átlagával, mostmár csak 130 körül hízik hetente.

Na megyek, sétával egybekötve elmegyek gatyót nézni magamnak, itt van a közelünkben a Fenomén.

Kép
Kép
tusimi
 
 


Sziasztok!

Babakocsi! Én is úgy veszem észre Lillán, hogy már nem igazán érzi benne jól magát. Ugyan elalszik benne, de ha felébred utána már nyűgösködik, mert nem lát ki rendesen. Egyébként érdekes, hogy írjátok, hogy ha megáll a kocsi felébrednek a babik, mert Lilla meg igazán akkor tud jót aludni a babakocsiban, ha kiteszem a teraszra és nem tologatom. Ilyenkor elalszik 2-3 órát is és én legalább bent nyugodtan tudom csinálni a dolgomat!

Megnéztem a Suttogóban, mit ír erről a nézelődve evésről. Hát semmit, azt mondja, hogy túl kell élni ezt az időszakot, nincs rá megoldás. Lilla mostanában, ha ölben etetjük, akkor tuti a háta mögött talál valami érdekeset és hátracsapja a fejét, szinte lemegy hídba. Persze, ha megfordítjuk, akkor is a háta mögötti dolgot kell sürgősen megnéznie...

Babuci!
Szeparációs szorongásról ezt írja (igaz 7-8 hónapos korra teszi, de hátha segít valamit):
- üljön le mellé, ha sír, ölelje meg, nyugtassa meg szavakkal, de ne vegye ölbe
- nyugodtan, vidáman reagáljon a sírásra
- ügyeljen rá, milyen hangon beszél - ne tükrözze vissza a csecsemő félelmét
- amint a baba megnyugodott, kösse le valamivel a figyelmét
- az alvásproblémákat soha ne a hadd sírja ki magát módszerrel próbálja megoldani
- bújócskázzon vele, hogy megértse, hogy ha ön eltűnik pár percre, attól még visszajön
- tegyen rövid sétákat, hogy a csecsemő fokozatosan megszokhassa a távollétét

Alvásunk! Kezd megoldódni az éjszakánk, hála a Suttogós néninek! Gyanítottam, hogy összefüggés van a nappali 45 perces alvások és az éjszakai 45 percenkénti felkelés között. Végülis az volt a megoldás, hogy a nappali alvásokat kellett megnyújtanom. Először visszaaltatással próbálkoztam, persze az nem ment. Utána azt csináltam, hogy 30-35 perc után visszamentem hozzá a szobába és mikor láttam, hogy ébredezik betettem a cumit, susogtam és még ráhúzott min. 1 órát. Most már ha ki is nyitja egy kicsit a szemét, egyből visszaalszik. Éjszaka pedig 8-tól alszik 5-ig, akkor kaja nélkül visszaaltatom és fél nyolcig alszik. Csak azért írtam le ilyen hosszan, hátha segít valakinek.
Vendég
 


Képzeljétek kerestem a kocsinkról képet de egy sincs. Így a brendonos képet veszem kölcsön. Én imádom, mindnekinek nagyon tudom ajánlani, berti már most tök jól ül benne, 180 fokig dönthető. Én Emmánál ezt használtam kb 5-6 hónapos korától 2,5 éves koráig. A következő télen már nem fog fázni, mert már nagyok lesznek, overálban ülnek és időnként kiszállnak járkálni :D

Nagy kosara van, jól lehet vele bevásárolni, simán fel lehet szállni vele buszra is, elfér mindne boltban. Én imádom. És nem esernyőre csukódik hanem lapra, mint a nagykocsi, csak ez keskenyebb és könnyebb. Én emiatt nem vettem drága nagykocsit, tudtam hogy bertit is hamar átrakom. és ő is szereti, nem ordít ha beleteszem mert kilát.

Ha valaki akar venni Brendon ban most akciós, 22 e Ft, 32 helyett.
A miénk világos barna, majd csionálok bertis képet hogy lássátok mekkora benne. Emmát még bölcsibe is ezzel toltuk. Ja, és nem kapok jutalékot a chiccotól, csak imádom :lol:

Kép

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Bocs, azt írják 150 fokba dönthető, nem 180-ban, ők 6 hónapos kortól írják.

Ajánlott kor: 6 hónapos kortól 15 kg-ig

Tartozék: tető, kosár, karfa, 5 pontos biztonsági öv

Vásárolható tartozék: bundazsák, lábzsák, esővédő, játék, napernyő, pelenkázótáska, szúnyogháló

Ülőrész jellemzői: nem dönthető 150° alá, több fokozatban dönthető

Tető jellemzői: kupolás

Karfa jellemzői: levehető

Kosár jellemzői: textil, nagy

Huzat anyaga: pamut es poliészter

Kerekek tulajdonságai: kis méretű, 6 db, bolygosítható első kerék, fékezhető, habosított műanyag futófelület

Tolókar jellemzői: magassága állítható

Összecsukhatóság: egy kézzel, lapalakúra

Figyelem! Ez a termék futáshoz vagy korcsolyázáshoz nem használható!

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Még annyit hogy fokozatmentesen dönthető, nem több fokozatban, mert zsinórral dönthető. Mondjuk berti még a legalsóban fekszik benne persze.


Azt írtam hogy forgunk? Vagyis berti :lol: Hasról hátra tök ügyesen. Ma voltunk Dévényen, kikérdeztem a csajt, 6 hónapos korig mindkét forgásnak meg kell lennie, normál esetben, hasról hátra és hátról hasra is. Aztán 8-9 hónapos korig be kell indulnia a kúszásnak mászásnak. És utána 1 éves korig az ülésnek, felállásnak.

Berti sikítva hisztizett végig :( Mondta hogy ő jól bírja a sírást mert ez a munkájához tartozik, de ez a frekvencia amit Berti alkalmaz :shock: No igen, emmától tanulta :roll:

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Manó! És a súlya? És miért nem ezt használtad kezdettől?

Kép
Kép
tusimi
 
 


Na, csináltam képet. bár Bertónak nem tetszett annyira :D Kupit ne nézzétek, még nincs kész a konyhaszekrényünk teljesen Kép

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Tusi!

