Új privát üzeneted érkezett!

Nyafi!
Köszi a választ, kicsit megnyugottam.

Kép
trimi2003
 
 


fazsu: nem amalgannal tomte, szerencsere! Feher cucc, de asszem csak ideiglenes. Az ejszaka meg igen fajt, most egyenlore nem, jo lene maradna, mert se ma se holnap nem tudok elmenni megnezetni begyulladt e vagy mi a baj.



MA jon az balakos! Remelem! Jo nagy lesz a kosz, meg a zaj, de sebaj, a lenyeg meglesz es kezdhetjuk a festest. Mar jo lesz kesz lesz, mert ami most van nalunk....kerulgetni mindent, hogy mi hol van fogalmam sincs... De mindent meger ha egyszer ujra tiszta szep otthonunk lesz. Az a kar , hogy a keret ilyen szuk, a fantaziam olyan tag....:)


Szep napot mindenkinek ebben a gyonyoru napsutesben!

Nekem teganap sikeresen leegett az arcom:)
Vendég
 


Sziasztok!

Anyjuk: így már én is jártam a foggamal.Miután kicserélték a tömést(amalgánról fehérre),begyulladt utánna a fogam.3 hétig jártam gyökérkezelésre.
Nem ijesztgetni akarlak....Remélem neked elmúlik.

A görcs elég ilyesztő lehet! Próbálj meg napközben is kicsiket elfeküdni! Magnéziumot szedsz?
Egyébként én is betudom magam rendesen paráztatni(bár ez inkább a 28-29.hétig vol),de hidd el,nem lesz baj! Amint írtam már neked,lehet,hogy pont az idegesegekés miatt görcsölsz!
Nekem is volt hasonló gondom,majdnem kórház lett a vége...Szóval nyugi,minden ok!
Jó fészekszépítést!

Szép napot!
ERi
m.eri
 
 

 
 

m.eri: persze hogy szedel magneziumot, a 14.het ota. Meg pipolphent is. NEm tudom a poz miatt van e a gorcs, de nem hiszem , mert ha delutan fekszem le, nincs ugyan ez. de az sem jellemzo, hogy akkor lenne este gorcs, ha napkozben nem pihentem eleget.
Mindenesetre kiserletezgetek, pozok, helyzetek....hatha valami segit.


Ilyen egy csoda idot! Bosszanto, hogy itt kell dekkolnom, varva az ablakost, ugy lemennek valahova! Az erkely meg tele van ramattyal, igy meg kiulni sem tudok. Mindegy, csak jojjon az ipse, es legyen kesz!



Szegeny ferjecskem hivott hogy lesebesitette magat. Azt hinne hogy egy olyan nyugodt helyen mint egy oltonyuzlet, mi baja eshet valakinek. Hat neki sikerult jol elinteznie az egyik ujjat, darabolt valmit es olloval! elvagta az ujjat, ment dokihoz, bekotoztek neki, es szerdan megy vissza kotozesre. Szegenyem, nagyon ugyeske volt! No majd itthon gyogyitgatom! Arra gondolni sem merek, hogy emiatt a festes ugrik a hetre, meg remenykedem, hatha gyorsan fog gyogyulni! Legalab a varrast meguszta, ez is valami!

NA elutom valamivel a varakozasi idot. Bar otletem nagyon nincs. Kaja holnapra kesz- ugyan mindent elsoztam, neten keresgetnvalom nincs, olvasni nincs kedvem...No mjad mindjart kitalalok valamit!
Vendég
 


Fazsu!

Császár után az örzőben kell lenni (én reggel hattól kettőig voltam), az érzéstelenítő szépen lassan múlik, és az első pár órában nem is szabad mozogni, ezért a babát nem kaptam meg ott. Kettőkor átsétáltam (fogjuk rá... :-) ) a kórterembe, és este hozták ki a babót.
Cukros vizet minden baba mellé adnak, és miután nekem csak az ötödik nap lett tejem, én viszonylag hamar kértem a csecsemősöktől tápszert, és eröltettem a szopizást. Mindenképp hasznos mellszívót vinni,mert nekem pl annyira bekeményedett a mellem, hogy a kisfiam nem is tudott hozzáférni, és a kézi fejés akkor még sehogyan sem sikerült.

url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
luckó
 
 


Sziasztok!

A hétvégén összerakta a férjem Blanka szekrényét, olyan szép lett :-) Tökre boldog vagyok!

Anyjuk ha nagyon fáj a fogad akár mennyire is utálod a fogdokit (ki nem?) menj és nézesd meg ... már nekem is volt ilyen és pont az lett mint amit M.eri írt, hogy nem volt normálisan gyökérkezelve :-( Ne szenvedj, mert a babának sem jó ha neked fáj valamid!
Has görcs: nem erőltetted meg magad? Mert én hétvégén a gyönyörű idő miatt sokat sétáltam és bizony esétre fájdogált egy kicsit a hasam. Én is csak azt ajánlhatom, hogy pihizzél sűrűbben, ha van rá időd. Ez még nem jelenti azt, hogy ágyban kell feküdnöd :-)) Én például egésznap ülök az iróasztal mellett és nyomom a pocim de ha úgy érzem, hogy rosszabb akkor lemegyek és lefekszem a kanapéra :-))

Nem tudom ti hogy vagytok vele, de nekem mindig szól a baba, hogy ha úgy érzi sokat melóztam. Tegnap is hagyott dolgozni takarítani, felmosni, mosni ... stb. De ha elege van akkorát rúg belém, ilyenkor ezt én jelzésnek veszem a részéről, hogy üljek le :lol:

Volt valaki a bababörzén? Mi végülis nem jutottunk ki :(

Benettke felvetette, ezt a félni vagy nem félni a szüléstől dolgot. Hát őszintén szólva lehet, hogy még túl korán van félnem, de én sem félek ... Lehet, hogy mivel dolgozom reggel elmegyek otthonról és este hazamegyek ... nincs is időm ezen rágódnom mert minden más leköt. Kiváncsi leszek, későbbiekben ha már otthon leszek mennyit fogok magára a szülésre gondolni.
Viszont lehet, hogy hülyének fogtok nézni ... de a akárhol olvasok szülésről szóló történeteket (pl. Kismama magazin) akkor elsírom magam rajta ... vagy olyan erőssen átérzem amit leírnak, vagy nem tudom ...
Mindenesetre 100x elképzeltem már, hogy milyen is lesz szülni, de állítólag azt mondják, hogy nem szabad, mert úgy sem olyan lesz mint ahogy megálmodtuk. Nálatok is ez volt? (Nem olyan lett mint ahogy elképzeltétek?)

Gátmetszés, gátvédelemmel kapcsolatban én sokáig elutasító voltam, hogy júúúj engem ne vágjanak ... de most már inkább azon a véleményen vagyok inkább vágjanak mint szanaszét repedjek. És a legtöbb kismama azt mondja, hogy egyáltalán nem fájt neki.

Ja egyébként köszi a tippeket hogy mit vigyünk a kórházba, már fel is írtam magamnak a kistakarót és kissapit.

És a mamáknak érdemes vinni mellszívó? Van olyan hűtőszekrény a kórházban ahol lehet tárolni a tejet ha sok van? Vagy ez hogy működik?

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


Anyjuk,

Ha nagyon unod magad, szives kolcsonadom a lurkot 1 orara, mert engem mar lemeritett mara :D.

Kriszti

Kép
Kép
angelke
 
 


Sziasztok!

Anyjuk: Az én gyerekemet is viheted. :)

Gátmetszés: Én észre sem vettem amikor először szültem.
A férjem mondta, hogy milyen rossz volt azt hallania. Hát
én semmit sem hallottam és éreztem. Ha nem mondja
akkor nem is tudom. :)

Hajni

Hajni

Kép
Kép
Kép
ajni
 
 


Sziasztok!

manati! AZ én szüléstervem egészen más volt, mint ami történt. Lelkileg meg is szenvedben. A babám császármetszéssel született. Főként azért bántott, mert az én fejemben a gyerekek száma nem kettő. Tudom, hogy hármat(metszéssel) még 'lazán' engedélyeznek az orvosok, de nekem ez sem a végső számot jelentette. Bár a gyerekszámot illetően hitelesebb leszek, ha már kettőt teljesítettem , és még mindig így gondolkodom. :lol:

A Szülőotthonban, Újpesten a szobákban a nők jegelték a gátat, hogy lemenjen a duzzanat. Ezt úgy oldották meg, hogy a közös fagyasztóban mindig volt vízzel telített orvosi gumikesztyű. Nekem ez a kesztyű akkor jött jókor, mikor az egyik oldalamon izomcsomó lett a sok injekciótól. Ezzel jegeltem, meg masszíroztam.

anyjuk! ha unaotkozol, mi is várunk szeretettel! Bár nem gondolom, hogy a pocakodat megnyugtatná a szűnni nem akaró gyerek után rohangálás. :lol: Hidd el, a másodikkal már nem lesznek ilyen félelmeid! Az elsőt úgyis neked kell majd ellátni, beletenni a méteres etetőszékbe, naponta 30-szor... :lol:

Lehet, sőt valószínű nem mondok újat, de a szoptatással kapcsolatban nézzétek meg a www.lll.hu-t. (3x kicsi L).
Ha már a kórházban van olyan érzésetek, hogy nem érzitek, hogy szívna a gyerek, pedig dolgozik, nyugodtan kérjetek ezektől a nőktől segítséget. Hallottam már olyat is, aki személyesen meglátogatta a rászorulót. Adél sem tudott vákuumot képezni, klaffogott/kammogott a szájában a nyelve. Én azzal magyarázom, hogy gótikus szájpadlása van. 4,5 fél hónapig fejtem és azt kapta, majd a lefagyasztottakat ette 6 hónapos koráig!
manati! Ezt sem így terveztem! De mára, hogy már messze van ez a korszak, nem is tűnik olyan nagy problémának, mint akkor. :lol: Adél lénye mindent feledtet!

luckó! Köszi az infót! Baba és apája nem tudtak volna az őrzőben ismerkedni?

Zsuzsa
fazsu
 
 


Sziasztok!

Csak kicsit bekukk, mert nagyon hisztis lettem estére... :oops:

Anyjuk!

Jajj, szegénykém még ez a fog mizéria is :shock: :( Remélem jobban vagy, de ha mégsem, akkor sztem is menj vissza a fogdokihoz, nehogy esetleg nagyobb gyulladás legyen belőle :roll: ! Az most aztán egyáltalán nem hiányzik!

Na, és az a görcs amit írtál...mindenképpen szólj a dokidnak! Biztos ami biztos alapon...

Manati!

Nem akarsz képet dobni a szekrényről, babaszobáról?

Csajok!

Ez mindenkire vonatkozik: nagyon szívesen nézegetném a bababirodalmakat.. :roll: :P

Fazsu!

A DM-ben lehet kapni gátmasszázs olajat, azzal lehet masszírgálni pár héttel szülés előtt a gátat. Sztem egy próbát megér...

Viki!

Nekem is pont az a bajom, hogy néhol 5CH-s, néhol meg 30 CH-s cuccot írnak. Legalább a neve már stimmelt pár helyen: Caulophyllum.
Egyet találtam, amit már több helyen is ajánlottak: Cimicifuga Racemosa 5 CH. Azt hiszem szerdán keresek egy homeós gyógyszertárat és megtudakolom...
Lehet, hogy már írtam, de én iszom a málnelevél teát is péntek óta...áztatott széna íze van...így nem élvezkedek rajta, csak "gyorsan" leajtom a 2 bögrényit/nap :x

Én azt hiszem azért megpróbáltam tenni azért, hogy ne fájjon annyira: előre igényeltem EDA-t :oops:

Szerdán CTG?


Amúgy nekem sincs előre elképzelt forgatókönyvem...hisz nem is tudom igazán hogyan és mi fog történni :roll: ! Talán jobb is így :shock: :roll: !


Gabi!

Várjuk ám a képeket! Ha van pici időd, pls.!

Jó éjszakát minden mamának és babának!

ÉvIMAMI


Kép

Kép
benettke
Vecsés
 
 


Sziasztok!

Anyjuk! Hát, én is azonnal a magnéziumra gondoltam, amikor olvastam a görcseidet, illetve, hogy ne feküdj háton... És milyen magnéziumot szedsz? Nekem a Pharmavitos gusztustalan ízű pezsgőtablettát mondták még anno az első várandósságomnál, mert az szívódik fel leginkább, és leggyorsabban. Naponta kettőt gurítok le belőle, de néha, ha többet kellett állnom aznap, akkor délben is egyet, Szabolccsal is hármat ittam naponta a vége felé. (És lábgörcsök ellen is klassz.) Nem tudom, mekkora a pocid, mármint mennyire dudorodik már előre, de esetleg próbáld megtámasztani egy kispárnával oldalt fekvésnél. Lehet kapni tönkölybúzából készült hosszúkás párnát is, ami a pocak idején arra jó, hogy megtámaszd magad vele, ahol szükséges, pl. teheted a hátad mögé oldalt fekve, hogy ne a gerinced legyen megterhelve, később pedig szoptatós párnának is jó.
És tessék menni fogorvoshoz, hidd el, ha most nem csináltatsz meg mindent a hátralévő időben, utána legalább egy évig közelébe sem mégy majd a fogorvosnak...

Hú, de jó olvasni, hogy csak pár óra az őrző! Szabolcs este fél tízkor született, és másnap délelőtt tizenegykor láttam először, amikor felhozták szoptatni. (Mondanom sem kell, hogy aludt.) Utána még egy éjszakát fent kellett maradnom, bár egy idő után kegyesen megengdték, hogy lemenjek a csecsemőosztályra, akkor beköltöztem a szoptatós szobába délutánra, estére. Azután két éjszaka után végre mehettem az osztályra.

Nálam volt anno mellszívó, én is azzal vacakoltam az első hetekben, de utóbb a kézi fejés hatékonyabbnak bizonyult, és a legtöbb tej abból származott, hogy a másik mellemre tettem egy cuccost, ami felfogta a szivárgó tejet a szoptatás alatt. Rengeteg folyt... (Halkan megsúgom, én azért örültem, hogy végül nem választottuk a fizetős egyágyast, mert rengeteget tanultam a többedik babás szobatársaktól fejésről, szoptatásról, fürdetésről... Apropó! Bocs, ha már felmerült, de a látogatás hogyan van az Uzsokiban? Bemehetnek a szobákba a látogatók, vagy ki kell menni hozzájuk az étkezőbe, vagy előtérbe? Én nem bántam, hogy nem mehettek a szobába...)

A sterizilást úgy oldottuk meg a kórházban, hogy az egyik szobatárs behozatott egy műanyag tálat a férjével, és Neomagnolt tettünk bele, abban áztattuk a mellszívókat, bimbóvédőket, cumikat, stb.

Az lll honlap nekem is sokat segített annak idején, érdemes végigolvasni mindent, és nem hallgatni a rokonokra, akik négy hónapig szoptattak, vagy addig sem, és mindent tudnak a szoptatásról és a baba szükségleteiről... (Apósomék pl. leginkább azon akadtak fenn, hogy miért nem adunk inni a gyereknek a szoptatás meleltt, teát, vagy vizet, és nem értették, miért nem halt szomjan a baba...)

Mostanában gyakran gondolkodom arról, hogy milyen lesz, ha itt lesz már Matyi. Szabolcsnak van külön szobája, de gyakran én is ott alszom mellette egy szivacson - ha beteg, vagy ha ébredősebb, sokat pisilős időszaka van. Még azt sem döntöttük el, hogy melyik szobában legyen a baba-részleg. Szabolcs kisbabakorában velünk aludt, a kiságyat pár hét után egyáltalán nem használtuk, napközben, amikor már többet nézelődött, kezdett forgolódni, egy nagy szivacson volt. Másfél évesen pedig megkapta a nagyfiús ágyát, amit azóta is nagyon szeret. Szóval nem is tudom, kell-e kiságy egyáltalán - úgyis alig féne el ebben az óriási lakásban, és ha nem is használnánk, akkor főleg minek. Az első két hónapot a mózeskosárban is prímán kihúzná, és legalább könnyen magammal vihetem, ha megyek Szabolcs mellé. Másrészt valószínű, hogy Matyi teljesen más baba lesz. Mi van, ha neki meg kell a kiságy? Szóval kissé képlékeny a fejemben a dolog... Próbálok valami egyezményes megoldást kiötölni.

Kép

Kép
csacsi
 
 


Sziasztok!

Fazsu: Csak két gyereket lehet vállalni ha mindkettő császárral
született? Van egy másod unokatestvérem, ők is rengeteg
gyereket szerettek volna, de sajnos neki is mind a két szülése
császár volt, ráadásul nagyon nehezen szült.

Annak idején nekem a kézifejés jött be. Nem igen szerettem
a mellszívót. Úgy éreztem, hogy csak kínlódok. Igy belejöttem
a kézi fejésbe. Bár nem sokáig csináltam hisz Lali jól szopizott.

Hajni

Hajni

Kép
Kép
Kép
ajni
 
 


GYErek johet akarmennyi! De tenyleg! A csaladot is ahol babysytterkedtem mindig kerlelem a kisebbiket nyugodtan hozzak at, vagy en elmegyek hozzajuk, de had legyek gyerek tarsasagaban! De ok mindig mondjak, hogy nekem most pihennem kell, nem tenne jot, ha foldon ulnek, kusznek, emelgetnem.....
Szoval csak vagyok....illetve kisebb tenni venni valokkal elegitem ki az allando tenni vagyasom:)


csacsi: en magnezit citritet szedek napi 3at. Parnam van altalaban azzal alszom el, de haton szoktam ebredni.
A fogam csodaval hataros modon jobb lett. Kipp kopp. Egyaltalan nem fajt tegnap napkozben, este ereztem picit.



Az ablak be van teve, ma jonnek visszaepiteni a nagy lyukat es kesz! Olyan szuper csendes lett most a szoba!
Jo lesz, hogy nekiallhatunk a festesnek! Szerintem en holnap a glettelest ahol nem lett jo, meg is csinalom, es akkor penteken festes!


holnap lesz a nem vart cukor meres. Hat mar ugy vagyok vele, ha magas lesz, is ez van, mindent megteszek hogy a dietat tudjam tartani, ha meg hatar alatt lesz nagyon boldog leszek.:)


Szules: erdekes en eleinte amikor meg oly tavol volt ra gondolni, rettentoen feltem a szulestol. Es az elso ami eszembe jutott barmit is olvastam a szulesrol, az az volt, hogy en ezt nem fogom tudni vegigcsinalni.
Most hogy azert kozelebb van az idopont, mar alig gondolok ra, es valahogy nem felek annyira. Meghozza azert, mert ugysem tudom senki tortenete alapjan megjosolni milyen lesz. A fajdalomra nem merek gondolni- nagyon nem birom, es elsosorban a menstruacios gorcsoket es a fogfajast nem:(- az meg hogy mi hogy lesz, csaki ott es akkor fog eldolni.
Almodni szoktam rola, de csak olyasmit, hogy a ferjem nincs itthon mikor indulni kene a korhazba, vagy epp nem itthon vagyok, mikor megindul a szules, meg ilyenek.


Latogatas az Uzsokiban: csak az 1-2 agyasba mehetnek be a latogatok, amugy csak a folyosora.


Tejet nevre szoloan elteszik a csecsemosok, ha beviszed a lefejt tejet. Ezt mondta a multkori eloadason a neonatologus.



MIndenkinek szep napot!
Ki kellhasznalni a joidot, mert allitolag holnap elromlik:(
Vendég
 


Szia Benettke!

Én már 3 napja szedem a caulophyllum 5 ch-t, elvileg méhszájpuhító hatása van. Kíváncsi vagyok...
Málnalevél teám is van, de még nem nagyon iszogattam.

Holnap 9-re megyek ctg-re, úgyhogy találkozunk. Már napok óta görcsölgetek, de eddig úgy gondoltam, hogy ez még nem az igazi. Úgy tűnik tényleg nem, pedig már nap közben is többször keményedek és görcsölök. Kíváncsi vagyok a holnapi vizsgálatra. Ja és a nyákdugó is elment múlt héten.

Mindenkinek szép napot, élvezzétek a napocskát! :D

Viki
vikcsi74
 
 


Sziasztok!

Benettke!
Majd teszek fel képet a babaszobáról, de még nem olyan állapotban van amit reklámozni lehetne :oops: még egy pár hét aztán láthatjátok :-)

Anyjuk!
Köszi a tejtárolással kapcsolatos infót!
A cukorterhelés miatt meg ne izgulj ... nekem nagyon magas lett, de ma voltam az uzsokiban az újabb cukorlabor eredményemért és tök jó lett, anno ott valamit nagyon elcsesztek nekem. A Szalai főorvos úr is mondta, hogy nem vagyok beteg és ne is tartsam magam annak. Diétázni ajánlott ... sőt még az is előfordulhat hogy hajlamom is van rá. De a mostani eredményem reggelizés utáni vérvétel 4,65 mmol. Ja még annyit mondott, hogy a súlygyarpodásra oda kell figyelni. És egy hónap múlva megismételjük egy újabb reggelizés utáni vérvétellel ... de ő nem gondolja hogy baj van. Szóval a hátránya csak annyi, hogy többször szúrnak/vesznek tőlem vérte mint kellene egy átlagos terhesség alatt! De már nem bánom, a lényeg, hogy nem kell sanyargatnom magam!

Fazsu!
Köszi, hogy ezt a lll-es honlapot feltetted nekünk, majd áttanulmányozom. Egyébként én nem is tudtam, hogy a császárosoknak 2 gyerek a max. amit vállalhatnak. Most hallom ezt először.

Viki!
Engem érdekelne ez a caulophyllum 5 ch amit írtál. Ezt recept nélkül szerezted be, vagy a dokid írta fel neked? Én mindent be akarok majd vetni szülés előtt málnalevél teától kezdve a homeós bogyókat :lol: Borzasztó vagyok, de én képes vagyok minden hülyeségben hinni. A férjem szerint a reklámokat is nekem gyártják a tévében :-))
Ja egyébként lehet, hogy te leszel a következő :lol:

Húú nem is tudom, hogy még mit akartam írni, ha valakinek nem írtam bocsesz ... most megyek dolgozgatok egy kicsit.

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


Sziasztok,

csak egy gyors bekukkantás és visszaolvasás mert ki kell kapcsolódnom.

Benetteke azért tűntem el mert holnapra le kell adnom egy komplett étterem és kávézó megvalósíthatósági tanulmány tervekkel együtt mindazok ellenére, hogy nem vagyunk építészetek. Horrrrrrrrrror.Milliméter papíon kell megrajzolni. Hétfőre pedig egy szállodát de ott szerencsére nem kell tervrajz. Úgyhogy most el vagyok havazva és az utolsókat rúgom. Közben Benő is belázasodott és majd kiköpöm a tüdőmet úgy köhögök de csak holnap tudok dokihoz menni.
Közebn megy az építkezés is......
Szóval most rödviden rólunk ennyit és itt be is fejeztem a panaszáradatot. De reszkessteke mert jővő hétfőtől már aktív leszek :D :D :wink:
Egyébként én sem féltem a szüléstől még akkor sem amikor a vajúdomban voltam igazság szerint nem tudtam, hogy mitől kell félni de most a másodiknál sincs bennem semmi félelem.

Gratula a Gabiéknak és Nikiéknek is!!!

Timi szerintem mellszívót nem érdemes venni addig ill bevinni, amig nem tudod hogy alakul tejileg az helyzet. Egyébként a lefejt tejet a csecsemősöknek oda lehet adni és ha betolod a babát éjjelre akkor cukrosvíz helyett azt adják a babának oda éjjel.
Röviden most ennyi és egy új táblicsku.
Üdv. az újaknak és ha elkülditek az adatokat akkor beírom a táblicskuba de csak ha szeretnétek :lol: :lol:
Kata
Kép

Kép

Kép
pocvarek
 
 


Sziasztok!

Köszönöm a jókívánságokat!

A történtek gyors vázolása:
Szerda délután fél 4-kor kezdett folyni a magzatvíz, 4-kor hívtam a szülésznőt (pont nappalos volt), mondta menjek be. Fogtam a kis motyómat és elautóztam a kórházig (fájás semmi). Fél 5-kor vettek fel a szülészetre, férjem negyed 6 körül ért oda. Szokásos dolgokat elintéztük - fájás még mindig 0, méhszáj bő egyujjnyi. Fél 8-kor beszélt a szülésznő a dokimmal, hogy mi legyen, akkor bekötötték az Oxytocint. Na, az volt ám a királyság!!! Fájások jöttek ezerrel, tágulás megint semmi. (Csapó vizsgált meg, "ó, hát ez nagyon bánatos" - mármint a méhszájamra mondta ezt. Meg azt, hogy ebből reggel 4-re lesz csak gyerek. :?
Szülésznő vizsgált folyamatosan, majd mivel nem akarta a méhszáj engedni a pici fejét, így félóránként próbálta kézzel tágítani - (másik királyság az oxy mellett) Este 10 után sikerült teljesen eltüntetni, onnan már gyorsultak az események. Dokival folyamatosan konzultáltunk és vicces volt, mert 10 előtt még mondta neki Vera, hogy á, még mindig csak bő két ujjnyi, majd 10 perc múlva telefonált újra, hogy siessen, mert tolófájásaim vannak. (Doki: ugye csak viccel?) Szóval a lényeg, hogy doki megjött, megvizsgált és már mondta is, hogy akkor nyomjunk! Kb. 4 fájás és megszületett a kiscsaj.
Megint mindenki megdicsért, hogy milyen szépen szültem, mert más már üvöltözött volna ennyi oxy meg kézzel tágítás után én meg csak - állítólag - diszkréten jajgattam

Konklúzió:
1.) Én ide többet be nem teszem a lábam! :twisted:
2.) Mondtam apácskának, hogyha szeretne még gyereket, akkor javaslom az örökbefogadást :wink: (A dokinak meg, hogy üssen le, ha mégegyszer meglát a rendelőjébe, hogy szülni szeretnék :lol: )
3.) Életem legjobb döntése volt, hogy fogadtam szülésznőt. Összehasonlíthatatlan volt a két szülés és a gondoskodás, amiben most részem volt.
4.) Végülis az egyágyas szobába kerültem (annyira tele volt az egész szülészet) és egy csöppet sem bántam meg. Tökéletesen tudtam pihenni és gyönyörködni Dorkába.
5.) Beleszerettem a kislányomba :oops: Érte érdemes volt szenvedni!!!
6.) Ja, és nyertem egy aranyeret is :cry:

Bence teljesen elolvadt, amikor először volt bent a kórházba. Hol engem ölelgetett, hol a babát. Apával könnyes szemmel néztük...

Viszont a pici lány olyan erővel szopizott, hogy az első nap taccsra vágta mindkét cicimet. Onnantól nem tudtam szoptatni két napig. Mikor már éreztem, hogy kezd a 3. nap a tej beindulni akkor elkezdtem fejni kézzel, majd mikor másfél óra fejés után 10 ml anyatejet tudtam összegyűjteni, akkor már bőgtem, hogy mi lesz velem. (Később a részidőm javult, egy óra alatt jött le 20 ml! )
Kentem, fújtam, törölgettem próbáltam mindent elkövetni, hogy kicsit gyógyuljon, mert éreztem, hogy már annyira telítődik, hogy ez a fejés édes kevés lesz és be fog gyulladni. Úgyhogy mikor elvitték a törpit este 8-kor fürdetni volt két órám, hogy szedjem össze magam. Nagyon vicces, de két órán át hajtogattam magamnak, hogy igenis tudok szoptatni... Feküdtem az ágyban és csak erre koncentráltam. Miután pedig a félelmemet sikerült legyőzni, teljes nyugalommal mentem a babámért - és láss csodát megszoptattam. Na, ne gondoljátok, hogy egyáltalán nem fájt, de töredéke sem volt az eddigi fájdalomnak. Így szép lassan elkezdtünk szopizni. Mostanra a helyzet még mindig ugyanolyan - azaz az első 10 másodpercben csillagokat látok, de utána már tudom szoptatni.
A hasmenéses-hányós vírust nálunk is elkapta az egész család...

Videók Dorkáról:
http://www.videoplayer.hu/videos/play/150892
http://www.videoplayer.hu/videos/play/150894
http://www.videoplayer.hu/videos/play/150897


Pussz mindnekinek: GAbi

Kép
Kép
almadi
 
 


Manati!

Recept nélkül lehet kapni, 510 Ft/doboz, van benne egy csomó golyó, és ötösével kell szedni. Én a Széna téri patikában vettem, ahol adtak egy homeos telefonszámot is (Homeopátiás és Schüssler sók orvosi tanácsadó szolgálat), ahol kaphattok további felviágosítást. Tel.: 70 376 0606, hétköznap 9-17 óra között lehet őket hívni.
Elvileg ezt a 36. héttől érdemes szedni.
Egyébként a doki szerint annál használ, aki hisz benne, úgyhogy Te tökéletes páciens vagy
:D
vikcsi74
 
 


sziasztok!

jó sokat írtatok, 2 napig olvastam.
sajna nekünk a múlt hetünk nem volt vidám, férjem nagypapája meghalt.
ezért voltam eltűnve annyira.
gratulálok a megszületett bébikhez.
kitartást mindnenkinek

Kép
.ivett
 
 


Amúgy február 28-ra voltam kiírva, és Csilla vagyok. :D

Kép
trimi2003
 
 


Táblázat pótló :)

Kép
trimi2003
 
 


Ja, és a lényeg:

Kórház minősítése: abszolút pozitív!!! Nem bántam meg, hogy ismét ide jöttem.

Egyébként: csecsemősök irtó rendesek voltak, első szóra jöttek és mutatták, hogyan kell kézzel fejni, sőt később is benéztek, hogy hogy megy. (Erzsike - aki szült már ismeri, nagydarab eléggé túlsúlyos csecsemős, aki ezer éve a kórházban van - például a váltásnak is szólt, hogy nézzen rám hogyan boldogulok.)
Szinte mindegyikük megkérdezte, hogy megmutassa-e a köldökápolást, bármikor bármit kérhettem tőlük (cserébe kaptak újságot :) bár annyira tele voltak pici babákkal, hogy sok idejük nem volt olvasgatni, egy ember szinte állandóan a szülőszobán volt.)
Két időpont van, amikor nem lehet őket nyaggatni: az egyik reggel a csecsemős vizit alatt (kb. 7 órától 10-ig), a másik este (20 órától 22-ig), ekkor fürdetik a piciket. Ezekre az időpontokra figyeljetek, mert ilyenkorra be kell tolni a kicsiket hozzájuk (én persze az első este átaludtam a fürdetést a picivel együtt, de senki sem tolt le emiatt, csak mondta a csecsemős, amikor este tíz után bejött, hogy ezt így szokták, hogy 20 órára az anyukák viszik be a piciket. Majd elvitte Dorkát és megfürdette. Előttem nem éreztette, hogy ezért most ő mérges lenne.
Rendesek voltak a nővérek is, mindig kaptam fájdalomcsillapítót, érdeklődtek, hogy van-e valami gondom stb.
A gátmosást én is hiányoltam, de valóban vagy két éve nincs. Persze látva azt, hogy mennyire nincs idejük a nővéreknek semmire, talán érthető, hogy kicsit próbálják a feladatokat csökkenteni.
A kaja nem nagy szám, de szerintem javult már valamelyest a 4 évvel ezelőttihez képest. (Mondjuk nekem inkább a leves volt fontos, a második féléből szinte nem is ettem.) Az viszont vicces volt, amikor diabetikus májkrémet hoztak reggelire...
Ja, minden reggel 3 zsömlét kapsz, az van egész napra, vacsorára már nem kapsz külön kenyeret, csak a vajat meg a sonkát hozzák ki (vagy ami éppen van). Egyszer volt müzli szelet is az ebédhez, meg egyszer még valamilyen Kinder Pingvin-hez hasonló nasi. De szerintem ezen nem kell aggódni, mert a rokonok úgyis hoznak mindig valami kis ennivalót.

Egyetlen egy gondom volt az öt nap alatt, hogy az egyágyas szobába, aminek igencsak eltúlzott az ára, csak hébe-hóba volt melegvíz. A dokim mondta is, hogy sajnos ez a régi elavult rendszer hibája, de ettől még nem lett melegvíz. Bár rájöttem, hogy olyankor kell próbálkozni, amikor a többiek biztosan nem - tehát napközben, amikor minden baba kint van a mamájánál. Na olyankor volt hogy teljesen normálisan le tudtam zuhanyozni - sajna erre csak a 3. nap végén jöttem rá...
Ja, és a másik a gőzfűtés, erre többen panaszkodtak és nálam konkrétan egyáltalán nem volt fűtés a radiátorokba. Persze volt betéve egy villanyradiátor, azzal nagyon jó meleget lehetett csinálni - de mondjuk napi 12.000 forintért szerintem ez is elég ciki.

Még egy tapasztalat: szülőszobára vigyetek tusfürdőt meg WC papírt. Mivel én két külön táskába csomagoltam, így ezek persze nem voltak a szülőszobás táskába :? (Még jó, hogy volt a szülőszobai zuhanyzóba, valami kis tusfürdős termékminta kitéve, így azzal oldottam meg a helyzetet, Vera meg adott kéztörlőt, WC papír helyett. :oops: )
Ja, a szülőszobás zuhanyzó is úgy működik, mint a szobai: ki kell nyitni (a csappal együtt) és kb. 5 percig folyatod, mire kezd melegedni. Utána már jól beáll, de ezt csak azért írom le, hogy nehogy valaki aláálljon rögtön...

A tv működik, engem nem zavart, legalább elterelte a figyelmemet, meg apuka is kicsit lekötötte magát...

Lányok, nagy hirtelen ennyi jutott eszembe, remélem volt közte hasznos infó is.
A lényeg, a kórház továbbra is jó, a nővérekkel sincs semmi gond, persze azt figyelembe kell venni, hogy bármelyiküknek lehet rossz napja, pont úgy, ahogy nekünk is.

Hopp, és most látom, hogy át kellene állítani a vonalzómat...

Pussz: Gabi

Kép
Kép
almadi
 
 


kesz az ablak:)
Vendég
 


Sziasztok!

Gabi: Gyönyörű a kiscsaj! :lol: A többiért nem irigyellek.

Szülés és félelem: anno én sem féltem, úgy gondoltam, hogy nem lehet annál rosszabb, mint amikor a az íny alatt keresztben kinőtt bölcsességfogam elnyomta a fogsoromat. Tévedtem. Ennek ellenére most sem félek, mert tudom, hogy minden szülés más és elvileg a 2. gyorsabban megvan. Úgy legyen.

Mellszívó: én vinni fogom magammal, nekem már a kórházban is kellett (férjem hozta SOS)és később is jó szolgálatott tett, kezdődő mellgyulladás leküzdésében. Egyébként 2 éve sterilizálták a csecsemősök.

Szombaton UH. Már alig várom, ugyanis a Pocaklakóm nagyon lusta, van hogy napokig nem is érzem és ilyenkor kicsit (nagyon) aggódom. Nagyon remélem, hogy Csapó mindent rendben talál. Na meg elkezdtem hízni is, rengeteg itthon a húsvéti csoki, én meg szépen rájárok. 1 tábla meg sem kottyan. :oops:
Lucával ma voltunk bőrgyógyásznál - kiújult az ekcémája, szerencsére csak az arcán jött elő és enyhe formában. A dokinő szerint a felírt kenőccsel 5 nap alatt eltűnik, de jövő ilyenkor ismét számíthatunk rá. Lestrapálta az arcbőrét a téli hideg meg a szél. :cry:

Tündi

Kép
Kép
tündi76
 
 


Szia Gabi,

Tunderi ez a kiscsaj es orulok, hogy minden "jol" sikerult.

Kriszti

Kép
Kép
angelke
 
 


Sziasztok!

Gabi!

Nagyon örülök, hogy jöttél, pláne mert túlteljesítvén a kívánságomat videókat is hoztál :P Nagyon köszi :lol: !

Olyan szépséges ez a Dorka baba! És hogy mennyi hajacskája van :shock: már most komoly sérót lehet neki csinálni :wink: És tényleg nagyon jól grimaszol :D !

Köszönjük szépen a részletes beszámolót, sztem nagyon sok hasznos infó van benne! (magát a szülést én már kicsit kipletyiztem a Verával csütörtökön... :oops: ) Az meg pláne megnyugtató számomra, hogy összességében pozitív véleményt formáltál a kórházról. Remélem nekem/nekünk is ilyen tapasztalatom/unk lesz.

Kata!

Nem sürgetni akartalak ám, csak feltűnt, hogy már rég jártál felénk...de ennyi elfoglaltsággal nem is csoda! Gyógyuljatok gyorsan!
Milliméter papír...valahol mélyen még dereng milyen volt...azt hiszem :roll:

Niki!

Ha van időd/kedved írsz bővebben a szülésedről? Esetleg Te is a kórházi tapasztalataidról? És persze képeket is szívesen vennénk még...


Ivett!

Az ilyen tragédia bár sosem jön jókor, de ilyenkor ez pláne igaz...kitartás!

Manati!

Nektek azért még van időtök babaszobát csinosítgatni! Nekünk már nem sok, de sajna még mi sem vagyunk teljesen készen :oops: :(
"A férjem szerint a reklámokat is nekem gyártják a tévében" :arrow: na, ezen jót nevettem...aranyos! Így Te sztem próbálj ki nyugodtan mindent, amit szüléskönnyítőnek titulálnak!

Most mennem kell, mert csipogott a mosógép...

További szép napot mindenkinek!

ÉvIMAMI


Kép

Kép
benettke
Vecsés
 
 


Sziasztok!

Na amíg dolgoztam jó sokat írtatok!

Kata!
Klassz a táblázat, köszönjük. Mellszívóval kapcsolatban úgy vagyok, hogy majd a táskában elfér, aztán majd meglátom, hogy kell-e. Nekem egyébként az elektromosat ajánlották ... szerintetek?

Gabi!

Köszönjük, hogy ilyen jó sokat írtál az élményeidről. A baba gyönyörű. Megnéztem mindhárom videót cuki egy csaj. Az utolsóban tök édes ahogy elmosolyodik álmában, majd beindul a szopóreflex :-)) Engem nagyon érdekelne a szülésznő fogadás. Neked a Vera volt a fogadott? Miként lehet őt elérni? Felvenni vele a kapcsolatot?
Ja írtad, hogy sokan voltak és 1 ágyasba kerültél. Te akartál az 1 ágyasba menni, vagy tényleg csak ott volt hely? Ilyen esetben is fizetni kell ha hely hiány van?

Ivett!

Részvétem nektek, de örülök, hogy most most már itt vagy :-))

Tündi!
Ez az ekcéma rohadt szar dolog. Tudom nem szabadna összehasonlítanom magam Lucával, mert ő kisgyerek, de nekem minden télen tiszta ekcéma a bőröm :-(( Nagyon gáz! Szerintem nem olyan nagy a baj, ha 18 hetesen még nem érzed mindennap a babát. Nekem a 18. héttől indult be a mozgás és azóta egyre jobban érzem (most is) hogy mozog, rúg, boxol. Bár második gyereknél azt modják hamarabb szokták érezni az anyukák a babát.

Lányok!
Tudom, hogy már volt ilyen anno, hogy leírtátok, milyen babakelengyéket kell beszerezni. De nem írnánk össze, hogy pontosan miket vigyünk a kórházba?
Hány csomaggal készüljünk? Ahogy olvastam kell egy a mamának bentre, kell egy szülőszobai és kell a babának is.
Várom a javaslatokat.
Köszi
Timi

Timi

Kép
manati
 
 


Benettke!

Beelőztél :lol: Na igen, túlságosan jóhiszemű vagyok, és sokszor magamból indulok ki, hogy én senkit sem vernék át, nem csapnék be ... stb...stb de igyekszem kinőni :wink:

Timi

Kép
manati
 
 


Sziasztok!

Visszaolvastam és Gabi listáját bemásolom ide, biztos hasznos lesz másoknak is :-)) Kiegészítem, amire emlékszem, hogy írtátok!


Anyukának szüléskor:
- szőlőcukor
- esetleg homepátiás bogyók
- frissítő kendő
- törölköző
- hálóing v. poló
- wc papír
- tusfürdő
- kitartás...

Apukának szüléskor:
- ennivaló (nagyon fontos!!)
- innivaló (szintén)
- papucs
- fényképezőgép / videokamera - tetszés szerint.

Anyukának szülés után:
- sok folyadék
- tejszaporító tea (Laktoherb, vagy egyéb)
- mellbimbó kenőcs (Garmastan, vagy DM-es)
- hálóing/pizsama,
- köntös
- eldobható bugyi
- nagyon vastag betét
- mellszívó
- szoptatós melltartó
- melltartóbetét
- nedves WC papír (lehetőleg olyan, ami teljesen natúr "sensitive")
- sima WC papír (ebből sem árt a legeslegpuhábbat venni, mert eléggé érzékeny a terület a szülés után)
- WC ülőkére való higiéniás papír
- hasleszorító bugyi
- evőeszköz, szalvéta, pohár

Babának:
- popsitörlő
- 1-2 db textilpelus
- pár db rendes pelus (bár úgy tudom azt adnak, de tartaléknak nem árt)
- kiskesztyű (hogy ne csikargassa össze-vissza magát)
- vékony sapi
- kispléd

Hazamenetelre (apuka hozza be, úgyhogy nem árt, ha jó előre kikészítitek neki ):
- anyukának hazamenős ruha
Babának:
- pelus
- body
- rugdalózó
- kissapka
- valami meleg kezeslábas
- pólya (tetszés szerint, bár egyre ritkább)
- babahordozó/mózeskosár

Timi

Kép
manati
 
 


Sziasztok!

Gartula a kis Dorkához!!! És köszi a sok hasznos infot a kórházzal kapcsolatban.

A homeopátiás szerekkel kapcsolatban nekem is egy barátnőm javasolta, hogy nézzek szét a neten. Itt fentvannak a homeopátiás szereket is árusító gyógyszertárak. Na én elmentem egy ilyenbe és kértem, hogy adjanak tájékoztató füzetet a várandósoknak szóló, általuk használható szerekről. Teljesen ingyenes és a II. rész már a gyermekágyas anyáknak szól, meg a kisbabáknak. Ezekben tényleg minden benne van az aranyér, gát kezelésétől a tágulássegítésig, tejserkentésig... Csak ajánlani tudom.

Képzeljétek kislánykánk lesz :D

Üdv mindenkinek,
Chester
chesther
 
 


sziasztok

Kép
chesther
 
 


sikerült a vonalzó :lol: !! Juhé! milyen apróságnak is örülni tud az ember...
Kérdeznék egy hülyeséget: "a vonalzó a babával együtt nő?" Tehát mindig változik, ahogy az idő halad, vagy mindig újat kell készíteni?

Kép
chesther
 
 


Szia Chesther!

Gratula a kislányhoz, nekünk is az lesz. :-)) Meg itt a fórumban is a lány babák vannak többségben, úgy látszik tényleg igaz lesz a meglátásom: női uralom veszi majd kezdetét :-))

A vonalzódat nem kell megújítani, így mindennap változik ahogy a babád nő :-)

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


Sziasztok!

Köszönöm a sok hasznos infót és jó beszámolókat! A gátkezelő olajat majd megnézem.

A szülőszobán nem adnak kórházi hálóinget?

Császárral ma úgy tudom, hogy 3 az , amit még 'szívesen ' engednek. Utána az összenövés veszélye, meg a méhizomzatának sérülékenysége miatt nem javasolnak többet. Én már találkoztam olyan nővel, aki 4-et vállalt császármetszéssel, és még szeretne több babát. Hallottam már 11 császárról is. (ezt azért lehet legendának is tekinteni). Az viszont valós, hog y ha 2 metszésed van, akkor a soron következőkkel már tervezett császármetszés van, tehát nem várják meg, hogy beinduljon a szülés, hanem előtte kiemelik a babát.

Vastag betétnek én a Tena Lady valamelyik (nem a legkisebb) változatát vittem.

Zsuzsa
fazsu
 
 


Szia Fazsu!

Én úgy hallottam a lányoktól, hogy volt akinek jutott hálóing a szülőszobán, volt akinél elfogyott. Hát jó ha van nálad mindenesetre.

T.

Timi

Kép
manati
 
 


chesther! gratulálok a kislnyhoz :wink:
van már nevetek?
jó reggelt mindenkinek

Kép
.ivett
 
 


csajok!

pánikba vagyok!

márc. 10 óta 5 kiló jött fel. és nem zabáltam, jó, néha lecsúszott pici édesség, meg reggelire a péksüti. de idáig is ezeket ettem. este észrevettem hogy a bokám meg van rendesen dagadva. ma megyek a dokihoz, kapom tőle majd biztos a fejmosást a kilo miatt, de picit bepánikoltam. tud adni valaki tanácsot?

Kép
.ivett
 
 


Napfényes jó reggelt mindenkinek!
Köszönöm a gratulációkat! Talán Glória lesz vagy Nóra. Lánynevet már egészen korán találtunk, a fiúnév szerintem nagyobb probléma...
Hogy vagytok ma? Mi remekül vagyunk - csak ne kellene tanulni... Holnap megyek dokihoz, majd jól le fog szídni, hogy mennyit szedtem fel... Érdekes: 17 hétig egy kiló se, most meg már 4 kilónál járok...

Kép
chesther
 
 


Sziasztok

Ivett,

Nekem is volt egy anno a huszonvalahanyadik heten egy olyan hetem, ahol 5 kilot hiztam. Akkor en is kikaptam, de utanna megallt a hizas en vegul 17 kilot szedtem fel (12 jott le a szulessel). Szoval nem biztos, hogy hizas, ha dagad a bokad, akkor vszinu egy resze vizesedes. Arra meg nehez tanacsod adni, nekem pl. semmi se segit. Most a 4. heten le kellett vegyem a karikagyurum pedig tuti nem a hizastol van.

Jaj ugy orulok, hogy ennyi kislany lesz, neha ugy erzem en is szeretnem erositeni a statisztikat. Amugy en mindig ki vagyok akadva, mert ha bemegyek a kicsinek ruhat venni, szinte soha nem talalok a mi meretunkben. Kisebb is van, nagyobb is, csak pont nekunk valobol ures a polc. Meg is allapitottam, hogy biztos az egesz kornyek fiukkal van tele:) Na most ugy nez ki lanyos ev lesz :).


Gabi,

szopizas, nekem is kikeszitette Adi teljesen a bimbom, utanna hasznaltam bimbovedot par hetig(lapos is volt azert is kellett). Ami kesobb kiderult nem valami jo dolog, mert a tej mennyisegenek serkentesehez az kell, hogy a szaja a bimbohoz erjen. De par napig segithet. En is elolvastam kb 100 ezerszer, hogy a szoptatas nem fajhat, de en barhogy tettem mellre eleinte mindig kikeszitette.
Sok turelmet meg nyugit, sajna mas nem segit ilyenkor.


Kriszti

Kép
Kép
angelke
 
 


Sziasztok!

Ivett!
Diéta ... nekem bejött! Tudom hogy mindenki ezt mondja, (dokink is) de igazuk van. A terheléses labor után, engem szigorú diétára fogtak és nem hazudok 4 nap alatt 60,4-ról 58,8-ra fogytam azóta 59-en állok és nem híztam egy dekát sem most ezt próbálom tartani. Persze no cukor, szénhidrát ilyenek. Rengeteg vízet igyál és este már csak saláta vagy sovány hús azt se túl későn (nekem a diabon azt mondták napi 5x-6x egyek keveset). Idáig én is mindig többet híztam mint az előírt 1 kiló. Talán most végre sikerül nem túl lépni :lol: Kicsit rossz az elején de megszokod egy pár nap alatt aztán már nem fog hiányozni a csoki, a péksüti, a tészta, cukros üdítő ... stb. De azért ne sanyargasd magad!!!

Timi

Timi

Kép
manati
 
 


sajnos muszáj leszek. ugyani slassan elérem a 100 kilot. sajnos. nagyon szégyenlem magam. 82 vel kezdtem és 96 vagyok. szörnyű. bőgni tudnék. jó, tehetek róla énis,mert szeretem a pésütit reggelire. meg van, hogy hazafele veszek,mert már nagyon éhes vagyok.

Kép
.ivett
 
 


Ivett!

Szerintem egyáltalán ne szégyeld magad, állapotos vagy és kívánosabb. Ilyen van! És az is lehet, hogy a víz is sok rajtad mint ahogy Kriszti írta. Ez is hajlam kérdése. Van olyan barátnőm aki semmit sem hízott a terhessége alatt és semmit sem kívánt szinte ugyanazt és ugyanannyit evett mint előtte. És van olyan is aki meg nagyon sokat szedett fel majdnem 30 kilót de egy szál stria nem lett a hasán, és gyönyörűen vissza fogyott a kutya nem mondaná meg róla, hogy mennyivel ment szülni. A doki miatt meg ne aggódj ... Nekem is mindig mondja, hogy figyeljek oda :roll:

Timi

Kép
manati
 
 


köszönöm szépen a bíztatást. néha nagyon el tudok kenődni. de biztos a hormonok miatt is jóval érzékenyebb vagyok.
alapállapotban is hajlamos vagyok a vizesedésre sajnos

Kép
.ivett
 
 


Sziasztok!

Ivett: én Lucával a 18. hétről a 22.-re 5 kilót híztam - én is vizesedtem. Sószegény diéta lett a vége. Szóval ne aggódj, a dokid biztos mond majd valami okosat.

Chester: szép nevet választottatok. :lol: Te írtad vagy Andaka hogy Csapó szabin lesz augusztusban? Lehet már tudni, hogy pontosan mikor?

Tündi

Kép
Kép
tündi76
 
 


Sziasztok!

Én is Lalinál csak ettem-ettem. Még a szülés után
is úgy kívántam a kakaóscsigát, mintha valami
narkotikum lenne. Tiszta függő voltam. Aztán
soványabb lettem mint a szülés előtt. Pedig
annyi édességet ettem.
Most meg valahogy nem esik semmi sem jól, aztán
mégis hízok. Persze főleg a hátsómra. A férjem
mondja, hogy majd lemegy az is. Én meg mindig azt
mondom neki erre: és mi van ha nem? :)

Hajni

Hajni

Kép
Kép
Kép
ajni
 
 


Tündi, nem én írtam, de úgy emlékszem, hogy 08.08-tól egy hétig lesz szabin - én is olvastam csak ezt, itt a fórumon, de hogy ki írta...?!

Kép
chesther
 
 


ez a nap egesz jol alakul. Nem eleg, hogy kisutott a napocska, de meg a cukrom is jo lett! Hihetetlen, hogy meron a cukor elhagyasaval na meg a kenyer es teszta merseklesevel igy korban tudom tartani. Igazan orulok, hogy meguszom a kemenyebb dietat!
A leletem is egesz biztato, csak verszegeny vagyok, gondolom emelik a vasat.
A reggel szornyen indult, folyamatosan gorcsoltem, meg a szuras is, a szakado eso... De most mar egesz jol vagyok! Szerintem a babank nagyon fronterzekeny. MAr lassan szamolhatok ezzel, hogy eros frontnal en hasznalhatatlan vagyok.
Uldogeltem es neztem ki a fejembol, elmentem az ikeaba, anyagot vettem a fuggonyhoz, es leultem es neztem a jatszo gyerekeket. Olyan jo volt belemerulni a boldogsagukba, es onfeledt jatekukba, hogy igy nem volt idom annyira szenvedni:)
Lehet ezt a "terapiat" maskor is bevetem:)

Holnap doki, azon azert meg picit drukkolok, hogy minden rendben legyen, foleg a mehszaj! Mostansag tul sokat kemenyedek es gorcsolok:( Meg hat emlitem neki a valtozatlan boseges folyast is, mert ez a kup nem hat.

MA meg megyunk az OBI ba, mert kedvezmenyes nap van, es ha mar egyszer ugyis kene menni a napokba, hat megyunk ma, kihasznalva a lehetoseget.
Szoval tuti estere hulla leszek. Meg foznom is kene de se otletem se kedvem...
VAlami egyszeru kene. Nem tom mi legyen.

No megyek is, korulnezek mink van itthon:)

Szep estet mindenkinek!
Vendég
 


Jó reggelt!

Csak egy gyors kérdés erejéig ugrottam be :oops: :

/Már/ Babás Mamik!

Ti használtatok valamilyen hasleszorítót közvetlenül szülés után? Ha igen, akkor milyet, hol, és mennyiért vettétek?

Ma még jövök, de most azt hiszem visszafekszem kicsit...olyan erőtlennek érzem magam :roll: :(


Szép napot mindenkinek!

ÉvIMAMI


Kép

Kép
benettke
Vecsés
 
 


Jo reggelt!

Csak epphogy bekoszonok, mert mindjart indulnom kell a vedonohoz. Aztan epp hogy hazaerek majd, mar keszulodhetek is ossze az orvoshoz. Ott ugy e varakozas, ahogy kell:) Szoval jokis napom lesz!

MIndenkinek szep napot! Es akinek van ici pici ideje, drukkoljon nekunk- apa ma allasinterjun van ( masodik fordulo) es nagyon nagyon szuper lenne, ha sikerulne neki!!!!!!!!!
Koszonjuk!
Vendég
 


Sziasztok!

Timi: írj egy privit és ott megbeszélhetjük a részleteket szülésznő választás ügyben.
Szoba: éjjel szülés után bekerültem egy szobába a nem felújítottak közül (Vera nézett utána, hogy melyik szobák üresek, volt ez a 12-es, meg a fizetős 4-es szoba, ja és még mehettem volna nem Rooming in-be, nőgyógyászatos betegek közé.) Mikor megbeszéltük, férjem már mondta, hogy menjek nyugodtan az egyágyasba, de annyira sokalltam az árát, hogy mondtam, jó nekem a 12-es. Szóval éjjel 2 körül feküdtem le, hulla fáradtan. Na, ekkor az egyik csajszi valami egetrengető horkolásba kezdett és abba sem hagyta reggelig... Meg időnként mindannyian felébredtek és trécselgettek. Ráadásul mire reggel összeszedtem magam, hogy kijussak a zuhanyzóig, addigra az tele volt... Na, lényeg az, hogy mire a férjem a jött, addigra eldöntöttem, hogy ebből elég volt, pihenni szeretnék. Előre ki kellett fizetni a 4 napot és már mehettem is a szobába. Annak, aki első babáját várja, szerintem jobb ha társaságban van, több ágyas kórteremben, de nekem most annyira jó volt kettesben a babával... Sokat tudtam aludni, pihenni.

Gabi

Kép
Kép
almadi
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?