Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Még egy történet:

Férjem elment az Önkormányzathoz intézni Dorka anyakönyvét. Nő nézi a papírokat:
- Hol a nyilatkozat, hogy kinek a nevét fogja viselni a gyerek?
Férjem értetlenül nézett rá, mondta neki, hogy hát ott van a kezében a házassági anyakönyvi, direkt emiatt kikérve a 300 napnál nem régebbi változat. Ott láthatja, hogy ő a férj, tehát az ő nevét viseli a gyerek.
- Az nem így működik. Neki nyilatkozat kell.
Párom ismét próbálja meggyőzni, hogy hát az első gyereknél ezt senki sem kérdezte. Nézze meg azt. Nő nem találja. (?!) Párom kissé idegesebben már azt is felajánlotta, hogy felhív engem, beszéljen velem az ügyintéző, de hiába. Végül kiküldték a szobából, elkezdtek vadul tanácskozni, majd kiállították a papírt. Férjem a végén megkérdezte, hogy miértnem írják rá a tájékoztató lapra, hogy ilyen nyilatkozatra is szükség van? Válasz: Ez nem úgy megy, egyébként is a maguké "különleges eset".
Azóta sem tudjuk, hogy vajon miért? :roll:

Gabi

Kép
Kép
almadi
 
 


sziasztok!

tegnapi napot megúsztam, nagyon nem is kaptam nagy letolást. bár a feladat, hogyha 3 hét múlva megyek ugyanennyi legyen a súlyom, picit nehéznek tűnik.
írt receptre néhány sort, hogy intim tornára küld. ez elég akkor hogy ne keljen fizetni? melyik napokon is van torna, jóga?
jövő hét szerdán a szoptatásról lesz előadás.
szép napot mindenkinek

Kép
.ivett
 
 


Sziasztok,

Jaj Gabi, ez a 12-es szobas sztori eleg rosszul hangzik (4 evig koleszban eltem, szoval nincsenek extra igenyeim), de en mar az elso szules alkalmaval eldonotttem, hogy kovetkezore fizetos lesz (es mar latom elore, hogy nem lesz hely:(). Tobb okbol is: az elso Adi, ugyanis nem tudom elkepzelni, hogy ne legyen velem, akkor amikor en akarom (es a folyoso nem epp a legalkalmasabb a csaladi eletre:)). Akkortajt meg 19 honapos se lesz, tehat meg boven lesz "anya igenye". A masik, hogy neha az ember kifog bunko szobatarsakat (no comment).
Elso babas anyukaknak viszont nagyon ajanlom en is!
Amugy amiket leirtal a fizetos szobarol az is szomoru (melegviz, futes), nekem szules utan ez a 2 tuti elemi szuksegletem.
Onkormanyzat: nem lehet, hogy az elso napjai voltak az anyakonyvezetonek? Amugy en ugy tudom, hogy hazassagkoteskor kell nyilatkozni, hogy kinek a nevet fogjak viselni a gyerekek, ha a feleseg pl. nem veszi fel a ferj nevet. Ugy emlekszem, hogy nallunk igy volt. De a lenyeg, hogy minden ok.

Tegnap voltunk az 1 eves tanacsadason plusz oltast is kaptunk. Osszessegeben minden rendben, gyerek sulya ismet a "normal" tartomanyba kerult, ugyhogy ismet csak megeroshetem, hogy nem kell nagyon parazni a borzalmas percentil miatt. Egy anya erzi, hogy mikor van baja a gyereknek (en ebben eddg nem nagyon hittem, de mostmar meggyozodtem rola) - csak jo tanacs elso babasoknak.:D

Lassan eltelik megint egy het, sajna mig ennyire rosszul vagyok, addig nagyon nehezen telnek a napok. A ferjem nelkul nem is tudom mi lenne velunk...Adi is teljesen TV fuggo lesz addig, mert ha megy legalabb elvan. Na de majd nyaron leszokunk rola (foleg ha nem lesz kanikula es sokat csvaroghatunk).

Kriszti

Kép
Kép
angelke
 
 

 
 

Én is a 12- be voltam :) és Makkmarci is.

Kép
trimi2003
 
 


JAjj, ujabb ijeszto dolgok a korhazzal kapcsolatban. NEm eleg hogy borzalmasan gyulolom a korhazakat- pedig szuletesem ota 2szer voltam, igaz mindketszer pici gyerekkent, es gondolom nagyon utaltam- es meg ilyen csunyasagok is....

A nevvel kapcsolatban en is ugy tudom, hogy hazassagkoteskor kell nyilatkozni, nalunk rajta is van a hazassagi anyakonyvi kivonaton, hogy a szuletendo gyermekek neve Iljvszki...( igaz en nem vettem fel a ferjem nevet)


HAt a vedononel semmi nem volt. NEmhogy szivhang nezes, meg csak meg sem mert. MEgkerdezte hany kg vagyok:) Ezert kar volt odaig elsetalni.
NA majd hamarosan doki. O gondolom nez szivhangot. NAgyon kivancsi vagyok a gorcsokre mit fog mondani. Remelem nincs nagy gond, es tengethetem itthon tovabb a napjaim.

Addig meg serenykedek valamit a korhazban, aztan indulok is nehogy egesz delutan ott keljen ulnom
Vendég
 


Sziasztok!

Gabi!
Írtam privit. Hát ez a szoba kérdés már megint jól összezavart. :-) Én nem bírom a horkolást ... na mindegy még van durván 13 hetem ezt kitalálni.

Név/anyakönyv. Ezt ugye ott kell intézni ahol laktok? Mert mi máshol házasodtunk, mint ahol lakunk. Egyébként én felvettem a férjem nevét és nálunk is kérdezték - még akkor mikor bejelentkeztünk a polgárira - hogy mi lesz a gyerekünk neve és akkor nyilatkoztunk is ... És úgy emlékszem rajta van a házassági anyakönyvi kivonaton ez.

Ivett!
Örülök, hogy nem volt semmi gáz a dokinál :wink: Miért küldött intim tornára?

Anyjuk!
Nem valami lelkiismeretes a védőnőd :-) Nekem mindig méri a súlyom, elsőperctől kezdve nincs csalás, hogy bemondom vagy valami. Mindig vizsgál vizeletet, átnézi a leleteimet... stb. És már 2x nézett szívhangot is. Legutóbb 10 percig kereste mert nem találta a szívecskét ... de nagyon kitartó volt, már én untam :-) Ja és a magas cukrom miatt, a felülvizsgálati vérvétel után is hívnom kellett, hogy tudja milyen lett az új lelet. Bár az is lehet, hogy én fogtam ki ilyen csajt, de nagyon örülök neki, mert mindig mindent megbeszél velem és fiatal de még is tapasztalatból beszél mert neki is van gyerkőce.

Ja izgulok a férjedért, egy jó munkahely soha sem hátrány :lol:

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


én kértem hogy adjon beutalót, mert (ésmost nagyon szégyenlem magam, elnézést kérek) de mondta valaki,hogyha a doki küld akkor nem kell fizetni.

Kép
.ivett
 
 


Ivett!

Ja értem :-) Nem szégyen ez, ki kell használni a kiskapukat és a lehetőségeket. Nekem is mondta a dokim, hogy a diabos főorvosnak ha adok alkalmanként 5ezer ft-ot akkor előre vesz és nem kell ücsörögnöm, várnom rá. Én inkább szóltam anyámnak aki ott dolgozik a folyosó másik oldalán őt átszaladt a főnővérhez és már is meg volt a protekció ... úgy gondoltam most állapotosan élek is vele :lol:

Timi

Kép
manati
 
 


Sziasztok!

Házassági anyakönyvi kivonat: nálunk is rajta van a születendő gyerek vezetékneve. Mondjuk én sem vettem fel e férjem nevét.

Intimtorna: én is fogok beutalót kérni a dokimtól. Valaki tud róla konkrétumot? Hány órás és hány alkalmas a tanfolyam? Csak hogy el tudjam dönteni, hogy hova érdemes menni, Padmába a fizetősre (13.000 Ft, de hétvégén van és 2X5 óra) vagy az Uzsokiba. Mivel nincs BKV bérletem, az Uzsoki meg messze, lehet hogy nekem még így is a Padma lesz olcsóbb.

Csajok! A kórházi tartózkodás még mindig 5 és 7 nap? És ha reggel 8 után szülsz, akkor az még mindig 0. napnak számít?

Tündi

Kép
Kép
tündi76
 
 


Sziasztok!
Nekünk is beírták a házassági anyakönyvbe a születendő gyermekünk nevét, és én sem vettem fel a férjem nevét.
DE az anyakönyvvezető azt mondta: erről nem kötelező még ekkor nyilatkozni. És ott kell intézni, ahol a házasság kötetett, de szerintem érdemes felhívni őket, mert lehet, hogy ki is postázzák neked... (a férjemnek pl. kipostázták Nagykanizsáról a születési anyakönyvi kivonatát, amikor elvesztette és kellett a házassághoz, csak valami levelet kellett írnia vagy faxolnia..)

Ivett! Én a jógát tudom (mert arra járok), az pénteken van 17-től a faházban. Én nagyon szeretem, mert egy kicsit megmozgat, és jó a relaxációs meg az intimtorna rész is. Egy ezresbe kerül, de ha bérletet veszel, akkor olcsóbb.

Tündi! Múltkor azt mondták a felkészítőn, hogy 5 napot (4 éjszakát) kell bent maradni, mert az 5. napon van valami anyagcsere vizsgálat a babának.

Üdv mindenkinek: Chester

Kép
chesther
 
 


Sziasztok!

Anyjuk szorítok a férjednek. Átérzem a külföldi államplgárok
problémáját. Sajna még én is az vagyok. Pedig magyar
vagyok. :)

Mindig elcsodálkozom, hogy néhány hivatalban dolgozó egyén
hogy tudja bonyolítani az ügyet. Amikor a tartózkodásit is
csináltuk akkor is először olyat fogtunk ki hogy nem értettük
mit akar. Aztán amikor visszamentünk a másik már nagyon
rendes volt.

Én biztos nem tudok menni fizetős szobába. A lakásfelújítás
minden pénzünket felemészti. A terhesség alatt én is elkezdtem
horkolni, főleg ha vizszintesben alszom. Mindig kispárnát is kell
alkalmaznom. Erre a férjem hívta fel a figyelmem.

Szegény Lali benáthásodott. Ráadásul napok óta nem kakil.
Ma muszáj valami eszközhöz folyamodnunk. :(

Hajni

Hajni

Kép
Kép
Kép
ajni
 
 


Sziasztok!
Nálunk az ügyintézés egész jól ment, a férjem mindent elintézett kedd és péntek között.
Mi már a + szocpol igénylést is beadtuk a 14-én született gyerek után és holnap megyek az ovi étkezést is intézni.
Ivett, én sem szégyenlem magam ezekért a kedvezményekért, ha jár, akkor igénybe fogom venni. Nem 40 milliós végkielégítésre hajtunk pár havi munka után, hanem megélhetési pénzre.
Havi 100E csak a lakástörlesztőnk, úgyhogy muszály vagyok.

Egyébként a kórházi védőnő adott ügyintézős menetlevelet, gondolom mindenkinek ad.

Még valami: este 10-re mentünk a babákért és várni kellett. Egy nem baba-mamás szobából ijedt arcú anyuka érkezett a babájával, hogy valami van a picivel. Ne aggódjatok, jól volt, de felmerül egy kérdés: ez a baba senkinek nem hiányzott az esti fürdetésnél? Ráadásul ezekbe a kórtermekbe kocsi nélkül viszik ki a babákat, úgyhogy egy üres kocsinak benn kellett lenni a csecsemősöknél, névtáblával a végén.
Még anyuka volt a rossz, hogy miért kézbe viszi a gyereket és miért nem volt benn a fürdetésnél. ?
Hozzáteszem nem anyuka kérte, hogy vmiért ne vigyék vissza a babát, hanem nála felejtették.

anikó

[img:aa410caced]http://img34.glitterfy.com/315/glitterfy-flpbk9080522327334.gif[/img:aa410caced]
[img:aa410caced]http://lbym.lilypie.com/Ev7Sp1.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb5m.lilypie.com/xRzrp2.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb3m.lilypie.com/Ypxcp2.png[/img:aa410caced]
kissani
 
 


Sziasztok!

Tudja valaki, hogy mit jelent ha a mészáj M:5?

Köszi? Vikcsi
vikcsi74
 
 


Vikcsikém!

Én nem...de hol van neked ilyen szám? Én még ehhez hasonlót sem láttam semmilyen papíromon...vagy csak nem tudom hol kell nézni?

Csajok!


Mivel senki sem írt nekem tippet, ebből arra következtetek, hogy ez a hasszorítós cucc nem is olyan létszükséglet szülés után :roll: :?:

ÉvIMAMI


Kép

Kép
benettke
Vecsés
 
 


Évi!

Csapó írta a hüvelyi vizsg. oszlopba, ahol eddig 3000 szerepelt. Kérdeztem tőle, hogy mi ez, de azt mondta, hogy semmi. :D

Fél 1 óta görcsölök, most már 5-6 percenként. Lehet, hogy indulni kéne? Mi van ha ez mégsem az? A délutáni vizsgálaton Csapó doki még nem látott semmi érdekeset... Utálom, hogy nem tudom, hogy pontosan mit kellene érezni :oops:

Hasszorítót próbáltam venni, de azt mondták, hogy majd szülés után érdemes, ha kiderül, hogy mekkorára megy össze a hasam. Állítólag az Uzsokiban is van olyan bolt, ahol lehet kapni.

Vikcsi
vikcsi74
 
 


Hú Vikcsi!

Nagyon korán írtál, gondolom nem sok alvás volt ma neked :roll:
Lehet, hogy már a szülőszobán vagy... :?: Nagyon drukkolok! Várom a híreket :wink: !

Na, pont ettől félek én is: nem fogom tudni, hogy ez ténylegesen már az, vagy sem :roll: :shock: :(

Gabi!


Miket találnak már ki ezek a hivatalok! Én eddig azt gondoltam, hogy azért írják rá a házassági akvi.-ra, hogy mi lesz majd a babók neve, hogy más papírka már ne kelljen hozzá :roll: Milyen nyilatkozat kellene nekik még ezen kívül ? Sztem néha ők sem tudják mit akarnak... :? Biztos azért vagytok "különleges eset", mert házasok vagytok...mostanában ez a ritkább :wink: !

Köszi, hogy szóltál, fel is készítettem Uramat, hogy milyen akadályok lehetnek pl. az önkormányzatnál. Nagyon örült...bár ahogy ismerem akkora patáliát csap ha ilyeneket mondanak neki...de eddig bármit akartunk itt helyben intézni, minden simán ment :P ...kedvesek és rugalmasak...remélem ez így is marad :?

Angelke!

Ahogy látom nemsoká betöltöd a 12 hetet és talán elmúlnak a rosszulléteid. Előző terhességednél is ez volt?

Anyjuk!

Nem semmi a védőnőd! Mi a fenének kell hozzá menni, ha semmit sem csinál :evil: :?: Az enyém mindig mér súlyt, kielemzi a friss leleteket, és kb. a 18 héttől minden esetben hallgat szívhangot külön kérés nélkül is...sőt! Azt mondta, ha esetleg lenne olyan, hogy úgy érzem már egy ideje nem érzem mozogni a babót hívjam fel és eljön a szerkentyűjével meghallgatni a szívhangot... :)

Sikerült férjednek az állást megszerezni?

Hajni!

Jobban van már a kisfiad?

Kissani!

Elég érdekes és egyben nem túl megnyugtató amit írtál, de úgy hallottam a csecsemősök nagyon túlterheltek...persze ez nem lehet magyarázat, de jó ha tudjuk kb. mire számítsunk :?

Manati!

Igen, ott kell intézni ahol laktok. (mármint amilyen település/kerület a lakcímkártyán szerepel)

Tündi!

Nekünk is azt mondta szerda de. a szülész csajszi, hogy 5 napot kell benn maradni :( (bevallom én azt hittem elég 3-at is)... persze nem önmagunk, hanem a babó miatt...a gyerekorvos dönti el ki-mikor mehet haza.

Ja, és Csajok!

Szerdán elég sok időt töltöttem a kórházban...ebből kifolyólag láttam jönni-menni sok kismamát...hát, nem volt túl biztató az összetétel...mondtam is Uramak, hogy inkább leszek az 1 ágyas szobában vállalva, hogy 1. babó lévén valszeg majd jól bepánikolok néha, ill. kifizetve a horror összeget (mert valljuk be, ennyiért már szállodai ellátást is lehet kapi), de én megőrülök, ha bekerülök egy-egy ilyen notórius szobába. Láttam pl., hogy az egyik csaj rém koszos melegítőben flangált, aminek zsebéből kilógott a cigije...Pfújjjjjjjjjjjjjjjjjjj! Aztán jött hozzá egy látogató...na, az se volt különb... :?

Amúgy egyik szülész csajszi körbevitt minket (Vikcsit és engem) és megmutatta a vajúdót, a szülőszobát, mindent elmondott, minden kérdésünkre válaszolt...szóval csudi rendes volt. Ja, és azt mondta, hogy azért általában van hely a fizetős szobákban, max. olyan szokott lenni, hogy az 1. éjszakát kell másikban tölteni...hát, így legyen!

Na, most megyek, mert ma -valami csoda folytán- tele vagyok energiával...gyorsan kihasználom, mert dolgom még ezer !

Szép napot mindenkinek!

Hú, de izgulok mi lehet a Vikcsivel...

ÉvIMAMI


Kép

Kép
benettke
Vecsés
 
 


Sziasztok!

Anikó: az én babámat sem hiányolták az első este, mikor elfelejtettem bevinni fürdetésre. De az tényleg ciki, ha nem rooming-in-es szobába kint felejtik a gyereket...

Nekünk is nyilatkozni kellett házasságkötéskor, de úgy látszik, ez már a 300 napos papíron nem szerepelt. Ezt a férjem mondta is nekik, de azt mondta a nőci, hogy az nem érdekes, mert ezt a nyilatkozatot akár évente is meg lehet változtatni (?!)

Gabi

Kép
Kép
almadi
 
 


Sziasztok!

De jó korai ma mindenki.
Van hír Vikcsiről?

Benettke: ne izgulj, tudni fogod, hogy mikor vagy már tényleg a célegyenesben. :-) :P

Képzeljétek a kiscsajom beindult már kb. 3 napja. :lol: Először csak azt vettem észre, hogy éjszaka nagyon aktív, de tegnap óta már napközben is egyértelműen őt érzem (és nem is kevésszer). Szóval kicsit megnyugodtam.

A nagylányom meg teljesen be van zsongva, túlteng benne az energia, rosszalkodik, zsiványkodik, pedig eddig sem volt egy elülök-fajta. :lol: Biztos érzi, hogy itt a tavasz. :lol:

Tündi

Kép
Kép
tündi76
 
 


Sziasztok!

Benettke: Köszönöm kérdésed. Még mindig szipog. Persze
ez rajta nem igen látszódik meg, ugyan olyan eleven.
Tegnap ugyan nyűgös volt. De mire jöttek látogatók akkor
már a régi volt.
Ráadásul éjjel két órát fenn volt éjjel. Azt hittem megbolondulok.
Bár az az igazság, hogy én is nagyon rosszul alszom. Már a
terhességem elejétől nem igen tudok aludni éjjel. Igy mire
megszületik a gyerkőc addigra hulla leszek.

Remélem amikor nekem kell szülni nem lesznek sokan.

Én nem használtam hasszorítót a szülés után. Most sem fogok.
Igaz sokkal jobban izgulok a hátsóm miatt, hogy majd
visszamenjen. Mert most hatalmas méreteket öltött. :)

Hajni

Hajni

Kép
Kép
Kép
ajni
 
 


El is felejetettem írni, milyen kellemes meglepetésben
volt részem kisfiam részéről. Tegnap voltam fodrásznál és
az én nyughatatlan kisfiam végig ülte az egészet szépen
nyugodtan. :) Apja el sem akarta hinni amikor mondtam neki.

Hajni

Hajni

Kép
Kép
Kép
ajni
 
 


Jo reggelt mindenkinek!
MA sikerulkicsit frissebbnek lennem ,mert azejszaka meg aludnom is sikerult:)

Koszonjuk a szoritast, jovo heten kiderul . Szerinte jo sikerult.

HAt igen a vedonon kicsit en is megbotrankoztam. Ez volt az elso alkalom, hogy nala voltam ,mert en eleinte az otthoni- ahol szuleim laknak- vedononel vooltam bejelentve( ot ismertuk, es hat mivel igen hirtelen kellett mindent inteznemmikor ugy alakult itthon ragadok, igy szukseg volt protekciora, otb nelkul is kiallitotta nekem a kiskonyvet:) No hat o, a mori szuperpreciz es benne van a temaban,....hat ez a noci itt. A datumot rosszul irta be, nem mert ugye- pedig delutan kiderult a terhesrendelesen, hogyigenis hiztam az elmult ket hetben:(- szivhang, szoba sem jott, a gorcseimre ennyit mondott neki ez nagyon nem tetszik, es a babakelengyerol beszelt. En meg mondtam neki, hogy romokban all a lakasunk igy most ezt nem eroltetjuk, de mar majdnem minden megvan, ha nincs is meg a lakasban- azt mondja mert ez nagyon nem mindegy hova jon haza a baba: ezmind ok, en is igy gondolom, azert probalunk meg lehetosegeinkhez merten mindent rendbe tenni, de mar bocsanat a 25ik hetben vagyok, es nem eppen az a happy nincs min aggodni hetek allnak ogottem, no mindegy- es mondta a vegen, meg egyszer menjek hozza akkor megbeszeljuk a babakelengyet:)
Szerencsere ennel pozitivabb volt a terhesrendelesen a szitu.
Igaz 2 orat vartam,pedig a rendeles kezdete elott fel oraval mar ott voltam, csak a tappenzeseket eleore vettek, de egy szamomra uj no volt, nagyon kis beszedes, es kedves, mondta a verkepem egyaltalan nem olyan rossz, es ket kg helyett csak egyet irt be hizasnak:), aztan igen makom volt, ert aramszunet lett az sztkban. De mivel mar ki volt nyomtatva a receptem, az elszamolas, meg tudom is mi, igy bekerulhettem a dokihoz is.
Na nala marnem volt minden csupa orom. Azzal inditott hogy dontok korhaz, vagy otthon , persze az itthont valasztottam. Mondta fogalma nincs mivel lehetne javitani a helyzeten, mert o ugye a fekvest tanacsolta, mondtam ugy a legrosszabb, mondja akkor uljek, hat azt teszem egesz nap, szoval ismet az van, hogy fizikai oka nincs hogy befektessen- hala Istennek a mehszaj zart- de ha nem birom,menjek be.
Amugy a vizsgalat alapjan aztmondja minden ok, es most azonnal megtalalta a baba szivhangjat is, igy mondta a baba jol erzi magat odabenn, ne aggodjak. Es 5 hetig latni sem akar:) Igy legyen!
MAr a 30 hetes uh-ra is megkaptam a beutalot! Hogy megy az ido!

No azt hiszem hosszura sikerultem nagyon. Bocsanat!
Ossze is kene kapni magam, mert mar 2 napja nem foztem es nem szeretnem hogy ferjuram vilaglustajanak gondoljon!
Sut a napocska, igy talan ki is mereszkedem, bar tenyleg pihizni kene, mert most 2 napig mindig menni kellett valahova.

Szep napot mindenkinek!
Vendég
 


nem ertem a tegnap vonalzo ugyan azt mutatja mint a mai:(
Vendég
 


Sziasztok,

Huh, Ti aztan koran talpon vagytok, en meg vilag lustaja....

Benettke,

Elso terh. is hasonlo volt, bar sokkal jobban viseltem (siman eljartam dolgozni+lakasfelujitas), es sajna nem mult el a 12 heten, csak miutan megmoccant a baba, kb a 16-18 kornyeken. Most is erre szamitok, aztan, ha elmulik hamarabb akkor jo kis meglepi lesz. De a jo hir, hogy utanna tele voltam energiaval (mikor szules elott 1 nappal befektettek a korhazba, akkor is utannafutottam a busznak), most is ebben remenykedem...

Ma jon anyukam, mar alig varom, szegeny nem tudja mire vallalkozott mikor beigert 1 het segitseget :) Es holnap lesz a kismanom 1 eves(ennek oromere a heten elkezdett tancolni teljesen magatol, es halvany gozom nincs kitol lathatta).

Kellemes hetveget kivanok nektek.

Kriszti

Kép
Kép
angelke
 
 


Amugy vedono temaban,

Ha az elejen mi is elegge hadban alltunk (nekem szivhangot csak a dokim hallgatott), kb ugyanaz volt a helyzet, mint Anyjuknal (mikor hazajottem a korhazbol magyarazta, hogy kell levenni a babat a cicirol - majdnem megkerdeztem, mit gondolt eddig, hogy vettem le???), magyaran sok informacio erteke nem volt. Raadasul utanna bebeszeltek nekem, hogy a baba ehezik, mert csak 8 dkg-t hizott elso heten es ennek hatasara elkezdtem tapszerezni (hiaba voltam en felvilagosult, sokat olvasott,stb... mikor a vedono is meg a haziorvos is ezt sujkolta sajna engedtem a nyomasnak). Mostmar biztos vagyok benne, hogy egy baba, aki 3.5kg, nem sarga mar, 8-10szer szopik es szinte soha nem sir, az tuti nem ehezik. Aztan mikor tapozas mellett is 9 honapig szoptattam, akkor persze mar jott a mentegetozes, hogy hat megis volt ott tej...de ez mar nem teszi nem nem tortente az elozmenyeket. Amugy mostanra elegge "osszehaverkodtunk", batran velemenyt nyilvanitok es ugy veszem eszre, hogy jobban elfogadja (lehet mostmar nem tart zoldfulu kezdonek....). Es hozzataplalas idoszakaban bizony voltak kerdeseim es adott egy csomo jo tanacsot. Ugyhogy en mostmar ugy vagyok vele, hogy meghallgatom, de fenntartassal fogadom a tanacsait (van amit megfogadok es van amit nem). De az biztos, ha nekem meg egyszer azt meri mondani, hogy eheztetem a gyereket, akkor tuti nem siras lesz a vege :D....

Kriszti

Kép
Kép
angelke
 
 


Elnézést az OFF-ért, hátha érdekel Titeket:

Sheila Kitzinger (1929), a szüléssel foglalkozó, világhírű kultúrantropológus, aki 1992-ben a magyar szülő nők, születő gyerekek és a bábák szülés körüli helyzetének humanizálására első lépésként megrendezett, Nemzetközi konferencia a születésről című konferencia egyik díszvendége volt, most ismét Magyarországra látogat.

Két előadást tart, egy könyve jelenik meg, amelynek bemutatóján részt vesz, dedikál. Az előadások szinkrontolmácsolással zajlanak. Az április 7-i konferencia akkreditálása folyamatban van szülésznők, bábák, védőnők számára. A belépőjegyek a helyszínen válthatók meg.

2008. április 5. 18 00:
Sheila Kitzinger: A szülés árnyékában. Katarzis vagy krízis? Könyvbemutató és dedikálás Libri Mammut Könyváruház, 1024 Budapest, Margit krt. 87-89.

2008. április 6. 16 30-tól 18 00:
Sheila Kitzinger: A szülés helyzete különböző kultúrákban Előadás és beszélgetés
Országos Széchényi Könyvtár, Budavári Palota „F" épület Belépődíj: 1500 Ft

2008. április 7. 9 00-tól 16 30:
A háborítatlan szülésről – kultúrák közötti megközelítés A szülés árnyékában. Katarzis vagy krízis? Konferencia
Országos Széchényi Könyvtár, Budavári Palota „F" épület Belépődíj: 2500 Ft, illetve annak, aki pontszámot gyűjt, plusz 3000 Ft
További részletek a www.szules.hu oldalon.
judittka
 
 


Sziasztok!

Jó sokat írtatok :-)

Sajnos ahogy olvastam megint van egy-két negatív infó, babát fürdetéskor kint felejtik :roll:
Tényleg erre nem is tudok már mit mondani. Azt elhiszem, hogy sok dolguk van, a nővéreknek, csecsemősöknek és baromi kevés pénzért húznak le 12 órákat emellett megbecsülve nincsenek ... de mivel több generációs egészségügyis családom van, azzal is tisztában vagyok, hogy az aki így beszél és így viselkedik az nincs is nagyon elkötelezve a szakmája iránt. Valószínűleg az a nővér aki leszid egy kismamát, hogy miért viszi kézbe vissza a gyereket és miért most, meg miért felejtette kint ... stb. az alapjáraton is olyan amilyen!

Erről a barátnőm jut eszembe akinél a szülésznő próbált gátvédelmet alkalmazni vagyis próbálta kézzel tágítani őt ... barátnőm mondta, hogy nagyon fáj neki, ne csinálja mert a csillagokat látja. Erre megsértődött és ott hagyta szinte a szülésig rá sem nézett. Hát nem tudom számomra ez is nagyon furcsa!

Benettke írtad, hogy milyen gázos kinézetű anyukák is vannak. Hát sajnos nem vagyunk egyformák. Valószínűleg mint mindennek ennek is több oka lehet. De hogy valaki még koszos is az szerintem nem pénz kérdése, ja és cigizik!!!! Hát igen, ezek a dolgok nekem is megfejthetetlenek. Valószínűleg a terhessége alatt is végig dohányzott, szegény kisbabája!!!!

Haskötővel kapcsolatban, még én sem vettem, nekem túl korai is még, de én láttam a Kenguru Goldban és a Brendonban is hogy árulják. De nem néztem az árát sajnos.

Vikcsiért izgulok ... lehet, hogy már ma meg lesz a baba? :lol:

Gabi!
Írtál nekem mailt? Mert nem kaptam :cry:

Anyjuk!
Sokat pihenjél, hogy elkerült a kórházat. Elég lesz akkor bent feküdni amikor muszáj a szülés miatt! Abban teljesen igazad van, hogy 25 hetesen nem a legfontosabb a babakelengye kérdése. Sokkal fontosabb szerintem a védőnővel az aktuális állapotodról beszélni. Neki a fájásokra, folyásra ... stb egy csomó tanácsot kellene adni. Kihez fordulj, mit csinálj ... stb.

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


Kriszti!

Tökre igazad van ... egy baromsággal ijeszgettek. Nekem egy visszatérő rémálmom volt, hogy éhenfog halni a gyerek, mert elfelejtem megetetni. Az "okosok" erre azt mondták, hogy a gyereknek erre vagy egy tök szuper fegyvere: ha éhes fülsüketítően bömböl :lol:

Timi

Kép
manati
 
 


Csajok!

Írtam Vikcsinek sms-t, de nem válaszolt...szerintem most szül...olyan izgi! Nagyon izgulok értük, remélem hamarosan lesznek hírek :roll: :!:

Anyjuk!

Sztem is pihenj amennyit és ahogy tudsz! Otthon azért mégis csak jobb, mint a kórházban!

Hát ez a védőnő nem semmi :evil: ! Kicsit furcsán priorizálja a dolgokat... :shock: :twisted:

Angelke!

Hát, akkor kitartást, bár azt mondják minden terhesség más... így van remény, hogy hamarabb vége ennek a problémás időszaknak.

Hajni!

Sajnálom, hogy rosszul alszok :( ...nekem ezzel /sem/ volt gondom egész terhességem alatt...még most a végén sincs.

Látod, tudja a gyerek mi a fontos anyának :wink:

Andaka!

Te meg nagyon eltűntél :!:

ÉvIMAMI


Kép

Kép
benettke
Vecsés
 
 


rendben pihenek amennyit tudok!

Alvas: sajna en is a legelejetol kezdve hadilabon allok az alvassal

ha ket harom napig alig alszom, akkor sikerul "vegig" aludnom utana egy ejjszakat. ennek koszonhetoen mindig almos vagyok.


Na megyek kiulok picit a napocskara!
Vendég
 


Sziasztok!

A Vikcsi megszült, közelebbi adatokat még nem tudok!


Gratulálok nekik, amint lesz újabb hírem írok!

ÉvIMAMI


Kép

Kép
benettke
Vecsés
 
 


Gratulálok Vikcsinek!

Azért nem semmi :lol: hajnali fél4-kor még a fórumba írt, és már meg van a baba ... jaj bárcsak majd nekem is ilyen könnyen menne :oops:

Timi

Kép
manati
 
 


Lányok, Asszonyok!

Vikcsiék Lucája 11.40-kor született, 3350 gramm és 56 cm! Ja és gyönyörű!!!!!!!!!!!!!

Küldött mms-t, de én béna vagyok felvarázsolni a képet :oops: ...meg kell vele várnom a Zuramat!

Villámszülése volt: 1/2 8-kor vették fel az osztályra...onnan csak úgy peregtek az események! Teljesen jól van, mintha nem is pár órája szült volna...úgy örülök nekik! Juhéjjjjjjjjjjjjjjj!

Ja, és 2 ágyas szobába került...

Ha lehet, most ne nagyon menjen senki szülni, mert elég sokan vannak...bár ha jól emlékszem már én jövök :shock: :wink: és ugye én még nem szeretnék :wink: Szóval nyugi!

ÉvIMAMI


Kép

Kép
benettke
Vecsés
 
 


Sziasztok lányok!

Bocs, hogy olyan hirtelen eltűntem, de múlt hét csütörtökön végül kórházban kötöttem ki. A fájások nem múltak, így felhívtam a dokit és ő azt tanácsolta, hogy hívjam a diabos nőgyógyit, mert ha megszülnék, az Uzsoki nem tud vállalni, így irány a Máv kórház. Sajnos a cukrom magas lett, valószínű attól indultak meg a görcsök. Inzulinra fogtak, már egész ügyes vagyok a beadással. Így sajnos semmiképp nem szülhetek az Uzsokiban. Jól vagyunk, végre ma kiengedtek.
Gratula az újabb babónak!!

Elbúcsúzom, sajnálom, hogy nem szülhetek az uzsokiba. Mindenkinek jó szülést kívánok!

Kismó

Kép
kismó
 
 


Sziasztok csajok:-)

Hétfőn már a 22.hétben leszek. :D CSak azért írom,mert nekem nincs vonalzóm :)

De jó, hogy hiányoltok :)
Olvaslak ám benneteket, csak picit eltűntem,mert sok a tanulni valóm és felfedeztem, hogy van egy konyhánk is és egyfolytában sütök-főzök :-) Mint egy igazi házi asszony!
:D
Vikcsinek nagyon gratulálok!!! :D :D :D


Tegnap voltunk CSapónál, a magánba, még mindig azt mondja, hogy kislány. Igaz nem tudom miből látja, mert azon a pici monitoron a férjem még a gyerek fejét sem ismerte fel :D
Hétfőn megyek az Uzsokiba 4D-re, nagyon szeretném már én is látni, hogy a gyerkőcnek van e fütyköse vagy nincs.
Tegnap megkaptam a drága doktor úrtól az első komoly tanácsot. Ne egyek sót. Olyan professzionálisan adta elő, hogy úgy megijedtem mit akar kihozni az egészből:-) "Andrea! x éve vagyok már a praxisomba, és elért a terhességének abba a korszakába, és ezt minden kismamának tanácsolja,hogy ..... Ha lehet kerüljük a sót! :D
Hogy lehet só nélkül táplálkozni? Oké, valamit lehet, de mindent???

Anyjuk tessék pihenni sokat!

Lányok a 4D-én illik valamit adni? Pénz vagy egy csokika?

Annyit híztam :-( már 6 kg-nál járok :( na jó, néha 7.
De hát nem tudok ellenálni, tegnap és ma lángos volt, ma még kuglófot is sütöttem. :oops:

Vikcsi nem csodálom,hogy ilyen korán fent volt már ma. De mindenki nagyon korán kelő volt ma. Én 11-ig szerettem volna aludni, de mostanában állandóan bedugul az orrom és sajnos 9.30-kor fel kellett ébrednem emiatt :oops:

Na most mér fogok írni ám, jók legyetek!
andaka
 
 


Sziasztok,
egy picit zavarnálak benneteket, van egy eladó prémaxx hordozóm.
Itt olvashatók a részletek.

Kati
katicabogár
 
 


Vikcsi GRATULÁLOK!!!

Kép
trimi2003
 
 


Hali!

Benettke!
Csak nekem is ilyen villámszülésem legyen :wink:

Andaka! Miért nem csinálsz vonalzót?

Kismó!
Nagyon sajnálom, hogy ez a fránya cukor így keresztül húzta a számításaidat. Nagyon átérzem a problémádat, az első rossz leletemnél én is nagyon bepánikoltam! De ne szomorodj el, nagyon sok jót hallottam a MÁV-ról. Bár nem tudom, hogy most a kórház átalakítások/egybe olvasádok után is olyan jó mint volt, de az egy bababarát szülészet, és az első volt Mo-on aki kiérdemelte ezt a címet. Nagyon ügyes vagy, hogy már ilyen gyorsan beletanultál az inzulin beadásába, de vigyázz magadra a babára és figyelj az étrendedre. Kitartást neked!

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


Sziasztok!
Gyors leszek,. mert most is nagy az ordítás.
GRATULÁLOK Vikcsiéknek és minden jót, egészséget kívánok!

Kismó, annyira sajnálom!!! :(
Azért egy értesítést küldjél légyszi mindenképp, hogy hogy ment a szülés, és milyen körülmények vannak a MÁV-ban.
Már nincs sok hátra!

Andaka, nem sok mindent lehet só nélkül enni, én is innen híztam még sokat, mert csak a lekváros és mogyorókrémes kenyeret ettem inkább.

Manati, egyetértek, én is mint eü. dolgozó gondolom úgy, hogy egy egyszerű bocsánat lett volna helyénvaló a gyerekkinnfelejtésnél, nem pedig egy letolás. Én is kismillió dolgot elfelejettem a munkám során, de remélem ilyen igazságtalan sosem voltam.

Gabi, a fizetős kórtermekben nem szokás veszekedni :? Az pénzt hoz az osztálynak.

Ez ám az ordítás, ami itt van!
Anikó

[img:aa410caced]http://img34.glitterfy.com/315/glitterfy-flpbk9080522327334.gif[/img:aa410caced]
[img:aa410caced]http://lbym.lilypie.com/Ev7Sp1.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb5m.lilypie.com/xRzrp2.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb3m.lilypie.com/Ypxcp2.png[/img:aa410caced]
kissani
 
 


Azért manati, mert nem tudok. :oops: Pedig már olvastam hogy kell, de akkor nem volt időm.

Kissani ez igazán bíztató :? Éppen tegnap vettem nutellát és lekvárt :lol: hogy majd akkor ezeket is beiktatom az étrendembe. Nem tudom mi a jobb, ha vizesedek vagy ha hízok?
andaka
 
 


Sziasztok!

Kismó nagyon sajnálom!

Vikcsinek gratulálok!

Anyjuk most kihez jársz orvoshoz?
Én a múltkor három órát vártam. Vihettem volna egy könyvet
magammal, mert az újságot nagyon gyorsan elolvastam. :)

Én nem tudom miért alszom ilyen nehezen. Néha olyan hulla
vagyok.

Nem hiszitek el, az én drága kisfiam ma betette a konyharuhát
a főzelékbe. Hát nagyon mérges voltam.

Hajni

Hajni

Kép
Kép
Kép
ajni
 
 


ajni: Hajdunal voltam megint. Egyszer kozben voltam Mecsernel, es a terhesgondozos no teljesen ki volt akadva miert megyek mas dokihoz. de most epp pozitivra fordult a veemenyem HAjdurol. Jo fej volt, meg mostanra kezdem azt erezni, hogy ha benn vagyok, akkor ram mint egyenre figyel, nem pedig egy valakire a 100 kozul( talan ertheto mit akartam irni)


Vikcsinek gratulalok a babahoz!


Mindenkinek szep hetveget!
Vendég
 


Sziasztok!
Már jó ideje olvasgatom ezt a topikot, már most hasznos :)
Én is az Uzsokiban fogok szülni, bár ez még olyan távolinak tünik, főleg így korai állapotomban hozzátok képest, de lesz ez még így sem :lol:
Egyelőre még csak egy UH-felvételem van, de az tökéletes és még nem tudjuk a baba nemét és nevet sem választottunk, de azért gondoltam, jövök és begyűjtöm a hasznos infókat. :oops:
Üdv,
Ildi
nusildi
 
 
 
 


És sikerült vonalzót csinálnom, apró örömök az életben :wink:

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Szia Ildi,
Udv. koztunk. Meg mindig en vagyok a "legfiatalabb" sztem.

Vikcsi nagy nagy gratula.

Keszulodunk a szulinapi bulira, ha visszagondolok, egy eve jo pocsekul ereztem magam ilyentajt :)

Kriszti

Kép
Kép
angelke
 
 


sziasztok!

ÁDÁMNAk NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT!!!!!

Ildi én is köszöntelek.

Szép Napot mindenkinek.

Hajni

Hajni

Kép
Kép
Kép
ajni
 
 


Köszi lányok, persze természetesen írok ha megérkezett Picúrka!

Drukkolok mindenkinek, hogy minden zökkenőmentesen teljenek a hátralévő hónapok. :D

Kismó
kismó
 
 


Jó reggelt!

Vikcsinek sok gratula - olyan izgalmas így ebben a topicban végigkövetni a kismamákat, és várni, hogy mikor kerül rád a sor...

Ilcsi üdv közöttünk. Van választott dokid?

Szép napot mindenkinek,

chester

Kép
chesther
 
 


Sziasztok Lányok!

Csak beköszönök, mert a férjemnek is ma van a szülinapja :-)) így ma családi banzáj lesz!

Ádámnak boldog szülinapot!

Ildi, üdv itt :-)) Igen ki a dokid?

Kismó! Azért néha írjál, hogy mi van veled!

Andaka! A babafalva.hu-n könnyen tudsz ilyen vonalzót csinálni, (sok féle van) ha megvan akkor kapsz egy mailt abban lesz 2 link és az egyiket nem a html-est!!!! beszúrni a profilba, aláíráshoz. Ha közben elakadsz szólj, szerintem itt mindenki tud segíteni :)

Na megyek, mert még sok dolgom van és Blanka is szétrúgja a pocakom :-)) szép hétvégét mindenkinek!

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


FESTUNK:)

Erdekes szint sikerult kikevernunk, no meg eleg kepzetlenek vagyunk, de annal buszkebbek hogy mi magunk csinaljuk. Es azert annyira nem gaz. Honap ujra festjuk es az meg bizti javit a helyzeten:)
Aztan a berendezese meg varat magara, mert jon utana a nagyszoba, es addig a kicsiben lesz minden ami befer. De azert most mar elmondhatom, lassan de biztosan haladunk a cel fele.

Tegnap est tok edi volt a szitu, apa probalta kerleleni picurit ne rugja ki a hasam oldalat. eleinte szavakal, majd tettekkel- kezet a hasamra tette- es az utobbi egy ido utan hatott. Addig meg remuldozott ferjem, hogy ezt hogy birom ki, hogy ilyen erovel rug. Nem mondom olykor osszerandulok az erejetol, de amugy birom, csak miert pont akkor amikor aludni szeretnek... Mondtam is paromnak van egy olyan felelmem szuletese utan sem lesz egyszeru dolgunk az altatassal. De o mondta, most kihancurozza magat, hogy utana jo gyerek lehessen:)


Udv Ildi itt! En is "zoldfulukent" kerultem ide, de nagyon szuper. Sokminden hasznos dolgot hall , olvas az ember, meg amikor tok egyedul van, akkor sem erzi magat egyedul:)

Szep napot!
Unneploknek jo unneplest, es jo etvagyat az unnepi fagasokhoz!
Vendég
 


Az orvosom Dr. Gerencsér Géza, párom kolléganője ajánlotta, mert nem volt saját nőgyógyászom, viszont szerencse, hogy pont az Uzsokiban vezet szüléseket, mert zuglói vagyok :) Nagyon rendes egyébként, meg vagyok vele elégedve.
Köszi a bíztatást anyjuk1 :D Néha úgy érzem, ez az egész nem is velem történik, akkor fogtam fel igazán, amikor a héten az UH-on megláttam a babszemjankót (anyukám hívja így :D ). Feküdtem, párom ült mellettem és én csak annyit tudtam kinyögni, hogy: Ú, de kemény... ez nagyon kemény... , párom pedig csak ült és asszem könnybe lábadt a szeme, nagyon fura és nagyon jó élmény volt! A fényképet kiraktam a hűtőre, mert ugye sajna mostanában arrafelé tartózkodom a legtöbbet :P

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?