4,5 kg és nem dönthető vízszintesre, ezért.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Lafie! Csupa jót írtál! Ügyes vagy nagyon! :D Mondjuk én már 5-kor nem altatnám vissza, hanem megetetném. Nem is bánnám, ha akkor kelne enni, így legalább napközben több idő telne el két etetés között. Te hogyan etetsz, milyen időközönként, úgy átlagban?
Mosolyogtam, hogy mindig a háta mögött keres valamit, annyira jellemző rájuk. Egyébként te nem fekve eteted? Én ugye szopipárnán szoptatok, és a nap második felében már kínálom utána üvegből tápival és azt ugyanúgy az ölemben a szopipárnán adom neki. Így legalább ölelgethetem még egy kicsit. Ha majd kanalazunk, onnantól fogva úgysem lehet az ölemben, legalábbis én úgy tervezem, hogy akkor már hordozóban/etetőszékben fogom etetni.

Újfent rá kellett jönnöm, hogy egy a Fenomén egy tök gagyi üzlet. Kínai cuccokat árulnak, ahhoz képest drágán. Ki lehet fogni mondjuk, de az esetek többségében tiszta csalódás. A legjobb vásár eddig a télikabátom volt, amit 5000-ért vettem decemberben, krémszinű, kapucnius, csini. Örültem, mint majom a farkának, amikor megvettem, ezen felbuzdulva mentem el megint. Egy sima világos nadrágot akartam venni magamnak, de csak ilyen csájna szegecses, meg hímzett volt, olyan hülyén néztek ki. Ja és babacucc is kevés van, de az is béna meg drága. Pedig jó lett volna, mert itt van tőlünk egy köpésre és kocsival is lehet bent kényelmesen mászkálni. Igaz, olyan hangos bent a zene, hogy Zizi felébredt, de szerencsére elnézelődött, abban a negyed órában, aztán kimenekültünk. Egy pamutgatyit azért vettem magamnak itthonra, az egész jól nézett ki. Mondjuk nemtom minek nekem utcai cucc, amikor fél órákra megyek csak ki, többségében itthon kuksizok.

Egy Árkádozást lehet be kéne vállanom, csak villamossal kell mennem átszállás nélkül, de még nem merem. Tudom Manó te már voltál, olyan vagány vagy! Attól félek, hogy mi van rázendít? Kocsival 10 perc alatt hazajövök, de villamossal, sokkal tovább tart. Nem asszem inkább mégsem, gyáva vagyok :oops: . Lehet megfűzöm a bnőmet, aki kocsival jár, hogy menjünk el együtt, úgyis ő is otthon van a kisfiával.

Kép
Kép
tusimi
 
 


Manó! 4,5 kg az szuper! Mi köze van a súlynak a döntéshez?

Kép
Kép
tusimi
 
 


Manó, szép a konyhaszekrény ikejjás?
Ez a kocsi 4,5kg?!! Tök jó! Ja, és annál jobban ledönthető, mint ahogy most van, vagy ez a max?

Kép
Kép
tusimi
 
 


Tusi!

Ez a max. Ezért van csak 5-6 hónapos kortól.

Fenomén szerintem is gagyi. Villamost útálom árkád előtt, mert arra még ezzel a babakocsival sem lehet felszállni mert mindenhol korlát van a villamosan :roll:

Amúgy nem szokott a kocsiban sírni, ezért én elmenetm vele simán. Evésért ő meg nem szokott balhézni, na most meg már üvegből is menne. Szerintem indulj csak el, egyszer ki kell próbálni.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Tusi! Eddig etettem, mikor felkelt 5-kor, de most már simán visszaalszik evés nélkül, egyáltalán nem éhes és még 8-kor sem kér enni. Csak azért etetem meg, mert így jön ki jól a napunk. Én is szeretem a rendszerességet. 8-kor, 12-kor, 16-kor, 19.30-kor eszik és mikor megyek lefeküdni 21.30-kor még megetetem álmában. Kb. 200 ml tápit csinálok neki, néha meghagy olyan 30-40-et. Így egy nap 800-1000 között eszik.
Én a hordozójában szoktam etetni, mert ott még nagyjából tudom követni a cumisüveggel.
Vendég
 


tölts Viki :lol: Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Kép
nyafi
 
 


bocsi, hogy így megbombázlak titeket, de csak így tudom odaadni Vargavikinek. Ma készültek. Ugye nem baj, hogy nektek is megmutattam? Manó tök jó, hogy megfordult!!!!
Tusimi! Hajrá Árkád!

Kép
nyafi
 
 


Lányok kérdezni szeretnék valamit. Nektek szokott a picur hangosan nevetni? Mert mi pont most beszéljük a férjemmel, hogy Zizi nagyon ritkán. Pedig állandóan fülig ér a szája, hatalmasra tátott szájjal nevet, de némán. Csak néha néha kaccantja el magát. Nálatok is néma levente? Visogani szokott a maga örömére, de az nem nevetés.

Kép
Kép
tusimi
 
 


Nyafi! A ti lakásotokban vagytok, ugye? Pont ilyen lakást néztünk a Báthory utcában, annyira jó kis elrendezése van. Majdnem szomszédok lettünk! :D De így sem leszünk messze ám!

Kép
Kép
tusimi
 
 


Sziasztok!

Apor már megint kétszer evett éjszaka.
Evett 23.30-kor és 3-kor is, aztán fél 7-kor. Az az érzésem, hogy ilyenkor keveset eszik, csak visszaaltatja magát, aztán meg gyorsan megéhezik.

Nekem szerencsém van, mert Apor is nyűgölődik időnként a babakocsiban, de mindig elalszik egy kis idő után. Mondjuk én, ha tehetem mindig akkor indulok vele sétálni, amikor biztosan jól lakott és álmos éppen.
Ma este viszont kenguruval elmentünk vele a boltba és tetszett neki. Amikor altatni akarom, akkor babakocsi, amikor nem, mint most, mert este van, akkor kenguru. Nagyon örülök, hogy megvettem.

Még jelentkezem, mert nem olvastalak végig Benneteket!
Nyafi a képek aranyosak!

Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Apor nagyon hangosan szokott kacagni, ha szórakoztatom. :)

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Sziasztok!

Csomót írtatok és egy csomó mindenhez hozzá szeretnék szólni, remélem nem felejtek el semmit!

Tusi: ne bolondozz és ne félj! A baba megérez mindent. Nyugodtan indulj neki, ha sír, akkor majd felveszed és megnyugtatod. Nekem is többször előfordult már , hogy elege lett a hordozóból/bevásárlásból, stb. és ordított, aztán másnap ugyanott pedig semmi baja sem volt és a másfél órás vásárlást szó nélkül végigrágcsálta/játszotta. Nem lehet előre tudni milyen lesz, de mindenképpen menj. Én nem tartom jó ötletnek ,hogy csak olyan későn járkálj el vele, mint ahogyan írod.
Nálam az is nagyon bejön, ha egy barátnő eljön velünk, nagyon sokat tud segíteni, ha van aki megfogja a szatyromat pl, ha már én nem tudom fogni, vagy segítsen a babakocsival pl a mozgólépcsőn, stb. Sokkal nyugisabb olyankor, mert négy kezem lesz lényegében és egyszerűbb minden (ezt mondjuk egy nagybevásárlásra értem). És emelett kicsit barátnőzök is :).

Kérdezted, hogy ilyenkor ki van a babával, mikor elmegyünk. Ha este közösen megyünk el a férjemmel, akkor vagy Anyukám, vagy az Anyósomék jönnek át. Ha egyedül megyek el este, akkor a férjem van vele. Ha napközben kell egyedül elmennem (orvosi vizsgálat pl), akkor az egyik nővérem jön át (ő nem minden nap dolgozik, beosztástól függ). Én bízom mindnyájukban (Benőben is) és eddig soha semmi baj nem volt, pedig a nővéremmel is nagyon változó, hogy milyen gyakran tud jönni. Van hogy két hetes szünet után jön és teljesen jól elvannak Bencével. Szerintem Neked is ezt kéne tenned, bízni a húgodban és Zituban is. Miért lenne bármi probléma? Ha úgy állsz hozzá, hogy biztos kiakad Zizi , akkor ki is fog juszt is. Legalábbis nekem ez a tapasztalatom. És végső esetben van telefon és gyorsan haza tudsz menni, annyit kibír a manó.

Mi Benőt már elég korán altattuk máshol is , eddig szerencsére semmilyen probléma nem volt ebből, lényegében bárkinek az ágyán elalszik , ha ott van valamelyikünk vele. Szerintem nálatok sem lesz probléma, csak minél előbb próbálgatni kéne. Én igyekeztem minden ilyesmit minél előbb "gyakorolni", picinek szerintem rengeteg mindent nagyon könnyen megszokik, később talán nem annyira egyszerű (bár erről nincs tapasztalatom).

Ennyi minden jutott eszembe Neked, remélem nem baj és nem voltam kioktató, csak rengeteg gondolatom volt/van! :)

Babuci: nálunk mostanában sírásra bejön, ha éneklünk neki, szépen abbahagyja, elterelődik a figyelme. Mostani örökzöld a Tavaszi szél vizet áraszt :D.

Nyafi: köszi a képeket!

Tusi: Bence nevet hangosan, de ő pl nem sikít. Ma is elkezdett sírni, mikor Abigél sikítozott :D.

Kép
vargaviki
 
 


hali

már csak egy percem maradt, api vár a gépre.
Tusi, igaza van Vikinek, minél előbb annál jobb. Hidd el, én két gyerekkel is elmegyek mindenhova, és nem parázok rajta (már:-)))), mondjuk tudom, hogy délelőtt soha nem is nyafizik a hordozóba.
Holnap extra merész leszek, és elmegyek velük Pestre állorvoshoz. Ebben az a szép,ha Bazsi beadja az unalmast, és Barni felforgatja a rendelőt, és ott lesz velem 4 böki is:-)))
Mi sokat mentünk Barnival, és bárohol elaludt. Ezt is mielőbb szokatni kell. Anyáméknél Bazsi simán elalszik a kiságyban, ami ott van, pedig semmit nem viszek neki, és nagyon ritkán megyünk. Tesóméknál is, ott vagy a hordozható kiságyba, vagy babakocsi, vagy mellettem.
ugyhogy ne parázz, tessék menni, nem kell otthon gubbasztani. Sokan ettől csavarodnak be előbb-vagy utóbb.
na megyek,api zaklat.

ja és csajok arik vagytok, nem adom fel, délelőtt fejtem, este 50ml még bekanalaztunk, majd meglátjuk. Védőnéni lemérte két hete kedd óta 180gr hízott. Előtte 140et, két hét alatt. Egy evészetre, farkas éhesen 80ml evettt :cry: na mind1. kezdem én is a kínlódást??? Manó, Mona ma sokat gondoltam rátok, nem csuklottatok???? :wink: Manó, grat a forgáshoz.:-)
67,5cm, 6950 kaja előtt, kaja után így 7030gr.

képek szuperek :lol:

Era

Kép
Kép
barnusanyus
 
 


Sziasztok!

Sok mindenhez akarok hozzászólni, de lehet nem sikerül mindhez:)

Írtam, hogy kezd kevesebb tejem lenni, kedd óta a 90-95 % lecsökkent 70-75%-ra kiderült tegnap, hogymiért? Megjött! Szóval Barnusanyus, lehet, hogy nálad is ezért van.(meg is fáztam vlszínű egy kicsit)

Köszi bókot Milu fülére, mindig figyelünk rá, de szerintem fiúknál nem gáz, ha eláll. :lol: (A lányok meg el tudják takarni a hajukkal)

Babuci: Milu is nagyon kezd anyásni lenni mostanában. Meg egyre többet akar az ölemben lenni.Tegnap elvittem pelusozni, majd visszatettem a nappaliban az ágyra, erre elkezd keservesen sírni. Felvettem, hogy vmi baja van-e? Elhallgat, leteszem, újra keserves sírás, nagyon édes volt.Nevettem rajta egy jót ésmondtam neki, hogy anya csipáját, nem lesz az ölemben folyton. Abba is hagyta 1 perc múlva.
Még egy dolgot észrevettünk a férjemmel, hogy, ha ott vagyunk látótávolságon belül, akkor jól el játszik magában, de ha már nem minket, nyomja a sódert :lol:

Tusimi: Milu sem nevet hangosan sokáig.Inkább csak felnevet, pedig nagyon sokat mosolyog teli szájjal, nagyon ari olyankor. :lol: Mi is megyünk nyáron nyaralgatni, ezért veszünk májusban egy utazóágyat és elkezdjük abban is altatni, hogy ne legyen ezzel nyáron gond.

