Új privát üzeneted érkezett!

Csürci, én is kíváncsi lennék a véleményedre :)
Alul a pü mellett van az e-mail címem!


Meg arra lennék kíváncsi hogy ha nincs fogadott orvosom, és nem indul meg a kiírásig a bébi, akkor mi van? Meddig várnak, várnak-e, hogy ellenőriznek?

Nem szeretném túlhordani, de nekem az első kettő indított volt.... Szóval nem tudom mi lesz...

ZSu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi
 
 


Sziasztok!

23 hetes terehs vagyok, július 23-ra vagyok kiírva. A válaszott orvosom dr. Szécsényi, a magánrendelőjébe járok. Nagyon meg vagyok vele elégedve, mindig kedves, és bár tényleg nagyon sokan járnak hozzá, azért mindig figyelmes, és elég időt szán a kismamákra. A Bajcsiban fogok szülni, és őszintén szólva nem ijesztenek el a rémtörténetek, mert szerintem nincs olyan kórház, ami mindenkinek tökéletesen megfelelne. Nem vagyok túl hisztis, csak arra gondolok, hogy azt a párnapot ki kell bírni, és utána már otthon minden olyan lesz, ahogy én szeretem.
Valaki kérdezte, hogy Szécsényi doki tudja-e már, hogy mikor megy nyaralni. Nos, tudtommal még mindig nem biztos benne. Nekem azt mondta, hogy mindig kérdezzek rá, és ha akkor menne, amikor én szülök, akkor javasol egy kollégáját. Bár biztos vagyok benne, hogy csak olyan orvost javasolna, akinél jó kezekben lennék, azért örülnék neki, ha ő lenne ott. Szülésznőt nem válaszottam, és nem is hiszem, hogy fogok. Úgy hallottam, hogy mindegyikük nagyon kedves, és jó szakember. Ha valaki tudja, megírhatná, hogy a Bajcsiban minden szoba "babás" szoba-e, vagy csak az, amelyik fizetős. Ez nem teljesen világos számomra. Előre is köszi, és mindenkinek problémamentes babavásást kívánok!
Üdv: Marcsi
marcsi0503
 
 


mindenkinek ajánlom a Bolgárkerék u. ha jól tudom Géndiagnosztika helyet UH-ra és 4D-re! Szuper a gépük végre normálisan és tisztán láttunk mindent!
Azért az gáz, hogy a Bajcsiba nincs egy ilyen szuper gép (legalább a szülészeten), pedig rengetegen járunk oda! :(
stramb
 
 

 
 

A bajcsiba csak egyszer voltam még uh-n, a 18-20 hetes genetikaira mentem oda. A világon semmi nem láttam a gyerekből, képet nem kaptam, és mivel valamit nem működött rendesen a gépen, ezért meg sem tudták mérni az ülőmagasságát, se a koponya átmérőt, se a fejkörfogatot. Szóval szinte a semmiért vártam több, mint két órát. Szerencsére utána való héten mentem a magándokimhoz, aki a kérésemre csinált egy uh-t, ahol mindent tökéletesen megmutogatott, és még képet is kaptam. :D
marcsi0503
 
 


Marcsi a bajcsyban minden szoba babás szoba. ha fáradt vagy beadhatod a babát a csecsemősöknek de ők is inkább azt szorgalmazzák, hogy az anyukával legyen.

KépKép
Kép Kép
l.móni
 
 


Köszönöm a választ Móni! Pont azért kérdeztem, mert én is jobban szeretném, ha velem lehetne!
marcsi0503
 
 


Hát igen, és egyes magánrendelésen is olyan az UH, hogy hadjuk inkább!
No sebaj elmentünk egy jó helyre és kiderült, hogy kukacos! :)) Apucija 10cm -rel a föld fölött jár! :)
Még egy jó hír úgy tájékoztattak, hogy a bajcsiban már csak felszívodó varrást csinálnak! :) legalább nem macerálnak még 1x!
Április 19. Bp. vásárcsarnok A pavilon Bababörze, gyertek ti is! Remélem rátallálok "A" babakocsira! :lol:
stramb
 
 


Sziasztok!

Azoktól kérdezném, akik Keresztúrra járnak a Medi Card rendelőbe, mit tudnak arról, hogy új árlista van kint?
A régin rajta volt konkrétan a szülés ára, de ezen az újon nincs rajta, csak a különböző vizsgálatoké.
Nem tudom ez mit jelenthet, lehet valakik árat akartak emelni, de nem tudtak megegyezni, ezért inkább nem írják ki?

Kép
teó
 
 


Sziasztok!

Teó azt hittem már eltüntél. Én kb 2 hete voltam a Medikárdba de akkor még olyan lista volt kint amin rajta volt a szülés ára is. Nekem a múltkor a doki azt mondta annyi adok amennyit gondolok és akkor amikor gondolom. Ezekután szerintem a szülésre kiírt ár a szerződéses dokik árai.
Péntelken megyek utrahangra a rendelőbe ha nem felejtem el megnézem mi lesz kiírva. ( szabiját még nem tudta)
Holnap lesz az utolsó munkanapom egy darabig. Most már jöhet a babára hangolódás.

Üdv mindenkinek
bogata74
 
 


Sziasztok!

A Bajcsyba most lecserélték az uh gépet, telejesen új van és nagyon profi! Én a 12 hetes uh-on teljesen meglepődtem, hogy mennyire jól látni mindent!!!

Kép
Kép
györesz
 
 


Sziasztok!

Három hete voltam utoljára a Medicardba, és akkor még az volt kint, amire ki voltak írva az árak.

Bogáta, melyik doktor úrhoz jársz?

Örülök az új uh-nak a Bajcsyban, igaz soká megyek legközelebb oda uh-ra, de legalább végre egy normális képet láthatok a kicsiről.

Mindenkinek legyen nagyon szép napja!
marcsi0503
 
 


Sziasztok!

Bogáta, jól emlékszem, hogy te maszek alapon Széchenyihez jársz és mégis azt mondta, hogy annyit adsz, amennyit akarsz, nem az akkor még kiírt összeget? Jól értem?
Szabijáról már tudott valamit, július 24-től vagy 25től megy olyan 2 hétre, én meg július 24-re vagyok kiírva. Többi szabiját meg még nem tudta, hogy 24-e előtt vagy után veszi-e ki.
Úgyhogy fogalmam sincs, de annyira normális volt most is, kérdezte, gondolkoztam-e másik dokin, mondtam, ha ő nem vállal, akkor lehet a sokkal közelebbi kórházba jönnénk, erre azt mondta, nem ismer ugyan ott dokikat, de ha valakit választok, ő nagyon szívesen megteszi, hogy utánakérdez.

Szép jó időben kezded a munkanélküli napokat!

Kép
teó
 
 


Szaisztok!

Teó küldtem neked privit lehet készer ment el bocsi!

Marcsi én a Szécsényi doktor úrhoz járok.

Üdv Bogáta
bogata74
 
 


Köszi, Bogáta, megkaptam és küldtem én is neked!

Kép
teó
 
 


Teo!

Én is a Szécsényihez járok, és július 23-ra vagyok kiírva, azt hiszem hasonló cipőben járhatunk! Láttam, hogy írtam, hogy azt mondta a doktor úr, hogy utána néz annak az orvosnak, akit esetleg választanál helyette, de ő nem javasolta egyik kollégáját sem? Nekem mindenképp a Bajcsy lenne a legközelebbi kórház, így nem szeretnék már váltani, de kíváncsi lennék, hogy kinek adna át a doktor úr, ha esetleg nem érkezik meg a kis csöppség a kiírt dátumig.

Üdv: Marcsi
marcsi0503
 
 


Marcsi!

Csak azért mondta a dokiutánakérdezést, mert én mondtam, hogy ha ő nem vállal a szabija miatt, akkor lehet kórházat is váltok, de amúgy eredetilg azt mondta, ha maradok a Bajcsyban, és mondjuk ő elmegy szabira, akkor már tudni fogja, kik lesznek abban az időzakban épp bent és azok közül ő majd tudja, kit ajánljon.

Kép
teó
 
 


Köszi Teó!
marcsi0503
 
 


Sziasztok,
volt esetleg valaki a tegnapi tájékoztatón? Én sajnos ágynyugalomra vagyok ítélve, így nem tudtam elmenni, de kíváncsi lennék, hogy mit mondtak. Esetleg említettek e arról valamit, hogy mit kell vinni a babának a kórházba, vagy a kismamának.
Köszi előre is! K.

Kép
katiska
 
 


Sziasztok

Én Kardos dokihoz járok. Ő a Szécsényivel van egy magán rendelőben, ők jó barátok, és egymást szokták helyettesíteni amikor valamelyikük elmegy szabira. Engem is decemberben a vetélésemkor a Szécsényihez invitált ha kellett volna, de végül megcsinálta ő a műtétet még a szabi előtt.

Nagyon megbízható rendes doki a Kardos, merem őt ajánlani ha a Szécsényi szabin van.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1
 
 


Szia Gabi!

örülök, hogy Te is jót írsz a Kardos dokiról, mert már mástól is jókat hallottam róla. Nem nagyon bízok abban, hogy addig megszületik a kisbabánk, amíg a Szécsényi itthon lesz. Habár az is lehet, hogy császár lesz belőle, mert egyenlőre a méhlepény elzárja a "kijáratot", és ha nem mozdul el onnan, akkor mindenképp császár lesz a vége. Azt meg talán enm húzzák a legvégéig.

Esetleg valakinek nem volt hasonló gondja, mint nekem ez a méhlepényes ügyem? A genetikai uh-n írták a leletre, hogy a placenta alsó széle teljesen takarja a méhszájat.
marcsi0503
 
 


Szia Marcsi!

Nekem volt ilyenem, 15 hét környékén, pihenni kellett, nem emelni, de már akkor is mondták, hogy ez még ilyenkor változhat és tényleg a genetikai UH-n pár hét múlva már jó helyen volt. Gondolom, hogy azért még neked is változhat a helye, ahogy nő a méhed.

Kép
teó
 
 


Köszi Teó, remélem tényleg változni fog!

Segítsetek, hogy kell a vonalzót felrakni ide! Köszi előre is!
marcsi0503
 
 


marcsi én már 11 éve járok hozzá, és anyukámis és testvérem is hozzájárnak, ők azóta hogy ő végzett az egyetemen. Szuper orvos. 3 gyereket szültem nála, és sajnos egyet pedig decemberben elvetéltem, műszeres befejezés lett a vége. Úgyhogy ezt az oldalát is megismertem amikor nem csak szülni mentem hozzá, és hát most sem csalódtam.

Nekem a második gyerekemnél volt ez hogy a méhszáj szélét fedte, de kb a 28. hét körül már feljebb ment. Ahogy növekszik a méh úgy a lepény is megy arrébb.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1
 
 


Köszi Gabi!

Azt hiszem még senkitől nem hallottam rossz véleményt a Szécsényiről, és most még Te is megerősítetted ezt. Bár eddig is jó véleményem volt róla, de egyre jobb! Már csak abban reménykedem, hogy ez a kis picúr is pár nappal előbb érkezzen a kiírtnál, hogy még nála tudjak szülni!
Remélem a lepény nálam is elmegy az útból!
Gratulálok a 3 gyermekedhez, nagyon bátor vagy!

Üdv: Marcsi
marcsi0503
 
 


Sziasztok!
Tud valaki valamit Dr.Dulka Tiborról-hol-mennyiért válal szülést?
SOS Előre is köszönöm segítségeteket.
gyongyi0912
 
 


Marcsi, a vonalzót én is távvezérelve raktam fel, de azt hiszem úgy van, hogy rákattintasz egy vonalzóra, amelyik tetszik és így eljutsz olyan oldalra, ahol lehet választani.
Aztán pedig fönt megtalálod a segédletek pontban a profilt, oda bemész és ott az aláírás rubrikába kell betölteni a vonalzó linkjét, oda ahova az van írva, hogy max 255 karakter.
Hát én ennyit tudtam segíteni, remélem azért sikerül.

Kép
teó
 
 


Köszi Teó! Már napok óta szerencsétlenkedek, de talán most sikerülni fog!

Kép
marcsi0503
 
 


Na még egyszer, mert ez így nem jó!
marcsi0503
 
 


Még egy próba...

Kép
marcsi0503
 
 


Végre!
Köszi a segítséget!
marcsi0503
 
 


Sziasztok!

Holnap megyünk ultrahangra remélem most is kisfiúnak nézik a kis pocaklakóm. Nem tudom ki, hogy van vele de az én babám nem szereti ha oldalt fekszem, mert ahogy oldalra fordulok egyből felébred és elkezdi rugdosni az oldalam amíg vissza nem fordulok. Valami ötlet hogyan tudnám egy kicsit becsapni.

Megpróbálltam én is felvarázsolni a vonalzót, most meglátjuk sikerült-e.

Üdv mindenkinek Bogáta

Kép
bogata74
 
 


Hát ez nem sikerült!!!!!!!!!!!!!!
bogata74
 
 


Bocsi még egy próba!

Kép
bogata74
 
 


Majd holnap apa idevarázsolja.

Üdv Bogáta
bogata74
 
 


Sziasztok anyukák!

Én még új vagyok ezen az oldalon, mi is a Bajcsiban látjuk majd meg a napvilágot. Május utolsó napján, ha mindenki úgy akarja.
Bogátának üzenem, ha valaki elárulja a megoldást, én is vevő vagyok rá. Bár engem csak a jobb oldalamon nem enged feküdni a kis bestia.

Üdv mindenkinek!
Én is csatlakozom Kardos rajonók klubjához.
/ bár azt hiszem a Bajcsiban nehéz választani a sok jó orvos között./
buresz
 
 


Lányok!

Én a babafalva.hu-ról választottam ki a vonalzómat, ők az e-mail címre elküldenek két hosszú kódot. Ha ezen az oldalon fent a segédleteknél kiválasszátok a profilt, és ott alul megkeresitek az aláírás helyét, oda be tudjátok illeszteni a két kód közül az egyiket. Elvileg mindegy, hogy melyiket, mert nekem mind a kettő működött. Utána pedig ha írni akartok ide, akkor alul ki kell pipálni, hogy aláírás hozzáadása! Sok sikert!

Bogáta!

Az én kismanóm is nagyon beindul, ha oldalra fekszem, bár vannak éjszakák, amikor teljesen hidegen hagyja, hogy milyen pózt veszek fel, szinte egész éjjel rugdos! Aminek persze örülök, mert így leglaább tudom, hogy jól van, de mostmár másfél hete nem alszom normálisan, mert éjjelenként 20-szor ébredek fel rá. És ha arra gondolok, hogy még 3 és fél hónapom hátra van, és egyre nagyobbakat fog rúgni...... De hát ez a dolga, valahogy fel kell magára hívnia a figyelmet! Különben is, rém unalmas lehet ott neki egyedül :D

Szép napot mindenkinek! Végre péntek van!

Kép
marcsi0503
 
 


Elnézést az OFF-ért, hátha valkit érdekel:

Sheila Kitzinger (1929), a szüléssel foglalkozó, világhírű kultúrantropológus, aki 1992-ben a magyar szülő nők, születő gyerekek és a bábák szülés körüli helyzetének humanizálására első lépésként megrendezett, Nemzetközi konferencia a születésről című konferencia egyik díszvendége volt, most ismét Magyarországra látogat.

Két előadást tart, egy könyve jelenik meg, amelynek bemutatóján részt vesz, dedikál. Az előadások szinkrontolmácsolással zajlanak. Az április 7-i konferencia akkreditálása folyamatban van szülésznők, bábák, védőnők számára. A belépőjegyek a helyszínen válthatók meg.

2008. április 5. 18 00:
Sheila Kitzinger: A szülés árnyékában. Katarzis vagy krízis? Könyvbemutató és dedikálás Libri Mammut Könyváruház, 1024 Budapest, Margit krt. 87-89.

2008. április 6. 16 30-tól 18 00:
Sheila Kitzinger: A szülés helyzete különböző kultúrákban Előadás és beszélgetés
Országos Széchényi Könyvtár, Budavári Palota „F" épület Belépődíj: 1500 Ft

2008. április 7. 9 00-tól 16 30:
A háborítatlan szülésről – kultúrák közötti megközelítés A szülés árnyékában. Katarzis vagy krízis? Konferencia
Országos Széchényi Könyvtár, Budavári Palota „F" épület Belépődíj: 2500 Ft, illetve annak, aki pontszámot gyűjt, plusz 3000 Ft
További részletek a www.szules.hu oldalon.
judittka
 
 


Sziasztok!

Tegnap az ulrahangon minden rendben volt. 28. hétben járunk, de a buksija alapján 29. hetes 1200gr körül van.
A doki szerint azért nem tetszik neki ha oldalt fekszem, mert lehet úgy nem kap elég táplálékot és ezt így jelzi. Nem tudom, mindegy ma reggel sikerült egy kicsit becsapnom és pihenni oldalt fekve. Vannak babák akik meg azt nem szertik ha az anyuka hanyat fekszik. Úgylátszik önálló kis személyiségek már most és jelzik mi jó nekik és mi nem. Szóval nem tehetünk ellene semmit.

Marcsi amúgy én is sokat felébredek mostanában így igyekszem bepótolni a pihenést amikor lehet.

Üdv Bogáta

Kép
bogata74
 
 


Sziasztok!

Valaki nyugtasson meg, hogy ez normális, hogy egész éjjel mocorog ez a kis tökmag! Mondjuk ma éjjel nagyon rendes volt, mert csak párszor keltem fel rá, de péntek és szombat éjjel katasztrófa volt. Egyszerűen sokszor már nincs ideális fekvőhelyzet, ami mindkettőnknek jó lenne. Bár az, hogy rugdos, mikor oldalt fekszek, az nem biztos, hogy azt jelenti, hogy nem kényelmes neki, de valahogy mindig az az érzésem, hogy azért kalimpál, mert úgy nem tetszik neki. Ha így folytatjuk, olyan leszek júliusra, mint egy zombi!

Kép
marcsi0503
 
 


Marcsi :lol: :lol: Teljesen normális. Ő is keresi a számára megfelelő pózt illetve lehet, hogy most fordul be. Nem lesz mindig ilyen aktív :lol: :lol: hétről-hétre kevesebb lesz neki a hely. Nyugi :lol: :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni
 
 


Sziasztok!

Ha még benéz ide olyan anyuka, aki már megszült, tőlük kérdezem, hogy voltatok-e a Bajcsyban a hallásvizsgálaton? (Nem kötelező vizsgálat, a kórház adja a lehetőséget 6 hetes kortól.) És hasi ultrahangon a Heim Pálban? (Szintén nem kötelező.)
Az az igazság, hogy kicsit körülményesen, BKV-val tudnék elmenni, és nem tudom eldönteni, hogy érdemes-e a herce-hurca, mit lehet megtudni ezeken a vizsgálatokon...

Köszi előre is.

Kép

Kép
csürci
 
 


Csürci!
Mi egyiken sem voltunk. Szintén csak tömegesen tudnánk közlekedni és az egy decemberi babával elég gáz lett volna. Nem adott aggódásra okot, úgyhogy nem vittem plusz vizsgálatokra. Dokit is olyat fogadtam, aki kijár hozzánk és akivel mindent megbeszélhetek. De igazán csak Te tudod eldönteni, hogy fontosnak tartod-e ezeket a dolgokat. Ha aggódsz valamiért, inkább vidd el a picúrt.
csipiketörp
 
 


Köszi Móni a választ! Azért én is reméltem, hogy ez normális így, csak tényleg tök furi, hogy éjszakára indul be mindig! De biztos akkor van neki is jobban helye a fészkelődéshez, mert még dolgozom, és ülök egész nap, így össze van szegény nyomva kicsit! :D

Kép
marcsi0503
 
 


Sziasztok!

Igaz az, hogy a bababörzén nem szokot bababútor lenni!?

Kép
stramb
 
 


Stramb Nem igaz. Szokott :lol: Több bolt is kint szokott lenni börzén a bútoraival illetve általában adnak kedvezményes kupont amit az üzletükben tudsz beváltani. Én a tavalyi bababörzén kb 20000 ft-ot spóroltam :lol: :lol: Jól szét kell nézni :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni
 
 


Szia Móni!
Mindegy gyorssan kellett döntenem! Vettem egy hirdetés alapján használ szuper állapotban lévő kombi (pelenkázóval, ágyneműtartóval egybeépített és később átalakítható junior ágyá) ágyat 20.000 szerintem ennél az árnál ott se kaptam volna olcsóbban főleg nem ilyen állapotban ja és kaptam hozzá kókuszmatracot is! :))
De köszi az infót kis szekrényt akkor már ott ráérek nézni! No meg babakocsit! Remélem semmit nem felejtek el beszerezni, annyi minden apróság kell!

Kép
stramb
 
 


Sziasztok!

Nem tudok dönteni....Szécsényi vagy Sulyok dr? Szerintetek? :)
Ők szoktak az egészségházban is rendelni a XVII.-ben nem tudjátok?
napvirág
 
 


napvirág!

Csak Szécsényi doktorról tudok nyilatkozni, mivel én hozzá járok. Szerintem ő mindenképp jó választás lenne, mint szakmailag, mind emberileg a lehető legjobbnak tartom! Sulyok doktornál egyszer voltam egy genetikai ultrahangon, ő is alapos volt, és kedves, alapvetően szimpatikus, de valahogy mégsem az igazi! Legalábbis számomra! Nem tudom hány hetes terhes vagy, azt tudnod kell, ha esetleg július vége felé várnád a babádat, akkor Szécsényi júli 24-től szabin lesz. Nem tudom, hogy rendelnek-e az egészségházban, én a magánrendelőbe járok Rákoskeresztúrra, megnézheted a honlapjukat www.medikard.hu oldalon.

Üdv: Marcsi[/b]
marcsi0503
 
 


Még a tervező fázisban vagyok igazából,csak úgy szeretnék dokit választani,hogy közel is legyen hozánk és már egyből nála is szüljek. :)
A mostani nődokim a MÁV kórházban van és csak a magánjára járok, de az anyagilag húzós. :(
napvirág
 
 


Szia Napvirág!

Én a XVII. ben lakom és első babám tehát fontos volt hogy jó dokim legyen. Sulyokhoz járok, szerintem jól választottam, rengetegen járnak hozzá tapasztalt és rendes, nem véletlen, hogy annyian ismerik.
Juniusban szülök nála.
Az elágon a medical center mögött van a magánrendelője ott rendel péntekenként de lehet hogy már a hétfőket is beiktattja. Amúgy a bajcsiba is rendel és rendszeresen ügyel ott. Az sem utolsó szempont hogy kerületileg úgy is oda tartozunk ráadásul én azért választottam mert rengeteg kismamával taliztam aki már 2 v. 3. gyerekét vállalja nála. Ennél nekem nem kellett jobb bizonyítvány így választottam én őt! A másikról nem hallottam és ki se próbáltam én egyből a Sulyoknál maradtam. De úgy hallottam mind a ketten jók a forumon. Próbáld ki mind a 2-tőt és meglátod. Csak a Sulyokot ismerem így csak róla tudom mondani. Egy biztos eléggé szókimondó vagyok és szeretem, hogy vele nyíltan mindent meg lehet beszélni, kérdezni.

Kép
stramb
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?