Új privát üzeneted érkezett!

Szilvi: múltkor belinkelt ide valaki egy oldalt, ahol (ránézésre) kb. hasonlókat lehet kapni, mint a tiétek volt.

Nem emlékeztek, mi volt a neve? A szivárvány minden színében volt, itthon talán új, de külföldön asszem nem. Kamcstka: talán te mondtad, hogy ilyened is volt? Már nem emlékszem...

Hátha egy olyat tudnál e-bayelni, Szilvi.
De szerintem pár gyakorlás után a Yamo is benne van a 10 mp-es időkorlátodban :)

KépKép
livus
 
 


Szilvi! Nagy gyerekkel nincs tapasztalatom, és kis kendővel se egyelőre (még csak tervezem a beszerzését), csak ahogy nézegettem a karikás kendők pont azt a pozíciót biztosítják, mint a sima bölcső, vagy csípőkötés. És ha van egy rövid kendőd, pl. 2-es Didy (270 cm), azt meg lehet kötni fixre, és akkor csak kibújni meg bebújni kell bele. Próbáld ki otthon hosszabb kendővel, hátha bejön.

Varda
www.hanami-teahaz.hu

Az igazságnak sok arca van.
varda tintalle
 
 


Na, megtaláltam: http://www.babasling.hu

ezt írta róla Kamcsatka:
[quote]h írta:át, félek mondani, de nekem babaslingem is volt... kicsit kísérletező típus vagyok. Eladtam azóta, nagyon szép rózsaszín volt. Olyan, mint egy lívia-erszény, csak extrákkal. Gyönyörű, jó minőségű anyag, de egyvállas, ezért hosszú távon kényelmetlen. A párnázott váll-része mindig felcsúszott a nyakamba, nem volt annyira komfortos. De ne legyünk igazságtalanok, jó ideig hordtam azt is, elöl ill. csípőn (háton nem sikerült, hiába van az is "ígérve"). Ha az apukának kell, akkor talán egy Manduca vagy Ergo, az olyan sportos, hátizsákszerű. Az kétvállas, ezért kényelmes. A babaslinget nem sikerült pont arra a méretre beállítani, ami pont jó lett volna, hiába állítható a felső és az alsó része is, ami egyébként párnázott. Minőségi a cucc, de voltak hátrányai. És ha felötlene valakiben, hogy akkor miért adtam el, ha nem jó, hát a vevő akarta, és 1 hétig már próbált is egy másikat. Én mindenkinek elmondom az eladásra szánt cucc esetleges hátrányait, nem akarok csalódást kelteni.

KépKép
livus
 
 

 
 

Szilvi: Rövid kendöt tan hasznalhatsz no sew sling-kent is.
smzsgalf
 
 


helyesen a link: http://www.babaslings.hu

KépKép
livus
 
 


Ez a babasling tetszik.
Ha szembejönne valamelyikőtökkel használtan, sikítsatok, oké? (Ha nem, akkor lehet, hoyg ennyit adok érte, lévén, hogy ha akarnám se férne be a babakocsi az autónkba, ha mind a 7 ülés fel lesz állítva.)

Smzsgalf,
mi a no sew sling? (Én lenni nagyon kezdő, nagyon korlátolt...)
h_szilvi
 
 


Kedves Szilvi!

Én varrtam egy babaerszényt; talán ez a babasling magyar megfelelője. Nagyon egyszerű megvarrni, szinte az első darab volt, amit életemben varrtam. Anyaga ikeás polártakaró feléből kijött, ára kb 500 Ft. Szabásminta: www.babakozelben.hu
Amíg nem túl nehéz a baba, otthoni munkákhoz, autóból ki-be ugráláshoz nagyon jól jön. Néha még ma is használom a 12 kilós csöppséghez.
Ilona
nesica
 
 


Szilvi, most csak röviden: nagycsaládosoknak ingyen átadnám a babaerszényemet, ha szeretnéd, és az tetszik Neked. :)
Ilyen: Kép
Kép
A babasling meg így nézett ki:
Kép
Kép
Kép

kamcsatka
 
 


Szilvi,

Livus karikása nálam van, most nem használom ha gondolod odaadom és ha egyszer majd kell megint nekem szólok.

Laura

Kép
tabajd
 
 


Kamcsatka,
hú, ez nagyon gáláns felajánlás. :oops: Egész belepirultam. Köszönöm. Azt hiszem, egyszer majd elnézek a klubotokba, viszek egy "próba-újszülöttet" és belepróbáljuk, oké? Hogy tudom-e használni.
És akkor már csak drukkolni kell, hogy ne legyen kisfiú. :P (Amúgy is drukkolni kell, nemcsak az erszény miatt,hanem a családi arányok miatt.)
Rendszeresen van a klub?

Tabajd,
Liv371 kendőjéről van szó. Livusét nem ismerem. :)
h_szilvi
 
 


Kamcsatka,
jó, hoyg látom a babaerszény képeket. Ami nekem volt, a fotóimon látszik, annál elől lóg az állító, direkt így kell felvenni. Igy simán hordozás közben tudsz a szorosságán állítani. Nekem soha nem vol tolyan, hoyg nemtudtam volna olyanra szorítani, amilyenre akartam. :shock: De itt hátul van, nehez elképzelni, hogy amikor a baba már benne van, a gumikarommal és gumiizületeimmel hútranyúlok és látatlanul állítgatok rajta. Hm.
h_szilvi
 
 


Szilvi: hat a no sew sling valojaban egy karikas kendö, csak nincs összevarrva (azert no sew) szoval egy rövid kendöbe belefüzöd a ket karikat es ugy hasznalod.
Öszinten szolva meg sosem probaltam, csak elöre megkötött rövid kendöhöz szerintem jo alternativa.
itt egy link hozza
smzsgalf
 
 


Sziasztok!

Mániákus babacipelő vagyok, épp most nézelődtem a neten kendőket nézve és megtaláltam ezt a topikot :)

Az előtörténetem:

Lányom 0-2,5 hónapos kora között babaerszényben lakott (premaxx - amit varrtam a neten talált szabásminta alapján az nem jött be... van is itthon 2 kész erszény... üléshuzatnak használjuk:))))) - aztán szétment a hátam és SOS beruháztam egy Ergóba. Kicsit fura volt neki az elején, de néhány nap után akkorákat aludt benne, hogy egyszer egy egész esküvőt végigcsináltunk vele hajnalig :) (csak néha meg kellett mutatnom, hogy tényleg egy baba lakik a hasamon lévő hátizsákban mert nem akarták elhinni). A nyaralást is végigergóztuk - iszonyú sok túrával, vármászással stb.

A mai napig hadilábon állok a babakocsival, egyszerűen fáj a szívem amikor kisbabákat látok sírni és az anyjuk a kocsit rázza ahelyett, hogy felvenné a babát.

Szóval Lilla 2,5 hónapos kora óta terpeszülésben csücsül rajtam.

Talán 9 hónaposan (ciki de nem emlékszem) elkezdett lépegetni, most 1 éves és tök szépen jár:) (teljesen magától fekvésből kb. 5,5 hónaposan ült fel először úgyhogy masszív baba:)

A kengurut szereti, ha meglátja már nyújtja a kezét és bele akar ülni.

Ja... kendőt is vettem anno de azt a szülésen kívül sehol nem használtam, antitalentum voltam a megkötésében plusz az egy L-es kendő nekem meg max. S-es kellene.

Most (remélhetően) jön a második baba, ezért nézelődök.

Lilla még a hasamon ücsörög az Ergoban, nemsokára viszont át kell majd raknom a hátamra... bár komoly kételyeim vannak, hogy hogy fogom ezt technikailag kivitelezni. Lépcsőzni még nem tud, mi a 4. emeleten lakunk lift nélkül így ha ki akarok mozdulni vele akkor marad a hordozás.

Szóval dilemmázok. Lillával marad az Ergo amíg bírom, talán néhány hónapon belül megtanítom lépcsőzni és akkor - sajnos- babakocsi.

A kistesót viszont megintcsak az első pillanattól hordozni szeretném és erre keresem a megoldást.

Lilla megy majd az Ergóba a hátamra, kistesó meg valahogy előre... na ez a valahogy a jó kérdés.

A premaxxot valahogy bizonytalannak tartom, én legalábbis fél kézzel mindig fogtam úgyhogy valszeg az lesz, hogy azt eladom és az árából keresgélek más megoldást.

Na... szóval ha nem bánjátok akkor csatlakoznék hozzátok hátha tanulok néhány új trükköt:)
Vendég
 


Smzsgalf,
ez is jó ötlet! Tehát 5mm vastag, kb. 8,5-9 cm átmérőjű karikák kellenek hozzá.
De a dydi oldalon nem szabad nézelődni, nagyon megkíván az ember ezt-azt... :oops:
h_szilvi
 
 


Csakegy,
ahoyg elnéztem a premaxx-ot, annak nem nagyon keskeny a vállpántja? Engem ez bizonytalított el azzal kapcsolatban.

Két gyereket egyszerre hordozni, húha! Nem mintha kivitelezhetetlennektartanám, csak a súly, jaj. Én nem bírnám. (Mi is 4. emelet, lift nélkül, de nálunk a nagyobb kicsi már két éves két hónapos lesz, mire a legpicibb megszületik.) Timót nagyon sokat hordoztam, de vannakhelyzetek, amikor babakocsizunk, és szerintem az ilyen nagyobbacska gyerek élvezni is tudja. Nem mondom, hogy jobb, mint a hordozás, mert nem jobb, de nem mumus azért... :) Szerintem.
h_szilvi
 
 


szilvi: nem tudom milyen a vállpántja a többihez képest, kényelmesnek nem mondanám (lefényképezem ha gondolod), nekem az a legnagyobb bajom a Premaxx-szal, hogy nagy rám... ha a legszűkebbre húzom akkor pont nyomja a vállam a pántja... (én nem vennék újonnan ilyet az biztos... használtan már OK, én is olcsón vettem, próbának OK volt)

Szóval nem valami jó megoldás szerintem. Mondjuk az elején praktikus volt, a gyerkőc jól elvolt benne de ha egy másikra is oda kell figyelnem akkor már nem merném felvenni....

Én a karikás és a rugalmas kendő között vacilálok (a Nandu kendő ami itthon van valahogy nagyon riaszt... túl pici vagyok én hozzá... szülés után azt is eladom, szülésnél viszont marha jól lehet bele kapaszkodni a férj nyakán lógva ha nincs bordásfal:))))))

Nekem a babakocsival még az a gondom, hogy nem tudok majd 2 gyerekkel és babakocsival BKV-zni... de gondolom ha már adott lesz a szitu akkor kitalálom mi a megoldás:)

Ami még a dilemmám: Ergo szűkítő. A kb. 6000 Ft-os ár viszont pofátlanul magas. Nem tudja véletlenül valaki a méreteit? Lehet, hogy megpróbálnám megvarrni... (mert akkor baba mehetne az Ergoba, a lányom meg addigra szépen megtanulna lépcsőzni, fél óra alatt le is érnénk:)
Vendég
 


Csakegy! Mekkora vagy, hogy nagynak gondolod az L-es kendőt? És milyen kötéseket próbáltál?

Varda
www.hanami-teahaz.hu

Az igazságnak sok arca van.
varda tintalle
 
 


Szilvi, de cuki ez a próba-újszülött! Ez valami Waldorfos-dolog, igaz?:-)
Klub minden hónap első péntekjén van.
Én továbbra is azt mondom, hogy a félvállas hordozók csak kiegészítő megoldásnak jók, alaphordozónak egy olyan kell, amivel szabadabb a mozgás, kényelmesebb és egyforma súlyelosztású a testen. Nekem ez a Mei Tai-t jelenti, másnak a rugalmas vagy rendes kendőt. A mei Tai felvétele gyerekestül pont 20 mp-et vesz igénybe, lemértem. Utána pedig van két szabad kéz, meg két szabad kar, ami felemelhető(ami a félvállasoknál nem mondható el). - ez szükséges a többi gyerek terelgetéséhez, cuccaik ki-betevéséhez autóból.
Ergo-típusúakkal én úgy érzem, hogy egész pici babának és mondjuk pici mamának nehezebb testre igazítani mindenhol.

Babakocsi nem a "fúj" kategória, hanem egy kiegészítő megoldás, adott helyzetekre, én így látom. Biztos, hogy van, amikor jól jön. Nekem nem kellett már 5 hónapja, de akinek más a lakókörnyezete, mindennapi teendői, vagy pont kocsiszerető a babája, miért ne használná???

Kedves Csakegy, férj nyakában lógás nekem is megvolt, sajnáltam is szegényt... Lehet, hogy jól jött volna egy lelógó kendő csomókkal...:-)

kamcsatka
 
 


Kamcsatka! Ezt a lelógó kendőt leginkább a szülőszoba plafonjára kéne szerelni. Apuci nyaka engem nem bírt megtartani szülés közben.

Varda
www.hanami-teahaz.hu

Az igazságnak sok arca van.
varda tintalle
 
 


Varda: kb. 152 centi vagyok és vasággyal 45 kiló:)

A kendő igazából a férjem vállán ment körbe és összecsomóztuk, úgy elég sokáig tudta tartani:)))) Mondjuk engem zavart, hogy ő bizonytalanul tartotta, nem adta meg azt a biztonságot amit egy bordásfalra kötött kendő adott volna... de azért néha jól jött:)))

kamcsatka: nekünk is van babakocsink (3 is) de az elején nem igazán szerettem beerakni a gyerkőcöt (nem is használtam) csak most, hogy már nagyobb. BKV-zni viszont továbra se tudok babakocsival. Nekem ezért nagyon fujj kategóriás. (1 van a szüleimnél kerti altatásra, 1 fixen a kocsiban egy meg a közös tárolóban ha kocsival akarok menni sétálni. (egy esernyőt meg most akarok venni pont azért ha túl nehéz lenne nagy hassal a kenguru)... (na ja... pont azért van ennyi babakocsink mert valahogy az összessel van valami bajom)

Egyébként az Ergo tökéletes választás volt, de igazából 5-6 hónapos korára nőtt bele a lányom... a gond csak ugye az, hogy a szűkítő nyáron felér egy gyerekkínzással...
Vendég
 


Nemrég említettem, hogy most szereztem egy használt esernyőbabakocsit 3.500-ért:-) asszem annyit megért... a csomagtartóban pihen, és vár türelmesen a bevetésre :)
Varda, én is úgy értettem! Plafonról lógva lett volna jó. Habár a fájás úgy összehúzott, hogy én magam nem egyenesedtem volna fel, pedig kellett, a férjem viszont nem kegyelmezett, függőlegesen tartott, hogy lehuppanjon a fejecske. Utána jött a tolófájás, és én hopp, fürgén fel az ágyra:-)

kamcsatka
 
 


CSakegy: most nem találom, de ha jól emlékszem, azt írta a Happy baby a hírlevelében, hogy lehet kölcsönözni is a szűkítőbetétet. Ha gondolod, kérdezd meg őket: http://www.happy-baby.hu/

KépKép
livus
 
 


Ó, akkor pont, mint a barátnőm. Neki is két picije van. :-)

Varda
www.hanami-teahaz.hu

Az igazságnak sok arca van.
varda tintalle
 
 


Úgy pörög a topic, hogy már messze van, amire reagálok, de azért írom.
Amiket a minőségről írtam, azok részben saját hordozási tapasztalataim, részben pedig azoknak az anyukáknak a tapasztalatai, akik a tanfolyamaimon megfordulnak. Tőlük (Tőletek) kapok sok visszajelzést, ami összeáll a fejemben.
A biopamut szerintem is minőségi különbség is, hiszen egy sokkal minőségibb anyag.
Intimtorna tanfolyamon Kriston Andreánál voltam. Nagyon szerettem, nagyon jó volt és igen, nagy löket. Nekem időszakaim vannak, amikor sikerül megszerveznem, hogy napi szinten csináljam, és csinálom, aztán felborul, és jön egy időszak, amikor nem, stb. És persze, hogy hordozás mellett nagyon kell.

hordozo
 
 


Kamcsatka,
a próba-újszülöttet Áginak csináltam tanfolyamos "bemutató-babának" csak túl kicsi lett (2,3 kiló), így megtartottuk, a gyerekeim nagy örömére és ő kapott nagyobbakat. Igen, ő egy waldorf-baba alap, csak búzával van töltve. (Azóta már kölessel töltöm, mert szebb a végeredmény, de ő volt az első.)

Van egy yamo-nk, de talán pont rosszkor kezdtük el használni, mert Timó csak elől vagy oldalt szereti, hátul nem. Nem lát ki. Nekem meg elől nehéz.

A félvállas meg nekem a gyakori, de rövid távokra kell. A mei tai-t is megnézem majd a klubban. Ezek szerint most lesz holnapután, ez nekem nem jó, de megpróbálom a májusi első pénteket úgy szervezni, hoyg elmehessek. (Nem vagyok sem pici, se vékony, sőt a babáim is a normál 3-4 kilóról igen gyorsan sós-zsákká szopják fel magukat. Nálunk a háromhónapos hétkilós "hagyomány"...)
h_szilvi
 
 


Lányok,
ha valaki nagyon szeretne menni holnap a klubba, de már nem fért be a létszámba, mi átadjuk a helyünket .
Ha nincs biztos jelentkező, akkor még nem kizárt,hogy elmegyünk, de a legkisebbem tegnapelőtt szopisztrájkba kezdett :? , és nem tudom, holnapra hogy áll majd a helyzet. (Egyelőre csak itthon, fekve, félálomban hajlandó szopizni, a hálószobánkat meg mégse vihetem magunkkal :wink: )

Judit
Kép
patonayj
 
 


[quote="h_szilvi"]
írta:
h_szilvi(Liv, vagy nincs kedved eladni nekem a karikásat, amit a barátnőmtől vettél? :P)


Szilvi: Eladni nem adom el, de 2-3 évre szívesen kölcsönadom neked! :D Ha deal, akkor küldj privit!

Livi, Nóri (3), Sári (1.5), Peti (2008.10.23.)
liv731
 
 


[quote="patonayj"]
írta:
patonayjHa nincs biztos jelentkező, akkor még nem kizárt,hogy elmegyünk, de a legkisebbem tegnapelőtt szopisztrájkba kezdett :? , és nem tudom, holnapra hogy áll majd a helyzet. (Egyelőre csak itthon, fekve, félálomban hajlandó szopizni, a hálószobánkat meg mégse vihetem magunkkal :wink: )


Jajj, Judit (mindig "utólag" ismerlek fel a vonalzódról), kitartás! Remélem, megoldódik gyorsan a szopisztrájk!

Livi, Nóri (3), Sári (1.5), Peti (2008.10.23.)
liv731
 
 


livus: köszi :) Megnéztem, tényleg lehet 2000 Ft-ért. Ez már barátibb kategória csak ők sajna nagyon vidékiek, 1000 Ft vagy mennyi a futár na meg vissza is kell juttatni :((( Így meg már kb. ugyanott tart az ember :((( Még mindig a varrás tűnik a legjobb ötletnek. Mondjuk lesz rá jónéhány hónapom, hogy kitaláljam a méreteit:) (van egy másik ergo-fun lány aki kb. ugyanakkorra várja a babát mint én, megkérdezem, hogy ő hogy tervezi a dolgot... szerintem ő is varrni fogja, hátha...)
Vendég
 


Sára, igen, mi voltunk Ági tanfolyamán a Bóbita kendővel:)

Márti
Kép
cerceluska
 
 


Sziasztok,
van egy eladó prémaxx hordozóm, egy kötős kengurum és egy hordozókendőm.
Itt olvashatók a részletek.

Kati
katicabogár
 
 


Láttátok az új liliputi mei tai-okat? Lényegesen jobbnak tűnnek, mint a régi. Szépek, no.
banya
 
 


Szilvi, nem olvastam minden témába kapcsolódó hozzászólást, de már mindenképp akarok írni.
A legjobb neked a Livi féle ajánlat, mert az ugye már egyszer bevált.

Én ilyen ki-be kapkodósra a bohém mama erszénytjavasolnám.
az annyira szép és vékony, hogy tényleg nem veszed le magadról, de ha mégis akkor tényleg csak egy mozdulat. nekem nincs, de barátnőmét számtalanszor próbáltam, ő épp erre használja amire te is akarod. ugyanilyen a Lívia féle erszény is.

premaxx-ot NE!!!!
olyan ugyan mint egy karikás, csak épp a karikás előnyei nélkül. azaz nem tudod állítani a bőségét magadon, csak ha levetted és úgy is nehézkes. a másik rettenetes dolog benne, hogy befűzött kötéllel állítja az alsó/felső szegést, ami így nemhogy párnázott, de kimondottan vág
asszem ez volt a legrosszsbb hordozó ami a birtokomban volt. egy kengurunál jobb, de senkinek sem javaslom

én babaslinget még nem láttam élőben, de hasonlóan túlkomplikáltnak tűnik, bár itt legalább a szélek egyértelműen párnázottak(szerintem ez nem túl fontos funkció)

de a legjobb ha varrsz magadnak egy karikásat, amikor majd rádjön az a bizonyos utolsóidős terheskézimunkázhatnék :wink:

KépKép
savitri
 
 


Van vkinek tippje, hol lehetne gyűrt géz anyagot kapni méterben?

Varda
www.hanami-teahaz.hu

Az igazságnak sok arca van.
varda tintalle
 
 


Lilla Mamája! Szerintem a legjobb megoldás a rugalmas kötős kendő lenne számodra...ahogy az irásaidból látom. Az igaz, hogy az ergo a legkedvesebb számodra, de egy újszülötthöz talán mégis a rugalmas a legjobb. Én is most készülök beruházni egyre, majd elmesélem milyen (júniusban tuti).

Nyáron tényleg nem szabad befülleszteni szegény babókát, ezért is jobb talán a rugalmas, mert az vékony.

De te döntesz. Én is varrtam már erszényt, meg karikás slinget is, de valahogy a bolti kendő jobban bejön. Vagy az anyagom nem a legjobb hozzá?

KépKép

KépKép
kkriston
 
 


A bohém mama is nagyon tetszik nekem! Holnap nem tud hozni valaki a klubba? Az az egy bajom van vele, hogy nem tudom, milyen méret lenne a legmegfelelőbb számomra. Alacsony, de dagi vagyok alapból, óriási cicikkel (sajnos). A várandósság nem számít bele. Persze még változhat az alakom, remélem pozitiv irányba :) .

Meg egy rugalmas kendőt is kipróbálnék holnap, nagyon izgat, milyen anyaga van. Liviás vagy Moby wrap vagy akármi. Hozzatok, ha van, léciiiiii.

Kriszti
kkriston
 
 


Varda, mit varrsz? :)
kkriston
 
 


Csakegy!

Hasonló dilemmákkal küszködtem tavaly júniusban nagy pocakkal, 21 hónapos "nagylánnyal", kivéve a 4. emeletet. Ugye a nagy már tud járni, de nem annyit, amennyi pl. a játszótérig kitart. Szóval akkor úgy határoztam, hogy a nagyot esernyő babakocsiba tolom (azt is nagyon szereti), a kicsit pedig fölkötöm. Bár annyi hátrányom még volt, hogy nem volt internetünk, tehát néhány elcsípett infó alapján kellett megoldanom a dolgot. Nekem Nandum van, teljesen jól használható, az enyém már nem is merev.
A másik ami eszembe jutott: kicsi elöl kendőben, úgyis el kell dugni, nagy meg hátul ergoban. Mondjuk tényleg a súly, az sok lehet. Bár amilyen gyagya vagyok, én fölkapom mindkettőt rövid időre, ha kell. Kis megszakadás, de azért bírom, (én bizti leszaladnék mindkettővel a negyedikről.)
Viszont, az biztos, hogy meg fogod találni a nektek leginkább megfelelő megoldást, mert mi kismamák rettentő kreatívak vagyunk :D

Dóri
foldori
 
 


Ja, még ezt akartam csak mutatni:
http://www.youtube.com/watch?v=wwVIdcJArgY

Mimindemre jó a kendő.... :)

Kriszti
kkriston
 
 


[quote="savitri"]
írta:
savitriÉn ilyen ki-be kapkodósra a bohém mama erszénytjavasolnám.


Ahh, de gyönyörűek! :D Savitri, olyan jó volt, míg nem tudtam róluk! :D :roll:

Livi, Nóri (3), Sári (1.5), Peti (2008.10.23.)
liv731
 
 


Bizony, ez a bohém mama de szép!!!!!!! Az oasis orange az, ami azonnal "beszélt hozzám".
(Megpróbálok nem válaszolni....:P Vagy legalábbis MÉG nem...)
h_szilvi
 
 


[quote="liv731"]S írta:liv731avitri, olyan jó volt, míg nem tudtam róluk! :D :roll:



:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
h_szilvi
 
 


Kriszti! Nyári, nem megsülős kendő alatti ruházatot szeretnék babának, mamának :-), de nem én varrnám (nekem nincs hozzá türelmem), hanem anyukám.

Varda
www.hanami-teahaz.hu

Az igazságnak sok arca van.
varda tintalle
 
 


Szilvi: én tudok nektek kölcsönözni egy Nandu karikásat :) zöld-sárga-drapp csíkos.
Nagy előnye, hogy itt van a honvéd kórháznál :)

Borcsa
KépKépKép
borsts
 
 


hu, bohem mama tenyleg nagggyon szep! lehet elmegyek a legkozelebbi marczis borzere, hatha most is kint lesznek... :?

itthon szoktam mindket gyerkocot hordozni. kicsi elol kendoben, nagy hatul ergoban vagy bamberoo-ban. Viszont igy elindulni, khm, hat nem tudom... foleg, ha bevasarolni is kell.

viszont!! tudom, h nem babakocsis topik DE! nekem nagyon bevallt a 3 kereku babakocsi (nagy hatso kerekkel), foleg a BKV miatt, mert NEM kell az egeszet felemelni.
felszallasnal csak a 2 hatso kereket kell felrakni a busz/villamos/akarmi also lepcsofokra es utana csak huzni a kocsit fel a tobbi lepcson.
lefele: egyszeruen csak letolni az egesz kocsit a 2 hatso nagy kereken, elso kerek a levegoben. ha mar az also lepcsofokon vagy, elso kerek le a jardara es kesz.

hu, ez ertheto egyaltalan??? :lol:

en igy kozlekedtem pocakosan, amikor a kendo mar nem johetett szoba. most is igy viszem a nagyot (kulonben 4 ora mire eljutunk barhova is), a kicsi meg kendoben jon, nekunk nagyon bevallt.

Sára

Kép

Kép
saara
 
 


Borsts,
aranyos vagy, majd meglátom. Liv is felajánlotta a karikását, és feléjük megyünk nyaralni.

Sára,
bohém-mamáék kint szoktak ott lenni? És adnak kedvezményt, vagy csak azért jó, mert ki lehet próbálni? Biztosan meg akarnám nézni, mert nekem nem tűnik olyan rugalmasnak, mint a Livi-féle erszény, szóval fontos.


Úristen, csak én vagyok ilyen punnyadt, hogy itthon egy gyereket sem bírok hosszú távon a hátamon, yamo-ban?! Többen vagytok, akik kettőt is?! Megáll az ész, emel a kalap!

Babakocsi leírás tök érthető volt. Mondjuk én szinte sosem bkv-zom egyedül (amúgy is ritkán bkv-zom :oops:), vagy ha igen, vagyok olyan pofátlan, és megkérek egy értelmesebbnek tűnő egyént. (Aki nem a tálcánál fogja meg a kocsit.)
h_szilvi
 
 


kkriston: hát ha minden jól megy a ketteske decemberi baba lesz (azért írok ilyen homályosan mert csak hétfőn megyek a dokihoz, néhány teszten kívül meg az égvilágon semmi terhességi tünetem így csak reménykedni tudok, hogy a tesztek nem vernek át folyamatosan:) ... de ha minden OK lesz akkor téli baba lesz, ezért is merek az Ergóban gondolkozni...

Viszont lelkesen figyelem majd a rugalmas kendős tapasztalatokat mert nekem az tetszik még nagyon (és akkor ugye a picit jobban beöltöztetheti az ember). Valszeg el fogok menni a Nandukendős tanfolyamra is a Minimanóba (asszem az még mindig ingyenes ha Nanduja van az embernek) aztán még az is lehet, hogy ha addigra megtanulom megkötni akkor szépen megtartom az L-es kendőt és majd nem öltözök fel annyira... (lányom ugye tavaszi baba volt, 5 méter kendő magam körül elég rémálomnak tűnt - főleg nyáron).

foldori: igen, nálam is az a sanszos, hogy elől egy gyerek, hátul egy másik ergóban a kezemben meg a hátizsák... aztán lent esernyőkocsi (vagy sima sétánál a nagy babakocsi) plusz kendő (később meg ergo)...

Fú mibe vágtunk:)))))

Nekem igazából nem is az a dilemmám, hogy mi lesz ha meglesz a baba... az egy dolog, addigra kitalálom és talán már a lányom is szépen lépcsőzik... na de mit fogok csinálni terhesen?

Ha ergóban cipelem az nem okozhat gondot? Meddig lehet egyáltalán terhesen egy babát cipelni? Igazából már most is érzem, hogy húz a hasam ha 5-10 percnél tovább cipelem... (néhány hete még egész nap a nyakamban lóghatott, észre se vettem).
Vendég
 


Csakegy (neved????) : Én az elején még vigan emelgettem a 13 kg-s fiamat, de most a 8. hónapra már marha nehéz... Magamat is alig birom vonszolni. Fájnak az összes medence-táji csontjaim, főleg ez a baj. A derekam nem is annyira.
De amúgy sztem nem veszélyes, ha birod. Sztem nem lesz baja a magzatnak sem, ha pl. leguggolsz és úgy emelsz. A derekad miatt kell inkább vigyázni.
Egyszerre 2 gyerek nem tűnik "normális" megoldásnak, de ha nagyon akarjátok...Én biztos nem csinálnám. Lehet, hogy azért, mert a nagy már nem is engedi cipeltetni magát. Ha nagyon "mamamama" van, akkor leguggolok hozzá, simizem, puszilom...stb. Ez elég is neki, nem kell felvenni.
Mondjuk ha autóval megyünk, necces a ki-bepakolás. Már dögnehéz ez a külök :) .
Szóval a lényeg az óvatosság és inkább ésszel mint szivvel. Mármint a fizikai megerőltetést nézve. Persze, ha Mrs. Schobertnek érzed magad :) :) :) .


Bohém mama : nekem ők durmolnak a fülembe :lol: Kép
Kép

Off: most megint pénzköltésen gondolkodom: egy rugalmas, egy mei tai, egy erszény ...stb. Hol állok majd meg?

KRISZTI

KépKép

KépKép
kkriston
 
 


Sajnos le kell irnom, milyen szomorú vagoyk... Nyertem az ebayen egy DD Irist, 45 Euroért. De a sok átutalás, postaktg, stb felvitte az árát 70 (!) Eurora! Ez borzasztó, nem? MÁr használtan sem éri meg vásárolni. Vagy is OTp-n keresztül. Ez ahülye átutalás. De most sajnos nem lehetett másképp.
Szóval nagyon gondoljátok meg, ha licitáltok...
:( Azért jó hir, hogy lesz egy szép kis kendőm, a 2. didym!
K
kkriston
 
 


Kriszti: Hüha az nagyon sok! Tan nyithatnal Paypal szamlat, az ingyen van, csak keves elado fogadja el mivel akkor neki kell valami 4%-ot fizetni.
smzsgalf
 
 

Vissza: Életmód

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?