Nyafi:arik a képek :lol:

Éneklés:Rengeteget szoktam neki, pedig nincs jó hangom :oops: , de szereti mégis

Viki:Te meggyógyultál?

Kép
mona1978
 
 


Barnusanyus a 7kilot már elérte, nagy problémája csak nem lesz... :D
Tusi! én is osztom mindenki véleményét, tessék menni. Mi is járunk el, bár kocsim nincs és így sokkal nehezebb, de van egy lelkes anyósom, ő segít. Azért Banyus egy hős vagy...4 kutya két gyerek meleg a pite.
Nevetés: még soha de soha nem nevetett hangosan. Sikításban király.

Kép
nyafi
 
 


Sziasztok!

Hát én szeptemberre tervezem a balatoni nyaralást (apukám apartmanjába), igaz, hogy ekkor már a víz nem lesz elég meleg a pancsoláshoz, viszont én 40 fokos kánikulában nem akarok egy balatonfüredi nyaralóban ücsörögni egész nap. Szeptemberben meg már nem olyan tűző a napsütés. (Mivel nincs autónk, nekünk csak úgy érdemes lecuccolni, ha nem két napra maradunk lent.)

Ágnes

Kép
agnes2000
 
 


Sziasztok!

Jó régen nem írtam már. Azóta voltunk mi is babaúszáson, meg csiri-biri muzsikán is. Mindkettőt közömbösen fogadta, inkább még a megilletődöttség látszott rajta, ebből még bármi lehet később...

Tusimi! Rajtad felbuzdulva akartam menni baba-mama tornára, de nálunk azt mondták, akkor érdemes vinni, amikor már stabilan ül a gyerek, mert van olyan gyakorlat is, ahol ülnie kell. Nálatok nincs ilyen? Egyébként Liza már nagyon szeret(ne) ülni, (így remélem nemsokára mehetünk), egyfolytában húzza fel magát, ha talál kapaszkodót. (Egyszer szemüvegben voltam, és azt lekapta a fejemről, azzal akart felhúzódzkodni, mert érezte, hogy markol két kézzel vmit, persze csalódás lett a vége. :) )

Az én Lizimnek is egyre kajlább a füle. :(, mondjuk nekem is az volt, csak én megműtettem még 17 éves koromban. Kicsit bántana, ha kiderülne, hogy lehetne rajta hajpánttal korrigálni, és én nem teszem, de vhogy olyan hihetetlennek tűnik...

Ja, és menj bátran Árkádozni, biztos van ott is olyan hely, ahová el lehet vonulni ha gáz van. Azt tudom, hogy a West Endben van baba-mama szoba. Én szerencsés vagyok, hasonló a helyzet a vigyázásnál, mint Vikiéknél. Mondjuk én nem is hezitáltam sosem, volt már 1-2 hónaposan is az öcsémmel kettesben.(Le is szívta rendesen! :)) Ja, és apukám egyenesen imád vele lenni, ő az első jelentkező mindig, ha pl. fogorvoshoz megyek. Ő az a dajkálós tipus, én meg hagyom, hagy élje ki magát. Persze nálunk is csak anyáék, anyósék, öcsémék jöhetnek szóba. Ja, és ha 1dül megyek vhova, akkor mindig a férjem. Én voltam bébiszitter külföldön elég sokáig, és volt, hogy 2 hónapos gyerekre vigyáztam egész nap 6 hónapos koráig, ezt sosem értettem meg, hogy van ekkora bizalmuk, persze azért jólesett. Aztán meg féltékeny volt az anyuka, ha rám nevetett, rá meg nem. Csodálkozott? Persze mentségére legyen mondva, nálunk van egyedül ilyen luxus, már ami a gyerekkel való otthon maradást illeti.

A nevetésről jut eszembe, hogy nekem szokott nevetni hangosan is Lizi, persze ritkán, és elég érdekes dolgok hozzák lázba. Pl. anyukám észrevette, hogy a mélyről jövő hangos tettetett köhögés-krákogás nagyon tetszik neki. Egyszer vagy 10 percen keresztül ezzel szórakoztatta, Lizi meg hangosan kacagott, szegény anyukám úgy hangzott, mint egy tüdőbajos, a férjem meg pont telefonált... El bírom képzelni, mit gondoltak a vonal túlsó végén. :lol:

Drienn

Kép
drienn77
 
 


Manó!

Az Aquariust nem sikerül a te szempontodból lecsekkolnom, mert a babaúszás nyitás előtt van, így a csúszdák sem működtek még... Azért jó helynek tünik. Egyébként a babaúszás át fog költözni máj. 1-től a hotel pagonyba, amit most bővítettek medencés résszel is, és az is tuti hely, van pl. 100 nm fa játszótere is, meg lovarda, stb., ha gondolod, nézd meg a honlapját.

Mi nemsokára megyünk a babaúszó táborba, már várom, meg egy kicsit izgulok is...

Egy kérdés: a hipp gyümölcskonzerveket melegítés nélkül kell adni? És ha a megmaradt felét beteszem a hűtőbe, akkor gondolom meg kell melegíteni, mielőtt odadnám. Ki fogom próbálni a vilmoskörtét.

Apropo. Ti kiváltottátok a Rossmanban a Hipp 2-es ajándékcsomagját? A kórházi ajándékcsomagban van a kupon, lesz még 3-as is 8 hónapos kortól.

Muszáj vagyok elkezdeni a hozzátápit, hiába még nincs 6 hós, ahogy szerettem volna, de nemhogy nem hízik, hanem még fogyott is szerintem, bár még csak pár napja rohantam el digitális mérleget kölcsönözni, mert megijedtem... Tekereg a cicin, hisztizik, az ujjait számolja a kezén, és közben röhög rám. Olyan, mint aki jól lakott, és eszik 70-et, aztán mérés után meg még nagy nehezen belediktálok ált. a másik ciciből még 40-50-et, de ha nem mérném, azt hinném jól lakott. Egyébként a közérzete jó, pisi-kaki a szokásos, de nem fogja megduplázni a súlyát 6 hósan. :( Viszont rengeteget mozog férjem szerint, aki szintén néha az okos(kodós) :) fajtába tartozik, lemozogja. Mondjuk egyfolytában hasizmozik, meg forog (most, hogy áthelyeztük az kiságyat, már a másik oldalra is), hasról hátra egy pillanat alatt, viszont fordítva egyáltalán nem, mivel utál hason lenni. Ez akkor hogy fog menni?

Egyébként az éjszakák egy picit jobbak, mióta áttetem a kiságyat, meg a hálózsákról visszatértem a takaróra a nagyobb mozgászabadság miatt, de sokszor felkel még mindig, és én mindig megetetem, pláne a nem hízása óta. Felkel pl. 12-kor, 3-kor, 6-kor. Kb. 3 óránként eszik, de ha csak 100-at átlagban, az még mindig csak 700-800, 7-8 alkalomra, és Lafie ennél többet oda tud adni 4-5 alkalomra, úgyhogy inkább marad az éjszakai evés is, akkor legalább kevesebbet tekereg a cicin.

Na megyek, mert felkelt. Jól kiírtam magam. :) Ha még eszebe jut vmi, akkor jövök még ma.

Drienn

Kép
drienn77
 
 


Elnézést az OFF-ért, hátha érdekel Benneteket is:

Sheila Kitzinger (1929), a szüléssel foglalkozó, világhírű kultúrantropológus, aki 1992-ben a magyar szülő nők, születő gyerekek és a bábák szülés körüli helyzetének humanizálására első lépésként megrendezett, Nemzetközi konferencia a születésről című konferencia egyik díszvendége volt, most ismét Magyarországra látogat.

Két előadást tart, egy könyve jelenik meg, amelynek bemutatóján részt vesz, dedikál. Az előadások szinkrontolmácsolással zajlanak. Az április 7-i konferencia akkreditálása folyamatban van szülésznők, bábák, védőnők számára. A belépőjegyek a helyszínen válthatók meg.

2008. április 5. 18 00:
Sheila Kitzinger: A szülés árnyékában. Katarzis vagy krízis? Könyvbemutató és dedikálás Libri Mammut Könyváruház, 1024 Budapest, Margit krt. 87-89.

2008. április 6. 16 30-tól 18 00:
Sheila Kitzinger: A szülés helyzete különböző kultúrákban Előadás és beszélgetés
Országos Széchényi Könyvtár, Budavári Palota „F" épület Belépődíj: 1500 Ft

2008. április 7. 9 00-tól 16 30:
A háborítatlan szülésről – kultúrák közötti megközelítés A szülés árnyékában. Katarzis vagy krízis? Konferencia
Országos Széchényi Könyvtár, Budavári Palota „F" épület Belépődíj: 2500 Ft, illetve annak, aki pontszámot gyűjt, plusz 3000 Ft
További részletek a www.szules.hu oldalon.
judittka
 
 


Na csajok, jól kiosztottak Árkád ügyben! :D (Tudom ám, hogy csupa jószándékból) Nem kuksolok itthon napi 24 órát, megyünk mi rendesen. Ma is voltam vele a Bosnyák piacon bevásárolni, meg Dm-ben, gyógyszertárban, szoktam vele menni boltba, turiba, postára stb. Csak ezek mind gyalogosan elérhető távolságban vannak. Hétvégén, apástul meg aztán pláne jövünk megyünk. Már 3 hetes korában elmentünk a barátnőmékhez karácsonyi vacsira, ott voltunk vagy 6-7 órát. Szóval nem nevelek zombit a lányomból, de egy Árkádos órákig tartó kóricáláshoz nem érzek erőt-energiát-kedvet. Most azért ne szoptassam meg, és adjak neki tápot, mert ott vagyunk? De ha még meg is tudnám szoptatni valahol, egy kajálás min. fél óra, bár mostanában már szerencsére nem nyammog túl sokáig a cicimen. Mondjuk úgy lehet elmennék az Árkádba, hogy kifejezetten a C&A-ba, meg mondjuk a Humanicba, ez kb. egy óra, plusz az út is 60-80 perc oda vissza, ez össz. 2,5 óra kb. Na azt talán megjátszom, amíg még itt lakunk, mert palotáról bkv átszállással aztán tutira nem fogok.

Egyébként gondolkodtam ezen, hogy milyen érdekes, hogy ennyire jól elvagyok itthon, pedig ugye kb. fél éve már nem dolgozom. Én nagy jövő-menő vagyok, tavaly még színházbérletünk is volt, mellette még moziztunk stb. Szóval rengeteget pörögtem dolgoztam, barátnőztem stb. (mondjuk a nagy bevásárló körutak már nem boldogítanak, mióta elmúltam 30 :? ), most ahhoz képest leszűkült az életterem, mégsem zavar. Annyira de annyira boldoggá tesz Zizi és az anyaság, hogy el nem tudom mondani. Teljes az életem, pontosabban még egy gyerkőc kell azért hozzá, de majdnem teljes.
Meg az is igaz, hogy eddig tél volt, amikor nincs az embernek kedve mászkálni, de most hogy jön a jóidő már mindjárt más, arról nem szólva, hogy a gyereket sem kell állandóan bundabugyiba öltöztetni, amiben aztán egy üzletben egy perc alatt leizzad.

Viszont abban megerősítettek, hogy lassan rábízzam a húgomra Zitust, tök jól ellesznek, Zizi végülis nem nehéz baba, nem bőg csak úgy kedvtelésből. És mostmár kell egy kis idő nekünk is a férjemmel, amit kettesben töltünk. Majd megkérdezem mit szól hozzá, mert kettőnk közül ő a nagy aggódós.

Nektek is csinál ilyet a hordozóban? Ez tegnap volt, ma már bekapcsoltam benne, mert a végén még kiesik belőle, ami nem lenne túl jó, mivel főleg széken vagy asztalon szokott lenni.
Kép

Ez meg amit múltkor írtam, hogy úgy kirúgja magát, hogy szabályosan áll. Persze állás közben tévét is szeretne nézni, tényleg nektek is bámulja? Zizi annyira lesi, hogy mostmár csak a híradóra kapcsoljuk be a tévét, amíg Zitus lent van, különben azt bámulná egyfolytában.
Kép

Kép
Kép
tusimi
 
 


Sziasztok!

Drienn!

Köszi, majd megnézem a hotel honlapját. Én a hippet nem melegítem csak úgy ahogy írod, másnap mikor hűtőből veszem ki.

Tusimi!

Na ma én is kipróbáltam az üvöltöző Bertit, de végülis nem volt nagyon gáz, elmentünk Emmáért, előtte szoknynát venni Emmának, postára,dm-be, utána meg elvittem Emmát a Mekibe, csúszdázott is egy jót, 11-kor mentünk el itthonról és 3-ra értünk haza. na ebből 1x ordított, a mekiben mikor kértem ki a kaját. De aztán ahogy kiültünk a játszótér részre, ott kivettema kocsiból 2 percre és utána már okés volt, simán elnézelődött amíg Emma játszott a csúszdában. Szóval kicsit leizzadtam ababn az 5 percben de megnyugodott.


Nevetés: nekem hangosan kacag ha Emma hülyéskedik neki, hihetetlen.

Tusimi!

Én pici kora óta rendszeresen hagyom anyukámra. És nem vislei meg. Az Árkádban azért én sem kóricáltam ám órákig, 10-kor indultunk itthonról és 1-re itthjon voltunk, pdig nekem 1 óra az út. Tehát max egy órát voltam ott, gyors C&A, H&M, játékbolt és ennyi.

Nekem is át kell szállnom, két busszal megyek, de nekem minden messze van. A 15. kerületben mikro laktunk nyilván inkább a pólusba jártunk, bár attól függ melyk feléről van szó.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Ja, Tusimi, ikejjás:))))))))))))))))))))))))) Csak ott lehet apró darabokban megvenni, mikor épp mennyi pénze van az embernek :lol:

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Drienn!

6 hósan kéne duplázni? Nem is tudtam. Berti 3780-al született, Bertinek szerintem épp meglesz mondjuk, mert most 7500. Pedig ma találkoztam a buszon egy velünk egyidőssel és dupla olyan széles baba volt mint Berti. Szerintem Berti tök jó súlyban van de valami miatt nem látszik rajta, nézzétek meg itt a topikban is alig van lemaradva a súlya Aporétól, mindenki más felett vagyunk, és mégis kis nyüzügének látszik.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Berti nem is nyüzüge!
Tusimi! Árkádhoz egy busz visz, a 231-es...De a Pólus jobb.

Kép
nyafi
 
 


Sziasztok!

Lehet azért nem alszik olyan jól éjszaka az én kicsikém, mert ma is 3 órát aludt kint a teraszon? :) Olyan mélyen bír ott aludni, hogy nincs szivem felébreszeni. Könnyű dolga volt így a férjemnek, mert én addig elmentem bevásárolni, meg DM-be, postára. Most így nem tudom, mikor fog elaludni, ilyenkor már szokott, de most elég friss, pedig reggel korán kelünk a babauszi miatt.

Egyébként már mostanában csak max. reggel 6-7 körül teszem ki Lizit a hintájába 1-2 órára, ha már nem marad meg a kiságyában, és én meg még sunyi módon aludni akarok egy kicsit. :wink:
Era! Neked szereti a gyereked? Te mennyi időre szoktad max. beletenni?

Manó! Azt nem tudom, gond-e, ha nem duplázza meg, de azt több helyen olvastam, hallottam, hogy a kisbabák 4-6 hó között duplázzák meg a születési súlyukat. Úgyis kell majd menni 6 hónaposan dokihoz, ott majd rákérdezek, meg addig kiderül, mennyit hízik még.

Erről jut még eszembe egy kérdés, hogy ha a nem hízás miatt akarok hozzátáplálni, akkor elég a gyümölcs, zöldség bevezetése az anyatej mellett, vagy érdemes tápszert, tejpépet, stb. adni? Én tegnap adtam neki először almát, és ma olyan almaszagút kakált, hogy szinte illatos volt. :D Egyébként úgy tünik az elmúlt 3 napban, hogy minél többet etetem, annál többet kakil (eddig napi 1 volt, most 2 napja 2-3), úgyhogy a végeredmény lehet, hogy ugyanaz, hogy nem hízik.

Tusi, a baba-mama tornáról nem írtál, hogy vannak-e ülős feladatok, azért ha van kedved, mesélj, hogy ott, ahol jársz már 4-5 hónaposok is járnak-e?

A levél eleje óta már fürcsizett, és most elvileg alszik, enni nem akart. Majd úgyis szerintem nemsokára felkel enni.
Megyek, nézem a Szüli felit, meg a Popdarálót.

Drienn

Kép
drienn77
 
 


Sziasztok!


Mondom, hogy Apor a legkövérebb. :) Mondjuk 4100-zal született. Az elmúlt héten 5 dekát hízott. :) Az nem valami sok, de a havi átlag mindig fél kiló felett van. Nekem annyira tetszik a külseje. Azt gondolom, hogy nem igaz, hogy a csecsemőkori súlyról lehet következtetni a későbbi alkatra. Apor unokatestvére most 6 éves, szerintem picit vékony és babának annyira kövér volt, hogy nem is tanult meg mászni. Apor szerintem fog mászni, mert már most szinte kúszik és emeli magasra a fenekét. Forogni még nem forog. Megcsinálta már néhányszor, de mostanában nem. Amikor hason van, újabban a kezével van elfoglalva.

Tusi
Apor is nézi a tv-t. Én mondjuk soha nem kapcsolom be, de ha valaki nézi, akkor őt is nagyon leköti. Nem szoktam neki engedni, ő mondjuk szereti kikapcsolt állapotban is.

Nyaralás
Szerintem lehet menni nyugodtan a picikkel. Mi Aporral havonta ingázunk és mindkét helyen remekül elvan. Alsópáhokon sem volt semmi gond vele. Mi nyáron szeretnénk menni Gyergyóba a barátainkhoz és egy táborba. És nagyon szeretnék elmenni úszni GYulára versenyre. :oops: Kaptam a főnökömtől ajándékba üdülési csekket és ott fel is használhatnánk.

Súly
Igen, általában 6 hónaposan dupláznak, de a kisebb súlyú babák
szerintem korábban. Apor szerintem a jövő héten. :) Ja és Apor sem eszik sokat, mégis hízik.

Tusi
Nem semmi, ahogy Zita állni próbál. :) Egyébként Aport sem lehet már a hordozóban hagyni, mert ő is kijön belőle. :)

Drienn
Ne izgulj, meglátod jó lesz a babaúszó táborban.

sziasztok,
anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Drienn: szerintem nem kevés a 700-800g, ha hízik a baba. Benő is alig eszik többet, kb 750-850 között és hízik normálisan. Bence már jó ideje nem emelte az adagját, úgyhogy valószínűleg már nem is fogja. Úgy tudom max 1000g-ot esznek, nem nagyon viszik feljebb.
Szerintem hozzátáplálásként ne adj tápszert, teljesen felesleges.

Kép
vargaviki
 
 


Tusi: ha palotán fogsz már lakni, akkor pedig itt leszünk mi neked (nekem van kocsim is), úgyhogy mehetünk árkádozni. :D

Kép
vargaviki
 
 


Nyafi!

Miért jobb a Pólus? :D Mi régen oda jártunk és utána elköltöztünk és az árkád lett közel és szerintzem az árkád egy nagyon jól eltalált hely, nekem jobban tetszik :D De ezen nem fogunk összeveszni :wink: Tőlünk is megy busz a pólushoz, a 46-os ha meg nem szünettik most ebben a nagy járat ritkításban, csak 40 perc a menetidő. Ennek elelnére tervezem hogy elmegyünk mert Emma nagyon kiváncsi hová megy az a busz. Meg télen lehet elviszem Emmát oda korizni.

Drienn!

Hát nem tudom, ha 4 hónapos kor előtt kell valamit adni akkor mindíg tápszert adnak, 4 hónap felett ha csak napi 1x-2x kell pótlás akkor nem muszáj. De én nem hiszem hogy jobban fog hízni a gyümölcstől, zöldségtől pláne, talán a krumpli hízlala, illetve a tejpép mivel rizses.

Engem ma kiborított berti. Éjjel elaludt 1/2 10-kor, de csak 70 ml tápszert volt hajlandó meginni. Éjfélkor már fent volt, evett 50 ml :shock: -t. Utána 3-kor megint visított, akkor szoktunk szopizni, most si elkezdett, de kb fél-1 perc mire beindul a tejci, na hallottam hogy beindult, kortyolt kettőt, aztán elkezdett fulladozni, ordítani tőle, de visítva. És nem volt hajlandó szopni, lefektettem, akkor nem éhes. Na, fél óra múlva ordítás, szopni nem hajlandó, megadtam magam kapott 110 táspert. Reggel 7-kor kelt de se szopi, se tápszer nem kelltt. Most aludt el 9-kor de most sem kellett neki semmi, se cici, se tápszer. De ha éjjel 3 óránként szinte enni kér akkor miért reggel nem kell neki 5 óránként sem? Így teljesen el fog apadni a tej:(

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Manó!

Nekem is így apadt el teljesen... :( Nappal szinte egyáltalán nem fogadta már el, éjszaka meg 1x, de aztán már azt sem...

Lafie!

Köszi a suttogós tanácsokat. Van, amit kipróbálok. De a legtöbb nem jön be Hannánál ezek közül. Én is szoktam énekelni, mondókázni neki, gyakorlatilag szinte egész nap :lol: :lol: :lol: Szereti és vigyorog rá. Most nálunk is a Tavaszi szél a sláger :) De szereti még a boci-bocit is meg a csiga-bigát is meg a báránykám hol jártál :) Széles a repertoár! :) Ja! Az egy kis malac is nagyon kedvenc :) :) :)

Tévé. Hát kövezzetek meg, de nekem is nézi Hanna a tévét és nem kapcsolom ki. Inkább sokszor úgy fordítom, hogy ne lássa, de nekem muszáj, hogy menjen... megőrülnék ha nem menne...

Mona!
Hanna is ezt műveli. Tegnap pl 1 méternél messzebb nem mehettem tőle mert visított. Ugyhogy be a kocsiba és mentünk egy szép nagy kört. Mármint autóval, mert babakocsiban nem maradna el ugye... :?

Na folyt. köv, mert felébredt és megint köhög... hurrá... :?

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Sziasztok!

Jó nektek! Irigyellek benneteket az Árkád miatt. :)
Az Árkádtól dolgoztam két metrómegállóra évekig és ebédszünetben gyakran az Árkádban mászkáltunk. Már szívesen bemennék egy C und A-ba vagy egy H és M -be. Dunaújvárosban nincsen. Temesváron meg egyáltalán nem láttam jó helyet. Szerencsére ott a Jana a babának, de nekem nincsen.

Képzeljétek ma Apor többször megfordult mindkét irányba. Sőt hasról úgy fordult hanyatt, hogy emelkedett az ágy és mégis meg tudta csinálni.

Hát Manó nem irigyellek Berti evése miatt. Ma éjjel Apor is fent volt éjféltől fél 3-ig. Majd egész délelőtt rosszul evett, majd fél 1-kor evett 130-at. Délelőtt 40-et. :) Lefotózom Nektek egy szál bodyban, hogy milyen a legnagyobb súlyú gyerek a fórumon. :lol:


Anita

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Tusi!
Mi is nagyon sokat mászkálunk Hannával, egy héten a hét napból legalább 4-en úton vagyunk valahova. Próbálom úgy intézni, hogy etetésre mindig olyan helyen legyünk, hogy meg tudjam etetni. Míg szopizott, akkor volt, hogy Budaörsön a Brendonba mentünk be és ott etettem meg. De most már van, hogy pl a Mekiben kértem meg, hogy melegítsék meg a vizét. Bár erről jobb nem beszélni, mert azt hirdetik, hogy milyen gyerekbarátok, stb, ehhez képest nagy szájhúzva és puffogva tették meg... :? :evil:

Én meg ahogy néztem, sztem Hanna a legkisebb súlyú baba. Ő 3230-cal született és most 5 hónaposan 6 kg... talán épphogy meglesz a duplázás 6 hós korára...

Drienn!
Sztem is ha csak 1x kell hozzátáplálni, akkor felesleges a táp, jöhet valami gyümi/zöli. A grízes/pépes dolgokkal kapcsolatban nekem csak annyit mondott a doki, hogy az nagyon felfújja a baba súlyát és lehet, hogy utána mást nehezebben fogad el, mert annyira ízlik neki, de mondjuk Berti erre rácáfolt.

Nyaralás. Mi is megyünk, én egyáltalán nem félek tőle. Már voltunk egyszer hipp-hopp egy éjszakát máshol, úgy hogy este 5 körül jött a telefon, hogy menni kéne és nem volt semmi gond. (de ezt írtam nektek).
Én kicsit másképp értelmezem a rendszerességet mint Tusi. Nálam a rendszeresség azt jelenti, hogy időben kapjon kaját és tudjon aludni mikor szüksége van rá. És ezt lehet bárhol. Hanna mivel nagyon pici korától ehhez van szoktatva így semmi gondja azzal ha megyünk. Persze csak akkor ha én is ott vagyok... :D

Az egyetlen előnye annak, hogy sokszor még ölben alszik el, hogy ez legyen egy nyüzsis étteremben vagy nagy társaságban/hangzavarban, az ölemben biztonságosan érzi magát, így durmol :)

Pont a napokban gondolkodtam el rajta, hogy azért mennyire más minden baba és minden szülő és sokszor persze ezért nem egyeznek a vélemények, mert mindenki mást "vár" el a gyerektől és a gyerekneveléstől. De ez jó, mert így ötleteket adhatunk másoknak, hogy na ezt én is így szeretném, vagy ezt nem így szeretném és ezért nem fogok ebbe a hibába esni :)

Manó! Berti egy nagy franc :) Hasonló egyéniség mint Hanna és hasonlóan tudja mit akar :) :) :) Csak jó lenne nekünk is kitalálni, hogy néha mit is akarnak :lol: :lol: :lol:

Na hív a kisasszony. Ma kibírt a babakocsiban fél órát hogy nézelődött, aztán felet aludt és most 20 perce megint nézelődik. De most már kajaidő van, ugyhogy rohanoooooookkkk :lol: :lol: :lol:

Kép

KépKép
babuci99
 
 


Drienn!
Nálunk a baba-mama tornán nincs olyan gayokrlat, amihez a picinek ülnie kell. Eleve ez inkább csak mama torna, ahol ott lehetnek a babák. Autósülésben ülnek, vagy polifónon fekszenek, nagyobbak szaladgálnak. Annyi van, hogy néha emelgetjük, repülőztetjük a babákat, hasizomnál a hasunkra ültetjük őket ilyesmi. Mondjuk eddig sajna csak egyszer voltam, mert azóta Zizi olyan sokáig alszik, hogy nem tudok menni vele. Ez a torna 11-12ig van, Zizi 11kor kel kb. és akkor eszik is, így nem tudok menni. Néha kel 10kor, de olyankor pont nincs torna... De azért megyek, ha tudok, illetve megbeszéltük a férjemmel, hogy eljárunk futni pályára (évek óta járunk tavasztól őszig, szeretjük nagyon), igaz én most még 2-3 körnél többet nem tervezek, nehogy a tej rovására menjen, illetve "mellügyileg" nem tudom fogok e tudni futni egyáltalán. :?

Anika! Módosítanád Zizi súlyát 6140 grammra? Ezt két napja mértük, ami közelebb áll a 4 hónapos korához. Zitus, ha minden jól 5 hónapos korára duplázni fog, 3300-al született, a duplája 6600, ahoz még 460g kell, ennyit gondolom fog hízni egy hónap alatt. Eddig kb. 700-thízott havonta, de most lelassult.
Zizi 3 napja nem kakilt, a mai a negyedik (ő 1-2 naponta szokott), na bekészítettem a kúpot a pelenkázóra és vittem, hogy felrakjam neki. Na az "oadúton", gyorsan rotyogtatot egy nagyot, mintha csak érezte volna mi vár rá! :D

Babakocsivadászaton vagyunk napok óta, nem könnyű olyat kapni, amit az ember szeretne. Én mindenképpen ernyőrecsukhatót szeretnék, amit vízszintesbe lehet dönteni, legyen könnyű, szép és persze ócó. Az a baj, hogy a legtöbbet 150 fok alá nem lehet dönteni. Eddig egyet találtunk a Brendonban 35ezerért, de mondtam Tibnek, hogy nézzünk körül, hátha van outlet árban valahol.
Tényleg a többieknek mind jó a régi kocsi? Mondjunk nekünk is jó lenne, de mint írtam kell egy másik az erkélyre is, és ha már veszek, akkor valami szebbet akarok, mert ami van most olyan kis gagyi (ajándékba kaptuk használtan, nagyon kínai).

Kép
Kép
tusimi
 
 


Manó Árkád azért rosszabb, mert messzebb van, és 30 perc a menetideje a busznak.
Viki! Én is én is én is szeretnék Árkád…
Anita gratula Apornak a forduláshoz!
Tusimi! Hova jártok babatornára? Mi is mennénk Vikivel? És mennyibe kerül?
Ma voltunk babauszin. Kicsim egy Egerszegi…El voltak tőle ájulva!!!Holnap jönnek képek.
Ja, és mi már dupláztunk, bár Abigél 3150-el született!

Kép
nyafi
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: