Új privát üzeneted érkezett!

Zsuska, nekünk pl nem volt templomi esküvönk, mert egy pap ne dirigáljon a házasságről, amikor nőt sem látott még (elméletileg)...hánynak volt templomi esküvője, és mégsem vallásos, mert az úgy hozzátartozik, nekünk nem volt ennek ellenére, mert nem vagyunk vallásosak, férjem csak baráti esküvők alkalmából jár templomba, de kilsgunk, azt sem tudjuk, mit kell csinálni, ciki egy kicsit...
18 évesen eldönti, mi akar lenni, ha buddhista, legyen, az ő dolga, de addig úgy gondoljuk, muszáj a konvenció...hogy ne lógjon ki...unokaöcsém bőgött állandóan, hogy piszkálták...én ezt nem akarom...
Vendég
 


Lafi!

Ez tök fura...Én még sosem hallottam ilyenről hogy emiatt kicsúfoltak volna valakit... pedig van a környezetemben pár "pogány" gyerek. Persze megértem valamenyire ezekután a hozzállásodat.

Templomi kilógás:). Én ilyenkor hátramegyek és ott állom végig az egészet :) Ott senki nem látja mit csinálok :lol:

Zsu&Borka
KépKép
bzsuska
 
 


Szerintem manapság a templomnak nincs létjogosultsága. Épp ezért a mi gyerekeinket már biztos, hogy nem fogják csúfolni, ha nincsenek megkeresztelve, sőt! Mi egyetlen önző ok miatt döntöttünk mégis a keresztelés mellett, hogy legyen mit várni. Mi olyan sokat vagyunk egyedül Olivérrel, hogy mindig ki kell, hogy találjak vmi programot magunknak, ahol talizhatok rokonokkal, barátokkal, emberekkel. Emiatt volt a keresztelő is. Akkor ezt várhattam pár hétig. A 81 éves nagymamámon kívül senki se vallásos a családban.
20140901102739
 
 

 
 

Hajni!

Én is csak a keresztszülők miatt inogtam meg picit :). Így most nincsenek. Hivatalosan... :)

Zsu&Borka
KépKép
bzsuska
 
 


Nálunk azért nem lesz keresztelő, mert a fiam döntése lesz majd, az ő szabad akaratából, akar-e vallásos lenni vagy sem.

Kép
zsuzsi73
 
 


pompomlány írta:Új téma: mindenki megkeresztelte a gyerekét? (gondolom azért nem). A

Nem is értem... akkor miért? Nem álszentség ez?

mi nem. pont ezért. minek kereszteltessem bele őket egy olyan vallásba amiben én sem hiszek?
majd ha nagy lesz, eldönti mit akar, megkeresztelkedni akármikor meg lehet, de felőlem lehet buddhista, zsidó vagy hithű ateista.

templomi esküvőnk sem volt, pont ezért.

bandika írta:Orsi,

Ülés teszteket hol szoktál nézni? Én gugliztam erre: http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =0&whid=25
de nem találtam semmi használhatót.

adac.de
de erre én még nem láttam töréstesztet.

Lafi :)
én ezzel nem értek egyet... pont erről erősíted a társadalmi beidegződéseket.
Amúgy meg nekem nehogy bárki bemagyarázza, hogy téma az oviban, hogy ki van megkeresztelve meg ki nem :?
max. a szülők hülyeségeit szajkózzák a gyerekek.

de én senki orrára nem kötöttem, hogy nincsenek, nem járnak hittanra az oviban, ezt külön kértem, de angolra sem járnak :)
különc anyu vagyok tuti.

nálunk nincs jézuska, meg egyebek.
(teszem mindezt úgy, hogy én még bérmálva is voltam... mert illik felkiáltással... szerintem meg nem illik, ha nem olyan környezetben nő fel a gyerek)

Zsu :D
Lili jön-megy, van járókája is kint, de ő abban azért elvan egy ideig.
Az elején persze kiabál, de 2 perc után rájön, hogy nem fogom kivenn, és elmolyol egy ideig.

****
na, végigolvastam... látom nem lógunk ki nagyon a tömegből :shock:

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Azért hozzám hasonlóan milliók hiszik a világon, hogy a templomnak van létjogosultsága. Az meg, hogy a papnak fogalma sincs a családi életről csak a római katolikus egyháznál igaz, görög katolikusok, reformátusok, evangélikusok, sok kisegyház stb nál rendes családi életet élnek.
Jó sok ateista van a fórumon... Hááát.... nem akarok belemenni. Én is tisztelek minden véleményt, de jobban egy hullámhosszon vagyok bárkivel, aki keresi a létezésünk magasabb szintjét és nem marad meg a materializmusnál.
Viszont abban egyetértünk, hogy a keresztség csak szimbólikus, igazán annak van jelentősége, ha vki felnőtt fejjel, tudatosan dönt vmelyik nézet mellett

Udvar:
babakocsiban kiviszem, abban elücsörög egy darabig, főként, ha kutyánk szórakoztatja, aztán van, hogy kiveszem, irány a hintaágy, szék... várom nagyon a meleget, mikor pokrócon ellesz a füvön

Kép
Kép
emma1976
 
 


emma1976 írta:Jó sok ateista van a fórumon... Hááát.... nem akarok belemenni.

ez azért "kicsit" lenéző volt.... szerintem...

én sem akarok belemenni... de ha emberiséget nézzük, akkor nem a katolikusok vannak többségben.

