Új privát üzeneted érkezett!

OFF
Kriszti: a DHL NO-bol van, az a nemet posta ;-)
Osztrak arakat nem tudok sajnos...
ON
smzsgalf
 
 


Varda, itt egy még jobb útmutatás a tibeti kötéshez:
http://www.wrapyourbaby.com/rucksack.htm
kendõanyu
 
 


http://www.youtube.com/watch?v=EBxHTFHk_qs&feature=related

Igaz, ezt már egyszer belinkeltem, de ebben a videóban tutifix eredeti tibeti ill. kinai hátikötéseket látsz...

Sztem tényleg nem lehet túl kényelmes a babának, mert tök egyenes a lába, lefele lóg.

K
kkriston
 
 

 
 

Kriszti! Legjobban a kosár illetve a szék a háton tetszik :-)

Itthon mi melyiket hívjuk tibetinek? Mi a lényege? Az, hogy nincs elterítve a kendő a háton, vagy az, hogy nem derékon van a csomó elöl?

Varda
www.hanami-teahaz.hu

Az igazságnak sok arca van.
varda tintalle
 
 


Kendőanyu, én is úgy kezdtem, mint Sára (ezt Ági tanfolyamán meg is beszéltük :) ). A lányom két hetes korában vettünk egy Bóbita kendőt. Nagyon szerettük, nyáron nem volt túl meleg, a gyűrődés meg nem igazán zavart. A bajok akkor kezdődtek amikor elkezdtem csípőn és háton hordozni. Iszonyúan vágott mindenhol a kendő, alig bírtam fél órát, nagyon rossz volt. Sejtettem, hogy a kendő anyaga lehet a ludas.... Elmentünk Ági csípőn- és hátonhordozós tanfolyamára, ott kipróbáltama nandut, lanát. Minőségnem a lana győzött.
Aztán a didymos honlpon beleszerettem a katjába. Így egy használt Katja lett az új családtag. (18 000 Ft. volt szállítással együtt, köszi Zsuzsa :) ).

Személyes vélemény: a textilpelenkák mellett ez volt a legjobb dolog, amire pénzt adtam mióta megszületett a lányunk.

Márti
Kép
cerceluska
 
 


Kendőben szoptatás
Mi mindenhová vittük / visszük a lányunkat, következésképpen ott szoptattam ahol éppen voltunk: erdőben, parkban, templomban, múzeumban, étteremben, esküvőn, vonaton, buszon, repülőn, mindenhol! Egyetelen helyen nem szoptatnék soha: WC-ben!
'A kendő mindent elrejt.ha valaki megbámul mosolyogva visszabámulok.

Márti
Kép
cerceluska
 
 


Márti! Tök jó, hogy te is igy gondolod a szopit és nem bújsz be a WC-be. Én se tettem soha, és én is szoptattam már mindenhol. Nincs is szégyenérzetem emiatt... (pl. templom :oops: ). De sajnos olyan sok korlátolt ember van, akik nem normális dolognak tartják, ha táplálod a gyermeked. Szörnyű prűdek! Nekem szerencsére nincs rossz tapasztalatom, de hallottam mást is... (kismama újságban voltak irások a témában). Én mondjuk nem kendőben szoptattam, hanem főleg csak úgy a karomban volt a fiam. Volt kendős is, de nagyobb korában...
A lényeg, hogy nekem a KENDŐ-vel kapcsolatosan voltak bizonytalanságaim, de Varda adott jó tanácsokat, pl a sima keresztezett kötésből bölcsőbe lehet fektetni. Ki is próbálom majd (júni. 28-án legkésőbb)...

Szóval a hordozókendő ezen a területen is nagyon hasznos. :wink:

Kriszti

KépKép

KépKép
kkriston
 
 


Ma premier volt. Roland baba hátra vándorolt :-), némi segítséggel, de sikeresen felkerült hátra. Van még mit gyakorolni, de tetszett neki a helyzet, kb. 20 percig elnézelődött.

Varda
www.hanami-teahaz.hu

Az igazságnak sok arca van.
varda tintalle
 
 


hu, Kriszti, lehet, hogy nem volt vilagos, amit irtam :oops: en nem szoptatok kendoben, mindig kiveszem a kicsilanyt. nekem ugy egyszerubb...


Marti, te voltal a ferjeddel Aginal a bobita kendovel?? :)

Viru, igen, Gödön epitkezunk!
saara
 
 


Saara: szerintem téged nem értettelek félre. Mert Varda mondta, hogy ők próbálták az elöl sima X kötést szopihoz...
Különben csak ha elmegyünk valahova, akkor fogom én is a kendőben szoptatni Danit, mert otthon azért én is kivenném, szerintem. Nem tudom. Majd kiderül. Nincsenek konkrét terveim, mert aztán úgyis másképp történnek az események....
Szóval semmi gond. :wink:

K

KépKép

KépKép
kkriston
 
 


Kendőanyu, errefelé nem azt hívjuk tibetinek, hanem amiről Kriszti feltett egy képet (vagyis hogy nincs a baba hátára szétterítve a kendő). (Amit belinkeltél, az viszont nagyon jó pocakos hordozáshoz, én azt használom most.)

Hogy mi az olcsó: az első gyereknél Kismamás volt. 7 hónapig hordtam benne a fiamat, a hátit is azzal tanultam meg, de nem szerettük, mert túl keskeny volt hozzá, folyton felcsúszott, egy akkora gyereknél már nagyon vágta a vállam, kényelmetlen volt, nem tudtam vele hordozni.
A másodiknál vettünk egy Lanát, egy csoda, kényelmes, nem vág, könnyen hordom benne a nagyot is (3,5 éves), és nem telt el nap, hogy ne használtuk volna. A harmadiknak (negyediknek) már nem kell még egy kendőt venni, ez bőven ki fogja szolgáni. (Ja, az hogy talán kap egy rugalmasat, az a luxus kategória, nem lenne muszáj.) Tehát a mérleg: Kismama kendő 6000,-/7 hónap (nem anyagi kárként az izomfájdalmak :? ) vs. Lana 16.000,-/19 hónap + még évek (és ha el akarnám adni, el tudnám...).
Melyik volt a drága???
Azt gondolom, hogy a Bóbita inkább a Kismamára hasonlít, míg a Nandu minőségben közelít a Lanához, vagyis a Bóbita vs. Nandu összevetés hasonlóan dőlne el. (Sőt, itt az árbeli különbség nem is akkora, mint a minőségbeli...)

Kriszti: nálunk kisebb a korkülönbség, mint nálatok (22 hó), az én lányom szerencsére szerette a bölcsőtartást, ezért kezdetben Kruezwiege-ben (didy oldaláról) hordtam. Mindenhová így mentünk, játszóterezni, boltba, orvoshoz, de itthon is így volt rajtam. Ez ugye az az időszak, amikor még sokat és rendszertelenül szopiznak, ezért nekem nagyon kényelmes volt, hogy nem kellett ki-be venni mondjuk 20 percenként, leülni vele, 5-10-50 percig szoptatni, miközben a nagynak meg tutira akkor jutott volna eszébe minden (pisilni kell, éhes vagyok, szomjas, stb.) Így gyakorlatilag észre sem vette, hogy van, játszhattam vele tovább, miközben a kicsi is megkapta amire szüksége volt. (Nem is lett féltékeny AKKOR, de lehet, hogy ezért volt neki akkora sokk, amikor a kis csomag pár hónap múlva életre kelt...) Aztán ahogy nagyobb lett (4-6 hetesen tán?), és már nem annyira fért el keresztben, inkább az elöl keresztezettben hordtam. Sokszor szoptattam abban is, de ahhoz már gyakorlat kell, én utána nem tudtam igazán jól visszakötni a kendőt, ha tehettem, inkább kivettem.

Kamcsatka, de bizony elriasztottál, de ha így van, akkor mennénk. (Bár ha jól tudom, rossz időt mondanak, bentre viszont sok ennyi ember, nem?)

Pindi
pindi
 
 


Pindi. Köszi a helyreigazítást és bocs. Én főleg angol nyelven olvastam a kendőzésről, és ott arra a megkötési módra használták a tibeti kifejezést, nem tudtam, hogy ti másra használjátok. Lassan megtanulom a dolgokat :)

Jó nektek, hogy klubozhattok. :D Remélem pár év múlva már mi is leszünk annyian,hogy összegyűlhessünk kendőzni.
kendõanyu
 
 


Pindi, helyettünk úgyis beférsz, mi beteget jelentünk :( :?

KépKép
KépKép
safrany
 
 


Pindi: köszi a tanácsokat. Remélem, nálunk sem lesz akkor gond. De neked nem volt túl hosszú a kendőd a kreuzwiegehez? Mert nekem 6-os méret van, és ehhez nem kell sok anyag, nem? Úgy meg olyan kényelmetlen...
De lesz most nemsokára egy 4-es kendőm is, talán az jobb. Jó lenne már kipróbálni.
A nagy nálunk is biztos féltékeny lesz, ez elkerülhetetlen. Pedig nagyon jó természete van a fiamnak, csakhát ugye ilyenkor kétfelé kéne szakadni...
Jó, hogy jöttök ti is pénteken, majd dumcsizunk :)
Sáfrány, kár, hogy nem gyógyult meg a kiskrapek... :(
kriszti

KépKép

KépKép
kkriston
 
 


Kriszti: A kreuzwiege-hez epp hogy hosszu kendö kell a rendes wiegehez, kell rövid kendö.
smzsgalf
 
 


Nemetül ugy különböztetik meg a ket tibetit, hogy az egyik "tibetisch" a masik "tibetanisch" tan jo lenne magyarul is egy ilyen megkülönböztetes, bar en igy sem tudom, hogy melyik melyik :oops:
smzsgalf
 
 


Köszi, ZSuzsa: már utánanéztem én is. Érdekes, hogy pont ezt a kötést gondoltam kicsit túl bonyolultnak... De lehet, hogy ez fog majd beválni...?

K
kkriston
 
 


Kriszti! Szerintem ez az a keresztkötés, amit használtatok eddig is elöl keresztre (vagy annak egy variációja), szívesen megmutatom pénteken, nekem ez az egyik leggyakoribb, amit kötök :-)

Varda
www.hanami-teahaz.hu

Az igazságnak sok arca van.
varda tintalle
 
 


Sziasztok!

Régebben olvastam ebben a topicban, hogy közületek többeknek van Ergo hordozójuk is.
Én most szeretnék venni egyet, és csak azt kérdezném, hogy nem eladó-e valamelyikőtök Ergója?

Köszi!
Niki
Vendég
 


Én 3 csoportra szoktam osztani a kendőket minőségük szerint.
Gyenge minőség: jellemző általában rájuk, hogy túl vékonyak, tehát tudják vágni a babát és az anyát, szövéstípusuk vászonkötés. További gondot szokott okozni, ha lenes az anyaguk. Elöl hordozásra, amíg a baba valóban elöl hordozós súlyú, elmennek. Hátonhordozásra nem válnak be a mi európai módunkon. Ezt a minőséget képviselik pl.: Kismama, Bóbita-expressz.

Jó minőség: jellemzően anyaguk pamut, szövésük ripsz-kötés vagy keresztsávoly-kötés, ami a mi céljainknak jobban megfelel. Vastagabb fonalból, ritkábban vannak szőve, ami miatt fogásra durvábbak. A gyakorlatban jól beváltak minden kötésre. A csúcsminőségű kendőkhöz képest többé-kevésbé küzdeni kell velük, amikor az ember a csomót köti, a gyereket belerakja, a kötést magán forgatja, stb. Mindez csak kényelmi kérdés sokáig. A különbség a kezdetektől érezhető, ahogy a súly nő, a különbség is nő. Az a tapasztalatom, hogy a különbség nagyságrendileg 14kg-nál válik kritikussá. Ezt a minőséget képviselik pl.: Nandu, Carolino, Kamcsatka.

Csúcsminőség: anyaguk biopamut, szövésük mint előbb és más, a célnak megfelelő szövéstípusok, vékony fonalból, sűrűn vannak szőve, ezért finom tapintásúak és nagyon kényelmes, könnyed őket használni. Az a tapasztalatom, hogy ha a szülők is úgy szeretnék és tudják, hogyan kell megkötni a kendőt, akkor ez az a minőségű kendő, amit még nagynövésű gyereknél is addig használnak, amíg a gyerek valóban ki nem növi hordozási igényét. Ez persze az előző minőségű kendőnél is lehetséges, csak kevesebb rá a példa, mert nagyobb elszántságra van hozzá szükség a szülők részéről. Ezt a minőséget képviselik pl.: Lana, Didymos, Hoppediz.

A tibeti valóban kényelmetlenebb a gyerekeknek, mint a hátizsák hordozás (egyszerű háti), mert kevésbé osztja szét rajtuk a súlyt. Ha nem túl vékony a kendő, akkor azért nem vágja, legfeljebb nyomja őket. Én nagyobb gyereknél rövidtávon szoktam használni.

hordozo
 
 


Ági, ez nagyon informatív öszefoglaló volt! Kérdésem lenne: ha eltekintünk az érzelmi oldalától, miben különbözik minőségileg a biopamut anyag a rendes pamut anyagtól?
Kíváncsi lennék ,mit szólnál a gypsmamás vékony géz-kendőhöz, mert hát ugye én nem értek hozzá. Kár, hogy messze vagytok és nem tudsz eljönni a klubba.
Köszönöm, hogy a "jó minőségű" csoportba soroltál :D Viccen kívül, a nick-emnek semmi köze nincs a kendőmárkához, fogalmam sem volt róla, hogy lézetik, itt tudtam meg:-)) A lányom nevéből alakult, a fiam nevezte el így...
Sáfrány, sajnálom, hogy lebetegedtetek és nem tudtok jönni!

kamcsatka
 
 


Ági: ez tényleg világos volt! Végre valaki összefoglalta. Persze te is csak a saját tapasztalataid alapján irtad, de neked mégis több van, mint nekünk... :)

Akkor nem rossz választás, ha van egy nandum és egy Didym, ugye?
:wink:

Kriszti

KépKép

KépKép
kkriston
 
 


[quote]h írta:a eltekintünk az érzelmi oldalától, miben különbözik minőségileg a biopamut anyag a rendes pamut anyagtól?


:)
szia Orsi!

A termesztesben kulonbozik. Ember- es kornyezetbarat.
http://hordozokendo.hu/diohejban/miert_biopamut.html
Ez nem minosegi kulonbseg.

Biobaba
biobaba
 
 



KépKép
livus
 
 


Köszi Biobaba, világos.
Livus, ezt is Kitter Olga varrja.

kamcsatka
 
 


és szívesen kipróbálnék egyszer egy ilyet is.

kamcsatka
 
 


Most lehet, hogy hülyeséget kérdezek: de miben különbözik a HMONG a MEI TAI-tól? Olyan egyformának tűnnek...
Ill. azt látom, hogy alul nincs rajta kötél (szár), de akkor hogyan kell megkötni? Nem esik ki a gyerek?

Köszi
Kriszti :oops: :oops: :oops:

KépKép

KépKép
kkriston
 
 


Orsi, mindig azt hittem, hogy az említett kendő miatt vagy Kamcsatka. De valahogy mégse stimmelt :)

KépKép
KépKép
safrany
 
 


Kép

Ez is okos :roll: .

K
kkriston
 
 


[quote]P írta:ersze te is csak a saját tapasztalataid alapján irtad


kriszti, ezt hogy érted?

Lányok, megkérdezhetem ti hogy erősítitek a gátizmaitokat a hordozáshoz? Én nagyon érzem, hogy lépnem kéne, egy naponta hordozott 12 és egy néha hordozott 20 kilóssal torna nélkül szépen amortizálódok. A Kriston féle gátizomtorna közben rendre elalszom este, és nagyon unom, nyűg az egész (könyvből tanultam, már úgy ahogy, szombatonként dolgozom, hétközben nem tudom leadni a gyerekeket, nem látom, mikor jutnék el tanfolyamra. Ti voltatok?) . A gátizomra ható jógagyakorlatokat meg nem tudom csak heti rendszerességgel csinálni, pedig napi valami kéne. Ti hogy óvjátok magatokat?

Szerintem nem voltam off, ha igen, bocs, nekem ezek öszefüggnek.
banya
 
 


hmongot megkötni? mint a podegit. Az elv ugyan az, csak más népek használják.
banya
 
 


ugyanaz. bocs :oops:
banya
 
 


Banya: jó a kérdés... Szülés óta én is hanyagolom a tornát, pedig nagyon kéne, igazad van... :oops:
Én Kriston A.nál voltam tanfolyamon anno, szerintem szuper volt, de kéne valami löket megint, hogy belendüljek...

KépKép
livus
 
 


Banya: hát úgy értem, hogy szerintem főleg a saját tapasztalataira hagyatkozott, mikor ezt irta Ági. De ezt nem lenéző vagy lekezelő értelemben gondoltam... Persze, szakmai háttér is van az irása mögött, mármint pl. a szövésre való utalás, de azért mégiscsak személyes élmények érződnek ki a szövegből.
Vagy , ÁGI?

[quote]A írta:z a tapasztalatom, hogy a különbség nagyságrendileg 14kg-nál válik kritikussá.
Vagy:
[quote] írta:n nagyobb gyereknél rövidtávon szoktam használni.


Na , ezt jól megirtam :).

OFF: Én is próbáltam gáttornát, még az első gyerek előtt, de egyszerűen idegesített. Nem bírtam elég jól koncentrálni vagy nem tudom, de nem sikerült. (Kismamatornán tanították, hogy melyik félét, ???)
De ha nem vagyok indiszkrét, pontosan miért is akarod edzeni azt a tájékot? Félsz az inkontinenciától, aranyértől...vagy miért? Hogyhogy leamortizálódsz?

K
kkriston
 
 


Pardon az önzőzésért, de hmong és podaegi: http://hugipakk.blog.hu/2008/03/28/6_ba ... dozovarras

kamcsatka
 
 


Banya,
én Munkácsi Katánál voltam tanfolyamon (persze lusta dög vagyok, nem gyakorolok semmit :roll: ), de a tanfolyam egészen más, mitn ha könyvből tanulnád!!! Katánál két szombatot vett igénybe, szerintem megérte. Remek a humora, szemléletesen magyarázott, jól éreztem magam nála.

http://www.mimnet.hu/0100_hun/0100_info ... asp?id=211

http://munkacsikatalin.fw.hu/

Nuska+ (38+5)
nuska1
 
 


Banya: hát úgy értem, hogy szerintem főleg a saját tapasztalataira hagyatkozott, mikor ezt irta Ági. De ezt nem lenéző vagy lekezelő értelemben gondoltam... Persze, szakmai háttér is van az irása mögött, mármint pl. a szövésre való utalás, de azért mégiscsak személyes élmények érződnek ki a szövegből.
Vagy , ÁGI?

[quote]A írta:z a tapasztalatom, hogy a különbség nagyságrendileg 14kg-nál válik kritikussá.
Vagy:
[quote] írta:n nagyobb gyereknél rövidtávon szoktam használni.


Na , ezt jól megirtam :).

OFF: Én is próbáltam gáttornát, még az első gyerek előtt, de egyszerűen idegesített. Nem bírtam elég jól koncentrálni vagy nem tudom, de nem sikerült. (Kismamatornán tanították, hogy melyik félét, ???)
De ha nem vagyok indiszkrét, pontosan miért is akarod edzeni azt a tájékot? Félsz az inkontinenciától, aranyértől...vagy miért? Hogyhogy leamortizálódsz?

K
kkriston
 
 


Na,ez kétszer ment el.. :oops:
K
kkriston
 
 


Köszi a válaszokat. (Szóval ti is lógósok vagytok :) . ejnye-ejnye.)

Hogy miért kérdeztem? Egyfelől minden nőnek igencsak karban kéne magát tartania ezen a tájékon is. Mit ér a festett köröm, ha itt gáz van :D . S a napi rendszerességgű erős fizikai igénybevétel, a sok emelés itt megbosszulhatja magát, ha hagyjuk. Ha akarom, klassz csajnak érzem magam, amikor a nagyot fölkötöm hátra, a kicsit kézben viszem, mert ugye fáradtak. De ha jobban odafigyelek magamra, hát, nem kéne... 30 kg... vagy akkor védeni kéne magam. Szóval, ezért a kérdés. És ha jól értem, a tanfolyam nagy köket lenne... hm.
banya
 
 


köket? bocs2. :arrow: löket
banya
 
 


Tudjátok, mi a legnagyobb baj? HOgy rajtam mostmár van is 30 kg plusz (8. hónapban az igaz), a versenysúlyomhoz képest, legalábbis. Bezzeg lánykoromban, hajj....! :roll:
De: ha felveszem a fiam, akkor az már 40, szóval nekem már nem is kéne izmomnak lennie odalent, elvileg. De szerencsére eddig semmi gáz, jó, még fiatal vagyok.
A lényeg, hogy megfogadom a jótanácsot és én is belekezdek lassan a gáttornába...
K
kkriston
 
 


Ez kicsit OFF, de nekem van 2 szoptatós pólóm biopamutból, a H&M-ben vettem, össze sem lehet hasonlítani tapintásra a síma pamuttal. Nagyon puha, kellemes viselet.

Gáttornával kapcsolatban pedig egyet értek banyával, minden nőnek kellene ezzel a 'testrészével' is foglalkoznia, csak ez a mi kultúránkban még nem terjedt el.

Jucuu

Kép
jucuu
 
 


Én sem szkeptikusként kérdeztem a biopamutot, van babapizsamánk belőle:-) Csak szeretek utánaérdeklődni a dolgoknak. Engem is megfog az érzelmi része!

kamcsatka
 
 


Képzeljétek, vissza kell adnom a heart to heart karikás kendőt a jogos tulajdonosának. Ez teljesen rendben van, naná, csak én reméltem, hogy itt marad még erre a babára is.
Úgyhogy akkor kérdés/kérés:

Ajánljatok nekem valami olyan hordozót, amit 10 mp alatt magamra dobok, belecsúsztatom a babát és mehetek, és a kivevés ugyanilyen egyszerű. Nagyon autóhoz vagyok kötve, mivel én fuvarozom a gyerekeket reggel és a leendő elsőst délben, tehát reggel itthon autóba öt gyerekkel be, sulinál öt gyerekkel ki, 15-30 perc után suliból két gyerekkel (kétéves és újszülött) ki, haza. Délben két gyerekkel autóba, sulihoz el, suliba be. Elsőssel suliból ki, esetleg fél óra rimánkodás az udvaron, hoyg jöjjön haza. Itthon 3 gyerekkel autóból ki, negyedikre gyalog fel. Szóval a kötözős nem megoldás. Bár agitálnak, hoyg hagyjam mindig magamon, az nekem nem jött be. Amikor még csak 3 volt, akkor próbáltam.

(Liv, vagy nincs kedved eladni nekem a karikásat, amit a barátnőmtől vettél? :P)

Na, nehezet kértem, ugye?
h_szilvi
 
 


Pamut, biopamut minőségi különbség.

Igen, van közöttük minőségi különbség.

Röviden összefoglalva: a pamut termése nem egyszerre érik be. Egy növényen normál esetben van érett és nem érett termés is. A normál pamutot géppel szedik, ami nem tudja megkülönböztetni az érett termést a nem érettől, ezért vegyszerrel aratás előtt elérik, hogy kinyíljanak a még nem érett termések is. Amik így kényszeréretten alacsonyabb minőségű szálakat adnak, mintha végigmehettek volna a normál érési folyamaton.

A biopamutot kézzel szedik. Mindig csak az érett terméseket.

Varda
www.hanami-teahaz.hu

Az igazságnak sok arca van.
varda tintalle
 
 


Szilvi! És egy előre megkötött, és mindig kötve hagyott rövid kötözős kendő? Nekem ez azonosnak tűnik a karikással...hmmm?

Varda
www.hanami-teahaz.hu

Az igazságnak sok arca van.
varda tintalle
 
 


Szilvi: mi vár rád! :shock: Ezt még olvasni is sok! Büszke vagyok rád :) Erszény esetleg? Később a Yamo?

KépKép
livus
 
 


vagy esetleg Yamo előttre még: rugalmas kendő? Az is gáz lenne magadon hagyva?

KépKép
livus
 
 


Livus, a rugalmason már akkor is godnolkoztam, amikor még "megvolt a karikás", tehát az lehet, hogy lesz majd az első időre. De inkább kérni szeertnék azt valakitől, arra a kis időre. (Hatodik gyerek NEM lesz, úgyhoyg nem akarom eltenni későbbre.). A yamo-t azért nem lehet olyan hipp-hopp felvenni.

Az erszényről mondjatok véleméyneket! Mert láttama honlapon, meg azt is, ami Indinek volt, a premaxx, Timó előtt majdnem vettem, de akkor kaptam a karikásat.

Varda, na, erről mesélsz még? Milyen rövid a rövid, és mennyire vág meg kellemetlen? (Mert sajnos, ami nálam volt, az egy álom...)
Mutatok két képet, ezeken Timó már majdnem egy éves, 10 kiló, ráadásul a párom nem is a legjobban vette fel, mert nem kell enynire a "nyakába" tenni.
Kép 1
kép2
Szóval az igényeim, hm-hm, magasak... :oops:
h_szilvi
 
 


Ha már intimtorna: a XIII. vagy a XIV. vagy a IV. kerületben nem tudtok trénert és helyet? Annyira nem szeretnék a belvárosba menni, de elhatároztam, hoyg igenis elmegyek tanfolyamra. (Könyvből csináltam, már amennyire, és hááát...)
h_szilvi
 
 

Vissza: Életmód

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?