(enyhe filozófiai vonal. Az, hogy valaki nem hisz Istenben (így nagy I-ve), az nem feltétlenül atesita, sőt az esetek legkisebb részében az. A vallást meg a hitete ne keverjük. A "létezésünk magasabb szintje" pedig nagyon sok vallás szerint létezik)

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


hú, látom szép nagy vitát szítottam! :shock:

nem is mennék most bele, csak annyit, hogy én is 14 évesen keresztelkedtem meg - amikor én akartam, és amikor felfogtam a tudatommal, hogy mi az

a hit és a vallás nagyon nem ugyanaz, sőt most azt mondanám, hogy pont a vallásosság formája tart vissza attól, hogy hívőnek mondjam magam. Szerintem lehetetlen őszintén hinni és gondolkodni, mikor egy csomó gondolatot készen kapsz és el KELL fogadnod, hogy az úgy van. A másik, hogy szerintem a vallás inkább korlátokat állít, mint szabaddá tesz, legalábbis abban a formájában, ahogy én megismertem. (bocs mindenkitől)

ez nem azt jelenti, hogy ne hinnék Istenben, vagy hogy megragadnék a materialista szinten

Azt nem értem, hogy odamegyek a paphoz, és meg sem kérdezi, hogy miért akarom megkeresztelni? Vagy hogy nem hangzik el a szertartás alatt valami olyan, amire ígéretet kell tenned?
Mert nekem akkor ment el a kedvem egy életre a templomi esküvőtől, mikor egy munkatársnőm, akinél materialistábbat nem ismertem, arra a kérdésre, hogy és gyermekeiteket Isten szellemében fogjátok-e nevelni, igennel felelt. Aztán hazamentek és gondolom azóta sem jutott eszébe ez a kis részlet. :roll:

KépKép
pompomlány
 
 


egyáltalán nem lenéző háááát, hanem inkább szomorúúúú

éppen azért írtam, mert sokmindenben hihetnek az emberek

nem katolikus vagyok.... de Istenhívő

Kép
Kép
emma1976
 
 


Egyébként én alapvetően Istenkeresőnek tartom magam, csak még nem találtam meg. Én pl hiszek az angyalokban, nem szószerinti angyalokban, csak olyan segítő lelkekeben, aki néha én saját magam vagyok :roll: . Remélem érthető :oops: . De maga az intézmény nem áll a szívemhez közel. Szoktam imádkozni csak nem teszem össze a kezem, hanem kimegyek a szabadba és gondolkozok elmélkedek, hálát adok, segítséget kérek stb. De nem nevezem Istennek. Részemről téma lezárva :lol: :wink:

Zsu&Borka
KépKép
bzsuska
 
 


pompomlány írta:jól sikerült a sült krumpli, alig akarták abbahagyni.

Ezen csodálkozol? Egy gyereket mutass, aki nincs oda a sült krumpliért....!

még egy utolsó szösszenet részemről, még ha kicsit naturalista is: már elmúlt az az idő, amikor a papság mondta meg, hogy mi a stájsz, és még hittek is neki. És azért mert valaki templomba járt, attól még ugyanúgy megb*ta az anyját, lányát..., mint ma. Csak ma van Strassburg meg emberi jogok meg szenzációhajhász sajtóorgánum. De ez már más téma.
Létezésünk magasabb szintjét én pedig nem Jézus Krisztussal képzelem. Sokkal inkább valahol az univerzumban, ahol ezermilliárd kisebb nagyobb bolygó közül nem gondolom, hogy pont a miénken van csak élet.
20140901102739
 
 


Sziasztok!
Nem igazán tudok lépést tartani mostanában veletek. :) Napközben nekiálltam babaruhákat vállogatni a kicsiket felpakolni a vaterárra. Meg játékot szanálni meg ilyeneket amikor éppen alszanak. :)

Keresztelős téma: mi megkereszteltük őket még tavaly májusban. A párom gyerekkorába minden hétvgén járt templomba ministrált is minden hétvégén azt nem mondom hogy most is jár de neki ez fontos volt én meg nem zárkóztam el tőle. Bár azt hozzáteszem én biztos nem fogom templomba vinni.

Amúgy amin én be vagyok akadva anyósom vidéken dajka egy oviban és ott minden héten egyszer jön a pap az ovodába (református és keresztény ) és a gyerekeknek KÖTELEZŐ részt venni a foglalkozáson. Na szerinem ez nagyon felháborító, hisz ha a szülők nem akarják akkor miért kell erőltetni....

Zsu!
Nem látom valaki reagált-e de én eddig amilyen talira mentem ott külön kaját nem vittünk (bár gondolom a gyerköcöknek visz mindenki).

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Sziasztok!

Hajni,
köszi az infót a napszemüvegről.Azt hittem,hogy ezt a fajtát nem tudják a kölykök levenni magukról,így idén még nem veszek nekik.

Emma,
Boldog návnapot kívánok Zalánnak!
Mi is fogzunk,Arnold szemved,mert nem törnek át a rágói,Márknak ma vettem észre,hogy kibújtak felül a szemfogai,így már 14 foga van!

Lili,
Alíz is nagyon édi bébi!

Pompi,
hogyan fogyózol?

Enyémek sincsenek megkeresztelve,és nem is lesznek,ha rajtam múlik!Pont.

Andi
Kép
aanda
 
 


Anda!
Nem semmi mennyi fogatok van már :)
Nálunk pont hétvégén vettem észre hogy mindekttő gyereknek átbújt a rágó foga egy egy hegye kettő fog is fejenként. :) Nagyon nem viseli meg őket. :)

Esztinek alul kettő felül kettő stabilan nyolc hónapos kora óta és hátul nő most két rágó. Balázsnak alul három felül négy és hátúl nő neki is a két rágó. :)

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Orsi!

Nálunk mocskos szahara van... sivár homok mindenütt...Ősszel próbáltam füvesíteni, de annak az eredménye még nem olyan hogy letehessem a földre... Amíg terhes voltam addig klasszul elterjedt a királydinnye is :evil: :evil: Szülés után kiszedtem őket de elszórt egy csomó magot....Szóval idén még harcolok vele :( . Ha gyönyörű angol pázsitunk lenne akkor nem lenne gond:):):). De nincs :(:(:(
Járóka: az én gyerekem nem egy feladós típus... Próbálkoztam már néha vele de nagyon kitartó... Nekem annyit nem ér a dolog... :?
Nőhetne már az a rohadt fű...

Képzeljétek Borcsikám éjjel egyszer kelt :):):) És még mindig alszik :):). Pedig ő szokott kelteni :):). És átlag 3 keléssel szoktam megúszni az iccakát...
Tegnap tanultunk egy új játékot. Versenyzünk hogy ki éri el hamarabb az elgurított játékot. :lol: Na azóta leányzó megtanulta bekapcsolni a turbó fokozatot. Hihetetlen milyen gyorsak tudnak lenni... :lol: :lol: :lol:
Mindenhol feláll és bejárja az egész lakást(akár nélkülem is :shock: ) És olyan jó hogy kibírtam hogy ne álljak ott mellette minden esésénél(a férjem, rokonság szidalmazott érte :evil: ), mert kby 1-1,5 hét alatt rájött hogy kell elesni, egyensúlyozni, fenékre pottyanni és most alig van esés. (Orsi! A te hozzászólásod miatt tartottam ki :))Most már magától ül le állásból. Most kezdődnek a szekrény nyitogatások... Akkor csúfos ha a foggantyúba kapaszkodik, szekrény kinyílik, gyerek esik...

Én most annyira jól érzem magam :):):):):):):):). Engem nagyon megviselt az a fránya hasfájás... Elvitte az összes szép pillanatunkat... DE MOST :D :D :D Szupeeer:).

Na sok lettem

Zsu&Borka
KépKép
bzsuska
 
 


sziasztok,

szavaztok Hunorra?Előtte regisztrálni kell...

http://www.baon.hu/index.php?apps=verseny&verseny_id=37

3.oldalon van....T-L Hunor.

Köszi
Vendég
 


Zsebi,
szerencsétek van a fogzással,hogy nem viseli meg őket.A tieid is jól belehúztak!
Enyémek annyit mennek már,hogy ezen kívül sem az evés,sem az alvás nem érdekli őket.Pár napja csak napi 1 órát alszanak,azt is nehezen,mert túlpörögnek,és hisztiznek!
Van erre valami ötleted,ötletetek,hogy hogyan vészeljem át ezt az időszakot?

Zsuzska,
Borka nagyon ügyes kislány!

Andi
Kép
aanda
 
 


Andi!
Az én lányom is állandóan túlpörög... Ő még kicsi így fel tudom venni és van hogy félórát sétálok vele, énekelek neki lassú dalt amire megnyugszik. Egyre lassabban egyenletesebben veszi a levegőt . Én csak ezek után rakom le aludni. Ha túlpörögve rakom le akkor nálunk is sírás kiságyban körbemászkálás, felállás van. Szóvl én direkt figyelek arra hogy az elalvás előtt már ne játszunk olyat ami fölidegesíti. Mondjuk ez a túlpörgés nem rendszeres de elég sokszor van...
Szóval Én a nagy szaki :lol: :wink: azt csinálnám a helyedben hogy alvás előttre beállítani nekik valami csendesebb játékot. Pl múltkor a vendég gyerekeim (akik 2 perc alatt szétszedték a lakást :lol: :lol: ) a diavetítőzésre egészen lenyugodtak. Persze nem biztos hogy nektek ez fog bevállni de biztos van valami amit szeretnek de nyugisabb foglalkozás. Ha van ilyen akkor azt akár rendszeresíteni is lehet.
Evéssel meg szerintem nem tudsz mit csinálni :? . Majd esznek ha éhesek lesznek :lol: .
Hú most egészen úgy hangzok mintha értenék is hozzá :lol: :lol: :wink: .

Zsu&Borka
KépKép
bzsuska
 
 


[quote="zseboroszlán"] Amúgy amin én be vagyok akadva anyósom vidéken dajka egy oviban és ott minden héten egyszer jön a pap az ovodába (református és keresztény ) és a gyerekeknek KÖTELEZŐ részt venni a foglalkozáson. [quote]

:shock:

Nna, egyébként én is ettől tartok... találkozik majd a gyerek olyanokkal, akiknek ez a meggyőződésük, hogy Jézuska, Mennyország... stb., - nem tudom még, mit mondok majd erről a gyerekeknek, hogy van, aki szerint ez az Igazság, van, aki szerint nem ez... Persze-persze, el fogom nekik mondani, én mit gondolok, de pl. nekem is nagymamám adagolta, hogy "Isten mindenhol ott van és mindent lát" - hát ne mondjátok, hogy ez nem ijesztő egy gyereknek! (a másik nagyi meg lehülyézett, amikor megkereszteltettem magam). Mikor meg elmentem a templomba egy oszt.társammal, akkor meg ott éreztem hülyének magam, mert ott meg ugye mindenki úgy adta magát elő, mint aki holtbiztos mindenben, és bűnös, aki meg nem.

Még egyszer megkérdezem, mert végül is nem kaptam erre választ:
mikor megyünk a paphoz a templomba, nem kérdezi, hogy miért és mi hogy s mint...stb. :?: :?: :?:

aanda,
elkezdtem ezt a 4 napos diétát (fehérje-nap, keményítő-nap, szénhidrát-nap, gyümölcsnap), de hááát… :oops: :oops: :oops: sajna ma csúfos vereséget szenvedtem. :roll: Délelőtt csak gyümölcs mindig (már akkor is fél óránként nézem az órát, hogy mikor lesz már dél). Na mindegy, amennyire tudom, tartom… Szerintem ha már nem nyomok óránként néhány csokis kekszet a számba, akkor is fogyni fogok. Az a jó, hogy végül is nem sürgős. Május végén utazunk el majd, addig heti egy kiló csak lemegy, és akkor már jó vagyok! :D Csak a fürdőruciba nem szeretnék úgy festeni, mint egy bálna!
Túlpörgés ellen nálunk érdekes módon csak a „Hinta-palinta” kezdetű nóta hat (suttogva), arra megnyugszanak. A "Tente-baba-tente" az nem jött be. :? Egyébként pont tegnap, mikor a férjem 11-kor jött, hogy most mán jóccakát, kezembe vettem „Az alvás: Hogyan tanítsuk meg gyerekünket, hogy átaludja az éjszakát” c. könyvet, (legalább olvassak róla), amiben azt írja, minden este még nyitott szemmel tegyük le a kiságyukba őket. Na, hát akkor én ezt nagyon elrontottam! Homlokegyenest az ellenkezőjét csinálom: együtt alszunk el a nagy ágyon (én persze nem), aztán viszem át őket az övékbe. Csak most ezzel is kezd gond lenni: néha felébrednek, mikor átviszem őket. :(

Egyébként nagy hírünk van: Norina után tegnap Bencsi is felállt! :D

V.sz. nem fontos kaját vinni a talira, van ott valami büfé, magunknak talán csak nem kell arra az egy-két órára, a gyerekeknek meg bizti mindenki visz, nem?
Engem a játékok jobban izgatnak!

Tegnap láttam egy nagyon jó játszótéri jelenetet! Anyuka megérkezik, kiönt egy hátizsákra való homokozójátékot, az összes gyerek odasereglik a homokozóba és gátlás nélkül tépik ki a kisgyerek kezéből a lapátot és használják az összes többi cuccot. Anyuka egyáltalán nem izgatta magát, elvonult. Amúgy a kisgyerek sem. Nagyon tetszett!! Én már biztos agyvérzést kaptam volna! :evil: (mi még ugye nem játszóterezünk)

KépKép
pompomlány
 
 


Keresztelő: Nálunk lesz, de inkább a családi hagyomány miatt, meg a nagymamám lelki békéje miatt. Lehet, hogy nem szép, hogy nem belső indíttatásból megyünk a templomba, de ez van, nekem a Nagyim a fontos! És szerintem ezzel nem veszem el a lehetőségét, hogy később más vallást gyakoroljon vagy ne gyakoroljon a fiam.
Egzébként a rkt. egyházrendszer nekem sem szimpi, főleg ez a nyomulás, amiről Zsebi is írt!

Pompi,
Még nem tudom, hogy hogy zajlanak az előkészületek, de van egy gyanúm, hogy inkább az érdekli majd a papot, hogy az egyházadó be van-e fizetve… :?
Gratula Bencsinek!


Zsu,
Nagyon ügyes a leányzó!
Kertben próbáljátok ki esetleg a hintát, én Balum 15-20 percig elvan benne egyedül, ha előtte jól meglököm. :lol: Nekünk egyelőre csak a lakásban van, akkor szoktam bevetni, ha pl. a garázsból kell felhoznom és kipakolnom a csomagokat, a hintában addig biztonságban van..

Képzeljétek Balu lépcsőt mászik! Le akartam fényképezni, ahogy felmászott egy lépcsőfokot és persze lemerült az elem, de mig babráltam vele, ő már a 3-nál tartott. :shock: Akkor észrevette a tükröt a fordulóban és spurizott fel odáig (6 fok).

Kép
bandika
 
 


Pompi :)
Nálunk nem volt keresztelő. És nem is tervezem. Nekem a nagymamám nagyon vallásos, meg A férjemé is, de megmondtuk nekik, hogy nem lesz, fogadják el. Egyébként nálunk a férjem sincs megkeresztelve, de ettől még az egyik nagynénje a "keresztanyja". Úgy is hívja, hogy keresztanyu :)

Aanda :)
Balázs is fél a fűtől. Ha letesszük, akkor hasravágja magát és elemeli a kezét. Az apja szerint így legalább jó ejtőernyős lesz belőle.

Én jól megfáztam húsvétkor, még mindig elég szekszi rekedt hangom van :lol: De végre itt a jó idő és sokat vagyunk lenn a játszótéren, vagy az udvaron. Balázs imád hintázni, felmászik a csúszdára négykézláb és mindig fejjel előre akar lecsúszni, mindie meg kel lfordítanom. Olyan jó most vele :)

wish
 
 


Hinta jó ötlet :!: :!: Hogy én mekkora hülye vagyok :roll:


Ja elkezdtünk "tv"-zni.

http://www.youtube.com/watch?v=w6n1ieWS ... re=related

Ajánlom mindenkinek :lol:
Ezt az egyet szoktuk mindig megnézni. :lol: Imádja

Zsu&Borka
KépKép
bzsuska
 
 


Pompi!
Állás! :lol: :lol: :lol:
Akkor most már két ácsingós babád van! Gratulálunk :lol: :lol: :lol:

Wish!

Én is alig várom már a csúszdázást:):):). Vicces lehte Balázs. Olyan kis pörgősnek képzelem. :lol: Cuki :lol:

Bandika!

Gratula a lépcsőzéshez :lol: :lol: . Kis spuris :). Nálunk két lépcsőfok van a nappali és a konyha közt. Borcsi úgy jön be a konyhába mintha ott se lennének azok a lépcsők :shock: .Olyan ügyesek ezek a babócák...mindig meglepnek.

Zsu&Borka
KépKép
bzsuska
 
 


Zsuzska,

szerintem nektek jó lenne nagyon az adams hinta, tudod, egyszer már írtunk erről, én meg is rendeltem, és Olivér nagyokat szokott benne aludni.

Kép
zsuzsi73
 
 


Zsuzsi!

Igen én bele is szerelmesedtem abba a hintába... De apa hátast dobott az árától.... Aztán jött hogy felkötjük a bébi hordót és abban hintázunk. Most meg kintre szerintem már normál hintát veszünk, mivel már tud ülni. Egyébként apa megcsinálta az adamo hintának a vázát fából, csak nekem kéne rá varrni vásznat. De valahogy nincs időm :lol:

Zsu&Borka
KépKép
bzsuska
 
 


Még valami aztán befogom a számat :lol: :lol: :oops:

Pézsé????

Zsu&Borka
KépKép
bzsuska
 
 


Hali! :D

Főztem ma a gyereknek tejberizst rizstejből. Olyan lett, mint a beton, még a botmixer se vitte. :? Aztán addig kutyultam, míg ehető állagú nem lett, még gyümit is raktam bele a végén, de Olivérnek nem nagyon kellett... Pedig ízre tök olyan lett, mint az igazi, rendes tejből! :roll:
Mi tegnap voltunk először játszótéren. Megvártuk míg elmegy 1/a, 1/b és 1/c, aztán lett is helyünk a hintában. :wink: Örült neki, alig akart kijönni! :D

Lányok, minden gyerek olyan turbón beindult, hogy mi lesz majd a talin?! Egymás hegyén hátán fognak kikötni! :lol: Lehet, hogy sütök nektek vmit, ha O. is úgy akarja. :D Meg ha meg is meritek kóstolni persze... :roll:

Hintás kép:
Kép
20140901102739
 
 


Pompi! :)
Nálunk most volt húsvétkor a keresztelő. Előtte pár nappal eljött hozzánk a tiszteletes (református keresztelő volt), és elbeszélgetett velünk (vagyis velem, mert munkaidőben jött, és a párom dolgozott): miért szeretnénk megkereszteltetni, érdeklődött a hitéletünkről, ilyesmi.

Nálunk ezeket a kérdéseket teszik fel a szülőknek és a keresztszülőknek a akeresztelőn:
1. Akarjátok-e, hogy gyermeketek a keresztség által az Atya-, Fiú-, Szentlélek Isten szövetségébe, a keresztyén anyaszentegyházba befogadtassék?
A válasz: Akarjuk.
2. Ígéritek-e, fogadjátok-e, hogy gyermeketeket úgy nevelitek és neveltetitek, hogy ha majd felnő, a konfirmáció alkalmával ő maga önként tegyen vallást a Szentháromság Istenbe vetett hitéről a gyülekezet előtt?
A válasz: Ígérjük és fogadjuk.
A lelkész ezután a gyülekezet tagjainak is feltesz egy kérdést:
Ígéritek-e, hogy ezt a gyermeket szeretetben és imádságban hordozzátok, és a szülőknek, keresztszülőknek minden segítséget megadtok, hogy őt hitben neveljék?
A válasz: Ígérjük.

Kép Kép
kismokus
 
 


Pompi!
Nem igazán értem de ha az a kérdés hogy mi kell a keresztelőhöz akkor itt nálunk újpesten a következő:
Elmentem egyedül a mise után a pappal beszélni. Felvette a keresztlevélhez az adatokat (anyja neve, apja neve, milyen vallású, aztán címünk, a keresztapa neve, keresztanya neve milyen vallású és hol lakik) egyeztettünk egy időpontot és ennyi. A megbeszélt időpontban vasáranp nagymise után megtarotta a kersztelőt a gyerköcöknek. :)

Andi!
Sjanos nálunk is van ilyen hogy egy egy órát alszanak nem tudunk szerintem igazán mit csinálni túl kell élni ezt az időszakot is. :) Én szoktam azt csinálni arra jó hogy lenyugodjanak hogy be az ágyukba az ágyuk mellé ülök és mesét olvasok nekik azt egy idő után leülnek az ágyba kilógatják a lábukat és hallgatják nézik a képet amit mutatot majd van hogy elékik a könyvet odaadom és azzal elalszanak.

Diavetítőzni én is vetítettem már nekik párat de este lefekvés előtt míg a tejet isszák tetszett ugyan de a könyv nagyobb siker hogy ott meg tudja mutatni mit lát hall :)

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Sziasztok Lányok!

Sajnos nálunk sokminden történt (családi) amin nehéz tullépni és keveset tudok jönni!Ráadásul Marcikám beteg :( és szombaton felvételi! :?

Nálunk még nem volt keresztelö de tervezzük hogy lesz!Nekem más a véleményem teljesen.....de tiszteletben tartom a tiéteket! :D

És nagyon jo az a diéta Pompi!!
Én 56 kg vagyok(ezzel)!!!

Este jövök és visszaolvasok!! :D

Ja és a szendvicses ajánlatom áll ha gondoljátok!!!!
Csak akkor meg kellene rendelnem elöre!!!
De én szivesen intézem!!!

KépKépKépKép
aniko24
 
 


Pompi,
én nem tudok infoval szolgálni, nálunk a tesómék intézték, az ő ismerősük a pap.

Anikó,
de jó, hogy írtál! :D Hogy én most mennyire irigy vagyok! :lol: Nagyon ügyes vagy, tökre lefogytál! :o Gratulálok! Pedig azt mondják, hogy azért nem jó ez a diéta, mert lényegében 1 nap viszel csak be fehérjét, a többi nap szénhidrát. Úgyhogy főleg stimu előtt nem szerencsés. Csak mert néha én is becsábulok ennek a diétának... :roll: (Persze már régóta eredménytelenül... :? ) Marcinak jobbulást! Szendókban benne vagyok! :D
20140901102739
 
 


Probálok visszaolvasni!Az elözö oldalrol kezdtem! :oops:

Hajni!
Ez a sültkrumpli nálunk is favorit amit Orsi irt!
De azért Marcikám már tul van a Mekisen is! :wink: :lol:

Katyus!
Gratulálok a járáshoz!
Nem semmik a kiscsajok!

Lafi!
Nagyon édes Hunor!!!

Lili!
Nálunk is volt ez a láng vörös félarc!
De amikor elmult nem jött vissza többet!
Én nem kentem semmivel!
Csak fürdetésnél fürdökrémmel de le is mostam!
Nagyon édesek a picikéid!
Marcinak volt terpesz pelusa!!
Sokat segitett!

Zsuska!
Szerintem a bör azért nem jo mert nyáron meleg télen hideg!
Nekünk is mindenhol az van!Vagy belefülledsz vagy megfagysz benne! :evil:

Zsuzsi!
De édes a kis napszemcsis ficskád!!
Nálunk azonnali levétel van!
Nem tudok elég gyors lenni figyelemelterelésben! :evil:

Emma!
Utolag is boldog névnapot Zalánnak!

Andi!
Szegények!Megszenvednek a fogacskákkal!

Hajni!
Nálunk is megy a körbe menetelés mindenhol ahol felkapaszkodik!
És ami nagyon édes hogy ha zenét hall táncol!Megzabálom!!! :lol:
Ma mértem Ágostont és 11kg!Nálatok hogy áll a suly?
Egyébként kicsit válltoztattam a diéta menetén!Mert én csak fehérjét viszek be!
Délig gyümi aztán hus salival és 5-6 után gyümi!Ha azt vacsorázom amit ebédelek az életben nem fogyok le!A szénhidrátot meg csak a Norbi féléket eszem (nekem izlenek)!
Nagyon édes Olivér a hintába!!!

Wish!
Jobbulást!!

Bandika!
Nálunk is megy/nne a lépcsö már feltud menni a legtetejére!De feltettük a karámot!!!

Csajok a szendokat intézem ha akarjátok!
Itt a link mindenki nézze ki milyet enne szivesen és berendelem(persze ha akarjátok csak akkor)!
www.daily.hu

KépKépKépKép
aniko24
 
 


Anikó!

Te most saját költségre rendelné szendvicseket? Vagy ezt nekünk is kell fizetni?
Mindkét esetben mondom hogy szerintem kár ennyi pénzt költeni szenyókra. Persze ha van fölösleges pénzed akkor én szívesen elnyammogom őket :oops: . Én inkább azt mondom ha valakinek van fölös ideje, kedve akkkor süssön egy sütit vagy bármit. De szigorúan csak akkor ha van kedve. Persze ez csak az én véleményem... :?

Zsu&Borka
KépKép
bzsuska
 
 


bandika írta:Még nem tudom, hogy hogy zajlanak az előkészületek, de van egy gyanúm, hogy inkább az érdekli majd a papot, hogy az egyházadó be van-e fizetve


:lol: :lol: :lol:

Bandika,
Gratula Balunak a lépcsőzéshez! Hááát, a fényképezők már csak ilyenek! Nekünk is tegnap tele volt a lakás a töltőkkel a falon!

Bzsu,
Köszi!
Nekünk a Bebe TV nagyon-nagyon bejött, nagyon megnyugtató – ez, amit mutattál ahhoz képest is vibrálóbb – most meg eltűnt valami hülye Reflektor TV miatt. Tele van már a hócipőm a Sztáááárokkal! :evil: :evil: :evil: A csendes hétköznapi emberekre már senki nem gondol? Ki a fene nézi ennyit a Sztárokat?

Hajni,
Húúúúú, Hajni-süti! Nagyon-nagyon kivi vagyok!
Én tegnap csináltam palacsinta-tortát a férjem szülinapjára. Megkóstolta...aszonta: ez sós. (A'sszem lejárt az édesítő szavatossága...) Úgyhogy a szemétben landolt. :oops: :oops: :oops: Jobban jártam volna, ha rendelek! 8)
Milyen nagyfiús Olivér a hintában! Hát én is kíváncsi vagyok most már a különbségre, mármint Bencsi meg közte. Így képen át nem látszik az 1 kiló különbség.
Szóóóval te is rákapsz néha a 4 naposra…? Amúgy a legkönnyebben nekem is a fehérjés nap ment. A szénhidrát bennem csak még nagyobb étvágyat vált ki… ott romlott el minden. Mondom, OK, eszek egy vaníliás karikát. Na jó, még egyet… aztán fel is zabáltam az egészet, mivel majd most úgyse lesz egy darabig CH-nap! :D 8) :roll:

Kismóki,
Nagyon köszi, hogy ezt így leírtad!!! Na, erre vártam! Ez már így tiszta! Köszi!!!
Amúgy én is református…(mármint inaktív ref.)

Zsebi,
és jársz is misére, vagy csak beestél emiatt? (mert én csak beesnék emiatt…) :oops: :oops:
Milyen vallású vagy?
Ez szép ez az altatás, ahogy így leírod… De jó… nem rágcsálják már a könyveket? Sajna nálunk Bencsi állandóan a szájába akarja venni, hiába mondom neki, hogy „nem szájjal, szemmel olvasunk”! :roll:
Viszont van egy kis „könyvtáros-készletük”, azt imádják pakolni! A Brendonban vettem, egy díszdobozban van 12 kis könyvecske az alapmesékkel, kb. 5 oldal mindegyik, és az van ráírva, hogy „Első könyvtáram”. Nagyon-nagyon ari!!
A diavetítést eddig én élveztem a legjobban. A gyerekek azzal szórakoznak, hogy felmásznak rám és meg akarják fogdosni a fényt, ami kijön a gépből. Úgyhogy még egy mesét sem tudtam végigmondani.

Anikó,
Már hiányoztál… el nem tudtam képzelni, mi van veled! Mi van veled/veletek?
Milyen az a más véleményed, mesélj… érdekel!
Hogy bírod a 4 naponkénti gyümi-napot? Csinálod? Egyébként nekem is mindig a változtatáson jár az eszem! Amúgy is mindig eszembe jut róla a „Testkontroll”, szerintem nagyon hasonló ahhoz!
Tánci… igen, az nálunk is van. Reménykedek, hogy Norinának van hozzá tehetsége és ihlete… én imádtam táncolni! Viszont mivel későn kezdtem, már nem voltam annyira hajlékony. Épp ezért őt viszont amint lehet viszem a „balettba”!
Én a’sszem nem kérek szendót, de köszi, hogy felvállaltad az intézést!

Kérdés:
Ti hogy intézitek a nyaralást, hogy ne pont akkor jöjjön meg? Nekem valahogy mindig úgy sikerül, már megőrülök! Most is ahogy számolom, tuti bele fog esni az ideibe is, abba az egy hétbe, mert mostanság ráadásul tök kiszámíthatatlan. Most pl. 23 napra jött meg, előtte meg 2 hónapig nem.
Van valami késleltető tabletta… íratott fel már valaki ilyet? A barinőm aszonta, neki minden baja volt tőle!

KépKép
pompomlány
 
 


Sziasztok!

Köszi a válaszokat!
Délelőtt szépen eljátszanak,nyugisak is,látom rajtuk,hogy hulla fáradtak,de amint lerakom őket,már üvöltenek is,főleg az Arnold.
Tegnap már annyira fáradt volt,hogy hintázás közben elaludt az ölemben,lerakni persze nem mertem,mert örültem,hogy alszik.De ma már nem csinálok ilyet,mert hozzászoknak,és önnállóan nem tudnak majd elaludni.Persze egy gyerekkel talán megtenném.

Pompi,
Szuper lehet az a könyv,persze elméletben minden olyan szépen hangzik.Én mindig éberen teszem le őket aludni,este nincs is semmi gond az elalvással,de napközben!Az is lehet,hogy most fognak átállni a napi 1 alvásra.

Gratulálok Bencsinek a felálláshoz!A diavetítés jó lehet,el tudom képzelni,ahogy meg akarják fogni a fényt!
A mensit fogigátlóval tudnád csak késleltetni.

Bandika,
nem semmi a lépcsőmászás!

Wish,
milyen kis huligán lehet a kis ejtőernyősöd,ahogy csúzdázik!
Én még nem is vittem őket a játszótérre,mert hiába szuper eus,de a hinta az a sima ráülős, a csúzda meg tök magasan van.

Hajni,
én tejbedarát szoktam csinálni,de nagyon nehéz az arányokat eltalálni,néha az enyém is sűrűre sikerül.2-3 napra valót szoktam csinálni,és a gyümit frissen teszem hozzá,de turmixolni is kell,mert a cucc eléggé kemény lesz,ahogy lehűl.
Olivér nagyon aranyos a hintás képen,olyan hatalmas!

Zsebi,
nálatok a két kiságy egymás mellett van,hogy mind2en látják a mesekönyvet?Olyan okosak,hogy elalszanak a mesétől!Csak este mesélsz nekik,vagy napközben is?

Anikó,
Jobbulást Marcinak és sok sikert a felvételihez!
Szépen lefogytál,jó neked!Nálam az a gond,hogy hiába vagyok ugyanannyi kiló,mint szülés előtt,a hasam ronda és nagy,pedig előtte tök lapos volt,a seggem meg lapos lett,pedig előtte szép kerek volt,ami jobban tetszett Apának is.

Andi
Kép
aanda
 
 


Pompi, van olyan tabi, amivel előbb meghozhatod a mensit...persze teli hormonnal...vagy duphastont szedsz ami ugye progi erősítő de amint abbahagyod jön a mensi, vagy norcolut, amit 5napig kell szedni és 8.nap megjön kb...(ha jól rémlik, ezeket szokták adni...)
Vendég
 


Pompi!
Nem megnéztem a kapunk hogy mikor van "félfogadás" szó szerinte ez van itt kiírva és az volt írva mise után fél héttől (este) hét én odamentem fél hétre de ott voltam fél nyolcig mert akkor ért végett. Szeret a papbácsi dumálni. Római katolikus a vallásom és ilyenek a gyerekek is.
Nem nem szoktam misére járni.

Hát egy időben enyémek is ették volna a könyveket de akkor elvettem tőlük vagy csak a műanyagot kapták meg. Aztán egy idő után már megértették hgoy nem eszik akkor odaadtam nekik a vastag kartonost kb. 11 hósak lehettek aztán együtt már a vékony normál mesekönyvet nézegettük és akkor is rájuk szóltam nem tépjük csak finoman. És már azt is oda merem nekik adni nem tépik szét. hosszú folyamat volt de megérte én soha nem hagytam hogy egyék a könyvet.

Andi!
Igen nekem L alakra van rakva az ágyuk és a sarkába beülök akkor mindketten látják a könyvet. Este mindig olvasok nekik vagy odafekszem és fejből mesélek nappal csak ha túlpörögtek de 80%-ékban beteszem őket és mokolnak vagy röhögnek aztán elcsendesedenek és elalszanak.

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Anikó!
Jobbulást a kisfiadnak. Remélem a családi dolgok megoldódtak, azok talán az egyik legrosszabbak.

Én köszönöm nem kérek szendvicset.

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Anikó!
Remélem hamarosan rendeződik minden... :( :(

Könyv!
Nálunk a "betűs papírt"(szórólap, újság) is tilos gyűrni. Csak a tiszta fehér lapot engedem neki.

Zsu&Borka
KépKép
bzsuska
 
 


pompomlány írta:Ti hogy intézitek a nyaralást, hogy ne pont akkor jöjjön meg?
Van valami késleltető tabletta… íratott fel már valaki ilyet? A barinőm aszonta, neki minden baja volt tőle!

én sosem értettem ezt a problémát. Engem mondjuk semmiben nem szokott zavarni, ha akkor jön meg ha nem.
Biztosan semmi hormont nem vennék be miatta, ami jó esetben totál megzavarja a ciklust.

a duphaston mellett nekem minden ciklusban simán megjött, nem tolt rajta semmit.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Csajok!
Ugy néz ki számunka a talinak löttek!!! :cry: :cry:
Ágoston egyre lázasabb! :cry:
Elkapta Marcitol,pedig annyira ugy nézett ki megussza!!
De sajnos nem! :cry:
Reggel jön a doktornéni és meglátjuk hogyan tovább! :cry: :cry:
Annyira nagyon sajnálom......!!! :cry: :cry:

KépKépKépKép
aniko24
 
 


Ágoston bébi gyógyulj meg!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Vendég
 


aniko24 írta:Csajok!
Ugy néz ki számunka a talinak löttek!!! :cry: :cry:

Jobbulást a nagyfiúnak, de hétfőig ebből még bármi lehet.
szerintem, ha vasárnap láztalan lesz, akkor nyugodtan gyertek.

jah, én előre jelzem, hogy Lili köhög, doki látta, semmilyének semmi baja, az orra folyik kicsit lassan 1.5 hete, az folyik le a torkán és köhögi vissza. nem fertőz, csak néha rémesen hangzik.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Anikó! :)
Gyógyuljatok meg minél hamarabb.

Orsi! :)
Engem a hétfőre tervezett BKV sztrájk jobban zavar, mint egy kis orrfolyás. Ha tényleg lesz sztrájk, akkor mindenki előveszi az autóját, és iszonyú káosz lesz a városban. :evil: :?

Kép Kép
kismokus
 
 


Anikó,
Nemááá! :( Szerintem is simán hozhatod, ha nem lázas és viszonylag jól érzi magát. Küldök gyógyító-puszikát mindkettőnek! :D
Marci hová felvételizik? Még csak elsőbe, ugye? Ez milyen durva, hogy 6 évesen már elkezdődik a stressz meg a megmérettetés… Miket kérdezhetnek vajon egy ilyen felvételin tőlük?
Olivért ma mértem: 11120 gramm. De Ő még nem járkál körbe, csak lép egyet-egyet, de inkább négykézláb közlekedik.

Pompi,
Jaj ne is mondd, ma is beugrott a szokásos kakaós csiga meg mákos tészta…! :evil: Amúgy kicsit nagy rá a kabát, előnytelen neki… 8) :lol: Én is csak fogamzásgátlóval toltam a mensit, ha kellett…

Emma,
Te hogy haladsz a fogyókúrával? Zalánnak boldog névnapot utólag is! :D

Orsi,
Néha én is toltam a mensit fogigátlóval, mert nekem az első nap mindig nagyon gáz. Úgy fáj a hasam, hogy teljesen zombi vagyok aznap. Vagy bekapok 5 db nospát (már kitapasztaltam :? ), akkor bírom valahogy.

Anda,
Olivér is van, hogy üvölt az első néhány percben, ha lerakom aludni. De amint a cumi a szájába kerül, elkezdi nyammogni, majd beájul. Ill. ha nem hagyja abba, akkor sajna nem álmos. Van, hogy O. is csak napi 1 órát alszik. Ma egyszer aludt 40 percet. Evvan… :roll: A fiúk cumiznak?

Zsú,
Én meg azon törtem a fejem, hogy hogy marad meg Borka a gép előtt, és hogy tudja lekötni az a kis kép. :lol: De ezek szerint a tévén nézitek a baby tv-t, igaz? Melyik szolgáltatónál van?

Zsebi,
Szófogadó gyerekeid vannak! Az enyém megfalatozza a sarkokat. :roll:

Kismóki,
Télleg, hétfőn lesz a sztrájk? Szerintem én gyalog megyek bibííí! :D
20140901102739
 
 


Anikó!
Jobbulást a gyerekeknek. Hogy mindig van valami nyavalya azért remélem a kislegény jól viseli a dolgokat.

Kismókus!
Na ne má hétfőn lesz BKV sztrájtk???? Akkor mi sem megyünk én ugyanis azzal szerettem volna menni autó hiányában .:( :( :( :(

Hajni!
Ennyi idősen még az enyémek is ették. :) Mindig rászóltam és elvettem tőlük és lett eredménye, persze azért előfordul néha hogy bepróbálkoznak de azért az esetek legnagyobb többségében nem!

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Zsebi! :)
Most néztem a Híradót, és abban azt mondták, hogy még nem egyeztek meg, így egyre valószínűbb, hogy lesz sztrájk. VISZONT csak reggel üzemkezdettől délután 1-ig, úgyhogy a talira még odaérhettek. :D

Kép Kép
kismokus
 
 


Kismókus!
A MÁV-osokból kiindulva nekem a délután egy elég necces a 2-es tali időponttal szóval ha lesz akkor nem megyünk. Nem akarok két gyerekkel potyán felcuccolni. :(

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


most csak futtában...

orsi,
és hogy mész vízbe???????????? :shock: :roll:

KépKép
pompomlány
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: